Archief 18 2014
januari 2014 t/m maart 2014
Maandag 31 maart 2014:

 


Seniorenkoor “De Koepelzangers” treedt a.s. woensdagmiddag 2 april op in Gemeenschapshuis
“Het Kruispunt” in Geldrop en zal daar een achttal mooie nummers zingen.
 


 

Zondag 30 maart 2014:

In de zaalvoetbalcompetitie trad Educontract zonder wisselspelers aan tegen het Wapen dat nog volop in de strijd om het kampioenschap gewikkeld is. Het Wapen wilde absoluut geen punten verspelen. Toen in de 14e minuut een speler van EduContract het veld moest verlaten in verband met een blessure, moest EduContract met 4 man verder en was de strijd gestreden. Het werd een ruime 1-7 overwinning voor het Wapen. Wiljan Kornuit redde bij een 0-3 stand de eer voor EduContract.

De wedstrijd tussen Topparty en Jagershuis groeide uit tot een echte derby. Binnen 12 minuten stond Jagershuis op een riante 0-3 voorsprong door doelpunten van Toon Filippini, Nick van der Sluijs en Bas van den Wittenboer. De wedstrijd leek gespeeld, maar niets was minder waar. Topparty kwam sterk opzetten en kwam op gelijke hoogte door doelpunten van Dirk Versteegden, Ralf van de Laar en doelman Koen Hendrikx. Als toeschouwer voelde je al aankomen dat Topparty deze wedstrijd winnend zou afsluiten en zo geschiedde. Met nog 15 seconden op de klok schoot Ralf van de Laar van dichtbij raak, 4-3.

In een leuke partij scoorde Centraal 4 keer meer dan ’t Zunneke en won met 7-3. Michiel Peters (2x) en Martien van Heugten kregen de doelpunten van ’t Zunneke op hun naam.

 


 

Zondag 30 maart 2014:

 

 

Afgelopen vrijdag hebben koning Willem Alexander en koningin Maxima in het geheim een bezoek gebracht aan Lierop. Zij zijn naar Lierop afgereisd om Ferd Raaymakers en Frans van de Kerkhof persoonlijk te onderscheiden voor hun jarenlange inzet voor de de Belangengroep Lierop.

Ferd en Frans waren in Vorstelijk IJs aan het genieten van een heerlijk toetje, samen met Beheersgroep Vurherd, Belangengroep Lierop en medewerkers Henricushof, toen zij compleet verrast werden door het koninklijk paar.

Na een speech van de Koning, waarin hij zijn waardering uitsprak voor Ferd en Frans, en het opspelden van de onderscheidingen door onze Koningin, vertrok het koninklijk paar weer huiswaarts en genoot de rest nog beduusd na van het hoge bezoek. Zie nog enkele foto's...

 


Zaterdag 29 maart 2014:
Van Annette Wilde en Wim Steenbakkers kregen we onderstaand bericht….
‘Na 12 jaar daarvan deel te hebben uitgemaakt hebben wij dinsdag afscheid genomen als raadslid voor de Lieropse Lijst.
In deze periode hebben wij altijd op een constructieve manier geprobeerd de belangen van de inwoners van Someren en Lierop in het bijzonder te behartigen.
Bij drie verkiezingen hebben wij het aan uw stem op ons te danken dat wij in de raad mochten plaats nemen. In het bijzonder een dank aan hen die door het plaats nemen op de kieslijst daadwerkelijk van hun steun blijk gaven.
Voor het bepalen van ons standpunt over vele onderwerpen die in de raad aan de orde kwamen was uw mening voor ons van groot belang. U nam de moeite uw mening kenbaar te maken en met ons in discussie te gaan tijdens bijeenkomsten, ontmoetingen en (achterban)vergaderingen.
Zonder uw stem en steun konden wij niet functioneren. Graag danken wij u hier voor!
Bij het afscheid werden wij tot onze verrassing koninklijk onderscheiden en benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit leidde vervolgens tot een vloed aan felicitaties aan ons adres, vaak vergezeld van warme woorden, een kaartje of bloemen. Een hartverwarmende ervaring waarvoor wij langs deze weg U graag dank zeggen!!


Zaterdag 29 maart 2014:
Van Wim Berkers kregen we door dat het a.s. donderdag 3 april géén kienen is in zaal Nellie van Oosterhout.

Dit is eenmalig, dus volgende donderdagen is het gewoon weer kienen! Zegt het voort

 


Zaterdag 29 maart 2014:

Van Nirwana Jeugdsoos kregen we onderstaand bericht….
De donderdag voor Nirwana Tuinfeest zal namens Nirwana Jeugdsoos Mainstreet, Yes-R en OYE Party Crew optreden op het terrein van Nirwana.
Kaartjes kosten slechts 20 euro in de voorverkoop! De voorverkoop start 28 maart om 12:00 uur. Wees er snel bij! Wanneer je voor 1 mei je kaartje koopt maak je kans op een geheel verzorgde MEET & GREET met de jongens van MAINSTREET!
Voor meer info en kaarten: www.nirwana.nl/jeugdsoos . Zie ook het volledige persbericht…


Zaterdag 29 maart 2014:

Zondag 6 april kan Lierop 1 kampioen worden in de uitwedstrijd tegen Helenaveen. Een zeer knappe prestatie en we hopen natuurlijk op vele supporters uit Lierop. Vanuit de club worden er dan ook bussen geregeld. Wil je mee, dan kun je jezelf t/m donderdag 3 april inschrijven. Dit kan aan de bar van de kantine van SV Lierop of via een mail naar voorzitter@svlierop.nl. De kosten zijn 2,50 Euro voor de supporters t/m 12 jaar en 5 Euro vanaf 13 jaar.
Verdere details over de vertrektijden van de bus en een eventueel kampioensfeest volgen later.
EN…. Om het feest nog mooier te maken kun je altijd nog stemmen op de SV Lierop, ELKE DAG!

 


 

Vrijdag 28 maart 2014:
Morgen, zaterdag zullen kinderen uit groep 8 hun Vormsel doen.

De viering begint om 16.00 uur.
U bent van harte welkom.

 


 

Donderdag 27 maart 2014:
Van het activiteitenfonds Gilde van Sint Antonius Abt kregen we het bericht dat a.s. zaterdag 29 maart weer hun halfjaarlijkse oud-ijzeractie plaatsvindt.
Om half tien wordt gestart met het ophalen. Er mogen géén diepvriezers, koelkasten, gasflessen, accu’s en velgen met banden meegenomen worden. Als je het ijzer niet aan de openbare weg kunt zetten, dan kun je tijdens de ophaaldag van 9.30 tot 12.30 uur bellen (tel. 06-37397292). Het wordt dan opgehaald.

 


Donderdag 27 maart 2014:
Naar alle waarschijnlijkheid wordt het 1e elftal van SV Lierop binnenkort kampioen.
Nu is er bij Bavaria een actie waarbij teams die kampioen zijn geworden een prijs kunnen winnen (verzorgde kampioenshuldiging, huldiging in het PSV-stadion en een kampioenspakket). Deze actie verloopt onder het motto van de meeste stemmen!
Het zou daarom mooi zijn als er massaal op SV Lierop gestemd wordt. Het is niet moeilijk. Komt Lierop mooi weer ’s in beeld, moet kunnen toch? Ga naar deze link en stem! ER KAN ELKE DAG OPNIEUW GESTEMD WORDEN!

 


 

Donderdag 27 maart 2014:
Door burgemeester en wethouders genomen besluiten tijdens de B&W-vergadering:
Er wordt ingestemd met het opleggen van een last onder dwangsom in verband met
het off the road rijden in bos- en natuurgebied.

 


 

Donderdag 27 maart 2014:
Van Riky Peeters kregen we onderstaand bericht….
‘Er is ons gevraagd of er op de jeu de boules banen bij Henricushof geoefend mag voor DÉ grote dag: 26 april.
Deze baan is voor iedereen en dus kan er altijd geoefend worden behalve op dinsdagmiddag, dan zijn de banen bezet! Graag wel zelf de ballen meebrengen!!
De scorebordjes staan in het portaaltje en de hark ook. Graag alles terugzetten.
Oproep: Zijn er mensen die vaker willen spelen? Laat het ons dan weten, dan kunnen we misschien een groepje maken. Dit kan bv al met 4 personen. Geen wedstrijden.
Vriendelijke groet, Riky Peeters, telefoon 331620’.

 


 

Woensdag 26 maart 2014:
Van TV de Ren kregen we onderstaand bericht….
Van 17 t/m 23 maart werd het enkeltoernooi 2014 senioren en junioren gespeeld. Onder prima weersomstandigheden werd er hard gestreden. Heel af en toe een buitje regen. In het weekend was de behaaglijke warmte van de voorjaarszon een positieve bijdrage aan het
enkelkampioenschap 2014.
Voor een impressie van het seniorenkampioenschap gaat u naar: http://www.tv-de-ren.nl/enkeltoernooi.htm  en de junioren: http://www.tv-de-ren.nl/enkelkampioenschappen.htm

 


 

Woensdag 26 maart 2014:
Van het Oranjecomité kregen we onderstaand bericht….
Op zaterdag 26 april vieren we koningsdag. We gaan de festiviteiten vieren op de parkeerplaats bij sportpark De Renkant.
Om 10.00 uur vertrekt de tocht met de versierde fietsen en de route is als volgt. Vanaf de parkeerplaats vertrekken we richting de Bruiseldonk, Luitenakker, Bruiseldonk, Balisboom, Hemelaar en weer terug naar de parkeerplaats van sportpark De Renkant. De fietstocht wordt begeleid door de fanfare en beide gildes. Prins Jos en jeugdprinses Fleur zullen 3 fietsen belonen met een prijs. Bij terugkomst ontvangen alle kinderen een kaart waarmee je allerlei spelletjes kunt doen, o.a. knuffelraden, snoeppot raden. Ook is er allerlei lekkers te krijgen. Tussen alle activiteiten door zullen kinderkoor Lierelarre en de Jeugdfanfare een optreden verzorgen.
Zoals altijd is er een koningsmarkt, hiervoor kan iedereen zijn eigen kraampje inrichten en zijn of haar spulletjes verkopen. Voor de twee mooiste/origineelste kraampjes zijn er prijzen.
Rond de middag is er een loterij voor de kinderen, en worden de activiteiten voor de ochtend afgesloten. Gewoon een ouderwetse gezellige ochtend. Wij hopen op een goede opkomst en wensen iedereen een fijne koningsdag toe.

 


 

Woensdag 26 maart 2014:

 

 

Vrijdagavond 28 maart een interactief concert van mannenkoor A Capella in restaurant-cafe 't Jagershuis aan de Hogeweg te Lierop. Gastkoor is het gemengdkoor De Veengalm uit Neerkant. Het concert begint om 20.15 uur. De toegang is gratis.

 


 

Dinsdag 25 maart 2014:

 

 

Vandaag kregen Annette Wilde en Wim Steenbakkers bij het afscheid van de gemeenteraad een Koninklijke Onderscheiding Lid in de orde van Oranje-Nassau uitgereikt. Beiden zijn maar liefst 12 jaar raadslid geweest voor de Lieropse Lijst.

Annette is ook Lid van de werkgroep Cinemaatje en Lid van de PR werkgroep van de Speledonkers. Ze was ook actief in het Jeugdvakantiewerk in Lierop en is sinds kort voorzitter van de Belangengroep.

Wim zet(te) zich ook in als bestuurslid Bibliotheek Helmond-Peel; bestuurslid en nu ook voorzitter IVN-afdeling Asten-Someren; redactielid dorpsblad De Koepel; coördinator werkgroep onderhoud park in Lierop; voorzitter Stichting Koepelkerkconcerten Lierop; bestuurslid Stichting Peelpromotie; oud-voorzitter van showkoor Easy & Free en lid werkgroep rondleidingen en archief parochie H. Naam Jezus.

Namens slaponline feliciteren wij Annette en Wim. Het is dik verdiend.

 


 

Dinsdag 25 maart 2014:
Van de redacteur van slaponline kregen we onderstaand bericht….
‘Gisterenavond werd in zaal Nellie van Oosterhout de parochievergadering gehouden waar de uitgangspunten van het kerkbestuur van Lierop maar ook van de andere Somerense parochies gepresenteerd werden. Het hele verslag is HIER te lezen.
Als conclusie kunnen we aangeven dat:
- Onze Koepelkerk open blijft dankzij de inzet van alle vrijwilligers
- Aan de uitgangspunten die in maart 2013 zijn vastgelegd wordt vastgehouden
- Wanneer er een noodzaak zou zijn om te fuseren – bv als de pastoor onverhoopt uitvalt – het kerkbestuur dan, mede dankzij vele vrijwilligers, hun zaakjes keurig op orde heeft om snel over te kunnen hevelen. Geen janboel maar naadloos overgaan naar de fusie. Het is een wisselgeld voor de toekomst wanneer Lierop door omstandigheden gedwongen moet aansluiten. Daar wordt voorlopig echter niet vanuit gegaan waarbij de huidige pastoor van Heusden als voorbeeld aangehaald werd; hij is al 96!).
Wanneer reacties op het voorstel van de Somerense parochies binnen zijn zullen deze op slaponline gepubliceerd worden’.

Zie ook de link Bisdom en Lierop voor de complete communicatie tot nu toe.
 Dinsdag 25 maart 2014:
Afwezig van 3 tot 12 april 2014 dokter Raaijmakers.
Waarneming dokter Deimann, Nieuwendijk 5 te Someren Eind.
Telefoon: 0493 440370.

Graag voor 10 uur bellen voor afspraken.
Graag via eigen huisarts herhaalrecepten bestellen.

 

 

 

 Dinsdag 25 maart 2014:

Van Myrna Welten, ook te vinden onder Lieropse Links, kregen we het bericht dat ze weer een nieuwe cursus voor mama en baby gaat geven.

KIJK maar voor meer informatie.
 Dinsdag 25 maart 2014:
Van Huub Eijkhof kregen we de resultaten van afgelopen zondag binnen van de Roovere Schutters tijdens de Kringwedstrijden bij Gilde Sint Servatius in Lieshout.
Personeel: 1. Jan van Seggelen; 2. Thieu Scheepers; 5. Angel van Moorsel. Vrije Hand: 3. Angel van Moorsel.
 Dinsdag 25 maart 2014:

 


Van Twan van Brussel kregen we onderstaand ‘breaking news’…
Afgelopen week is het eiland Curaçao op de Nederlandse Antillen opgeschrikt door een tijdelijke toestroom van Brabanders. Op dit eiland is de voorbije decennia een Lieropse enclave ontstaan. Dit met o.a. Martien Driessen, Jan van Eijk, Goffrey van Heugten aan het roer.
Jan van Eijk jr (!) vierde op 'tropische wijze' zaterdag 22 maart jl. zijn 50e verjaardag. Voor meer dan tien (oud-)Lieropenaren o.a. aanleiding om de oversteek over de oceaan te maken. Terwijl wereldleiders naar Nederland afreizen, verplaatsen andere kopstukken zich de andere kant op.
Tijdens 'Jan's fissje' kwam de Lieropse delegatie bij elkaar om tot ver in de late uurtjes 'Abraham' Jan in het 'zonnetje' te zetten. Op de groepsfoto zijn v.l.n.r. te herkennen: Rieki van Oosterhout, Frank Kuipers, Karlijn Kuipers, Marcel van der Schouw, Piet van Oosterhout, Jan van Eijk, Martien Driessen, Goffrey van van Heugten, Twan van Brussel, Geert van Oosterhout, Frans van Oosterhout, Monique Megens, Ton v.d. Hurk, Lonneke van Doorn, Frank van Bussel (slecht zichtbaar, maar was er echt wel!) en Henri Langerer.
We bedanken Martien Driessen, Jan van Eijk voor hun gastvrije ontvangst en de uitermate gezellige dagen die we samen met hen mochten doorbrengen. Waar een klein dorp groot in kan zijn! Met gezonde ondernemersgeest, doorzettingsvermogen en Lieropse bluf kom je heel ver. Een compliment waard!
 


 

Maandag 24 maart 2014:

 


Van de communiewerkgroep kregen we omderstaand bericht…
Op zondag 11 mei 2014 zullen 14 kinderen de Eerste Communie doen. Zij willen zich graag aan familie, vrienden etc. voorstellen in de kennismakingsviering die plaatsvindt in de Koepelkerk op zaterdag 5 april 2014. De viering begint om 18.30 uur en wordt muzikaal opgeluisterd door kinderkoor Lierelarre.
 


