Archief 21 2014
oktober 2014 t/m december 2014
 

Woensdag 31 december 2014:

 

 

Na op tweede Kerstdag met zang de H. Mis te hebben opgeluisterd, hield aansluitend gemengde zangvereniging Ameezing in de Vurherd haar Kerstviering. Tijdens deze gezellige bijeenkomst werd stilgestaan bij de verenigingsactiviteiten in het voorbije jaar. Ook werd Adéle van Houten gehuldigd vanwege haar 12,5-jarig lid zijn van het koor.

 


 

Woensdag 31 december 2014:

 

 

Vandaag komt het laatste Contact op woensdag. ‘t Contact op woensdag en Peelbelang op donderdag in de Lieropse brievenbussen zal nl per 1 januari verleden tijd zijn. Vanaf deze datum verschijnt 't Contact alleen nog maar in de gemeente Someren en het Peelbelang in de gemeente Asten. ‘t Contact zal dan bovendien niet op woensdag maar op donderdag bezorgd worden. Annemie Urlings, jarenlang redacteur en verslaggever van 't Contact, stopt per 1 januari. Annemie gaat met pensioen. Eveline Lamers vervangt haar als redactrice voor de gemeente Someren en Maarten Driessen verzorgt de redactionele invulling van de gemeente Asten.
In ’t Contact kunnen ook de advertenties van Asten doorgeplaatst worden en de advertenties van Someren zullen in ‘t Peelbelang doorgeplaatst kunnen worden. Ook nieuwsfeiten van Asten en Someren zullen doorgeplaatst worden; in ’t Contact de berichten van de gemeente Someren prominent en de Astense achterin en in Peelbelang de Astense berichten prominent en de Somerense achterin.
’t Contact blijft door de invulling van weer een vrouwelijke redactrice voor Annemie gerund worden door een compleet vrouwelijk team, Tamar, Ine, Miriam en Eveline. Wij wensen hen veel succes met deze toch wel ingrijpende wijziging (en natuurlijk ook veel succes voor ‘onze’ Maarten in Asten!).

 Woensdag 31 december 2014:
De redactie en medewerkers van slaponline wensen alle bezoekers een gelukkig 2015.
Ook in 2015 is het onze intentie om er élke dag weer te zijn!
 


 

Dinsdag 30 december 2014:

Dokter Ferd Raaymakers is a.s. vrijdag 2-01-2015 afwezig.
De praktijk is dan gesloten.
Waarneming: dr Deimann, Nieuwendijk 5 te Someren-Eind. Telefoon: 0493 440370.

 


 

Dinsdag 30 december 2014:

De RABO-veldtoertocht in Someren en omgeving die morgen (Oudejaarsdag) traditiegetrouw gehouden zou worden gaat niet door. Dit hebben de organisatoren vanmorgen beslist na controle van de route. Door de sneeuwval van afgelopen weekend is het te gevaarlijk geworden om de deelnemers door de bossen te sturen. Veel takken en omgevallen boomstammen liggen gevaarlijk op de paden. Daarnaast is het door de diepe bevroren sporen en ijsvorming onder de sneeuw onveilig geworden. Het zou de 26e editie zijn van de door TSC Solo georganiseerde veldtoertocht. De organisatie hoopt op begrip van de deelnemers te mogen rekenen.

 


 

Dinsdag 30 december 2014:

Van de Spar kregen we onderstaand bericht….
‘Maandag 5 januari zijn wij gesloten i.v.m aanpassingen in de winkel’.
 Dinsdag 30 december 2014:

 


Morgen, op oudjaarsdag 31 december worden er weer overheerlijke oliebollen gebakken op sportpark De Renkant. De verkoop van de oliebollen start om 11.00 uur en duurt tot ca. 17.30 uur.
Een vriendelijk verzoek om grote bestellingen vooraf door te geven bij Harry en Jet van Vlokhoven, tel: 331609 of 06-50502684. Dit kan ook op oudejaarsdag vanaf 09:30 uur via de kantine tel: 331589. Smakelijk!

 Dinsdag 30 december 2014:
Van de organisatie van het Toepconcours bij de SV Lierop kregen we onderstaand verslag…
‘Zoals elk jaar wordt het jaar bij SV Lierop afgesloten met toepen en oliebollen. Het was weer gezellig druk op de jaarlijkse toepavond in de kantine met 36 deelnemers. De avond werd geopend door Albert van Hoof en Harald Tijssen werd bedankt voor het schenken van de hanenbillen.
De kunst van het toepen is om op tijd de juiste potjes te winnen. Zo begon Tim van Lieshout sterk aan de 1e ronde en won hij maar liefst 5 potjes. Maar als je er dan in de 2e ronde geen een wint, dan lig je er dus wel mooi uit. Grote vraag is dan: is dit pech of kan Tim niet toepen en lieten ze hem in de 1e ronde 5 potjes winnen? Na een lange strijd wisten 4 spelers zich te kwalificeren voor de finaletafel. Hierbij liet Rob van Dijk er geen twijfel over bestaan wie de beste was. De andere 3 hadden geen schijn van kans. Voor het eerst in 20 jaar wist hij het toeptoernooi te winnen. Proficiat Rob!
Bij het barakken dacht Theo Peeters er met de hoofdprijs vandoor te gaan, maar Louis van de Ven was hem toch te slim af. Met een superscore van 93 punten was Louis de grote winnaar.
Uitslag toepen:
1. Rob van Dijk; 2. Martien van Heugten – 3. Albert Jan van Hoof – 4. Michiel Peeters
Uitslag barakken:
1. Louis van de Ven – 2. Theo Peeters – 3. Ton van Brussel
Ook dit jaar was de avond weer georganiseerd door de veteranen en ging de opbrengst naar de jeugd van onze club.
Op naar de oliebollen. Op Oudejaarsdag staan Harry en Pa trick in de kantine weer klaar met hun machtig lekkere oliebollen!’

 


 

Maandag 29 december 2014:

 

 

Dat TUF altijd doorgaat bewijzen de foto's die we gisteren binnenkregen. Bij een schitterende zonsopgang werd er na keuring van het zware glibberige veld gisterenmorgen gewoon gevoetbald, zoals altijd! Nieuwe leden kunnen zich altijd aanmelden bij Ferd of Toon of Harrie of Noud of ???

 


 

Maandag 29 december 2014:
A.s. woensdag 31 december zal het oude jaar in Café Nr. 1 afgesloten worden met hapjes, champagne, oliebollen en vuurwerk tijdens het ‘Oud en Nieuw Gala’. Kaarten koste in de voorverkoop € 5,- en aan de deur € 10,-. Zie ook de poster.

 Maandag 29 december 2014:
Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren nodigen inwoners en besturen van organisaties en verenigingen uit voor de traditionele nieuwjaarsreceptie. Het is een goed gebruik om elkaar informeel te ontmoeten en elkaar hierbij een goed en gelukkig 2015 toe te wensen.
U bent van harte welkom op het gemeentehuis op maandag 5 januari 2015 van 18.00 tot 20.00 uur. Na de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Veltman zal Stichting Someren Natuurlijk om 19.30 uur de Zummerse mens 2014 bekendmaken. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door het Seniorenorkest.
 


 

Zondag 28 december 2014:

 

 

Geen Jeugdfanfare en Jeugdslagwerkgroep, maar vanaf nu Young Dynamic fanfare en Young Dynamic slagwerkgroep. Zo gaf voorzitter Martien Kusters aan bij de voorstelling van de jeugdgroepen tijdens het oudjaarsconcert dat gisterenavond onder grote publieke belangstelling plaatsvond in de Vurherd. Het logo is ontworpen door Jens van Lierop, ook lid van de fanfare.

Na het optreden van de 'Young Dynamics' werden de diploma's uitgereikt aan 14 geslaagden. Drie ervan konden helaas niet aanwezig zijn vanwege vakanties.

Na de prijsuitreiking was het de beurt aan het gastoptreden van Ameezing. Met Una Paloma Blanca van George Baker werd hun mooie optreden samen met de slagwerkgroep afgesloten.

Na de pauze stond de avond in het teken van 'Ik hou van Lierop'. De jeugdige organisatie kan dik  tevreden zijn over dit onderdeel. Het spelelement zat 'm in het beantwoorden van vragen over de muziek die fanfare, slagwerkgroep en band speelden. Iedereen kon meedoen. Presentator Eric Hesius had de zaal in een linker (blauwe) en rechter (oranje) deel samengesteld met van elk deel twee vertegenwoordigers die de vragen met hun achterban moesten beantwoorden. Het werd een spannende strijd die uiteindelijk eindigde in een barragevraag omdat de stand gelijk was (5-5). De artiesten die de liedjes zongen deze avond waren Chris van de Ven (Harder dan ik hebben kan), Jan van Gastel (Land van Maas en Waal), John Klaus (Oerend Hard en A little less conversation) en Eric Hesius (Verliefd zijn is veel leuker).

Na afloop werd er nog de felicitatiemars gespeeld voor Nederlands Kampioen Bert van Heugten die na afloop ook zorgde voor de muziek in de foyer. Het bleef nog lang gezellig. Zie ook alvast enkele foto's van voor de pauze; zie ook de foto's van siris.

 


 

Zondag 28 december 2014:

 

 

Van de SV Lierop kregen we het bericht dat op zaterdag 3 januari vanaf 19.00 uur hun nieuwjaarsreceptie wordt gehouden in de kantine van de SV. Voorafgaand aan de receptie zal het snerttoernooi gespeeld worden.

Tijdens deze nieuwjaarsreceptie worden onderstaande jubilarissen gehuldigd.
25 jaar: Gijs van Seggelen, Paul Sanders, Henk vd Borne, Ralf van Bommel en Berry Hendrikx
40 jaar: Theo Hurkmans, Henrie Kuijpers, Hen van Lieshout, Rob en Wiljo van Seggelen, Hans Verrijt en Riny vd Wijnboom
50 jaar: Piet Raijmakers, Antoon vd Ven en Harrie Berkers.

Zie ook de foto's van de receptie van vorig jaar....

 


 

Zondag 28 december 2014:

 

 

Afgelopen week was er een ‘Lierops onderonsje’ bij het seniorenorkest Groot-Someren. Harrie van Lieshout (bassist) en Theo Meulendijks (tenorsaxofoon) werden namelijk vanwege hun 12,5 jarig lidmaatschap gehuldigd door voorzitter Nicole Lardinois (foto’s siris).

 


 

Zaterdag 27 december 2014:
Iedere derde zondag van de maand organiseert de werkgroep zorg van de dorpscoöperatie Lierop in 2015 het koffie- en thee-uurtje van 10.45 tot 12.00 uur in de ontmoetingsruimte van Henricushof.
Deze uitnodiging is voor iedereen die graag wil buurten en misschien even een kaartje wil leggen of een gezelschapspelletje wil doen. De kosten zijn: € 2,-. We zorgen – met dank aan de Spar - ook voor iets lekkers bij de koffie. Zie ook de uitnodiging.

 


 

Vrijdag 26 december 2014:

 


Op kerstavond heeft een bomvolle Koepelkerk kunnen genieten van een sfeervolle Herdertjemis. De kinderen van groep 6 van het Rendal speelden met verve het kerstverhaal ‘De Reddende Spin’. Het verhaal was behoorlijk spannend en leverde diverse oh’s en ah’s op vanuit de kerk. Gelukkig liep het allemaal goed af: met een hele speciale rol voor een kleine spin, die Jezus wilde beschermen tegen de kou door een web te weven voor de grot, maar daardoor het kindje ook uit de wrede handen redde van koning Herodus.
De mis werd muzikaal opgeluisterd door de jeugdfanfare en door prachtige zang van Lotte van Lieshout en Pauline van Moorsel, onder begeleiding van Frank van Gastel. Het lied ‘De Kleine Trommelaar’ werd begeleid op de trom door Peter Verberne. Het was een fijn begin van de kerstdagen van 2014. Pastoor Zwirs en de werkgroep Kinderliturgie wensen u allen een zalig kerstfeest en een voorspoedig 2015. (Foto's: Rob Fritsen - Siris).

 


 

Vrijdag 26 december 2014:

 


‘D’n truifel is door de kerk’. Bert van Heugten gaat volgend jaar naar de wereldkampioenschappen Worldskills in Sao Paulo Brazilië! Een logisch gevolg van de successen die Bert de laatste jaren behaalde met zijn ‘vakmanschap’ op het gebied van metselen. Begin december nog werd Bert voor de tweede keer in successie Nederlands kampioen waardoor hij kans kreeg op een reisje naar Sao Paulo. Dit gaat nu dus gebeuren in augustus 2015. We hopen dat Bert zich goed voorbereid op alles wat hem daar te wachten staat en wensen hem nu alvast veel succes toe in Brazil Olé!

 


 

Donderdag 25 december 2014:
‘Tis’ wel volgend jaar maar het duurt toch echt niet lang meer dat onze Prins Rick met zijn Prinses Ellen hun receptie houden in zaal van Oosterhout.
De carnavalsvereniging nodigt iedereen uit om op zondag 11 januari 2015 vanaf 13.30 uur het prinselijk paar te komen feliciteren.

Hoe meer zielen hoe meer vreugde….

 

Mochten er nog vriendengroepen, buurten, familie etc zijn die meer willen doen dan alleen een handje schudden dan heb je nog enkele dagen de tijd om je aan te melden bij

 

 

Jan-Willem Neervens
e-mail: jwneervens@kpnmail.nl  - tel: 06-55128780

 


 

Woensdag 24 december 2014:
Belangengroep Lierop nodigt alle inwoners van Lierop uit om op 1 januari onder het genot van een drankje elkaar een goed nieuw jaar te wensen tijdens hun jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Deze vindt plaats van 11.00 to 13.00 uur in de Vurherd. Fijne feestdagen! Zie ook enkele foto’s van vorig jaar. 

Woensdag 24 december 2014:
A.s. zondag 28 december zal in Café Nr. 1 het kampioenschap Armworstelen worden gehouden voor zowel de dames- als de herencompetitie. Inschrijven hiervoor is verplicht. Het begint om 14.00 uur. Zie ook de poster.
 


 

Dinsdag 23 december 2014:
Van onze fanfare en Gilde OLV kregen we onderstaande mededeling…
‘De vrijdagroute oud papier is verplaatst naar zaterdagmiddag 27 december.
De eerstvolgende ophaaldata voor gebruikte kleding is op zaterdag 7 februari 2015. Je kunt gebruikte kleding ten alle tijden inleveren bij Wim van de Einden, Otterdijkseweg 5, in de veldschuur.
Verder wensen wij iedereen een fijne kerst en een goed en gezond Nieuwjaar toe.
Alvast bedankt voor uw medewerking’.

 


 

Dinsdag 23 december 2014:
Wie heeft in Lierop een woning die geschikt is voor kamerverhuur aan jongeren?
Een tiental jongeren uit Lierop hebben aan de werkgroep Wonen van de Dorpscoöperatie aangegeven niet in staat te zijn om een woonruimte te kopen. Wel willen ze graag zelfstandig gaan wonen in Lierop, dus gaan huren. Omdat er nauwelijks huurwoningen vrijkomen in Lierop en daarbij nog dat de huur niet betaalbaar is voor deze starters kijken we als werkgroep Wonen uit naar andere mogelijkheden. Als bv. een woningeigenaar een vrije woning heeft in Lierop die met wat aanpassingen geschikt is voor bv. 4 personen in de vorm van kamerverhuur met gezamenlijke keuken of in de vorm van meer zelfstandige studio’s zou dat voor deze jongeren geweldig zijn. Met 4x een lage huursom kan er voor de verhuurder toch een acceptabel maandbedrag binnen komen. Wellicht is er ook iemand die de financiële middelen heeft en zich aansluit bij de CPO-bouwers en een nieuwbouw woning laat bouwen die hiervoor geschikt is. Met een kleine ingreep kan zo’n woning later omgezet worden naar een gezinswoning.
Als u denkt mogelijkheden hiervoor te hebben of hierover vragen of ideeën heeft graag contact opnemen met Toon v.d. Ven of Toon v.d. Hurk van de werkgroep Wonen.

 


 

Dinsdag 23 december 2014:
Van Nirwana kregen we onderstaand bericht….
‘Tweede Kerstdag wordt er een als nooit tevoren. Het wordt iets nieuws, maar toch authentiek! Op 26 december 2014 gaan we terug in de tijd. Terug naar de tijd waar legendes werden geboren en waar de muziek nog puur was. Dit festival telt maar liefst 4 bands die teruggrijpen naar de Amerikaanse muziektraditie.
Deze avond staat daarom in het teken van Blues, Roots en Rockabilly!
De deuren zijn al om 16:00 open, dus kom op tijd!
Line-Up: Dead Elvis & His One Man Grave; Doghouse Sam & His Magnatones; Hillbilly Hayride en Hi-Tombs
Tickets: www.nirwana.nl  - Entree: € 8 euro leden /// €9 euro niet-leden’.

 


 

Maandag 22 december 2014:

Een intervieuw van Harrie van Horik met Toon van de Ven van de werkgroep Wonen van dorpscoöperatie 'Lierop Leeft' en Peter van Roosmalen van 'Wonen in een ton' is hieronder te zien. De bijeenkomst vond plaats op 8 december in de Vurherd en kende een positieve uitkomst.

Kijk maar....

 

 


 

Maandag 22 december 2014:

 


Van Maria van de Ven kregen wij onderstaand bericht….
Als de Kerst en Nieuwjaar voorbij zijn zal er – onder het motto: ‘door kinderen voor kinderen’ - weer door de driekoningen rondgegaan worden. Op zaterdag 3 en zondag 4 januari zullen ze weer hun lied zingen ‘aan Lierops deuren’. Niet onbelangrijk is dat ze een collectebus bij hebben om geld op te halen. Dit keer net als twee jaar geleden voor het weeshuis ‘Amazing Home’, een geweldig huis. Ook deze keer wordt het opgehaalde geld weer door Piet van Antoon van Asten beheerd, het is dus in goede handen. Het wordt pas uitgegeven als het nodig is, dus er blijft niets aan de ‘strijkstok’ hangen! Wij worden op de hoogte gehouden wat er met het geld gebeurt. Overigens is ook de openschaalcollecte in de kerk tijdens de Kerst voor dit doel.
Lees ook het verhaal van ‘Amazing Home’….

 


 

Maandag 22 december 2014:
Regisseur Rob van Veeke nodigde gisteren na afloop van de derde voorstelling van het blijspel ‘De Goot’ de aanwezigen uit voor de volgende voorstelling die volgens wat we in de wandelgangen hoorde al weer snel (oktober?) op het programma staat. Geen voorstelling meer in december dus? De acteurs zullen dan weer aangevuld worden met ‘oude bekenden’ wat het Lierop-gehalte weer zal doen toenemen.
‘Theater’ De Vurherd was gisteren goed gevuld met opvallend veel belangstelling van buiten Lierop. Het geheel speelde zich af in Pension de Goot, een opvanghuis van daklozen die problemen hadden met de buurvrouw - Elsbeth Meerman (Peggy Jansen) - die bij de gemeente had geklaagd over de overlast met het gevolg dat ze nog maar drie maanden mochten blijven zitten in ‘hun’ pension dat onder leiding stond van Toos, gespeeld door Maria Loomans en de vlotte Pien (Mieke van Oers). De tuinkabouter van de buurvrouw, door een bewoner genoemd als kinderlokker en als een kabouter met een veel te grote hengel voor zo’n klein manneke, zorgde voor veel hilariteit.
Uiteindelijk liep alles goed af voor de bewoners want door een toevallige wending kon de aan lager wal geraakte Eduard (Andries Bouman) als impressario voor Pien gaan werken en werd het pension omgedoopt tot ‘Impressariaat de Goot’ waar het grote geld wel heel erg snel binnenkwam. Wanda (Saskia Thijs) kon hier wel vrolijk van worden want in de prostitutie was voor haar niet veel meer te verdienen en de dichter en junk Jotie (Embert Berkers) kreeg opeens de kans om scenarioschrijver te worden. Opvallend was ook de rol van Rika (Anne va der Putten). Zij ‘karde’ met haar winkelwagen vol zooi en een nepbaby rond. Wat wij niet wisten was dat ze zo goed kon zingen. Knap Anne!
Al met al ‘kei’ goed gespeeld door alle acteurs. Hopelijk wordt bij het kiezen van het volgende ‘stuk’ weer gekozen voor de humor (mag wel wat meer nog) en mag er ook wel nog wat meer vaart in zitten. We gaan zeker weer kijken dan.
Zie ook de foto’s die onze fotograaf vorige week maakte.

 


 

Zondag 21 december 2014:
Vanaf dit jaar mogen particulieren hun vuurwerk alleen afsteken tussen 18:00 uur ’s avonds Oudjaardag (31 december) en 02:00 uur in de ochtend op Nieuwjaarsdag. De verkoop van - legaal - vuurwerk mag op drie dagen plaatsvinden: 29, 30 en 31 december.
Samen met gemeenten en andere betrokkenen (OM, de Inspectie Leefomgeving en Transport, politie en douane) heeft het kabinet eerder dit jaar maatregelen ontwikkeld om de overlast en onveiligheid door vuurwerk te verminderen, zodat voor meer mensen de jaarwisseling een feest kan zijn. Zo wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een vergunningsstelsel om de import van illegaal en zwaar vuurwerk te beperken.
Voor particulieren is komende jaarwisseling direct merkbaar dat de afsteektijden van vuurwerk worden verkort. Het kabinet heeft gekozen voor het tijdvak tussen 18.00 en 02.00 uur, omdat in de avond het aantal mensen dat per se naar buiten moet beperkt is. De meeste winkels zijn dan al gesloten. Consumenten die legaal vuurwerk willen afsteken, hebben ook nog voldoende tijd om dit te doen.
Gemeenten in heel het land zijn op dit moment bezig met het voorbereiden van de viering van Oud&Nieuw. Diverse gemeenten hebben zelf vuurwerkvrije zones aangewezen om incidenten en overlast te beperken. De handhaving hierbij wordt door gemeenten in de lokale driehoek met het OM en de politie bepaald.

 


 

Zaterdag 20 december 2014:


Op onze redactie kwam het bericht binnen dat er weer een dienst van de dienstenveiling is ingelost. De kaartclub van Johan Lomans kreeg een Sushi workshop voorgeschoteld van Mieke Raaijmakers. Volgens de berichtgever was het leerzaam, lekker, leuk en keigezellig.

 


 

Zaterdag 20 december 2014:

 

 

Afgelopen woensdag werd het 25e Groot Dictee der Nederlandse Taal uitgezonden. Het dictee werd dit jaar geschreven door Bart Chabot.
In Lierop maken ze ieder jaar een evenement van dit dictee. In Boomerheide aan de Laan ten Boomen strijden Lieroppenaren om de Gulden Ganzenveer. Het groepje deelnemers wordt wel steeds steeds kleiner. De gouden veer was dit jaar weer voor Harrie van Horik, directeur van de lokale omroep SIRIS. Hij maakte 21 fouten.
Veel beter deden het de twee dicteenomaden Bert Janssen, neerlandicus uit Bussum en René Dijkgraaf, cardioloog uit Hilversum. Ooit namen zij deel aan het dictee in de pronkzaal van de Eerste Kamer van de Staten-Generaal in Den Haag. De afgelopen vijf jaar reisden zij af naar Lierop om zich daar te meten met de plaatselijke schrijvers.
Bert Jansen maakte zes fouten en dat is beter dan de winnaar in Den Haag, student Randy van Halen uit Dordrecht. Hij maakte zeven fouten. René Dijkgraaf zag negen keer een rode streep op zijn dictee staan.
De Top 8: 1. Bert Janssen, 2. René Dijkgraaf, 3. Harrie van Horik, 4. Margo van Vroonhoven, 5. Theo Jeuckens, 6. Annemie Urlings, 7. Ferd Raaijmakers, 8. Frans Cortooms.
Zie de foto’s van Rob Fritsen van Siris en het complete dictee.

 


 

Zaterdag 20 december 2014:

 

 

De Lieropse Toer en Supportersclub Solo houdt op 31 december voor de 26e keer de ‘RABO ATB veldtoertocht’. Deelname aan deze toertocht door de landelijke omgeving van Someren is mogelijk op een ATB of veldritfiets.
Evenals voorgaande jaren is er een route van 25 en één van 40 kilometer uitgestippeld. Hierdoor kan ook de minder getrainde ATB-er aan de toertocht deelnemen. De route wordt uitgezet in de bosrijke omgeving van Someren en omstreken. De tocht wordt ook dit jaar weer gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan wegen en paden.
Veiligheid staat bij T.S.C. Solo hoog in het vaandel en een valhelm wordt dan ook ten zeerste aangeraden. Geasfalteerde wegen worden zoveel mogelijk vermeden. Tijdens de pauze is er soep, thee en peperkoek te krijgen, en na afloop staat de Gluhwein gereed. De routes worden volledig en duidelijk uitgepijld.
Bij de finishlocatie bestaat de mogelijkheid om de fiets af te spuiten en eventueel een douche te nemen. De start – en finishlocatie is gewijzigd in vergelijking met voorgaande jaren. Wie mee wil doen aan deze tocht kan zich tussen 9.00 uur en 10.00 uur inschrijven bij camping “De Kuilen” aan de Kuilvenweg 15 in Someren-Heide. Het inschrijfgeld bedraagt 4 euro voor N.T.F.U leden en 5 euro voor niet-leden. Tot zestien jaar is de deelname gratis. Ook dit jaar steunt de organisatie een goed doel.
Eén euro van het inschrijfgeld gaat namelijk naar het KWF. Het doel van het KWF is minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Verdere info: www.tscsolo.nl

 


 

Vrijdag 19 december 2014:
Op 6 januari 2015 starten Zumba-lessen voor 60+’ers, volwassenen en teenagers in de Vurherd. Inschrijven kan (maar hoeft niet persé) via gloriazumba@live.com.

Deze lessen zullen elke dinsdag voor 60+ers gegeven worden van 10.00 tot 11.00 uur, voor teenagers van 18.00 tot 19.00 uur en voor volwassenen van 19.00 tot 20.00 uur. Een proefles is gratis.

Telefonische inl.: 06 46571322.

Zie ook posters van 60+, volwassenen en teenagers in groot formaat.

 


 

Vrijdag 19 december 2014:
Op dinsdag 20 januari 2015 van 16.00 tot 17.30 uur vindt een sociaal café plaats in de Vurherd in Lierop. Thema van deze bijeenkomst is ‘Samen voor de zorg’. Iedereen is welkom bij deze bijeenkomst.
Het doel van een sociaal café is een sterk sociaal netwerk voor jong en oud. Tijdens het sociaal café kan men open met elkaar in gesprek en biedt het tevens de mogelijkheid om aan aanwezige vakdeskundigen vragen te stellen over diverse onderwerpen.
Vanaf 1 januari 2015 verandert er veel in de ondersteuning in Nederland. Tijdens het sociaal café laten we zien dat er diverse initiatieven zijn die ervoor zorgen dat niemand er alleen voor staat maar dat we samen aan de slag gaan.
Tijdens het sociaal café vinden er interviews plaats met vertegenwoordigers van lokale initiatieven.
De interviews vinden plaats met Ennie van den Boer, dorpsondersteuner in Someren-Heide en met Martien Kusters van de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Beiden vertellen over de kracht van een dorp, wat kun je samen doen en bij wie kan je met vragen terecht? Wat is de kracht van deze lokale inzet, dichtbij huis? Vooraf aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis.
Ben je geinteresseerd, lees dan het hele verhaal….

