De redactie:   
P. Cortooms, A. Fortuin, J. Hendrikx, H.v.d. Hurk, W. Hurkmans, A. Kuipers, Th. Maas, W. Steenbakkers en A. Thijs.

Getrouwd:
Op 27 mei trouwde Frans van de Velden uit Lierop met Joke Slaats uit Helmond.
Op 3 juni trouwde Harrie Cortooms uit Lierop met Henriette Geraerts uit Someren.

Deze Koepel begint met het gedicht ‘Vergeet de mooie dagen niet’ van Phil Bosmans.

Tennisvereniging ‘De Ren’:
Hield een ballonnenwedstrijd waarvan de uitslag was:
1. Annemiek Coolen (Duitsland)
2. Femke Hendrikx (Rips)
3. Robert van Triet (door iemand uit Utrecht gevonden in de Klotterpeel tussen Milheeze en Rips).

Er komt nog een tweede trainingscyclus van 5 lessen voor senioren. De kosten bedragen fl. 2,50 per uur.

Biljarttoernooi om de ‘Club van 50 wisselbeker:
Er zijn nog een paar mensen die veel te weinig gespeeld hebben. Er wordt direct na de vakantie voor gezorgd, dat er extra veel partijen voor deze mensen worden opgesteld, zodat ze binnen 3 weken bij zijn. Werken ze dan niet mee dan worden ze geschorst en kunnen ook het volgend jaar niet meer meedoen.

Ziveren priesterfeest:
Op woensdag 13 juli viert dorpsgenoot Jan van der Hulst van Sluis 9 zijn 25-jarig priesterjubileum. Sinds eind 1974 is Jan van der Hulst rector in het St. Josefziekenhuis te Venlo.

Gehoord….gezien….gelezen…….
dat: de bestrijding van de rupsen op 31 augustus 1976 een groot succes is geweest
dat: het verschil tussen Someren en de omliggende gemeenten duidelijk te merken is
dat: de omliggende gemeenten hieraan een voorbeeld kunnen nemen.

K.A.V.:
De heren Thijs, Claassen, Meeuws en Donkers zetten voor de dames van de K.A.V. een fietsoriëntatietocht door Lierop uit, en er deden 47 dames aan mee.

Verloren:
De heer Wim Janssen, Winkelstraat 6 te Lierop is ongeveer drie weken geleden zijn wandelstok kwijtgeraakt tussen de Winkelstraat en de Lijestraat. Hij heeft zelf de stok in Lourdes gehaald en hij is er nogal aan gehecht. Wil degene die de wandelstok gevonden heeft even contact met Wim Janssen opnemen.

Bejaardenbond Lierop:
In april vierden drie echtparen hun veertigjarig huwelijksfeest en in mei vierden drie echtparen hun vijftigjarig huwelijksfeest. Het bestuur was op al de recepties aanwezig, en het bejaarden zangkoor o.l.v. Frans van Eijk zong een tweestemmig jubileumlied voor de feestvierende echtparen.
Op 7 juni werd in zaal Van Oosterhout een geslaagde feestmiddag georganiseerd die geopend werd door voorzitter Rijkers. Aansluitend een rijk voorziene koffietafel. De feestavond die daarna volgde werd geheel verzorgd door dames van de N.K.V. ontspanningsclub Lierop o.l.v. mevr. Van der Schouw.

Fanfare St. Willibrordus:
Zaterdag 14 mei vierde de fam. M. van de Eijnden-van Brussel hun zilveren huwelijksfeest. Er werd een serenade gebracht en voorzitter M. van Kessel sprak een dankwoord voor alles wat de zilveren bruidegom in de loop der jaren voor de vereniging heeft gedaan.

Tocht door het Midden-Limburgseland:
Theo Maas en Wim Steenbakkers hebben in deze Koepel weer een tocht uitgezet, zodat mensen die in de vakantie niet weten wat te doen, deze tocht kunnen gaan rijden. Er worden ook nog enkele vragen in gesteld, en de antwoorden kunnen ingeleverd worden bij A. Fortuin, er worden zelfs nog een paar prijsjes verloot onder de goede inzenders.

Jeugdvakantiewerk:
M. Megens en A. van Asten presenteren het nieuwe programma van het jeugdvakantiewerk.
29 Juni is er een natuurtocht, op 1 juli een speurtocht, op 4 juli een olympische dag, op 5 juli gaan ze vliegers maken, op 6 juli het poppenbureau, op 8 juli vliegers oplaten, op 11, 12, 13 en 14 juli fietsen ( inschrijven bij Rien van Horik, en het kost fl. 1,– p.p.), 12 juli knutseldag, 14 juli poppenkast, 19 juli handballen, 22 juli straattekenen,  26 juli handenarbeid, 29 juli voetballen, 4 augustus ponyrijden.
Als er mensen mee willen helpen, dan kunnen ze zich opgeven bij M. Megens of bij A. van Asten
 
De Bosgalm:
Zaterdag 4 juni was de jaarlijkse feestavond die werd opgeluisterd met de vrolijke muziek van ‘De Jantjes’ uit Liessel. Hans Hendrikx werd gehuldigd vanwege zijn 12,5 jaar trouw lidmaatschap.

K.P.J.:
Op Hemelvaartsdag 19 mei was het jaarlijkse K.P.J.-handbaltoernooi in Stiphout. Het eerste team van de jongens werd 3e in het B-klassement en het tweede team werd 2e in het C-klassement.
Els Verberne en Gera de Vries deden mee aan de diploma- en atletieksportdag die op 22 mei werd gehouden in Gemert.
Op tweede Pinksterdag speelde het derde team van de jongens een vriendschappelijke wedstrijd tegen het derde team van de meisjes uit Mierlo, de spelers van het derde dachten aan een gemakkelijke overwinning, maar de meisjes uit Mierlo wonnen met 6-4.

Belangengroep:
Op de agenda van de vergadering van de Belangengroep staat o.a. het agendapunt ‘kleine kernen problematiek voor Lierop’. Er is een zeer strak woningbouwbeleid, er is praktisch geen bouwgrond en er mag niet veel gebouwd worden.  Mensen worden uitgenodigd om mee te komen praten, als het jezelf niet raakt, dan toch zeker je kinderen, die misschien Lierop uitmoeten omdat er niet gebouwd kan worden.