 

Zondag 23 maart 2014:

 


Fanfare en Slagwerkgroep St. Willibrordus hield afgelopen donderdag een goedbezochte algemene ledenvergadering in de Vurherd. Een verslag van deze vergadering is e lezen op de website van de fanfare. KIJK maar.
 Zondag 23 maart 2014:
Van Martien Kusters kregen we onderstaand bericht…
De druiven na de verkiezingen voor de gemeenteraad van Someren zijn kennelijk voor Willy Hanssen (CDA) erg zuur. In het ED van vrijdag 21 maart reageert hij met dedain op de stem van de Lieropse kiezer. “Er is strategisch gestemd in Lierop en daar hebben wij last van. Dat is jammer. Gelukkig zijn er toch nog 280 mensen voor de inhoud gegaan” citeert de krant.
Met deze opmerking diskwalificeert hij driekwart van de Lieropse kiezers. Het lijkt me goed dat Willy eens bij zichzelf te rade gaat. Zou het misschien zo kunnen zijn dat mensen in Lierop voor een deel hebben gekozen voor een zeer betrokken vertegenwoordiger uit Lierop en voor een ander deel wellicht juist gekozen hebben voor de inhoud door vertrouwen te geven aan Theo Maas van de PvdA, omdat ze graag hem willen zien als degene die de Portefeuille Zorg in de nieuwe periode voor zijn rekening neemt!
Willy Hanssen heeft last van een geloofwaardigheid probleem in Lierop. Dit is vooral ontstaan rond het Idop in Lierop en met name bij het plan voor verkeersmaatregelen aldaar. Hij heeft in dat proces toezeggingen gedaan die hij vervolgens niet waar kon maken.
Het diskwalificeren van het grootste deel van de Lieropse kiezers lijkt me de slechtste manier om het vertrouwen te herstellen en te werken aan zijn geloofwaardigheid .
 Zondag 23 maart 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie hield EduContract lange tijd stand tegen de druk van Boemelaer 1. In de 25e minuut stond het nog 2-2. In de laatste 2 minuten scoorde Boemelaer 1 nog 2x en won met 4-2. Voor EduContract scoorde Ruud van den Hurk 2 keer.
Al in de 1e minuut kwam Topparty tegen Acfis op een 1-0 voorsprong door een mooi stiftje. Er ontspon zich een hectische wedstrijd waarin beide teams hard werkten en voor elke meter luidruchtig knokten. Keeper Koen Hendrikx van Topparty verrichtte veel goede reddingen maar was kansloos tegen de schoten on de 18e, 24e en 28e minuut.
 


 

Zaterdag 22 maart 2014:
Van de organisatie van de Dienstenveiling kregen we onderstaand bericht…
‘Dienstenveiling en oproep voor diensten
Op zaterdag 31 mei organiseert Gilde Sint Antonius Abt een dienstenveiling in het kader van de Kring Gildenfeesten die dat weekend in Lierop georganiseerd worden.
De opbrengsten van de dienstenveiling komen via de Vrienden van de Koepel geheel ten goede aan het Kerkgebouw.
Samen met het Kerkbestuur is besloten om geld in te zamelen voor de restauratie van het Kruis wat voor in de Kerk hangt.
Op de link “dienstenveiling” links op deze site zie je welke diensten tot nu aangeboden zijn: we hebben al 22 diensten ontvangen die we gaan veilen.
Heb je ook een leuk idee voor een dienst?
Wil je ook een dienst aanbieden, persoonlijk of met een vereniging, of met een kaartclub of een elftal, geef je dienst door aan Jan Bekx, Offermansstraat 29 of per mail : gabybekx@hotmail.com  en samen met alle Lieropse inwoners gaan we voldoende baten bij elkaar halen om de restauratie van het Kruis te betalen’.
 Zaterdag 22 maart 2014:
U KOMT TOCH OOK? UW STEUN IS ONMISBAAR!!!
Maandag 24 maart om 20.00 uur.
Parochie-avond in Zaal Van Oosterhout
 


 

Vrijdag 21 maart 2014:

Vandaag, tijdens de Nederlandse Bouwkampioenschappen voor MBO-leerlingen, is in Zwolle op het Deltion College een geweldige prestatie geleverd door Bert van Heugten als leerling van de SBRH Bouw en Infra Opleidingen uit Mierlo en het ROC Ter Aa. De ééndaagse wedstrijd maakte onderdeel uit van de Skills Heroes competitie voor MBO’ers, georganiseerd door Skills Netherlands.

Bert (19) werd eerste op het onderdeel Metselen en mag zich hierdoor Nederlands Kampioen Metselen noemen.
Bert maakt nu kans op deelname aan de Europese vakwedstrijden EuroSkills 2014, die van 2 t/m 5 oktober 2014 in het Franse Lille worden gehouden en als dat goed gaat is zelfs een optreden in Rio een optie volgens papa Ad.

Namens slaponline gefeliciteerd Bert.

 

 


 

Vrijdag 21 maart 2014:
Na de verkiezingen van 19 maart ziet de gemeenteraad van Someren er voorlopig zo uit:
Zummers Belang CDA: Willy Hanssen (Someren 1.061 stemmen), Martie Jeuken (Someren, 265), Angeline Nagel-Maas (Someren, 161), Gonnie van Bussel (Lierop, 131), Henny Driessen (Someren, 82);
Gemeenschapslijst Someren-Eind/Sluis XIII: Bart de Groot (Someren-Eind, 750), Guido Schoolmeesters (Someren-Eind, 572), Jos Feijen (Someren-Eind, 119), Jan Verhoijsen (Someren-Eind, 41);
Lijst Someren-Heide: Wim Jaspers (Someren-Heide, 291), Marco Stolwijk (Someren-Heide, 113);
Partij van de Arbeid: Theo Maas (Someren, 516), Hans van Maris (Someren, 56);
Leefbaar Someren: Henry Tinnemans (Someren, 428), Arnold Verhofstad (Someren, 309);
Lijst 6: Jules Klessens (Someren, 337), Gerard Claassen (Lierop, 314).
Nu is het afwachten of de regerende partijen voor drie of vier wethouders gaan kiezen. In dat geval komen er drie of vier 'nieuwe' gemeenteraadsleden bij.
Bij Leefbaar Someren trekt Henry Tinnemans voor de derde keer meer stemmen dan de lijsttrekker. Tinnemans zal van zijn lang zal ze leven geen plaats nemen in de raad. Ook dit keer wordt zijn plaats ingenomen door een partijgenoot.
Gerard Claassen (Lijst 6) en Bart de Groot (Gemeenschapslijst Someren-Eind/Sluis XIII) komen met voorkeurstemmen in de gemeenteraad.
Er zitten tot nu toe maar twee vrouwen in de raad: Angeline Nagel-Maas en Gonnie van Bussel van Zummers Belang CDA.
 Vrijdag 21 maart 2014:
Van Jacqueline Hurkmans en Femke Gorissen kregen we onderstaand bericht…
Door het jaar heen, krijgen we regelmatig de vraag of we een workshop schminken kunnen geven. Het gaat om “nieuwe”snelle, eenvoudige technieken. Op a.s. dinsdagavond 25 maart is er een workshop. Vergoeding 7,50 per persoon incl. koffie/thee, gebruik van onze materialen en penselen.
Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Wil je deelnemen laat dit zo spoedig mogelijk weten door een mailtje te sturen (vol=vol).
geert.sanders71@gmail.com  of whurkmans@chello.nl
 Vrijdag 21 maart 2014:
Van ‘kersvers’ raadslid Gerard Claassen kregen we onderstaand bericht…
‘Beste inwoners van Lierop… Bedankt dat jullie met zo velen op mij gestemd hebben bij de verkiezingen voor de gemeenteraad. Ik hoop dat ik dit vertrouwen de komende 4 jaar waar kan maken en dat ik de stem van Lierop op tijd kan laten horen. Hartelijk dank voor dit vertrouwen’.
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Vrijdag 21 maart 2014:

Op zondag 30 maart wordt de 33e uitgave van de klassieker met start en finish in Lierop, de “Meeùs Race”, verreden. Latere Tourrenners stonden hier aan het begin van hun succesvolle wielerloopbaan. Het bestuur van Toer- en Supportersclub Solo heeft ook dit jaar de organisatie op zich genomen van de “Meeùs Race”. Voorzitter René Manders: ”Vorig jaar moesten we door de extreme kou het parkoers grondig aanpassen. Maar dit jaar rijden de renners eerst de grote omloop.“ In deze uitgave zijn acht gemeenten in Zuidoost Brabant en Limburg in de route opgenomen. Deze voert de 180 beloften via Lierop, Someren, Maarheeze, Sterksel, Heeze, Lierop, Mierlo, Helmond, Bakel, Deurne, Griendtsveen, Helenaveen, Neerkant, Heusden, Asten, Someren naar Lierop. De renners hebben er dan zo´n 105 kilometer opzitten. Vervolgens rijden de renners nog drie lussen in en rond Lierop. Het doorgaande verkeer wordt zoveel mogelijk om het dorp heen geleid. Na 160 kilometer koers is bekend wie zich als opvolger van tweevoudig winnaar Elmar Reinders mag laten huldigen. De start is om 13.30 uur terwijl de finish rond 17.10 uur verwacht wordt. Door de reconstructie van de dorpskom in Lierop komt de aankomstlijn nu aan de Laan ten Boomen te liggen. “Doordat de plaatselijke ronde in vergelijking met voorgaande edities in tegengestelde richting wordt verreden ligt de Hel van Lierop dit keer binnen de laatste kilometer” merkt de Solo-voorzitter op. Meer informatie over o.a het deelnemersveld is HIER te lezen.
Foto: De lokale favoriet bij de nieuwelingen Martijn Meeuws fietst voor eigen deur.
 


 

Donderdag 20 maart 2014:

 


Er is gestemd, ook in Lierop! Het opkomstpercentage was in Lierop 56,96% (2010 66,02%). Dat betekent dat van de 1710 opgeroepenen er 974 gestemd hebben.
Grote winst was er voor Lijst 6 waar het effect van Gerard Claassen duidelijk zichtbaar werd in het aantal stemmen (+ 343 tov 2010!). Ook het CDA met Gonnie van Bussel op plaats 2 heeft in Lierop duidelijke winst behaald tov 2010 (+185). Daarnaast scoorde de PvdA van Theo Maas, tegen de landelijke trend in, opvallend goed (+143) en dat zonder Lieroppenaren op de lijst.
Door deze uitslag heeft Lierop dus weer twee vertegenwoordigers in de raad tw. Gerard Claassen (die met voorkeurstemmen gekozen is) en Gonnie van Bussel als tweede van de CDA-lijst.
Zie de totale uitslag van stemburo de Vurherd in Lierop. Het totale opkomstpercentage in Someren komt op 57,12% wat nagenoeg hetzelfde is als in 2010 (ondanks dat in Lierop 10% minder opkomst was).
 Donderdag 20 maart 2014:

 


Op zondag 29 juni vindt het jaarlijkse pleintjesconcert plaats van Fanfare St. Willibrordus.
Het pleintjesconcert is als bedankje voor de financiële bijdrage tijdens de jaarlijkse donateursaktie.
Wilt u de fanfare op bezoek hebben laat het ons dan weten zodat de fanfare samen met
jouw buurt het pleintjesconcert kan regelen.
Reageren kan via secretariaatfanfarelierop@gmail.com.
 


 

Woensdag 19 maart 2014:

A.s. zaterdag 22 maart zal Stage Fright samen met het seniorenorkest het Concerto Mundial uitvoeren in de Ruchte. Een muzikale rondreis, waarbij o.a. de volgende landen worden aangedaan: Nederland, Zweden, Engeland, Spanje, America, Portugal, Afrika, enz.

De muzikale leiding is in handen van de dirigenten Roger Cobben (sen. orkest) en Kenny Jansen (St. Fright). De regie doen de dames Crista van Beers en Monique Megens en de presentatie wordt verzorgd door Martie Jeuken.

Solisten komen uit de eigen gelederen van de 2 verenigingen en er is een optreden van een doedelzakspeler.

Kortom: het wordt een grandioze muzikale avond met veel afwisseling in een schitterende ambiance. Je mag dit niet missen! Eventuele kaarten zijn HIER te bestellen. EN bij de SPAR!

 

 


 

Woensdag 19 maart 2014:
Van Marij Verstappen kregen wij onderstaand bericht….
‘Graag wil ik iedereen bedanken voor de vele geweldige reacties, bedankjes, kado’s, ballonnen aan de brievenbussen, noem maar op! Jarenlang deed ik de krant bij jullie in de brievenbus en deze laatste keer zat er voor mij iets in de bus!
Versierde brievenbussen, leuke reacties het was geweldig! Ik heb het altijd graag gedaan. Dit had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht! Voor mij een teken dat de samenwerking goed was! Bedankt!’
 Woensdag 19 maart 2014:
Vanaf half maart begint bij menigeen de nervositeit toe te nemen en stelt men zichzelf de prangende vraag: “Gaat het dit jaar wel lukken, of moet ik ’n nieuwe maat gaan zoeken om eindelijk ’n keer Lierops Kampioen Jeu de Boules te worden? “De voorbereidingen voor het Slaponline Jeu de Boules Toernooi zijn inmiddels in volle gang. Vanaf nu is inschrijven weer mogelijk. Om teleurstellingen te voorkomen is het raadzaam om je snel aan te melden. Er kunnen “slechts” 64 koppels meedoen, en vol is vol. Inschrijven is mogelijk vanaf 16 jaar, voor zowel mannen, vrouwen als gemixte koppels. Enige voorwaarde is wel dat je binding met Lierop moet hebben.
Evenals voorgaande jaren komt de opbrengst ten goede aan Slaponline. Hoewel het in de lucht houden van de website steeds meer geld kost is besloten om het inschrijfgeld toch op slechts 5 euro per koppel te houden. Alleen de winnaar van het Prinsenraden op Slaponline mag gratis en voor niks meedoen. Het geld wat er eventueel overblijft wordt geschonken aan ’n nader te bepalen Goed Doel. Nominaties voor zo’n (bij voorkeur) Lierops Goed Doel kunnen alleen door deelnemende koppels gedaan worden.
Aanmelden kan bij Frank Hurkmans (331983) of frankhurkmans@chello.nl 
We zien elkaar op Koningsdag 26 april op de parkeerplaats van SV Lierop. Tot dan!!!
 Woensdag 19 maart 2014:
Onder familieberichten hebben we een nieuw bericht binnengekregen. Kijk maar.
 


 

Dinsdag 18 maart 2014:
Slaponline heeft inmiddels weer haar verjaardag gevierd. We hadden er zelf geen erg in maar kregen felicitaties van enkele lezers. Gisteren, maandag 17 maart, was nl de dag dat slaponline 13 jaar online was. We ‘vatte d’r inne op’ en gaan gewoon door….
 Dinsdag 18 maart 2014:

 


Op zaterdag 5 april organiseert het Duchenne Heroes team ‘Teamveertien.nl’ een benefietsconcert met medewerking van 8 bands in Nirwana. De zaal gaat open om 14.00 uur waarna de eerste band om 15.00 uur staat genoteerd. Het programma sluit niet later af dan 2.00 uur. Toegangskaarten Euro 5,00 in de voorverkoop via www.nirwana.nl  of dagkassa euro 7,50. De 8 bands die belangeloos hun medewerking hebben toegezegd brengen een brede variatie aan muziekstijlen ten gehore (zie bijlage).
Teamveertien.nl, bestaande uit Patrick Maréchal, Mark van Sambeeck, Joan Berkvens, Jeroen Cuypers en Martijn van Dijck zet zich al een paar jaar in voor kinderen met de ziekte van Duchenne. Deze spierziekte bij jonge kinderen is nog steeds niet te genezen en leidt tot veel te vroeg afscheid te moeten nemen van deze kinderen door hun ouders en familie. Samen met de Stichting Duchenne Parents Project en mountainbikers van Duchenne Heroes wordt elk jaar weer zoveel mogelijk getracht om deze ziekte de wereld uit te krijgen.
Team veertien.nl fietst in september de ATB uitdaging Duchenne Heroes 2014. 700km in 7 dagen, door 4 landen met één doel; geld inzamelen voor het Duchenne Parent Project.
Volg hen via https://www.facebook.com/teamveertien  http://Teamveertien.nl
 Dinsdag 18 maart 2014:

 


Op zondag 30 maart vindt te Lierop een, door zangvereniging Ameezing georganiseerde, muzikale happening plaats waarbij gezelschappen met een zeer gevarieerd repertoire optreden. Naast Ameezing verlenen de volgende muziekgezelschappen hun medewerking aan dit concert: gemengde zangvereniging Logeko uit Overloon, de slagwerkgroep van fanfare St. Willibrordus uit Lierop en het zeemanskoor The Salty Dogs uit Mierlo.
De uitvoering vindt plaats in het gemeenschapshuis De Vurherd Offermanstraat 10 en begint om 14.00 uur. De toegang is gratis.
Zie ook de verdere info over de muziekgezelschappen die optreden.
 Dinsdag 18 maart 2014:
Op dinsdag 25 maart is er in de eetzaal van Henricushof weer het maandelijkse diner voor 55+’ers. Zie meer informatie en aanmeldingsformulier.
 