 


 

Vrijdag 19 december 2014:
A.s. woensdag 24 december zal er in Café Nr. 1 een heuse ‘Christmas Party’ zijn met DJ Henri Dutch. Zie ook de poster.
 


 

Donderdag 18 december 2014:

 

 

We waren er dinsdag bij toen de Kerststal werd opgebouwd in onze Koepelkerk. Jan Kuipers, Toon Hesius, Ton van Schalen en Ad vd Zanden waren deze keer de bouwers en Wilma van Lierop zorgde voor de attributen en de koffie. Ook werd er door verschillende vrijwilligers druk gewerkt aan de kerstversiering in de kerk. De kerk is weer ‘’Kerstproof’! Het ziet er allemaal weer heel sfeervol uit. Pastoor Jan zag het met plezier aan… Zie ook enkele foto’s van Rob Fritsen (Siris).

 


 

Donderdag 18 december 2014

 


 

Afgelopen zaterdag werd de eerste uitvoering van de klucht De Goot in een redelijk gevulde zaal van de Vurherd gespeeld. Er werd volop gelachen en genoten van de taferelen in het pension de Goot wat als opvanghuis van daklozen dienst doet. Het is beslist de moeite waard om a.s. weekend een van de twee heropvoeringen te gaan bekijken. Dat kan a.s. zaterdag om 20.00 uur en zondag om 14.30 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Spar en via reserveringen@profiel-lierop.nl.

 Zie de foto’s die onze slapfotograaf maakte.

 


 

Woensdag 17 december 2014:

 

 

De inzamelactie van Omroep Brabant t.b.v. de Voedselbank werd afgelopen maandag en dinsdag in Lierop een enorm succes. Het depot in Lierop, de winkel van Ria en Peter van Schalen, werd frequent bezocht door Lieroppenaren die tassen en manden vol etenswaren kwamen afgeven. Namens Omroep Brabant, de Voedselbank en Ria en Peter bedankt voor de gulle donaties.

 


 

Woensdag 17 december 2014:
Op vrijdag 6 en zaterdag 7 februari 2015 worden wederom de Bonte Avonden gehouden van Carnavalsvereniging de Kaauw Voetjes.
Toegangskaartjes voor deze Bonte Avonden zijn verkrijgbaar tijdens de voorverkoop op zondag 4 januari 2015 tussen 11.00 uur en 12.00 uur in café Nelly van Oosterhout. De kaartjes kosten € 12.
Na 4 januari zijn de kaartjes nog verkrijgbaar bij de Spar en bloemisterij Gubbels.

 

 


 

Dinsdag 16 december 2014:
A.s. vrijdag 19 december zal in Café Nr. 1 het jaar voor ‘werkend’ Lierop afgesloten worden met de Nederlandstalige zanger Peter van Wanrooy. Het thema van de avond is – heel toepasselijk - ‘de laatste werkdag van het jaar’. Zie ook de poster.
 Dinsdag 16 december 2014:
Van het bestuur van de K.B.O. afd. Lierop kregen we onderstaand bericht….
Vrijdag 19 december houden we om 13.30 uur onze Kerstviering in de zaal van ‘De Vurtuin’ in de Vurherd. Alle leden zijn hartelijk welkom op deze middag. Onze voorziter zal de middag openen, er is een kerstgedachte van de pastoor, zang door de Koepelzangers en een toneelstukje door de toneelgroep van K.B.O. Someren-Dorp.

 


 

Dinsdag 16 december 2014:
Van de werkgroep Kinderlithurgie kregen we onderstaand bericht….
‘De dagen worden steeds korter, de vier adventskaarsen worden ontstoken en iedereen zoekt de warmte op, binnen en bij elkaar… Het is bijna Kerstmis!! Ook dit jaar zal Kerstmis weer beginnen met de Herdertjesmis. De kinderen van groep 6 zullen dit jaar het kerstspel over ‘de reddende spin’ opvoeren. Graag willen wij iedereen, groot en klein, uitnodigen om op Kerstavond, woensdag 24 december om 18.30 uur, te komen kijken en luisteren naar de Herdertjesmis in onze Koepelkerk. De jeugdfanfare en diverse solisten zullen deze viering muzikaal ondersteunen. Graag tot ziens op Kerstavond om 18.30 uur in de Koepelkerk!’.

Zie ook de foto's van vorig jaar.

 


 

Dinsdag 16 december 2014:
A.s. donderdag 18 december is er bij de Spar weer een koopavond van 19:00 tot 20:30 uur. Iedereen is van harte welkom om het ‘lekkere’ kerstassortiment te proeven.
 


 

Dinsdag 16 december 2014:
Van de veteranen van de SV Lierop kregen we onderstaand bericht….
‘Op zaterdag 27 december (i.p.v. 30-12) is het weer voor iedereen toepen in de kantine van S.V. Lierop. De aanvang is 20.30 en het inschrijfgeld bedraagt € 10,-. Ook dit jaar zijn de hanenbillen weer geschonken door H. Tijsen. We hopen op een groot aantal deelnemers zodat de opbrengst, die geheel ten goede komt voor de jeugd, weer een mooi bedrag zal zijn.’
 


 

Maandag 15 december 2014:

 

 

De ‘Dorpscoöperatie Lierop Leeft’ vindt kinderopvang in Lierop belangrijk voor de leefbaarheid van ons dorp en betreurt het dat deze dreigt weg te vallen.

Ze wil daarom met ouders, vrijwilligers, belangstellenden, professionele organisaties, etc. kijken of en hoe onze kinderen in de toekomst, met/zonder Spring, in Lierop opgevangen kunnen worden want zoals de situatie nu is vindt Spring het niet langer haalbaar om de kinderopvang, de peuterzaal en de opvang voor basisschoolkinderen (BSO) in 2015 voort te zetten!

Zie voor het volledige verhaal de brief die de Dorpscoöperatie aan alle ouders in Lierop richt.

 


 

Maandag 15 december 2014:
Ondanks dat het nu de tijd is voor het kopen van kerstbomen voor een sfeervolle Kerst is het ook tijd om alvast te denken aan wat je met deze kerstbomen gaat doen als de feestdagen weer afgelopen zijn. Vorige jaren kwam de gemeente Someren deze kerstbomen nog ophalen maar – ook hier in het kader van de bezuiniging - dat stopt!
Volgens de gemeente zetten steeds meer mensen met de kerst een kunstboom in huis. Het aantal kerstbomen wat op de inzameldag aan de straat ligt, wordt daardoor elk jaar minder.
De inzamelwagen rijdt op de inzameldag dan veel kilometers voor een gering aantal bomen. Dit leidt tot relatief hoge kosten.
Tot en met 17 januari kunt u uw kerstboom wel gratis inleveren bij de milieustraat. De milieustraat is hiervoor geopend op maandag en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

 


 

Zondag 14 december 2014:
In Someren ging ooit eens het optreden van Status Quo niet door, maar bij Nellie van Oosterhout op 16 januari 2015 wel! Volgens de inzenders gebeurt dat op het grootste scherm van Lierop en het beste geluid (van Coraudio natuurlijk). De opname van Status Quo in het Wembley stadion (2014) is in de oorspronkelijke bezetting te zien. De entree is gratis en rollators voor de zeer oude rockers zijn geen probleem. Zie ook de uitnodiging.
 


 

Zondag 14 december 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie verloor Van Gennip in de hoofdklasse met dikke cijfers van Bij Willem. In een tijdsbestek van 20 minuten, tussen de 8e en 29e minuut, werd er 10 keer gescoord. Bij Willem verliet met een 2-8 zege het veld. Voor Van Gennip scoorden Bart van Lierop in de 25e minuut bij een 0-4 achterstand en Bert van Lieshout in de 28e minuut bij een 1-7 achterstand.
Na een moeizame 3-2 zegen op Educontract is Boemelaer 1 de nieuwe koploper. Boemelaer opende de score in de 3e minuut. Ruud van den Hurk (10e) en Axel van den Biggelaar (13e) zetten Educontract op voorsprong. Het lukte Educontract niet om de voorsprong te behouden. In de 18e minuut werd de stand gelijk en 6 minuten later bezorgde kwam Boemelaer 1 op 3-2 en pakte de koppositie.
Bij Jagershuis tegen DeskaMarkt8 zaten op een gegeven moment 3 spelers van Jagershuis nagenoeg tegelijkertijd op de strafbank. De overige twee spelers konden aftrappen en daarom hoefde de wedstrijd niet gestaakt te worden. DeskaMarkt8 won royaal met 1-5. Bij een 0-5 achterstand maakte Roy van den Biggelaar de enige treffer voor Jagershuis.
Bert Meeuws was de matchwinnaar bij Centersnacks tegen Topparty. Met zijn doelpunten in de 4e en 18e minuut bezorgde hij zijn team Topparty de overwinning, 0-2.

 


 

Zaterdag 13 december 2014:

Pension de Goot is de thuishaven voor een aantal daklozen. Iedere bewoner heeft zo zijn eigen problemen. De beheerster probeert alles in goede banen te leiden. De buurvrouw streeft naar uitzetting om zo haar kabouter te beschermen. Gezamenlijk zoeken ze naar een oplossing, zal die er komen? Kom kijken en help deze bewoners aan een betere toekomst! Vanavond om 20.00 uur is de eerste kans in de Vurherd!

Zaterdag 20 december om 20.00 uur en zondag 21 december om 14.30 uur kun je ook nog genieten van dit komische stuk.

Kaarten nog te verkrijgen bij de Spar of via reserveringen@profiel.nl 

 


 

Zaterdag 13 december 2014:
Van Ria en Peter van Schalen kregen we onderstaand bericht….
‘Naar aanleiding van de inzamelingsactie van Omroep Brabant t.b.v. de Voedselbank, houden wij onze winkel open als depot.
U kunt Uw giften brengen op maandag 15 en dinsdag 16 december.
U kunt terecht van half 9 ‘s morgens tot 8 uur ‘s avonds en na telefonische afspraak: 0492-331453.
Dinsdagavond worden de giften bij ons opgehaald.
Voor meer informatie zie de site van Omroep Brabant: Voedselbank

 


 

Zaterdag 13 december 2014:

 

 

Van de jeugdcommissie van SV Lierop kregen we onderstaand bericht….
‘In de afgelopen weken zijn er weer twee jeugdteams van SV Lierop in geslaagd om kampioen te worden in de najaarscompetitie. De E1 werd kampioen door maar liefst alle wedstrijden te winnen. Een prachtige prestatie. De C1 wist zich tijdens het seizoen steeds verder te verbeteren, wat tot een spannende strijd leidde, welke ze af hebben kunnen sluiten met een kampioenschap. Spelers en leiding van harte gefeliciteerd. Voor de verslagen van de kampioenswedstrijden van de E1 kun je terecht op de site van SV Lierop’.

 


 

Zaterdag 13 december 2014:

 

 

Van ‘kersverse opa’ (van Evi), Ferd Raaymakers, kregen we onderstaand bericht…
‘Op woensdagavond 17 december wordt op NPO 1 om half 10 Het groot Dictee der Nederlandse Taal uitgezonden. We willen op Boomerheide ook dit jaar met een groep geïnteresseerden meedoen aan deze geweldig leuke happening.
De twee dicteenomaden (met of zonder verbindingsstreepje), Bert Jansen en René Dijkgraaf zijn ook weer van de partij.
Voor ons gewone stervelingen blijft meedoen belangrijker dan winnen. We hopen dat Bart Chabot een leuke tekst heeft geschreven.
Iedereen wordt om 20.45 uur verwacht op Boomerheide.
Graag opgeven via mail fraaymakers@Hotmail.com  of een briefje in de bus’.

 


 

Vrijdag 12 december 2014:

 

 

Het – voorlopige - resultaat van de wervingsactie voor leden van de Dorscoöperatie ‘Lierop Leeft’ is bijzonder positief te noemen. Er zijn op dit moment aanmeldingsbonnen binnen van rond de 300 huishoudens en 60 alleenstaanden. Dat betekent dat er tot nu toe een kleine 1000! inwoners van Lierop via het lidmaatschap betrokken zijn bij de dorpscoöperatie, een ongekend resultaat. Eens te meer een bewijs van waarin een kleine kern groot kan zijn.
Inwoners die nog geen lid zijn kunnen zich overigens nog steeds opgeven door het aanmeldingsformulier van de folder in te vullen en in de Vurherd in de bus te doen of door je per mail (info@lieropleeft.nl) op te geven. Bellen kan eventueel ook: Tel. 0492 331510.

Op 8 januari 2015 om 20.00 uur zal in de Vurherd de 1e Algemene Ledenvergadering plaats vinden waarvoor alle leden persoonlijk uitgenodigd worden.

 


 

Vrijdag 12 december 2014:

 

 

Hij heeft het wéér gefikst! Bert van Heugten heeft bij het Deltion College in Zwolle het NK Bouw voor mbo-leerlingen met 536 punten gewonnen op het onderdeel metselen! Bert won de NK metselen al eerder in 2013. Bert maakt nu kans op deelname aan de wereldkampioenschappen WorldSkills 2015, die in augustus in São Paulo, Brazilië, worden gehouden. Zie de uitslagen

 


 

Vrijdag 12 december 2014:

 

 

De link ‘weer in Lierop’ op slaponline geeft voor vandaag een 1 aan! Windkracht 6 en veel regen worden ons deel. Misschien zien we wel weer mooie luchten zoals gisteren. Enkele hebben we opgenomen in de slapgalerij.


 

Vrijdag 12 december 2014:
A.s. maandag 15 december zal de K.V.O. om 20.00 uur een gezellige en sfeervolle Kerstviering houden in de kantine van de SV Lierop.
 


 

Donderdag 11 december 2014:
‘Ik hou van Lierop’. Dat is de titel van een avond, gepresenteerd door onze fanfare & slagwerkgroep, op zaterdag 27 december vanaf 20.00 uur in de Vurherd.
Het beloofd een gezellige avond te worden, want naast het spelmoment dat in de avond verwerkt is wordt het ook een soort ‘mini Lierop Live’ dat we allemaal nog wel kennen van twee jaar geleden in de ‘muziektempel’ bij Thwan van Gennip, de lokatie die ook over twee jaar weer besproken is voor de volgende uitvoering van dit prachtige evenement.
Ook tijdens de komende eindejaars-editie zullen de nummers gezongen worden door diverse Lieropse zangtalenten. Daarnaast is er een gastoptreden van het Lieropse koor Ameezing en zal DJ Bert de muziek na afloop verzorgen, een garantie voor een gezellige avond met voldoende entertainment voor iedereen! Zet maar alvast in je agenda! De entree is gratis. Zie ook de poster in groot formaat….
 


 

Woensdag 10 december 2014:
Van Paul van Gastel kregen we een overzicht van de Kerstijstaarten die bij interesse vóór 17 december besteld kunnen worden. Zie de keuzes…
 


 

Dinsdag 9 december 2014:

 


Kunstenaar – én Lieroppenaar - Mark van Lieshout geeft donderdag 11 en vrijdag 12 december van 19.00 – 22.00 uur een expositie in de Fliesart Studio in Hoogeloon. Hij exposeert in twee hallen, tw zeefdruk belettering in de ene en zijn schilderijen in de andere hal. Mark zal het bijzonder fijn vinden als geïnteresseerden een kijkje komen nemen. Zie ook de uitnodiging voor- en achterzijde.

 Dinsdag 9 december 2014:
Van Sander Slegers kregen we weer nieuws van de Jeugdsooos….
‘Nog eventjes wachten en dan is het weer feest bij de Jeugdsoos! Op 19 december gaan we knallen met het thema bubble beatz. Nirwana wordt omgetoverd tot een mooie onderwaterwereld. Bellen zweven door de zaal en daardoor is de danssfeer perfect! De dj staat ook al te popelen om te komen draaien dus alle ingrediënten voor een goed feestje zijn er! Als je zin hebt om lekker het weekend in te gaan zorg dan dat je er 19 december bij bent! Zie ook de poster in de grote uitvoering….
 


 

Maandag 8 december 2014:
Na het succes van vorig jaar wordt op zaterdag 3 januari weer het traditionele Snerttoernooi georganiseerd door de SV Lierop. Een mooie gelegenheid om al het overtallig eten en drinken van de feestdagen kwijt te raken en er weer vol frisse moed tegen aan te gaan. Het snerttoernooi is voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van 16:00 tot 18:00 uur en is voor alle spelers/speelsters van de senioren, dames, veteranen en A-junioren. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar Wilbert van de Laar  of Sander Lemmen.


Zondag 7 december 2014:

 


Wie duchtbij huis heel even terug in de tijd wil, kan op zaterdag 13 december a.s. terecht in de Ruchte waar het bekende “It all started in the Nineties” concept neerstrijkt, om de bezoekers de jaren ’90 te laten herbeleven. In de grote zaal knalt de vetste muziek uit de speakers. Voetjes van de vloer op hakkûhplaatjes, meezingen met popliedjes en headbangen op de rockclassics. Zowel de bekende meezingers als de echte megarammers komen voorbij. Het ‘It all started in the Nineties DJ team’ weet met hun jarenlange ervaring het dak er hoe dan ook vanaf te draaien. It all started in the Nineties draait helemaal om herkenning. Van decor tot Super Mario game, van muziek tot Hitkrant, je vind het allemaal op It all started in the Nineties.
Heb je nog een aussi in de kast liggen? Schroom niet en trek deze gewoon aan. Ook plateauzolen, te wijde shirts en tuinbroeken zijn van harte welkom! Een avond die je zeker niet mag, en al helemaal niet wíl missen! Wil je even bijkomen van al dat gedans? Dan kun je in de foyer even gezellig bijkletsen met je vrienden en een potje Super Mario spelen op de Nintendo 8bit. Kom in de Ruchte herinneringen ophalen en waan je voor één avond weer in de jaren ’90!
Entree: € 10,50 vvk via de Ruchte, € 12,50 aan de deur. - Zaal open: 19.30 uur.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl  - www.deruchte.nl
 


 

Zaterdag 6 december 2014:
De gemeente Someren heeft laten weten aan de Belangengroep dat dit jaar in verband met bezuinigingen geen kerstboom op het kerkplein geplaatst zal worden.
Dit heeft geleid tot een aantal verbaasde reacties in Lierop! Inmiddels heeft Ton van Schalen namens het Kerkbestuur laten weten dat zij een boom gaan plaatsen op het kerkplein. De boom is maar liefst 7 meter hoog en is door Henk Nijeboer geschonken aan het kerkbestuur. A.s. maandag komt er uitsluitsel over de verlichting die nu nog op de gemeentewerf in Asten ligt. Mocht deze niet verkrijgbaar zijn dan heeft er al iemand zich aangeboden om zelf de verlichting te maken. Het ‘licht’ van Kerstmis in de kerstboom zal dus gewoon gaan schijnen in Lierop. Hulde aan het Kerkbestuur én Henk Nijeboer!
 Zaterdag 6 december 2014:
Manon Verkroost, deze zomer cum laude afgestudeerd Economics aan de Universiteit Tilburg, heeft de tweede prijs van de Master Scriptie Award Universiteit Tilburg ontvangen.
Tijdens de viering van de 87e dies natalis van Tilburg University op 20 november 2014 zijn de jaarlijkse prijzen uitgereikt voor de beste Master- en Research Master scripties die zijn verdedigd tijdens het afgelopen academisch jaar: Manon ontving dus de tweede prijs in de categorie Master Scriptie. Haar afstudeerscriptie heeft de titel The Relationship between Credit Availability and Deforestation: Evidence from Bosnia-Herzegovina and Bolivia.
Wij feliciteren Manon met dit prachtige resultaat….
 Zaterdag 6 december 2014:

 


De Enexis Contractor Safety Award gaat dit jaar naar aannemersbedrijf Hurkmans & Zn. in Someren.
Het bedrijf – met zijn roots in Lierop - ontvangt de award omdat het volgens Enexis in 2014 de beste prestatie heeft geleverd op het gebied van de ontwikkeling van veiligheid. De prijs, dit jaar voor de achtste keer toegekend, biedt de winnaar een beeldje, een oorkonde en een goed-doel-cheque.
Directeur Edwin Baeten van Hurkmans & Zn. ontving de prijs vandaag tijdens het Award Event in Gelredome, Arnhem, uit handen van Peter Vermaat, bestuursvoorzitter van Enexis. De andere genomineerde voor de award was aannemersbedrijf Gebr. Van der Steen uit Berlicum.
Edwin Baeten was uitermate blij met de winst en ziet de trofee als aanmoediging om door te gaan op de ingeslagen weg: "Naast nadrukkelijke betrokkenheid vanuit de directie bij het onderwerp veiligheid binnen het bedrijf, hebben wij dit jaar onze focus gezet op gedrag. Cultuur en gedrag vormen uiteindelijk toch de doorslaggevende factor als er bewustzijn moet groeien over veiligheid. Daarvoor hebben we een simpel drietraps-model ontwikkeld van: eenheid in uitvoering, bewustzijn van veiligheid en groei van verantwoordelijkheid. Dit heeft bijvoorbeeld een veiligheidswaaier opgeleverd voor dagelijks gebruik in de overall."
Bestuurs- en juryvoorzitter Peter Vermaat noemde de keuze tussen de finalisten een pittige klus "omdat beide aannemersbedrijven veiligheid op een hoog niveau hebben gebracht en de directies een grote betrokkenheid tonen. Dat is een groot compliment voor beide. Maar we vinden Hurkmans & Zn. de winnaar en een voorbeeld voor andere bedrijven. Reden is de persoonlijke insteek gericht op gedragsontwikkeling, het ondersteunende onderzoek door Fontys-studenten, 
en een ontwikkelmodel dat we in de gehele sector wel zouden willen zien."
De Enexis Contractor Safety Award wordt als bijdrage aan een steeds veiliger sector jaarlijks uitgereikt aan de aannemer die op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu de meest aansprekende prestaties laat zien. Uit een tiental nominaties zijn twee finalisten geselecteerd, met name door hun inspanningen op gebied van communicatie en gedragsbeïnvloeding. Tijdens het Award-event hebben de finalisten hun prestaties voor een jury gepresenteerd en toegelicht.
Aannemersbedrijf Hurkmans & Zn. is actief in de aanleg en onderhoud van ondergrondse infrastructuur. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leggen van kabels en leidingen voor communicatienetwerken, gas, water, elektra en riolering.
 


 

Vrijdag 5 december 2014:
Op zondag 14 december vanaf 14.00 organiseert Pastoor Outdoor, samen met Pastoorke van Moorsel, Buiten EnZo en Outdoor EnZo een winterwandeling en mini kerstmarkt.
U wordt ontvangen met een warm welkom waarna u een route van ongeveer 5 km krijgt uitgereikt.
Kosten deelname winterwandeling € 2,50; aanmelden via www.pastooroutdoor.nl
Na afloop zijn er diverse outdoor activiteiten en is er een kerstmarkt, levende kerststal en marshmallows voor de kinderen.
Tevens is er voor de kleintjes en hun ouders een kabouterwandeling uitgezet.
Verder kunt u in het boscafé terecht voor een hapje en drankje en vanaf 16.00 aanschuiven aan het stamppotbuffet.

 

 Vrijdag 5 december 2014:
Wie dichtbij huis het duo “2 of Diamonds (and guests)” wil zien kan a.s. zondag 7 december terecht in de foyer van de Ruchte.
2 of Diamonds is een muzikaal duo uit Someren. Anne van de Moosdijk (zang) en Stefan van Zoggel (zang/gitaar) spelen een gevarieerd repertoire: een mix van sixties, country, rock&roll en beetje pop, allemaal in eigen jasje. Ze serveren hun set akoestisch, in een ‘easy listening’-sfeer.
De naam ‘2 of Diamonds’ staat voor de ruiten twee, maar op deze middag trekken ze een paar extra speelkaarten! Met twee gastmuzikanten, een extra gitaar, percussie en meerstemmige zang maakt het duo een uitstapje richting de bluegrass, folk en Americana.
2 of Diamonds belooft een middagje luistergenot met nummers van Norah Jones, Gillian Welch, Johnny Cash, Anouk, Buddy Holly, Secret Sisters, Elvis Presley en nog veel meer. Een rijkelijke mix, gebracht met passie en plezier, met vast een aantal ‘oh ja’-momentjes…
Entree: € 5,00 (incl. kopje koffie/thee) - Aanvang: 15.00 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl  - www.deruchte.nl
 


 

Donderdag 4 december 2014:
In de kantine van de SV Lierop zal donderdagavond 11 december om 21.30 uur een voetbalquizz gehouden worden. De teams bestaan uit twee personen. Inschrijven kan via mail , voorzitter@svlierop.nl
   (ovv team + deelnemers) of via het inschrijfformulier in de kantine.
Zie ook de uitnodiging…
 Donderdag 4 december 2014:

 


Op 10 en 11 december wordt bij het Deltion College in Zwolle het NK Bouw voor mbo-leerlingen gehouden. Namens de Bouw en Infra opleidingen SBRH te Mierlo nemen er 4 leerlingen deel. Bert van Heugten uit Lierop en Robin van Hoof uit Gemert nemen deel aan het onderdeel metselen. Remi van Bussel uit Gemert neemt deel aan het onderdeel tegelzetten en Wesley van Tuijl uit Geldrop aan het onderdeel timmeren. Alle SBRH leerlingen volgen het theoriegedeelte bij het ROC Ter Aa dat ook in Mierlo is gevestigd.
Bert won de NK metselen al eerder in 2013. SBRH leerling Jeroen Sanders uit Deurne werd in 2012 NK kampioen tegelzetten. Hopelijk kunnen deze 4 kandidaten ook dit jaar weer hoge ogen gooien.
De winnaars van het NK maken kans op deelname aan de wereldkampioenschappen WorldSkills 2015, die in augustus in São Paulo, Brazilië, worden gehouden.
Skills Netherlands organiseert de vakwedstrijden in Zwolle met onder meer wedstrijden in verschillende bouwberoepen. Voor meer info: www.skillsheroes.nl
 Donderdag 4 december 2014:

 


Van Susanne Gubbels kregen we onderstaand bericht….
‘A.s. zaterdag 6 en zondag 7 december is er weer een gezellige kerstsfeershow in onze winkel aan de Hogeweg 1-B. Tijdens deze 2 dagen is er een keur aan kerststukken en de diverse materialen die hiervoor gebruikt kunnen worden, te zien.
De koffie en/of thee staat voor iedereen klaar. De show is te bezichtigen op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Wij hopen U op deze dagen te mogen begroeten’.
 


 

Woensdag 3 december 2014:
Nu onze nieuwe prins Rick d'n urste bekend is, willen wij onze nieuwe hoogheid dan ook graag een receptie aanbieden.
Deze prinsenreceptie zal plaatsvinden op zondag 11 januari in de middag vanaf 13.30 uur in onze residentie café zaal van Oosterhout.
Mochten er nu vriendengroepen, buurten, familie etc zijn die meer willen doen dan alleen een handje schudden, dan hoor ik dit graag voor 26 december.
Zodat wij een planning kunnen maken en deze dag op een soepele manier zal verlopen voor iedereen.
Op 27 december wordt er dan een definitieve planning gemaakt.
Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag,
Met vriendelijke groeten,

 

 

Jan-Willem Neervens (S.L.A.P.).
e-mail: jwneervens@kpnmail.nl  - tel: 06-55128780
 Woensdag 3 december 2014:

 


Op de Boomen is een bord geplaatst waarop aangegeven hoe het gehucht ontstaan is. Voor de grotere versie van de afbeelding kun je HIER kijken.
 


