Dat het warm wordt in Lierop is zeker, maar of we de 40 graden gaan halen???

We krijgen vandaag en morgen te maken met de hete lucht die al een tijdje boven het zuiden van Europa voor o.a. hittegolven en natuurbranden heeft gezorgd en door de zuidelijke tot zuidoostelijke nu ook in volle vaart naar ons komt.

Vandaag gaat de temperatuur rond de middag al naar 30 graden en dat loopt volgens verwachting op naar 34 graden in de loop van de middag. De avond zal nog lang zwoel blijven en de temperatuur komt pas na middernacht nipt onder de 20 graden. Morgen komt de temperatuur al eerder boven de 30 graden en lijkt vroeg in de avond op 38 of 39 graden te stranden.

Het landelijk hitterecord dat op 25 juli 2019 werd gemeten in  Gilze-Rijen, waar het 40,7 graden werd, zal deze dagen niet worden overtroffen.

Vanaf vandaag is wel het Nationaal hitteplan (RIVM) van kracht voor het hele land. Besteed dus extra zorg en aandacht aan kwetsbare mensen in je omgeving. Met name ouderen en mensen met een chronische aandoening wordt geadviseerd maatregelen te nemen: drink voldoende en houd jezelf en je woning koel!