Van Herder Jan kregen we onderstaand bericht…

“Een Indonesisch spreekwoord luidt “Djauh di mata, dekat di hati”. Het betekent: “Uit het oog, maar nog dichtbij in het hart.” Zo is het ook bij mij.

Al ben ik verhuisd naar Teteringen, mijn gedachten gaan nog vaak terug naar Lierop. Zo is bijvoorbeeld ’s morgens mijn eerste werk: Slaponline openen in de hoop nieuws uit Lierop te vinden. En bijna iedere dag staat er iets interessants of een mooie foto met daarop bekenden. Heel leuk!  Ook komen er nog regelmatig lieve kaarten, brieven en WhatsApp’jes uit Lierop. Heel hartelijk dank daarvoor.

Hoe het verder gaat? Ik zit nog in de overgang en dat lijkt me normaal. Toen ik vanuit Borneo verhuisd was naar Nederland, gingen mijn gedachten vaak terug naar dat tropische eiland. Tegenwoordig gaan mijn gedachten vaak terug naar Lierop, want het waren 21 prachtige jaren in de Peel. Nu kan ik het wat rustiger aan gaan doen. Ik heb niet zoveel diensten meer in de kerk of de kapel. Meer tijd om te fietsen, maar dan moet het niet zo hard waaien en regenen als de laatste tijd.

Ik mis jullie en kom zeker nog wel eens buurten. En als ik uit mijn raam kijk, zie ik een mooie, door leerlingen van ’t Rendal gemaakte afbeelding van de koepelkerk.

Het ga jullie allemaal goed, een fijn carnaval en hartelijke groeten, Herder Jan”.

Mailadres Jan: janzwirs@hetnet.nl