Nieuws archief

 

 

Nieuws archief 1

Maart 2001

tot Juli 2001

 

Nieuws archief 2 

Augustus 2001

tot Februari 2002

 

 

Nieuws archief 3

Februari 2002

tot  Augustus 2002 

 

 

Nieuws archief 4

Augustus 2002

tot  maart 2003 

 

Nieuws archief 5

April 2003        

tot Mei  2004

 

Nieuws archief 6

Mei 2004

tot Mei 2005

 

Nieuws archief 7

Mei 2005

tot Sept. 2005

 

Nieuws archief 8

Oktober 2006

tot Dec. 2006

Nieuws archief 9

2007

 

Nieuws archief 10

2008

 

Nieuws archief 11

2009

 

 

Nieuws archief 12

2010

 

 

Nieuws archief 13

2011 

Nieuws archief 14 2012

Nieuws archief 15 2013

Nieuws archief 16

2013

Nieuws archief 17

2013

Nieuws archief 18

2014 

Nieuwsarchief 19

2014

Nieuwsarchief 20

2014

Nieuws archief 21

2014

Nieuws archief 22

2015-1 

Nieuws archief 23

2015-2

Nieuws archief 24

2015-3

Nieuws archief 25

2015-4

 

Nieuws archief 26

2016-1

Nieuws archief 27

2016-2

 

Nieuws archief 28

2016-3

 

 

 

 

Nieuwsarchief deel 1  (16 maart 2001 tot 31 juli 2001)


Dinsdag 31 juli 2001: (slapinfo)

In warme zomers wordt de term "hittegolf" te pas en te onpas gebruikt, omdat er verschillende definities in omloop zijn. Eén enkele zeer warme dag met een temperatuur boven 30 graden is echter nog lang geen hittegolf. Het KNMI spreekt voor ons land van een hittegolf als de maximumtemperatuur in De Bilt gedurende een tijdvak van tenminste vijf dagen elke dag 25 graden of hoger is en in dat tijdvak bovendien op zeker drie dagen een waarde van minstens 30 graden bereikt. Een dag met een maximumtemperatuur van 25 graden of hoger wordt ook wel een zomerse dag genoemd, terwijl bij een maximumtemperatuur van 30 graden of hoger van een tropische dag wordt gesproken. Een hittegolf is dus volgens de criteria van het KNMI een serie van minstens vijf zomerse dagen, waarvan er zeker drie tropisch zijn.


Dinsdag 31 juli 2001:

Vakantietijd, fiets- en wandeltijd. Zoals we afgelopen zaterdag al berichtten dat het hartstikke interessant is je eigen fietsroute samen te stellen via www.lekkerweg.nl, zo kun je ook op een meer culturele tour door op het gemeentehuis (de afdeling Voorlichting) of het VVV een folder te halen waarin de monumentenfietsroute wordt beschreven. Deze route is 35 km lang en bestaat uit twee delen. Het eerste deel is 20 km lang en voert je langs monumenten van Someren-Eind en Someren-Heide. Deel 2 (15 km) voert je langs monumenten in Someren en Lierop. De folder is te verkrijgen voor f 3,-. Als je geen zin hebt in fietsen kun je natuurlijk ook gaan wandelen. Je haalt gewoon een folder bij de afd. voorlichting van de gemeente Someren of het VVV (f 1,50) en je kiest daarin een wandelroute. De routes zijn met ANWB bordjes aangegeven. In de folder staat ook de informatie over de natuur van Someren. Wandel- of fiets ze!


Maandag 30 juli 2001:

Het was weer druk op de terrasjes in het centrum van Lierop. Het goede weer zorgt voor hoogtijdagen voor de Lieropse horeca. Met de vele activiteiten voor deze week in het vooruitzicht en de goede weersverwachtingen hebben we er alle vertrouwen in dat het ook deze week een ‘drukte’ van jewelste gaat geven in het centrum van Lierop maar natuurlijk ook in de Tuin van Nirwana. Voor degenen die in hun eigen tuin willen genieten van een lekker glas wijn adviseren wij de overheerlijke Vurherdwijn te bestellen bij Tiny Steenbakkers (331462) of Marian Welten (331737). Deze wijn is gemaakt ter gelegenheid van de heropening van de Vurherd. Proost.


Zondag 29 juli 2001:

Het seniorenorkest is op tournee. Ze waren al te zien en te horen in Someren op het terras bij de Vlerk en ook in Asten laten ze hun populaire blaasmuziek horen. Het gezelschap bestaat uit oudere leden van de Somerense fanfares. Dat Lierop een grote inbreng daarin heeft is eigenlijk vanzelfsprekend. Lierop barst van het muzikaal talent. Dat bewijzen de vele koren, bands en andere muziekgezelschappen. Ook het ‘Somerense’ Summer Music heeft een grote Lieropse inbreng. Bij het seniorenorkest spelen o.a. Hendrik van Bussel, Bert van Lieshout, Toon Maas, Marinus Driessen, Frans van Lieshout en Martien van Lierop. A.s. donderdag om 13.30 uur geven ze een concert op het terras van Herberg De Coeckepanne.


Zaterdag 28 juli 2001:

Gisterenavond waren ze te zien: De Motormuizen Rinieke Verstappen en Guus Looymans (met shirtje herindeling doodsteek voor Lierop) met hun beide Somerense vrienden. Ze behaalden droog de finish in het programma Ter Land ter Zee en in de Lucht op de Tros Nederland 2. In een tijd van 17.72 sec. trokken ze aan de bel. Helaas niet voldoende snel om een prijsje mee te nemen, slaponline wenst deze sportieve jongemannen de volgende keer meer succes.


Zaterdag 28 juli 2001: (bezienswaardigheid minder)

Al een toerist door Lierop zien fietsen met een betonnen mariabeeldje onder de snelbinders? Zou heel goed kunnen. Sinds een paar dagen is de voortuin van Hogeweg nummer 55 zo ongeveer een alternatieve souvenirshop geworden. Het huis was van de Lieropse betonkunstenaar Huub Maas. Om zijn met opmerkelijke beelden gevulde tuin kon geen voorbijganger heen. Na zijn dood, ruim een jaar geleden, werd het huis gekocht door Louis en Angelique van Winkel. De karakteristieke beelden, rotspartijen en hoge bomen, waarin Huub Maas ooit tientallen houten klompen hing, worden afgebroken en maken plaats voor een 'mooie tuin'. Wie op de valreep nog wat van de betonnen kunst mee wil nemen, moet snel zijn. Over een week denkt de familie Van Winkel de tuin schoongeveegd te hebben. Wat overblijft: honderd ton puin. Een ruime week zijn ze nu bezig. Sinds die tijd zijn er al een stuk of dertig toeristen langs geweest. 'Als ze dingen mee willen nemen, kan dat. Scheelt ons weer wat extra werk', legt Louis van Winkel uit. De meegenomen aandenkens variëren van mariabeeld en leeuwen- of vogelbeeldjes tot mozaïekplaten. 'Sommigen komen ook met videocamera's door het hek gewandeld en nemen alles op. Dat zijn vooral toeristen die vaker naar Lierop komen en het heel erg jammer vinden dat de beeldentuin verdwijnt', vertelt de nieuwe eigenaar. Vinden de Van Winkels het zelf niet jammer? 'Nee. Het is iets anders of je er langs rijdt, of dat het echt in je eigen tuin staat. Wij willen er een heel mooie tuin van maken. Kan ook een blikvanger zijn.' Voorafgaand aan alle sloopwerkzaamheden hebben de zonen van Huub Maas alles wat hun dierbaar was meegenomen. Bij het huis van één van hen, een eindje verderop aan de Hogeweg, staan een paar torentjes van vader Maas. Het restant mocht Van Winkel met hun toestemming weghalen. De werkplaats, die op instorten staat, de mozaïekwand. Het enige dat overeind blijft, is een soort van overdekt 'terrasje', door Huub Maas ooit Lourdesgrot gedoopt, aan de rechterkant van de tuin. (Door Daphne Broers ED)


Zaterdag 28 juli 2001:

Denken we nog aan het kopen van kaartjes voor het optreden van Ky-otic a.s. donderdag in de tuin van Nirwana? 2 augustus spelen zij in de tuin van Nirwana. Vrijdag 6 juli van 19.00 tot 21.00 start de voorverkoop voor de jeugdleden van Nirwana’s Jeugdsoos. Er zijn dan ook nog enkele kaartjes beschikbaar voor de gewone verkoop . De organisatie van dit concert is in handen van Nirwana’s jeugdsoos en de evenenmentenstichting van Nirwana.  Voor vragen kun je contact opnemen met Mark van Horik, Doretti Goossens, Jan van Lieshout, jr., Hannie Meulendijks, Ton Pastor of Maria van den Burg.   


Zaterdag 28 juli 2001:

Heerlijk weer in het weekeinde en ook volgende week ziet het er goed uit. Wat is er dan fijner dan lekker te gaan fietsen (en op tijd een terrasje ‘pikken’ natuurlijk). We kennen de bekende fietsroutes zoals de Eindhoven kanaal route (weinig terrasjes en zeker ‘s-maandags), de Hoeveroute, de Strabechtse Hei route enz. Sinds kort kun je ook via internet fietsroutes bekijken. Via de website www.lekkerweg.nl en www.holland.com kunnen fietsers hun eigen route samenstellen door heel Nederland. Deze eerste fietsrouteplanner van Nederland bevat zo’n drieduizend plaatsen in nederland. Het complete netwerk bevat 6000 kilometer. Op de site zijn ook 72 vaste routes te vinden die op thema en provincie kunnen weorden geselecteerd. De thema’s zijn: natuur, monumenten, water, kust en steden.


Vrijdag 27 juli 2001:

Het pasjesgebeuren heeft zich ook in de ‘afvalverwerking’ ingeburgerd. Lieroppenaren die voortaan hun afval willen dumpen op de afvalstortplaats aan de Holberg in Someren dienen zich te legitimeren met een pasje waarop een streepjescode die het adres van de ‘storter’ verraad. Zo wil men voorkomen dat er ‘buitendorpsen’ hun afval in Someren storten.  


Vrijdag 27 juli 2001:

In onze ‘Kalender’ is te lezen dat er op 18 augustus weer de Dr. Footsrace wordt verreden in Lierop en omstreken. Deze wielerklassieker met start en finish in Lierop is bedoeld voor neo-amateurs en telt mee voor de topcompetitie. Er worden veel deelnemers verwacht en de start en finish is in de Laan ten Boomen (16.00 en plm. 19.30 uur). We zullen hier tegen die tijd nog wel op terug komen. Hopelijk hebben ze geen last meer van de processierups. 


Vrijdag 27 juli 2001:

De actiegroep tegen de herindeling heeft bij vrijwel alle Lieroppenaren inmiddels het actiepakket afgeleverd. De bedoeling is in ieder geval dat iedereen die Lierop een groot hart toedraagt de A3 poster voor z’n raam hangt. Iedereen mag (moet) het weten dat we het niet ‘pikken’. Er zijn bovendien nog actieshirts te koop bij Marianne Welten, tel. 0492-331737.


Vrijdag 27 juli 2001:

Rinie Verstappen met 3 kornuiten zijn te zien met hun zelfgebouwd voertuig genaamd 'Motormuizen Lierop'. Uitzending om 20.30 uur

Programma "ter land, ter zee en in de lucht" tros nederland 2.


Donderdag 26 Juli 2001:

Er blijft reactie komen op het herindelingsgebeuren. Het is een goede zaak dat het ‘leeft’. Een lied zegt vaak meer dan een gesproken of geschreven woord. Het ‘gevoel’ dat je erin kwijt kunt kan vaak heel belangrijk zijn. Zo ook het ingezonden lied van het Eindje. Zij wonnen hiermee de smartlappenavond (en terecht). Voor de tekst van het lied linken wij graag door naar ‘Van alles wa’


Dinsdag 24 juli 2001:

Voor alle vakantiegangers die slaponline vanuit hun zonnig verblijf bekijken moeten we bekennen dat onze weersvoorspelling van gisteren niet uitgekomen is. In plaats van veel zon was het veel regen. Ook wij kennen de plank wel eens mis slaan. Maar alles komt goed en ook hier wordt het weer weer beter!!


Dinsdag 24 juli 2001:

A.s. zaterdag 28 juli zal er wegens vakantie geen oud papier opgehaald worden. Dit geldt voor route 3 die dan eigenlijk aan de beurt is. Het wordt verzet naar zaterdag 11 augustus (zie ook fanfarekalender). Naast deze mededeling via slaponline zal er tevens een brief bezorgd worden bij de mensen aan route 3.

Route 3

Laan ten Boomen - Boomen - Heesvenstraat  - Florastraat/Kerkepad - Slutelakker  - Drievennestraat/Duinerweg Rulakker - Schuttersstraat - Luitenakker - Bruiseldonk - Balisboom - Hemelaar - Kromvenweg - Otterdijk - Otterdijkseweg.


Dinsdag 24 juli 2001:

We kunnen niet nalaten het artikel over FAN in het Eindhovens/Helmonds dagblad van 23 juli hier integraal te plaatsen:

Eigenlijk zijn we een flutbandje'

Ze hebben nog nooit een muziekschool van binnen gezien, de drie jongens van FAN. De Lieropse punkrockbandleden hebben 'zonder dat ze het zelf snappen' tòch best veel succes. Optredens in Italië, een eigen cd, regiowinnaars van de wraak van Brabant en over een week of twee de openingsact van Nirwana's Tuinfeest. Het geheim van FAN? 'Het is raar. Eigenlijk zijn we een flutbandje. Alles moet nog honderd keer beter.' Bij de 'lokale drumband' drumden Stef Cortooms (21), Chris van de Ven (21) en Jan van Lieshout (19) er met z'n drieën al jaren stevig op los. Tot het moment dat Stef voor de gein een gitaar kocht, Jan ging experimenteren op zijn drumstel en Chris probeerde te zingen ('eerst keivals natuurlijk') en een basgitaar van zijn oom leende. Het is 1997, FAN is een feit. Het eerste optreden, tijdens een open podium in Nirwana, slaat blijkbaar aan. Chris: 'We werden gevraagd voor het Tuinfeest. Zo snel, dat hadden we nooit gedacht.' FAN speelt alleen eigen nummers. In totaal heeft de band ongeveer vijftig nummers gemaakt. Chris verzint meestal de 'deuntjes' en de tekst. Twee keer per week gaan ze daar dan alledrie mee 'aanklooien' in hun zelfgebouwde repetitieruimte. Verzoeken om op te treden in de regio, liepen een jaar na oprichting snel binnen. Jan: 'Het is ons in het begin een beetje in de schoot geworpen. Het ging bijna vanzelf. Na een tijdje werden we minder gevraagd, gingen we niet meer echt vooruit. We zijn ontzettend laks met dingen regelen. Afgelopen februari dachten we: nu moet er actie komen.' Voor de inschrijving van de Wraak van Brabant maakte het drietal vanwege tijdgebrek een 'slecht shitbandje'. 'Daar winnen we nooit mee', dacht Jan nog toen ze het opstuurden. 'Echt, het was een mislukte opname. Gewoon slecht.' Blijkbaar niet slecht genoeg, want FAN mocht naar de regiofinale en won. Tijdens de halve finale in Oss hadden de drie wat minder geluk. Jan: 'We hebben een partijtje staan te brassen. Alles zat tegen. En dan verlies je. Als alles goed was gegaan, had ik trouwens ook niet gedacht dat we zouden winnen. De rest was veel beter.' Chris: 'Ik had toch liever verloren met een goed optreden, dat je tenminste kunt laten zien wat je kan. Nu was het herrie.' Tijd om te treuren was er niet. Een reis naar Italië met een aantal optredens in het voorprogramma van de Italiaanse band Shandon, stond voor juni op het programma. 'Wij kennen Mark van Horik, ook een Lieroppenaar, goed. Hij is de tourmanager van De Heideroosjes, die eerder in het voorprogramma van Shandon stonden. Hij heeft die optredens voor ons geregeld', vertelt Jan. In totaal trad FAN vier keer op in verschillende plaatsen. Tijdens één concert stonden er meer dan 5000 Italianen naar hun te kijken. Verder gaan met muziek willen ze alledrie wel. Chris en Stef werken, Jan gaat vanaf september naar de Tiburgse Rockacademie om nog beter te leren drummen. Stef, nu de stilste van het stel, is volgens zijn twee vrienden op het podium echt het gezicht van de groep. 'Het interesseert hem niks wat anderen van hem denken. Hij is zichzelf. Staat de hele avond gewoon de clown uit te hangen, met het publiek te praten. Zonder Stef zou onze podiumact echt tien keer niks zijn.' Wat doet FAN in de toekomst? 'Er is nog veel te doen. Een betere podiumact, veel betere muziek. Onze zanglijnen zijn soms te eentonig. We oefenen nu elke dag voor het Tuinfeest-optreden.' FAN speelt vrijdag 3 augustus in Nirwana's tuin vanaf 20.15 uur. Vanaf 21.15 uur treedt Di-Rect op. Afsluiter om 22.45 uur is Van Dik Hout. Kaarten voor vrijdag kosten 25,00 gulden in de voorverkoop en 30,00 gulden aan de dagkassa. Zaterdag 4 augustus: 13.00 uur Barfly, 13.50 uur Speedking, 14.40 uur 16 Down, 15.45 uur Fisher z, 17.00 uur Ellen ten Damme, 18.25 uur Leage of Extra Ordinary Gentlemen, 19.45 uur Dreadlock Pussy, 21.15 uur Liquido, 22.45 uur Les Truttes. Zondag 5 augustus: 18.30 uur Golliwogs, 19.45 uur Nutellica en 21.15 uur Action in DC. Voor uitgebreide info: www.nirwana.nl

Door Daphne Broers(E.D)


Maandag 23 juli 2001:

Hebben we eerst het Bourgondisch Festijn begin september in Lierop, eind september is het ook voor verenigingen mogelijk een extra zakcentje te verdienen. Je geeft je gewoon op bij René Manders en alles komt voor elkaar. Waar? Op het Wilhelminaplein in Someren. Daar wordt het Rabo Wielerspektakel gehouden. Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 september vindt dit gebeuren plaats. Het is een avonddriedaagse op hometrainers. Vrijdag voor bedrijven (inleg f 350,-), zaterdag voor verenigingen (krijgen startvergoeding van f 150,-) en zondags komen prominente Somerenaren aan de beurt. De winnaars krijgen f 500,- en de 2e en 3e mogen nog altijd f 200,- in de verenigingskas storten. Het festijn wordt afgesloten met een optreden van Huup Holland Huup. Krijg je drie personen bij elkaar (twee fietsers) en wil je de vernigingskas steunen dan geef je maar op. Schriftelijk kan ook bij Wielerclub Someren, op de Heesvenstraat 15, 5715 HD in Lierop.


Zondag 22 juli 2001:

We zijn de 5000 bezoekers gepaseerd vanaf begin april, zowaar geen slecht resultaat. Ook vanaf het buitenland worden we regelmatig bezocht door oud Lieropenaren en mensen die op vakantie zijn en nog even willen checken of alles nog o.k is in hun dorpje. Wij vinden het fijn om aan die behoefte te kunnen voldoen via deze site. Blijf ons bezoeken en vooral reageren als je vindt dat er iets anders kan of als je gewoon iets wil meedelen, we zijn blij met alle inbreng. Op naar de 10.000, dan geven we een feestje (misschien).


Zondag 22 juli 2001:

Een tip voor de zondagmiddag. Ga eens naar de open middag (van 14.00 tot 17.00 uur) bij de Jan Paagman Sterrenwacht in Asten tegenover het museum. Daar staat de kijker op de zon gericht en wordt verteld wat het kijken in de sterren allemaal inhoudt. Ook in het planetarium zullen er voorstellingen te zien zijn. Een uniek apparaat laat het heelal met al z’n sterren, kometen en planeten zien. Een deskundige uitleg over b.v. horoscopen die qua data al lang niet meer kloppen, over astrlogie en astromie, over zon en maan, over mars en jupiter…. kortom best interessant om er eens een kijkje te gaan nemen. Kosten f 4,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar f 2,- 


Zondag 22 juli 2001:

Vandaag om 13.00 uur draait nog een keer de film over Lierop in 1957. Te zien op Sirus TV!!!


Zondag 22 juli 2001:  

In Lierop wordt dinsdag om 19.00 uur het startsein gegeven voor een protestactie tegen de herindelingsplannen. Dan plaatst de Somerense wethouder Ans van der Velden het eerste actiebord op Lungendonk, net voorbij de brug over het Eindhovensch Kanaal bij de huidige grens tussen Someren, Lierop en Helmond. Op het bord staat de actieleus 'Herindeling doodsteek voor Lierop' te lezen. Actiegroep 'Handen af van Lierop' kreeg onlangs 15000 gulden van de gemeente Someren voor actiemateriaal. Alle Lieroppenaren krijgen een actiepakket. Meer info zie link. (lied)


Zaterdag 21 juli 2001: (Vakantiegroet)

Groeten van Erik en Yolanda uit Peru.
Helaas niet op tijd terug voor het tuinfeest.
yvdzanden@hotmail.com (doe ook mee en stuur een groet in, red.)


Zaterdag 21 juli 2001:

Wanneer je 's ochtends je krantje koopt, pronkt er op de voorpagina al een grote foto van iets totaals onbelangerijks. De artikelen op de voorpagina dragen titels als: `Hema worst nu nog lekkerder!' of `Doodgewaand vogeltje fladdert weg na aanrijding'. Het is komkommertijd. Ook de redactie van Slaponline heeft er last van, vandaar dat er een heus artikel gewijd zal worden aan komkommers! Wist je bijvoorbeeld dat komkommers geen groenten zijn en ook geen fruit? Samen met tomaten, aubergines, courgettes en meloenen. behoort de komkommer tot de groepering vruchtgroenten. Meloenen vinden wij geen groente, ook geen vruchtgroente. De komkommer bevat erg veel vocht. Daarom is deze vruchtgroente uitermate geschikt om mee te nemen naar festivals. Als je naar bijvoorbeeld Nirwana's tuinfeest gaat, heb je geen zin om allerlei voedsel mee te nemen, dat mag niet eens. De security kan soms erg moeilijk doen. Wat je ook niet wilt is tijdens een goed concert van bijvoorbeeld Van Dik Hout, honger krijgen. Je stelt je honger (en dorst) dan even uit door een lekkere komkommer te verorberen. Paprika's zijn ook een erg goed alternatief, maar lessen de dorst niet zo. Bewaar komkommer bij voorkeur niet in de koelkast omdat er dan vochtplekken kunnen ontstaan (of dit op de komkommer of in de koelkast is, weten we niet). Voor de gevoelige gebitters onder ons: koude komkommers kunnen ook pijn aan je tanden doen. Hopende u hiemee voldoende over de komkommer geïnformeerd te hebben, verblijven wij in den komkommertijd.

Met groene groeten,

Slaponline....


Zaterdag 21 juli 2001:

Wie tijdens deze vakantie wil skaten kan terecht bij de plaatselijke VVV Asten en Someren. Naast de bekende fietsroutes zijn er nu ook 6 nieuwe inline skateroutes van plm. 20 km. Zo komt de Diepstekelroute (26 km) naast door Someren, Heide en Eind ook door Lierop. De andere routes lopen door de hele regio. Voor f 3,- per route kan er geskeet worden.


Vrijdag 20 juli 2001:

Graag willen wij in deze ‘stille’ vakantieperiode voor degenen die nog thuis zijn en tijd hebben om te internetten vandaag een aanbeveling doen om eens in ons ‘Archief’ rond te neuzen. Er staat inmiddels al heel wat (oud) nieuws in. Vanzelfsprekend kun je ook naar onze ‘Handige Links’ waar je in alle rust kunt bekijken of het nog interessant is om naar een van de ons omringende landen met vakantie te gaan. Ook staan er diverse prijsvergelijkingsites op voor het geval u niet weet wat te doen met uw vakantiegeld. Als u er met uw eigen auto op uit trekt kunt u op deze pagina kijken waar de snelheidscontroles gehouden worden en waar eventuele files zich bevinden. Altijd handig.


Vrijdag 20 juli 2001:

Met het treintje van Verstappen mee naar huis. Dat moet een 39-jarige Antwerpenaar gedacht hebben toen hij met zijn trekker met oplegger op de A67 onder Lierop kantelde. Bij het controleren van de tachograaf bleek dat hij 25 uur onafgebroken achter het stuur gezeten had. Lierop bleek voor hem het eindstation. 


Donderdag 19 juli 2001:

We zijn weer met een nieuwe poll gestart, vul in en doe mee zouden we willen zeggen. Je kan hem vinden op onze voorpagina. De uitslag van onze vorige poll was: bent u tevreden met de nieuwe Vurherd? 31% top, 62% is tevreden en 7 % is ontevreden. Wij van Slaponline concluderen hieruit dat het een geslaagde verbouwing is geweest.


Donderdag 19 juli 2001:

Wie zondag nuttig bezig wil zijn en wil genieten van het goede weer kan gaan wandelen. Zondag 22 juli houdt Staatsbosbeheer n.l. een dagwandeling door nationaal park De Grote Peel. De wandeltocht bedraagt 20 km. Het vertrek is om 10.00 uur bij bezoekerscentrum Mijl op Zeven en de wandeling duurt 6 uur. De kosten bedragen f 5,- en voor kinderen tot 12 jaar f 2,50. Gelieve vooraf aan te melden op tel. 0495-641497.

Eveneens is er op de woensdagavonden in juli en augustus een 2 uur durende wandeling met een gids die eveneens start vanuit Mijl op Zeven. Deze wandeling is gratis. 


Donderdag 19 juli 2001:

Wie van 28 september t/m 9 oktober 2002 z’n vakantie in kan plannen kan met bedevaart naar Fatima en Santiago de Compostela. De hele informatie hierover is te vinden onder ‘Van alles wa’ op de datum van vandaag.


Woensdag 18 juli 2001:

Nogmaals willen wij via deze weg een oproep doen om u als kaartclub op te geven voor het Bourgondisch Festijn op 8 en 9 september. Er zal worden gestreden voor een reis naar Parijs (met de hele kaartclub wel te verstaan). Het gebeuren vindt plaats in een feesttent welke in het centrum van Lierop geplaatst wordt. Naast kaarten zal er ook worden geschoten. Inschrijfformulieren van deze kaartwedstrijd liggen in de gemeenschapshuizen, supermarkten en bij het VVV. Het gebeuren wordt georganiseerd door de fanfare en de gildes St. Antonius Abt en Onze Lieve vrouw van de Zeven.