 

Dinsdag 2 december 2014:
Van de werkgroep Zorg en Welzijn kregen we onderstaand bericht…

Donderdagmiddag 18 december a.s. van 14.00 tot 16.00 uur kunnen er weer kerststukjes gemaakt worden in het zaaltje van Henricushof. Kosten € 8,50 incl. koffie en thee met iets lekkers!
Opgeven tot en met 12 december bij Riky Peeters, tel. 331620.
 Dinsdag 2 december 2014:
”Feestie!” Deze kreet heeft de Groningse rapper Kraantje Pappie (Alex van der Zouwen) zich eigen gemaakt en staat symbool voor zijn leven de afgelopen twee jaar.. Na de release van de single ‘WaarIs Kraan’ en zijn debuutalbum ‘Crane’ leerde het grote publiek Kraantje Pappie kennen en tegenwoordig kan Nederland simpelweg niet meer om hem heen. De messcherpe flow en humoristische teksten van Kraantje in combinatie met de dikke, zware producties van die andere Groningse helden Nightwatch (Noisia) bleekdus een gouden greep te zijn. En dat uit zich, nog meer dan op plaat, in de ijzersterke liveshow die KraantjePappie neerzet. Hij deed sinds zijn landelijke doorbraak ruim 250 shows, van de grote poppodia (met o.a deSemi Bekend clubtour) tot aan grote festivals als Rock Werchter, Tomorrowland en Lowlands. Daarnaast trokhij afgelopen zomer langs de populaire vakantiebestemmingen als Lloret de Mar en Sunny Beach met eenzomertour. Door deze vracht aan ervaring staat de liveshow, waarin hij ondersteund wordt door back-up mcFiddox en DJ Nitty Wow, dan ook als een huis.
De opvolger van zijn debuutalbum is wederom geproduceerd door Nightwatch enbrengt je meer Kraantje Pappie, maar dan nog beter. Met De eerste single ‘MetZ’n Tweeën’ werd direct gebombardeerd tot 3FM MegahitWat je moet meenemen naar een show vanKraantje? Breng je goede humeur, je geld voor bier of Bombay maar vooral je zin om heel erg hard te gaan. En zo begint het verhaal weer van voren af aan: ”Feestie!”.
Meer info en tickets: www.nirwana.nl  - Aanvang: 20:00 - Entrée: € 6 voor leden /// € 7 voor niet-leden
 


 

Maandag 1 december 2014:

 


Van de werkgroep ‘wonen’ kregen we onderstaand bericht….
‘Hoewel we met de werkgroep Wonen van de dorpscoöperatie een grotere opkomst hadden verwacht hebben we toch een informatieve en succesvolle bijeenkomst gehad. Met de jonge volwassenen hebben we de mogelijkheden bekeken om in de toekomst in Lierop zelfstandig te gaan wonen. Behalve dat er belangstelling is voor goedkope huur als mogelijk tussenoplossing is vooral de belangstelling voor een eigen woning middels een Collectief Particulier Opdrachtgeversschap (CPO) groot. Dit ook omdat een CPO project op je budget en woonwensen kan worden afgestemd. Een CPO project is overigens niet alleen bestemd voor starters maar in principe elke woning die binnen de bouwlocatie (Gildeplein) wordt gebouwd kan hierbij aansluiten.
Omdat het in Lierop bijna uitgesloten is om voor een goedkope huurwoning in aanmerking te komen kunnen we gaan inventariseren of er woningeigenaren zijn die een woning willen omzetten naar studio’s of kamerverhuur.
De aanwezigen hebben zich ingeschreven om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Degenen die niet aanwezig zijn geweest en belangstelling hebben voor “wonen in Lierop” kunnen zich alsnog melden bij onze werkgroep Wonen. Op maandag 8 december is er in de Vurherd een informatieavond voor een bouwproject voor goedkope woningen waarbij wij als werkgroep ook aanwezig zullen zijn’. Foto: Rob Fritsen Siris.
 Maandag 1 december 2014:
‘Wonen in een ton’ initieert een CPO project Gildeplein Lierop, in overleg met de werkgroep ‘wonen’ van de dorpscoöperatie. Op maandag 8 december om 20.00 uur zal er een info-avond in de Vurherd zijn. Uitgangspunt van het initiatief ‘Wonen in een Ton’ is, om te bouwen voor de behoefte van de toekomstige bewoners. Je betaalt alleen de echte kosten die gemaakt worden en bepaalt dat met elkaar. Zo’n project wordt ook wel Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) genoemd.
Er is nu een ‘eenmalig aanbod’ van de gemeente Someren om te bouwen met een grondprijs van 186 euro per m2 voor maximaal 8 woningen met een kavel van 150 m2. Dat betekent een kavel met een ouderwetse diepte van 28 meter. Deze woningen gaan ongeveer 155.000 euro (v.o.n. !!) kosten, afhankelijk van de keuzes die je gaat maken.
Unieke kans om je eigen huis te laten bouwen op een pracht locatie aan het Gildeplein in Lierop. Zowel voor starters als voor medioren en senioren, alle categorieën dus en alle soorten woningen. Grotere kavels kunnen in overleg worden bepaald, prijs is dan 265 euro per m2 voor de grond.
Ook de indeling, grootte en vorm van de woning kunnen in goed overleg met elkaar worden afgesproken en kunnen individueel natuurlijk verschillend zijn. Kortom, er is een grote vrijheid om je woonwensen optimaal in vervulling te laten gaan. Zorg dat je er bij bent, beter dan er later spijt van te hebben!!
 Maandag 1 december 2014:

 


Na twintig edities voor beloften komt er in 2015 een einde aan een wielerklassieker in en om Lierop voor deze categorie. Omdat hoofdsponsor Meeùs dit voorjaar bekend maakte de sponsoring niet te continueren is de organiserende vereniging TSC Solo op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdsponsor. Met een potentiële nieuwe hoofdsponsor worden op dit moment gesprekken gevoerd. Het doorgaan van deze klassieker in 2015 is hiervan echter niet afhankelijk. Bij de KNWU is de datum zondag 22 maart aangevraagd en toegekend. Toen de landelijke wielerbond geen uitsluitsel kon geven over de continuering van de Beloftencompetie heeft de organisatie gekozen voor een klassieker voor vrouwen. Omdat TSC Solo ook als supportersclub fungeert voor de lokale wielrensters lag de keuze voor deze categorie voor de hand met Evy Kuijpers (ex-winnares van de Meeùs Race), Lana Verberne en Patricia Nuijens. ’s Morgens komen op de vierde zondag van maart, evenals dit voorjaar, de nieuwelingen in actie. Ook deze wedstrijd is opgenomen in de nationale kalender. De voorlopige werktitel van de wedstrijd is de Koepel Race Lierop omdat de monumentale Koepelkerk van het kerkdorp gezichtsbepalend is in de dorpskom. De regio Peelland kent overigens een groot aantal vrouwen die in deze categorie uitblinken op de weg en in het veld: Europees kampioene Sabrina Stultiëns, Sanne van Paasen, Britt Teunissen, Yara Kastelijn en Pauliena Rooijakkers.
(Foto: Het podium in 2014 voor het laatst met beloften)
 


 

Zondag 30 november 2014:
Van de hoofdman van Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën, Thieu Scheepers kregen we het bericht dat er op vrijdag 12 december om 20.30 uur weer het jaarlijkse toepconcours gehouden zal worden in Café Nelly van Oosterhout. Toepen om worst, baraccen en pot raden om prachtige vleesprijzen. Iedereen is welkom.
Zaterdag 13 december staat om 18.00 uur de jaarvergadering op het programma met aansluitend de teeravond. Aftredend zijn Wim v.d. Eijnden en Stefan van Heugten, beiden herkiesbaar.
Er zullen ook een 5 tal jubilarissen worden gehuldigd. 40 Jaar lid: Willy Looymans, Frans van Moorsel, en Toon van Heugten; 25 jaar lid: Martin Vermeulen en Piet van de Zanden.
 Zondag 30 november 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie waren in de eerste klasse LeenenRegiobank en Jagershuis erg aan elkaar gewaagd. Jagershuis kwam door een treffer van Daan Kuijpers in de 5e minuut aan de leiding, 0-1 waarna de stand al snel gelijk getrokken werd, 1-1. Aan beide zijden ontstonden er kansen. Met een rush doorkruiste keeper Nick van der Sluis de verdedigers van LeenenRegiobank en scoorde, 1-2. Met nog 3 minuten voor de boeg werd de bal echter hard en hoog in het Jagershuisdoel gejaagd, 2-2.
Topparty behaalde een moeizame zege op Lintermans. In een vaak te harde wedstrijd kwam Lintermans in de 5e minuut op een 0-1 voorsprong. Beide teams bleven aanvallen. In de 24e minuut passeerde keeper Koen Hendriks zijn collega met een afstandsschot, 1-1. Goed doorzetten en afronden van Tom van Lieshout een minuut later bracht Topparty de volle winst, 2-1. Hurkmans ging goed van start tegen Centraal en stond binnen 5 minuten op 2-0 door doelpunten van Henri van Lieshout en Willem Hurkmans. In de 8e minuut kwam Centraal nagenoeg vanaf de zijlijn met een diagonaal schot op 1-2. Centraal maakte een betere fase door en kwam op gelijke hoogte, 2-2, maar nog in dezelfde minuut maakte Willem Hurkmans er 3-2 van. Ook bepaalde hij in de 22e minuut de eindstand op 4-2 voor Hurkmans.
’t Zunneke leed een 7-3 nederlaag tegen Breukers. Bij een 2-0 achterstand bracht Michiel Peters (11e) de achterstand terug tot 2-1. Binnen 3 minuten stond het vervolgens 4-1. In de volgende fase leefde ’t Zunneke weer op toen Michiel Peters (17e) er 4-2 van maakte en via een eigen doelpunt nog op 4-3 kwam maar toen was het gedaan en liep Breukers uit naar 7-3.
 Zondag 30 november 2014:
Vanaf a.s. maandag zal er huis-aan-huis aangebeld worden voor het eventueel ophalen van de aanmeldingsbonnen waarmee je aangeeft dat je lid wilt worden van de dorpscoöperatie Lierop Leeft.
Er zijn nog steeds inwoners die zich afvragen waarom ze lid zouden worden? Dat is begrijpelijk, want de dorpscoöperatie heeft zich nog niet kunnen bewijzen. Ze staat aan het begin van haar bestaan en is zeker nog niet ‘kant en klaar’. Dat per 1 januari 2015 overheidstaken naar de gemeente gaan is inmiddels wel bekend maar wat dit voor eenieder in zal houden, dat is nog afwachten.
Met een dorpscoöperatie, die gedragen wordt door vele inwoners van Lierop, moet het mogelijk zijn om ‘samen’ de gaten die er vallen binnen Lierop in te vullen. In de dorpscoöperatie bundelen de inwoners van Lierop de krachten om de leefbaarheid op peil te houden. De coöperatie helpt voorzieningen in ons dorp te behouden (zorg, onderwijs, dienstverlening) of inkoopvoordeel te halen (hulp in het huishouden of andere diensten). Ook ontwikkelt de dorpscoöperatie diensten die voor alle inwoners interessant kunnen zijn, al is het maar als het gaat om het simpel lenen van een boor, het lenen van krukken, het gratis aanbieden van spullen die men niet meer nodig heeft maar die iemand in Lierop goed kan gebruiken, maar ook ondersteuning bij bouw voor jongeren en senioren, een vorm van dagbesteding en ‘maatjeswerk’, zoals o.a. hulp verlenen bij boodschappen doen, iemand helpen bij ‘thuisadminstratie’, regelen van vervoer naar ziekenhuis, of wegwijs maken op de computer, enz. enz.
Alles met de insteek dat het efficiënt en dichtbij huis geregeld kan worden en dat het niet duurder hoeft te zijn dan nodig is. Geen bureaucratie, maar via korte lijnen in ons eigen dorp geregeld!
Voor een bruisend Lierop is een gezonde mix van alle leeftijdsgroepen wenselijk. Onderlinge solidariteit tussen oud en jong (en omgekeerd) en tussen kwetsbare en vitale burgers, bevordert het gevoel van prettig en veilig wonen. Het is belangrijk dat oudere mensen tot op hogere leeftijd veilig en plezierig in Lierop kunnen blijven wonen maar het is net zo belangrijk dat onze jeugd op een gezonde en veilige manier opgroeit en meedoet
Deelname aan de dorpscoöperatie betekent dat je je inzet voor anderen (financieel of persoonlijke inzet), maar ook dat je mag rekenen op hulp op het moment dat je het zelf nodig hebt (dienst-wederdienst). Daarbij zij aangetekend dat het beslist niet verplicht is vrijwilligerswerk voor de dorpscoöperatie te verrichten.
Om het maken van de keuze om lid te worden te vergemakkelijken kun je b.v. een vergelijking maken met de contributie van het Wit Gele Kruis in de jaren ’70-’80-’90, of een verzekeringspolis, of het ‘rustend’ lidmaatschap van een vereniging…., het levert in persoonlijke zin niet altijd iets op maar het draagt des te meer bij aan de leefbaarheid!
De minimale contributie is o.a. nodig om activiteiten of diensten op te zetten en om organisatiekosten te kunnen betalen. De leden hebben zelf zeggenschap over de inzet van de middelen en wanneer er eigen bijdragen worden gevraagd voor activiteiten of diensten zullen de leden daar natuurlijk voordeel van hebben!
Hopelijk is het ’n beetje duidelijk waarom lid worden van de dorpscoöperatie belangrijk is. Met het lidmaatschap spreek je uit dat je het belangrijk vindt om samen met anderen, jonger en ouder, te werken aan een mooie toekomst voor Lierop!
 


 

Zaterdag 29 november 2014:
Begin van de week was Mieke van Stiphout met Frederique Kallen bij de KVO in de kantine van de SV Lierop. Frederique gaf daar een presentatie van Mama Alice. De avond heeft € 305,- opgebracht voor mama Alice. Mieke en Frederique bedanken de Lieropse vrijwilligers en breisters. Zie ook het interview dat Harrie van Horik maakte met Frederique en Mieke.
Mama Alice geeft straatkinderen een beter leven. Mama Alice, opgericht in 2004, is het initiatief van Fréderique Kallen en vernoemd naar haar veel te vroeg aan ALS overleden moeder Alice Kallen-Frijns. In het voorjaar van 2004 wordt Fréderique gevraagd om twee maanden de leiding over het weeshuis Los Gorriones in Ayacucho (Peru) over te nemen. Aan deze stad verpandt ze haar hart.
In het najaar van 2004 richt Fréderique samen met haar goede vriend Ivo Timmermans officieel de Stichting Mama Alice op. De stichting heeft als doelstelling het verbeteren van de situatie van straatkinderen in ontwikkelingslanden. Om dat te bereiken worden lokale projecten opgezet met gratis dagopvang voor straatkinderen van 4 tot 18 jaar. Mama Alice zorgt voor aanvullend onderwijs, basis psychosociale hulp en primaire medische zorg. De lokale bevolking wordt opgeleid en Mama Alice streeft ernaar dat de leiding over het project binnen vijf jaar wordt overgenomen door een lokaal iemand.
 Zaterdag 29 november 2014:
Wie dichtbij huis een filmhuisfilm wil zien kan a.s. woensdag 3 december om 20.00 uur terecht op het balkon van de Ruchte dat dan weer in een echte bioscoop verandert.
Er draait dan de film ‘Nebraska’ van Alexander Payne uit 2013.
In ‘Nebraska’ is Woody Grant, een oude man, er van overtuigd dat hij het grote lot gewonnen heeft. Hij is vastbesloten de winst op te halen in Nebraska. Zijn familie ziet dat Woody het goedgelovige slachtoffer is geworden van een misleidende reclamestunt. Om de missie naar Nebraska nog een beetje in goede banen te kunnen leiden besluit zoon David zijn oude vader te begeleiden. Tijdens de reis stranden ze in het geboortedorp van de vader. Gesteund door zijn zoon worden jeugdherinneringen opgehaald.
Nebraska is een tragikomische, zwart-wit roadmovie, die ons laat lachen om absurde situaties, om rake dialogen en kleurrijke personages. De film laat een prachtig uitgediepte vader-zoon relatie zien.
Nebraska, een film die je raakt.
Kaartjes: aan de kassa € 6,50 - Voorverkoop via www.deruchte.nl  € 5,-.
 


 

Vrijdag 28 november 2014:

 

 

De eerste liggers zijn geplaatst. We waren erbij en maakten enkele foto's. Totaal zullen dit weekend 33 liggers geplaatst worden. Ze zijn 30 of 40 meter lang en worden aangevoerd via speciaal transport of per boot. Zie ook het interview van Harrie van Horik. Morgen tussen 7.00 en 16.00 uur is er een uitkijkpunt om de werkzaamheden te bekijken. Zie ons bericht hierover van gisteren. Zie ook de luchtfoto's die Peter van Schalen maakte op vrijdag en zaterdag.

 


 

Vrijdag 28 november 2014:
Naast de informatie via folder, spandoeken, persberichten en posters kun je ook op facebook en twitter de dorpscoöperatie Lierop Leeft volgen.
Ook het interview van Harrie van Horik met Martien Kusters en Toon van de Ven is te bekijken.
 Vrijdag 28 november 2014:
Gisterenmorgen rond 10.30 uur vond er weer een kopstaart aanrijding plaats op de Stipdonk bij Lierop. Maandag was het al raak met twee vrachtwagens, nu botsten er twee personenauto's op elkaar.
De auto's die uit de richting Someren kwamen reden ter hoogte van het Eindhovens kanaal achterop elkaar. Omdat er mogelijk sprake kon zijn van beknelling van een slachtoffer werd behalve de politie en ambulancedienst ook de brandweer gealarmeerd maar die bleek al snel niet nodig. De bestuurder van de achterste auto is door de ambulancedienst met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De andere automobilist bleef ongedeerd. Hoe het ongeval kon gebeuren is ons niet bekend.
 Vrijdag 28 november 2014:
Beste ondernemers van Lierop,
Wij zoeken nog 1 of 2 ondernemers die 2 maanden willen adverteren op onze fanfarekalender.
Heeft u interesse neem dan s.v.p. contact op met Petra Raijmakers. Tel. 06-40953730.
 


 

Donderdag 27 november 2014:

 


A.s. zaterdag 29 november kunnen geïnteresseerden tussen 7.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen bij het plaatsen van de liggers voor de te verlengen oprit 35 Lierop-Someren naar de A67 richting Venlo.
Rijkswaterstaat heeft hiervoor langs de N266 een uitkijkpunt geplaatst. U kunt zich melden bij de carpoolplaats die langs de N266 ligt in Lierop. Vanaf daar kunt u het fietspad volgen naar het uitkijkpunt. Vanaf dit punt kunt u de werkzaamheden op een veilige manier volgen. Geïnteresseerden worden verzocht met de fiets te komen. Parkeren is alleen mogelijk op de carpoolplaats. Het betreden van het uitkijkpunt is op eigen risico.
Naar verwachting zal het verkeer vanaf juni 2015 gebruik kunnen maken van de verlengde oprit.
 

 


 

Donderdag 27 november 2014:

Van de Dorpscoöperatie Commissie Wonen kregen we onderstaand herinnering….
‘De commissie Wonen van de Dorpscoöperatie Lierop (in oprichting) wil alle inwoners van Lierop waar mogelijk ondersteunen met de huisvesting. Dit kan zijn met aanpassingen van woningen voor ouderen of voor mensen met een lichamelijke beperking maar ook met zoeken naar woonruimte voor bv. jonge volwassenen die in Lierop willen (blijven) wonen. Is er behoefte aan kamerverhuur, aan huurwoningen of aan koopwoningen via een projectontwikkelaar of via Collectief Particulier Opdrachtgeversschap (CPO)?
Om te ondersteunen en mensen waar nodig hiervoor bij elkaar te brengen gaan we vrijdag 28 november vanaf 20.00 uur bij Nirwana met ieder die wil praten over woonwensen in Lierop in gesprek en kunnen we in samenwerking met belangstellenden, gemeente en ondernemers naar de mogelijkheden gaan kijken.
Doelgroep voor deze avond zijn jonge volwassenen maar natuurlijk is iedereen hier welkom’.
 Donderdag 27 november 2014:
De KBO-Afdeling Lierop organiseert de voorlichtingsbijeenkomst ‘Langer thuis wonen en de zorg in Nederland’. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 4 december 2014 om 13.30 uur in locatie De Vurherd te Lierop.
De verzorgingsstaat wordt omgebouwd naar de participatiesamenleving. We blijven langer thuis wonen. En als we daar begeleiding en ondersteuning bij nodig hebben zullen we daarvoor in onze eigen kring moeten aankloppen.
De georganiseerde zorg wordt minder vanzelfsprekend en als dat kan aan huis geleverd.
Uw eigen gemeente is per 1 januari 2015 daarvoor verantwoordelijk. De drempel tot de toegang tot een instelling wordt bovendien hoger. De kosten van de zorg voor u zullen in de toekomst verder oplopen.
Tijdens de informatie bijeenkomst worden de verschillende facetten van de veranderingen toegelicht. De informatie is specifiek gericht op senioren.
Zie ook de verdere informatie….
 Woensdag 26 november 2014:
Binnen de werkgroep zorg bestaan plannen om in Lierop een uitleenpost voor veel gevraagde hulpmiddelen op te zetten. Binnen een 24 uurs dienst, ook in de weekenden, kunnen beschikbare hulpmiddelen aan leden van de dorpscoöperatie uitgeleend worden.
Wat hulpmiddelen betreft wordt gedacht aan: bedklossen, krukken, looprek, rollator, rolstoel, toiletverhoger, wandelstok of 4 poot. Velen blijken deze hulpmiddelen ongebruikt in huis te hebben liggen. Voor de op te zetten uitleenpost zijn ze van onschatbare waarde voor veel Lieropse mensen. Wij vragen u daarom deze ongebruikte hulpmiddelen over te dragen aan de uitleenpost. Wij halen het graag bij u thuis op!
U kunt hiervoor contact opnemen met Ben van Bussel, lid werkgroep zorg, te bereiken via tel.nr. 0492-331957 of e mail b.bussel5@upcmail.nl
 


 

Woensdag 26 november 2014:

 


Van de Tuinfeest-organisatie kregen we onderstaand bericht….
‘21, 22 & 23 augustus 2015 organiseren we de 40e editie van Nirwana Tuinfeest. Dit jubileum kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom willen we dit heugelijke feit vieren met zoveel mogelijk mensen en met zoveel mogelijk bands.
Waar we in 2013 nog 20 bands geprogrammeerd hadden en afgelopen jaar 29 artiesten op de bühne stonden kunnen we met trots melden dat we dit jaar minstens 33 bands zullen programmeren. En het mooie is dat de entreeprijs nog hetzelfde is als in 2013. Sterker nog: de entreeprijs voor een weekend is sinds 2009 niet meer gestegen.
Wij zullen tijdens de 40e editie in 2015 zorgen voor een prachtige festivalweide met een programmering waarbij je je vingers aflikt. Het is aan jullie om er een onvergetelijk weekend van te maken!
Begin 2015 zullen we met de eerste lijst namen naar buiten komen en zal er ook meer informatie volgen over de voorverkoop.
 


 

Dinsdag 25 november 2014:
Afgelopen weekend is de wervingsfolder van de Dorpscoöperatie Lierop Leeft huis-aan-huis in Lierop bezorgd. In de folder is een aanmeldingsbon, met op de achterzijde een machtiging, opgenomen. Deze machtiging is opgenomen om de administratieve belasting zo laag mogelijk te houden.
Intussen is duidelijk geworden dat er inwoners zijn die moeite hebben met automatische incasso via het invullen van deze machtiging. Het invullen van deze machtiging is echter niet verplicht!! In dit geval volstaat het invullen van alleen de voorzijde, de aanmeldingsbon. De invuller krijgt dan netjes een nota opgestuurd voor de contributie van de Dorpscoöperatie Lierop Leeft. Volgende week zal de bon, al dan niet met ingevulde machtiging, huis-aan-huis opgehaald worden (voor diegenen die lid willen worden).
Voor inlichtingen kun je mailen naar info@lieropleeft.nl.
Op de website www.lieropleeft.nl,  die nog in de opbouwfase zit, is beknopte info te vinden van waarmee de verschillende werkgroepen zich de afgelopen maanden hebben bezig gehouden. Alles om de leefbaarheid in Lierop voor jong en oud op peil te houden!
 Dinsdag 25 november 2014:

 


Mannenkoor A Capella heeft tijdens zijn Ceciliafeest van de gelegenheid gebruik gemaakt om de vereniging in haar totaliteit te danken voor de grote betrokkenheid vanuit de diverse disciplines voor de uitvoering van het muzikale en activiteitenjaarprogramma. Het mannenkoor telde dit jaar ook nog een aantal jubilarissen, naar wie de volle aandacht uit is gegaan, tijdens het gevarieerde muzikale en culturele avondprogramma.
Vier leden hadden een speciaal kroonjaar te vieren in ‘hun thuishaven’ café-zaal Nellie van Oosterhout. De bassisten Piet van Oosterhout en Huub van den Eikhof, allen robijnen jubilaris, Aard van Leeuwen, koperen jubileum en tenor Martien de Groot, die zijn 25-jarig jubileum bij A Capella vierde. Een kwartet, dat niets te veel gevraagd is om bij veel reguliere verenigingsactiviteiten zijn medewerking te verlenen bij het ontplooien en realiseren van de werkzaamheden. Uit naam van het koorgezelschap huldigde en typeerde voorzitter Harrie van der Sanden de feestelingen en partner.
Collega-bestuurder Piet van Oosterhout, opgegroeid in een periode waarin de Nederlandstalige muziek luid hardop en gedragen gezongen werd. Geïnspireerd door deze tijdsgeest schrijver geworden van eigen gezongen liederen. Niet alleen zijn echtgenote Rieky, maar ook zijn gezin is vaak te vinden bij A Capella.
Bij diverse verenigingen blijft Huub van den Eikhof steeds streven om het culturele erfgoed te bewaken. Huub en Annie zijn nauw verbonden met de Lieropse samenleving en hebben ieder een grote passie voor het gedrukte woord en voor de boeken- en platenmarkt.
Pionier Martien de Groot, een man, die naast zijn dagelijkse werkzaamheden een grote affiniteit heeft opgebouwd met het mannenkoor. Steeds kan en mag het koor rekenen op zijn steun en die van Maria bij de voorbereidingen van de traditionele doe- en muziekactiviteiten en om hun woning en erf daarvoor beschikbaar te stellen.
Tenslotte zanger en mediator Aard van Leeuwen, de techneut van het koor, die steeds bereid is zich in te zetten voor het koor. De jubilaris geeft een gedegen advies en beargumenteert dat, zodat dit het beste past bij de belevingswereld van A Capella. Echtgenote Jannie is steeds bereid om als gastorganist op te treden tijdens de reguliere vieringen. Bij de huldiging zijn de dames niet vergeten… Dankwoorden waren er te beluisteren voor de partner van de echtgenoten. Zij hebben een stevige ruiker bloemen uit de ‘Tuin van Nederland’ in ontvangst mogen nemen voor hun warme support.
Aan het einde van dit officiële gedeelte werd een muzikale hulde gebracht met een door de jubilarissen gekozen muziekwerk. Het amusement werd hierna voortgezet door het duo Ari-Ja, dat voor een leuk stukje entertainment heeft gezorgd. De toon was gezet en de overheerlijke hapjes en drankjes van de gastvrouw zorgden nog voor gezellige en aangename uurtjes.
 Dinsdag 25 november 2014:
Van Paul van Gastel kregen we het bericht dat hij op tweede kerstdag een High-Wine organiseert.

