Archief 26 - 2016-1
januari 2016 t/m april 2016 

Zaterdag 30 april 2016:
De jaarlijkse Lieropse Bedevaart naar Ommel gaat dit jaar plaatsvinden op Moederdag, zondag 8 mei.
Er wordt om 5 uur in de ochtend vertrokken vanaf het kerkplein.
Na de H. Mis van 6.30 zijn de kerkgangers uitgenodigd bij Helmie en Jan Verhoeven (van de Spar) om daar van ’n heerlijk ontbijt met koffie/thee en diverse belegde broodjes te genieten.
 

 

 

 

 Zaterdag 30 april 2016:

 


De Mega jaarmarkt Lierop is op zondag 22 mei vanaf 10.00 – 17.00 uur in het centrum van Lierop. Naast de markt met 150 leuke kramen wordt er ook veel vertier en entertainment aangeboden. Verder zijn er overheerlijke hapjes en drankjes verkrijgbaar.
Lijkt het je leuk om hier ook aan deel te nemen om je spulletjes te verkopen? Huur dan een kraam van mannenkoor A Capella. De kraam is 4.00 m lang en kost slechts € 30,00.
Inschrijven kan bij Bloemisterij Gubbels, Hogeweg 1B, Lierop. Telefoon 0492 331841 (info@gubbels-hoveniers.nl) .
 


 

Vrijdag 29 april 2016:

 


Terug in de tijd! We kregen deze – zeer oude - foto waarop drie meisjes, drie jongens en twee zusters (nonnen). De foto is een opname van een toneelspel uit 1948!
Op deze foto staat Marietje van Grinsven (middelste van de drie meiden). Marietje komt uit het gezin van Grinsven-van Hoof dat vroeger in Lierop in de Winkelstraat (8A) woonde en in juli 1950 naar Canada emigreerde. Vanuit Canada komt nu de vraag wie de andere namen op de foto zijn.
Het is de grote vraag of de generatie van de mensen op de foto op internet/facebook actief zijn maar wellicht zijn er kinderen die hun ouders of grootouders deze foto kunnen laten zien?
Nog enkele bekende gegevens: Marietje van Grinsven heet nu Mary Shields-van Grinsven. Ze is de dochter van Cornelis & Bertha van Grinsven-van Hoof. Marietje is geboren op 12-1-1938. Toen Marietje emigreerde was ze 12 jaar, nu 77jaar. Ze woont nu op 490 Dominion Dr. Hanmer, Ontario, P3P 0A8 in Canada. Haar jongere zus was Riek van Grinsven die geboren is in 1939. Ook zij woont in Ontario. Als jij of je ouders/grootouders een persoon of meerdere herkennen dan houdt Marietje zich aanbevolen. Mail dan naar nieuws@slaponline.nl  en alles komt goed. Zie ook de foto in groot formaat.
 Vrijdag 29 april 2016:
Wie dichtbij huis een kopie van de echte Beatles wil horen en zien kan op vrijdag 6 mei in de Ruchte terecht voor het theaterconcert van The Beatles Revival. Het brengt de bezoekers terug naar het Liverpool van de zestiger jaren waar een brutale, jeugdige John Lennon z’n publiek vrijmoedig met een apart gevoel voor humor tegemoet trad. The Beatles Revival is een must voor elke Beatles kenner/liefhebber en voor het jongere publiek dat de kwaliteit en magie van het Beatles repertoire heeft leren kennen.
De reden van de hand over hand toenemende populariteit van Beatles Revival komt door de ongelooflijke gelijkenis met de echte Beatles: dezelfde kapsels, de kostuums compleet met Chelsea Cavern Boots en de gebruikte instrumenten en apparatuur (Rickenbacker, Gretsch, Hofner, Ludwig en Vox). Zelfs de chromen standers voor de versterkers zijn gelijk aan de originele. De perfecte "stage look" is compleet dankzij de net als bij Paul McCartney linkshandig gespeelde bas.
De grootste gelijkenis ligt echter op het muzikale vlak. Elk nummer wordt tot in detail zo perfect gebracht dat menig Beatleskenner dit authentieke geluid niet kan onderscheiden van het originele. De leadzang, de backing vocals, de gitaarsound, het bas- en drumwerk, alles klinkt zoals we dat kennen van de liveconcerten en LP's: zuiver, kraakhelder, energiek en opwindend. En alles is natuurlijk 100% live gespeeld. Zie ook www.thebeatles.cz
Na afloop van de voorstelling verzorgen The Musquettes een optreden in onze foyer. Theike, Gerry en Wendy zijn 3 dames uit Someren die de muziek van de jaren 40-50 laten herleven in een modern jasje. Tevens brengen zij modernere nummers met een jazzy, vintage tintje.
Prijs: € 19,00 incl. pauzedrankje en garderobe - Aanvang: 20:30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Donderdag 28 april 2016:

 

 

Anoud van Bemmelen stuurde ons namens het Oranjecomité Lierop onderstaand bericht...

'Ondanks dat het jammer was dat we vanwege het weer geen optocht hadden was de Koningsmarkt in Lierop weer een geslaagde ochtend. Althans dat idee hadden wijzelf vanuit het oranjecomité. En dat was niet op de laatste plaats te danken aan de opkomst.

Er was in de Vurherd een echte oranjemarkt waar de spulletjes van hand tot hand gingen en er flink werd onderhandelt. Voor iedereen was er bovendien wat te drinken, te eten en te doen. Uiteindelijk zijn ook de prijzen weer verdeeld.

 

Voor de versierde fietsen:

De door Ruitersport Ingrid van Berlo beschikbaar gestelde bekers gingen naar:

- 1e prijs – Bram v.d. Loo;

- 2e prijs – Marleine & Marius Vermeulen;

- 3e prijs - Saar van Seggelen;

 

Cadeaubonnen leukste Kraampjes:

- 1e prijs – Jochem Vermeulen;

- 2e prijs – Lana Coenen en vriendinnen;

- 3e Prijs – Sari / Pim van Veghel;

 

Knuffelraden:

- Isa, met de leukste naam voor de knuffel: Bertje

 

Snoeppot raden:

- Maud Adriaans en Sjors Cranenbroek hadden allebei goed geraden dat er 60 snoepjes in de pot zaten.

Sjors mocht uiteindelijk met de snoeppot naar huis.

 

Volgend jaar doen we het nog een keertje, maar dan hopelijk weer op de Renkant met een zonnetje én een fietsoptocht. Dus tot volgend jaar!! Zie ook de foto's van onze slaponline fotograaf.

 


 

Donderdag 28 april 2016:

 

 

Het tiende Slaponline Lieropse Jeu de Boules Kampioenschap kan de boeken in als 'bijzonder' geslaagd. 64 Koppels waren om half twee aanwezig om er een sportieve strijd van te maken en vooral om veel plezier te hebben. Daaraan ontbrak het niet in de tot Jeu de Boules speelplein omgebouwde bedrijfshal van Thwan van Gennip. De kinderen vermaakten zich uitstekend en ook de bezoekers die 'zomaar' een kijkje kwamen nemen bleven een hele tijd 'plakken'. Het geld dat 's morgens nog in de kas zat wordt geschonken aan de pastoor bij zijn Gouden Priesterfeest op 9 en 10 juli. Hij gaat het inzetten om in de kerk hetzelfde soort licht te krijgen als met de Passie.

Bij de dames kwam het koppel Monique van Heugten en Irene van de Ven tot eigen verrassing het verst. Ze bereikten net niet de halve finale. Die was wel voor het koppel Gerard van Bussel/Kip van Lieshout die streden tegen Jan van Lieshout (ELL)/Frans van Hoof en Willem Hurkmans/Toon Maas tegen Marcel van Mullecom/Piet Berkvens.

Hieruit kwamen als finalisten de koppels Willem/Toon tegen Kip/Gerard. Zelden is er een finale gespeeld die zo spannend was. Uiteindelijk werd na een 12-12 stand de overwinning binnengehaald door Willem Hurkmans en Toon Maas die met 13-12 het eerste Indoor Lierops Kampioenschap binnensleepten.

Wij feliciteren hen met dit prachtige resultaat en zien hen vanavond wel op 't Eindje om met hun nieuw gekregen bezems de zaak te kuisen. Zie enkele foto's....

 


 

Donderdag 28 april 2016:

 


Ceciel Otten stuurde ons namens Stage Fright onderstaand bericht en foto...

'Stage Fright maakte dinsdagavond in Mierlo een vlotte muzikale start van wat een drukke oranjefeestavond had moeten worden. Helaas kon een warmtekanon in de feesttent niet verhinderen dat de mensen met dikke winterjassen zaten te luisteren naar wat het Lierops koor op programma had. Waardering van het mondjesmaat opgekomen publiek was er desondanks wel voor de zowel bekende als nieuw ingestudeerde liedjes'.
 


 

Woensdag 27 april 2016:

 

 

Thwan heeft zo te zien alvast alles onder controle. De opbouw is gisterenavond gestart en gaat voormiddag door. De koelwagen van Harald Tijssen is gevuld en doet al z'n werk. Het zand is door Hurkmans bij Kees Verstappen opgehaald en zit erin (niet in de koelwagen). De temperatuur is - binnen - al aangenaam. De weersvoorspellingen voor binnen geven een dikke 10 aan! Het terrasje, de parasols en de hangtafels zijn zeker op tijd geplaatst. De Eiffeltoren mag natuurlijk niet ontbreken. Ook het pannaveldje voor de kinderen en het jeu de boulesbaantje voor de jeugd komt dik in orde en dan is er nog voldoende ruimte voor de kinderen om o.a. te stoepkrijten en zich te laten schminken. Kortom... alles komt goed. Iedereen is welkom om mee te genieten van de eerste slaponline Lieropse indoor jeu de boules kampioenschappen of om 'zomaar' te genieten op het terrasje of van de demonstratie jeu de boules in de pauze.

Wij wensen de spelers en de bezoekers veel plezier op 't Eindje bij Thwan van Gennip. Parkeergelegenheid voldoende en de ingang is duidelijk aangegeven. Tot straks.

 


 

Woensdag 27 april 2016:
Toon van de Ven stuurde ons namens de werkgroep Wonen van Dorpscoöperatie Lierop Leeft de samengevatte gegevens uit de woonbehoefte enquête. Deze is opgesplitst in: de komende 6 jaar en later; bovendien gesplitst in zowel de vraag naar -huur als -koopwoningen.

Zie de gegevens.
Als er naar aanleiding van deze gegevens vragen over woonbehoefte ontstaan, dat kun je terecht via e-mail bij wonen@lieropleeft.nl  of per tel. naar een van de leden van de werkgroep wonen. Dit bericht is ook te lezen op de website Lierop Leeft.
 Woensdag 27 april 2016:
Ook voor Lieropse jongeren tussen 14 en 18 jaar die een bijbaan of vakantiebaan zoeken, organiseert Onis de training ‘op zoek naar een bijbaan’. Tijdens 3 bijeenkomsten van 1,5 uur leer je hoe en waar je een baantje kunt vinden, je CV wordt op orde gemaakt, je oefent een sollicitatiegesprek en je maakt kennis met een aantal werkgevers.
De bijeenkomsten zijn bij Onis, Kerkstraat 10 in Asten op dinsdag 24 en 31 mei en 7 juni van 19.00 tot 22.30 uur. Het kost niets, maar je moet je wel even aanmelden via Roos Mauer, jongerenwerker, 06-51604532, r.mauer@oniswelzijn.nl.  Bel of mail haar ook bij vragen.
 


 

Dinsdag 26 april 2016:
Op Siris lazen we dat we dat er in Lierop een lintje gevallen is....
'Ben van Bussel (65) heeft vanmorgen de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau mogen ontvangen. Burgemeester Veltman speldde Ben het koninklijk lintje op tijdens de lintjesregen in het gemeentehuis in Someren.
Verdiensten: Ben van Bussel was werkzaam in het basisonderwijs en heeft zich op vele vlakken ingezet voor de Somerense gemeenschap.
Een opsomming van zijn verdiensten:
Sinds 1986: vrijwilliger bij de parochie Heilige Naam Jezus in Lierop. Ben is actief als lector. Daarnaast verzorgt hij bij afwezigheid van de pastoor de woord- en gebedsdienst in de kerk en is hij sinds 2010 actief als suppoost bij de openstelling van de monumentale Koepelkerk.
Sinds 1986: vrijwilliger bij de Evenementenstichting Lierop 826. Ben is betrokken bij het beheer en onderhoud van enkele gedenkmonumenten, fondsenwerving, het herstel van de dorpspomp en van de monumentale kerkhofmuur.
Sinds 1987: vrijwilliger bij fanfare Sint Willibrordus Lierop. Als commissaris organiseerde Ben van Bussel fanfarefeesten en ontmoetingsdagen voor oud-leerlingen. Daarnaast was hij actief lid van diverse feestcomités. Ook was hij actief betrokken bij het werven van (jonge) musici.
Sinds 1989: vrijwilliger bij de Stichting Belangengroep Lierop. Ben is actief betrokken bij het organiseren van vieringen rondom het 850-jarig bestaan van Lierop en van oorlogsherdenkingsbijeenkomsten. Daarnaast is hij intensief betrokken bij de realisatie en het beheer van de Uitleenpost Hulpmiddelen.
Sinds 1991: voorzitter van de Stichting Culturele Vorming Someren (Cuvoso) en sinds 2003 voorzitter van de Stichting Vrienden van Cuvoso. Cuvoso organiseert jaarlijks meerdere culturele activiteiten voor leerlingen van basisscholen in Someren. De Stichting Vrienden van Cuvoso werft fondsen ten behoeve van de te organiseren evenementen.
Sinds 2011: mede-initiator van en vrijwilliger bij het museum Techniek met een Ziel in Neerkant. Ben verzorgt technieklessen voor scholieren.
Sinds 2014: vrijwilliger bij de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Ben is actief als coördinator van de hulpverleners en als medewerker van de telefonische hulpdienst.
Sinds 2014: bestuurslid van de Stichting Leergeld Deurne. Deze stichting ondersteunt kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.
Van 2000 tot 2011: actief bij carnavalsvereniging De Kaauw Voetjes in Lierop.
Van 1997 tot 2011: voorzitter van showorkest Summer Music.
Daarnaast is Ben van Bussel sinds 1995 actief als buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand bij de gemeente Someren en sinds 2015 ook bij de gemeente Asten.
Voor zijn activiteiten op het terrein van kunstonderwijs ontving Ben in 1993 de Kunsteducatieprijs van de provincie Noord-Brabant'.

Namens slaponline feliciteren we Ben met dit 'dik verdiende' lintje.

Zie ook het filmpje en de foto's van Siris.

 


 

Dinsdag 26 april 2016:
Wellicht zijn er mensen die hun geplande activiteiten voor Koningsdag letterlijk en figuurlijk in het water zien vallen. Voor hen biedt Slaponline nog uitkomst. Wegens enkele afmeldingen zijn er weer enkele plaatsen vrij bij het Slaponline Jeu de Boules Toernooi. Wil je nog mee doen, meld je dan aan bij Frank Hurkmans (tel; 0650630388 of frankhurkmans@chello.nl ).
Nog even voor de duidelijkheid: Iedereen van 16 jaar of ouder en die op één of andere manier binding heeft met Lierop mag zich opgeven. We spelen met koppels van zowel mannen, vrouwen als gemixt. Het inschrijfgeld van € 10,00 per koppel hoeft pas bij het begin van het toernooi betaald te worden. De deelnemers worden om 13.00 uur verwacht voor de loting, waarna om 13.30 uur de eerste boules gegooid kunnen worden.

 


 

Maandag 25 april 2016:

 


Saskia en José stuurde ons namens de firma De Beer onderstaand bericht...
'Ivm reparatie aan de wagen zijn we morgen, dinsdag 26 april, niet aanwezig op onze standplaats bij de kerk. Wij wensen jullie een gezellige koningsdag en hopen u volgende week weer te ontmoeten'.
 


 

Maandag 25 april 2016:

Zoals de Jeu de Boules organisatie al heeft aangegeven: Koning Winter wint dit jaar van Koning Willem als het om het weer gaat.
Vanuit het oranjecomité gaan we echter niet bij de pakken neer zitten. Wij verhuizen gewoon naar de Vurherd!!!
Een beetje afhankelijk van de omstandigheden buiten doen we wel of geen kleine fietsenparade. Een beetje improviseren is het wel natuurlijk.
Dus ook de fietsers en de versierde fietsen zien we graag verschijnen. Zodat we ook de bekers kunnen uitreiken.
De fietsen verzamelen we in ieder geval op het podium of zetten we op een andere plek waar ze bewondert kunnen worden.
 

 

Verder maken we er een leuke Koningsmarkt van met onder meer:
- Mad Science: De wondere wereld van de wetenschap. Onlangs nog op ‘t Rendal, nu ook bij Koningsdag met een funstation!
- Ballonnen clowns: Laat je verrassen door wat ze allemaal kunnen maken!!;
- Snoeppot raden: Hoeveel snoepjes in de pot! Raad het goed en maak kans om deze pot te winnen; met inhoud uiteraard.
- Schminken: Wil je geschminkt worden, die kans is er. Sluit aan in de rij en je komt vast aan de beurt;
- Knuffelraden: Variant op snoepjes raden, maar dan moet je de naam opgeven van de knuffel.
- IJsje: Berenkoud, maar een ijsje kan er altijd in!!
- Ranja met een koekje voor het lessen van de dorst en de kleine trek;
- Koffie of thee: voor de volwassenen natuurlijk;
En we zien graag alle kinderen met hun spulletjes naar de Vurherd om die te verkopen. Voor eigen inkomsten of voor een goed doel. Want het is markt!
We sluiten uiteindelijk af met de tombola, zodat er een hoop kinderen met een leuk prijsje naar huis gaan.
Genoeg te doen dus voor alle kinderen. Dus: Tot woensdag om 10:00 uur in de Vurherd!!
Oranjecomité Lierop
 


 

Maandag 25 april 2016:
Het ziet er naar uit dat ‘Koning’ Winter het op ‘Konings’dag gaat winnen van de zomerse omstandigheden! Hagel, sneeuw, koude wind en nog meer ongure winterse elementen zijn niet echt geschikt om het Slaponline Lierops Kampioenschap Jeu de Boules op de parkeerplaats van de Renkant te laten plaatsvinden. Na 9 jaar geluk te hebben gehad met de weersomstandigheden zal de tiende editie zich aan moeten passen aan de omstandigheden.
Afgelasten was een optie maar door de spontane medewerking van Thwan van Gennip zal het toernooi tόch plaats kunnen vinden! Buiten het eventuele fietsen naar ’t Eindje zal niemand last hebben van de winterse omstandigheden. In de aangeklede Boule-Hal zal het warm, gezellig en sfeervol zijn. Alle elementen om er weer een gezellig tiende toernooi van te maken. Als je dan ook nog als eerste Lieropse indoorkampioenen de geschiedenis in kunt gaan dan is dat een reden te meer om woensdagmiddag aanwezig te zijn. Alle ingeschreven koppels worden vanaf 13.00 uur verwacht. Ook ‘kijkers’ worden van harte uitgenodigd om deze middag een ‘binnenterrasje te pikken’ en te genieten van het spel. Voor de kinderen is er een kinderspeelplaats en zoals voorgaande jaren zullen onze schminkers Jacqueline en Femke ook weer aanwezig zijn. Om 13.30 uur gaat het beginnen. Er hebben zich weer 64 koppels ingeschreven. In de pauze zal er een demonstratie gegeven worden door enkele leden van petanquevereniging ’t Lover uit Asten. Zij zullen laten zien wat er allemaal mogelijk is met de jeu de boules ballen!
De opbrengst van het Jeu de Boules Toernooi komt t.g.a. Slaponline. Het in de lucht houden van de website kost elk jaar weer geld. Slaponline hoeft echter geen reserves op te bouwen, dus het geld wat er op 27 april nog in kas is, is in feite “over”. De deelnemers aan het toernooi mogen normaliter ’n Goed (Lierops) Doel nomineren waar dit geld aan besteed kan worden. Dit jaar echter heeft de organisatie gemeend om het geld aan onze Pastoor te schenken. In het weekend van 9 en 10 juli viert hij namelijk zijn 50-jarig Priesterfeest. Slaponline is er zeker van dat de Pastoor ’n heel mooie bestemming voor dit cadeau zal vinden. Zie ook de foto’s van vorig jaar.
 


 

Maandag 25 april 2016:

Van de familie van Santvoort-van Eijk kregen wij het bericht dat Miet van Santvoort-van Eijk afgelopen zaterdag 23 april overleden is.

A.s. donderdag 28 april zal de uitvaartdienst plaatsvinden in onze parochiekerk.

Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.

 

 


 

Maandag 25 april 2016:

 

 

Ceciel Otten stuurde ons namens Stage Fright onderstaand bericht...
'Stage Fright gaat morgenavond (de 26ste) het spits afbijten van het Oranjefeest in Mierlo. Daar heeft het Oranje Comité een muzikale avond op het programma staan in de tent bij het oude gemeentehuis. Stage Fright - het koor begint om kwart over acht - heeft swingende nummers in petto voor een gezellig feestje en doet meteen ook een paar nieuwe in première. Na het Lierops koor is de beurt aan de ‘Dutch Show Companie Jantjes Schip Ahoy’, en de afsluiter is voor de band Good Old Stuff.
 


 

Maandag 25 april 2016:
Op Koningsdag wordt geen huisvuil opgehaald. Dit wordt verschoven naar a.s. zaterdag 30 april. U kunt dan uw groene container en plastic, metaal en drankenkartons aanbieden. Zet de afvalcontainer en plastic zakken vóór 7.30 uur 's ochtends aan de straat. De Milieustraat is op woensdag 27 april ook gesloten.
 

 Maandag 25 april 2016:
Bregje van Bommel stuurde ons namens Nirwana onderstaand bericht...
Schrijver, schilder en hiphoppionier Def P, bekend van o.a. Osdorp Posse, zit binnenkort dertig jaar in het vak. Om dit te vieren kondigt hij voor 2016 een tour en een nieuw solo-album aan onder de titel “30xPi”. Dit bijzondere album zal (naast digitale distributie) verschijnen in een gelimiteerde oplage op vinyl met handbeschilderde hoezen als unieke kunstwerkjes. Hij kan Nirwana natuurlijk niet links laten liggen, of rechts of voor of welke kant van de cirkel dan ook. Daarom staat deze geweldenaar 30 april op het podium in Nirwana om alles en iedereen in de rondte te spelen!
Met supportacts van Spinal, Engel & Just en McGyver zal ook deze avond een onvergetelijke avond worden, dus zorg dat je erbij bent!
Tickets zijn verkrijgbaar via www.nirwana.nl
Voorverkoop: €7,-// dagkassa leden €7,-// dagkassa niet-leden €8,-
Deuren open: 20:00 uur
 


 

Zondag 24 april 2016:
In de 1e klasse van de zaalvoetbalcompetitie bestond de mogelijkheid dat Topparty het kampioenschap zou behalen. Ze moesten dan zelf winnen en Jagershuis verliezen. Topparty won op volle sterkte van Greenco met 1-5 door doelpunten van Luuk Versteegden, Roel van de Laar (3x) en Ralf van de Laar. Bij 0-1 redde Greenco de eer.
Het Jagershuis kwam knap terug van een 0-2 achterstand tegen Van Zoggel 1. In de 14e en 15e minuut trokken Daan Kuijpers en Thijs van Heugten de stand weer gelijk. Van Zoggel zette Jagershuis in de slotfase flink onder druk maar onder het toeziende oog van een aantal Topparty-spelers, bleef het bij het gelijke spel. De beslissing zal nu op de laatste speeldag van de competitie 6 mei moeten vallen. Bij het behalen van het kampioenschap telt het doelsaldo niet mee. Bij gelijke stand in punten volgt een beslissingswedstrijd.
Van Otterdijk kwam 2x in actie. Tegen Hurkmans werd met 2-2 gelijk gespeeld, nadat Hurkmans door doelman Marco Hooglugt en Ralf Hurkmans binnen 4 minuten op een 0-2 voorsprong was gekomen. Dit bleek niet genoeg want Van Otterdijk wist ook nog 2 keer te scoren.
 Zondag 24 april 2016:

 


Van Driek Doezé kregen we onderstaand bericht...
Leerlingen van ’t Rendal hebben weer “gebouled” bij Henricushof. Op de site van KBO-Lierop staat weer een verslag en een fotoreportage van het bezoek van de leerlingen aan de jeu de Boulesbaan. Zie het verslag en de foto’s op de site van de KBO.
 


 

Zaterdag 23 april 2016:

 


De inmiddels traditionele sponsorloop bij de Koningspelen die ’t Rendal gisteren organiseerde voor groep 1 t/m 6 werd gelukkig onder goede weersomstandigheden gelopen. Vele ouders, familie, opa’s en oma’s stonden langs het parcours om hun favorieten aan te moedigen. Zij hadden betaald per rondje of een maximumbedrag voor drie goede doelen. Foto’s hiervan zijn te zien in de slapgalerij. Zie ook het filmpje van Siris.
 Zaterdag 23 april 2016:
Gisteren zijn voor het aanstaande Tuinfeest maar liefst twee nieuwe namen aan het programma van de vrijdag toegevoegd na het uitvallen van Airbourne. The Stranglers en Therapy zijn hun vervangers. Bovendien is Guano Apes gestrikt. Zij zijn zaterdag de afsluiter. Hiermee is het programma 'bijna' compleet. Voor de zaterdag zal nog 1 band bekend gemaakt worden. Kijk HIER voor het volledige verhaal.
 

 

 

 

 

 Zaterdag 23 april 2016:
A.s. maandag 25 april organiseert Vrouwen van Nu Lierop weer een avond in de kantine van de SV Lierop. Het zal een gezellige avond worden want Tonnie Wijnands uit de Zeilberg (van Ger Gedao) zal optreden.
 


 

Vrijdag 22 april 2016:

 

 

De rayonhoofden van de Koningsdag-evenementen in Lierop hebben gisterenavond bij elkaar gezeten. De weersvoorspellingen zien er niet goed uit en daarom zijn de alternatieven voor de buitenactiviteiten besproken. Binnen enkele dagen zal duidelijk worden of de ochtendactiviteiten voor de jeugd, georganiseerd door het Oranjecomité, verplaatst worden naar de Vurherd en of het slaponline Jeu de Boules toernooi bij Thwan van Gennip zal plaatsvinden. Zo gauw de beslissingen hierover gevallen zijn zullen we dat natuurlijk meteen berichten.
 


Vrijdag 22 april 2016:


Bregje van Bommel stuurde ons namens Nirwana onderstaand bericht...
Willem Alexander is op 27 april weer jarig en dat betekent dat heel Nederland in zijn oranje shirt en rood-wit-blauwe accessoires uit de kast trekt. Ook Nirwana staat niet stil bij deze prachtige dag en zal daarom de koningsnacht mooi beginnen. Met hitjes uit de zeroes zal DJ-Thijs ervoor zorgen dat Willem-Alexander dit niet alleen hoeft te voeren. Kom daarom op 26 april naar Nirwana en wie weet maak jij nog een dans met onze koningin!
Aanvang 20.00 uur - entree: gratis. Zie ook dit filmpje.. ‘zeg maar Willy’.


Donderdag 21 april 2016:
Morgen, vrijdag, zal Lieroppenaar Ralf van Vlokhoven als assistent scheidsrechter optreden bij de Jupiler League wedstrijd FC den Bosch tegen RKC Waalwijk. Wij wensen hem een prettige wedstrijd toe.Donderdag 21 april 2016:
Mariëlle Lamers stuurde ons namens Team Nulvier DAS Lierop hun nieuwsbrief van april/mei.
Zo vraagt men zich in de nieuwsbrief af of we weten dat kinderopvang NulVier DAS nu bijna één jaar in Lierop zit en dat de peuteractiviteit Pippeloentje heet en haar plaats heeft in basisschool 't Rendal?
Alle ouders worden welkom geheten om een keertje binnen te lopen, de medewerkers van NulVier DAS staan u graag te woord. Ze verzorgen momenteel BSO opvang vóór en ná schooltijd op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (evt op woensdag bij voldoende aanmeldingen). Voor meer informatie verwijzen wij graag door naar de nieuwsbrief.
 Donderdag 21 april 2016:
Lisa Minten stuurde ons namens de Jeugdsoos onderstaand bericht...
Aanstaande vrijdag is het dan eindelijk zo ver, Nirwana Jeugdsoos eerste enige echte Club Feest! Vanaf 20:00 uur zijn jullie allemaal welkom om in het tenue van je favoriete club lekker te komen dansen op de muziek van DJ Daan Junior! Tot vrijdag allemaal! Zie ook de poster in groot formaat.
 Donderdag 21 april 2016:
Op zaterdag 7 mei houdt het Gilde van Sint Antonius Abt haar jaarlijkse Geranium actie. Om u in de gelegenheid te stellen planten te bestellen, zal er komende week een bestelformulier bij alle inwoners van Lierop bezorgd worden. Om zeker te zijn dat u de planten krijgt die u nodig hebt, kunt u de bij u bezorgde bestellijst gebruiken. De losse verkoop van planten is beperkt tot de aanwezige voorraad. Bestellingen dienen voor 4 mei binnen te zijn. Zie de hele informatie HIER.
 

 Donderdag 21 april 2016:
Van Huisartsenpraktijk Raaymakers kregen we onderstaand bericht...
Dr Raaijmakers is van maandag 2 mei tot maandag 9 mei gesloten.
Waarneming dr Deimann, Nieuwendijk 5, Someren Eind. Telefoonnummer: 0493 440370.
Buiten kantoortijd Spoedpost 0900 8861

 Donderdag 21 april 2016:
Vanavond vindt de Algemene ledenvergadering van Lierop Leeft plaats in de Vurherd! Naast agendapunten als bestuursverkiezing, jaarverslag en de ervaringen van onze dorpsondersteuner wordt er gepraat over het woononderzoek en de vraag om 24-uurs zorg.Donderdag 21 april2016:
Van Sandra Maas kregen we onderstaand bericht...
'Zo, dat was een interessant en vooral leerzaam avondje!
Afgelopen dinsdagavond waren 18 papa’s en mama’s op school bij de EHBO-voor kinderen-thema avond, georganiseerd door de lokale oudercommissie van NulVier Kinderopvang locatie Lierop.
Na een introductierondje, waarin de instructrice gericht vroeg naar de leeftijden van onze kinderen, wat we allemaal al meegemaakt hebben en waarin we specifiek geïnteresseerd waren, werden onze vragen beantwoord. Hierdoor sloot het verhaal echt aan op de behoeften van ons; dat was fijn!
Wat blijkt; we hebben toch allemaal wel al wat (kleine) vervelende dingen meegemaakt met onze kids. Dat schept zeker een band en het is erg leerzaam om praktijkvoorbeelden te horen.
De belangrijkste dingen die we geleerd hebben gingen over verslikking (niet te verwarren met verstikking), brandwonden, schaafwonden en verdrinking. Jammer dat je geheugen niet alles kan onthouden, want wat is het nuttig! Hopelijk hoeven we zo min mogelijk echt in de praktijk te gaan brengen….
Een paar praktische tips:
• kijk eens op: www.veiligheid.nl
• koop een burnshield (super effectief bij brandwonden)
• bel als je kind iets drinkt wat gevaarlijk is altijd 112; zij contacten vervolgens per direct de juiste instantie die het juiste advies geven in jouw specifieke geval (zorg dat je de verpakking bij de hand hebt)
• zorg dat je een flesje tea-tree in huis hebt; is bij veel wondjes handig
• koop (bijvoorbeeld bij Action) diverse huis-tuin-en-keuken verbandmiddeltjes voor een klein prijsje
• heeft iemand last van breath holding spells? Gooi een beetje water in het gezicht; dat werkt direct.
Het einde van de avond werd afgesloten met de melding dat er vanuit EHBO Someren ook praktijkcursussen kinder-EHBO zijn (http://www.ehbo-someren.nl/index.php/cursus-mainmenu-79/60-module-eerste-hulp-aan-kinderen).
Dat zijn dan 5 avonden. Kosten ongeveer 95 euro en diverse verzekeringen vergoeden dergelijke cursussen. We gaan na de mei-vakantie inventariseren hoeveel mensen in Lierop hier interesse in hebben, want bij voldoende aanmeldingen komt EHBO Someren naar Lierop toe voor zo'n cursus. Handig toch? Houd Slaponline in de gaten hiervoor.
NulVier bedankt voor deze leerzame avond!
Namens de oudercommissie van NulVier: Marieke vd Hurk, Sandra Maas, Mieke vd Eijnden, Aafke Maas(Mama's van Sebas, Boris, Mijs, Luuk, Timo, Tim, Siem, Isa, Sven en Jelle)'.


Woensdag 20 april 2016:

De trein is niet meer en het geluidsscherm komt waarschijnlijk nooit meer. Na het vliegtuig is ook de trein op het terrein van Verstappen aan de A67 vandaag weggehaald. Een conflict met de gemeente is de reden dat ook deze blikvanger (voor velen een herkenningspunt voor Lierop) moest verdwijnen.


 

Woensdag 20 april 2016:
Op zaterdag 23 april a.s. doen 24 leerlingen uit groep 8 het Vormsel. De Vormselviering begint om 18.00 uur met Mgr. R. Mutsaerts als vormheer. U bent van harte welkom in de Koepelkerk.
 

 Woensdag 20 april 2016:
Van Huub van Lieshout kregen we het bericht dat het de bedoeling is om in mei of juni voor SV Lierop-leden reanimatie herhalingsles(sen) te geven. Deze lessen zijn bedoeld voor leden die korter dan 2 jaar geleden nog een reanimatie les hebben gevolgd. Leden die vorig jaar een cursus van Huub hebben gevolgd krijgen tijdig een oproep voor een herhalingscursus in het najaar. Het is zeer belangrijk om regelmatig herhalingen te volgen om je vaardigheid te onderhouden dus geef je op! Het is het streven van SV Lierop om zoveel mogelijk leden te trainen en getraind te houden in deze reanimatietechnieken. Deze cursus duurt 3 uur en vindt plaats in de kantine. Er zijn voor leden geen kosten aan verbonden. De eventuele data worden tijdig doorgegeven. Je kunt je opgeven via huubvanlieshout@hotmail.com  Voor meer info bel 06-22785953. Volledige reanimatielessen zullen te zijner tijd ook weer plaats gaan vinden. Meer info hierover volgt.
 Woensdag 20 april 2016:

 


A.s. zaterdag 23 april staat de band Sunday Sun in OJC Nirwana in Lierop. Fris en fruitig met nieuw werk zullen ze de zon laten schijnen zoals ze dat ook hebben laten doen op Nirwana Tuinfeest 2015.
Samen met Unknown Jet gaan ze er een feestje van maken. Sunday Sun, bekend van de hits ‘We let go’ en ‘I call you honey’, kenmerkt zich door hun de vrolijke en aanstekelijke muziek en is de perfecte band voor een avond dansen en gezelligheid.
Deuren open: 20.00 uur.
Kaarten kopen kan via www.nirwana.nl..
Voorverkoop € 6, dagkassa leden € 6 of dagkassa niet-leden € 7.
 