 

Maandag 17 maart 2014:
Afgelopen dinsdag 11 maart werd in het gemeentehuis in Someren Het Grote SIRIS-tv-Verkiezingsdebat opgenomen. Presentator Harrie Verrijt - oud-gemeenteraadslid van de gemeente Someren en tegenwoordig wetenschapsjournalist bij het ED - voelde de lijsttrekkers Willy Hanssen van Zummers Belang CDA, Guido Schoolmeesters van Gemeenschapslijst Someren-Eind/Sluis XIII, Theo Maas van de Partij van de Arbeid, Wim Jaspers van Lijst Someren-Heide, Jules Klessens van Lijst 6 (VVD) en Arnold Verhofstad van Leefbaar Someren aan de tand over hun verkiezingsprogramma en over andere zaken die er in Someren spelen.
Zie het debat.
 Maandag 17 maart 2014:
Van Femke Gorissen kregen we bijgaande poster waarbij eenieder uitgenodigd wordt voor een culturele middag vol zang en dans. Zie de poster.
 


 

Zondag 16 maart 2014:
Op zondag 23 maart houdt Menclub Lierop-Someren een samengestelde wedstrijd, een buitenwedstrijd die wordt verreden op het terrein Heieind 16.
De aanspanningen beginnen met een dressuurproef. Die start om 9.30 uur, wordt door een jury beoordeeld en telt mee voor het totaalklassement.
Daarna wordt vanaf 10.00 uur door alle deelnemers een vaardigheidsproef gereden.
Het laatste onderdeel is de marathon, met daarin een traject waar men moet draven, stappen en weer draven volgens een min./max. tijd. Na deze trajecten zijn de paarden en pony’s opgewarmd om te beginnen aan zes hindernissen, met, als meest spectaculaire, de waterbak.
Aan het einde van de dag is er nog een prijsuitreiking.
 Zondag 16 maart 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie ging de wedstrijd tussen Willem Bos en EduContract ongeveer 20 minuten tegen elkaar op. In de laatste 10 minuten liep Willem Bos uit tot een 6-2 overwinning. Ruud van den Hurk en Joris Kox scoorden respectievelijk de 1-1 en 2-2 voor EduContract.
In de eerste klasse stond de topper en tevens Lieropse derby Van Gennip tegen Topparty op het programma. In een aantrekkelijk en vol inzet gespeelde wedstrijd kwam Topparty op 0-1 door een doelpunt van Dirk Versteegden. Korte tijd hierna tikte “good-old” Willem Hurkmans de gelijkmaker binnen, 1-1. Twee minuten later kwam Van Gennip op voorsprong door een mooi doelpunt van Tim van Lieshout. In de 22e minuut pakte doelman Koen Hendrikx alle moed bij elkaar en schoot van afstand op het doel van collega Bart van Lierop. Deze kreeg het schot niet onder controle waarna het 2-2 stond, tevens de einduitslag.
Kennelijk zijn er bij het Jagershuis veel geblesseerden, Zonder wissels werd de strijd aangegaan met Loomans. Het werd een ongelijke strijd waarin Bas van den Witteboer bij een 0-2 achterstand de eer voor Jagershuis redde. Eindstand 1-7.
 


 

Zaterdag 15 maart 2014:

 


Vanmorgen was het dan de laatste keer dat Marij Verstappen de krant rondbracht. Bijna een kwart eeuw konden we in Lierop vertrouwen dat de krant op tijd in de bus kwam. Namens alle lezers van de krant willen wij Marij bedanken voor al die jaren dat ze door weer en wind de krant bezorgde. Dat ze af en toe ook nog eens inbrekers belette om hun karwei af te maken was mooi meegenomen. Van wat we hoorden volgde ze de gebroeders Sanders op die dit enkele jaren deden en daarvoor Marcel en Jolanda vd Zanden. Nogmaals Bedankt Marij.
 


 

Zaterdag 15 maart 2014:
De verkiezingen staan weer voor de deur. Volgende week woensdag kan er gestemd worden, echter zonder Lieropse Lijst. We keken effe terug op 4 jaar geleden toen op 4 maart 2010 onderstaand ‘tevreden’ bericht op slaponine te lezen was. Toen was er nog hoop maar het liep anders… Waar zullen de Lieropse Lijst stemmers van toen nu op stemmen?
Het bericht van toen:
Vier jaar geleden NET twee zetels en nu BIJNA drie!! De Lieropse Lijst is de derdegrootste partij in de gemeente Someren geworden en dat is knap. In Lierop behaalden ze 894 stemmen en buiten Lierop maar liefst 228 waardoor het totaal op 1122 wordt waar de kiesdrempel rond de 400 ligt. Nu maar afwachten of Annet wethouder kan worden in een coalitie van CDA, Gemeenschapslijst Someren Eind en wellicht weer Lierop dat dit verdiend getuige de flinke winst bij deze verkiezingen.
 


 

Vrijdag 14 maart 2014:
Wie op vrijdag 21 maart dichtbij huis Wim Daniëls en Yvonne Gijsbers wil zien kan terecht in de Ruchte. Zij vormen samen het AR-theater en spelen dit seizoen de voorstelling 'Slowen en schuren', een striptease van de taal, die ze uitvoeren in het Brabantse dialect.
In deze theatervoorstelling zoeken zij in tien scènes de uithoeken van de taal op. Woorden, namen en uitdrukkingen worden onder een felgekleurd vergrootglas gelegd.
‘Slowen en schuren’ is taaltheater van de bovenste plank, volledig gespeeld in het Brabantse dialect. Met hun eerste voorstelling trokken zij anderhalf jaar lang volle zalen. Met ‘Slowen en Schuren’ valt opnieuw veel te genieten en te lachen.
Entree: € 15,00 (incl. kopje koffie/thee) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
Op vertoon van je Biebpas bij de aankoop van een kaartje aan de kassa van De Ruchte krijgt u € 2,- korting : Voordeelmetjebiebpas.
 Vrijdag 14 maart 2014:
Vorig jaar op 4 mei berichtten we dat er op Lungendonk ’n ooievaar gesignaleerd was. De vogel was aan het einde van zijn latijn. ’n Buurtbewoner ontfermde zich over de vogel, en jawel, het dier knapte wonderbaarlijk op. Zo goed zelfs dat hij weer op neer naar Afrika is gevlogen om te overwinteren. Sinds maandag zit hij weer op zijn vertrouwde plek, in de wei aan de Varenschutseweg. Mooi in de veren en in prima conditie.
 Vrijdag 14 maart 2014:
A.s. maandag 17 maart organiseert de K.V.O. een lezing over kroonjuwelen in de kantine van de SV Lierop. Aanvang 20.00 uur.
 Vrijdag 14 maart 2014:

 


Mannenkoor A Capella uit Lierop bestaat in 2016 vijftig jaar en om dat jubileumjaar nog meer klank en kleur te geven, houdt het mannenkoor in de lentemaand open repetitieavonden.
Deze kenninsmakingsrepetities vinden plaats op maandag 17 en 24 maart vanaf 20.00 uur in zaal Nellie van Oosterhout.
De repetitieavonden worden voortgezet met een bijzonder interactief concert op vrijdagavond 28 maart in café ‘t Jagershuis. Het concert begint om 20.15 uur.
Meer info: www.mannenkoorlierop.nl of Jo Dat, tel. 06-50503823 of Harrie van der Sanden, tel. 06-53177931. Zie ook bijgaande uitgebreide informatie.
 


 

Donderdag 13 maart 2014:

 

 

In het weekend van 12 en 13 april houdt Mieke Naus een Open Atelier. op de Tamboer 2.

Alle inwoners van Lierop zijn dan van harte welkom om te komen kijken.

Beide dagen van 13.00 tot 16.00 uur.

Mieke heeft een overzichtstentoonstelling samengesteld van haar schilderijen en vazen. Mieke maakt grote, kleurrijke doeken van acryl op linnen.

Kom kijken of er een mooi werk voor u bij hangt.

Het is meteen ook een mogelijkheid om haar huis eens van binnen te bekijken.

De gangen zijn ingericht als expositieruimte.

Bezoekers kunnen natuurlijk ook werk kopen of huren.

 


 

Donderdag 13 maart 2014:

 

 

De organisatie van het Peteyfest, dat dit jaar verhuist naar een nieuwe locatie, gelegen aan de Steemertseweg in Lierop, heeft de eerste twee namen bekend gemaakt.

Maduk en BassJackers zullen zaterdag 10 mei een optreden geven tijdens de 7e editie van het Peteyfest.

Zie HIER voor meer informatie.

 


 

Donderdag 13 maart 2014:

Een unieke kans… wonen in het buitengebied.

De gemeente biedt nu de mogelijkheid om uw droom, het bouwen van een vrijstaande woning, in Lierop in het buitengebied te verwezenlijken. De gemeente biedt een perceel aan de Steemertseweg te koop aan van ruim 1 ha., waar op grond van het geldende bestemmingsplan Buitengebied direct een vrijstaande woning kan worden gebouwd. Ca. 50% van het perceel heeft een woonbestemming; het overige gedeelte is bestemd als Agrarisch met waarden-Landschapswaarden. De woning mag een inhoud hebben van 750 m3, een maximale goothoogte van 6 meter en een bouwhoogte van 10 meter. Daarnaast mag er nog een bijgebouw worden opgericht van 100 m2.Deze bouwmogelijkheid mag met recht uniek worden genoemd omdat het een van de laatste mogelijkheden is om in het buitengebied een burgerwoning te bouwen. Op het perceel is nu nog een varkensstal aanwezig. Deze wordt door de gemeente nog dit jaar gesloopt. De koopsom wordt in overleg bepaald.

Nadere inlichtingen zijn via het Klant Contact Centrum, te verkrijgen bij de afdeling Volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieu van de gemeente Someren, tel. (0493) 494 888 of per mail via gemeente@someren.nl

 


 

Woensdag 12 maart 2014:
Van het parochiebestuur ontvingen wij onderstaand bericht….
‘Beste parochianen,
Hierbij nodigen wij u uit voor een parochie-avond in Zaal Van Oosterhout en wel op maandag 24 maart 2014 om 20.00 uur. Het afgelopen jaar hebben afvaardigingen van de vijf Somerense parochies om de tafel gezeten om met elkaar van gedachten te wisselen over de toekomst van hun parochies. Op maandag 24 maart zullen de vijf parochies hun eigen parochianen informeren over de vorderingen in het fusieproces op weg naar de nieuwe parochie Asten-Someren. Wij hopen u op deze avond te mogen begroeten’.
 Woensdag 12 maart 2014:
Morgen, donderdag 13 maart, staat in deze week van het geld ‘De Bank’ voor de klas op ’t Rendal. Jan van den Nieuwenhof en Wilco Peeters geven aan de groepen 7 en 8 een gastles. Zie het hele verhaal HIER als je geïnteresseerd bent….
 Woensdag 12 maart 2014:
Van Peter van Vlokhoven kregen we onderstaand bericht….
‘Als SV Lierop a.s. zondag de topper uit tegen Neerkandia wint en een week later thuis tegen America de 3 punten in huis weet te houden is de titel in de 5e klasse E een feit!
Na 18 jaar is Lierop 1 dan weer kampioen!
Supporters zijn meer dan welkom a.s. zondag in Neerkant en een week later op de Renkant.
Hopelijk zit dan de tribune bomvol en staan er ook nog veel supporters langs de lijn, waar na de wedstrijd dan het kampioensfeest kan losbarsten. Komt dat zien!’
 


 

Dinsdag 11 maart 2014:
Op woensdag 19 maart 2014 van 09.00 uur tot 12.30 uur komt ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma, bij basisschool ‘t Rendal in Lierop. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer.
Basisschool ‘t Rendal vindt het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan.
In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen. Kijk voor het volledige bericht HIER.
 Dinsdag 11 maart 2014:
Van Prins Jos en Prinses Sylvia kregen we onderstaand dankwoord…
‘Beste Kaauwvoeten en Kaauwvoetjes,
Inmiddels zitten we weer in ons ‘normale’ leventje maar willen we nog graag even een bedankje schrijven voor deze onvergetelijke carnaval!
De spanning voor de onthulling was voor ons samen leuk, maar uiteindelijk prettig om dit met eenieder te delen en we genoten van de hartverwarmende reacties!! We hadden er zin in. En het werd GE-WEL-DIG:
Met de carnavalsvereniging en Koepelbloazers naar diverse recepties, onze eigen geweldige Lieropse activiteiten voor en tijdens de carnaval, met een delegatie naar Lingo, fotoshoots met bitterballen, etc.. Alles was of werd een feest als de Kaauwvoetjes binnen kwamen.
Ook complimenten voor onze buurt voor de geweldige versiering, de leuke activiteit tijdens de buurtjurering en jullie aanwezigheid bij diverse andere activiteiten.
En niet te vergeten onze familie, dank voor jullie (grote) opkomst en ondersteuning!!
En we hadden een ‘skon clubke’: Prinses Fleur, Adjudant Luuk en de jeugdraad, Boerenbruidspaar Mart en Julia met getuigen Sem en Lisa (allemaal in goede handen van de jeugdcommissie), Royalty paar Robin en Mike met hun getuigen Bart en Lars. Wat hebben we een plezier gehad samen! Met het gouden koppel Vorst Robert en Adjudant Rick voorop was alles perfect geregeld, dit mede dankzij de raad van 11 en de dames.
Je ziet en weet pas wat zo’n vereniging doet als je, net als wij nu, alles van dichtbij mee mag maken. Chapeau!!
Dank dank dank aan eenieder die deze geweldige carnaval mogelijk heeft gemaakt! Ben jij er geweest? Dan ook dank voor je komst!
Zoals Jos in de preek zei: carnaval is verbroedering! En we hebben in zo’n klein dorp met z’n allen laten zien dat we daar heel groot in zijn!’
 Dinsdag 11 maart 2014:
Van onze pastoor Jan Zwirs kregen wij onderstaand bericht…
‘Vanuit het binnenland van Borneo ontving ik een mailtje van zuster Innes, die alle goede gevers aan de kerstcollecte en de kinderen die hebben meegedaan aan het Driekoningen-zingen heel hartelijk wil bedanken. " Terimakasih = Dank u wel. Met uw goede gaven wordt de kleuterschool opgeknapt."
Salam dari Wahau Dayak Wehea = Groeten uit Wahau, het land van de Dayaks’.
Sr. Innes SSpS
Zie ook deze bijlage…
 


 

Maandag 10 maart 2014:
 Van Ria en Monique kregen we onderstaand bericht….
‘Wij willen graag iedereen bedanken voor alle belangstelling, kaartjes, bloemen, attenties en lieve woorden tijdens ons jubileum.
Het is een prachtige dag geworden en een “kei gezellig” feestje. Bedankt!
Zie ook de afbeelding vergroot.
 Maandag 10 maart 2014:

A.s. zaterdag 15 maart staat JETT REBEL en The Last Indian Summer in Nirwana.
In het voor programma staat The Last Indian Summer: Met een jazzy drummer, groovende baslijnen, freakende gitaarsolo’s, mysterieuze hammond sounds en dromerige teksten gaan we terug naar de 60's. Zie HIER het hele verhaal….
 


