Onder prima weersomstandigheden vond gisteren het inmiddels twaalfde Jeu de Boules Toernooi plaats en voor de twaalfde keer kan ook deze editie de boeken in als bijzonder geslaagd. In een ongedwongen sfeer lekker een balletje gooien blijft voor velen een prettig tijdverdrijf op Koningsdag. Gelukkig maar want dit evenement hebben we nodig om Slaponline in de lucht te houden. Als we dan aan het einde van de rit met het overgebleven geld van vorig jaar ook nog een goed doel blij kunnen maken dan is het helemaal geweldig. Met dank aan alle vrijwilligers en anderen waarop we altijd een beroep kunnen doen. Alleen daardoor blijft het mogelijk dit te organiseren.
De wedstrijden duurden deze editie lang. Wellicht was het goede weer daar debet aan. Iedereen had tijd genoeg leek wel, maar uiteindelijk kwamen we aan de halve finales met het koppel Bert van Lieshout / Luuk Meulendijks tegen het koppel Paul Sanders / Koen Hendrikx. In de andere halve finale streden Bas Verstappen / Allan van Veghel tegen Rick Smits / Jelle Welten. Dit resulteerde uiteindelijk in de finale waarin Bert en Luuk het opnamen tegen Bas en Allan. Het leek een makkie te worden voor de topfavorieten Bert en Luuk maar evenals in de drie voorgaande wedstrijden van Bas en Allan kwamen zij ook in deze finale in uitzichtloze positie terug en ze wonnen! 
Het is al sinds het begin van de Jeu de Boules toernooien traditie dat de winnaars de dag na hun winst het zand mee opvegen. Bas en Allan worden vanmiddag dan ook om 16.00 uur verwacht om hun ‘heilige zand’ weg te werken.

Het goede doel ging dit jaar naar Duchenne Heroes. Zij zijn er voor kinderen met een spierziekte. Gino Totté, die dit goede doel ingebracht had, legde op een indrukwekkende manier uit wat deze ziekte inhoudt en dat kwam bij velen behoorlijk aan. Het werd er stil van. Een meer dan terechte keuze dus!

Zie ook de foto’s die onze Slaponline fotograaf Peter maakte.