 

Dinsdag 19 april 2016:

 


Afgelopen zondag heeft zangvereniging ‘De Koepelzangers’ haar jubileumjaar vervolgd met een muzikale middag in café Nellie van Oosterhout te Lierop. Bij gelegenheid van het 40- jaar bestaansfeest, is het projectkoor ‘Courage’ in het leven geroepen.
De première van de muzikale show ‘Courage’ stond warempel geheel in het teken van ‘De zee’. Met veel bravoure en passie heeft het projectkoor een twaalftal hartverwarmende (zeemans) liederen ingestudeerd o.a. ‘Al die willen te kap’ren varen, ‘Junge, komm bald wieder’, ‘Lichtjes van de Schelde’ en het alles omvattende lied ‘Seemann, deine Heimat’. Het megakoor werd begeleid door accordeonisten en virtuozen Willy Donkers, Peter Bakker en Ruud van der Heijden. Op de diverse blokfluiten speelde Marianne van Bommel haar deuntjes moedig mee .
Gastpresentator Eric Kolen had zich verdiept en uitvoerig onderzoek gedaan naar de achtergrond van de liederen en dat was te horen in zijn kundige en speelse presentatie.
Voor de verbindende teksten zorgden de legendarische en sterke zeemansverhalen, die werden voorgedragen door Jan van Eijk, Marianne van Bommel en Ruud van der Heijden.
Het publiek was in grote getale komen luisteren naar de uitvoering en zong, waar mogelijk, uit volle borst mee. De algehele leiding was in handen van dirigent Marion van Eijk. Aan het einde van deze sfeervolle dag sprak voorzitter mevrouw Dora Gubbels-Donkers een algemeen dankwoord uit tot allen, die meegewerkt hebben aan deze succesvolle en gezellige muziekmiddag.
De organisatie kan terugzien op een geslaagd project, dat zeker voor een herhaling vatbaar is. Met het (koor)gezelschap wordt nader overleg gepleegd voor een vervolg optreden. Kunt u niet zo lang wachten met zingen, dan bent u van harte welkom, op iedere donderdagmorgen van 09.30 uur tot 11:00 uur bij het koor ‘De Koepelzangers’ in zaal Nellie van Oosterhout te Lierop.
 Dinsdag 19 april 2016:
Van Anita Hurkmans, onze dorpsondersteuner, kregen we onderstaand bericht…
Op dinsdag 26 april is er van 17.00 tot 19.00 uur weer een diner voor 55 plussers in Henricushof. Aanmelden kan tot a.s. donderdag 22 april via mail naar dorpsondersteuner@lieropleeft.nl  of via een antwoordstrookje in de brievenbus van Anita in de entreehal van Henricushof. Zie HIER de hele info en antwoordstrookje.
 Dinsdag 19 april 2016:

 


Het Nirwana Voetbaltoernooi staat traditioneel gepland op Hemelvaartsdag dat dit jaar plaats vindt op donderdag 5 mei. Een vooral gezellige dag waar de hoofdprijs bestaat uit consumptiebonnen die na afloop in Nirwana genuttigd kunnen worden. De wedstrijden worden gespeeld op de velden van de SV Lierop. Liefhebbers kunnen een team samenstellen (dames 7 spelers) en zich opgeven via email naar soostoernooi@live.nl
 


 

Maandag 18 april 2016:

 

 

Van Team 't Rendal kregen we onderstaand bericht...

'Op vrijdagochtend 22 april 2016 vinden in het hele land de Koningsspelen plaats ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander. Onze school doet hier uiteraard aan mee middels een sponsorloop. Deze vindt plaats rondom het grote grasveld bij de gymzaal. De kinderen lopen rondjes om het grasveld. Zij kunnen gesponsord worden per rondje of u kunt een maximum bedrag aangeven (ter voorkoming dat u een ander bedrag moet gaan betalen dan u in gedachten had).
De opbrengst van de sponsorloop wordt verdeeld over 3 goede doelen:
1: Stichting Nica-friends
Nica-Friends is een Stichting (www.nica-friends.nl) die zich inzet voor beter onderwijs voor alle kinderen uit de sloppenwijken van de stad Granada in Nicaragua. Dit doen ze door het inzamelen van financiële en/of materiële middelen
2: Stichting TCDF Thai Child Development Foundation
Deze stichting is opgezet met het doel de ontwikkeling van Thaise kinderen te ondersteunen op een vraaggerichte, directe, praktische en individuele manier. Dit kan zijn in de vorm van medische zorg, gezonde voeding, educatie en/ of dagelijkse opvoeding. Er wordt nauw samengewerkt met de ouders van de individuele kinderen, de lokale school en de lokale medische instanties. Juf Susanne heeft in 2006 in Thailand voor deze stichting gewerkt op de lokale basisschool.
3: Muziek/cultuurproject voor de school
De komende jaren willen we flink investeren in ons muziek- en cultuuronderwijs. Denk hierbij aan instrumenten, projecten, lessen die ingekocht moeten worden etc.. Een extra financieel potje zou hierbij zeer welkom zijn
We starten de ochtend gezamenlijk buiten bij het podium om 8:30 uur. Hier zullen we dansen op ‘Hupsakee’, de dans die bij de Koningsspelen van dit jaar hoort.
Vervolgens gaan we naar binnen voor het Koningsontbijt.
De kinderen nemen hiervoor allemaal een bord, beker en bestek mee. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Graag deze spullen in een plastic tas op donderdag 21 april meenemen, zodat we de tafels aan het einde van de middag kunnen dekken.
Iedereen die wil komen kijken en de kinderen aan willen moedigen zijn vrijdagochtend 22 april van 9:45 uur tot 11:15 uur natuurlijk van harte welkom!
1. groep 1-2-3 9:45-10:15 uur
2. groep 4-5-6 10:15-10:45 uur
3. groep 7 en 8 10:45-11:15 uur
Tussen 12 april en 21 april kan het zijn dat er kinderen bij u langs komen. Mocht één van onze leerlingen U benaderen voor deze sponsorloop dan hopen wij dat U met Uw bijdrage Stichting Nica-friends, Thai Child Development Foundation en muziek/cultuurproject voor de school ondersteunt.
Wij vragen u dringend om deze ochtend vanaf 7:30 uur geen auto’s te plaatsen op de parkeerplaats bij de gymzaal'. Zie ook de foto's van vorig jaar.

 


 

Maandag 18 april 2016:
Wie dichtbij huis Cabaretier Dolf Jansen wil zien kan op zaterdag 23 april terecht in de Ruchte. Hij staat dan met zijn programma 'Hartverwarmend' op het podium.
De man van verrassende en meeslepende verhalen, uitgetekend in scherpe, komische observaties en tere poëzie. Waar hoort u bij? Waar zou u graag bijhoren? Waar wilt u vooral niet bijhoren en hoe erg is het eigenlijk als je helemaal nergens bij hoort?!
Deze en vele andere vragen, om over de antwoorden vooralsnog maar nog te zwijgen, komen langs in de nieuwe voorstelling van veelvuldig nergens-voor-genomineerd multitalent Dolf Jansen. Een voorstelling over de club, de partij, de religie, de subcultuur, de bende, de relatie, het zooitje en wellicht zelfs de uitspraak van Groucho Marx: 'I don't want to belong to any club that will accept me as a member'.
Entree: € 18,50 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 Maandag 18 april 2016:
Van Wim Berkers kregen we het bericht dat na de vele positieve reacties van de vorige keer er weer een Rock & Roll avond in zaal van Oosterhout wordt gehouden. De avond is op zaterdag 14 mei en begint om 20.30 uur.

Zie ook de poster.
 


 

Zondag 17 april 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie speelde Van Gennip tegen Rehband. Het werd geen lekkere wedstrijd. Er waren de nodige onderlinge irritaties. Van Gennip wist deze wedstrijd met 4-3 te winnen na een 4-0 voorsprong. In de laatste vijf minuten scoorde Rehband nog 3 keer. De tijd voor een gelijkmaker was te kort. Voor Van Gennip scoorden Lars van Grotel, Bart Sijbers en Chris Filippini; voor Rehband Moumène Sabbar(2x) en Jeroen Goossens.
Bij Steenstra tegen Educontract stond het belang van een 3e plek voor Steenstra op het programma. Voor Educontract is degradatie helaas al een feit. Educontract ging goed van start en Axel van den Biggelaar zorgde met zijn treffer voor de 0-1 voorsprong in de 3e minuut. Koen de Louw strafte in de 7e minuut een foutje in de verdediging van Educontract af, 1-1. Vervolgens ging het een kwartier goed tegen elkaar op. De slotfase was echter voor Steenstra met doelpunten van Rick van Tulden(2x) en Koen de Louw. De vijfde treffer kwam van de voet van Ties Steenstra die hiermede zijn eerste doelpunt van deze competitie liet aantekenen, 5-1.
Jagershuis deed goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Het won met 3-6 van LeenenRegiobank. Thijs van Heugten was goed op dreef en scoorde 3x. De andere doelpunten van Jagershuis waren van Roy van den Biggelaar, Daan Kuijpers en een eigen doelpunt van LeenenRegiobank. Rob Nijssen, Arjan van Hugten en Han Gerritsen scoorden voor LeenenRegiobank.
Topparty kwam tegen DeskaMarkt8 niet verder dan 0-0 en verloor daardoor 2 punten in de strijd met Jagershuis. In deze wedstrijd vielen veel overtredingen die voornamelijk te wijten waren aan de druk die op deze wedstrijd lag. Ook waren er kansen om te scoren, alleen die werden niet benut. Topparty staat nog 1 punt voor Jagershuis met nog twee wedstrijden te gaan. Ook Van Zoggel 1 zit op het vinkentouw met 4 punten achterstand en twee wedstrijden te gaan. Als met al, flink spannend. Komende vrijdag spelen Jagershuis en Van Zoggel tegen elkaar en Topparty tegen Greenco.
Bij ’t Zunneke tegen Infinity stond niet zoveel meer op het spel. Het enige waar het hier om zou kunnen gaan is om zo hoog mogelijk te eindigen in de eindstand. Infinity bouwde een 0-3 voorsprong op door treffers van Jusif Mahmoud, Jari Welten en Guus Roelofs. Uit een snelle tegenaanval redde Rens van Lieshout in de 22e minuut de eer voor ’t Zunneke.
 


 

Zondag 17 april 2016:
Wie dichtbij huis een charmante film wil zien kan a.s. woensdag 20 april terecht in de bioscoop van de Ruchte waar de film Virgin Mountain draait.
In deze IJslandse film maken we kennis met de 43-jarige Fusi. De stille, goedhartige man woont nog bij zijn moeder en gaat gebukt onder zowel haar dominante persoonlijkheid als zijn eigen zwaarlijvigheid.
Een vriendin heeft hij nooit gehad en zijn sociale vaardigheden zijn onderontwikkeld. Het liefst speelt hij thuis met bestuurbare autootjes of bootst hij met schaalmodellen historische veldslagen na. De verlegen Fusi wordt gepest op zijn werk, een uitzichtloze baan als bagagetransporteur op het vliegveld. De situatie verandert als Fusi de ogenschijnlijk levenslustige Sjofn leert kennen. Zij weet de eenzame reus langzaam uit zijn schulp te trekken. Sjofn kampt echter met haar eigen problemen. Dit lijkt het tweetal alsnog uit elkaar te drijven. Kan Sjofn het vuur van verlangen naar een gedeeld leven en het doorzettingsvermogen om dit te bereiken voldoende bij Fusi aanwakkeren?
Een charmante film die elke kijker met een verwarmd hart huiswaarts zal sturen.
Duur: 94 minuten - Jaar: 2015 - Prijs: € 5,00 - Aanvang 20.00 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Zaterdag 16 april 2016:
Graag willen we weer eens verwijzen naar Vraag en Aanbod op de website van onze dorpscoöperatie Lierop Leeft. Op basis van gratis afhalen of aanbieden zien we daar o.a. staan…
Gratis af te halen weckflessen, betonklinkers, crosstrainer, enkele jaargangen National Geographic of zonnebank op standaard. Gevraagd worden o.a. ledikant, boekjes Wim Daniëls, restjes behang, traphekje en kaardemolen.
Kijk op Vraag en Aanbod van Lierop Leeft en reageer als je interesse hebt. Ook iets GRATIS te vragen of aan te bieden? Ook dan kun je via deze pagina uw vraag of aanbod kwijt.
 


 

Vrijdag 15 april 2016:

 


Van Wim Berkers kregen we het bericht dat er op vrijdag 22 april a.s. weer genoten kan worden van een bijzondere avond. Op groot scherm is dan een film van/over Tom Petty te zien. De film begint om 21.00 uur.
 


 

Donderdag 14 april 2016:

 


Op 25 juni is het weer Eurosjopper! Elk jaar wordt gestreden om de Rinus Hurkmans Wisseltroffee. Elke band die op Eurosjopper speelt krijgt o.a. de opdracht een verplichte cover te spelen van een overleden artiest afgelopen jaar. Deze cover wordt elk jaar bepaald middels een niet te kraken poll. Maak HIER jouw keuze welke cover elke band verplicht moet spelen. De band die dit het beste doet wint die prestigieuze Rinus Hurkmans Wisseltroffee.
Tickets zijn te verkrijgen via bands die optreden of de organisatie. Kosten: 20,- all in! Je krijgt hiervoor ruim 30 bands/artiesten verdeeld over 3 podia incl. drank! Bands betalen ook entree. Een uniek concept wat ervoor zorgt dat er altijd een unieke sfeer hangt op dit mooie festival. Zie ook de foto’s die onze slapfotografen maakten in de middag en de avond.
 


 

Woensdag 13 april 2016
De kogel is door de kerk: de duofiets komt er! Streefdatum is 1 juni 2016. Dankzij de honorering van een subsidieaanvraag bij de stichting Steun Welzijnszorg Helmond en de opbrengst (€ 720,20) van de oudjaarstoertocht die TSC SOLO heeft Lierop Leeft op woensdag 6 april j.l. de fiets kunnen bestellen. De fiets zal gestald worden in zorgboerderij Florançia aan de Heesvenstraat en van daaruit zal de fiets ook uitgeleend gaan worden. Het streven is om rond 1 juni de fiets te presenteren en met de uitleen via de webpagina van Lierop Leeft te starten.
De prioriteit nu is het werven van VRIJWILLIGERS/ MAATJES, die met de duofiets en bijrijders gaan fietsen. De fiets heeft accuondersteuning, dus gemak siert de mens. Vrijwilligers kunnen zich melden bij de werkgroep t.w. Maria Jacobs, Frans Cortooms of Ben van Bussel. Of bel even naar telefoonnummer 0492-331957.
Het hele verhaal is te lezen onder het laatste nieuws op de website Lierop Leeft.
 


 

Dinsdag 11 april 2016:

 

 

Na een jarenlange afwezigheid op het programma van OJC Nirwana in Lierop, gaat de Nirwana Playbackshow weer plaatsvinden a.s. vrijdag 15 april.

Heb je een geweldige act en heb je altijd al eens op het podium van Nirwana willen staan?

Schroom dan niet en laat je playbacktalenten zien aan de vakkundige jury en de rest van Nirwana. Wellicht ga jij naar huis met een fantastische beker en mag jij je een jaar lang Nirwana playback kampioen noemen.

Aanmelden kan via e-mail koenstra@live.nl. Zo was het in 2011...

 


 

Dinsdag 11 april 2016:

Jo Reijnders stuurde ons namens de Koepelzangers onderstaand bericht...

'In Lierop vieren dit jaar 3 koren hun jubileum. Hiervan bestaan “De Koepelzangers”  40 jaar. Om dit te vieren hebben ze een project Shantykoor opgericht: “Courage” 

Hiervoor hebben zich boven verwachting veel zangers en muzikanten aangemeld, waaronder heel veel mannen en accordeonisten.

Niet alleen uit Lierop, maar ook uit Asten, Best, Neerkant, Geldrop etc. hebben zich mensen aangemeld.

Na een 7-tal repetities is aanstaande zondag 17 april de uitvoering.

Er zijn niet alleen Shantyliederen te horen. Ook de bespeelster van de blokfluit laat een knap stukje Shantymuziek horen. En natuurlijk mogen de sterke zeemansverhalen ook niet ontbreken.

Deze gezellige middag vindt plaats in café v. Oosterhout.

Aanvang 14:00 uur

Algehele leiding is in handen van Marion van Eijk

Iedereen van harte welkom.'

 


 

Dinsdag 11 april 2016:

Maar liefst 85 grootste technische talenten van Nederland, waaronder Roel van Bussel en René van Deursen, deden mee aan de finales van de VakkanjerWedstrijden 2015-2016. De TechniShow in de Jaarbeurs Utrecht was van 15 tot 18 maart gastheer van de Vakkanjers.

De prijsuitreiking vond afgelopen vrijdagavond plaats in Eindhoven. De beide Lieroppenaren behaalden brons, Roel bij CNC-frezen en René bij Industriële Vormgeving. Namens slaponline feliciteren wij hen met dit mooie resultaat.

 

 

 


 

Dinsdag 11 april 2016:

 

 

Tiny Steenbakkers stuurde ons namens Ameezing onderstaand bericht…

‘Afgelopen zaterdag vond het jubileumconcert vanwege het 70 jarig bestaan van zangvereniging Ameezing plaats onder de titel “Met muziek de wereld door”.

Ameezing, wereldmuziekkoor en de sambaband Brandeleros namen ieder in geheel eigen stijl en karakter het publiek mee op een muzikale verrassingsreis door de wereld.

De presentatie. van het geheel was in handen van Martien Kusters, die ons op een voortreffelijke wijze de weg wees door de wereld.

Ameezing begon met deze reis met liedjes in  Nederland en toog via Duitsland naar het zuiden, richting Italië, stak de Middellandse Zee over naar Afrika, om vervolgens aan de andere kant van de wereld in Nieuw Zeeland  te belanden om dan weer via Ierland, Groot Brittannië nog een ommetje maken via Frankrijk om tenslotte weer in Nederland te eindigen.

Wereldmuziekkoor Makandra  zorgde voor een kleurrijk optreden met levendige meerstemmige volksliederen uit diverse culturen van Afrika tot Scandinavië en van Zuid-Amerika tot over de Balkan. Daarbij werd het geheel begeleid door percussie- en snaar instrumenten.

De Sambaband Brandeleros uit Brandevoort bracht een wervelende Zuid Amerikaanse show op de planken. Dit kleurrijke gezelschap trakteerde het publiek op swingende grooves en bracht een Braziliaans carnaval naar Lieropse bodem.

De zeer gevarieerde muzikale reis werd door Ameezing toepasselijk afgesloten met het lied ; “Terug naar de kust”. van Maggie Macneal.

Na afloop werd er in de foyer onder het genot van een drankje nog volop nagebuurt over deze zeer geslaagde avond!’. Zie ook enkele foto’s.

 


 

Dinsdag 11 april 2016:

Wij zoeken ter decoratie en gebruik oude bankstellen en fauteuils. Dit om het zitgedeelte in de artiesten tent van Klok Rock Orange en Eurosjopper aan te kleden.

Graag komen wij deze dan bij u ophalen.

Indien u of uw kennissen iets voor ons hebben kunt u contact met ons opnemen.

Willy Manders

06-51389447 of info@scoutinglierop.nl

 


 

Maandag 11 april 2016:
In het sportcentrum Leek in het Groningse Leek zijn afgelopen de wedstrijden om het Nederlands kampioenschap tot 18 jaar gejudood. In de klasse tot 44 kg is het Joanne van Lieshout die er met de bronzen plak vandoor gaat. Haar eerste twee wedstrijden werden zeer snel gewonnen. In de halve finale heeft ze verloren van de toekomstige kampioen. Later op de dag mag ze nog strijden om het brons. Deze wedstrijd had ze binnen 10 seconden al gewonnen met een hele mooie worp waardoor ze nu een prachtige bronzen medaille heeft.
 

 

 Maandag 11 april 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie werd in de hoofdklasse de Lieropse derby tussen Educontract en Van Gennip door Van Gennip gewonnen. Tot de laatste 10 minuten was Van Gennip de baas met een 1-5 voorsprong, maar de laatste 10 minuten waren voor Educontract. Het werd uiteindelijk 4-6. Mede door dit verlies zal Educontract de hoofdklasse verlaten en volgend seizoen in de 1e klasse acte de présence geven. Bij Educontract speelde Bart van Brussel een prima partij en scoorde 2x. Een doelpunt van Axel van den Biggelaar en een eigen doelpunt van Chris Filippini brachten de vier van Educontract op het scorebord. Lars van Grotel, Bart van Lierop (2x), Rob Hurkmans en Guus Berkers (2x) bezorgden Van Gennip twee treffers meer, 4-6.
Centraal is de laatste wedstrijden goed op dreef. Tot april hadden ze 1 punt behaald. Vorige week werd er gelijk gespeeld en nu tegen het Zunneke wederom een gelijkspel. Harrie Maas bracht Centraal even uit z’n evenwicht door in de 6e minuut 2x te scoren voor het Zunneke, 0-2. Maar Centraal vocht terug en werd sterker. In de 21e minuut strafte Centraal een foutje van Harrie Maas af en plaatste de bal in de uiterste hoek, 1-2. Nadat Geert Filippini in de 24e minuut tegen de paal schoot bij Centraal maakte Centraal gelijk.
Ons Café en Hurkmans hielden elkaar 23 minuten in evenwicht. Keeper Marco Hooglugt en de stugge verdediging van Hurkmans was voor Ons Café een onoverkomelijke barrière. Willem Hurkmans opende in de 23e minuut de score voor Hurkmans. Henri van Lieshout maakte er vervolgens in de 27e en 30e minuut 0-3 van voor Hurkmans.
 Maandag 11 april 2016:
A.s. zondag 17 april vanaf 10.45 uur is het weer koffiedrinken. Ook deze keer weer in de Vurherd. E.e.a. wordt georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor wat lekkers bij de koffie of de thee en Bloemboetiek Gubbels zorgt voor het bloemetje op de tafels. De koffie is voor de speciale prijs van 1,-.
 

 

 


 

Zondag 10 april 2016:
Steffen van Leeuwen stuurde ons namens T.V. de Ren onderstaand bericht...
'Afgelopen dinsdag 5 april is basisschool ’t Rendal op bezoek geweest bij de tennisvereniging voor een tennisclinic. Het kledingadvies was natuurlijk ‘sportief’ en de groepen 1 tot en met 6 kwamen verspreid over de dag gezellig sporten. Ze werden ontvangen door de tennisleraren Rob en Jasper onder begeleiding van Monique van de jeugdcommissie.
Na een goede warming-up zijn de kinderen los gegaan op de 3 tennisbanen met de forehand, backhand en volley. Er werden zelfs al echte wedstrijdjes gespeeld!
Een uitgebreid verslag met sportieve foto's is te vinden op de website van T.V. de Ren.
Wij willen alle kids bedanken voor hun enthousiasme en we hopen dat jullie het erg leuk vonden!!
Tot de volgende keer op de tennisbaan’.
 

 Zondag 10 april 2016:
Morgen, maandag 11 april start de week van de Teek.
Een tekenbeet is meestal onschuldig, maar kán u ziek maken als de teek lang vastgebeten in uw huid zit. De app Tekenbeet helpt te controleren op teken en brengt u op de hoogte van de actuele tekenactiviteit.
Teken komen op veel plaatsen in Nederland voor. Ze leven tussen bladeren en in hoog gras en struikgewas. Ze lijken op kleine platte spinnetjes. Sommige teken zijn besmet met de Lyme-bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Als een teek lang op de huid zit, bestaat de kans dat hij deze bacterie overbrengt. De ziekte is meestal goed te behandelen met antibiotica. Zonder behandeling kan deze ziekte chronische klachten veroorzaken aan hart, zenuwstelsel, gewrichten en huid.
De GGD Brabant-Zuidoost adviseert om uw huid en kleding altijd goed te controleren op teken, als u in de natuur bent geweest.
Vindt u een teek? Dan kunt u die eenvoudig zelf verwijderen met een pincet of tekentang. Ontsmet daarna het beetwondje en noteer wanneer en waar u op de huid gebeten bent.
Krijgt u de teken niet uit uw kleding, was ze dan op 60°C of doe ze in de wasdroger.
Als de teek langer dan 24 uur in de huid gezeten heeft, overleg dan met de huisarts of behandeling gewenst is. Heeft u een teek binnen 24 uur weggehaald? Houd tot drie maanden na de tekenbeet de huid rond de beet in de gaten. Let op het ontstaan van een rode ring of andere klachten die kunnen duiden op de ziekte van Lyme.
Krijgt u klachten? Ga naar de huisarts en meld dat u door een teek gebeten bent.
De app bevat informatie over hoe te controleren op teken en hoe u een teek kunt verwijderen. U kunt een tekendagboek aanleggen en hierin een tekenbeet registreren, waarbij u een herinnering ontvangt om de beet te controleren. Daarnaast is een alarm in te stellen zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele tekenactiviteit. De app is te downloaden voor Android in de Google Play Store en voor Apple-gebruikers in de App Store.
Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met het team Infectieziekten via tel. 088-0031333 of e-mail naar infectieziekten@ggdbzo.nl.
Meer informatie vindt u op de website van de GGD Brabant-Zuidoost, www.ggdbzo.nl,  en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, www.rivm.nl/tekenbeet
 


 

Zaterdag 9 april 2016:
De gemeente Someren blijkt vorig jaar maar liefst 1 miljoen overgehouden te hebben op hun zorgtaken. Wat er met deze meevaller gebeurt is nog niet bekend!?


 Zaterdag 9 april 2016:
Eindelijk... ze is nu écht wethouder. Gonnie van Bussel is afgelopen donderdag, tijdens een speciale gemeenteraadsvergadering in het gemeentehuis in Someren, benoemd. In haar portefeuille zitten onder andere Economische Zaken, Sport en Cultuur en Financiën.
Op donderdag 31 maart ging het nog mis bij haar benoeming, toen er vergeten werd om schriftelijk te stemmen. In eerste instantie werd nog gedacht dat het zo wel goed zou zijn maar al snel werd besloten dat het over moest. Geen leuke situatie voor alle betrokkenen dus.

Harrie van Horik sprak met de kersverse wethouder na afloop.

 

 

 

 Zaterdag 9 april 2016:
Afgelopen woensdag werd landelijk gestemd bij het referendum over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Ook in Lierop kon in de Vurherd gestemd worden. Belangrijk bij dit referendum was het opkomstpercentage en natuurlijk of het JA of NEE zou worden. Onder de 30% opkomst zou de stemming ongeldig zijn. Landelijk werd het opkomstpercentage uiteindelijk 32,2% en in de gemeente Someren 29%. In Lierop stopte de teller bij 30,58%. Er waren in Lierop 1697 stemgerechtigden waarvan er dus 519 gestemd hebben, 190 voor en 318 tegen het verdrag. Nu maar afwachten wat er mee gedaan wordt…

 


 

Vrijdag 8 april 2016:

 


Ook in Lierop hebben we ermee te maken… Drank en Drugs door minderjarigen. Wat de politie zoal meemaakt rondom dit gegeven, wat het allemaal betekent en wat de risico’s zijn is hieronder te lezen.
‘In de zogenaamde horeca-diensten zien wij als politie met enige regelmaat jongeren, 18 minners die sterk onder in vloed van alcohol en/of andere verdovende middelen zijn opgepakt.
JA de politie treed hier tegen op. Een minderjarige die alcohol met zich voert of onder invloed is van alcohol kan een boete verwachten. Kom je als minderjarige voor de eerste keer in aanraking met de politie omtrent een strafbaar feit dan heb je mogelijkheid om de straf af te doen middels een HALT doorverwijzing.
- Wat zijn de risico's van alcoholgebruik door jongeren?
Na een weekend stevig drinken hebben jongeren ongeveer twee dagen nodig om te herstellen. Dit kan resulteren in minder goede prestaties op school of op het werk. Overmatig alcoholgebruik is zelfs schadelijk voor de ontwikkeling van de hersenen. De hersenen van jongeren ontwikkelen zich tot hun 24ste. Alcohol kan dat nadelig beïnvloeden. Verder blijkt dat mensen die jong beginnen met alcohol drinken, meer risico lopen op alcoholproblemen in hun latere leven.
- Wat staat in de Drank- en Horecawet over jongeren?
Deze jongeren kunnen een boete krijgen voor het overtreden van de Drank en Horecawet maar kunnen ook verwezen worden naar Halt. De Halt-straf is een korte en snelle aanpak waarbij Halt de jongere confronteert met zijn gedrag en de gevolgen daarvan. De jongere biedt excuus aan, vergoedt de schade en maakt specifieke leeropdrachten. Ouders zijn hierbij actief betrokken. Zo krijgt een jongere de kans zijn strafbare gedrag recht te zetten zonder dat dit langdurige gevolgen heeft. Ook leidt dit tot genoegdoening voor het slachtoffer en herstelt deze aanpak de relatie tussen dader en het slachtoffer. Halt werkt nauw samen met verslavingszorg. Jongeren met problematisch alcoholgebruik krijgen de reguliere Halt-straf en worden daarnaast door Halt in een vrijwillig kader doorverwezen naar de verslavingszorg.
Minderjarige in combinatie met alcohol komen geregeld samen in het nieuws. Wil je hier meer over weten? Zie:
https://www.politie.nl/themas/jongeren-en-alcohol.html
http://halt.nl/halt-straf/
https://www.jellinek.nl/.../waarom-mag-alcohol-niet-verkocht.../
 


 

Donderdag 7 april 2016:

 


Lierops Nieuws op slaponline is na 15 jaar nu een week όόk via Facebook te lezen. We hebben hier lang over gedubd omdat voorheen een link vanuit Facebook naar de website niet goed leesbaar was op bijvoorbeeld mobiel. Daarvoor zou een nieuwe website nodig zijn. Dat is echter (nog) niet aan de orde. We kiezen op de website nog steeds voor ‘eenvoud’ zodat bijvoorbeeld ook Tante Bertha slaponline kan blijven volgen.
Met de nieuwste update van een soort blog op Facebook hebben we nu een tool gevonden om de meeste dagelijkse nieuwsberichten όόk via Facebook compleet en duidelijk te publiceren. Alles om geïnteresseerden van Lierops Nieuws niets te hoeven laten missen.
Wie vriend van slaponline op Facebook wil worden en elke dag Lierops Nieuws wil lezen via dit medium kan HIER terecht om te liken.
 


 

Woensdag 6 april 2016:

 

 

Boyke Joosten stuurde ons namens de organisatie onderstaand bericht…
‘OJC Nirwana en Scouting Lierop slaan de handen ineen voor het organiseren van het allereerste ‘Open Lierops Kubbkampioenschap’. Het spel Kubb, wat ook wel ‘Vikings-schaken’ wordt genoemd, is een soort Jeu de Boules voor mensen die nog niet weten wat een midlifecrisis is. We beginnen op zaterdag 28 mei met een jeugdtoernooi om daarna de volwassen het speelveld te laten betreden.
We beginnen ’s morgens om tien uur met de jeugd tot 16 jaar. Vanaf drie uur ‘s middags begint de titanenstrijd voor de volwassenen. De opbrengst komt ten goede van de school voor blinden en slechtzienden in Sukabumi, Indonesië, Scouting Lierop en OJC Nirwana.
De bedoeling van het spel is om met houten stokken, blokken van de tegenstander omver te werpen. Het team dat als eerste de blokken van de tegenstander heeft weggewerkt mag de koning omver werpen en zal zich tot winnaar kronen.
Een team bestaat uit minimaal twee en maximaal zes spelers dus begin als de wiedeweerga al je what’s app-groepen te spammen op zoek naar teamgenoten want hoe meer spelers hoe meer kansen op de overwinning.
Omcirkel 28 mei met rood in je agenda en begin vast te gooien met alles wat je maar kunt vinden, want we verwachten een groot deelnemersveld. De inschrijfkosten zijn 5 euro per team en ook deze opbrengst komt ten goede van OJC Nirwana, Scouting Lierop en de blinde school in Sukabumi, Indonesië. Voor de winnaar ligt een ticket klaar naar het officiële NK Kubb in Nijerveen! Inschrijven kan via kubbkampioenschaplierop@gmail.com.  Let op: Vol is Vol!
Meer weten over ons gekozen goede doel? Kijk HIER
 Woensdag 6 april 2016:

 


De Tunnelprojectgroep komt met het volgende nieuws…
‘DE BOOM GROEIT! De levensboom is weer een stapje dichter bij zijn definitieve vorm; zijn takken zijn levendiger en de kleur is feller geworden. De boom groeit ook omdat de aanmeldingen al beginnen te lopen; super! We weten dat we 300m2 aan viaduct hebben, dus we kunnen nog heel veel hulp gebruiken! Wat was ook al weer de bedoeling? De boom zal van te voren op het viaduct worden geschilderd (ook hiervoor kunnen we nog hulp gebruiken!) Op 28 mei mag iedereen een bol inschilderen, zoals hij of zij dat zelf wil; dus je hoeft echt geen schildertalent te zijn om te komen helpen; juist alle verschillende bollen samen zullen het tot een levendige (levens)boom maken. Dit betekent ook dat het eindresultaat nu nog niet vastligt; maar bijgaand toch wat foto's van het creatieve proces.... ook nog een keer het mailadres om aan te melden: tunnelA67@gmail.com.  We houden jullie op de hoogte

 Woensdag 6 april 2016:

 

 

Onlangs hebben de woningcorporaties Mooiland en Wocom op de ALV van de KBO informatie gegeven over inschrijving voor een huurhuis bij deze corporaties. Op de website van Lierop Leeft kun je verdere informatie vinden van beide woningcorporaties.
 Woensdag 6 april 2016:
De benoeming van Gonnie van Bussel als wethouder van de gemeente Someren zal toch overgedaan worden. Dit gaat morgenavond, donderdag 7 april, gebeuren tijdens de gemeenteraadsvergadering.
Na het onderzoek en de goedkeuring van de geloofsbrieven van de nieuwe wethouder moet er door de gemeenteraad heimelijk (en dus schriftelijk) gestemd worden. Deze stemming werd vergeten. Bovendien benoemde burgemeester Veltman bij het afleggen van de belofte Gonnie van Bussel per vergissing tot lid van de gemeenteraad en niet tot lid van het college.
Burgemeester Veltman erkent dat de fouten zijn gemaakt. Het college van B en W heeft nu besloten om de hele raadsvergadering van 31 maart over te doen. Zie ook het interview dat Harrie van Horik namens Siris hield met de burgemeester over dit voorval.
 