Dinsdag 17 juli 2001:

Gisteren is er vanuit de actiegroep ‘Herindeling Doodsteek voor Lierop’ een officieel persbericht uitgegaan naar de regionale pers (zie ‘Herindeling’link op deze site). De plaatsing van het eerste actiebord tegen de herindeling van een gedeelte van Lierop bij Helmond vindt op dinsdag 24 juli om 19.00 uur plaats. De onthulling wordt verricht door wethouder Ans van de Velden op Lungendonk bij de grens tussen Lierop en Helmond ter hoogte van de brug over het Eindhovens Kanaal. Iedereen die de actie "Herindeling Doodsteek voor Lierop" steunt is van harte welkom!!! De actiegroep hoopt op een grote opkomst. 


Dinsdag 17 juli 2001:

De KVB-afdeling Lierop zoekt nieuwe leden. Lieropse vrouwen (jong en oud) die van gezellige en ontspannende activiteiten - zoals fietstochten, kaartavonden en crea-avonden ­ houden, kunnen zich opgeven bij B. van Oorschot (331321) of R. Peeters (331620). De avonden zijn op twee woensdagen in de maand en de contributie bedraagt f 40,- per jaar.


Maandag 16 juli 2001:

MAC Lierop zoekt nog steeds vrijwilligers voor de GP Motorcross. De tijd begint te dringen. In het weekend van 1 en 2 september is het zover. Dan wordt de jaarlijkse Grand Prix gehouden. Er worden zo’n 10 tot 15000 motorliefhebbers uit de hele wereld verwacht. In de periode voorafgaand aan dit evenement heeft MAC Lierop behoefte aan vrijwilligers en/of verenigingen. Zo zijn er medewerkers nodig voor de bewaking, kassa’s, aanleg nutsvoorzieningen, catering,schoonmaak en voor het parkeerbeleid. Voor meer informatie: Henk van de Borne 0492-331611, Erik Hurkmans 0495-663525 of Piet vd Zanden 0492-331694. Geef je op. MAC Lierop zal je dankbaar zijn.  


Zondag 15 juli 2001:

Sinds de pinautomaat van de Rabobank weet dat het gebouw dienst gaat doen als school is het ‘hommeles’. Ook dit weekend is het weer mis. Als we willen pinnen moeten we naar Someren, Mierlo of ’t Hout. Erg vervelend, zeker voor de oudere Lieroppenaren. Hopelijk zijn deze problemen niet structueel, anders moet er iets anders verzonnen worden voor Lierop.


Zondag 15 juli 2001:

Op 27 juli zal Rinie(ke) Verstappen te zien zijn op TV bij het programma Ter Land Ter Zee en in de Lucht. Het programma wordt uitgezonden op Nederland 2 en begint op 20.30 uur. Samen met zijn drie maatjes heeft hij een voertuig gebouwd met de naam: ‘Motormuizen Lierop’. Ze willen hiermee proberen over twee staalkabels over water de overkant te bereiken. We zijn benieuwd. 


Zaterdag 14 juli 2001:

Lierop op TV!! Morgen, zondag 15 juli om 13.00 uur zal Siris TV een film uitzenden welke in 1957 in Lierop is opgenomen in opdracht van zangvereniging De Bosgalm. Deze film zal worden herhaald op zondag 22 juli.


Zaterdag 14 juli 2001:

De bouwvakvakantie is begonnen. Tijd voor de politie om wat extra geld en auto's te vergaren. Zo werden alle auto's welke zowel uit de richting Lierop als de richting Helmond kwamen de vrachtwagenparkeerplaats opgeloodsd. Daar werd elke bestuurder verrast op een heuse alcoholcontrole. Wij voorspellen dat er vele bouwvakkers hun vakantie zonder auto zullen moeten vervolgen en we hebben vernomen dat het politieteam nog lang nagedronken heeft op zo'n vette vangst.


Zaterdag 14 Juli 2001:

Vandaag beginnen de vakanties en over een korte tijd  zullen vele van u naar warme oorden vertrekken ver van ons mooie Lierop. Laat de thuisblijvers waaronder de slapredactie meegenieten met jouw vakantieverhalen, in elk respectabel vakantieoord is wel een internetcafé aanwezig waar je ons kunt mailen. Wij plaatsen deze verhalen dan op deze site. Je kunt het natuurlijk helemaal leuk maken als je er nog een geinige foto aan toe voegt. Zo hoef je ook niet meer de verhalen te vertellen als je terug bent want dan weten wij het al, da's wel zo rustig. We zijn heel benieuwd, dus niet vergeten, paspoort, geld, verzekering en het e.mail adres van slaponline. (nieuws@slaponline.nl)  Meer vakantie info bij onze handige Links. Prettige Vakantie! 


Vrijdag 13 juli 2001:
Gisteren hebt u al kunnen lezen wat we vinden van de Helmondse bestuurdersen de bedenkers van de herindelingsplannen. Vandaag willen wij laten weten dat er een aparte pagina op slaponline is geopend waar alle informatie van de herindeling en de acties te lezen is. Ook valt daar o.a. te lezen waarom er actie gevoerd wordt tegen deze plannen.
Een gedeelte 'pikken' we hier reeds uit.. Wij voeren actie
- omdat 400 van de ruim 2000 Lieropse inwoners Helmondse inwoners worden
- omdat 55 Lieropse schoolgaande kinderen Helmondse schoolgaande kinderen worden
- omdat de helft van het Lieropse grondgebied Helmonds grondgebied wordt
- omdat 8 van de 14 gehuchten voor Lierop verloren gaan
- omdat Mac Lierop Mac Helmond wordt
- omdat het schietterrein van de Lieropse gilden het schietterrein van een Helmondse gilde wordt
- omdat verenigingen en de basisschool gemeentelijke subsidie mislopen: een gemeente subsidieert
- namelijk alleen  leden van hun eigen gemeente.
- omdat het Lierops kapelletje het Helmonds kapelletje wordt
- omdat de Herselse bossen Helmondse bossen worden
- omdat 80% van het Lierops natuurgebied Helmonds natuurgebied wordt
- omdat een groot aantal Lieropse vrijwilligers Helmondse niet-vrijwilligersworden
EN WAT DAN NOG OVERBLIJFT IS 'HET GEHUCHT' LIEROP! EN DAT PIKKEN WE NIET!
Ongetwijfeld heeft de claim van Helmond op het gebied boven de A67 ook uw gemoederen bezig gehouden. En hebt u voor uzelf ook een goede reden bedacht om tegen (of voor) de annexatie te zijn. Graag horen wij van U waarom u vindt dat het gebied boven de A67 bij Lierop moet blijven. Mail het naar Handen af van Lierop. De drie beste argumenten verdienen een fles echte Vurherd-wijn!! Zet daarom uw naam en telefoonnummer achter uw argument.


Vrijdag 18 juli 2001:
Op woensdag 18 juli wordt in Lierop de Koepelronde gereden. Het accent van deze Koepelronde ligt op de jeugd die hiermee de 6e internationale Jeugdtoervan Buitenlust afwerken. Vanaf 13.30 uur rijden 5 Lieropse Jeugdrenners vooreigen publiek hun rondjes. Jeroen, Martijn en Dyonne Dekkers, Savié van Horik en Frank Hurkmans die tijdens het NK 3e is geworden. Om 16.30 uur
rijden de nieuwelingen hun wedstrijd over 40 km. Een van de favorieten is Lieroppenaar bart Hurkmans. Het parcours is Offermansstraat, van Dongenstraat, Hogeweg, Wertstraat en Leyestraat.


 

 

Donderdag 12 juli 2001:

ZE kunnen niet aantonen dat er woningbehoefte is. ZE zijn alleen gecompenseerd geworden voor het niet doorgaan van de inlijving van Mierlo. ZE zijn Helmonder en passen absoluut niet bij de cultuur van Lierop. ZE hebben ‘ping’ als het niet door zou gaan. WIJ hebben pijn als het wel door zou gaan. ZE hebben niet in de gaten wat voor gevolgen het heeft als Lierop z’n 9 gehuchten af moet geven. ZE zullen NOOIT Helmonders kunnen maken van de bewoners van deze gehuchten. HIJ laat ons in de kou staan, maar HIJ heet dan ook niet voor niets de VRIES! HIJ kan een brief verwachten van de Lieropse Lijst waarin HIJ uitgenodigd wordt om eens een kijkje te komen nemen bij wat HIJ aanricht. WIJ zullen NOOIT opgeven, als het moet ‘pesten’ we ze weg (wordt vervolgd).


Woensdag 11 juli 2001:

Lieroppenaar Herold Dat stopt met wielrennen. Hij heeft besloten om op 5 augustus tijdens het 10e Kersencriterium in Mierlo afscheid te nemen van de wielersport. Harold is altijd een veelbelovend talent geweest en hij heeft dan ook vele eervolle prijzen in zijn carrière behaald. Op zijn erelijst pronken het kampioenschap wielrennen bij de beroepsmilitairs en diverse eervolle prijzen tijdens de criteria en klassiekers. In totaal behaalde Harold 75 overwinningen. Hij besloot te stoppen in verband met zijn drukke werkzaamheden. Het ziet er naar uit dat hij zijn sportcarrière afbouwt bij de sportklasse of bij de categorie mountain bikes. De Stichting Wielerevenementen zal tijdens haar criterium op gepaste wijze afscheid nemen van Harold.


Dinsdag 10 juli 2001:

Op vrijdag 6 juli werd de prestigieuze Jeu de Boules wedstrijd tussen de Hemelaar en de Slutelakker gespeeld. Plaats van handeling was het door de Bruiseldonk en Luitenakker aangelegde baan aan de Hemelaar.Nadat beide teams 'n beetje 'warm' gegooid waren kon de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste partij moesten Jan v. Lieshout en Frans v. Hoof het namens de Hemelaar opnemen tegen Geert Verberne en Ton v. Brussel. Dankzij het aanvankelijk voortreffelijke spel van Frans v. Hoof kon de Hemelaar haar eerste punt laten noteren. Tijdens de tweede partij maakte René Manders zijn blamage van het vorige jaar weer goed door samen met Frank Hurkmans met ruime cijfers te winnen van het duo Kip v. Lieshout en Frans Cortooms. Zo kwam er dus 'n 1 - 1 stand op het "prachtige " scorebord te staan. Ook de derde partij werd in het voordeel van de Slutelakker beslecht. Ditmaal waren Frans v. Hoof en Jan v. Lieshout 'n maatje te klein voor de wederom in bloedvorm verkerende René Manders en Frank Hurkmans. Voordat men van teamsamenstelling wisselde moesten Geert Verberne en Ton v. Brussel nog 'n 13 - 3 nederlaag incasseren van het duo Kip en Frans. Tussenstand 2 -2 .Om de sfeer wat te verhogen zorgde de Slutelakker, in de persoon van Mariëlle v. Lierop, voor overheerlijke snacks en alras mengde ook Julian Santegoeds zich in het strijdtoneel. Ook Maarten v.d. Wiel en John Thijsens waren op de heerlijke geur van fricandellen en bitterballen afgekomen en gooiden ook hun butjes en ballen op de juiste maat. Of het nu aan het belabberde licht van Jan ELL v. Lieshout lag of aan de kwaliteit van de baan weet men nog niet, maar de Hemelaar kon 'n einduitslag van 3 - 5 niet voorkomen.

Al met al kan iedereen, zowel verliezer als winnaar, terug kijken op 'n zeer geslaagde avond. Ook de messen voor de Zeskamp zijn weer geslepen, dus dat beloofd weer veel.  


Maandag 9 juli 2001:

Het was weer een mooi en sportief weekend. De Kennedymars trok middernacht door Lierop. Wij waren vervolgens de hele middag langs de route te vinden om de Lieroppenaren aan te moedigen. We hebben er diverse  binnen zien komen die de 80 km gelopen hebben, zoals Jan Bex, Stef en Maria Slegers, Ellen en Hubert vd Velden, Niels van Lieshout, Rick Kusters, Peter Meeuws, Grardje Maas, Willemien Kusters, Anjo Moors, René en Frits Maas en wellicht nog meer, maar die hebben wij dan niet gezien. Graag horen we dit alsnog. Ook zijn er verschillende die de 40 km gelopen hebben, maar de 80 telt toch effe meer…


Zondag 8 juli 2001:

Lieropse mensen die vroeg uit de veren zijn en niet weten wat vandaag te doen raden wij aan voor deze keer naar Someren te gaan. Vooral mensen die van theater houden komen aan hun trekken in het centrum van Someren waar diverse theatergroepen hun best doen om u te vermaken. Voor de kinderen is in het Julianapark een kindermarkt gecombineerd met Kindertheater van LaVio Lou. Dit alles vanmiddag tijdens de binnenkomst van de lopers van de Kennedymars. Ook de Lieropse ‘Trekzakken’ zitten vanaf 12.00 uur in de Boerenkamplaan naast de route van de Kennedymars te spelen (en drinken waarschijnlijk).


Zondag 8 juli 2001:

Het is nu definitief. Op 16 juli gaat de Rabobank dicht. Voor de komende 2 jaar zullen er dus twee groepen van de basisschool verzekerd zijn van deze ruimte. Wij voorzien dat de kinderen die hier naar school gaan voor cijferen (of hoe ze dat tegenwoordig ook noemen) erg goede punten gaan halen, want het lijkt ons sterk dat de geest van al dat ‘bank-gedoe’ al meteen uit dat gebouw is. Wij voorzien dat Lierop er in de toekomst gegarandeert econoompjes bij krijgt. Overigens zal de Rabobank samen met de Belangengroep zoeken naar een definitieve bestemming. Er wordt gedacht aan een servicecentrum voor Lierop. Wij van slaponline vinden het idee van de commerciële koster die met z’n toeristisch treintje de Lieropse attracties laat zien aan de vele toeristen nog steeds het beste idee, want toerisme is de toekomst voor Lierop nu (bijna) alle varkens opgeruimd worden (zijn).


Zondag 8 juli 2001:

Een mooie (kinder)week is voorbij. Het vliegtuig van de jeugdvakantieweek is weer veilig geland op Lieropse bodem en de prijswinnaars van de Toer dur Lierop zitten nog na te genieten van hun prijs die men kreeg uit handen van Lenny Versteegden, diëtiste van het tv-programma Big Diet. Het was mooi, mede dankzij het schitterende weer. We willen namens slaponline alle vrijwilligers die dit voor de Lieropse Jeugd mogelijk hebben gemaakt bedanken. Graag zouden we ze in de bloemetjes zetten, het is alleen vervelend dat we geen bloemen hebben (en niet alle namen). Mensen bedankt via deze ‘wereldse’ weg.


Zaterdag 7 juli 2001:

De actiegroep tegen herindeling heeft afgelopen donderdag groen licht gekregen van de gemeenteraad om ook daadwerkelijk te laten zien dat er actie is. Binnenkort zal dit te zien zijn via posters, stickers, grote borden en andere communicatie-uitingen. Alles onder het motto: HERINDELING DOODSTEEK VOOR LIEROP (wordt vervolgd). 


Zaterdag 7 juli 2001:

Het is zover. Vanaf vandaag kan iedereen die een evenement te melden heeft dit rechtstreeks invoeren op onze site. Hoe? Gewoon naar Kalender gaan. Vervolgens naar: ‘Zelf uw evenement toevoegen’. Hieronder verschijnt een invulformulier waar alle gegevens van het evenement ingevoerd kunnen worden. Let bij het invullen op dat je eerst de MAAND, dan de DAG en dan het JAAR invult. Ideaal voor verenigingen. Ook programma’s (zoals wedstrijdprogramma’s van een bepaalde datum) en nog vele andere praktische mogelijkheden doen zich voor. Wij – de redactie – linken deze berichten 1x per dag automatisch door op onze site.


Vrijdag 6 juli 2001:

Het is warm op de redactie van Slaponline. Het doet ons deugd dat we er weer een redactielid bij hebben die assistentie wil verlenen bij het onderhouden van de site. Welkom R. In deze komkommertijd is het van belang dat we het weinige nieuws wat er is wel aangeleverd krijgen. Dus schroom niet om ons uw nieuws - wij accepteren ook ‘slap’ nieuws - te mailen. Binnenkort zult u rechtstreeks uw evenement en wellicht ook nieuws in kunnen voeren op onze site. Vanzelfsprekend controleren wij wel het aangebodene, echter in een vloek en zucht staat uw evenement en nieuws op de site. De ontwikkelingen staan niet stil. En…. de video van de bonte avond gaat zeker geplaatst worden voordat de volgende bonte avond van start gaat.  


Vrijdag 6 juli 2001:

Morgen begint weer het ‘Kennedymarsweekend’. Vanaf even na middernacht zullen de wandelaars weer door Lierop komen. Op het gezellige terras bij van Oosterhout, d’n Babbelaar en Verhoeven zal het weer een drukte van belang zijn. Het is jammer dat het goede weer morgen ‘op’ zal zijn. Het motto van de Kennedymars: ‘Wat dan ook’ zal dan ook snel gevolgd worden door het motto: ‘Walking in the rain’. Hopelijk zien we het deze keer verkeerd. Het is trouwens een slecht café waar het binnen regent


Donderdag 5 juli 2001:

K-otic komt in Lierop!!!

2 augustus spelen zij in de tuin van Nirwana. Vrijdag 6 juli van 19.00 tot 21.00 start de voorverkoop voor de jeugdleden van Nirwana’s Jeugdsoos. Er zijn dan ook nog enkele kaartjes beschikbaar voor de gewone verkoop . De organisatie van dit concert is in handen van Nirwana’s jeugdsoos en de evenenmentenstichting van Nirwana. 

Voor vragen kun je contact opnemen met Mark van Horik, Doretti Goossens, Jan van Lieshout, jr., Hannie Meulendijks, Ton Pastor of Maria van den Burg. 


Donderdag 5 juli 2001:

Onder tropische weersomstandigheden is afgelopen dinsdag, voor de Lieropse jeugd, de reis om de wereld begonnen, dit alles in het kader van het jeugdvakantiewerk. Op Moorsel passeerden de jonge reizigers de douane om op een spannende reis te gaan. Veel spelletjes werden er gespeeld en er werd volop gekuntseld; er werd getimmerd en geverfd en in korte tijd verrezen er verschillende bouwsels zoals iglo’s en het Witte Huis in groene uitvoering.  Woensdag werden we o.a. verrast met een kleurrijke optocht met voorop een tropisch uitgedost bruidspaar uit Rio de Janeiro. In korte tijd hadden de wereldreizigers een line-dance ingestudeerd. Tot en met vrijdag zijn er nog volop activiteiten bij de familie van Lieshout op Moorsel waar het jeugdvakantiewerk weer garant staat voor een geweldige week voor de Lieropse jeugd. Het is voor iedereen de moeite waard om eens te gaan kijken naar deze wereldreis.


Woensdag 4 juli 2001:

De Lieropse openbare basisschool 't Rendal wil vanaf het nieuwe schooljaar twee groepen acht huisvesten in het Rabobankgebouw dat per 15 juli leeg komt te staan. De school maakte dit bekend in de eigen schoolkrant. De Rabobank staat in eerste instantie positief tegenover het voorstel maar geeft aan nog niets met zekerheid toegezegd te hebben. De bank moet eerst nog verder praten met de potentiële koper, de regionale woningstichting Meulenstat.'We kunnen er zo in, er hoeft niets verbouwd te worden. In het gebouw is genoeg plaats voor twee groepen acht. Alleen de balie moet er uit', bevestigt adjunct-directeur L. van de Wiel van 't Rendal de verhuizing. De school wil voor een periode van één jaar gebruik maken van het oude Rabokantoor. Na die tijd hoopt Meulenstat een appartementencomplex van het Rabobankgebouw te maken. Een woordvoerder van Meulenstat meldt dat er inderdaad onderhandelingen met de Rabobank gaande zijn. 'Op dit moment kunnen we daar nog niets met zekerheid over zeggen. We zijn er mee bezig. Hoe het afloopt is nog onduidelijk.' Rabobankdirecteur voor Someren-Mierlo, M. van Schijndel, is verbaasd over de 'bekendmaking' in de schoolkrant van 't Rendal. 'De school is inderdaad naar ons toegekomen met het verzoek het gebouw te mogen gebruiken. We staan daar heel positief tegenover, maar zitten nog midden in de onderhandelingen met Meulenstat. We hebben nog niets toegezegd. Mocht Meulenstat overgaan tot aankoop, dan zou het best kunnen dat ze een jaar nodig heeft om een plan te ontwikkelen. In die periode zou 't Rendal misschien best in ons gebouw kunnen. Maar dat is dus allemaal nog onduidelijk. Ik hoop binnen veertien dagen meer te weten.'Basischool 't Rendal kampt al enige tijd met ruimtegebrek. Het vorige bestuur van de school liet een lokaal bouwen in het midden van het schoolgebouw, waardoor er bijna geen daglicht is. In december 2000 kreeg 't Rendal toestemming van de gemeente Someren om met één noodlokaal uit te breiden. Een medewerker van de gemeente vermoedt dat de school het Rabobankkantoor wil gebruiken om de periode tot de uitbreiding te overbruggen. (e.d)


Dinsdag 3 juli 2001:

Via het gastenboek vernamen we van Huub van de Eikhof - voor Huub en al diegenen die nieuws hebben liever via ons mailadres: nieuws@slaponline.nl, dan wordt het sneller verwerkt - dat het gilde St. Antonius Abt afgelopen zondag op de kringdag in Someren een mooie eerste prijs behaalden in het algemeen klassement. Bovendien werd Peter Verberne (van Huup Holland Huup) eerste met ‘Trommen’ in klasse B. Lia Verberne werd tweede standaardrijden toernooiveld. Peter Berkers werd eerste Kruisboogschieten op de wip en tweede vendelen 50 jaar en ouder. Met het groepsvendelen 4 personen of meer werd voor de eerste keer in de historie (en die is heeeeeeel lang) de eerste plaats behaald. De 4 vendeliers waren: Peter Berkers (voordraaier), Harrie Berkers, Wim van Bree en Wim van Brussel. Namens slaponline van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat in Zummere. En Huub, bedankt voor het bericht.


Dinsdag 3 juli 2001:

De 27e Toer dur Lierop is weer van start gegaan. Gisterenavond om 18.30 uur werd het startschot gegeven. De Organisatie is weer in handen van Supportersclub Lieropse renners. Een geweldige prestatie van deze club die het toch weer ieder jaar voor elkaar krijgen dit evenement te organiseren. Dat mag best eens van de daken geschreeuwd worden! Er zijn mooie prijzen te winnen voor de jeugdigen tot 12 jaar. De route is: Bruiseldonk (start en finish), Kromvenweg en Schutterstraat. Elke dag zal slaponline de uitslag van de dag bekend maken. Dinsdag en woensdag is de start om 18.30 uur en donderdag om 18.00 uur. Het weer beloofd mee te werken. Hopelijk zijn er vele toeschouwers die de wielerjeugd  komen aanmoedigen.


Maandag 2 juli 2001:

Het was weer een mooie zondag. Het weer zat mee en naast de vele activiteiten welke in Someren in het kader van Someren 700 werden gehouden was er ook in Lierop van alles te beleven. De terrasjes waren de hele dag goed gevuld. Al vroeg was er bij Nel en Wim op het terras een drukte van jewelste. Muzikanten van fanfare en slagwerkgroep St. Willibrordus deden hun uiterste best tijdens het afscheidsconcert voor Nel en Wim. Feestelijk, zonnig, maar ook wel een beetje triest dat na al die jaren repeteren bij van Oosterhout nu wordt vertrokken naar De Vurherd. Wij van slaponline vinden het geen positieve ontwikkeling, al is er met de Vurherd niets mis mee. Wij vinden dat Van Oosterhout (café en zaal) een minstens zo belangrijke functie heeft in het dorpsleven van Lierop. Hoe lang duurt dit nog als alles naar De Vurherd vertrekt? Van Oosterhout blijft overigens wel clubhuis van de fanfare. Gelukkig wel. Naast dit concert waren er her en der heel wat (tuin)feestjes. Ook Eric en Ine Hesius hadden vandaag het kraamfeest van hun vierde kiendje: Maartje. En op zo’n feest doe je toch weer veel nieuws op, zoals: De nieuwe koster is in aantocht (het worden er twee of misschien wel drie); De Rabobank wordt het komende schooljaar de plaats waar Groep 8 naar school moet (gaat) en Mac Lierop zoekt nog steeds vele vrijwilligers voor de motorcross van 1 en 2 september waar 10 tot 15000 toeschouwers verwacht worden. Verder is het voor iedereen die aanwezig geweest is op het smartlappenfestival een compleet raadsel waarom Peelbelang zo negatief schreef over deze avond. Zouden het 99% van de aanwezigen dan verkeerd gezien en gehoord hebben? Zij vonden het n.l. een te gekke avond. Oké, de smartlappen hadden vrijwel allemaal een eigen tekst. Maar is daar iets mis mee? Ons inziens maakte het dit alleen maar sterker. En dat deze teksten ook nog vaak over de herindeling gingen is toch typisch ‘des smartlaps’ (om te janken). Wie snapt het nou niet?


Zondag 1 juli 2001:

Wanneer er voldoende belangstelling is dan is Lierop een bridgeclub rijker. Zij die zich op willen geven hiervoor kunnen terecht bij martien Megens, Jo Neervens of Joop Hanssen.


Zondag 1 juli 2001:

De Vurherd is geopend. Het was mooi. De sprekers deden hun werk en pluvius liet zich van z’n vervelende kant zien op het moment dat Summer Music alles klaar had staan om te beginnen. Binnen was het echter droog. De fanfare was de eerst optredende in de grote zaal. Populaire nummers werden ten gehore gebracht. Vervolgens kwam een heel scala van Lierops muzikaal talent het podium uitproberen. Van Lierelarre tot slagwerkgroep, tot ouderenkoor, tot Easy & Free tot Stage Fright enz. enz. enz. Buiten was het inmiddels weer droog en Summer Music liet horen dat ze veel in hun mars hebben. De dag werd afgesloten door Huup Holland Huup die het geheel nog een gezellig einde gaf. Met al die muzikale verenigingen voorspellen wij dat niet de Kerk maar De Vurherd de nieuwe muziektempel van Lierop zal worden. Als je er bij bent geweest doe dan mee met onze poll op de voorpagina.


Zondag 1 juli 2001:

Onze televisiegids wordt de laatste tijd niet meer gevuld, wij hopen dat deze storing zo spoedig mogelijk verholpen is, want nou weten we niet wat we moeten kijken.


Zaterdag 30 Juni 2001:

Wij hebben de poll over het nederlands elftal afgesloten, hieronder de uitslag:

Het Nederlandse voetbalelftal heeft niets te zoeken op het komende W.K !

54% eens en 46% oneens. Dus de meerderheid van de slapbezoekers zien geen oranje in Japan of Korea.

Bezoek onze nieuwe poll en stem.