 

Zondag 9 maart 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie speelden EduContract en Boemelaer 1 in een spannende wedstrijd gelijk: 0-0.
In de eerste klasse kwam Jagershuis 2x in actie. Allereerst werd er met 3-2 gewonnen van Breukers. Breukers kwam na een schitterende volley op 0-1. Meteen hierna maakte Daan Kuijpers de gelijkmaker, 1-1. Wederom kwam Breukers aan de leiding in de 18e minuut. In de slotfase kreeg Breukers nog kansen om te scoren. Thijs van Heugten deed het beter voor Jagershuis en bepaalde met doelpunten in de 25e en 29e minuut de uitslag op 3-2 voor het Jagershuis.
In de 2e wedstrijd had Jagershuis de Peer als tegenstander. De Peer kwam al snel op 0-1, waarna kort daarna Thijs van Heugten de stand gelijk trok, 1-1 in de 8e minuut. Ruim een kwartier later bezegelde de Peer het lot van Jagershuis en haalde de overwinning binnen, 1-2.
’t Zunneke wist met 2-0 van Van Zoggel 2 te winnen. Harrie Maas scoorde in de 10e minuut 1-0 na een vrije schop. Een minuut voor tijd maakte Martien van Heugten er 2-0 van.
 Zondag 9 maart 2014:

 


De lente is ook in Lierop ingetreden. Vandaag gaan we de 20 graden halen! Een trouwe lezer stuurde ons bijgaande afbeelding.
 


 

Zaterdag 8 maart 2014:
Wil je een dag(deel) de handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging, of zorginstelling? Doe dan op 21 en 22 maart 2014 mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Je maakt dan kennis met vrijwilligerswerk en helpt een organisatie een klus te klaren. En reken maar dat het nog gezellig is ook!
Vele van deze klussen zoeken nog vrijwilligers die op een van deze dagen komen helpen. Het is bijvoorbeeld erg leuk om samen met collega’s, (sport)vrienden of buurtgenoten samen een klus te gaan klaren. Misschien ben je wel heel ervaren in schilderen, timmeren, buitenwerk enzovoort. Het zou fantastisch zijn als je deze dag uw talent inzet!
Er is werkelijk van alles te doen; van schoonmaken, buitenwerk, schilderwerk, talentenjacht, enz. enz. Via de website van NLDOET is het heel makkelijk om te zien welke klussen er in jouw buurt zijn. Ga naar de website, klik op klus zoeken en voer de postcode of plaatsnaam in. Je kunt op de klus klikken die je leuk vindt en je meteen online aanmelden.
Niet wachten, gewoon doen! In Lierop is ook een tweetal klussen aangemeld.
 Zaterdag 8 maart 2014:

 


De Jury en de Optochtcommissie willen de Kaauw Voeten en Kaauw Voetjes die meegewerkt hebben aan de mooie Optocht een heel groot compliment maken. Prins Jos 1e zou zeggen: ” ’t Was in één woord GE-WEL-DIG”. En dat was het ook. Ook het optochtbal was supergezellig. De juryleden hadden het er prima naar hun zin. Op de foto ontbreken Jo Heijblom (hij was al naar de Plattevonder) en “fotograaf” Johan Loomans (hij weet nog niet hoe je ’n Selfie kunt maken).
 Zaterdag 8 maart 2014:
De actie ‘Veertig dagen geen alcohol’, die enkele jaren geleden bedacht is door Ferd Raaijmakers is inmiddels uitgegroeid tot een grote actie die overal in het land gevoerd wordt. Ook in Best zijn 140 jongeren en een wethouder bezig met de actie.
 Zaterdag 8 maart 2014:

 


Van het bruidspaar Robin en Mike, dat inmiddels geen bruidspaar meer is, kregen we het verzoek onderstaand bericht te plaatsen….
‘Woord van grote dank, vanuit mij (Mike Berkvens).
Het was echt een super carnaval. Vele mensen denken dat het alleen maar een weekje feesten is maar niets is minder waar. Het zijn een aantal maanden feesten. Dit jaar met een geweldige prins Jos en prinses Sylvia, jeugdprinses Fleur en adjudant Luuk. Niet te vergeten het jeugdboerenbruidspaar Julia en Mart met naast hun zijde Lisa en Sem. En iedereen die zich verder nog heeft ingezet voor de carnaval: de buurt voor het geweldige repertoire wat ze neergezet hebben en natuurlijk niet te vergeten de raad van elf. Even wil ik nog een klein punt aan het licht brengen. Ik heb van vele mensen de vraag gekregen of het nu veel verplichtingen zijn of dat we echt MOETEN. Dit schept meteen een negatief beeld van de carnaval en alle activiteiten erom heen. Ik heb het echt met heel veel plezier gedaan en de verplichtingen vallen reuze mee. Misschien een stuk of 4 keer dat je er echt moet zijn, verder is het allemaal op eigen initiatief als je het leuk vind om mee te gaan. Daarom zijn Robin en ik er ook zoveel bij geweest. Bart en Lars, geweldig dat jullie ook graag mee op de voorgrond stonden. En last but not least mijn bruidje Robin, ik vond het een echte eer om naast jou carnaval te mogen vieren. Het was in één woord GEWELDIG.
Ook een woordje van dank vanuit mij (bruidje Robin).
Voordat de carnaval begon, zijn we natuurlijk al veel mee geweest naar enkele recepties. Deze waren al super leuk! Maar ik had echt nooit verwacht dat ik het zo leuk zou vinden om dit mee te maken. Ik zou het iedereen aanraden en als ze me opnieuw zouden vragen, zou ik het zonder twijfel weer doen. Het is ongelooflijk wat de carnavalsvereniging allemaal voor je organiseert en regelt. Daarom wil ik via deze weg iedereen even bedanken die voor- of achter de schermen meegeholpen heeft aan de gehele carnaval. In het bijzonder wil ik Peter van den Eijnden even bedanken. Natuurlijk omdat hij mij gevraagd heeft om bruidje te worden en ook voor wat hij allemaal gedaan heeft voor ons.
Daarnaast even het woordje naar een GEWELDIG PRINSENPAAR, Jos en Sylvia, echt super bedankt, ik heb een top carnaval met jullie gehad. Ook prinses Fleur, boer Mart en lief nichtje en bruidje Julia, ik vond het top met jullie! En dan als allerlaatste: Mike, Bart en Lars jullie zijn geweldig ! Ik heb er 2 dikke maatjes bij (naast mijn lieve vriendje Bart of course). Ik had dit gave avontuur voor geen goud willen missen ! BEDANKT ALLEMAAL!!!!!
 Zaterdag 8 maart 2014:
De eerste namen voor Nirwana Tuinfeest 2014, dat wordt gehouden op 15, 16 en 17 augustus, zijn bekend. Niemand minder dan De Staat, White Cowbell Oklahoma (CAN) en Mozes and the Firstborn zullen tijdens het zomerse weekend op zaterdag op het podium knallen. Daarnaast zullen op zondag Out of Control (U2-tribute), Back to the System (System of a Down-tribute), reEditors (Editors-tribute) en Robot Rock (Daft Punk-tribute) te zien zijn. Er zullen nog vele namen volgen!
De Staat is begonnen in 2007 onder leiding van Torre Florim en is uitgegroeid tot een van de beste rockformaties van Nederland. ‘ I CON’, het derde album van deze Nijmeegse formatie verscheen in 2013 en staan daarom zeer terecht op Nirwana Tuinfeest 2014.
Ook Canada is dit jaar vertegenwoordigd met de legendarische rockgroep White Cowbell Oklahoma. Hun laatste album verscheen in 2012 en is genaamd ‘ Buenas Nachas’.
‘ I Got Skills!’, iedereen kent deze typische hit van Mozes and the Firstborn! Nu zijn ze op tour door Amerika, maar in augustus staan ze in Lierop!
LET OP! Vrijdag 7 maart om 12:00 uur stipt begint de online voorverkoop van Nirwana Tuinfeest 2014. De prijs van de kaarten is niet gestegen. Dagkaarten voor de vrijdag of de zaterdag kosten 30 euro in de voorverkoop en de combikaarten kosten 50 euro in de voorverkoop.
Ook de campingkaarten gaan in de voorverkoop voor 10 euro. Nieuw dit jaar is dat je voor voertuigen met minimaal twee wielen (caravan/vouwwagen/camper etc.) ook een kaart moet aanschaffen van 5 euro. Auto’s op de camping zijn niet toegestaan.
Voor meer info en kaarten: http://www.nirwanatuinfeest.nl/
 Zaterdag 8 maart 2014:
Van Ine van den Eijnden kregen we onderstaand bericht….
A.s. woensdag 12 maart is er weer een tweedehands KINDER- en TIENERKLEDING en SPEELGOEDbeurs in de Ruchte te Someren.
Van 14.30 tot 16.00 uur verkoop van KINDER- en TIENERkleding.
Van 18.30 tot 20.00 uur verkoop van KINDER- en TIENERkleding en SPEELGOED.
Entree is gratis.
 


 

Vrijdag 7 maart 2014:
Van Jeugdprinses Fleur d’n urste kregen we onderstaand dankwoord….
‘De carnaval is helaas alweer voorbij, maar we kunnen terugkijken op een geweldige tijd. Op 16 nov. begon het met de onthulling, daarna hebben we heel veel leuke dingen gedaan. We zijn naar verschillende recepties geweest.
Schoolcarnaval, sleuteloverdracht, optochten, carnavalsmis, enz. Elke keer heb ik er weer van genoten, en ik geniet nog. We hebben met heel de jeugdraad een fantastische tijd gehad.
Dank aan iedereen die voor mij deze carnaval, onvergetelijk heeft gemaakt: Prins Jos en prinses Sylvia, Vorst Robert, raad van elf met hun dames, Tjeu voor het maken van de mooie geweldige foto's, Bruidspaar Robin en Mike de mooie klanken van de koepelblaozers, DJ Peter, Jeugdboerenbruidspaar Julia en Mart, samen met Lisa en Sem, de buurt voor het mooie versieren van ons huis en het stukje tijdens de receptie, de familie voor het mooie lied, mijn eigen jeugdraad en adjudant Luuk, kei kei bedankt en iedereen die op welke wijze dan ook zijn steentje heeft bijgedragen.
Maar natuurlijk was dit allemaal niet mogelijk geweest door de ontzettend goede organisatie van de jeugdcommissie Sylvia, Frits, Ine, Jose, Miriam, Gerrie en Anika.
HEEL HARTELIJK BEDANKT VOOR DEZE TE GEKKE CARNAVAL DIE IK NOOIT
MEER ZAL VERGETEN.
Carnaval WAS top met heel de jeudgraad voorop.’
 


 

Donderdag 6 maart 2014:
Op zaterdag 31 mei organiseert Gilde Sint Antonius Abt een dienstenveiling in het kader van de Kring Gildenfeesten die dat weekend in Lierop georganiseerd worden.
De opbrengsten van de dienstenveiling komen via de Vrienden van de Koepel geheel ten goede aan het Kerkgebouw.
Samen met het Kerkbestuur is besloten om geld in te zamelen voor de restauratie van het Kruis wat voor in de Kerk hangt.
Op de link “dienstenveiling” links op deze site zie je welke diensten tot nu aangeboden zijn.
Wil je ook een dienst aanbieden, persoonlijk of met een vereniging, of met een kaartclub of een elftal, mail je dienst dan door naar Jan Bekx gabybekx@hotmail.com  en samen met alle Lieropse inwoners gaan we voldoende baten bij elkaar halen om de restauratie van het Kruis te betalen.
 


 

Woensdag 4 maart 2014:

 


Vanavond van 20.00 tot 22.00 uur is het weer belangengroepvergadering in de Vurherd. Op de agenda staan o.a. de status van de oprit naar de A67 en geluidsscherm, glasvezelnet buitengebied en mededelingen over de status van de UMTS mast (zie foto), de PIN-automaat, de status stortplaats en de groenverfraaiing. Zie agenda en notulen vorige vergadering.
 Woensdag 4 maart 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie verloor ’t Jagershuis afgelopen vrijdag van Centersnacks met 0-2. In de tweede klasse kwam Zunneke 2x in actie. Tegen Kanters werd kansloos met 0-4 verloren en in de tweede wedstrijd tegen Custers/Webdesign was een heel ander Zunneke aan het werk. Na de vier doelpunten van vorige week knalde Harrie Maas en nu maar liefst 5 binnen. ’t Zunneke stond binnen 8 minuten op 0-3 door treffers van Harrie. Hierna kwam Custers/Webdesign met twee doelpunten wat dichterbij waarna in de laatste 5 minuten Harrie Maas nog eens twee keer scoorde en Geert Filippini de eindstand op 2-6 bracht voor ’t Zunneke.
 Woensdag 4 maart 2014:
Wie dicht bij huis wil genieten van een gemoedelijk muziektheater kan op zondag 9 maart terecht in de Ruchte waar Ellow met muziektheater 'The Story of Lady Irony’ op bezoek is.
De Somerense Eline van Hooff en Rik Janssen vormen samen het muzikale duo ELLOW. Het afgelopen half jaar speelde Ellow hun Youtube muziek tijdens gemoedelijke huiskamerconcerten. Na enkele Try-outs komen ze naar de huiselijke foyer van theater de Ruchte in Someren, met de show ‘The Story of Lady Irony’. Een sfeervol optreden met zowel diepgaande als vrolijke muziek.
Zie voor meer informatie www.ellow.nl  en www.deruchte.nl,  tel. 0493-441144. Entree: € 5,00 (incl. kopje koffie/thee) - Aanvang: 15.00 uur. Op bijgaande foto Charlotte Hofman
 Woensdag 4 maart 2014:

 

 

Carnavalsdinsdag stond in het teken van de onechte huwelijksvoltrekking van Mike Berkvens en Robin Verstappen. Om kwart over een stonden de Kaauw Voetjes voor de deur bij Mike waarna de stoet naar de Felicitestraat trok waar Robin met familie, vrienden, kennissen en buurt aansloot. Onder aanvoering van de Koepelbloazers trok de stoet verder naar de Vurherd waar de huwelijksvoltrekking plaatsvond door ambtenaar Jan Bekx met zijn lakei Lambert van de Boogaard. Na enkele beletselen werd het onechte huwelijk voltrokken en kon de receptie beginnen. Vele optredens waren er te bewonderen en het in grote getale aanwezige carnavalspubliek genoot er zichtbaar van.
Rond de klok van acht uur werd er afscheid genomen van Prinses Fleur en haar gevolg en de eigenlijk niet meer weg te denken Sylvia Sijbers die stopt bij de Jeugdcommissie. Het overgebleven gezelschap trok vervolgens naar van Oosterhout waar afscheid genomen werd van Prins Jos en z’n prinses Sylvia en natuurlijk ook het Royalty Paar Robin en Mike. Ook van Jan Wijnen werd afscheid genomen. Vele emoties kwamen los, een teken van de betrokkenheid die de kartrekkers van het carnaval in Lierop hebben. Skon.
De Kaauw Voetjes kunnen terugkijken op een geweldige carnaval met een perfecte Bonte Avond, mooie optocht, prachtig Liedjesfestival en de bruiloft van Robin en Mike. Met dank aan de hoogheden en alle vrijwilligers en bezoekers die hieraan bijgedragen hebben.
Foto’s van onze slapfotograaf Fridy zijn HIER te zien.

Bekijk ook de foto's van de afsluiting van de Kaauw Voetjes (Thieu)...

 


 

Dinsdag 4 maart 2014:

 

 

Carnavalsmaandag staat in Lierop al vijf jaar in het teken van het Liedjesfestival. Een prachtige formule die garant staat voor een gezellige avond. Zo ook gisteren. Een volle Vurherd genoot weer van de vele verrassingen die op het podium stonden. Robin en de Hoods openden als winnaar van vorig jaar deze editie. De coaches stelden hun artiesten voor en Henk Berkers zat in de Pretroom om de artiesten op te vangen na hun optredens. De jury bestond dit jaar uit twee Jannen (van Gastel en Driessen) en prinses Sylvia.

De prijzen waren dit jaar voor twee meidengroepen. De publieksprijs ging naar de dames van Sixspek en de jury had de eerste prijs voor de Buurtvrouwen die onder de naam Lik(e) us optraden.

