Archief 23 - 2015-2
april 2015 t/m juli 2015
 

Vrijdag 31 juli 2015:

Vandaag kregen wij op onze redactie de rouwkaart binnen van Riet Jacobs.

Riet overleed afgelopen woensdag op 80-jarige leeftijd en wordt a.s. maandag begraven.
Zie de familieberichten...

 


 

Vrijdag 31 juli 2015:

Bekijk de gemeentepagina’s van deze week, met naast de vaste informatie o.a. informative over gratis advies en ondersteuning bij regelingen en voorzieningen. Bent u 50 jaar of ouder en heeft u behoefte aan een gesprek of administratieve ondersteuning? Of wilt u informatie en advies over diverse gemeentelijke en landelijke regelingen en voorzieningen en ondersteuning bij het aanvragen daarvan? Lees dan verder op de gemeentepagina…

 


 

Donderdag 30 juli 2015:

 

 

'Onze' nationaal kampioen ‘Bricklaying’, Bert van Heugten, vertrekt op 6 augustus naar WorldSkills Sao Paulo, Brazilië.

Bert vertegenwoordigt ons land tijdens deze WK voor beroepen, dat van 11 t/m 16 augustus plaatsvindt. In Sao Paulo strijden ruim 1200 kandidaten uit 75 landen in 50 beroepen voor een plek op het erepodium.

De eenentwintigjarige Bert is leerling metselen van het ROC ter AA en Bouw Infra mensen Mierlo. Een veelbelovende student, aldus metselinstructeur Marcel van den Berkmortel. De bouwopleiding is dan ook trots op deze metselleerling. “Voor de docenten van het ROC Ter AA, voor onze instructeurs en voor onze lidbedrijven is zijn deelname uiteraard een enorm compliment. Met z’n allen halen we het talent van de leerling naar boven. Iets om trots op te zijn!”

Bert sluit deze week zijn laatste trainingsweek af. Hij heeft er in totaal vijf op zitten. Hij is startklaar voor de kampioenschappen, meent Marcel van den Berkmortel: “Bert is een vakkanjer. Hij kan heel goed het metselwerk vlak en strak uitvoeren en is goed in het nauwkeurig maken van bijzonder metselwerk. Hij kan onder hoge druk presteren en blijft rustig. Hij levert kwaliteit, toont technische inzicht en werkt veilig, efficiënt en effectief met gereedschappen en machines.”

Kortom, een kanshebber voor het GOUD! Voor meer info en het volgen van Bert, kijk op www.worldskills-team.nl. Zie ook de foto’s die Rob Fritsen (Siris) maakte in onze slapgalerij.

Namens slaponline wensen wij Bert alle succes.... 'zet 'm op jonge'!

 


 

Donderdag 30 juli 2015:

 


Van Elly Maas kregen we onderstaand bericht...
'Afgelopen zondag 26 juli vond de jaarlijkse bridgedrive plaats van Bridge club Koliebri: Bridgen bij de boer.
140 Deelnemers uit de regio hadden zich opgegeven met als doel om samen een gezellige dag te hebben.
’s Morgens was de start vanuit zaal van Oosterhout. Vanaf hier fietsten we naar zeven prachtige locaties aan de randen van ons mooie dorp.
Tussen 2 slecht-weer-dagen was het zondag een mooie dag om van locatie naar locatie te fietsen. Over geluk gesproken.
Na een half uur bridgen werd de fiets weer gepakt en naar de volgende locatie gereden om hier de volgende spellen te spelen.
Alle deelnemers waren lovend over de prachtige locaties en gastvrije ontvangst. Met dank aan de gastgezinnen (zie de foto’s).
Rond half zeven, na het buffet, werd de uitslag bekend gemaakt.
Op de eerste plaats eindigden Helma Goyen en Mia Smits en nipt eronder op de tweede plaats, met een minimaal verschil, Jan Bongers en Geert van Hoof'.
 


 

Woensdag 29 juli 2015:
In deze komkommertijd willen we weer de historie induiken. Deze keer met een serie Lierops Nieuws uit de jaren 1900 tot 2000. Als bron hebben we het weekblad van Peelbelang gebruikt uit die jaren. Vandaag beginnen we met een bericht dat gepaatst is op 26 januari 1935. Hierin wordt het inwonertal van Lierop beschreven inclusief geboorte, overlijden en vestigingen.
E.e.a. is te vinden op onze pagina HISTORIE waar we de link Lierops Nieuws uit de jaren 1900 tot 2000 aangemaakt hebben. In ons volgende bericht komen we terug met het nieuws rondom het inlijven van Lierop door Someren in 1935.
 


 

Dinsdag 28 juli 2015
Op woensdag 5 augustus kan er met Gerard Geboers gewandeld worden naar het voormalig onderduikerskamp Dennenlust. Het vertrek van deze wandeling is om 11.00 uur bij Boscafé 't Pastoorke van Moorsel. Gerard is de schrijver van het boek "Zij woonden een jaar in een bos’’ (1 augustus 1943 - 21 september 1944). Deelname kost € 3,-, te voldoen bij aanvang van de wandeling.
Vooraf reserveren is verplicht via e-mail g.geboers1@chello.nl.
 


 

Maandag 27 juli 2015:

 


Gisterenmiddag is er een auto in de sloot beland op de A67 ter hoogte van Lierop. De auto miste de vangrail maar belandde in de sloot en met de achterkant op de vangrail. De inzittende raakten niet gewond. Door het ongeval stond er snel een lange file op de A67. De rechterrijstrook in de richting van Lierop is een uur afgesloten geweest voor het verkeer. Rond 18.15 uur stond er vijf kilometer file op de A67. De A67 staat helaas bekend als een gevaarlijke snelweg, waar regelmatig ongelukken gebeuren.
 Maandag 27 juli 2015:
De Somerense gemeenteraad heeft besloten dat tuinbouwbedrijf Lambert van den Bogaard een nieuw bedrijfspand mag bouwen aan de Laan ten Boomen. Omwonenden hadden bezwaar gemaakt omdat zij de bouwplannen niet vonden passen bij het beschermde dorpsgezicht. Het nieuw op te richten bedrijfspand moet wel passen bij de stijl van het gehucht Boomen.
De gemeenteraad is wel kritisch over de mogelijkheid om een bedrijfswoning op te richten bij het nieuw te bouwen bedrijfspand. Dat moet zorgvuldig worden afgewogen.
 


 

Zondag 26 juli 2015:

 


Van Willy Manders kregen we onderstaand bericht…
‘Zoals ieder jaar strijden de scouts, explos en leiding om de Now or Never beker. Bij de scouts ging de finale tussen Caitlin Verkuilen, Lisa van Hoek en Desiree van Lierop. Elke dag vallen er wat spelers af. We hadden een krachtopdracht, een behendigheidsopdracht, een smaaktest opdracht, de gevreesde eetopdracht en de estafette. De finale was lazer gamen. Bij de scouts mag Caitlin Verkuilen de titel en beker een jaar behouden.
Bij de explos ging de finale tussen Frenk en Ralph, hier ging Frenk Mennen met de titel naar huis.
Ook de leiding ontkwam niet aan het jaarlijkse fenomeen. In de finale streden Margo, Jens en Willy om de eer. Hier ging helaas Jens van Lierop met de beker en de eer naar huis.
Wij als leiding hebben genoten van het zomerkamp in Westernohe Duitsland. Wij hopen dat alle kinderen dit ook gedaan hebben.
Graag zien wij jullie na de vakantie weer.
Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden wat ze bij de scouting allemaal doen, stuur dan even een bericht naar info@scoutinglierop.nl.
 


 

Zaterdag 25 juli 2015:
Beste Lieropenaren,
Van Martijn Thijs kregen we onderstaand bericht…
‘Ongelofelijk bedankt allemaal voor het deelnemen aan mijn onderzoek. Mede dankzij jullie hulp ben ik nu afgestudeerd aan de universiteit van Tilburg. Ik vind het geweldig dat er zo veel mensen aan mee hebben gedaan en mij ook later er naar gevraagd hebben hoe het er mee stond.
De winnaars van het etentje krijgen in de loop van volgende week bericht. Ook zal ik tegen die tijd een bericht sturen waarin de resultaten staan verwerkt.
Nogmaals bedankt! Trots op ons Lierop!’
 Zaterdag 25 juli 2015:
Afgelopen week is op het kerkhof een tegeltableau met daarin een Malthezerkruis gelegd. Het ligt op de afscheidsplaats en bestaat uit vier tegels van elk een meter in het vierkant en met een gewicht per tegel van 70 kilo. De tegels zijn beschikbaar gesteld door Johan Loomans van Kerasom en de hulpmiddelen om de tegels te leggen zijn gratis beschikbaar gesteld door bouwmachineverhuur Harrie van der Weerden. De tegels zijn gelegd door Frans Neervens, Jan Kuijpers en Ton van Schalen. Het figuur in de tegels is hetzelfde als de inwijdingskruisjes die in de kerk zijn aangebracht. Zie ook enkele foto’s.
 


 

Vrijdag 24 juli 2015:

 


Ook dit jaar zijn de scouts samen met de explos op zomerkamp, een verslag van de reis ernaartoe ontvingen we...
De kamplocatie is Westernohe in het Westerwald gebied. Afgelopen zaterdagmiddag vertrokken de explos per trein vanaf Venlo richting Bonn en daarna door richting Koblenz. De laatste kilometers werden in de nacht afgelegd. Met een zware volle rugzak richting de eindlocatie. Echter rond 03.30 uur hebben ze besloten om te overnachten in het veld onder de bomen. Helaas bleek rond de klok om 05.00 uur dat dit misschien niet de beste keuze was, bruut werd iedereen gewekt door de regen.
Na een uurtje onder een zeil in de stromende regen heeft Tom de knoop doorgehakt: doorlopen het werd toch weer licht.
Het geluk zat mee en na circa 900 meter was er een brug waaronder ze droog stonden. Na een kledingwissel konden ze toch weer even gaan slapen. Wat een pech, weer 2 uur later stond het water de explos letterlijk tot aan de voeten. Door de vele regenval steeg het water onder de brug, dus om 08.00 uur maar weer opstaan en doorlopen. Uiteindelijk waren de explos om 13.00 uur op het scoutsterrein. Om 15.00 uur kwamen ook de scouts nat en voldaan aan, zoals een goede scout beaamt… water, storm etc kan ze niet stoppen!
We hopen vanavond of vannacht weer terug te zijn in het vertrouwde Lierop.
 Vrijdag 24 juli 2015:

 


De jeugdvakantieweek werd gisteren afgesloten met een gescheiden reisje van onderbouw en bovenbouw. De onderbouw ging naar Deurne waar ze zich uitstekend vermaakten in de speeltuin aldaar. De bovenbouw toog naar Eindhoven waar ze zich op de ijsbaan op springkussens en allerlei andere leuke spelen vermaakten. Namens slaponline maakte Rina foto’s bij de onderbouw en Yvonne bij de bovenbouw. Kijk maar op de pagina van deze Jeugdvakantieweek.
 


 

Donderdag 23 juli 2015:

 


Op de derde dag van de Jeugdvakantieweek werd er door de kinderen met hulp van verschillende papa’s en mama’s hard gewerkt om de bouwwerken van maandag af te bouwen. Er werd nog volop getimmerd en geverfd om er een Lego-uitstraling van te maken wat de ouders en bekenden ’s avonds konden aanschouwen. Het was weer een prachtige dag. Onze slapfotograaf was erbij om daar foto’s van te maken. Kijk maar op de pagina van de jeugdvakantieweek.
Vandaag staat een expeditie op het programma.
De onderbouw (groep 1 t/m 4) vertrekt om 11.00 uur en is om 15.00 uur weer terug.
De bovenbouw (groep 5 t/m 8) vertrekt ook om 11.00 uur. Zij worden om 16.00 uur terug verwacht.
Voor deze expeditie moeten alle kinderen zelf hun lunchpakket meenemen.
 


 

Woensdag 22 juli 2015:

 


De tweede dag van de Jeugdvakantieweek stond in het teken van de sportdag. Voormiddag warende kinderen van de onderbouw aanwezig en in de middag waren de jongens en meiden van de bovenbouw aan de beurt. Er werden 8 groepen geformeerd die de 5 spelen af moesten werken. Gelukkig was het prachtig weer want het water kwam diverse keren terug in de spelen. Ook onze fotograaf maakte weer foto’s. Kijk maar.
Vandaag vanaf 10.00 uur zal LEGO CITY en Hartleak CITY verder afgebouwd worden, met timmer- en knutselwerken.
Vanaf 18.30 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen in LEGOCITY. De koffie staat klaar!!
 

 

 

 

Vrijdag 24 juli 2015:

 


De jeugdvakantieweek werd gisteren afgesloten met een gescheiden reisje van onderbouw en bovenbouw. De onderbouw ging naar Deurne waar ze zich uitstekend vermaakten in de speeltuin aldaar. De bovenbouw toog naar Eindhoven waar ze zich op de ijsbaan op springkussens en allerlei andere leuke spelen vermaakten. Namens slaponline maakte Rina foto’s bij de onderbouw en Yvonne bij de bovenbouw. Kijk maar op de pagina van deze Jeugdvakantieweek.
 


 

Donderdag 23 juli 2015:

 


Op de derde dag van de Jeugdvakantieweek werd er door de kinderen met hulp van verschillende papa’s en mama’s hard gewerkt om de bouwwerken van maandag af te bouwen. Er werd nog volop getimmerd en geverfd om er een Lego-uitstraling van te maken wat de ouders en bekenden ’s avonds konden aanschouwen. Het was weer een prachtige dag. Onze slapfotograaf was erbij om daar foto’s van te maken. Kijk maar op de pagina van de jeugdvakantieweek.
Vandaag staat een expeditie op het programma.
De onderbouw (groep 1 t/m 4) vertrekt om 11.00 uur en is om 15.00 uur weer terug.
De bovenbouw (groep 5 t/m 8) vertrekt ook om 11.00 uur. Zij worden om 16.00 uur terug verwacht.
Voor deze expeditie moeten alle kinderen zelf hun lunchpakket meenemen.
 


 

Woensdag 22 juli 2015:

 


De tweede dag van de Jeugdvakantieweek stond in het teken van de sportdag. Voormiddag warende kinderen van de onderbouw aanwezig en in de middag waren de jongens en meiden van de bovenbouw aan de beurt. Er werden 8 groepen geformeerd die de 5 spelen af moesten werken. Gelukkig was het prachtig weer want het water kwam diverse keren terug in de spelen. Ook onze fotograaf maakte weer foto’s. Kijk maar.
Vandaag vanaf 10.00 uur zal LEGO CITY en Hartleak CITY verder afgebouwd worden, met timmer- en knutselwerken.
Vanaf 18.30 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen in LEGOCITY. De koffie staat klaar!!
 Woensdag 22 juli 2015:
Morgen, donderdag 23 juli, ontvangt D’n Hoef in Lierop vijftien Poolse kinderen en jong volwassenen met een verstandelijke beperking vanuit Stichting Kinderhulp Polen om hen een aangename middag met de paarden van D'n Hoef te bezorgen.
Zij zullen zich vermaken met het poetsen van de paarden, spelletjes met de Haflingers en daarop ritjes maken op basis van orthopedagogisch voltigeren.
Tussendoor zullen zij op D'n Hoef lunchen en vertoeven in het speelbos.
 


 

Dinsdag 21 juli 2015:

 


Op de eerste dag van de jeugdvakantieweek werd er weer flink gebouwd. Bij het begin van de dag werden alle kinderen in groepen verdeeld en werden de volwassen vrijwilligers aan de groepen toegevoegd. De bouwwerken werden gerealiseerd aan de hand van tekeningen, gebaseerd op Lego, want dat is het thema van deze week. De bouwwerken worden morgen met een Legosaus afgemaakt want vandaag staat de sportdag op het programma. Zie ook de foto’s van onze slapfotograaf op de pagina van Jeugdvakantieweek 2015.
 


 

Maandag 20 juli 2015:

 


De gemeente Someren moet handhavend optreden tegen de illegale trainingen en wedstrijden op het motorcrossterrein in Lierop. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak tussen de gemeente en omwonenden van het crossterrein. Daarmee worden laatstgenoemden - die onder andere klagen over ernstige (geluids)overlast - in het gelijk gesteld. De gemeente gaat in hoger beroep tegen deze uitspraak. Wanneer deze rechtszaak plaatsvindt, is nog niet bekend.
Ondanks deze perikelen is er voor alle dames die graag een dag naar de motorcross willen, goed nieuws te melden. Op 26 en 27 september wordt er op circuit de Herselse bossen gestreden voor de punten om het Nederlands kampioenschap en het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads. Het hele weekend kunnen de dames gratis naar binnen om langs de crossbaan en in het paddock te kijken. Regel is dat wanneer een man verkleed komt als dame, hij het pak de hele dag aan moet houden.
Op zaterdag 26 september is het de beurt aan de jeugd om het beste van zichzelf te laten zien op het circuit van Lierop. Er rijden die dag vier jeugdklassen van de 65cc kleine wielen tot aan de 85cc grote wielen. Naast deze vier klassen komen de MX1 en MX2 Cup klassen aan de start. Op zondag is het de beurt aan het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads, die aangevuld worden door het NK 125cc en het Nederlands kampioenschap MX1 en MX2.
De top drie uit het Nederlands kampioenschap zijspancross behoort tot de absolute wereldtop. Bax/Stupelis voeren niet alleen het Open Nederlands Kampioenschap aan maar staan ook aan de leiding in het wereldkampioenschap. Willemsen/Bax hebben de stijgende lijn weer te pakken en wisten in het Belgische Genk de Grand Prix te winnen. Naast deze twee combinaties hebben we ook nog de combinatie van Werven/Beunk die steeds hoger gaat scoren in het wereld kampioenschap en de Grand Prix van Belgie af wist te sluiten op een sterke vijfde plaats. Deze drie combinaties zijn alle drie op 27 september in Lierop te zien!
Bij de quads komt het volledige Nederlandse Quadcross of Nations team van vorig jaar aan de start. Mike van Grinsven, Joe Maessen en Ingo ten Vregelaar wisten vorig jaar op het circuit van Markelo het landenklassement te winnen. Toen vormden ze een team maar in Lierop moeten ze het individueel tegen elkaar opnemen. Van Grinsven is aan een heel sterk seizoen bezig en heeft tot nu toe negen van de tien manches gewonnen. Hij heeft een voorsprong van 119 punten op Ten Vregelaar maar de strijd om de tweede plaats is nog niet gestreden. Ten Vregelaar, Ricardo Phoelich, Joe Maessen en Joeri Coppelmans staan slechts binnen acht punten!
 


 

Zondag 19 juli 2015:
Tijdens de laatste repetitie voor de vakantie van het Lieropse koor Ameezing op 1 juli j.l. werden Tonnie v.d. Einden en Louis Smolders tot ereleden benoemd omdat beiden 80 jaar zijn geworden.
Het bereiken van deze leeftijd en nog actief lid zijn van Ameezing geeft binnen het koor een bijzondere status n.l. dat van erelid. Tonnie, die al ruim 34 jaar lid is van het koor is in Lierop ook nog lid van de Koepelzangers. Louis komt elke week van Someren naar Lierop naar de repetities en is nog lid van drie andere koren.
Terecht mag gezegd worden dat beiden leden zeer betrokken zijn en een grote passie voor de muziek hebben. Bovendien hebben ze het geluk nog erg vitaal te zijn om actief aan allerlei activiteiten deel te nemen en zo hun steentje bij te dragen aan het koor. Zie enkele foto’s.
 Zondag 19 juli 2015:

 


Van Jo Reijnders van de Koepelzangers kregen we onderstaand bericht…
‘Marion v. Eijk uit Someren is gehuldigd bij Seniorenkoor "De Koepelzangers" vanwege het feit dat Marion 25 jaar dirigente en begeleidster is van dit oergezellige koor. Ze zorgt ook altijd voor een repertoire met vernieuwende liederen.
Marion ontving een mooie oorkonde en een “lekkere” kadobon. De nietsvermoedende Marion werd door het koor toegezongen met een speciaal voor haar gemaakt lied.
“De Koepelzangers” sloten hiermee het zomerseizoen af met een lekker etentje in clubhuis café/zaal Nellie v. Oosterhout. Het koor bestaat bijna 40 jaar en begint het jubileumjaar met een speciale mis op 11 oktober a.s. met als motto: "Zing mee in de Koepelkerk".
"De Koepelzangers" zingen de vaste gezangen. De samenzang wordt verzorgd door de gastkoren: A Capella en Ameezing uit Lierop, Nagalm en Levensvreugd uit Someren, Amicitia uit Asten-Heusden en Oude Weelde uit Neerkant. Er zijn ook nog zangers die dit mini project met "De Koepelzangers" mee komen zingen. Meer zangers zijn natuurlijk van harte welkom en kunnen zich melden bij Jo Reijnders [0492-538004]’.
 


 

Zaterdag 18 juli 2015:
Volgens dijkgraaf Lambert Verheijen wordt het opnieuw droger en warmer. De regenval van afgelopen dagen was erg welkom voor landbouw en natuur, maar vanuit droogteproblematiek een druppel op een gloeiende plaat!
Als de trend doorzet, gaat 2015 de boeken in als één van de 5% droogste jaren waarvan 1976 de kroon spande. We nemen de maatregelen die we kunnen nemen, maar kunnen vaak niet meer doen dan het aangevoerde Maaswater zo goed mogelijk verdelen voor landbouw en natuur. Alleen langdurige regenval kan de dalende grondwaterstanden stoppen.”
In het kader van die droogte ligt een bosbrand al snel op de loer. Afgelopen donderdagmiddag was het in Lierop zover. Om 17.45 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een bosbrand in het bosgebied Gebergte aan de Groenebeemdweg. De brand vond plaats in een gebied van 100 tot 150 vierkante meter. Het vuur was al snel verdwenen toen de brandweer begon met blussen, maar het nablussen nam nog enige tijd in beslag. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet duidelijk. Wel zijn er restanten gevonden van iets wat lijkt op een kampvuur (Foto Bram van Oosterhout Siris).
 Zaterdag 18 juli 2015:
Regelmatig zien we op de website van Lierop Leeft onder Vraag en Aanbod nieuwe gratis aanbiedingen of vragen naar diverse spullen. Ook is er de mogelijkheid om iets ‘te leen’ aan te vragen maar van deze mogelijkheid wordt nog weinig gebruik gemaakt. Op Vraag en Aanbod worden b.v. gratis schelpen aangeboden, evenals een konijnenhok met konijn, een prachtig beukenhouten hoekbureau en een nieuwe strandtent. Alles is gratis af te halen! Ook is jeugdvakantiewerk voor volgende week op zoek naar iemand die een aantal keren wil komen filmen en dit later tot een promotiefilmpje wil monteren en is de jubileumcommissie van de Kaauw Voetjes op zoek naar oude herinneringen. Bovendien is de werkgroep dienstverlening op zoek naar Maatjes. Kijk maar op Vraag en Aanbod van Lierop Leeft.
 


 

Vrijdag 17 juli 2015:

 


Een honderdtal jeugdige renners van 32 landelijke- en buitenlandse wielerverenigingen waaronder RTC Buitenlust (Helmond), Wielervereniging Schijndel, WV Dommeldal Geldrop, WV Uden, TWC De Kempen, ZRTC Theo Middelkamp, RTC De Hoekse Renners, WTC De Amstel en daarnaast nog wielerverenigingen uit België, Duitsland en Engeland zullen de WielerStimuleringsDagen Mierlo-Someren en Lierop ook dit jaar weer tot een fraai en kleurrijk evenement maken. Dit internationale evenement heeft ook aan de diverse talenten uit de omringende Europese landen een belangrijke bijdrage geleverd bij de ontwikkelingen van het aanstormende talent. Vele grootheden met klinkende namen hebben een goede reputatie gekregen voor de wielersport o.a. Leontien van Moorsel, Nicole Cole, Jan-Paul van Poppel. Erik en Hans Dekkers, Lars Boom en Piet Rooyakkers. Ook zij hebben tijdens de WielerStimuleringsDagen de kneepjes van het vak verfijnd. De dagen worden gehouden van zondag 19 tot en met vrijdag 24 juli. Op maandag 20 juli om 09.00 uur staat het criterium te Lierop, met als start- en finishplaats Groenstraat, Vaarsehoefweg en Berkeindje, op het programma. In de avonduren wordt om 18.30 uur de individuele tijdrit gereden over de Kempenweg, Bussersdijk en Meervensedijk te Lierop. Kijk HIER voor het programma.
 Vrijdag 17 juli 2015:

 


Afgelopen woensdag werd door groep 8 van 't Rendal een musical opgevoerd als afsluiting van hun basisschoolperiode.
Een daklozen tehuis huurt een dure villa voor de helft van het geld om daklozen onderdak en eten te geven. Maar de op geld beluste huiseigenaar wil het volledige huurbedrag en verhuurd de andere helft aan de vereniging van miljonairs. Om duidelijk te maken van wie welk deel van het huis is wordt het huis in tweeën gedeeld met een rode lijn.
Al snel blijkt dat het klassenverschil voor de nodige problemen zorgt. De voorzitter van de miljonairsvereniging wil niets te maken hebben met die arme stumpers aan de andere kant. Zij neemt steeds meer maatregelen om te voorkomen dat de zwervers en de miljonairs bij elkaar kunnen komen.
Maar de miljonairs en de zwervers beginnen steeds meer voor elkaar te voelen en smeden een plan om de twee apart geplande feesten "per ongeluk" in het water te doen vallen. Gers Pardon en Andre Adieu kunnen "plotseling" niet en dus zal hun eigen dj het feestje moeten gaan bouwen.
Al snel worden alle regels overtreden en wordt het een grote gezellige groep en een grandioos feest in de Villa; het dak ging eraf.
De 30 leerlingen van groep 8 hebben een mooie voorstelling neergezet met heel veel hilarische woordspelingen die het publiek regelmatig aan het lachen bracht.
 


 

Donderdag 16 juli 2015:
Gisterenavond rond 19.30 uur zijn een auto en motor op de Herselseweg op elkaar gebotst. De automobiliste raakte licht gewond aan haar hand. De motorrijder is overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht. De voertuigen liepen forse schade op.
 Donderdag 16 juli 2015:

 


Tijdens het Slaponline Jeu de Boules toernooi op Koningsdag werd bekend gemaakt dat het goede doel dit jaar ten goede komt aan de dagbesteding in Henricushof.
Inmiddels zijn er twee spelen aangeschaft, ‘blik op vroeger’ en een tafelbowlingbak (zie foto’s).
De deelnemers en vrijwilligsters willen iedereen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt!!
 


 

Woensdag 15 juli 2015:
Constructief overleg tussen gemeente en buurtbewoners van de Gildewijk; wethouder Leo van de Moosdijk over de verkeerstelling in Lierop; nog uit te voeren restpunten na evaluatie verkeersmaatregelen in Lierop door Hein vd Linden en omgaan met subsidieverzoeken zijn enkele punten die terugkomen in de notulen van de belangengroepvergadering van 2 juli. Het is te lezen op de belangengroeppagina op slaponline.
 Woensdag 15 juli 2015:

 


Lierop is weer een bedrijf rijker... Indoor Curling Brabant! Op de Heesvenstraat 21a, in de mooie verwarmde hal van Petra en Henrie Kuijpers, is het mogelijk curling te spelen op een gladde mat in plaats van op het ijs.
In Scandinavië en Japan is het al een echte rage, nu voortaan ook in Nederland en wel in het mooie Lierop!
Indoor Curlen is een aangenaam, sociaal tijdverdrijf wat iedereen kan beoefenen; jong en oud, waarbij men zowel lichamelijk als geestelijk actief is. Wie van sport en spel houdt zal zich uitstekend vermaken.
Indoor Curling Brabant start na de zomervakantie met groepen die in competitieverband wekelijks op een vast dagdeel kunnen deelnemen.
Ook is Indoor Curling Brabant uitstekend geschikt voor een originele bedrijfsmeeting, personeelsuitje, familiebijeenkomst of ander groepsuitje. Indoor Curlen is een tactisch en gezellig spel waarbij het spel tot in de laatste minuut alle richtingen uit kan gaan. Dit tot hilariteit van de spelende teams wat zeker bijdraagt tot een goede teambuilding binnen uw groep.
Voor nadere informatie verwijzen wij u naar www.indoorcurlingbrabant.nl.
 Woensdag 15 juli 2015:
Van de organisatie van de Jeugdvakantieweek kregen we onderstaand bericht….
‘Hallo allemaal,
Ook de lijsten voor donderdag staan erop. Op donderdagavond gaan we opruimen en kunnen we nog wel wat extra hulp gebruiken. Stuur even een berichtje naar e.bruijstens@gmail.com als je tijd hebt om mee te komen opruimen.
Verder willen wij alle inwoners van Lierop laten weten dat zij op woensdag avond 22 juli om half 7 van harte welkom zijn bij de blokhut om te komen kijken naar de prachtige bouwwerken van de kinderen’.
 


 

Dinsdag 14 juli 2015:
Nadat de combitickets en zaterdagtickets van het 40e Nirwana Tuinfeest al anderhalve week uitverkocht waren, zijn nu ook de vrijdagtickets uitverkocht.
Hiermee is Nirwana Tuinfeest helemaal uitverkocht. Er is geen mogelijkheid meer om voor de vrijdag of voor de zaterdag tickets te kopen. Online is het nog wel mogelijk om campingtickets te kopen.
Heb je nu geen tickets en wil je toch graag de sfeer van Nirwana Tuinfeest beleven? Dan kun je altijd naar de zondag van Nirwana Tuinfeest komen. Deze dag is het namelijk de gehele dag gratis entree.
Mocht je de vrijdag en zaterdag toch willen meemaken, kijk dan naar Siris-tv of luister naar Siris-radio. Vanaf vrijdag 21 augustus 17.00 uur tot en met zondag 23 augustus 23.00 uur is Siris live op Nirwana Tuinfeest.
 Dinsdag 14 juli 2015:

 


Van Willy v.d. Elzen kregen we onderstaand bericht…
‘Op de oproep van enkele weken geleden om mee te helpen tijdens het Tuinfeest van Nirwana hebben we gelukkig al veel reacties gehad. We zijn er echter nog niet want het wordt dit jaar extra druk. Daarom doen we een herhaalde oproep aan de leden en ouders van jeugdleden van SV Lierop om zich aan te melden. Speciaal op vrijdagmiddag kunnen we ook best wat handjes gebruiken van de spelers van de A- en B-elftallen tijdens de instroom van de campinggasten, vriendjes en vriendinnen zijn uiteraard ook van harte welkom. Voor inlichtingen en aanmeldingen kun je contact opnemen met Willy v.d. Elzen, tel. 0492-331647/mobiel 06-27873303 en/of e-mail w.elzen@upcmail.nl’.
 Dinsdag 14 juli 2015:
A.s. zondag 19 juli vanaf 10.45 uur is het weer koffiedrinken in Henricushof. Ook dit wordt weer georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft.
Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor wat lekkers bij de koffie of de thee en Bloemboetiek Gubbels zorgt voor het bloemetje op de tafels.
Zie ook de uitnodiging.
 Dinsdag 14 juli 2015:

 


In de Belangengroepvergadering van 2 juli jl. hebben Wethouder Leon van de Moosdijk en Hein van der Linden van de gemeente Someren de planning voor de aanleg van het geluidsscherm langs de A67 mondeling toegelicht.
Op verzoek van de wethouder wordt de planning ook op slaponline geplaatst.
De planning is als volgt:
- Ontwerp en contractvorming 2015: kwartaal 1 - 3
- Aanbesteding 2015: kwartaal 3 - 4
- Voorbereiding aannemer 2015: kwartaal 4 – 2016: kwartaal 1 - 2
- Uitvoering 2016: kwartaal 2 - 4
Het is de bedoeling om dit najaar het definitieve ontwerp te presenteren aan Lierop. De planning wordt beïnvloed door het verloop van de ruimtelijke procedures, grondverwerving en vergunningsaanvragen, die op basis van het definitieve ontwerp kunnen worden aangevraagd. Als daarin vertragingen ontstaan, heeft dat gevolgen voor de planning.
 Dinsdag 14 juli 2015:

 


Het kwam op SBS 6, stond gisteren in de Telegraaf en het Parool! Annerieke Megens (dochter van Theo en Joke Megens) was een van de 34 vrouwen die afgelopen zaterdag het record formatiespringen verbroken heeft bij Apeldoorn. Het oude record uit 1995 - toen sprongen 25 vrouwen - is daarmee ruimschoots verbeterd.
In nog geen 30 seconden vormden de 34 parachutespringsters, bij een snelheid van 200 km per uur, gezamenlijk een windmolen in de lucht.
 