 

Dinsdag 5 april 2016:
De voorbereidingen van de voortuinwedstrijden zijn weer begonnen. De organisatie zou het prettig vinden als er ook nog enkele deelnemers uit Lierop zich aanmelden. Deelnemen is geheel kosteloos. U hoeft alleen uw naam door te geven en de grootte van uw voortuin in vierkante meters. Hierdoor wordt u ingedeeld in de groep kleine tuinen (40 m2), middelgrote tuinen (40-70 m2) en grote voortuinen (meer dan 70 m2). Uw tuin wordt in de zomermaanden 3 x maal gekeurd. Meldt u een of meerdere deelnemers aan dan ontvangt u tijdens de prijsuitreiking op donderdag 22 september een extra attentie. Alle aanwezigen ontvangen tijdens deze avond een attentie. Dus zeker de moeite waard om deelnemer te worden van de voortuinwedstrijden. Aanmelden kan bij: Martien Peters, Wolfsberg 63, 5721 HS Asten, tel 06-13169570 of 0493-691563. Mail: m.peters17@chello.nl.
 Dinsdag 5 april 2016:
Vanaf a.s. donderdagochtend 7 april van 10.00 tot 11.30 uur is er voortaan elke week gelegenheid om in de Vurherd een kop koffie of thee te drinken. Sommige mensen hebben adresjes genoeg waar ze even binnen kunnen lopen. Anderen zouden wel willen dat ze die adresjes hadden.
Sommige mensen hebben te weinig tijd om even bij iemand op de koffie te gaan. Anderen hebben tijd te veel. Maar koffie (of thee) drinken we allemaal.
En waarom dan niet samen.......? Kom naar de Vurherd om ’t te ervaren.
Lees maar op de website van Lierop Leeft.
 Dinsdag 5 april 2016:
Bert van den Eijnden stuurde ons namens Nirwana Tuinfeest onderstaand bericht…
‘De temperatuur gaat omhoog, de terrasjes beginnen weer vol te raken en het festivalseizoen is geopend. Voor ons genoeg reden om per direct de regionale voorverkoop te starten voor Nirwana Tuinfeest 2016.
Wil jij een hardcopy ticket van Nirwana Tuinfeest 2016 bemachtigen? Ga dan snel naar één van onderstaande voorverkoopadressen en sla je slag.
Je kunt bij de volgende voorverkoopadressen een ticket kopen: - Spar Verhoeven te Lierop - Fun8 Games te Someren - Cafetaria 't Stationneke te Asten
Bij alle voorverkoopadressen liggen vrijdag-, zaterdag-, combi- & campingtickets. Voertuigtickets voor de camping kunnen alleen online gekocht worden. Deze voertuigtickets zijn bijna uitverkocht, dus wees er snel bij. Het definitieve programma volgt zsm.
Online kun je ook direct tickets bestellen, via www.nirwanatuinfeest.nl’.
 Dinsdag 5 april 2016:
Onze dorpscoöperatie Lierop Leeft houdt op donderdag 21 april haar Algemene Jaarvergadering in de Vurherd. De uitnodiging zal de komende dagen bij alle leden in de bus vallen. Daarbij zit ook een verslag van de vorige ledenvergadering op 12 november en het jaarverslag van 2015.
Op de website Lierop Leeft zijn de bestanden overigens ook digitaal te lezen.
 Dinsdag 5 april 2016:
Wie dichtbij huis diverse regionale en Somerense (cover)bands wil zien optreden in een avondvullend programma vol live-muziek kan op zaterdag 9 april terecht in de Ruchte waar de Bandjesavond Siris Sessies op het programma staat.
Dit is een initiatief van de concertcommissie van de Ruchte in samenwerking met SIRIS. Lock ‘n Load, Jeopardy, Giddy Limit en Baksteen zullen deze avond zorgen voor de muziek.
Speciaal voor deze avond worden er door SIRIS TV-opnames gemaakt. Zorg er dus voor dat je goed gekleed bent!
Entree: gratis - Zaal open: 20.00 uur - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl.
 


 

Maandag 4 april 2016:

 


Elly Verstappen stuurde ons namens de communiewerkgroep onderstaand bericht...
'Op zondag 29 mei 2016 zullen 12 kinderen de eerste communie doen.
Zij willen zich graag aan familie, vrienden etc. voorstellen in de kennismakingsviering
die plaatsvindt in de Koepelkerk op zaterdag 9 april 2016.
De viering begint om 18.30 uur en wordt muzikaal opgeluisterd door Young Dynamic Fanfare’.
 Maandag 4 april 2016:

 


Van Driek Doezé kregen we onderstaand bericht...
'Op vrijdagmiddag 1 april waren er 12 leerlingen van basisschool 't Rendal bij KBO-Lierop op de Jeu de Boulesbaan op bezoek. Na een korte uitleg gingen de leerlingen enthousiast aan de slag. Spontaan en gemotiveerd werden de ballen richting but gegooid. De spelregels hadden ze al gauw in de gaten en de meesten gooiden de ballen al zo bedreven alsof ze al jaren gebouled hadden. Het weer speelde het spel schitterend mee en iedereen genoot van de lentezon en van de activiteit. Er werd gepast en gemeten, gejuicht en gelachen en de sfeer was uitmuntend. Er lopen heel wat talenten rond en wellicht komen de leerlingen met hun ouders/opa/oma nog een keer terug. KBO-Lierop heet ze in ieder geval van harte welkom. We kijken nu al uit naar de volgende groepen op 22 april. Zet deze datum maar in uw agenda.
Op de KBO-Site vindt u een foto-impressie van deze zeer geslaagde middag. www.KBO-Lierop.nl.’
 


 

Zondag 3 april 2016:

 


Velen dachten dat het een vervroegde 1 april-grap was maar dat bleek niet zo te zijn. Het bleken echte (procedure)fouten te zijn die gemaakt werden bij de installatie Gonnie van Bussel als nieuwe wethouder afgelopen donderdagavond.
Na het onderzoek en de goedkeuring van de geloofsbrieven van de nieuwe wethouder moet er door de gemeenteraad heimelijk (en dus schriftelijk) gestemd worden. Artikel 31 van de Gemeentewet luidt: De stemming over personen voor het doen van benoemingen, voordrachten of aanbevelingen is geheim.
Deze stemming werd vergeten, terwijl de stembriefjes wel klaar lagen.
Om het allemaal nog ongeloofwaardiger te maken benoemde burgemeester Veltman bij het afleggen van de belofte Gonnie van Bussel per vergissing tot lid van de gemeenteraad (wat ze al twee jaar is) en niet tot lid van het college.
Zowel de nieuwe wethouder Gonnie van Bussel als de gemeenteraadsleden hoorden dit alles aan en gaven geen kick.
Er werd niet direct gereageerd. Pas na de raadsvergadering viel het kwartje, nadat een bezoeker vanaf de tribune raadsleden er op wees dat de benoeming niet was gelopen zoals het hoort.
In een gesprek met Harrie van Horik vertelt Gonnie van Bussel dat ook zij dacht dat er schriftelijk gestemd zou moeten worden. ''Het ging allemaal vlot, ik werd beëdigd en de fractievoorzitters wensten mij succes toe. Ik heb hen bedankt voor hun steun en bewust niet voor hun stem. Er was immers geen stemming. Zij hebben mij indirect steun gegeven om wethouder te worden. Ik heb de hele gang van zaken gewoon ondergaan. Na de vergadering dacht ik wel dat het 1 april was, een dag eerder dan bedoeld''. Uiteindelijk hoeft er niks over. Gonnie is officieel de nieuwe wethouder en volgt Willy Hanssen definitief op. Wij wensen haar alle succes toe.
 Zondag 3 april 2016:
Morgen, maandag 4 april star de jaarlijks donateursactie van fanfare St. Willibrordus. Alle leden zijn komende week op pad om alle adressen in Lierop te bezoeken voor een vrijblijvende bijdrage. Deze kan in een zakje (evt. dichtgeplakt) meegegeven worden en de bijdrage zal besteed worden aan onderhoud en aanschaf van nieuwe instrumenten. Als dank voor deze bijdrage ontvangt u de uitnodiging voor het pleintjesconcert op zondag 17 juli a.s.
 Zondag 3 april 2016:
In de hoofdklasse van de zaalvoetbalcompetitie was Van Gennip tegen Daan's eigenlijk al na 1 minuut uitgeschakeld toen Maarten Werts 2x scoorde. Hierna herstelde Van Gennip zich en zette steeds meer druk. Bij een snelle counter voltooide Maarten Werts (21e) zijn hattrick en met nog 3 minuten voor de boeg werd het zelfs nog 4-0 met eenschot van eigen helft.
Educontract en Willem Bos speelden gelijk. Na een vlugge voorsprong voor Willem Bos in de 2e minuut, wist Educontract terug te komen door twee doelpunten van Ruud van den Hurk (8e, 19e). Dat was echter niet genoeg voor de overwinning, eindstand 2-2.
Het Jagershuis speelde een goede partij tegen Centersnacks dat eigenlijk kansloos ten onder ging. In de 13e minuut schoot Rob van der Sluijs uit de draai binnen. Vijf minuten later vergrootte Roy van den Biggelaar de voorsprong door een puntertje net naast de paal. In de laatste minuut werd de 3-0 bereikt met een eigen doelpunt. Door deze overwinning is Jagershuis koploper Topparty tot op 3 punten genaderd. Beide teams maken de komende 3 wedstrijden uit wie naar de hoofdklasse mag.
Net zoals twee voorgaande keren kwam Hurkmans op voorsprong. Tegen Boetselaers schoot Ralf Hurkmans na 7 minuten raak. In de 15e minuut kwam Boetselaers met twee doelpunten op voorspring, 2-1. Nadat Ralf Hurkmans er in de 24e minuut 2-2 van had gemaakt leek de wedstrijd gelijk te eindigen. Echter de Boetselaers-doelman punterde in de laatste minuut de bal achter de Hurkmans-goalie, 3-2.
Postel 1 blijft lekker meedraaien in de top van de 2e klasse. Het Zunneke kon pas in de 29e minuut bij een 5-0 achterstand de eer redden toen Rens van Lieshout met een mooie volley scoorde, 5-1.
 Zondag 3 april 2016:
Van Peter Verberne kregen we onderstaand bericht...
'De Vastenaktie heeft dit jaar het recordbedrag van € 2450,34 opgeleverd! Dit prachtige bedrag kwam mede tot stand dankzij de 28 collectanten.
Het bedrag komt ten goede aan projecten in Kenia en Roemenië. Wij danken alle gulle gevers voor hun bijdrage.
 


 

Zaterdag 2 april 2016:

 


Monique van de Laar stuurde ons namens het Oranjecomité Lierop onderstaand bericht...
'Op woensdag 27 april is het weer Koningsdag. Zoals elk jaar organiseren we op die ochtend weer allerlei activiteiten voor de kinderen in Lierop.
We nodigen iedereen in Lierop dan ook weer van harte uit. Om 10:00 uur beginnen de festiviteiten bij de Renkant.
We gaan er weer een gezellige ochtend van maken, te beginnen met het inmiddels traditioneel door de fanfare voorgedragen volkslied en het hijsen van de vlag.
Daarna is er de net zo traditionele fietsoptocht waarbij de kinderen met hun versierde fietsen door een deel van Lierop zullen rijden, onder begeleiding van de beide Gildes en de fanfare. De drie mooist versierde fietsen zullen door de hoogheden Bert de 1e en Tijn beloond worden met een beker.
Bij terugkomst is er de oranjemarkt en zijn er van allerlei leuke activiteiten voor de kinderen.
Samen met van allerlei lekkers, voor de kinderen en een lekker bakje koffie en koekjes voor de ouders en opa’s en oma’s.
Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te winnen met het snoeppot raden en knuffelraden.
Bovendien kunnen de kinderen een prijs winnen door extra hun best te doen om met een mooi versierde kraam op de oranjemarkt te staan. Dus doe je best!!
Rond 12:00 uur sluiten we af met een tombola. Voldoende reden dus voor alle kinderen om ook dit jaar bij Koningsdag te zijn.
We hopen u dan ook dit jaar weer welkom te mogen heten op 27 april bij Koningsdag 2016 op de Renkant.
Tot dan!' Zie ook de foto’s van vorig jaar
 


 

Vrijdag 1 april 2016:
Lierop Leeft heeft als doel de leefbaarheid van Lierop in stand te houden en waar nodig te verbeteren. Onder andere door er naar te streven de bestaande voorzieningen te behouden.
Op de website van Lierop Leeft spreekt het bestuur van de dorpscoöperatie nu haar zorgen uit over het bestaansrecht van de winkels in Lierop.
Als dorpscoöperatie wil men niemand moreel verplichten. Wel wil men hun zorg hierover met u delen. Tenslotte is een leefbaar Lierop belangrijk voor ons allemaal! Lees het hele verhaal op Lierop Leeft.
 Vrijdag 1 april 2016:
Van Driek Doezé kregen we het bericht dat afgelopen dinsdag een groep Jeu de Boulers van "De Gezellige Boel" van KBO-Lierop, onder de bezielende leiding van Jan van Bussel, een fietsparkeerplaats aangelegd heeft bij Henricushof. Rechts aan de zijkant, achter de Jeu de Boulesbaan is nu een stuk verhard van 25 m2. Hier kunnen ongeveer 16 fietsen geplaatst worden.
Het ziet er nu al netjes uit en binnen 3 weken wordt er ook nog een mooie nieuwe bloembak geplaatst met de naam "Henricushof" erin gefreesd.
Dit alles is tot stand gekomen door een joint venture van Gemeente, woCom en de Jeu de Boulesclub van KBO-Lierop. Zo zie je maar weer wat samenwerking tot stand brengt.
Het hele verhaal is  HIER te zien en op de website van de KBO Lierop.
 


 

Donderdag 31 maart 2016:
Van Frans Neervens kregen we onderstaand bericht...

'Zaterdag 2 april wordt er weer gebruikte kleding en schoenen opgehaald. Vanaf 9 uur komen de ophalers namens de verenigingen weer langs.

Alvast bedankt voor uw medewerking'.
 


 

Donderdag 31 maart 2016:
Wie dichtbij huis van muziekcabaret wil genieten kan op vrijdag 8 april terecht in de Ruchte waar 'Achterom' op de planken staat.
Het is een opgewekte voorstelling waarin drie heren hilarische verhalen vertellen en vol overgave smaakvolle liedjes zingen. Over vroeger en toen, over hier en nu. 'Achterom' is een voorstelling voor goei volk. Want goei volk komt achterom.
In 'Achterom' halen drie mannen uit Helmond de banden aan tussen Helmond en andere plaatsen in Brabant. In een vloek en een zucht ziet, hoort en beleeft u hoe de drie heren met hilarische herinneringen en smaakvolle liedjes alle drempels tussen Brabant en de rest van de wereld wegnemen. En met het improvisatietalent van de heren zit het wel snor. Actuele lokale en regionale problemen worden namelijk creatief opgelost. Of veroorzaakt, dat kan ook. Afijn, dat merkt u wel als u gewoon komt genieten van 'Achterom'.
Entree: € 12,50 incl. pauzedrankje - Aanvang: 20.15 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl.
 


 

Woensdag 30 maart 2016:
Ook in 2016 organiseert Gerard Geboers weer wandelingen naar het ‘gerestaureerde’ onderduikerskamp Dennenlust in de Moorselse bossen in Lierop.
Gerard Geboers is de schrijver van ‘Zij woonden een jaar in een bos - 1 augustus 1943-21 september 1944’.
Tijdens de wandeling vertelt hij over het onderduikerskamp.
Voor 2016 zijn vier wandelingen met open inschrijving gepland op de woensdagen 4 mei, 3 augustus, 10 augustus en 17 augustus.
De wandelingen beginnen om 11.00 uur en de duur is ongeveer twee uur.
Het maximale aantal deelnemers per wandeling is twintig.
Begin- en eindpunt van de wandeling is Boscafé ’t Pastoorke van Moorsel, Moorsel 1 in Lierop.
Inschrijven kan via e-mail g.geboers1@chello.nl.
De kosten zijn € 3, contant te voldoen bij aanvang van de wandeling.
 


 

Dinsdag 29 maart 2016:

 


Bregje van Bommel stuurde ons namens Nirwana onderstaand bericht…
Dave Vermeulen, bekend van The Voice of Holland, staat samen met zijn band Voltage op 2 april in Nirwana! De band maakte bij Giel! een tour door heel Nederland bekend, maar blijft zaterdag 2 april dicht bij huis. Frontman Dave is met zijn tweede plek bij The Voice of Holland binnen korte tijd heel populair geworden.
Het debuutalbum van Voltage, ‘Travellin’ Men’, werd in april 2015 al in Nirwana gepresenteerd en nu staan ze dus ongeveer een jaar na dato weer bij Nirwana op de planken.
Voorprogramma: D.C. Dedly’s
Koop uw ticket snel!
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.nirwana.nl
Deuren open: 20:00 uur
Voorverkoop € 6,-// Dagkassa leden: €6,-// Dagkassa niet-leden: €7,-

 Dinsdag 29 maart 2016:
Van A Capella kregen we weer een bericht over de jaarlijks terugkomende Jaarmarkt (nieuw en tweedehands) die op zondag 22 mei van 10.00 tot 17.00 uur gehouden wordt…
‘De markt heeft een lengte van 2 kilometer. Er zullen hier +/- 150 kraamhouders zijn die diverse producten aanbieden. Ook aan de kinderen is gedacht, door middel van verschillende attracties. We verwachten +/- 5000 bezoekers.
Speciaal voor de Lieropse bevolking stelt A Capella het terrein van van Oosterhout vrij voor kraamverhuur (enkel tweedehands). Zo kunt u uw zolder opruimen, en hier uw spulletjes komen verkopen. Alleen of gezellig met de buren.
De kosten van een 4 meter lange kraam met zeil bedragen €30 euro. Het reserveren van een kraam is mogelijk, u kunt zich hiervoor inschrijven bij Bloemisterij Gubbels, aan de Hogeweg.
Aan A Capella is door de gemeente een vergunning verstrekt. U dient deze dag de openbare weg vrij te houden (vanaf 06:00 uur). Wij verzoeken u dan ook om uw auto op de oprit te plaatsen. Ook kunt u uw auto buiten het parcours plaatsen. De markt duurt tot 17.00 uur.
De volgende straten zijn deze dag geheel afgesloten: van Dongenstraat, Offermansstraat, Lijestraat en Hogeweg. Het tussengelegen gebied van Dijkstraat, Frank Doucettestraat, is op deze dag ook niet toegankelijk. Er is wel vrij baan voor brandweer en ambulance.
Bedankt voor uw begrip.
Inlichtingen: Henk Nijeboer (06 53122857) - Boy van de Pol (06 81513434).
Wees er snel bij want er zijn nog maar 20 kramen beschikbaar!
 


 

Maandag 28 maart 2016:
Van de familie Maas kregen we onderstaand bericht naar aanleiding van het overlijden van Henk Maas, afgelopen zaterdag 26 maart...
'Henk wordt gecremeerd op donderdag 31 maart om 16.00 uur in crematorium Briensveld, Spurkterdijk 40, 5807 EE Oostrum (Venray).
Er is gelegenheid om afscheid te nemen op woensdag 30 maart van 19.00 tot 20.30 uur in uitvaartcentrum 't Brummelhuis, Willibrordusplantsoen 4-6, Deurne.
Iedereen is van harte welkom.
In plaats van bloemen was het de wens van Henk een financiële bijdrage te leveren aan hospice de Populier waarvoor de gelegenheid wordt geboden in het crematorium'.
 

 

 


 

Maandag 28 maart 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie stond in de hoofdklasse maar een wedstrijd op het programma. Postel 2 ontmoette Van Gennip en won met 4-3 deze correcte zaalvoetbalwedstrijd. Lars van Grotel, Chris Filippini en Bart van Lierop scoorden voor Van Gennip.
In de 1e klasse maakte Topparty geen fout tegen Breukers dat al in de 1e minuut op voorsprong kwam. Toen Topparty van de schrik bekomen was scoorden Luuk Versteegden (7e, 18e) en Ralf van de Laar (27e) voor Topparty, 3-1.
CuundersGlashelder en Hurkmans traden op die woensdag ook tegen elkaar in het strijdperk. Al in de 3e minuut schoot Willem Hurkmans via de paal raak, 0-1. Het duurde tot de 26e minuut voordat de gelijkmaker op het scorebord kwam, 1-1.
De derde inhaalwedstrijd die woensdag werd gespeeld ging tussen Zunneke en Toff. De koploper had 13 minuten nodig om te scoren en liep uit tot de eindstand op 0-4 voor Toff op het scorebord stond.
Deze week was voor Hurkmans een topweek. Ze behaalden uit twee wedstrijden 4 punten. Tegen Infinity opende Willem Hurkmans de score door nagenoeg vanaf de zijlijn diagonaal binnen te schieten. Infinity werkte hard maar met Marco Hooglugt in het doel en Willem Hurkmans, Riny van den Wijnboom en René Maas had Hurkmans veel routine in de ploeg. Wat Infinity ook deed het lukte allemaal niet. In de 24e minuut kreeg Harm Gubbels een goede kans en schoot raak, 0-2 voor Hurkmans.
Het Zunneke bleef vrij rustig tegen het zeer enthousiast spelend CuundersGlashelder. Stan van Hoof opende in de 2e minuut met zijn eerste doelpunt deze competitie de score voor CuundersGlashelder. De gebroeders Mathijs en Michiel Peters zetten het Zunneke in de 5e en 6e minuut op voorsprong, 2-1. In de 12 minuut werd het gelijk, 2-2. Drie minuten voor tijd was het weer de beurt aan het Zunneke dat door Damian Verkuijlen via een strafschop weer aan de leiding kwam, 3-2. CuundersGlashelder zette alles op alles en hun tijdelijke doelman schoot in de laatste minuut de gelijkmaker binnen, 3-3.

 Maandag 28 maart 2016:
Van Ad en Gabiel kregen we het bericht dat in verband met Pasen 't Jagershuis morgen, 29 maart, nog gesloten is. Vanaf dinsdag 5 april zal zowel het café en cafetaria weer iedere dinsdag geopend zijn.
 

 

 


 

Zondag 27 maart 2016:
Namens de redactie wensen wij alle slaponlinelezers fijne paasdagen toe. ‘Kleur ze!’
 

 Zondag 27 maart 2016:
Na eerder al kampioen van Brabant en winnaar indoor Brabant te zijn geworden, is het Lotte van den Broek met Kailey van de Beekerheide gisteren ook gelukt kampioen van Nederland te worden!
Een fantastisch prestatie!!
Namens de Sint Jan Ruitertjes van harte gefeliciteerd!

 

 

 

 

 

 Zondag 27 maart 2016:
Wie dichtbij huis Pieter Derks wil zien moet snel zijn want er zijn niet veel kaarten meer beschikbaar. Hij staat a.s. vrijdag 1 april op het podium in de Ruchte.
"Pieter Derks vat de tijdgeest", kopte de Telegraaf in één van de enthousiaste recensies over dit programma. In Zo Goed Als Nieuw probeert Pieter de wereld opnieuw te bekijken. In de stijl die zijn handelsmerk is geworden: vriendelijk van toon, maar vol scherpe grappen en confronterende vragen. Altijd fris commentaar op het laatste nieuws van de dag, maar ook met mooie liedjes en fantasierijke verhalen. Pieter plaatst de wereld in andere verhoudingen. Kijkt vooruit en om zich heen, naar hoe de mens steeds maar dingen verzint, serieus neemt en er ten slotte in gaat geloven. Tot het mis gaat. Het komt allemaal langs in een vlot en vrolijk tempo – en elke avond zo goed als nieuw. www.pieterderks.nl
Entree: € 22,50 I incl. pauzedrankje & garderobe - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl 
 


 

Zaterdag 26 maart 2016:
Op onze redactie kwam een voorstel binnen tot het plaatsen van 'hulp' en 'ideeën' die bijdragen tot een beter welzijn zoals daar b.v. zijn:
1. Hulp bij het invullen van het belastingformulier voor 1 april (http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/belastingaangifte_2015/)  of bv (http://www.anbo.nl/ledenvoordeel/belastingservice)
2. Bezwaar WOZ in kader van milieu en leefomgeving. Kan zeker de moeite lonen (zie ook de info en hoe bezwaar te maken bij gemeente)
3. Overige, o.a. huursubsidie, problemen met PGB etc.
4. Ziektekostenverzekering, advies en declareren.
Voor hulp in deze kun je o.a. ook terecht bij:
- Dorpsondersteuner Anita Hurkmans van Lierop Leeft (http://www.lieropleeft.nl/?a=5)
- KBO Lierop (http://www.kbo-brabant.nl/grouppage.php?   action=view&Groep_Id=418)
- Belangengroep Lierop (nieuwe website binnenkort in de lucht)
- Gemeente (loket) (https://www.someren.nl/voor-inwoners.html)
- ONIS (http://www.oniswelzijn.nl/)
 Zaterdag 26 maart 2016:
In februari ging in de brandweerkazerne in Someren het project Brandveilig leven-woningcheck officieel van start. Om inwoners te stimuleren brandveiligheidsmaatregelen te treffen is in de gemeente Someren het project Brandveilig leven-woningcheck opgezet. De woningchecks worden uitgevoerd door vrijwilligers, die speciaal hiervoor een training hebben gevolgd bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Aan de hand van een checklist wordt de woning gecontroleerd op brandveiligheid. Ook in Lierop hielden Henk van den Einden en Ian Cummins een woningcheck op het Otterdijk. Anne van Putten en Martien Vlemmix hadden de zaakjes goed voor elkaar.
 


 

Vrijdag 25 maart 2016:

Op de Herselseweg is vanochtend een auto tegen een boom gereden. De automobilist is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht ondanks dat de verwondingen mee leken te vallen.

 

 

 

 


 

Vrijdag 25 maart 2016:
Van Jan Verhoeven kregen we het bericht dat de Spar maandag 2e Paasdag geopend is van 8:30 tot 13:00 uur.
 Vrijdag 25 maart 2016:
De halfjaarlijkse oud-ijzeractie, door het Activiteitenfonds van Gilde St. Antonius, die oorspronkelijk gehouden zou worden a.s. zaterdag 26 maart is verzet naar zaterdag 2 april.
Er wordt dan gestart met het ophalen om negen uur. Om milieuredenen kunnen géén diepvriezers, koelkasten, accu’s en velgen met banden meenemen.
Heb je ijzer wat je niet aan de openbare weg kunt zetten, dan kun je op de ophaaldag bellen tussen 9.30 en 11.30 uur op nr. 06 37397292. Het wordt dan opgehaald.
 Vrijdag 25 maart 2016:

Wie de Passie Lierop nog niet gezien heeft of hem nog een keer wil zien krijgt in het Paasweekend de gelegenheid. Siris TV zal zaterdag, zondag en maandag om 8.00, 10.00, 19.00 en 21.00 uur via Siris TV de volledige Passie uitzenden. De opnames komen vanaf de multimediale installatie van de koepelkerk. Ga er maar eens goed voor zitten, zet het volume maar eens flink omhoog en geniet van het verhaal van herder Jan, de beelden en de prachtige zang van band en vertolkers.
Ook via internet is de film te zien en ook de foto’s zijn nog steeds te bekijken.

Siris maakte ook enkele filmopnames en interviews. Deze zijn hier te bekijken.

 Vrijdag 25 maart 2016:
In het kader van Lierop geeft om Borneo werd op Koninginnedag 30 april 2007 voor de eerste keer het Lierops Kampioenschap Jeu de Boules gehouden. De winnaars waren Theo Hurkmans en Harrie Martens, die in de finale het koppel Ton van Brussel en Maarten van de Wiel versloegen. De grote winnaar was echter onze Pastoor Jan Zwirs. Het “Boulen voor Borneo” bracht zo om en nabij de € 2000,00 op.
Dit jaar zal er op Koningsdag 27 april voor de 10de keer gestreden worden om het Lierops Kampioenschap en evenals in 2007 willen we Jan Zwirs weer als de grote winnaar uitroepen. Hoezo dat? Zult U zeggen. Lees verder:
De opbrengst van het Jeu de Boules Toernooi komt t.g.a. Slaponline. U weet dat het in de lucht houden van de website elk jaar weer geld kost. Slaponline hoeft echter geen reserves op te bouwen, dus het geld wat er op 27 april nog in kas is, is in feite “over”. De deelnemers aan het toernooi mogen ’n Goed (Lierops) Doel nomineren waar dit geld aan besteed kan worden. Dit jaar echter heeft de organisatie gemeend om het geld aan onze Pastoor te schenken. In het weekend van 9 en 10 juli viert hij namelijk zijn 50-jarig Priesterfeest. Slaponline is er zeker van dat de Pastoor ’n heel mooie bestemming voor dit cadeau zal vinden.
Vanaf nu kunt U zich weer aanmelden d.m.v. een mailtje of telefoontje naar Frank Hurkmans (frankhurkmans@chello.nl  of 0650630388). Iedereen van 16 jaar of ouder en die op één of andere manier binding heeft met Lierop mag zich opgeven. We spelen met koppels van zowel mannen, vrouwen als gemixt. Het inschrijfgeld van € 10,00 per koppel hoeft pas bij het begin van het toernooi betaald te worden. Het advies is om niet te lang te wachten met je aanmelding want er kunnen “slechts” 64 koppels mee doen, en VOL = VOL.
We zien elkaar dus op woensdag 27 april om 13.00 uur op het “Place de la Pétanque” bij Sportpark de Renkant.
 Vrijdag 25 maart 2016:
Peteyfest heeft een dikke vrijdag headliner weten te strikken. Na hun grandioze eerste optreden op X-Qlusive Holland hebben ze de primeur: Ruud & Ruud staan op Petey weer voor het eerst samen op de bühne! Met trots presenteren zij: FEESTDJRUTHLESS a.k.a. Feestdjruud b2b Ruthless!
Scoor nu een zaterdag ticket en krijg daarmee GRATIS toegang tot deze megadikke Peteyfest vrijdag! Losse vrijdag tickets zijn vanaf nu ook te koop (beperkt beschikbaar).

VRIJDAG 20 mei:
FeestDJRuthless
+ support

ZATERDAG 21 mei:
DubVision
Fox Stevenson
The Partysquad
Mr. Belt & Wezol
+ T.B.A.

▪ Tickets & Info: www.peteyfest.nl
▪ Event: https://goo.gl/1Ej0J6
 


 

Donderdag 24 maart 2016:
Van Truus Cortooms kregen we het bericht dat Onis steunpunt mantelzorg en Zorgverzekeraar CZ ook voor Lieropse mantelzorgers van mensen met dementie bijeenkomsten organiseert. Zodat u nóg beter voor uw naaste kunt zorgen, maar ook voor uzelf!
De bijeenkomst wordt geleid door een professionele en gespecialiseerde trainer van Martha Flora, een particulier initiatief in dementiezorg.
Er zijn maximaal 10 deelnemers (2 per familie) per bijeenkomst. De bijeenkomsten zijn ’s middags tussen 12.00 en 16.00 uur; deelname is gratis. Voor het hele verhaal en hoe je je kunt aanmelden verwijzen wij graag door naar bijgaande info.
 Donderdag 24 maart 2016:
De etappekoers Ster ZLM Toer, die geldt als voorbereidingskoers van de Tour de France komt door Lierop. Someren is op zondag 19 juni de startplaats van de slotrit, die in Boxtel zal eindigen. TSC Solo (Lierop-Someren) zorgt voor de nodige vrijwilligers om alles in goede banen te leiden.
De beroepsrenners starten om 12.00 uur vanaf het Wilhelminaplein. Ze rijden daarna richting Someren-Eind en Someren-Heide terug naar Someren. Via de Burgemeester Roelslaan en de Kanaalstraat gaat het richting Lierop over de Lieropsedijk. De renners gaan dwars door het centrum van Lierop en verlaten via de Boomen het Somerens grondgebied. Via de Dijkstraat zetten ze koers richting Asten.
De rittenkoers door het zuiden van Nederland en de Belgische Ardennen gaat op 15 juni van start in het Zeeuwse Goes. Op de tweede dag is de rit met start en aankomst in Oss. De derde rit kent net als dit jaar het Limburgse Buchten als start- en aankomstplaats. De sleuteletappe eindigt wederom een dag voor het einde op de stuwdam van La Gileppe. De slotrit gaat dus van Someren naar Boxtel.
Vorig jaar ging de eindzege naar André Greipel.
 


 

Woensdag 23 maart 2016:
Vanavond om 18.30 uur zal op Omroep Brabant aandacht besteed worden aan het koperpoetsen in onze Koepelkerk.

Het programma zal diverse keren herhaald worden.

Ton van Schalen wordt geinterviewd en laat zien hoe e.e.a. in z'n werk gaat.

Ook de poetsploeg komt in beeld tijdens de pauze waarin pastoor Jan de koffie inschenkt.
Wie het TV-fragment en het hele verhaal mist kan altijd HIER kijken.
 

 


 

Woensdag 23 maart 2016:

 


De plaatselijke favoriete Evy Kuijpers is afgelopen zondag voor eigen publiek als derde gefinisht in de 35e editie van de Rabo Koepel Race. De klassieker over 125 kilometer vormde tevens de opening van de KNWU-Centric-Clubcompetitie. Na afloop mocht Evy de leiderstrui in het jongerenklassement van de clubcompetitie in ontvangst nemen. Kilometerslang reed de regerend regiokampioene Minke van Dongen vooruit. Nadat Evy Kuijpers aansluiting had gevonden bij de vluchtster kwam het peloton weer aansluiten. Een nieuwe poging om alleen voorop te blijven lukte wel. De Friese schaatster Rixt Meijer won in Lierop haar eerste klassieker. De Australische Erin Kinnealy kwam nog dichtbij maar werd in de finale nog ingerekend. In de eindsprint (foto Peter van Rooij) bleef Veerle Goossens de Lieropse belofte Evy Kuijpers voor. Eerder in de wedstrijd had Lana Verberne de koers verlaten.
Bij de nieuwelingen werd de finale gekleurd door de ontsnapping van Bas van Belle (ook actief op de gladde ijzers) en de Belg Arno Brouwers. Onze landgenoot van de legendarische wielervereniging Swift. Nick Brabander won de sprint van een achtervolgend vijftal en mocht ook op het podium plaats nemen. De lokale favoriet Noah Vreeswijk was regelmatig voorin te vinden, kwam ten val en finishte na 70 kilometer als 74e.
De organisatie TSC Solo kan terugkijken op een geslaagde wielerdag waarin startgelegenheid werd geboden aan zo’n 300 licentiehouders. Een uitgebreid veiligheidsplan kon niet voorkomen dat er toch enkele valpartijen plaats vonden. We wensen de betrokken renners(-sters) een snelle genezing toe! Zie ook de film van Siris.
 