Kijk ook maar eens naar de foto's van de Kaauw Voetjes (Thieu), daar komen alle artiesten nog een keer voorbij.

En.... volgend jaar is er gewoon weer een Liedjesfestival!!

 


 

Maandag 3 maart 2014:

 


Een man en een vrouw zijn zondagavond op de A67 in Lierop gewond geraakt nadat hun auto op volle snelheid in de sloot belandde ter hoogte van de Broekkant. Er zat ook een kind in het voertuig, maar dat liep geen verwondingen op. Het ongeluk is ontstaan door een inhaalmanoeuvre. De politie heeft het rijbewijs van een 25-jarige man uit Meerlo in beslag genomen. De A67 richting Venlo tussen Geldrop en Someren was deels afgesloten vanwege het ongeval. Het verkeer werd over één rijbaan geleid.
De man was na het ongeval aanspreekbaar en maakte het goed. De vrouw werd ter plaatse verzorgd door de hulpdiensten die snel aanwezig waren. Ook de vrouw maakt het goed. Alle inzittenden werden overgebracht naar het ziekenhuis.
 


 

Maandag 3 maart 2014:

 

 

Na het gezellige optochtbal van zaterdag begon carnavalszondag in Lierop met de gebruikelijke carnavalsmis waar Prins Jos en Prinses Fleur vanaf de preekstoel de bijna volle koepelkerk toespraken. Daarna was het koppijnbal bij van Oosterhout. Nel, Wim, Janske en Geert hadden weer gezorgd voor 'n lekker bakske koffie en broodjes. Ook lukte het Prins Jos om - na enkele keren op z'n vingers geslagen te hebben - zijn 'schilderijke' in de prinsengalerij boven de bar te hangen. De carnavalsvereniging ging verder op kroegentocht en voor de jeugd was er het Klèn Voetjesbal dat inmiddels helemaal ingeburgerd is in het carnavalsgebeuren in Lierop. Voor Groep 4 t/m 8 was er 's avonds nog het Jeugdbal in Nirwana. Foto's van Thieu zijn zo spoedig mogelijk te zien op de website van de Kaauw Voetjes.

Een foutje in het optocht-album, met de schitterende foto's van onze slapfotograven, is inmiddels hersteld.

 


 

Zondag 2 maart 2014:

 

 

Een mooie optocht trok gisteren door de straten van het Kaauw Voetenland. Maar liefst 22 deelnemers telde de optocht van dit jaar en het goede weer zorgde voor veel 'volk' langs de kant.

De uitslagen werden tijdens het Optochtbal in de Vurj=herd bekend gemaakt door de voorzitter van de jury, Johan Loomans.

 

“de naauwbrèktmedeklomptrofee” (pechprijs):

Gildewijk; Wij azen op unne Prins

 

Wagens / Loopgroep / Individueel Buiten Buurtverband:

1. CV op z’n Heundjes; Carnaval vliegt voorbij

2. Buurvrouw en Buurvrouw; Bloas’em toch op

3. Toon, Ilse en Rik van Lieshout; Lierop “zonder” lijst

4. Jeugdboerenbruidspaar Mart & Julia en getuigen Sem & Lisa; Wij zijn cool en vet en hebben met                                                                                                                                                  deez daag veel pret

5. Slagwerkgroep St. Willibrordus; Wij slaan de plank mis

6. Nel de Groot; Ik loat m’n aige nie hekke

7. Gerard Claassen; Laat Lierop niet in de steek

8. VC Wa kan ons ut verreku; Di joar goan wai ut moake

9. de Pliesie; Uit de wéég!!, d’n Optocht kumt d’r ân

 

Niet gejureerd:            Vriendengroep Looijmans

                                   Vrienden van Jos en Sylvia

 

Buurtschappen “Idee”:

Renkant; Al het goeie komt van Renkant koeie

 

Buurtschappen “Uitvoering Idee”:

Frank van de Hogelijedijk tot Oeijenbraak; ‘tIs unne grote poppekast

 

Buurtschappen “Afwerking”:

Drievennestraat / Duinerweg; Met al die Hoogheden gaan wij langs onze schoenen lopen

 

Buurtschappen “Carnavalesk”:

Eindje; Op ’t Eindje zèn we hil wit mi mekaar

 

Eindtotaal Buurtschappen:

“de Ton van Schalen Wisseltrofee”

1. Eindje; Op ’t Eindje zèn we hil wit mi mekaar

2. Renkant; Al het goeie komt van Renkant koeie

3. Frank van de Hogelijedijk tot Oeijenbraak; ‘tIs unne grote poppekast

4. de Goeie Kant van de Kerk; Mens erger je niet

5. Drievennestraat / Duinerweg; Met al die Hoogheden gaan wij langs onze schoenen lopen

6. Hemelaar; Onze tent loopt goed

7. Balisboom; Wij komen uit de kast

8. Gildewijk; Wij azen op unne Prins

9. Felicitéstraat en Verre Omstreken; Vur ons is de optocht inne graute poppekast

 

Zie de foto's van onze slapfotograven...

 


 

Zaterdag 1 maart 2014:
A.s. carnavalsmaandag om 18.25 uur zijn Marwin Roefs en Bart Sijbers te zien bij Lingo op Nederland 2. Dit moet je zeker gezien hebben!
 Zaterdag 1 maart 2014:

 


Van Anouk, Esmee, Sanne en Britt kregen wij onderstaand bericht…
‘Namens de St. Jan Ruitertjes Lierop zijn wij als ABC-viertal L naar de Brabantse Clubkampioeschappen in Schijndel geweest. Na het rijden van onze viertal proef, individuele dressuur door Sanne en Esmee en het individuele springen door Anouk en Britt, hebben wij de wedstrijd afgesloten met als resultaat TWEEDE VAN NOORD BRABANT! En natuurlijk een woord van dank aan onze commandante voor haar steun en inzet.
 


 

Vrijdag 28 februari 2014:

Van het bestuur van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht...

'Evenals voorgaande jaren willen wij alle toeschouwers van de optocht vragen om GEEN SPUITBUSSEN te richten op deelnemers of wagens in de optocht. Het is niet fijn voor hen die veel vrijetijd in hun wagen of kleding gestoken hebben.

Tevens willen wij de ouders van de kinderen vragen GEEN SPUITBUSSEN NAAR BINNEN TE NEMEN BIJ DE VURHERD! Bedankt.

 


 

Vrijdag 28 februari 2014:

Voor het geval je de huis aan huis flyer van de Optocht-deelnemers en verdere info gemist hebt kun je deze ook hier bekijken....

 


 

Vrijdag 28 februari 2014:

Van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht….

‘Als er mensen tijdens de carnaval in het ziekenhuis liggen of thuis aan bed gekluisterd zijn en graag hebben dat onze prins Jos langs komt, dan graag effe een mailtje naar secretariaatkaauwvoetjes@hotmail.com.
Onze prins zal dan proberen een bezoekje in te plannen op maandagmorgen 3 maart a.s.’

 


 

Vrijdag 28 februari 2014:

Al vele jaren zijn ze met carnaval bij Nirwana geweest en dit jaar is het ook weer zo: RATTLESNAKE SHAKE.

Al meer dan 20 jaar houdt Rattlesnake Shake een ongekende reputatie hoog. De balans tussen heftig en hitgevoelig is al jaren een schot in de roos en de in Oss gerijpte mannen weten telkens van elk optreden weer een waar spektakel te maken. De stijl laat zich het beste omschrijven als 'Cock Rock', rock met ballen dus! De set is opgebouwd rond een mix van gemanipuleerde pop/rockklassiekers, allen met de nodige jus overgoten zodat ze het label Rattlesnake Shake mogen dragen.

Onder de hoogtepunten van de afgelopen jaren waren onder andere het winnen van de Clash of the Coverbands van 1600 inschrijvingen, diverse singles in de hitlijsten, spelen op podia zoals Paradiso, 013, Effenaar en festivals zoals Paaspop en Festyland om er maar een paar te noemen. Ook bij 3FM zijn de mannen geen vreemden door diverse optredens in programma's van Giel Beelen, Rob Stenders en Martijn Muis.

Rattlesnake Shake doet gewoon nog steeds waar ze het beste in zijn. Keihard rocken en kiezen voor gevarieerde en originele invalshoeken. Humor, spelvreugde en energie zijn belangrijke kenmerken van deze muzikale slangenmensen. In dit leven zijn een aantal dingen zeker, belastingen betalen is er één van, uit je dag gaan bij Rattlesnake Shake een tweede!

Voorverkoop via www.nirwana.nl. Tickets € 6,- - Deuren open: 15:00 - Aanvang 18:00

 


 

Vrijdag 28 februari 2014:

 

 

Van de Jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes kregen wij onderstaand bericht….

Zondag 2 maart is het weer jeugdbal bij Nirwana. Alle kinderen uit Lierop die zitten in groep 4 t/m 8 zijn van harte welkom om samen met ons een feestje te komen bouwen. Dus trek je mooiste carnavalspak uit de kast en kom zondag naar Nirwana. Dit feestje zal zijn van 19:00 tot 22:00 uur. Tot zondag.
 


 

Vrijdag 28 februari 2014:

Geen Stempel met DJ John van Lieshout is met carnaval te zien op TV met hun single Sjansen.

A.s. zaterdag 1 maart zitten ze in het programma Zap Live op Nederland 3. Dit programma begint om 8.30 en Geen Stempel zingt om plm. 9.15 uur.

A.s. dinsdag 4 maart treden ze op bij Fijnfisjeniecafé. Dit is te zien op Omroep Brabant om 16.30 uur. Mocht je het missen, het programma wordt nog de hele avond herhaald.

 

 

 

 

 


 

Vrijdag 28 februari 2014:

 

 

Op de 5e editie van het Kaauwvoetjesliedjesfestival zullen ook dit keer weer schitterende acts op het podium staan. Dit jaar zullen er zeer veel verrassende namen te zien en te horen zijn, die ziel en zaligheid in hun optreden zullen gaan leggen. Dit zal allemaal worden beoordeeld door een deskundige jury. Neem ook je telefoon weer mee zodat je kunt stemmen op je favoriete artiest i.v.m. de publieksprijs.

Hier de line up:

Sixspek - Heuga,S - De Twaalfde Man - Sjek Sjek en de Vloeikes

Lik(e) us - D’n Anhang - Janus Christijanus - High Future

Mis het niet en zorg dat je er bij bent. De Vurherd is vanaf 19.45 uur open en klokslag 20.30 uur begint het festival. Het beloofd weer een gezellige avond te worden met als afsluiting een swingende afterparty. De toegang tot het liedjesfestival is gratis.

 


 

Donderdag 27 februari 2014:

 


Op maandag 5 maart 1964 opende Ria Megens-Damen haar kapsalon in Lierop. Ze begon in het ‘oude raadhuis’, maar na een jaar verhuisde ze naar de Hogeweg, waar de kapsalon nog steeds gevestigd is. De zaak is inmiddels overgenomen door dochter Monique, maar Ria is nog steeds erg betrokken.
Om dit gouden jubileum te vieren worden alle klanten, vrienden, buurt, belangstellenden, kortom iedereen, uitgenodigd om te komen proosten.

Op woensdag 5 maart a.s. wordt tussen 12.00 en 17.00 uur een open dag gehouden. Iedereen die zin heeft om te komen wordt uitgenodigd. Bovenstaande foto van Ria is gemaakt toen ze de kapsalon opende in de van Dongenstraat.
 Donderdag 27 februari 2014:
Tijdens de carnaval is de SPAR gesloten op zaterdag, maandag en dinsdag vanaf 13.00 uur.
 Donderdag 27 februari 2014:

 


Op 22 maart zal het Seniorenorkest Groot Someren en het Lieropse koor Stage Fright een concert organiseren in De Ruchte. Bijgaand een repetitiefoto ter voorbereiding van dit concert.
 Donderdag 27 februari 2014:
Paul van Gastel heeft ook zin in de carnaval. Hij stelde een ‘vorstelijk’ carnavalsmenu samen.

Kijk maar….
 


 

Woensdag 26 februari 2014:
Van de optochtcommissie kregen we onderstaand bericht…
De optochtcommissie is bijna klaar met de voorbereidingen voor de Carnavalsoptocht van a.s. zaterdag. Met 9 buurten en 10 deelnemers die buiten buurtverband mee doen, beloofd het weer ’n mooie en bovendien lange stoet te worden. Om het geheel compleet te maken laat de Fanfare uiteraard ook weer van zich horen. De Jeugdprins van de Meerpoel heeft het goed naar zijn zin bij de Kaauw Voetjes en is daarom ook weer van de partij. Natuurlijk zullen onze eigen Prinses Fleur en Prins Jos ook niet ontbreken. Om een “Kop-Staart Botsing” ter hoogte van de kerk te voorkomen, doet de organisatie bij voorbaat al het verzoek om geen “gaten te laten vallen” tijdens de optocht.
Zaterdag tussen 10 en 11 uur worden de deelnemers bij Frank Hurkmans verwacht voor het afhalen van de nummers en de plaats van opstellen. Voor het nummer wordt € 10,00 borg gevraagd. Het inleveren van het volgnummer kan (direct na de optocht) bij de consumptieverkoop-kassa in de Vurherd. Je krijgt dan uiteraard de € 10,00 weer terug.
 


 

Dinsdag 25 februari 2014:
Van Joan Berkvens kregen we onderstaand bericht….
Op zondag 9 maart houdt het Duchenne Heroes team ‘Teamveertien.nl’ onder leiding van professionele spinninginstructeurs, een spinningmarathon in Sport Citadel aan de Rivierensingel 90 te Helmond Brouwhuis. De spinningmarathon begint om 09.30 uur en eindigt om 13.30 uur. Er zal in 2 groepen gereden worden; 30 minuten op en 30 minuten af.
Teamveertien.nl, bestaande uit Patrick Maréchal, Mark van Sambeeck, Joan Berkvens, Jeroen Cuypers en Martijn van Dijck zet zich al een paar jaar in voor kinderen met de ziekte van Duchenne. Deze spierziekte bij jonge kinderen is nog steeds niet te genezen en leidt tot veel te vroeg afscheid te moeten nemen van deze kinderen door hun ouders en familie. Samen met de Stichting Duchenne Parents Project en mountainbikers van Duchenne Heroes wordt elk jaar weer zoveel mogelijk getracht om deze ziekte de wereld uit te krijgen. Team veertien.nl fietst in september de ATB uitdaging Duchenne Heroes 2014. 700km in 7 dagen, door 4 landen met één doel; geld inzamelen voor het Duchenne Parent Project.
Aanmelden voor de spinningmarathon kan via spinningmarathon@teamveertien.nl  of aan de receptie van Sport Citadel Brouwhuis. De kosten voor deelname bedragen € 20,- p.p..
Volg ons op facebook https://www.facebook.com/teamveertien  of op onze website.
 