Zaterdag 30 juni 2001:

Het verkeer in de Gemeente Someren wordt steeds veiliger. Volgens Sirus TV was het aantal doden in het verkeer in de periode 1998 – 2000 93. In de periode daarvoor (1995 – 1998) was dat aantal nog 162. Ook bij het aantal gewonden zagen we dezelfde verhouding. Dit komt allemaal door de verkeersmaatregelen die genomen worden. De springbultjes, de snelheid die steeds verder teruggedrongen wordt (we voorspellen tot nog eens ‘30’ km maximaal), de obstakels die op de weg gezet worden en de controlerende black boxes. 


Zaterdag 30 juni 2001:

Er is weer veel te doen in het weekend. Vandaag om 14.00 uur de opening van de Vurherd. Zondag afscheid van Nel en Wim door de fanfare. Aanvang 10.00 uur. Vanavond zal er in de feesttent aan de Witvrouwenberg een Golden Oldoes Night gehouden worden met o.a. The Fashions, Theo The King en Rocking JoJo. Liefhebbers (zoals Henk Vaes en Theo Peeters) kunnen deze avond – die gepresenteerd wordt door Piet Engelen - niet voorbij laten gaan. Zondagmiddag om 12.00 uur worden de koningen en koninginnen van onze Gildes en vele andere gildes in Someren aan B&W voorgesteld op het gemeentehuis. Om 13.00 uur vertrekken ze in een grootse optocht door Someren met eindbestemming feesttent Witvrouwenberg. Hopelijk is het beter weer dan vorige week tijdens Het Landjuweel. Zondag kan iedereen die graag fietst meedoen met de Kennedy Tourtocht. Inschrijven vandaag vanaf 14.00 uur in café De Herbergh. Zondag kan vertrokken worden van 8 – 11.30 uur. Je moet om 18.00 uur binnen zijn. Alles staat in het teken van Someren 700. 


Zaterdag 30 juni 2001:

Vandaag zal er huis aan huis textiel opgehaald worden in Lierop en de rest van Someren. Dit zal gebeuren door zes Somerense verenigingen. 


Vrijdag 29 juni 2001:

Vandaag beginnen de vakanties en over een korte tijd  zullen vele van u naar warme oorden vertrekken ver van ons mooie Lierop. Laat de thuisblijvers waaronder de slapredactie meegenieten met jouw vakantieverhalen, in elk respectabel vakantieoord is wel een internetcafé aanwezig waar je ons kunt mailen. Wij plaatsen deze verhalen dan op deze site. Je kunt het natuurlijk helemaal leuk maken als je er nog een geinige foto aan toe voegt. Zo hoef je ook niet meer de verhalen te vertellen als je terug bent want dan weten wij het al, da's wel zo rustig. We zijn heel benieuwd, dus niet vergeten, paspoort, geld, verzekering en het e.mail adres van slaponline. (nieuws@slaponline.nl)  Meer vakantie info bij onze handige Links. Prettige Vakantie! 


Donderdag 28 Juni 2001:

Graag willen wij er op wijzen om eens een keer een bezoekje te brengen op onze Oscars pagina. Je kunt daar de hevige strijd bekijken tussen de verschillende categorieën. Breng ook je stem uit zodat we binnenkort over kunnen gaan naar de definitieve einduitslag. Klik op Oscars.


Woensdag 27 juni 2001:

We krijgen in Lierop een tweede Tuinfeest. Al voor het reguliere Tuinfeest waarvan je nu al overal de posters ziet hangen is er op 2 augustus een optreden van K-Otic (Starmaker). K-Otic is ontstaan uit het programma Starmaker welk op Yorin werd uitgezonden. Bij de jeugd is dit een rage geworden. Het is daarom dat De Jeugdsoos samen met de Stichting Evenementen Nirwana de stoute schoenen heeft aangetrokken en deze ‘knaller’ voor de jongste jeugd heeft weten te strikken. Het is niet de muziek welke bij de ‘oudere’ Nirwanaleden past, maar de leden van de Jeugdsoos - die zo fantastisch loopt - en vanzelfsprekend de jeugd uit de wijde omgeving krijgen de gelegenheid om hun favorieten van nabij te aanschouwen. De kosten om zo’n evenement naar Lierop te halen zijn aanzienlijk, daarom is er een entreeprijs vastgesteld van f 27,50 in de voorverkoop en f 32,50 op 2 augustus.


Woensdag 27 juni 2001:

Maandagavond bleek voor de fanfare een historische avond te zijn. Voor de eerste keer repeteerden zij in de a.s. zaterdag te openen Vurherd. Op een schitterend podium in een dito zaal werd de acoustic getest. Dit bleek een dikke voldoende te zijn. Er werd gerepeteerd aan de nummers die a.s. zaterdag ten gehore gebracht zullen worden. Direct na de opening kunnen de aanwezigen in de grote zaal genieten van populaire nummers zoals: een selectie uit nummers van Toto (Africa, Rosanna en Stop loving you), American Pie van Don Mc Lean, Music van John Miles, I will follow him en A Morricone portrait van Ennio Morricone. Ben erbij: Zaterdag 14.00 uur!


Dinsdag 26 juni 2001:

De Vurherd is klaar en dus kan op zaterdag 30 juni om half twee de officiële opening plaatsvinden.De hele middag zullen er op het nieuwe grote podium in de zaal optredens plaatsvinden. De Fanfare, Lierelare, demarage, volksdansgroep, Stage Fright, Tamboerskorps, a, Capella, Easy and Free, en Huup Holland Huup, met andere woorden een behoorlijk vol programma. Op het als terras ingerichte buitenterrein zal een bar aanwezig zijn, en een springkussen ontbreekt natuurlijk ook niet. Voor de allerkleinsten is er een ballonnenwedstrijd georganiseerd. 


Maandag 25 juni:

Het Koepelblaozersweekend is voorbij. De zondagmorgen werd om half tien ingezet met ‘dauwtrappen’. Een voltallige fanfare trok al musicerend door Lierop. Velen zullen op dat tijdstip nog met een kater in bed gelegen hebben na het feest van zaterdagavond. Na het dauwtrappen was er een ontbijt in de tent en ’s middags werd het kapellenfestival gehouden. De publieke belangstelling was hierbij maar matig. Dat komt zeker dor het schiterende weer dat niet uitnodigde om in een tent te gaan zitten. Al met al kunnen De Koepelbloazers echter terugzien op een geslaagd feestweekend.


Maandag 25 juni 2001:

Sinds gisterenmiddag hebben we er in Lierop weer een Nederlands Kampioen bij. Bij de schietwedstrijden in Nieuwcuyk wist Willy Jacobs van het Gilde De Zeven Weeën het nederlands kampioenschap te behalen. Gisterenavond om 10 ur werd hij ingehaald door het Gilde. Namens Slap willen wij Willy feliciteren met deze schitterende prestatie. 


Maandag 25 juni 2001:

Bijna was het gebeurd. Een ballon bij Jan en Janske vd Zanden in de tuin. De ballon was om kwart over acht opgestegen bij Garage Linden in Someren. Het was een kado voor de vader van Ben Hurkmans die tot voor enkele jaren in de Van Dijkstraat woonde. Na een vlucht van ruim een uur landde het enorme gevaarte onder grote belangstelling, veilig, op 5 meter voorbij de tuin van Jan en Janske.


Zondag 24 juni 2001:

In een volle tent werd het smartlappenfestival gehouden. Er werd gestreden om de Gouden Traan. Dat Lierop stikt van het talent dat is duidelijk. Dit werd eens te meer getoond tijdens dit smartlappenfestival. Het spits werd afgebeten door de Lollipops uit Someren. Het bleek alleen een 'opwarmertje' te zijn voor de vele Lieropse artiesten. De Koepelblaozers hadden een erg leuk lied op de wijze van Manuela. Het lied was geschreven door Danny van de Loo die helaas niet aanwezig kon zijn. Ook Willy van de Elzen en Leon Verstappen brachten een gevoelig nummer op de wijs van ‘Zou het erg zijn lieve opa, maar dan alles op de Helmondse herindelingsperikelen gericht. Ook Wim Smits met dochter Marij - die heel goed zong - brachten een nummer met als thema de inlijving van Lierop door Helmond. De familie Hurkmans bracht een lekker zuiplied waarin de hele familie werd ingeschakeld. Zij wonnen de derde prijs. Kei gevoelig en goed gespeeld door hun kinderen. Vervolgens was het Eindje aan de beurt. Jan Driessen, Eric Hesius, toetsenist/zanger Willy Honings en Klaas van Nuland vormden de figuren die middels zang een en ander over de herindeling duidelijk wisten te maken. Dit gebeurde op een schitterende manier. Terecht behaalden zij de eerste prijs (Gouden Traan). Ook de Koepelbloazers wisten met het lied: ‘Lig op m’n kussen stil te dromen’ een aubade te brengen aan de mannelijke leden van de Koepelblozers. Spiegelbeeld werd vertolkt door de vriendenploeg van Jet van Vlokhoven en Ton van Schalen. Samen met Nel vd Einden, Jan van Eijk en Nel van Schalen (de Groot) bezongen zij Piet Raymakers en Mien. Peter van Schalen en Petra Kuipers hadden een gevoelig lied over Lierop. Zij behaalden de tweede prijs omdat het allemaal zo herkenbaar was. Jan van Lieshout en John Smits hadden de klapper van de avond. Met scherpe tekst wisten zij de jury te overrompelen. Het item homofielen werd door de zaal heel goed ontvangen. De tekst die op het randje was werd schitterend gezongen door John en Jan. Helaas was het niet goed genoeg om in de prijzen te vallen maar zou er een publieksprijs zijn geweest dan hadden zij zeker gewonnen. De Trekzakken wisten met twee nummers op een waardige manier de avond af te sluiten wat het smartlappenfestival betreft. Zij speelden twee nummers waarvan het laatste nummer een gevoelig lied was met als titel: Aan de grens van ons aige Lierop. Na het afsluiten van het smartlappenfestival werd de intro naar de band Huup Holland Huup ingezet met het alom bekende lied: 'Hij was maar een Clown', dat ook een beetje sloeg op de organisator van het geheel: Ton van Schalen. Huup Holland Huup wist vervolgens de stemming alleen maar te stimuleren. Het tentdak ging er af en toe bijna vanaf. Een waardige afsluiting van een succesvol smartlappenfestival.


Zondag 24 juni 2001:

Een gele locomotief met twee wagonnetjes pronkt sinds gisteren aan de rand van de snelweg A67 in Lierop. De trein wekt de suggestie dat er met de de aanleg van de spoorlijn IJzeren Rijn in Lierop is begonnen. Maar de locomotief, inclusief een stuk rails, is slechts een reclameobject voor het bedrijf  Verstappen Bedrijfswagens, legt slap lid Rini uit. Op de twee wagonnetjes komen nog bedrijfauto's te staan. En we zorgen ervoor dat er 's avonds een lichtje brandt in de locomotief. Eens in de paar weken zullen we hem over de honderd meter lange rails laten rijden. Zo kunnen mensen zien dat het om een echte trein gaat. Hij is nog helemaal operationeel', aldus een enthousiaste slapper . Toch is hij helemaal geen treinfreak. 'Ik heb vroeger nooit met miniatuurtreintjes gespeeld. Ik was meer bezig met ons Marij. Dit idee is eigenlijk uit gein geboren.' Het idee ontstond tijdens de carnavalsvoorbereidingen begin dit jaar. Als lid van de carnavalsgroep SLAP (Stichting Lieropse Auw Prinsen) organiseerde hij samen met de andere oud-prinsen - zoals ieder jaar - een carnavalsgrap. Het onderwerp was deze keer het openbaar vervoer en de kwestie rond de eventuele komst van de spoorlijn IJzeren Rijn in Lierop. 'We hebben toen een ludieke video gemaakt met een oud-prins die we filmden in een auto achter een treinraampje. Net alsof hij in een trein voorbij Lierop kwam.' Zo kwam Riny op het plan om een locomotief in de wei achter zijn huis te zetten. Een kennis uit Helmond had er nog eentje staan. Drie maanden geleden kocht hij de oude Strukton werktrein uit 1960. De oude rails kreeg hij via een kennis die bij de NS werkt. 'De locomotief zag er niet uit toen we hem kregen. Maar we hebben er in de weekenden en avonden veel tijd in gestopt. Nu is hij weer als nieuw'.. Hij verwacht dan ook niet dat de locomotief nog tien jaar bij het familiebedrijf zal staan. 'Als bijvoorbeeld Afrikanen hem willen overkopen voor gebruik in eigen land, dan verkoop ik hem.' De pas bevestigde naam Verstappen wordt dan weer van de trein afgehaald. 'Maar je weet nooit. We hebben wel eens een bus verkocht aan Roemenië. Daar hebben ze nooit de moeite genomen onze naam weg te halen.' Verstappen onderschat de impact van de locomotief niet. 'We hebben hier eerder een Thunderbird, een zeldzame oldtimer, gehad. Zelfs in Portugal spraken mensen over die auto en wisten ze dat deze hier stond.' Ook over de trein heeft hij de laatste drie maanden, toen deze nog op de binnenplaats stond, al veel reacties gehad. 'Voornamelijk positieve opmerkingen. Maar sommigen vroegen of ik voor de komst van de IJzeren Rijn was. Daar heeft deze trein helemaal niets mee te maken', zegt hij stellig. Of de gemeente positief zal reageren, weet hij niet. 'Als die moeilijk gaat doen over vergunningen enzo, dan hoor ik het wel. Maar ik verwacht geen problemen.' 


Zaterdag 23 juni 2001: (herhaalde oproep)

Bent u een oud Lieropenaar die is uitgeweken naar verre oorden, binnen of buitenland om wat voor reden dan ook. Wij zouden graag willen weten wie u bent en hoe het met u gaat. Een soort reünie op slaponline, een soort van, oh ja, daar had ik al lang niets meer van gehoord, die was ik al bijna vergeten rubriekje. Als je wil meedoen, (en dat wil je) laat het ons dan weten via onze mail en doe daarin je verhaal van hoe je bent gevaren en wat je werk nu is, of je nog wel eens aan Lierop terugdenkt enz, enz, je mag helemaal zelf uitmaken wat je het thuisfront wilt laten weten. Je mag er ook een foto bijvoegen, dan plaatsen wij het op deze site zodat niemand meer wordt vergeten. 


Zaterdag 23 juni 2001:

Tijdens de nationale kampioenschappen handboogschieten op de banen van handboogvereniging de zwartmikkers in Middelbeers heeft Coby Hurkmans uit Lierop haar tweede Nederlandse titel van het jaar 2001 behaald. De pupil van handboogvereniging Rozenjacht uit Vlierden veroverde de jeugdtitel in de categorie 25 meter, 1 pijl, persoonlijk kampioenschap. In de finale won Coby Hurkmans met 87 tegen 85 punten van Sanne Ketelaars uit Esbeek. Haar eerste nationale titel van 2001 behaalde de Lieropse op 18 maart. In totaal won Coby Hurkmans al vier nationale kampioenschappen.(e.d) Wordt het niet eens tijd voor een huldiging?(red)


Zaterdag 23 juni 2001:

De opening van het Koepelbloazersfeest is voor verschillende mannelijke leden van de Koepelbloazers erg zwaar gevallen. In de slapgalerij is te zien HOE zwaar.

 

 


Zaterdag 23 juni 2001:

De kop is eraf. De receptie ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van De Koepelbloazers werd druk bezocht. Vele Lieropse verenigingen gaven acte de presence. Ook het Gemeentebestuur (Martien Kusters) deed een duit in het Koepelbloazerszakje. Ben van Bussel was als spreekstalmeester in vorm en de familie Megens bood drie nieuwe jassen aan omdat het aantal leden de laatste jaren uitgegroeid was tot 18. Op het moment dat de eerste jassen werden aangeboden - zo’n vijf jaar geleden – was het aantal leden nog 13. De receptie werd opgeluisterd door ‘Oud-Koepelbloazers’ zoals o.a. Martien Raymakers op grote trom en Harrie van Lieshout op bas, maar ook Bert Hendrikx, Gertje Hendrikx, Ton de Groot, Martien van Lierop, Harrie en Toon van Ruth, Bert van Lieshout, Thieu Maas, Jan van Lieshout, Frank van Gastel, Riny van de Hurk, Martien Driessen, Hendrik van Bussel, Nard van Heugten, Harrie van Lieshout (Tzn), Evie Sleegers en de wat verlate Cl(Too(w)n Maas. Misschien zijn we er nog wel wat vergeten, wat we echter niet vergeten zijn is de goede ‘oude’ muziek die deze boerenkapellers ten gehore brachten onder leiding van good old Piet Raymakers. Vanzelfsprekend brachten de fanfare en de carnavalsvereniging hun felicitaties ook over. Beiden op een ludieke manier. Johan Lomans sprak namens de fanfare en vertelde dat hij vorige week op de Wallen nog steeds de roep naar de Koepelblaozers hoorde. Zijn ludieke kado was een mand bananen die hij op een of ander bananenplantage op de Wallen opgedaan had. Peter van Schalen sprak namens de carnavalsvereniging en legde uit waarom de Koepelbloazers vroeger ‘Boerenkapel’ heette. Voor zijn speech verwijzen wij graag naar ‘Van alles wa’. Hij bood nog 2 x 111,11 gulden ofwel 101 Euro aan om er muziek van te kopen. De avond werd na een gezamenlijke optreden van oud- en nieuw-Koepelbloazers afgesloten met het optreden van So What uit Mierlo. Een goede band met blazerssectie die meer - of ander - publiek verdiende.


Zaterdag 23 juni 2001:

Een prachtig gloednieuw podium van 6 bij 11,50, ruime kleedkamers, professionele toneellichtinstallatie en geluidsapparatuur. In het hartje van Lierop staat De Vurherd. Eerst school, toen gemeenschapshuis. De verbouwing nadert haar voltooiing. Nu het bijna klaar is, kun je het bijna geen (gemeenschaps)huis meer noemen. Het lijkt meer een villa. De sjieke aangebouwde grote zaal straalt een schouwburgsfeer uit. Ondanks de zakken cement op het podium en verse verflucht. De Vurherd was vanaf de jaren dertig een school. Jongens en meisjes werden van elkaar gescheiden in twee aparte gedeeltes. Gemeentelijk projectleider Gerard Lomans wijst de plaats aan waar ooit de scheidingswand liep: 'Alleen juffen en meesters mochten daar doorheen.' Lomans was een klein jaar lang vanuit de gemeente verantwoordelijk voor het verloop van de verbouwing, die in september van start ging. In de jaren zeventig werd de school overvol. 'Vanaf dat moment werd het een gemeenschapshuis voor Lieroppenaren', vertelt Lomans. Er werd vanalles aangebouwd, een foyer verrees. Alle Lieropse verenigingen vonden er hun plek. Langzaam werd het krapper en krapper. 'Hier was vroeger de grote zaal.' Onder Lomans' voeten ligt de nieuwe vloerbedekking van de verplaatste foyer. 'Er was eerst eigenlijk geen plaats om echt iets op te voeren. Een vast podium ontbrak.' Dus besloot het gemeentebestuur van Someren, samen met de Belangengroep Lierop, om het groots aan te pakken. 'We hebben de entree verlegd van de zijkant naar de voorkant van het gebouw', vervolgt Gerard Lomans. 'Het is een monument, dus moest de gevel intact blijven.' De complete aangebouwde achterkant van De Vurherd is gesloopt. Daarvoor in de plaats is de nieuwe grote zaal aangebouwd. De veelheid aan ramen biedt de mogelijkheid om bij opvoeringen ook gebruik te maken van daglicht, in plaats van kunstlicht. In de zaal is plaats voor een ruim tweehonderd koppig publiek. Achter een klein deurtje dat uitkomt op het podium, ligt een grote kleedkamer. Veel bergruimte maakt het mogelijk om materiaal van de verenigingen op te slaan. Vanaf volgende week kunnen de Lieropse verenigingen terecht in De Vurherd. Zoals het er nu uit ziet, is het gebouw elke dag bezet met een vereniging. Van fanfare tot koor, van volksdansers tot slagwerkers. Marian Welten van de Belangengroep Lierop klink hoorbaar tevreden. 'Het is heel mooi geworden. Met het nieuwe grote podium missen we eigenlijk alleen nog een toneelgroep', merkt ze op. De kosten van de nieuwe inrichting werden - op een gemeentelijke bijdrage van 100.000 gulden na - door de verenigingen zelf opgebracht. De Somerense stichting ONA schonk 15.000 gulden voor de muziekinstallatie. De gemeente investeerde in totaal ruim 1,6 miljoen gulden in de verbouwing. Het ontwerp is afkomstig van Lanfermeijer en Seelen architecten uit Oirschot; het Somerense bedrijf Wijnen voerde de bouwplannen uit.(e.d)


Vrijdag 22 Juni 2001:

Dorpsgenoot Richard van den Boomen gaat samen met nog een paar honderd collega’s naar de Filipijnen om daar gezamenlijk te werken tot aan de bouw van 75 woningen. De bouwlocatie is op Talisay, een van de ruim zevenduizend eilanden van de Filipijnen-archipel  waar in tien dagen de 75 woningen gebouwd gaan worden. De huizen worden gebouwd in enkel steens muren met een golfplaten dak. Het idee is ontstaan vanwege het 75- jarig jubileum van Stiho, een toeleveringsbedrijf voor de bouw. Het bedrijf besloot om in plaats van een groot feest aan 75 gezinnen een dak boven het hoofd te geven. Verder deed het bedrijf een beroep op sponsoring o.a. bij haar klanten zoals aannemersbedrijven. Aannemer Richard van den Boomen trok dit aan en hij meldde zich aan om in  de laatste week  van juni zijn eigen bedrijf zeven dagen te verruilen voor een sloppenwijk in Bacolod. Samen met de organisatie Habit for Humanity zal dit project gerealiseerd worden. Deze organisatie biedt voor noodlijdende gezinnen op een bijzondere wijze de mogelijkheid om min of meer zelf hun huis te bouwen. “De toekomstige eigenaren van deze woningen moeten zelf vijfhonderd uur mee helpen. Dit is niet allen voor de bouw van de woning, maar ook voor de sociale omgeving van die woningen. Zij leggen bijvoorbeeld gemeenschappelijke voorzieningen aan. Of helpen bij nadere bouwprojecten. Bovendien krijgen zij een renteloze lening als hypotheek. Zij krijgen hun woning dus niet voor niets”. Mede dankzij de steun van de Mierlose ondernemingen: MB Bouwstoffen, Elektro Technisch Bureau Van der Zanden, Smederij Verbruggen, technisch Bureau Heesmans, Rutjens Installaties, Raaymakers Houthandel (helmond) kan Richard van den Boomen straks omkijken naar waarschijnlijk een van de meest bijzondere ervaringen uit zijn leven. Namelijk het bouwen van iets dat voor iedereen de gewoonste zaak van de wereld zou moeten zijn. De tv- zender SBS zal in haar programma “Hart van Nederland” vanaf 23 juni dagelijks aandacht besteden aan dit bouwproject (m.k)


Vrijdag 22 juni 2001:

Maandagavond 25 juni om acht uur verzorgt mannenkoor ” A Capella” een openlucht concert voor de gasten van Steunpunt “Huize Henricus” aan de Offermansstraat te Lierop. Uitgenodigd zijn ook de bewoners van de aanleunwoningen en verdere belangstellenden. Het koor zal een gedeelte van haar repertoire ten gehore brengen.


Donderdag 21 juni 2001:

Lierop kende weer vele geslaagden op het Varendonck-College. Natuurlijk kunnen zij niet ontbreken op slaponline. Atheneum 2e fase: Erica Hoefnagels en Marijke van Dinteren. Havo 2e fase: Anke van Bommel, Ellen vd Velden, Elma vd Zanden, Mieke vd Eijnden, Rian van Schalen en Roefat Iskenderov. Mavo: Artiom Sarkisjan en Bart Hurkmans. VBO Bouwtechniek Timmeren: Geert van Lieshout en Willem van Vlokhoven. VBO Elektrotechniek: Rik van Lieshout. VBO Landbouw en Natuurlijke Omgeving: Piet Wijnen en Wim Renders. VBO metaaltechniek: Harm van Gastel, Hans Moors en Niels van Veldhoven. VBO Uiterlijke Verzorging: Petroe Obbema, Anke van Dinteren en Kelly van Seggelen. VBO verzorging: Marielle Lamers en Regina van Dijk. Slaponline wenst hen van harte proficiat en veel geluk bij het verder studeren.


Donderdag 21 juni 2001:

Het is (nog) rustig in Lierop. Op weg naar een mooi weekend van De Koepelbloazers met zoals de weersvoorspellers zeggen ‘ Goed Weer’ is het misschien een mooie gelegenheid om onze handige links eens te raadplegen. Zo’n maand voor de vakanties kan het interessant zijn om de handige links van het land waar je naar toe eens te bezoeken. Bij de Lieropse links heeft zich gisteren ook een nieuwe site aangemeld, n.l. buurtonline, een portal voor de gehele gemeente Someren.


Woensdag 20 juni 2001:
Inmiddels is bekend tegen welke ploegen Lierop 1 komend seizoen aan moet treden. Het beloofd een erg interessante klasse te worden met vele regionale ploegen die van oudsher in hogere klassen gespeeld hebben maar afgelopen seizoen door de versterkte degradatieregeling in een klasse lager terechtkomen. De volgende ploegen spelen naast Lierop in deze klasse: NWC, Bavos, DVG (Liempde), Helmond, Liessel, Mariahout, Mierlo-Hout, Mifano, Mulo, Rhode (St. Oedenrode), Sparta 25 en Stiphout Vooruit.


Dinsdag 18 juni 2001:

Komend weekend is heel Lierop weer in feestelijke stemming als De Koepelblaozers hun jubileum vieren. Vermeldenswaardig is nog dat zij afgelopen zaterdag op het Kapellenfestival in Sterksel de eerste prijs gewonnen hebben. Met show en ‘ertegenaan-muziek’ lieten ze de concurrentie ver achter hun. Reden te meer om het a.s. weekend nog eens dunnetjes over te doen. Het programma voor deze drie dagen is als volgt:

Vrijdag 22 Juni 2001 van 19.30-21.00 uur Receptie (huldiging Piet van Lieshout 25jr. en Geert Sanders 12½ jr.); 21.00-22.00 uur Muzikale Reunie oud-leden + leden Koepelbloazers; 22.00 uur Feestavond met orkest "So What". Zaterdag 23 Juni 2001 om ± 20.30 uur Smartlappenfestival met als hoofdprijs "DE GOUDEN TRAAN". Optredens op dit smartlappenfestival van HUUP HOLLAND HUUP, DE TREKZAKKEN etc. Zondag 24 Juni 2001 om ± 10.00 uur Fruhshoppen (muzikale rondgang door Lierop met fanfare en slagwerkgroep); ± 11.00 uur Ontbijt (gezamelijk ontbijt voor alle leden met partners en kinderen van Fanfare St. Willibrordus); ± 13.00 uur Kapellenfestival m.m.v. D'Ommelaars, D'Einder Muzikanten, De Bezembloazers, Tralderhand, De Bietenrooijers en de Koepelbloazers (tijdens deze middag zal er een springkussen voor de jeugd aanwezig zijn + schminkers).