 

Maandag 13 juli 2015:

 


De korfbalverenigingen KSV Lierop en SVSH gaan per ingang van het nieuwe seizoen samen onder de naam DAKOS. Dameskorfbalvereniging Someren.
Dit betekent dat er dus ook een nieuwe site gemaakt moest worden. Tineke Driessen en Marion Custers hebben daar veel tijd ingestoken en de site www.dakossomeren.nl  is nu online!
Neem gerust een kijkje.
 Maandag 13 juli 2015:
Van Linda van Gemert kregen wij onderstaand bericht….
Zaterdagavond 18 juli vieren wij de zomer bij NR.1…. en hoe!!!! Speciaal voor Rockminded Lierop en omstreken bestijgt
live rockcoverband Maddox het podium van NR. 1. Nog niet eerder stond er een live band openbaar voor iedereen in dit café.
De entree is deze avond gratis. Dit wil je natuurlijk niet missen!!!
 Maandag 13 juli 2015:

 


Het Pleintjesconcert op de Bruiseldonk ging gisterenmiddag door omdat de buurtbewoners er op het laatste moment nog een tent bijgezet hadden waardoor de instrumenten in ieder geval niet nat werden. De toeschouwers werden dat slechts een beetje. Het regende regelmatig maar het waren gelukkig geen zware buien. Alle geledingen van de fanfare en slagwerkgroep hadden een populair programma ingestudeerd met zelfs zang en extra begeleiding door basgitaar en toetsen bij Young Dynamic fanfare. Ook Young Dynamic slagwerk liet horen dat het voorlopig wel goed zit met de jeugd. Na de jeugd werden diverse diploma’s uitgereikt aan jeugdige leden van de fanfare en slagwerk door voorzitter Martien Kusters en Jerica van Gastel. In de pauze had de Bruiseldonk een quiz voor alle aanwezigen. Aan de ene kant de muzikanten en aan de andere kant de toeschouwers. Jos van Heugten was de presentator en hij deed dat met verve. Hij had vragen over fanfare en slagwerkgroep uit het verre verleden. Het werd een vrolijke aangelegenheid die na een 5-0 achterstand met 6-5 gewonnen werd door de muzikanten.
Na deze quiz was het de beurt aan de senioren slagwerkgroep en fanfare om de toeschouwer te vermaken. Al met al een geslaagd Pleintjesconcert, met dank aan de mensen van de Bruiseldonk die er een mooie happening van maakten. Prettige vakantie.
Zie ook de foto’s van onze slapfotograaf.
 


 

Zondag 12 juli 2015:

Van de organisatie van het Pleintjesconcert kregen wij het bericht dat het vanmiddag gewoon door gaat op de Bruiseldonk.
Iedereen wordt om 14.00 uur uitgenodigd voor dit prima initiatief van fanfare en slagwerkgroep.

 


 

Zondag 12 juli 2015:

Van de organisatie van de Tour dur Lierup kregen we het bericht dat de winnaars van de fiets zich hebben gemeld.

De fiets komt in bezit van Peter en Bettina Hurkmans. Gefeliciteerd!

 


 

Zaterdag 11 juli 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week, met naast de vaste informatie o.a. tips energiebesparing airco en ventilatoren; hoe je kunt helpen bij het vegen van de wegen in de week van 13 t/m 17 juli en hoe je de raadsvergadering live kunt volgen op donderdag 16 juli. Kijk maar…
 


 

Vrijdag 10 juli 2015:
Op onze redactie kwam het bericht binnen dat Anouk van den Broek met Wiske kringkampioen is geworden van kring Helmond in de klasse CB.

Ze is afgevaardigd naar de Brabantse kampioenschappen.

 

 

 

 Vrijdag 10 juli 2015:

 


De Tour dur Lierup 2015 zit erop. Het is weer een succesvolle editie geweest met dank aan iedereen die dit mogelijk gemaakt hebben, organisatie en natuurlijk alle deelnemers die elke dag met veel enthousiasme hun rondjes draaiden. Veel veranderingen waren er de laatste dag niet meer. De winnaars van het eindklassement werden nog eens extra in de bloemetjes gezet en alle deelnemers kregen een aandenken mee.

Tijdens de Toer dur Lierup is de traditionele loterij gehouden. Het winnende lotnummer is 353 groen.
De bezitter van dit lot kan contact opnemen op met de organisatie van de Toer op tel.nr. 06-46414384.
Einduitslagen volgen zo snel mogelijk. Zie ook de foto’s van onze slapfotograaf op deze laatste dag.
Namens de organisatie dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze geweldige 51e editie!

 


 

Donderdag 9 juli 2015:

 


De derde dag van de Tour dur Lierup zit erop. Het begon droog, maar in de loop van de avond kregen enkele leeftijdsgroepen toch te maken met wat buien. Al met al was het echter geen probleem. Deze avond werd als ‘special’ een skeelerwedstrijd verreden waaraan vele jeugdigen meededen. De winnaar was Boudewijn de Groot. De uitslagen van deze avond - inclusief de volledige podiumplaatsen van de stratenloop en skeelerwedstrijd - kun je HIER bekijken. Zie ook de foto’s van onze slapfotograaf.
 


 

Woensdag 8 juli 2015:

 


Er is weer een dienst vervuld van de Dienstenveiling die vorig jaar bij de Kringgildedag plaatsvond. Een van de diensten was een optreden van de Trekzakken die voor deze gelegenheid weer begonnen waren. Het optreden werd gekocht door de kinderen van Jan en Lien vd Eijnden en afgelopen zondag ‘verzilverd’ bij het feest dat Jan in het café bij van Oosterhout gaf ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag. Ze konden het zeker waarderen.
 Woensdag 8 juli 2015:

 


Op de tweede dag van de Tour dur Lierup waren verschillende nieuwe gezichten te zien die maandag nog niet deelnamen. Volgens de organisatie deden er nu bijna 100 kinderen mee en da’s mooi! De uitslagen van deze avond waren veelal hetzelfde als maandag maar niet helemaal. Bovendien zijn nu ook de oudste leeftijdsgroepen te volgen. Je kunt ze HIER lezen. Op deze avond was er ook de traditionele stratenloop die deze keer alleen door jongeren gelopen werd. Tijn van Nuenen was de winnaar. Zie ook de foto’s van onze slapfotograaf.
 Woensdag 8 juli 2015:
Van bakkerij van Mill kregen we onderstaand bericht…
‘In verband met ziekenhuisopname van Mieke en de herstelperiode na de operatie, zijn onze openingstijden de komende periode aangepast. U vindt de openingstijden in het bijgaand overzicht. Graag uw begrip hiervoor! Noud & Mieke.’’

 

 

 


 Woensdag 8 juli 2015:
Aanstaande vrijdag 10 juli viert zaalvoetbalteam Top Partyverhuur (voorheen Regiobank/ Van den Eijnden Assurantiën) zijn 25-jarig jubileum. Er zal gestreden worden in de Lierop league, waar gevoetbald gaat worden tegen diverse Lieropse teams en oud Lieropse teams. Aansluitend zal er een feestavond plaatsvinden in het clubhuis bij Nel & Wim.
Spelers, oud-spelers en eenieder die zich betrokken voelt bij deze fantastische club zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken in de Postel en/of gezellig na afloop mee te feesten. Zie de uitnodiging voor en achter.
 Woensdag 8 juli 2015:

 


Op de website van de gemeente Someren lazen we onderstaand bericht….
‘In de woning aan de Stipdonk 20 in Lierop is op dinsdag 16 juni een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.
Burgemeester Alfred Veltman heeft op basis van de Opiumwet en het daarop gebaseerde Damoclesbeleid op dinsdag 7 juli besloten de woning te sluiten voor een periode van drie maanden.
Volgens dat beleid heeft de burgemeester de bevoegdheid, woningen, lokalen of erven waar verdovende middelen worden verkocht, verhandeld, verstrekt, afgeleverd of aanwezig zijn, tijdelijk te sluiten.
De burgemeester past het Damoclesbeleid toe ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat. De gemeente Someren hanteert het Damoclesbeleid sinds 17 juli 2014. Zie ook enkele foto’s van Bram van Oosterhout (siris).
 


 

Dinsdag 7 juli 2015:

 


De eerste dag van de Tour dur Lierup zit erop. Plm 75 kinderen reden hun rondjes onder zomerse omstandigheden. Morgen staat als ‘special’ de hardloopwedstrijd op het programma. Wie nog zin heeft kan zich opgeven tot aan het startschot. Zie HIER de uitslagen van de eerste dag.
Onze slapfotograaf maakte foto’s van het eerste deel van de maandagavond.
 Dinsdag 7 juli 2015:

 


Van Rijvereniging Sint Jan kregen wij onderstaand bericht…
‘Afgelopen weekend heeft de 19-jarige Dana van Lierop, lid van Rijvereniging Sint Jan (en voormalig Lieropse) een prachtig resultaat behaald tijdens de Europese Kampioenschappen voor Young Riders in het Franse Vidauban. Met haar paard Equestricons Walkuere behaalde ze maar liefst één maal zilver met het Landenteam onder leiding van Bondscoach Tineke Bartels en één maal zilver en één maal goud tijdens de individuele proeven: een topprestatie in een heel sterk internationaal deelnemersveld!
 Dinsdag 7 juli 2015:
Van Fanfare en Slagwerkgroep St. Willibrordus kregen wij onderstaand bericht…
‘’Op zondag 12 juli organiseren wij het Pleintjesconcert in samenwerking met buurtschap de Renkant. U bent vanaf 14.00 uur van harte welkom op de Renkant. De middag wordt op muzikale wijze geopend door onze jeugd, Young Dynamic samen met enkele Lieropse zangeressen. Ook de slagwerkgroep en fanfare spelen verschillende nummers uit hun repertoire. Zoals verwacht zal het mooie weer zich voort gaan zetten zodat u kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl u luistert naar onze muzikale klanken. Daarnaast heeft de buurt een leuke quiz voorbereid. Zo is er dus voor ieder wat wils. Graag zien we u aanstaande zondag. Tot dan.’’
 


 

Maandag 6 juli 2015:

 


Van Annie van Bommel kregen wij onderstaand bericht…
‘Dankzij de inzet van een aantal vrijwilligers is de doortocht van de Kennedymars door Lierop afgelopen zaterdagavond weer uitstekend verlopen. Bedankt voor jullie inzet. Ook Linda van Gemert van café Nr.1 bedankt voor het beschikbaar stellen van de benodigde faciliteiten. Hopelijk weer tot volgend jaar’.
 Maandag 6 juli 2015:

 


Van de organisatie van de Jeugdvakantieweek (van 20 t/m 23 juli) kregen we de hulplijsten en het programma dat in het teken staat van Legoland. Zie ook de foto’s van vorig jaar.
 


 

Zondag 5 juli 2015:

Zelden (of nooit?) was het nog zo warm tijdens de eerste doorkomst van de 53e Kennedymars in Lierop. Terrassen waren goed bezet en er was volop muziek door BV de Vloer en discjockey tussen Nr. 1 en Jagershuis.

We zagen ook weer diverse Lieroppenaren voorbij komen… (wellicht ook enkele niet maar dat horen we dan graag); hieronder hun resultaten van de 50 km Kennedymars 2015…. (tussen haakjes de tijden dat ze binnen waren).

Rachelle Maas (6.58); Frits Maas (6.59); Gonnie Loomans-van Asten (7.02); Karlijn Kuijpers (7.22); Jimmie van Bussel (7.27); Manon vd Wiel (7.34); Jan Bekx (8.02); Desiree Bekx (8.02); Frank Hurkmans (8.13); Laurie van Gennip (8.18); Lisa Maas (8.18); Rene Maas (8.18); Rina vd Kerkhof-van Asten (8.20); Lindsey Gubbels (9.30); Jolanda Berkers (9.36); Richard Rovers (11.10).

Zie ook de foto's.

 


 

Zondag 5 juli 2015:

 

 

Bijgaande foto kregen we gisteren op onze redactie binnen. Zelfs de kerk werd nat gehouden bij de hittegolf die ook in Lierop te voelen was met temperaturen tot 38 graden. Vandaag wordt het 'ietske' minder (bijna 30 graden) en zullen onweersbuien een einde maken aan de 'extreme' temperaturen.

 


 

Zaterdag 4 juli 2015:

Van de Lieropse Winkeliers kregen we onderstaand vakantieschema…

‘Tijdens de vakantieperiode van 2015 zijn de openingstijden van de Lieropse Winkeliers als volgt:

Bloemenboetiek H. Gubbels (tel.: 331841):

Van 20 juli t/m 1 augustus geopend van 9.00 tot 13.00 uur. Vanaf 3 t/m 25 augustus gesloten.

Broekenparty (tel.: 331160): Niet gesloten.

Haarmode Monique (tel.: 331236): Gesloten vanaf 21 t/m 29 juli.

Spar Verhoeven (tel.: 331540): Niet gesloten.

Kapsalon Miré (tel.: 331729): Niet gesloten.

Slijterij van Oosterhout (tel.: 331217): Niet gesloten.

Ruitersport Ingrid van Berlo (tel.: 335353): Gesloten vanaf 3 t/m 16 augustus.

Bakkerij van Mill (tel.: 331247): Nog niet bekend. Volgt zsm..

Foto van Schalen (tel.: 331453): Alleen geopend op afspraak.

Bikeservice Heinz van der Schouw (tel.: 331080): Gesloten vanaf 31 aug. t/m 12 september.

Wij wensen U allen ook een fijne vakantie toe’!

 


 

Vrijdag 3 juli 2015:

 

 

Dat de route van de Kennedymars ingekort is weten we intussen wel. Wat het inhoudt voor de doorkomsttijden in Lierop is wellicht nog interessant te vermelden....
In Lierop is het voor de liefhebbers mogelijk de lopers van de 50 km de hele nacht aan een stuk te volgen. Van 11.30 tot 3.00 uur in het centrum en vanaf 1.15 tot 6.30 uur vanaf de Hogeweg via Lijestraat en Sporthal door park en via d'n Boomen naar Asten.
De route van het Rondje Someren komt door de inkorting van de route dit jaar niet door Lierop. Zie HIER ook de hele route.
 


 

Vrijdag 3 juli 2015:
De competitie-indeling van het vaandelteam van de SV Lierop is bekend. In de klasse 4F spelen naast Lierop ASV'33, Bavos, Bruheze, HVV, Handel, Leunen, Liessel, MVC, Mifano, Milheezer Boys, Keldonk, Stiphout Vooruit en Ysselsteyn. Jammer dat SSE in Limburg is ingedeeld anders zou het nóg mooier zijn om kampioen te worden, niet dan?
 Vrijdag 3 juli 2015:
Van Frans Neervens kregen we onderstaand bericht…
‘Morgen, zaterdag 4 juli wordt er weer kleding en schoenen opgehaald dus kijk nog even in de kast of op zolder. De maand augustus slaan we over wegens vakantie.De eerstvolgende ophaalbuurt is zaterdag 5 september. Wel kun je altijd je kleding en schoenen inleveren op de aanhanger in de veldschuur van Wim van de Eijnden, Otterdijkseweg 5. Als je het niet kunt brengen komen we het ook ophalen. Bel Jan van Doorn, 331660 of Frans Neervens, 331442. Een fijne vakantie toegewenst namens de ophalende verenigingen’.

 


 

Donderdag 2 juli 2015:
De organisatie van de Kennedymars JOEK heeft gisterenavond laten weten dat de Kennedymars dit weekend wordt ingekort naar 50 kilometer.
Met de voorspelde warmte was het niet verantwoord om de 80 kilometer helemaal uit te lopen. Ook de Mini-Kennedymars en het Rondje Someren worden aangepast.
De Kennedymars zal zoals altijd van start gaan om 22.00 uur. Alle deelnemers moeten nu voor zondag 12.00 uur binnen zijn. Het Rondje Someren zal vervroegd starten. Hoe laat dat is, wordt nog besloten.
De Mini-Kennedymars, traditiegetrouw de opening van het Kennedymarsweekend, wordt vervroegd naar 9.00 uur. Ook zal de lengte naar 4 kilometer worden teruggebracht. Het programma van de Mini-Kennedymars eindigt om 12.00 uur.
De festiviteiten op en rondom het Wilhelminaplein gaan op zaterdagavond 4 juli en zondag 5 juli gewoon door.
 Donderdag 2 juli 2015:
Sinds begin 2015 is een werkgroep van stichting Lierop 825, werkgroep wonen van de dorpscoöperatie en de aanwonenden aan de slag met het bekijken van mogelijkheden om de laatmiddeleeuwse kerkhofmuur te restaureren. Deze kerkhofmuur is samen met het voormalige parochiehuis de Cleut een officieel erkend rijksmonument. Waarschijnlijk het meest vergeten en oudste monument van de gehele gemeente Someren.
De kerkhofmuur hoorde bij de oude kerk die gebouwd is tussen 1450 en 1500 en met de voorkant stond aan de huidige van Dongenstraat. De muur werd in dezelfde tijd gebouwd van veldbakstenen, rustende op een vleilaag (= een laag van straatwerk). Door verval en aantasting middels plantengroei is de muur in een dusdanige staat dat nu onmiddellijk herstel nodig is om de muur van de uiteindelijke ondergang te redden.
In uitstekend overleg met alle betrokkenen en met raadpleging van meerdere deskundigen (ook over de plantengroei) is er een plan van aanpak opgesteld om tot volledige renovatie van de muur te komen. Dit plan van aanpak is opgesteld door een gevormde kerngroep die bestaat uit Toon van den Hurk (namens aanwonenden), Toon van de Ven (werkgroep wonen), Harrie van der Sanden en Ben van Bussel (beiden namens stichting Lierop 825). Voorzitter van deze groep is Ben van Bussel en hij is tevens namens de aanwonenden gemachtigd om formele verplichtingen aan te gaan.
In mei en juni heeft deze werkgroep het plan van aanpak besproken met de gemeente. Grote voorstander bij de gemeente voor dit project bleek wethouder Willy Hanssen te zijn. Het plan is zeer positief ontvangen en na meerdere overleg momenten is een gezamenlijk akkoord gesloten waarin gemeente en werkgroep samen optrekken. Zowel gemeente als werkgroep staan garant voor uitvoering. De werkgroep tracht via fondsverwerving nog benodigde middelen bij elkaar te krijgen. Gelegde contacten geven hier positieve vooruitzichten.
Op woensdag 1 juli zijn alle vergunningen aangevraagd. De verwachting is dat medio einde september de werkzaamheden een aanvang kunnen gaan nemen. Het doel is volledige restauratie van de 75 meter lange muur met uiteindelijk een herkenbaarheid voor alle toeristen en inwoners van Lierop.
Zie ook het verhaal op de pagina van de rijksmonumenten en het interview dat Harrie van Horik had met wethouder Willie Hansen en Ben van Bussel.
 Donderdag 2 juli 2015:
De laatste tickets voor de 40e editie van Nirwana Tuinfeest zijn als warme broodjes over de toonbank gegaan. Dit betekent dat de combi-tickets en zaterdagtickets helemaal zijn uitverkocht. Niet alleen online maar ook bij de regionale voorverkoopadressen.
Er zijn nog wel vrijdagtickets en campingtickets te koop. Zowel online als bij de regionale voorverkoopadressen. Op vrijdag staan onder andere Dropkick Murphys, Blood Red Shoes, John Coffey, Peter Pan Speedrock, Afterpartees en The Deaf op het programma.
Zoals andere jaren is er op de zondag gratis entree. Verschillende tribute-bands van onder andere Muse, Queen, Editors, Coldplay en Doe Maar treden dan op.
Wacht niet te lang met het kopen van de vrijdagtickets en/of campingtickets want ook hier zien we het einde naderen.
Koop je tickets bij de voorverkoopadressen of via de site: www.nirwanatuinfeest.nl
 


 

Woensdag 1 juli 2015:
Vanaf vandaag, woensdag 1 juli, is de SPAR voortaan van maandag t/m vrijdag open van 8:30 tot 19:00 uur.
Zaterdag blijft van 8:00 tot 17:00 uur.

 


Woensdag 1 juli 2015:
Als het aan wethouder Leon van de Moosdijk ligt, zijn de bewoners van het buitengebied van Someren binnen drie jaar aangesloten op het glasvezelnetwerk. Voor het hele Peelgebied zal het wat langer duren, maar hij verwacht dat binnen afzienbare tijd alle woningen en bedrijven in De Peel van snel internet zijn voorzien. Belangrijk voor het slagen is echter de medewerking van de bewoners zelf, benadrukt Van de Moosdijk. Netwerkaanbieders zullen voldoende abonnementen moeten kunnen verkopen voordat zij er in zullen investeren. “In de kernen is minimaal 30 procent deelname vereist, maar gezien de hogere kosten is dat in het buitengebied al gauw 50 procent.” Gezien de voordelen en in een aantal gevallen de noodzaak van glasvezel, heeft hij er alle vertrouwen in dat de aanleg op breed draagvlak kan rekenen. Zie HIER het hele verhaal…
 


Dinsdag 30 juni 2015:
Van het organiserend comité 'de Renkant' (Margo van Lierop, Laura van Bergen, Elly Slegers en
René Maas) kregen we onderstaand bericht….
‘Op zondag 12 juli zal dit jaar weer het jaarlijks terugkerend evenement 'Pleintjesconcert' plaatsvinden.
Deze keer in samenwerking met, en op de lokatie de Renkant.
De slagwerkgroep, Young Dynamics met gastspelers, en Fanfare verzorgt het concert op de kruising Bruiseldonk-Hemelaar .
Dit punt zal worden ingericht als een gezellig plein met tentjes en terrassen.
De weg wordt afgezet, maar de bewoners van de Hemelaar worden ontsloten via de Balisboom.
Alle bezoekers en fanfare worden verwelkomd met koffie, thee, ' Renkantkoek' en meer.
Ook wordt nog een leuke quiz gehouden.
Kortom, het kan een gezellig treffen worden.
Bij deze bent u uitgenodigd om hier bij te zijn voor een praatje, een kopje koffie of wat sterker spul’.
 Dinsdag 30 juni 2015:


Van het team Kinderdagverblijf/PSZ PIP (Mariëlle, Judith en José), kregen we onderstaand bericht...
'Gisteren was het de nationale modderdag. Zowel de kinderen van het kinderdagverblijf als van de peutergroep van PIP hebben enorm genoten van het in de modder spelen. Zie de foto's.
Lekker kliederen, vies worden,voelen en ontdekken. Het was een hele fijne ervaring'.
 Dinsdag 30 juni 2015:

 


De 7e editie van het 3-sloten beachvolley toernooi in Lierop is bijzonder zonnig verlopen.
Om 11.00 uur namen 13 teams onder de stralende zon deel aan de gezamenlijke warming-up, waarna de strijd kon losbarsten.
Bij de basisschooljeugd streden jongens, meisjes en gemengde teams om de winst , maar in de finale bleken de jongens van groep 8 nét iets sterker dan de meiden. Dus winst voor team BABY OLIE.
Bij de senioren bleek de oudere jeugd fysiek te sterk voor de doorgewinterde beachvolley deelnemers, zodat de finale gespeeld werd met enkel aanstormende talenten, waar team DUO PENOTTI de uiteindelijke winnaar bleek.
Met de zon lekker warm , de drank koud en de hamburgers smakelijk was het voor jong en oud aangenaam vertoeven op het prachtige 3-slotenveld in Lierop. Zie ook de foto’s.
 


Maandag 29 juni 2015:

Van A Capella zagen we onderstaand verslag van de vlooienmarkt die gisteren gehouden werd...

Onze jaarlijkse vlooienmarkt is goed verlopen en de organisatie was perfect, maar de verkoop viel wat tegen ten opzichte van voorgaande jaren. Vermoedelijk had het te maken met de vele concurrentie die we hadden van andere markten, zoals de kofferbakverkoop in Asten, de vlooienmarkt in Liessel, Geldrop en Gemert met daarbij ook nog eens grote evenementen zoals de Kennedy toertocht en de zeskamp in Asten. Ondanks al deze activiteiten waren er toch nog best veel bezoekers maar de echte bieders en grote kopers ontbraken. Er was keihard gewerkt om de markt een goede uitstraling te geven en het plezier om het te doen ontbrak er niet aan, maar wanneer prik je de juiste datum? Er is tegenwoordig overal zoveel te doen dat het moeilijk is om een gunstig weekend te kiezen. Al met al wel een geslaagde markt, maar een matig resultaat. Aan het plezier en de inzet heeft het niet gelegen. Zie ook enkele foto's van Wim Maas (Siris).

 


 

Maandag 29 juni 2015:
A.s. donderdag 2 juli is het weer belangengroepvergadering. Zoals altijd van 20.00 tot 22.00 uur in de Vurherd.

Voor de agenda verwijzen wij graag door naar de pagina van de belangengroep op slaponline.
 Maandag 29 juni 2015:
Dit jaar wordt de Toer dur Lierup van maandag 6 t/m donderdag 9 juli verreden. De Toer dur Lierup is een jaarlijks fietsevenement voor alle kinderen van 0 t/m 12 jaar.
Maandag vanaf 18.00 kun je je inschrijven en je rugnummer/helm ophalen. Natuurlijk mag je ook je eigen helm meenemen. Iedere avond wordt er om 18.30 uur gestart aan het parkoers aan de Bruiseldonk.
De kosten zijn € 2,50 per dag of 4 dagen voor € 8,--. Fiets je alle dagen mee, dan ding je mee in het algemeen klassement en ben jij wellicht de drager van de enige echte Toer dur Lierop-trui!
Ook dit jaar is er vanaf 5 jaar weer een apart jongens- en meisjesklassement.
Kinderen van 0 t/m 4 jaar rijden 1 rondje, daarna komt er per leeftijd 1 rondje bij (5 jaar 2 rondjes, 6 jaar 3 rondjes etc..). De kinderen vanaf 9 jaar fietsen met een fiets die door de organisatie ter beschikking wordt gesteld. Dus allemaal op een zelfde fiets!
Op dinsdag 7 juli is er tijdens Toer dur Lierup een stratenloop. Iedereen vanaf 11 jaar kan hieraan meedoen. Kosten deelname is € 1,--.
Op woensdag 8 juli is er een skeeler-race. Kosten deelname is € 1,--.
We nodigen alle kinderen uit Lierop uit deel te nemen aan de Toer dur Lierup zodat we van deze 51e editie ook weer mooi spektakel kunnen maken!
Mochten er nog vragen zijn kunt u contact opnemen met Sylvia Sijbers, 06 15108878
 


 

Maandag 29 juni 2015:

 


Voor de zesde keer op rij wordt door ‘Vrienden van Meet & Greet’ een benefiet-picknick-actie gehouden tijdens de Kennedymars op de post in Lierop.
Dat is te doen op zondag 5 juli van 7.00 tot 13.00 uur op het Zustersveldje aan de Lijestraat.
Dit is de voor de Kennedymars de 60 km.-passage en voor het Rondje Someren de 20 km.-passage.
Huisgemaakte tomatensoep, verse luxe broodjes en koffie met ambachtelijke vlaai zijn er te koop. Alle eet- en drinkwaar wordt door Somerense ondernemers gesponsord en door vrijwilligers ter plekke klaargemaakt waardoor het supervers is.
De gehele opbrengst uit de verkoop van de benefiet-picknick-actie komt ten gunste van het Ronald McDonald Huis in Maastricht.
In 2014 was het resultaat € 4.000 ofwel 150 overnachtingen in een Ronald McDonald Huis.
Een Ronald McDonald Huis biedt een thuis aan ouders van zieke of gehandicapte kinderen, vlak bij het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum. In Ronald McDonald Huis Maastricht kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van kinderen die worden behandeld in het azM. Voor het kind is het een veilig gevoel de ouders voor een langere periode in de buurt te hebben. In Ronald McDonald Huis Maastricht kan het leven ondanks alles toch een beetje doorgaan.
Als je de wandelaars van Kennedymars op een rustpost wilt ontmoeten, erbij wilt gaan zitten en samen met hen picknicken terwijl ze even lekker kunnen uitrusten, dan is onze Meet & Greet-post in Lierop de juiste plek hiervoor. Dit jaar is het Meet & Greet terrein iets opgeschoven richting de kern van Lierop. Op het sportveld naast de gymzaal aan de Lijestraat wordt een terras gebouwd waar gezellige picknick tafels worden opgesteld.
U kunt deze actie ook volgen via www.meetengreet.nu,  Facebook (MeetenGreetSomeren) en twitter@Meet_en_Greet.
Wil je ook ‘Vriend van Meet & Greet’ worden, meld je dan aan via Facebook. Als je interesse hebt om op zondag actief mee te helpen stuur dan een e-mail en de organisatie neemt contact met je op.
 


 

Zaterdag 27 juni 2015:
Van de jubileumcommissie ‘44 jaar Kaauw Voetjes’ kregen wij onderstaand bericht…
Op zaterdag 19 en zondag 20 december vieren de Kaauw Voetjes hun 44-jarig jubileum. Wij zijn druk bezig om voor ‘elk wat wils’ een aantrekkelijk programma samen te stellen voor de zaterdag en de zondag. Zet maar alvast in je agenda, want dat gaat lukken!
Om een terugblik te kunnen maken van 44 jaar Kaauw Voetjes zijn we op zoek naar verhalen over het ontstaan van de Kaauw Voetjes. Hoe zat het nou echt? Graag willen wij ook weten welke Lieroppenaren voor de oprichting van toen, het Jeugdcarnaval en later de grote Carnaval in Lierop, verantwoordelijk waren. Daarnaast zijn we op zoek naar krantenknipsels, foto’s (vooral uit de beginperiode), oude carnavalskoepels of boekjes, filmpjes en typische spullen als oude steken, skepter, aparte medailles enz. enz. Dit willen we graag ‘effe’ lenen.
Als je denkt dat je nog iets hebt liggen dat past in de historie van de Kaauw Voetjes dan laat maar zo snel mogelijk weten. Per mail: j.vanlieshout8@kpnmail.nl  of telefonisch: 06-55767740. Bedankt alvast.
 Zaterdag 27 juni 2015:
Ook dit jaar verwachten we in het weekend van 4 en 5 juli dat weer vele Lieropse Kennedymarslopers voorbijkomen. Om die, of anderen, te kunnen volgen is de ‘Kennedymars Someren App’ ontwikkeld die je kunt downloaden op je mobiel. Je kunt er de doorkomsttijden aflezen en de route bekijken of een parkeerplaats zoeken als je rond gaat rijden.
De Kennedymars kan ook gevolgd worden via Facebook, Twitter, Youtube, Siris en natuurlijk zal slaponline de Lieropse lopers volgen en hun tijden publiceren. Tijdens het weekend vind je op de diverse media het laatste nieuws en de leukste foto’s en filmpjes.
 


 

Vrijdag 26 juni 2015:
Ben je bereid om als vrijwillig maatje, wanneer nodig, een uur of 2 per week van je tijd te delen met een ander? Het geeft je voldoening en je kunt hiermee voor een ander persoon echt veel betekenen! Er zijn ook in Lierop eenzame mensen of mensen die je ondersteuning nodig hebben om beter te kunnen deelnemen aan de maatschappij. Daarom is de werkgroep dienstverlening van dorpscoöperatie Lierop Leeft op zoek naar uitbreiding van hun poule aan ‘Maatjes’.
Een dezer dagen zal er in Lierop bij de leden van de dorpscoöperatie Nieuwsbrief Nr. 3 verspreid worden met als titel ‘Ben jij het maatje dat we zoeken? Natuurlijk is de nieuwsbrief ook digitaal te lezen op de site van Lierop Leeft. Niet-leden kunnen de nieuwsbrief overigens ook meenemen bij de Spar, Henricushof of de Vurherd.
Er zijn een viertal maatjesprojecten waarvoor vrijwilligers gezocht worden: het Contact’maatje’, Boodschappen’maatje’, Vervoers’maatje’ of Klussen’maatje’. Hoe e.e.a. in z’n werk gaat is te lezen via de links naar de website Lierop Leeft.