 

Maandag 24 februari 2014:
Van de organisatie van de KPJ Reünie kregen we onderstaand bericht….
Op vrijdagavond 30 mei 2014 organiseren wij een reünie voor alle oud KPJ leden. Deze reünie vind plaats in de feesttent gelegen aan de Heesvenstraat.
De avond begint vanaf 20.30 uur en zo rond 0.30 zullen we gaan afsluiten. Ben je lid geweest en heb je zin in een ouderwets KPJ feest met een drankje, hapje en natuurlijk muziek van disco NOOT!? Geef je dan nu op via mail: kpjlierop@gmail.com.  Natuurlijk zijn partners die geen lid zijn geweest ook welkom. We hopen dat we van alle generaties KPJ leden mogen verwelkomen.
Als je nog vragen hebt kan dat via bovengenoemde mail of aan het reünie comité: Jan van den Nieuwenhof, Albert van den Heuvel, Laura Wijlaars-de Groot en Lilian van Asten- Neervens.
 Maandag 24 februari 2014:

 


Van Inge van Bommel kregen we onderstaand bericht over weer meer successen van haar korfbalsters…..
In navolging van KSV D1 en E1 zijn afgelopen zaterdag ook de A1 en B1 kampioen geworden!
Voor de B1 stond er wedstrijd tegen Swift op het programma en de vorige keer werd er met ruime cijfers van deze dames gewonnen, maar deze keer werd er door de dames uit Velden veel meer strijd geleverd. Doordat onze meiden niet scherp begonnen en de scheidsrechter een aantal dubieuze beslissingen nam had de B1 het absoluut niet makkelijk. Tot 10 minuten na rust bleef Swift op 1 doelpunt volgen, maar gelukkig hielden de meiden het hoofd koel en werd er in het laatste kwartier wel zuiver geschoten, waardoor de B1 uiteindelijk met 12 – 6 won. Een knappe prestatie meiden. Samen met DOT B1 vieren zij het kampioenschap in deze klasse.
Het einde van de wedstrijd van de B1 betekende het begin van de wedstrijd van de A1 in Venray. Ook de A1 kon zich geen gelijkspel permitteren en moest vol voor de winst gaan. De tegenstand kwam van Oranje Wit A1, die in deze poule de laatste plaats bezetten. Toch sputterde dit team in het begin nog flink tegen, waardoor er na een kwartier een 2 – 3 tussenstand op het scorebord stond. Daarna ging de A1 in een hogere versnelling spelen en gaven de meiden uit Leunen geen kans meer. Het vizier van de A1 stond op scherp en hierdoor wisten zij in totaal 17 keer te scoren. Eindstand 3 – 17 en het doel, kampioen worden, is nu behaald. Via taart in de kantine in Venray op naar de Postel.
Hier werden de B1 en A1 samen gehuldigd en tussendoor was er ook nog een woordje voor de C1, want deze meiden hebben via een knappe overwinning op directe concurrent Swift , directe plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap weten af te dwingen en zij mogen dus nog even flink trainen en op zaterdag 8 maart gaan schitteren op het NK in Reusel! Het was een geslaagde middag in de Postel, waar de gezichten straalden en de doelstelling voor de jeugd ruimschoots gehaald werden.
Nu naar een korte pauze, gaan we buiten weer verder en hopen daar ook weer een aantal kampioenen te mogen begroeten. De B1, D1 en E1 zijn zwaarder ingedeeld dus we zijn zeer benieuwd naar hun prestaties. Voor de A1 gaat de competitie verder en zij zullen ook buiten kampioen willen worden, zodat zij volgend seizoen op het hoogste niveau, de hoofdklasse gaan uitkomen. Met als doel en droom de zaalfinale in Eindhoven! Maar eerst genieten van deze mooie prestaties. Gefeliciteerd allemaal! Een aantal foto’s kun je hier vinden.
 Maandag 24 februari 2014:
Van Gerard Claassen kregen we onderstaande open brief….
Beste inwoners van Lierop,
19 maart komt er snel aan, dus er kan weer gestemd worden voor een vertegenwoordiger in de gemeenteraad van Someren.
Helaas is de Lieropse Lijst moeten stoppen vanwege een tekort aan nieuwe kandidaten. Ik heb steeds aangegeven dat ik wel iets wilde blijven betekenen voor de gemeenschap van Lierop, maar alleen was dit voor mij onmogelijk.
De afgelopen 6 jaar heb ik als inwoner van Lierop vanuit de Lieropse Lijst en de Belangengroep mijn steentje bij kunnen dragen om de belangen van Lierop zo goed mogelijk te behartigen. Zeker de laatste 4 jaar als burgerraadslid in de commissie ruimte.
Ook binnen het Idop heb ik met allerlei inwoners aan vele leuke projecten mogen werken. Het groene hart van ons dorp heeft een speciale plaats in mijn hart en daar wil ik me dan ook voor blijven inzetten.
Op dit moment is men volop bezig om een dorpscoöperatie op te zetten en ik denk dat dit een heel goede zaak is gezien de overheid steeds meer taken afstoot en de verantwoordelijkheid steeds meer bij de burgers neerlegt. Laten we maar niet praten over de verkeersmaatregelen die steeds genomen worden, daar blijft aandacht voor nodig vanuit Lierop .
Ik heb al aangegeven dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, alhoewel de politiek de laatste tijd geen goede naam heeft en regelmatig negatief in beeld komt.
‘Lijst 6, wij zijn Someren’ wilde graag iemand op hun lijst vanuit Lierop. Na een gesprek met de fractieleider van ‘Lijst 6, wij zijn Someren’ heb ik gekozen om de belangen van de Lieropse inwoners via deze lijst te gaan behartigen. Ik wil wel gezegd hebben dat de kleur voor mij niet belangrijk is maar het belang van Lierop voorop staat. In Vught ben ik 18 jaar actief geweest voor een plaatselijke politieke partij waarvan 11 jaar als raadslid en 2 jaar als burgerraadslid en heb de nodige bestuurservaring opgedaan.
Ik heb deze brief geschreven omdat ik denk dat niet iedere Lieroppenaar weet wie ik ben.
De belangen van ons dorp in de gemeenteraad zijn belangrijk en die wil ik dan ook voor Lierop op een open en constructieve wijze uitdragen.
 


 

Zondag 23 februari 2014:

De Bonte Avonden zitten er weer op. Alom werd deze avond geprezen. Veel variëteit in optredens wat past bij wat een Bonte Avond hoort te zijn. Zang, dans en humor op een ongedwongen manier gebracht. Het enige jammere was dat de techniek niet altijd optimaal meewerkte.

Met slechts twee buitendorpse acts werd het aandeel van de Lieropse artiesten dit jaar aanzienlijk. Niets mooiers dan dat ‘eigen’ volk deze avonden op een kwalitatief hoog peil in kan vullen. Respect voor de artiesten die er weer voor zorgden dat men kon genieten van een mooie avond.

Na de opening door de Prins en zijn gevolg en een optreden van de vier dansmariekes was het podium voor de jeugd. Deze keer werden ze met een limousine bij de Vurherd afgezet en draaide hun act rondom de populaire cupsong. Ze lieten zien dat er naast enkele jeugdslagwerkers in hun gelederen nog veel meer potentie zit voor de slagwerkgroep in Lierop.

Het volgende programma-onderdeel werd aangekondigd door het nieuwe presentatieduo van deze avond, Yvonne van Mullecom en Robbert van Otterdijk… Démarrage. Een genot om naar te kijken. Elk jaar weten ze weer een verrassend en kwalitatief hoogstaand optreden te verzorgen. Ook nu weer met als stralend middelpunt Tom Renders die niet weg te denken valt bij hun optredens. Het grimeteam had ook nu weer een hoogstandje geleverd om hen voor te bereiden op het optreden dat deze keer op een klassieke leest was geschoeid.

Na dit eerste optreden van Démarrage was het al meteen een van de beste tonpraoters van Brabant, Kitty Goverde, die met haar creatie ‘Bertha van de Meulenperd’ de zaal al heel snel aan haar lippen had hangen. Ze had daar de ton niet voor nodig. Haar belevenissen werden voor de ton staand uit de doeken gedaan en daarbij gebruikte ze veelvuldig de interactie met het publiek. Vrijdag was John Thijssen van de Koepelbloazers ‘haar zitbank’ en zaterdag was Prins Jos de klos. Een geweldige act waar ze in 2012 bij de Keiebijters de zilveren narrenkap mee gewonnen had, een unieke prestatie als vrouwelijke tonpraoter want die zijn er niet veel.

Na Kitty was de avond – op de slotact na – voor alleen maar Lieropse artiesten met als eerste de groep Confetti die bestond uit Saskia van Nuenen, Eric Hesius en Peter Maas. Nog nooit stond deze groep in deze samenstelling op het podium maar hun eerste optreden was meteen een groot succes. Ze hadden het 25-jarig bruiloftsfeest te vieren van Harrie en Sjaan. De muzikant (Peter Maas) had een brief van de verhinderde ceremoniemeester ontvangen om er een mooi feest van te maken en dat deed hij op de meest simpele manier: Hij speelde zichzelf. Harrie en Sjaan lieten intussen de zaal genieten van 25 jaar ergernissen in hun huwelijk. Sjaan kon maar moeilijk tegen 25 jaar ‘gezeik’ van Harrie en de muzikant probeerde het geheel nog wat op te vrolijken door tussendoor een mopje voor te lezen. Onder de rubriek ‘wat niet leuk was’ noemde hij o.a. het gebeuren dat Govert Hurkmans van het jagen thuis kwam en tegen Marij zei: ‘Ik heb je gemist schat’. De liedjes die het bruidspaar zong klonken wél als een zon, daar konden Harrie en Sjaan elkaar dus wel goed vinden.

Na de pauze was het begin voor A Capella. Al weer enkele jaren staan de mannen van A Capella in wisselende samenstellingen op het podium van de Bonte Avond. Piet van Oosterhout is de grote animator van hun optredens. Ook deze avond waren er weer verschillende ‘Piet van Oosterhoutliedjes’ te horen. Hij put vaak uit niet al te bekende melodieën. Dit keer van o.a. Karin Bloemen en Herman van Veen. Met een goede tekst en prima zangers, Cees Verstappen, Harrie Gubbels en Klaas van Nuland en met begeleiding door Frank van Gastel, genoot de zaal van hun liedjes over o.a. het a.s. Stemmen, de vervelende verkeersbonnen (wat ’n gedoe), de Lieropse Lijst en het verdwijnen van de Koepel.

Na A Capella was het weer de beurt aan Tom en ‘zijn’ meiden van Démarrage die nu ‘Money’ van Liza Minnelli uit de musical Cabaret uitvoerden, weer heel anders dan hun eerdere optreden maar niet minder mooi. Knap gedaan!

Na Démarrage weer een spiksplinternieuwe jeugdige Lieropse groep op het podium. Onder de naam ‘Al Inkloesiv’ lieten Bert en Lotte van Lieshout, Eline Schoolmeesters, Hans van Keulen en Tom van Lieshout de zaal meegenieten van hun vliegreis naar Turkije met Crashing Airways. Een verhaal gelardeerd met knappe woordspelingen en prachtige liedjes, gezongen door allen behalve Bert, al mocht die ook nog één keer laten horen dat hij inderdaad écht niet kan zingen. Mooi waren ook de belevenissen bij het lopen van de Kennedymars. Het werd zelfs zo zwaar dat Bert aangaf dat ze degene die de Kennedymars had verzonnen ‘kapot moesten schieten’ waarop Hans aangaf… ‘dat hebben ze al gedaan Bert’.

Het geheel werd in elkaar gezet door vader/schoonvader Jan van Lieshout (ELL). Hopelijk maakt hij daar volgend jaar weer tijd voor?! Zou mooi zijn.

De laatste Lieropse inbreng kwam van SLAP, al  sedert de eerste prins, Jan Kanters, met wisselend succes deelnemer aan de Bonte Avonden. De laatste jaren weten ze steeds weer verrassende acts op het podium te brengen waarbij de insteek is om zo min mogelijk mensen op het podium te gebruiken. Ook dit jaar was de bemanning minimaal. Frank Hurkmans, Jan Willem Neervens, Jan van Gastel en Jan van Lieshout waren dit jaar aangewezen om een film over de belevenissen van het opzetten van een nieuwe Lieropse Politieke partij te ondersteunen. Het werd een echte SLAPstick. SLAP, Stichting Lieropse Achterlijke Politiek (of Partij). In de film was lijsttrekker Peter van Schalen te zien in een uitzending van de politieke partijen; werd Piet van Bommel flink gescreend in het verkeer, in zijn wiethandel en in zijn taxigedrag en werd een Fly Over gemaakt over Lierop. Kandidaatleden gingen op stage op het gemeentehuis en er werd flink campagne gevoerd tot zelfs ‘in’ de kerk (tot de pastoor ingreep!). Het had wel als resultaat dat de O Pino peiling aangaf dat de vooruitzichten van de partij er goed uitzagen.

De avond werd afgesloten door Spoit Elluf uit Helmond. Deze groep was enkele jaren geleden ook al eens de afsluiter bij de Bonte Avond. Ze brachten échte Helmondse humor waarmee volop gelachen werd ook al waren de grappen en liedjes dikwijls herkenbaar van hun vorige optreden in Lierop. Al met al dus weer een mooie Bonte Avond 2014. Houden zo!

Zie ook de foto's van onze slaponlinefotograaf.

 


 

Zondag 23 februari 2014:

Op 16 november jl. heeft Lierop genoten van het bezoek van ‘’ons‘’ Koninklijk echtpaar: Koning Willem Alexander en Koningin Maxima en hun 3 lieve dochters. Het Koningsgezin bracht een uitgebreid bezoek aan Lierop en werd vervolgens in de Vurherd ontvangen. Het was een sfeervolle avond waarop Koninklijke Beschikkingen tot Hofleverancier werden toegekend aan diverse Lieropse mensen. Tevens werd bekend gemaakt dat op dinsdag 4 maart 2014 Robin Verstappen en Mike Berkvens als Royaltypaar in de onecht verbonden gaan worden. Nu nadert deze datum en is iedereen volop in de voorbereiding.
Iedereen die het bruidspaar wil komen feliciteren én tijdens de receptie graag een stukje wil voordragen moet dit melden bij de ceremoniemeester Mart van Lierop van de commissie Amusement. Dan kan hij ervoor zorgen dat de Oranje bruiloft vlot gaat verlopen zodat het bruidspaar met plezier op deze dag zal kunnen terug kijken. Het zou voor bruid en bruidegom helemaal mooi zijn als zoveel mogelijk van hun gasten in Oranje-stijl gekleed op de bruiloft aanwezig zijn.
Ceremoniemeester: Mart van Lierop tel.331715 / mail: marttonnie@planet.nl
 


 

Zondag 23 februari 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie hield EduContract lang stand tegen het Wapen. Keeper Bob van de Laar van EduContract werd in de 12e minuut verrast door een afstandsschot van zijn collega van het Wapen, 1-0. Na dit doelpunt duurde het tot de 26e minuut voordat het Wapen de voorsprong vergrootte tot 2-0. In de laatste minuut werd het zelfs ook nog 3-0 voor het Wapen.
In de eerste klasse won Topparty de pittig wedstrijd tegen Centersnacks met 4-2. Centersnacks opende de score in de 5e minuut. Topparty kwam tussen de 10e en 12e minuut op een 3-1 voorsprong door treffers van Tom van Lieshout en Ralf van de Laar (2x). Een minuut later bracht Centersnacks de spanning terug, 3-2. Tien minuten voor tijd bepaalde Dirk Hesius de einduitslag op 4-2 voor Topparty.
Koploper Bruisend End verkeek zich op ’t Zunneke. Na een spannende strijd waarbij beide teams vele kansen kregen werd er met 4-4 gelijk gespeeld. “Man of the match” voor ’t Zunneke werd zonder twijfel Harrie Maas. Nadat Bruisend End in de 10e minuut op een 0-1 voorsprong zette, schoot Harrie Maas er drie in binnen 3 minuten, 3-1. Bruisend End schrok daar van en zette alles op alles en kwam tot 3-3 terug maar nog in dezelfde minuut van de gelijkmaker rondde Harrie Maas een mooie aanval van ’t Zunneke af, 4-3. Weer moest Bruisend End alles op alles zetten en kwam nog op 4-4. Verder kwam Bruisend End niet. Door dit gelijke spel verloor Bruisend End de koppositie aan Elofer dat nu op doelsaldo aan de leiding gaat.
 


 

Zondag 23 februari 2014:

 

 

Voor de buurt van Prins Jos is het duidelijk: Zij winnen de strijd om de beste buurtversiering! A.s. vrijdag tijdens de Slutteloverdracht zullen ze het weten, want dan zal bekend worden gemaakt welke Prinsenbuurt van Groot Someren als winnaar uit de bus komt. Zie ook de foto's van de Kaauw Voetjes..