 

Dinsdag 22 maart 2016:
Cindy van Heugten stuurde ons namens fanfare St. Willibrordus onderstaand bericht...
'Jeugdslagwerkers laten zich horen tijdens de voorspeelavond op donderdag 24 maart
Ook de jeugdleden van de slagwerkgroep laten horen wat zij de afgelopen tijd geleerd hebben tijdens de voorspeelavond op donderdag 24 maart. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en andere belangstellende zijn van harte welkom. De avond start om 19.00 uur bij gemeenschapshuis De Vurherd. Naast de leden van Young Dynnamic Slagwerk spelen ook de jongste slagwerkers mee. Zij worden allemaal begeleid door muziekdocent John Klaus. De jongste slagwerkers hebben voor het eerst samen gespeeld tijdens de intocht van Sinterklaas. Het is leuk om te zien dat zij in korte tijd weer veel geleerd hebben. Natuurlijk zullen de jeugdslagwerkers ook individueel laten zien wat ze kunnen. We zien jullie graag morgenavond’!
 Dinsdag 22 maart 2016:
Van Huub van den Eikhof kregen we de resultaten van De Roovere schutters tijdens de Kringwedstrijd van 20 maart j.l. bij het Sint Servatiusgilde Lieshout.
‘Kampioen: 1e Angel van Moorsel. Vrije Hand: 2e Angel van Moorsel. Puist: 7e Angel van Moorsel’.
 


 

Dinsdag 22 maart 2016:
In verband met het 70-jarig bestaan van gemengd koor Ameezing uit Lierop organiseert het koor een bijzonder concert. Naast Ameezing verlenen het wereldmuziekkoor Makandra uit Deurne en de sambaband Brandeleros uit Helmond medewerking.
Dit qua muziek gevarieerde gezelschap bezorgt met hun zang en instrumenten de toehoorder een muzikale reis door de gehele wereld.
Het concert vindt plaats op zaterdag 9 april in de Vurherd Offermansstraat 10 te Lierop. De aanvang is om 20.00 uur en de entree is gratis.
Voor dit jubileumconcert is door Ameezing, onder leiding van dirigent Trudy Timmers, een aantal nummers ingestudeerd met muziek uit verschillende continenten.
Makandra –Surinaams voor “samen”- is een gemengd koor uit Deurne onder leiding van Celina Scheepers. Makandra zingt meerstemmige wereldmuziek: levendige volksliederen uit diverse culturen, van Afrika tot Scandinavië, van Zuid-Amerika tot over de Balkan. Het koor heeft een instrumentale begeleiding waaronder percussie, snaar-, fluit- en toetsinstrumenten.
Kortom, wereldmuziekkoor Makandra neemt u mee op een muzikale reizen rond de wereld.
Sambaband Brandeleros uit Helmond-Brandevoort, staat onder leiding van Eric Sijmens en bestaat nog maar 5 jaar, maar heeft al een reputatie opgebouwd met hun muzikale show. De bandleden vinden vooral inspiratie in de Braziliaanse muziek en brengen U met een wervelend en ritmisch optreden al snel in Zuid-Amerikaanse sferen! Zie de complete poster.
 


 

Maandag 21 maart 2016:
De Passie zit erop. Weer een top Lierops muziekspektakel is geboren en het volgende muziekspektakel staat er al weer aan te komen… Lierop Live ‘on the move’ op 28 en 29 oktober, niet in de kerk maar in de tot muziektheater omgebouwde bedrijfshal van Thwan van Gennip. Ook hier zal, net zoals 4 jaar geleden, weer genoten kunnen worden van ‘juweeltjes’ aan Lieropse artiesten, begeleid door fanfare, slagwerkgroep en band. Dit keer geen Passie maar wel met passie gebrachte (pop)nummers door ruim 30 Lieropse zangtalenten. Al vanaf begin dit jaar wordt voor dit evenement volop gerepeteerd. Zet maar alvast in je agenda want dit mag je niet missen. Bezoekers die er 4 jaren geleden bij waren weten waarom… en het wordt nόg spectaculairder! Kaartjes hiervoor zijn te koop vanaf eind mei. Zie de foto's van de vorige editie uit 2012.
 Maandag 21 maart 2016:

 


Na de twee uitvoeringen van de Passie waren de reacties overweldigend. De 800 bezoekers die aan een kaartje konden komen genieten nog steeds na. Het was ook prachtig, Ook voor de vrijwilligers die dit allemaal gerealiseerd hebben. Een staande ovatie was hun deel. Lierop is in de gelukkige omstandigheid dat er zo’n prachtige koepelkerk staat en een dito baas, herder Jan. Met de professionele aanlichting in de kerk en de videoschermen kwam de Passiesfeer prachtig tot z’n recht. Voeg daarbij een goed geluid en de basis voor een topvoorstelling is geschapen. Om dit in de kerk met z’n galm te realiseren is een hele opgave maar iedereen heeft kunnen ervaren dat dit perfect gelukt is. Met dank aan Peter Meulendijks en z’n mensen. Hierdoor konden de band en de muzikale vertolkers tot een topprestatie komen en daarom geniet iedereen nog na.
‘Het Lieropse Passieverhaal van een andere kant bekeken’ kun je HIER verder lezen. Zie ook de foto's van Rob Fritsen (siris).
 


 

Zondag 20 maart 2016:

 


De passie Lierop zit erop. We hebben foto’s gekregen van Rob Fritsen van Siris. Bekijk ze maar alvast. Verslag van de Passie volgt zo snel mogelijk.
 Zondag 20 maart 2016:
Van Anita Hurkmans, onze dorpsondersteuner, kregen we onderstaand bericht…
Op dinsdag 29 maart is er van 17.00 tot 19.00 uur weer een diner voor 55 plussers in Henricushof. Aanmelden kan tot a.s. donderdag 24 maart via mail naar dorpsondersteuner@lieropleeft.nl of via een antwoordstrookje in de brievenbus van Anita in de entreehal van Henricushof. Zie HIER de hele info en antwoordstrookje.
 

 Zondag 20 maart 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie wordt het voor Educontract in de hoofdklasse moeilijk om de degradatie nog te ontlopen. De strijd tegen mede degradatiekandidaat Snackpoint werd met 2-4 verloren. Snackpoint bouwde een mooie 0-3 voorsprong op. In de 21 minuut scoorde Ruud van de Hurk voor Educontract maar nog geen minuut later was het 1-4. Ruud van den Hurk bepaalde de einduitslag in de slotminuut op 2-4. Door deze winst en twee minder gespeelde wedstrijden heeft Snackpoint nog alle kans om ook de nacompetitie te ontlopen.
Het leek erop dat er niet werd gescoord bij Berkvens tegen Van Gennip. Tot Bart van Lierop in de 19e minuut een 1-2tje met Bart Sijbers de score voor Van Gennip opende, 0-1. Even leek het erop dat de koploper het heel erg moeilijk zou krijgen. Echter tussen de 21e en 26e minuut werd het pleit beslecht en stond Berkvens met 4-1 voor.
In de 1e klasse leek de treffer van Thijs van Heugten van Jagershuis in de 8e minuut de overwinning te betekenen tegen Breukers. Beide teams speelden zonder al teveel risico te nemen. Beide doelmannen keepten een goede partij. Met nog 5 minuten voor de boeg werd de einduitslag door Breukers op 1-1 bepaald.
Topparty en Canadees waren goed aan elkaar gewaagd. In de 12e minuut maakte Dirk Hesius de openingstreffer voor Topparty, waarna Canadees door twee doelpunten op een 2-1 voorsprong kwam. Door een ongelukkig eigen doelpunt van de Canadees werd het 2-2. Toch nam Canadees weer de leiding. De slotfase was voor Topparty dat door doelpunten van Luuk Versteegden en Ralf van de Laar de 3 punten binnenhaalde, 4-3.
In de 2e klasse mocht de jonge garde van Hurkmans aan de bak tegen koploper Toff. Na een vlugge achterstand van 2-0 in de 4e en 5e minuut verkleinde Thijs Bekx de achterstand tot 2-1 in de 21e minuut. Het werd uiteindelijk in de 22e en 23e minuut 4-1 voor Toff.
 


 

Zaterdag 19 maart 2016:
Dit weekend is er nog kans de open dagen van Camping de Somerense Vennen te bezoeken, Voor de liefhebbers verwijzen we graag naar bijgaand bericht.
 

 Zaterdag 19 maart 2016:

 


‘Dit had ik echt niet verwacht’. ‘Hoe Lierop weer groots is in haar evenementen’. ‘Ik moest me inhouden om niet na elk nummer te applaudiseren’. ‘Al lang geen kippenvel meer gehad’.
Enkele uitspraken na afloop van de eerste dag van de Passie. De komende dagen een uitgebreider verslag en schitterende foto’s. Eerst nog dag twee. Wij wensen de bezoekers van vanavond net zo veel genot als gisteren, Ga er maar eens goed voor zitten. Bijgaand alvast een foto van een mobieltje van een van de bezoekers.
 


 

Vrijdag 18 maart 2016:

 


Donderdagmiddag 24 maart tussen 14.00 en 16.00 uur is er voor de inwoners van Lierop weer Paas Bloemschikken in het zaaltje van Henricushof. Maximaal 15 personen kunnen deelnemen dus geef je snel op bij Riky Peeters, tel. 331620 of via rikypeeters@gmail.com. Aanmelden kan tot 21 maart a.s. Kosten € 8,50 pp incl. kopje koffie en iets lekkers er bij!!
 Vrijdag 18 maart 2016:
Peter Verberne stuurde ons namens de locatieraad Lierop onderstaand bericht…
‘Op zaterdag 9 en zondag 10 juli vieren we het gouden priesterjubileum van pastoor Jan Zwirs.
De locatieraad van Lierop wil er samen met alle inwoners van Lierop, groot en klein, een mooi feest van maken. Noteer deze data daarom alvast in uw agenda. Meer informatie volgt.
 

 Vrijdag 18 maart 2016:
Even een kop koffie drinken in de buurt! Dat kan vanaf donderdagochtend 7 april van 10.00 tot 11.30 uur elke week. Sommige mensen hebben adresjes genoeg waar ze even binnen kunnen lopen voor een kopje koffie of thee. Anderen zouden wel willen dat ze die adresjes hadden.
Sommige mensen hebben te weinig tijd om even bij iemand op de koffie te gaan. Anderen hebben tijd te veel. Maar koffie (of thee) drinken we allemaal.
En waarom dan niet samen.......? Lees maar op de website van Lierop Leeft.
 


 

Donderdag 17 maart 2016:

VANDAAG SLAPONLINE 15 JAAR ELKE DAG ONLINE!

Zie ons eerste bericht 15 jaar geleden op zaterdag 17 maart 2001 in ons eerste nieuwsarchief.

ONTSTAAN slaponline:

Prinsenreceptie 2001: eerste keer dat de naam slaponline - nog niet als website - gebruikt werd
Bonte Avond 2001: eerste keer dat de website in beeld kwam, toen nog als slaponlineS5.com
17 maart 2001: eerste keer dat www.slaponline in huidige vorm verscheen
OP DIT MOMENT: Gemiddeld ruim 1000 bezoeken per dag en rond de 3000 pageviews.
....met dank aan onze trouwe lezers....
 


 

Donderdag 17 maart 2017:
Van Jacqueline Hurkmans en Femke Gorissen kregen we onderstaand bericht...
'Omdat we door het jaar heen veel vragen krijgen over hoe te kunnen schminken, willen we dit jaar weer een mini cursus schminken geven.
Cursusavond is op woensdag 23 maart van 20.00 uur tot 22.00 uur. Je leert eenvoudige, snelle technieken, met een mooi resultaat en het is vooral gezellig.
We vragen een vergoeding van 8,00 per persoon incl. gebruik van onze materialen, koffie of thee.
Voor opgave en info kun je een mailtje sturen naar geert.sanders71@gmail.com  of whurkmans@chello.nl’.
 Donderdag 17 maart 2016:
Désire Laros, Riek van Bussel en Gonnie van Bussel stuurden ons namens de Avondwakegroep onderstaand bericht...
'Goede Vrijdag is de vrijdag voor Pasen. Op deze dag herdenken wij de kruisiging en de dood van Jezus op de heuvel Golgotha vlakbij de stad Jeruzalem. In onze Koepelkerk herdenken wij dit met een KinderKruiswegviering op Goede Vrijdag, 25 maart om 15.00 uur in de Koepelkerk.
Dit jaar willen we een Kinderkruisweg organiseren, samen met de kinderen uit Lierop. Speciaal ook bedoeld voor de kinderen die dit jaar het H.bVormsel en de H.bCommunie gaan doen. Ze mogen voorlezen, kaarsjes aansteken en bloemen en takjes meenemen en neerleggen in de kerk. De kinderen die het H. Vormsel gaan doen krijgen daar een mail over zodat ze de tekst al kunnen oefenen. Wanneer er ook andere kinderen mee willen doen kunnen ze dit laten weten met een mailtje naar gonnie@hart-ziel.nl.
Om 14.30 uur kunnen de kinderen zich verzamelen op ’t Rendal en na wat drinken met iets lekkers gaan we gezamenlijk naar de Koepelkerk. Iedereen is welkom om te komen kijken, luisteren en meezingen.
 Donderdag 17 maart 2016:
Willem van den Eijnden stuurde ons namens Nirwana Jeugdsoos onderstaand bericht...
'Noem je feest, noem je Dansado & De Feestneger. Al vele festivals, feesttenten, kroegen hebben zij op zijn kop gezet. De Feestneger is zo gek als een deur en samen met Dansado zorgen zij ervoor de juiste muziek te draaien voor de juiste danspasjes. Vele grote festivals hebben Dansado & de Feestneger ontdekt. In de zomer van 2015 stonden zij al op festivals als 7th Sunday Festival en HockeyLoverz. Maar ook dit jaar gaan ze verschillende festivals tegemoet waaronder Paaspop over 2 weken! Dit feestje wil je dus niet missen a.s. vrijdag 18 maart! Aanvang 20:00. Entree: 3 euro'.
 


 

Woensdag 16 maart 2016:

 


Van de Sint Jan Ruitertjes kregen we onderstaand bericht…
‘Eerder al Brabants Kampioen en nu weer succes! Afgelopen zondag heeft Lotte van den Broek met Kailey van de Beekerheide de 1ste prijs behaald op Indoorbrabant in de klasse DE-L / DE-M. Ze heeft hierin een zeer knappe tijd neergezet van 28.86 in de barrage. Wij wensen Lotte veel succes op het NK’.
 Woensdag 16 maart 2016:
Marjolein Fokkema, voorzitter EHBO-vereniging Someren stuurde ons namens de Stichting Dr. Eijnatten onderstaand bericht...
'Helaas staan er de laatste tijd veel negatieve berichten in de krant over het onderhoud van AED-apparaten. Hoe is dat nu geregeld in onze gemeente? Gelden die berichten ook voor de gemeente Someren?
Volmondig kunnen wij hier op antwoorden: NEEN!
De Stichting Dr. Eijnatten in Someren is eigenaar van de AED’s, die verspreid over Someren-Dorp, Lierop, Someren-Eind, Someren-Heide en Sluis 13, buiten hangen! Deze Stichting heeft het onderhoud van de AED’s in handen gegeven van E.H.B.O.-vereniging Someren.
Binnen deze vereniging is een persoon die op geheel vrijwillige basis een aantal malen per jaar alle AED’s controleert. Lees het vervolg van dit bericht HIER’.
 Woensdag 16 maart 2016:
Van Huub van den Eikhof kregen we de resultaten van De Roovere schutters tijdens de Kringwedstrijd van 13 maart j.l. bij Sint Joris in Someren.
Erekampioen: 1e Ad Vlemmix. Kampioen: 2e Willy Looymans. Personeel: 2e Ad Vlemmix. 4e Jan van Seggelen. Viertal: Gilde Onze Lieve Vrouw v/d 7 Weeën. Schutters: 1 Willy Looymans, 2 Jan van Seggelen, 3 Ad Vlemmix, 4 Willie Donkers. Bejaarden: 1e Willy Looymans, 2e Jan van Seggelen. Puist: 5e Thieu Scheepers, 6e Angel van Moorsel.
 

 


 

Dinsdag 15 maart 2016:

 

 

Rien van Horik stuurde ons namens het bestuur van T.S.C. "Solo" onderstaand bericht...
'A.s. zondag 20 maart wordt de 35e uitgave van de klassieker met start en finish in Lierop de “Rabo Koepel Race” verreden. Het bestuur van Toer- en Supportersclub Solo heeft ook dit jaar de organisatie op zich genomen van de Lieropse wielerklassieker. Voorzitter René Manders en medebestuurslid Frans Sijbers zijn met hun mede-bestuursleden druk bezig geweest met de laatste voorbereidingen: ”Voor het eerst maken we met onze wedstrijd voor vrouwen deel uit van de KNWU-Clubcompetitie. Omdat onze plaatselijke rensters Evy Kuijpers en Lana Verberne in deze competitie uitkomen hebben we deze keuze gemaakt.“
Voor de tweede keer is de wedstrijd voor vrouwen dan ook de hoofdwedstrijd van de dag. In totaal 21 nationale clubteams komen naar Lierop. Daarnaast staat er ook een Noorse ploeg aan de start.
Voor het 'totale' bericht verwijzen wij graag door.
 


 

Dinsdag 15 maart 2016:
Op zondag 20 maart, een week voor Pasen, vindt er volgens goede traditie een speciale Palmpasenviering voor en door onze Lieropse kinderen plaats. Deze viering begint om 10.00 uur in de Koepelkerk en wordt muzikaal opgeluisterd door Ameezing.
Ter voorbereiding mogen alle kinderen uit Lierop op vrijdagmiddag 18 maart een palmpasenstok maken op basisschool ‘t Rendal.
Indien uw kind een palmpasenstok wil maken dan graag aanmelden via het formulier dat de kinderen in de klas hebben ontvangen of via palmpasen@hotmail.com
De kinderen die een palmpasenstok hebben gemaakt, zullen samen in een mooie stoet de viering openen. Aan het einde mogen de kinderen met hun vrolijk versierde palmpasenstok een rondje lopen door de kerk, zodat alle kerkgangers de mooie stokken goed kunnen zien. We willen graag iedereen, groot en klein, uitnodigen voor deze gezinsviering.
Kortom, u bent van harte welkom op zondag 20 maart in onze Koepelkerk!
 Dinsdag 15 maart 2016:
Wie dichtbij huis wil genieten van cabaret kan op vrijdag 18 maart terecht in de Ruchte waar Vrijdag & Sandifort Löyly (reprise) spelen.
Alleskunners Remko Vrijdag en Martine Sandifort trakteren u op een stortvloed aan gemankeerde en absurde types. In een adembenemend tempo laat het virtuoze cabaretkoppel u lachen, ontroeren en verbazen. Maar... Löyly gaat nòg verder. Remko en Martine gaan met de billen bloot. Op zoek naar contact. Echt contact. Een intense ervaring. Met zichzelf, met elkaar en met u. Löyly gaat dwars door elk taboe heen, is rauw, schaamteloos en stomend heet cabaret vanuit de onderbuik. Een sensatie voor lichaam en geest. Dus: maskers af, kleren uit en maar zien wat er gebeurt.
Zie ook www.vrijdagensandifort.nl
Prijs: € 19,50 incl. pauzedrankje en garderobe - Aanvang: 20:30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 Dinsdag 15 maart 2016:
A.s. zondag 20 maart vanaf 10.45 uur is het weer koffiedrinken. Ook deze keer weer in de Vurherd. E.e.a. wordt georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor wat lekkers bij de koffie of de thee en Bloemboetiek Gubbels zorgt voor het bloemetje op de tafels. De koffie is voor de speciale prijs van 1,-.
 

 Dinsdag 15 maart 2016:
De 85 grootste technische talenten van Nederland staan in de startblokken voor de finales van de VakkanjerWedstrijden 2015-2016.
De TechniShow in de Jaarbeurs Utrecht is van 15 tot 18 maart gastheer van de Vakkanjers. In de finale strijden achttien Noord-Brabantse technici om de Nederlandse titel: daarmee is Noord-Brabant de provincie met veruit de meeste finalisten.
Onder die Brabantse Vakkanjers zijn ook Roel van Bussel uit Lierop (CNC-frezen) en René van Deursen uit Lierop (Industriële Automatisering).
De nieuwe Nederlands kampioenen plaatsen zich voor EuroSkills 2016, dat van 1 tot 3 december in Gotenburg (Zweden) wordt gehouden.
Volg de Vakkanjers via www.facebook.com/vakkanjers  voor de laatste updates, foto’s en video’s.
 


 

Maandag 14 maart 2016:

Op onze redactie kwam de rouwkaart binnen van Henk van de Borne.

Henk overleed afgelopen vrijdag 11 maart op 71-jarige leeftijd.

A.s. vrijdag 18 maart om 10.45 uur zal afscheid van Henk genomen worden in de aula van het crematorium te Heeze, Somerenseweg 120.
Zie ook de familieberichten voor de rouwkaart...

 

 

 


 

Maandag 14 maart 2016:
Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart a.s. zal er in de Koepelkerk De Passie Lierop uitgevoerd worden. Door de massale belangstelling voor de tickets waren beide dagen binnen de kortste keren uitverkocht. Dat betekent dat er elke dag 400 bezoekers aanwezig zullen zijn. Door de beide beeldschermen die al standaard gebruikt worden tijdens begrafenis, huwelijk of andere activiteiten zal iedereen kunnen volgen wat er op het podium gebeurt. Neemt niet weg dat een plaats in het middenpad een beter zicht geeft dan in de zijpaden. Om 19.15 uur gaat de kerk open en de organisatie zorgt wanneer nodig voor een overdekking op het kerkplein zodat de vroege bezoekers in ieder geval droog staan. Om e.e.a. zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen wordt u door Passie-medewerkers naar uw plaatsen begeleid. Het zal niet mogelijk zijn om plaatsen vrij te houden voor mensen die nog moeten komen. Iedereen dient aan te sluiten! Er zullen vrijwilligers aanwezig zijn die hier toezicht op houden. Gelieve hun instructie op te volgen.
Iedereen heeft een zitplaats in de kerk. Mensen met een handicap die voordat de kerk om 19.15 uur open gaat in de rij willen wachten maar beslist niet kunnen staan of afhankelijk zijn van een rolstoel kunnen dit vooraf aan de organisatie mailen: nieuws@slaponline.nl Hiermee zal dan zoveel mogelijk rekening gehouden worden.
 


 

Maandag 14 maart 2016:
Lierop krijgt weer een wethouder! Gonnie van Bussel (49) wordt de opvolger van Willy Hanssen, die directeur wordt van mengvoederbedrijf De Samenwerking in Haastrecht.

Gonnie woont op de Balisboom 26 in Lierop en heeft twee kinderen. Gonnie heeft op dit moment haar eigen onderneming Hart&Ziel. Haar werk omvat veelal activiteiten in stervensbegeleiding, coaching en het begeleiden van uitvaarten.
Daarvoor was ze o.a. werkzaam bij LambWeston/Meijer, een aardappelverwerkend bedrijf, als manager internationale agrarische projecten, bij ZLTO als beleidsmedewerker markt- en ketenaanpak plantaardige teelten en bij Wageningen Universiteit & Onderzoek als projectleider en onderzoeker.
Gonnie is lid van Zummers Belang-CDA en sinds twee jaar gemeenteraadslid. Op zondag 13 maart werd ze voorgesteld aan de Zummers Belang-CDA-fractie en -bestuur. Bestuur, fractie en afgevaardigden van de leden hebben hun volle vertrouwen uitgesproken in de kandidaat.
Daarnaast zijn ook het College van B & W en de fractievoorzitters van alle partijen geïnformeerd.
Gonnie geeft aan met vertrouwen haar nieuwe functie te willen aanvaarden en zich volledig in te willen zetten voor de gemeente Someren en het Zummers Belang-CDA in het bijzonder.
Op de eerstvolgende achterbanbijeenkomst zal Gonnie zich verder voorstellen aan de Zummers Belang-CDA-leden.
In de eerstvolgende raadsvergadering op 31 maart wordt Gonnie van Bussel als wethouder beëdigd.

Zie ook het filmpje van Siris.
 


 

Maandag 14 maart 2016:

Van de PR commissie van Stage-Fright (Jos, Ceciel en Margó), kregen we onderstaand bericht...
'NL Doet, wat een mooi initiatief waar wij als Stage-Fright ons steentje ook aan hebben bijgedragen door op 5 locaties in Someren en Asten de vrijwilligers te verrassen met arbeidsvitamines.
Het weer was prima, de sfeer was goed, kortom we hebben een super gezellige dag gehad.
Met dank aan onze sponsors appelboer Jurrius Helmond, Onis welzijn, Muziekwinkel Valkenswaard, AVS Someren en Twin tours Asten'.
 

 

 

 


 

Zondag 13 maart 2016:

 


Afgelopen vrijdag en zaterdag staken in het kader van de landelijke actie NL Doet vrijwilligers op beide dagen de handen uit de mouwen om bij verenigingen en instellingen allerlei klusjes te verrichten.
Burgemeester Alfred Veltman, wethouder Theo Maas en gemeentesecretaris Ton de Kok waren vrijdag actief bij BuitEnZo aan de Kerkenhuis in Lierop, de hobby- en zorgboerderij van Anke Winkelmolen en Anita Heijnen.
Op zo'n boerderij is altijd genoeg te doen. Zeker als er bestraat moet worden. De hulp van de burgemeester en wethouder kwam dan ook als geroepen. Zie ook enkele foto's van Rob Fritsen (siris).
 Zondag 13 maart 2016:
Gisteren werd er weer oud papier opgehaald in Lierop, nota bene op de "Dag van de vrijwilliger/NLdoet".
Daarom een hulde aan de vele vrijwilligers van Gilde en Fanfare. Deze morgen waren Karel en Mart van het Gilde aan de beurt.
Groet, uw Chauffeur, Sjef van Lierop.
 

 

 

 Zondag 13 maart 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie stond in de hoofdklasse ook de wedstrijd tussen het Wapen en Educontract onder diezelfde (degradatie) druk. Het werd een doelpuntenfestijn met maar liefst 12 doelpunten. Het Wapen schoot er 4 meer binnen dan Educontract en won daardoor met 8-4. Voor Educontract scoorden Axel van den Biggelaar, Ruud van den Hurk, Bart van Brussel en een schitterend eigen doelpunt van het Wapen.
Van Gennip won de ontmoeting met Bij Willem. De keeper van Bij Willem opende de score in de 4e minuut. Tussen de 5e en 9e minuut draaide Van Gennip de zaken om en zorgden doelpunten van Bart Sijbers (2x) en Chris Filippini voor een 1-3 voorsprong waarna in de 10e minuut de 2-3 werd gescoord. Twee minuten later schoot Guus Berkers van dichtbij door de benen van de doelman, 2-4. Het spel ging goed op en neer. In de 18e minuut werd de einduitslag bepaald op 3-4.
Door het gelijke spel tegen Kanters is Jagershuis de koppositie kwijtgeraakt. Jelle Welten en Bas van den Witteboer zetten Jagershuis op een 2-0 voorsprong maar dit bleek niet genoeg te zijn. Eindstand 2-2.
Topparty is door de minimale zege van 1-0 tegen Loomans de nieuwe koploper. Toon Hesius jr. werd de man van de wedstrijd met zijn treffer in de 11e minuut.
 Zondag 13 maart 2016:

 


Van Guus Berkers & Lars van Grotel kregen we onderstaand bericht…
‘Op zondag 15 mei 2016 vindt het jaarlijkse SV Lierop familievoetbaltoernooi plaats op sportpark De Renkant.
Dit toernooi is voor veel families dé gelegenheid om elkaar te ontmoeten op het sportieve vlak en om, als familie, de Jan van Seggelen-wisseltrofee en/of de Henk Vaes-sportiviteitsbeker omhoog te kunnen houden.
Families, waarvan de aanmelder lid moet zijn van SV Lierop, kunnen zich tot uiterlijk 3 mei aanmelden via e-mail familievoetballierop@gmail.com.
Zowel dames als heren in de leeftijd van 16 jaar en ouder kunnen zich aanmelden.
 Zondag 13 maart 2016:
Wie dichtbij huis een Braziliaanse film wil zien over tweede kansen, tweede moeders en de tweede klasse kan op woensdag 16 maart terecht in de Ruchte waar de film Que Horas Ela Volta uit 2015 draait.
Val is al dertien jaar huishoudster en nanny bij een rijk gezin in Sao Paulo. Wanneer haar zelfverzekerde, intelligente dochter Jessica, na afwezigheid van tien jaar, in de stad komt studeren en bij haar moeder en de familie intrekt, levert dat de nodige dilemma's op.
Moet Jessica zich even dienstbaar opstellen als haar moeder of mag ze zich ook vrijer bewegen?
Que Horas Ela Volta (internationale titel: the second mother en vrij vertaald: hoe laat is ze terug?) is een meesterlijke uitwerking van het sociale ongemak rond klassenverschillen in modern Brazilië.
Prijs: € 5,00 - Aanvang: 20.00 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 Zondag 13 maart 2016:
Gisteren is de Lieropse Joanne van Lieshout Nederlands kampioen Judo geworden, in de leeftijdscategorie -15 jaar tot het gewicht -44 kg. Voor deze prestatie heeft ze eerst een Zuidnederlands kampioenschap moeten winnen waardoor ze naar de Nederlands kampioenschappen in Apeldoorn mocht. Uit de zeven districten zijn de vier beste judoka's afgevaardigd. De 28 meiden gewapend met een wit en blauw Judopak maakte elkaar op een sportieve manier het leven zuur. Via een afval systeem en 5 gewonnen partijen verder was Joanne van Lieshout de beste en mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen, het hoogst haalbare in de leeftijdscategorie meisjes -15 jaar.
 

 

 

 


 

Zaterdag 12 maart 2016:
Marieke Linders stuurde ons weer de notulen van de belangengroepvergadering van 3 maart j.l. Deze zijn weer geplaatst onder de link Belangengroep (onder verenigingen) op slaponline.
In de notulen o.a. uitsluitsel over de verlichting langs de Somerenseweg, de stand van zaken rondom de schildering van het viaduct en website en hanging baskets. Verder over Stichting Florencia aan de Heesvenstraat en het Geluidsscherm A67. Zie HIER de notulen,
 Zaterdag 12 maart 2016:

 


Vandaag vindt het NK dameskorfbal plaats in sporthal De Wetteling in Venray. DAKOS is goed vertegenwoordigd, daar mogen we trots op zijn! Met Lieropse inbreng bij de B1 van Babet van de Biggelaar, Malou van Gastel en trainster Linda van Santvoort. In de A1 schitteren Karlijn Verhees, Danielle van de Laar en Ilse Duijmelinck. Zie HIER het hele verhaal en foto’s.
 Zaterdag 12 maart 2016:
Ook Lieroppenaren die op zoek zijn naar werk kunnen zich donderdag 24 maart van 09.30 tot 12.00 uur aansluiten bij een oefening ‘presenteren in een korte tijd, de zogenaamde elevator pitch’. De bijeenkomst vindt plaats bij Onis, Kerkstraat 10 in Asten. Zie het hele verhaal op het Laatste Nieuws van Lierop Leeft.
 


 

Vrijdag 11 maart 2016:
Van Anja Winter-Karsmakers kregen we onderstaand bericht….
‘Ik ben gratis lid geworden van Nextdoor Verspreide huizen Hersel. Om de buurt uit te breiden kunnen mensen uit heel Lierop zich aanmelden bij Nextdoor. Je vult dan je adres in en jouw buurt wordt automatisch ingevuld. Bij het uitbreiden van de buurt wordt ook de veiligheid vergroot.
Naarmate je meer mensen uitnodigt die lid worden van Nextdoor vergroot ook het gebied, dus de veiligheid. Dit doe je door mensen uit je email contacten aan te klikken. Het is niet moeilijk om te instaleren. Als je dit hebt gedaan krijg je binnen een paar dagen een kaart per post met een code. Door deze code in te voeren gaat alles van zelf in werking
Hierbij de link: https://verspreidehuizenhersel.nextdoor.nl/news_feed/.
 Vrijdag 11 maart 2016:
Cindy van Heugten stuurde ons namens fanfare St. Willibrordus onderstaand bericht...
'Ouders, familieleden en vrienden zijn woensdagavond 16 maart van harte welkom tijdens de voorspeelavond van de jeugd blazers. Deze avond, die zich afspeelt in de Vurtuin van gemeenschapshuis De Vurherd, start om 19.15 uur. Alle jeugd leerlingen laten individueel horen wat zij de afgelopen tijd hebben geleerd. Zij worden daarbij begeleid door onze muziekdocent Marc Cocken.
Naast de individuele partijen laten de jeugdleden in groepsverband horen wat zij geleerd hebben. Niet alleen de oudere jeugd, maar ook de jongste leden van Young Dynamic laten zien hoe het is om samen muziek te maken. Het beloofd een spannende avond te worden… Graag tot ziens!'
 Vrijdag 11 maart 2016:
Mariëlle Engels-Lamers maakt ons namens de pedagogisch medewerkers van BSO NulVier DAS, Jumpin Lierop attent op de nieuwe flyer met allemaal leuke workshops die ze de komende tijd gaan doen op de BSO lokaties van NulVier DAS! KIJK maar.
 Vrijdag 11 maart 2016:
A.s. maandag 14 maart is er weer een bijeenkomst van Vrouwen van Nu in de kantine van SV Lierop. De avond begint om 20.00 uur en het thema is ‘Waarom mensen huilen’.
 Vrijdag 11 maart 2016:
Steffen van Leeuwen stuurde ons namens de jeugdcommissie van T.V. de Ren onderstaand bericht…
‘De jeugdleden van Tennisvereniging de Ren hebben het er maar druk mee gehad afgelopen weken. Eerst was er de jaarlijkse feestavond met een avontuurlijk bosspel! Het werd een gezellige boel en het hele verslag staat op de website.
De week erop waren de voorrondes van de Tennis Enkel clubkampioenschappen. De jeugdleden werden verdeeld in 3 poules waarna 3 finale wedstrijden volgden.
De finale van poule 1 ging tussen Britt van Hoek en Cato van de Laar. Een zeer mooie spannende finale waarbij het ging om wie het eerste bij de 12 games was. Einduitslag 12 – 8 voor Cato.
Poule 2 ging tussen Sem van den Nieuwenhof tegen Mart van de Laar. Sem won de eerste set (7-5), Mart de tweede (2-6) waarna Mart ook de derde set won (3-6) en zich clubkampioen 2016 mag noemen.
De laatste zinderende finale ging tussen Ruben van den Nieuwenhof en Wietse Maas. Ook deze partij duurde meer dan 2 uur! Uiteindelijk won Ruben de eerste set na een tiebreak met 7-6. De tweede set won Wietse (4-6) en de laatste set won wederom Ruben (6-4)
Proficiat Cato, Mart en Ruben met deze fantastische overwinning! De foto’s en het verslag kan je vinden op de website van T.V. de Ren.
Zie ook de foto’s van het clubkampioenschap enkel en van de feestavond.
 