Wanneer je interesse hebt kun je reageren naar: dienstverlening@lieropleeft.nl

 Vrijdag 26 juni 2015:
Voortaan mogen er in de oranje zakken waar u voorheen alleen plastic in verzamelde, ook metalen (blik) en drankverpakkingen.
Dit ‘PMD-afval’ kunt u in de oranje zakken gratis aanbieden op de voor u bekende plastic-inzameldagen. Deze zijn terug te vinden op de afvalkalender. Door deze verandering zult u minder restafval hebben.
Het voelt misschien een beetje vreemd omdat u gewend bent om afval zoveel mogelijk te scheiden. Maar door een nieuwe scheidingsinstallatie in Nederland kan dit afval nu gemakkelijk gescheiden worden.
Door de inzameling van PMD (plastic, metaal en drankenkartons) zult u minder restafval hebben en hoeft u uw grijze container minder vaak aan de straat te zetten. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee.

-Wat mag in de PMD zak?
Plastic: tasjes, zakken, flacons, boterkuipjes, plantenpotten, tubes, deksels, folies.
Metaal: conservenblikken, blikjes, metalen doppen, schroefdeksels.
Drankenkartons: lege melk-, zuivel- en sappakken.

-Niet in de zak
Verpakkingen met inhoud, verpakkingen met gevaarlijk afval, samengestelde verpakkingen (doordrukstrips, chipszakken) en piepschuim.

-Nieuwe zakken
De oranje zakken zijn vrij dun en zullen nu misschien iets eerder scheuren. Binnenkort worden de oranje zakken vervangen door stevige groene zakken. Deze zakken zijn over enkele weken beschikbaar en dan af te halen bij de receptie van het gemeentehuis, Spar Verhoeven (Lierop), Bosch supermarkt (Someren-Eind) en De SHop (Someren-Heide) waar u nu ook de oranje zakken kunt ophalen.
 Vrijdag 25 juni 2015:

 


Op 12 juli zal de verlengde oprit naar de A67 onder Lierop in gebruik worden genomen. Met het project is in juni 2014 begonnen. Het verkeer krijgt met deze verlenging meer ruimte om te kunnen invoegen vanaf de N266 naar de A67. Dit verbetert de verkeersveiligheid en draagt bij aan een vlottere doorstroming.
 


 

Donderdag 25 juni 2015:
Het weekend van 29 september staat weer in het teken van de landelijke Burendag. Een heel geschikt moment om iets te organiseren wat je buurt leuker of aantrekkelijker maakt. Er is veel te bedenken, een spelletjesmiddag voor jong en oud, of opknappen van een bankje, pimp je vuilnisbak of opschonen van het park. Samen met buurtgenoten aan de slag en natuurlijk hoort daar een lekkere kop koffie bij. De landelijke Burendag wordt georganiseerd door het Oranjefonds. Op de website www.burendag.nl kun je een financiële bijdrage aanvragen als organisatie of als groep bewoners in de wijk. Hulp nodig bij het bedenken van een leuk idee of wil je weten of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage, neem contact op met Onis Vrijwilligerscentrale, Carien van Eijden, 0483-441256 of c.vaneijden@oniswelzijn.nl
 Donderdag 25 juni 2015:

 

 

Met de Kennedymars organiseren NR. 1 en ‘t Jagershuis samen, vanaf 22.00 uur tot in de late uurtjes, midden op straat muziek met DJ Bompa en live artiest. Zie ook de poster.
 


 

Woensdag 24 juni 2015:

 


Gisteren vond de rondleiding plaats op de voormalige vuilstort aan de Herselseweg. Ondanks het herfstachtige weer werd de rondleiding door zo'n 30 plaatsgenoten bezocht.
Tijdens de rondleiding werd door medewerkers van BraBoB duidelijk gemaakt wat de bedoeling is van afwerklagen, afdeklagen en glooiingen. Aan de piketpaaltjes is duidelijk te zien hoe hoog de berg nog gaat worden en dat de berg niet overal even hoog wordt. Het is de bedoeling dat er "natuurlijke" glooiingen in het terrein komen.
Het doel is dat er een gemengd natuurgebied komt met een vleermuiskelder en wandel- en mountainbikeroutes. Voordat dat echter zo ver is moeten er nog heel veel vrachten grond op de oude stort worden gereden en zijn we al snel enkele jaren verder. Zie ook enkele foto’s.
 Woensdag 24 juni 2015:
Fanfare St. Willibrordus beschikt voortaan over een nieuwe instrumentenkast in een van de ruimtes in gemeenschapshuis De Vurherd. Met name de vaak kostbare instrumenten van de slagwerkgroep kwamen nog al eens in de knel in de beperkte ruimte die tot nu toe beschikbaar was. Met medewerking van de Beheersgroep en met financiële steun van ONA is in de ruimte ‘het kantoor’ een kast gemaakt die met roldeuren kan worden afgesloten, waardoor de instrumenten veilig zijn opgeborgen en de vergaderruimte gewoon kan worden gebruikt. Met name de slagwerkgroep is heel blij met de uitbreiding van haar bergruimte voor instrumenten.
 

 


 

Dinsdag 23 juni 2015:
Van de Stichting Vrienden van de Koepelkerk kregen wij onderstaand bericht…
‘Vrijdagavond 19 juni waren we te gast bij het Veterinair Centrum Someren. Peter van Oijen, Sandra de Vreede en Niels Groot Nibbelink (alle drie Lieroppenaren) hebben ons de hele praktijk laten zien.

Ook gaven zij informatie over het ontstaan van het centrum, de organisatie, en de beleids- en kwaliteitsdoelstellingen.
Verrassende informatie was dat het centrum aan de ISO normen voldoet en dat er niet minder dan 70 mensen werkzaam zijn.
Hartelijk dank voor deze goed verzorgde avond.

Zie ook enkele foto’s van het bezoek’ en de website van de Vrienden.
 

 


 

Maandag 22 juni 2015:

 

 

 

 

 

 

Van de Jeugdcommissie van TV de Ren kregen we onderstaand bericht…
‘Beste kinderen uit Lierop…
Weet je dat wij een heel gezellige jeugdafdeling hebben bij tennisvereniging de Ren in Lierop?

Kijk maar eens op www.tv-de-ren.nl
Kom eens gratis proberen of tennis iets voor jou is! Dat kan op woensdag 24 juni, 1 en/of 8 juli van 16.30-17.30 uur.

Rackets en begeleiding zijn aanwezig.

Tot ziens op de tennisbaan!’

 

 

 

 

 


 

Zondag 21 juni 2015:

‘Come on and Go’… Onder de muzikale ‘rockklanken’ van de Vette Band, een groep enthousiaste muzikanten met 4 zangeressen uit onze regio, werd vanmorgen de vaderdag- / vakantieviering een mooie – en aparte – viering. Een volle koepelkerk genoot er zichtbaar van. Na het openingsnummer ‘Midnight train to Georgia’ werd het welkomstwoord uitgesproken door twee kinderen van Groep 8. Zij herinnerden zich hoe ze voor het eerst op school kwamen en hoe ze later vriendinnen werden. Ook hun eerste strikdiploma en hoe ze leerden lezen waren mooie herinneringen. Wat voelden ze zich groot en zeker toen ze de CITO-toets  klaar hadden.  En nu stonden ze hier en verlaten binnenkort de basisschool. Ze vonden dit gevoel best raar. Volgens pastoor Jan heeft echter alles een begin en einde en in deze dienst keken we alvast naar het einde van het schooljaar. Hij vergeleek het met een wandeling. Een wandeling van groep 1 tot groep 8. ‘Sta op en wandel’, ‘Come on and Go’….naar de grote school. Tijdens de viering trad de band en zangeressen nog diverse keren op en hadden de kinderen van Groep 3 een gedicht voor hun vaders. De slotgedachte was voor enkele kinderen die hun klasgenoten bedankten om hun lach en vreugde van elke dag en om hun aanmoedigingen en vriendschap. Ook bedankten ze hun leerkrachten voor hun hulp en geduld maar ook voor de mooie knutselwerkjes, voor de goede raad en voor de liedjes die ze mochten leren. Al met al een mooie dienst dankzij de ‘vette’ muziek van de band en zangeressen en natuurlijk van de kinderen. Een terecht applaus was hun deel. Zie ook de foto's van Wim Maas Siris.

 


 

Zondag 21 juni 2015:

 

 

Eurosjopper 2015 zit er weer op. En weer uiterst succesvol, perfecte sfeer, uitsluitend tevreden bezoekers. Hetzelfde concept weer: een vast bedrag betalen voor entree en drank, veel optredende bands in tent en op hoofdpodium en de ieder jaar meer professionele catering door Scouting Lierop. Veel werk is er de laatste week verzet door vele vrijwilligers om alles weer tip en top in orde te krijgen. Opvallend veel bands dit jaar die covers speelden maar gelukkig toch ook veel bands met eigen werk. En zoals ieder jaar weer voor elk wat wils. Ook dat maakt dit festival zo uniek, de grote verscheidenheid in bands en dus ook in publiek. En altijd zonder wanklanken. Veel hulde voor de vrijwilligers van koor Stage Fright, zij struinden de gehele dag en avond het veld af om lege bierflesjes te verzamelen. Een niet altijd prettige maar zeer belangrijke taak. Want mede door deze vrijwilligers lukt het ieder jaar weer om de vergunning te krijgen voor dit unieke festival. Weer een bewijs dat Lierop hét festivaldorp van Nederland is. Op naar Eurosjopper 2016!! Zie de foto's van de middag. Hier ook de foto's van de avond.

 


 

Zondag 21 juni 2015:
Van Petra Raijmakers kregen we onderstaand bericht...
'A.s. donderdag 25 juni verzorg ik in het Ouder & Kindcentrum Helmond de presentatie “Leren leren met plezier”.
Ouders, scholieren, studenten en docenten zijn van 19.30 - 21.30 uur van harte welkom op Europaweg 99 in Helmond. S.v.p. vooraf even aanmelden via http://www.facebook.com/events/1607498472861677/  De entree is gratis, een donatie achteraf is mogelijk’.
 


 

Zaterdag 20 juni 2015:
Ondanks de paar druppels die de afgelopen dagen vielen blijft het droog, ook in Lierop. In het beheergebied van waterschap Aa en Maas vallen soms al sloten en beken droog en de komende dagen wordt weinig neerslag verwacht. Daarom mag tijdelijk geen oppervlaktewater onttrokken worden voor bijvoorbeeld beregening of het aanvullen van vijvers. Zo beschermt het waterschap waterstanden en waterkwaliteit. Met ingang van afgelopen donderdag, 18 juni, geldt een algemeen verbod voor het beregenen uit oppervlaktewater in de districten Boven Aa en Beneden Aa.
Het afgekondigde onttrekkingsverbod geldt voor onbepaalde tijd. Het waterschap ziet toe op naleving van dit beregeningsverbod. Het beregeningsverbod geldt niet voor het beregenen met grondwater.
Het water dat er is wordt vastgehouden met stuwen en wordt verdeeld ten bate van landbouw en natuur. Er wordt extra water in ons gebied ingelaten vanuit de Maas, Peelkanalen en de Noordervaart. Op sommige plaatsen wordt extra gemaaid om de doorstroming van water te bevorderen.
Waterschap Aa en Maas kondigt dit verbod af om te voorkomen dat er te weinig water in sloten en beken overblijft. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de grondwaterstand, de waterkwaliteit en de flora en fauna. Ook kunnen oevers en kades langs deze waterlopen uitdrogen en hierdoor beschadigen.
Met het droogvallen van sloten en plassen, droogt het leefgebied van vissen en amfibieën letterlijk op. Door lage peilen warmt het water sneller op en neemt de concentratie van opgeloste stoffen en bacteriën toe. Botulisme en blauwalg kunnen zich dan eerder manifesteren. Verder heeft warm water een lager zuurstofgehalte wat kan leiden tot zuurstoftekort en mogelijk vissterfte.
Een langdurige droge periode kan schadelijk zijn voor gewassen, bomen, planten en dieren. Door de sterke verdamping, zakt het grondwaterpeil waardoor de plantenwortels op den duur niet meer bij het water kunnen.
De medewerkers van het waterschap zijn dan ook alert en voeren extra controles uit. Zij letten op werkende beregeningsinstallaties en op de waterkwaliteit.
Kijk voor meer informatie op www.aaenmaas.nl
 


 

Vrijdag 19 juni 2015:

 


Vilans, specialist in het ontwikkelen en helpen toepassen van kennis die de langdurende zorg blijvend verbetert organiseerde afgelopen maandag in Lierop een bijeenkomst waar mensen van Lierop Leeft de mogelijkheid kregen om over hun ervaringen te vertellen. Een interessante en waardevolle avond, waarbij deze naast de grote hoeveelheid data ook nieuwe inzichten opleverde. Voor Vilans, maar vooral ook voor de mensen van Lierop Leeft. Voor meer informatie verwijzen wij graag door naar de website van Lierop Leeft.
 Vrijdag 19 juni 2015:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nog 2 dagen kan er opgegeven worden voor het 3-Sloten Beach/Greenvolley toernooi dat op 28 juni op het programma staat. Zie ook het nieuws van 27 mei.
 Vrijdag 19 juni 2015:
Hallo wij zijn Marissa Veenstra en Dana van Lieshout. Wij willen graag de dansmarietjes gaan trainen.

Lijkt het je leuk om erbij te komen?

Hou je van dansen en plezier maken en ben je 7 jaar en ouder? Laat het ons weten of via Marjan van Eijk: mamvlieshout@hotmail.com  / 0492-331123.
We willen graag trainen op dinsdag of woensdag. Geef daarom ook je voorkeur op. Tot snel.
 

 

 

 

 

 

 


 

Donderdag 18 juni 2015:
Een 15-jarige Lieroppenaar is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een leerstraf voor het verspreiden van een naaktfoto van een 13-jarig meisje. (Bron Eindhovens Dagblad). De jongen verstuurde de foto met zijn mobiel naar een onbekend aantal personen. Hij moet nu de cursus Respect Limits volgen, waarin hij wordt geconfronteerd met de gevolgen van zijn gedrag.
 Donderdag 18 juni 2015:
Donderdag 25 juni kunnen werkzoekenden uit Asten en Someren aansluiten bij een boswandeling om met andere werkzoekenden in gesprek te gaan. Ervaringen uitwisselen en elkaar voorzien van adviezen kan tijdens een wandeling heel ontspannen en leerzaam werken. De wandeling is bij het Keelven in Someren en duurt ruim een uur. U kunt meedoen door op 25 juni om 09.30 uur te melden bij Onis, locatie de Ruchte (eerste verdieping), Carien van Eijden. www.oniswelzijn.nl
 


 

Woensdag 17 juni 2015:
Gisterenmiddag is in een boerderij in Lierop aan de Stipdonk een hennepkwekerij van rond de 1000 planten ontdekt omdat de stoplichten in de nabijheid van de boerderij niet meer werkten. De reden was dat de kwekerij illegaal stroom aftapte van de verkeerslichten. Een verdachte is aangehouden.


 Woensdag 17 juni 2015:
Van Linda van Gemert kregen we het verzoek onderstaand bericht te plaatsen…
‘Nr. 1 organiseert op vrijdag 26 juni samen met de organisatie UR You Are een jongerenfeest onder de titel Sunny Haert in Lierop.

Luister naar de dikke beats van QWZX, Brand New, Barry Lebritzky, Lethal x MC Efrin & DreamBeatz.

Dus trek je zomerse outfit aan en kom lekker feesten onder het genot van lekkere drankjes!’. Zie ook de poster.
 

 

 Woensdag 17 juni 2015:

 


Het materiaal is al onder weg maar Bert en zijn collega’s moeten nog even wachten voordat ze afreizen naar Brazilië.
Drie man sterk is het bouwteam, dat mag deelnemen aan het WK voor beroepen, de zogenaamde WorldSkills. Deze vinden plaats van 11 t/m 16 augustus in Sâo Paulo, Brazilië.
Bert van Heugten (21), Aart Juffer (22) en Jasper Luft (20) hebben vorige week keihard geoefend. Ieder in zijn eigen vakgebied en alle drie met een flinke staat van verdiensten.
Bert van Heugten, leerling metselen van ROC ter AA en Bouw Infra mensen Mierlo, werd zowel in 2013 als in 2014 Nederlands Kampioen Metselen. Op het EK 2014 in Lille behaalde hij een medaille voor excellent vakmanschap, omdat hij boven de gemiddelde norm van 500 punten scoorde.
Aart Juffer vertegenwoordigt het Deltion College in Zwolle. Ook deze leerling tegelzetten heeft de nodige titels in de wacht weten te slepen. Hij wist een eerste plaats te veroveren met het NK in 2013 en 2014 en werd derde met het EK 2014 in Lille.
Jasper Luft is met zijn twintig jaar de jongste van het drietal. Hij won het NK timmeren in 2013 en 2014 en werd eerste met het EK in Lille. Hij strijd voor de eer namens Bouwmensen Twente.
De drie veelbelovende studenten sloten deze week hun laatste trainingsweek af, die plaatsvond op het terrein van Bouw Infra mensen Mierlo. Metselinstructeur Marcel van den Berkmortel vertelt: “Deze jongens zijn echte vakkanjers! Zij kunnen onder hoge druk presteren. Ze tonen technisch inzicht, werken efficiënt en zijn effectief met gereedschappen en machines. We hebben tijdens vier trainingsweken flink aan precisie en tempo gewerkt. Deze jonge vakmensen strijden ieder in verschillende vakgebieden om de titel ‘beste vakman van de wereld’, en ze maken stuk voor stuk een goede kans op een podiumplek.”
Tijdens het WK in Sâo Paulo Brazilië strijden leerlingen van beroepsopleidingen uit zeventig verschillende landen, in diverse disciplines tegen elkaar. Zij krijgen 22 uur de tijd, verdeeld over vier dagen, om hun opdracht uit te voeren.
Foto van links naar rechts: Aart Juffer, Bert van Heugten en Jasper Luft.
 


 

Dinsdag 16 juni 2015:

 


Gisterenmorgen is op het schoolplein van het Rendal de boombank onthuld die Groep 8 als afscheidskado heeft gerealiseerd voor de school. Het initiatief kwam van een ouder, Désiré Laros. Het idee was er om de bank op te knappen en daarvoor werd Groep 8 gevraagd. Met 4 vertegenwoordigers van Groep 8 is regelmatig overleg geweest. Inclusief het vinden van sponsors werd het een project van enkele weken en naast de bank werd ook de boom ‘aangekleed’. Jan van Doorn was degene die de kinderen de weg wees bij de bank en enkele bewoners van Henricushof deden het breiwerk voor de boom. De bewoners zijn zo enthousiast geworden dat ze nog meer breiwerk voor school of park gaan maken. De leerlingen hebben hun naam op de bank gezet en hun foto’s hangen in de boom. Rob Fritsen van Siris maakte de foto’s.
 Dinsdag 16 juni 2015:
Op zaterdagavond 4 juli van 23.30 uur tot 2.00 uur komen de lopers van de Kennedymars door Lierop. Hier worden de lopers gescand en voorzien van eten en drinken. Daarvoor worden nog enkele vrijwilligers gezocht. Wie het leuk vindt om hierbij de helpen kan zich aanmelden bij Annie van Bommel, tel 0492-331632/06-51984504 of per email vanbommel.annie@gmail.com.
 Dinsdag 16 juni 2015:

 


Mannenkoor A Capella organiseert op zondag 28 juni van 11.00 tot 15.00 uur een vlooienmarkt en kledingbeurs aan de Van Dongenstraat te Lierop.
Een veelheid aan gebruiksvoorwerpen, fietsen, tuinspullen, vakantiespullen, hebbedingetjes, speelgoed en nog tal van andere goed bruikbare materialen wordt al vroeg in de morgen op een van de vele kramen te koop aangeboden. Verder is er veel goed en draagbare kleding in diverse maten verkrijgbaar. Nostalgische voorwerpen worden door de veilingmeesters op een speciale plek met opbod verkocht.
 


 

Maandag 15 juni 2015:
Van Frans van Vroonhoven ontvingen wij op onze redactie een link van B-Riders voor woon-/werkverkeer subsidie als je gaat fietsen tijdens de spits. Als je meer dan 4 km van je werk woont en gaat fietsen kun je 10ct per km subsidie krijgen van de provincie Brabant!! B-Riders is onderdeel van het programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincie Noord-Brabant. Doel is een duurzame gedragsverandering voor een betere bereikbaarheid van de Brabantse steden. Zie www.b-riders.nl  en pak je voordeel!
 Maandag 15 juni 2015:
A.s. zondag 21 juni vanaf 10.45 uur is het weer koffiedrinken in Henricushof. Ook dit wordt weer georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft.

Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor wat lekkers bij de koffie of de thee en Bloemboetiek Gubbels zorgt voor het bloemetje op de tafels.
Zie ook de uitnodiging.
 Maandag 15 juni 2015:
Er komen steeds meer geslaagde Lieroppenaren binnendruppelen.

Deze worden dagelijks genoteerd bij het eerste geslaagdenbericht van zaterdag 13 juni. Kijk maar…
 Maandag 15 juni 2015:

 


Het straattoernooi ‘nieuwe stijl’ is iedereen goed bevallen. Met dank aan de organisatie Harm Sweegers en Tim Driessen. De weergoden zaten natuurlijk ook mee maar dat was niet de enige reden dat het toernooi als geslaagd de boeken in gaat. Knap dat er nog een vrije zondag gevonden werd om dit te organiseren. Hopelijk wordt dit toernooi in deze vorm als afsluiter van het voetbalseizoen een traditie. Zou mooi zijn!
Om half elf begon de jeugd aan hun wedstrijdjes waarbij ook de korfballertjes niet vergeten werden. Bovendien was er een nieuw spelelement toegevoegd: Voetgolf. De kinderen werden aangemoedigd door vele ouders en andere belangstellenden. Aan het enthousiasme te zien zou het zomaar kunnen dat de F’jes er in de nieuwe competitie enkele spelertjes bijkrijgen. In de middag kwamen de senioren in de (kunst)wei. Bijna alle Lieropse straten waren vertegenwoordigd al was er hier en daar wel behoorlijk gefuseerd maar dat is tegenwoordig op meer gebieden noodzaak. Er werd vooral sportief gespeeld. Zo vertelde een scheidsrechter dat hij niet één keer voor een vrije trap had hoeven te fluiten en dat gold misschien ook wel voor zijn collega’s. Uitslagen volgen zo snel mogelijk. De Hemelaar/Drievennestraat wonnen bij de senioren. Zou het dan toch aan de shirtjes liggen dit jaar?

Zie ook de foto's.
 Maandag 15 juni 2015:
Een verslag van de voorlichtingsavond over alcohol en drugs welke de werkgroep Opvoeden en Opgroeien van dorpscoöperatie Lierop Leeft op 19 mei organiseerde staat inmiddels op de website van Lierop Leeft. Ook de presentatie van Rolf Pelleboer, oud-specialist in het behandelen van kinderen met een alcoholprobleem is daar te lezen evenals de reacties van enkele aanwezige kinderen. Kijk maar…
 


 

Zondag 14 juni 2015:
Namens de kinderliturgiegroep stuurde Anke van de Nieuwenhof onderstaand bericht…
‘Groep 8 van de basisschool sluit binnenkort de basisschoolperiode af met een heuse “Rockviering’’. Het wordt een hippe viering met veel popmuziek, gespeeld en gezongen door de live-band “De Vette Band’’. In deze viering wordt niet alleen maar stilgestaan bij het afscheid van groep 8-ers, óók groep 3 doet iets speciaals voor “Vaderdag”. Kortom, een aanbeveling voor iedereen.
We hopen dat veel jongens en meisjes, maar vooral uit groep 8, hier naar komen luisteren, om zo voor de laatste keer als groep samen te zijn in de Lieropse kerk. En breng vooral ook jullie papa’s en opa’s mee!
De viering is op ZONDAG 21 juni om 10.00 uur. Come on and Go!’
 Zondag 14 juni 2015:

 

 

Eurosjopper 2015 zit weer nagenoeg ‘vol’. De laatste kaarten worden geactiveerd en als dat niet snel gebeurd kan het wel eens te vol zijn om nog binnen te komen. Op zaterdag 20 juni is het zover. Het beloofd weer een fantastische editie te worden met een steeds hoger niveau aan (regionale) bands.
Zoals menig orkestlid al weet is het Eurosjopper festival het feest van en voor bands. Dit jaar kun je voor wederom € 20,- gratis drinken en genieten van de vele bands.
De Line Up van dit jaar is HIER te zien op de website van Eurosjopper.

Zie ook de foto’s die slaponline vorig jaar maakte.
 Zondag 14 juni 2015:
Van Anita Hurkmans kregen wij onderstaand bericht….
‘Dinsdag 30 juni is er als afsluiting voor de vakantie-tijd een gezellige barbeque voor 55 plussers in Henricushof.
Liefhebbers kunnen zich tot uiterlijk donderdag 25 juni opgeven via lieropbuurtondersteuning@live.nl
Zie het menu en de uitnodiging waarin ook een antwoordstrookje dat je kunt inleveren bij de Dorpsondersteuning (in de brievenbus in de entreehal bij Henricushof). Graag verneem ik of jullie aan willen schuiven....’
 

 Zondag 14 juni 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie won Topparty de wedstrijd in de nacompetitie hoofdklasse tegen DeskaMarkt8 met 4-1. Bij deze wedstrijd stond niets meer op het spel. Na de 0-1 voorsprong van DeskaMarkt8 stond Topparty binnen 2 minuten voor door doelpunten van Roel van de Laar en Bert Meeuws, 2-1. In de laatste 3 minuten bepaalden Ralf van de Laar en Bert Meeuws de uitslag op 4-1 voor Topparty. Hierdoor blijft Topparty in de eerste klasse.
 


 

Zaterdag 13 juni 2015:

 


Door het vrij droge weer van de laatste maanden is het brandgevaar nog steeds erg groot! Gisteren tegen de middag hebben voorbijgangers op Starven waarschijnlijk een grote bosbrand voorkomen door tijdig de brandweer te waarschuwen en zelf het door hen opgemerkte brandje alvast zoveel mogelijk met zand te blussen totdat de brandweer arriveerde (foto Stefan Vlemmix Siris).
 Zaterdag 13 juni 2015:
De eerste Lieropse geslaagden zijn weer bekend. Hieronder de namen die op het Varendonck-College slaagden voor…
- VMBO kaderberoepsgerichte leerweg Techniek:
Harm Gubbels, Rens Hurkmans en Boy van Lieshout.
- VMBO gemengde leerweg:
Laura van Bussel, Ruben Mars, Koen Pastor en Stef van de Wijnboom.
- VMBO theoretische leerweg:
Lonneke Basten, Suzanne Heijblom, Donna Verbeek en Nikki van Winkel.
Varendonck-College, locatie Asten
- HAVO, aantal geslaagden:
Neele van Beers, Matthijs Berkvens, Ric Brinkmann, Ilse Duijmelinck, Kim van den Eijnde, Rick Emonds, Kim Hesius, Robin van Heugten, Emiel Kuijpers, Frenk Mennen, Eefje van Stiphout, Karlijn Verhees en Britt Verstappen.
- Atheneum tweetalig:
Ilse Knoops en Julia Mars.
- Atheneum:
Rik van Berlo.

Jan van Brabant Helmond

- HAVO

Marc-Antoine Wolters en Jochem van den Nieuwenhof

Het Kwadrant

- VMBO basis techniek breed

Luc Bankers

- Citaverde Horst

VMBO basis plantenteelt

Corné van den Einden

 

De geslaagde Lieropse examenkandidaten van het Varendonck-College voor het tweede tijdvak voor
-HAVO
Tom van Oosterhout LIEROP

Wij feliciteren deze geslaagden alvast met het behaalde resultaat en wachten op de andere geslaagden.
Als er nog geslaagden zijn die we gemist hebben dan horen we het graag.
Stuur maar naar nieuws@slaponline.nl

 


 

Vrijdag 12 juni 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week, met naast de vaste informatie o.a. in het kader van energiebesparing het vervangen van koelkasten en vriezers en beoordeling aanmeldingsnotitie Kerkenhuis ongenummerd voor het oprichten van een motorcrossterrein van MAC Lierop.
Kijk maar…
 Vrijdag 12 juni 2015:
Op maandag 29 juni 2015 van 20.00 tot 22.30 uur organiseert de werkgroep Wonen van Dorpscoöperatie Lierop Leeft in gemeenschapshuis de Vurherd een informatieavond die in het teken zal staan van Wooncomfort, met als aandachtspunten energie en welzijn. Bijzonder interessant voor mensen die nieuw gaan bouwen of een bestaande woning willen aanpassen en/of energie zuinige maatregelen willen nemen.
Deelname aan deze bijeenkomst is voor iedereen gratis toegankelijk.
De sprekers op deze avond zijn Ans van der Velden, voorzitter van ZummerePower en Maria van Roosendaal, voorzitter van VAC Asten-Someren.
Zie de hele informatie op de website van Lierop Leeft.
 Vrijdag 12 juni 2015:
Van Truus van Otterdijk kregen we onderstaand bericht….
‘Op donderdag 25 juni organiseert Onis Steunpunt Mantelzorg een bezoek aan het Zorghotel Vitassist in Helmond, aan de Scheepsboulevard 2 in Helmond. Het bezoek begint om 13.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. U wordt rondgeleid in het hotel en krijgt een presentatie. Het bezoek geeft u een indruk van wat het zorghotel te bieden heeft en of dat past bij wat u zoekt.
Heeft u interesse? Aanmelden kan tot 20 juni via Onis, steunpunt Mantelzorg Truus van Otterdijk tel. 0493 441246 of via email; t.vanotterdijk@oniswelzijn.nl
Deelname is gratis, vervoer naar het hotel op eigen gelegenheid. We verzamelen om 13.30 uur bij de ingang.
Vragen? Bel het Onis steunpunt mantelzorg 0493 441246 of 0493 441253
 


 

Donderdag 11 juni 2015:

Van Groep 8 van basisschool 't Rendal kregen we onderstaand bericht...
'Wij nodigen u uit om maandag 15 juni om 9.00 uur naar basisschool ’t Rendal in Lierop te komen om samen met de school te kijken naar de onthulling van de boombank die gemaakt is door groep 8!
Wij hebben hard gewerkt! Onder andere: getimmerd, geverfd, gebreid, foto’s gemaakt en veel sponsors gezocht.
Het is een super leuk cadeau geworden als afscheid voor de school waar iedereen op school nog lang plezier van zal hebben!
 


 

Donderdag 11 juni 2015:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog 10 dagen kan er opgegeven worden voor het 3-Sloten Beach/Greenvolley toernooi dat op 28 juni op het programma staat. Zie ook het nieuws van 27 mei.
 Donderdag 11 juni 2015:

 


Van Martijn Thijs kregen we onderstaand bericht dat we graag integraal plaatsen (bijgaande foto vonden we bij het verslag van het selectieweekend in 2011)….
‘Beste Slaponline redactie,
Voor mijn master thesis ben ik op zoek naar mensen die mee willen doen aan mijn onderzoek. Dit onderzoek kan eenvoudig via de computer uitgevoerd worden en neemt ongeveer 7 minuten van de mensen hun tijd in beslag. Aangezien er dagelijks veel mensen op SLAPonline kijken en ik mijn mede-Lieropenaren graag in mijn onderzoek zou willen betrekken, de vraag of jullie een link van mijn onderzoek op jullie site willen plaatsen. Ik heb in totaal minimaal 388 respondenten nodig maar meer is altijd beter!’
Namens de redactie van slaponline steunen we Martijns verzoek van harte en we hopen dat er vele Lieroppenaren Martijn willen helpen om zijn doel te bereiken. Wij gingen je voor.
De link van het onderzoek is als volgt: https://tilburgss.co1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_0DJUTemhkzhWtet
 Donderdag 11 juni 2015:

 


Woensdag 10 juni 2015:

Sinds dit jaar is het straatvoetbaltoernooi dat a.s. zondag 14 juni op sportpark de Renkant gehouden wordt ook voor senioren. Met het straatvoetbaltoernooi wordt het voetbalseizoen op de Renkant afgesloten. Nieuw dit jaar is het voetgolf bij de senioren (zie het totale programma bij de senioren die in de middag starten). De junioren beginnen al in de morgen (zie de informatiebrief aan de ouders en de teamindeling.

Wij hopen u graag dan te zien!' De junioren starten om 10.30 en de senioren om 14.15 uur.

