Elke vrijdag bakt Hobbybakkerij de Schuur aan de Heesvenstraat 24 op ambachtelijke wijze brood. We gebruiken alleen de beste ingrediënten en de handmatige bereidingswijze maakt ons brood speciaal.

Al enkele jaren bakken we brood voor vrienden en bekenden. Afgelopen jaar zijn we naar Lierop verhuisd en hebben we een gedeelte van de schuur omgebouwd tot hobbybakkerij. Hierdoor is er meer ruimte om mensen te laten genieten van onze goudeerlijke broden.

Gedurende de jaren is er in Nederland steeds meer liefde ontstaan voor desembroden. Stevige broden met een knapperige korst. Puur natuur. We maken eerlijk brood van meel, water en zout. Ons zuurdesembrood is een ECHT desembrood. We maken – en onderhouden – onze eigen desemstarter van volkoren roggemeel. Soms gebruiken we olijfolie en zaden om een extra twist te geven aan de broden.

Naast de desembroden bakken we ook de traditionele broden zoals volkoren, meergranen, mais en krentenbrood. Voor ons brood gebruiken we meel gemalen bij een van de Nederlandse molens van het Bakkersgilde. Het enige contact dat ons deeg maakt is met onze handen. We mengen en kneden het brood met de hand zodat je goed voelt hoe het deeg zich gaat ontwikkelen. Het brood krijgt daarmee karakter en heeft een eigen speciale recept. Daardoor is het brood mooi, uniek en krijgt het kunstzinnige sneden in de kost.

Wil je eens komen kijken bij de Schuur? Kom gerust langs en proef de unieke smaken van vers bereid brood.

We bakken uitsluiten op bestelling. Daarnaast hanteren we voor bijna alle broden dezelfde prijs. Omdat we een hobbybakkerij zijn hebben we een beperkte productie, maar hierdoor is het brood gegarandeerd vers. We hebben dus geen voorraad. Op=Op.

Openingstijden
We zijn open op vrijdagen tussen 10.00 – 14.00 uur. De ingang van de schuur ligt aan de Otterdijkseweg.

Workshop brood bakken
Ben je benieuwd hoe dit alles in z’n werk gaat? We geven ook workshops brood bakken.

Wil je informatie over het bestellen van brood en/of de workshops? Stuur dan een e-mail naar mgdeschuur@icloud.com. Of bel +31 6 11 90 57 62.
Je vindt ons ook op Instagram: @hobybakkerij_de_schuur

Hopelijk tot ziens,
Maurice Geven en Marion Gruijters