– In deze Koepel zien we dat op 27 januari 1984 Ad van Vroonhoven getrouwd is met Alda van Bree (uit Vlierden). Ook Corrie Haerkens trouwde op 3 februari met Rionne van Bussel.

– Er wordt melding gemaakt dat de toenmalige voorzitter van De Kaauw Voetjes, Jan Strik, als debutant op het kampioenschap Tonpraoten van Groot Deurne, de wisseltrofee voor de beste zaniker heeft gewonnen. Aan het kampioenschap namen totaal 12 zanikers deel, dus een goede prestatie van Jan.

– De supportersclub ARIEJOS maakt melding van een geslaagde dropping die werd uitgezet door Bert Welten en Toon Hilverda. Winnaars, zo wordt gemeld, worden de heer en mevrouw Span en Arie Maas met z’n meisje. Verder wordt melding gemaakt dat Sies Hurkmans samen met Hans van Gogh toch nog de Grand Prix wedstrijden mogen gaan rijden. De jaarlijkse feestavond is ook weer achter de rug. Hij werd gehouden in café d’n Babbelaar en de hoofdprijs van de verloting (een crossfiets) werd gewonnen door Harrie van Rooy. In de internationale zijspancross te Venray behaalden Jos Span en Arie Maas de 16e trainingstijd. Na enkele plaatsjes naar voren opgeschoven te zijn sloeg het noodlot in de laatste ronde toe. Ze sloegen over de kop. Weg 12e positie.

– Er staat ook nog een interview in met John Smits. Enkele antwoorden van hem op de vragen die ze hem stelden: “Geb. datum 2-8-’64 (20 jaar). Werk bij Smitma als manusje van alles. Ben met cross begonnen toen ik 13 was, daarvoor met fietsen en crossbrommers. Ik heb altijd solo gereden maar heb ook wel eens bij Jos Span achter in de bak gestaan. Als hobby heb ik werken, flink stappen (maar dat kan alleen maar in de winterstop), squash en aan de motor sleutelen. Grootste succes tot nu toe is het H10 nummer dat ik afgelopen jaar behaald heb. H10 is een internationaal nummer. Ik had dit al een jaar eerder kunnen halen maar door omstandigheden is dit niet gelukt. Ik train in het seizoen iedere dag of op conditie of op de motor, d.w.z. niet elke dag voluit trainen maar 3x per week conditietraining en 2x motor. De andere dagen een beetje rustiger zoals veel zwemmen en rekoefeningen. Ik wil het komende seizoen de Grand Prix van de 125 cc rijden en de kampioenscrossen met de 250 cc. Ik wil komend jaar veel ervaring opdoen en het H-nummer voor de 250 cc halen. Bovendien wil ik indoorwedstrijden rijden. De sponsors die me van dienst zijn zijn o.a. onze Wim en ons moeder’’.  Op de vraag wat zijn grootste wens is antwoordt hij: ‘Wereldkampioen worden’.

– Easy & Free maakt melding van het bezoek van de receptie van bestuurslid Marion van Bussel die met Corrie Haerkens trouwde. Verder hebben ze deelgenomen aan de zanikavond in de creatie van Iesiesien, die tot stand kwam met hulp van Door vd Eynden. Volgens hun verslaggever ging de zanikavond voor de pauze over de pastoor en de dokter en na de pauze over diverse vormen van gymnastiek en een reclamespot over de Lieropse middenstanders. Verder werd bij Nirwana een koffieconcert opgeluisterd wat volgens schrijver voor herhaling vatbaar was. Voor wat betreft Lierelarre wordt gemeld dat het huidige ledental op plm. 50 staat. Allen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar wat tevens de moeilijkheid vormt in het kiezen van de juiste liederen. Ook wordt de behoefte aan een tweede dirigent ingevuld in de persoon van Petra Raymakers.

– Onder de kop: HUISARTS LIEROP wordt melding gemaakt van de perikelen rondom het blijven van de huisarts F. Raymakers in Lierop. De belangengroep heeft daarin een uitgesproken mening: Lierops huisarts moet blijven! Er zijn geen juridische argumenten op grond waarvan de vestiging van Ferd nog ongedaan gemaakt zou kunnen worden. De schijn van onzekerheid omtrent het wel of niet blijven in combinatie met het onder druk zetten van de Lieropse mensen door de Somerense huisartsen is onverantwoord. De Somerense huisartsen ageren als totale groep op de introductie van een huisarts in Lierop. Er wordt geschermd met medische gegevens achterhouden als men overstapt en dat soort zaken. In de balangengroepvergadering is ook gesproken over een afhaalpost van medicijnen van apotheek Evers in Lierop. Dit wordt nog besproken met Evers.

– A Capella meld ook over hun optreden op de zanikavond. De schrijvers van de speciaal voor deze avond geschreven teksten, Frits van de Schouw en Frank Hurkmans, kregen vele complimenten na hun behaalde succes.

– De fanfare meld dat René Maas op het solistenconcours in Vught een fraai resultaat behaalde op cornet.

