Redactie: M. vd Eijnden, J. Hendrikx, H. vd Hurk, W. Hurkmans, A. Kuypers, M. Kusters, Th. Maas, W. Steenbakkers, A. Thys en M. Welten. Zij lieten het volgende noteren in augustus 1981:

– Geboren op 10 augustus Jan, zoon van Jan en Ine van Lieshout, toen nog van Dijkstraat.

– Getrouwd: Jan Berkers en Loes vd Loo op 21 augustus; Els Verberne en Bert Mosterd op 14 aug.; Marij Gubbels en Johnny vd Westen op 7 aug. en marie-Elise Veunings met Jan Maas op 28 augustus.

– Theo Maas maakt zich in z’n mijmeringen erg zorgen over de mededeling van de Amerikaanse president Reagen dat Amerika zou starten met de productie van neutronenbommen. The vind het pure onzin als er opgemerkt wordt dat deze neutronenbommen alleen bedoeld zijn  als afschrikwapen. Hij gelooft dit niet en vraagt zich af hoe een gelovig man als Reagan dit kan besluiten.

– De afd. junioren van de SV Lierop meld dat spelertjes van 6-7 jaar zich kunnen aanmelden bij Piet van Bommel. E.e.a. omdat er een tekort aan F-spelers dreigt te ontstaan.

– Onder: Gehoord, Gezien en gelezen wordt melding gemaakt van het bericht dat de telefoonnummers in Lierop viercijferig gaan worden.

– De fanfare meld dat voor de organisatiestructuur binnen de vereniging er een functieverdeling heeft plaatsgevonden. G. Sanders is voorzitter, Th. Raijmakers vice-voorzitter, Ant. v. Asten penningmeester en contactpersoon commissarissen, René van Gastel agenda en koepelbloazersactiviteiten, Jan van Lieshout Frzn instrumenten en uniformenbeheer, A. v. Schalen kontaktpersoon tamboerkorps en Th. Meulendijks secretaris-archivaris. Oud archivaris Wim Leenen wordt bedankt voor bewezen diensten.

– Burgemeester Roels reageert op een artikel in De Koepel waarop Theo Maas na de festiviteiten bij de opening van het gemeentehuis de burgemeesterskamer en de kamer van wethouder Deenen te ‘deftig’ vind. Volgens Roels gebruikt hij de meubels van oudburgemeester Boerenkamp nog steeds. Toen hij in 1978 burgemeester werd in Someren had hij het meubilair dat stamde uit 1963 overgenomen en ook nu weer staat het oude meubilair – op ‘n tafel na ­ op zijn kamer. Een gefrustreerde Roels merkt venijnig op: ‘Hr. Maas, sorry dat U 18 jaren lang met deze frustaties hebt rondgelopen’. Theo reageert in zijn naschrift dat hij nog geen dag gefrustreerd heeft rondgelopen. Hij vond alleen deze kamers te deftig ten opzichte van de rest van het ‘sobere’ gebouw.

– De KPJ in de persoon van H. vd Sanden kondigt een ‘oud-spelendag’ aan op het trapveldje van ‘t Alfort. Dit in het kader van het 50-jarig bestaan van KPJ Lierop.

– Onder de naam: ‘Mieters Crisis Kasje’ gaat de nieuwe Spaarkas van Café het Jagershuis verder. Huub van Horik was de bedenker van deze naam.

– De Supportersclub Lieropse Renners meld dat de rust na De Lieropse Wielerweek weer is teruggekeerd. Een week na de Koepelronde won Heinz vd Schouw zijn derde wedstrijd. Mark van Horik, die voor eigen volk debuteerde, heeft inmiddels ook zijn eerste wedstrijd als nieuweling gereden. Zijn broer Engelbert had succesvolle maanden. Hij won Bladel, werd 2e in Racour (B) en Maarheeze, 3e in Lierop, 6e en 8e in Ayeneux, 8e in Seraing en 9e in Handel.

– TV de Ren meld dat het juniorenteam Han vd Ven, Hedwig vd Ven, Francis vd Ven en Connie Vermetten met als invallers Peter van Gastel, Henri Kuypers en Helga vd Vleuten hebben deelgenomen aan de KNLTB competitie. Opvallend was dat ze wonnen van Packador Someren.

Het damesteam bestond uit 6 speelsters: Lies vd Einden, Joop Hanssen, Narda Bongers, Dinie de Vries, Mary Verstappen en Bets vd Ven. Zij werden 3e in deze competitie.

Het gemengd team Gera de Vries, Tinus vd Eijnden, Els Verberne en Bernard Dortmans met als invallers Henri van Griensven, Mary Verstappen en Joop Hanssen werden gedeeld 3e/4e.

Ook een herenteam deed mee, t.w. Piet Aarts, Hans Vinken, Peter Hanssen en Peter van Gastel. De enkelspelkampioenschappen eindigden in overwinningen van Henri Kuipers en Suzanne van Griensven