Oud Lieroppenaar en wereldclown/straatartiest Toon Maas, troubadour Hans van Gorp en dichter/schrijver Piet Snijders geven na een bijzonder succesvol theatertoernee vorig jaar dit jaar extra voorstellingen van ‘Vruger waar alles bitter’. Ook in Lierop, op vrijdag 6 april in de Vurherd.

Het driemanschap trok in 2015/2016 ook de kar van de succesvolle muziektheaterproductie ‘Mistero, Brabantse volksopera’ (in Het Klooster begiftigd met de Peeltrofee).

In ‘Vruger waar alles bitter’ sturen zij aan op de comfortabele glimlach, af en toe een schaterlach en zo mogelijk een paar tranen van ontroering.

De makers kozen voor het Brabants als voertaal en kenschetsen hun programma als Brabants literair entertainment. Ze beloven een milde bespiegeling met tekst, theater en muziek, bedacht en gebracht door drie heren die tot de jaren des onderscheid zijn gekomen. Niet mopperend en belerend, want de lach is hen te kostbaar. Ook niet te moeilijk, al valt bij dit gerijpte podiumtrio aan enige gelaagdheid en een hang naar poëzie niet te ontkomen.

Kaarten reserveren via de website van Hans van Gorp of aan de balie van “De Vurherd”.