Wij kregen onderstaand bericht van de gemeente Someren…

“Vanuit verschillende hoeken horen wij dat er zorgen zijn bij een deel van onze inwoners over ons project ‘deelgebieden buitengebied’. Om de onrust weg te nemen, leggen we in dit artikel het proces nog eens uit. We begrijpen dat het geen eenvoudig onderwerp is. Heeft u daarom na het lezen van dit artikel nog vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Deelgebiedenproces:
De gemeente Someren is bezig met het vernieuwen van het bestemmingsplan Buitengebied Someren. Dit is een lang proces dat al enkele jaren loopt. We hebben Someren daarvoor in 7 deelgebieden geknipt.

In het kort nemen we de volgende 6 stappen:
1. controle op vergunning en bestemming
2. keukentafelgesprek (hoe, wat en waarom?)
3. brief met bevestiging van afwijkingen
4. uitnodiging om – bij afwijkingen – contact op te nemen (in dezelfde brief)
5. samen kijken hoe we dit kunnen oplossen
6. aanpassen Bestemmingsplan Deelgebied

Op deze manier losten we tot nu toe ongeveer 97% van alle gevonden afwijkingen op. Dat is dus heel positief! We verwachten dat dit voor alle deelgebieden zo verder zal gaan.
We zijn nu bezig met Deelgebied 4, ten noorden van de A67 tot aan Helmond. De Omgevingsdienst (bedrijfslocaties) en Adviesbureau Ordito (woonlocaties) controleerden hiervoor alle adressen en locaties.
Na de eerste gesprekken kregen inwoners een brief met de punten die niet kloppen volgens het bestemmingsplan. Hierbij zat ook de uitnodiging hierop te reageren.
Heeft u een brief ontvangen en besluit u niet te reageren? Dan klopt het bestemmingsplan niet op uw locatie en gaan wij uiteindelijk actie hierop ondernemen door te handhaven.

Maar zover is het nog niet.
We willen eerst samen met u kijken hoe we de situatie legaal kunnen maken, zodat dit klopt met het bestemmingsplan. U kunt ons daarbij helpen door een inspraakreactie in te dienen op het voorontwerp van het bestemmingsplan. Dit klinkt ingewikkeld, maar betekent alleen dat u uw wensen aan ons doorgeeft. We kijken dan wat haalbaar is. U kunt altijd contact met ons opnemen als u hierover vragen heeft.

Dit voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u met ingang van 28 oktober 2021 gedurende zes weken (tot en met 9 december 2021) bekijken bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis in Someren. Het KCC is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Wilt u het plan buiten openingstijden inzien, dan kunt u hiervoor een afspraak maken. Of kijk op www.someren.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO nummer NL.IMRO.0847.BP02021009-VO01).

De inspraakreactie kunt u schriftelijk of mondeling indienen.
Reageer schriftelijk t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 290, 5710 AG Someren.
Wilt u mondeling reageren, heeft u nog vragen of wilt u het plan buiten de openingstijden inzien? Maak dan op tijd een afspraak met het Klant Contact Centrum (KCC), tel. (0493) 494 888. Houd daarbij de einddatum van 9 december 2021 in de gaten.
Voordat de gemeenteraad een besluit neemt over het nieuwe bestemmingsplan Deelgebied 4 zijn we enkele maanden verder. Wij nodigen u dan ook uit om een inspraakreactie in te dienen. Zo kunnen we uw mening meenemen en samen een oplossing zoeken.

Verantwoordelijk ambtenaren voor contact zijn Koen Staals en Gijs Willems van de afdeling Beleid”.

Beeld: Bergs Advies