Met 35 teams zit de dorpskwis vol. Mocht er nog een team uitvallen dan staan er nog genoeg teams klaar om deze plaats in te nemen. Er wordt volop gepraat over de dorpskwis. Vele wijsheden maar ook vele nietwijsheden. Voor de mensen die nog niet ECHT weten wat het inhoudt hieronder enkele feitjes.

Gaan de vragen-opdrachten alleen over Lierop?
Nee, dat is zeker niet het geval. De dorpskwis bestaat uit 10 verschillende categorieën. Eén hiervan gaat puur over Lierop en 9 andere categorieën over allerlei onderwerpen waarbij het mogelijk is dat hierbij ook onderwerpen over Lierop gaan.

Is de Lieropse Dorpskwis hetzelfde als een Pubquiz?
De Dorpskwis is niet hetzelfde als een pubquiz. Verschillen zijn bijvoorbeeld dat een pubquiz op één locatie wordt gespeeld terwijl de Lieropse Dorpskwis ’thuis’ of op andere locaties in Lierop wordt gespeeld. Een ander belangrijk verschil is dat er naast allerlei vragen ook verschillende zoek- en doe-opdrachten zijn. En wellicht nog wel het belangrijkste verschil is dat alle hulpmiddelen zijn toegestaan.

Is deze Lieropse Dorpskwis eenmalig?
Nee. Het is de bedoeling dat Dorpskwis Lierop een jaarlijks terugkerend evenement wordt waarin zelf gevormde teams, te denken aan buurten, families, elftallen, verenigingen, vriendengroepen of collega’s op de kwisavond in een race tegen de klok de vragen-opdrachten tot een goed einde proberen te brengen.

Hoe is Dorpskwis Lierop ontstaan?
Robert van Otterdijk en Stijn Hesius vonden dat het tijd werd dat Lierop niet achter kon blijven met een Dorpskwis. Zij vroegen Doretti van Horik, Harm Cranenbroek, Bart Verbruggen en Jan van Lieshout sr om dit samen mee te organiseren.
Het idee was om het deze keer niet namens een vereniging te organiseren omdat die in Lierop over het algemeen toch al zo zwaar belast zijn. Wel kunnen ook de verenigingen ‘geldelijk’ profiteren wanneer het winnende team hen als goed doel opgegeven heeft.

Zijn er nog tips?
Verschillende tips zullen de komende tijd nog gepubliceerd worden. Voorlopig is het raadzaam om je ogen en oren goed de kost te geven.