Maandag 18 juni 2001:

Voor het storten van je afval op de milieustraat aan de Holberg in Someren heb je binnenkort een pasje nodig. Om alleen inwoners van Someren en Asten de mogelijkheid te geven hun afval hier kwijt te kunnen is gekozen voor een persoonsgebonden pasje (creditcard-formaat) waarop via een streepjescode je adres is aangegeven. Deze pasjes worden komende week verstrekt aan alle inwoners van Asten en Someren.


Maandag 18 juni 2001:

Vandaag (vanaf 19.00 uur) zal de fanfare in twee groepen het buitengebied van Lierop muzikaal opluisteren in het kader van de jaarlijkse donateursanctie. Het is de eerste keer dat je bij het bezoeken van de verschillende gehuchten geconfronteerd wordt met het herindelinggebeuren. Hoe lang duurt het nog tot al deze straten/gehuchten bij Helmond komen? Je moet er niet aan denken. Voorlopig is het nog een Lieropse route, n.l. Route 1: 19.15 hersel, 19.25 Gebergte, 19.35 Winkelstraat, 19.45 Winkelstraat, 19.55 Veldweg, 20.05 Lungendonk, 20.15 Eindje, 20.25 Herselseweg, 20.35 Stipdonk/Kanaaldijk, 20.45 Middenweg, 20.55 Stipdonk, 21.05 Kanaaldijk ZO, 21.15 Stipdonk, 21.15 Achterbroek, 21.35 Verhagenstraat en om 21.45 Steemertseweg. Route 2: 19.15 Laan ten Boomen, 19.25 Otterdijkseweg, 19.35 Otterdijk, 19.45 Kromvenweg, 10.55 Slievenstraat, 20.05 Varendonkweg, 20.15 Berkeindje, 20.25 Vaarsehoefweg, 20.25 Vaarsehoef, 20.45 Vaarsehoefweg/Groenstraat, 20.55 Heieind, 21.05 Moorsel, 21.15 Wertstraat, 21.25 Hogeweg, 21.35 Broekkant, 21.45 Kerkenhuis


Zondag 17 juni 2001:

We zijn bijna de drieduizend bezoekers gepasseerd sinds we op 4 april zijn begonnen met deze vernieuwde site, daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Zo zie je maar weer dat je in een behoefte voldoet, maar toch willen wij nogmaals een oproep doen aan de Lieropse bevolking en verenigingen om mee invulling te geven aan deze site. dus als u iets gaat organiseren of een oproep wilt plaatsen of wat dan ook, laat het ons óók even weten. Via het internet draagt u boodschap veel verder, zeg maar gerust wereldwijd. Wij zijn dag en nacht bereikbaar via ons mailadres.


Zaterdag 16 juni 2001:

Een dag kan niet beter beginnen dan met een mooie spreuk, laten we die nou toevallig elke dag een nieuwe plaatsen op onze voorpagina. Heeft u nog zo'n opbeurende spreuk waar je de hele dag mee vooruit kan? Mail ze naar slaponline zodat we die kunnen plaatsen, daar worden wij dan ook weer blij van, en onze bezoekers ook.


Zaterdag 16 juni 2001:

Zoals reeds eerder gemeld zal er morgen (zondag) een vlooienmarkt plaatsvinden welke georganiseerd is door A Capella. Wat we nog niet gemeld hebben is dat er morgen om 14.00 uur vanaf het Kerkplein vertrokken wordt voor een wandeling op de Strabechtse Heide onder begeleiding. Ook kinderen kunnen mee. Hopelijk houdt het ‘weer’ rekening met onze Lieropse evenementen.


Vrijdag 15 juni 2001:

Op de redactie hebben we gelezen dat de Lieropse Koepelkerk weer te bezichtigen is door de toeristen. Elke woensdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur zullen vrijwilligers aanwezig zijn om als gids het publiek rond te leiden. De kerkdiensten worden overigens gehouden op zaterdag om 18.30 en zondag om 10.00 uur. De Lieropse koepelkerk werd in 1895 ingewijd en was het laatste ontwerp van de architect Carl Weber. De Lieropse kerk vertegenwoordigt al de artistieke kwaliteiten van hem en is daarom dan ook ‘iets aparts’. Het is jammer dat in de vijftiger jaren twee bijna 60 meter hoge torens moesten worden ingekort vanwege instortingsgevaar. Deze zijn in 1986 slechts ten dele opgetrokken (tot 30 meter hoogte). Ook de binnenzijde van de kerk is nog in z’n authentieke staat. Al met al beslist een toeristische trekpleister welke de moeite waard is te bezoeken.


Vrijdag 15 juni 2001:

Dit jaar organiseert motorclub MAC Lierop een GP motorcross on 1 en 2 september, waarbij tussen 10.000 en 15.000 motorcross liefhebbers uit de gehele wereld worden verwacht. Om de hele organisatie van deze motorcross in goede banen te leiden hebben ze veel vrijwilligers nodig. Ze zoeken vrijwilligers en verenigingen die zich op alle gebied in willen zetten in de periode van 25 augustus tot 8 september. Gezocht wordt er naar medewerk(st)ers voor de bewaking, het parkeren, aanleg nutsvoorzieningen, catering, poetsen en nog veel meer. Wil jij ook helpen met het grootste evenement dat ooit in de gemeente Someren georganiseerd wordt? Meld je aan bij Henk Bongers, tel: 0492-331611. Erik Hurkmans, tel:0495-663425 en Piet van de Zanden tel:0492-331694.


Donderdag 14 juni 2001:

De jaarlijkse donateursactie van de fanfare staat weer voor de deur. De fanfare kan niet zonder de steun van de Lieropse bevolking. Het instrumentarium en de opleidingen slokken een heleboel geld op en ondanks de diverse acties waarbij alle leden ingezet worden zijn de inkomsten van de jaarlijkse donateursactie van eminent belang. Zoals gebruikelijk zal er op vrijdag vanaf 19.30 uur in vol ornaat door de kom van Lierop gemarcheerd worden om de mensen te laten horen dat ze er nog zijn en ze te herinneren aan de bijdrage die opgehaald wordt door rustende leden, bestuur en commissarissen. De fanfare kan niet gemist worden in een gemeenschap als Lierop en als iedereen daaraan denkt bij de greep in de portemonnee dan komt alles goed en zullen de instrumenten nog tot in lengte der jaren hun tonen over Lierops grondgebied laten horen en wellicht blazen ze Helmond nog eens Lungendonk over. Terug naar af. Op maandag 18 juni zal het buitengebied aan de beurt zijn. Dan zal in twee groepen elke uithoek van Lierop bezocht worden met frisse klanken.


Woensdag 13 juni 2001:

A.s. zondag zal in De Donck de première ‘De getergde Feeks’ van Shakespeare opgevoerd worden door Toneelvereniging De Speledonckers o.l.v. Harold Schraven. Ze hebben er een bijzondere voorstelling van gemaakt waarin vooral de humor van Shakespeare naar voren zal komen. Het begint om 14.30 uur en de entree is f 15,- (voor kinderen tot 12 jaar f 7,50). ’s Morgens om 10 uur zal er vooraf aan de première een openluchtmis gehouden worden welke opgeluisterd wordt door Fanfare St. Willibrordus uit ons eigen Lierop.


Woensdag 13 juni 2001:

Op 22 september zullen er in Lierop gewoon auto’s rijden. Dit in tegenstelling van een landelijke actie waarbij men wil dat op deze zondag de auto’s binnen blijven. Echter de gemeente Someren heeft – evenals diverse andere gemeenten – besloten om niet me te doen met deze autovrije dag. Omdat het op deze dag Someren kermis is en men niet genoeg politie op de been kan krijgen is er vanaf gezien.


Dinsdag 12 juni 2001:

Afgelopen zondag werd in de Sporthal aan de Lijestraat een jeugd judotournooi gehouden. Zo’n 80 jeugdjudoka’s, waaronder 10 Lieropse judoka’s, streden een sportieve strijd om de prijzen. Volgens insiders werd het toernooi een succes en is het voor herhaling vatbaar.


Dinsdag 12 juni 2001:

Gisterenavond zijn op het Gemeentehuis in de commissie Openbare Werken en Milieu de bezwaren tegen de aansluitbijdrage riolering van het gebied boven de A67 besproken. In het kader van de eventuele toekomstige herindeling zullen dit soort vraagstukken steeds meer voor gaan komen. De uitslag van deze bespreking zal zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden.


Dinsdag 12 juni 2001:.
Nogmaals plaatsen we het bericht dat er in het weekend van 8 en 9 september in het kader van Someren 700 'Bourgondisch Lierop' wordt georganiseerd. Dit gaat gebeuren door de beide gilden en de fanfare. Er gaat veel gekaart, gescjoten en natuurlijk ok gedronken  worden. En je kan een leuk weekendje naar Parijs winnen, en wie wil dat nou niet? Schrijf in, het kan nog tot 1 juli. meer info


Maandag 11 juni 2001:

Lierop is weer verlost van een hele hoop kapotte, minder kapotte en niet kapotte spullen. Gisteren heeft A Capella met man en macht gewerkt om de fietsen, televisietoestellen, bedden, banken, potten, pannen enz. enz. te verzamelen. Deze worden uitgezocht en volgende week op de vlooienmarkt aan de man (of vrouw) gebracht. Er zitten beslist interessante spullen bij, dus komt dat zien.


Zondag 10 juni 2001:

Tijden het jastoernooi in cafe Nellie van Oosterhout, zijn na twee jaar eindelijk de tot dan toe jaskampioenen ontroond. Nellie zelf en Theo Hendrix moesten de eer laten aan Wim Berkers en Toon Maas die het kampioenschap overnamen. De tweede plaats was voor Sjeng Gubbels en Peter Maas, derde werden de ex kampioenen Nelie van Oosterhout en Theo Hendrix, vierde Geert van Hoof en Joop van Stiphout, vijfde Harrie Thijssen en Leo van Vleuten, en een zesde plaats  was er voor Leo van Well en Toon van de Ven.


Zondag 10 juni 2001:

Dat Nirwana's jeugdsoos een groot succes is kan nu wel geconcludeerd worden, afgelopen vrijdag waren er 180 jeugdigen aanwezig op een spetterende "TMF party" waarbij videoclips van de beste muziek op een groot scherm geprojecteerd werden. Nirwana's Jeugdsoos is speciaal voor 12-13-14-15-16 jarigen. 1 x Per maand wordt op de vrijdagavond een activiteit georganiseerd in het gebouw van O.J.C. Nirwana. Jouw stem is heel belangrijk in wat er georganiseerd wordt. Maar nog mooier zou het zijn dat jij activiteiten mee gaat organiseren. Neem contact op via de mail (nieuws@slaponline.nl en wij zorgen wel dat jouw mail op de goede plek terecht komt) wanneer jij goede ideeën hebt over wat er georganiseerd moet worden en wanneer je activiteiten mee wilt gaan organiseren. Entree voor de eerste avond is ƒ. 2,50, daarna ƒ. 2,50 voor leden en ƒ. 3,50 voor niet-leden. Aanvang 20.00 uur tot 23.00 uur.  Je kunt lid worden van de Nirwana's Jeugdsoos voor ƒ. 2,50. Dat kan tijdens een activiteit aan de kassa. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de activiteiten van Nirwana's Jeugdsoos door middel van een flyer en… je krijgt korting op de entreeprijs, doen dus. (Tijdens de avonden wordt er geen alcohol geschonken.)


Zaterdag 9 juni 2001:

Nog steeds is een grote meerderheid van de slapbezoekers het eens met de stelling dat het Nederlands voetbalelftal beter thuis kan blijven tijdens het komende wereldkampioenschap in Korea en Japan. U kunt nog steeds stemmen op deze stelling via onze voorpagina. Als u zelf eens een stelling wilt loslaten op onze bezoekers dan kan dat via ons e-mail adres.

 


Zaterdag 9 juni 2001: 
Uit welingelichte bron horen we dat het Tuinfeest 2001 'rond' is. Het programma is als volgt:
Vrijdag 3 augustus: FAN, DI-RECT en VAN DIK HOUT.
Zaterdag 4 augustus: BARFLY, SPEEDKING, 16 DOWN, ELLEN TEN DAMME, DREADLOCK PUSSY, FISHER Z, LIQUIDO, LES TRUTTES en nog een topper, n.l. League of ExtraOrdinary Gentlemen (L.E.O.G.) met niemand minder dan Rudeboy (ex-JunkieXL, ex-Urban Dance Squad)! Rock on!
Zondag 5 augustus: COVERNIGHT met GOLLIWOGS, NUTELLICA en ACTION IN DC. 

( Meer informatie volgt binnenkort of je gaat naar de site van Nirwana)


Vrijdag 8 juni 2001:

Het Asielzoekerscentrum aan de Philipsbosweg 7 in Lierop houdt op a.s zondag 10 juni van een tot vier uur een open dag. Dan kun je bekijken hoe het er op een asielzoekerscentrum aan toe gaat, wat voor mensen er wonen en welke instanties er betrokken zijn. Bovendien kun je genieten van hapjes en muziek van verschillende landen en culturen.


Vrijdag 8 juni 2001:

In het kader van het 60 jaar bestaan van biljartclub DE KETSERS wil de feestcommissie weer een nederlaagtoernooi organiseren. Iedere vereniging, kaartclubje, vriendenclub of groepje is welkom. Het groepje moet bestaan uit 5 personen. Ze willen in januari 2002 starten. Wilt u meer weten of opgeven dan kan er gereageerd worden bij Toon Maas, Lijestraat 50, Lierop, tel.0492-331244.


Donderdag 7 juni 2001:

Morgen (vrijdag 8 Juni) is er een groot jastoernooi om 20.00 uur bij cafe Nellie v. Oosterhout.

Iedereen is van harte welkom, dus tot morgen.


Donderdag 7 juni 2001:

FAN is weer terug in Lierop. De FAN-bus, geleend van de familie Hurkmans - waarvoor ze veel dank verschuldigd zijn - bracht hen veilig terug. Na hun optreden dinsdagavond in Emilia zijn ze meteen aangereden en na een nachtelijke rit zijn ze woensdagmiddag thuis aangekomen. Een vermoeiende reis, maar de moeite waard. De ervaring die ze in Italie hebben opgedaan nemen ze hen niet meer af. Vanaf nu weer met beide beentjes op de grond in Lierop.


Donderdag 7 juni 2001:

Bent u een oud Lieropenaar die is uitgeweken naar verre oorden, binnen of buitenland om wat voor reden dan ook. Wij zouden graag willen weten wie u bent en hoe het met u gaat. Een soort reünie op slaponline, een soort van, oh ja, daar had ik al lang niets meer van gehoord, die was ik al bijna vergeten rubriekje. Als je wil meedoen, (en dat wil je) laat het ons dan weten via onze mail en doe daarin je verhaal van hoe je bent gevaren en wat je werk nu is, of je nog wel eens aan Lierop terugdenkt enz, enz, je mag helemaal zelf uitmaken wat je het thuisfront wilt laten weten. Je mag er ook een foto bijvoegen, dan plaatsen wij het op deze site zodat niemand meer wordt vergeten. Onze eerste gast in "Hoe is het met..." is oud pastoor Herman Keunen.


Woensdag 6 juni 2001:
Het is slap in Lierop met het Nieuws. Op de redactie horen we wel dat er volop activiteit is in het oefenen van smartlapliedjes voor de Koepelblaozersfeesten. We hebben al enkele dingen gezien... het wordt beslist lachen.


Woensdag 6 juni 2001:modern_train_lights_speeding_md_clr.gif
Ons is ter ore gekomen dat er een kans bestaat dat we in Lierop geen IJzeren Rijn krijgen. In de plaats daarvan  verwachten we binnenkort in de tuin van Riny Verstappen een heuse trein die beslist veel bekijks zal krijgen vanaf de snelweg. Het zou interessant zijn te bekijken of er via dit gevaarte een actie tegen de IJzeren Rijn kan worden opgezet. Laat ons - en anderen - denken.... en zien hoe het er allemaal uit gaat zien. Laten we hopen dat de automobilisten niet TE lang kijken zodat er geen ongelukken gebeuren.


Dinsdag 5 juni 2001:
Zojuist (21.00 uur) kwam het bericht op de redactie binnen dat vanavond om 10 uur het optreden van FAN live te zien is op internet via
www.discozapping.com. Klik op logo van ZOO Emilia en je kunt het volgen (beeld en geluid), tenminste voor degenen die er nog op tijd bij zijn! Voor degenen die te laat zijn... blijf ons bezoeken, op elk moment van de dag kan er actueel nieuws binnen komen, zo zie je maar weer.


Maandag 4 juni 2001:

Op de Slapredactie kwam weer nieuws binnen uit Italie waar FAN nog steeds aan het rondtouren is. Na het eerste succesvolle optreden van afgelopen vrijdag moesten ze zaterdag optreden in Cuneo. Het bleek een niet al te best georganiseerd festival te zijn. Een open podium op een grasveld waar zo’n 1000 bezoekers aanwezig waren. De – tot nu toe – grootste klapper kwam echter gisteren in Bergamo in een hockeystadium vlak naast het voetbalstadion van Atalanta Bergamo. Slechts twee bands (FAN en The Shannon) speelden daar voor ruim 5000!! bezoekers die geweldig uit hun dak gingen bij het optreden van FAN. Een ware happening voor de drie. De CD’s en T-shirtjes vlogen eruit en het was voor de bandleden een vreemde gewaarwording dat ze handtekeningen moesten zetten. Ook was er veel vraag naar de drumstokken en placktrems, waarop Stef op ’n gegeven moment tegen zo’n Italiaan zei: ‘Witte wel wa da kost’. Vandaag is hun rustdag welke o.a. benut zal worden voor het kopen van placktrems en drumstokken want het optreden van morgen in Reggio Nell Emilia beloofd volgens insiders het grootste spektakel van hun tour te worden (wordt vervolgd).(meer)


Maandag 4 juni 2001:

Het jaarlijkse familietournooi van de SV Lierop werd onder wisselende weersomstandigheden afgewerkt. Het was weer gezellig op en rond de velden waar 10 families elkaar weer eens ontmoetten. Er werd goed gegeten (diverse snacks waren al vroeg uitverkocht) en gedronken (het was nog erg laat licht in de kantine). Na een spannende finale tussen de families Hurkmans en Kusters was de uitslag 1-1. Dit betekende strafschoppen. Deze werden door de familie Kusters het best genomen. Bij de familie Hurkmans misten de 'zekerheidjes' Frits en Leon Verstappen. Als derde eindigde de familie van de Boogaart en als laatste de familie van Lierop. De sportiviteitsbeker werd uitgereikt aan Harrie van Bussel (van de familie van Bussel uiteraard). Volgend jaar wordt, in tegenstelling tot andere berichten, het familietournooi gewoon weer op 1e Pinksterdag gehouden. Het Nirwanatournooi zal dan ook weer op Hemelvaartsdag gehouden worden. 


Zondag 3 juni 2001:

De kop is eraf. Het eerste optreden van Fan op vrijdagavond in het Italiaanse Lecco kan gerust een succes genoemd worden. Het Open Air Fest, zoals het daar stond aangekondigd, werd gehouden in een schitterende omgeving aan een groot meer met als achtergrond 'echte' bergen en het kende een grote opkomst van jeugdigen. Zo'n kleine 2000 Italiaanse jongeren en 'n viertal Hollanders (familie en Doretti), genoten van de drie optredende bands waarvan FAN om 21.00 uur plaatselijke tijd de opening verrichtte met o.a. de nummers van hun nieuwe CD. (download stop.mp3) Het werd een goed optreden waaraan ze nu ook Italiaanse FANS hebben overgehouden, getuige de verkochte CD's (25000 lires), klinkt toch wat anders dan f 20,-!. Gisteren ging de reis - van plm. 300 km - naar Cuneo en vandaag staan ze in Bergamo, waarna dinsdag in Regio Emilia de tour wordt afgesloten. Meer informatie volgt zeker via slaponline.(meer)


Zondag 3 juni 2001:

Op onze voorpagina zijn we een nieuwe poll gestart, dit naar aanleiding van de prestaties van het Nederlands voetbalelftal in Estland. Op de vorige poll is zestig maal gestemd op de stelling: gemeentelijke herindeling is in Lierop niet meer te stoppen. 29% was het daar mee eens, 71% was het daar niet mee eens. Dus de conclusie die getrokken kan worden is dat er genoeg animo is om de strijd aan te gaan, je kan nog steeds protestmails sturen via onze voorpagina tegen annexatie.


Zondag 3 juni 2001:

Vandaag vindt op sportpark "de Renkant" het traditionele familietoernooi plaats. Het zal weer een toernooi worden wat op het scherpst van de snede wordt afgewerkt. De rivaliteit tussen de families is alweer sterk opgelaaid, en zal weer op een sportieve manier ontladen worden op de waarschijnlijk natte grasmat van S.V Lierop. Er is een overdekt terras aanwezig, dus als het regent kan je onder het genot van het bekende hapje en drankje de bui over laten trekken. (meer)


Zaterdag 2 juni 2001:

Sinds we met de nieuwe site op internet staan zijn we alweer de tweeduizend bezoekers gepasseerd, daaruit blijkt dat er voldoende belangstelling bestaat om door te gaan op de ingeslagen digitale snelweg. Graag willen wij iedereen bedanken voor de positieve reacties en opbouwende kritiek, daardoor houden wij er de zin in en kunt u op de hoogte blijven over het wel en wee in Lierop. En blijf reageren .


Zaterdag 2 juni 2001:

De Vurherd is gisteren opgeleverd, nu de inrichting nog en dan kan op zaterdag 30 juni om half twee de officiële opening plaatsvinden.De hele middag zullen er op het nieuwe grote podium in de zaal optredens plaatsvinden. De Fanfare, Lierelare, demarage, volksdansgroep, Stage Fright, Tamboerskorps, a, Capella, Easy and Free, en Huup Holland Huup, met andere woorden een behoorlijk vol programma. Op het als terras ingerichte buitenterrein zal een bar aanwezig zijn, en een springkussen ontbreekt natuurlijk ook niet. Voor de allerkleinsten is er een ballonnenwedstrijd georganiseerd. Be there.


Zaterdag 2 juni 2001:

Als je nog ouwe spullen op je zolder hebt liggen en je wil er al een tijdje vanaf, dan is dit je kans. Op 9 juni komt a'Capella langs om je te verlossen van die zooi. Er is echter ook een maar aan, het moet wel allemaal verkoopbaar zijn en het mogen geen koelkasten, bankstellen, banden, bedstukken, matrassen, spaanplaat kasten, accu's, plastic jerrycans, oude kunststof tuinmeubelen, defecte televisies en computers, enz, enz. Heeft u dat nou ook? Die zolder komt nooit meer leeg.


Het weer wordt wat minder, maar toch wenst slap allen die  weg gaan, of gaan voetballen, naar muziek gaan luisteren of wat dan ook, een leuk pinksterweekend toe. Voor meer weer moet je weer kijken op het weer. Want niets is zo veranderlijk als........het weer.


Donderdag 31 mei 2001: 

De Werkgroep IJzeren Rijn bezocht dinsdag 22 mei jl. de informatieavond die door Rail Infrabeheer in De Vierspan in Deurne werd gehouden. Rail Infrabeheer presenteerde de inhoud van de door haar samengestelde Milieu Effect Rapportage met betrekking tot de verschillende trajecten voor de IJzeren Rijn. Op deze avond bleek dat Rail Infrabeheer de voorkeur geeft aan de Limburgse trajecten, de zogenaamde A-varianten. Toch waarschuwde een van de onderzoekers ons het F-traject (van Turnhout langs de A67 naar Venlo) niet te vergeten. De haalbaarheid van dit traject wordt door de Provincies Brabant en Limburg in een afzonderlijke studie onderzocht. Dit onderzoek vindt zonder enige vorm van openbaarheid plaats en de uitkomst wordt in september 2001 meegenomen in de besluitvorming. Er is dus nauwelijks inspraak of controle mogelijk. Door Eindhoven Airport is inmiddels verzocht om een aansluiting op de A67-lijn voor personenvervoer van en  naar het vliegveld. Ook de herindeling, waarbij Somerens grondgebied noordelijk van de A67 naar Helmond gaat kan een belangrijke rol spelen bij de uitkomst. Helmond is een uitgesproken voorstander van de A67-variant (het F-traject), want dit traject biedt de mogelijkheid tot het aanleggen van een overslagemplacement op Industrieterrein Zuid Oost Brabant. Ook de ondernemers op het bedrijventerrein bij Venlo juichen deze variant toe, om dezelfde reden. We werden er nog op gewezen dat  minister Netelenbos niet gebonden is aan de door Rail Intrabeheer uitgebrachte adviezen. De minister blijkt een enorme hoeveelheid vrijheid te hebben bij de besluitvorming en kan dus ieder advies simpelweg negeren. Waakzaamheid blijft dus geboden! De Milieu Effect Rapportage is bij de werkgroep in te zien. Een CD-ROM over het onderwerp is te verkrijgen bij Maria Jacobs tel. 335001.   (tekst: wekgroep IJzeren Rijn - Belangengroep Lierop)


Donderdag 31 mei 2001:

Nog drie nachtjes slapen… we horen vandaag dat de familie Hurkmans de laatste dagen erg slecht geslapen heeft. Sommige Hurkmans-voetballers schijnen zelfs al psychische hulp aangevraagd te hebben om de komende dagen te overbruggen. We hebben gehoord dat ze overwegen om zaterdagavond een groepstherapiemotivatiesessiegerichtopnietinbroekpoepenvanschrik te volgen.


Woensdag 30 mei 2001:

Voor de Lieropse band Fan is het bijna zover. Na hun try-out tour in Nederland en België vertrekken voor een viertal optredens naar Italië om hun nieuwe cd "stop" te promoten. Het eerste optreden is a.s vrijdag in Lecco vervolgens gaat het zaterdag naar Cuneo en zondag in Bergamo. De tour wordt afgesloten op dinsdag in Reggio dé Milia. Er zal een slap redactielid aanwezig zijn in Italië om verslag uit te brengen van de verrichtingen van dit drietal. Na hun Italiaanse tour zijn ze weer te zien op 29 juni in de feesttent in Someren en 3 augustus op het Nirwana Tuinfeest.          (op de foto: Chris van de Ven) meer


Dinsdag 29 mei 2001:

Gisteren viel de koepel binnen op de redactie van slaponline met hierin de presentatie van deze site aan het gehele Lieropse volk. De verwachting is dat we een aantal nieuwe bezoekers mogen verwelkomen en dat doen we dan bij deze. Als je wilt reageren op deze site, goed of slecht laat het dan even weten (via mail of gastenboek) zodat we weten of we op de goede weg zijn of dat we er beter mee op kunnen houden. Hoe het ook zij, kijk maar eens rustig rond en kom nog een keertje terug.