 

Donderdag 10 maart 2016:
Van Jan-Willem Dubbeldam kregen we het bericht dat a.s. vrijdag 11 maart van 19.30 – 21.30 uur, de leerlingen van de Gitaarkamer weer de sterren van de hemel zullen spelen op de voorspeelavond.
Zo’n 35 gitaristen spelen uiteenlopende muziekstukken voor familie, vrienden en andere belangstellenden. De band An Illusion vormt de backline.
De voorspeelavond is vrij toegankelijk voor iedereen die ‘ns wil komen luisteren en heeft plaats in gemeenschapshuis de Vurherd (Offermansstraat 10 in Lierop). Het wordt een leuke, muzikale avond! Lees het hele verhaal HIER.
 Donderdag 10 maart 2016:
Van Henk Nijeboer kregen we onderstaand bericht…
‘Op zondag 22 Mei organiseert mannenkoor A Capella een grote jaarlijks terugkomende markt (nieuw en tweedehands). Dit met een lengte van 2 kilometer (van Dongenstraat, Offenmansstraat, Lijestraat, Hogeweg). Er zullen op de markt +/- 150 kraamhouders zijn die diverse producten aanbieden.
Ook aan de kinderen is gedacht door middel van verschillende attracties. We verwachten +/- 5000 bezoekers.
De markt is geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Speciaal voor de Lieropse bevolking stelt A Capella het terrein van van Oosterhout vrij voor kraamverhuur (enkel tweedehands). Zo kunt u uw zolder opruimen en hier uw spulletjes komen verkopen. Alleen of gezellig met de buren.
De kosten van een 4 meter lange kraam met zeil bedragen € 30,-. Het reserveren van een kraam is mogelijk, u kunt zich hiervoor inschrijven bij Bloemisterij Gubbels aan de Hogeweg.
Inlichtingen:
Henk Nijeboer, tel. 06 53122857 of Boy van de Pol, tel. 06 81513434.
Wees er snel bij want er zijn nog maar 20 kramen beschikbaar!
 


 

Woensdag 9 maart 2016:
Van Driek Doezé kregen we een bericht en foto’s over de heropening van de Jeu de Boulesbaan bij Henricushof.
Onder ruime belangstelling, waaronder Hans Verrijt, werd de baan afgelopen zondag heropend. Gerard van Asten hield een gloedvolle toespraak en bedankte alle betrokkenen voor hun inbreng. Mede dankzij de inzet van een aantal vrijwilligers is deze baan tot stand gekomen. De mooiste baan van Zuid-Oost Brabant, volgens de voorzitter. Zie de rest van het verhaal en beelden HIER of op de KBO website.
 

 Woensdag 9 maart 2016:
Ook inwoners van Lierop kunnen op maandag 21 maart van 13.30 tot 15.30 uur terecht in de ontmoetingsruimte van Sonnehove waar vrijwilligers van het Repair Café van Onis aanwezig zullen zijn om iets te laten repareren wat kapot is. Zie het hele bericht op de website van

 

 Woensdag 9 maart 2016:
Linda van Santvoort stuurde ons namens Nirwana onderstaand bericht...
'Agitator komt zaterdag 12 maart naar Nirwana! Maar dat doen ze niet alleen. Deze 'onruststokers' nemen o.a. Them Filthy Robots en Save Your Sympathy met zich mee.
Agitator staat ook wel bekend als: Aanstoker, Ophitser, Oproerkraaier, Oproermaker, Opruier, Onrustzaaier, Onruststoker, Provocateur en Politieke opruier. Met deze genadeloze brute “in your face” muziek, opzwepende gitaarriffs en een ongemeen felle ritmesectie, beukt Agitator erop los en blijft beuken van begin tot eind. Wat uitmond tot een strakke, enthousiaste en energieke live-show!
In regio Deurne/Eindhoven zijn diverse podia meerdere malen weggeblazen. Agitator bestaat uit zeven man die verschillende stijlen samensmolten tot "rap-over crosscore". Het best te omschrijven als een filtering van bands als Rage Against The Machine, Linkin Park en Biohazard.
Stilstaan is geen optie, je wordt meegesleurd door de #1pit-hit supplier Agitator!
Them Filthy Robots: Them Filthy Robots kraakt, piept, knarst en buldert! Dissonant, met oog voor melodie, bruut als een oerkracht, maar dan subtiel. Alles voor de groove, van de bijtende vocalen via een gitaarsolo ploeterend naar een oorverdovende climax om vervolgens alles weer klein te maken tot de essentie van het originele idee.
Save Your Sympathy: Een energieke band onder leiding van een onwijs sexy drummer. Save Your Sympathy heeft een eigen stijl in zowel de muziek als in de krachtige shows! De muziek is een combinatie van verschillende genre's, maar het beste te omschrijven als krachtige hardrock met veel metal elementen! De live shows hoeven niet beschreven te worden, daar moet je gewoon bij zijn!!!!
Deuren open: 20:00 uur - Aanvang: 21:00 uur
Entree: voorverkoop € 4,- // dagkassa leden € 4,- // niet leden € 5,-
Meer info en tickets: www.nirwana.nl’.
 


 

Dinsdag 8 maart 2016:
Dr Raaijmakers is morgen, woensdag 9 maart afwezig.
Waarneming dr Deimann, Nieuwendijk 5, Someren Eind. Telefoonnummer: 0493 440370.
Buiten kantoortijd Spoedpost 0900 8861
 Dinsdag 8 maart 2016:
Een achttienjarige inwoner van Someren wordt ervan verdacht zeker negen keer zijn geslachtsdeel te hebben getoond tegenover meiden van rond de tienerleeftijd. Dit zou gebeurd zijn op de openbare weg, onder meer tussen Lierop en Someren.
De politie heeft hem gisteren na uitgebreid onderzoek aangehouden. Volgens de politie bleek al snel wie de mogelijke dader zou kunnen zijn. Vorige maand werden slachtoffers van de potloodventer opgeroepen zich te melden. Negen meisjes deden aangifte. In combinatie met getuigenverklaringen boden de aangiften voldoende grond om de achttienjarige aan te houden.
 Dinsdag 8 maart 2016:

 


Repeteren, repeteren en nog eens repeteren. Dit geldt niet alleen voor de deelnemers aan de Passie maar ook voor alle deelnemers aan Lierop Live. Al maanden wordt er volop gerepeteerd voor Lierop Live ‘on the move’, hét muziekspektakel dat op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober op het programma staat.
Afgelopen zondag was de eerste gezamenlijke repetitiedag waar vrijwel alle zangers, zangeressen, backing vocals, band en fanfare bij aanwezig waren. Van ’s morgens 10 tot ‘s middag 3 uur werd er fanatiek gerepeteerd aan de meer dan 30 nummers die tijdens dit grootse evenement, dat om de vier jaar wordt gehouden, ten gehore gebracht zullen worden. Ook dit jaar zal Muziektempel Thwan van Gennip weer omgebouwd worden tot een compleet muziektheater. We kunnen haast niet wachten.
 Dinsdag 8 maart 2016:
Wie dichtbij in de buurt wil genieten van speciaal geselecteerde topfilms kan op zondag 13 maart om 14.00 uur terecht in de Ruchte waar de film ‘Selma’ draait. De film vertelt het waargebeurde drama over een belangrijke episode uit de burgerrechtenstrijd van Martin Luther King. "Selma" richt zich volledig op de monumentale protestmars o.l.v Martin Luther King van het stadje Selma (Alabama) naar Montgomery in 1965, die president Lyndon B. Johnson ertoe dwong via de Voting Rights Act een einde te maken aan de ongelijkheid in stemrecht voor Afro-Amerikaanse kiezers.
De protestmars eindigt met bruut geweld en gaat de geschiedenis in als "Bloody Sunday". De dromen van Martin Luther King zijn bekend, "Selma" toont zijn daden. Selma is een aangrijpende, maar ook pijnlijk actuele film, omdat 2 jaar geleden het Amerikaans Hooggerechtshof een belangrijk deel van de Voting Rights Act in de prullenbak gooide.
Na afloop gezellig napraten over de voorstelling onder het genot van een 'high wine' arrangement, bestaande uit twee glazen wijn naar keuze en heerlijke luxe hapjes passend bij een goed glas wijn. Het arrangement kunt u tegelijkertijd reserveren met het boeken van uw plaatsen voor de film. Kies dan bij prijssoort voor "film + high wine".
Prijs: € 5,00 - High Wine na afloop van de film € 9,95 pp (exclusief entree film)
Meer informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 Dinsdag 8 maart 2016:
Gisteren is op de website van TSC Solo de “Technische Gids” geplaatst van de 35e Lieropse wielerklassieker de “Rabo Koepel Race.” In deze “Technische Gids” is uitgebreide informatie te lezen over de opening van het wielerseizoen in onze Peelregio. Naast de volledige route van zondag 20 maart is er ook het wedstrijdreglement te vinden, de jurysamenstelling, de deelnemende ploegen en de samenstelling van de wedstrijdkaravaan. Eventuele wijzigingen worden via de clubsite, Facebook en Twitter vermeld. Komend weekend worden ook de ingeschreven renners en rensters bevestigd en geplaatst op de website. Zowel bij de nieuwelingen en vrouwen is er een opvallend grote deelname te melden. De “Technische Gids” is te bekijken op de website www.tscsolo.nl  onder “Organisaties” en “Rabo Koepel Race.”
 


 

Maandag 7 maart 2016:

 


Nog enkele weken en het 'Passie’spel kan beginnen! Er werd afgelopen weekend nog volop gerepeteerd door band, backing vocals en de hoofdrolspelers die hun zangkunsten in ruime mate etaleerden. Dit wordt genieten op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart! Hoe e.e.a. op deze dagen geregeld wordt zal binnenkort bekend gemaakt worden via slaponline en facebook.
 Maandag 7 maart 2016:
Anke en Doretti stuurden ons namens de Tunnelprojectgroep onderstaand bericht…
‘Op zaterdag 28 mei gaan we de tunnel onder de A67 in een nieuw jasje steken. Op die dag gaan we aan de slag met het kunstwerk; de levensboom, die staat voor leefbaarheid, verbinding en groei. Wat zo bijzonder is aan dit project is dat het kunstwerk gerealiseerd gaat worden door de inwoners van Lierop en/of mensen die een verbintenis hebben met Lierop. Samen, van jong tot oud, gaan we een mooie, vernieuwde dorpsentree creëren. Om dit kunstwerk te realiseren hebben we dus veel hulp nodig!
Vanaf nu is het mogelijk om je in te schrijven. Je kunt je alleen inschrijven, maar ook met bijv. je gezin, sportteam, buurt etc.. Ook kun je al een voorkeurstijd (per heel uur) aangeven waarop je wilt komen. Tussen 10.00 uur en 15.00 uur wordt er geschilderd.
Inschrijven kan door een mail te sturen naar: tunnela67@gmail.com.  Vermeld in deze mail je naam, het aantal personen, telefoonnummer en evt. een voorkeurstijd.
Like us https://www.facebook.com/Tunnel-Lierop-1096445647052353/’.
 Maandag 7 maart 2016:

 


Naast de muzikale Passievoorstellingen op 18 en 19 maart is er in Lierop een week later op de avond van Goede Vrijdag weer het inmiddels traditionele Koepelkerkconcert. Op vrijdag 25 maart van 20 tot 21 uur is iedereen welkom voor een programma met prachtige koorzang. Zoals gebruikelijk is de toegang gratis.
Dit jaar wordt het Goede-Vrijdagconcert in onze Koepelkerk verzorgd door het uitstekende Astense koor Puur Sangh. Dit gemengd koor met circa tachtig leden heeft naam gemaakt met uitvoeringen van grote werken van componisten als Haydn, Dvorak, Bruckner en Puccini. Voor het koor is het concert in Lierop de eerste activiteit in het jaar dat het zijn gouden jubileum viert. Zie HIER het hele verhaal.
 Maandag 7 maart 2016:
Wie dichtbij huis top-country wil meemaken kan op vrijdag 11 maart terecht in de Ruchte waar Country Café “It’s Jukebox Time” op het podium staat.
Country is hot! Sinds de aandacht voor dit genre in DWDD en de Popprijs 2014 voor The Common Linnets is de populariteit van deze muziek gegroeid bij een breed publiek. In It’s Jukebox Time spelen de beste musici van Nederland authentieke country, Americana en West Coast muziek. Geen tierelantijnen, maar back to the basics.
It’s Jukebox Time is een interactieve muziekvoorstelling, met authentieke en hedendaagse country: Johnny Cash, Kenny Rogers, Merle Haggard, Dolly Parton, Linda Ronstadt, Patsy Cline, George Jones, Buck Owens en anderen. Maar ook Norah Jones, Bob Dylan, Emmylou Harris, Alison Krauss, Lady Antebellum, John Mayer, Bonnie Raitt, Dixie Chicks en Shania Twain.
Speciaal voor deze voorstelling wordt de zaal gevuld met tafels en stoelen en kun je in een ontspannen sfeer lekker genieten van een drankje en tevens van een heerlijke theatervoorstelling.
Entree: € 19,00 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Zondag 6 maart 2016;

 


Paul van Gastel stuurde ons het bericht dat op zaterdag 12 maart een Garagesale wordt gehouden tussen 10.00 en 16.00 uur op Bruiseldonk 4 in de garage. Zie de uitnodiging.
 Zondag 6 maart 2016;
In de zaalvoetbalcompetitie ging het er lekker spannend aan toe bij Van Gennip tegen Steenstra. In deze wedstrijd werd om en om gescoord door beide teams. Guus Berkers was bij Van Gennip bijzonder goed op dreef en scoorde 3x. Steenstra kwam met twee doelpunten terug, 3-2.
In de 1e klasse leed Jagershuis een gevoelige nederlaag tegen een zeer attent spelend BekenVerstappen. In de 5e minuut passeerde Daan Kuijpers ongelukkig zijn eigen doelman, 0-1 voor BekenVerstappen. Op snelheid soleerde Bas van den Wittenboer in de 10e minuut vanaf de middenlijn op het doel van de tegenstander af en schoot onverbiddelijk de 1-1 binnen. Met nog 6 minuten te gaan kwam BekenVerstappen met een tweede doelpunt op de drie punten voor een overwinning. Jagershuis ziet nu de naaste belagers, Topparty en Van Zoggel 1 naderbij komen.
Door de ruime 2-8 winst van Topparty op LeenenRegiobank nestelde het team van Toon van den Biggelaar zich keurig op de 2e plek, een punt achter Jagershuis en een punt voor Van Zoggel 1. LeenenRegiobank kwam in de 4e minuut op 1-0. Roel en Ralf van de Laar maakten er vervolgens 1-3 van, waarna Han Gerritsen er met een afstandsschot in een verlaten doel 2-3 voor de aansluiting zorgde. Vanaf de 20e minuut bepaalden Ralf van de Laar (2x) en Luuk Versteegden met een onvervalste hattrick de einduitslag op 2-8 voor Topparty.
 Zondag 6 maart 2016:

Van Inge van Bommel kregen we onderstaand bericht…
‘De ontknoping in de zaalcompetitie voor de korfbal stond dit weekend op het programma.

En gelukkig mogen we weer een aantal kampioenen feliciteren en gaan zowel de aspiranten B1 als de junioren A1 zich op maken voor het huzarenstukje van het dameskorfbal. De strijd om de Nederlandse titel in de zaal’!

Zie het hele verslag.
 

 


 

Zaterdag 5 maart 2016:
Van Trees Welten kregen we onderstaand bericht...
'In de goede week van 21 maart tot en met 26 maart komen we rond voor de vastenaktie. De projekten zijn dit jaar bestemd voor Kenia en Roemenië. Zie verdere uitleg op de flyers die binnenkort huis-aan-huis worden bezorgd. Het is een gezamenlijke aktie van de nieuwe H. Franciscusparochie. De collectanten worden komende week benaderd door Trees Welten'.
 Zaterdag 5 maart 2016:

 


Het heeft even geduurd maar de tweede lichting namen voor Tuinfeest 2016 zijn inmiddels bekend gemaakt.
GOLDEN EARRING /// DANKO JONES /// PETER PAN SPEEDROCK /// ANDY FRASCO /// ORANGE SKYLINE /// STAVAST /// BZB TRIBUTE TO BAND ZONDER BANAAN /// VANNSTEIN /// FRENDZ FERDINAND
Daarnaast is ook de dagindeling bekend maken:

Vrijdag 26 augustus 2016
GOLDEN EARRING
AIRBOURNE
JOHN COFFEY
NAVARONE
STAVAST
THE BREW
THE BRAHMS
THE SHANDON
De winnaar van het Eurosjopper Festival zal deze dag openen

Zaterdag 27 augustus 2016
DANKO JONES
DI-RECT
PETER PAN SPEEDROCK
FRESKU
BÖKKERS
LUCAS HAMMING
VOLTAGE
ANDY FRASCO
ORANGE SKYLINE
Er zullen nog 2 namen bekend worden gemaakt voor de zaterdag

Zondag 28 augustus 2016
BZB TRIBUTE TO BAND ZONDER BANAAN
THE BLUES BROTHERS TRIBUTE
BEST OF FOO (FOO FIGHTERS)
LES TRUTTES
PEARL JAMMING (PEARL JAM)
VANNSTEIN (RAMMSTEIN)
FRENDZ FERDINAND (FRANZ FERDINAND)
HIPPE GASTEN
Er zal nog 1 naam bekend worden gemaakt uit The Battle of the Tributebands

Het tijdschema zal snel bekend worden gemaakt! De online kaartverkoop is al enige tijd in volle gang, kaartjes kunnen gekocht worden via de website www.nirwanatuinfeest.nl
 Zaterdag 5 maart 2016:
Wie dicht in de buurt een avondje wil lachen kan op woensdag 9 maart terecht in de Ruchte waar Comedie Compagnie op het podium staat met de klucht Prettig gestoord!
Een klucht van de Comedie Compagnie wordt een avond waarbij je aan je stoel plakt van het lachen. ‘Prettig gestoord!’ staat garant voor een voorstelling vol deuren, ingewikkelde relaties en een overijverige politieagent. Het is één van de fameuze voorstellingen van toneelschrijver Michael Pertwee en behoort tot het standaard kluchtenrepertoire van Nederland. ‘Prettig gestoord’ is eerder uitgebracht door de koning van de klucht, John Lanting, die met zijn Theater van de Lach heel Nederland veroverde.
Acteurs Bartho Braat (GTST) en Arijan van Bavel (bekend van zijn typetje Adje) vertolken de hoofdrollen in deze nieuwe klucht, die wordt geregisseerd door Paul van Ewijk. Berend komt thuis en gaat zich voorbereiden op een rustige nacht. Hij heeft echter geen rekening gehouden met de fratsen van zijn, op de versiertoer zijnde compagnon Eddie, die tijdens één van zijn amoureuze spelletjes, niet alleen de naam van Berend hanteert, maar tevens zijn auto leent. Als de auto wordt gestolen, is dat het startschot voor een aantal krankzinnige gebeurtenissen.
Entree: € 22,50 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Vrijdag 4 maart 2016:
Van Irma van Horik kregen we onderstaand bericht...
'Dag beste mensen uit Lierop. Bedankt voor zakken vol met sportkleding, ingezameld door jullie. Dit alles voor de stage op vluchtelingenopvang Heumensoord in Nijmegen van mijn dochter Puck. Ze zijn er erg blij mee!'
 Vrijdag 4 maart 2016:

 


Driek Doezé stuurde ons namens de KBO onderstaand bericht...
'De Jeu de Boulesbaan bij Henricushof is uitgebreid met 2 banen. Hoveniersbedrijf Jos van Bommel heeft de aanleg verzorgd en het resultaat is geweldig. We kunnen nu met “De Gezellige Boel” met 16 tot 20 personen tegelijkertijd Jeu de Boules spelen.
Harrie van Dam van Lindor Tuinhout heeft ons 2 bankjes geschonken zodat we af en toe even uit kunnen rusten. Op zondag 6 maart gaan we de baan officieel in gebruik nemen. We hebben Harrie en Jos uitgenodigd om de “aftrap” in stijl te verrichten'. Zie de volledige uitnodiging of de website van de KBO Lierop. Ook foto’s van onze slapfotograaf zijn nog te bekijken.’
 


 

Donderdag 3 maart 2016;
Van Frans Neervens kregen we onderstaand bericht…
‘Aanstaande zaterdag 6 maart wordt er weer gebruikte kleding en schoenen opgehaald. Vanaf 9 uur gaan we met een aantal verenigingen weer op pad. Ook kun je de kleding en schoenen kwijt bij Wim van den Eijnden, Otterdijkseweg 5 in de veldschuur’.
Alvast bedankt voor uw medewerking.
 Donderdag 3 maart 2016:
Roel van Bussel (20) uit Lierop is één van de finalisten voor de Vakkanjers van 2016. Hij zal tijdens de Techni Show in de jaarbeurs Utrecht, strijden om de prestigieuze titel, samen met vier andere vakmensen, bij het onderdeel CNC frezen.
De Techni Show vindt plaats tussen 15 en 18 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens deze dagen kunnen bezoekers Roel live aan het werk zien in hal 7.
 

 

 

 

 


 

Woensdag 2 maart 2016:
Elly Verstappen stuurde ons namens de clubkascommissie van DAKOS onderstaand bericht...
'Ook dit jaar zal er gecollecteerd gaan worden voor de actie “Jantje Beton”, haal het kind naar buiten! Deze organisatie heeft als doel dat alle kinderen vrij en avontuurlijk kunnen buitenspelen (zie ook: www.jantjebeton.nl).
Samen met kinderen, gemeenten en andere betrokkenen zorgt Jantje Beton dat er gezonde schoolpleinen en speelplekken komen.
Diverse jeugdleden van korfbalvereniging DAKOS gaan hiervoor in Lierop collecteren.
De collecte van Jantje Beton zal plaatsvinden op woensdagmiddag 9 maart 2016.
De helft van de opbrengst is voor Jantje Beton, de helft is voor DAKOS en komt ten goede aan onze jeugd. Alvast bedankt'.
 Woensdag 2 maart 2016:
We kennen allemaal de Top 2000, de jaarlijks door radio luisterend Nederland samengestelde muzieklijst. Maar hoe zou toch de Top 100 van de gemeente Someren klinken? De Ruchte presenteert, in samenwerking met ’t Contact en de Top 100 Businessclub, de Top 100 van Someren. Dé muzieklijst samengesteld door de inwoners van de gemeente Someren.
Afgelopen weken heeft Someren massaal gestemd voor de muzikale Top 100 van Someren en deze stemmen zijn geteld! Zaterdag 5 maart laat een live-band in de Ruchte horen hoe de muzikale lijst klinkt. De entree voor deze avond is 5 euro, tenzij je jouw Top 5 hebt ingeleverd, dan sta je op de gastenlijst en mag je gratis naar binnen.
Zaal open: 20:00 uur - Aanvang: 20.30 uur - Entree: € 5,- (gratis bij deelname)
Genre: Sta-concert
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Dinsdag 1 maart 2016;

Van Marieke Linders kregen we het bericht dat het a.s. donderdag weer belangengroepvergadering is in de Vurherd. Zie de agenda.

 


 

Dinsdag 1 maart 2016:
Op zaterdag 5 maart is Club N in Nirwana weer terug met een hele speciale editie van Club N. Niemand minder dan Lucas & Steve headlinen deze clubavond! Deze helden draaiden op Sziget voor Allesso al de complete Telekom Arena aan diggelen.
Verwacht lekkere, dansbare deephouse en een hoop gezelligheid bij Club N Presents: Lucas & Steve!
Support By:
- Lazy Jacks
- Klemtoon
- Frames
Meer info en tickets: www.nirwana.nl
Deuren open: 20:00
Voorverkoop € 6,- // dagkassa leden € 6,- ; niet-leden €7,-
 


 

Maandag 29 februari 2016:
Van Ferd Raijmakers kregen we het bericht dat er nog 2 dagen zijn tot de start van de 30-dagen versie van IkPas. Dus als je onverhoopt de 40-dagenversie gemist heb kun je je nog twee dagen inschrijven voor de 30-dagen versie. Zie de website.
 


 

Zondag 28 februari 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie speelde Lars van Grotel in de wedstrijd van Van Gennip tegen Acfis een hoofdrol. In de 5e minuut schoot hij de bal tegen Luuk Swinkels ongeveer op het middenveld waarna de bal omhoog ging en over alles en iedereen heen het Van Gennip doel in ging, 0-1. Na een paar kapbewegingen maakte Chris Filippini in de 10e minuut de gelijkmaker, 1-1. In de 16e minuut schoot Lars van Grotel van grote afstand snoeihard raak, 2-1. Met nog 3 minuten te gaan benutte Lars van Grotel een toegekende strafschop, 3-1.
Topparty moest van Centersnacks winnen om de 2e periode binnen te halen en Centersnacks was zich daarvan bewust. Het ging goed tegen elkaar op met kansen over en weer. In de 21e minuut kwam Topparty aan de leiding door een doelpunt van Jos van Heugten. Twee minuten later stond het alweer gelijk, 1-1. In de hectische slotfase nagenoeg gelijk met het eindsignaal kreeg een speler van Topparty de rode kaart voor het hebben van commentaar op de leiding. Het gelijke spel was voor Topparty niet voldoende voor de 2e periodetitel.
Ondanks het verlies met 0-4 van het Jagershuis won DeskaMarkt8 de 2e periode door een beter doelsaldo dan Jagershuis dat 5 doelpunten te kort kwam. Thijs van Heugten (3x) en Toon Filippini scoorden voor het Jagershuis.
De wedstrijd tussen Zunneke en Van Otterdijk werd door de scheidsrechter in de 11e minuut gestaakt. Hij was het commentaar van een aantal Van Otterdijk spelers meer dan zat. Na enkele malen duidelijk gewaarschuwd te hebben was het voor hem over. Het Zunneke stond op dat moment met 1-0 voor. Van Otterdijk verliest deze wedstrijd nu reglementair met 3-0 en krijgt ook nog eens 3 winstpunten in mindering.
 


 

Zaterdag 27 februari 2016:

 


Wie tegenwoordig de TV aanzet ziet ze vaak voorbij komen. Sanne Maas, dochter van Peter en Fridy, is nl prominent aanwezig in de reclame van Sportlife met het ijshockeyteam. De opnames werden gemaakt in Kiev met bekende ijshockeyspelers uit die stad. De commercial werd opgenomen in een grote hal waarin de winkel werd nagebouwd. Het was een mooi avontuur voor Sanne. Het filmpje was onlangs ook te zien in het programma van Jinek.
 Zaterdag 27 februari 2016:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week, met naast de vaste informatie o.a. een verhaal over het voorkomen van overlast door honden, nieuwe tips voor energiebesparing en adressen stemlokalen met de regels van het Referendum 2016 op woensdag 6 april a.s. Kijk maar
 Zaterdag 27 februari 2016:

 


 

De ponyclub stuurde ons het bericht dat ze er 3 kampioenen bij hebben, namelijk Sanne vd Broek, ze is kringkampioen met Pipo in de klasse AB L2, Britt van den Broek, ze is kringkampioen in de klasse BB en Lotte van den Broek, ze is Brabants kampioen in de klasse DL en heeft zich hierdoor geplaats voor de Nederlandse kampioenschappen en Indoor Brabant. Namens slaponline feliciteren wij hen met de behaalde resultaten.
 


 

Vrijdag 26 februari 2016:
Alweer was het raak op Stipdonk. Gisteren zijn kort na zes uur drie auto´s op elkaar gebotst. Er zijn hierbij drie gewonden gevallen en er werd een man gearresteerd. De politie had iets in zijn auto gevonden, maar het is nog niet bekend wat. Eén van de gewonden is afgevoerd naar het ziekenhuis. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk loopt nog.
 Vrijdag 26 februari 2016;
Afgelopen dinsdag werd er ingebroken in een woning aan de Schuttersstraat. De inbreker(s) kwam(en) binnen door het inslaan van een raam aan de achterzijde van de woning.
Heeft u tussen 23 februari 11:30 uur en 24 februari 11:30 uur iets gezien of gehoord meld het dan telefonisch 0900-8844.
 Vrijdag 26 februari 2016:
Van de gemeente Someren kregen we onderstaand bericht....
Aan de inwoners van Lierop die in het buitengebied wonen zijn brieven verstuurd om hen te informeren over het project Brandveilig Leven – woningcheck. Vorige week is de eerste check uitgevoerd.
- Verbeteren brandveiligheid
De brandweer ontdekt geen branden en alarmeert niet. De kostbare tijd, voorafgaand aan een melding, die verloren gaat doordat een brand gemiddeld pas na 14 minuten ontdekt wordt, kan de brandweer niet goedmaken. Het nemen van brandveiligheidsmaatregelen, zoals het plaatsen van rookmelders en het hebben van een vluchtplan, kan leiden tot vermindering van het aantal slachtoffers bij brand. De brandweer in Nederland heeft geconstateerd dat er winst te halen valt bij het verbeteren van de brandveiligheid in woningen. Niet door te proberen om nóg sneller te gaan rijden met nog beter materieel, maar door het informeren van bewoners. Zij zijn namelijk belangrijke spelers bij het verbeteren van hun eigen brandveiligheid. De gemeente Someren is daarom gestart met het project Brandveilig leven.
- Project woningcheck
Tijdens het project Brandveilig Leven vinden er woningchecks plaats bij woningen waar de brandweer mogelijk niet binnen de gemiddelde opkomsttijd van 8 minuten aanwezig kan zijn. Bewoners van deze woningen ontvangen van de gemeente Someren een brief.
De woningchecks worden op verzoek uitgevoerd door vrijwilligers, die speciaal hiervoor een training hebben gevolgd. Met behulp van een checklist geven zij aan de bewoners een gratis advies over de brandveiligheid van de woning. Als blijk van waardering voor de woningcheck krijgt de bewoner een rookmelder cadeau. Bewoners geven zelf aan of zij willen deelnemen aan een woningcheck. Vrijwilligers zullen nooit ongevraagd bij een woning een controle uitvoeren.
Voor meer informatie over dit project of voor aanmelding kunt u contact opnemen met Henriette van de Mortel, tel. (0493) 494 888 of h.vandemortel@someren.nl.
 


 

Donderdag 25 februari 2016:

 


Stage Fright heeft dinsdagavond de bewoners van woonzorgcentrum De Ameide in Helmond een hele leuke avond bezorgd. Vielen de liedjes van het eigen repertoire al in de smaak, de ‘gouwe ouwe-nummers’ uit een liederentafelbundel maakten de stemmen van het publiek pas echt los. Na de pauze voegden de leden van ons Lieropse Stage Fright zich bij de bewoners van De Ameide en ging de reis naar de jaren zestig en zeventig met nummers als “Mijn Sophietje” en “Malle Babbe”. Een foto-impressie!
 Donderdag 25 februari 2016:
Vandaag gaan om klokslag 19:00 uur de eerste 200 Peteyfest tickets in de verkoop! Tijdens deze early-bird ticketsale kun je voor slechts € 21,- een zaterdagticket scoren, waarmee je ook nog eens GRATIS toegang krijgt tot de mega dikke Peteyfest vrijdag! HOE VET!
Zoals elk jaar verkoopt de early-bird binnen no-time uit, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Vanaf volgende week starten we de reguliere kaartverkoop en maken we daarnaast de eerste artiesten bekend! Peteyfest vindt plaats op 20 en 21 mei a.s.
Zie ook de website of de facebookpagina.
 


 

Woensdag 24 februari 2016:

Op onze redactie kwam de rouwkaart binnen van Antonet van de Wijnboom-van Bussel. Antonet overleed afgelopen maandag 22 februari op 57-jarige leeftijd. A.s. zaterdag 27 februari om 14.00 uur zal afscheid van Antonet genomen worden tijdens de eucharistieviering in onze parochiekerk in Lierop.
Zie ook de familieberichten voor de rouwkaart...

 


 

Woensdag 24 februari 2016:
De werkgroep Wonen van onze dorpscoöperatie Lierop Leeft wil op de eerste plaats iedereen hartelijk danken voor het invullen van de enquête over de woningbehoefte in Lierop.
Van de 740 verspreide formulieren hebben wij er tot onze grote tevredenheid 187 (22,2%) terug ontvangen.
Zie verder op de pagina WONEN van de website Lierop Leeft voor meer informatie.
 


 

Dinsdag 23 februari 2016:
Van Ben van Bussel kregen wij het bericht dat de Uitleenpost Hulpmiddelen sinds vrijdag j.l. in het bezit is van een nieuwe gebruiksvriendelijkere rolstoel. Lees het verhaal op de website van onze dorpscoöperatie Lierop Leeft.
 


 

Maandag 22 februari 2016:
Op onze redactie kwam de rouwkaart binnen van Jans van den Eijnden. Jans overleed afgelopen zaterdag 20 februari op 86-jarige leeftijd. A.s. zaterdag 27 februari om 10.30 uur zal afscheid van Jans genomen worden tijdens de eucharistieviering in onze parochiekerk in Lierop.
Zie ook de familieberichten voor de rouwkaart...

