Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een hele koersweek, waar een heel jaar lang naartoe wordt gewerkt. Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt. In 2020 worden voor de vijftiende keer de 21 bochten van de Alpe d’Huez beklommen.

In maart 2018 krijgt mijn zus Helma te horen dat ze ongeneeslijk ziek is. Ze zal de strijd verliezen maar heeft dat niet zomaar gedaan. Ze heeft nog ‘n prachtige zomer gehad waarin ze met alle mensen die haar dierbaar waren nog zoveel mooie herinneringen heeft gemaakt. In september 2018 hebben we afscheid van haar genomen, ‘n afscheid waarbij ze zelf de regie had, alles in detail geregeld.

Hoe zij zich staande heeft gehouden in dit proces, daar hebben wij als familie en vrienden zoveel bewondering en respect voor. Dit heeft mij gemotiveerd om volgend jaar deel te nemen aan de Alpe d ‘Huzes. Helma was zelf ’n fanatieke fietser en ik ga met alle kracht en moed die ik bij haar heb gezien die berg beklimmen maar voor nu vooral zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Help jij mij mee?

Wij staan a.s. zaterdag 21 december bij de Spar om mooi versierde waxine kaarsjes en kaarten  te verkopen.
Kijk maar eens op mijn pagina op de website vn Alpe d’Huzes. Je mag daar natuurlijk ook een donatie doen. Dankjewel!
Ik doe mee aan Alpe d’HuZes in herinnering aan mijn zus Helma en daarmee voor al die anderen om de strijd tegen kanker aan te gaan!

Tot zaterdag bij de Spar!
Harriët Jacobs