Liefhebber kunnen zich hiervoor reserveren.

Zie ook de uitnodiging.
 


 

Maandag 24 november 2014:

 

 

Een complete verrassing! Geert Sanders van het Kaauw Voetenland is adjudant bij carnavalsvereniging de Pompers in Someren! Zijn PSV-maat Theo Swinkels werd daar tot Prins verkozen en bij de Pompers is het tegenwoordig de gewoonte dat de Prins zijn adjudant kiest, vandaar. De grootste hobby van Geert is muziek maken. Hij deed dit bij de Koepelbloazers en tegenwoordig als grote trom speler bij de slagwerkgroep van de fanfare. ook is hij drummer bij de coverband Bon Scotch (AC/DC). Hij voetbalt bij de veteranen van de SV Lierop en is jeugdleider van de D1 waar zoon Maik de keeper is. Hij woont samen met Femke Gorissen in de Slutelakker en ze hebben ook nog een dochter, Nienke die actief is bij de korfbalclub. Zie ook enkele foto's van Geert in actie tijdens de jeugdverkiezing bij de Pompers. Voor meer foto's verwijzen we graag naar de website van de Pompers.

 


 

Maandag 24 november 2014:
In de strijd om de Roman Techno Cup heeft Van Gennip momenteel veel last van blessures. Steenstra bleek uiteindelijk te sterk. Na een 4-0 achterstand lukte het Van Gennip terug te komen tot 4-2 door Guus Berkers en Rob Hurkmans. Na de 5-2 voor Steenstra bepaalde Rob Hurkmans in de slotfase de eindstand op 5-3.
Topparty bleek te sterk voor Loomans. Ralf van de Laar (5e) opende de score, 0-1 en na de 1-1 maakte Jos van Heugten er in de 7e minuut 1-1 van. Jos zorgde in de 13e minuut ook voor de 1-2 voorsprong die vervolgens weer teniet werd gedaan 2-2. Hiermede had Loomans kennelijk z’n kruit verschoten. Ralf van de Laar (18e) en Thijs Meeuws (25e) schoten Topparty de kwartfinales binnen.
Boemelaer 1 was veel te sterk voor Educontract. Ondanks de uiterste inspanningen werd Educontract bij tijd en wijle weggetikt door het snelle spel van Boemelaer 1. Joost Beijers redde bij een 0-3 achterstand de eer voor Educontract. Eindstand: 1-5.
In de tweede klasse had BekenVerstappen de 1e periode kunnen winnen met een gelijkspel tegen Hurkmans. Hurkmans dacht daar echter anders over. Toch kreeg BekenVerstappen vele kansen door het slecht in het spel brengen van de bal door de keeper van Hurkmans. Aan de andere kant speelde ene Willem Hurkmans mee en die scoorde in de 5e en 21e minuut voor z’n team, 0-2. In de slotfase lukte het BekenVerstappen dan toch om een keer tegen te scoren, 1-2.
 Maandag 24 november 2014:

 


Sint Nicolaas is ook in Lierop gearriveerd. Onder bijna zomerse omstandigheden werden de Sint en zijn Pieten weer door de fanfare en de beide Gilden opgehaald bij het Alfort. In afwijking van de laatste jaren ging de Sint deze keer niet te voet. Misschien wel omdat hij moe was geworden van de vele zwarte pieten discussies die Nederland de laatste tijd teisterden. In een open auto werd de Sint deze keer naar zijn eerste stop op het kerkplein gebracht waar het Oranjecomité traditioneel de goedheiligman met zijn Pieten ontving. Vele kinderen zwaaiden met hun ouders, opa’s en oma’s en familie de Sint en zijn Pieten toe. De Pieten waren bijzonder scheutig met de pepernoten en dat konden de kinderen zeer waarderen. De fanfare speelde enkele Sinterklaasliedjes en er was ook weer een vendelgroet van enkele Gildebroeders waarna de Sint zich naar de Vurherd begaf waar het feest in de grote zaal vervolgd werd. Zie ook de foto's.
 


 

Zondag 23 november 2014:

 

 

De Pubquiz die gisterenavond in Nirwana voor de derde keer plaatsvond is gewonnen door het team ‘Gifbeker’. Ze wonnen in de barrage van ‘de Heuveltjes’. De afgelopen twee jaar wisten de mannen van het vijfde elftal van de SV Lierop nog met de eer en consumptiebonnen als winnaar het strijdtoneel te verlaten. Zij moesten nu genoegen nemen met de zevende plaats maar doen volgend jaar weer gewoon mee. Er deden dit jaar maar liefst 18 teams mee. Het level was volgens insiders wel ’n stuk hoger dan vorige jaren? Wij feliciteren vanzelfsprekend de winnaars.
 


 

Zaterdag 22 november 2014:

 


Van vrijdag 28 november 8.00 tot maandag 1 december 5.00 uur worden de liggers geplaatst voor de te verlengen oprit 35 Lierop-Someren naar de A67 richting Venlo.
Tijdens de werkzaamheden is de N266 in beide richtingen dicht ter hoogte van de aansluiting met de A67. Ook de Kanaalweg is afgesloten.
Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en extra reistijd.
De liggers voor de brug worden per schip vanuit Oosterhout via het Wilhelminakanaal en de Zuid-Willemsvaart naar Lierop gebracht. Daarna worden deze met behulp van twee flinke kranen, die op de N266 en de Kanaalweg (Asten) staan, op de steunpunten en landhoofden geplaatst.
Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren vinden de volgende afsluitingen plaats:

• N266: in beide richtingen afgesloten van vrijdag 28 november 21.00 uur tot maandag 1 december 5.00 uur.

• Kanaalweg (Asten) van de Zuid-Willemsvaart: in beide richtingen afgesloten van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 november.
Het verkeer vanuit Someren richting Helmond en Eindhoven wordt omgeleid via Asten en de N279. Volg omleidingsroute A. Vanuit Helmond en Venlo richting Someren wordt verkeer omgeleid via Geldrop. Volg omleidingsroute B. Het verkeer op de Kanaalweg (Asten) van de Zuid-Willemsvaart wordt omgeleid via het lokale wegennet.
Alle omleidingsroutes staan ter plaatse met gele borden aangegeven.
 


 

Vrijdag 21 november 2014:
Het hoofdbestuur en de technische commissie van SV Lierop hebben vlak voor de winterstop vooruit gekeken naar het seizoen 2015/2016.
Daarbij werd een viertal vragen beantwoord. Hoe staat de spelersgroep tegenover de hoofdtrainer? Hoe is het vertrouwen van de technische staf en commissie in de hoofdtrainer? Hoe past de hoofdtrainer als persoon binnen SV Lierop? En wat zijn de behaalde resultaten?
Al deze vragen werden positief beantwoord. Ook hoofdtrainer Harold van Doorn heeft het volste vertrouwen in de spelersgroep en SV Lierop. Daarom is van beide kanten besloten om de ingeslagen weg voort te zetten.
Harold van Doorn zal dan ook voor het derde jaar hoofdtrainer zijn in het seizoen 2015/2016.
 Vrijdag 21 november 2014:
Van Janneke Vermelen van de werkgroep Kinderliturgie kregen we onderstaand bericht…
'Op zaterdag 29 november om 18.30 uur is de Adventviering met als thema “Nieuwe Kansen” in parochie Heilige Naam Jezus Lierop.
De viering zal muzikaal ondersteund worden door koor Stage Fright o.l.v. Kenny Jansen en met medewerking van kinderen uit Lierop.
U bent van harte welkom!’
 Vrijdag 21 november 2014:
De kinderen in Lierop zijn sinds de intocht van St. Nicolaas in Nederland al helemaal in Sinterklaassferen. A.s. zondag komt de Sint met zijn Pieten ook naar Lierop.
Van Jos de Haas kregen we weer een grappig filmpje. Ging het vorige keer over de Koepelkerk, nu gaat het over Sinterklaas.
Hij heeft een sinterklaasmedleykaraoke “Zing mee met Sinterklaas” gemaakt met de melodie gespeeld door een saxofoon. Zonder teksten want die kent iedereen toch wel maar met plaatjes! Zing dus hardop mee met Sint en sax!!!!

Trouwens..... bekijk ook maar eens dit filmpje want zwarte Piet heeft zijn been gebroken en Willy van de Sanden was er bij....
 


 

Donderdag 20 november 2014:
Van de fanfare kregen wij onderstaand bericht….
‘Onze fanfarekalender is niet meer weg te denken uit Lierop. De voorbereidingen voor de nieuwe kalender van 2015 zijn in volle gang.
Maar ook aan de kalender hangt een kostenplaatje en jaarlijks zoeken wij Lieropse bedrijven die middels een advertentie op de kalender de kosten hiervan voor hun rekening nemen.
Dit jaar zijn wij speciaal op zoek naar kleine Lieropse ondernemers, zzp’ers e.d. die het interessant vinden om 2 of meer maanden per jaar op de kalender te staan.
Je bent dan minimaal 6o dagen per jaar zichtbaar in veel Lieropse gezinnen.
Lijkt het je leuk om op onze kalender te adverteren?
Mail of bel dan zo snel mogelijk naar ondergetekende.
Wie het eerst komt, het eerst maalt.
Met muzikale groet,
Petra Raijmakers
Secretariaat fanfare
secretariaatfanfarelierop@gmail.com
Tel. 06-40953730’
 


 

Woensdag 19 november 2014:
Vanuit de vormselwerkgroep kregen we onderstaand bericht…
‘Op zaterdag 28 maart 2015 hebben de kinderen uit groep 8 de mogelijkheid om het H. Vormsel te ontvangen in Lierop.
De kinderen welke op 't Rendal zitten hebben inmiddels hierover een brief ontvangen.
Zit uw kind op een andere school, maar wil deze wel het Vormsel doen, dan kun je dit per mail doorgeven aan Margret van Hoek: marcelenmargret@hetnet.nl
Zij zal u dan van verdere informatie geven. Opgeven kan t/m vrijdag 21 november a.s.’.
 


 

Dinsdag 18 november 2014:

 


Sinds zaterdag 25 oktober hangen de spandoeken ‘Lierop leeft…. maar niet zonder jou!’ prominent in het centrum van Lierop. Er is veel gegist naar wat de betekenis zou zijn en het werd menigmaal in verband gebracht met de onthullingen van de hoogheden afgelopen zaterdag.
Sinds gisteren weten we echter beter, want er zijn nieuwe doeken gehangen waarbij duidelijk wordt dat het boodschappen zijn van de Lieropse Dorpscoöperatie met de toepasselijke naam: ‘Lierop Leeft’!
Met de decentralisatie van overheidstaken naar gemeenten per 1 januari 2015 wordt van burgers gevraagd meer verantwoordelijkheid te nemen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn/haar omgeving. Helpende handen, op welke manier dan ook, zijn noodzakelijk om samen de leefbaarheid in een kern op peil te houden.
De gemeente stimuleert het ontstaan van passende, lokale oplossingen, motiveert burgers om het heft in eigen hand te nemen en zorgt ervoor dat de meest kwetsbare burgers voldoende ondersteuning krijgen.
Dit gegeven was begin 2014 voor de ‘initiatiefgroep Dorpscoöperatie’ aanleiding om de Lieropse inwoners uit te nodigen voor een bijeenkomst waarbij de haalbaarheid van een Dorpscoöperatie in Lierop gepeild werd.
‘Samen zorge(n)loos leven in Lierop, mijn ouders, ik en mijn kinderen’ was de boodschap van de uitnodiging.
De enorme belangstelling, ideeën en enthousiasme tijdens deze avond, zorgden er voor dat de initiatiefgroep met volle overtuiging van start kon gaan met de opzet van de Lieropse Dorpscoöperatie.
Door de initiatiefgroep werden vier werkgroepen geformeerd, tw Zorg, Opvoeden/Opgroeien, Wonen en Dienstverlening. Deze werkgroepen zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan om voor elk onderdeel ideeën uit te werken die het wonen/leven in Lierop ook in de toekomst aantrekkelijk maken, zowel voor jong als oud.
Enkele onderdelen die tot nu toe in de werkgroepen zijn besproken zijn: Kinderopvang; stimuleren en informeren van de Lieropse jeugd; zorg via korte lijnen ’dichtbij huis’ mogelijk maken; gebruik alcohol en drugs bespreekbaar maken; dorpsbreed aanpakken van het thema ‘pesten’; de wijkverpleegkundige terug in het dorp; uitleenpost voor hulpmiddelen in Lierop; weekendactiviteiten; vorm van dagbesteding voor mensen zonder indicatie; zorgen dat alle inwoners, zowel jong als oud, in Lierop kunnen blijven wonen; ‘maatjes’werk…. tijd voor elkaar vrijmaken om o.a. aandacht en gezelschap te geven; een Lieropse ‘Huiskamer’ enz.
Deze week zal er meer informatie komen via o.a. een folder die huis-aan-huis verspreid zal worden in Lierop. In deze folder is ook een aanmeldingsbon opgenomen waarmee de inwoners van Lierop die dit aanspreekt zich aan kunnen melden als lid. Lieroppenaren wordt gevraagd solidair te zijn om een breed draagvlak voor de Dorpscoöperatie te krijgen. Door lid te worden geef je aan dat je wilt geven als het kan en nemen als het nodig is.
In de week van 1 december a.s. zullen de bonnen ook weer huis-aan-huis opgehaald worden waarna in december een algemene vergadering zal worden gehouden waarvan de exacte datum nog bekend wordt gemaakt. (wordt vervolgd).
 


 

Maandag 17 november 2014:
In de zaalvoetvalcompetitie waren in de hoofdklasse de eerste 20 minuten voor Educontract tegen FrietwagenVerleto. In de 11e minuut opende Ruud van den Hurk de score voor Educontract, 0-1. Dirk van Vlokhoven maakte er in de 18e minuut 0-2 van. Na twee tegendoelpunten van FrietwagenVerleto kreeg de wedstrijd nog een spannend slot. Twee minuten voor tijd zette Ruud van den Hurk Educontract op 3-2 maar FrietwagenVerleto gaf zich niet gewonnen en kwam in de laatste minuut nog op 3-3.
Lang waren Postel 2 en van Gennip aan elkaar gewaagd. Bij van Gennip stond Bart van Lierop in het doel. Tim van Lieshout (16e) schoot van afstand in de benedenhoek onverwacht de 0-1 binnen. Meteen hierna brak trok Postel 2 de stand gelijk, 1-1 en kreeg langzamerhand meer grip op de wedstrijd en tussen de 23e en 25e minuut scoorden ze nog drie keer, 4-1.
Gezien het vertoonde spel ging het lange tijd gelijk op tussen Topparty en HFB/Engel dat in de 9e minuut voor kwam, 0-1. Ralf van de Laar trok in de 21e minuut de stand gelijk, 1-1. Nog in dezelfde minuut was het alweer raak voor HFB/Engel: 1-2. Het lukte de voorwaartsen van Topparty niet om de keeper van HFB/Engel nog een keertje te kloppen. Zijn collega Koen Hendriks werd in de laatste twee minuten wel nog 2 keer gepasseerd, 1-4.
Keeper Coen Smits was uitblinker bij Van Zoggel 1 tegen Jagershuis. In een fijne wedstrijd kwam Van Zoggel 1 langzaam op gang en nadat ze in de 11e minuut de score hadden geopend met een hard schot in de bovenhoek duurde het toch nog tot de laatste 10 minuten voordat ze konden doordrukken. Ze hadden kennelijk in de gaten dat de invaller keeper Bas van den Wittenboer zich niet zo happy voelde in het doel van Jagershuis en scoorden nog vijf keer: 0-6. Een verdiende eerste zege van Van Zoggel 1.
’t Zunneke kon eigenlijk geen vuist maken tegen vOosterhout/vBerlo dat al na 18 minuten op 2-0 stond. Even kwam ’t Zunneke door een treffer van Harry Maas terug in de 26e minuut maar in de 28e en 29e minuut werd de eindstand van 4-1 bepaald.
 Maandag 17 november 2014:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan op zondag 23 november om 14.00 uur terecht in de Ruchte voor de musical Woezel & Pip met Sinter Woezel en Pietje Pip. Ze bezoeken de Tovertuin en nemen pakjes en pepernoten mee. Zou iedereen in de Tovertuin krijgen wat ze het liefste willen?
Een speciale familievoorstelling waarin de hondjes Woezel & Pip en hun vriendjes vrolijke Sinterklaasliedjes zingen.
Maak thuis alvast een mooie brief, tekening of ander knutselwerkje voor Woezel en Pip en neem dit mee naar het theater. Na afloop van de voorstelling kun je met Woezel en Pip op de foto in de foyer van de Ruchte.
Entree: € 12,00 volwassenen - € 9,00 kind (incl. ranja).
 


 

Zondag 16 november 2014:

In een werkelijk schitterende onthulling waarbij James Bond, in de persoon van Patrick Verbakel, een hoofdrol vervulde, werden de hoogheden voor het nieuwe carnavalsseizoen bekend gemaakt.

Voordat dit gebeurde werd echter nog afscheid genomen van het bruidspaar van vorig jaar (Robin Verstappen en Mike Berkvens) en natuurlijk het prinsenpaar Jos en Sylvia, al had Jos er weinig zin in om afscheid te nemen. Hij bleek nog een taak te hebben in de onthulling.

Een echte James Bond film zorgde ervoor dat de spanning voor het talrijke publiek steeds verder werd opgebouwd. Het werd steeds stiller in de zaal tot de eerste climax waarbij het bruidspaar bekend werd gemaakt. James Bond had het gesluierde bruidje op het podium gezet en Vorst Robert ontsluierde haar op een soepele manier.

Hedwig Anthonissen stelde zich als bruidje voor en Ton van Brussel werd op het podium gevraagd om het bruidspaar 2014-15 compleet te maken. Een daverend applaus gaf aan dat de zaal het wel zag zitten met deze twee. Dat komt helemaal goed.

In het tweede deel van de James Bond film werd de spanning nog eens extra opgevoerd met schitterende beelden en scènes. De professionaliteit straalde ervan af, met dank aan Willem van Asten en Stef Cortooms, die met deze film aan een groot publiek lieten zien tot waartoe zij met hun bedrijf in staat zijn. De climax was natuurlijk de bekendmaking van de Prins. Een groot gejuich ging op toen Rick Kusters bekend gemaakt werd. Samen met zijn prinses Ellen zal hij dit nieuwe seizoen het carnavalsgebeuren in Lierop aanvoeren. Alweer een geweldige keuze. Wij wensen het prinsenpaar veel plezier, dan hebben wij het ook.

Zie de foto's van onze slapfotograaf en natuurlijk staan op de website van de Kaauw Voetjes ook foto's van Thieu.

Er was één winnaar bij het Raden van de nieuwe Prins. Lisa Maas stuurde ons gisterenmiddag haar keuze: Rick Kusters. Een mooie prijs zal tijdens de receptie van de Prins haar deel zijn.

 


 

Zaterdag 15 november 2014:

Vanmiddag zijn in zaal van Oosterhout de jeugdhoogheden voor het nieuwe seizoen bekend geworden. Jeugdprins werd Koen van Gennip (Koen d'n uurste) en bruidspaartje Anne Raijmakers en Stijn Oomen. Hun getuigen zijn Bram van Heugten en Elise Heijblom.

Adjudante van de Prins is Birgit Raijmakers.

Zie de foto's van onze slapfotograaf en ook Thieu heeft weer vele foto's op de website van de Kaauw Voetjes staan.

 

Iedereen in Lierop ging ervan uit dat Zaal van Oosterhout werd verbouwd om grootse feesten en partijen te geven. Maar niet is minder waar. Bij binnenkomst vandaag blijkt dat Zaal van Oosterhout een heus hoofdkwartier van de Britse geheime dienst is geworden.

Gadegeslagen door (wo)men in black mochten we het hoofdkwartier binnentreden. Daar werden de bezoekers getrakteerd op een mooie danstraining van de agenten in spé.
Na het optreden werden de kandidaten die gaan strijden om kans te maken om super geheim agent, 007, te worden voorgesteld. Deze super agent zal als jeugdprins of prinses gaan regeren in het Kaauwvoetjesland. Hun eerste opdracht bestond uit het beantwoorden van vragen en opsporen van champagneglazen. Na de speurtocht werden de kandidaten verdeeld in twee groepen die zich vervolgens konden gaan "voorbereiden" op de opdrachten die nog gingen komen.
Voordat de super agent bekend werd gemaakt was het eerst de beurt aan de agenten uit groep 7. Twee van hen zouden de uitverkorenen zijn om het komende jaar als undercover agenten door het leven te gaan als bruid en bruidegom. Voor het echter zover was moesten de agenten eerst een  hindernisbaan bedwingen om vervolgens met heuse bommen te gooien naar de andere agenten. Na een spannende strijd bleven twee agenten over: Anne Raijmakers en Stijn Oomen. Zij zullen, onder toeziend oog van de getuigen Elise en Bram als jeugdboerenbruidspaar aan de slag gaan in Kaauwvoetjesland.
Maar wie wordt er 007, de super agent? Hij staat al de hele tijd met een vraagteken op zijn hoofd te kijken vanuit het podium. Voor het echter zover is moesten de kandidaten voor superagent eerst nog een toren bouwen van champagneglazen om deze vervolgens te vullen met (kinder)champagne. Het was al snel duidelijk dat het meer ging om de teamgeest te versterken dan om het wedstrijdelement.
Het volgende onderdeel was het échte werk. De agenten moesten gaan schieten op een schietschijf. Zodra het midden van de roos geraakt zou worden zou 007 bekend worden gemaakt. Het was ook wel duidelijk dat de Britse geheime dienst een nieuw soort munitie aan het testen was in Lierop: 'vertraagde kogels'. Welk doel ze hadden is nog niet duidelijk, de woordvoerder wilde geen uitleg geven. De vertraagde kogels zorgden wel voor enige hilariteit. De eerste schietronde leverde niet het gewenste resultaat op. Tijdens de tweede ronde vulde de schietbaan zich langzaam met rook. Zou de onthulling aanstaande zijn? Spannend! Eindelijk schoot agent Renske het verlossende schot.... en 007 is Koen!!
Koen krijgt een nieuwe carrière als geheim agent in de rol als jeugdprins van Kaauwvoetjesland met agent Birgit als zijn adjudante. Koen zal de kneepjes van het vak moeten leren van ex prinses Fleur die afscheid heeft genomen als prinses van de Kaauwvoetjes.

 

 


 

Zaterdag 15 november 2014:
Van Groei en Bloei kregen we onderstaand bericht voor de Lieropse tuinliefhebbers….
‘In de vijf koude en donkere wintermaanden van november tot april lijkt de tuin in diepe winterrust. Aan de hand van foto’s laat Beline Geertsema bomen, heesters, vaste planten en bloembollen zien die vanaf november en voor april bloeien en winterhard zijn. Maar ook foto’s van een aantal groenblijvende planten die in een tuin onontbeerlijk zijn. Allemaal planten die een tuin in de winter het aanzien waard maken en het plezier in de tuin groter maken. Beline Geertsema heeft een eigen tuinadviesbureau. Zij geeft lezingen over allerlei onderwerpen die met tuinen, parken en beplanting te maken hebben, zij organiseert tuinreizen en ontwerpt tuinen.
Deze lezing van Beline Geertsema vindt plaats op dinsdag 25 november a.s. in de educatieruimte/filmzaal van het Klok en Peel Museum, Ostaderstraat 23 in Asten en begint om 20.00 uur. Toegang niet-leden € 5,-

 Zaterdag 15 november 2014:
Van de K.V.O. kregen we het bericht dat a.s. maandag 17 november in de kantine van de SV Lierop Mieke van Stiphout komt vertellen over Mama Alice, een non-profit organisatie in Peru. Wilt u eens kennismaken met onze vereniging loop gerust eens binnen. Niet leden vragen we wel een kleine bijdrage.
 Zaterdag 15 november 2014:
Wie dichtbij huis een goede film wil zien kan op woensdag 19 november om 20.00 uur terecht op het balkon van theater de Ruchte waar de film ‘The Grand Budapest Hotel’ draait.
The Grand Budapest Hotel is een komische film, die zich afspeelt in het Europa van de jaren 20 uit de vorige eeuw. Monsieur Gustave H, de conciërge van Grand Hotel Budapest, probeert zijn onschuld te bewijzen nadat hij beschuldigd is van moord op een rijke weduwe. Hierbij wordt hij geholpen door een van de medewerkers van het hotel, een piccolo, genaamd Zero Moustafa.
"De film The Grand Hotel Budapest is een zo rijk gevulde komedie, dat je als kijker ogen en oren tekort komt" aldus een van de vele lovende recensies.
Kaartjes aan de kassa € 6,50. Voorverkoop € 5,- via www.deruchte.nl.  Voor meer info: tel. 0493-441144 of info@deruchte.nl.
 


 

Vrijdag 14 november 2014:
Van de Kaauw Voetjes/Beheersgroep de Vurherd kregen we het volgende bericht….
‘Beste carnavalsvierders...
Zoals jullie weten zijn de speciaal gemaakte munten ten behoeve van carnavalsactiviteiten van de Vurherd overbodig geworden.
Na overleg tussen de CV en de Beheergroep van de Vurherd bieden wij de volgende mogelijkheden om deze in te wisselen:
A.s. zaterdag tussen half twee en twee uur en tussen half negen en negen uur kunnen bij de Carnavalsvereniging in zaal van Oosterhout de munten van de Vurherd omgewisseld worden in munten van zaal van Oosterhout (tarief van de munten is gelijk). Mocht u niet aanwezig kunnen zijn dan kunnen tot 15 december dit jaar de munten aangeboden worden in de bloemenwinkel van Harrie en Suzanne Gubbels. Hier worden de munten ingenomen tegen het aankoopbedrag van 2 euro per stuk. Mocht u na die tijd per ongeluk nog ergens een munt tegen komen op een of andere goede bewaarplek, dan kan hier nog altijd een consumptie mee betaald worden bij de Vurherd (niet meer ingewisseld worden tegen geld)’.
 Vrijdag 14 november 2014:

 


De successen rijgen zich aaneen voor Bert van Heugten. Na het Nederlands kampioenschap metselen vorig jaar en de Medal of Excellence die hij vorige maand won bij de Europese Kampioenschappen in Lille heeft hij nu de prijs van Junior Vaktalent 2014 gewonnen tijdens de uitreiking van de Ir. Noordhofprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest veelbelovende ROC student die werken en leren combineert. Volgens de kenners is Bert een echte vakkanjer en potentieel kandidaat voor de ‘grote’ Ir. Noordhofprijs de komende jaren. Het houdt niet op dus….
 Vrijdag 14 november 2014:

 


A.s. zaterdag 15 november worden de nieuwe hoogheden van de Kaauw Voetjes bekend gemaakt in zaal Nellie van Oosterhout. ’s Middags wordt eerst afscheid genomen van prinses Fleur en haar jeugdraad en daarna wordt de nieuwe jeugdraad gepresenteerd aan het publiek. Na een geweldige showmiddag komt uit deze mensen de nieuwe jeugdprins of prinses. Ook het nieuwe boerenbruidspaartje wordt die middag na een geweldig spel aan de Lieropse bevolking gepresenteerd. De middag begint om 13.30 uur.
’s Avonds wordt rond half negen afscheid genomen van prins Jos en prinses Sylvia, en van het bruidspaar Mike en Robin. Daarna begint de onthulling van de nieuwe hoogheden voor het komende carnavalsjaar. De commissie amusement heeft weer een geweldige avond voorbereid. Het thema voor beide activiteiten is “007”. Komt het zien en ben erbij als de nieuwe prins zijn hints verklaard. Er kan nog geraden worden tot zaterdag 19.00 uur!!
 