Dinsdag 29 mei 2001:

Als je een gezellig weekend wilt meemaken in Lierop met aktie en muziek. Als je van inslag een Bourgondiër bent, je houd ook wel van een kaartje leggen met je vrienden c.q vriendinnen en je vindt een weekendje Parijs niet te versmaden en je bent niet vies van een spelletje? Dan moet je hier klikken en je inschrijven, compris ?


Maandag 28 mei 2001:

Het was een gezellige en drukke middag in Nirwana met 3FM op bezoek, het was alleen jammer dat we wat weinig Lierops over de radio hebben kunnen horen. Hoe dan ook, voor diegene die het niet gehoord hebben en dat alsnog willen Slaponline heeft het opgenomen en als mp3 bestand op een cd gezet. Als je interesse hebt neem contact met ons op via de mail


Maandag 28 mei 2001:

De familie Hurkmans wordt weer geconfronteerd met de familie van Lieshout tijdens het jaarlijkse familietournooi. Er is al veel over geschreven en nog meer over gepraat maar dit jaar zal het anders zijn dan de afgelopen jaren toen de familie Hurkmans - geholpen door enkele schitterende voetballers zoals o.a. Leon Verstappen - veel geluk had in de onderlinge confrontaties. De smoesjes van geblesseerde Hurkmans-spelers bereiken ons al van alle kanten. De familie van Lieshout is zelfs in trainingskamp geweest in Bakel. Alles om niets aan het toeval over te laten. 


Zondag 27 mei 2001:

Iedere zondag van 14.00 - 17.00 uur verlaat Jeroen Kijk in De Vegte zijn vertrouwde studio in Hilversum om elders in het land de boel op stelten te zetten. In bruine kroegen, grandcafés, theaters en studentenbars door heel Nederland, ontvangt Jeroen artiesten en bands uit binnen- en buitenland voor een live-optreden en praat hij met bezoekers. BNN Live komt vandaag vanuit Nirwana in Lierop met de Nederlandse punkband de Heideroosjes. Hun nieuwste cd 'Fast Forward' is net uit en belooft weer veel pret! Ook de Travoltas zijn van de partij, zij komen volgende maand met een nieuw album. Op dit moment spelen ze in verschillende clubs in Nederland nummers van hun all-time heroes, The Beach Boys. Verder is de legendarische Achterhoekse band Normaal aanwezig. Zij trekken zich veel van het leed van de MKZ-boeren aan en naar aanleiding van de crisis maakten zij een nummer. Dit mag je niet missen! Als je d'r bij wilt zijn, dan maken we het je heel makkelijk, de toegang is gewoon gratis! BNN Live, van 14.00 - 17.00 uur op 3FM. Als je er niet bij kan zijn, geen nood slaponline neemt de hele uitzending op en zet deze als mp3 op cd.


Zondag 27 mei 2001:

Door het mooie weer loopt het bezoek aan onze prachtige site iets terug, veel vaste bezoekers zitten op het terras of zijn op vakantie. En we kunnen ze geen ongelijk geven, gelukkig kan elk bericht dat ouder is dan een maand nagelezen worden op ons archief zodat je niets hoeft te missen. Ondertussen blijven we natuurlijk aktueel en zitten we boven op het Lieropse nieuws, ook al is het wat slap online.


Zaterdag 26 mei 2001: 

De Lieropse koepelkerk Heilige Naam Jezus is ook deze zomer weer open voor toeristen en andere belangstellenden die geïnteresseerd zijn in de bijzondere bouwstijl. Van 17 juli tot en met 11 september zijn elke woensdag- en zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur gidsen aanwezig om de bezoekers rond te leiden in het kerkgebouw. Vanmiddag is het kerkgebouw in het kader van de zomeropenstelling ook al een keer onder leiding van deskundige vrijwilligers te bezoeken. Wie de kerk wil bezichtigen buiten de officieel vastgestelde openingstijden, kan een afspraak maken. Daarvoor kunnen belangstellenden bellen naar de pastorie, tel. 0492-331215.


Zaterdag 26 mei 2001:

Op maandag 28 mei wordt de jaarvergadering van de parochie Lierop gehouden, na de pauze verteld pastoor Jan Zwirs over zijn ervaringen tijdens zijn werk op het eiland  Borneo.  Aanvang 20.00 uur, steunpunt Henricushof Lierop.


Zaterdag 26 mei 2001:

Ons is ter ore gekomen dat de vermeende jeu de boules-kampioen van Lierop op eigen bodem gruwelijk is verslagen. Frank Hurkmans, samen met zoon Guus verloor twee keer met 13-0 van het duo Maarten van de Wiel met zoon Rick. Daar zal de grote mond van Frank wel van over gaan werd de slapredactie medegedeeld.


Vrijdag 25 mei 2001:

"De ouwe hap" is gisteren winnaar geworden bij de mannen van het Nirwana voetbaltoernooi, bij de vrouwen ging "wast di hier" met de eer strijken. Het toernooi werd onder stralende omstandigheden gespeeld op sportpark de Renkant.


Vrijdag 25 mei 2001:

De familie van Lieshout werkte een familietoernooi af in Bakel als voorbereiding van het gelijknamige toernooi op eerste pinksterdag in Lierop.  Ze werden negende wat natuurlijk geen goed doet aan het zelfvertrouwen en het moraal in het team. Dat ze aan verjonging toe zijn is ook wel duidelijk. ( zie foto in de slapgalerij )


Donderdag 24 mei 2001 2001 2001:

Door het fantastische weer zal op deze Hemelvaartsdag het voetbaltoernooi van Nirwana geheid een succes worden. Ga maar eens kijken als je niets te doen hebt, het terras van de voetbalkantine is weer opgebouwd en de biertjes zullen ongetwijfeld lekker koel zijn. De slapredactie gaat in ieder geval volop genieten van deze vrije dag.


Donderdag 24 mei 2001:

Graag willen wij er op wijzen om eens een keer een bezoekje te brengen op onze Oscars pagina. Je kunt daar de hevige strijd bekijken tussen de verschillende categorieën. Breng ook je stem uit zodat we binnenkort over kunnen gaan naar de definitieve einduitslag. Klik op Oscars.


Woensdag 23 Mei 2001:

De Lieropse gemeenschap wordt op een botte, crue, manier in tweeën gesplitst. Lungendonk wordt een niemandsland, de bewoners zullen nergens meer bijhoren. Dat zeggen de Belangengroep Lierop en de actiegroep Handen af van Lierop in een protestbrief aan de Minister van Binenlandse zaken. In die protestbrief, die maandagavond brede steun kreeg van de ongeveer 90 aanwezigen op een actievergadering, ageren de belangengroep en de actiegroep tegen de plannen van de minister om het gebied Lungendonk aan Helmond toe te wijzen. De brief is een eerste reactie vanuit Lierop, zo zegt de actiegroep. Dezer dagen wordt het protest in Lierop ook letterlijk zichtbaar. Het dorp komt vol te hangen met affiches en borden waarop het ongenoegen van de Lieropenaren breed uitgemeten wordt. Ook Slaponline blijft het nieuws over de herindeling volgen en het protest daartegen ondersteunen.


Woensdag 23 mei 2001:
De Lieropse band FAN heeft afgelopen zondag meegedaan aan de semiefinale van de Wraak van Brabant. Totaal zijn er van de 170 bands nog 16 over die over vijf podia uitmaken welke 5 er over blijven voor de finale. Fan, een van de 16 bands, trad met 4 andere bands op in Oss. De uitslag wordt a.s. donderdag vanaf 20.00 uur bekend gemaakt op Omroep Brabant. We verwachten niet dat FAN als eerste zal eindigen. Ze hadden de pech dat het geluid tijdens hun optreden niet al te best was en bovendien was er geen tijd om te soundchecken vanwege tijdproblemen. Maar je weet nooit? De Fan-leden vonden het desondanks kicken om mee te mogen doen aan de semiefinale en ze concentreren zich nu op hun tournee in Italie waarvoor ze volgende week vertrekken.


Woensdag 23 mei 2001:
Morgen zal het bekende Nirwanatournooi gehouden worden. Dit jaarlijkse voetbaltournooi wordt georganiseerd voor jongerensocieteiten en jongerengroeperingen uit de regio. Zowel dames- als herenteams zullen meestrijden om de bekende beker. Tegelijkertijd speelt de familie van Lieshout een tournooi in Bakel. Dit doen ze als voorbereiding op het familietournooi in Lierop welk weer op 1e Pinksterdag wordt gehouden. Zij doen er weer alles voor om de jaarlijkse tweestrijd met de familie Hurkmans in hun voordeel te beslissen.


Dinsdag 22 mei 2001:
Met de herendelingsplannen op tafel wordt ook de gedachte hoe het in ons mooie Lierop nu is en hoe het  is geweest weer gevoed. Daarom hebben we de historie van 'ons' Lierop nog eens opgezocht. Als je het leest dan voel je dat er iets moet gebeuren om Helmond te stoppen en de Kamer tot andere gedachten te brengen. Heden: Het dorp Lierop ligt ten zuiden van Helmond, in de provincie Noord-Brabant. Tot 1935 was Lierop een zelfstandige gemeente. Nu behoort het tot de gemeente Someren. Op 1 januari 1997 telde Lierop 2161 inwoners. De oppervlakte van de voormalige gemeente bedroeg 2307 ha. Gezichtsbepalend in het dorp is de kerk. Deze majestueuze koepelkerk naar een ontwerp van Carl Weber werd voltooid in 1892. Door het kleine aantal inwoners loopt het aantal winkels de laatste jaren sterk terug. Het verenigingsleven bloeit overigens als vanouds.Verleden: (Peelland in vroeger tijden): In de twaalfde en dertiende eeuw probeerden de hertog van Brabant en de graaf van Gelre hun macht te vestigen in de Kempen en Peelland. De hertog van Brabant wist het gebied rond 1230 in zijn macht te krijgen. Hij stichtte er steden (Eindhoven, Sint-Oedenrode en Helmond) en probeerde het gebied aan zich te binden. Kort voor 1155 legde hij vast dat hij juridische zeggenschap had over de bezittingen van de abdijen. Hij stimuleerde lokale heren schenkingen te doen aan abdijen. Zo wist hij de macht van de lokale heren te beperken en de goederen onder zijn eigen invloed te brengen. In 1120 stichtte Norbertus van Gennep in Prémontré (Noord-Frankrijk) een klooster. In 1121 stichtte dit klooster een dochterklooster in Floreffe, in het graafschap Namen. De abdij van Floreffe stichtte in 1135 op haar beurt een priorij in Postel. Om in hun bestaan te voorzien wierven deze kloosters land en bezittingen. De eerste bezittingen die de abdij van Floreffe in Noord-Brabant wist te verwerven lagen in Lierop. In het document waarin dit werd vastgelegd, wordt Lierop voor het eerst genoemd. Vroegste vermelding van Lierop: In 1155 schenkt Gerardus de Werd "de halve kerk en de helft van de tiend die hij in het dorp van Lirdob bezit met alle toebehoren van deze kerk en tiend" aan de abdij van Floreffe, en Godefridus van Orbec schenkt "drie hoeven (ca. 48 ha land) van een allodium, die hij in het voornoemde dorp van Lindor wettig in eigendom had". Mogelijk ontstond Lierop al in de vroege middeleeuwen. Misschien maakte het deel uit van een groot domein dat toebehoorde aan de keizer van het Duitse Rijk en verdeelde de keizer het in de tiende of elfde eeuw tussen het rijkskapittel van Sint-Servaas in Maastricht en de bisschop van Luik, die het op zijn beurt overdroeg aan het Sint-Lambertuskapittel te Luik. Voor het wereldlijk bestuur van hun grondbezit stelden deze kapittels vaak lokale heren als voogd aan. Vóór 1155 waren de kerk en de tiend van Lierop voor de helft in het bezit van Gerardus de Werd en voor de andere helft van de heer van Cuijk. Vermoedelijk waren zij als voogd van het Sint-Servaaskapittel te Maastricht aangesteld en hadden zij zo de hand weten te leggen op bepaalde bezittingen van het kapittel. Het dorp Lierop: Lierop was een dochter nederzetting van Asten. In 1282 ruilden de heer van Asten en de abdij van Floreffe goederen en rechten in Lierop en Asten. Misschien werd Lierop toen al onafhankelijk van de heerlijkheid Asten. Heren van Lierop komen we vóór de zestiende eeuw niet tegen. Mogelijk stond Lierop als bezit van de abdij van Floreffe vanaf 1282 onder rechtstreeks heerlijk gezag van de hertog van Brabant. In 1328 verkrijgen de inwoners van Lierop van Hertog jan III van Brabant de gebruiksrechten van de gemeenschappelijke gronden. Waarschijnlijk kreeg Lierop toen ook een eigen bestuur. In 1506 werd Karel V heer van de Nederlanden. Karel probeerde alle Nederlandse gewesten onder zijn gezag te brengen. Het laatste opstandige gewest was het hertogdom Gelre. Maarten van Rossum was als krijgsheer bij de hertog van Gelre in dienst en in die hoedanigheid teisterde hij ook deze streek. In 1543 eiste hij een brandschatting van f1800,00 voor Lierop, Someren en Asten. In de tachtigjarige oorlog (1568-1648) vormden de steden Helmond en Weert veelvuldig het toneel van een hevige strijd tussen Staatse en Spaanse troepen. In Lierop werd dan weliswaar niet gevochten, maar het dorp had zwaar te lijden onder de in de streek aanwezige legers. Veel bezittingen in Lierop waren in handen van de abdij van Floreffe. In 1621 werd de priorij van Postel onafhankelijk van de abdij van Floreffe. De priorij bezat in Lierop de hoeven Ten Boomen, Ter Hofstadt, Moorsel, Ten Berge, Ten Eijnde, de Stipdonkse hoeve en watermolen en het Slotje. Toen na de tachtigjarige oorlog Brabant in Staatse handen kwam, werden de goederen van de abdij van Postel in beslag genomen door de Staten-Generaal. In 1740 waren al deze goederen in particuliere handen overgegaan. In 1672 verklaarden Frankrijk, Engeland, Keulen en Munster de oorlog aan de Republiek. In september van dat jaar werd Lierop geplunderd door een Frans leger dat onder aanvoering van de marquis van Femillée door deze streek trok. In 1702, tijdens de Spaanse successie-oorlog, waren protestantse troepen 'van onsen staet' in Lierop gelegerd. Een aantal hoeven moesten het daarbij ontgelden. Ongeveer veertig jaar later, tijdens de Oostenrijkse successie-oorlog plunderden Franse troepen enkele hoeven. Het bestuur van de gemeente Lierop werd gevormd door zeven schepenen, een (kwartier-)schout, twee burgemeesters voor het beheer van de financiën, twee armmeesters voor de armenzorg, twee kerkmeesters die zich bezig hielden met kerkelijke aangelegenheden, een secretaris en een vorster, een soort veldwachter. In 1778 werd aan de Wertstraat het eerste raadhuis gebouwd. Het behield zijn functie tot 1876, toen het nieuwe raadhuis aan de Van Dongenstraat in gebruik werd genomen. In 1935 verloor Lierop zijn zelfstandigheid. Lierop en Someren gingen samen verder als de gemeente Someren. De kerk: Asten en Lierop vormden één parochie. De hoofdkerk stond in Asten. Al vóór 1155 kende Lierop een eigen kerk. De patroon van deze kerk was Sint-Salvator. In 1569 kreeg Lierop een eigen pastoor en werd het kerkelijk in grote mate zelfstandig. Na de tachtigjarige oorlog maakte deze streek deel uit van Staats-Brabant. Het werd een wingewest van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Het werd de katholieken verboden om in het openbaar godsdienstoefeningen te houden. De kerk werd toegeëigend door de Reformatie. In 1650 werd in de Gereformeerde Gemeente van Someren en Lierop een predikant benoemd. Vanaf 1649 gingen de minderbroeders te Weert ertoe over de inwoners van Someren, Lierop, Asten, Mierlo en andere dorpen uit de omgeving voor diensten bijeen te roepen op Bolderdijck. In 1651 liet Magdalena van Egmond als vrouwe van de heerlijkheid Weert voor hen een eenvoudige kerk bouwen op de weg van Someren naar Weert. In 1664 namen de katholieken op het Achterbroek (huidige Kerkenhuis) een schuurkerk in gebruik. In 1761 gaven de Staten-Generaal toestemming tot vernieuwing en verbetering van die schuurkerk. In 1798 werd de kerk te Lierop 'genaast' t.b.v. de katholieken. Pas in 1821, na verbouwing, betrokken de katholieken hun oude kerk weer. In 1998 werd deze kerk gesloopt, nadat in 1992 de huidige koepelkerk gereed was gekomen.

(Bronnen: Lierop 825 jaar - E.J.K. Brüsewitx e.a., Asten 1980/Lierop, een
beeld van een dorp - T. Maes (red.), Lierop 1989).


Maandag 21 mei 2001:

We hebben in Lierop gisteren een mooie communiedag gehad. Was het vorig jaar een rampjaar wat het weer betrof, nu scheen de hele dag de zon en kon men 'lekker' buiten zitten. Even voor half elf werden de bijna 40 communicantjes met hun ouders door de fanfare afgehaald bij de school. In een lange stoet ging het vervolgens naar de kerk. Binnenkomend viel op dat de kerk zo mooi versierd was. En het was druk, heel druk, want elk communicantje had wel familie meegenomen die dit jaarlijkse spektakel mee wilde maken. Mede door de pastoor, maar zeker ook door de communicantjes zelf werd het een mooie voorstelling die weliswaar meer dan 1,5 uur duurde maar geen moment verveelde. Op het einde zette de pastoor ook nog bazuinblazer Toon Maas in het zonnetje. Toon heeft meer dan 35 jaar bazuin geblazen bij speciale gelegenheden in de kerk. Deze keer was het de laatste keer dat hij dit deed. Hij vindt dat de jongere garde hem nu maar eens over moet nemen. Toon, ook namens SLAP bedankt voor je inzet in al die jaren. Nadat de pastoor definitief afgesloten had bracht de fanfare voor de kerk nog een hulde aan de communicantjes middels het 'Lang zullen ze leven'. Vervolgens gingen de families naar huis waar hen nog een plezierige en drukke dag wachtten.


Maandag 21 mei 2001:

De verbouw van het gemeenschapshuis bevindt zich op dit moment in de laatste fase. Binnenkort wordt er begonnen aan de inrichting waarna de Vurherd weer in gebruik wordt genomen. De stichting ONA heeft een bijdrage van Fl.15.000 toegezegd, waardoor de aanschaf van een goede professionele geluidsinstallatie mogelijk wordt gemaakt. De ONA zamelt bruikbare spullen in die verkocht worden in een eigen kringloopwinkel. Het geld dat hierdoor bijeen gebracht wordt gaat in het geheel naar verenigingen en instellingen in de gemeente Asten en Someren.


Zondag(morgen 5.15 uur) 2001:

Het is gebeurd, de ban is gebroken. De eerste Ommelbedevaart zit er op. De route is verkend. Volgend jaar kunnen we met 'n gerust hart er een grote happening van maken. Nu waren er - ondanks de communie van vandaag - tussen de 25 en 30 personen, waaronder radio Sirus en SLAP, die vanmorgen om 5.15 uur bij Noud van Mill voor de deur vertrokken voor een lange voetreis naar Ommel. Het was nog aan de donkere kant zoals bijgaande foto bij de brug van Sluis 10 laat zien. Bijna liepen we daar onze eerste zonde op door met z'n allen door het rode licht te lopen. Opvallend was de aanwezigheid van veel dames. Zij waren duidelijk in de meerderheid. Opvallend was ook dat er zelfs vier Miekes meededen (en dan deed Mieke van Prins Frank nog niet mee). Het was een gezellig keuvelende groep die om drie voor half zeven in Ommel aan kwam. Daar aangekomen kregen we ook nog gezelschap van twee Lieropse dames die te laat op waren. Marij Verstappen en Annie Rijsdijk waren met de fiets nagekomen. Met de Mis was niets mis mee. Het was te zien dat verschillende bedevaartgangers moesten wennen aan de volgorde van de gebeden. Het is opvallend dat er zoveel mensen zo vroeg op de dag al aanwezig zijn voor zo'n Ommelse Mis. De prekende pater had een heel goed verhaal. Hij had z'n koffertje meegenomen en hangend daarop wist hij o.a. te vertellen dat als er mensen wat zwart geld kwijt wilden dat dit altijd kon tijdens de collecte die toen nog moest volgen. Het was dan ook na deze collecte dat de pastoor de Lieropse Bedevaart nog eens extra bedankte voor hun aanwezigheid. Zal wel iemand veel in de collectezak gedaan hebben? Na de Mis ging het vanzelfsprekend richting Cafe Eijsbouts waar we nog effe lekker in 't zonnetje - 's morgens om half acht - gezeten en gedronken hebben. Vandaar ging het weer huiswaarts. Al met al een gebeuren dat zeker voor herhaling vatbaar is. Volgend jaar gaan er zeker weer 25 tot 30 mensen mee. Die van vandaag. En waarschijnlijk nog veel meer...


Zondag 20 mei 2001:

Op Sportpark De Renkant werden gisteren de thuistournooien afgesloten met het E-tournooi. Toernooileider Jan van de Heuvel verwelkomde de teams die om klokslag 2 uur begonnen aan hun reeks wedstrijden. Lierop deed mee met drie teams. De overwinning ging echter naar Helmondia dat in een spannende en mooie wedstrijd tegen het Limburgse Hegelsom de eerste plaats veilig stelde. De Lierop teams vielen hoofdzakelijk op door hun sportiviteit. De foto hiernaast bewijst dat het Ron Vorstermans en Rob van Schayk niet echt om de punten te doen was. Ook met een zesde plaats (van de zeven) bleven ze lachen.


Zondag 20 mei 2001:

Morgen (maandag 21 mei) zal er in Hendricushof om 20.30 uur voor alle inwoners van Lierop een bijeenkomst zijn waar het herindelingsbesluit van minister de Vries op tafel zal komen. Het is goed te horen dat VVD en CDA falikant tegen het idee van minster de Vries zijn. Vandaar lijkt het ons dan ook sterk dat zijn idee ongeschonden de eindstreep zal halen. Er zal echter wel actie moeten komen. We zijn benieuwd wat er uit deze bijeenkomst aan bruikbare ideeën zal komen.


Zondag 20 mei 2001:

Onder het motto 'niet het doel maar de weg er naar toe' zijn vanmorgen om 5.15 uur diverse Lieroppenaren begonnen aan hun bedevaart naar Ommel. Zij verkennen de weg er naar toe. Wanneer dit goed bevalt zal volgend jaar een veel grootser opgezette bedevaart worden georganiseerd, maar dan niet op communiezondag. Voor de liefhebbers is er vandaag om 15.00 uur een Grote Maria processie Oude Stijl te zien in Ommel. Een bonte stoet zal door Ommel trekken. De Lieroppenaren van vanmorgen zullen dan waarschijnlijk met hun siësta bezig zijn. Wij wensen hen rust toe.


Zondag 20 mei 2001:

De KPJ houdt op 5 oktober haar reunie. Dit gaat gebeuren bij Verhoeven. Men kan zich opgegeven bij Jan Willem Neervens en Corrine Hurkmans. Infonummer 0492-332112.


Zaterdag 19 mei 2001:

Dat ZVV v. Oosterhout kampioen is geworden wisten we vorige week al. Op vrijdag 18 mei konden zij dan ook de "beker met de grote oren" ophalen. Groot was de verbazing toen zij ook nog de "SPORTIVITEITSBEKER" mee naar huis mochten nemen (en dat met Paul en Marc Sanders in een team). Toen vervolgens ook nog de prijs voor de "MINST GEPASSEERDE KEEPER" naar Marc Sanders van ZVV v. Oosterhout ging was het feest compleet. Een ware prijzenslag voor v. Oosterhout in de Mierlose Zaalvoetbal-competitie!!!


Zaterdag 19 mei 2001:

Morgen (20 mei) zal er een Open Dag zijn op het Nudistenkamp.De Open Dag begint om 10.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Voor de zekerheid raden wij aan in ieder geval een stropdas of zakdoek mee te nemen. je weet maar nooit?


Zaterdag 19 mei 2001:

Op d'n Boomen is men bezig om een van de boerderijen van een nieuw rieten dak te voorzien. Vroeger was dit aan de orde van de dag, echter die tijd is voorbij. Het is interessant en mooi om te zien hoe deze vakmensen het rieten dak maken.


Zaterdag 19 mei 2001:

De Rabobank gaat in Lierop verdwijnen. Op 16 juli wordt het gesloten. Dit zal een probleem worden voor vooral zieke en oudere mensen. Men is bezig hier oplossingen voor te bedenken. Er zal wel de mogelijkheid blijven om 24 uur per dag via de betaalautomaat te 'pinnen'. Binnen niet al te lange termijn wordt bekendgemaakt wat er zal gebeuren met het Kantoor en het Wit Gele Kruisgebouw dat ook leeg komt.


Zaterdag 19 mei 2001:

Nogmaals willen wij vanaf deze plaats melden dat de bedevaart naar Ommel morgenvroeg om 5.15 ECHT van start gaat. Iedereen is welkom. Om 6.30 bezoeken de bedevaartgangers de H. Mis in Ommel. Daarna wordt bekeken of het terras bij Eysbouts al open is en in overleg zal worden besloten wanneer de terugreis naar Lierop zal aanvangen.


Zaterdag 19 mei 2001:

We hebben een verzoek binnen gekregen om een link te plaatsen waar Lieropenaren die tegen de gemeentelijke herindeling zijn een protestmail kunnen sturen. Deze mail komt dan rechtstreeks terecht bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ook staat er op deze site meer info over deze nieuwe herindelingsplannen. Dus stuur die protestmail op, Hoe meer Lieropse mensen reageren, hoe beter ! 