 Woensdag 11juni 2015:
Van de scouts en hun leiding kregen we onderstaand bericht…
‘Na vele jaren trouwe dienst als leiding bij de "scouts" van Scouting Lierop heeft Willy Manders, alias: voorzitter, de Don en ex penningmeester, ons helaas verlaten! Op dinsdag 2 juni werd hij nog één keer op de proef gesteld en moest hij verschillende spellen doen tegen de kinderen van de scouts! Af en toe wist hij wel te winnen maar over het algemeen waren de kinderen toch beter. Hij had uiteindelijk toch nog "net" genoeg punten bij elkaar weten te sprokkelen om zijn cadeau te mogen ontvangen!! Gelukkig zal hij ons met de weekenden en de kampen nog vergezellen! Willy, namens alle scouts en de leiding heel erg bedankt voor je velen jaren als leiding!
 


 

Woensdag 10 juni 2015:

 


Vrijdag vertrekt een bijna voltallig koor Stage Fright voor een feestelijk weekend naar Gent. Het koor bestaat 30 jaar en de leden gaan dat vieren met een gezellig samenzijn in België. Een speciale jubileumcommissie heeft een daverend programma gemaakt en pakt uit met ‘Stage Fright wordt Stage Flight’. De ruim 60 koor- en comboleden zijn het afgelopen half jaar al bestookt met raadsels, cryptische omschrijvingen en een filmpje die een tipje van de feestsluier hebben opgelicht. Het Lierops gemengd koor komt overigens 28 november met een speciaal jubileumconcert op het podium van De Vurherd. Noteer dat alvast in uw agenda.
 


 

Dinsdag 9 juni 2015:
De werkgroep Goede Doelen Week laat weten dat de gezamenlijke collecte voor de 10 goede doelen in Lierop wederom een groot succes is geworden. Er werd maar liefst € 9174,96 geschonken! De organisatie is erg tevreden met dit bedrag en zal er voor zorgen dat het geld bij de deelnemende goede doelen terecht komt.
Lierop heeft wederom laten zien waarin een klein dorp groot kan zijn!
Hieronder de netto opbrengst per goed doel:
Maag-Lever-Darm stichting € 923,85 – Reuma fonds € 857,58 – Hartstichting € 1083,70 – Nationaal Epilepsie fonds € 647,00 – Rode Kruis € 834,75 - KWF-Kanker-bestrijding € 1493,90 - Nierstichting € 779,00 - Diabetes € 663,25 - Ziekentriduüm € 883,57 - Oranjecomité € 1008,36.
Namens alle goede doelen danken wij alle inwoners voor hun giften en de vrijwilligers voor hun spontane medewerking.
Iedereen is blij met het initiatief van de gezamenlijke collecte, de inwoners en de collectanten. Volgend jaar gaan we er weer voor! Hartelijk dank!!!
 


 

Maandag 8 juni 2015:
We kwamen erachter dat er op de website mijnwoordenboek.nl ook plaats is voor dialecten. Ook het Lierops dialect is daar te vinden. Het Lieropse dialectenwoordenboek bevat 9 gezegden, 69 woorden en 1 opmerking. Alle woorden zijn toegevoegd door de bezoekers van de site. Als iets niet klopt of ontbreekt kun je het zelf toevoegen of wijzigen. Log dan in of meld je daarvoor aan in de rechterkolom. Kijk maar.
 


 

Zondag 7 juni 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie heeft Educontract het verblijf in de hoofdklasse veilig kunnen stellen. Tegen Greenco bouwde Educontract een mooie 3-0 voorsprong op in de eerste 20 minuten. Nadat Greenco tegen scoorde ging Educontract over op de vertragingstactiek die niet lukte. Greenco kwam terug tot 4-3 in de 28e minuut. In de slotminuut kreeg een speler van Educontract de groene kaart omdat hij totaal onnodig de bal wegtrapte. In die slotminuut maakte Greenco de gelijkmaker. Voor Educontract scoorden Ruud van den Hurk (2x), Dirk van Vlokhoven en Rik Duijmelink.
Educontract trok lering uit de vorige wedstrijd en ging er tegen Topparty vol tegenaan. Dit resulteerde in een dikke 8-1 overwinning. Dirk van Vlokhoven (2x), Ruud van den Hurk (4x), Rik Duijmelink en Axel van den Biggelaar maakten de doelpunten voor Educontract. Bert Meeuws redde bij 4-0 de eer voor Topparty.
Door deze resultaten en onderstaande uitslag heeft Educontract deze nacompetitie gewonnen en blijft derhalve in de hoofdklasse komende seizoen. Proficiat.
Vervolgens moest Topparty aantreden tegen Greenco. Bij winst van Greenco zou het doelsaldo bepalend zijn. In de 7e minuut opende Luuk Versteegden de score voor Topparty. Nog in dezelfde minuut maakte Bram van Bussel er 1-1 van. Er ontspon zich een lekkere zaalvoetbalwedstrijd met veel spanning. In de 13e minuut kwam Greenco op 1-2 door Bas Boonman. Acht minuten later tikte Ralf van de Laar de bal binnen, 2-2. Met nog vier minuten te gaan kwam Greenco weer op voorsprong door een treffer van Bas Boonman. Met volle inzet ging Topparty op zoek naar de gelijkmaker. Met nog 40 seconden te gaan punterde Luuk Versteegden de gelijkmaker alsnog binnen, 3-3.
 


 

Zaterdag 6 juni 2015:

 


Mannenkoor A Capella organiseert op zondag 28 juni van 11.00 tot 15.00 uur een vlooienmarkt en kledingbeurs aan de Van Dongenstraat te Lierop. Een veelheid aan gebruiksvoorwerpen, fietsen, tuinspullen, vakantiespullen, hebbedingetjes, speelgoed en nog tal van andere goed bruikbare materialen wordt al vroeg in de morgen op een van de vele kramen te koop aangeboden. Verder is er veel goed en draagbare kleding in diverse maten verkrijgbaar.
Nostalgische voorwerpen worden door de veilingmeesters op een speciale plek met opbod verkocht.
In verband met de organisatie van de vlooienmarkt en kledingbeurs kunnen de inwoners van de gemeente Someren nog tot zaterdag 20 juni goed bruikbare vlooienmarktspullen aanmelden bij Piet van Oosterhout 0620856441 / Jo Dat 0650503823 / Henk Nijeboer 0653122857, dan worden deze zo spoedig mogelijk opgehaald.
Met dank … en tot ziens op onze vlooienmarkt van zondag 28 juni in het centrum van Lierop.
 


 

Vrijdag 5 juni 2015:
Morgen, zaterdag 6 juni wordt er weer gebruikte kleding en schoenen opgehaald door diverse verenigingen. Zet de gebruikte kleding en schoenen in zakken of dozen aan de weg. Vanaf 9 uur wordt begonnen met ophalen.
 Vrijdag 5 juni 2015:
De werkgroep wonen van Dorpscoöperatie Lierop Leeft heeft actie ondernomen met betrekking tot de huurmogelijkheden in Lierop en met name voor jongeren. Lees de informatie op de website van Lierop Leeft.
 Vrijdag 5 juni 2015:

 


Vele sirenes en een grote rookwolk waren ook in Lierop te horen en te zien van een grote uitslaande brand op het industrieterrein in Helmond. Willie van der Sanden maakte er enkele foto’s van.
 Vrijdag 5 juni 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week, met naast de vaste informatie o.a. informatieavond over kinderopvang en peuterspeelzaalwerk, hulp bij vegen van wegen enz. Kijk maar…
 


 

Donderdag 4 juni 2015:

De Goede Doelen enveloppen zijn gisteren en dinsdag zoveel mogelijk opgehaald.

Voor diegenen die onverhoopt niet thuis waren en toch willen doneren is het nog mogelijk om hun enveloppe in te leveren in de Goede Doelen emmer die bij de SPAR staat.
 

 


 

Donderdag 4 juni 2015:
Na een maand uitleen van medische hulpmiddelen is de organisatie hiervan dik tevreden.

Lees maar op de website van Lierop Leeft.
 

 Donderdag 4 juni 2015:

 


Op Siris was afgelopen weekend een film te zien onder de titel ‘Someren in beelden’. De film is uitgebracht in 1989 en er zijn hierin ook fragmenten uit Lierop te zien.
De film is samengesteld door heemkundekring De Vonder Asten-Someren. Kijk maar…
 


 

Woensdag 3 juni 2015:
In de gemeente Someren wordt vanaf 1 januari nog maar één keer per vier weken het restafval opgehaald. Ook wordt de groencontainer in het buitengebied alleen nog maar op afroep opgehaald.
De gemeenteraad besloot op donderdag 28 mei tot deze maatregelen.
Daarnaast komt er ook een speciale groene vuilniszak waarin plastic, blik en drankenkartons aan de straat kunnen worden gezet.
De bedoeling is dat in 2020 de Somerenaren minimaal 75% van hun afval scheiden. Uiteindelijk streeft de gemeente naar een scheidingspercentage van 95%.
 Woensdag 3 juni 2015:
Van Huub van den Eijkhof kregen we weer de resultaten van de Roovere schutters bij de Kringwedstrijden van het Onze Lieve Vrouw v/d Zeven Weeën.
Personeel: 3e Angel van Moorsel; Vrije Hand: 2e Guus v/d Ven, 3e Ad Vlemmix.
Viertal: 1ste Gilde Onze Lieve Vrouwe v/d Zeven Weeën. Schutters: 1 Angel van Moorsel, 2 Thieu Scheepers, 3 Ad Vlemmix, 4 Willie Donkers.
Puist: 1e Ad Vlemmix, 2e Willy Looymans, 5e Thieu Scheepers, 6e Willie Donkers.
 


 

Dinsdag 2 juni 2015:
Van de leiding van de scouts kregen we onderstaand bericht…
‘Afgelopen weekend zijn de scouts naar de Fundays geweest. Deze keer was de locatie Duinrell in Wassenaar. Als bonus mochten de 4 oudste welpen, Boudewijn, Ravi, Teun en Decan mee. Ook onze explos waren van de partij.
Ondanks de regenachtige zondag was het weer een top weekend. Helaas hadden Julia en Renee iets te hard gespeeld. Maar na een wat uurtjes in het ziekenhuis, veel pleisters en verband moesten ze nog steeds lachen. Veel beterschap namens iedereen. Op naar het zomerkamp….’
 Dinsdag 2 juni 2015:
In samenwerking met koor Invite uit Deurne brengt de Slagwerkgroep een concert ten gehore op zaterdag 6 juni. Ook de jeugd, Young Dynamic slagwerk, speelt mee. U bent van harte welkom in de Vurherd v.a. 20.00 uur. De entree is gratis dus kom gezellig een kijkje nemen. Tot dan! Zie ook het nieuws van 11 mei voor meer info.
 Dinsdag 2 juni 2015:

 


A Capella, is een ambitieus mannenkoor, dat sinds de oprichtingsdatum van 12 oktober 1966, nog steeds iedere uitdaging aandurft. En daar staat het Lieropse koor al bijna vijftig jaar om bekend. Wie dat zelf wil horen kan terecht op het Caratconcert te Helmond.
Tijdens het concert van zondag 14 juni verzorgen vanaf 12.00 uur de muziekgezelschappen mannenkoor A Capella uit Lierop en de Seniorenharmonie Helmond een gezamenlijk optreden onder leiding van dirigent Marion van Eijk en het koor wordt daarentegen ook begeleid door pianist Rob Dommisse. Zie hier meer info…
 Dinsdag 2 juni 2015:
Weer een dienst van de dienstenveiling is uitgevoerd. Tijdens de dienstenveiling, welke georganiseerd werd tijdens het gildefeest van St Antonius abt in 2014, kregen alle aanwezigen die voor 20.00 uur aanwezig waren een lot voor een verrassingsdienst. Deze verrassing hield in met 15 personen Koningschieten op schietterrein de Roovere en werd gewonnen door Marjon de Vries. Afgelopen zaterdag werd er door 15 personen geschoten op de vogel. Na een spannende strijd werd de vogel na het 151e schot naar beneden geschoten. Het was Marcel Aben die de laatste splinter met een precisieschot wist te raken en daarmee de koning van de dienstenveiling werd. Zie ook enkele foto’s.
 


 

Maandag 1 juni 2015:

Van Jo Reijnders kregen we onderstaand bericht….
‘De Koepelzangers ontvingen na het zingen van de mis in Ommel heel veel positieve reacties.

Op het einde van de mis vroeg de priester nog een “lang zal ze leven“ te zingen voor de aanwezige 103 jarige oud inwoonster van Lierop Dien Berkers.

Ze kreeg vele felicitaties en handen gedrukt en herkende ook nog enkele mensen.
Na de mis hebben “De Koepelzangers” nog enkele gezellige uurtjes doorgebracht in café Nelly v. Oosterhout. Nelly en Wim hartelijk dank voor de tractatie. Top!!’
 Maandag 1 juni 2015:
Van Huub van Stiphout kregen we onderstaande mededeling….
‘Op zondag 21 juni is er van 10.00 tot 16.00 uur een Vlooienmarkt op het parkeerterrein bij Café Huub van Stiphout aan de Stipdonk 40 in Lierop. Er is van alles te koop! Kinderspeelgoed, boeken, kinderkleding, bloemen en planten en diverse andere spullen. Er zijn nog enkele kramen beschikbaar én plaatsen voor kofferbakverkoop.
Inlichtingen bij G. v.d. Linden, tel 0492 535715 - 06 24880328 of bij cafevanstiphout@hotmail.nl’.
 


 

Zondag 31 mei 2015:

 


Van Wiljan Kornuijt kregen we onderstaand bericht over de afsluiting van het seizoen van de veteranen en de winnaar van de Piet Slegers wisseltrofee…
‘Na een jaar vol zware ontberingen zijn we dan bij het einde van dit seizoen gekomen. De vele veroverde punten zijn een verdienste van de tactische plannen van Louis van de Ven en een onverzaakte inzet van de vele veteranen. Deze inzet komt echter niet zomaar. Daar gaan vele zware en intensieve maar zeker gezellige trainingsavonden aan vooraf.
Elk jaar wordt er bijgehouden welke veteraan zijn grenzen verlegd, wie tot het gaatje gaat of sterker nog, wie doortrekt waar anderen afvallen. Ook dit jaar was er weer een ware titanenstrijd op het trainingsveld. Waar de lagere senioren verstek lieten gaan of de selectie aan tactische scholing afwerkte, daar legden veteranen elke donderdagavond de basis voor een succesvol 2014/2015. Vele veteranen kwamen trainen over verschillende avonden, echter één veteraan stak hier bovenuit.
De winnaar van de Piet Slegers Wisseltrofee is dit seizoen een oude bekende winnaar. Proficiat Jan Bekx! Een voorbeeld voor de jeugd(ige veteranen). Zijn ervaring, techniek, opkomst en inzet is de weg naar het succes. De veteranen hopen volgend jaar weer van jouw opkomst te mogen genieten’!
Naast de uitreiking van de Piet Slegers Wisseltrofee werd het gisterenavond een ‘speciale’ afsluiting van het seizoen op sportpark de Renkant waar de veteranen aantraden tegen hun zonen. Voor de veteranen bleek hun kroost net een vliegenplaag te zijn. Ze doken overal op en ze waren nauwelijks ‘te vangen’. Coach Jos van Heugten werd zelfs overmoedig door de oudste zonen van het veld te halen en het op te laten lossen door de 7 jongsten die de oudjes ook met zevenen van het kastje naar de muur lieten lopen. De einduitslag was uiteindelijk 3-1 in het voordeel van de kleintjes. Enkele foto’s zijn te zien in onze slapgalerij.
 Zondag 31 mei 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie steeg DeskaMarkt 8 in de eerste klasse een plaatsje door in een sportieve wedstrijd met 5-2 te winnen van Jagershuis. Voor Jagershuis scoorden Bas van de Wittenboer en Marwin Roefs.
Topparty moest de nodige inspanningen doen om Loomans te verslaan. In de 10e minuut scoorde Ralf van de Laar 2x, 0-2. Loomans kwam tussen de 15e en 18e minuut terug tot 2-2. In de laatste 10 minuten was Topparty succesvol door Ralf van de Laar en Bert Meeuws, 2-4. Topparty sloot hiermede een mindere fase van de competitie af met een overwinning.
In de nacompetitie hoofdklasse leed 1e klasser DeskaMarkt8 een 1-5 nederlaag tegen hoofdklasser Educontract. In de beginfase waren beide teams aan elkaar gewaagd en werd er voorzichtig gespeeld. DeskaMarkt8 kwam in de 13e minuut op 1-0. Vanaf de 20e minuut trok Educontract het initiatief naar zich toe en won met 1-5 door doelpunten van Dirk van Vlokhoven, Tom Tiebosch, Wiljan Kornuit, Rik Duijmelink en Axel van den Biggelaar.
 


 

Zaterdag 30 mei 2015:
Gisteren zijn in Lierop de Goede Doelen enveloppen bij de inwoners van Lierop bezorgd. In de enveloppe zit een begeleidingsbrief en een formulier met de goede doelen. Je kunt op het formulier invullen welk bedrag je aan welk goed doel wilt geven. Het invulformulier kun je vervolgens samen met het totaalbedrag contant in de ‘Goede Doelen envelop’ stoppen. Dit gebeurt anoniem, dus je hoeft geen naam te melden.
De envelop (dichtgeplakt) wordt dinsdag 2 juni tussen 17.00 en 20.00 uur door twee collectanten uit Lierop opgehaald. Zij kunnen je een legitimatie laten zien van de “Goede Doelen Week”. Mocht je dinsdag niet thuis zijn dan komen de collectanten op woensdag dezelfde tijd nog eens langs.
WILT U AUB ZORGEN DAT DE ENVELOP KLAAR LIGT VOOR DE COLLECTANTEN?
- De werkgroep zorgt ervoor dat uw bijdrage op de juiste plek komt.
- De resultaten leest u deze maand op slaponline en siris.
- Wij hopen wederom op uw medewerking.
Alvast hartelijk dank! Voor vragen: Riky Peeters, telefoon 0492 331620.
 Zaterdag 30 mei 2015:
Heb jij een goed idee waarmee je de leefbaarheid in jouw omgeving kunt verbeteren?
Dan biedt het Peelnetwerk jou de kans om dit idee daadwerkelijk uit te voeren. Meld je voor 13 juli aan voor de Peeltrofee en win € 5.000 om het idee te realiseren.
De Peeltrofee is een prijs die ieder jaar wordt uitgereikt door het Peelnetwerk, de samenwerkingsorganisatie voor een vitale groene ruimte in De Peel.
Vorig jaar won WiSH Outdoor uit Laarbeek de Peeltrofee, met de realisatie van een popfestival van nationale allure. Dit jaar is er voor een andere insteek gekozen. Werd de Peeltrofee voorheen uitgereikt aan een gerealiseerd project, nu krijgt het beste idee dat nog moet worden uitgevoerd de trofee.
Daarnaast zijn er ook geldprijzen aan verbonden: € 5.000 voor het beste idee, € 2.500 voor de tweede plaats en € 1.000 voor het idee dat als derde eindigt. Publiek en jury kiezen samen de winnaars.
Kijk op www.peeltrofee.nl  voor meer informatie en stuur jouw idee in. Vanaf 1 september kun je stemmen op alle ingezonden ideeën. De winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens de Peeldag op 5 november.
 


 

Vrijdag 29 mei 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week, met naast de vaste informatie o.a. de toegankelijkheid van de website van de gemeente Someren, het zoeken van mensen voor het GGD panel, het zoeken van ideeën voor betere leefbaarheid in de Peel en een volle pagina over informatie en handvaten voor ouders van kinderen die met drugs in aanraking (kunnen) komen.

Kijk maar…
 


 

Donderdag 28 mei 2015:
De organisatie van Nirwana Jeugdsoos wil onderstaand bericht op slaponline plaatsen om iedereen een beeld te geven van hoe het met de jeugdsoos gaat en om een oproep te doen aan ouders of kinderen die het lezen, of zij nog tips/tricks of andere ideeën voor hun hebben.

‘Beste Slaponline lezers,
Afgelopen vrijdag 22 mei hebben we alweer ons 3e seizoen Nirwana Jeugdsoos afgesloten met de traditionele schuimparty. Het was wederom een succes met 170 bezoekers tussen de 12 en 15 jaar oud. Het was een super seizoen met een gemiddeld aantal bezoekers rond de 110!(!!). Wij als organisatie zijn daar erg blij mee en willen dit ook graag doorzetten in het volgende seizoen zodat ook de ‘nieuwe jeugd’ kennis kan komen maken met Nirwana en het ‘uitgaansleven’.
Afgelopen jaar hebben we 10 avonden georganiseerd met uiteenlopende thema’s als Neon-party, Black, After-Carnaval en ook zijn er een aantal (grotere) DJ’s op bezoek geweest zoals DJ Admin ft. MC Farid en DJ Matsoe Matsoe.
Vanuit Lierop (en omstreken) horen we van veel ouders en kinderen dat ze onze activiteiten geweldig vinden en dat ze het super vinden dat we dit organiseren. Wij zijn blij om dit te horen. Wij zouden het fijn vinden wanneer we deze feedback, tips, tricks en ideeën digitaal kunnen krijgen, zodat we deze allemaal kunnen meenemen tijdens onze vergaderingen.
Vandaar dit bericht: Wanneer er tips, feedback, suggesties voor DJ’s/artiesten, maar ook klachten of onenigheden zijn, dan zouden wij dat graag willen horen. Dit om Nirwana Jeugdsoos voor iedereen leuk te houden en om te luisteren naar de behoeften van onze doelgroep.
Je kunt mailen naar: nirwanajeugdsoos@live.nl
Alvast super bedankt!
Groeten, de Nirwana Jeugdsoos organisatie’
 Donderdag 28 mei 2015:
Van de Vrienden van de Koepelkerk kregen we onderstaand bericht…
Vrijdag 19 juni hebben we ons jaarlijks bedrijfsbezoek. Dit jaar worden we om 19.30 uur verwacht op het Veterinair Centrum Someren, gelegen Slievenstraat 16. We gaan met eigen vervoer.
We worden daar ontvangen door Peter van Oijen en Sandra de Vreede. Het programma gaat over moderne diergeneeskunde in de huidige tijd en verder over alles wat dit centrum te bieden heeft.
In verband met de organisatie van deze avond vragen wij onze vrienden zich vooraf aan te melden (info@vriendenvandekoepelkerk.nl ).
Mensen met belangstelling voor de Vrienden van de Koepelkerk kunnen contact opnemen via het gegeven mailadres of zie www.vriendenvandekoepelkerk.nl
Zie ook de nieuwsbrief no 9 op de site.
 Donderdag 28 mei 2015:

 


Van de organisatie van de jeugdopleidingen fanfare en slagwerkgroep kregen we onderstaand bericht…
‘Om uw kind(eren) kennis te laten maken met onze fanfare en slagwerkgroep organiseert Fanfare St. Willibrordus op woensdag 3 juni een workshop voor de kinderen van de basisschool uit groep 3-4, groep 4-5 en groep 6. Op deze manier komen zij er spelenderwijs achter welke instrumenten bespeeld kunnen worden binnen onze vereniging.
De instrumenten worden onderverdeeld in vier groepen:
- groot koper blaasinstrumenten
- klein koper blaasinstrumenten
- saxofoon / hoorn
- slagwerk
Natuurlijk krijgen de kinderen ook de gelegenheid enkele instrumenten te bespelen. Hierin worden zij begeleid door muziekdocenten en vrijwilligers van onze vereniging.
De ochtend wordt afgesloten met een muzikale noot.
Wilt u meer informatie over de workshop of onze vereniging? Neem dan contact op met Jerica van Gastel via jeugdopleidingfanfarelierop@gmail.com  of 0492-331327.
 Donderdag 28 mei 2015:

 


A.s. zaterdag 30 mei verzorgt Seniorenkoor “De Koepelzangers” uit Lierop
het muzikale gedeelte van de H. Mis om 19.30 uur in bedevaartsoord Ommel.
Ze zingen de Missa Quarta en enkele Marialiederen.
Komt allen luisteren, deze laatste zaterdagavond van de meimaand!

“De Koepelzangers” nodigen hierbij ook de bedevaartgangers uit om na de mis van 19.30 uur in Ommel, gezellig een glaasje te komen drinken in café Nellie v. Oosterhout.
 


 

Woensdag 27 mei 2015:
Van de organisatie van het 3-Sloten Beach/Greenvolley kregen we onderstaand bericht…
‘De datum is geprikt, de weergoden zijn aangeschreven en op zondag 28 juni vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Wij nodigen je van harte uit deel te nemen aan het inmiddels befaamde 3-Sloten Beach/Greenvolley!!
Op zondag 28 juni a.s. vanaf 11.00 uur spelen op het 3- slotenveldje zowel jeugd (lagere school) als seniorenteams (tot 85 jaar) een sportief potje volley tegen elkaar. We spelen met teams van 4 personen en afhankelijk van de toestand van het 3-slotenveldje kiezen we voor beach- of greenvolley. De finales starten rond de klok van 16.30 uur.
Het 3-slotenvolley toernooi kent inmiddels haar 7e jaargang en laat zich het best omschrijven als Lierops gezellig, sfeervol en sportief. Er is (bescheiden) catering aanwezig en de prijzen worden gesponsord door Lieropse ondernemers.
Met je deelname sponsor je tegelijk het 3-slotenveldje: met de inkomsten betalen we onderhouds- en verbeterprojecten voor het veldje.
Natuurlijk ben je enthousiast geworden en wil je met vrienden, collega’s, familie, buurt of straat een team opgeven. Dat kan tot 21 juni 2015 door een mail met teamnaam en deelnemers te sturen naar: 3slotenveldlierop@gmail.com’.
 


 

Dinsdag 26 mei 2015:

 

 

De foto's van het familietoernooi dat afgelopen zondag gehouden werd staan erop. Aan de reactie van Dean Hurkmans en Jantje van Lieshout te zien is de strijd tussen de familie Hurkmans en van Lieshout deze keer - eindelijk - in het voordeel van de van Lieshouten beslist. Zie ook het nieuws van gisteren.

 


 

Dinsdag 26 mei 2015:

 

 

Drie mannen uit Helmond van 18, 19 en 24 jaar, werden in de nacht van zondag op maandag aangehouden toen ze betrapt werden bij een inbraak in Nr. 1.
Tegen zes uur alarmeerde een oplettende getuige de politie omdat enkele personen over het hek van het caféterrein waren geklommen. De politie spoedde zich daar naartoe en ontdekte dat er een raam was opengebroken. In het pand troffen agenten twee mannen met inbrekersgereedschap aan. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. In het café waren gokkasten opengebroken. Uit het eerste onderzoek bleek vervolgens de vermoedelijke betrokkenheid van een derde man, die een uurtje later thuis alsnog werd opgepakt. Het drietal zit nog vast.

 


 

Dinsdag 26 mei 2015:

 


Van een medewandelaar bij de bedevaart naar Ommel kregen we onderstaand bericht…
‘Op een mooie eerste Pinksterdag trokken op eerste Pinksterdag om 5 uur vanuit het nog in diepe rust verkerende Lierop een dertigtal mensen ter bedevaart naar Ommel. Het viel sommigen op dat het lichter was dan voorgaande jaren en dat kwam omdat er normaal op Moederdag wordt gelopen. We werden begeleid door het vrolijke gefluit van de vogels en in de verte zagen we uit het oosten op dit vroege uur reeds luchtballonen aan komen zeilen; “de ochtendstond heeft goud in de mond”.
Ook onze monden stonden zelden stil, er werd “wat af gebuurt”. Dat is ook een van de charmes van dit samen optrekken. Kortom ik wil hiermee reclame maken voor deelname volgend jaar.
Om kwart over zes kwamen we bij de kerk aan en konden we nog een kaarsje opsteken bij Maria.
De voorganger heette ons, de wandelaars uit Lierop, van harte welkom en gaf in zijn preek uitleg over de Heilige Geest waarvan we veronderstellen en hopen dat die met Pinksteren over ons komt. Hij zal ons bezieling schenken en inspireren om in de geest van Jezus te leven. De liefhebbers van Marialiedjes konden hun hart ophalen en zongen vol overgave mee.
Na de mis werden we door Helmie en Jan Verhoeven hartelijk ontvangen met koffie en broodjes.
Bij ons aan tafel werd er o.a. kritisch gesproken over de tekst van de liturgie, de gebeden dus. Ik was blij te horen dat veel meer mensen hierin graag verandering zouden zien komen. Dat is ook wel nodig om meer mensen enthousiast te maken voor dit soort vieringen.
Om tien over acht liepen we weer aan richting Lierop want onze Jan Zwirs moest weer op tijd terug zijn voor de mis van 10 uur. Tot volgend jaar’.
Zie ook enkele foto’s die we binnenkregen.
 Dinsdag 26 mei 2015:
A.s. donderdag 28 mei en 11 juni van 09.30 tot 12.00 uur organiseert Onis een workshop ‘vertrouwen in jezelf omzetten in een motivatie voor je sollicitatiebrief’. Deze workshop van 2 bijeenkomsten is bedoeld voor werkzoekenden uit Asten en Someren. Ruud Janssen, loopbaanadviseur, begeleidt de workshop en gaat aan de slag met het inzichtelijk maken van je sterke kanten. Vervolgens wordt samen gekeken naar het benoemen van een positieve motivatie voor je brief.
De bijeenkomsten zijn gratis (neem 1 euro mee voor koffie) en worden gehouden in de Ruchte, eerste verdieping. Opgeven is noodzakelijk: Onis Welzijn, Carien van Eijden, 0493-441256 of c.vaneijden@oniswelzijn.nl
 Dinsdag 26 mei 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie won in de eerste klasse van Zoggel 1 met maar liefst 1-6 van Topparty. Topparty kwam aan de leiding omdat Ralf van de Laar in de 8e minuut de enige treffer scoorde.
Lang hielden Loomans en Jagershuis elkaar in evenwicht. Jagershuis opende de score omdat Rob van der Sluijs in de 17e minuut van dichtbij raak schoot. Een minuut later was het al weer 1-1. Het venijn zat echt in de start. In de 25e minuut werd het 2-1 door een benutte strafschop waarna keeper Toon Filippini in de 28e minuut hard onder lat de 2-2 binnen schoot. In de 28e en 29e minuut kwam Loomans vervolgens door twee doelpunten op 4-2.
De complete “oude” garde van Hurkmans ondersteund door de jonge keeper Sjoerd Hooglugt speelde hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen het Zunneke. In het onderonsje van deze Lieropse spelers won Hurkmans met 1-4. Willem Hurkmans (2x), René Maas en Henri van Lieshout zorgden voor een 0-4 voorsprong in de eerste 20 minuten. Vlak voor tijd redde’t Zunneke de eer.
 Dinsdag 26 mei 2015:
In de week van 20 t/m 23 juli 2015 staat Jeugdvakantiewerk Lierop in het teken van Lego World.
Op deze dagen kunnen kinderen bouwen aan een Lego Wereld. Er kan geknutseld worden, er is een sportdag, een uitstapje en een kijkavond voor de ouders.
Inschrijven voor Jeugdvakantiewerk (in de hal van basisschool `t Rendal) is mogelijk op:
*dinsdag 2 juni van 12.00-13.30 uur
*woensdag 3 juni van 8.15-9.00 uur
Alle informatie over deze week is terug te vinden in het informatieboekje. De informatieboekjes worden op school aan de kinderen meegegeven. Extra informatieboekjes zijn te verkrijgen bij de Spar.
 


 

Maandag 25 mei 2015:

 

 

Niet te geloven.... na 34 jaar eindelijk gelukt.... familie van Lieshout wint familietoernooi!

Een zonnige eerste Pinksterdag zorgde voor veel 'volk' op sportpark de Renkant. Met een record aantal van 12 familieteams hadden de nieuwe organisatoren Lars van Grotel en Guus Berkers de mogelijkheid om alle teams in de twee poules tegen elkaar te laten spelen met kruisfinales en finale als slot. Intussen konden de kinderen zich vermaken op een luchtkussen of op het nog vele vrije gras dat er over was op het sportpark. Er werd vooral sportief gestreden om de nieuwe Jan van Seggelen wisselbokaal die ook qua grootte een behoorlijke 'boost' had gekregen.