 


 

Maandag 22 februari 2016:
Graag willen we weer eens verwijzen naar Vraag en Aanbod op de website van onze dorpscoöperatie Lierop Leeft. Op basis van gratis afhalen of aanbieden zien we daar o.a. staan…
Gratis af te halen weckflessen, kaartjes De Passie vrijdag gevraagd, boekjes Wim Daniëls gevraagd, gratis betonklinkers af te halen, crosstrainer aangeboden, restjes behang gezocht, zonnebank aangeboden, traphekje gezocht enz. enz.
Kijk op Vraag en Aanbod van Lierop Leeft en reageer als je interesse hebt. Ook iets te vragen of aan te bieden? Ook dan kun je via deze pagina van Vraag en Aanbod uw vraag of aanbod kwijt.
 


 

Zondag 21 februari 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie kwam Daan’s in de wedstrijd tegen van Gennip om de Roman Cup al in de 5e minuut op 1-0. Bart van Lierop trok in de 17e minuut de stand gelijk toen hij op snelheid doorbrak, 1-1. Tussen de 21e en 24e minuut kwam Daan’s op een 4-1 voorsprong voordat Bart van Lierop er in de 26e minuut met een mooi doelpunt van afstand nog 4-2 van wist te maken.
De tweede wedstrijd van DeskaMarkt8 tegen Topparty verliep voor hun heel anders. Lange tijd was er zicht op een puntenverdeling nadat Ralf van de Laar voor Topparty en Jos Hurkmans voor DeskMarkt8 de stand in de 9e en 10e minuut op 1-1- hadden gezet. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd haalde Topparty de volle winst binnen toen Thijs Meeuws (2x), Bert Meeuws en Ralf van de Laar nog eens scoorden, 1-5. Door dit verlies van DeskaMarkt8 wordt de strijd om de 2e periodetitel komende vrijdag erg spannend. Jagershuis dat ook nog kans heeft moet dan tegen koploper 2e periode, DeskaMarkt8 en komt bij winst ook op 16 punten en speelt het doelsaldo nog een rol. Bij winst van Topparty tegen Centersnacks is Topparty de nieuwe periode kampioen met een punt meer.
Ons Café en het Zunneke speelden gelijk. Er werd bijna om en om gescoord tot het 4-4 was. Voor de Lieroppenaren scoorden Rens van Lieshout 3x en Martien van Heugten 1x.
Egelantier behaalde een fraaie 2-4 overwinning op Hurkmans. Binnen 10 minuten stond het al 1-3 voor Egelantier. In de 20e minuut kwam Hurkmans even terug tot 2-3. Twee minuten later werd de einduitslag 2-4 al neergezet door Egelantier. Voor Hurkmans maakte Willem Hurkmans beide doelpunten.
 


 

Zaterdag 20 februari 2016:
Om het sluipverkeer van en naar Someren en Helmond te ontmoedigen is er eindelijk een vorm van handhaving van de maximum snelheid toegepast. Er zijn maar liefst 4 politiecontroles nodig geweest om de automobilisten op de Herselseweg aan hun snelheid te houden. Afgelopen donderdag bleven tijdens de vierde controle aldaar de bekeuringen op zak terwijl in de drie controles daarvoor bijna 1100 bekeuringen werden uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 119 km per uur.
 


 

Vrijdag 19 februari 2016:
Wat is er in Lierop te doen? Daarvoor hebben we in Lierop de fanfarekalender die elk jaar huis aan huis bezorgd wordt. Een mooi initiatief van onze fanfare en een mooi instrument om bij het organiseren van activiteiten rekening te houden met collega-verenigingen. Deze kalender is natuurlijk ook op de fanfaresite digitaal te bekijken.
Op slaponline staat de kalender ook prominent in de linker kolom op de voorpagina. De agenda wordt hier aangevuld met Lieropse activiteiten die bij het drukken van de agenda nog niet bekend waren. Kijk maar.
 Vrijdag 19 februari 2016:

 


Gisteren is op het kerkplein het startsein gegeven van het jubileumjaar van drie Lieropse koren. Ameezing (70 jaar); A Capella (50 jaar) en de Koepelzangers (40 jaar) gebruiken elkaars jubileum om zich dit jaar gezamenlijk te presenteren. Dit doen ze onder de toepasselijke naam: Lierop zingt.
De start van het omvangrijk en gevarieerd muzikaal evenementenjaar bestond uit het onthullen van een mega spandoek ‘Lierop zingt...’ waarop de drie koren zijn afgebeeld.
Naast de (jubileum)programma’s van de koren afzonderlijk - waarover wij tzt zullen berichten - zullen zij zich op 22 mei ook gezamenlijk presenteren tijdens de H. Mis van 10.00 uur. In het voorprogramma zal dan ook het gospelkoor Ringshout uit Gemert optreden. Na afloop zal het gebeuren zich voortzetten in de pastorietuin. Bij goede weersomstandigheden zal er daar ook nog een miniconcert worden gegeven door de koren. Op deze dag zal A Capella ook een jaarmarkt organiseren met maar liefst 2 kilometer marktkramen en tussendoor o.a. activiteiten voor de jeugd. Het is de bedoeling dat deze jaarmarkt elk jaar gehouden zal worden. Opgeven kan nu al bij Henk Nijeboer. Wordt vervolgd. Foto’s van Rob Fritsen (Siris) kun je zien in onze slapgalerij. Zie ook het interview van Harrie van Horik met de voorzitters.
 Vrijdag 19 februari 2016:
Van Gonnie van Bussel kregen we onderstaand bericht…
‘Graag zou ik het volgende bericht willen plaatsen om te kijken of we een probleem hebben in Lierop betreffende het parkeren van grotere voertuigen in een straat of buurt.
Afgelopen week zag ik op social media de nodige reacties op het krijgen van een parkeerboete in de kom van Lierop. De verbalisant gebruikte hiervoor een artikel uit de APV te weten:
Artikel 5:8 Parkeren van grote voertuigen
1. Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter te parkeren binnen de bebouwde kom of op een door het college aangewezen plaats, waar dit naar hun oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.
2. Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter te parkeren op een door het college aangewezen weg, waar dit naar hun oordeel buitensporig is met het oog op de verdeling van beschikbare parkeerruimte.
4. Het in het tweede lid gestelde verbod geldt niet op werkdagen van maandag tot en met vrijdag, dagelijks van 08.00 tot 18.00 uur.
5. Het college kan van de in het eerste en tweede lid gestelde verboden ontheffing verlenen.
Nu wil ik graag in contact komen met inwoners die hier hun mening over willen laten horen om te
kijken of we een probleem hebben in Lierop.
Neem hiervoor contact op met Gonnie van Bussel, g.vanbussel@cdasomeren.nl  of 06-83201632

 


 

Donderdag 18 februari 2016:
Van het Jeugdboerenbruidspaartje kregen wij onderstaand bericht…
‘Wij hebben een hele leuke carnaval gehad. Vooral onze jeugdboerenbruiloft was top! Nu de carnaval achter de rug is, vinden wij het tijd voor bedankjes. Wij vonden het fijn dat er heel veel mensen naar onze boerenbruiloft gekomen zijn. Er zijn leuke liedjes voor ons gezongen, het filmpje was leuk. Iedereen had zijn best gedaan. We hebben heel veel mooie en persoonlijke cadeautjes gekregen. Allemaal hartelijk dank aan iedereen en een speciaal bedankje aan de jeugdcommissie’!

 


 

Woensdag 17 februari 2016:
Gisterenavond rond 18.30 uur reed er op de N612 bij Stipdonk een bestelwagen onder een vrachtwagen. De vrachtwagen die stond te wachten om linksaf het bedrijfsterrein van Rutom Cargo op te rijden werd van achter aangereden. De bestuurder van de bestelwagen is met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij was wel aanspreekbaar.
 Woensdag 17 februari 2016:

 


Afgelopen zaterdag was het weer twee maal raak in Lierop. Tussen 14.30 en 19.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Tamboer. Door het forceren van een raam op de 1e etage is (zijn) de inbreker(s) binnen gekomen.
Ook werd er in dezelfde tijdsperiode geprobeerd in te breken in een woning aan de Kromvenweg. De poging werd ondernomen op de begane grond en de eerste etage.
Heb je tussen 14:30 uur en 19:30 uur wat gezien of gehoord, bel dan 0900-8844.
 


 

Dinsdag 16 februari 2016:
Van Jo Reijnders kregen we het bericht dat er een nieuw project gestart is: Shantykoor Courage. Zij willen zondagmiddag 17 april een uitvoering brengen van zeemansliederen in café Nelly van Oosterhout.
Voor die tijd zal het programma in 7 repetities gerepeteerd worden. De eerste repetitie is donderdagvoormiddag 3 maart in zaal van Oosterhout. Deelname aan dit korte project is gratis.
Meer informatie en aanmelden via info@muziekpalet.nl of bij Jo Reijnders, tel. 0492- 538004.
 Dinsdag 16 februari 2016:
A.s. zondag 21 februari vanaf 10.45 uur is het weer koffiedrinken. Ook deze keer weer in de VURHERD in plaats van Henricushof. E.e.a. wordt georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor wat lekkers bij de koffie of de thee en Bloemboetiek Gubbels zorgt voor het bloemetje op de tafels. De koffie is voor de speciale prijs van 1,-.
 Dinsdag 16 februari 2016:

 


Rob Fritsen maakte gisterenmorgen foto’s van de verhuizing van de peutergroep van Kinderopvang NulVier DAS naar basisschool ’t Rendal.
De kinderopvangorganisatie staat voor een goede doorgaande lijn naar de basisschool en werkt met de voor- en vroegschoolse educatieve methode Piramide. Dit met als doel om elke peuter optimale ontwikkelingskansen te bieden en eventuele achterstanden in een vroeg stadium aan te pakken. Met een peuterruimte in de basisschool wordt de samenwerking met de basisschool geïntensiveerd. De peuters moesten door een erehaag van kinderen van 't Rendal om hun nieuwe ruimte te bereiken. Eerst werd de nieuwe naam van de peuterruimte onthuld en dat is Pippeloentje geworden.

Zie de foto’s…..
 


 

Maandag 15 februari 2016:
Wie aan de workshop ‘sollicitatie met motivatie’ wil deelnemen kan op donderdag 25 februari a.s. terecht bij Onis in de Kerkstraat 10 te Asten. E.e.a. is te lezen op de website van Lierop Leeft. Kijk maar.
 Maandag 15 februari 2016:
Wie dichtbij huis een bioscoop wil bezoeken kan op woensdag 17 februari terecht in de Ruchte waar de film Clouds of Sils Maria draait.
Op het hoogtepunt van haar internationale carrière wordt actrice Maria Ender gevraagd voor de hoofdrol in het toneelstuk dat haar twintig jaar eerder beroemd maakte. Destijds speelde ze Sigrid, een verleidelijke jonge vrouw die haar oudere baas Helena in een spel van liefde tot zelfmoord drijft.
Nu krijgt ze rol van de oudere, gefrustreerde Helena aangeboden. Voor de repetities reist Maria naar Sils Maria, een afgelegen plaatsje in de Alpen. Oog in oog met het gezicht van jeugd en ambitie, wordt Maria geconfronteerd met de eindigheid van haar eigen carrière en tast ze de grenzen van vriendschap en liefde af.
Duur: 124 minuten - Jaar: 2014 - Prijs: € 5,00 - Aanvang: 20.00 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl.
 Maandag 15 februari 2016:
Op dinsdag 23 februari is er van 17.00 tot 19.00 uur weer een diner voor 55 plussers in Henricushof. Aanmelden kan tot a.s. donderdag 18 februari via mail naar dorpsondersteuner@lieropleeft.nl  of via een antwoordstrookje in de brievenbus van Anita in de entreehal van Henricushof. Zie HIER de hele info en antwoordstrookje.
 


 

Zondag 14 februari 2016:
In de hoofdklasse van de zaalvoetbalcompetitie stond het duel in de degradatiezone tussen Educontract en Rehband op het programma. Rehband bouwde in het eerste kwartier een 0-3 voorsprong op voordat doelman Bob van de Laar met een afstandsschot de eer voor Educontract redde. In de 20e minuut werd de einduitslag bepaald op 1-4 voor Rehband.
In de 2e wedstrijd voor Greenco was koploper Jagershuis de tegenstander. Binnen 18 minuten stond Jagershuis op een 5-0 voorsprong door doelpunten van Thijs van Heugten (2x), Daan Kuijpers (2x) en Roy van den Biggelaar. Met nog 5 minuten voor de boeg werd de eer gered, 5-1.
De onbetwiste topper van de avond werd gespeeld tussen Van Zoggel 1 en Topparty. Op aangeven van Thijs Meeuws opende Luuk Versteegden in de 8e minuut de score voor Topparty, 0-1. In de 15e minuut werd rond de middenlijn de bal onderschept en werd beheerst de 1-1 achter de duidelijk aanwezige doelman Koen Hendriks geschoten, 1-1. Kort hierna in de 17e minuut rondde Bert Meeuws een mooie aanval van Topparty succesvol af, 1-2. Van Zoggel zette alles op de aanval. In de 28e minuut kreeg Van Zoggel terecht een strafschop toegekend voor het stevig onderuit halen van een aanvaller in het strafschopgebied. Deze werd feilloos benut, 2-2. Een mooie en spannende zaalvoetbalwedstrijd die in een erg hoog tempo werd gespeeld.
Het Zunneke schoot behoorlijk uit zijn slof tegen Boetselaers. De eerste 20 minuten hielden beide tams elkaar goed in evenwicht, 1-1. Tussen de 20e en 27e minuut liep het Zunneke uit naar een 6-1 voorsprong. Het werd uiteindelijk 6-2. Voor het Zunneke scoorden Harry Maas (2x), Mathijs Peters, Rens van Lieshout en Damian Verkuijlen (2x).
In de 5e minuut opende Ralf Hurkmans de score voor Hurkmans in de strijd tegen Van Zoggel 2. Het ging goed tegen elkaar op. Echter tussen de 20e en 25e minuut scoorde van Zoggel 2 4 keer en in de slotminuut kwam daar nog eentje bij, 5-1.
 


 

Zaterdag 13 februari 2016:

 


Van Riky Peeters kregen we enkele foto’s van de speeltuin op ‘t Gildeplein waar het water toegeslagen heeft.
 Zaterdag 13 februari 2016:
Negen tienermeisjes hebben inmiddels aangifte gedaan tegen de schennispleger die enkele weken geleden actief was op de openbare weg tussen Lierop en Someren. Met een verdachte is door de politie gesproken maar hij is nog niet aangehouden.
 


 

Vrijdag 12 februari 2016:
A.s. maandag 15 februari is er weer een bijeenkomst van Vrouwen van Nu in de kantine van SV Lierop. De avond begint om 19.30 uur en het thema is ‘Tussen Kunst & Kitsch’ dat wordt verzorgd door Art Dumay uit Nuenen.
 Vrijdag 12 februari 2016:

 


Een baantje in de politiek geeft weinig zekerheden. Dit moet Willy Hanssen gedacht hebben toen hij de kans kreeg om op een andere - zakelijke - trein te springen. Hij wordt per 1 mei directeur van coöperatie De Samenwerking in Haastrecht, een bedrijf gespecialiseeerd in mengvoeders.
De gemeente Someren biedt hem en zijn echtgenote op maandag 29 februari van 18.00 tot 19.30 uur in het gemeentehuis een receptie aan.
Een opvolger voor Willy is nog niet gevonden. Het CDA in Someren is op zoek naar deze opvolger en zou het liefst hebben dat hij of zij uit Someren komt. Wordt vervolgd dus.
 


 

Donderdag 11 februari 2016:

 


De carnaval is nog maar nauwelijks voorbij of we maken al weer melding van het nieuwe kampeerseizoen en dat nog wel in Lierop!
Astrid van Hoof stuurde ons namens de Camping De Somerense Vennen het bericht dat er daar de komende weekenden maar liefst 4 Open Dagen gehouden worden waar je je onder het genot van een kop koffie of thee en voor de kinderen ranja kunt laten informeren over de mogelijkheden of zomaar kunt rondkijken. Zie de gehele info.
 Donderdag 11 februari 2016:
Op dinsdag 8 maart van 19.00 tot 21.00 uur organiseert Steunpunt mantelzorg in de Ruchte te Someren de bijeenkomst Lichte Zorg bieden thuis voor (aankomende) mantelzorgers. Tijdens de bijeenkomst krijgen deelnemers inzicht in wat ze in hun eigen huis en omgeving aan begeleiding kunnen bieden en praktische tips. Op de website Lierop Leeft kun je de verdere informatie lezen.
 


 

Woensdag 10 februari 2016:

 

 

Zelden was het zo nat in Lierop op carnavalsdinsdag. Het buitengebeuren van de boerenbruiloft van Christel en Lambert liep daarom anders dan gepland. Binnen was het als altijd... gezellig en druk. Vele optredens van o.a. familie, vriendenclubs, veteranen, familie-elftal van Bekx enz. enz. waren hun deel.

De eerste foto’s van de bruiloft kregen we van Rob Fritsen.

Toby maakte ook vele foto's van de bruiloft, het afscheid van de jeugd en de afsluiting met het afscheid van het Prinsenpaar Bert en Linda en andere Kaauw Voetjes waarvan vorst Robert en voorzitter Peter het meest in het oog sprongen. Wij wensen hun opvolgers Koen Sijbers en Thieu vd Boogaart alle succes toe.

Voor alle afscheid nemende Kaauw Voetjes is een dankjewel zeker op z'n plaats.... 't waar super skon!

 

 


 

Woensdag 10 februari 2016:

Inge Keltjens stuurde ons namens Team Pastoor Outdoor onderstaand bericht…

‘As. zaterdag organiseert Pastoor Outdoor een vrije inloop en tevens gratis proefles BOOTCAMP. Inschrijven hoeft dus niet. Gewoon komen opdagen en meedoen!

Verzamelen op de parkeerplaats van Pastoorke van Moorsel en we starten om 10.00 uur. De les duurt een uur. Wil je daarna lekker bijkomen onder het genot van een kopje koffie?

Dat kan want het boscafé is vanaf 11 uur geopend. Voor meer info, zie www.pastooroutdoor.nl - info@pastooroutdoor.nl -  06-18 78 85 11’.

 

 

 


 

Dinsdag 10 februari 2016:

 

 

Geen optochten gisteren in onze regio. De wind zorgde ervoor dat het onverantwoord was om ze door te laten gaan. Hebben we afgelopen zaterdag in Lierop toch maar 'mooi weer' geluk gehad.

De maandag staat in Lierop al weer 'n tiental jaren in het teken van het Liedjesfestival. Misschien wel hét hoogtepunt van de carnaval in Lierop. Een volle zaal volk, verrassende deelnemers en supergezellig. Hoewel het elke keer weer een hele toer is om de deelnemers op het podium te krijgen is het ook deze keer toch weer gelukt. Dankzij Jacqueline van Gennip bleek na afloop toen Eric Hesius haar terecht bedankte voor haar fanatieke strijd om het Liedjesfestival op de kaart te houden. De deelnemers vinden het elke keer weer leuk om mee te maken dus wellicht zullen toekomstige deelnemers zich spontaan opgeven of meteen 'ja' zeggen als ze gevraagd worden. Dit zou voor de organisatie een stuk gemakkelijker zijn. En.... je hoeft niet persé een zangtalent te zijn, dat bleek ook gisteren weer.

Het was de prima presterende presentator Koen Sijbers die om half negen na het voorstellen van de jury, bestaande uit Prins Bert, Martien Kusters en Maria van Gastel, het startschot gaf aan 8 optredens. Veel verrassingen kwamen op het podium en de oh's en ah's waren niet van de lucht.

Nadat de winnaars van vorig jaar - Stijn en Kim Hesius - hun winnende lied nog eens hadden gebracht kwam het duo Ploftofnikov als eerste van de deelnemers op het podium. Vader Toon en zoon Tijn van Nuenen zaten achter de ploftofnikovs en deden het prima. Als tweede volgde De Bonte Moekes. Bertina Hurkmans, Ellen Leenen, Geeke Bossong en Marja Kuijpers deden het, ondanks de zenuwen, kei goed. Als de Janske's zong Papa Peter vd Eijnden samen met zijn dochter vol overgave over Janske vd Zanden die het lied aanhoorde op de knie van pastoor Jan. Vervolgens werd Prins Bert op het podium gezet om een lofzang van de familie aan te horen. Zij traden op onder de naam 'Klef', en dat was het. Tom en Eline, Lotte en Hans, Jan en Tonnie en Prinses Linda brachten 'hun Bertje' net niet aan het janken! De pauze was voor de Koepelbloazers die nog eens lieten horen wat ze allemaal in hun mars hebben.

Na de pauze was het de beurt aan Bert's vrienden van het Hok. Onder de naam Rubberen Sjaan und die lustige Hunden gaven ze een spetterend optreden. Niek Hurkmans, Lars van Grotel, Guus Berkers,Tim van Lieshout en Mike Berkvens waren waarschijnlijk op hun zangkwaliteiten geselecteerd. Rubberen Sjaan liet alles maar gebeuren en kon Mike niet helpen toen hij zijn tekst even kwijt was. Hierna kwam eindelijk Lambert van de Boogaart op het podium. Samen met 'zijn' Christel zong hij de pannen van het dak al hadden we de indruk dat zijn microfoon dichtgedraaid was? Die Lustige Nachbarn wilden niet ontbreken. Na de winst in de optocht gingen ze voor de tweede hoofdprijs van het weekend. Marcel Hurkmans, Tamara Kusters, Peter Bossong, Marieke Kusters en Gijs van Seggelen zongen de sterren van de hemel maar het bleek later net niet genoeg te zijn voor een prijs. De afsluiter was een absolute verrassing. Ricky en Reneke (Rick Kusters en Reneeetje Maas) waren het Tiroler duo dat het publiek uit z'n dak liet gaan met vooral hun pasjes en mimiek. Zij bleken uiteindelijk de publieksprijs te winnen met dit schitterend optreden.

De prijs van de jury, dus de winnaars van het Liedjesfestival 2016 was voor Rubberen Sjaan und die lustige Hunden.

Hierna was het Party Time. Nadat de Koepelbloazers afgetrapt hadden nam DJ Peter het over. Een geweldig feest weer!

Zie ook de foto's van Toby en van Rob Fritsen (Siris).

 

 


 

Maandag 9 februari 2016:

 

Altijd gezellig!!! Altjd verrassend!!!

 


 

Maandag 9 februari 2016:

 

 

Van Stefan Adriaans kregen we de link naar de film van de optocht die afgelopen zaterdag door Lierop trok.  Zie ook de foto's. De bron is Allesvan Someren/Lierop. Ook Rob Fritsen van Siris was in Lierop en Siris maakte een korte film.

Zie ook de foto's van het Jeugdbal in Nirwana gisterenavond (foto's Siris). En natuurlijk alle foto's van gisteren (ophangen foto Prins Bert in slapgalerij, kroegentocht, Klên Voetjesbal, jeugdbal enz.) van Toby vd Boogaart op de website van de Kaauw Voetjes.

 


 

Maandag 9 februari 2016:

 

 

Van Doretti van Horik kregen we onderstaand bericht...

'Ons nichtje Puck gaat voor haar stage sportles geven op Heumensoord (asielzoekerscentrum in Nijmegen). Ze is hiervoor op zoek naar sportkleding (alle soorten en maten zijn welkom). Heb je nog bruikbare sportkleding die niet meer gebruikt wordt, dan kun je deze bij Marijke van de Elsen (Balisboom 33) of bij Doretti van Horik (Lijestraat 29) afgeven'.
Namens Puck, heel hartelijk dank!
 


 

Maandag 9 februari 2016:

In de hoofdklasse van de zaalvoetbalcompetitie opende Dirk van Vlokhoven de score voor Educontract tegen Acfis in de 3e minuut door uit een scrimmage binnen te schieten, 0-1. In de 11e minuut werd uit een rebound de op de grond liggende Bob van de Laar gepasseerd, 1-1. In  de 18e minuut kreeg de doelman van Acfis een verdekt schot van zijn collega Bob van de Laar niet onder controle waarna de bal in het doel verdween, 1-2. Drie minuten later stond het weer gelijk door een van richting veranderd schot op doel, 2-2. Beide teams zetten alles op alles om de winnende treffer te scoren. In de 27e minuut werd deee eiiindstand bepaald door een van de paal terugspringende bal in een leeg doel te tikken, 3-2.

Willem Bos is de laatste tijd goed bezig en dat ondervond nu Van Gennip. In de 3e minuut passeerde Dirk Wijnen vanaf eigen helft doelman Lars van Grotel die mee in de aanval was, 1-0. In de 18e minuut miste Bart Sijbers een aan Van Gennip toegekende strafschop. Kort hierna schoot de keeper van Willem Bos de bal van afstand in het Van Gennip doel, 2-0. Meteen nadat Guus Berkers in de 27e minuut 2-1 had gescoord met een intikker, werd met een diagonaal schot via de paal de einduitslag bepaald op 3-1.

De “Lieropse derby” tussen Hurkmans en ’t Zunneke eindigde in een 3-1 winst voor Hurkmans. In de 3e minuut opende Ralf Hurkmans de score met een strak schot, 1-0. ’t Zunneke kwam op 1-1 toen Rens van Lieshout uit de rebound raak schoot. Na een aanval uit het boekje rondde Henri van Lieshout de aanval doeltreffende af, 2-1. Na een mooie combinatie tussen zoon Ralf en vader Willem Hurkmans bepaalde deze laatste de einduitslag op 3-1 voor Hurkmans.

 


 

Zondag 8 februari 2016:

 

Uitslag Optocht C.V. de Kaauw Voetjes - Lierop

 

 

Wagens / Loopgroep / Individueel Buiten Buurtverband:

1. AA; Feest met ons vieren

2. Jochem, Saske, Sanne en Lana; Dankzij Heel Lierop Bakt,  zit ik er “Gebakken” bij

3. Nel de Groot; Ik ben uitgeteld

4. Boerenbruidspaar Christel & Lambert; Hun fisten, en wai werken

5. Martin Vermeulen; Voor de 44ste keer, is hier de Optocht weer

6. Slagwerkgroep St. Willibrordus; Leger Voertuig / Voller Voertuig

7. VC de Halve Zolen; Kasteel

 

Buurtschappen “Idee”:

Drievennestraat / Duinerweg; Ook de files beu? Wij carpoolen voor een beter milieu

 

Buurtschappen “Uitvoering Idee”:

Frank van de Hogelijedijk tot Oeijenbraak; We hadden grote plannen, maar nu hebben we panne(n)

 

Buurtschappen “Afwerking”:

de Renkant; Wai 44 ut di joar luchtig

 

Buurtschappen “Carnavalesk”:

Gildewijk; Mi unne scepter in de hand, dirigeert Prins Bert het Kaauwvoetenland

 

Eindtotaal Buurtschappen:

“de Ton van Schalen Wisseltrofee”

1. Gildewijk; Mi unne scepter in de hand, dirigeert Prins Bert het Kaauwvoetenland

2. Frank van de Hogelijedijk tot Oeijenbraak; We hadden grote plannen, maar nu hebben we panne(n)

3. de Renkant; Wai 44 ut di joar luchtig

4. Hemelaar; P.I.O. = Prins / Prinses In Opleiding

5. Drievennestraat / Duinerweg; Ook de files beu? Wij carpoolen voor een beter milieu

6. ‘t Eindje; De grijze golf komt eraan

7. Balisboom; ’t Doek is gevallen

8. de Goeie Kant van de Kerk; Wai hebbe un Bloasprobleem

 

Zie de foto's van de optocht van onze slaponline fotografen.

Ook op het optochtbal werden foto's gemaakt....

 


 

Zaterdag 6 februari 2016:

Dr Raaijmakers is afwezig op maandag 8 februari.

Waarneming vindt plaats door Praktijk Someren,
Postelpark 1 te Someren.

Telefoonnummer: 0493-497010.

Buiten kantoortijd Spoedpost 0900 8861.

 

 

 


 

Zaterdag 6 februari 2016:
Nog twee dagen kan de enquête over de woningbehoefte in Lierop ingeleverd worden. Er is al volop gestemd maar de categorie jonger dan 25 en de groep van 25-35 loopt achter bij de andere leeftijdsgroepen. De enquête kan heel simpel digitaal ingevuld worden. Het duurt maar 2-3 minuten om de enquête in te vullen dus bij deze het verzoek om nog eens te overwegen om deze enquête in te vullen! Lierop Leeft zal je er dankbaar voor zijn!
 Zaterdag 6 februari 2016:
Wie dichtbij huis een speciaal geselecteerde topfilm wil bekijken kan op zondag 14 februari terecht in de Ruchte. Dan draait de film met high wine: Il Capitale Umano. Na afloop kun je gezellig napraten over de voorstelling onder het genot van een 'high wine' arrangement.
Il Capitale Umano is de juridische term voor de schadevergoeding van een dodelijk slachtoffer bij een ongeluk: een menselijk leven uitgedrukt in een netto geldbedrag. Op een donkere sneeuwnacht in Noord-Italië in de buurt van het Lago di Como wordt een fietser aangereden en belandt in een gracht. Dit heeft grote gevolgen voor de familie van Dino Robelli, een makelaar op de rand van een faillissement en voor de familie van de steenrijke Giovanni en zijn vrouw Carla Bernaschi. Het resultaat is een meeslepende, zorgvuldig geconstrueerde whodunnit.
Speelduur: 109 minuten - Jaar: 2015 - Prijs film: € 5,00
Prijs high wine na afloop: € 9,95 - Aanvang 14.00 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Vrijdag 5 februari 2016:

 

44 = vieren

 


 

Vrijdag 5 februari 2016:
Van Jan Verhoeven kregen we het bericht dat de SPAR met carnaval zaterdag, maandag en dinsdag vanaf 13.00 uur gesloten is.
 Vrijdag 5 februari 2016:

 


Vanavond vindt in de Ruchte de gezamenlijke sleuteloverdracht plaats met de 5 carnavalsverenigingen van de gemeente Someren. Ook onze Kaauw Voetjes zullen met alle geledingen aanwezig zijn.
Na de officiële sleuteloverdracht door burgemeester Veltman is er de prijsuitreiking van de bestversierde prinsenbuurt. Afgelopen zaterdag werden deze bezocht door de burgemeester en zijn gevolg.
SIRIS-tv en -radio zenden de sleuteloverdracht vanavond live uit. De uitzending begint om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Op bijgaande foto alle prinsen en prinsessen van de gemeente Someren afgelopen woensdag gemaakt door Siris bij de carnavalszitting voor senioren in de Ruchte.
 Vrijdag 5 februari 2016:
Zoals eerder aangekondigd kan eenieder nog tot a.s. dinsdag bezwaren indienen tegen het voorgenomen onechte huwelijk van het Boerenbruidspaar Christel Verbakel en Lambert van den Boogaard. Het is misschien spijtig voor Christel en Lambert, maar er is melding gemaakt van nogal wat bezwaren en niet de minste! Het is maar zeer de vraag of de ambtenaar van de burgerlijke stand uiteindelijk het huwelijk kan voltrekken. Maar er is ook positief nieuws voor de tortelduifjes! Een enkeling wil graag een stukje voordragen als het onechte huwelijk wél doorgang vindt. Mochten er nog meer mensen zijn die een bezwaar willen indienen tegen het voorgenomen onechte huwelijk van spruitenteler Lambert met zijn hippische spruit Christel, dan dienen zij zich te melden bij Jan Driessen (0492-332118 / driessenwilde@kpnmail.nl ). Hetzelfde geldt voor degenen die een stukje willen voordragen. Het wordt hoe dan ook beslist een amusante, gezellige en verrassende middag. Dus kom kijken! Dinsdagmiddag 9 februari in Zaal van Oosterhout bij Wim en Nel.
 Vrijdag 5 februari 2016:

 


Van de optochtencommissie kregen we de volgorde van de optocht en het verzoek om de route autovrij te houden. Kijk maar.
 


 

Donderdag 4 februari 2016:
Linda van Santvoort stuurde ons namens Nirwana onderstaand bericht…
‘Carnaval in Nirwana! En dat betekent gezelligheid. Met dit jaar Daredevils!
Deze hagelnieuwe party-band is de frisse wind in het hedendaagse feestcircuit. Ongekende muzikaliteit en creativiteit zorgen voor een repertoire aan mash-ups waarmee uiterst effectief elk podium, festival en feesttent omver geblazen wordt. Subliem gesmede tracks met verrassende twists, maar zonder dat climaxen en extatische meezingmomenten in gevaar komen. Best of both worlds: je kunt je twee uur lang verbazen en genieten, of twee uur lang bier drinken en meeschreeuwen. Zie ook DIT filmpje van de groep om alvast in de stemming te komen.
Info en tickets: www.nirwana.nl  - Deur open: 15:00 - Aanvang: 17:00
Entree: voorverkoop € 7,- // dagkassa leden € 7,- ; niet leden € 8,-‘.
 Vrijdag 4 februari 2016:

 


Linda van Gemert stuurde ons het programma van café NR. 1 tijdens de komende carnavalsdagen…
 Vrijdag 4 februari 2016:

 


Mariëlle Engels-Lamers stuurde ons het bericht dat de peutergroep van Kinderopvang NulVier DAS in Lierop op maandag 15 februari gaat verhuizen naar basisschool ’t Rendal. Iedereen is uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de officiële opening van de peuterruimte.
Zie ook de informatie over de BSO in Lierop en de activiteiten die we deze vakantie gaan doen.
 