Vrijdag 18 mei 2001:
Wanneer Lieropse voetbaltalenten - zoals Toontje Filippini - zichzelf heel erg goed vinden of hun ouders en/of familie vinden hen hartstikke goed, of - en dat is natuurlijk het beste - hun trainer vindt hen goed genoeg, dan is er een kans, want Helmond Sport heeft a.s. zondag een talentenjacht georganiseerd van 10.00 uur tot 14.00 uur voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Plaats van handeling is het trainingsveld van Helmond Sport. Inschrijven kan aan het veld. Bovendien houdt Helmond Sport komend weekeinde om 9.30 uur samen met de 'jeugdplan-clubs' een toernooi op sportpark De Braak. Alleen clubs die aangesloten zijn bij het jeugdplan van Helmond Sport mogen deelnemen. De wedstrijden worden vanaf 10.30 uur gespeeld op de velden van Helmondia en MULO en duren twintig minuten. De finalewedstrijden vinden vanaf 15.00 uur plaats in het stadion van Helmond Sport en worden geleid door eerste elftal-speler Jurgen Streppel. * Deelnemers jeugdplantoernooi 1e/2e klasse: Rood Wit '62, Geldrop, VV Erp, Stiphout Vooruit, Helmondia, ZSV, NWC, Jeugdplanteam. 3e klasse: Elsendorp, Bavos, ONDO, HVV Helmond, ASV '33, Liessel, MVC, Bruheze, SJVV, SSE, MULO, Mariahout, Lierop, ELI, RKVV Keldonk, PVV.


Vrijdag 18 mei 2001:

De slapredactie is blij met de positieve reacties op de nieuwe site. Het blijkt dat de meeste bezoekers Lierops Nieuws bezoeken. Bij navraag blijkt dat men niet weet dat er ook in de andere rubrieken dagelijks aanpassingen en nieuwe dingen geplaatst worden. 't Is maar dat je 't weet. 


Donderdag 17 mei 2001:

Lierop staat volop in de vuurlinie. Naast de herindeling waar het laatste woord nog niet over gezegd is hebben we ook nog De ijzeren Rijn die wel eens door Lierop (of nog net Helmond? als deze aan de noordzijde van de A67 komt) zou kunnen gaan lopen. Geluidshinder en andere onverkwikkelijke zaken zijn dan ons (Lierops) deel. En dat willen we niet. Dus actie! We hebben begrepen dat er diverse comités gevormd zijn of worden. We willen via onze redactie iedereen graag op de hoogte houden van de stand van zaken van dit soort activiteiten. Wij vragen dan ook iedereen die hieromtrent wat te melden heeft op om te reageren via mail. Wij nemen contact op of plaatsen de informatie


Woensdag 16 mei 2001:

De slapsite is verhuisd naar een nieuw internetadres, hier kun je rustig alle nieuwtjes lezen zonder dat je gestoord wordt door al die reclames. De oude site zal na verloop van tijd verdwijnen. Hopend dat we hiermee vele een plezier doen, groeten van de slapredactie.


Woensdag 16 mei 2001:.
Op de Slapredactie kwam het bericht door dat in het weekend van 8 en 9 september in het kader van Someren 700 'Bourgondisch Lierop' wordt georganiseerd. Dit gaat gebeuren door de beide gilden en de fanfare. Het programma zal t.z.t. nog wel bekend gemaakt worden al hebben we gehoord dat dit evenement dat vrijdags begint en zaterdags en zondags ook volop 'leeft''veel gekaart, gescjoten en natuurlijk ok gedrongen zal worden. meer info


Dinsdag 15 mei 2001: (gemeentelijke herindeling)

Als de plannen van minister de Vries doorgang vinden, zal Lierop een kwart kleiner worden. De bedoeling is dat Lungendonk in zijn geheel naar Helmond gaat en dat de grens met Helmond komt te liggen ten noorden van de A67 dus achter het viaduct (zie foto) . Als u op dit slechte nieuws wilt reageren kan dat, via onze poll op de voorpagina en via ons gastenboek. We zullen terzijnertijd alle reacties publiceren (dus laat horen wat je mening is).


Dinsdag 15 mei 2001: 

Op hemelvaartsdag, (donderdag 24 mei) is er weer het jaarlijks terugkerende voetbaltoernooi van O.J.C. Nirwana op sportpark de Renkant. De wedstrijden beginnen om tien uur in de morgen. Voor info of inschrijving kun je naar Nirwana bellen en vragen naar Henk Swiggers of Sander Nooyen, tel: 0492-331779.


Dinsdag 15 mei 2001 (jeugdvakantiewerk)

De jeugdvakantieactiviteiten zijn dit jaar van 3 tot en met 6 juli. Op deze dagen kunnen reislustige een heuse wereldreis gaan maken. Kinderen die willen deelnemen kunnen vandaag en donderdag van 12.00 tot 13.30 inschrijven in de hal van basisschool t, Rendal. Kosten tien gulden per reiziger. Het jeugd vakantiewerk is voor alle kinderen uit Lierop van vier tot en met twaalf jaar. Meer info bij Anette Maas tel: 332148 of Marina Smits tel: 331594


Maandag 14 mei"2001:
Op 30 juni zal de (Her)opening van De Vurherd plaatsvinden. Dit gaat gebeuren om 13.30 uur. Vanaf 14.30 uur start het middagprogramma. Over verdere gegevens houden wij u t.z.t. op de hoogte.


Maandag 14 mei 2001:
Volgens onze SLAP weerredactie komt er, na het mooie weer van de afgelopen dagen, vandaag een hele hoop water boven Lierop naar beneden. Haal alle emmers en bakken tevoorschijn om het zo droog mogelijk te houden.


Zondag 13 mei 2001:
Op zondag 27 mei a.s. zal er een live-uitzending plaatsvinden vanuit Nirwana voor BNN Radio 3. deze radio-uitzending duurt van 14.00 - 17.00 uur. Er vinden dan optredens plaats van De Heideroosjes, Travolta's, Bob Fosko & Band en ASH(uk) accoustic. Verder worden er gesprekken gevoerd met zowel artiesten als Nirwanaleden. De presentatie is in handen van Fred Emmer & Jeroen Kijk in de Vegte.


Zondag 13 mei 2001:
Het zaalvoetbalteam van Van Oosterhout heeft het kampioenschap in Mierlo eindelijk behaald. Er werd met 4-1 gewonnen door doelpunten van 2x Albert Jan van Hoof, 1x Coen Hendrikx en 1x Jozef Knoops. Mark Sanders werd maar een keer gepasseerd en liet na de wedstrijd weer eens duidelijk weten wie dan wel die goede keeper was. Verder wisten Peter van Gastel en Paul Sanders het spel zo te regelen of ontregelen dat de overwinning niet meer in gevaar kwam.


Zondag 13 mei 2001:
Gisteren hebben Wout en Sien Donkers hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Het was een drukte van jewelste. Gilde, fanfare en 'n hele hoop mensen die Wout en Sien 'n goed hart toedragen waren naar van Oosterhout getogen om hen een handje te schudden. Johan Lomans die namens de fanfare het paar toesprak zei het treffend: Sien zondags heeft heel veel op Wout moeten wachten tot hij weer terug kwam van de kroeg (van oosterhout). Johan had uitgerekend dat het wel 3000 keer moet zijn geweest oftewel 7 jaar. Tevens vertelde hij van dat echtpaar uit Elzendorp dat al 77 jaar getrouwd was maar nog ging scheiden. Hij was 99 en zij 96. Johan had hen gesproken en gevraagd waarom op deze leeftijd nog scheiden? Nou zei 't vrouwtje 'het ging de laatste zeven jaar al niet zo goed meer', maar we hebben maar gewacht tot de kiendjes dood waren.


Zaterdag 12 mei 2001:
Het buurtvoetbaltoernooi is gisterenavond met succes afgesloten. Succes was er vooral voor de Felicitestraat die als eerste wist te eindigen. Tweede werd De Sluttelakker (tegen welke ploeg de Felicitestraat het moeilijk had en ook verloor) en derde werd Bruiseldonk.


Zaterdag 12 mei 2001:
De tweede jeugdsoosavond werd bezocht door 150 jongeren. De band Apesjit wist de jeugd goed te vermaken.


We krijgen een prachtig week-end, de redactie van Slaponline wenst u veel terrasplezier toe. Voor meer weer klik op Het weer.


Donderdag 10 mei 2001:

Een volle bus jeugdige vendeliers uit de Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden luistert op zaterdag 19 mei het huwelijk op van prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst. Ze staan langs de route waar de rijtoer van de koninklijke familie twee keer langs komt. De jonge gildenbroeders zullen daar vendeldemonstraties geven. Ze moeten zich op de grote dag om half tien al melden op het Provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag. Daarna gaan ze naar de plaats waar er actie van hen wordt verwacht. Kring Peelland levert de meeste deelnemers. Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën uit Lierop zal met drie jeugdige vendeliers aanwezig zijn.


Donderdag 10 mei 2001:

Morgen (vrijdagavond) is de tweede jeugdsoos in Nirwana. De eerste avond, die een succes was, werd bezocht door zo'n 100 jongeren. Morgen is er een vetkuivenbal met de band Apesjit.


Woensdag 9 mei 2001:

Stage Fright, ook een koor uit Lierop, zoekt zo spoedig mogelijk een dirigent(e). De huidige dirigent, Martijn de Zoete, vertrekt m.i.v. september. Heeft u tips, of kent u iemand die dit koor zou willen dirigeren, mailt u dan naar SlaponLine, dan komt de informatie vanzelf bij hun terecht.


Woensdag 9 mei 2001:
De slaponlineredactie heeft - met het naderende vakantieseizoen op komst - wat handige links verzameld om de keuze iets te vergemakkelijken misschien.  Onder Handige links.


Dinsdag 8 mei 2001:
Niet gelukt!!! Een doelpunt was genoeg geweest tegen Budel! Jammer!
1 Erp 22 53 (1-1-1-1-1-1-1-1-1)
2 Stiphout 22 39 (4-3-3-3-2-3-3-2-2)
3 Mifano 22 35 (5-5-5-5-4-4-4-4-3)
4 Lierop 22 34 (2-2-2-2-3-2-2-3-4)
5 Maarheeze 22 34 (3-4-4-4-5-6-6-6-5)
6 NWC 22 31 (9-7-6-7-6-5-5-5-6)
7 HVV 22 27 (7-6-7-6-7-7-7-7-7)
8 Mariahout 22 27 (8-9-9-9-10-8-8-10-8)
9 ASV 22 25 (10-10-11-10-9-11-11-11-9)
10 Bruheze 22 25 (11-11-10-11-11-10-10-8-10)
11 Helmondia 22 24 (6-8-8-8-8-9-9-9-11)
12 Budel 22 16 (12-12-12-12-12-12-12-12-12)
Erp kampioen
Stiphout, Mifano en Mariahout nacompetitie
Budel, ASV, Bruheze en Helmondia degraderen


Maandag 7 mei 2001:
De kogel is door de kerk.... Op zondag 20 mei s' morgens om 5.15 uur vertrekt de bedevaart naar Ommel. Iedereen die zich al dan niet opgegeven hebben verwachten we op deze tijd bij Noud van Mill.


Maandag 7 mei 2001: 

LIEROP - De schietwedstrijden ten bate van de Vereniging van Ouders van Geestelijke Gehandicapten afd. Asten/Someren hebben zeker duizend gulden opgeleverd. Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën tekende voor een perfecte organisatie.


Zondag 6 mei 2001:

Nieuwe voorzitter van SV Lierop: Willy vd Elzen. Namens slaponline wensen we hem van harte proficiat.


Zondag 6 mei 2001:
Het concert wat deze middag in de Lieropse Koepelkerk werd gehouden was zeker een succes. De fanfare, A Capella en de Koepelzangers lieten horen wat er individueel en gezamenlijk mogelijk is. Het publiek genoot van de bekende en minder bekende werken welke ten gehore gebracht werden.


Zondag 6 mei 2001:
De redactie van slaponline verwacht vandaag - tijdens het afsluitingsfeest van de competitie - de bekendmaking van de nieuwe voorzitter van de SV Lierop. Voor de drukte is het jammer dat het vierde elftal gisteren al speelde (6-3 nederlaag) en dat het tweede afgelast is (te

genstander teruggetrokken), e.e.a. waarschijnlijk vanwege het naderende kampioenschap van PSV waar erg veel voetballers naar toe gaan.


Zondag 6 mei 2001:
Peter van Schalen staat vanmiddag met zijn nieuwe vliegtuig op het trapveldje om uitleg te geven over dit nieuwe vervoermiddel. Sinds de invoering van de nieuwe wet waarbij fietsers en andere rijtuigen van rechts voorrang hebben heeft Peter besloten om het maar wat hoger op te zoeken. Geen last van stoplichten en verkeer van rechts en bovendien is het een ideale manier om zijn vak een andere dimensie te geven. Peter vertelde dat dit vliegtuig een startbaan nodig heeft van plm. 150 meter. Boven de bebouwde kom mag hijtot 150 meter zakken. Erbuiten blijft hij op 450 meter. Het vliegtuig vliegt op normale loodvrije benzine. Met een volle tank kan hij 600 km afleggen. Tijdens het fotograferen vliegt hij plm. 100 km per uur. Normaal is dit 140 tot 180 km per uur. Hij staat in contact met de vliegbasis en via radar kan hij bekijken waar hij zit. Er kan een medepassagier mee.


Zondag 6 mei 2001:
Vandaag worden de laatste competieitewedstrijden gespeeld. Lierop 1 vecht tegen Budel 1 voor haar laatste kans op een prijs. Na afloop van de wedstrijden zal in de kantine het seizoen afgesloten worden. Een 'heuse' discjockey zal trachten er de stemming in te krijgen. Met een prijs op zak zou dit moeten lukken.
Tegelijkertijd met dit voetbalgebeuren zal er in de Koepelkerk een concert gegeven worden met fanfare, A Capella en Koepelzangers. Het concert begint om drie uur en hier is geen discjockey!


Zaterdag 5 mei 2001:
De CD-presentatie van FAN is uitstekend verlopen. Het talrijk opgekomen publiek heeft genoten van een mooie avond. Na het voorprogramma van Fan 2 (Somerense band van drie jongeren die o.a. covers van Fan speelden) was het tijd voor het optreden van FAN. Voor de eerste keer in het hoofdprogramma was een uitdaging waar ze 100% voor gingen. Er werd gestart met een videofilm - op het toen nog door gordijnen afgesloten podium - waarbij de drie Fanleden vanuit een luie stoel opgeroepen werden voor de CD-presentatie bij Nirwana. Na een hele tocht vanaf Moorsel werd uiteindelijk Nirwana bereikt waar het podium, badend in het licht, met twee gigantische TV-toestellen links en rechts tevoorschijn kwam. Op de TV-schermen draaiden video's van optredens van de afgelopen weken. En dan de muziek. Met snelle, strakke en af en toe heftige muziek wisten de drie al snel het publiek te boeien. Vooral de tweestemmige zang viel op ten opzichte van de oude nummers. Nieuwe nummers van de CD werden afgewisseld met oude nummers zoals het mooie nummer HAPPY, gezongen door Sjef Cortooms. Na ongeveer 1,5 uur en een toegift was iedereen moe van het springen, luisteren en drinken. Al met al een 'schone' avond. De CD's werden volop gekocht (f 15,- per stuk), beslist de moeite waard.


Vrijdag 4 mei 2001:
Vanavond heeft de Lieropse band FAN haar CD presentatie in Nirwana. Vanaf 9 uur is iedereen welkom. De Italiaanse Tour met de Shandon brengt hen op 1 juni op het Open Lucht Festival in Lecci, op zaterdag 2 juni in het hockystadion van Cuneo, op zondag 3 juni in Bergamo op een Rock Festival en op dinsdag 5 juni in Reggio Emilia op een bierfeest?
Een hele ervaring voor 'onze' jongens.


Donderdag 3 mei 2001:
Volgende week zal het buurtvoetbaltournooi plaatsvinden bij de SV Lierop. Dinsdag en donderag de jeugd en woensdag en vrijdag de senioren. Hopenlijk is het weer goed en de drank idem.


Woensdag 2 mei 2001:
Al zestig jaar delen Sien Hurkmans (87) en Wout Donkers (84) uit lief en leed. Zaterdag 12 mei vieren ze samen met hun zeven kinderen, tien kleinkinderen en zes achterkleinkinderen hun diamanten bruiloftsfeest.
Sien is een echte Lieropse, geboren in het buurtschap Broekkant. Sinds haar vierde woont ze op het Kerkenhuis. Wout komt uit Lieshout. Bij het huwelijk van de broer van Sien en de zus van Wout hebben de twee elkaar leren kennen.
Nadat Wout en Sien elkaar het ja-woord hadden gegeven, zijn ze op het Kerkenhuis gaan wonen. Daar wonen ze nu nog steeds. Wout heeft verschillende banen gehad. Zo was hij boerenknecht, houthakker, werkte hij bij Philips in Eindhoven, Hurkmans in Lierop en als kantonnier bij Rijkswaterstaat.
Wout is bovendien een verenigingsmens in hart en nieren. Zo is hij 25 jaar bestuurslid geweest bij het Gilde van Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeen. Begin jaren vijftig nam hij mede het initiatief voor de aanleg van schietterrein de Roovere. Dagelijks is hij daar nog te vinden om het terrein te onderhouden. Ook schiet hij nog regelmatig op de zestien meter hoge wip. Voor al zijn werk voor het gilde ontving Wout in 1991 een kringonderscheiding.
Wout is ook ruim vijftig jaar lid van SV Lierop, mede-oprichter en inmiddels 27 jaar lid van biljartclub de Ketsers. Iedere zondagmorgen en dinsdagmiddag gaat hij nog een 'bumke' jassen bij Van Oosterhout.
Wout en Sien zijn beiden lid van de KBO. In tegenstelling tot Wout bezoekt Sien bijna alle bijeenkomsten van de bond. Ze houdt van kaarten, handwerken en lezen. Ze was meer dan twintig jaar lid van het bejaardenkoor de Koepelzangers. Haar grootse hobby is haar bloementuin, die ze tot voor enkele jaren geleden zelf bijhield. Nu laat ze dat over aan haar kinderen. Zaterdag 12 mei om 14.00 uur wordt de diamanten bruiloft gevierd met een eucharistieviering in de Lieropse parochiekerk Heilige Naam Jezus. Van 19.00 tot 22.00 uur kunnen belangstellenden samen met het paar het glas heffen in Zaal Van Oosterhout aan de Van Dongenstraat in Lierop.


Dinsdag 1 mei 2001:
De gilden Sint Joris en Sint Lambertus uit Someren-Dorp en Someren-Eind, het Astense Sint-Jorisgilde en de Lieropse gilden van Sint Antonius Abt en Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeen houden zondag schietwedstrijden waarvan de opbrengst bestemd is voor de Vereniging van Ouders van Geestelijke Gehandicapten (VOGG) afdeling Asten/Someren.
De wedstrijden vinden plaats op het schietterrein de Roovere aan de Herselseweg in Lierop.
Deelname aan deze schietwedstrijden staat open voor iedereen vanaf 18 jaar. Men hoeft geen lid te zijn van de gilden. Vanaf 12.30 uur kunnen de deelnemers zich laten inschrijven voor de wedstrijden in de categorieen ere-kampioen, kampioen, vrije hand, korps (vier personen), ouderen vanaf 60 jaar en puist. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur. Om 15.00 uur worden de wedstrijden officieel geopend door een vertegenwoordiger van het Somerense gemeentebestuur.
Voor het publiek is er de mogelijkheid ook mee te schieten op de puist. Loten die een gulden per stuk kosten, bepalen de volgorde van het schieten. De prijzen bestaan uit vleespakketten.


Dinsdag 1 mei 2001 (dag van de arbeid)
Op onze redactie zijn geruchten binnengekomen dat ons aller Peter van Schalen een nieuwe draagbare Bowing gekocht heeft in Tsjechie. Hij vliegt hier al enkele maanden mee rond. We verwachten dat hij binnenkort voor slaponline luchtfoto's zal leveren. Tevens verwachten we dat hij zijn fotozaak binnenkort vaarwel zal zeggen omdat hij hogerop wil, je kunt nou eenmaal geen twee hobby's hebben, niet?


Dinsdag 1 mei 2001:
In Lierop wordt weer gekeken naar de oprichting van een nieuw koor. Tussen Easy en Free en Lierelarre zit een (te) groot gat. Hierin past het nieuw op te richten koor. Bij voldoende belangstelling zal dit koor gaan repeteren op de woensdagavonden vroeg in de avond. Degenen die interesse hebben kunnen zich opgeven bij Maria van de Ven.


Dinsdag 1 mei 2001:
Ook in Lierop zullen vanaf vandaag fietsers, paarden en konijnen welke op een gelijke kruising van rechts komen, voorrang hebben. We raden deze groep echter aan toch maar een keer extra naar links en rechts te kijken voor men oversteekt. We kunnen niemand missen.


Maandag 30 april 2001 Koninginnedag:
Tussen de voorop lopende fanfare en achteroplopende beide gildes trok een oranje stoet door Lierop. Vele kinderen met hun ouders hebben er weer veel werk op gedaan. Gelukkig bleef het droog en konden de kinderen hun gebruikelijke Koninginnedagspelletjes spelen.


Maandag 30 april 2001 Koninginnedag:
De Lieropse band FAN, die - voor hun CD presentatie op a.s. vrijdag in Nirwana - dit weekeinde een druk programma afwerken met optredes in Gent, Zaandam en Horst America, zijn uitgenodigd om de eerste week van juni een week met de band te gaan touren langs diverse poppodia in Italie.


Zondag 29 april 2001:
De lagere elftallen van Lierop deden het - op het vijfde na - niet goed. Het vijfde wist nog te winnen tegen Gemert met 7-2 omdat o,a, Jorg beiers met vier treffers een hele goede dag had. Het vierde wist nog wel met 1-0 voor te komen maar ze konden deze stand niet vasthouden. Mulo kwam in de eerste helft nog op gelijke hoogte en in de tweede helft was het twee maal Fred Donkers (twee jaar geleden nog bijna van Gemert getansfereerd naar de serie B in Italie - die scoorde ondanks een geweldig keepende Tommy Bukkems. Het derde heeft in ieder geval met minimaal 4-0 verloren tegen Maarheeze 2. Het tweede en derde elftal hebben nogal wat mutaties van spelers uit lagere elftalle omdat er veel geblesseerden zijn in de selectie. Dat zal ook wel de reden zijn van de 4-0 nederlaag van het tweede. Laten we hopen dat Lierop 1 het beter doet ondanks de vele geblesseerden.

 

Erp - Lierop

Met dank aan radio Sirus en Thijs van de Boomen kunnen we een 'live' verslag uitbrengen van deze wedstrijd. De eerste helft van deze voor Lierop belangrijke wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0. De ploegen gaven elkaar niet veel toe al had Lierop, zeker naar het einde van de eerste helft toe, het beste van het spel. Ruud van de Hurk was er tegen het einde van de eerste helft dichtbij, echter de paal stond in de weg. 

Na vijf minuten in de tweede helft kreeg Lierop toch wat het op dat moment verdiende. Na een hoekschop van Willem Hurkmans had de Erp-doelman zoveel moeite met de kopbal van Mano van de Waarsenburg dat Bert Meeuws kon afronden. Mano van de Waarsenburg kreeg nog een kansje op 0-2, echter zijn bal ging in het zijnet. We weten van de laatste weken dat Lierop voor het laatste gedeelte van de wedstrijd een grotere voorsprong moet hebben om het te kunnen houden. Helaas was Mano's kans het laatste echte wapenfeit en Erp wist met twee prachtige doelpunten de stand in hun voordeel om te buigen. Tegelijkertijd wist Stiphout Vooruit trouwens bij NWC de 0-2 aan te tekenen waardoor de tweede plaats op dit moment naar de Filistijnen ging. Toen ook nog Mano van de Waarsenburg en 'Hen' van Lieshout geblesseerd uitvielen, waarbij 'Hen' met 'iets uit de kom' naar het ziekenhuis werd gebracht. De invallers Henk Swiggers - al enkele jaren niet meer in het vaandelteam en pas enkele weken in het tweede acterend - en Bob van de Laar, waren ook niet meer in staat om de stand om te keren.  Integendeel. Lierop werd vanaf dat moment van alle kanten voorbij gelopen en er vielen al snel nog twee Erp-doelpunten. Uithuilen en opnieuw - met een positieve blik - beginnen is op dit moment de beste boodschap voor het volgende seizoen. Alles kumt goe!


Zaterdag 28 april 2001:

Eeeetjes kampioen!!! In deze spannende kampioenswedstrijd wisten de mannekes van Peter Bouwmans, Tiny d'n Dekker en Jos van Lieshout revanche te nemen van de uitnederlaag met 9-4. In het begin zag het er niet naar uit dat het vandaag goed zou komen. Al snel stonden ze met 2-0 achter. Dirk Versteegden (geleend van E4) wist echter nog net voor rust de Anschlusstreffer te maken. Na rust scoorden nog Ties d'n Dekker, Stan Berkers, Sven van Lieshout en Dirk Versteegden nog eens met een werkelijk schitterende goal. Door het fenomenale keeperswerk van Guus Hurkmans kregen ze nog maar een tegentreffer tegen waardoor de eindstand van 5-3 bereikt werd en het feest kon beginnen. Kampioentjes!! Namens SLAP wensen wij hen van harte proficiat.


Zaterdag 28 april 2001:
Morgen (zondag) zal de wereldband Dog eat Dog in Nirwana optreden. Volgens ingewijden is het een hele eer voor Nirwana dat deze band die tot de wereldtop in haar genre behoort Nirwana heeft gekozen voor haar enig optreden in Nederland. Al jaren is er getracht deze band op het Tuinfeest te krijgen en nu komen ze 'zomaar' naar het Nirwana poppodium op een 'gewone' zondag in april. Met bijna 300 bezoekers zal het voor de liefhebbers van deze muziek een hele happening worden.


Vrijdag 27 april 2001:

Lierop heeft er weer een lintjesdrager bij. De Jaacen doen het deze week goed. Was het in 't begin van deze week Jac Gubbels die het lintje opgespeld kreeg. Vandaag was het Jac Cortooms die de Koningin op z'n revers kreeg opgespeld. De fanfare en het gilde waren in vol ornaat aanwezig om Jac en aan zijn zijde natuurlijk Thea, te huldigen. Na een vendelgroet en enkele marsen van de fanfare was het de vieze voorzitter Johan Lomans die een woordje tot Jac richtte. Hij vertelde blij te zijn dat in de zilverkast van de gilde ( waarvan de sleutel afgebroken was) geen instrumenten van de fanfare lagen, want anders was er geen geluid geweest. Hij somde nog eens de verdiensten van Jac op en had een rekensommetje gemaakt. Jac had 800000 ton papier versleept, 240000 ton ijzer, 314220 mud kleding, bovendien was hij iets van in de dertig keer naar Lourdes getrokken, was hij 52 jaar lid van het gilde en 26 jaar van de fanfare. Ook heeft hij 14221 keer met de pieswagen van de fanfare lopen sjouwen en heeft hij vele gezellige potten bier gedronken na afloop van de vele werkzaamheden en evenementen. Namens SLAP wensen wij ook deze Jac van harte proficiat met dit versiersel dat beter op z'n overall zou staan dan op z'n pak.