Na de wedstrijden in de poules bleven er 4 families over die in de kruisfinales streden om een plaats in de finale. De familie van Bussel won van van Seggelen en de familie van Lieshout 1 won van Hurkmans 1 waardoor de familie van Lieshout tegen de familie van Bussel in de finale stond. Met de resultaten uit het verleden was de kans groot dat van Bussel zou winnen want nog nooit in de historie van het familietoernooi wist de familie van Lieshout een finale winnend af te sluiten. Tot gisteren! Met 3-1 bleken de van Lieshouten te sterk voor de van Bussels. De speculaties waar het aan kon liggen dat het nu wel lukte waren er in overvloed. Lag het aan de persconferentie waarin hoofdcoach Jan ELL het coachschap overgaf aan zijn zonen Bert en Tom? Lag het aan de nieuwe organisatie van het familietoernooi of lag het aan de bijna 90-jarige 'Ome Harrie' die al 33 jaar af moest zien na 'weer een teleurstelling' en alle in het verleden behaalde 'te kleine bekertjes' had opgeruimd? Niemand zal het weten...

Na de prijsuitreiking was er nog een loterij waarbij prachtige prijzen te winnen waren en werd er nog lang nagepraat en gefeest. Al met al weer een bijzonder goed geslaagd toernooi.

 

Volledige stand van het familietoernooi 2015 (foto's op volgorde van stand van Rob Fritsen Siris):

1. Familie van Lieshout 1

2. Familie van Bussel

3. Familie van Seggelen

4. Familie Hurkmans 1

5. Familie Roefs

6. Familie van Lierop

7. Familie Hurkmans 2

8. Familie Bekx

9. Familie van Vlokhoven

10. Familie vd Nieuwenhof

11. Familie van Lieshout 2

12. Familie vd Boogaard

De Henk Vaes sportiviteitsbeker was voor de familie van Vlokhoven.

Foto's van de hele dag volgen zo snel mogelijk...

 


 

Zondag 24 mei 2015:
Van de werkgroep Goede Doelen Week kregen we onderstaand bericht….
‘Ook dit jaar gaan we in Lierop weer collecteren voor de landelijke goede doelen. Dit is al weer enkele jaren dankzij uw bijdrage en vele vrijwilligers een groot succes in Lierop. Hopelijk gaan we dit jaar hier ook in slagen.
De brieven worden vrijdag 29 mei weer huis aan huis verspreid. Daarbij wordt een formulier gevoegd waarop alle doelen vermeld staan waarvoor in Lierop gecollecteerd wordt. Het ophalen gebeurt op dinsdag 2 juni tussen 17.00-20.00 uur! Bent u niet thuis, dan komen ze op woensdag 3 juni op dezelfde tijd nog een keer langs.
De werkgroep zorgt ervoor dat uw bijdrage op de juiste plek terecht komt.
De resultaten leest u op Slaponline en Siris. Wij hopen wederom op uw medewerking.
Alvast hartelijk dank!
Voor vragen: Riky Peeters, telefoon 0492 331620’.
 Zondag 24 mei 2015:
Van Huub van den Eijkhof kregen we weer de uitslagen van de Lieropse schutters. Dit keer van de eerste ronde Midzomercompetitie 2015 Kring Peelland.
15 p. Dirk en Guus SAA, van de Ven SAA, Ad Vlemmix OLV, John Smits OLV.
14 p. Wim van Brussel SAA, Peter Berkers SAA,Johan Vlemmix OLV, Willie Jacobs OLV.
13 p. Jan van Seggelen OLV.
12 p. Hann van Seggelen OLV, Thieu Scheepers OLV.
11p. Willie Donkers OLV.
9 p. Ton van de Ven.
Viertallen; 1ste OLV 58p 2de SAA 53 p.

 


 

Zaterdag 23 mei 2015:

 

 

Op tweede Pinksterdag houdt Zorgboerderij D'n Hoef, praktijk voor equitherapie en pedagogisch centrum, een open dag.

Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in het vernieuwde centrum aan de Vaarsehoef 5, waar ook onderwijs wordt gegeven en dat alles op basis van equitherapie, dat wil zeggen zorg met paarden.

De open dag start op 11.00 uur met een voltigeshow.

Om 12.00 uur en om 15.00 uur is er een workshop coachen met paarden en om 13.30 uur een voltige workshop. Zie ook www.dnhoef.nl en foto’s op siris.

 


 

Zaterdag 23 mei 2015:
Op de pagina van de belangengroep zijn de notulen geplaatst van de afgelopen vergadering op 7 mei.

Ook het jaarverslag 2014 is daar te lezen.

 

 Zaterdag 23 mei 2015:
Vanavond is de in Nederland afgelopen week veel besproken finale van het songfestival te zien. Helaas geen Nederlandse inbreng want Trijntje ‘van het broekpak’ haalde de finale niet.
Bij het zoeken naar een Lieropse link met het songfestival stuitten we op Boy Joosten die voor Omroep Brabant naast de voormalige Nederlandse winnares Lenny Kuhr ook nog andere deelnemers zoals Maxime, songfestivalkenner Tom van den Oetelaar en één van de leden van Reunion, die in 2004 meededen aan dit spektakel, voor ‘zijn’ microfoon had. Altijd mooi om ‘’n bietje Lierups’ te heure…
 Zaterdag 23 mei 2015:
We kunnen weer naar buiten !!!
Nu de grootste kou verdwenen is, kunnen de BMX fietsjes en andere exemplaren weer van stal.
Op het 3-slotenveldje krijgt het crossbaantje een opknapbeurt en miv WOENSDAG 27 mei kan er volop gebruik gemaakt gaan worden van het vers aangelegde veldje.
Neem gerust je schop mee, want graven mag.
De basis wordt gelegd en aan jullie de eer om het baantje helemaal naar jullie zin te maken.
PS, oh ja, en ook voor de ouders: houdt zondag 28 juni vrij in je agenda, het beach/greenvolley mag je zeker niet missen dit jaar!!! Verder info volgt…..
 


 

Vrijdag 22 mei 2015:

 


Afgelopen zondag vond met een goed gevulde tribune, de première plaats van ‘Echte olifanten huilen niet’. Daarin schitterden ook drie Lieropse spelers: Manon Rutjens als Beppie Magico, Neele van Beers als Mara Magico en Wakim van Oijen als postbode. Wil je ze ook zien? Dan kun je a.s. zaterdag om 19.00 uur en zondag om 14.30 nog terecht evenals volgend weekend zaterdag 30 mei om 19.00 uur en zaterdag 31 mei om 14.30 uur.
De voorstelling wordt als vanouds opgevoerd in natuurtheater de Donck. ‘Echte olifanten huilen niet’ is een grappige voorstelling over een circus met muziek en zang voor de hele familie. Zie de foto’s van afgelopen zondag van onze slapfotograaf.
Voor meer informatie zie de website en het persbericht.
 Vrijdag 22 mei 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week, met naast de vaste informatie o.a. informatie hoe energiebesparing loont en hoe de 6 gemeenten in Peel 6.1 zorg, ondersteuning en jeugdzorg geregeld hebben. Kijk maar…
 


 

Donderdag 21 mei 2015:
Altijd mooi om een spelletje te zien waarin de Lieropse Koepelkerk prominent aanwezig is.

Op onze redactie kwam DIT spelletje binnen…. spelen maar.
Ook nog steeds op slaponline te spelen is een Quiz uit 2009 over Lieropse mensen en je kunt oude beelden van Lierop zien in ‘Lierop van de kaart’.

 Donderdag 21 mei 2015:
Wie dichtbij huis een filmhuisfilm wil zien kan op woensdag 27 mei om 20.00 uur terecht in de Ruchte waar weer een maandelijkse film draait. Nu is dat de film ‘My Old Lady’. Het balkon van het theater verandert dan weer in een echte bioscoop.
Eindelijk lijkt er een einde te komen aan de geldproblemen van de aan lager wal geraakte schrijver Mathias Gold (Kevin Kline). Zijn vader heeft hem na zijn overlijden een appartement in het centrum van Parijs nagelaten, met een prachtige tuin erbij. Dat kan een fortuin opleveren. Een probleem: de erfenis kan pas verzilverd worden als de huidige bewoonster, de Engelse lerares en kranige oude dame van 92 jaar, Mathilde Girard (Maggie Smith) het hoekje om is. Tot die tijd moet zij door de nieuwbakken eigenaar betaald worden voor woongenot in plaats van andersom. Mathias ontdekt ook een geheim van zijn vader. ‘My Old Lady’ is een feelgooddrama en verfilming van het toneelstuk van de regisseur Israel Horowitz uit 2014.
Filmkaartjes: aan de theaterkassa € 6,50. Voorverkoop via www.deruchte.nl  € 5,-!
 


 

Woensdag 20 mei 2015:
Hallo!
Wist jij al dat je een echte bofkont bent?
Omdat jij 4, 5 of 6 jaar bent, heb je de perfecte leeftijd om elke vrijdagavond bij ons te komen spelen. Dan bouwen we in de blokhut namelijk een feestje zonder papa’s en mama’s, maar met je vriendjes en vriendinnetjes en de leiding. We verzinnen de gekste spelletjes, bakken de lekkerste dingen in de oven, worden lekker vies, spelen in de bossen, bouwen hutten, maken vuurtjes en dan mag je ook nog 3x per jaar een nachtje bij ons komen slapen!
Misschien heb je zelfs je klasgenootjes al horen vertellen over het afgelopen weekend met Floddertje (we hebben zelfs een echt modderbad genomen en gesjoeld met ananassen)!
Omdat wij vinden dat iedereen in Lierop moet weten hoe leuk het altijd bij ons is, organiseren we op vrijdag 22 mei een gratis speelmiddag. Als de school uit is komen wij jullie halen en met een spannende tocht komen we aan bij de blokhut. Daar gaan we zelf ons eten maken en spelen we spelletjes. Om 16.00 uur mogen je ouders je weer komen ophalen. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden.
Wij zouden het leuk vinden om veel kinderen te zien en de bevers zouden het super leuk vinden als er nog meer kinderen elke vrijdagavond komen spelen!
We zien jullie graag op vrijdagmiddag 22 mei!
Groetjes van ons!
De bevers: Jelle Hurkmans, Gijs Swiggers, Luke de Groot, Sam Leenen, Keano Hurkmans, Dean Hurkmans, Loek van Leeuwen, Fer van Leeuwen, Charley Winter, Maud van Loon en Bobbie Dekkers
De leiding: Willem van Vlokhoven, Rola van den Bogaard, Mark van den Eijnden, Damian Verkuijlen, Rob van den Elsen en Renée Berkers
Ps. Kijk ook eens op onze website voor foto’s en informatie: www.scoutinglierop.nl
 Woensdag 20 mei 2015:
Van Annet Wilde kregen we onderstaand bericht….
‘Afgelopen december stond cabaretier Rob Scheepers voor het eerst op de theaterplanken met zijn nieuwjaarsconference 'Afgescheept'. Dat succesvolle debuut smaakte naar meer, dus kon een vervolg niet uitblijven. Op vrijdag 5 juni komt deze Brabantse tonprater, komiek, entertainer en columnist op radio 8FM, dan ook naar De Donck met een speciaal voor De Donck samengestelde voorstelling. Waar hij het over gaat hebben? Misschien het PSV-kampioenschap? De val van kabinet Rutte II? Of de liefdesbaby van Chantal Janzen en Jeroen Pauw? Geen flauw idee waar we tegen die tijd mee worden opgescheept. Maar dat er wederom een stortvloed aan grappen, anekdotes en bizarre kronkels voorbijkomt, dát staat vast.
Entreeprijs: € 15,- via www.speledonckers.nl of aan de kassa.
Openluchttheater De Donck te Someren is te vinden aan de Lieropsedijk in Someren, vlakbij de rotonde Provincialeweg’. Zie ook de uitnodiging.
 


 

Dinsdag 19 mei 2015:
Van Sander Slegers kregen we onderstaand bericht…
A.s. vrijdag 22 mei is het alweer de laatste editie jeugdsoos van dit seizoen. We gaan dit jaar natuurlijk knallend afsluiten met de schuimparty!! Voorgaande jaren was het al een groot succes maar we proberen het dit jaar weer te overtreffen! Heb je zin in een leuke avond vol schuim, goede muziek en een super sfeertje? kom dan vrijdag naar de jeugdsoos en feest mee!
 Dinsdag 19 mei 2015:

 


A.s. zondag, 1e Pinksterdag, vindt weer het jaarlijkse S.V. Lierop familievoetbaltoernooi plaats. Dit toernooi is voor veel families dé gelegenheid om elkaar te ontmoeten op het sportieve vlak. En om als familie na afloop de Jan van Seggelen-wisseltrofee en/of de Henk Vaes-sportiviteitsbeker omhoog te kunnen houden.
Traditiegetrouw wordt tijdens het Nirwana voetbaltoernooi op Hemelvaartsdag de loting verricht en dat heeft de onderstaande poule-indeling opgeleverd:

Poule A:
1. Familie Roefs
2. Familie Van Lieshout 2
3. Familie Bekx
4. Familie Van den Nieuwenhof
5. Familie Van Seggelen
6. Familie Hurkmans 1

Poule B:
7. Familie Van Bussel
8. Familie Van Lierop
9. Familie Van den Boogaard
10. Familie Van Lieshout 1
11. Familie Hurkmans 2
12. Familie Van Vlokhoven
Zie ook de foto’s van vorig jaar
 Dinsdag 19 mei 2015:
Hoe kun je beter het Nirwanaseizoen afsluiten als met de Memphis Maniacs?
Memphis Maniacs is een live mash-up collectief met een bijzondere staat van dienst voor een band zonder album, label of airplay. Ruim negen jaar geleden kwam een aantal (toen nog) jonge mannen op het lumineuze idee om live mash-ups te brengen. Er ontstond een band die klinkt alsof een DJ knallers uit zéér diverse genres door en over elkaar heen gooit, maar waarbij de draaitafels zijn vervangen door instrumenten. Het resultaat: Een onovertroffen live show waar de bezieling, de energie en het entertainment vanaf spat.
De formule bleek te werken en Noorderslag 2011 luidde een landelijke doorbraak in. Vanaf zomer 2011 overtuigden de Memphis Maniacs door honderden zeer uiteenlopende festivals plat te spelen (o.a. Paaspop, Dance Valley, Oerol, Parkpop, Solar, Concert at Sea, Zwarte Cross, Valtifest).
Met een grote clubtour begin 2015, die eindigt in Paradiso, presenteren de Masters van de Mash-Up in 2015 een hagelnieuwe show met volledig nieuwe mash-ups. Nog beter, nog strakker, maar nog steeds 100% Maniacs.
Kom 23 mei naar Nirwana om de voetjes van de vloer te laten gaan!
Meer info en tickets: www.nirwana.nl
Entree: Voorverkoop € 10// Dagkassa € 10 voor leden en € 12,50 voor niet-leden
Voor online ticketverkoop kun je HIER terecht.
Aanvang: 20:00 uur.
 


 

Maandag 18 mei 2015:
Op de website van Lierop Leeft! staat een bericht over de voorlichtingsavond over alcohol en drugs die morgen, dinsdag 19 mei, gehouden wordt op basisschool ’t Rendal. Deze avond is bedoeld voor kinderen van de groepen 7 en 8 en hun ouders. Natuurlijk zijn ook andere geïnteresseerde ouders van harte uitgenodigd om te komen. Zie het hele bericht op Lierop Leeft.
 Maandag 18 mei 2015:
Van Nirwana Tuinfeest kregen we onderstaand bericht…
‘Binnenkort beginnen wij weer met het regelen van vrijwilligers die mee willen helpen op het Nirwana Tuinfeest 2015. Het Tuinfeest zal dit jaar plaatsvinden in het weekend van 21-22-23 augustus. De mensen die de afgelopen jaren mee hebben geholpen als vrijwilliger kunnen sowieso een telefoontje verwachten, maar wij zijn ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Wij zoeken mensen die achter de bar kunnen staan, mensen die bij de ingang tickets kunnen scannen en bandjes om kunnen doen, mensen in de bonnenverkoop en mensen die willen helpen tijdens de kindermiddag (die altijd op zondagmiddag plaatsvindt). Vooral voor de zondag zijn wij op zoek naar vrijwilligers, maar ook op andere dagen is hulp van harte welkom. Bijkomende leuke actie: vrijwilligers die meewerken op de zondag, krijgen een gratis kaartje voor een andere dag naar keuze! Wil jij ons graag komen helpen? Stuur dan een mailtje met je naam, leeftijd en telefoonnummer naar lonnekevs@hotmail.com.  Je hoort dan snel iets van ons.
Groetjes Efrie vd Heuvel, Sanne vd Bogaard, Anne Hesius en Lonneke van Seggelen
 Maandag 18 mei 2015:

 


Vijf jubilarissen van het Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën vierden hun jubileum in gildehuis Nelly van Oosterhout.
De jubilarissen waren Sjaak Cortooms (70 jaar lid) en Cor Vlemmix, Willy Donkers, Toon van de Ven en Louis van de Ven, allen 50 jaar lid.
Rob Fritsen (Siris) was aanwezig om foto’s te maken. Kijk maar.
 Maandag 18 mei 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie eindigde de Lieropse derby tussen het in de nacompetitie uitkomende Educontract en van Gennip in een 1-5 overwinning voor Van Gennip. Ruim een kwartier ging het goed tegen elkaar op. Bart van Lierop opende voor Van Gennip en nog in dezelfde minuut maakte Michiel van Pelt de gelijkmaker, 1-1. Guus Berkers (2x), Bart van Lierop en Tom van Lieshout bepaalden de uitslag op 1-5 in de laatste wedstrijd van beide teams in deze competitie. Educontract zien we in de nacompetitie terug.
In de 1e klasse sloot Centersnacks het seizoen keurig af met een 2-3 overwinning op Topparty. Keeper Koen Hendriks opende in de 2e minuut vanaf de middenlijn de score voor Topparty. Bijna een kwartier later kwam Centersnacks na een mooie solo op 1-1 en in de 19e minuut op 1-2. Twee minuten later kwam Topparty terug tot 2-2 door een doelpunt van Arthur Bukkems. In de 25e minuut was het echter Centersnacks dat de winst binnenhaalde, 2-3.
 Maandag 18 mei 2015:
Dinsdag 26 mei is er tussen 17.00 en 19.00 uur een sfeervol aspergemenu voor 55 plussers in Henricushof.
Liefhebbers kunnen zich tot uiterlijk donderdag 21 mei opgeven via lieropbuurtondersteuning@live.nl.
Zie het menu en de uitnodiging waarin ook een antwoordstrookje dat je kunt inleveren bij de Dorpsondersteuning (in de brievenbus in de entreehal).
 Maandag 18 mei 2015:
Van Nr. 1 kregen we het bericht dat op zaterdag 30 mei a.s. van 20.00 tot 2.00 uur een Guilty Pleasure avond wordt gehouden. Guilty Pleasure…. je kent ze wel… foute liedjes uit je jeugd of uit de platenkast van je vader die je keihard meezingt maar waar je je stiekem een beetje voor schaamt.....
DJ Davey Beijer draait de lekkerste, de beste ‘Foute Hits’ van toen en nu, dus voor jong en oud!! Dit mag je niet missen!!

 


 

Zondag 17 mei 2015:

 

 

Op Hemelvaartsdag, 14 mei, is bij tennisvereniging de Ren het Hemelvaart open 2015 toernooi gespeeld. Ieder senior lid kon individueel inschrijven maar ook niet leden waren van harte welkom. Er hadden zich 28 deelnemers ingeschreven. In totaal zijn er tussen 13 en 18 uur 29 wedstrijden van een half uur gespeeld.

Ga voor de foto's en meer informatie naar http://www.tv-de-ren.nl

 

Uitslag dames:

1 Ans Meulendijks met 8 punten,

2 Margit Santegoeds met 7 punten 

 

Uitslag heren:

1 Gerard van Beers met 8 punten

2 Toon van den Biggelaar met 6 punten

 


 

Zondag 17 mei 2015:

 


In 2013 is er door de provincie bepaald dat er geen vervolgonderzoek naar de vervuiling op de voormalige stortplaats in Lierop nodig was. Een onderzoek uit 2007 gaf aan dat er wel zink, cadmium en de kankerverwekkende stof naftaleen in de grond zat maar dat de hoeveelheid dermate klein was en de concentraties aan stoffen niet zo gevaarlijk waren dat verder onderzoek nodig was. De ervaring wees bovendien uit dat er door allerlei afbraakprocessen in een stort meestal nauwelijks verspreiding via grondwater plaatsvindt. Wel werd afgesproken dat Stortplaats Hersens Heide pas mocht worden opengesteld voor recreanten zodra de afdekplaat op het afval overal minimaal een meter dik is. De gemeente Someren ging hierbij in zee met Brabob om e.e.a. te realiseren.
Sinds een aantal maanden wordt er nu door Brabob gewerkt aan het geschikt maken van het terrein voor recreatieve activiteiten zoals mountainbiken en wandelen. Willy van den Boer legt dinsdag 23 juni om 19.30 uur uit hoe een en ander tot stand komt. Wanneer je interesse hebt kun je je voor 1 juni aanmelden via belangengroeplierop@gmail.com.  Verzamelen is bij de toegangsweg van de vuilstortplaats. Zie ook de website van Brabob over dit plan.

 


 

Zaterdag 16 mei 2015:
Zondag vindt de vijfde wedstrijd plaats in het kader van de Wereldbeker bij de vrouwen de Tour of Chongming Island in China. Ook de Lieropse belofte Evy Kuijpers neemt hieraan deel met haar Belgische wielerteam Lensworld.eu-Zannata. De afgelopen week nam ze op Chonming Island al deel aan een driedaagse. Ze eindigde daarbij telkens in het peloton. Evy komt in actie op het vlakke parkoers in de monding van de bekende Yangtze-rivier waar vooral de sprintsters in het voordeel lijken. De enige punten voor het bergklassement zijn te behalen op de top van een brug over de rivier. De Nederlandse Kirsten Wild won twee van de drie etappes en start ook zondag als favoriete.
 


 

Vrijdag 15 mei 2015:

 


Een man uit Lierop is vrijdagochtend geschopt door een koe. Dit gebeurde in de Groenstraat. Het slachtoffer kwam ongelukkig ten val.
Verschillende ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. De man is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.
 


 

Vrijdag 15 mei 2015:
Bekijk de gemeentepagina's van deze week, met naast de vaste informatie o.a. afsluitingen A67, informatiebord burgerparticipatie wateroverlast en informatie over de balans tussen werk, mantelorganisatie en vrije tijd.

Kijk maar...
 Vrijdag 15 mei 2015:
Tony van Erp van MAC Lierop voerde afgelopen weekend tijdens de GP van Valkenswaard al gesprekken met Youthstream, de promotor van het WK motorcross over het weer organiseren van de GP in Lierop in 2016. 'We zijn er weer klaar voor, wat ons betreft keert Lierop terug op de kalender', aldus van Erp.
Of Lierop weer een Grand Prix mag gaan organiseren, is nog maar de vraag. Dit jaar worden er in ons land al twee Grand Prix's gehouden: in Valkenswaard en in augustus voor het eerst in Assen. Een van die twee moet dan eerst van de kalender verdwijnen, want drie WK-crosses in Nederland vindt Youthstream te veel.
MAC Lierop verloor vorig jaar de GP-licentie omdat ze niet tot een accoord kon komen met Youthstream over de voorwaarden. Ook kampte MAC Lierop met bestuurlijke problemen. Die zijn volgens van Erp allemaal opgelost.
 


 

Donderdag 14 mei 2015:
Heb jij je al ingeschreven voor het jeugdstraatvoetbaltoernooi op 14 juni bij SV Lierop? Zo niet, wacht dan niet te lang! Op vrijdag 23 mei sluiten de inschrijvingen en gaan wij als organisatie aan de slag met het maken van de teams en het wedstrijdschema. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar straatvoetballierop@gmail.com  met daarin je naam, leeftijd en adres. Iedereen van 4 t/m 15 mag meedoen met het jeugdtoernooi!
Ook voor de senioren kan er nog ingeschreven worden. Momenteel zijn de volgende straten ingeschreven: Gildewijk, Frank v.d. Hogelijedijk en buitengebied. Zie je jou straat hier niet bij staan? Ga dan snel aan de slag en zorg samen met je buurtgenoten voor een topteam! Woon je in één van de straten die zich wel al ingeschreven hebben en wil je meedoen? Neem contact op met:
Gildewijk: Arjan Heiblom
Frank v.d.: Bob van de Laar
Buitengebied: Tim Driessen
Andere vragen over het toernooi? Stuur gerust een mailtje, of bel naar 06-14596886 (Tim Driessen).
 Donderdag 14 mei 2015:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken a.s. zondag 17 mei in de Ruchte terecht waar Brak Water met een foyerconcert op de planken staat.
‘Brak Water is zoet en zout, zilt.... Zo ook hun muziek. Lief en wrang, strelend en schurend, vrolijk en zwaar. Het is zilt: pakt je bij je strot, sleurt je langs de afgrond en tilt je op.’
Geniet van de door Jos Wigman gemaakte teksten. Laat je meenemen door zijn zang. Muzikaal begeleid door Rene Ziedses des Plantes, Frans Hoendervangers, Allard Krijger en Piet Ruissen.
Entree: € 5,00 - Aanvang: 15.00 uur
Informatie: de Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl  www.deruchte.nl
 Zondag 14 mei 2015:
Dinsdag 19 mei krijgen vrijwilligers van Asten en Someren informatie over de collectieve vrijwilligersverzekering die de gemeenten hebben afgesloten voor alle vrijwilligers. Om 19.30 uur start deze avond en duurt tot 21.30 uur. De avond wordt gehouden in de Meeuszaal in de Ruchte in Someren. Mevrouw Ponsen, contactpersoon van Meeus, geeft goede uitleg over de dekking van de diverse verzekeringen en u kunt uw vragen stellen. Voor deze avond hoeft u zich niet aan te melden. Voor vragen kunt u van te voren terecht bij Onis Vrijwilligerscentrale, Carien van Eijden, 0493-441256 of c.vaneijden@oniswelzijn.nl
 


 

Woensdag 13 mei 2015:
Het stuk van de A67 tussen Lierop en knooppunt Leenderheide wordt van 18 tot en met 22 mei ’s nachts afgesloten wegens werkzaamheden. Er wordt onderhoud aan het asfalt uitgevoerd. Dit betreft alleen het deel van de weg in de richting van Eindhoven. De afsluitingen duren van 21.00 uur tot 5.30 uur. In de nacht van vrijdag op zaterdag blijft de snelweg zelfs dicht tot 9.00 uur.
Het verkeer wordt omgeleid.
Als reservenachten zijn dinsdag 26 t/m donderdag 28 mei van 21.00 uur tot 05.30 uur opgegeven.
 Woensdag 13 mei 2015:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan op zaterdag 16 mei terecht in de Ruchte waar de cabaretvoorstelling De Lulverhalen 2015 op het programma staat.
Opeens was daar een nieuw ding. Verhalen verteld vanuit mannelijk perspectief, energie en/of emotie! Naast grappen is er ook ruimte voor een gevoelige snaar. Elke avond een andere line-up, dit keer in de Ruchte, is dat Vincent Bijlo, Leo Verheul en Henk van Straten. Met Howard Komproe als vaste factor.
Onder zijn leiding ziet u drie totaal verschillende mannen. Bekende grapjassen, schrijvers, opiniemakers, Tv & Radio personalities en zelfs totaal onbekende snuiten. Maar wel allemaal met een goed verhaal. Sit back, relax en laat allemaal maar over u heen komen. De LULverhalen 2015; een voorstelling voor mannen en vrouwen! Mis het niet! Zie ook www.delulverhalen.nu
Entree: € 19,50 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Dinsdag 12 mei 2015:
A.s. zondag 17 mei vanaf 10.45 uur is het weer koffiedrinken in Henricushof. Ook dit wordt weer georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor wat lekkers bij de koffie of de thee en Bloemboetiek Gubbels zorgt voor het bloemetje op de tafels.
Het volgende zondagse koffie-uurtje is op 21 juni. Zie ook de uitnodiging.
 Dinsdag 12 mei 2015:
Mannenkoor A Capella heeft een wezenlijke muzikale bijdrage geleverd aan de Moederdag- en tevens Mariaviering in het genadeoord Ommel. De H. Eucharistieviering, waarin pastor Overbeek is voorgegaan, is door een groot aantal pelgrims bijgewoond. In zijn tot de laatste plaats toe bezette kerk begroette de pastor de vele pelgrims en speciaal de moeders onder ons op deze bijzondere dag, Moederdag. ‘Vandaag zetten wij moeder in het zonnetje met kleine cadeautjes. Het grootste geschenk gaf zij echter aan ons, dat je kunt krijgen, namelijk het leven´. De viering werd door A Capella, naast de vaste- en wisselende gezangen, verder muzikaal opgeluisterd met een aantal toepasselijke meerstemmige (Maria)liederen. Aan het einde van de viering wenste de voorganger de pelgrims en in het bijzonder alle moeders een heel mooie en zonnige zondag toe.
 


 

Maandag 11 mei 2015:

 


Op zondag 17 mei gaat de voorstelling ‘Echte olifanten huilen’ niet van de Jeugdtheatergroep van De Speledonckers in première. De voorstelling wordt opgevoerd in natuurtheater de Donck in Someren. ‘Echte olifanten huilen niet’ is een grappige voorstelling over een circus met muziek en zang voor de hele familie. Zie de website of het persbericht voor meer info en tickets.
 Maandag 11 mei 2015:
Op zaterdagavond 6 juni zal er in Gemeenschapshuis De Vurherd in Lierop een bijzondere, avondvullende show gepresenteerd worden.
Deze avond wordt gerealiseerd door een samenwerking tussen Slagwerkgroep St. Willibrordus Lierop en dameskoor Invite uit Deurne.
De show zal beginnen met een optreden van onze talenten van Young Dynamic (voormalig bekend als onze jeugdslagwerkgroep).
Daarna zullen de slagwerkgroep en koor Invite afwisselend eigen nummers ten gehore brengen, maar ook verschillende nummers gezamenlijk. Enkele tips van de sluier zijn She’s Not There (van Santana), en Clocks (van Coldplay).
Om de vocalen van het koor te ondersteunen zal de slagwerkgroep deze begeleiden met behulp van melodisch slagwerk, Basgitaar, drums, en vele ritme-instrumenten.
Invite is opgericht in 1972 en staat onder leiding van Celinda Scheepers. Momenteel bestaat het koor uit 25 dames die veelal 3-stemmig zingen, sopraan, hoge alt en lage alt.
Slagwerkgroep St. Willibrordus bestaat sinds 1962. Hoogtepunten waren o.a. het behalen van de Landstitel en promotie naar de eredivisie. Ook tijdens het elke 4 jaar terugkerende evenement Lierop Live is de slagwerkgroep van grote betekenis.
Gemeenschapshuis De Vurherd in Lierop is te vinden aan de Offermansstraat 10. De aanvang is 20.00 uur, en de entree is gratis!
 Maandag 11 mei 2015:
Wie een kijkje wil nemen in een kerkgebouw, komt doorgaans bedrogen uit. De meeste kerkbesturen zijn er uit veiligheidswegen noodgedwongen toe overgegaan hun deuren te sluiten en ze alleen te openen als er vieringen plaatsvinden. In Lierop wordt hierop al vanaf begin jaren tachtig van de vorige eeuw een uitzondering gemaakt. Om belangstellenden een kans te geven het uitzonderlijk en gave interieur van de koepelkerk te bekijken worden de deuren van de Lieropse koepelkerk in de periode van 16 mei tot en met 12 september iedere zaterdag- en woensdagmiddag van half twee tot vijf uur opengesteld. Er zijn vrijwilligers aanwezig die u graag meer willen vertellen over het kerkgebouw, het interieur en haar architect Carl Weber. Een groepsbezoek, ook buiten voornoemde openstelling, kan ook; bel daarvoor 0492-331215.
Voor een korte historie van onze Koepelkerk kun je HIER terecht….
 


 

Zondag 10 mei 2015:

 

 

Een mooie dag volgens de meesten ongetwijfeld. Een goede programmering, voldoende eet- en drinkfaciliteiten, relaxte sfeer, geen incidenten en veel mooie vrolijke mensen. Een pluim voor de organisatie en de vele vrijwilligers, Peteyfest heeft zijn vaste plaats verdiend op de Nederlandse dancefestivalagenda. Dit waren de laatste woorden van onze verslaggever die ook gisteren aanwezig was op de tweede dag van het Peteyest. Zie hier het hele verslag. Foto's van de zaterdagmiddag zijn te bekijken op onze Peteypagina.

 


 

Zondag 10 mei 2015:

Van Willy Manders kregen we onderstaand bericht...

