Natuurlijk kun je in Lierop kijken op de fanfarekalender of op slaponline in de agenda wanneer je je afval kunt aanbieden, maar het is ook mogelijk door de app ‘Afvalkalender Blink’ te downloaden. Via je persoonlijke afvalkalender ontvang je dan een melding als je jouw afval buiten kunt zetten. Dit geldt voor restafval, gft, plastic, blikjes en drankenkartons, oud-papier en textiel.Daarbij geeft de app informatie over het scheiden van afval en actuele informatie over gewijzigde ophaaldagen, bijvoorbeeld rond de feestdagen. Zo hoef je geen ledigingsdag meer te missen!
Wil je de Milieustraat bezoeken? In de app vindt je ook informatie over de actuele openingstijden en de poorttarieven.

Je kunt de app downloaden voor Android (via Google Play) en Apple (via de App Store).De gemeente ontvangt alleen maar positieve berichten van de gebruikers van deze app.

Afvalkalender
Ben je niet in het bezit van een smartphone? Je kunt op uw computer/tablet via www.mijnblink.nl je persoonlijke afvalkalender op postcode bekijken en printen. Je ziet dan voor alle afvalsoorten wanneer deze bij jouw aan huis worden ingezameld. Beschik je niet over een computer/tablet dan heb je nog de mogelijkheid om een afvalkalender op te halen bij de Spar.

Door de afvalkalender te digitaliseren wordt er bespaard op papier, inkt en brandstoffen. Dit past in ons beleid als duurzame gemeente. De afvalkalender is daarom in een beperkte oplage gedrukt.