 


 

Zaterdag 22 februari 2014:
De werkgroep Zorg en Welzijn is blij met de grote belangstelling voor de op te richten dorpscoöperatie. Tijdens de dorpsbijeenkomst van 11 februari zijn de aanwezigen samen aan de slag gegaan met ideeën en wensen voor de dorpscoöperatie. Wat op de flappen is geschreven tijdens deze avond is verzameld in “wensen dorpsbewoners mbt coöperatie” en daarmee is de initiatiefgroep dorpscoöperatie voortvarend aan de slag gegaan.
Wat vooral duidelijk werd tijdens de bijeenkomst is dat een Lieropse dorpscoöperatie kan rekenen op de steun van inwoners van Lierop!
Mocht je deel uit willen maken van de initiatiefgroep dorpscoöperatie of straks iets willen betekenen in de dorpscoöperatie? Graag! Je kunt je belangstelling kenbaar maken bij Martien Kusters riaenmartien@kpnmail.nl . Wij houden jullie op de hoogte!
 Zaterdag 22 februari 2014:

 


Bedankt allemaal!
Wij zijn het jeugd boerenbruidspaar en de getuigen van kauwvoetenland uit Lierop. Zondag 16 februari was onze boerenbruiloft. Het was een leuke en gezellige dag en we vonden het leuk dat er zoveel mensen waren. We willen iedereen bedanken! We gaan er de komende tijd nog een leuke carnaval van maken. Alaaf.
Groetjes van Julia, Mart, Lisa en Sem
 Zaterdag 22 februari 2014:
Elke woensdagmorgen wordt er in Henricushof van 08.30 uur tot 11.30 uur in een gemoedelijke en ontspannen sfeer, bridge gespeeld.
Voor de deelnemers is het spelen van het bridgespel een welkome gelegenheid om in een gezellige sfeer andere mensen te ontmoeten.
Ook voor deze morgen geldt het gezegde “ hoe meer zielen , hoe meer vreugde “.
Iedereen die bekend is met het bridgespel en van kaarten houdt is welkom. Je kunt gewoon zonder een vaste bridgepartner meedoen want de bridgeparen worden ter plekke samengesteld.
We kunnen best nog enkele spelers gebruiken om met nog meer mensen de sfeer en gezelligheid te delen. Voor opgave en informatie kun je bellen met Jo Neervens, tel. 0492 331442.
 


 

Vrijdag 21 februari 2014:
We hebben gisterenavond de generale van de Bonte Avonden gezien. Het beloofd een gevarieerd programma te worden, de ‘Bonte Avond’ waardig. Er zijn géén kaartjes meer te koop. Beide avonden zijn volledig uitverkocht wat betekent dat er meer dan 500 bezoekers deze avonden bij gaan wonen. Namens slaponline wensen wij eenieder veel plezier.
 


 

Donderdag 20 februari 2014:

 

 

Van Ben van Bussel kregen we het bericht dat BV de Vloer, samen met gastkoor Stage Fright uit Lierop, op zaterdag 5 april a.s. ‘’de Vloer ’14 Let us entertain you’’ presenteert. Met deze show zorgen de 23 muzikanten van BV de Vloer i.s.m. Stage Fright ervoor dat uw voetjes van de vloer gaan. Een breed reportoire gevuld met hits van de jaren '60 tot nu. De muziek wordt met een eigen sound gebracht, met af en toe een improvisatie of een knallende solo. Zij staan garant voor een swingende avond vol entertainment en luistergenot. De theaterstoelen zijn uit de zaal en de statafels erin, dus ga los op de dansvloer of zing mee, kortom, bent u er klaar voor? Voor meer informatie over deze voorstelling verwijzen wij naar de website van het showorkest www.bvdevloer.nl of bekijk de vele filmpjes op You Tube onder de verwijzing “showorkest BV de Vloer”. U zult zeker enthousiast raken om deze bijzondere avond te komen bijwonen. En dat voor de bijzonder lage entreeprijs van  10,-. Kaartverkoop via www.deruchte.nl.

Voor informatie kunt u bellen naar 0492-331957 of 06-23184542.

Aanvang 20.30 uur - Entreeprijs € 10,-, ook voor balkonplaatsen.

Staanplaatsen in de zaal (rang 2) en zitplaatsen op het balkon (rang 1).

Op donderdag 10 april presenteert de Vloer deze voorstelling ZONDER Stage Fright in Theater de Hofnar in Valkenswaard. Kaartverkoop dan via www.hofnar.nl

Zie meerdere foto's van de Vloer.

 

 


 

Donderdag 20 februari 2014:
Van Willemijn Waterschoot van Dorpsondersteuning Lierop kregen we het bericht dat volgende week, 25 februari, er weer een diner is in Henricushof, het ‘stamppottenmenu’. Kijk maar…
 Donderdag 20 februari 2014:
Wie dichtbij huis naar goede muziek wil luisteren kan a.s. zondag 23 februari terecht in de Ruchte waar FuseOn een Foyerconcert geeft.
Uit pure liefhebberij spelen acht ervaren muzikanten de muziek van hun helden: o.a. Steely Dan, Jason Mraz, Michael McDonald, John Hiatt, YellowJackets en Steps Ahead. FuseOn swingt en neemt je mee in de wereld van Pop, Funk, Soul en Fusion. Soms klein en ingetogen,dan weer lekker groots en improviserend.

Zie verder op www.deruchte.nl

Entree: € 5,00 (incl. kopje thee/koffie) - Zaal open: 14.00u - Aanvang: 15.00u uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl

 


 

Woensdag 19 februari 2014:

 

 

Gisteren vond in de Vurherd de jaarvergadering van de Bosgalm plaats. De avond stond grotendeels in het teken van de naamsverandering die de Bosgalm heeft doorgevoerd. De Bosgalm is al 68 jaar een begrip in Lierop en is in 2011 een traject van vernieuwing gestart. Als onderdeel daarvan is tijdens jaarvergadering in 2012 besloten tot een naamsverandering.

Een jaar is er voor uitgetrokken om alles – in samenwerking met een studente vormgeving uit Lierop - te regelen en nu kon het resultaat worden gepresenteerd met de onthulling van een nieuw logo en de presentatie van een nieuwe website.

Gerrie Berkemeijer , dochter van oprichter Frans v. Eijk, en Janus Hesius onthulden het logo en De Bosgalm werd Ameezing.

Ameezing is afgeleid van het Engels woord amazing wat verwondering betekent. En verwonderen, verbazen, dat wil het koor.

De nieuwe naam staat voor samen meezingen. De A in het logo is in het groen uitgevoerd dat de Bosgalm al voerde en is daar een verwijzing naar.

Na de onthulling van het logo was het tijd om de website te presenteren.

Via www.ameezinglierop.nl komt men op de site waarop alle relevante zaken te vinden zijn. De naamsverandering, logo en website maken deel uit van een proces van vernieuwing bij het voormalige de Bosgalm. Doel hiervan is qua uitstraling en muziek ook in de toekomst een koor te blijven waar mensen graag bij komen zingen en naar luisteren!

Verder werd deze avond nog in het kort teruggekeken naar het verenigingsjaar 2013. Hoogtepunten waren toch wel de diverse optredens die het koor mocht verzorgen met als een van de hoogtepunten het concert in oktober met de koren die onder leiding staan van Trudy Timmers en het Koepelkerkconcert.

Tot slot vond er nog een bestuurswisseling plaats. Wilma v. Lierop trad af als penningmeester en wordt opgevolgd door Martha v.d. Broek

Wilma heeft 6 jaar met veel verve het penningmeesterschap uitgeoefend en werd hiervoor in de bloemetjes gezet.

Zie ook enkele foto's (Siris) en een intervieuw van Harrie van Horik.

 


 

Woensdag 19 februari 2014:

Seniorenkoor “De Koepelzangers” houdt morgen na de repetitie haar jaarvergadering.

Ook nieuwe leden zijn hier welkom. Kom achter in de zaal bij van Oosterhout.

 


 

Woensdag 19 februari 2014:

Ik heb op de Vaarsehoefweg een dode zwart witte kat gevonden. Ik heb bij verschillende huizen daar aangebeld maar niemand deed open. Op verzoek van de dierenambulance heb ik de gemeente Someren gebeld en zij komen hem ophalen.
Ik denk ik meldt het even voor als iemand zijn/haar kat kwijt is.
 


 

Woensdag 19 februari 2014:
Paul van Gastel van Vorstelijk vraagt voor het komende seizoen medewerkers. Bekijk de advertentie maar als je geïnteresseerd bent.
 Woensdag 19 februari 2014:
Wim Steenbakkers is de nieuwe voorzitter van IVN Asten-Someren. Wim volgt Nico Regtien op, die afgelopen maandag afscheid nam als voorzitter van het IVN. Hij ontving bij zijn afscheid de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Wim zit nu in de gemeenteraad voor de Lieropse Lijst en komt na de verkiezingen niet meer terug in de raad.
 


 

Dinsdag 18 februari 2014:

 


Van Inge van Bommel kregen we onderstaand bericht….
Afgelopen zaterdag speelden de pupillen D en E beiden hun kampioenswedstrijd. En hoe?! In de eerste helft ging de wedstrijd nog gelijk op maar in de tweede helft namen de meiden van Lierop D1 afstand van DOS D1. Via een aantal mooie aanvallende acties werd er door verschillende speelsters van afstand gescoord en eindigde de wedstrijd in een 8 – 3 overwinning in het voordeel van KSV D1. Een knappe prestatie!
Aangezien Prinses Fleur genoeg doelpunten had gemaakt werd er in de Postel al getrakteerd op taart en daarna op weg naar Lierop. De speelsters van de D versierden de platte wagen en ondertussen wonnen ook de pupillen E1 hun wedstrijd tegen de nummer 2, de Treffers uit de Neerkant. De meiden kwamen al snel voor en dat betekende dat de Treffers een extra speler het veld in mocht brengen. Onze meiden zijn dit inmiddels wel gewend en lieten zich niet van de wijs brengen en bleven tot het einde toe scoren. 7 keer werd er gescoord en dat brengt het doelsaldo op 99! In 10 wedstrijden, en in al die wedstrijden tegen een speelster meer, werd er dus bijna gemiddeld 10 keer gescoord per wedstrijd. Heel erg goed gedaan meiden. Ook de strafworpen werden gewonnen en dus naast wedstrijdkampioen ook nog strafworpenkampioen. De E2 verloor de wedstrijd, maar ook zij zijn strafworpenkampioen geworden. Gefeliciteerd meiden!
Na een snelle douche stonden de meiden van de E samen met de meiden van de D op de platte wagen en reed Marcel van Hoek de meiden al zingend door Lierop. Gelukkig bleef het deze keer droog en konden ze daarna nog genieten van het welverdiende broodje snack en wat drinken! Door Prinses Sylvia werd er nog een medaille uitgereikt en zo gingen alle speelsters trots naar huis!
Na de carnaval gaan we buiten weer verder met de korfbalcompetitie en hopelijk dan weer met een goed resultaat. Zie ook enkele foto’s.
 Dinsdag 18 februari 2014:

 


De verkiezingsborden worden de laatste weken volgeplakt met posters van partijen die aan de komende gemeenteraadsverkiezingen deelnemen. Er wordt volop campagne gevoerd. Gisteren zagen we dat er ook een nieuwe Lieropse politieke partij bij is gehangen., tw SLAP, Stichting Lieropse Achterlijke Politiek, Lijst 11 met alle 13 goed! Het ‘schijnt’ zo te zijn dat deze nieuwe partij zich nog net voor de politieke transfertermijn heeft aangemeld zodat ze mee mogen doen met de aanstaande verkiezingen. We proberen de komende dagen meer te achterhalen wat de speerpunten van deze nieuwe Lieropse partij zijn en welke kandidaat raadsleden er op hun lijst staan, wordt dus vervolgd….
 Dinsdag 18 februari 2014:
Op de afdeling “Inschrijvingen 2014” van de Optochtcommissie zitten ze het grootste gedeelte van de dag in hun neus te peuteren. De medewerkers die zich bezig houden met de inschrijvingen Buiten Buurtverband hebben nog redelijk wat te doen. De rest van de afdeling zit met smart te wachten op de formulieren van de Buurten. Om verzekerd te zijn van ’n Klompje, en misschien wel van de “Ton van Schalen Wisseltrofee”, moet het formulier vóór a.s. zaterdag 22 februari / 11.11 uur ingeleverd zijn bij Frank Hurkmans. De optochtcommissie wenst iedereen in ieder geval veel plezier en succes met de voorbereidingen en hoopt dat de verf op tijd droog is.
 


 

Maandag 17 februari 2014:

 


Jeugdboerenbruidspaartje Julia en Mart zijn gisteren in de onecht verbonden. Om half twee trokken de hoogheden en hun gevolg van de Kaauw Voetjes naar Julia en Mart om hen op te halen. De buurten hadden zich al bij hen verzameld. In een lange stoet toog het hele gezelschap naar de Vurherd waar Frans Sijbers al stond te wachten om de voltrekking te verrichten. Vele vrienden, kennissen, de verenigingen waar Julia en Mart bij betrokken zijn en de collega canavalsvereniging van de Meerpoel waren aanwezig om er een gezellige middag van te maken. De Koepelbloazers en DJ peter zorgden voor de bijpassende muziek en Thieu maakte weer vele foto’s, kijk maar….
 Maandag 17 februari 2014:

 


As vrijdag en zaterdag vinden de bonte avonden van carnavalsvereniging de Kaauw Voetjes plaats. Deze worden gehouden in de Vurherd en beginnen om 20.00 uur. Er doen diverse Lieropse artiesten mee. Zoals gewoonlijk ook optredens van showdansgroep Demarrage. Als buitendorpse artiesten komen Kitty Goverde en Spoit Elf. De zaterdagavond is uitverkocht. Voor vrijdag zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.
 


 

Zondag 16 februari 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie kreeg Topparty tegen de verwachting in klop van DeskaMarkt8, dat veelal op de counter speelde. Zeker toen Topparty probeerde om na de 1-1 afstand te gaan nemen. Topparty keek van de eerste minuut af tegen een achterstand aan en in de 16e minuut was de eindstand van 5-3 al bereikt. Wat Topparty ook deed om de achterstand weg te werken, door compact te verdedigen behield DeskaMarkt8 de voorsprong. Thijs Meeuws, Dirk Versteegden en Ralf van de Laar scoorden voor Toppary.
Op de speeldag moest Breukers zich door een tekort aan spelers afmelden en verloor derhalve reglementair met 3-0 van Van Gennip. Breukers worden volgens het reglement ook 3 punten in mindering gebracht.
De strijd in de onderste regionen tussen ’t Zunneke en Boemelaer 2 werd vlak voor tijd (28e minuut) beslist in het voordeel van ‘t Zunneke door een treffer van Harry Maas. Boemelaer 2 ging fel van start en kwam in de 3e minuut al op 0-1. Nadat Geert Filippini in de 12e minuut de stand gelijk had getrokken kon het nog alle kanten op. Veel kansen werden om zeep geholpen of gestopt door beide keepers, 2-1.
 


 

Zaterdag 15 februari 2014:
Je hoort en leest met regelmaat over (pogingen tot) inbraak in Lierop. Op de site van de politie kun je per postcode zien hoe vaak de laatste 3 maanden ingebroken is. De teller geeft aan dat in het gebied Lierop 11 keer een (poging tot) inbraak heeft plaatsgevonden en in de rest van Someren 16 keer.
RTL-4 nieuws heeft op basis van deze gegevens het aantal inbraken per duizend inwoners berekend (kijk HIER en HIER).
Hieruit blijkt dat er in plaatsen als Someren en Asten veel minder ingebroken wordt dan het landelijke gemiddelde.
Voor Lierop is de score bepaald minder positief met een score van ruim 200% méér dan het landelijk gemiddelde (Ommel kent helaas voor hen een nog hogere score)!
Dit is voor de Lieropse Lijst aanleiding geweest vragen te stellen aan de burgemeester; zijn de gegevens bekend, wordt er actie op ondernomen?
De burgemeester antwoordde dat er een task force woninginbraken is ingesteld maar dat het zeer lastig is hier tot resultaat te komen. De ligging van Lierop aan de snelweg speelt hier zeker een rol.
Het is dus zaak zelf goed te zorgen op Uw spullen: goede sloten en verlichting en tijdig afsluiten. Samen kunnen we alert zijn op verdachte voorvallen en elkaar waarschuwen.
Vorig jaar hebben we reeds een aantal nuttige tips gepubliceerd. Wellicht interessant om deze nog eens te lezen bij dit verontruste aantal inbraken in Lierop.
 