'Graag bedanken wij de organisatie van Peteyfest 2015 voor de geweldige samenwerking.
Het was een supergaaf feest, wij hopen dat iedereen genoten heeft van onze WC diensten.
Mede dankzij Peteyfest kan scouting Lierop een nieuw Gasfornuis kopen.
Hartelijk dank allemaal en hopelijk tot 2016'.

 


 

Zondag 10 mei 2015:
Veilig deelnemen aan het verkeer is van groot belang voor scootmobielgebruikers, ook in Lierop! Daarom wordt al enkele jaren voor deze verkeersdeelnemers een cursus georganiseerd. De cursus is dit jaar op woensdagmiddag 20 mei en op vrijdag 29 mei de gehele dag in gemeenschapshuis De Weijers, Ter Hofstadlaan 77 in Someren.
Deze cursus wordt gehouden in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), in samenwerking met welzijnsorganisatie Onis en Veilig Verkeer Nederland. Er zijn voor deelnemers geen kosten aan verbonden. Voor mensen die in het afgelopen jaar een scootmobiel hebben gekregen, is de cursus verplicht. Heeft u al langer een scootmobiel of een aangepaste driewielfiets, ook dan bent u van harte welkom. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wel interesse voor deelname, dan kunt u zich tot uiterlijk 13 mei aanmelden. Zie de hele informatie.
 Zondag 10 mei 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie is in de hoofdklasse Boemelaer 1 kampioen geworden. Tegenstander van Gennip deed er alles aan om het feestje van Boemelaer nog even uit te stellen. Met veel inzet en emotie streed van Gennip voor wat het waard was. Dit bleek niet voldoende te zijn. Boemelaer 1 won met 2-4. Voor Van Gennip scoorden Chris Filippini en Rob Hurkmans. Boemelaer 1 Proficiat.
Door een tekort aan spelers bij Educontract werd de wedstrijd tegen Bij Willem niet gespeeld. Educontract verloor reglementair en kreeg drie winstpunten in mindering waardoor deelname aan de nacompetitie een feit werd.
Hurkmans kam in de 8e minuut op 0-1 tegen Postel 1 door een doelpunt van Willem Hurkmans. In de 16e minuut zag Ralf Geelen kans om invaller-doelman Riny van den Wijnboom te kloppen, 1-1. Hurkmans zette opnieuw flink aan en dat resulteerde in een 2e treffer van Willem Hurkmans in de 21e minuut. Ondanks alle pogingen van Postel 1 om gelijk te komen hield Hurkmans stand.
Het Zunneke behaalde een klinkende overwinning op Van Zoggel 2, dat binnen 5 minuten al op een 0-2 voorsprong stond. Nadat Harrie Maas er 1-2 van had gemaakt, liep Van Zoggel 2 uit naar 1-3. Michiel Peters zorgde in de 22e minuut voor de aansluiting 2-3, waarna Harrie Maas met zijn drie treffers in 3 minuten Van Zoggel de genadeklap toediende, 5-3 voor het Zunneke.
 


 

Zaterdag 9 mei 2015:

 

 

Lierop Festivaldorp? Jaarlijks twee uiterst succesvolle rockfestivals, Nirwana Tuinfeest en Eurosjopper, en een Dancefestival, Peteyfest, dat steeds groter en succesvoller wordt. Nu voor het eerst 2 dagen. De tenten staan er toch en het werk is door de grote groep vrijwilligers, maar vooral ook vrienden, toch al gedaan. Dus waarom geen 2 dagen Peteyfest?

Op zaterdag worden 3 podia gebruikt, deze vrijdag is alleen de main stage geopend. Een grote tent met een indrukwekkend podium en een gigantische achterwand.

Onze verslaggever was ter plaatse en het vervolg van zijn verslag staat op de pagina van Peteyfest. Ook onze fotograaf was aanwezig. Zie zijn foto's...

 


 

Zaterdag 9 mei 2015:

 


Bert van Heugten, leerling metselen van ROC ter AA en Bouw Infra mensen Mierlo, Opleidingen bouw en infra’ werd afgelopen december voor het tweede jaar op rij Nederlands Kampioen Metselen.
De twintig jarige leerling metselen uit Lierop mag daardoor deelnemen aan het WK voor beroepen, de zogenaamde WorldSkills. Deze vinden plaats van 11 t/m 16 augustus in Sâo Paulo, Brazilië.
Bert is een veelbelovende student, aldus metselinstructeur Marcel van den Berkmortel. De Bouwopleiding is trots op deze metselleerling. “Voor de docenten van het ROC Ter AA, voor onze instructeurs en voor onze lidbedrijven is dit uiteraard een enorm compliment. Met z’n allen halen we het talent van de leerling naar boven. Iets om trots op te zijn!”
Bert van Heugten heeft deze week zijn eerste trainingsweek afgesloten. Tot aan zijn vertrek naar Brazilië zijn er nog vier trainingsweken. Van den Berkmortel: “Bert is een vakkanjer. Hij kan heel goed het metselwerk vlak en strak uitvoeren en is goed in het nauwkeurig maken van bijzonder metselwerk. Hij kan onder hoge druk presteren en blijft rustig. Hij levert kwaliteit, toont technische inzicht en werkt veilig, efficiënt en effectief met gereedschappen en machines. Tijdens de nog komende trainingsweken zullen aan precisie en tempo extra aandacht worden besteed.”
Op de foto Bert met metselinstructeur Marcel van den Berkmortel.
 


 

Vrijdag 8 mei 2015:

Vandaag kregen wij op onze redactie de rouwkaart binnen van Wim van de Laar. Wim overleed gisteren op 83-jarige leeftijd en wordt a.s. dinsdag begraven.
Zie de familieberichten...
 

 


 

Vrijdag 8 mei 2015:
Van Ferd Raaymakers kregen wij het bericht dat hij van maandag 11 tot en met vrijdag 15 mei afwezig is.

Gelieve herhaalmedicatie voordien te bestellen.
Op maandag is praktijkverpleegkundige Leonie vanaf 10 uur aanwezig.
Waarneming dr Deimann, Nieuwendijk 5 te Someren Eind.

Telefoon: 0493 440370.
 

 Vrijdag 8 mei 2015:
Van Truus van Otterdijk kregen we onderstaand bericht van Onis….
‘Bent u mantelzorger in Lierop? Staat u altijd klaar voor een ander? Dan verdient u het om even vrijaf te hebben. Een paar zorgeloze uurtjes, ontspanning en plezier is zeker voor een mantelzorger hard nodig. Of verras een mantelzorger en neem de zorg enkele uurtjes over en biedt haar of hem dit uitstapje aan.
Op woensdag 17 juni van 13.30 tot 16.00 uur alle mantelzorgers uit de gemeente Someren om 2 uur met gids, inclusief koffie met gebak genieten van een dorpswandeling (met gids) door Someren-Dorp!
De kosten hiervoor zijn slechts € 3,50.
U kunt zich aanmelden tot en met vrijdag 1 juni a.s. bij Hanny Nijssen, nijssen_h@hotmail.com  of tel. (0493) 694221; Nellie Verheijen, sjaakennellie@gmail.com  (0493) 493209 of via Onis Steunpunt Mantelzorg bij Truus van Otterdijk, e-mail: t.vanotterdijk@oniswelzijn.nl  of tel. (0493) 441246’.
 Vrijdag 8 mei 2015:
De jaarlijkse Lieropse Bedevaart naar Ommel gaat dit jaar plaatsvinden op 1e Pinksterdag, zondag 24 mei.

Er wordt om 5 uur in de ochtend vertrokken vanaf het kerkplein.

Na de H. Mis van 6.30 zijn de kerkgangers uitgenodigd bij Helmie en Jan Verhoeven (van de Spar) om daar van ’n heerlijk ontbijt met koffie/thee en diverse belegde broodjes te genieten.
 

 

 

 

 Vrijdag 8 mei 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week, met naast de vaste informatie o.a. bericht over welstandsvrije bouwlocaties, aanvragen koninklijke onderscheidingen 2016 en bundeling bestemmingsplannen. Kijk maar…
 


 

Donderdag 7 mei 2015:

 


Mei is traditioneel de Mariamaand. In deze periode start het bedevaartseizoen naar oorden waar Maria wordt vereerd, zoals Fatima, Lourdes, maar ook dichterbij huis, naar plaatsen als Handel, Meerveldhoven, Oirschot en Ommel.
Mannenkoor A Capella is een van de trouwe koren, die op de tweede zondag van mei, de Moederdagviering muzikaal opluistert. Naast de vaste- en wisselende gezangen zal het Lieropse koor ook een aantal marialiederen zingen. De H. Eucharistieviering vindt plaats op zondag 10 mei om 09.30 uur in de parochiekerk te Ommel.
 


 

Woensdag 6 mei 2015:

 


Maria van Gastel, die in de organisatie zit van ‘Asten Klinkt Als Een Klok’ heeft een flyer opgestuurd om ook de Lieroppenaren warm te krijgen voor hun activiteiten die gratis toegankelijk zijn. Kijk maar.
 Woensdag 6 mei 2015:
Wellicht hier het laatste berichtje over het Slaponline Jeu de Boules Toernooi 2015. Bijna iedereen heeft “zijn ballen” weer opgehaald bij Frank Hurkmans.

Slechts één setje (zie foto) ligt nog op de eigenaar te wachten. Uiteraard kan ook dit nog opgehaald worden.
 

 

 

 Woensdag 6 mei 2015:
Mannenkoor A Capella is na zijn nominatie uitgenodigd om het nationaal evenement ‘Lang leve de club' te vertegenwoordigen, tijdens de viering van ‘200 Jaar Koninkrijk’. In Zwolle is deze historische bijzondere dag uitbundig en hartstochtelijk gevierd.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima maakten op deze manifestatie een wandeling over het festivalterrein. Op deze rondgang maakten zij kennis met diverse verenigingen, die voor deze meeting waren uitgenodigd. Ook met mannenkoor A Capella, dat voor deze nationale dag was uitgenodigd. Huub van den Eikhof en Harrie van der Sanden waren de uitverkorenen om de Lieropse culturele vereniging mannenkoor A Capella en in het bijzonder hun vele vrijwilligers te vertegenwoordigen tijdens het nationaal festijn ‘200 Jaar Koninkrijk’. Zie als je interesse hebt het hele verhaal en eventuele foto’s.
 Woensdag 6 mei 2015:

 


Van Angel van Moorsel kregen we de resultaten van de Lieropse Schutters tijdens de liefdadigheid wedstrijden schieten voor “Kans Plus die afgelopen zondag werden gehouden bij Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën in Lierop.
Erekampioen: 1. Ad Vlemmix; Kampioen: 1 en 2 Ad Vlemmix; Personeel: 4. Ad Vlemmix; Vrije Hand: 1. Ad Vlemmix; Puist: 3. Angela Verstappen. Viertal: Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën met de schutters Angel van Moorsel, Thieu Scheepers , Willy Jacobs en Ad Vlemmix
(foto rob fritsen siris)
 Woensdag 6 mei 2015:
Morgen, donderdag 7 mei, is het van 20.00 tot 22.00 uur weer belangengroepvergadering in de Vurherd. De agenda en de notulen van 5 maart zijn te lezen op de pagina van de belangengroep op slaponline.
 


 

Dinsdag 5 mei 2015:
Tijdens het Slaponline Jeu de Boules Toernooi op Koningsdag werd bekendgemaakt dat het goede doel dit jaar ten goede kwam aan spelen en materialen voor de dagbesteding in Henricushof.
Door het stoppen van Kinderkoor Lierelarre kwam het goede doel van het jeu de boules toernooi 2013, een soundmixer, vrij. Deze heeft nu een goede bestemming gevonden bij ’t Rendal die een deel van de opbrengst van de Sponsorloop tijdens de Koningspelen hadden ingepland voor nieuwe muziekapparatuur omdat de oude dringend aan vervanging toe was.
Door het vrijkomen van de soundmixer kan er meer van de opbrengst van de Sponsorloop terechtkomen bij Zuster Lucia en Energy4all (een stichting voor mensen met een stofwisselingsziekte). Wij wensen ’t Rendal veel plezier met de mixer.
 Dinsdag 5 mei 2015:

 


Willie van der Sanden zagen we met de kampioensschaal op de foto met Memphis Depay. Samen met hoofdsponsor Philips organiseerde het Anna als medisch partner van PSV, een meet & greet, ook op de gipskamer, vandaar.
 Dinsdag 5 mei 2015:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan op vrijdag 8 mei terecht in de Ruchte waar
Speelman en Speelman met ‘Lach het weg’ op de planken staat.
Alleen muziek en humor kunnen ons redden, is het standpunt van de gebroeders Speelman en Speelman. In hun jeugd hadden ze al moeite om bij kleurplaten binnen de lijntjes te kleuren. En dat is nog steeds zo. Want nu ze ouder worden, beseffen ze dat het niets uitmaakt of je wel of niet binnen de lijntjes blijft. En als je van het pad afgaat dan zie je ook meer! Ook in dit programma proberen Daan en Joost Speelman met mooie liedjes en absurde scènes en een flinke dosis humor de wereld om hen heen te begrijpen.
Voor meer info: www.speelmanenspeelman.nl
Entree: € 16,00 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl.
 


 

Maandag 4 mei 2015:

 


Het Peteyfest dat in in ’t weekend plaats zal vinden aan de Steemertseweg zal – in navolging van de Tuinfeesten van Nirwana - dit jaar ook bezocht worden door onze slaponline fotografen. Ook zullen de verslagen van beide dagen gepubliceerd worden.
De pagina ‘Peteyfest 2015’ staat bij de links in het linker rijtje op slaponline. Enkele foto’s van de opbouw zijn daar al te vinden.
 


 

Maandag 4 mei 2015:
Van het parochiebestuur kregen we onderstaand bericht…
‘Met de instemming van de bisschop is nu per 1 mei de parochie H. Franciscus voor Asten, Someren en Lierop een feit, zijn de nieuwe bestuursleden benoemd en hebben de huidige bestuursleden van alle betrokken parochies hun ontslagbrief ontvangen. De parochie H. Franciscus is administratief gevestigd aan de Kerkstraat in Asten met als parochiekerk de H. Maria Presentatie te Asten. De andere kerken in de fusieparochie blijven tevens hun naam behouden.
Wat betekent deze fusie op dit moment voor u als parochianen in de praktijk; kort samengevat – NIETS. Elke parochie blijft de komende tijd op dezelfde wijze draaien als voorheen; met dezelfde contactpersonen en werkgroepen als u gewend bent. Momenteel zult u nog niet met wijzigingen te maken krijgen.
Het nieuwe bestuur zal zich eerst oriënteren op de beoogde opzet van de nieuwe organisatie en de hiervoor benodigde acties. Door ons als voormalige bestuursleden is de toezegging gedaan om de komende periode het nieuwe bestuur in praktische zin te ondersteunen bij de samenvoeging tot één parochie en als locatieraad de schakel te blijven tussen het bestuur en de parochianen.
Zodra er veranderingen komen die voor u als parochiaan van belang zijn, wordt u hierover geïnformeerd.
Graag wensen we het nieuwe bestuur alle goeds en Gods zegen bij de invulling van de taak die hen voorligt. Aan ons om samen met hen de nieuwe parochie H. Franciscus onze parochie te laten worden’.

Zie voor het hele proces tot nu toe onze link Bisdom en Lierop op slaponline.
 Maandag 4 mei 2015:

 


Vijf jubilarissen van het Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën uit Lierop vieren zaterdag 16 mei 2015 hun 70 (Sjaac Cortooms) 50 (Cor Vlemmix) 50 (Willy Donkers) 50 (Toon van de Ven) en 50 (Louis van de Ven) jarig jubileum in het gildehuis Nelly van Oosterhout. Aanvang 19.00 uur.
Sjaac Cortooms 70 jaar (platina) gildebroeder heeft een geüniformeerde “gilde carrière” achter de rug. Als jonge gildebroeder was Sjaac vendelier en standaardruiter, vele paarden heeft hij “gilde tam” gemaakt. Ruim veertig jaar was hij lid van de Overheid. Samen met Piet Hurkmans en Sjaak Vlemmix was Sjaac altijd voor het gilde op pad. Vele kilometers met zijn auto gereden voor het verzamelen en ophalen van oud papier en het stof voor onze huidige gildepakken. Van zijn eerste koningstitel in 1989 tot 1991 heeft hij ontzettend genoten, gesteund door zijn echtgenote koningin Thea. Toen dit zich herhaalde in 1999-2001 was het feest compleet. Jaren daarna is hij een trots zilverdrager en piekenier geweest. Sjaak zal vanwege zijn gezondheid op 23 mei om 14.30 in zorgcentrum Sonnehove gehuldigd worden.
Willy Donkers 50 jaar (gouden) gildebroeder is geüniformeerd lid. Als tamboer begonnen en heeft jongere gildebroeders de kunst van het trommelen aangeleerd. Is vendelier geweest en nu lid van de Overheid met de taak gildewapens en contactpersoon schietterrein “De Roovere”. Hij zorgt nog steeds voor het onderhoud van het schietterrein. Is op jonge leeftijd, samen met zijn echtgenote koningin Nellie, al koning van het gilde geweest in 1971-1973. Koning worden is hem in 1999-2001 weer gelukt en hij poogt dit elke twee jaar, tijdens het koningschieten op kermismaandag in september, weer opnieuw te doen.
Cor Vlemmix 50 jaar (gouden) gildebroeder, Toon van de Ven 50 jaar (gouden) gildebroeder en broer Louis van de Ven 50 jaar (gouden) gildebroeder zijn nooit geüniformeerd geweest. Voor alle drie geldt, dat als het gilde om hulp vraagt bij een activiteit zij altijd bereid zijn om te helpen. Dit is voor het gilde van onschatbare waarde. Hiervoor hulde en veel dank. Toon en Louis hebben hun huis beschikbaar gesteld voor de opslag van gildepakken die tijdelijk niet gedragen worden en uniformen stof daarvoor.
 


 

Zondag 3 mei 2015:

 


Gisterenmiddag werd de Uitleenpost medische hulpmiddelen officieel geopend door het door een afgeplakte deur binnenrijden van 'Gertje' Hurkmans met zijn scootmobiel. De uitleenpost valt onder de werkgroep Zorg van dorpscoöperatie Lierop Leeft. Voorafgaande aan de fysieke opening legde Coordinator Ben van Bussel nog eens uit hoe de voorbereiding en de verwezenlijk van deze uitleenpost tot stand was gekomen. Ook stelde Ben zijn collega vrijwilligers die zich in gaan zetten voor deze uitleenpost voor.
Zie de gehele informatie onder ‘het laatste nieuws’ op de website van Lierop Leeft...
Zie ook de foto’s in onze slapgalerij.
 Zondag 3 mei 2015:
In de hoofdklasse van de zaalvoetbalcompetitie stond van Gennip binnen 10 minuten met 4-0 voor tegen het Wapen. De eerste drie treffers waren van Lars van Grotel, Tim van Lieshout en Chris Filippini die allen van afstand scoorden. De 4e treffer was een eigen doelpunt. In de 18e minuut scoorde Guus Berkers met een snoeihard schot na een snelle aanval 5-0. Kort hierna maakte Ruud Meeuws er 5-1 van met een hard schoot hoog in het doel. Even leefde het Wapen op met een 2e doelpunt voordat Tim van Lieshout en Lars van Grotel de eindstand op 7-2 brachten.
Postel 2 ving de aanvallen van Educontract aan de rand van het strafschop veelal op. Educontract zag geen kans om tot scoren te komen. Postel 2 passeerde keeper Bob van de Laar wel drie keer, 0-3.
Door de 2-7 nederlaag tegen Topparty is voor Van Otterdijk het doek gevallen in de 1e klasse. Zij kunnen in het nieuwe seizoen een gooi doen naar het kampioenschap in de 2e klasse. Bij een 0-7 achterstand scoorde Van Otterdijk twee keer in de laatste minuten. Voor Topparty waren Dirk Hesius (2x), Tom van Lieshout, Dirk Versteegden (2x) en Ralf van de Laar de doelpuntenmakers.
Het Jagershuis won verdiend van HFBEngel met 3-1. Na de 0-1 strafte Bas van den Witteboer een fout in de verdediging van HFBEngel af in de 8e minuut, 1-1. Job van den Nieuwenhof ontfutselde al dan niet volgens de regels een bal van de HFBEngel speler en schoot vervolgens hoog in het doel binnen, 2-1. Met nog twee minuten te gaan schoot Daan Kuijpers uit een snelle aanval de 3-1 binnen. Enkele seconden voor tijd werd een speler van HFBEngel uit de zaal gezonden voor het doelbewust trappen van een tegenstander.
In de 2e klasse werd woensdagavond een inhaalwedstrijd gespeeld tussen Ons Café en Hurkmans. Sjoerd Hooglugt opende in de 2e minuut de score door van afstand raak te schieten. Nog in dezelfde minuut was het alweer 1-1. Het ging lekker tegen elkaar op. In de 20e minuut zette Ruud Meeuws Ons Café op voorsprong, 2-1. Hurkmans liet niet na en bleef doorvoetballen met een treffer van Ralf Hurkmans als resultaat in de 26e minuut, 2-2.

 


 

Zaterdag 2 mei 2015:

Rijkswaterstaat voert van 6 tot en met 10 mei ‘s nachts onderhoud uit aan het asfalt van de A67 tussen de aansluitingen Asten en Someren (richting Eindhoven). Tijdens de werkzaamheden is de A67 tussen Asten en Someren afgesloten. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 20 minuten.

Afsluitingen A67 tussen toerit 36 Asten en afrit 35 Someren richting Eindhoven:

· Woensdagavond 6 mei vanaf 20.30 uur tot donderdagochtend 7 mei 05.30 uur;

· Donderdagavond 7 mei vanaf 20.30 uur tot vrijdagochtend 8 mei 05.30 uur;

· Vrijdagavond 8 mei vanaf 20.00 uur tot zaterdagochtend 9 mei tot 11.00 uur;

· Zaterdagavond 9 mei vanaf 20.00 uur tot zondagochtend 10 mei tot 11.00 uur.

Let op: Afrit 36 Asten (vanuit de richting Venlo) en de toerit Someren (richting Eindhoven) zijn

wel open.

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Meer informatie over afsluitingen vindt u ook op www.rijkswaterstaat.nl of www.vananaarbeter.nl. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

 


 

Vrijdag 1 mei 2015:

Van Koert van Lieshout kregen we onderstaand bericht...

'Wij moeten helaas mededelen dat het optreden van Gotcha! aankomende zaterdag in Nirwana geen doorgang kan vinden. Drummer Martijn is afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis waardoor de band niet kan spelen. Wij hopen op een spoedig herstel!
Gotcha! vindt het zelf heel jammer dat ze niet kunnen optreden in Nirwana. Wij verwelkomen Gotcha! graag weer op Nirwana Tuinfeest 2015!
 


 

Vrijdag 1 mei 2015:

 


Dat fanfare St. Willibrordus een belangrijke plaats inneemt binnen de Lieropse gemeenschap is algemeen bekend. Vele jongeren genoten – en genieten nog steeds - hun eerste muzikale opleiding bij de fanfare of slagwerkgroep en als ze uiteindelijk bij het korps zijn zorgen ze ervoor dat er bij speciale gelegenheden in Lierop voor een passende muzikale omlijsting wordt gezorgd.
Het probleem voor een muziekvereniging met blaas- en slaginstrumenten is echter de enorme kostenpost van het instrumentarium. Vele acties worden door het jaar heen door de vereniging georganiseerd om met inzet van de eigen leden de begroting weer sluitend te krijgen maar met alleen oud papier en textiel ophalen en nog diverse andere acties en inzet ben je er niet. Vandaar de belangrijkheid van de jaarlijkse donateursactie.
Afgelopen maandag is deze donateursactie gestart. Alle leden zijn deze en volgende weken op pad om alle adressen in Lierop te bezoeken voor een vrijblijvende bijdrage. Deze kan in een zakje (evt. dichtgeplakt) meegegeven worden en de bijdrage zal besteed worden aan het onderhoud en aanschaf van nieuwe instrumenten. Als dank voor deze bijdrage ontvangt u de uitnodiging voor het Pleintjesconcert op 12 juli a.s.
 Vrijdag 1 mei 2015:
Morgen, zaterdag 2 mei worden er vanaf 9 uur weer kleding en schoenen opgehaald door diverse verenigingen. Gelieve in zakken of dozen aan de weg te zetten. Namens de ophalende verenigingen alvast bedankt.
 Vrijdag 1 mei 2015:

 


Op zaterdagochtend 25 april kon Lierop E1 een fantastisch seizoen bekronen met de tweede titel in één seizoen. Er moest nog wel gewonnen worden van de grootste concurrent van Lierop, namelijk ONDO E1. Als Lierop deze lastige wedstrijd won, was het zeker van het kampioenschap. Het werd een echte kampioenskraker. Lees maar het verslag….
 Vrijdag 1 mei 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week, met naast de vaste informatie o.a. informatie over een woning bouwen of kopen, over de dodenherdenking op 4 mei, over de afsluiting van de A67 tussen 6-10 mei, over een scootmobielcursus, over een informatieavond collectieve vrijwilligersverzekering enz. Kijk maar…
 Vrijdag 1 mei 2015:
Dit jaar wordt 5 mei gevierd als een officiële feestdag, wat betekent dat de huisartsenpraktijk is gesloten. Patiënten kunnen dan zowel overdag als ’s avonds terecht bij Huisartsenposten Oost-Brabant. Zij hebben posten in Eindhoven (Catharina-ziekenhuis), Helmond (Elkerliek) en Geldrop (St. Anna). De huisartsenpost verwacht 5 mei extra aanloop van patiënten die geen rekening hebben gehouden met de sluiting van hun praktijk. Huisartsenposten Oost-Brabant gaat met extra bezetting werken, maar sluit wachttijden niet uit. De post verwacht dat veel mensen te weinig medicijnen in huis hebben en herhalingsrecepten nodig hebben.
Bij twijfel over hun gezondheid is het raadzaam dat patiënten al vóór 5 mei contact opnemen met hun eigen huisarts. Daarnaast is het aan te bevelen tijdig medicijnen bij de eigen huisarts aan te vragen. Is er toch dringend medische zorg nodig, dan kunnen patiënten bellen naar de huisartsenpost: 0900 – 8861.
De huisartsenpost werkt met een telefonisch systeem waarbij spoedeisende zorgvragen voorrang hebben op de telefoontjes die niet spoedeisend zijn. Ook op 5 mei zullen patiënten met spoed als eerste geholpen worden.
 


 

Donderdag 30 april 2015:
Komende zondag 3 mei wordt het seizoen voor de SV Lierop feestelijk afgesloten met d’n Afsluiter.

Het was weer een mooi seizoen waarin het tweede elftal afgelopen weekend kampioen is geworden en het eerste elftal zich ondanks de vele blessures knap heeft weten te handhaven in de 4-de klasse. Het eerste elftal speelt zondagmiddag zijn laatste thuiswedstrijd tegen Bruheze.
Tijdens d’n Afsluiter zal o.a. de gouden schoen (topscoorder) en gouden bal (beste speler) worden uitgereikt. Daarna is het volop feest en gaan we back to the 70/80’s met DJ Ton. Ofwel, alle reden om zondag naar sportpark de Renkant te komen en te blijven plekken. Iedereen is welkom!

 Donderdag 30 april 2015:

 


Het Lieropse Stage Fright geeft zondag 3 mei een concert op de Wim van Doorne Muziekkiosk in Eindhoven. Het 60 leden tellend gemengd koor brengt onder leiding van Kenny Jansen nummers als ‘Home’ van Dotan, ‘Seasons of love’ en ‘Fields of gold’. Er staan ook swingende medleys op het programma van popklassiekers als ‘I heard it through the grapevine’, ‘Dancing in the street’ en ‘Back in my arms again’.
Het koor wordt begeleid door een vast combo van gitaar, basgitaar, dwarsfluit en piano (momenteel wordt nog gezocht naar een drummer voor wie in ‘De Vurherd’ een elektronisch drumstel beschikbaar is). Stage Fright deelt de podiumtijd met bigband The Nightcats uit Eersel. Het optreden begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk. De Wim van Doorne Muziekkiosk ligt aan de Alberdingk Thijmlaan 1 in Eindhoven.
Zie de foto’s van de repetities. De afgelopen weken heeft het koor zich ook bezig gehouden met ‘beweging’ om op 3 mei op een nog leukere manier voor de dag te kunnen komen. Zie ook enkele foto’s.
 Donderdag 30 april 2015:
Wie dichtbij het theater wil bezoeken kan op zaterdag 2 mei terecht in de Ruchte waar Rock4 met theatershow 'Don’t Break The Rhythm’ op de planken staat. In deze nieuwe theatershow verleggen de vier zangers van Rock4 de grenzen van zichzelf én van hun stemmen. Vanaf de eerste seconde worden rock, pop, klassiek, dance en funk met veel energie en in een hoog tempo met elkaar verbonden, waardoor het publiek, jong en oud, van de ene verrassing in de andere valt. De kracht van Rock4, perfecte zang gecombineerd met een unieke muzikale identiteit, kwam nooit eerder zo sterk tot uitdrukking.
Bekende en legendarische nummers van onder andere Kings of Leon, Pink Floyd, Prince, Tiësto, Snow Patrol, Faithless en Massive Attack worden door de groep op geheel eigen wijze bewerkt en geïnterpreteerd. Zie ook www.rock4.nl.
Entree: € 18,50 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl.
 


 

Woensdag 29 april 2015:

 


Van de Scouting kregen we onderstaand bericht…
‘Afgelopen weekend hebben de jongens en meiden van scouting Lierop de wereld gered. Batman had een bericht gestuurd naar de welpen of zij de superhelden konden helpen. Zaterdag zat Batman verscholen in de blokhut. Hij legde uit de het VAVOG van de superhelden gestolen was door de slechterikken (veiligheidsapparaat van onze goederikken). Hierdoor waren alle superhelden hun krachten kwijt. De hulk, Mega Toby, Superwoman, Spiderman en vele andere helden verbleven rond de blokhut. Gelukkig hebben de welpen Batman en het VAVOG uit de handen van de slechterikken kunnen halen. Moe en voldaan gingen de kinderen, leiding en helden zondag in de late namiddag naar huis. Op naar het volgende avontuur’.
 Woensdag 29 april 2015:

 


Het gilde van Sint Antonius Abt houdt zaterdag 9 mei, de dag voor Moederdag, haar jaarlijkse Geranium verkoop, van 10.00 tot 13.00 uur, op het kerkplein. Naast de geraniums zijn ook te koop; hangpotten (diameter 27 cm met vijf verschillende planten en potgrond. De vooraf bestelde geraniums, hangpotten en potgrond worden die zaterdag aan huis afgeleverd. Bestellingen kunnen tot 6 mei ingeleverd worden bij bakker Van Mill, supermarkt de Spar of via e-mail: geraniumactie@sintantoniusabtlierop.nl.  Voor informatie: Jos van Lieshout tel. 0492-331736.
 Woensdag 29 april 2015:

 


Afgelopen vrijdag werd in het kader van de Koningspelen de Spobsorloop gelopen door de kinderen van basisschool 't Rendal.

De opbrengst van de sponsorloop wordt verdeeld over 3 goede doelen:
1: Het Rendal-adoptieproject in Brazilië: het werk van zuster Luciana van den Einden in Esperanca
2: Stichting Energy4all
3: Muziekapparatuur voor de school
Zie de foto’s.....

 


 

Dinsdag 28 april 2015:

Een temperatuur van nauwelijks 10 graden, een straffe noordoosten wind en regen waren de voorspellingen enkele dagen geleden voor de Koningsdag in Lierop.

Waar het aan ligt is moeilijk te zeggen maar het viel uiteindelijk allemaal reuze mee. Het Oranjecomité had al om 9 uur besloten om niet uit te wijken naar de Vurherd want het zou best eens mee kunnen vallen. Fris was het nog wel om 10 uur toen iedereen zich verzameld had bij de Renkant. Tijdens het hijsen van de vlag door jeugdprins Koen van Gennip werd het Wilhelmus door de fanfare gespeeld waarna de oranjeoptocht kon beginnen. Ook de gildes waren natuurlijk aanwezig. Na terugkomst op de Renkant stond er weer lekkere koffie klaar en hadden de kinderen hun kraampjes opgezet. Deze keer was als extra attractie een hoek vrijgemaakt voor diverse soorten roofvogels. Het zonnetje liet zich al steeds meer zien en er werd gezellig gekeuveld op het zand van de jeu de boules banen. Zie de foto's in onze slapgalerij.