 

Donderdag 13 november 2014:

Van Martien Megens kregen we het bericht dat de KBO op woensdag 19 november om 13.30 uur weer een filmmiddag organiseert voor alle ouderen in de Vurherd.

Voor de pauze worden natuurfilms getoond en na de pauze deel 4 van de film Lierop 825 jaar. De toegang is gratis.

 


 

Donderdag 13 november 2014:

Van Carien van Eijden, coördinator vrijwiligerscentrale Onis, kregen we onderstaand bericht….

‘Woensdag 26 november kunnen inwoners van de gemeente Someren voor kleine reparaties gratis terecht bij het Repair Café in de Viersprong, Singel 1 in Someren. Deze keer kunt u er extra terecht met kapot of bot tuingereedschap. Heggenscharen, tuinkabouters (voor een schilderbeurt), houten tuinkrukjes,  grasmachines, een botte steekschop; alles is welkom. U maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Het Repair Café is bedoeld om de afvalberg te verkleinen en ook om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. Tijdens deze middag kunt u zelf ook een handje helpen bij de reparatie van een kapot artikel van een buurtgenoot.  De koffie staat klaar. Kijk op www.oniswelzijn.nl als je meer wilt weten of loop tijdens het Repair Café gewoon binnen’.
 


 

Woensdag 12 november 2014:
Dr Raaijmakers is afwezig van 17 tot 22 november.
Graag voordien herhaalreceptuur bestellen.
Waarneming dr Deimann, Nieuwendijk 5, Someren Eind. Telefoonnummer: 0493 440370.
Buiten kantoortijd: Spoedpost 0900 8861.
 

 

 

 Woensdag 12 november 2014:

 


Van Willemijn Waterschoot, dorpsondersteuner in Lierop, kregen we onderstaand bericht…
Beste Allemaal,
‘Op dinsdag 25 november is het weer tijd voor het 'Wildmenu'. Voor de echte liefhebbers is er vis! Er zijn nog enkele plaatsen vrij.
Laat voor 20 november weet of je gezellig mee komt eten’.

Zie de uitnodiging om het antwoordstrookje in te vullen’.
 Woensdag 12 november 2014:
Van Sander Slegers kregen we onderstaand bericht….
‘’Na een te gekke avond in oktober met Neon splash gaan we ons nu richten op BLACK. Black is het thema dat de laatste tijd niet meer weg te denken is uit ons programma. De afgelopen 2 edities waren een knallend feest en dat gaat het vrijdag 21 november ook zeker worden!! Dj Stan zal zorgen voor de goede muziek zodat iedereen lekker los kan gaan! Om het af te maken word Nirwana helemaal omgetoverd in de kleur van het thema!
Deze avond word ook bekend gemaakt welke beroemde dj er 13 maart naar Nirwana jeugdsoos zal komen om die avond te draaien.
Dus zorg dat je er 21 november bij bent en feest mee! Dresscode = black. Zie ook de poster in groot formaat’.
 

 

 

 Woensdag 12 november 2014:
Van de werkgroep Kinderliturgie kregen wij onderstaand bericht….
‘Op kerstavond 24 december om 18.30 uur is het weer zover: de Herdertjesmis!
Dan wordt er in de kerk weer een toneelstuk (geschreven door onze pastoor Jan) opgevoerd door kinderen van groep 6! Natuurlijk mogen ook de Lieropse kinderen die in groep 6 zitten, maar niet op ’t Rendal, meedoen!
Lijkt jou dat nou ook zo leuk om met het toneelstuk mee te doen of in de mis voor te lezen?
Zit uw kind niet op ’t Rendal, maar zou hij/zij wel graag met het toneelstuk mee willen doen of tijdens de mis wat voor willen lezen? Geef hem/haar dan voor 18 november op bij Annemiek Gofers-Steenbakkers door een mailtje te sturen naar: m.gofers@kpnplanet.nl 
Geef in de mail even aan of uw kind wil meedoen met het toneelspel en/of wil voorlezen tijdens de Herdertjesmis.
Voor vragen, bel even naar:
Anke van den Nieuwenhof 332031; Simone Resing 332153; Annemiek Steenbakkers 521122’.
 


 

Dinsdag 11 november 2014:
Van Harrie van Lieshout, secretaris van de Vrienden van de Koepelkerk, kregen we onderstaand bericht….
‘Einde van deze week zullen onze leden weer een uitnodiging ontvangen voor een bijeenkomst op dinsdag 16 december om 20.00 uur in “Herberghe De Coeckepanne”.
Op deze avond zullen enkele aktuele punten aan de orde komen:
-De noodzakelijke onderwerpen die we statutair verplicht zijn te behandelen zoals, financieelverslag met kascontrole, jaarverslag etc.
-Aktualiteiten en mededelingen o.a. informatie over de koepelkerk.
-Rondvraag.
Met medewerking van Jan van Lieshout (van Advertize) kunnen we nu ook beeldverslagen geven van onze activiteiten. Voor verdere info, zie sitea en siteb’.

 Dinsdag 11 november 2014:

 


Op zaterdag 22 november viert A Capella het feest van Sint Cecilia, de patrones van de muziek, instrumentenmakers en zangers. Ter ere van dit feest komt A Capella met een avondvullend programma. Naast een miniconcert is er de huldging van een aantal koorleden, dat het kroonjaar te vieren heeft. E.e.a. vindt plaats in café Nellie van Oosterhout en begint vanaf 20.15 uur. Voor meer info verwijzen wij graag naar de website van A Capella….
 Dinsdag 11 november 2014:
Paul Sanders wordt de nieuwe Prins van de Kaauw Voetjes die a.s. zaterdag onthuld zal worden. Dat zegt de stand tot nu toe bij het raden van de nieuwe Prins op slaponline en de ‘raders’ van Paul zullen het wel weten… of toch niet? Wordt het toch weer een verrassing? A.s. zaterdag zullen we het zien. Tot die tijd kan er nog volop gestemd worden natuurlijk. Volgens Jan Bekx heeft Paul altijd bij de Gruun Schut gewild vandaar zijn keuze voor Paul.
Mail naar nieuws@slaponline.nl  en je maakt kans op een mooie prijs (als je het goed hebt natuurlijk)!. Onder onze link ‘Carnaval 2014/2015’ kun je dagelijks de stand volgen.
 


 

Maandag 10 november 2014:

 

 

Afgelopen zaterdag vond er in onze koepelkerk weer de jaarlijkse Willibrordusviering plaats. De patroonheilige van fanfare en slagwerkgroep, de heilige St. Willibrordus,krijgt dan als het ware een 'serenade' van fanfare en slagwerkgroep. Vele belangstellenen waren erbij en genoten van de prachtige muziek.

Na de viering staat sinds jaren ook de huldiging van de jubilarissen op het programma. Dit jaar waren dat René van Gastel, Toon van Rut en Toon van Lieshout (alle drie 50 jaar lid), Piet van Lieshout (40 jaar) en Willeke Verbruggen (25 jaar). Familie, kennissen en natuurlijk hun collega muzikanten waren aanwezig om hen te huldigen en voorzitter Martien Kusters had voor elke jubilaris een mooi woordje over hun belevingen in de jaren dat ze lid zijn van deze mooie vereniging. En natuurlijk dank voor hun inzet! Een klinkende serenade was hun deel waarna het nog lang gezellig bleef. Ook namens slaponline willen wij de jubilarissen van harte feliciteren.

Zie de foto's van onze fotografen Jan (slap), Rob (Siris) en Harrie (van Rut).

 

 


 

Maandag 10 november 2014:

 

 

Bij de wedstrijd tussen de veteranen van SV Lierop en Someren kreeg Marina een VIP-behandeling. Dit natuurlijk naar aanleiding van de dienstenveiling van de schut. Marina werd door de voltallige selectie thuis opgehaald en mocht plaats nemen in een babboe-bakfiets. Voorzitter Albert van Hoof had voor een kussentje en een dekentje gezorgd, zodat ze lekker zacht en warm zat. Marina maakte hierna de opstelling, trapte de wedstrijd af en schoot feilloos een penalty achter keeper Marco. Tijdens de wedstrijd coachte ze het team naar een overwinning. Als klap op de vuurpijl kreeg ze de wedstrijdbal met handtekeningen van alle spelers. Na een lange, lange derde helft werd ze keurig thuis gebracht door een echte galante prins.
Voor een volledig verslag van de wedstrijd kun je terecht op de site van SV Lierop. Zie ook de foto's...
 


 

Maandag 10 november 2014:

 

 

Ondanks de nog redelijke temperaturen en de zon die zich nog steeds met regelmaat laat zien is de herfst toch écht begonnen. Een van onze trouwe bezoekers stuurde enkele foto's waarop ook de paddestoelen die overal in Lierop in de prachtigste kleuren te zien zijn.

 


 

Maandag 10 november 2014:

 


In een goed gevulde kerk heeft het publiek vrijdagavond genoten van een prachtig concert. Voor het 35e Koepelkerkconcert was het Concertkoor van het Kunstkwartier Helmond naar Lierop gekomen en verschillende bezoekers hadden het na afloop over het mooiste dat ze in deze cyclus te horen hadden gekregen. De twaalf jonge zangeressen – gemiddelde leeftijd niet meer dan veertien jaar – brachten een geluid voort om stil van te worden. En dat terwijl meerdere van de gezongen werken bepaald niet eenvoudig waren. Gedisciplineerd wisselden ze wanneer nodig van positie en vol aandacht volgden ze de leiding van Maria Coolen. De dirigente zelf gaf haar aanwijzingen bescheiden zittend op een stoel, om niet het zicht te ontnemen op degenen om wie het te doen was, de uitvoerenden in het koor. Jan van de Laar zorgde voor een passende begeleiding op piano en bespeelde ook het orgel.
Thema van het concert was ‘Een nieuwe dag’ en als nieuwe dagen zo klinken krijg je er zin in en mogen er nog veel volgen. Bijdragen aan het geslaagde concert leverden dominee Eline van Iperen uit Someren en organiste Jannie Van Leeuwen-Soethout. Een verrijking was ook de medewerking van trompettist René Maas tijdens de samenzang. De kerk was weer sfeervol uitgelicht en leden van de Eindhovense filmclub Lumière brachten de zang in beeldvorm nog dichter bij het publiek.
 Maandag 10 november 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie begon Educontract goed aan de wedstrijd tegen Steenstra. In de 9e minuut opende Ruud van den Hurk de score voor Educontract, 1-0. In de 18e minuut deelde Steenstra met twee doelpunten een gevoelige klap uit aan Educontract, 1-2. Na een beetje bekomen te zijn trok Ruud van den Hurk de stand in de 23e minuut weer gelijk, 2-2. Invaller doelman Peter Meeuws deed uitstekend werk bij Educontract door een groot aantal doelrijpe kansen voor Steenstra om zeep te helpen. Toch kon hij niet voorkomen dat zijn college keeper aan de andere kant scoorde met een puntertje en de mannen van Steenstra vervolgens uit een mooi opgezette aanval op 2-4 kwam. Met nog twee minuten te gaan bracht aanvoerder Rick Kusters de spanning terug door 3-4 te scoren. Bij een uitval kwam Steenstra met een intikkertje op 3-5.
Van Gennip merkt het klassenverschil tussen de hoofdklasse en 1e klasse (kampioen vorig seizoen) aan den lijve. Nu bleek Rehband te sterk. De keeper van Rehband opende met een afstandsschot de score al in de 3e minuut, 0-1. Vier minuten later maakte Chris Filippini de gelijkmaker, 1-1 en begon Van Gennip aan een offensief. De keeper van Rehband was goed in vorm en voorkwam een aantal zekere doelpunten. Ook raakte Van Gennip enkele keren het aluminium. In de 24e minuut scoorde de keeper voor de 2e keer van afstand, 1-2. Het verzet van Van Gennip brak een beetje en in de laatste vier minuten van de wedstrijd kwam Rehband nog op 1-5.
Met goed samenspel verpulverde Jagershuis tegenstander Greenco met 8-1. Greenco miste enkele basisspelers, maar dat deed niets af aan de verdiende overwinning van Jagershuis. In de laatste 6 minuten scoorde Jagershuis maar liefst 5 keer. De doelpunten werden gemaakt door Thijs van Heugten (3x), Bas van den Witteboer (3x), Daan Kuijpers en keeper Nick van der Sluijs.
Hurkmans is lekker op dreef. Dat ondervond Van Zoggel 2. In een sportieve wedstrijd won Hurkmans met 5-3. In de 13e minuut stond het al 4-1. Vader en zoon Hurkmans waren verantwoordelijk voor de totale productie van de doelpunten van team Hurkmans. Willem scoorde 4 keer en Ralf 1 keer.
 


 

Zondag 9 november 2014

 

 

Vermist: enkele jasjes en steken van de Raad van Elf. Heeft u tips of informatie: Bel 007!!

 


 

Zondag 9 november 2014:

De derde aanwijzing van de nieuwe Prins is binnen: Gruun

Dus .....RADEN MAAR!!

 

 


 

Zaterdag 8 november 2014:

 


Toneelvereniging ProFiel brengt dit najaar haar eerste lustrumproductie ten tonele. Op 13 (20.00 uur), 20 (20.00 uur) en 21 december (14.30 uur) spelen zij het blijspel DE GOOT van auteur Ton Davids in gemeenschapshuis de Vurherd in Lierop. De regie is in handen van Rob van der Veeke.
De Goot is een modern blijspel met een dosis humor en vertederde momenten.
Pension de Goot is een opvanghuis voor daklozen, onder leiding van Toos en Pien. We maken kennis met de vier bewoners die allemaal zo hun eigenaardigheden hebben. Eduard is een aan lager wal geraakte toneelspeler, die wat problemen heeft met de alcohol
Wanda is een hoer op haar retour, maar wil graag nog wat bijverdienen. Jotie de junk, zou eigenlijk dichter willen zijn. Hij probeert wat bij te verdienen met het verkopen van de daklozenkrant. Dan is er Rika die met haar winkelwagentje overal heen sjouwt, dat ze gebruikt als kinderwagen met de pop waarmee ze praat. De buurvrouw, mevr. Meerman, doet verwoede pogingen om het pesion te laten verdwijnen. Maar ook de leiding kan er wat van.
Pien is stagiare en helpt eigenaresse Toos met de verzorging van de bewoners. Iedereen is bang dat pension de Goot moet verdwijnen, maar Toos probeert te redden wat er te redden valt. Zou dit gaan lukken?
Kaartverkoop: Spar Lierop of via: reserveringen@profiel-lierop.nl
Entree: Volwassenen € 9.00 incl.drankje - Kinderen: € 4.50 incl. drankje
 Zaterdag 8 november 2014:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan op zaterdag 15 november terecht in de Ruchte waar “The Voice of Holland” Leonie Meijer op het podium staat met haar theatershow “Luister maar live”.
In deze theatershow laat Leonie niet alleen horen hoe schitterend ze kan zingen maar ze laat ook zien wie ze is! Leonie Meijer is bekend geworden dankzij de eerste editie van The Voice of Holland waar ze de finale verloor van Ben Saunders. Daarna volgden twee succesvolle Nederlandstalige albums. Maar wist u bijvoorbeeld ook dat bekende nummers van Kinderen voor Kinderen van haar hand zijn, dat ze het meeste van haar nummers zelf schrijft en dankzij een afgeronde talenstudie feilloos Italiaans spreekt?
In “Luister maar live” vertelt Leonie, tussen de muziek door, het verhaal van het meisje dat opgroeide tussen de groentekassen in Bleiswijk waar het nooit donker werd en al jong in de spotlights van de showbusiness belandde. En hoe zit dat met die trap op het podium?
Nu gaat ze samen met drie muzikanten haar grootste droom achterna: een theatertour.
‘Luister maar live” wordt een theaterdebuut dat u niet snel zult vergeten! Zie ook www.facebook.com/leoniesings  en www.deruchte.nl
 


 

Vrijdag 7 november 2014:
Het is weer zover…. Wéér een inbraak in Lierop, getuige de mail die we kregen van Annemiek Hesselmans….
‘Geachte slaponline,
Graag willen jullie op de hoogte brengen van een insluiping in Lierop afgelopen maandagochtend.
Hierbij werd portemonnee met geld buitgemaakt.
Wij willen iedereen in Lierop hier op attenderen en extra alert maken!’
In het kader van deze alertheid publiceren we nog een keer de

 ‘nuttige tips tegen inbraak’.
 Vrijdag 7 november 2014:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan op vrijdag 14 november terecht in de Ruchte voor de solovoorstelling ‘Wachtkamer van de liefde’ van Fred Delfgaauw.
Na ruim 30 jaar heeft Fred Delfgaauw een geheel eigen theater stijl gecreëerd. Een wonderbaarlijke versmelting van meerdere disciplines. Herman van Veen zei ooit: Delfgaauw is een gezelschap in zijn eentje. Humor en ontroering liggen in zijn aangrijpende voorstellingen altijd pal naast elkaar.
Na een aantal jaren van samenwerking met o.a. Sjaak Bral, Bert van der Brink en meerdere jonge talenten maakt Delfgaauw weer een soloproductie. Gezien de positieve ervaringen van de eerdere samenwerkingen met collega's uit het vak heeft hij een aantal bekende theaterpersoonlijkheden benaderd om mee te schrijven aan deze nieuwe soloproductie, om zodoende een personage voor hun rekening te nemen die Fred Delfgaauw op onnavolgbare wijze tot leven zal laten komen. Dit zijn: Paul van Vliet, Hans Dorrestijn, Freek de Jonge, Jeroen van Merwijk, Rob Bloemkolk en Sjaak Bral.
In de ‘Wachtkamer van de liefde’ zit een aantal kleurrijke personages. Ze hebben allemaal een verhaal over hun zoektocht naar de liefde. De zoektocht naar de liefde is ook een zoektocht naar de reden van bestaan: zonder liefde en de wederkerigheid daarin, lijkt het leven zinloos. Die universele ervaring kent een scala aan verschijningsvormen, soms tragisch, soms hilarisch, maar altijd herkenbaar. Uiteindelijk wordt het weer een echte Delfgaauw-productie waar het publiek wordt verrast en op een ander been gezet.
Meer informatie: www.delfgaauw.nl
Prijs: € 16,50 (incl. pauzedrankje) – Aanvang 20.30 uur.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Donderdag 6 november 2014:

Afgelopen weekend heeft kinderkoor Lierelarre twee uitvoeringen gehad van de musical

“De Ruilwinkel”. Zie de foto's in onze slapgalerij...

Na maanden van repeteren was het dan eindelijk zo ver om te laten zien wat de jongens en meiden konden! En of ze het konden! De musical kwam zelfs tot leven. D.m.v. een  filmpje op de muur werd alles echt: in het verhaal komen kelderbewoners vanuit de kelder het toneel op,  dit met een piepende deur en voetstappen maakte het helemaal af!

 

 

Op de zondag hadden we extra gasten: VIP gasten Gonnie van Bussel en Wilbert Bekkering, zij zaten in een luxe stoel eerste rang! Zij hadden deze kaarten naar aanleiding van de dienstenveiling.

Onder het genot van een drankje en een hapje hebben ze genoten van de musical!

 

 

De andere gast was de schrijfster van de musical, Hermien Bosman, (op de foto links naast  de ridder) dus was het voor de kinderen extra spannend. Mevrouw Bosman heeft ook genoten van de musical en was erg te spreken over het decor wat er was gebouwd en de extra toevoegingen zoals het filmpje en extra geluiden. We hadden heel goed ons best gedaan!

Al met al kunnen we terug kijken op een geslaagd musical weekend!

Als er nu nog jongens en meisjes zijn,  die  graag ook mee willen spelen in een nieuwe musical?  DAT KAN!

We zijn heel erg opzoek naar nieuwe kinderen die het leuk vinden om toneel te spelen en te zingen! Ervaring is niet belangrijk! Kom dan a.s. Maandag meteen na school naar de Vurherd waar we doen oefenen! Neem wat drinken en iets lekkers mee van thuis.

Graag tot dan!

 


 

Donderdag 6 november 2014:
Van Jan en Helmie Verhoeven kregen we het verzoek onderstaand bericht te plaatsen…
‘Hallo,
Kom a.s vrijdag 7 november gratis proeven hoe heerlijk onze echte Limburgse vlaai is!
Iedereen is hiervoor welkom bij de Spar tussen 10:00 uur en 15:00 uur.
Gr. en tot dan…’
 Donderdag 6 november 2014:
Van Mieke van Stiphout kregen wij onderstaande link over de statiegeldactie voor MamaAlice die ook in Lierop en Someren gehouden wordt.
HIER is het filmpje te zien.
 


 

Donderdag 6 november 2014:
Van Jan-Willem Dubbeldan kregen we onderstaand bericht…
‘Op vrijdag 14 november organiseert de Gitaarkamer weer een voorspeelavond in gemeenschapshuis de Vurherd. Deze avond tonen leerlingen van de Gitaarkamer hun gitaarkunsten aan het publiek. De optredens zullen individueel, in duo's of samen met een band zijn.
Het tweede deel van de avond zal in het teken staan van een optreden van een bijzondere, zeer getalenteerde gitarist. Ik ben er trots op dat ik jullie mag aankondigen dat supergitarist Wim den Herder een optreden, gecombineerd met een clinic zal verzorgen. Wim is één van de beste gitaristen van Nederland op dit moment. Hij staat bekend om zijn ontzettend snelle gitaarspel en energieke composities.
We starten om 19.00 uur, halverwege een pauze en rond de klok van 20.30 uur treedt Wim aan. Nodig al je familie en vrienden uit om naar je optreden te komen (kijken en) luisteren en dat van de topgitarist. Het is kosteloos.
Voor meer info over supergitarist Wim den Helder incl. links naar you tubes verwijzen we graag door…’
 Donderdag 6 november 2014;

 


Pannenkoekenhuis Herberghe de Coeckepanne is door naar de finale van het NK pannenkoeken bakken. Op 4 november j.l. vonden de voorrondes voor het NK Pannenkoeken Bakken plaats op de HorecaFair te Emmeloord. Tijdens dit professionele evenement streden gepassioneerde koks van pannenkoekenrestaurants uit heel Nederland voor een finaleplaats. De Coeckepanne is vertegenwoordigd door kok Albert Vriens. Albert presenteerde aan de jury een perfect gebakken naturel pannenkoek en een speciale pannenkoek met geitenkaas, verse spinazie, knoflook, pijnboompitten en ’n peren-gembercompote. Na een hele dag bakken en proeven voor de jury werd de top 15 bekend gemaakt. Herbergde de Coeckepanne is één van de deelnemers die doorgaat naar de finale in januari 2015 op de Horecava te Amsterdam. Daar strijden ze voor de Gouden Koekenpan. En waarom verdiend de Coeckepanne een plaats in de finale? Omdat hun pannenkoeken al 42 jaar traditioneel gebakken worden, op open vuur en in grote koekenpannen. Zoals ze zelf zeggen; zó Brabants heeft u nog nooit pannenkoek gegeten!
 Donderdag 6 november 2014:
Van de Dorpscoöperatie Commissie Wonen kregen we onderstaand bericht….
‘De commissie Wonen van de Dorpscoöperatie Lierop (in oprichting) wil alle inwoners van Lierop waar mogelijk ondersteunen met de huisvesting. Dit kan zijn met aanpassingen van woningen voor ouderen of voor mensen met een lichamelijke beperking maar ook met zoeken naar woonruimte voor bv. jonge volwassenen die in Lierop willen (blijven) wonen. Is er behoefte aan kamerverhuur, aan huurwoningen of aan koopwoningen via een projectontwikkelaar of via Collectief Particulier Opdrachtgeversschap (CPO)?
Om te ondersteunen en mensen waar nodig hiervoor bij elkaar te brengen gaan we vrijdag 28 november vanaf 20.00 uur bij Nirwana met ieder die wil praten over woonwensen in Lierop in gesprek en kunnen we in samenwerking met belangstellenden, gemeente en ondernemers naar de mogelijkheden gaan kijken.
Doelgroep voor deze avond zijn jonge volwassenen maar natuurlijk is iedereen hier welkom’.
 


 

Woensdag 5 november 2014:

 


A.s. zaterdag 8 november vieren de mannen van de Precise Patchwork Band hun veertigjarig bestaan in Nirwana. Ze hebben aan de basis gestaan van de Lieropse rockmuziek en zijn misschien wel een beetje ‘De Golden Earring van Lierop’.
Alle fans en muziekliefhebbers zijn a.s. zaterdag welkom in Nirwana. Hoe ze zich voorbereiden en wat ze zoal meegemaakt hebben in die veertig jaar is HIER te lezen….
 Woensdag 5 november 2014:
Afgelopen zondag schoten de Roovere Schutters bij Gide Sint Servatius in Lieshout. Bij Personeel werd Hann van Seggelen derde; bij de Vrije Hand werd Jan van Seggelen tweede en bij de bejaarden werd Hann van Seggelen ook tweede.
 


 

Dinsdag 4 november 2014:

 

 

Een marathon-examen werd het afgelopen zaterdagavond/nacht in huize van Heugten. Het 'Boekels Kwartierke' duurde deze avond ook in huize van Heugten superlang. Als je bij SLAP wilt komen moet je er écht iets voor over hebben, dat bleek weer eens te meer. Prins Jos was net zo fanatiek als in zijn beste jaren op het voetbalveld, zo graag wilde hij erbij!

Ook zijn bijna-collega slappers hadden er nogal wat voor over gehad om het hem zo moeilijk mogelijk te maken. De opdrachten en vragen waren soms ondoorgrondelijk en soms ook supersimpel. Het maakte Jos niet uit, hij ging ervoor en met succes! Mede dankzij zijn kinderen Sjoerd, Bram en Iris en natuurlijk Sylvia, wist hij - vooral dankzij zijn laatste opdracht waarbij hij in een drie kwartier durende waterval van woorden de SV SLAP introduceerde - ruim te slagen en dat gebeurt niet elk jaar! Een van de drie grijze wijzen, Peter van Schalen, maakte de uitslag bekend waarna Jos zijn nieuwe giletje kreeg uitgereikt als teken dat hij er 'bijna' bij is, want het giletje is nog zonder logo, dat zal hij nog moeten verdienen. Hij zal nog wat moeten oberen voordat hij een échte slapper zal zijn maar daar hebben we alle vertrouwen in.