Vrijdag 27 april 2001:
LIEROP - HELMONDIA 2-3
(tussen haakjes plaats vorige weken)
1 Erp 20 50 (1-1-1-1-1-1-1)
2 Lierop 20 33 (2-2-2-2-3-2-2)
3 Stiphout 19 32 (4-3-3-3-2-3-3)
4 Mifano 20 29 (5-5-5-5-4-4-4)
5 NWC 19 28 (9-7-6-7-6-5-5)
6 Maarheeze 19 27 (3-4-4-4-5-6-6)
7 HVV 20 27 (7-6-7-6-7-7-7)
8 Mariahout 19 23 (8-9-9-9-10-8-8)
9 Helmondia 19 22 (6-8-8-8-8-9-9)
10 Bruheze 20 22 (11-11-10-11-11-10-10)
11 ASV 20 21 (10-10-11-10-9-11-11)
12 Budel 19 15 (12-12-12-12-12-12-12)

EN HOE VER STAAT SOMEREN VAN LIEROP?
6 Someren 20 29
7 Marvilde 20 28
8 Veloc 20 25
9 ODC 20 23
10 SCI/Van Uden 20 23
11 Brabantia 20 16
12 Dijkse Boys 20 9
Drie eruit en 4e van onderen beslissingswedstrijden spelen, dus....er is weinig kans op: LIEROP SOMEREN VOLGEND JAAR!


Donderdag 26 april 2001:

LIEROP - In het weekeinde van vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni viert de Lieropse fanfare Sint Willibrordus het 40-jarig bestaan van blaaskapel De Koepelbloazers.Op zaterdag 23 juni vindt een smartlappenfestival plaats. Een vakjury en een publieksjury beoordelen de optredens en de winnaar krijgt 'De gouden traan'. Aanmelden voor dit festival kan bij Ton van Schalen, tel. 0493-496363.


Donderdag 26 april 2001:

LIEROP - Na het succesvolle requiemconcert op 3 november vorig jaar staat voor zondagmiddag 6 mei de tweede activiteit in de muziekserie van de Lieropse Koepelkerk op het programma. Dit keer komt de Lieropse gemeenschap zelf aan bod. De plaatselijke koren A Capella en de Koepelzangers brengen liederen ten gehore en fanfare Sint Willibrordus maakt muziek. Het thema van de bijeenkomst is lente, groei en vernieuwing. Het initiatief voor de jaarlijkse concertserie is genomen om de monumentale kerk die het karakter van Lierop bepaalt, midden in deze gemeenschap levend te houden.
Na het gratis toegankelijke concert, dat om 15.00 uur begint en circa anderhalf uur duurt, zijn de bezoekers welkom in de pastorietuin om een kopje koffie te drinken.
De muzikale leiding ligt bij koordirigente Marion van Eijk-Gahler en dirigent Erik Roefs van de fanfare; Dulf Schenkelaars heeft de regie in handen en het orgel wordt bespeeld door Geert Meester. Voor A Capella is Leo de Wit de vaste pianist en Peter van Schalen de organist. Jo Schriks geeft een korte inleiding op de werken. Er worden Latijnse gezangen ten gehore gebracht en werken gespeeld van componisten als Beethoven, Grieg en Dvorak, maar ook van Don McLean.
De organisatoren willen in oktober een Mariaconcert en in december een kerstconcert organiseren.


Donderdag 26 april 2001:

De schutters van handboogvereniging de Volharding hebben volgens traditie geschoten om de jaarlijkse koningstitel voor senioren, bejaarden en jeugd op de Doel bij zaal Nellie van Oosterhout. Vader en dochter van Heugten werden winnaar bij respectievelijk de senioren en jeugd. Nadat de 32 pijlen verschoten waren stond de teller van Dorus van Heugten op 298, dochter Kim behaalde 262 punten en en werd "jeugdkoning". Peter van Heugten werd met 152 punten "bejaardenkoning"


Donderdag 26 april 2001:

MAC Lierop heeft met Koninginnedag jeugdraces. Spectaculaire motorsport door jeugdige coureurs.


Woensdag 25 april 2001:

A.s. maandag (Koninginnedag) zal de Oranje Stoet met de harmonie voorop door Lierops straten trekken. Om 10.00 uur zet de stoet zich in beweging. Om 10.30 uur, start de kindermarkt op het schoolplein en sportieve spelen op het grasveld achter Henricushof. (bij slecht weer gaat dit alles helaas niet door)


Dinsdag 24 april 2001:

De gidsen van het IVN verkennen zondag het vochtige natuurgebied De Oetert. Tijdens deze wandeling wordt vooral aandacht besteed aan het ontstaan en de geschiedenis van dit beekdal. Bovendien vertellen de gidsen het e.e.a. over de plantengroei en de kruidlaag, die op dit moment, nu er nog weinig blad aan de bomen zit, op een hoogtepunt is. Belangstellenden voor deze wandeltocht worden om 14.00 uur verwacht op het verzamelpunt bij de kerk van Lierop. Voor meewandelende kinderen is begeleiding beschikbaar


Maandag 23 april 2001:

Weersvoorspellingen zijn moeilijk blijkt telkens weer. Voor donderdag 26 april wil de redactie van slaponline echter wel een weersvoorspelling geven die statistisch een hoge mate van betrouwbaarheid heeft. Onze voorspelling is dat het die dag, of veel regent, of hard waait. In ieder geval geen dag om een uitstapje te organiseren. Bron: Het weer van de laatste 5 jaren bij de wedstrijden RKZSV - Lierop 4.... en donderdagavond vindt deze wedstrijd plaats.


Maandag 23 april 2001: (E.D)

LIEROP - Aan het einde van het druk bezochte 'Groot Somerens Populair Concert' had burgemeester A. Veltman van de gemeente Someren een speciale verrassing in petto. Voormalig secretaris/penningmeester Sjaak Gubbels van Mannenkoor A Capella werd temidden van vele collega-zangers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.Burgemeester Veltman typeerde de gedecoreerde als 'boegbeeld voor de Lieropse muziekvereningingen. Maar daarnaast spant u zich ook nog in op vele andere terreinen, met steun van uw echtgenote Dora'.
Gubbels' grote liefde voor muziek, gekoppeld aan zijn vereningsgeest, is de basis van een jarenlange inzet voor mannenkoor A Capella. Vanaf de oprichting in 1966 tot januari van dit jaar is hij steeds als actief koorlid en secretaris/penningmeester verbonden met het koor. De gedecoreerde behartigde met hart en ziel de contacten voor het koor in Lierop en daarbuiten en ontplooide diverse activiteiten, zoals de bekende vlooienmarkt en boekenmarkt.
In Lierop heeft hij het kinderkoor Lierre-Larre en jongerenkoor Easy and Free mede opgericht. Hij is tien jaar lid geweest van gemengde zangvereniging De Bosgalm en vanaf 1991 is hij lid van het seniorenkoor De Koepelzangers. Sinds 1998 sloot hij zich aan bij het avondwakekoor. Daarnaast verzorgt hij mede de rondleidingen in de Lieropse monumentale Koepelkerk.
Op cultureel gebied heeft hij eveneens zijn sporen verdiend, bij de uitvoering van evenementen in het kader van 'Lierop 825'. Hij stond bovendien in de ton tijdens de Lieropse Bonte Avonden. Ook aan het jaarlijks tuinfeest van Nirwana heeft hij met het koor vaak zijn medewerking verleend. Elk jaar treedt hij in Asten op als kerstman, waar hij met het plaatselijk kinderkoor zingend door de straten gaat.


Maandag 23 april 2001: (E.D)

LIEROP - Inwoners van Lierop die ten noorden van de A67 wonen dienen een bezwaarschrift in bij de gemeente Someren tegen de hoogte van de aansluitkosten op de riolering. Daartoe is vrijdag besloten tijdens een druk bezochte bijeenkomst in zaal Van Oosterhout. Tijdens de raadsvergadering van maart heeft de Somerense gemeenteraad ingestemd met het voorstel van burgemeester en wethouders om de aanvankelijke bijdrage van zesduizend gulden te verlagen tot vijfduizend gulden. Dit bedrag werd toen door de raad gezien als hoog, maar niet onredelijk.
De bewoners van het buitengebied vinden dit bedrag echter nog steeds veel te hoog. Ook de rente, die geheven wordt bij gespreide betaling, is hen een doorn in hun oog.


Maandag 23 april 2001:

Het gilde Sint Antonius Abt meld ons dat ze op zaterdag 28 april alsnog haar wegens MKZ uitgestelde oud ijzer actie houden. Vanaf 9:30 komen leden van het gilde bij u langs om u van uw overtollige oud ijzer af te helpen. Vanwege
milieu eisen worden geen wielen met banden, accu's en koel of vrieskasten meegenomen. Mocht er door MKZ weer een vervoersverbod ingesteld worden, dan stellen wij de aktie automatisch uit. Voor info kunt u mailen naar: antonius@dse.nl
Verder melden ze dat het op zaterdag 12 mei weer zover is: Het gilde van Sint Antonius abt houdt op deze dag haar jaarlijkse geranium actie. Vanaf 9:30 komen leden van dit gilde bij u langs om hoge kwaliteits geraniums tegen een lage prijs te verkopen. Voor het eerst in het bijna 400 jarig bestaan van het gilde is het vanaf dit jaar
mogelijk geranium bestellingen electronisch door te geven aan het gilde. Deze bestellingen worden door een gildenbroeder bij u thuis afgeleverd. Het e-mail
adres waarop u deze bestellingen kunt doen is: antonius@dse.nl


Zondag 22 april 2001:

Lierop - Helmondia 2-3. Een teleurstelling, dat is nog zacht gezegd. Het vermoeden van het reeds in 't verslag van de wedstrijd tegen Budel aangegeven euvel werd in deze wedstrijd pjnlijk bevestigd. Lierop startte voortvarend. Al in de eerste minuten was het Mano van de Waarsenburg die de verwarring in de Helmondia defensie afstrafte. Lierop was op dat moment geen maatje maar en hele forse maat te groot. Aanval op aanval ging richting Helmondia doelman en na 10 minuten was het Willem Hurkmans die via links doorbrak en met buitenkant voet de bal buiten bereik van de Helmondia-doelman in de verste hoek prikte 2-0. Het wachten was op de volgende Lierop-doelpunten. Mano van de Waarsenburg en Ruud van de Hurk kregen de kansen maar helaas werden deze niet benut. Beide spitsen die volgens de tacktiek van Mario Plugers dicht bij ekaar moeten spelen kwamen steeds minder in het spel voor. De gaten die vooral rechts in de diepte lagen werden niet belopen door diepgaande middenvelders en als dan de spitsen ook niet in deze gaten duiken dan wordt het steeds moeilijker gevaarlijk te blijven. Gaandeweg de eerste helft begon Helmondia dan ook steeds meer mee te voetballen. Het was nog niet geweldig, maar je proefde dat Lierop de teugels iets liet vieren. En dan komt de tweede helft. Niemand maakt zich ongerust over de goede afloop, echter vanaf het begin van deze tweede helft wordt  de' zere'  plek met de minuut duidelijker. De wil is er wel maar de motor begint te sputteren. Was het in het begin van de competitie nog de tweede helft waar het gebeurde omdat er dan nog een schepje opgedaan werd, na de winterstop lukt  dat niet meer. De conditie is onder de Kerstboom blijven liggen en he gevolg hiervan is dan dat de aanwezige techniek niet meer optimaal gebruikt kan worden om het verschil te creeren. Het  jagen op de bal en vastzetten van de tegenstander vergt conditie en er blijft niets meer van deze goede tacktiek over als die er niet is.  Het was daarom ook niet verwonderlijk dat Helmondia nog drie keer wist te scoren, ondanks dat de Lierop grensrechter 'weeweewee.linkeleo.nl'  er alles aan deed om de nederlaag nog te voorkomen. Hopenlijk wordt de accu voor de laatste wedstrijden nog 'n keer goed opgeladen. Er zit nog steds nacompetitievoetbal in. Dit zou mooi zijn in het eerste jaar in deze vierdeklas. 


Zondag 22 april 2001:

De lagere elftallen deden het over het algemeen goed. Lierop 2 won met 6-3 door 4 doelpunten van Pieter Jan van de Zanden die al enkele maanden droog stond. De 'oudjes' Hans Roefs en Frits Hurkmans hadden in de tweede helft ook een behoorlijk aandeel in deze overwinning. Het derde won me 5-0 door doelpunten van Guido 22x, Theo 2x en Karel 1x,. Ale doelpunten werden gescoord in de tweede helft. Het vierde leed een reguliere nederlaag in Someren. Onder leiding van de Lieropse scheidsrechter van Dijk werd met 4-1 verloren. De tegenstander van het vijfde durfde niet. He trok zich terug.


Zaterdag 21 april 2001:
Vandaag heeft onze redactie een interview gehad met Luuk van de Wijnboom. Luuk is drie jaar geleden met de hele familie naar Canada vertrokken waar Wim het kassenbouwen zou voortzetten. Dat begon niet al te goed want hij viel van 4,5 meter naar beneden en dat was een behoorlijke valse start. Het is echter allemaal goedgekomen. Luuk had al een behoorlijk Engels accent. Hij vertelde dat hij het hier maar klein vond. Daar woonden ze op 7,5 ha grond en hadden plaats genoeg. Het kon gemakkelijk gebeuren dat ze drie uur in de auto zaten en niemand tegenkwamen. Luuk voetbalde niet meer, hij deed 'n soort ijshockey op skeelers. Dat ging er af en toe hard aan toe. Hij had het heel erg goed naar de zin daar in Canada. Hij had nog wel foto's van de D2 van drie jaar geleden op z'n kamer hangen. Het klimaat was ongeveer hetzelfde als hier al was het zomers wel warmer. Als ze het feest gehad hebben gaan ze volgende week weer terug. Wij wensen hen veel succes.


Zaterdag 21 april 2001 (vervolg toeristisch Lierop):
Onze gids vermaakt zich uitstekend op het terras va de Coeckepanne, waar hij samen met zijn gasten is neergestreken. Het begint al aardig donker - en gezellig - te worden als hij z'n gasten voorsteld om verder te gaan naar de volgende attracties: De monumenten. Hij verteld dat Lierop rijk is aan de monumenten. Zonder het treintje te hoeven gebruiken verteld hij over het eerste monument recht tegenover het terras waar ze zitten. Het is van hartchirurg dr. vd Schaar die in Lierop woonde en belangrijke open hartoperaties uitvoerde. Zijn Lieropse assistent Wiel vd Zanden, ook bekend als verbandmeester, heeft zoveel van hem geleerd dat het gerucht gaat dat hij 'bij hem thuis op de stal in 't zwart bijbeunde met de technieken van dr. vd Schaar. Jammer genoeg is zijn beeltenis niet op dit momument te zien. De gasten stappen op verzoek van de gids in het treintje wat vertrekt naar de Frank Doucettestraat waar het monument van Frank Doucette staat. Hier aangekomen verteld de gids van de oorlog en het aandeel wat Lierop hierin had. Frank Doucette kwam om toen de Duitsers aan het terugtrekken waren en hij verrast werd door een verwaaide kogel. Omdat het al heel aardig donker werd werden de gasten verzocht om plaats te nemen in het treintje wat met vol gas richting onderduikerskamp vertrok. Hier was niets te zien (het was donker). De gids vertelde dat hier vroeger onderduikers ondergedoken werden gehouden door Lieroppers zoals o.a. de Berkerse. Vol gas vervolgens naar de Vaarsehoefweg waar vroeger een vliegtuig neergestort was en ter ere hiervan heeft iemand verzonnen om daar ook maar een monument van te maken. Het kan niet op. De trein zet zich weer snel in beweging om te stoppen bij Nelle en Wim. Daar wordt voorlopig deze dag afgesloten zonder dat er afgesloten wordt door Nel en Wim. het ging nog door tot in de late uurtjes. Ouderwets gezellig.


Vrijdag 20 april 2001:
Ingezonden bericht: He, slappers, proficiat met een "nieuw" full-time lid in de persoon van Ex Prins Piet (Raijmakers). Sinds gisteren zit hij niet meer in het bestuur van CV de Kaauw Voetjes. Corine Hurkmans heeft zijn plaats ingenomen, hiermee komt de verhouding man-vrouw in het bestuur op 3-4 (gelukkig is onze voorzitter man (Pr.Fr.1).


Donderdag 19 april 2001:
Mannenkoor A Capella uit Lierop bijt zaterdag om 20.00 uur het spits af van het jaarlijks Groot-Someren concert in Lierop. Het concert, dat ook deel uitmaakt van de festiviteiten rondom 'Someren 700 jaar', vindt plaats in zaal van Oosterhout aan de Van Dongenstraat.
Naast het organiserende mannenkoor A Capella doen nog vier koren uit de gemeente Someren aan het concert mee; het gemengd koor 'Corde et Animo', gemengd koor 'Estrade', mannenkoor 'De Nachtegaal' vertegenwoordigen de kern van Someren, terwijl voor de Lieropse inbreng naast het organiserende mannenkoor de gemengde zangvereniging 'De Bosgalm' verantwoordelijk is.
Als afsluiting van het concert zullen de vijf koren gezamenlijk het lied 'Toen de hertog Jan kwam varen' ten gehore brengen. Dit is het lijflied van 'Someren 700 jaar'. De bijeenkomst wordt afgesloten met een zangersbal. Entree is gratis.


Donderdag 19 april 2001:
Er zijn verschillende vragen gekomen over de betekenis van het Itta Missa Est in ons toeristisch verhaal van afgelopen dinsdag. Het Issa Missa Est werd door pastoor van Dal gezongen halverwege de Mis. Op dat moment werden degenen die inmiddels in slaap gevallen waren beslist wakker. Je moet je voorstellen dat er een brandweerwagen met loeiende sirene voorbij komt.... en dan twee maal erger. Pastoor van Dal haalde heel diep adem, waarna hij laag inzette met iiiiiiiitttttaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa om vervolgens op ongekende hoogte te eindigen met 'missa est' waarbij de leien van de kerk begonnen te trillen, de duiven van het dak vielen, het water in het weiwatervat begon te koken en de doden op het kerkhof zich spontaan omdraaiden.


Woensdag 18 april 2001:
BUDEL - LIEROP 2-0
MAARHEEZE - LIEROP 1-2
(tussen haakjes plaats vorige weken)
1 Erp 19 47 (1-1-1-1-1-1)
2 Lierop 19 33 (2-2-2-2-3-2)
3 Stiphout 18 32 (4-3-3-3-2-3)
4 Mifano 19 29 (5-5-5-5-4-4)
5 NWC 18 27 (9-7-6-7-6-5)
6 Maarheeze 18 27 (3-4-4-4-5-6)
7 HVV 19 26 (7-6-7-6-7-7)
8 Mariahout 18 20 (8-9-9-9-10-8)
9 Helmondia 18 19 (6-8-8-8-8-9)
10 Bruheze 19 19 (11-11-10-11-11-10)
11 ASV 19 18 (10-10-11-10-9-11)
12 Budel 18 15 (12-12-12-12-12-12)

EN HOE VER STAAT SOMEREN VAN LIEROP?
6 Someren 19 26
7 Marvilde 19 25
8 Veloc 19 25
9 ODC 19 22
10 SCI/Van Uden 19 20
11 Brabantia 19 16
12 Dijkse Boys 19 9
Drie eruit en 4e van onderen beslissingswedstrijden spelen, dus....er is weinig kans op: LIEROP SOMEREN VOLGEND JAAR!


Woensdag 18 april 2001:
Ons kwam ter ore dat Bronsgieterij Ton van Schalen op vrijdag 27 april haar 12,5 jaar bestaan viert. Ton heeft in die 12,5 jaar vele kunstwerken af mogen werken en zijn 'werken' kom je dan ook in het hele land (en buitenland) tegen. Wij feliciteren Ton - en Nel natuurlijk ook - nu alvast vanaf deze plaats.


Dinsdag 17 april 2001 (vervolg toeristisch Lierop):
De enthousiaste Lieropse gids vervolgt z'n weg vanaf het kunstwerk van Huub Maas via de 'Weg van de Hoge Kunsten' (Hogeweg) richting Koepelkerk. Onderweg verteld de gids over de vele horecagelegenheden welke links en rechts van de route te zien zijn. Tevens verteld hij over de cafees die vroeger buiten de bebouwde kom te vinden waren, zoals cafe Geutjens en Moors, maar ook Hagelaar, net over de brug van sluis 10 hoorde bij Lierop dat toen nog een eigen gemeente was zonder bemoeienis van Someren. De gids verteld dat Lierop ook vroeger een gezellig dorp moet zijn geweest. Het gerstenat vloeide overvloedig in de vele horecagelegenheden. Het toeristentreintje komt langs het oude gemeentehuis waarvan nu niets meer te zien is. Op de plaats van dit vroegere gemeentehuis kwam een schoenmakerij (Pietje en Anneke de schoenmaker), maar ook deze winkel verdween, net als zovele winkels. Aangekomen op het kerkplein begint de gids met het verhaal van vroeger tijden toen Herberghe de Coeckepanne nog cafe Cas van Vlokhoven was, toen de boom voor dat cafe de krant van Lierop was omdat daarop de advertenties en de mededelingen geprikt werden en toen de kerk nog vier complete torens had en toen Pastoor van Dal nog het Ita Missa Est op geheel eigen wijze ten gehore bracht. De jaartallen vliegen de aandachtig luisterende toeristen om de oren. Met handen en voeten legt onze gids uit hoe het eens was en na een uur schrikt hij dat het al aardig donker wordt. Hij stelt voor om samen een neut te gaan drinken op het terras van De Coeckepanne en te bekijken of er nog tijd over zal zijn zijn tocht voort te zetten.


Maandag 16 april 2001:
Lierop 2 verliest met 2-3, Lierop 3 wint met 6-4 (4 doelpunten van Theo Hurkmans), Lierop 4 verliest de eerste helft met 5-0 en wint de tweede helft met 2-1. Lierop 5 speelt 1-1 gelijk. Lierop 1 gaat zo direct beginnen aan hun wedstrijd tegen Maarheeze met Willem Hurkmans verrassend achterin, Dirk van Vlokhoven op het middenveld en Ruud van de Hurk in plaats van Mano vd Waarsenburg in de spits.


Maandag 16 april 2001:
Zojuist vernam de redactie van slaponline dat Riet van de Hurk het bestuur van de SV Lierop is komen versterken. Wij zijn daar, evenals de rest van de leden, erg gelukkig mee en wensen Riet veel succes in het bestuur.
En nu wordt het zo langzamerhand tijd om een nieuwe voorzitter(ster) te kiezen. Ons profiel staat nog steeds: Hij/Zij moet weten wat er in de verniging reilt en zeilt, hij/zij moet een echtgenoot(e) hebben die het ook ziet zitten en hij/zij moet kunnen delegeren. Hij/zij moet 'tussen' de leden staan en hij/zij moet ooit gevoetbald hebben. Als hij/zij aan deze voorwaarden voldoet maakt 't niet meer uit of hij/zij een hond heeft of niet. Inzenden is nog steeds mogelijk op slaponline.s5@meeltje.nl

Zondag 15 april 2001:
Volgende week zaterdag (21 april) zal de slagwerkgroep samen met A Capella een concert geven in Zaal van Oosterhout. Het spektakel begint om 20.00 uur. Iedereen die houd van pittige slagwerk - slagerij van Kampen is er niets bij - in combinatie van populaire a capella songs mag deze avond niet missen.


Zaterdag 14 april 2001:
Budel Lierop 2-0
In een slechte wedstrijd heeft Lierop geen vuist kunnen maken in de strijd om het periodekampioenschap. Voorwaarde was dat ze zelf wonnen en dat Mariahout tegen Maarheeze miniaal een puntje moest laten liggen. Aan beide voorwaaden werd niet voldaan. Mariahout won met 2-0 en Lierop verloor en daar zag het in het begin van de wedstrijd niet naar uit. Achteraf kunnen we zeggen dat met het slechter worden van het weer Lierop ook slechter begon te spelen. En het begon zo goed. Al na 5 minuten was het Berry Hendrikx die op de schoenen van de geblesseerde Huub van Lieshout - Huub stond er van te kijken dat dat mogelijk was met zijn schoenen - een perfecte voorzet van rechts gaf die Mano jammerlijk miste. Budel had in die beginfase niets in de melk (natte sneeuw) te brokkelen. Lierop speelde continue op de helft van Budel en het kreeg ook kansen. Zo kwam Jeroen Welten vrij voor doel, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit waardoor zijn kans de mist in ging. Ook Willem Hurkmans kreeg een hele mooie kans om Lierop op 1-0 te zetten, maar ook bij hem zat het vandaag niet mee. Tegen het einde van de eerste helft kwam Budel wat meer opzetten. In feite was het zo dat Lierop Budel sterker maakt. Ze gaven teveel ruimte weg en waren niet fanatiek genoeg, waardoor elke afvallende bal voor Budel was. Na de pauze eenzelfde beeld. Budel kreeg steeds meer vat op het spel. Het enigste wat Lierop kon doen was de ballen van achteruit op goed geluk naar voren knallen. Niet echt des Lierops. Halverwege de tweede helft werd - de overigens goed spelende - Roel van de Laar op links uitgespeeld en Bert Meeuws kon nog net op tijd ingrijpen ten koste van een corner. In een mele van spelers wist Budel hieruit te scoren. Marco Hooglugt en Kip hinderden elkaar en het was 1-0. Mario Plugers wisselde meteen. Stijn Stiebosch werd vervangen door Thijs Meeuws en achterin werd weer naar de gebruikelijke 1 op 1 variant overgestapt. Echter het spel bleef als een flipperspel. Weinig constructief voetbal en geen echte kansen al had een strakke voorzet van Rick Kusters voor het doel door meer verdiend. Ook de wissel Mano van de Waarsenburg tegen Ruud van den Hurk mocht niet meer baten. Budel wist zelfs in de laatste minuut nog te scoren. Een teleurstelling. Het lijkt erop dat Lierop moe is, echter met een positieve instelling - maar dan ook van iedereen - moet daar overheen te komen zijn. Man van de wedstrijd is moeilijk te zeggen al speelde Bert Meeuws een degelijke partij.