 

Slaponline Jeu de Boules Toernooi 2015

 

 

's Middags was het voor de negende keer dat het slaponline jeu de boules toernooi werd gehouden. Om half twee hadden de 64 koppels zich gemeld en konden de wedstrijden beginnen. Het zonnetje straalde voluit en er was niets meer over van de slechte weersvoorspellingen. Zoals altijd gezelligheid troef en volop strijd om de voorrondes te overleven.

De helft van de koppels lukte dit. De andere 32 koppels streden om in de finale te komen.

Tussendoor werd het Goede Doel van dit jaar bekend gemaakt. Dit komt elk jaar pas in beeld nadat het eerste Goede Doel - kosten voor het in de lucht houden van de website slaponline - gedurende het jaar zijn betaald. Het Goede Doel wordt door de spelers en vrijwilligers genomineerd en bestaat uit de inhoud van de kas op de morgen dat het nieuwe jeu de boulestournooi plaatsvindt.

Dit jaar was het Goede Doel bestemd voor spelen en materialen voor de dagbesteding in Henricushof. Dit doel was door maar liefst 4 koppels genomineerd. Deze koppels mochten de enveloppe in ontvangst nemen.

Intussen werden de halve finales gespeeld tussen op de ene baan de koppels Dirk van Vlokhoven en Lars van Grotel tegen Roel en Willem van Bussel en op de andere baan Henk van de Borne en Theo Peters tegen Bas Lemmen en Els Basten. Deze strijd resulteerde in de finale Roel en Willem tegen Bas en Els. De meer ervaren Roel en Willem wisten de finale te winnen en kregen naast het gebruikelijke kistje wijn de bezems uitgereikt waarmee ze vanavond traditioneel meehelpen om het zand weer netjes in zakken te doen voor volgend jaar.

Na nog een laatste woordje van Willem werd deze editie op gepaste wijze afgesloten.

 

 

Wij feliciteren de winnaars en bedanken iedereen die weer bijgedragen heeft om ook het slaponline jeu de boules toernooi 2015 weer tot een succes te maken.

Zie ook enkele foto's van het Jeu de Boules Toernooi.

 


 

Dinsdag 28 april 2015:

Van Willy Manders kregen we onderstaand bericht…

‘Afgelopen zaterdag was het de bekendmaking van de winnaars van de Scarhunt.

De STAMPOT van  scouting Lierop (voor leden 19 - 99 jaar) heeft met 2 teams meegedaan.

Team de boerkes zijn op een 18e plaats beland. Team Poging Wagen van Tim Joppe, Koen Hendrikx en Willy Manders hebben in de categorie Slappe Zever de eerste prijs behaald. Overall zijn ze op de 14e plaats geëindigd. Volgend jaar gaan ze voor de winst overall’.

 


 

Maandag 27 april 2015:

Van het Oranjecomite kregen we onderstaand bericht...

'Koningsdag 2015 is gewoon op de Renkant!!
We zien iedereen graag om 10:00 uur voor een mooie optocht en daarna een lekker bakje warme koffie en natuurlijk de Koningsmarkt met allerlei leuke dingen te doen voor de kinderen.
En om 11 uur is er ook nog een feestje te vieren.
Dus tot dadelijk'.

 

Programma vandaag:

 

Fietstocht

Om 10.00 uur wordt de vlag gehesen en speelt de fanfare het volkslied. Daarna vertrekt een optocht met versierde fietsen. De route is als volgt: Vanaf de parkeerplaats fietst de stoet richting Bruiseldonk, Luitenakker, Bruiseldonk, Balisboom, Hemelaar en weer terug naar de parkeerplaats van sportpark De Renkant. De fietstocht wordt begeleid door de fanfare en beide Lieropse gildes. Prins Rick en jeugdprins Koen belonen drie fietsen met een prijs. Bij terugkomst ontvangen alle kinderen een kaart waarmee ze allerlei spelletjes kunnen doen, zoals knuffelraden en snoeppot raden.

 

Markt

Net als andere jaren is er een Koningsmarkt in Lierop. Voor de twee mooiste of meest originele kraampjes op de markt zijn er prijzen. Daarnaast is het mogelijk om je nagels gratis te laten verzorgen bij Elmie Reinders en is er een clown die ballonfiguren maakt. Ook kunnen kinderen met roofvogels van Albert Loomans op de foto. Rond het middaguur is er een loterij voor de kinderen en worden de activiteiten voor de ochtend afgesloten.

 

Jeu des boules

Als de kraampjes van de Koningsmarkt afgebroken zijn, wordt de parkeerplaats omgetoverd tot een Frans dorpsplein met zestien jeu de boulesbanen. 's Middags wordt namelijk voor de negende keer gestreden om het Lierops kampioenschap jeu de boules. De organisatie is wederom in handen van Slaponline, waaraan ook een deel van de opbrengst van het evenement ten goede komt. Het overige deel gaat naar een nog nader te bepalen goed doel, wat door de deelnemers genomineerd wordt. Rond 16.30 uur wordt dat goede doel bekend gemaakt. Er wordt gespeeld door 64 koppels; zowel vrouwen, mannen als gemixt. De wedstrijden beginnen om 13.30 uur. Rond 19.30 wordt de finale gespeeld. Daarnaast kan er op het terras wat gedronken worden en ontbreekt stokbrood met Franse kaas én een Hollands frietje niet.

 


 

Zondag 26 april 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie speelden vGennip en Snackpoint in de hoofdklasse met 1-1 gelijk. In de 18e minuut kwam Snackpoint na een 1-2tje op 0-1. Doorzetten van Jan van Moorsel in de 22e minuut leverde de 1-1 op toen hij diagonaal via de paal binnenschoot. Beide teams kregen nog kansen, maar het bleef bij 1-1.
De absolute topper van de avond tussen Acfis en Topparty eindigde in een 3-0 overwinning voor Acfis. Hierdoor is Topparty uitgeschakeld voor het kampioenschap en heeft Acfis alle kansen in handen om komende vrijdag kampioen te worden. Beide teams waren sterk aan elkaar gewaagd. Acfis kwam in de 6e minuut aan de leiding, 1-0. Nadat ze in de 29e minuut op2-0 kwamen ontstond er wat commotie. De gewisselde doelman/speler van Topparty kreeg een 2 minutenstraf en bij het in het veld komen van de eerdere doelman ontstond er een discussie tussen teamleden van Topparty en de scheidsrechter met als resultaat dat 2 van hen de zaal dienden te verlaten. Na de hervatting maakte Acfis in de laatste seconden nog 3-0.
De ervaring van Riny van den Wijnboom, Willem Hurkmans en Henri van Lieshout was van grote waarde op de overwinning van Hurkmans op Roadhoiske. De aanvallen van de jongere Roadhoiske spelers werden vakkundig opgevangen en omgezet in aanvallen door de jeugdigen Ralf en Rens Hurkmans. Zij combineerden er lustig op los. Ralf Hurkmans scoorde in de 11e en 22e minuut voor Hurkmans, 0-2. De doelpogingen van Roadhoiske werden gestopt door keeper Sjoerd Hooglugt. In de 29e minuut bepaalde Willem Hurkmans de eindstand op 0-3.
Het Zunneke had niet veel in brengen tegen Boemelaer 2. De eerste helft wist het Zunneke nog stand te houden. Daarna maakte Boemalaer 2 er in de tweede helft 4; eindstand 0-4.
 


 

Zaterdag 25 april 2015:

 

 

De knoop is doorgehakt! Het slaponline jeu de boules toernooi 2015 gaat door! Weer of geen weer…. we zijn geen watjes toch?! Het vriest niet en voor de eventuele regen hebben we over de volle lengte van de banen tenten neergezet. Overdekt boulen, 'hoe luxe kunde't hebben?' Je kunt je prima instellen op Hollandse weersomstandigheden, we wonen tenslotte niet in Zuid-Frankrijk waar overigens ook bij mindere weersomstandigheden gewoon gebouled wordt!
Het zand, weer door Hurkmans netjes afgeleverd, is reeds uitgestrooid en de podiumwagen van Thwan van Gennip staat al klaar om Lierop 2 te huldigen als ze morgen kampioen worden en natuurlijk ook de winnaars van het Lierops kampioenschap jeu de boule 2015. Het stokbrood wordt gesneden, de drank is besteld en de koelwagen van poelier Harald Tijssen hebben we ‘niet’ afbesteld. Alles komt goed. Tot maandag.
 Zaterdag 25 april 2015:
Van Driek Doezé kregen we onderstaand bericht…
‘KBO-Lierop organiseert op woensdag 20 mei een bedevaart-mis in Ommel.

Voor meer informatie zie bijlage en/of de site van KBO-Lierop. Iedereen is van harte welkom’.
 Zaterdag 25 april 2015:
Zoals inmiddels bij iedereen bekend heeft basisschool ’t Rendal in september 2014 het Frank Doucettemonument geadopteerd. Niet qua onderhoud maar qua jaarlijkse aandacht voor de slachtoffers van de oorlogen en de bevrijding. Bijzondere aandacht is er voor de Amerikaan Frank Doucette die op de laatste dag van de 2e Wereldoorlog hier in het zuiden sneuvelde op de hoogte van Oeijenbraak.
De adoptie is een activiteit van de school in het kader van een initiatief van de landelijke 4 en 5 mei stichting nl. “Adopteer een monument”. De school zegt daar in toe elk jaar aandacht te besteden aan het geadopteerde monument. “t Rendal werkt hierbij samen met de evenementenstichting Lierop 825. Er worden gastlessen gegeven in groep 7 en er is een monumententocht door de kom van Lierop o.l.v. Ben van Bussel.
Vrijdag 1 mei wordt o.l.v. dhr. Gerard Geboers het onderduikerskamp bezocht en na afloop vanaf 12.00 uur is er in samenwerking met de bewoners van de Frank Doucettestraat een herdenking bij het Frank Doucettemonument. Een indrukwekkende afsluiting met herdenking door directeur Mariëlle van Rijt, gedichten door kinderen, een bloemenhulde en het hijsen en strijken van de vlag door de bewoners van de straat.
Basisschool ’t Rendal en evenementenstichting Lierop 825 nodigt alle bewoners van de Frank Doucettestraat én alle Lieroppenaren uit dit bijzondere moment mee te maken.
 Zaterdag 25 april 2015:
Van het kerkbestuur kregen we onderstaand bericht…
‘Zaterdag 28 maart ontvingen in Lierop 22 kinderen het Heilig Vormsel. Tijdens de viering was er een open schaal collecte voor SOS kinderdorp. Deze stichting ondersteunt kwetsbare gezinnen, zodat de kinderen in deze gezinnen zich in hun meest natuurlijke omgeving kunnen ontwikkelen.

De opbrengst van de collecte was € 120,84.
 


 

Vrijdag 24 april 2015:

Oud-Lieroppenaar Rien van Horik (58) uit Someren ontving vanmorgen de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij ontving het lintje in het gemeentehuis in Someren.

Rien heeft zich voornamelijk ingezet voor de wielersport. Ook de lokale omroep SIRIS kan op zijn inzet rekenen.

Sinds 1965 is Rien actief in de wielersport. Hij stond als negenjarige aan de wieg van de Toer dur Lierup. Sinds 1972 was hij actief voor Supportersclub Lieropse Renners, later opgegaan in Toer- en Supportersclub Solo. Hij is secretaris, beheert het archief en is ook webbeheerder. Hij was medeorganisator van diverse wedstrijden zoals de Koepelronde van Lierop en de wielerklassiekers Dr. Pepperrace, Footsrace en de Meeusrace.

Rien is sinds 1970 actief Ren- en Toeristenclub Buitenlust Helmond. Hij was jarenlang secretaris, fungeert hier als vraagbaak en archiefbeheerder. Verder is hij speaker tijdens diverse wielerwedstrijden w.o. de Internationale Jeugdtoer Buitenlust.

Sinds 1977 is Rien actief bij de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie). Hij is microfonist en jurylid tijdens regionale, landelijke en internationale wielerwedstrijden w.o. Europese- en Wereldkampioenschappen op de weg, in het veld en bij het mountainbiken. Tijdens de wedstrijden geeft hij altijd veel recente informatie, zoals uitslagen en persoonlijke informatie over de wielrenners en -rensters.

In 1980 was hij medeorganisator van de dorpsmanifestatie Lierop Vruuger.

Sinds 1988 is hij actief bij de lokale publieke media-instelling SIRIS. Hij was de eerste hoofdredacteur, was jarenlang secretaris, presentator van Het Avonduur, SIRIS-Sportlijn en evenementen. Rien was betrokken bij de oprichting van SIRIS-tv en in als voice-over betrokken bij allerlei filmopnames.

In 2014 was hij lid van de Stichting Kringdag Peeland Lierop 2014.

Namens slaponline feliciteren wij Rien met dit 'dik verdiende' lintje.

 


 

Vrijdag 24 april 2015:

Van het Oranjecomité kregen we onderstaand bericht…

‘Als Oranjecomite zijn we druk bezig met de laatste voorbereidingen voor Koningsdag 2015. Daarbij zijn we blij dat Ruitersport Ingrid van Berlo ook dit jaar weer de bekers voor de mooist versierde fietsen beschikbaar heeft gesteld. Dus we hopen weer op een heleboel mooi versierde fietsen.

Helaas zijn er ook dingen waar we geen invloed op hebben. Op een dag als vandaag kun je het je niet voorstellen, maar de weersvoorspellingen voor maandag zijn niet zo goed. We kijken daarom elke dag naar de weersvoorspellingen.

In het uiterste geval wijken we uit naar de Vurherd. Dat beslissen we zo laat mogelijk, want het liefst willen we natuurlijk gewoon een optocht houden en een gezellige markt op de Renkant hebben.

Als we toch naar de Vurherd gaan, dan melden we dit via Slaponline. We beslissen dit uiterlijk maandagmorgen om 09:00 uur. Hou Slaponline dus goed in de gaten en hopelijk tot ziens op Koningsdag 2015’!!

 


 

Vrijdag 24 april 2015:
Van Huub van den Eikhof kregen we de uitslagen van de Kringwedstrijd op 19 april bij Sint Servatius in Lieshout.

Erekampioen: 1e Ad Vlemmix; Personeel: 2e Angel van Moorsel en 5e Ad Vlemmix.
 

 Vrijdag 24 april 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week, met naast de vaste informatie o.a. informative over de starterslening, voorverkoop zwemabonnementen Diepsteeckel, bestrijding eikenprocessierups, voorstelling en taken van o.a. wijkagent Marianne van Kempen in Lierop en enquète mantelzorgers.

Kijk maar…
 


 

Donderdag 23 april 2015:
De Vraag en Aanbod advertenties op de website van Lierop Leeft worden steeds talrijker. Het blijkt echter dat reacties op de advertenties of diensten niet aankwamen bij de plaatsers ervan. Een kwestie van instelling maar vervelend als je dit niet in de gaten hebt!
Het probleem is inmiddels opgelost maar om er zeker van te zijn dat alle reacties aangekomen zijn bij de ‘plaatser’ van de advertentie of dienst willen wij vragen om voor de zekerheid nog een keer te reageren op het product of dienst waarin je interesse hebt (gehad).
 Donderdag 23 april 2015:

 


Lierop is met het Nirwana Tuinfeest, het Peteyfest en Eurosjopper rijkelijk vertegenwoordigd in Festivalland Nederland.
Er worden dit jaar in Nederland maar liefst 1300 festivals gehouden; dat is gemiddeld bijna vier per dag, het hele jaar door! Crazy, of niet? Volgens de muzieksite noisey vice is het ‘nog crazyier, dat daar een paar ruwe diamantjes tussen zitten die erop wachten om gepolijst te worden door jouw partycapaciteiten, maar dat er nooit van komt omdat je maar naar saaie mega-evenementen als Lowlands en Best Kept Secret blijft gaan’.
Onder de 5 vetste festivals waar vrijwel niemand in Nederland ooit van gehoord heeft staat Eurosjopper. Zie de foto’s en bekijk de website noisey vice.
 Donderdag 23 april 2015:
Ter gelegenheid van de start van de Uitleenpost Hulpmiddelen is er een Open Huis op zaterdag 2 mei a.s. van 14.30 tot 16.00 uur in Henricushof, waar inmiddels de hulpmiddelen een plaats hebben gekregen in de voormalige badkamer die verbouwd is tot een geschikte en functionele ruimte voor het uitstallen van deze hulpmiddelen. Iedereen (leden en niet-leden) is van harte welkom bij dit Open Huis. De uitleenpost is vanaf 1 mei 7 dagen per week en 24 uren per dag bereikbaar via telefoonnummer 06-20916737!!
Een medewerker van de telefonische hulpdienst zal de leden van de dorpscoöperatie Lierop Leeft te woord staan of de leden kunnen inspreken op het antwoordapparaat waarna zo snel mogelijk een afspraak zal worden gemaakt. Zie de nieuwsbrief die komend weekend bij alle leden bezorgd zal worden en ook verkrijgbaar zal zijn bij Spar en Henricushof. Ook op de website www.lieropleeft.nl  is deze – en eerdere – nieuwsbrief te lezen.
 


 

Woensdag 22 april 2015:

 


Stage Fright uit Lierop heeft gisteravond een flink aantal bewoners van woonzorgcentrum Sonnehove in Someren een leuke avond bezorgd. Het gemengd koor trad er op met nummers als het kort geleden bekroonde ‘Home’ (van singer-songwriter Dotan), ‘Go like Elijah’ en ‘Omarm me’. Alhoewel de Engelstalige nummers in de grote hal van het woonzorgcentrum niet overal verstaanbaar waren, werd toch in elk geval zachtjes meegezongen met nummers als ‘Avond’ van Boudewijn de Groot. Lof was er ook voor de outfits van de 60 koor- en comboleden (in rood, zwart en wit). Al met al een geslaagde avond voor een enthousiast en aandachtig publiek. Voor Stage Fright was het Somerense optreden een opstapje naar het middagconcert van 3 mei op de Wim van Doorne Muziekkiosk in Eindhoven.
 Woensdag 22 april 2015:
Van het Team PIP/Jumpin kregen wij het bericht dat er vanavond een informatieavond is voor ouders, aanstaande ouders en andere belangstellenden voor Kinderopvang in Lierop.
Zie ook de uitnodiging en het programma van de avond.


 Woensdag 22 april 2015:
Ook dit jaar betekent Koningsnacht weer 90's party! Misschien wel leuker dan Koningsdag zelf...
Ook wordt de winnaar van de groepen-wedstrijd van het seizoen 2014-2015 bekend gemaakt!
GRATIS ENTREE! Aanvang: 20:00 uur.

 


 Woensdag 22 april 2015:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan a.s. zaterdag 25 april terecht in de Ruchte waar cabaretier Mark van de Veerdonk met 'TOF' op de planken staat. De cabaretier heeft schoon genoeg van al het gesomber. De een moet zijn huis verkopen om zijn hypotheek te kunnen betalen, een ander kan slechts nog met moeite zijn veters strikken omdat het harde stukje aan het uiteinde weg is allemaal heel erg maar waarom moet iedereen zo doorzaniken over al dat klein leed? Spreek je iemand dan gaat het binnen de kortste keren over zijn vastgelopen afritsrelatie, die onleesbare IKEA montage-instructie of andere mislukte mensdaden tegen de misselijkheid. Volgens de Brabantse cabaretier is er onderhand genoeg gezeurd. In TOF belooft Van de Veerdonk enkel positieve verhalen en gedachten voor het voetlicht te brengen. Deze kersverse show wordt dus, als het goed is, een ware verademing.
Zie ook www.markvandeveerdonk.nl.
Entree: € 17,00 (incl. kopje koffie/thee) - Aanvang: 20.30 uur.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl  www.deruchte.nl
 


Woensdag 22 april 2015:

Soms zit het mee, soms zit het tegen. De weersvoorspelling voor Koningsdag vallen op dit moment ietwat tegen. Sterker nog: Het ziet er naar uit dat we het niet helemaal droog gaan houden. De organisatie van het Slaponline Jeu de Boules Toernooi doet bij deze ’n oproep aan bezitters van “doodgewone witte partytenten” (van Cranenbroek) met de afmeting 4 x 8 meter. Samen met de 2 tenten die we al hebben kunnen we dan ‘n dusdanig deel van de parkeerplaats overdekken dat iedereen tijdens ’n klein buitje toch droog kan staan.
Misschien is het wel helemaal niet nodig, maar je kunt maar beter in de voorzorg zijn. Diegene die z’n tent beschikbaar wil stellen mag contact opnemen met Frank Hurkmans (frankhurkmans@chello.nl of 06.50630388). Alvast bedankt voor de reactie en/of medewerking.
 


 

Dinsdag 21 april 2015:
Het kerkbestuur informeerde gisterenavond de aanwezige parochianen over het fusieproces dat de Astense en Somerense parochies het afgelopen jaar hebben doorlopen. Er was een goede opkomst.
Aan het einde van de avond werden de parochianen gevraagd of zij achter het voornemen van het kerkbestuur staan om in te stemmen met de oprichting van de H. Franciscusparochie voor Asten en Someren. Middels een applaus lieten de aanwezigen weten het kerkbestuur hierin te steunen.
Na afloop van de parochieavond heeft het kerkbestuur in vergadering formeel besloten de brief aan te bisschop te tekenen.
Donderdag aanstaande zal een afvaardiging van de Astense en Somerense parochies voor ondertekening van genoemde brief bij elkaar komen.
Het kerkbestuur houdt de parochianen op de hoogte van de voortgang aangaande de oprichting van de nieuwe parochie. Zie eventueel het hele verhaal.
 Dinsdag 21 april 2015:

 


Van Willy Manders kregen wij namens de explo-leiding onderstaand bericht…
‘Afgelopen weekend zijn onze explo's naar VLAVOVODIVO geweest. Dit evenement vindt slechts 1 x per 5 jaar plaats. We hebben tijdens het volleybaltoernooi alles gegeven, echter niet de winst kunnen pakken. Gelukkig hebben de explo’s tijdens de discoavond meer geluk in de liefde gehad dan tijdens het volleybalspel.
Zondagochtend stonden ze allemaal om 8.00 klaar om fris in de bus naar de vogeltjesmarkt in Antwerpen te gaan. Na daar uitgebreid ontbeten te hebben, moesten ze tegen de middag terug naar het scoutsterrein om de tenten weer af te breken. Na een 2 uur durende terugreis uit Hulst was ook dit TOP weekend weer afgelopen.
Ben jij tussen de 15 en 18 en ben je nieuwsgierig? Stuur dan een mail naar info@scoutinglierop.nl’.
 Dinsdag 21 april 2015:
Van Thieu Scheepers kregen we onderstaand bericht….
‘Op zondag 3 mei organiseert Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën in samenwerking met het St. Antonius Abt Gilde uit Lierop, St. Lambertus Someren-Eind, St. Joris Someren en St Joris uit Asten de jaarlijkse schietwedstrijd voor de vereniging Kans Plus Asten-Someren.
Iedereen kan loten kopen à € 0,50 per lot. Aanvang van de wedstrijden is 13.00 uur.
Officieel openingsschot is om 15.00 uur door een afgevaardigde van de gemeente Someren.
Wij hopen op een grote opkomst. De prijsuitreiking zal zijn om ± 17.00 uur

 


 

Maandag 20 april 2015:
Vanaf woensdag 22 april wordt in de gemeente Someren gestart met het asfaltonderhoud van verschillende wegen.
Sommige wegen worden voorzien van een nieuwe asfalt- of splitlaag en op andere wegen vinden asfaltreparaties plaats.
Op de volgende wegen in Lierop worden asfaltreparaties uitgevoerd en wordt de weg voorzien van een splitlaag: Lungendonk, Groene Beemdweg (gedeeltelijk), Hogeweg (gedeeltelijk) en Meervensedijk.
Tijdens de werkzaamheden blijven deze wegen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.
De volgende weg in Lierop is wel afgesloten voor verkeer:
• Vleutlaan, afgesloten op 22 en 29 april.
Daarnaast vinden er op enkele wegen nog kleinschalige asfaltreparaties plaats.
 Maandag 20 april 2015:
Wie dichtbij huis een theaterbioscoop wil bezoeken kan op woensdag 22 april terecht in de Ruchte waar de film ‘Ida’ draait.
De goedgelovige novice Anna staat op het punt van intreden, maar moet eerst contact zoeken met haar laatst levende familielid, de cynische, kettingrokende tante Wanda. Deze zelfingenomen vrouw, werkzaam als rechter, onthult Anna dat ze eigenlijk Ida heet en van joodse komaf is. Samen gaan ze door het desolate Polen op zoek naar de waarheid over de familie van Anna en daarmee naar het verleden: de Tweede Wereldoorlog is niet ver weg, we schrijven 1963. Ondertussen dient het perspectief op vrijheid zich aan in de persoon van een liftende jazzmuzikant die een oogje heeft op Anna.
"Prachtig stukje filmkunst in zwart-wit". "In 80 minuten telt elk woord en beeld". "Vanaf de eerste scène kruipt de film onder je huid".
 


 

Zondag 19 april 2015:
Van Driek Doezé kregen we onderstaand bericht van de KBO…
‘Het optreden van de Carolientjes afgelopen woensdag bij KBO-Lierop was een groot succes. Lees eventueel het verslag van deze middag.
Voor meer informatie over KBO-Lierop en meer foto's ga naar de site van KBO-Lierop’.
 Zondag 19 april 2015:

 


Op donderdag 17 april hebben de Heemkundekring De Vonder, het IVN, het Peelnetwerk en de gemeente Someren de afronding van drie projecten gevierd op Moorsel.
De middag startte op de Moorselsehoeve, na de inleiding van Willy Hanssen, met een presentatie van Jan Timmers van het Peelnetwerken over de drie projecten waar de afgelopen jaren aan is gewerkt. Als eerste werd de geschiedenis van Moorsel zeer enthousiast beschreven waarin de aarde wal en de functie van de wal werd beschreven.
De wal om Moorsel is dan ook een van de projecten die is afgerond. De wal is opnieuw aangelegd of opgehoogd op het deel dat langs het nieuwe fietspad loopt richting de snelweg. Het materiaal wat gebruikt is voor de wal is afkomstig van het afplaggen van de Strabrechtse heide. Later zullen er mogelijk nog vlechtschermen komen, hiermee werden vroeger de akkerlanden beschermd tegen wild.
Een van de andere projecten was het realiseren van de insectencorridor. Insecten zoals bijvoorbeeld vlinders hebben moeite om een doorsteek te maken door bossen. Een insecten corridor of insecten doorgang geeft de insecten de mogelijkheid om een doorsteek te maken van het ene gebied naar het andere gebied. Voor dit project is er een doorsteek gemaakt van de Strabrechtse heide naar het Meerven, hiervoor zijn de benodigde bomen gekapt langs de Meervensedijk richting het Starven.
Het derde project betreft de reconstructie van het onderduikserkamp wat heeft gelegen in de bossen van Moorsel. Hiervoor hebben met name de vrijwilligers van heemkundekring met noeste arbeid een mooi stukje historie doen herleven.
Na afloop van de korte introductie konden de circa 60 genodigden een bezoek gaan brengen aan het onderduikerskamp onder leiding van Gerard Geboers, de schrijver van "Zij woonden een jaar in een Bos". Na een rondleiding door het kamp werd een nieuw informatiebord onthuld door de bijna 104-jarige Dina Berkers en Willy Hanssen onder het toeziend oog van de de familie van enkele onderduikers.
Na de wandeling van en naar het onderduikerskamp werd er nog wat nagepraat bij het Pastoorke van Moorsel.
Lierop kan weer trots zijn op drie mooie projecten voor Lierop die tot stand zijn komen door de inzet van heel veel enthousiaste vrijwilligers, het Peelnetwerk en de gemeente Someren. Zie ook enkele foto’s die onze slapfotograaf maakte.
 Zondag 19 april 2015;
In de halve bekerfinale ging Topparty voortvarend van start tegen Steenstra. Tom van Lieshout (2e) en Ralf van den Laar (14e) zetten Topparty op 0-2. De keeper van Steenstra schoot een minuut later de bal hard hoog en onhoudbaar in het Toppartydoel, 1-2. In de 21e minuut kwam Steenstra uit een scrimmage op 2-2. Kort hierna schoot Ralf van de Laar uit een counter Topparty naar de 2-3 voorsprong. Een minuut hierna kwam Steenstra met een schot van binnen de 7 meterlijn weer gelijk, 3-3. In deze spannende wedstrijd kon het alle kanten op. Twee minuten voor tijd kwam Steenstra voor het eerst aan de leiding vanaf de 10 meterlijn, 4-3. Vlak voor het einde van de wedstrijd in de 30e minuut schoot Jos van Heugten diagonaal de gelijkmaker binnen, 4-4. Strafschoppen moesten de winnaar bepalen. Hierbij was Steenstra gelukkiger dan Topparty waardoor zij op 12 juni de finale tegen Boemelaer 1 mogen spelen.
Bij Hurkmans moest Henri van Lieshout het doel verdedigen en deed Willem Hurkmans na een langdurige blessure weer mee. Ons Café doet zijn best om in de nacompetitie terecht te komen en bleek te sterk voor Hurkmans. Het werd een 4-2 overwinning van Ons Café. Voor Hurkmans scoorden Ralf Hurkmans en Riny van de Wijnboom. Stef van den Wijnboom miste voor open doel.
Webdesign leed een 3-0 nederlaag tegen het Zunneke. In deze wedstrijd werd een speler van het Zunneke voor het natrappen van een tegenstander met rood uit de zaal gezonden. Geert Filippini en Harrie Maas (2x) maakten de doelpunten voor het Zunneke.
 


 

Zaterdag 18 april 2015:
De organisatie van het Slaponline Jeu de Boules Toernooi stuurt een laatste update: Van de 64 koppels die zich aangemeld hebben zijn er slechts 18 die ’n Goed Doel genomineerd hebben. Voor al die anderen wordt het zo stilletjes aan de hoogste tijd om iets van zich te laten horen. Het is natuurlijk niet verplicht, maar toch…..
Verder ziet het er weer allemaal goed uit. Het toernooi is (zoals gezegd) helemaal vol. Mochten er zich op het laatste moment nog deelnemers afmelden, dan is dat ook geen probleem. We beschikken over ’n goedgevulde “reservebank”. Ook de weersvoorspelling is goed. Zo tegen de 20 graden, ’n beetje bewolking, ’n zuidelijke wind (kracht 3) en ’n zeer kleine kans op regen. Het beloofd op voorhand weer ’n mooie dag te worden. We houden jullie op de hoogte.
 Zaterdag 18 april 2015:
Van Team 't Rendal in de personen van Erica Fransen en Mariken kregen we onderstaand bericht...
'Op vrijdagochtend 24 april a.s. vinden in het hele land de Koningsspelen plaats ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander. Onze school doet hier uiteraard aan mee middels een sponsorloop. Deze vindt plaats rondom het grote grasveld bij de gymzaal. Het thema dit jaar is ENERGIE. De kinderen lopen rondjes om het grasveld. Zij kunnen gesponsord worden per rondje of u kunt een maximum bedrag aangeven (ter voorkoming dat u een ander bedrag moet gaan betalen dan u in gedachten had).
De opbrengst van de sponsorloop wordt verdeeld over 3 goede doelen:
1: Het Rendal-adoptieproject in Brazilië: het werk van zuster Luciana van den Einden in Esperanca
2: Stichting Energy4all
3: Muziekapparatuur voor de school
- Zuster Luciana is geboren in Lierop. Zij heeft in Brazilië een hulppost voor dakloze ouderen, een schooltje en een ziekenhuis ingericht. Verder heeft ze zorg over een stuk grond, waar verse groenten en fruit wordt geteeld en een veestapel van 12 koeien. Dit project wordt al zo’n 30 jaar door ’t Rendal ondersteund.
- Energy4all is een stichting voor mensen met een energiestofwisselingsziekte. Het is een vrij onzichtbare ziekte waar klachten kunnen variëren van ernstige vermoeidheid tot meervoudige handicaps, zowel lichamelijk als geestelijk. Door de spierzwakte zijn er problemen met slikken en krijgen ze al snel sondevoeding om toch voldoende voeding binnen te krijgen. Als ook de hersenen en hartspier aangetast zijn, kan dit onder andere leiden tot een geestelijke handicap, epilepsie en/of hartproblemen.
- Het laatste doel is school gerelateerd: nieuwe muziekapparatuur. Onze oude installatie is dringend aan vervanging toe maar kost uiteraard het nodige...
We starten de ochtend om8.30 uur gezamenlijk buiten bij het podium. Hier zullen we de energiedans dansen die we in de klas geleerd hebben'.
Vervolgens gaan we naar binnen voor het Koningsontbijt.
Iedereen die wil komen kijken en de kinderen aan willen moedigen zijn vrijdagochtend 24 april van 9:45 uur tot 11:15 uur natuurlijk van harte welkom!
Groep 1-2: 9:45-10:15 uur
Groep 3 en 4-5: 10:15-10:45 uur
Groep 5-6, 7 en 8: 10:45-11:15 uur
Tussen 15 april en 22 april kan het zijn dat er kinderen bij u langs komen. Mocht één van onze leerlingen U benaderen voor deze sponsorloop dan hopen wij dat U met Uw bijdrage Energy4all, zuster Luciana en muziekapparatuur voor de school ondersteunt.
Wij vragen u dringend om deze ochtend vanaf 7:30 uur geen auto’s te plaatsen op de parkeerplaats bij de gymzaal'. Zie ook de foto’s van vorig jaar.
 