 

Woensdag 3 februari 2016:

 


De Jurylijsten zijn opgestuurd. De Klompjes zijn op hun voetstuk geplaats. De Bronzen Klomp is gegraveerd. Kortom; De Optochtcommissie is er helemaal klaar voor. Het beloofd wederom ’n prachtige Optocht te worden. Over het “denkniveau” van sommige buurten maakt de commissie zich echter meer zorgen. Het verzoek om vóór de Prinsenwagen te mogen lopen kan eigenlijk niet serieus genomen worden. Hebben we ooit meegemaakt dat er nog ’n deelnemer àchter de Prinsenwagen liep?
De Contactpersonen “moeten” zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur hun volgnummer op komen halen bij Toon Hesius (vergeet de € 10,00 borg niet). Daarna kan iedereen de puntjes op de i gaan zetten zodat we allemaal op tijd (13.30 uur) kunnen gaan opstellen. Volgens buienradar zal het tussen 13.00 en 16.30 uur zo droog zijn als ’n asbak. Geen vuiltje of natje aan de lucht dus. Bij twijfel wordt iedereen door Slaponline op de hoogte gehouden.
 Woensdag 3 februari 2016:
Frans Neervens stuurde ons onderstaand bericht…
‘Aanstaande zaterdag wordt er voor de optocht begint vanaf 9 uur gebruikte kleding en schoenen opgehaald. Fijne carnaval en bedankt voor de medewerking.
Ook dit jaar kun je de kleding en schoenen kwijt bij Wim van den Eijnden, Otterdijkseweg 5 in de veldschuur’.
 Woensdag 3 februari 2016:
In een onderzoek naar een reeks van schennisplegingen in Someren/Lierop is de politie op zoek naar mogelijke slachtoffers.
De afgelopen weken kreeg de politie diverse meldingen binnen over incidenten waarbij een man zijn geslachtsdeel zou hebben getoond tegenover meiden van rond de tienerleeftijd. Dit zou gebeurd zijn op de openbare weg, onder meer tussen Lierop en Someren.
In het onderzoek heeft de politie inmiddels een vermoeden van de identiteit van de verdachte, onder meer door binnengekomen informatie. Ook zijn er aanwijzingen dat de man vaker heeft toegeslagen. Om die reden roept de politie mogelijke slachtoffers op om zich te melden bij de politie. Deze informatie kan de politie helpen om in het onderzoek verdere stappen te zetten.
Iedereen met meer informatie, mogelijke slachtoffers en getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.
 Woensdag 3 februari 2016:

 


Toon en Maria van den Eijnden hebben een rock en roll club ‘de Thunderbirds’. Zij oefenen op de dinsdagavond bij van Oosterhout.
Zij organiseren op zaterdagavond 13 februari in zaal van Oosterhout van 20.30 tot 00.30 uur een Rock en Roll avond met de band The Rocking Navigators. Entree Gratis.
Zie ook www.therockingnavigators.nl
 


 

Dinsdag 2 februari 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie hield Educontract in de hoofdklasse zo’n 20 minuten goed stand tegen Daan’s maar daarna was er geen houden meer aan. Daan’s won met 6-0. Dit wil niet zeggen dat Educontract geen kansen kreeg. In de 15e minuut voorkwam keeper Stefan Vaas met een nagenoeg onmogelijke redding de gelijkmaker na een inzet van Ruud van den Hurk. Vijf minuten voor tijd miste Axel van den Biggelaar een grote mogelijkheid om te scoren toen hij alleen voor de keeper kwam en de bal tegen hem aanschoot en in de 30e minuut schoot Ruud van den Hurk een strafschop tegen de lat. Deze wedstrijd stond wel in het teken van een aantal irritaties.
Toon van Seggelen opende de score voor Snackpoint tegen Van Gennip al in de 3e minuut, 0-1. In de 12e minuut passeerde Tim van Seggelen gelegenheidsdoelman Mike Berkvens toen hij vrij voor doel kwam en de bal netjes onhoudbaar in de hoek plaatste, 0-2. Van Gennip bleef vechten voor zijn kansen. Op inzet verkleinde Luuk Meulendijks de achterstand voor Van Gennip tot 1-2 toen hij met bal en al over de doellijn al vallend tot stilstand kwam. In de slotminuut bepaalde Tim van Seggelen de einduitslag op 1-3 voor Snackpoint. Een belangrijke winst in de strijd om de onderste plaatsen.
 Dinsdag 2 februari 2016:

 


Op dinsdag 19 januari waren de deelnemers aan de dagbesteding en hun begeleiders te gast in het IVN-gebouw de Stulp te Asten voor een kennismaking met de tentoonstelling “Sta eens stil bij de beek”. Voor het hele verhaal en de foto’s verwijzen wij graag door naar de website Lierop Leeft.
 


 

Maandag 1 februari 2016:
Het duurt nog even maar vóór 20 februari kun je jouw ultieme Top 5 invullen via www.hetcontact.nl . De Ruchte presenteert nl, in samenwerking met ’t Contact en de Top 100 Businessclub, op zaterdag 5 maart de Top 100 van Groot-Someren. Dé muzieklijst samengesteld door de inwoners van de gemeente Someren. Jij bepaalt dus welke nummers in de lijst verschijnen. Via het invullen van je Top 5 maak je direct kans op mooie prijzen! Vergeet daarbij niet jouw nummer één te motiveren. Waarom vind je dat juist dat nummer in de Top 100 van Someren hoort te staan?
Wanneer de Top 100 van Someren compleet is, laat een live-band in De Ruchte horen hoe de muzikale lijst klinkt. De entree voor deze avond is 5 euro, tenzij je een top 5 invult; dan mag je gratis naar binnen.
Zaal open: 20:00 uur - Aanvang: 20.30 uur - Entree: € 5,- (gratis bij deelname).
Deelname: Gratis - Genre: Sta-concert
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl

 


 

Zondag 31 januari 2016:

 

 

Bonte Avond 2016 zit erop. Een gevarieerde avond met dit jaar veel buiten-Lieropse invulling van de avond. De eerste verrassing was de presentatrice van dit jaar, Sylvia Sijbers. Voor de eerste keer op het podium deed ze het 'hartstikke' goed.

Na de opening door voorzitter Peter van den Eijnde en het prinsenpaar Bert en Linda begon de avond als altijd in Lierop met de Jeugd. De polonaise raakt uit de tijd in Lierop en wereldwijd was de insteek van het lied. Ondersteund door filmbeelden op de achtergrond werd het een uitstekend begin van de avond.
Démarrage is in Lierop altijd een vaste waarde op de Bonte Avond. Twee keer treden ze op en het is al lang geen vraagteken meer of het wel de moeite waard is wat ze op het podium neerzetten. Iedereen zit op het puntje van de stoel als zij optreden. Het lijkt erop dat het elk jaar professioneler wordt. In menig theater zouden zij niet misstaan met hun dansshow in combinatie met een perfecte grime welke ook dit jaar weer vooral in hun tweede optreden opviel. Op de foto’s die onze slapfotograaf maakte is het allemaal nog eens goed te bekijken.
Na het eerste optreden van Démarrage was het de beurt aan de eerste kletser. Ton Brekelmans uit Udenhout die al sinds 1978 in de ton staat en al vele prijzen won. In Lierop deed hij de creatie van Tontje de Snotpin. Vrijdag had hij meer moeite om de zaal op te warmen dan zaterdag toen hij de lachers veel meer op z’n hand had.
Na deze kletser stond de eerste van de twee Lieropse optredens van deze avond op het programma. SLAP was weer terug na een jaartje afwezigheid. Deze keer werden met de SLAPgezever Sjo Nr. 2 diverse Lieropse zaken onder de aandacht gebracht. Middelpunt daarin was Prins Bert die een voor hem onverwachte hoofdrol speelde. Hij (en zaterdag ook Linda) vormde een belangrijk interactief onderdeel van de act met als presentator Eric Hesius. Onder leiding van de kwismasters Jos van Heugten, Marcel van Hoek, Bart Megens en Piet van Bommel werden twee ‘problemen’ van Bert aangepakt. Zijn eerste ‘probleem’ is dat hij heel graag aanvoerder wil worden van Lierop 5 maar hij heeft Leon Verstappen nog voor zich en zijn tweede ‘probleem’ is de morgen na een avond (te)veel drinken. ‘De morgenstond heeft bij Bert vaak een enorme kater in de mond’ en Bert verraad zich dan door zijn steeds witter wordende kop. Hij kreeg de kans beide ‘problemen’ weg te spelen. Uiteindelijk wist hij niet alle meerkeuzevragen goed te beantwoorden en bleef het voor hem zoals het was. Heel apart in hun optreden was het massaal door het publiek – staand met de handen op het hart - (mee)zingen van het eerste couplet van het Wilhelmus onder begeleiding van de Koepelbloazers. Alles om Bert aan een puntje te helpen!
Na de pauze was het de beurt aan de tweede Lieropse act… Lierop 5. Een uniek elftal in de leeftijd van 18 tot 66 jaar en alles daartussenin waar de gezelligheid een belangrijke plaats inneemt maar waar ook op het veld gestreden wordt voor elke meter. De ‘maten van Bert’ deden een boekje open over hun kleedkamergeheimen. Normaal blijven deze binnenskamers maar, na het verzoek van de Bonte Avond commissie om dit jaar mee te doen, werd er een uitzondering gemaakt. Onder de klanken van Candlelight werden een 8-tal spelers een voor een in de spotlight gezet en moesten hun dubbelzinnige ‘speciale eigenschappen’ door hun aanvoerder Leon Verstappen over zich heen laten komen. Vele hilarische reacties waren hun deel. Achtereenvolgens stonden coach Frits van Lieshout en de spelers Kip van Lieshout, Boy Joosten, Jan van Lieshout sr, Jan van Lieshout jr, René Maas, Stijn Hesius, Willem Hurkmans en natuurlijk Prins Bert op het schavot. Met hun lijflied, 500 miles van de Proclaimers met tekst op Prins Bert en Prinses Linda werd hun optreden afgesloten en konden de buitendorpse artiesten het met wisselend succes af gaan maken.
Als eerste Ivo van Rossum uit Gemert als Bennie Zat. Hij had de lachers al snel op z’n hand. Hij bleef uitstekend in zijn rol en dat met een leeg flesje bier!
Cabaretgroep Applaus bestaat uit drie Helmondse twintigers. Als basis geldt voor hen muziek en zang. Onder begeleiding van een elektronische accordeon proberen de mannen in een rap tempo het publiek te vermaken wat slechts gedeeltelijk lukte in Lierop.
De avond werd afgesloten door ‘Ons Jongens’ uit Deurne. Onder leiding van Twan van den Heuvel (vroeger de Noot), een verteller in hart en nieren, met een mimiek uit duizenden, werd een perfecte act opgevoerd. Van het begin tot het einde ging het over de fanfare. Herkenbaarheid troef en op een voortreffelijke manier gebracht. Een topper en ware afsluiting van de avonden waarvan de zaterdagavond over het algemeen beter ontvangen werd dan de vrijdag. Op zaterdag werd Frans Berkers na afloop nog in de bloemetjes gezet omdat hij afscheid nam van de Bonte Avond Commmissie. Zie de foto's van onze slapfotograaf.
 


 

Zaterdag 30 januari 2016:
Na een week zijn er bijna 100 enquêteformulieren over de woningbehoefte in Lierop ingeleverd of digitaal ingestuurd. De inzendtermijn duurt nog tot 7 februari, dus alle tijd om nog in te vullen. Het duurt maar 3 minuten en je maakt de organisatie van Lierop Leeft gelukkig. Hoe meer inzenders hoe meer resultaat ze kunnen behalen. Het enquêteformulier is vorig weekend bij alle inwoners in Lierop in de bus getopt en is ook te downloaden op de website van Lierop Leeft waar eventueel ook de digitale versie ingevuld kan worden.
 


 

Vrijdag 29 januari 2016:
Op dinsdag 26 januari heeft in de gemeente Someren een controleactie plaatsgevonden met als doel om de omstandigheden van arbeidsmigranten te verbeteren.
In totaal zijn er drie woningen gecontroleerd, twee in Someren en één in Lierop. Er zijn meerdere misstanden geconstateerd, waaronder diverse milieuovertredingen en een overtreding van de Wet op Accijns. Tegen alle overtredingen is of wordt opgetreden. Tijdens de brede controles stonden arbeidsomstandigheden, huisvesting, uitbuiting, uitkerings- en premiefraude, belastingontduiking en aanpak malafide uitzendbureaus centraal.
De controles zijn uitgevoerd door de gemeente samen met Politie, Brandweer, UWV, Endinet en VNG.
 


 

Donderdag 28 januari 2016:

 


A.s. zaterdag 30 januari zullen de buurtversieringen van alle Prinsen in Groot-Someren beoordeeld gaan worden. Ook de Gildewijk zal bezocht gaan worden door een jury die bestaat uit burgemeester Alfred Veltman, Helma Verberne (voorzitter Someren Natuurlijk) en gemeentebode Theo van Heugten. Tijdens de sleuteloverdracht, op vrijdag 5 februari in De Ruchte, wordt de winnaar bekend gemaakt.
 


 

Woensdag 27 januari 2016:

Henriëtte van de Mortel – Manders stuurde ons namens de gemeente Someren onderstaand bericht…

‘Aan de inwoners van Lierop die in het buitengebied wonen zijn brieven verstuurd om hen te informeren over het project Brandveilig Leven – woningcheck. In Lierop starten we dit project en het zou fijn zijn als er veel aanmeldingen komen.

Tijdens de actie van de BuurtTent, morgen, ben ik zelf ook aanwezig en kan aan bezoekers uitleg geven over beide projecten’. Zie het volledige bericht.

 


 

Woensdag 27 januari 2016:

 


De Passie-prijsvraag heeft één winnaar! Nadat er vorige week nog 7 kanshebbers over waren was de laatste vraag goed voor een verdere selectie tot 1.
Op de vraag van vorige week ‘wat de apostelen zo opwond’ antwoordde Gerard Claassen dat hij dacht dat het Judas was en daarmee werd hij de enige winnaar. Jammer genoeg gaf de foto niet weer hoe deze apostelen achter Judas aan gingen. Ze kregen hem echter – net – niet te pakken dus hij kan gewoon meedoen tijdens de Passie! Gerard krijgt zijn kaartjes, die hij beslist al heeft gekocht (want hij woont wel héél dicht bij de SPAR!), binnenkort vergoed.
Wij willen alle deelnemers nog ‘n keer bedanken en wensen hen een mooie Passie toe op 18 of 19 maart.
 


 

Dinsdag 26 januari 2016:

Op onze redactie kwam vanavond het bericht binnen dat Toos van den Boogaart-Berkers vandaag overleden is.

A.s. zaterdag zal de uitvaartdienst zijn in onze parochiekerk.

Voor meer gegevens zie de rouwkaart onder de familieberichten.

 


 

Dinsdag 26 januari 2016:
Op de laatste gemeentepagina was het al te lezen….
Tot en met eind maart exposeert Ria van den Elzen uit Lierop haar olieverfschilderijen in het gemeentehuis van Someren. Ria is zo’n 20 jaar geleden gestart met schilderen. Onder leiding van beeldend kunstenaar Harrie van den Eerden leerde ze de fijne kneepjes van het schilderen met olieverf op doek. Vooral om zichzelf te blijven ontwikkelen en zich verder te bekwamen in de techniek schildert ze nog steeds bij het Bonte Palet; maar ook omdat het ontspannend en gezellig is om in een groep te schilderen. Ze schildert aan de hand van voorbeelden en doet dat op zelf geprepareerde katoenen doeken met olieverf, zowel met penseel als paletmes. Soms schildert ze ook aan de hand van foto’s die ze zelf gemaakt heeft zoals het doek: Highlanders op de Strabrechtse Heide. De expositie is tijdens de openingsuren van het gemeentehuis voor het publiek geopend en te bezichtigen tot eind maart 2016.
 Dinsdag 26 januari 2016:
Wie dicht in de buurt wil genieten van een familiemusical kan a.s. zondagmiddag 31 januari terecht in de Ruchte waar de Klokkenluider van de Notre Dame op het podium staat.
Het is een wervelende familiemusical vol muziek, dans en vrolijkheid. Maar het is ook het tijdloze verhaal over je alleen voelen en onverwachte vriendschappen. Precies twintig jaar na de Disney-film is Victor Hugo’s bekende verhaal nu live te beleven als musical voor jong en oud.
Prijs: € 14,50 / kinderen € 10,00 - Aanvang: 15:00 uur. Zie ook de trailer.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 

 

 

 


 

Maandag 25 januari 2016:

 


Van Harrie Gubbels kregen we het bericht dat er nog B.A. kaartjes zijn voor vrijdagavond te verkrijgen bij de Spar en Harrie Gubbels Bloemenwinkel en nog 5 kaartjes voor zaterdag alleen verkrijgbaar bij Harrie Gubbels.
Ook kunnen er nog enkele kaartjes omgewisseld worden van zaterdag zaal achter in zaterdag zaal voor.
 Maandag 25 januari 2016:

 


Gisteren was het de beurt aan het jeugdboerenbruidspaar Jochem Vermeulen en Saske Bollen om samen met hun het bruiloftsfeest te vieren. Nadat Jochem opgehaald was trok de stoet naar Saske om gezamenlijk in de kar naar de residentie te rijden. Nadat de plechtigheid onder leiding van Prins Bert afgelopen was kon de receptie beginnen. Het was behoorlijk druk met o.a. de grote families van het jeugdboerenbruidspaar. Vele ‘stukskes’ werden gedaan en het bleef lang gezellig onder de klanken van de Koepelbloazers en DJ Peter. Zie de foto's van de Kaauw Voetjes.
 


 

Zondag 24 januari 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie stond in de hoofdklasse een heel ander Educontract op het veld dan de vorige week. Nu werd zeer goed tegenstand geboden aan koploper Berkvens. In de 6e minuut kwam Berkvens met een vrije schietkans op 0-1. Vervolgens kreeg Educontract onder aanvoering van Ruud van den Hurk diverse mogelijkheden om te scoren. Pas in de 27e en 29e minuut kon Berkvens afstand nemen door twee prima doelpunten, 0-3.
Van Gennip ging veelbelovend van start tegen het Wapen. In de 2e minuut schoot Chris Filippini van afstand de 0-1 binnen. In de 10e minuut kwam het Wapen uit de rebound op 1-1. Nadat Teun Custers in het veld was gekomen werd het Wapen sterker en kwam er meer lijn in het spel. In de 12e en 16e minuut vergrootte Teun de voorsprong van het Wapen tot 3-1. In de 21e minuut kwam Van Gennip terug tot 3-2 door een doelpunt van Tim van Lieshout. Twee minuten later werd Lars van Grotel echter nog eens gepasseerd, 4-2.
Topparty trad in zijn sterkste opstelling aan tegen Kanters dat in de beginfase het betere van het spel had. Tot ruim halverwege de wedstrijd (3-3) hield Kanters stand maar verloor in het tweede gedeelte de wedstrijd van het steeds beter in zijn spel komende Topparty. Het werd uiteindelijk 3-6 voor Topparty door doelpunten van Luuk Versteegden (3x), Dirk Versteegden (2x) en Ralf van de Laar. Eindstand 3-6 dus.
Jagershuis nam die 1e plek over door de 3-1 winst op Canadees. Stan Berkers zette Canadees op 0-1 in de 10e minuut. Door de twee treffers van Daan Kuijpers in de 22e minuut kwam Jagershuis op 2-1 en trok het initiatief naar zich toe. De keeper van Canadees deed prima werk maar kon in de slotseconde het doelpunt van Marvin Roefs niet voorkomen, 3-1.
In de 2e klasse zag Hurkmans kans op met zijn tweede overwinning op rij de strijd in de onderste regionen met Centraal in hun voordeel te beslissen. Binnen 6 minuten werden alle drie de doelpunten gescoord. Ralf Hurkmans maakte er twee voor Hurkmans. Eindstand 1-2.
 Zondag 24 januari 2016:
Dit weekend hebben alle inwoners in Lierop, zowel jongeren als ouderen en leden als niet-leden, naast een nieuwsbrief, ook een enquêteformulier in de bus gekregen. De uitslag hiervan kunnen de werkgroepen o.a. gebruiken bij overleg met de gemeente en woningbouwcorporaties. Het enquêteformulier is overigens ook te downloaden op de homepage van Lierop Leeft waar eventueel ook de digitale versie ingevuld kan worden.
 


 

Zaterdag 23 januari 2016:

 


Van Desiree Bekx kregen wij gisterenmiddag het bericht dat zij samen met Theo van de Broek, de pastoor en vader Jan het ijs op het Starven geopend heeft. Misschien is dit wel voor het laatst geweest dit jaar??? Dus meteen ook weer gesloten… wordt hopelijk vervolgd…
 Zaterdag 23 januari 2016:
Wie dichtbij huis het hartverscheurend verhaal over een jonge vrouw met kanker wil horen moet op vrijdag 29 januari a.s. naar de Ruchte komen waar Jamie Grant met ‘LEEF’ je meeneemt in haar indrukwekkende solovoorstelling.
"Een hartverscheurend eerlijk verhaal over een jonge vrouw met kanker. Niet het vechten voor genezing, maar het vechten voor persoonlijke groei staat centraal. Laura beschrijft ultiem geluk vanuit de schoonheid van vergankelijkheid." - Maarten van der Weijden.
Op haar vijftiende krijgt Laura de diagnose kanker. Even lijkt een operatie in combinatie met chemo haar toch nog een toekomst te geven, maar als de ziekte tegen haar twintigste in ongeneeslijke vorm opnieuw de kop opsteekt, maakt ze een opvallende keuze: ze kiest niet voor levensverlengende behandelingen, maar voor kwaliteit van leven. ‘LEEF!’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Laura Maaskant en is een solovoorstelling die onverbloemd gaat over het leven met kanker, maar vooral over het leven zelf. Jamie Grant (o.a. Flikken Maastricht en In Therapie) www.solostories.nl
Entree: € 17,50 (incl. pauzedrankje + garderobe) - Aanvang: 20.30 uur.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Vrijdag 22 januari 2016:

Van de familie van de Wijnboom kregen we het trieste bericht dat op zondag 17 januari 2016 in de leeftijd van 23 jaar Anouk is overleden.
Ze woonde vanaf 1998 in Chilliwack Canada, samen met haar ouders Wim & Mieke en haar broers Luuk en Koen.
Ze nemen afscheid van haar op 22 januari / 13.00 uur (plaatselijke tijd. Dit is 22.00 uur onze tijd)
Hierbij een link waar je foto’s en ’n video kunt zien van Anouk en een bericht achter kunt laten.
Familie van de Wijnboom.
Chilliwack, BC Canada
 


 

Vrijdag 22 januari 2016:
Van Anette Wilde kregen we onderstaand bericht…
‘Belangengroep Lierop heeft een brief aan het college en de gemeenteraad (bijgevoegd) gestuurd waarin we onze zorgen kenbaar maken over het uitstel van het geluidsscherm. In de brief vragen we wat het college en de gemeenteraad in de tussen tijd doet aan de geluidsoverlast die nu weer zeven jaar langer gaat duren en hoe het college ervoor zorgt dat over zeven jaar het geluidsscherm er wél komt. Met hetzelfde afgesproken geluidsniveau als nu afgesproken is! Ook vragen we het college zorgvuldiger te communiceren met de bewoners die pal langs de A67 wonen. De brief komt volgende week donderdag aan de orde tijdens de raadsvergadering. We zullen daarbij aanwezig zijn’.
 Vrijdag 22 januari 2016:
Van onze wijkagent Marianne van Kempen kregen wij onderstaand bericht…
‘Onlangs zijn de zes Peelgemeenten in samenwerking met het woninginbraken team (WIT) van de politie met het initiatief de ‘BuurtTent’ gestart. In een marineblauwe tent komen bewoners, politie en gemeente samen om te praten over de woninginbraken in hun gemeente. Het uitwisselen van informatie, preventietips, advies over het opzetten van burgerinitiatieven zoals wijkpreventie teams en WhatsApp groepen komen in de BuurtTent aan de orde. Iedereen kan binnenlopen. Het werkt! Recente pilots in Tilburg en ’s-Hertogenbosch wijzen uit dat mede dankzij de BuurtTent het aantal inbraken afneemt.
Kom op donderdag 28 januari a.s. naar de buurttent en laat u informeren.
Locatie:
Someren, Wilhelminaplein : 14.30 - 16.30 uur
Lierop, Kerkplein: 18.00 – 19.30 uur’
 


 

Donderdag 21 januari 2016:
Van Jan Driessen ontvingen wij onderstaand bericht…
‘Op carnavalsdinsdag gaat het Boerenbruidspaar – Christel Verbakel en Lambert van den Boogaard – in de onecht verbonden worden door de ambtenaar van de burgerlijke stand . Tenminste, als niemand daar serieuze bezwaren tegen in brengt! Dat zou zo maar kunnen mi deez daag! Mochten er mensen zijn die een bezwaar willen indienen tegen het voorgenomen onechte huwelijk van spruitenteler Lambert met zijn hippische spruit Christel, dan dienen zij zich te melden bij Jan Driessen (332118 / driessenwilde@kpnmail.nl ). Hetzelfde geldt voor degenen die maar al te graag hebben dat dit huwelijk door gaat, zodat zij een stukje kunnen voordragen, een liedje kunnen zingen, een compromitterend filmpje kunnen laten zien of op een andere manier het bruidspaar aangenaam kunnen verrassen. De amusementscommissie zal er vervolgens voor zorgen dat alle gewenste spullen aanwezig zijn zodat alles goed en vooral gezellig zal verlopen’.
 Donderdag 21 januari 2016:
Annemiek Gofers stuurde ons namens de Werkgroep Kinderliturgie onderstaand bericht…
‘Zaterdag 30 januari vindt om 18:30 uur de kinderviering plaats in de Koepelkerk. Dit jaar heeft de kinderviering het thema “Iedereen kan helpen?.”
Het is een gezinsviering met medewerking van de kinderen van groep 2 en 3 van basisschool ’t Rendal. De kinderen spelen een toneelstukje, zingen diverse liedjes en lezen voor. Fleur Dubbeldam zal een stukje op de piano spelen. Iedereen is welkom! Graag tot dan!

 Donderdag 21 januari 2016:
Onze dorpscoöperatie Lierop Leeft zet zich in voor het behoud en waar mogelijk voor de verbetering van de leefbaarheid in Lierop. Een belangrijk onderdeel hiervan is wonen in Lierop.
Om een duidelijk beeld te krijgen van de woningbehoefte in Lierop heeft de dorpscoöperatie een enquêteformulier samengesteld.
Komend weekend zullen alle inwoners in Lierop, zowel jongeren als ouderen en leden als niet-leden, naast een nieuwsbrief, ook dit enquêteformulier in de bus krijgen. De uitslag hiervan kunnen de werkgroepen o.a. gebruiken bij overleg met de gemeente en woningbouwcorporaties. Het enquêteformulier zal overigens ook gepubliceerd worden op de website www.lieropleeft.nl.
Op het moment dat het daar te vinden is zullen we dat op slaponline bekend maken.
 


 

Woensdag 20 januari 2016:

 


 

De kogel is door de kerk; of beter gezegd de kogel is door de tunnel! Op zaterdag 28 mei gaan we de tunnel onder de A67 in een nieuw jasje steken.
Een aantal jaren geleden werd het idee geopperd binnen het IDOP; het verfraaien van de dorpsentree, waaronder de tunnel Steemertseweg. Later is het idee opnieuw opgepikt door een clubje enthousiaste mensen uit Lierop en uiteindelijk heeft het zijn definitieve vorm gekregen onder de vlag van de belangengroep Lierop. Een projectgroep is al een hele tijd bezig om het idee handen en voeten te geven en nu is het zover; alle formaliteiten zijn rond en kunnen we gaan starten.
Het bijzondere van het project is dat het kunstwerk gemaakt zal worden door de inwoners van Lierop zelf. Samen creëren we een mooie, vernieuwde dorpsentree. Iedereen mag komen helpen, van jong tot oud. Bijzonder is ook de plek; nu nog wat grauw en troosteloos; binnenkort iets om samen trots op te zijn! Om ervoor te zorgen dat het ook een mooi resultaat wordt, is Elfri van der Weerden uit Someren aangetrokken voor de artistieke leiding. Zij heeft ook het ontwerp gemaakt van de levensboom, die staat voor leefbaarheid, verbinding en groei.
We nodigen iedereen uit Lierop uit om deel te nemen aan het ontstaan van dit kunstwerk. Vooraf inschrijven is mogelijk vanaf 1 maart, meer informatie volgt binnenkort.
 Woensdag 20 januari 2016:
Toon Hesius heeft het er maar druk mee. Elk inschrijfformulier voor de Carnavalsoptocht wordt grondig gechecked. Betreft het ’n Loopgroep, of is men ’n Wagen aan het bouwen? Vind er ‘n “Stilstaand Optreden” plaats? Hoeveel kinderen t/m 17 jaar doen er mee? En ook belangrijk: Wie komt de prijs afhalen tijdens het Optochtbal? Allemaal vragen die Toon moet controleren of ze wel juist ingevuld zijn.
Mocht je nog geen inschrijfformulier hebben, maar wil je wel graag meedoen. ’n Telefoontje naar Toon (06.51761380) is voldoende. Hij zorgt dat je er één krijgt. Wacht niet te lang, want de inschrijvingen moeten vóór 30 januari / 11.11 uur bij Toon binnen zijn.
De Optochtcommissie wenst alle Kaauw Voetjes veel plezier met de voorbereidingen.
 


 

Dinsdag 19 januari 2016:

 


Wij danken de inzenders weer voor hun antwoorden op de derde prijsvraag van de Passie vorige week. We hebben, ondanks dat de Passiekaartjes binnen de kortste keren uitverkocht waren twee vrijkaartjes apart kunnen houden voor de winnaar.
Zoals beloofd geven we vandaag de antwoorden van de eerste drie vragen om de tussenstand op te kunnen maken:
Foto 28 december: Leon staat apart omdat hij apostel Judas is.
Foto 4 januari: De 4 apostelen wijzen naar de Koepelkerk, daar moeten ze zijn.
Foto 12 januari: Boy geloofde de verhalen van de andere apostelen niet, hij is niet voor niets apostel Thomas.
Zeven inzenders staan bovenaan met twee goede antwoorden. Om een kleinere selectie te krijgen gaan we dus nog ’n weekje door.
De vraag van deze week luidt als volgt:
Wat windt deze apostelen op…. wie zien ze?
 Dinsdag 19 januari 2016:
Van Truus van Otterdijk kregen we onderstaand bericht…
‘Op maandag 15 februari om 19.30 uur start de cursus ‘omgaan met iemand met de ziekte dementie’ voor mantelzorgers uit Asten en Someren bij Onis, Kerkstraat 10 in Asten. Inschrijven kan tot 9 februari.
Omgaan met een dementerende is niet altijd makkelijk. Naast geheugenproblemen leidt dementie ook tot gedragsstoornissen. De cursus biedt kennis en vaardigheden om hiermee om te gaan.
In drie bijeenkomsten gaat u aan de slag met het begrip dementie, wat zijn de verschijnselen, het verloop van de ziekte en uitleg over diverse benaderingswijzen. Er is uitwisseling met andere mantelzorgers en er wordt gebruik gemaakt van beeldmateriaal. Zie meer info.
 


 

Maandag 18 januari 2016:

 


Ze stonden allemaal netjes in de rij. Prins Tijn aan het hoofd en adjudante Esmee en de jeugdraad ernaast. Vele handen werden gisteren geschud op de jeugdprinsenreceptie in residentie van Oosterhout.
Als eerste feliciteerde Prins Bert zijn collega Tijn. Hij hoopte voor Tijn dat er deze middag dansmariekes op zouden treden. Na de grote raad met aanhang en SLAP was het TUFF die hun jongste lid kwamen feliciteren. Daarna was het de beurt aan de familie die met een schitterend carnavalslied van 44 jaar geleden op de proppen kwamen. De titel Skon Goal paste precies bij het lied. Hierna nog zo’n mooi lied maar nu van nog niet zo lang geleden. Op de SV Lierop melodie zongen de D1 spelers en hun trainers en leiders Prins ‘Tijn van Nuenen’ duidelijk toe. Ook de Jeugdraad stapte even uit de rij om een lied voor hun Prins te zingen. Voordat de carnavalsverenigingen aan de beurt waren hadden de vrienden van Prins Tijn ook nog een verrassend optreden en hadden vele belangstellenden de Prins gefeliciteerd.
De Pompers waren weer behoorlijk compleet naar Lierop gekomen. De Houtse Kluppels en de Meerpoel waren met hun jeugd aanwezig en maakten er na afloop van de officiële receptie nog een mooi feest van. Er werd volop gehost op de klanken van DJ Peter en de Koepelbloazers.
Voor de foto’s van Toby verwijzen wij graag door naar de website van de Kaauw Voetjes.
 


