Zorg je langdurig en onbetaald voor iemand die in Someren woont en die zorg nodig heeft? Vraag dan het Mantelzorgcompliment aan! Dit is een (financiële) blijk van waardering voor de inzet die je als mantelzorger doet. De aanvraag doe je samen met de zorgvrager. Je kunt het compliment aanvragen tot 1 december 2021.

Wat is een mantelzorger?
Mantelzorgers zijn personen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Voor wie is het mantelzorgcompliment?
Je komt in aanmerking voor het compliment als je: Ten minste 8 uur per week én langer dan 3 maanden mantelzorg verleent. Je komt niet in aanmerking als de zorg wordt verleend vanuit een persoonsgebonden budget (PGB) of omdat het je werk is.

Woonplaats zorgvrager
Houd er rekening mee dat degene voor wie je zorgt in de gemeente Someren moet wonen. Woon je zelf in de gemeente Someren en zorg je voor iemand uit een andere gemeente? Dan kun je bij de gemeente waar de zorgvrager woont informeren naar het mantelzorgcompliment.

Financiële vergoeding
De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het totaal aantal aanvragen dat binnenkomt bij de gemeente. Het maximale bedrag dat per zorgvrager wordt uitgekeerd is € 100,-. Er wordt maximaal één mantelzorgcompliment per zorgvrager verstrekt. 

Aanvragen
Je kunt het mantelzorgcompliment aanvragen tot en met 1 december 2021. Je kunt het aanvraagformulier digitaal invullen of downloaden. Is digitaal voor jou niet mogelijk? Bel dan naar onze dorpsondersteuner Marieke Linders 06-53668150 voor een formulier.