Het totale verslag van de avond houden wij weer voor ons anders wordt het voor de nieuwe Prins van volgend jaar wel héél gemakkelijk. Zie ook de foto’s…

 


 

Dinsdag 4 november 2014:

 


Op zondag 23 november brengt de Sint met zijn Pieten een bezoek aan alle Lieropse kinderen en hun ouders. Om 14.00 uur vertrekt de Sint met zijn Pieten vanaf 't Alfort via de Somerenseweg, naar het kerkplein onder muzikale begeleiding van de fanfare, waar de Sint welkom wordt geheten. Daar zullen beide gildes de Sint een vendelgroet brengen en speelt de fanfare nog enkele liedjes voor de Sint. Via de Offermansstraat loopt de Sint daarna met gevolg naar de Vurherd, waar rond 15.00 uur het programma zal starten. In de Vurherd zullen we er samen met de Sint en zijn Pieten een leuke middag van gaan maken. Na afloop, rond de klok van 16.00 uur, kunnen de kinderen de Sint nog even persoonlijk ontmoeten.
Om de Vurherd mooi te versieren mogen alle kinderen een kleurplaat inleveren. Alle kinderen die op 't Rendal zitten krijgen deze daar, alle andere kinderen kunnen een kleurplaat bij de Spar of bij Wietske Verstappen (Slutelakker 10) ophalen. Zorg wel dat je naam en leeftijd op de kleurplaat staat. Op 23 november zullen de Pieten de 3 mooiste kleurplaten belonen met een cadeautje. De kleurplaten mag je op school of bij Wietske Verstappen inleveren. Dit kan tot en met 21 november. Ook kunnen de kinderen dit jaar een gedicht schrijven (max. 10 regels). Gedichten mogen ingeleverd worden op school bij je eigen juf of meester. Enkele gedichten worden gekozen om op zondag 23 november voor te dragen aan de Sint, wat tevens beloond zal gaan worden. Tot Ziens op zondag 23 november.
 Dinsdag 4 november 2014:
Afgelopen zondag nam Fanfare St. Willibrordus deel aan het Everard Winters Wisselbeker Festival in de Ruchte in Someren. Het was al weer de 45e editie. Elke vereniging wordt door een vakjury beoordeeld tegen de achtergrond van de divisie waarin elk korps formeel is ingedeeld. Er deden acht muziekgezelschappen mee, tw Budel-Schoot, Someren-Heide, Heeze, Maarheeze, Leende, Sterksel en Someren-Eind. Er werd opgetreden in de categorieën ‘traditioneel’ en ‘vrije keuze’. Lierop deed mee in de categorie ‘traditioneel’ en behaalde een mooie tweede prijs. Sterksel werd de winnaar in de categorie ‘vrije keuze’ en mag volgend jaar het festival organiseren. Wij feliciteren de fanfare met het uitstekende resultaat.
 


 

Maandag 3 november 2014:

A.s. woensdag 5 november om 20.00 uur is het weer Belangengroepvergadering in de Vurherd.

Op de Agenda staat o.a. een presentatie over het belang van de Belangengroep, evaluatie verkeersmaatregelen en Dorpscoöperatie. Zie de volledige Agenda.

Ook zijn de notulen weer aangevuld met de notulen van 3 september 2014. Kijk maar....

 


 

Maandag 3 november 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie speelden Snackpoint en van Gennip in de hoofdklasse een pittige partij. Beide teams hadden kansen maar zowel de keeper aan de zijde van Snackpoint en Lars van Grotel bij Van Gennip keepten een prima partij. Van Gennip kwam in de 13e minuut aan de leiding door een doelpunt van Guus Berkers die de bal subtiel vlak langs de paal binnentikte. Vijf minuten later verschalkte Chris Filippini de keeper door de bal vanaf eigen helft over de Snackpoint-sluitpost te schieten, 0-2. Snackpoint zette alles op alles, ook fysiek, maar kwam niet verder dan een doelpunt in de 29e minuut.
In de 2e klasse kwam ’t Zunneke door Michiel Peters in de 1e minuut al op een 0-1 voorsprong tegen koploper Kanters. In de 3e minuut stond het alweer gelijk. Nadat Kanters door een treffer aan de leiding was gekomen in de 13e minuut, trok Michiel Peters de stand een minuut later weer gelijk, 2-2 maar een minuut later stond Kanters alweer op voorsprong en liep in de laatste 10 minuten uit naar een 6-2 overwinning.
Hurkmans is lekker bezig in hun 1e seizoen. Boemelaer 2 werd met 5-3 geklopt. Willem Hurkmans opende de score in de 8e minuut, waarna Stef van den Wijnboom er 4 minuten later 2-0 van maakte. Even deed Boemelaer 2 iets terug door een tegendoelpunt. Binnen drie minuten zetten Willem Hurkmans (2x) en Henri van Lieshout orde op zaken en stond Hurkmans met 5-1 voor. De twee doelpunten van Boemelaer 2 in de slotfase brachten de overwinning van Hurkmans niet meer in gevaar, 5-3.
 


 

Zondag 2 november 2014:

 


Op zaterdag 8 november viert fanfare Sint Wilibrordus traditiegetrouw de St. Willibrordusviering. Allereerst zal de eucharistieviering opgeluisterd worden. Iedereen wordt uitgenodigd om dit bij te wonen.
Daarna zullen in café Nellie van Oosterhout rond 20.00 uur 5 jubilarissen gehuldigd worden, te weten:
Antoon van Lieshout, Antoon van Rut en René van Gastel voor hun 50 jarig lidmaatschap, Piet van Lieshout 40 jaar lid en Willeke Verbruggen 25 jaar lid.
 


 

Zaterdag 1 november 2014:

De tweede aanwijzing van de nieuwe Prins is binnen:

Twee tegen een.

Dus .....RADEN MAAR!!

 


 

Zaterdag 1 november 2014:

Gerard Geutjens is zaterdag even vermist geweest in Lierop. De politie heeft zijn vermissing verspreid op Twitter. Enkele uren later werd hij weer gevonden. Geutjens werd zaterdagochtend rond zeven uur voor het laatst gezien bij zijn huis in Lierop. Hij zou op de fiets zijn vertrokken.
Rond twee uur 's middags werd de man weer gevonden, zo laten politieagenten weten op Twitter. Wat er precies is gebeurd, blijft onduidelijk.


 

Zaterdag 1 november 2014:

 


Een medewerker van metaaltechniekbedrijf Knoops aan de Herselseweg in Lierop is gisterenmiddag zwaargewond geraakt bij een bedrijfsongeval.
De opgeroepen traumahelikopter uit Rotterdam landde in de naastgelegen wei. De trauma-arts assisteerde het ambulancepersoneel.
Volgens een woordevoerder van de politie is er mogelijk een onderdeel van een machine afgesprongen en heeft dit het slachtoffer geraakt. De Inspectie SZW doet onderzoek naar de toedracht.
 Zaterdag 1 november 2014:

 


Morgen, zondag 2 november, zal Fanfare Sint Willibrordus deelnemen aan het Everard Winters Festival in de Ruchte in Someren.
De fanfare treedt als eerste op, om 11.45 uur. Iedereen wordt uitgenodigd om te komen luisteren.
De fanfare zal 2 stukken ten gehore brengen: Yellow Mountains en Seagate Ouverture.
 Zaterdag 1 november 2014:
De SV Lierop hield afgelopen donderdagavond haar algemene jaarvergadering. De vergadering werd gevraagd in te stemmen met het aanpassen van de statuten zodat de korfbaltak losgekoppeld kan worden. Een ingrijpende keuze die de SV Lierop maakt in het belang van de toekomst van het korfbal in de gemeente Someren. Het is de bedoeling dat er dan een nieuwe club komt met eigen clubkleuren, eigen bestuur en eigen financiën waarbij gebruik gemaakt zal worden van de velden en materialen van de SV Lierop en SVSH. Korfbalsters onder 12 jaar zullen in Someren-Heide en Lierop blijven korfballen maar wel onder de nieuwe club. Zie het verslag van de vergadering voor meer details….
 Zaterdag 1 november 2014:

 


Op zondag 9 november van 10.30 tot 15.00 uur houdt mannenkoor A Capella een grote en gevarieerde boeken-, cd- en platenbeurs in zaal Nellie van Oosterhout aan de Van Dongenstraat in Lierop.
De entree bedraagt € 1.
Tussen de honderden boeken zitten rijk geïllustreerde jaaroverzichten, kinderboeken, studieboeken, romans, detectives, wetenschappelijke boeken, bloemen- en plantenboeken, hobbyboeken, pockets, enz.
In de platenhoezen treft u een groot arsenaal singletjes uit de jaren 70-80, verzamelelpees van de meest bekende artiesten, showorkesten, koorzang, groepen, rock-’n-roll, piratenmuziek en entertainers, diverse dvd-films en cd’s.
Kortom van klassiek tot Nederlandstalige levensliederen treft u aan bij de boek- en platenbeurs van mannenkoor A Capella in Lierop. (Foto Rob Fritsen Siris)
 


 

Vrijdag 31 oktober 2014:
Leden van Rabobank Peelland Zuid hebben de afgelopen weken weer massaal gestemd voor de Rabobank Clubkas Campagne; 12.056 leden brachten in totaal 59.405 stemmen uit op lokale verenigingen.
De uitslag werd agelopen woensdag 29 oktober bekendgemaakt tijdens een feestelijke finaleavond in Carlton De Brug in Mierlo.
Evenals vorig jaar mocht ieder lid van de bank maximaal vijf stemmen uitbrengen; elke stem was € 5 waard. In totaal gaat de bank bijna 300.000 euro uitkeren aan 371 lokale verenigingen. De clubs gebruiken dit geld om hun Clubkas Campagne Doel te realiseren, dat ze vooraf hebben opgegeven.
Hoe de verdeling van de gelden verdeeld is kun je HIER zien…..
 Vrijdag 31 oktober 2014:
Van Margó v. Lierop (kinderliturgie) kregen we onderstaand bericht…
‘A.s zondag is er weer een kindernevendienst tijdens de allerzielenviering in onze koepelkerk. Alle kinderen worden uitgenodigd hieraan deel te nemen en op je eigen manier stil te staan bij Allerzielen. De mis begint om 10.00 uur. Uit ervaring van de laatste jaren weten we dat het heel leuk is en kinderen die deel genomen hebben erg enthousiast waren.
Kom naar de kerk en doe mee!

 


 

Donderdag 30 oktober 2014:

 


Op het loodzware motorcrossterrein aan het Kerkenhuis in Lierop vond zondag de veertiende editie van de “Rabocyclocross” plaats. Bij de nieuwelingen domineerde Luca Vreeswijk de wedstrijd. Vanaf de start reed hij voorop en zou niet meer worden achterhaald. De Somerense beloftevolle veldrijder boekte hiermee zijn tweede seizoenzege. In dezelfde categorie behaalde ook zijn plaatsgenoot Martijn Meeuws een prima resultaat door als negende te finishen. De plaatselijke veldrijdster Lana Verberne reed zich naar een verdienstelijke zesde plaats bij de vrouwen. Na veel blessureleed in het afgelopen jaar waren ook de supporters tevreden met dit resultaat. De jeugdrenners Danny van Lierop en Youri Meeuws werden in hun categorie respectievelijk zeventiende en zestiende.
 


 

Woensdag 29 oktober 2014:
Van Adrie Mennen kregen we onderstaand bericht….
‘Vorige week donderdag heb ik de derde en laatste motorrit gemaakt die met de Dienstenveiling deze zomer “verkocht” was, de twee vorige gingen door het Brabantse landschap.
Het was een gedenkwaardige rit die Ferd Raaymakers ingevuld had, Ferd had op de boekenmarkt van Een Aarde in Asten een schilderij van Bischop Bekkers gekocht.
Het doel was nu voor hem duidelijk, het moest een rit worden naar St. Oedenrode, naar het graf van Bisschop Bekkers, echter de weg daarnaar toe werd anders ingevuld dan ik bedenken kon.
De eerste stop was in Lieshout, naar pater Franciscaan Arie Westra (75 jaar), de pastoor van Lieshout en Mariahout. De parochie had onvrede met het besluit van het bisdom in Den Bosch om hem te ontslaan. Dit is uitvoerig in de media naar buiten gebracht. We werden hartelijk ontvangen met zijn medebewoner en zijn twee Dalmatiërs. De ontvangst was erg hartelijk en we hadden een heel open gesprek met hem.
Daarna richting St. Oedenrode naar het grote kerkhof achter de kerk, waar we een bezoek brachten aan het graf van Bisschop Bekkers

(zie foto) en daarna het standbeeld voor de kerk.
De rit ging vervolgens richting Nuenen. Daar werden we op de pastorie ontvangen door pastoor Hans Vosselaar (ook Franciscaan). Het was een zeer hartelijk gesprek met een open mind over zijn parochianen en het bisdom.
Al met al een enerverende en speciale motorrit met Ferd Raaymakers en deze invulling ervan’.
 Woensdag 29 oktober 2014:
Van Gerard Claassen kregen we onderstaand bericht…
‘Zaterdag 1 november is er weer de landelijke Natuurwerkdag die georganiseerd wordt door het IVN Asten-Someren en de gemeente Someren. We verzamelen op de parkeerplaats van het Natuurtheater de Donck en we beginnen om 10 uur en eindigen om 14.30 uur.
Zorg wel voor stevige schoenen of laarzen en voor de inwendige mens word gezorgd.
Dit jaar is er weer gekozen om in Natuurtheater de Donck van start te gaan omdat het werk van vorig jaar nog niet af is. Net als vorig jaar wordt het hout verdeeld onder de deelnemers die dat willen.
We gaan verder met het gedeelte van het broeklandschap waar we gebleven zijn. De gemeente heeft aangegeven dat zij weer het grove werk voor hun rekening neemt zodat we 1 november verder kunnen in de Donck.
Wij van het IVN vinden het leuk dat jullie dit jaar weer komen helpen om weer een mooi stukje natuur van de gemeente Someren te kunnen laten zien .
Zijn er nog vragen, bel of mail dan Gerard Claassen, telefoonnummer 06 22892965; gerardenmarieke72@gmail.com
 


 

Woensdag 29 oktober 2014:

Op onze redactie kwam een nieuwe slogan binnen van een slaponlinelezer naar aanleiding van de tekst op de spandoeken die sinds afgelopen zaterdag in Lierop hangen en nogal wat vraagtekens oproepen.

Hij zoekt de link bij James Bond.

Zit 007 hier achter???

 

Zijn ingestuurde slogan luidt als volgt:

Lierop leeft, maar niet zonder jou....

007 zoekt het uit en je hoort het gauw!

 


 

Dinsdag 28 oktober 2014:

 


Kinderkoor Lierelarre uit Lierop is al weken druk aan het repeteren voor de nieuwe musical
“DE RUILWINKEL”, dit onder leiding van dirigente Winny Eijsbouts.
Samen met de werkgroep en de hulp van ouders word er een mooie decor gerealiseerd passend in de musical. Zo ook de kostuums van de toneelspelers en met de mooie grime maakt het plaatje compleet!
In bijgaande uitnodiging wordt iedereen uitgenodigd om deze voorstelling te komen kijken op:
Zaterdagavond 1 november, aanvang 19.30 uur en
Zondagmiddag 2 november, aanvang 14.30 uur
De kaartjes zijn in de voorverkoop te koop bij de SPAR Verhoeven in Lierop en kosten € 6,00 p.p. t/m vrijdag 17.00 uur.
Voor aanvang van de voorstelling zijn er ook nog kaartjes te koop a € 7,50 p.p.
 Dinsdag 28 oktober 2014:

 


Op het circuit de Herselse Bossen organiseert MAC Lierop a.s. zondag 2 november hun jaarlijkse Clubmotocross welke in de volksmond beter bekend als de Mini-GP. De wedstrijden starten om 10.30 uur.
Aan de start worden ongeveer 250 deelnemers verwacht in zestien verschillende klassen, zoals 65cc, 85cc, 125cc 2-takt, MX2, MX1, de Veteranenklassen Solo 40-plus en de Quad klassen 16+. In alle klassen verschijnen zowel de hobbyrijders als de startbewijshouders aan de start.
De deelnemers zijn vanaf zaterdagmiddag welkom op de camping naast het Lieropse circuit.
's Avonds is er muziek in de feesttent. De trainingen starten door de vroeg invallende avond zondag om 08.30 uur. De wedstrijden beginnen rond 10.30 uur.
Voor meer informatie en inschrijven: www.maclierop.nl
 Dinsdag 28 oktober 2014:
Lucas Hamming is een jonge getalenteerde singer/songwriter en was vorig jaar finalist van het programma De Beste Singer/Songwriter van Nederland. Zijn schrijfkwaliteiten evenaren zijn heldere, directe en volwassen stemgeluid. Verwonderlijk is de klank van zijn stem niet, hij kreeg de muziek van David Bowie, Alex Turner (Arctic Monkeys) en Jeff Buckley met de paplepel ingegoten.
Zijn laatste single FAKE LOVE HYPOCRISY werd al grijsgedraaid door de nationale radiostations en zijn andere single MOJO MISCHIEF was enkele weken geleden de megahit bij 3FM. Januari 2015 za zijn EP uitkomen. Gelukkig hoeven we hier niet op te wachten want 1 november staat hij in Nirwana op de planken. We kunnen stellen dat we met Lucas Hamming een groeibriljant hebben geboekt.
Voorprogramma: Apollo Seeck en Desie Rox
Aanvang: 20:00 - Entree: Leden € 5 /// niet-leden € 6
Tickets: www.nirwana.nl
 Dinsdag 28 oktober 2014:
In verband met de algemene ledenvergadering van de SV Lierop op a.s. donderdag 30 oktober om 21.00 uur is de trainingstijd van de recreanten van 19.30 tot 20.30 uur in plaats van 20.00 tot 21.00 uur.
 Dinsdag 28 oktober 2014:
In 2013 zijn er binnen en buiten de bebouwde kom van Lierop diverse verkeersmaatregelen getroffen om de leefbaarheid in het dorp te vergroten door enerzijds het doorgaand verkeer te ontmoedigen door Lierop te rijden, en anderzijds de doorstroming van het verkeer te bevorderen. Om te kijken of de maatregelen voldoende effect hebben vindt er door Belangengroep Lierop in samenwerking met de gemeente Someren een evaluatie plaats tijdens de reguliere vergadering op 5 november om 20.00 uur in de Vurherd. Inwoners kunnen ook reageren via belangengroeplierop@gmail.com.
De maatregelen zijn het resultaat van een jarenlange discussie over het doorgaand verkeer door de kom van Lierop. Van 16 juni t/m 2 juli zijn er verkeerstellingen gehouden op een 12-tal locaties in en rondom Lierop die in vergelijking met tellingen in 2009 een gemiddelde daling van het aantal auto’s laat zien van zo’n 30 %. Of deze daling daadwerkelijk heeft bijgedragen aan de leefbaarheid en verkeersveiligheid wil de belangengroep graag voorleggen aan de inwoners van Lierop. De uitkomst van de evaluatie zal dienen als advies van de belangengroep aan het college van Someren.
 


 

Maandag 27 oktober 2014:
Van Peter Verberne van het parochiebestuur kregen we onderstaand bericht…
‘Dinsdag 30 september werd in Asten de racefiets van onze pastoor gestolen. Onmiddellijk volgden reacties van verontwaardigde dorpsgenoten die de pastoor een hart onder de riem wilden steken en aanboden om een financiële bijdrage te doen voor de aanschaf van een nieuwe fiets. De pastoor heeft deze warme reacties zeer gewaardeerd. Inmiddels heeft onze pastoor zijn nieuwe fiets al besteld. Zo kan hij binnenkort weer overal zijn boodschap verkondigen: van Langeraar tot in Teteringen en van Lierop tot in Rome - al is dat op de fiets dan misschien toch wat ver.
Het kerkbestuur zal de gezinsbijdrage aanwenden om de rest van de kosten te betalen en te zorgen voor een goede fietsverzekering.
Wilt u graag zelf nog een persoonlijke bijdrage aan de fiets van onze pastoor leveren, dan kunt u deze bijdrage afgeven op de pastorie’.
 Maandag 27 oktober 2014:

 

 

Gisteren werd Lieroppenaar Hantje van Hal, samen met zijn rijder Patric Greup, Nederlands Kampioen in de zijspan klasse. Met een derde plaats in de eerste en een tweede plaats in de eerste manchebehaalden ze dit kampioenschap. De wedstrijd vond plaats in Meijel. Namens slaponline feliciteren wij Hantje met dit success.
 Maandag 27 oktober 2014:

 


In de serie Koepelkerkconcerten is in Lierop al heel wat prachtige koorzang te horen geweest. Op vrijdag 7 november kunnen de liefhebbers weer iets moois verwachten. Dan wordt het concert verzorgd door het Concertkoor van het Kunstkwartier Helmond onder leiding van Maria Coolen.
Met het donkere jaargetijde voor de deur heeft het organiserende comité gekozen voor een ‘licht’ thema: Een nieuwe dag. Het is toepasselijk dat dit vorm krijgt door jonge stemmen. Het Concertkoor van het Kunstkwartier Helmond bestaat uit getalenteerde zangeressen die gemiddeld niet ouder zijn dan vijftien à zestien jaar, maar met hun koor een uitstekende reputatie hebben opgebouwd. Ze krijgen onder leiding van Maria Coolen al vele jaren een gedegen scholing en worden geroemd om hun bijzondere koorklank. Op het Internationaal Korenfestival in Neerpelt behaalden ze een eerste prijs. Het koor werkte onder mee mee aan kerstconcerten in het Provinciehuis in Den Bosch en aan de Mattheus-Passie. Vorig jaar bracht het in een modern werk van Daan Manneke zijn partij met zoveel verve, dat het complimenten kreeg van de componist zelf, die ook nog enkele nieuwe werken van zijn hand toestuurde.
‘Een nieuwe dag’ is zowel het verbindende element in het repertoire van het koor tijdens dit concert, als het thema van de overweging, die ditmaal wordt gesproken door dominee Eline van Iperen, predikant van de protestantse gemeente Asten-Someren. Op het programma van het koor staan onder meer werken van de componisten Rutter, Tavener, Purcell en Badings.
Aan het optreden wordt meegewerkt door organist/pianist Jan van de Laar. Tijdens het concert wordt het orgel zoals gebruikelijk ook bespeeld door Jannie van Leeuwen-Soethout. Samenzang maakt deel uit van het programma. Het concert begint om 20 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis, met de mogelijkheid om bij het verlaten van de kerk een vrijwillige bijdrage te doneren.
 


 

Zondag 26 oktober 2014:

 


Het gebeurt nog steeds…. dumping van afval op plaatsen waar dit niet thuis hoort. We kregen bovenstaande foto met lege kabelomhulsels binnen, gisteren gemaakt op de Vaarsehoef.
 Zondag 26 oktober 2014:
Onder onze link Tel.nr’s/Zorg/Weekend kun je nu ook de gemeentegids die iedereen deze week in de bus gekregen heeft digitaal bekijken.
In de gids informatie van de Gemeente Someren van belangrijke telefoonnummers tot plattegronden met straatnamenregister van de kernen, tot informatie Someren Natuurlijk, tot de inrichting van het gemeentebestuur, tot de gemeentelijke organisatie, tot de gemeentelijke dienstverlening, tot huisvuil inzameling, tot wegwijs voor senioren, tot cultuur en recreatie, tot gezondheidszorg, tot media, natuur en milieu, tot religie en levensbeschouwing en sport, tot toerisme en tot welzijn en maatschappij. Kijk maar…
 Zondag 26 oktober 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie ging van Gennip in de hoofdklasse ongelukkig van start tegen Willem Bos door een eigen doelpunt van Tim van Lieshout. De doelman van Willem Bos maakte er vervolgens binnen de minuut 0-2 van. Tussen de 14e en 25e minuut kwam Van Gennip sterk terug door doelpunten van Tim van Lieshout, Chris Filippini en Rob Hurkmans. In deze aantrekkelijke wedstrijd kwam vervolgens Willem Bos weer Langszij in de 28e minuut, 3-3. Iedereen had zich verzoend met een gelijkspel maar Willem Bos wist in de slotseconde dnog te scoren: 3-4.
Educontract tegen het Wapen was in de beginfase een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd. In de 7e minuut opende Ruud van den Hurk de score voor Educontract. Nadat het Wapen in de 18e minuut de 1-1 had gescoord werd het spel grimmiger, vooral van de zijde van het Wapen. 2 Minuten voor tijd scoorde het Wapen de winnende treffer.
Jagershuis trad met wisselspeler en coach aan tegen Centersnacks. In een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd won Jagershuis met 5-1. De passes van Centersnacks kwamen ditmaal niet goed aan en ze hadden ook pech in de afwerking. Het enige doelpunt van Centersnacks kwam tot stand bij een 1-0 achterstand door een ongelukkig eigen doelpunt van Job van den Nieuwenhof, 1-1. Dit euvel werd door hem echter goedgemaakt met een doelpunt voor Jagershuis. De andere treffers werden gescoord door Rob van der Sluijs (2x) en Thijs van Heugten (2x).
Bij Hurkmans tegen Webdesign zorgde ‘n zoon met vader combinatie voor de 1-0. Ralf Hurkmans rondde in de 2e minuut een mooie 1-2 met zijn vader Willem Hurkmans keurig af. In de 6e minuut trok de keeper van Webdesign met een schot van afstand de stand gelijk, 1-1. In de 13e minuut rondde Willem Hurkmans een 1-2tje met zijn zoon Ralf goed af, 2-1. Nadat vervolgens wederom Willem Hurkmans na een 1-2tje nu met Henny van Lieshout had gescoord, 3-1, strafte Webdesign een fout in de Hurkmans verdediging af, 3-2. Met nog drie minuten te gaan verzilverde Henny van Lieshout een strafschop, 4-2.
Het Zunneke leed een 5-1 nederlaag tegen BekenVerstappen. Tot halverwege de wedstrijd bouwde BekenVerstappen een 4-0 voorsprong op. Een minuut voor tijd redde Martien van Heugten de eer voor ’t Zunneke, waarna het in de slotminuut nog 5-1 werd.
 


 

Zaterdag 25 oktober 2014:

 

 

We kwamen vanmiddag bovenstaand spandoek tegen in het centrum van Lierop.

Met de tekst 'Lierop leeft maar niet zonder jou' gaan we vissen naar de boodschap die deze kreet bij ons oproept. Ook vanuit de richting Helmond ontdekten we overigens deze zelfde boodschap tegen het talud van het viaduct. Zal zeer waarschijnlijk vervolgd worden dus...

 


 

Zaterdag 25 oktober 2014:

Het carnavalsseizoen is weer begonnen. De eerste hint van de nieuwe prins is vanavond bekend gemaakt. 'Zeven' is de eerste hint waarop geraden kan worden naar de opvolger van Prins Jos d'n eerste. Komt de Prins voor de eerste keer uit de Gildewijk of is een andere straat weer aan de beurt? Wie zal het zeggen?

Op zaterdag 15 november zal de onthulling van de hoogheden geschieden in zaal van Oosterhout. Dan zullen we het - zeker - weten!

Het thema voor de onthulling is 007 James Bond.

Raden maar....

