Afgelopen donderdag opende wethouder Louis Swinkels in het gemeentehuis in Someren een expositie van schilderijen van Wilmi Verberne uit Lierop.

De expositie is tot en met 30 augustus te bewonderen op de eerste verdieping.

Amateurkunstenaar Wilmi Verberne schildert sinds 2004. In die periode werd haar man ernstig ziek en ging Wilmi op zoek naar een uitlaatklep. Ze kwam in aanraking met een schildersclub die in De Ruchte is gevestigd onder leiding van kunstenaar Harry van der Eerden. Schilderen werd een goede manier om haar gevoelens te uiten.
“Ik zocht een hobby om mijn gedachten te verzetten. Zo kwam ik bij de schildersclub van ’t Bonte Palet’. Een paar vriendinnen waren hier al aan het schilderen en ik vind het erg leuk om creatief bezig te zijn, dus ik dacht wel dat dit iets voor mij zou zijn. Dit bleek dus ook zo te zijn. Ik heb veel geleerd van onze docent. Ik schilder het liefst met veel kleur en vooral met olieverf. Intussen heb ik tientallen schilderen gemaakt, velen daarvan met een persoonlijke boodschap, zo ook dit schilderij, gemaakt na het overlijden van mijn man.”

Zie ook de foto’s die Siris maakte.
Zie ook het interview dat Siris met Wilmi had.