– Nirwana – in de persoon van Frank Kuypers – meld dat een groep niet beslist een grote naam behoeft te hebben om goede muziek te maken. Dat bewees La Danza Moderna die een sprankelend concert gaven waarbij niemand stil op zijn benen kon blijven staan. Verder vond in Nirwana een experiment plaats, n.l. een koffieconcert. Het koffieconcert werd door Easy en Free (uit Holland) verzorgd en kende een groot succes. Voor 120 bezoekers werd een puik concert gegeven. Op carnavalsmaandag zal in Nirwana de ‘Son of Tarzan’ optreden. Nirwana zal ook aanwezig zijn op maandag met carnaval om 14.00 uur bij het toffelen voor het Lierops bruidspaar. In de weken na carnaval zullen er diverse films draaien op het Nirwana podium. Ook wordt een wereldprimeur aangekondigd. Op 17 maart zal een nieuwe Lieropse Band het levenslicht zien. De naam van de band is ‘Nooit Gedacht’ en ze maakt Nederlandstalige muziek. In het voorprogramma van deze band zal de landelijk bekende Sjef van Oekel een 45 minuten durende act opvoeren.

– De Tennisvereniging De Ren kondigt alweer een nieuw (het 9e) tennisseizoen aan. Het wordt het eerste seizoen met een volledig uitgebouwde accommodatie, kompleet met een eigen kleed- en klubruimte. De contributie voor de tennisclub bedraagt f 90,- voor senioren en f 50,- voor junioren.

– De jaarvergadering van de Bosgalm werd o.a. bezocht door erelid Frans van Eijk en notaris Reinders, evenals een commissaris. Francien Welten en Thieu Raymakers waren aftredend maar herkiesbaar en Jan van Eijk was aftredend en wilde er wegens omstandigheden mee stoppen. Hiervoor kwam F. Kateman die met grote meerderheid van stemmen gekozen werd. Ook werd ook hier melding gemaakt van een succesvol optreden op de zanikavond door 10 leden welke de Lieropse nonnen nog ’n keer lieten terugkomen.

– Het gemeentehoekje – Jan Hendrikx – meld in het kort:

Bejaardentehuis: aanvraag nieuwbouw is geweigerd. Woningbouw: er zijn 3 woningwetwoningen geclaimd; er zijn 5 woningwetwoningen bijna klaar. Huisarts: Burgemeester wil eventueel bemiddelen bij de problemen met de Somerense huisartsen omdat nu duidelijk aan het worden is dat de Somerense artsen weinig respect kunnen opbrengen voor gerechtvaardige verlangens van een groot aantal Lieroppenaren. Verkeersmaatregelen: Er zal gezocht worden naar het oplossen van het probleem van de parkeeroverlast van vrachtwagens in de bebouwde kom. Vuilverwerking: De vuilstortplaats gaat definitief dicht. Restauratie kerk: De kosten van herstelwerkzaamheden (6 ton) moeten maar gehaald worden bij de gemeente waar men nog de zgn. Lieropse armenpot beheerd.

– Het FNV (A.F. van Lierop) geeft een staatje van het brutoloon voor diverse leeftijdsgroepen per 1 januari 1984. Zo bedraagt op dat moment het wettelijk minimumloon voor werknemers van 23 jaar tot 64 jaar f 1987,70 per maand (f 458,70 per week en f 91,74 per dag).

– Onder de kop ‘Zanikavond Lierop geslaagd’ geeft Martien Kusters een verslag van deze avond. Buiten A Capella, De Bosgalm en Easy & Free welke hierboven al aan bod kwamen schrijft Martien dat Wies Berkers in de creatie van Roosje Geur de zaal weet te boeien. Piet Sleegers in de creatie van Jacob van Arnolda kreeg de zaal weer plat. De playbackwedstrijd van Maria van Gastel was goed in elkaar gezet. Janus van Eyk als De Spuiter kon zowel in presentatie als tekst niet overtuigen. Dit konden Jos Cuppen, Henk Berkers en Ton Meulendijks als Dilemma wel. Met Lieropse woordspelingen gingen ze weer als vanouds. De 4DD (Deladotjes) brachten een sprankelend nummer met begeleiding van de gebroeders Maas en Johan vd Eijnden. Klaas van Houts liet zien dat je met een matige klets de zaak toch kunt boeien. De goede presentatie was in handen van Maria vd Burgt en de organisatie, het licht en De Koepelblaozers waren perfect.

– De Kaauw Voetjes (Sjeng Gubbels) geven verslag van de verkiezing van de jeugdprins(es). Drie kandidaten kregen evenveel stemmen, n.l. Piet Jacobs, Piet van Asten en Jolanda van de Zanden. Door loting kwam Jolanda van de Zanden als nieuwe jeugdprinses naar voren. Ze volgt Prins Bart van de Hurk op. Jet van Seggelen en Louis van Lieshout werden het boerenbruidspaar dit jaar.

– De KPJ meld dat de cursus poppen maken (door Mieke vd Heuvel) weer gestart is. De eerste bivakvergadering vond plaats bij Jos van de Boogaard thuis.