 

 


 

Zaterdag 25 oktober 2014:
In de winterperiode van november tot april wordt het gft-afval in de gemeente Someren voortaan om de vier weken ingezameld.
In deze periode is er weinig tot geen tuinafval. De gft-container wordt daardoor minder vaak aan de straat gezet. De inzamelwagen rijdt dan veel kilometers voor een gering aantal containers. Door in de wintermaanden nog maar één keer per maand in te zamelen is dit efficiënter en kosten besparend.
De wijziging van de inzamelroutes staat niet vermeld op de afvalkalender van 2014.
De data, wanneer er bij u gft-afval wordt ingezameld, zijn 12 november, 10 december, 7 januari, 4 februari en 4 maart.
 Zaterdag 25 oktober 2014:
Van Carien van Eijden, coördinator vrijwiligerscentrale Onis, kregen we onderstaand bericht….
‘Donderdag 6 november vertelt een HRM medewerker over je kansen als sollicitant. Waar kijkt de HRM medewerker naar in je CV en tijdens het sollicitatiegesprek. De bijeenkomst is van 09.30 tot 12.30 uur in de Ruchte en is bedoeld voor mensen uit de gemeente Asten en Someren die op zoek zijn naar betaald of onbetaald werk. Elke twee weken komt deze groep bijeen om elkaar te inspireren en te helpen. Het afgelopen jaar heeft ruim de helft van de mensen die aangesloten waren een betaalde baan gevonden. De groep bepaalt per keer een thema en nodigt iemand uit die daarop aansluit. Deelnemen: bel of mail naar Onis Vrijwilligerscentrale, Carien van Eijden (0493) 44 12 56, c.vaneijden@oniswelzijn.nl
 

 Zaterdag 25 oktober 2014:
Wie dichtbij huis wil genieten van Ivo Niehe kan op zaterdag 1 november terecht in de Ruchte waar Ivo ‘Die avond in Parijs’ (reprise) op zal voeren.
Hij neemt u wegens succes opnieuw mee naar de stad van de liefde waar hij onder andere Carla Bruni, Charles Aznavour en Edith Piaf tegenkomt, maar vooral ook zichzelf...
Vorig jaar stond hij voor het eerst in zijn carrière in het Mogador, dé theatertempel van Parijs. Zelden heeft een theatervoorstelling tot zoveel discussie achteraf geleid. Die nooit verwachte commotie gaf Ivo inspiratie voor een geheel nieuwe show met onder andere geestige anekdotes van wat zich allemaal buiten beeld afspeelt. Het wordt een zeer persoonlijke, muzikale, humoristische en emotievolle avond.
Een voorstelling over een voorstelling? Veel meer dan dat. Want ook deze keer laat Ivo u niet naar huis gaan voordat er veel is gelachen en hij u, zoals altijd, een aantal waardevolle levenslessen heeft meegegeven. De TV Show komt tot leven in een unieke, persoonlijke en verrassende avondje-uit.
De Volkskrant gaf een allesomvattende beschrijving van de voorstelling: “Ondersteund door een ingenieuze projectie van allerlei interessante, grappige en soms onthullende beelden, verbindt hij de actualiteit aan persoonlijke overpeinzingen… Hij zingt, speelt piano, toont jeugdfoto’s van zichzelf, zingt een lied over zijn vader die langzaam dementeert, maakt snedige opmerkingen over onze lachende premier, behandelt lichtvoetig wetenschappelijke wetenswaardigheden en komt via allerlei zijwegen tenslotte uit bij de constatering dat de wereldvrede alleen bereikt kan worden als vrouwen de macht overnemen.”
Entree: € 15,00 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44 – www.deruchte.nl  - info@deruchte.nl
 


 

Vrijdag 24 oktober 2014:

 


Aanstaande zondag kan Lieroppenaar Hantje van Hal Nederlands Kampioen worden in de zijspan klasse. Dit samen met zijn rijder Patric Greup. De wedstrijd vind plaats in Meijel. De eerste manche start om half 2 en de tweede om half 5.
Naast Hantje rijd er nog een bakkenist uit Lierop mee: Nick Maas. Misschien is Lierop zondagavond wel een Nederlands kampioen rijker?
 Vrijdag 24 oktober 2014:

 


Van Spar Verhoeven kregen we onderstaand bericht….
‘Hallo,
De winnaar van de zitzak bij de Spar is de familie Raijmakers . De winnaar van de ballonnenwedstrijd, welke gehouden is met burendag, is Maud van Loon. Haar ballon is in Krefelt (Duitsland) gevonden’.
 Vrijdag 24 oktober 2014:
Van Annette Wilde kregen we onderstaand bericht….
‘Oproep voor jongeren tussen 18 en 35 jaar:
Licht op Jong!
Een community van jongeren over het wonen in een kleine kern.
Wat vind jij leuk aan het wonen in een dorp?
Heb je moeite met het vinden van een leuk huis in je dorp?
Wil je het liefst zo snel mogelijk weg uit je dorp?
Of wil je er juist zo lang mogelijk blijven wonen?
Belangrijke vragen, want het platteland vergrijst en ontgroent. Relatief veel jongeren trekken weg uit kleine kernen en vestigen zich in de stad of in de grotere dorpen. Het wegtrekken van jongeren uit kleine kernen heeft grote gevolgen voor de leefbaarheid daar, maar tot op heden is er weinig bekend over de motieven van jongeren om in een kleine kern te (blijven) wonen of waarom ze weggaan.
Wat beweegt jou? Vertel het in onze research community Licht op Jong!
Samen met de vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant en de provincie Noord-Brabant start het PON (kennisinstituut voor sociaal-culturele vraagstukken) een research community. Dit is een afgesloten online platform waar je gedurende een korte periode van twee weken op een intensieve en interactieve manier met anderen in gesprek gaat.
Via de Licht op Jong! community willen we vooral van jongeren zelf horen waarom zij in een kleine kern (blijven) wonen of waarom zij zijn vertrokken en wat zij belangrijk vinden in hun woonomgeving. Met deze kennis gaan we met de dorpsraden, gemeenten en andere organisaties in Brabant in gesprek om te kijken hoe we de kleine dorpen in Brabant aantrekkelijk kunnen houden of maken voor jongeren.
De gegevens worden anoniem verwerkt en de resultaten van de community worden in ieder geval (anoniem) gepubliceerd in de kleine kernen krant.
De community Licht op Jong! start op maandag 10 november en loopt tot en met maandag 24 november. We vragen deelnemers om gedurende twee weken een aantal keer in te loggen op het community platform en vanuit de eigen ervaringen bij te dragen aan de discussies over dit thema.
Ben jij tussen de 18 en 35 jaar oud en woon je momenteel in een kleine kern in Noord-Brabant of ben je er opgegroeid, dan willen we je van harte uitnodigen om deel te nemen! Ook als je inmiddels niet meer in Brabant woont, maar wel bent opgegroeid in een Brabantse kleine kern, ben je van harte welkom om deel te nemen!
Meedoen kan via het invullen van een korte vragenlijst. We stellen je hierin enkele achtergrondvragen om te bepalen of je tot de doelgroep van de Licht op Jong! Community behoort. Uit alle aanmeldingen maken we een selectie van deelnemers. Onder deze deelnemers verloten we drie Bol.com bonnen van € 50,--.
Aanmelden is mogelijk tot en met woensdag 5 november aanstaande.
De aanmeldvragenlijst voor de community vind je hier: www.hetpon.nl/lichtopjong
Ken je nog meer mensen die aan onze selectiecriteria voldoen? Stuur deze uitnodiging dan gerust door en vraag of zij ook willen deelnemen aan de community!
Wil je meer informatie over de Licht op Jong! community? Neem dan contact op met Karin du Long, werkzaam als onderzoeker bij het PON, via lichtopjong@hetpon.nl’.
 


 

Donderdag 23 oktober 2014:

 


A.s. zaterdag 25 oktober houdt Gilde Sint Antoniusabt weer haar jaarlijkse oud-ijzeractie. Er wordt om half tien gestart met het ophalen. Om milieuredenen mogen géén diepvriezers, koelkasten, gasflessen, accu’s en velgen met banden meegenomen worden.
Heb je ijzer dat niet aan de openbare weg gezet kan worden dan kun je – uitsluitend op zaterdag 25 oktober – hierover tussen 9.30 en 12.00 uur bellen met nr. 06 37397292. Het wordt dan opgehaald.
Namens Sint Antonius Abt wordt op uw steun gerekend en…… alvast hartelijk dank
 


 

Woensdag 22 oktober 2014:

 


Het is tijd om de studieboeken uit het stof te halen en zo veel mogelijk nutteloze feitjes uit je hoofd te leren want de Nirwana Pubquiz staat weer op het programma! Op zaterdag 22 november a.s. zal de strijd losbarsten onder leiding van ons presentatieduo Janneke en Stef.
Levert deze 3e editie een nieuwe winnaar op of gaan de mannen van Lierop 5 weer met de hoofdprijs aan de haal? Zijn er nieuwe uitdagers? Is er weer een tussenronde, borrelronde? Nu al vragen genoeg, zorg dat je voor de antwoorden op 22 november a.s. aangemeld bent bij nirwanapubquiz@hotmail.com 
Een team bestaat uit maximaal 5 leden en we kunnen slechts 15 teams plaatsen, dus wees er op tijd bij!
 


 

Dinsdag 21 oktober 2014:
Van Wim Steenbakkers kregen we onderstaand bericht…
A.s. zaterdag 25 oktober kunnen kinderen samen met hun ouders/grootouders weer meedoen aan een spannende boswandeling in het donker. Centraal staat daarbij het beleven van het donker en de vraag of je in het donker nog iets kunt zien.
Dus……….wie durft er in het donker naar buiten? Hoe donker is donker? Zie je de sterren en de maan? En kun je verder nog iets zien? Of horen….? En de dieren? Slapen alle dieren? En waar slapen de dieren? Kortom er valt weer heel wat te beleven en te leren….
Om in de stemming te komen beginnen we de avond om 19.00 uur in de Stulp met een spannend verhaal. Daarna gaan we naar buiten. Wat zullen we tegenkomen en wie?
De wandeling wordt georganiseerd in het kader van de jaarlijkse Nacht van de Nacht. In het hele land vinden deze nacht activiteiten plaats om ons bewust te laten zijn van het donker. Die duisternis wordt bedreigd door straatlantaarns, reclames en verlichting bij bedrijven, woningen, sportvelden etc.. Wat betekent dit voor de mens en de natuur? De nacht waarin onze klok een uur wordt terug gezet is een mooi moment om deze vraag te onderzoeken
De wandeling van het IVN Asten Someren start op zaterdag 25 oktober om 19.00 uur in 'De Stulp' aan de Ostaderstraat 30 te Asten, waar we ook weer afsluiten rond 20.30 uur. Toegang en deelname is gratis. Bij regenachtig weer is er een vervangende activiteit binnen.
 Dinsdag 21 oktober 2014:
Van Peter Verberne kregen we onderstaand parochiebericht…
‘Samen zondag vieren….
A.s. zondag 26 oktober om 10.00 uur is er in onze koepelkerk weer een oecumenische dienst, samen met de Protestantse Gemeente Asten-Someren.
In deze woord- en gebedsviering wordt voorgegaan door dominee Van Iperen en pastoor Zwirs. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een kop koffie samen na te praten. Graag tot zondag!
 Dinsdag 21 oktober 2014:

 


Eén van de meest markante bomen in het park is de Kaukaskische vleugelnoot in het ronde perk nabij de speelplaats van de school.
Deze boom staat ook op de lijst monumentale bomen van de Bomenstichting. Hoewel het aanzien anders doet vermoeden is de boom nog betrekkelijk jong; hij zou geplant zijn in 1947.
Helaas is uit onderzoek gebleken dat de stam van de boom ernstig door rot is aangetast.
Een aantal jaren geleden is een grote tak verwijderd en op de wond daarvan is de boom door vocht gaan rotten. Dit was bekend maar gedacht werd dat de boom toch nog wel een aantal jaren zou kunnen blijven staan.
Thans blijkt dat de situatie zodanig is dat rooien van de boom uit veiligheidsoverwegingen op korte termijn noodzaak is.
De gemeente heeft de procedure daarvoor (kapvergunning) opgestart.
Door de gemeente is overleg gevoerd met de werkgroep onderhoud park over het kappen van de boom en vooral over de invulling van de plek nadien.
Het blijkt dat tussen de boom en de speelplaats op één van de wortels een nieuwe boom is uitgelopen. Deze heeft al een behoorlijke omvang. Besloten is deze boom als “dochter” van de oude boom bij de herinrichting ter plekke centraal te stellen.
Hoe een en ander er precies uit komt te zien is nu nog niet bekend. Eerst wordt de oude boom gerooid en rond de nieuwe boom worden struiken en enkele kleinere bomen verwijderd. Dan wordt in overleg bekeken hoe het park ter plekke ingericht gaat worden.
Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om elders in het middendeel van het park een spar te verwijderen. Ook worden werkzaamheden aan en nabij de oude acacia’s uitgevoerd. Deze werkzaamheden zijn er op gericht deze eveneens markante bomen zo lang mogelijk voor de toekomst te behouden.
 Dinsdag 21 oktober 2014:
A.s. zondag 26 oktober wordt de jaarlijkse “Rabobank-Cyclocross” in Lierop verreden. De organisatie is daarbij gewoontegetrouw in handen van Toer- en supportersclub “Solo”. In de veertiende uitgave van deze omvangrijke veldritdag opent de jongste categorie van de KNWU-jeugd om half tien ‘s morgens het wedstrijdprogramma. Vervolgens komen ook de zes overige jeugdcategorieën aan het vertrek. Aan de start komen o.a. de regionale renners Danny van Lierop en Youri Meeuws.
Na de jeugd is het om één uur de beurt aan de nieuwelingen. De Somerense talenten Luca Vreeswijk en Martijn Meeuws vormen in deze categorie de lokale inbreng. Luca Vreeswijk heeft de afgelopen weken meerdere ereplaatsen behaald met een overwinning in het Brabantse Zeeland als hoogtepunt. Vanaf twee uur komen de amateurs actie. Om drie uur wordt tenslotte startgelegenheid geboden aan de vrouwen. De plaatselijke favoriete Lana Verberne (zie foto) behoort hier tot de podiumkandidaten. De winnares van vorig jaar is onlangs weer gestart in de veldritten na een lange afwezigheid in verband met een rugblessure. De Meijelse Sabrina Stultiëns en Karlijn Swinkels uit Handel doen eveneens een poging om een podiumplaats te veroveren. Ook het Neerkantse talent Yara Kastelijn heeft ingeschreven maar kwam zondag in de Wereldbekercross in Valkenburg zwaar ten val.
Evenals voorgaande jaren wordt er gebruik gemaakt van het motorcrosscircuit van de MAC Lierop aan het Kerkenhuis. Voor de cyclocrossers is het een gevarieerd parkoers, waar vooral het rulle zand en het veelvuldig draaien en keren het extra zwaar maakt. Op het terrein is er een tent geplaatst waarin de permanence gevestigd is. Het wedstrijdcommentaar tijdens de wedstrijden wordt verzorgd door “thuisspeaker” Rien van Horik en Mierlonaar Peter van Hoek. Als trouwe hoofdsponsor fungeert de Rabobank Peelland Zuid. De toegang is gratis.
 


 

Maandag 20 oktober 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie ging de wedstrijd tussen Het Wapen en Van Gennip in de beginfase goed tegen elkaar op. In de 12e minuut kwam Van Gennip door doelpunten van Bart van Lierop en Rob Hurkmans op een 0-2 voorsprong. In de 17e minuut kwam Het Wapen uit een 1-2tje op 1-2. Even leek het erop dat het Wapen nog verder terug zou komen. Maar nadat Chris Filippini er 1-3 van had gemaakt was het verzet gebroken en liep Van Gennip uit naar een 1-6 overwinning door doelpunten van Jan van Moorsel (2x) en Tom van Lieshout.
Breukers gaf Topparty weinig ruimte en ging er stevig tegenaan. Binnen 7 minuten stond Breukers dan ook met 0-2 voor. In het 2e gedeelte van de wedstrijd hervond Topparty zich, maar bleef het moeilijk. In de 25e minuut stond het 4-4. Toen Topparty ook nog op voorsprong kwam in de 26e minuut leek de strijd in het voordeel van Topparty beslecht. Echter in de laatste minuut wist Beukers de bal nog achter keeper Bert Meeuws in het doel te schieten. Hierdoor moesten strafschoppen de beslissing brengen. Deze werden door Topparty beter benut.
 Maandag 20 oktober 2014:

 


We kregen gisterenavond te horen dat Marinus van Kessel – bij de meesten bekend als meester of Mies van Kessel - gisterenochtend op 90-jarige leeftijd is overleden. Hij was o.a. oud-voorzitter van de fanfare en werd vorig jaar nog tot erelid benoemd. Ook was hij van 1954 tot 1984 onderwijzer en directeur van de lagere school.
Donderdagmiddag om 14.00 uur zal de uitvaartdienst zijn in onze parochiekerk.
 


 

Zondag 19 oktober 2014:

Van Jos Cuppen kregen wij het bericht dat op vrijdag 14 november a.s. in café Nel van Oosterhout de film van Rory Gallagher life in Montreux gedraaid zal worden met op verzoek van Toon Maas Uriah Heep in het voorprogramma.

Zie ook de poster….

 


 

Zaterdag 18 oktober 2014:

Noralie van den Einden zal het bedrijf Green Specialties laten zien op Rtl 4 bij de herhaling van het tv item van Green Specialties in 'Mijn Leven, Mijn Gezondheid'.

Dit item zal te zien zijn in de  aflevering van het lifestyle programma over gezondheid, zorg, spanning en goed leven. 

De aflevering wordt uitgezonden op zondag 19 oktober 2014 omstreeks 11:25 uur op RTL4.

De aflevering wordt herhaald op zaterdag 25 oktober 2014 omstreeks 12.25 uur. 

Ook is de volledige aflevering een jaar lang terug te kijken op www.rtlxl.nl.

 


 

Zaterdag 18 oktober 2014:

 


Afgelopen donderdag was Bert van Heugten natuurlijk aanwezig bij de huldiging van de vier bouwdeelnemers aan EuroSkills 2014 in het Bouwhuis in Zoetermeer door Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. Hij prees ook de aanwezige begeleiders die er voor en tijdens de wedstrijden alles aan hebben gedaan om tot de behaalde resultaten te komen: twee gouden medailles, één brons en een vierde plaats.
“Ik ben blij en trots. Jullie hebben het beter gedaan dan de voetballers.”
Maxime Verhagen voerde een geanimeerd gesprek met de deelnemers. “We hebben de bouw op de kaart gezet”, wist Jasper Luft, samen met Stefan Heerink winnaar van een gouden medaille bij het bouwtimmeren. “We waren goed op elkaar ingespeeld en hadden de taken goed verdeeld. We hebben een paar kleine foutjes gemaakt, maar gelukkig maakten de andere deelnemers méér fouten.” Stefan Heerink wist waar het succes vandaan kwam. “We hebben veel getraind. Vooral mentaal was het zwaar, je moest goed onder druk kunnen werken.”
Tegelzetter Aart Juffer, die derde werd, herkende dat. “De druk tijdens zo’n wedstrijd is heel apart. Het vele publiek heb ik niet gezien. Ik kon me er goed van afsluiten en concentreerde me helemaal op het werk.”
Metselaar Bert van Heugten uit Lierop werd vierde en greep dus net naast het eremetaal. Gelukkig scoorde hij wel een medaille voor excellent vakmanschap. “Ik maakte een fout in de uitslag. Die moest over, dan ga je onder grotere tijdsdruk werken en maak je een paar foutjes.”
Stefan, Jasper, Bert en Aart ontvingen een pakket van Bouwend Nederland en van de Stichting KOB een ‘tegoedbon’ voor een opleiding tot ondernemer in de bouw.

 


 

Vrijdag 17 oktober 2014:

 


Van Linda & Bertina van Nr. 1 kregen we onderstaand bericht….
‘Op zaterdag 1 november organiseert Café NR.1 in Lierop een Halloween Party. Tijdens deze Halloween Party is het ook mogelijk om deel te nemen aan een echte HORRORTOCHT!!!
De Horrortocht zal op deze avond twee keer plaats vinden.
Om 20.00 uur zal de eerste tocht plaats vinden voor de jeugd (t/m 16 jaar) onder ons. Hier is wel begeleiding verplicht, dit wil zeggen een 18 plusser op 4 jongeren.
De tweede tocht (18+) zal rond de klok van 22.00 uur starten.
Opgeven kan tot 24 oktober aan de bar of via horrortochtnr1@gmail.com
Vermeld hierbij het aantal personen, leeftijd en de namen. (VOL=VOL)
- De tocht wordt gelopen in groepen van 5 personen.
- Zorg dat je ruim een half uur voor de tocht aanwezig bent. Dit i.v.m. met een strakke planning.

- Deelname is natuurlijk geheel op eigen risico!’
 Vrijdag 17 oktober 2014:
A.s. maandag 20 oktober om 20.00 uur organiseert de K.V.O. een Moederdagviering in de kantine van de SV Lierop.
 


 

Donderdag 16 oktober 2014:
Van onze Dorpsondersteuner Willemijn kregen we onderstaand bericht…
‘Op 28 oktober vindt weer het maandelijks dinertje plaats voor 55+! Er zijn nog enkele plaatsen vrij...... Dus wie lekker wil eten, met gezellige mensen is van harte welkom!
Ik hoor graag of jullie komen....... Hopelijk tot de 28 ste!

Zie de uitnodiging.’

 


 

Woensdag 15 oktober 2014:

 


Van het Jagershuis kregen we door dat van zaterdag 18 oktober t/m woensdag 22 oktober de cafetaria is gesloten en van zaterdag 18 oktober t/m donderdag 23 oktober het eetcafé. Bovendien zullen  ze tijdens de wintertijd dinsdags en ‘s woensdags gesloten zijn.
 Woensdag 15 oktober 2014:
Van Spring Kinderopvang kregen we onderstaand bericht en enquête…
Beste ouder(s)/verzorger(s),
Zoals u waarschijnlijk al weet verzorgt Spring Kinderopvang in Lierop opvang voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar. Op dit moment hebben ouders in Lierop de mogelijkheid om kinderdagopvang of peuterspeelzaal af te nemen op de locatie Pip (Pip is het gebouwtje gelegen naast basisschool ’t Rendal). En er is buitenschoolse opvang op de locatie Jump-in, gevestigd in basisschool ’t Rendal.
Graag willen we met de ouders van Lierop kijken of het huidige aanbod nog steeds aansluit op de wensen en behoeftes van het dorp. Daarom willen wij u vragen een enquête in te vullen. Indien mogelijk, zetten we de uitkomst om naar een passende dienstverlening.
Wij stellen uw deelname erg op prijs en zien uw reactie graag vóór 22 oktober 2014 tegemoet. Spring hoopt op deze manier een aanbod te kunnen realiseren dat past bij uw wensen.
De online enquête vindt u HIER.
 Woensdag 15 oktober 2014:
Op donderdag 30 oktober a.s. houdt SV Lierop haar algemene jaarvergadering in de kantine van sportpark De Renkant. Ook dit agendapunt is opgenomen in onze Agenda op slaponline.
 


 

Dinsdag 14 oktober 2014:
Mama Alice werd 10 jaar geleden opgericht door Frederique Kallen uit het Limburgse Noorbeek. Deze stichting zet zich in om straatkinderen in de Peruaanse stad Ayacucho een beter en hoopvoller bestaan te geven. Zij woont en werkt in Peru. Het Nederlandse kantoor zetelt in Maastricht. In onze omgeving is het Mieke van Stiphout die zich inspant om bekendheid te geven aan Mama Alice en zo geld binnen te halen. Dit is hard nodig om het werk in Peru een blijvende continuïteit te geven. Mieke en Frederique hebben elkaar leren kennen via Kempenhaeghe in Heeze, waar de zus van Frederique enkele jaren verbleef.
Al enkele jaren verkoopt Mieke in december kerstengeltjes en gelukspoppetjes die gemaakt worden door de 'mamitas', de moeders van de straatkinderen. Maar ook spant zij zich op andere manieren in om geld in te zamelen voor het verbeteren van de leefomstandigheden van de straatkinderen in Ayacucho, Peru.
Dit jaar heeft zij een aantal supermarkten bereid gevonden om in de maanden november en december bij het inleverpunt van statiegeldflessen een 'collectebus' te hangen waarin klanten hun statiegeldbon kunnen deponeren als zij iets willen bijdragen aan Mama Alice. Voor Lierop is dit bij de SPAR.
Uitgebreide informatie over Mama Alice is te vinden op www.mamaalice.com . U kunt hier ook lezen dat Mama Alice dit jaar de prestigieuze Transparantprijs heeft gewonnen voor haar Jaarverslag. Aan deze prijs is een geldbedrag verbonden van € 25.000,00. De prijs wordt namens initiatiefnemer Price Waterhouse Coopers jaarlijks uitgereikt door Herman Wijffels aan dat goede doel, dat met haar jaarverslag donateurs het beste informeert over haar inspanningen van het afgelopen jaar. Voor Mama Alice is het de tweede keer dat zij de prijs in de wacht sleept, ook in 2006 werd hij al gewonnen.
 


 

Maandag 13 oktober 2014:

 


Bijna 60 meisjes (en ‘meiden’) stonden gisteren op het podium tijdens het programma ‘Groeten uit…’ dat dansgroep Démarrage organiseerde in de Vurherd. Alle zitplaatsen waren bezet met vaders, moeders, opa’s, oma’s en familie of kennissen van de danseressen en Tom.
Voor de pauze gingen de ‘Groeten uit’… naar Frankrijk door groep 5, naar ‘De sloop’ door groep 3, naar Australië door groep 1, naar ‘het Dorpsfeest’ door groep 6, naar ‘de hele wereld’ door groep 2 en naar ‘mijn nachtmerrie’ door groep 4.
Na de pauze gingen de groeten van groep 3 naar ‘de zomer’, van groep 5 en 6 naar ‘de toekomst’, van groep 1 naar ‘Toverland’, van groep 4 naar ‘Mijn hart’, van groep 2 naar ‘Ibiza tot Brazilië, van groep 7 naar ‘de zee’ en van groep 3 naar ‘Rio’.
Een mooie prestatie van iedereen die meedeed en een compliment aan de organisatie.
Zie ook de foto's....

 Maandag 13 oktober 2014:

 


Hoe mooi Lierop kan zijn is te zien op de foto’s die Willie van der Sanden ons stuurde. Bekijk ook deze…
 


 

Zondag 12 oktober 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie eindigde de Lieropse derby tussen Jagershuis en Topparty in een 3-5 overwinning voor Topparty. Jagershuis trad wederom zonder wisselspelers aan en dat brak ze op. Na de 0-1 door Luuk Versteegden zorgde Rob van der Sluijs voor de 1-1. Hierna liep Topparty uit tot een 1-5 voorsprong in de 26e minuut door Ralf van de Laar (2x), Dirk Hesius en Dirk Versteegden. In de laatste 2 minuten verkleinden Thijs van Heugten en Thijs Meeuws met een eigen doelpunt de achterstand van Jagershuis tot 3-5.
In een levendige en aantrekkelijk wedstrijd leek ’t Zunneke goede kansen te maken op de overwinning, zeker na de 0-2 voorsprong door doelpunten van Geert Filippini en Mathijs Peters. Postel 1 kwam daarna beter in zijn spel en scoorde drie keer, 3-2.
 


 

Zaterdag 11 oktober 2014:
Van de werkgroep Lierelarre kregen we de mededeling dat de kaartverkoop van de nieuwe musical ‘De Ruilwinkel’ is gestart bij de Spar. De musical zal worden opgevoerd op zaterdagavond 1 november om 19.30 uur en zondagmiddag 2 november om 14.30 uur. Bovendien kregen we de poster met de aankondiging.

