De werkzaamheden bij de reconstructie van de Steemertseweg in Lierop liggen op schema. Dit betekent dat op vrijdag 6 augustus het weggedeelte van Laan ten Boomen tot en met de Groenebeemdweg volgens planning weer opengesteld kan worden voor het verkeer. Vorige week is het asfalt aangebracht en aansluitend worden de fietspaden en parkeerplaats bestraat.

Werkzaamheden Enexis
Nabij de kruising Herselseweg/Kerkenhuis wordt een nieuw trafostation van Enexis geplaatst. In verband hiermee is het fietspad aan de westelijke zijde van de Herselsweg vanaf maandag 19 tot vrijdag 30 juli (gedeeltelijk) afgesloten. De fietsers worden om de werkzaamheden heen geleid.

Op dinsdag 27 juli is de Herselseweg overdag geheel afgesloten voor alle verkeer vanwege de plaatsing van het trafogebouw. Hiervoor wordt een omleiding aangegeven.

Op de Steemertseweg (vanaf de Groenebeemdweg) en de Herselseweg blijven na plaatsing van het trafogebouw nog verkeersmaatregelen van kracht vanwege de werkzaamheden van Enexis.Het verkeer wordt hier door middel van verkeerslichten langs de werkzaamheden geleid. Er is één rijbaan beschikbaar voor het autoverkeer. De fietsers worden via het oostelijke fietspad geleid.

Ook op het traject Somerenseweg/Lieropsedijk (van Kromvenweg tot de Heesterdijk) worden door Enexis de verbindingskabels gelegd. Middels verkeerslichten wordt het verkeer geregeld.

Bron: Siris