Onze gids (er zijn al aanmeldingen) rijdt met zijn treintje vanaf kunstenaar Lucien van der Eerden richting de vierde attractie: Het kunstwerk van Huub Maas. Hij verteld dat er op dit moment bij de gemeente Someren vanuit politiek Lierop een aanvraag ligt om deze buurt (Hogeweg) om te dopen tot 'Weg van de Hoge Kunsten'. Hij verteld tevens het verhaal van Huub Maas die in de vorige eeuw de kost verdiende als aannemer. Zo bouwde hij vele Lieropse huizen. Z'n kenmerk was: degelijkheid. In het laatste decennium van de vorige eeuw bleek dat hij een kunstzinnigheid in zich had die niemand voor mogelijk gehouden had. Na een nachtelijke inval van 'n stel lugubere lieden - waarvan het ware verhaal nooit duidelijk is geworden omdat Huub nooit het uiterste puntje van z'n tong over dit gebeuren liet zien - ontdekte hij z'n creativiteit. Hij ging anders bouwen dan hij gewend was en werd daarmee landelijk bekend. Hij was regelmatig te zien op de vaderlandse TV. Ook de lokatie - vele fietsroutes komen hierlangs - heeft bijgedragen tot een grote bekendheid van zijn kunst. Helaas kunnen we vandaag de dag geen consumpties meer krijgen op deze plaats, dus stelt de gids voor om richting dorp te gaan naar de vijfde Lieropse attractie: De Koepelkerk met bezoek aan het terras van Herberghe de Coeckepanne. (overmorgen meer)


Zaterdag 14 april 2001:
Op zondag 6 mei is er een concert in de kerk. Dit concert geeft de fanfare samen met A Capella en De Koepelzangers. Een selectie uit de nummers welke ten gehore gebracht worden klinkt nogal heilig: Klokke Roeland, De Heilige Stad, Die Ere Gottes, Ludwig von Beethoven, In Heaven, Domine salvum Fac, Veni Jesu, Ambrosiaanse Lofzang en Halleluja. Iedereen wordt dan ook verzocht vooraf goed uit te slapen zodat halverwege dit muzikale spektakel niet gestopt hoeft te worden voor snurkende bijgeluiden.


Vrijdag 13 april 2001:
Goede Vrijdag is mooi, maar in Lierop wachten we op de Goede Zaterdag als Lierop periodekampioen kan worden tegen Budel. De redactie van slaponline wenst 'onze' jongens veel succes. Als 't lukt gaan we drinken tot we zinken (Budels zink).

Donderdag 12 april 2001 (vervolg toeristisch Lierop):
En zo vertrekt het treintje richting de beeldenstorm van kunstenaar Lucien van de Eerden. De nog onbekende gids verteld tijdens de reis naar deze derde toeristische lokatie over hoe in de vorige eeuw de snelweg aan de linkerzijde werd aangelegd door de firma Smallegange en hoe de wegwerkers van deze firma ook in Lierop verbleven en zelfs integreerden met de Lieropse bevolking. Milieu was toen nog niet zo aan de orde. Dwars door dit prachtig bosgebied werd deze snelweg van Stockholm tot Gibraltar neergekwakt. Aangekomen bij het park van Lucien van de Eerden valt de onvoorstelbare rust op. Voordat echt duidelijk wordt wat men te zien krijgt begint de gids het verhaal te vertellen van Stonehenge in Zuid Engeland. Daar zijn op een mystieke wijze rotsblokken in een bepaalde vorm neergezet of terechtgekomen. Een heel verhaal zit daar aan vast in 12 talen. 


De stand van de zon, de jaargetijden en nog veel meer zinnigs en onzinnigs wordt er daar verteld. Hier bij Eugene is het allemaal wat eenvoudiger maar net zo spannend. Het verschil zit 'm vooral in de uitleg in een taal (Lierops) en de mystiek van de creatie van Lucien. Hij heeft door middel van hakken en breken (In Drente zeggen ze: heuke) een rotsen/beeldenpartij zo geplaatst dat ook hier de zon een belangrijk element is in zijn creatie. De gids laat zien wat de filosofie van de kunstenaar is geweest bij het bouwen hiervan. En, zon of geen zon... als het goed gebracht wordt door onze nog niet bekende gids dan vallen de monden van de toeristen open waarop de gids weer denkt aan centenbakjes, want hij is wel commercieel ingesteld.
Na dit uitstapje bij deze kunstenaar gaan we richting bouwwerk Huub Maas (overmorgen meer).


Woensdag 11 april 2001:
Op de redactie ontvingen wij de recensie van de winnaar van de Wraak van Brabant, de Lieropse Band Fan. Deze willen wij u niet onthouden. Wij citeren letterlijk: Fan werd door de jury genoemd om hun strakke en frisse punckrock. De veelal pakkende songs in de stijl van Bad Religion werden enthousiast gebracht met veel dubbele zang en de jury repte zelfs over hitpotentie en daar zouden ze wel eens gelijk in kunnen krijgen als Fan het voor elkaar krijgt iets meer verrassing en afwisseling in te bouwen in hun set. Bijvoorbeeld door de gitarist iets meer te laten zingen. Nu werd slechts een nummer gezongen door deze prettig gestoorde persoon, die wat meer power in zijn stem had als de bassist. Maar de dubbele zang overtuigde zeker en er kwamen al met al een aantal goede melodieen voorbij fietsen.

Woensdag 11 april:
Met een groot oor op een lokatie in Someren ving onze redactie op dat het optreden van Easy & Free afgelopen week erg mooi schijnt te zijn geweest. Het is prettig te horen van 'vreemden' dat ze zo positief zijn over onze Easy & Free. Hopenlijk zijn ze snel te horen in Lierop. Wellicht dat Prins Frank en Mieke hierover meer informatie kunnen geven.


Woensdag 11 april 2001:
Huup Holland Huup gaat van 14 t/m 22 oktober toeren op het mooie Caribische eiland Curacao. Het is de bedoeling dat ze daar 5 optredens gaan doen. Op dit moment gaan er al 13 mensen mee. Indien men mee wil naar Curacao kan men mailen naar: huuphollandhuup@hetnet.nl of bellen naar 0492-331429 of 0492-331289.


Dinsdag 10 april 2001: (vervolg toeristisch Lierop):
Zoals enkele dagen geleden reeds gemeld gaan we met onze nog niet met name te noemen gids en z'n nog niet gemaakt toeristentreintje (geen ijzeren rijn trein) van Moorsel naar de tweede attractie: De Blauwe Kei. De gids zal vertellen dat deze vroegere parkeerplaats een verzamelplaats was van hoofzakelijk mannen. Vanuit de bosrand waar voor het treintje een verharde stopplaats is gemaakt hebben de toeristen een uitstekend uitzicht op bospaden, 'n wippende caravan en allerhande vreemde personen die voorbij trekken. De gids vervolgt z'n verhaal met te melden dat best de conclusie getrokken kan worden dat de bezoekers van deze plaats zeker aan hun trekken komen. Het valt op dat het genot straalt van hun gezichten. De gids wijst erop dat deze speciale plaats ook via internet te bereiken is onder www.blauwetrektocht.nl. Het treintje zet zich weer in beweging, op weg naar de derde Lieropse attractie: De Zonnetempel (overmorgen meer)

Maandag 9 april 2001:
FAN WINT FINALE WRAAK VAN BRABANT
Ze kunnen het nog niet geloven... De Lieropse band Fan (Stef Cortooms, Chris van de Ven en Jan van Lieshout) waren al blij met deelname aan de regiofinale van de Wraak van Brabant nadat ze de eerste selectie gewonnen hadden. De laatste maanden zijn er door een vakkundige jury totaal 6 groepen uitgenodigd voor de finale welke gisteren werd gehouden in Plato (Helmond). De groep die deze finale zou winnen gaat door naar de landelijke semifinale die in Oss gehouden zal worden. Volgens een van de bandleden hadden ze wel een goed gevoel over hun optreden, maar aan een eventuele eerste prijs durfden ze niet te denken, zeker niet toen ze de concurrentie gehoord hadden. De vele Lierop supporters waren dan ook al weg toen de jury de prijswinnaars - beginnende met de 2e prijs - bekend maakten. Toen ze dat niet waren gingen ze al op weg naar de bar om hun optreden 'weg te drinken'. Nog net horend dat de jury het had over: Ze gaan er altijd voor 100% voor, 'n uitspraak die in hun biografie genoemd wordt... dat moesten zij dus zijn. Even later stonden ze op het podium met champagne te spuiten voor '0' Lieropse supporters omdat die al lang naar huis waren. Namens SLAP willen wij hen van harte feliciteren en succes wensen in Oss. Hun nieuwe CD is nog volop te krijgen. Zo'n succes komt hen dan ook goed van pas, want ze hebben nogal wat geinvesteerd in deze CD, die overigens de moeite waard is en met f 15,- zeker niet te duur betaald is.


Maandag 9 april" 2001:
Is het nog nieuws dat Lierop gisteren in Stiphout in de laatste 5 minuten ten onder ging? 'Onze' jongens hebben NU de steun van de Lieropse supporters dubbel en dik nodig. Wij blijven achter ze staan. Als de scoringsmachine weer begint te lopen komt alles weer goed. We gaan voor de tweede periode.


Zondag 8 april 2001:
De redactie van SLAP heeft de laatste dagen weer volop inspiratie opgedaan. Het toeristenseizoen staat weer op het punt te beginnen. Ook Lierop heeft vele attracties waarvoor toeristen erg geinteresseerd zijn. Echter, wat we in Lierop missen is een GIDS!!! Welke Lieroppenaar wil deze uitdaging aangaan? Graag opgeven via slaponline.s5@meeltje.nl. Wij stellen ons voor dat de start van de Lieropse rondtocht begint op het kerkplein voor onze schitterende Koepelkerk (is deze taak misschien wggelegd voor onze nieuwe koster?). Er moet een treintje komen waarin de toeristen vervoerd kunnen worden (wie is er geinteresseerd om dit treintje te maken?). Als eerste adres stellen we ons voor om Moorsel te bezoeken. Daar aangekomen stopt het treintje en zal de gids z'n uitleg geven: Als u rechts kijkt ruikt u de onvervalste nertsenlucht. Kijkt u links dan komt de verse varkenslucht u tegemoet. Uniek op deze lokatie is de vermengeling van nertsen en varkenslucht. Reeds in de Middeleeuwen noemde men in Lierop deze lucht: 'Vantwers'. Vervolgens vertrekt het treintje richting Blauwe Kei... (morgen meer).

Donderdag 5 april 2001:
Zoals ingewijden van beide verenigingen weten wordt er driftig gezocht naar bestuursuitbreiding en/of voorzitterinvulling. Slap zou Slap niet zijn als ze hiervoor geen informatie zouden loskrijgen. Er wordt erg geheimzinnig over gedaan, het lijkt wel de Maxima-soap. Een tipje van de sluier willen we oplichten. Voor de fanfare hebben ze iemand op het oog die plm. 1.80 lang is, een beginnend buikje, gelukkig getrouwd is en niet actief speelt op een instrument binnen de fanfare. Een naam willen we niet noemen, maar binnenkort zal wel bekend gemaakt worden wie het is. Voor de voetbalclub willen we niet zoveel informatie loslaten omdat het er te 'dik' bovenop zal liggen wie er straks uit de hoge hoed gaat komen. Hij is actief lid van Lierop, heeft tijd en kan goed omgaan met mensen. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en geen hond (wordt vervolgd)
Hij/zij die denkt te weten wie hier bedoeld worden kunnen dit mailen naar slaponline Degenen die het goed geraden hebben zullen een leuke slap-attentie ontvangen.


Woensdag 4 april 2001:
SLAP op TV
Hoezo SLAP op tv hoor ik iedereen al denken? Jawel, SLAP werd duidelijk vernoemd op TV. Iedere fanatieke voetballiefhebber zal gisterenavond de samenvatting gezien hebben tussen Gallatasseray en Real Madreid. Een fantastische wedstrijd. Maar wat heeft SLAP hiermee te maken? Nou, Evert Ter Napel had - toen de wedstrijd bijna afgelopen was - bij het analyseren van de wedstrijd de volgende opmerking: Wat een prachtige wedstrijd hebben we hier gezien tussen twee topploegen. Wat raar is het toch dat Gallatesseray in de eerste helft zo 'SLAP' speelde. En daarbij dachten wij natuurlijk: zo 'SLAPonline.s5.com' speelde... We zijn snel tevreden met een beetje reclame en spitsen onze oren telkens als SLAP in beeld komt.

 

Dinsdag 3 april 2001:
Opvallend is het laatste wereldnieuws over de drie beste trainers op dit moment. We zullen onder dit plaatselijke nieuws niet alles verklappen. Kijk maar onder VANALLESWA. Daar staat een opzienbarend nieuwsfeit wat niemand mag missen. Ongelooflijk maar waar.

Maandag 2 april 2001:
Het is nu maandagmiddag 12.45 uur en het is erg heet op de redactie van slaponline. De berichten stromen binnen, maar daar komen we wel uit. Nee, de warmte komt ergens anders van. Het weer is fantastisch. De eerste echte zomerdag van 2001 is zich aan het voltrekken in Lierop. Tuinstoelen naar buiten en lekker liggen dromen van al het moois wat Lierop nog te bieden heeft, wat wil je nog meer


Zondag 1 april 2001:
Er is eem actie gestart dat vandaag (zondag) BIJ INLEVERING VAN EEN SLAP KOORDJE bij een van de slapleden er een geweldige verrassing staat te wachten.


Zaterdag 31 maart 2001:
VOORRANG VAN RECHTS / 60 KM
Uit welingelichte bron hebben we vernomen dat vanaf 1 mei alles wat van rechts komt voorrang heeft. Fietsers, rollerskates, voetgangers, konijnen, 't maakt niet uit... als 't van rechts komt heeft 't voorrang.
Tevens is het de bedoeling dat wegen als b.v. van Lierop naar Someren een maximum snelheidslimiet krijgen van 60 km per uur. 't Moet niet gekker worden.!?... (de gemeente zal het aanzien van deze wegen dan wel moeten veranderen en of ze dat doen??). Binnen de bebouwde kom krijgen we in de toekomst een maximum van 30 km


Zaterdag 31 maart 2001:
KOEPEL
Opgemerkt een klein carnavalesk typefoutje in de Koepel. De ouderenprinses ondertekend met TRUUS VAN TUT. Waarschijnlijk grapje van de typistes van de Koepel. Wij rectificeren dit graag, het moet natuurlijk zijn onze geweldige ouderenprinses Truus van Ruth.


Vrijdag 30 maart 2001:
Morgen wordt er maar een deel van het papier in Lierop opgehaald. Het buitengebied moet nog 'n maand wachten (als 't bij 'n maand MKZ-gevaar blijft?). Het duo Piet en Jan(tje) van Lieshout zijn dus snel klaar deze ronde.


Vrijdag 30 maart 2001:
Morgen (heel vroeg al) beginnen de 4x4 tournooitjes voor de junioren van SV Lierop. Zie het programma wat iedereen thuis gekregen heeft voor de exacte tijden. Zo hebben we gehoord dat Lierop E2 al om 9 uur in Budel aan moet treden. Hun leiders kennende zal dat wel een groot probleem worden. Voor 'n enkeling uit dat team is deze tijd een 'midden in de nacht' tijd, zo is ons uit welingelichte bron ingefluisterd.


Vrijdag 30 maart 2001:
We hebben een maand de tijd om de beste mensen te zoeken op diverse disciplines.
Daarom vragen we:
Wie is de beste voetballer van Lierop 1, 2, 3, 4 en 5?
Wie is de beste vendelzwaaier van de schut?
Wie is de beste gitarist van Lierop?
Wie is de beste zanger van Lierop?
Wie is de beste drummer van Lierop?
Wie is de beste korfbalster van Lierop?
Wie is de grootste zuiper van Lierop?
Wie is de beste politicus van Lierop?
Wie het de grootste bakkes in Lierop?
Wie het problemen met Lierop en welke?

Reacties gaarne in te zenden op slaponline.s5@meeltje,nl
en wanneer we het er niet mee eens zijn laten we het niet weten!!
We kennen onze pappenhgeimers!


Vrijdag 30 maart 2001:
VAKANTIE
Er zijn veel Lieropse mensen die denken over hun vakantie. Uit welingelichte bron hebben we vernomen dat er nogal wat discussies tussen echtelieden zich voordoen. Wij van Slaponline willen gaarne helpen een keus te maken uit de vele voordelige aanbiedingen. Simpel mailen naar slaponline.s5.com en we laten je weten waar je het gezelligste, beste en goekoopste vakantieadres kunt vinden. Als het maar niet met carnaval is want dan werken wij niet mee!


Donderdag 29 maart 2001:
BILJARTEN
We weten dat Theo hendrikx goed kan taxirijden. We weten ook - zie historienieuws van 20 jaar geleden - dat hij heel aardig een balletje (biljartballetje) kan raken. We horen zojuist dat hij kampioen is geworden bij de Ketsers. Theo, proficiat!! Namens SLAP.


Woensdag 28 maart 2001:
Jammer genoeg is de uitslag 2-2 niet goed geraden, dus de prijs - een prachtig prive-verhaal - zal nog effe blijven liggen op de redactie. SAR WAR IN DE WAR en ik BAAL VAN VAN GAAL met z'n eigenwijze bek. Of HIJ de wijsheid in pacht heeft... Stuur hem maar naar Inter dan kan hij samen met Seedorf Inter op een nog lager peil brengen. GUUS kom naor HUUS (als 't al niet te laat is....)


Dinsdag 27 maart 2001:
NIEUW VERMAAK JEUGD LIEROP
Niet alleen volgens het geruchtencircuit maar echt serieus zijn de geluiden van het opzetten van een JEUGDSOOS. Binnenkort zal er 1x per maand op vrijdags in Nirwana wat georganiseerd worden voor de jeugd van rond de 12 jaar zoals we begrepen hebben. Er zullen groepen optreden en nog veel meer activiteiten opgezet worden door enkele fanatieke vrijwilligers. Zelfs de Gemeente Someren staat achter dit schitterende idee en.... het mes snijdt van twee kanten: Buiten het gegeven dat er weer eens iets voor deze jeugd gebeurt zorgt het waarschijnlijk ook voor een stuk continuiteit voor Nirwana.


Dinsdag 27 maart 2001 18.30 uur:
POOL TOT NU:
Binnengekomen uitslagen tot nu toe: 2-0 / 1-2 / 1-1 / 0-3 (optimist!)... wie volgt?


Dinsdag 27 maart2001:
NEDERLAND - PORTUGAL
Onze voorspelling: 1-1. Mensen die mee willen gokken kunnen dit doen via het gastenboek of via email: slaponline.s5@meeltje.nl
De prijswinnaar krijgt een SLAP verhaal over zijn of haar priveleven! Gratis en voor niets!


Maandag 26 maart 2001:
FEESTEN IN LIEROP
Naast het feest van de Koepelblaozers, De Zeskamp en de normale huis- tuin- en keukenfeestjes komt er in het kader van Someren 700 ook in Lierop een groot feest. Alleen WIE INFORMEERT ONS HIEROVER?
Volgens geruchten zal er een wereldrecord kaarten gevestigd gaan worden met allerlei nevenactiviteiten, echter, wanneer dit door mocht gaan dan is het zaak dat de kaartclubs dit tijdig weten zodat ze zich voor kunnen bereiden. Lierop in het Guiness Book of Records zou niet misstaan. Mocht het kaarten niet doorgaan dan kan er altijd nog iets anders verzonnen worden zoals: Twee dagen SLAP aauwhoeren, die hebben we in Lierop genoeg! We houden onze oren en ogen goed open voor meer informatie!!


Zondag 25 maart 2001:
Interne mededeling van Piet d'n derde an de ander hirre Slappers (mi internetconnectie): Er moet nog een evaluatieavond gepland worden , daar er nog wat dingen nog niet duidelijk op papier staan, zoals contributieverhoging!!!!!!!!!!, uitstapje etc. Gaarne bij Prins Piet den Derde opgeven welke data er bij jullie nog vrij zijn. Dus Prins Jan den Twidde raadpleeg jouw agenda'sssssssss


Zaterdag 24 maart 2001:
De 'gelen' onder leiding van Piet van Bommel hebben het spelletje op de vrijwilligersavond gewonnen. Bovendien hebben we vernomen dat Rick (Zirkus) Kusters en Alan van Veghel de nieuwe bestuursleden zijn.


Vrijdag 23 maart 2001:
MOND EN KLAUW ZEER SLAAT OOK IN LIEROP TOE!
Geen paniek, heren farmers.... het lijkt ons sterk dat het virus Lierop zal gaan verpesten. Milaan - San Remo laten ze gewoon doorgaan, maar de Foots race wordt afgelast, evenals het voetballen. Is het niet vanwege het kloteweer dan is het wel vanwege de MKZepidemie. We hebben gehoord dat de vrijwilligersavond van de SV Lierop nog NET WEL doorgang zal vinden vanwege het feit dat het koud buffet niet werd aangemerkt als een 'lopend' buffet. In het kader van het vervoersverbod had dat namelijk niet gekund. Als compensatie voor de ellende zullen er spelleetjes gedaan worden uit de tijd dat er 'n stuk minder problemen waren (de jaren zestig!!).


Donderdag 22 maart 2001:
ANOUK WEER NIET!!!
Wat een kl.... smoesje van die Anouk. Weer leek het er op dat ze op 't Tuinfeest van Nirwana op zou treden. Werd ze vorige keer 'n beetje 'gek' (waarschijnlijk omdat Nirwana toen nog geen douche had en ze bij Kusters moest gaan douchen), nu is het weer d'r gitarist die dan net op vakantie gaat... Ooit zoiets gehoord? Enkele suggesties (zij kwamen altijd): The Cats, The Motions, The Outsiders, The New Four, Cuby & The Blizzards, Hans van Seggelen, Hu and The Hilltops enz. enz.


Woensdag 21 maart 2001:
Vanaf morgen komen er twee rubrieken bij: OUD LIEROPS NIEUWS. Elke dag nieuws uit de Koepel en andere informatiebronnen vanaf plm. 1980 en LINKS naar andere Lieropse sites. Wanneer iemand Lieropse sites weet, geef het dan door!


Woensdag 21 maart 2001:
STATISTIEKEN SLAPONLINE
Het gaat goed met het bezoek van onze site. Het aantal pageviews vanaf vrijdag (122, zaterdag 104, zondag 146, maandag 122, dinsdag 117 en vandaag 193!!!


Woensdag 21 maart 2001:
Na het succes van de slaponlinesite hebben De Koepelblaozers ook een site geopend. In het kader van hun jubileum zal daar informatie te vinden zijn van hun activiteiten. Naast een link op onze site zullen wij u natuurlijk ook op de hoogte houden van de belangrijkste(slapste) activiteiten.


Dinsdag 20 maart 2001:
KPJ REUNIE:
Waarschijnlijk in het najaar komt er nog eenmalig een reunie aan. Hoe, wat of waar weten we nog niet.
Maar heb je belangstelling en wil je persoonlijk gemaild worden, laat dit dan even weten op
jw.en.y.neervens @ hetnet.nl


Maandag 19 maart 2001:
MUZIKAAL LIEROP
- Ons is ter ore gekomen dat FAN (Stef Cortooms, Chris van de Ven en Jan van Lieshout) afgelopen zaterdag de volgende ronde van de Wraak van Brabant hebben bereikt.
- In ons andere oor werd gefluisterd dat de eveneens Lieropse Band HUUP HOLLAND HUUP in de herfstvakantie voor 5 optredens uitgenodigd zijn in Curacao. Fans die mee willen kunnen zich opgeven via het email-adres van slaponline. Wij geven het wel door (misschien gaan we zelf ook wel mee). Van elke aanmelding krijgen we een sponsorbedrag dat we weer omzetten in weg te geven versnaperingen tijdens deze reis.
- Met eigen ogen en oren hebben we kunnen zien en horen dat tijdens de vergadering van FANFARE ST. WILLIBRORDUS er vele signalen vielen te beluisteren die wezen op een frisse kijk op de toekomst, waarbij leden uit diverse geledingen van de fanfare actief betrokken zullen worden bij het wel en wee van de vereniging. Muziekcommissies, Oudercommissies, Toiletwagencommissie en jonge nieuwe mensen in het bestuur zoals Marie Maas en Geert Sanders, maar ook Henri van Gastel en Mieke van de Waayenburg (namens werkgroep). Naar een voorzitter wordt nog gezocht. Van de vertrekkende bestuursleden werd - terecht - met applaus afscheid genomen. Voorlopig zetten we in op een 'Swingin'g Fanfare' die zowel in als buiten Lierop voor veel muziekplezier kan zorgen.
- Het jubileum van DE KOEPELBLAOZERS zal gevierd worden in het laaaaange weekend van 22, 23 en 24 juni. Voorlopig op 22 juni receptie met daaropvolgend reunie en feest voor IEDEREEN. Zaterdag feest met Huup Holland Huup, artiesten, smartlappen enz. enz. en zondags vroeg op voor zoiets als dauwtrappen en ontbijt voor het hele gezin. In de middag kapellenfestival (wordt vervolgd).


Zondag 18 maart 2001:
LIEROP ZOEKT KOSTER
Ons is ter ore gekomen dat Wim Welten nu echt stopt als koster. Dus wordt er 'n nieuwe KUSTER gezocht. Profiel: Gelovig, veul tijd, horecadiploma ivm het klaarzetten van wijn en water, toeristendiploma ivm rondleidingen in kerk, tolk ivm buitenlanders die de kerk bezoeken, warenhuisdiploma ivm het daarnaast verkopen van o.a. rollekes plakband, badmister vur as die aauw prinse 't zwembad wir inrichte en ouw hoer want ge wit nooit wor da vur noddig is. Geboden wordt huisvesting (deel sacrestie samen mi de pastoor), fooienpot, deuvemelk, veul devotie en 'n haffel note inne keer per jaor.


Zaterdag 17 maart 2001:
SCHEIDSRECHTER SCHELLEKENS IS BACK!!!
Niet te geloven, maar echt waar. Scheidsrechter Schellekens - ja, die op de platte wagen door Lierop reed toen het eerste kampioen werd - is sinds februari weer aan 't fluiten en fluit morgen LIEROP. We herinneren ons nog allemaal de wedstrijd in Boekel. Morgen op Sportpark De Renkant ZOU wel eens een herhaling hiervan kunnen plaatsvinden want.... hij is back! En - toeval of niet - na de wedstrijd is er een compleet koud buffet besteld. We zijn benieuwd of 'de scheids' aanschuift langs zijn vriend Marco Hooglugt die hij vorig jaar van het veld stuurde? Volgende week allemaal in geuren en kleuren in de Telegraaf te lezen!!


Vrijdag 16 maart 2001:
SLAP VIA EMAIL:
Sinds vandaag is de redactie van SLAP te bereiken op: nieuws@slaponline.nl
Simpel, niet te vergeten.

naar startpagina archief