 Zaterdag 11 oktober 2014:
Onder de Lieropse Links is vandaag weer een nieuw Lierops bedrijf opgenomen.
I.M.Studio is een jong bedrijf wat zich bezighoudt met het maken van video- en audioproducties. Heel simpel eigenlijk zeggen ze: Uw idee wordt door ons vertaald! Zie ook hun website: http://www.im-studio.nl/ 
 


 

Vrijdag 10 oktober 2014:
Ook dit jaar wordt er weer een serie oecumenische gesprekken georganiseerd op de vier woensdagavonden van november, van 20.00 tot 22.00 uur. De leiding is in handen van de paters Piet Schellens en Rein van Langen en van dominee Eline van Iperen. Het thema is: De liturgische gezangen van Huub Oosterhuis als inspiratiebron voor een bijbelse spiritualiteit. De cursus vindt afwisselend plaats bij de protestantse kerk in Someren en bij het patersklooster in Asten. Entree vrij. Opgave tot 15 oktober bij dominee van Iperen, 0493-471474.
 Vrijdag 10 oktober 2014:
Dinsdagavond 18 november kunnen vrijwilligers en beroepskrachten uit Asten en Someren aansluiten bij een zestal workshops die gaan over Vrijwilligerswerk met kinderen: plezier, veiligheid en vertrouwen. Van tijd tot tijd bereiken ons via de landelijke media berichten van incidenten die kinderen schade aanbrengen. Dit gebeurt ook in vrijwilligerswerk. Daarnaast horen we steeds vaker dat men het lastig vindt kinderen met ‘ander gedrag’ te begeleiden en te behouden voor de vereniging. Er is een grote bereidheid hier iets mee te doen. Om verenigingen en vrijwilligersorganisaties te helpen problemen te voorkomen heeft Onis deze avond georganiseerd. De avond heeft een positieve insteek. De volgende workshops kunnen worden gevolgd: EHBO bij kinderen, omgaan met ‘ander’ gedrag, positief benaderen van kinderen en jongeren, lezing over kinderen met autisme, veiligheid in de sportvereniging en er is een tafeltjesronde. In deze laatste workshop kunnen vragen worden gesteld aan het Ouder en Kind Centrum, politie, Vrijwilligerscentrale, een vereniging m.b.t. de vertrouwenspersoon en Centrum Jeugd en Gezin. De avond is gratis, duurt van 19.00 tot 22.30 uur en wordt gegeven in de Ruchte in Someren. Meer weten en aanmelden kan via Onis, www.oniswelzijn.nl of via 0493-441256, Carien van Eijden of Chantal van Koert.
 


 

Donderdag 9 oktober 2014:
Veilig Verkeer Nederland Afd. Someren organiseert dit jaar voor de zevende keer een verkeersquiz voor iedereen die zijn kennis van de verkeerswetten en inzicht in verkeerssituaties op een leuke manier wil bijspijkeren. Er zullen veel foto’s van verkeerssituaties in Someren getoond worden. De quiz wordt gehouden in ”De Ruchte” op dinsdag 4 november 2014 om 20:00 uur en duurt tot +/- 22:00 uur (de zaal gaat om 19.30 uur open). Iedereen uit de gemeente Someren is uitgenodigd om mee te doen. Een team bestaat uit 2 of 3 personen. Zie de uitnodiging.

 Donderdag 9 oktober 2014:
Op het terrein van Lux et Terra aan de Oeijenbraak 2 in Lierop wordt regelmatig door meerdere beeldhouwers, onder supervisie van beeldhouwer Luciën van der Eerden, gewerkt aan beelden in diverse steensoorten.
Op zaterdag 11 en zondag 12 oktober worden alle beelden, die in het afgelopen jaar vervaardigd zijn, tentoongesteld. Aan deze grote expositie, die dit jaar voor de 34e keer gehouden wordt, nemen bijna dertig beeldhouwers deel en in totaal worden bijna honderd beelden tentoongesteld. Beelden in marmer, serpentijn, albast, arduin en diverse andere bijzondere (en vooral mooie) steensoorten. Een flink gedeelte van de beelden is te koop, de expositie is dan ook een mooie gelegenheid om een keuze te maken.
Ook zijn op beide dagen verschillende beeldhouwers aan het werk, zodat de bezoeker een goed beeld krijgt van het beeldhouwen in steen. Ook is de monumentale Zonnetempel in het hart van het landgoed Lux et Terra, vrij te bezichtigen. Regelmatig worden rondleidingen gegeven.
De expositie is op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur geopend.
De entree bedraagt € 2, kinderen tot 12 jaar gratis.
Thee, koffie en warme ‘beeldhouwerswijn’ wordt gratis geschonken.
Meer info: www.beeldhouweninsteen.nl

 Donderdag 9 oktober 2014:
Afgelopen zondag 5 oktober is een 47-jarige man uit Lierop gearresteerd voor het mishandelen van zijn 49-jarige vriendin. De verdachte zou zijn vriendin hebben geschopt. Hij is aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld, en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
 Donderdag 9 oktober 2014:
Ir. Noordhofprijs wordt al 25 jaar uitgereikt aan vakmensen in de regio Zuidoost BrabantOud Philips directeur Noordhof heeft 25 jaar geleden privé een groot bedrag geschonken aan de Stichting Bevordering Vakmanschap. Met dat geld moest er aandacht komen voor de vakman of vakvrouw die uitblinkt op zijn vakgebied in de metaal, bouw en overige vakgebieden in het technische domein in de regio Zuidoost-Brabant.25 Jaar later is de Ir. Noordhofprijs uitgegroeid tot een zeer felbegeerde prijs op de werkvloer bij werknemers bij met name bouw- en metaalbedrijven. Maar ook mensen met bijzondere beroepen, zoals een glasblazer, een accordeonbouwer of wever hebben op het podium gestaan. Lees verder…

 


 

Woensdag 8 oktober 2014:
De eerste editie van dit jaar was een super avond!! Veel nieuwe jeugd die wel zin heeft om een avondje goed los te gaan. Er werd flink gedanst op de muziek van OYE party crew en iedereen had het goed naar zijn zin. We gaan deze goede start zeker voort zetten. Vrijdag 17 oktober gaan we er een nog mooier feest van maken. We pakken groot uit met als thema Neon party. Deze avond is niets te gek en iedereen word onder gegooid met verf. Deze verf gaat licht geven als er een blacklight op schijnt. Natuurlijk word er op deze avond ook weer volop gefeest! Heb je zin in een onvergetelijke avond, kom dan vrijdag 17 oktober naar onze jeugdsoos!
(Verstandig om oudere kleren aan te doen)

 Woensdag 8 oktober 2014:

 


Zaterdag werd weer een dienst ingelost.
25 man: Helmondse Lieroppenaren of Lieropse Helmonders en de vrienden van Peter Meulendijks kregen onder leiding van Wim Raaijmakers te zien Hoe skon Helliemond is.
Van Dahliatuin via Goorloopzone (De goorloop ontspringt in Lierop o.a. op Moorsel) naar Station en cacaofabriek. De binnenstad en gaviolizaal maakten ons nog enthousiaster.
Na afloop werden we bij Cathelijne en Leon Sijbers (De slimste Lieroppenaar in Helmond) gastvrij onthaald.
 Woensdag 8 oktober 2014:

 


We kregen het volgende verslag binnen van KSV D1:
“Deze stralende zomerdag in oktober (!) speelde de D1 haar laatste wedstrijd. Na de eerste 5 wedstrijden was het kampioenschap al zeker, maar de laatste wedstrijd wilden we ook nog graag winnend afsluiten. We begonnen het seizoen met een overwinning bij de Eendracht met 8-0 en daarna bleken we een maatje te groot voor SVSH. Tegen Klimop uit Asten hadden we wat meer tegenstand (zij hadden de eerste twee wedstrijden ook ruim gewonnen) en na een spannende wedstrijd wonnen we met 2-0. De week erna stond Klimop opnieuw op het programma en de Astense meiden hadden beloofd 'wraak' te nemen na de nederlaag van vorige week. Echter, onze meiden trokken zich hier niets van aan en wonnen overtuigend met 1-5. Een week later wonnen we opnieuw van de Eendracht uit Liessel. Echter, de eerste helft speelden we heel slordig, maar de tweede helft lieten we zien dat we toch ook wel heel goed korfbal konden spelen, resultaat:
20-0. Vandaag was het de taak om de hele wedstrijd zo goed te spelen als de tweede helft van vorige week en dat was gelukt! Na diverse mooie aanvallen stond uiteindelijk een 0-14 eindstand op het scorebord in Someren-Heide. Resultaat na 6 wedstrijden: 60 doelpunten vóór en maar 2 tegen; wat te weinig tegenstand, maar bij vlagen toch heel goed korfbal waar duidelijk de trainingen in terug te zien waren! Kortom: 2 zeer tevreden coaches die ontzettend trots zijn op 'onze' meiden: Lisa W, Laura, Lisa B, Esmée, Britt, Renske, Marieke, Kaya, Indy en Nienke, gefeliciteerd!” Zie de foto’s op de slapfotogalerij.
 


 

Dinsdag 7 oktober 2014:
De Gerarduskalender 2015, uitgebracht door Klooster Wittem, is een scheurkalender met elke dag op de voorkant een spreuk die opbeurt of aanzet tot nadenken, onder het motto: ‘elke dag en beetje spirit!’ Op de achterkant staan afwisselend moppen, gedichten, bezinningsteksten, puzzels en informatie over diverse onderwerpen.
De kalender is bedoeld om elke dag goed te kunnen beginnen. De teksten geven u aan het begin van de dag een positief gevoel. De kalender wordt elk jaar met zorg en plezier samengesteld door een groep personeel en vrijwilligers rondom Klooster Wittem.
De opbrengst komt ten goede aan alle activiteiten die vanuit Klooster Wittem worden georganiseerd (zie ook www.kloosterwittem.nl )
De kalender is te verkrijgen bij: Maria van de Ven-Neervens, Offermansstraat 32, tel.: 331418 of bij de Sparwinkel in de Offermansstraat Lierop.
 Dinsdag 7 oktober 2014:
Hierbij de resultaten van De Roovere schutters, op 5 Oktober , tijdens de Kringwedstrijden bij het Gilde van Sint Antonius Abt Lierop.
Erekampioen: 1e Ad Vlemmix Personeel: 2e Ad Vlemmix, 6e Willie Donkers Vrije Hand: 5e Ad Vlemmix Puist: 2e Jasper Thijs, 4e Jasper Thijs, 6e Guus v/d Ven
 Dinsdag 7 oktober 2014:

11 Oktober Club N in Nirwana.
Club N is de nieuwe clubavond van Nirwana. Bij Club N komen alle dance stijlen aan bod, elke editie ligt de nadruk op een andere genre. De eerste editie ligt de nadruk op party met Dj’s! Puinhoop Kollektiv
Dit energieke/interactieve trio draait een mix van alles wat los en vast zit tussen trap, moombahton, house, feest en hardstyle. Lokale kermis, kroeg, feestzaal, club of festival…zet de DJ-booth klaar en de heren van Puinhoop Kollektiv maken het feest! Hun snelle knalplatenkeuze wordt gedurende de avond gecombineerd tot een polonaise.

Funkmaster B
Wereldberoemd in Beek en Donk/Gemert en klaar om Nirwana over te nemen. Als huis-DJ staat hij elk jaar op WisH Outdoor en Zo.Festival en afgelopen jaar ook op Peteyfeest. Lazy Jacks
Deze twee dj’s hebben onlangs hun eerste EP gerealsed op Betty Beat Records. Dit is een voorbode voor meer want de tracks rollen eruit als warme broodjes.

DJ Johnnyy
John van Lieshout komt uit Lierop en is zeker geen onbekende! Nuchter en vrolijk met soms te veel energie! Een alleskunner die al vanaf 2004 bezig is. Door zijn jarenlange ervaring als DJ heeft hij een brede muzieksmaak opgebouwd. Het beloofd een spectaculaire avond te worden! Tickets: www.nirwana.nl
Deuren open: 20:00 = Entree: €6 voor leden, €7 voor niet-leden
 Dinsdag 7 oktober 2014:

 

 

Vierde plaats en medaille voor excellent vakmanschap Bert van Heugten bij EuroSkills 2014. In het Franse Lille streden honderden jonge vakmensen in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel ‘beste vakman / vakvrouw van Europa’. Ook SBRH metselleerling Bert van Heugten boekte veel succes. Met zijn vierde plaats behaalde hij een medaille voor excellent vakmanschap. EuroSkills zijn de tweejaarlijkse Europese kampioenschappen voor beroepen. Aan de vierde editie in het Franse Lille namen 450 jonge vakmensen uit 25 Europese landen deel. Team Nederland bestond uit 32 Nederlandse kampioenen en stond onder leiding van Skills Netherlands. Het grootste beroepenevenement van Europa werd bezocht door 90.000 bezoekers. Onder deze bezoekers diverse leerlingen van VMBO scholen uit de regio. Leerlingen van het Hub van Doornecollege uit Deurne, het Commanderij College uit Gemert en het Varendonck College uit Someren. Ook diverse Tweede Kamerleden brachten een bezoek en waren erg enthousiast. Bert van Heugten uit Lierop werd vierde bij het onderdeel metselen. Daarnaast behaalde Bert de medaille voor excellent vakmanschap. Dit omdat hij boven de gemiddelde norm van 500 punten scoorde. Bert is leerling van de SBRH Bouw en Infra Opleidingen te Mierlo en het ROC ter AA. De Nederlandse ploeg is maandagmiddag feestelijk ontvangen in Eindhoven. Er werden 9 gouden medailles, 2 zilveren en 2 bronzen medailles mee naar Nederland gebracht. De volgende editie vindt in 2016 plaats in Göteborg, Zweden. Volgend jaar vindt het WK voor beroepen, WorldSkills, plaats in augustus in Sao Paulo, Brazilië. Zie ook de foto's (van Siris) in onze slapgalerij.
 


 

Maandag 6 oktober 2014:
Wij kregen deze flyer binnen op de redactie, van “Creative moves”.
Hierin aandacht voor onder andere een cursus/workshop “Snellezen en mindmappen”, voor volwassenen en een cursus voor leerlingen /studenten van het VMBO tot en met universitaire studenten.
 Maandag 6 oktober 2014:
Fanfare St. Willibrordus vraagt uw stem!
De jaarlijkse Clubkas Campagne van Rabobank Peelland Zuid is weer van start gegaan. Bent u lid van de Rabobank dan kunt u 5 stemmen uit brengen op de door u te kiezen deelnemende verenigingen.
Wij als Fanfare St. Willibrordus vragen u, ons niet te vergeten bij het uitbrengen van u stem. Hiermee steunt u onze vereniging.
Breng hier uw stem uit: https://www.rabobankpeellandzuid.nl/
 Maandag 6 oktober 2014:

In de zaalvoetbalcompetitie leverden Rehband en Educontract van begin tot het einde een stevige strijd om de overwinning. Wiljan Kornuit(10e) opende de score voor Educontract. Meteen daarna maakte Karim Zeroual(11e) er 1-1 van. In de 22e minuut was Wiljan Kornuit keeper Ali Zeroual te slim af en scoorde vanaf eigen helft 1-2. De spanning bleef en Mohamed Khallad maakte 5 minuten voor tijd de gelijkmaker door hard en hoog onhoudbaar binnen te schieten, 2-2. Door in de 26e minuut de winnende treffer voor Educontract te scoren werd Axel van den Biggelaar de matchwinnaar voor Educontract, 2-3.De jongere spelers van Topparty waren de oudere spelers van DeskaMarkt8 vaak te snel af waardoor er met 3-1 werd gewonnen. Erg gemakkelijk ging het toch niet vanwege het op elkaar afgestemde spelletje van DeskaMarkt8. Zij probeerden voornamelijk om Jos Hurkmans in stelling te brengen om te scoren. Slechts een keer kreeg hij de kans om uit de draai te scoren voor DeskaMarkt8. Voordat het zover was stond Topparty op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Jos van Heugten en Luuk Versteegden. Met nog twee minuten te spelen bepaalde Dirk Versteegden de eindstand op 3-1 voor Topparty. Roel Smits opende in de 2e minuut de score tegen Jagershuis. Keeper Nick van der Sluijs trok de stand in de 4e minuut gelijk met een puntertje. Jagershuis verloor deze wedstrijd in de 28e minuut. Een speler kreeg een onnodige tijdstraf waarna Roel Smits de winnende treffer kon aantekenen voor Acfis, 2-1. Roadhoiske en Zunneke hielden de stand ruim 20 minuten dubbelblank. In de 23e minuut maakte Mayron Haazen er 1-0 van en vlak voor tijd bepaalde Martijn Bouwmans eindstand op 2-0 voor Roadhoiske. Breukers en Hurkmans scoorden ieder 4 keer. Breukers stond in de 29e minuut met 4-2 voor. Hurkmans doelpuntte in het slotoffensief nog 2 keer, 4-4. De treffers van Breukers weden gescoord door Maarten van den Broek(3x) en Geert van den Broek; die van Hurkmans door Willem Hurkmans, zoon Ralf Hurkmans, Twan Bussers en René Maas.
 Maandag 6 oktober 2014:
De politie hield een grote verkeerscontrole, vanaf zaterdag 4 oktober 23.15 uur tot zondag 5 oktober 4.00 uur aan de A67 ter hoogte van parkeerplaats Oeijenbraak, Lierop.
Bij de controle werd samengewerkt met diverse partners waaronder de Belastingdienst, de douane, Rijkswaterstaat en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit.
In totaal namen zeventig politiemedewerkers deel aan deze controle. De controle was voornamelijk gericht op de verkeersveiligheid, maar ook andere strafbare feiten werden daarin meegenomen. Tijdens de controle zijn er 611 blaastesten afgenomen.
Er werden vijftig bekeuringen uitgeschreven: 13x kale banden, 15x niet op eerste vordering tonen rijbewijs, 4x niet dragen gordel 2x kind jonger dan 12 vervoeren niet in zitje/gordel,
3x kapotte verlichting, 1x losse accu, 1x rijden zonder rijbewijs, 1x beschadigde voorruit,
1x als bestuurder niet handsfree bellen, 1x losse verlichting, 1x gebruik foutieve kentekenplaat,
1x kapotte uitlaat, 1x negeren rood kruis, 1x verlopen apk, 3x snelheid, 1x inhaalverbod.
Daarnaast werd er vrijwillig afstand gedaan van een zakje wiet. Vier personen reden met drank op. Een van hen kreeg een boete van € 490 opgelegd. Er bleek een persoon gesignaleerd te staan omdat er nog DNA afgenomen moest worden.
In totaal werd € 1.874,63 aan openstaande boetes betaald.
De belastingdienst heeft 75.000 euro aan boetes in verband met de BPM (belasting personenauto’s en motorvoertuigen) opgelegd, daarbij was een boete van 60.000 euro.
 


 

Zondag 5 oktober 2014:
Filmvoorstelling: HER
Woensdag 15 oktober, 20.00 uur draait de film ‘ Her’ op het balkon van theater de Ruchte in Someren. De film ‘Her’ vertelt het verhaal van een man die verliefd wordt op een computerstem. Theodore Thombly (Joaquin Phoenix) is een eenzame man. Zijn relatie is net verbroken en hij slijt zijn dagen bij een bedrijf, dat liefdesbrieven schrijft voor anderen. Hij besluit een besturingssysteem te installeren dat met een vrouwenstem tegen hem praat. 

Hij ontmoet in 'Samantha' de ideale vrouw, met een verrassend menselijk gevoel voor humor en empathie, die hem in alles adviseert. Hun vriendschap verdiept zich steeds meer door alle input en ervaringen die Theodore en Samantha met elkaar delen, en lijkt zelfs tot een gevoel van liefde voor elkaar te evolueren. Maar wat betekent deze emotie eigenlijk in dit digitale tijdperk?

Sinds zijn première op het NY Filmfestival is HER door pers en publiek op diverse festivals omarmd.
De film treft de tijdgeest in het hart. Liefde in de moderne digitale wereld. 
Het scherm waarop de films in de Ruchte vertoond wordt is pas vernieuwd, waardoor de kwaliteit van de filmvoorstellingen nog verbeterd is.
Regisseur: Spike Jonze.
Cast: Joaquin Phoenix; Amy Adams; Scarlett Johansson (Stem).
Jaar: 2013.
Duur: 126 minuten.
 


 

Zaterdag 4 oktober 2014:

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berichtje van de Bonte Avond commissie; “Op donderdag 2 oktober 2014 hebben we als Bonte Avond commissie vergaderd in de pastorie. Een dienst die gekocht was op op de dienstenveiling van de kringgildedag.
De koffie met een lekker plakje cake stond al klaar voor ons. Toen we om 22.15 uur klaar waren met vergaderen hebben we het licht uitgedaan en hebben de deur zachtjes gesloten om onze pastoor maar niet wakker te maken.
Jan bedankt voor je gastvrijheid!!”
 Zaterdag 4 oktober 2014:

Paul van Gastel van IJssalon Vorstelijk wil graag iedereen er aan herinneren dat hij weer diverse proeverijdagen heeft ingepland.
Dit keer Wijnproeverijen, Bierproeverijen en Whiskeyproeverijen.
Voor de data en aanvullende informatie kun je HIER terecht.

 Zaterdag 4 oktober 2014:

Tussen 4 tot 14 september hebben 120 Lieropenaren de online- enquête over inbraak en veiligheid ingevuld. Op 18 september werd de uitslag van de enquête gepresenteerd tijdens de informatieavond over het onderwerp. Op verzoek plaatsen we deze nu ook op deze site. De Belangengroep dankt alle respondenten voor het invullen van de enquête waardoor de uitkomsten zeker representatief te noemen zijn. In de volgende Belangengroepvergadering van 5 november bekijken we of er ten aanzien van burgerparticipatie vervolgstappen gewenst zijn. Kijk hier naar de uitslag van de inbraakenquête.

 Zaterdag 4 oktober 2014:

 

 

Afgelopen woensdagavond was de officiële opening van EurSkills 2014 met 450 kandidaten uit 25 landen, waaronder Bert van Heugten uit Lierop. EuroSkills zijn de Europese kampioenschappen voor het vakmanschap. Elke twee jaar strijden honderden jonge vakmensen in verschillende vakgebieden tegen elkaar om titel ‘beste vakman / vakvrouw van Europa’. Zoals we al eerder berichtten (zie bericht 6 september jl.) doet Bert mee in het vak metselen. Alles over de EuroSkills die tot en met vandaag plaatsvinden is te volgen op www.euroskills-team.nl
 


 

Vrijdag 3 oktober 2014:

 


Op Het Broek in Lierop zijn donderdag 2 oktober rond 18.45 uur drie wielrenners ten val gekomen. De wielrenners maakten deel uit van een grote groep. Twee wielrenners zijn met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De andere wielrenner kon ter plekke behandeld worden aan zijn verwondingen. Drie ambulances, de brandweer en een politieauto kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval om hulp te verlenen.
Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.
 


 

Vrijdag 3 oktober 2014:
Aanstaande zaterdag wordt er weer gebruikte kleding en schoenen opgehaald door diverse verenigingen. Aanvang 9 uur. Kleding en schoenen kun je ook inleveren bij Wim van de Eijnden Otterdijksweg 5 in de veldschuur.
Alvast bedankt namens de verenigingen uit Lierop: Gilde Onze lieve Vrouw, zangvereniging Ameezing, fanfare st Willibrordus.
 Vrijdag 3 oktober 2014:

Voorverkoop gestart! "Op een dag krijg je te horen dat je een huis erft". Op 1 oktober start de voorverkoop van The incredible story of Mr. Thom, de nieuwe muzikale show die Theaterkoor Easy and Free in maart 2015 brengt in theater de Ruchte in Someren. Laat u meevoeren met het levensverhaal van Mr. Thom, aan de hand van bekende musical- en filmmuziek. Het is een wervelende show waarin zang, theater en dans worden gecombineerd. Theaterkoor Easy and Free staat onder muzikale leiding van Roel Verheggen, tevens schrijver van het stuk. De regie is in handen van Bart Bluemink. Tickets kosten € 15, - en zijn verkrijgbaar via www.deruchte.nl  of bij de Ruchte aan de kassa( 0493 441144). Voorstellingen: Vrijdag 6 maart om 20.15 uur Zaterdag 7 maart om 20:15 uur Zondag 8 maart om 19:00 uur Vrijdag 13 maart om 20:15 uur Zaterdag 14 maart om 20:15 uur Zondag 15 maart om 14:30 uur
 Vrijdag 3 oktober 2014:

 


We kregen een luchtfoto van Peter van Schalen, waarop de werkzaamheden te zien zijn van de nieuwe, verlengde oprit naar de A67 bij Sluis 10.
 


 

Donderdag 2 oktober 2014:
Kansplus organiseert zondag 12 oktober vanaf 13.30 uur, samen met WBA “Wij gaan voor de Muziek”. Een muzikale middag verzorgt door mensen met een beperking die op het grootste podium van Someren live optreden middels zang en muziek. Verder is er een mini concert van Frank en Mirella. Kortom een gezellige middag in De Ruchte om van te genieten.
 Donderdag 2 oktober 2014:
Op zondag 12 oktober vindt de uitvoering "Groeten uit....." van Dansgroep Démarrage plaats in de Vurherd. De 60 leden van de vereniging, in de leeftijd van 4 jaar tot 25 jaar, hebben samen met de trainers hard gewerkt om een mooie voorstelling in elkaar te zetten.
Om 14.00 uur gaat de zaal open en om 14.30 uur begint de voorstelling.
Kaartjes à € 2,50 zijn te koop bij Haarmode Monique en voor aanvang van de voorstelling.
 Donderdag 2 oktober 2014:

 


Een bericht van onze pastoor;
“Op de laatste avond van september is rond 21.00 uur mijn zwarte fiets
gestolen (merk Idworkx, model Roadmarathon, framenummer 7510040224).
Hij stond op slot tegen de zijgevel van het klooster van de paters,
Wilhelminastraat 24 te Asten. Ik mis hem erg. Opsporing verzocht.”
 


 

Woensdag 1 oktober 2014:
Rabobank Clubkas Campagne – Jeugdvakantiewerk
Vanaf donderdag 2 oktober kunnen leden van de Rabobank stemmen uitbrengen op hun favoriete vereniging tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. Dit jaar doet Jeugdvakantiewerk Lierop voor de eerste keer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne.
Het geld dat jeugdvakantiewerk Lierop hiermee hoopt op te halen, wordt besteed voor de aanschaf van een tent. Die tent willen we gaan gebruiken om leuke activiteiten in te organiseren.
Jeugdvakantiewerk is voor de kinderen uit Lierop die deel nemen aan de jeugdvakantieweek in de eerste week van de zomervakantie.
We hopen op veel stemmen voor de Lieropse jeugd!
 Woensdag 1 oktober 2014:
Van Manon en Femke kregen we het volgende bericht binnen op de redactie;
“Komende zaterdag worden de meiden van KSV D1 kampioen in de eerste veldcompetitie.
Wij zijn enorme trots! Meiden zet hem op, zaterdag, zodat we onverslagen dit feestje gaan vieren.
 Woensdag 1 oktober 2014:
Zaterdag 4 oktober BELLS OF YOUTH in Nirwana. Deze vijf langharige muzikale dames zingen, begeleid door meerdere instrumenten, bloedmooie liedjes. Noem het ‘indiepop’ of ‘harmonische electrofolk’, de optredens van Bells of Youth staan in ieder geval garant voor een glimlach op je gezicht. De band is ontstaan uit een hechte vriendschap en die intimiteit is tijdens hun optredens duidelijk te voelen.Bells of Youth werd in februari door Radio 2 uitgeroepen als Radio 2 talent en OOR noemde de band in januari als één van de beloftes voor 2014.Op 24 maart verscheen het debuutalbum ‘BOY’, dat mede dankzij een crowdfunding campagne werd mogelijk gemaakt. Bells of Youth dook voor het album de studio in met producer Martijn Groeneveld (Blaudzun / Case Mayfield). Maak het mee komende zaterdag.in Nirwana! Aanvang: 20:00 uur. Entrée: 5 euro voor leden/// 6 euro voor niet-leden. Tickets en info: www.nirwana.nl
  

 

Ouder nieuws via archief

 

(nieuw va 18-10-2013 ivm ipadupdate)