 

Vrijdag 17 april 2015:
A.s. maandag 20 april hebben de Vrouwen van Nu in de kantine van SV Lierop een verrassingsavond.

De avond begint om 20.00 uur.


 Vrijdag 17 april 2015:

 


Lieroppenaren die a.s. weekenden de A67 willen gebruiken dienen tussen 17 (21.00 uur) en 20 april (5.00 uur) en 24 (21.00 uur) en 27 april (5.00 uur) rekening te houden met afsluitingen. Beide weekenden wordt de A67 vanaf Eindhoven richting Venlo afgesloten voor regulier onderhoud. Rijkswaterstaat combineert deze werkzaamheden met de werkzaamheden aan de verlenging van oprit 35 bij Lierop naar de A67 richting Venlo.
 Vrijdag 17 april 2015:
Dinsdag 28 april is er weer een sfeervolmenu voor 55 plussers in Henricushof.
Liefhebbers kunnen zich tot uiterlijk donderdag 24 april opgeven via lieropbuurtondersteuning@live.nl.

Zie het menu en de uitnodiging...

 

 

 


 

Vrijdag 17 april 2015:

In de rubriek ‘Vraag en Aanbod’ op de website van Lierop Leeft zijn diverse gratis producten of diensten te vinden. Van het aanbieden van gratis klinkers-cobblestones of een konijn tot het vragen naar een kaardemolen of vlaggemast.

Voor de duidelijkheid willen we nogmaals aangeven dat ‘GRATIS’ de insteek van de rubriek Vraag en Aanbod is!

Onder de rubriek kunnen overigens ook vragen om iets te lenen opgenomen worden (van auto tot aanhanger tot …..). Kijk maar…

 


 

Vrijdag 17 april 2015:

Bekijk de gemeentepagina’s van deze week, met naast de vaste informatie o.a. informatie over WMO (als je bijvoorbeeld in onze gemeente ondersteuning nodig hebt bij zelfstandig wonen of bij het meedoen in de samenleving). Ook is er informatie te vinden over de participatiewet in onze gemeente (bijvoorbeeld een bijstandsuitkering aanvragen).

In de komende vier weken wordt er op de gemeentepagina telkens een mogelijkheid belicht die de gemeente te bieden heeft wanneer een inwoner van de gemeente een huis wil bouwen of kopen. Deze keer staat hun erfpachtregeling in de schijnwerpers. Volgende week is het de beurt aan de Starterslening. In de derde week kun je lezen welke projecten/bouwkavels in de startblokken staan.

Er wordt afgesloten met de maatwerkgedachte: het idee over hoe de gemeente een nog betere bouwpartner voor jou kan zijn! Kijk maar…

 


 

Donderdag 16 april 2015:

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen dagen is door de vrijwilligers van de werkgroep Park de jaarlijkse lentebeurt uitgevoerd. Hier aan voorafgaand zijn enkele bomen gerooid waardoor o.a. de oude acacia’s beter in het zicht zijn komen staan. Dit bood ook de mogelijkheid een aantal struiken bij te planten. Hierbij is er voor gekozen om meer kleur in het park te brengen. Na dit snoei en plantwerk ligt het park er weer mooi bij.
Op één plek is echter nog het een en ander te doen en wel waar de grote vleugelnoot is gerooid. Die plek ligt er nog wat troosteloos bij. Het is de bedoeling dat de gehele hoek daar door de gemeente opnieuw wordt ingericht. In de uitvoering daarvan is helaas vertraging ontstaan. Maar de gemeente heeft beloofd om hiervan snel na het broedseizoen werk van te maken.

 


 

Vrijdag 17 april 2015:

Het kerkbestuur nodigt alle parochianen uit voor een parochie-avond op maandag 20 april a.s. in de Vurherd, aanvang 20.00 uur.

Tijdens deze parochieavond informeert het kerkbestuur u over  het fusieproces dat de Astense en Somerense parochies het afgelopen jaar hebben doorlopen. We zien u graag a.s. maandag in de Vurherd.

 

 Donderdag 16 april 2015:
Morgen, vrijdag 17 april om 20.15 uur verzorgen mannenkoor A Capella en mannenkoor ‘Wilhelmina’ uit Eindhoven een gezamenlijk miniconcert ‘Zing met ons mee’. Deze uitvoering vindt plaats in het theatercafé Nellie van Oosterhout. Ook deze uitvoering is gratis bij te wonen.
Met enthousiasme en een grote passie voor zingen, brengen de koorgezelschappen een gezellig en interactief repertoire. Zie de poster.
 


 

Woensdag 15 april 2015:

 


A.s. weekend is de kans groot dat PSV eindelijk weer eens kampioen van Nederland gaat worden. De commercie rondom dit gebeuren is groots. Ook Lieroppenaar Marc van Lieshout doet ‘een beetje’ mee. Hij ontwierp schitterende kampioensshirtjes die hij in een gelimiteerde oplage heeft gedrukt. Voor de liefhebbers in Lierop zijn ze vanaf nu al te koop. Volwassenen betalen €15,- en kinderen €13,50. Voor info, bel, sms of stuur Marc een app: 06 31685070.
 


 

Woensdag 15 april 2015:
Op 1e Pinksterdag, zondag 24 mei, vindt weer het jaarlijkse S.V. Lierop familievoetbaltoernooi plaats. Dit toernooi is voor veel families dé gelegenheid om elkaar te ontmoeten op het sportieve vlak, maar ook om als familie de Jan van Seggelen-wisseltrofee en/of de Henk Vaes-sportiviteitsbeker omhoog te kunnen houden.
Dit jaar heeft Frans Sijbers afstand genomen van het organiseren van dit evenement. Zijn opvolgers zijn Lars van Grotel en Guus Berkers. Zij zullen dit jaar een onvergetelijk familievoetbaltoernooi organiseren dus erbij zijn is meemaken! Natuurlijk zijn supporters ook van harte welkom!
Families, waarvan de aanmelder lid moet zijn van S.V. Lierop, kunnen zich tot uiterlijk 12 mei aanmelden via mail: familievoetballierop@gmail.com.
Deelnemers: dames en heren. Leeftijd: 16 jaar of ouder.
Waar/wanneer: 24 mei op Sportpark “De Renkant”.
 Woensdag 15 april 2015:
Op de vernieuwde en uitgebreide Jeu de Boulesbaan aan de Slutelakker werd dinsdagavond geoefend voor het Lierops Kampioenschap van 27 april. Het koppel Rieki vd Wiel / Ton van Brussel werd uitgedaagd door Marcel Versteegden / Jan Berkvens. De beide heren stonden de hele wedstrijd op voorsprong. Echter bij de stand 8-12 sloegen Ton en vooral Rieki meedogenloos toe met ‘n “5 punter”. Eindstand: 13-12. De toon is gezet.
Ook voor woensdagavond is de baan al weer besproken. Op de Slutelakker hebben ze al zin in het Slaponline Jeu de Boules Toernooi.

Zie enkele foto’s.
 


 

Dinsdag 14 april 2015:
Van de jeugdsoosorganisatie kregen we onderstaand bericht…
‘Dutch Night! Dat betekent oranje! We hebben de koning gebeld, maar helaas, onze majesteit kon geen gaatje vrij maken in zijn drukke agenda. Maar geen zorgen want wij hebben DJ Sjame en die gaat er gegarandeerd voor zorgen dat het een feestje wordt. Dus we zien jullie allemaal op vrijdag 17 april’! (zie eventueel ook de poster in vergrote uitvoering)
 Dinsdag 14 april 2015:
Na de geslaagde eerste koffie- en thee-uurtjes is het a.s. zondag 19 april vanaf 10.45 uur weer koffiedrinken in Henricushof. Ook dit wordt weer georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor wat lekkers bij de koffie of de thee en Bloemboetiek Gubbels zorgt voor het bloemetje op de tafels.
De volgende zondagen koffie-uurtjes zijn op 17 mei en 21 juni.

Zie ook de uitnodiging.
 Dinsdag 14 april 2015:

 


Van de communiegroep 'Eerste Communie' kregen we onderstaand bericht...
Op zondag 19 april a.s. vindt de eerste communieviering plaats met 17 kinderen uit onze parochie. De kinderen hebben zich goed voorbereid aan de hand van het project “Op de zevende dag….”. Daarnaast hebben ze de doopviering van Jelle bijgewoond en zich al voorgesteld tijdens de kennismakingsviering. Ook hebben ze een rondleiding door de kerk bijgewoond en waarschijnlijk kunnen ze nu al meer over de Koepelkerk vertellen dan menig andere parochiaan.
Iedereen is van harte uitgenodigd om deze viering bij te wonen. De communicanten hebben zelf mogen bepalen waar de opbrengst van de collecte naar toegaat en zij hebben gekozen voor KiKa (Kinderen Kankervrij).
De viering begint om 10.00 uur.
Tot slot wensen wij de jongens en meisjes een hele fijne, zonnige dag toe.

 


 

Maandag 13 april 2015:

In de hoofdklasse stonden de Lieropse hoofdklassers tegenover elkaar. Educontract stopte in deze wedstrijd de opmars van Van Gennip de laatste tijd. Educontract kwam op 0-2 door doelpunten van Ruud van den Hurk (2e) die een fout in de verdediging v Gennip afstrafte en Tom Tiebosch (15e) die met een mooie actie keeper Lars van Grotel op het verkeerde been zette. In de 19e minuut zorgde Lars van Grotel met een hard afstandsschot voor de 1-2. Een minuut later stond het alweer 1-3 toen Ruud van den Hurk uit de draai mooi binnenschoot. In de laatste minuut leefde Van Gennip nog even op toen Lars van Grotel met zijn 2e afstandsschot 2-3 liet aantekenen. Daar bleef het bij.
In de 1e klasse stond de topper tussen Lintermans en Topparty op het programma. Vorige week kreeg Lintermans nog klop van Acfis en speelde Topparty gelijk tegen het Jagershuis. Beide teams begonnen nerveus aan de wedstrijd. In de 10e minuut had keeper Koen Hendriks niet voldoende kracht in zijn handen om een bal van Lintermans uit het doel te tikken, 1-0. Gaandeweg de wedstrijd werd Topparty de betere partij. Nadat Dirk Hesius voor de gelijkmaker had gezorgd werd het doel van Lintermans goed bestookt. Twee minuten voor tijd ging Topparty door balverlies in de fout: 2-1. Topparty was geknakt, zeker toen Lintermans een minuut voor tijd op 3-1 kwam.
Ruim 10 minuten hielden LeenenRegiobank en Jagershuis elkaar in evenwicht, 2-2. Bas van den Witteboer en Toon Filippini scoorden voor het Jagershuis. In de 13e minuut kwam LeenenRegiobank aan de leiding:3-2. Het leek erop dat Jagershuis terug kon komen, maar in de 23e en 25e minuut bepaalde Richard Verbakel het lot van Jagershuis, 5-2. In de 28e minuut lukte het de goedwerkende Roy van den Biggelaar om de eindstand op 5-3 te bepalen.
In een aantrekkelijk wedstrijd behaalde ’t Zunneke de volle winst in de laatste seconden van de wedstrijd. Harrie Maas opende in de 8e minuut de score voor ’t Zunneke. Zes minuten later trok de keeper van Webdesign de stand gelijk met een strak afstandsschot, 1-1. Hier bleef het zo’n 10 minuten bij. Webdesign kwam vervolgens op voorsprong: 2-1. Korte tijd later zetten Harrie Maas en Martien van Heugten een mooie aanval op. Harrie Maas zette goed voor en Martien van Heugten tikte de bal binnen, 2-2. In de laatste minuut draaide Harrie Maas zich goed vrij en schoot de winnende treffer voor ’t Zunneke binnen, 2-3.
 


 

Zondag 12 april 2015:
Ook voor Lieropse jongeren start woensdag 20 mei in het consultatiebureau Campanula aan de Floralaan in Asten de oppascursus voor jongeren uit Asten en Someren die als oppas aan de slag willen.
Oppassen; veel meisjes en jongens rollen er vanzelf in. Toevallig, omdat ze jongere nichtjes, neefjes, buurjongens en -meisjes of andere kinderen kennen. Het is een leuk bijbaantje, maar het is wel handig om te weten wat er allemaal op je af komt als oppas. Daarom heeft Centrum voor Jeugd en Gezin Asten-Someren een praktische cursus gemaakt. Je krijgt uitleg en tips over kennismaken en positief omgaan met kinderen, verwachtingen van ouders, troosten, veiligheid, spelen, eten en bedtijd en wat te doen als kinderen niet luisteren. Kortom alles wat je wilt weten om een goede oppas te zijn.
De cursus is op 20 en 27 mei en op 3 en 10 juni van 19.00 tot 20.30 uur en wordt afgesloten met een heus certificaat. Jongeren vanaf de brugklas tot 16 jaar kunnen zich tot 15 mei aanmelden door een mail te sturen naar cursushuisdas@oniswelzijn.nl.  Deelname is gratis.
De oppascursus wordt verzorgd door de GGD, Zorgboog, Lev en Onis; onderdeel van het Centrum Jeugd en Gezin Asten-Someren.
 


 

Zaterdag 11 april 2015:
Bent u KBO-lid en heeft u een apparaat dat niet werkt of een andere kleine reparatie? Op woensdag 15 april start voor alle KBO-Leden het Repaircafé. Lees meer op de site van KBO-Lierop.
 Zaterdag 11 april 2015:
Wie dichtbij huis wil genieten van een tot de verbeelding sprekende muziekvoorstelling van de muziek van onder meer Buena Vista Social Club kan op zaterdag 18 april terecht in de Ruchte waar Tango Extremo ‘Havana’ presenteert. Denkt u zich eens in. Broeierige havensteden in de jaren dertig. Havana, Buenos Aires. De levendigheid van de straat en de reuring in de donkere cafés met zwoele muziek. Tango Extremo laat zich deze keer beïnvloeden door de muziek uit de illustere dagen van de danssalons van Zuid-Amerika van weleer.
Op een cabareteske manier praat Tanya Schaap de show aan elkaar.
Entree: € 16,00 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Vrijdag 10 april 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week, met naast de vaste informatie o.a. nog de mogelijkheid om gratis compost af te halen bij de Milieustraat. Kijk maar.
 Vrijdag 10 april 2015:
A.s. zondag 12 april van 14.30 tot 17.00 uur is er een Open dag bij d’n Aspergehof van Jos Huijbers en Lidy van de Ven. Tijdens deze open dag worden er rondleidingen gegeven en serveren ze een hapje en een drankje. Tevens zullen er optredens zijn van dansgroep Démarrage, zangeressen Lisa en Sarah en eigentijdse wereldmuziek van d’Alucia. Ook zal er een demonstratie van roofvogels zijn. Zie ook de bedrijfspresentatie die Stef Cortooms en Willem van Asten (westedit videoproducties) maakten.
 


 

Donderdag 9 april 2015:

 


A Capella heeft de komende tijd een druk programma blijkt uit onderstaand bericht dat op onze redactie binnenkwam.
De Stichting ‘Vrienden van Berkenheuvel’ heeft ‘A Capella’ uitgenodigd voor het geven van een miniconcert op zondag 12 april in Zorgcentrum ‘Berkenheuvel’ te Geldrop. Ze zingen daar ook een aantal werken uit de nieuwe jubileumshow. Het concert begint om 10.30 uur in de recreatiecentrum ‘De Zon’.
Vrijdag 17 april om 20.15 uur verzorgen mannenkoor A Capella en mannenkoor ‘Wilhelmina’ uit Eindhoven een gezamenlijk miniconcert ‘Zing met ons mee’. Deze uitvoering vindt plaats in het theatercafé Nellie van Oosterhout. Ook deze uitvoering is gratis bij te wonen.
Met enthousiasme en een grote passie voor zingen, brengen de koorgezelschappen een gezellig en interactief repertoire.
A Capella viert in 2016 zijn gouden bestaansfeest. Het repertoire omvat sinds de oprichting van A Capella werken en meerstemmige (inter)nationale liederen uit de muziekliteratuur.
 


 

Woensdag 8 april 2015:

 


Op Goede Vrijdag vond het 36ste Koepelkerkconcert plaats. Maar liefst 130 musici voerden de Stabat Mater van Karl Jenkins uit. Een bomvolle kerk heeft genoten van een prachtig en sfeervol concert. Zie voor een impressie bijgaande foto's.
 Woensdag 8 april 2015:
A.s. zaterdag 11 april is Handsome Poets – dat net een nieuw album uitgebracht heeft - te zien en te horen in Nirwana.
In januari 2010 verscheen het voor de film Chance opgenomen nummer Blinded als single, welke door de landelijke stations werd opgepikt en de band veel publiciteit opleverde. In november 2010 verscheen de tweede single, Dance (The War Is Over). Deze werd uitgeroepen tot 3FM Megahit. De winter werd in de studio doorgebracht om de eerste volwaardige cd op te nemen. Deze cd, getiteld Handsome Poets, verscheen op 25 maart 2011. De dag ervoor stond de band voor de tweede keer in De Wereld Draait Door met hun derde single, (We Can't Be) Saints.
10 april 2011 won de band de 3FM Serious Talent Award die het tijdens een optreden in de Amsterdamse Melkweg kreeg uitgereikt.
In de zomer van 2011 speelde de band op 60 festivals waaronder Lowlands, Concert at Sea, Xnoizz Flevo Festival en Appelpop. In december sluit de band het jaar af met een Handsome Poets Kersttour. In oktober 2012 wordt het tweede album afgemaakt. Het album heet "Sky On Fire" en verschijnt 1 december 2012 in de winkel. Op 15 april 2013 kreeg de band vanwege ‘’Sky on Fire’’ de Schaal van Rigter uit handen van Miss Montreal voor meest gedraaide single op 3FM.
In de zomer van 2013 opent Handsome Poets MainStage Pinkpop op dezelfde dag als The Killers. Ook spelen ze op 64 andere festivals in Nederland waaronder Concert at Sea, Indian Summer, Paaspop, Appelpop en Parkpop. Op 13 februari 2014 traden ze tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji in het Holland Heineken House op. Tijdens hun optreden worden schaatssters Margot Boer en Ireen Wüst gehuldigd. In november 2014 wordt de band uitgeroepen tot Esquire's best geklede band. Begin 2014 speelden de Handsome Poets acht avonden in een uitverkocht Ahoy Rotterdam op De vrienden van Amstel LIVE.
Entree 10,- VVK – leden 10,-, niet-leden 12,50. Aanvang 20.00 uur.
 Woensdag 8 april 2015:
Zondag 12 april kunnen ook Lieropse natuurliefhebbers terecht op de Tuin- en Bijen Fair nabij het Keelven. Dit jaarlijks evenement wordt gezamenlijk georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Asten-Someren en Bijenhoudersvereniging St. Ambriosius uit Someren. De fair vindt plaats in en rond de Van Gijselshof, dit is het clubhuis van St. Ambrosius gelegen aan de Keelvenweg, dit is het voetpad van de parkeerplaats aan de Provincialeweg naar het Keelven. Een mooiere locatie in de natuur is nauwelijks denkbaar.
De imkers laten zien hoe zij hun mooie hobby beoefenen. Er zijn bijenvolken te zien en bijenproducten te koop. Een kijkje in het clubhuis is beslist de moeite waard.
Groei & Bloei is present met verscheidene werkgroepen. Daarnaast zijn er kramen waar bijzondere planten te koop zijn. Betsie’s Hof is aanwezig met versgebakken wafels en inmaakproducten.
Maar de belangrijkste reden om naar de fair te komen is het ruilen van planten. Dit is de tijd waarin de tuinen worden opgeschoond en het teveel aan planten wordt verwijderd. De bezoekers wordt gevraagd zoveel mogelijk overtollig plantmateriaal uit de eigen tuin mee te brengen en dit te ruilen, te verkopen of gewoon weg te geven.
Iedereen is welkom, ook zij die niets te ruilen hebben. Zij kunnen wat rondkijken en een kopje koffie of thee drinken. Tenslotte kunnen zij een wandeling maken in de prachtige omgeving van het Keelven. Kortom, er is voor iedereen wat te beleven. De Tuin- en Bijen Fair is geopend van 12.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.
 


 

Dinsdag 7 april 2015:

 


Wat begon als een klein feest, is in acht jaar uitgegroeid tot een vaste prik op de agenda van menig festival liefhebber… Peteyfest!
De hardste acts staan op 8 en 9 mei geprogrammeerd in Lierop. Thomas Newson, Mr. Polska, Mental Theo, Wiwek, Giocatori en More T.B.A. zullen er zijn! Gearriveerde namen, maar ook zeker namen die na hun optreden op Peteyfest opeens opblazen. Dat is in het verleden wel gebleken. Tickets online te bestellen op de website.
Zie hier het volledige programma.
 


 

Maandag 6 april 2015: (GAAT NIET DOOR vw te weinig aanmeldingen)
Ook uw verkeerskennis oppoetsen? Dat kan bij de verkeerscursus "Oppoetsen en Bijtanken". Veilig verkeer Nederland afdeling Someren organiseert de verkeerscursus "Oppoetsen en Bijtanken". Deze cursus is bedoeld voor iedereen die deelneemt aan het verkeer en die verkeerskennis op wil halen.
De cursus wordt gegeven in de Vurherd en start op donderdagmiddag 16 april a.s. om 13.30 uur. Tijdens de cursus is er aandacht voor verkeersborden, verkeersregels, voorschriften en specifieke verkeersproblematiek in de gemeente.
De cursus is gratis en bestaat uit drie bijeenkomsten (16, 23 en 30 april 2015) van 13.30 tot 15.30 uur. De cursus wordt verzorgd door een bevoegde rij-instructeur.
Opgave kan via someren@vvnregio.nl  of tel (06) 57 03 42 98.
 


 

Zondag 5 april 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie nam in de hoofdklasse Van Gennip in de laatste 10 minuten duidelijk afstand van het Wapen. In de 2e minuut kwam het Wapen op 1-0. Goed doorzetten van Bart van Lierop bracht Van Gennip op gelijke hoogte in de 8e minuut, 1-1. Beide teams probeerden te scoren, maar aan beide zijden stonden goede doelverdedigers. Nadat Bart van Lierop in de 20e minuut uit de rebound Van Gennip op 1-2 zette werd de strijd wat grimmiger, hetgeen strafminuten opleverde. Van Gennip miste in de 26e minuut een strafschop voordat Tim van Lieshout in de 29e minuut de eindstand op 1-3 voor Van Gennip bepaalde.
Topparty morste tegen Jagershuis in de Lieropse derby 2 kostbare punten in de strijd om het kampioenschap. Jagershuis speelde zonder wissels en met speler/keeper Daan Kuijpers. Door zeer hard te werken werd Topparty op 0-0 gehouden. Voor Topparty een teleurstellend resultaat en voor Jagershuis een prima prestatie.
Het Zunneke en vOosterhoutvBerlo deden er alles om te scoren. De wedstrijd groeide eigenlijk uit tot een typische 0-0 wedstrijd, veel kansen, scoren ho maar!. In de 28e minuut kreeg Harrie Maas een kleine kans en deed waar hij normaal goed in is, namelijk scoren, 1-0. Hiermee werd hij de matchwinnaar van het Zunneke.
Hurkmans leed een flinke 5-2 nederlaag tegen Van Zoggel 2. Hurkmans kwam nog wel op voorsprong toen Henri van Lieshout vanaf eigen helft binnen schoot, 0-1. Tussen de 8e en 18e minuut scoorde Van Zoggel 2 er flink op los en toen stond het ineens 4-1. Kort hierna verkleinde Ralf Hurkmans de achterstand tot 4-2 door uit een counter te scoren. In de laatste minuut werd de eindstand bepaald op 5-2 voor Van Zoggel 2.
Zowel Centraal as Hurkmans troffen elkaar vervolgens in een vooruit gespeelde wedstrijd. Hurkmans kwam al snel op 1-0 toen Ralf Hurkmans na een snelle aanval raak schoot, 0-1. Keeper Sjoerd Hooglugt ging in de 10e minuut mee in de aanval. Centraal onderschepte die aanval en kwm gemakkelijk op 1-1. In de 18e minuut werd na een snelle aanval de 2-1 voor Centraal bepaald.
 Zondag 5 april 2015:

 


Namens de redactie wensen wij alle slaponlinelezers fijne paasdagen toe. ‘Kleur ze!’
 


 

Zaterdag 4 april 2015:

 


Afgelopen woensdagavond was het eindelijk zo ver. Na maanden van voorbereiding kon het finale-duo Dirk van Vlokhoven en Tom Tiebosch zich gaan meten met de andere finalisten van de Bavaria kwis. Onder begeleiding van een bezielende supportersdelegatie gingen ze de strijd met succes aan. Lees het hele verhaal maar….
 Zaterdag 4 april 2015:
Het magazine van OverUit heeft Nirwana Tuinfeest in de top 3 gezet van kleine festivals die groot zijn! Sterker nog, ze staan op nummer 1. Toch wel iets om trots op te zijn!
Lees hier het magazine online. Zie ook het programma voor Tuinfeest vrijdag, zaterdag en zondag.
Ook was er een mooi stukje in het ED over het mooiste festival van Nederland, waarbij Mark van Horik aangeeft trots te zijn op de vrijwilligers die dit al 40 jaar organiseren voor een frietje.
 Zaterdag 4 april 2015:
Wie dichtbij huis verrèkes wil lachen kan op vrijdag 26 juni terecht in de Ruchte waar Verrèkes Lache met de cabaretvoorstelling ‘Vers Opgewarmd’ op het podium staat.
Verrèkes Lache is een collectief van drie professionele Brabantse tonpraters. Berry Knapen, Boy Jansen en Sem van den Borne zijn humoristen in hart en nieren. Zij staan dit keer niet als tonpraters op het podium, maar zetten gezamenlijk de te gekke cabaretvoorstelling ‘Vers Opgewarmd’ neer.
Deze drie toppers hebben allemaal hun sporen verdiend, met name als solisten. Nu steken ze de koppen bij elkaar om een hilarische avond voor u te creëren. Een vleugje tonpraten, een theelepeltje stand-up, een snufje sketches en een paar druppels absurdisme bezorgen u een fantastische avond vol humor! Geen pretenties of diepe boodschappen, maar gewoon verrèkes lachen! Wie wil dat nu niet?
De kaartverkoop is van start gegaan dus bestel nu alvast kaartjes via www.deruchte.nl
en ga een geweldige avond tegemoet.
Entree: € 15,00 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl  -  www.deruchte.nl.
 


 

Vrijdag 3 april 2015:

 


Van de PIP-leidsters Judith, Pleunie en José kregen we onderstaand bericht...
'Donderdagochtend 2 april heeft de paashaas eieren verstopt bij kinderdagverblijf PIP.
Sommige kindjes vonden het erg spannend en bleven veilig binnen om naar buiten te kijken hoe de andere kinderen eieren gingen zoeken.
Toen alle eieren gevonden waren stond binnen de tafel gedekt met mooie paasbroodjes en natuurlijk waren de gevonden eitjes erg lekker'. Zie ook enkele foto’s meer… en een filmpje van siris.
 Vrijdag 3 april 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week, met naast de vaste informatie o.a. wat te doen als je een fiets gevonden hebt, over de voorverkoop van zwemabonnementen de Diepsteeckel, over de verkeerscursus 'oppoetsen en bijtanken' in de Vurherd in Lierop en wat er wel en niet thuishoort in de GFT-container. Kijk maar.
 Vrijdag 3 april 2015:
De gemeenteraad van Someren heeft besloten dat de genomen verkeersmaatregelen geleid hebben tot voldoende resultaat en dat er dus geen aanvullende maatregelen komen.

Wel komen er nog aanpassingen in de Heesvenstraat, het eerste deel van de Offermanstraat en de entree van het dorp bij de A67.

 

 

 

 


 


 

Donderdag 2 april 2015:
Zaterdag 4 april (paaszaterdag) wordt er weer gebruikte kleding en schoenen opgehaald in de hele gemeente Someren door diverse verenigingen. De gebruikte kleding en schoenen worden geleverd aan ONA
Staat het thuis in de weg dan kun je ook inleveren bij Wim van de Eijnden, Otterdijkseweg 5. Mocht je het niet kunnen brengen, bel dan even met Jan van Doorn 0492-331660 of Frans Neervens 0492-331442 en we komen het ophalen.
Alvast bedankt namens de verenigingen.
 Donderdag 2april 2015:

 


Op Goede Vrijdag wordt in het Koepelkerkconcert de Stabat mater van Karl Jenkins uitgevoerd door het symfonieorkest Helmond Venray en het koor de Volharding uit Valkenswaard.
Naar verwachting zal er sprake zijn van veel bezoekers voor dit concert. Bezoekers wordt geadviseerd hier rekening met te houden door tijdig aanwezig te zijn. De kerk is tegen 19.30 uur open.
 Donderdag 2 april 2015:
De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft gisteren misschien wel de weg definitief vrij gemaakt voor de bouw van het 1250 meter lange en 4 meter hoge geluidsscherm langs de A67 onder Lierop.
Bij besluit was reeds op 4 juli 2013 door de staatssecretaris voor de gevels van de in dit besluit genoemde te saneren woningen, gelegen binnen de geluidzone langs de rijksweg A67, de ten hoogste toelaatbare waarden van de geluidbelasting vanwege deze weg vastgesteld en tevens maatregelen vastgesteld die strekten tot het terugbrengen van de geluidbelasting van de betrokken woningen. Hiertegen werd vervolgens bewaar gemaakt.
Op 20 december 2013 heeft de staatssecretaris echter het besluit van 4 juli 2013 in stand gelaten en de bezwaren hiertegen ongegrond verklaard. De bezwaarmakers gingen in beroep en dit is gisteren ongegrond verklaard.
 Donderdag 2 april 2015:

 


De storm die vooral dinsdag over Lierop raasde heeft in ieder geval één boom in het park geveld, getuige bijgaande foto. Volgens de weersvoorspellingen zal Pasen er gelukkig wat rustiger én zonniger uit gaan zien.
 


 

Woensdag 1 april 2015:
Van de organisaties IVN Asten-Someren, Heemkundekring De Vonder, Stichting Peelnetwerk en Gemeente Someren kregen wij onderstaand bericht...
'In 2013 hebben vrijwilligers van Heemkundekring De Vonder en IVN Asten-Someren het initiatief genomen om in de bossen van de Lieropse Heide enkele natuur- en cultuurhistorische projecten te gaan realiseren. Met ondersteuning van Stichting Peelnetwerk en de Gemeente Someren zijn deze projecten daadwerkelijk tot uitvoering gekomen.
Wij nodigen u graag uit om bij Groepsaccommodatie ‘Moorselse Hoeve’ met ons de afronding van de projecten van het Onderduikerskamp, de Insectencorridor en de Historische Wal te vieren. Ook brengen wij (voor degene die kan, al wandelend) een bezoek aan het Onderduikerskamp. We sluiten de middag af met een drankje bij het ‘Pastoorke van Moorsel’, Moorsel 1 te Lierop.
Programma
13.30 uur inloop met koffie
14.00 uur start officiële gedeelte
16.00 uur einde programma
Wij hopen u op 16 april te mogen begroeten!
Meer informatie over de projecten die zijn uitgevoerd vindt u op onze projectenpagina Moorsel (Lieropse Heide).
Voor vragen over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met de heer G. Hoeben van de Gemeente Someren. Bereikbaar via tel: (0493) 494888 of via g.hoeben@someren.nl‘.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Ouder nieuws via archief

 

(nieuw va 18-10-2013 ivm ipadupdate)