Door een subsidie van het Dr. Eijnattenfonds uit Someren heeft de uitleenpost van Lierop Leeft een nieuwe moderne rolstoel kunnen aanschaffen. Tevens heeft een particulier ons in het bezit gesteld van een kleinere moderne kinderrolstoel.

Rolstoelen en rollators zijn naast de krukken de meest uitgeleende hulpmiddelen. Bij de rolstoelen kwam het regelmatig voor dat we op oudere, minder gebruiksvriendelijke, rolstoelen terug moesten grijpen. Deze rolstoelen zijn prima voor huis-, tuin- en keukengebruik maar gebruiksonvriendelijk als ze in een auto meegenomen moeten worden. Oneerbiedig gezegd: zwaarder en lomper.

Omdat de gemiddelde uitleentijd van een rolstoel kort is kunnen we nu de leden van Lierop Leeft makkelijker en beter helpen om te wennen aan het gebruik van een rolstoel.

Het is nu nog een reden te meer om gebruik te ( blijven) maken van de uitleenpost. Op 1 mei 2015 zijn we begonnen en zo’n kleine 400 keer is er al gebruik van gemaakt. Gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers staan voor u klaar om u te helpen. 24 uur per week en 7 dagen in de week kunt u bellen naar het mobiele nummer  06-20916737 en u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.

Voor informatie kunt u zich wenden tot coördinator Ben van Bussel, telefoon 331957.