 

Zondag 17 januari 2016:

 


De beslissing om begin december de Passie Lierop niet een maar twee dagen uit te voeren is een juiste gebleken. Dit bleek afgelopen vrijdag toen de voorverkoop plaats vond. Dit resulteerde in een ongekende run op kaartjes. Binnen enkele uren was er geen van de 500 fysieke kaartjes meer te krijgen en alleen de online verkoop die vrijdag laat in de middag startte was nog een mogelijkheid. Velen zaten hier blijkbaar op te wachten want het eerste uur van deze online verkoop werden er al ruim 200 tickets besteld en ook de resterende tickets waren binnen de kortste keren weg. Jammer voor de vele belangstellenden die achter het net visten. Niemand had zo’n grote toeloop verwacht.
De Koepelkerk zal vrijdag 18 en zaterdag 19 maart in ieder geval goed gevuld zijn om te genieten van deze Passie waarvoor in Lierop vele mensen al een tijd actief zijn op het gebied van zang, spel, band, film, decorbouw, geluid en licht. Ook ‘herder’ Jan Zwirs loopt al warm om als verteller het geheel te begeleiden.
De organisatie bedankt de kopers van de kaartjes en geeft alvast het advies om tijdens deze twee dagen vooral op tijd aanwezig te zijn.
 Zondag 17 januari 2016:

 


Van Lonneke van Seggelen kregen we onderstaand bericht…
‘De explorers van Scouting Lierop hebben hun jaarlijkse kookavond weer gehouden. In plaats van Masterchef hadden we dit jaar gekozen voor Grillchef. Wie is het beste met houtskool en een barbecuetang?? Op een gloednieuwe barbecue gemaakt door Simon Winter mochten ze hun kunsten vertonen.
Na rondes met kip op een bierblik, zelfgedraaide (!!!!) worst, zalm met geroosterde paprika en gemarineerd buikspek heeft de jury anoniem een winnaar gekozen. Mart mocht, als winnaar van vorig jaar, de beker overhandigen aan de nieuwe kampioen. De beker is vanaf nu een jaar lang in handen van de beste Grillchef: Jochem vd Heuvel!!! Groetjes van de explo's en de explo-leiding’.
 Zondag 17 januari 2016:
Marieke Linders stuurde ons de notulen van de belangengroepvergadering van 7 januari j.l. Hierin onder andere informatie over schildering viaduct Steemertseweg, hanging baskets, nieuwe website, consumptieverhoging Vurherd, en voetpad Heesvenstraat. Bovendien informatie rondom geluidsscherm en een notitie van de gemeente Someren hierover. Kijk HIER voor het hele verhaal.
 Zondag 17 januari 2016:
Hans Verrijt stuurde ons namens het Bouwteam van de KBO-jeu de Boulesclub (naast Hans bestaande uit Harrie Thijssen, Frans Claassen en Dick Doezee), onderstaand bericht….
‘Op woensdag 13 Januari 2016 begon het team van Jos van Bommel aan de door ons zo gewenste uitbreiding van de Jeu de Boulesbaan. Er werden 2 containers gevuld met zwarte grond: Jos had de juiste machines en de juiste mensen en dat was goed te merken, de vorm van de nieuwe baan tekende zich al duidelijk af. Iets in de middag kwam de fa. Raaymakers om maar liefst 18 ton grind af te leveren die de ondergrond ging vormen voor de nieuwe baan. Op deskundige wijze werd de onderlaag verspreid en daarna verdicht, zodat we met een tevreden gevoel uitkeken naar de 2e dag. Die dag (14 januari ) was het voor de middag echt een natte boel met het weer, maar het bouwteam liet zich er niet door weerhouden en gestaag zagen we banden, bandjes enz. verschijnen en bleek pas duidelijk hoe mooi en groot de baan ging worden. Na de middag was het droog en dat was duidelijk te merken aan de belangstelling van de Jeu de Boules-leden of lag het aan de heerlijke appeltaarten die mevr. Joop Hanssen voor ons gemaakt had? De hele baan werd bijna op hoogte gebracht en afgetrild, ook de omringende tegelpaden werden voorbereid, zodat op vrijdag 15 januari de finishing touch gemaakt kon worden.
Er werd nog ongeveer 5 kuub “ brekerzand “ als toplaag aangebracht zodat we nu de beschikking hebben over 4 tot 5 prachtige banen en ook werden de tegelpaden afgewerkt. Een compliment aan het team van Jos van Bommel die op een deskundige en prettige manier deze uitbreiding in een recordtijd klaarstoomde.
Jos had ook nog een prettige verrassing voor ons te zijner tijd, we zijn benieuwd….. Zie ook enkele foto’s in onze slapgalerij.
 Zondag 17 januari 2016:

 


Stage Fright wil méér mannen binnen de gelederen. Mannen die hun stem willen laten klinken worden met open armen verwelkomd, zo meldt het gemengd koor. Stage Fright telt al zo’n 15 bassen en tenoren, maar wil dit aantal graag vergroten. De ongeveer 60 leden komen uit Geldrop, Mierlo, Helmond, Asten, Someren en Lierop. Het koor brengt voornamelijk popmuziek. De repetities zijn op dinsdagavond (20.15 uur) in de Vurherd in Lierop. Informatie: kom luisteren, kijk op de site, op facebook, mail naar info@stage-fright.nl,  of bel naar Hetty Leenen: 06-57043288. Zie ook

enkele foto’s.
 Zondag 17 januari 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie maakt Educontract moeilijke tijden door. Tegen Bij Willem lukte het pas om bij een 7-0 achterstand te scoren. Bart van Bussel schoot toen raak. Met nog drie minuten te gaan en inmiddels een 9-2 achterstand schoot Bart van Bussel voor de 2e keer raak, ditmaal vanaf eigen helft in een leeg doel.
Topparty en BekenVerstappen gingen goed tegen elkaar op. Veel mogelijkheden om te scoren deden zich niet voor. In de 9e minuut opende Topparty de score door een afstandsschot van doelman Bert Meeuws, 1-0. Drie minuten later kreeg Roel van de Laar een opgelegde kans en schoot hij de bal snoeihard in de touwen, 2-0. Door deze overwinning nestelt Topparty zich vaster in de top drie.
Ondanks het feit dat Willem Hurkmans kennelijk in een voetbalcrisis zit lukt het zijn team om sinds geruime tijd weer eens te winnen. Het leek er ook wel een beetje op alsof Boetselaers de tegenstander onderschatte. Ralf Hurkmans schoot na 5 minuten Hurkmans op een 1-0 voorsprong. Nog in dezelfde minuut kwam Boetselaers gelijk na een snelle aanval, 1-1. In deze wedstrijd verspeelde Willem Hurkmans de nodige kansen om de voorsprong voor zijn team te vergroten. In de 20e minuut bezorgde Henri van Lieshout Hurkmans de overwinning door de bal door de benen van de Boetselaers-goalie te schieten, 2-1.
 


 

Zaterdag 16 januari 2016:

De Passie is nog NIET uitverkocht. Even kregen bestellers vandaag bij hun bestelling te zien dat het uitverkocht was (met name de vrijdag). Er zijn op dit moment nog 'n kleine 30 kaartjes voor de vrijdag en 1 voor de zaterdag.

 


 

Zaterdag 16 januari 2016:
Nog 18 online kaartjes voor de zaterdag en 38 voor de vrijdag. Dat was de status op vrijdagnacht 24.00 uur. Het was gisteren een onverwacht hectische dag wat de kaartverkoop van De Passie Lierop betrof. Met dank aan Jan en Helmie Verhoeven en hun medewerkers van de SPAR. Zij hadden het er behoorlijk druk mee. In een dag bijna 800 kaarten verkopen is wel héél erg uitzonderlijk. Een reden te meer voor de organisatie en de uitvoerenden om er twee mooie voorstellingen van te maken op 18 en 19 maart en dat gaat lukken, daar hebben we alle vertrouwen in.
Wie pakt de laatste kaartjes? Koop dan HIER.
 Zaterdag 16 januari 2016:
Wie dichtbij huis een speciaal geselecteerde topfilm wil bekijken kan op zondag 24 januari terecht in de Ruchte. Dan draait de film The Imitation Game.
Deze film, met 8 Oscarnominaties, vertelt het verhaal over het leven en het werk van een van de grootste onbekende helden uit de Britse geschiedenis, namelijk Alan Turing.
Een zeer sterke film op zowel historisch als emotioneel vlak. Natuurlijk hulde voor Benedict Cumberbatch, die weer een flink staaltje acteerwerk aflevert.
Na afloop gezellig napraten over de voorstelling onder het genot van een 'high wine' arrangement, bestaande uit twee glazen wijn naar keuze en heerlijke luxe hapjes passend bij een goed glas wijn. Het arrangement kunt u tegelijkertijd reserveren met het boeken van uw plaatsen voor de film. Kies dan op onze website bij prijssoort voor "film + high wine".
Speelduur: 113 minuten - Jaar: 2014 - Prijs: € 5,00 - Aanvang 14.00 uur
Prijs incl. High Wine na afloop van de film: € 14,95 p.p.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Vrijdag 15 januari 2016:

De voorverkoop voor de Passie loopt zo goed dat alle fysieke kaartjes voor de vrijdag en zaterdag vanmorgen al na enkele uren bij de SPAR uitverkocht waren.

We hebben echter ook nog 2 x 150 online kaarten te koop maar ook hier verwachten we dat ook deze binnen de kortste keren uitverkocht zijn dus wacht niet te lang af!!

Klik HIER of op de afbeelding en bestel maar (zolang het kan).

 

 


 

Vrijdag 15 januari 2016:
Van Anita Hurkmans kregen wij het bericht dat er volgende dinsdag 26 januari van 17.00 tot 19.00 uur weer een 55+diner gehouden zal worden in de grote zaal van Henricushof. Deze keer zal een heertlijk Stamppot-menu opgediend worden! Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 21 januari a.s.

Zie de uitnodiging.

 Vrijdag 15 januari 2016:

Van de Vrouwen van Nu Lierop kregen we het bericht dat er a.s. maandag 18 januari om 20.00 uur in de kantine van de SV Lierop een lezing wordt gegeven over verzekeringen door Danny van de Loo.
 Vrijdag 15 januari 2016:

 


Het - bijna legendarische - podium waarop tijdens Nirwana Tuinfeest in plm 25 jaar vele prachtige bands gestaan hebben is gesloopt. We zijn benieuwd hoe het plaatje er uitziet met het Tuinfeest op 21, 22 en 23 augustus?
 Vrijdag 15 januari 2016:
A.s. zondag 17januari zal Prins Tijn zijn receptie houden in de residentie, zaal van Oosterhout. Van 13.00 tot 17.00 uur kan er gefeliciteerd worden. Tijn en zijn gevolg zijn er klaar voor.

 

 

 

 

 


 

Donderdag 14 januari 2016:

 


Vanaf morgen, vrijdag 15 januari, zijn er bij de SPAR kaartjes te koop voor De Passie Lierop die op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart plaats zal vinden in onze Koepelkerk. De kaartjes kosten 7,50 euro inclusief een consumptie na afloop in de Vurherd. Er wordt aanbevolen om er op tijd bij te zijn want het zou weleens snel kunnen gaan met de kaartverkoop!
Ook wordt gestreefd om vanaf dit weekend online tickets voor dit evenement aan te bieden. Als dit lukt zal het nog bekend gemaakt worden via slaponline en facebook. Op de foto een aanblik van een deel van het decor in de kerk. Zie ook de poster.
 Donderdag 14 januari 2016:

 


Wie dichtbij huis de Russische film Levithan wil bekijken kan op woensdag 20 januari terecht in de bioscoop van de Ruchte.
De film Leviathan schetst de ondergang van de gewone Russische man en uit zo subtiele kritiek op het complete Russische stelsel. Hoofdpersoon Kolya leeft samen met vrouw en kind in een klein vissersdorpje in het noorden van Rusland.
Op een dag krijgt hij te horen dat de burgemeester zijn bedrijf, zijn huis en zijn prachtige land wil afnemen en Kolya probeert uit te kopen. Ondanks de hulp van jeugdvriend en advocaat Dimitri, blijft het een harde eenmansstrijd tegen de corrupte staatsmachten, die steeds agressiever worden. Leviathan is een moderne bewerking van het Boek Job.
Jaar: 2014 - Speelduur: 140 minuten - Prijs: € 5,00 - Aanvang 20.00 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Woensdag 13 januari 2016:
Onder het laatste nieuws op de website van Lierop Leeft lazen we de publicatie over de sterke samenwerking binnen Lierop Leeft in het blad ‘Mijn Gezondheidsgids’. Kijk maar.
 Woensdag 13 januari 2016:
Op zaterdag 23 januari strijden in Nirwana de tributebands van Queen, Ramones, Mumford & Sons, Alanis Morissette en Therapy? Om een plek in de halve finales van The Battle Of The Tribute Bands. Voor het hele verhaal wijzen wij graag door naar bijgaande info.
 

 

 


 

Dinsdag 12 januari 2016:

 


Gerry Hurkmans stuurde ons namens de Jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes onderstaand bericht…
‘Beste Kaauwvoeten en Kaauwvoetjes,
Zondag 24 januari worden Saske en Jochem in het onecht verbonden. De plechtigheid zal rond 13:30 plaatsvinden. Jullie zijn natuurlijk allemaal van harte uitgenodigd om daarna het kersverse paar te feliciteren. Wil je ook nog een stukje doen, zoals een liedje of een spelletje laat
dit dan even weten en stuur een mailtje naar jeugd@kaauwvoetjes.nl’.
 Dinsdag 12 januari 2016:

 


Wij danken de inzenders weer voor hun antwoorden op de tweede prijsvraag van vorige week. We kregen ’n stuk meer inzendingen dan de eerste week binnen. Er is voor iedereen nog volop kans om twee vrijkaartjes te winnen. Over enkele dagen maken we bekend wanneer de kaartjes te koop zijn.
We hebben weer een nieuwe foto van de voorbereidingen op De Passie Lierop die op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart plaats zal vinden.
De vraag van deze week luidt als volgt: ‘Hoe is de apostelnaam van Boy? Gelooft hij de verhalen van de andere apostelen hier op de foto?’.
Stuur je antwoord naar nieuws@slaponline.nl . Ook antwoorden op de eerste vragen (van maandag 28 december en maandag 4 januari - kunnen nog doorgemaild worden.
De eerste drie antwoorden publiceren we volgende week zodat we de eerste tussenstand kunnen opmaken.
 Dinsdag 12 januari 2016:

 


Hans Verrijt stuurde ons namens de werkgroep Jeu de Boules van de KBO onderstaand bericht…
‘Vanaf morgen, woensdag staat uitbreiding van de Jeu de Boules baan bij het Henricushof op de planning.
Wij willen aan iedereen verzoeken om vanaf vanmiddag, 12 januari 2016, even geen gebruik meer te maken van de parkeerplaatsen bij het Henricushof zodat wij morgenvroeg de containers kunnen plaatsen voor de af- en aanvoer van de benodigde grond. Omdat het Henricushof altijd bereikbaar moet blijven voor eventuele medische hulp plaatsen wij dus deze oproep. Wij hopen op eenieders begrip en medewerking en wij zullen proberen de overlast voor de bewoners tot een minimum te beperken, de bewoners zijn overigens allemaal al ingelicht en zij tonen veel begrip en medewerking, waarvoor onze grote dank. Op de foto de aanleg van de eerste banen in 2011. Kijk voor meer info HIER’.
 


 

Maandag 11 januari 2016:

 

 

Het was een experiment. Na de vraag van de Kaauw Voetjes om het oudjaarsconcert te verzetten in verband met het jubileum van de Kaauw Voetjes op dezelfde datum, werd door de fanfare uitgeweken naar het nieuwe jaar, nl afgelopen zaterdag 9 januari in de Vurherd. Om de avond een extra cachet mee te geven werd gekozen voor het organiseren van een Maestro concert. Er werden 4 maestro’s gevonden en als muziekrepertoire werd vooral gekozen voor populaire muziek. De afgelopen weken werd er met de maestro’s geoefend en e.e.a. werd gefilmd. Ondanks dat er afgelopen zaterdag ‘van alles’ te doen was in Lierop was er toch een redelijke belangstelling en het was vooral gezellig en daar gaat het tenslotte toch om.
Na de opening door voorzitter Martien Kusters speelde Young Dynamic fanfare onder leiding van Marc Cocken enkele nummers. O.a. Een Phantom of the Opera medley kwam voorbij en drie nummers uit het disco-tijdperk. Afgesloten werd met All about that bass van het album Frozen. Een prima optreden.
Hierna was het de beurt aan de jeugdslagwerkers van Young Dynamic slagwerk onder leiding van John Klaus. Verschillende muziekstijlen kwamen voorbij. Begonnen met Braziliaanse klanken werd in het tweede nummer Oosterse muziek ten gehore gebracht in het nummer The Princess of the Orient. Ook het nummer clocks van Coldplay werd in twee versies gebracht en er werd afgesloten met Feel the moment, een nummer van de Cubaanse rapper Pitbull waarin ook Christina Aguilera te horen is. Een mooie gevarieere uitvoering.
Na de jeugd kwamen de Maestro’s van de fanfare in actie. Margareth van Lieshout en Jacques Resing dirigeerden beiden met verve twee nummers. Deze werden beoordeeld door de jury die bestond uit de dirigenten John Klaus, Marc Cocken en Roger Cobben. Hun voorbereidingen waren op film te zien. Met regelmatig hilarische opmerkingen werden de kandidaten beoordeeld. Ze kwamen beiden in ieder geval tot het einde van de nummers. Na de pauze was het de beurt aan de Maestro’s van de slagwerkgroep. Saskia van Nuenen en Niek Hurkmans waren hier de kandidaten. Ook zij dirigeerden op ‘hun’ manier het korps en ook zij haalden met veel bravoure de eindstreep bij de twee werken die beiden dirigeerden.
Toen de prijzen bekend gemaakt moesten worden bleek dat alle vier de kandidaten evenveel punten hadden waarna een hernieuwde overweging nodig was waarbij Jacques Resing de winnaar werd. Het bleef nog lang gezellig in de Vurherd. Het experiment van de Maestro is geslaagd. Op naar een tweede uitvoering??? Zie ook de foto's in onze slapgalerij.
 


 

Maandag 11 januari 2016:

 


De prinsenreceptie van Prins Bert d’n 1e en zijn prinsesje Linda, gisteren in zaal van Oosterhout, was een drukke bedoening. Nadat ze elkaar gefeliciteerd hadden was het de beurt aan het gevolg van de Kaauw Voetjes van groot tot klein om het prinsenpaar te feliciteren. De familie van Bert en Linda kon nog net voor het grote geweld van de carnavalsverenigingen hun mooie optreden doen. Naast de carnavalsvereniging waren er nog optredens van o.a. de Oranjeclub, Ut Hok, Het vijfde, de Gildewijk, de vriendinnen van Linda enz. enz. Het werd een latertje maar er was toch nog tijd om het feest voort te zetten voor in het café. Toby maakte weer vele foto’s die te zien zijn op de website van de Kaauw Voetjes. Zie ook enkele foto's in onze slapgalerij?
 Maandag 11 januari 2016:
A.s. zondag 17 januari vanaf 10.45 uur is het weer koffiedrinken. Vanaf dit jaar is dit in de VURHERD in plaats van Henricushof. Ook dit wordt weer georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor wat lekkers bij de koffie of de thee en Bloemboetiek Gubbels zorgt voor het bloemetje op de tafels.
 

 


 

Zondag 10 januari 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie speelden in de tweede klasse Egelantier en ’t Zunneke tegen elkaar. Beide teams staan op gelijke hoogte vrij onderaan. Rens van Lieshout opende in de 12e minuut de score voor ’t Zunneke, 0-1. Lange tijd bleef het zo. In de 26e minuut had Geert Filippini de buit voor ’t Zunneke binnen kunnen halen. Bij een uitval kwam hij vrij voor het doel maar schoot de bal aan de verkeerde kant langs de paal. Meteen hierna in de 27e minuut kwam de Egelantier vanaf de stippelcirkel met een hard schot op 1-1.
 Zondag 10 januari 2016:
Wie dichtbij huis wil genieten van aanstormend cabarettalent kan op vrijdag 15 januari terecht in de Ruchte waar Kakelvers geprogrammeerd staat. De meest veelbelovende acts die er op dit moment in theaterland rondlopen komen voorbij! Ze zijn kakelvers en staan te trappelen om de wereld te veroveren.
Entree: € 15,00 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl  www.deruchte.nl
 


 

Zaterdag 9 januari 2015:
Van het bestuur van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht…
‘Tijdens de verkoop van de kaartjes van de Bonte avonden werd vastgesteld dat het aantal kaarten wat te koop kwam voor voor in de zaal gewisseld was met het aantal kaarten achter in de zaal. De tekst op de kaartjes was niet makkelijk te wijzigen op dat moment, daarom is de verkoop van de kaarten toch door gegaan. Wij als carnavalsvereniging hebben dit te laat geconstateerd en willen dit toch proberen weer recht te zetten. Mensen die nu een kaartje voor achter in de zaal gekocht hebben en toch voor in de zaal willen zitten kunnen hun kaartje omwisselen in de bloemenwinkel van Harrie en Suzanne Gubbels. Wij bieden onze excuses aan voor het extra werk wat u er mee heeft, maar hopen dat u toch kunt genieten van het programma wat geboden gaat worden.
 Zaterdag 9 januari 2016:

 


Loes van der Sluijs stuurde ons namens de scouting onderstaand bericht…
‘Onze kleine bakkers hebben gisteren uren lang gezwoegd op de koekjes. Vandaag komen de kinderen bij u langs met de potten met meel en de vers gebakken koekjes. Om de koekjes te versieren kunt u kiezen uit diverse toppings. Smarties, pinda's of echte chocolade brokken. Alvast hartelijk dank voor uw steun. Bak ze, en eet smakelijk’.

 


 

Vrijdag 8 januari 2016:

Jacqueline van Gennip stuurde ons namens de organisatie van het Liedjesfestival onderstaand bericht….
‘Op carnavalsmaandag 8 februari wordt het Liedjesfestival weer gehouden met als thema: Après Ski!! Wie o Wie heeft er zin om als artiest op de planken te staan en te schitteren als nooit tevoren??????? Je hoeft geen zangtalent te zijn maar wel super enthousiast!!!
Opgeven graag via 06-13700624’.
 

 Vrijdag 8 januari 2016:
A.s. zondag, tijdens de receptie van Prins Bert d’n eerste en zijn lieftallige prinses Linda, zal geloot worden tussen de aanwezige raders van Bert op slaponline. Bij de redactie kwamen maar liefst 8 goede raders binnen. De goede raders waren: Roel vd Laar, Elles vd Ven, Vriendengroep Ut Hok, Niek Hurkmans, Toon vd Biggelaar, Henrie van Lieshout en Jan Willem Neervens.
 

 

 

 Vrijdag 8 januari 2016:
Gerry Hurkmans stuurde ons namens de jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes onderstaand bericht…
‘Het is weer bijna carnaval dus hoog tijd voor ‘ut zottengenot’.
Dit jaar heeft Funtime in samenwerking met alle carnavalsverenigingen in de gemeente Someren een geweldige avond in elkaar gezet voor de groepen 6, 7 en 8. Een avond om flink uit je bol te gaan. Ook zullen er weer diverse spelletjes zijn waarbij de diverse verenigingen het tegen elkaar op gaan nemen om te kijken welke vereniging er dit jaar met de titel vandoor gaat.
Dus willen jullie al een voorproefje op carnaval en er lekker op los hossen, kom dan de 15e januari naar OJC Compleet in Someren.
De avond zal om 19.00 uur van start gaan en zal tot 22.00 uur duren. Deze avond is er GEEN entree en de drank en snoep kosten € 0,80’.
 


 

Donderdag 7 januari 2016:

 


Van Maria van de Ven kregen we het bericht dat de Driekoningen het mooie bedrag van € 835,- bij elkaar hebben gezongen. Daarvoor allemaal hartelijk dank! Het zal tot de laatste cent goed besteed worden.
Maria wil het onderwijzend personeel van het Rendal extra bedanken voor hun bijdrage om de kinderen te motiveren. De ouders van de kinderen worden ook hartelijk bedankt voor de kleding en de begeleiding van de Koningen. (Foto Siris).
 Donderdag 7 januari 2016:
Van het bestuur van de Kaauw Voetjes kregen wij onderstaand bericht…
‘Wij als bestuur van de carnavalsverening horen van sommige bewoners van Lierop dat ze geen carnavalskoepel in de bus hebben gekregen. Aangezien wij vinden dat iedereen dit geweldige blad mag lezen willen wij vragen aan degene die er geen hebben ontvangen om even een mailtje naar Piet Wijnen te sturen (piet.wijnen@hotmail.nl ). Graag wel het adres in de mail vermelden dan zorgt Piet dat u alsnog dit blad krijgt’.
 

 

 


 

Woensdag 6 januari 2016:

 


Van Peter van Schalen kregen we enkele mooie foto’s van een zonsondergang, gefotografeerd op Starven. Op enkele foto’s zijn overvliegende ganzen te zien. Bij de laatste foto, toen het bijna donker was, kleurde de lucht helemaal rood. Kijk maar.
 Woensdag 6 januari 2016:
Lonneke van Seggelen stuurde ons namens Scouting Lierop onderstaand bericht…
‘Op zaterdag 9 januari houden wij van Scouting Lierop weer onze jaarlijkse winteractie. Dit jaar gaan we voor een koekjesactie! Vanaf 10 uur komen onze kinderen bij jullie aan de deur met mooie weckpotten waarin een kant-en-klare mix zit om overheerlijke koekjes te bakken. Uiteraard kun je daarna de weckpot zelf vullen met wat je maar wilt! Deze mooie potten kosten slechts € 5.-
Wij hopen op een mooie opbrengst zodat we weer het hele jaar allemaal leuke dingen met onze kinderen kunnen doen. Tot zaterdag!!’

 


 

Dinsdag 5 januari 2016:
Van de jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht…
‘Hallo Kaauwvoeten en Kaauwvoetjes,
Zondag 17 januari is de receptie van onze jeugdprins Tijn 1e. Jullie zijn natuurlijk allemaal welkom om Tijn en zijn gevolg te komen feliciteren. Wil je meer doen dan alleen feliciteren, geef dit dan door voor donderdag 14 januari. Dan plannen wij dit in. Dit kan naar: jeugd@kaauwvoetjes.nl

 

 

 

 Dinsdag 5 januari 2016:
Van de jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht…
‘In de carnavalskoepel staat een klein foutje bij de tekening die je in kunt leveren. Hier staat dat je deze tot 6 februari in kan leveren maar dit moet zijn tot 30 januari. Dus als je een prijsje wilt winnen gewoon allemaal fanatiek kleuren en inleveren bij Anika van Vlokhoven op de Balisboom 10.
 

 

 

 Dinsdag 5 januari 2016:
Femke Gorissen stuurde ons de uitnodiging ‘Samen Sterk voor Hulp!’, een informatiebijeenkomst over veranderingen rond jeugdhulp. Het is een bijeenkomst van het WMO Platform Jeugd en Gezin. De bijeenkomst is op dinsdag 12 januari bij Combinatiecentrum De Vlinder op het Wilhelminaplein in Someren. Zie voor verdere info de uitnodiging.
 Dinsdag 5 januari 2016:

 


Van Marieke Linders kregen we onderstaande agenda van de vergadering van de Belangengroep a.s. donderdag 7 januari van 20.00 tot 22.00 uur in de Vurherd…
Bijgaand ook de nieuwe logo’s van de Belangengroep en de Vurherd die afgelopen zondag werden gepresenteerd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in de Vurherd.
Agenda voor a.s. donderdag:
- Opening en welkom
- Ingekomen stukken en vaststellen agenda
- Notulen vorige vergadering
- Geluidsscherm
- Uit de beheersgroep
- Rondvraag

 

 Dinsdag 5 januari 2016:

 


Efrie van de Heuvel stuurde ons namens het bestuur van de SV Lierop onderstaand bericht…
‘Aanstaande zaterdag houden we onze nieuwjaarsreceptie! Bij deze nodigen we u allen uit in onze kantine vanaf 19:00 uur.
Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie wordt het snerttoernooi gehouden vanaf 16:00 uur. Hiervoor kun je je nog steeds aanmelden bij Wilbert van de Laar, Bas Lemmen of Tim Driessen.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie worden onze jubilarissen gehuldigd.

25 jaar: Henny Basten, Roland Maas en Antoon van den Eijnden

40 jaar: Annie van de Laar en Bas Lemmen

50 jaar: Evi Slegers, Toon Maas, Huub van Vlokhoven, Toon van Vroonhoven en Frans van Vroonhoven’.
 


 

Maandag 4 januari 2015:

 


‘Alles met elkaar’ maken Lierop zoals Lierop is… actief, sociaal, eigenwijs, muzikaal, sportief en ondernemend’. Dat waren de wijze woorden waarmee Annet Wilde als voorzitter van de belangengroep haar nieuwjaarswoordje afsloot. Daarin haalde ze o.a. aan dat niet alle voornemens van vorig jaar zijn waargemaakt maar dat het daarvoor ook voornemens zijn. Veel is er natuurlijk wel gerealiseerd. Ook de Lieropse mens van vorig jaar, Ton van Schalen, had zijn voornemen van vorig jaar gestalte gedaan. Hij had beloofd dat er dit jaar een grotere en mooiere kerstboom bij de kerk zou staan, en dat is gelukt. Annet merkte ook op dat er in 2016 in Lierop diverse verenigingen hun jubileum vieren, zoals de koren De Koepelzangers, Ameezing en A Capella maar ook onze pastoor Jan viert dit jaar zijn 50-jarig priesterjubileum. Ook haalde ze de muzikale evenementen De Passie Lierop en Lierop Live aan die dit jaar plaats zullen vinden.
Een belangrijk onderdeel van deze bijeenkomst was de presentatie van de nieuwe logo’s van de Belangengroep en de Vurherd. Advertize tekende voor het ontwerp wat met veel bijval werd ontvangen. De website wordt op dit moment gebouwd en zal volgens Annet over enkele maanden online gaan.
De inmiddels traditionele bekendmaking van de Lieropse Mens werd deze keer noodgedwongen door Frans van de Kerkhof gedaan. Zijn ‘maten’ Ferd Raijmakers en Johan Loomans konden ‘om reden’ helaas niet aanwezig zijn. De nieuwe Lieropse mens werd Theo Maas, bekend van o.a. de Koepel en vele Lieropse initiatieven in het verleden.
Deze nieuwjaarsbijeenkomst werd deze keer voor de eerste keer niet op nieuwjaarsdag gehouden en dat is zeker niet slecht bevallen. Zie ook onze slapgalerij voor enkele foto’s.
 Maandag 4 januari 2016:

 


Wij danken de inzenders voor hun antwoorden op de prijsvraag die vorige week gestart is met betrekking tot de voorbereidingen op De Passie Lierop die op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart opgevoerd zal worden in onze Koepelkerk. Of hun antwoord goed is laten we op het einde van deze prijsvraag weten.
De uiteindelijke winnaar van deze prijsvraag mag zich verheugen op twee gratis tickets voor dit evenement.
De vraag van deze week luidt als volgt: ‘Waar naartoe wijzen de apostelen op de foto?’ Stuur je antwoord naar nieuws@slaponline.nl
 


 

Zondag 3 januari 2016:
Van het bestuur van de fanfare kregen wij onderstaand bericht…
‘De fanfarekalender is er weer. Dankzij onze sponsors is het weer gelukt om de kalender samen te stellen. Zo kunt u weer kennis nemen van allerlei activiteiten en andere zaken die in Lierop in 2016 aan de orde zijn. Wij hebben

 zorgvuldig geprobeerd iedereen de afgelopen week een kalender te

 bezorgen.
Mocht u desondanks geen kalender ontvangen hebben, bel dan even met Harrie van Rut (06-20408992) en u ontvangt alsnog z.s.m. een kalender!

 Zondag 3 januari 2016:
Onder grote belangstelling zijn op Nieuwjaarsdag tijdens de Super Katersessie in Nirwana de eerste namen bekend gemaakt voor Nirwana Tuinfeest 2016:
Airbourne /// Di-rect /// John Coffey /// Lucas Hamming /// Fresku /// Navarone /// Bökkers /// The Shandon /// The Brahms /// Voltage /// The Brew /// Les Truttes /// Pearl Jamming (Pearl Jam) /// Hippe Gasten /// The Blues Brothers Tribute /// Best of Foo (Foo Fighters).
Er zullen nog vele namen bekend worden gemaakt. Ook de dagindeling zal later bekend worden gemaakt.
Nirwana Tuinfeest 2016 vind plaats van

 vrijdag 26 augustus 2016 tot en met zondag 28 augustus 2016 en kaarten zijn

online verkrijgbaar via www.nirwanatuinfeest.nl


 

 

 Zondag 3 januari 2016:

 


Van de nieuwe Optochtcommissie kregen we onderstaand bericht…
‘Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en we zijn ons al weer voor aan het voorbereiden voor de carnaval. Natuurlijk is er geen carnaval zonder optocht! De 44e optocht zal dit jaar door de Lieropse straten trekken. Gaat de Gildewijk, als buurt van onze nieuwe prins, de strijd aan om de “Ton van Schalen Wisseltrofee”? Wie zal het zeggen!!!!! Wij hopen natuurlijk dat we zoals elk jaar weer een hele mooie optocht tegemoet mogen zien.
De buurtcontactpersonen hebben het inschrijfformulier inmiddels ontvangen. Deelnemers buiten buurtverband kunnen het inschrijfformulier en reglement HIER downloaden of via de website van de Kaauw Voetjes. Mocht dit niet lukken, dan kun je altijd bij Toon Hesius terecht. Bel (06-5176380) of mail a.hesius@outlook.com  en alles komt goed. De Optochtcommissie wenst iedereen veel succes en vooral veel plezier met de voorbereidingen’.
 


 

Zaterdag 2 januari 2016:

 


Afgelopen zondag wist basisschool ‘t Rendal het scholentoernooi van Handbal Someren voor de tweede maal in successie te winnen. Er deden maar liefst 30 teams aan mee. Wij feliciteren hen met deze knappe prestatie. Zie de teams op wat groter formaat: 1, 2 en 3 (foto’s Siris).
 Zaterdag 2 januari 2015:
Truus van Otterdijk stuurde ons onderstaand bericht…
‘Wie in Lierop heeft zin en tijd om twee keer in de maand aan te sluiten bij onze creatieve naaiclub? Het is op maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in de Vurherd.
Iedere deelnemer neemt een naaimachine, verlengsnoer en alles wat je verder nodig hebt om aan de slag te gaan mee. De kosten zijn 2 tot 3 euro per keer.
Er wordt geen les gegeven maar we kunnen zeker wat van elkaar leren. We starten weer op 4 januari.
Voor vragen en/of aanmelden kun je bellen naarTruus van Otterdijk, tel.nr 331789 of Mieke van de Heuvel, Vrouwen van Nu, tel. 331798.
 Zaterdag 2 januari 2016:
Van Peter Verberne kregen we onderstaand bericht…
‘In de vergadering van dinsdag 29 december 2015 heeft de locatieraad van de kerk in Lierop de tarieven voor 2016 vastgesteld. Deze tarieven kun je HIER vinden of op de website van onze parochie’.
 

 

 Zaterdag 2 januari 2016:
Vandaag en morgen zendt Siris-TV tussen 18.00 en 24.00 uur een samenvatting uit van het afgelopen augustus gehouden 40e Nirwana Tuinfeest.
Tijdens deze uitzending komen er optredens voorbij die nog niet op SIRIS-tv te zien zijn geweest.
Vandaag, zaterdag 2 januari zie je optredens van zaterdag 22 augustus. Te zien zijn de bands Tsar Bompa, Gotcha, Sunday Sun, Hallo Venray, Big Country, Guy Swinnen Band, Gotcha!, Go Back to the Zoo, Fiddler´s Green en Gogol Bordello. Er mochten geen opnames gemaakt worden van Blaudzun, Dog Eat Dog en Typhoon & Band.
Morgen, zondag 3 januari zie je optredens van de tributebands, die op zondag 23 augustus op het podium stonden. Je kijkt naar Doe Maar Na (Doe Maar), Abba Revival (Abba), Coldplace (Coldplay), Powerslave (Iron Maiden), reEditors (Editors), Good Old Fashioned Lover Boys (Queen) en Musest (Muse).
 


 

Vrijdag 1 januari 2016:

 


Toer- en Supportersclub Solo hield op donderdag 31 december voor de 27e keer de RABO ATB-veldtoertocht.
De tocht heet voortaan Rabo ATB-tocht memorial Jo Boerekamp, ter nagedachtenis aan de grondlegger van de veldtoertocht.
Er was een gevarieerde route van 25 en één van 40 kilometer uitgestippeld.
Traditiegetrouw waren er ook veel inschrijvingen. Meer dan 700 deelnemers gingen in alle vroegte van start voor de veldtoertocht. Voor het eerst fungeerde camping De Kuilen als de vertrek- en aankomstlocatie.
Ook dit jaar steunde de organisatie een goed doel door een gedeelte van het inschrijfgeld beschikbaar te stellen voor Lierop Leeft. Maria Jacobs en Frans Cortooms van Lierop Leeft mochten een cheque van € 720,20 in ontvangst nemen voor de aanschaf en onderhoud van een duofiets. Deze is te gebruiken door met name de oudere inwoners in Lierop die niet meer goed zelfstandig kunnen fietsen 

 

Ouder nieuws via archief

 

(nieuw va 18-10-2013 ivm ipadupdate)