In de afgelopen periode heeft de Stichting Someren Natuurlijk verschillende nominaties ontvangen voor de titel van Zùmmerse Mens 2020 die normaliter bekend zou worden gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van Het College van B en W van de gemeente Someren in het gemeentehuis.

Eerder heeft het stichtingsbestuur aangegeven, om de verkiezing hoe dan ook – in aangepaste vorm – door te laten gaan. De maatregelen om het coronavirus te bestrijden zijn echter, als gevolg van het toenemende aantal besmettingen, verder verscherpt. De Stichting Someren Natuurlijk heeft daarom in overleg met het gemeentebestuur besloten om de verkiezing van de 29e Zùmmerse Mens uit te stellen.

Onder de huidige omstandigheden is niet mogelijk om een alternatieve bekendmaking te organiseren, waarbij de huldiging van de Zùmmerse Mens 2020 volledig tot zijn recht komt.

Het stichtingsbestuur zal in overleg met burgemeester Dilia Blok en de jury – afhankelijk van de ontwikkelingen in de eerste maand(en) van het nieuwe jaar – bekijken wanneer en op welke wijze de bekendmaking van de 29e Zùmmerse Mens alsnog ingevuld kan worden.