 

Vrijdag 14 februari 2014:
Van Lierops inwoner Dorien van Loon kregen we onderstaand bericht….
Vandaag, Valentijnsdag 2014, verschijnt mijn eerste boek en jawel het gaat over de liefde.
Titel van het boek is ‘Tweestrijd in de Liefde’, een verslag van een spirituele zoektocht.
Mijn boek wordt uitgegeven via uitgever Boekscout.
Voor meer informatie over de inhoud van het verhaal en mij als auteur kun je terecht bij de webwinkel van de uitgever www.boekscout.nl.  Zie ook de uitvergrote versie van het omslag.
 Vrijdag 14 februari 2014:
De Lieropse verenigingen “Bosgalm”, Gilde St. Antonius, SV Lierop en “De Koepelzangers” zijn op zoek naar een vrijwilliger die, tegen een vergoeding, wil helpen op de donderdagavond van 20.00 uur tot 22.45 uur bij het kienen bij van Oosterhout. Svp melden bij Dora Gubbels, Hogeweg 3, tel. 331314.
 Vrijdag 14 februari 2014:

 


Na jaren 2 wijken in Lierop voorzien te hebben van het Eindhovens Dagblad en sinds kort de Telegraaf, willen Marij Verstappen en Wietske Verstappen stoppen met 1 wijk. Heb jij zin om een mooi centje bij te verdienen, neem dan even contact met een van ons op (a.veghel31@chello.nl)\
 


 

Donderdag 13 februari 2014:

 


Het Triomfkruis in de Koepelkerk is gisterenmiddag enkele uren naar beneden gehaald om een restaurateur ’n offerte te laten maken omdat het kruis aangetast is door houtworm (die overigens niet meer actief is maar wel veel schade heeft veroorzaakt). Het kruis (in 1930 aan de kerk geschonken) is geheel van hout, zo ook de panelen die met bladgoud bezet en geschilderd zijn. Er waren ruim 30 belangstellenden afgekomen op het neerhalen van het kruis. Zie ook enkele foto's
(van Siris)
 Donderdag 13 februari 2014:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan op zaterdag 22 februari a.s. terecht in de Ruchte waar het Keltische kwartet Rapalje met ‘Celtic Folk Night’ op het podium staat.
Rapalje speelt een nieuwe voorstelling met nieuwe nummers, aankleding en uitvoeringen. Natuurlijk ontbreken de klassieke combinaties niet. Een schouwspel met de herkenbare losbandigheid en ruwe levenswijze. Met hun ruige middeleeuwse kilts, beenbandages, mouwloze shirts, spannende tatoeages en hun wilde haardossen en stalen harten maken de heren van Rapalje al de nodige indruk voordat ze één noot hebben gespeeld. Dan breekt het spektakel los met Keltische muziek, die door de zaal heen swingt, stampt en raast. Met vuur-, licht- en rookeffecten wordt u meegenomen op een spectaculaire tijdreis naar de losbandige, ruwe Middeleeuwen.
De supporting act deze avond wordt gevormd door de band Hillbilly Hayride, met hun ‘old time originals’. De afterparty wordt verzorgd door Driftercountry.
Kaartjes zijn te koop via De Ruchte.
Entree: Keuze uit zitplaatsen op balkon à € 15,- of staanplaatsen in de zaal à € 10,-.
Aanvang: 20.00 uur. Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Woensdag 12 februari 2014:
Met veel plezier om de nieuwe stand van het eerste van de SV Lierop na de winst op ONDO afgelopen zondag werd d’n Durstart een gezellig gebeuren waarvan vele foto’s gemaakt zijn. D’n Durstart is een jaarlijks terugkerend festijn ter gelegenheid van de herstart van de competitie na de winterstop. Het thema van dit jaar was Après Ski. Een voltreffer! Verslag en foto’s zijn te zien op de website van de SV Lierop.
 Woensdag 12 februari 2014:
Van Inge van Bommel kregen we onderstaand bericht….
A.s. zaterdag kunnen de korfbalsters de eerste kampioenen van de zaalcompetitie gaan verwelkomen. KSV D1 staat na 10 wedstrijden ongeslagen bovenaan en hebben in die 10 wedstrijden al 97 goals gemaakt. Met nog twee wedstrijden te gaan kunnen ze a.s. zaterdag kampioen worden. Ze spelen om 10:00 uur thuis in de Postel in Someren tegen de nummer 2 van de ranglijst DOS D1 uit Heusden.
Ook voor de pupillen E staat er de wedstrijd tegen de nummer 2 op het programma. Zij spelen om 11:00 uur uit tegen de Treffers in Neerkant. Ook zij willen hun ongeslagen status behouden en zullen proberen een goede wedstrijd neer te zetten met hopelijk veel doelpunten zodat ze op 100 goals uitkomen. Voor zowel de E1 als de E2 geldt dat ze ook nog strafworpenkampioen kunnen worden!
Nog een belangrijk detail is dat onze pupillen al voor de derde keer achter elkaar kampioen kunnen worden. Een super prestatie dus en de tijd is rijp voor een nieuwe uitdaging en die komt er al in het voorjaar, waarin ze de regionale competitie gaan verlaten en als een E8 tal verder gaan.
Dus supporters zijn van harte welkom en anders zwaaien wij jullie vanaf de platte kar door Lierop graag toe! Zet ‘m op meiden!
 Woensdag 12 februari 2014:
‘Samen zorge(n)loos leven in Lierop. Mijn ouders, ik en mijn kinderen’. Daar draaide het gisterenavond om in de Vurherd waar ruim 100 geïnteresseerden waren afgekomen op de uitnodiging van de werkgroep Zorg en Welzijn. Het thema was ‘de haalbaarheid van een Dorpscoöperatie in Lierop’.
Martien Kusters verwelkomde als voorzitter de aanwezigen waaronder ook wethouder Theo Maas.
Na Martien nam Ferd Raaijmakers, tot voor kort voorzitter en kartrekker van de werkgroep, het woord. Hij is o.a. benieuwd hoe Lierop denkt over zorg in Lierop. Kan dit kleinschalig geregeld worden?
Na Ferd was het woord aan Theo Maas nadat hij van Ferd het boek ‘Opvoedingscanon’, dat gaat over aspecten van opvoeding en ontwikkeling van kinderen, kreeg. Ook kreeg hij van Martien de notitie dorpscoöperatie, die door de werkgroep was samengesteld, aangeboden. Theo legde zoveel mogelijk uit waarom er zoveel gaat veranderen, welke veranderingen ons te wachten staan en wat dit voor eenieder inhoudt. Een duidelijk verhaal waarvan de ondertoon was dat er na de steeds verdere individualisering die ons sedert de eeuwwisseling is overkomen nu de tijd komt van ‘SAMEN doen’. Het motto van Theo is drieledig: Op eigen kracht; Samen sterk en Gewoon doen!
Na Theo legde Martien Kusters uit dat alle aanwezigen in 11 groepen verdeeld zouden worden over alle lokalen van de Vurherd, om te discussiëren over drie elementen welke onder de dorpscoöperatie vallen: 1 Zorg; 2. Wonen; 3. Dienstverlening.
De 11 groepen kwamen na een uurtje discussiëren met vele voorstellen welke onder de overkoepelende dorpscoöperatie zouden kunnen vallen.
Belangrijkste voorstellen waren o.a.: Kunnen blijven wonen in Lierop; Sociaal contact; Bestrijden eenzaamheid en training mantelzorgers; Oplossing zoeken voor chronisch zieken met respect voor eenieder; Samen verantwoordelijkheid dragen voor het opgroeien van de jeugd;
Telefooncirkel, Boodschappen doen, Klussen, enz. enz.
Ferd kwam nog met het voorstel om een – rond - appartementencomplex op Berkeindje te realiseren waarop de reactie kwam dan beter Henricushof uit te breiden.
De avond werd afgesloten door Martien Kusters die toegaf dat hij het vóór deze avond best spannend vond of er wel belangstelling genoeg zou zijn voor dit project in Lierop. Dat werd volledig gelogenstraft door de enorme belangstelling en vooral ook het enthousiasme van de aanwezigen. Vrijwel iedereen wilde nu al lid worden! Het ‘’van start kunnen’’ werd met applaus bevestigd.
Een verslag van de werkgroep zal over plm een week gepubliceerd worden op slaponline en eventueel Contact. Het plan van aanpak zal over enkele maanden worden gepubliceerd. Pas daarna bestaat de mogelijkheid lid te worden.
Mensen die nu al denken een dienst op gebied van zorg, wonen en dienstverlening te kunnen leveren kunnen zich alvast opgeven bij Martien, tel. 0492 331510.

Zie ook de foto's (siris)
 Woensdag 12 februari 2014:

 


Na de kettingbotsing afgelopen maandagavond op de Stipdink onder Lierop, waarbij twee personen gewond raakten, was het gisterenavond weer raak op de Stipdonk. Rond de klok van 19.00 uur reed een kleine vrachtwagen met aanhanger achterop een oplegger van een andere vrachtwagen. De bestuurder van de vrachtwagen die achterop reed, raakte bekneld en moest door de brandweer van bevrijd worden in zijn benarde positie. De ambulancedienst kreeg assistentie van de trauma helikopter uit Nijmegen. De helikopter landde in een naastgelegen weiland.
Na ongeveer drie kwartier werd het slachtoffer bevrijd en werd hij met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Over zijn toestand is niets bekend. Zie het filmpje van 112.
 


 

Dinsdag 11 februari 2014:

 


Van Anne-Riet Vermeulen en Esther Bruijstens kregen we onderstaand bericht….
Voor de derde keer organiseert carnavalsvereniging de Kaauw Voetjes dit jaar het Klèn voetjesbal, een carnavalsmiddag voor de kleintjes.
Het Klèn voetjesbal is steeds met plezier door ons georganiseerd, maar onze kinderen worden groot en bijna te groot voor het Klèn voetjesbal. Vandaar dat we op zoek zijn naar één of twee personen, die het van ons over kunnen nemen, om het Klèn voetjesbal de komende jaren te organiseren. Dan worden de Lieropse kleintjes met carnaval niet vergeten.
Als je dit leuk lijkt of je hebt hier vragen over, dan kun je met een van ons contact opnemen. Wie weet kunnen we dan het komende jaar het stokje aan iemand anders doorgeven.
Anne-Riet Vermeulen 332620, Esther Bruijstens 332717.
Het Klèn voetjesbal is een middag voor iedereen die wil, maar vooral voor jonge kinderen (t/m groep 6) samen met hun ouders en opa`s en oma`s. Oudere kinderen zijn ook welkom op deze middag. Er is een dj die kinder- en carnavalsmuziek draait. Kinderen krijgen ranja, een snoepje en een zakje chips, verzorgd door de organisatie.
 


 

Maandag 10 februari 2014:

 


Het was prachtig te zien en te horen hoe mannenkoor A Capella en gemengdkoor De Bosgalm en een aantal gastmusici met veel elan hun muzikale bijdrage hebben geleverd aan het Koepelconcert 2013. De muziekkeuze, de fraaie gezangen en de aansprekende videobeelden onderstrepen dat geheel nog eens.
Wilt u het Koepelconcert nog eens beleven, dan kunt u dit kenbaar maken aan Martien Slaats, telefoon 0492 335066 of via e-mail (mfpslaats@planet.nl) . Martien zorgt er voor dat u de videobeelden in uw bezit krijgt.
Voor deze cd “Koepelconcert 2013’ wordt een bijdrage van vijf euro gevraagd. Bestellingen kunnen nog tot 18 februari gedaan worden.
 


Maandag 10 februari 2014:

 


Op dinsdag 1, woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 juli 2014 wordt de 50e(!) editie van de schooljeugdvierdaagse de “Toer dur Lierup” verreden. Wat destijds begon als een “wild” wedstrijdje voor kinderen uit de Lijestraat en omgeving is later uitgegroeid tot een niet meer weg te denken jeugdactiviteit in de vakantieperiode. Honderden Lieropse jongens en meisjes hebben in die halve eeuw aan deze meerdaagse op gewone fietsen deelgenomen. Op de slotavond is er dit jaar door de organiserende T.S.C. Solo een speciaal jubileumprogramma op touw gezet met o.m. een prominentenrit en een rit voor oud-deelnemers. In de speciale feesttent wordt die vrijdagavond ook een boekwerk gepresenteerd waarin de historie van de “Toer dur Lierup” wordt belicht door middel van foto’s, krantenknipsels, uitslagen, deelnemerslijsten en herinneringen van oud-deelnemers. Initiatiefnemer Rien van Horik is samen met zijn jongere broers Harrie en Bart betrokken bij de samenstelling van het boekwerk. Het “jubileumboek” is voor enkele euro’s te koop tijdens de finaleavond op vrijdag 4 juli. Mocht U nog in het bezit zijn van foto’s of een speciale herinnering uit die 50 jaar hebben laat het ons weten via info@tscsolo.nl  of bezorg deze bij Harrie van Horik, van Dijkstraat 14 in Lierop. Die speciale herinnering kan uiteraard ook een verhaal of gebeurtenis uit de “Toer dur Lierup” zijn. De beschikbare foto’s worden ingescand en weer terug bezorgd.
 


 

Zondag 9 februari 2014:
Ook dit jaar zal er gecollecteerd gaan worden voor de actie ‘Jantje Beton’, haal het kind naar buiten! Deze organisatie heeft als doel dat alle kinderen vrij en avontuurlijk kunnen buitenspelen (zie ook: www.jantjebeton.nl )
Samen met kinderen, gemeenten en andere betrokkenen zorgt Jantje Beton dat er gezonde schoolpleinen en speelplekken komen. Diverse jeugdleden van de korfbal- en voetbalafdeling van SV Lierop gaan hiervoor collecteren. In tegenstelling tot wat er op de kalender staat, zal de collecte van Jantje Beton niet plaatsvinden op vrijdag 14 februari maar op woensdagmiddag 12 februari! De helft van de opbrengst is voor Jantje Beton, de helft is voor SV Lierop en komt ten goede aan onze jeugd.
 Zondag 9 februari 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie leed Topparty een pijnlijk verlies tegen Lintermans gelet op de stand in de top. Topparty kwam op een 0-2 achterstand. Dirk Hesius (15e) zorgde voor de aansluiting 1-2 voordat Lintermans op 1-3 kwam. Toch leek het erop alsof Topparty er nog een punt uit zou slepen toen Koen Hendrikx (24e en 27e) er 3-3 van wist te maken. In de wil om toch nog te winnen, voerde Topparty de druk op, waardoor een speler van Lintermans de ruimte kreeg om keeper Bert Meeuws door de benen te spelen en met de 3 punten naar Heusden kon terugkeren.
Van Gennip maakte een lelijke uitglijder tegen de Peer. Ze gingen met 1-2 de boot in en deze nederlaag zou hun wel eens het kampioenschap kunnen gaan kosten. In de 8e minuut opende de Peer de score. Het ging tegen elkaar op waarbij de Peer onder druk werd gezet door schoten van keeper Lars van Grotel. Deze werden echter gestopt door de uitstekend keeper of misten het doel. Drie minuten voor tijd kwam de Peer met een 1-2tje op 0-1. In de slotminuut leverde het doorzetten van Chris Filippini nog een treffer voor Van Gennip op, 1-2. Ook de na lange afwezigheid bij Van Gennip meespelende Willem Hurkmans kon aan de uitslag niets meer veranderen.
In de tweede klasse behaalde Elofer een dikke 2-7 overwinning op ’t Zunneke. Elofer draait mooi mee in de top van de 1e klasse en kan ook de 2e periode winnen. Harry Maas en Joep Megens scoorden voor ’t Zunneke.
 


 

Zaterdag 8 februari 2014:

 


Van Ton van Schalen en Jan Kuypers kregen we onderstaand bericht…
Woensdag 12 februari laten wij het Triomfkruis zakken, zodat een expert er naar kan kijken om een offerte te maken om het te restaureren. Voor degene die het kruis van dichtbij willen zien, geven wij belangstellenden de gelegenheid om tussen 13.30 uur en 14.30 uur te komen kijken, daarna takelen wij het weer omhoog.
 


 

Vrijdag 7 februari 2014:
Dit jaar zal in het weekend van 30, 31 mei en 1 juni in Lierop de Kringdag van de gilden uit de Kring Peelland gehouden worden. De organisatie is in handen van gildeleden van het Gilde Sint Antonius Abt. In grote lijnen is het programma bekend. Een van die programma-onderdelen waar ongetwijfeld veel aandacht naar toe gaat is de Dienstenveiling die op zaterdagavond 31 mei op het programma staat. Het ligt in de bedoeling de gehele Lieropse gemeenschap bij deze veiling te betrekken. De opbrengst van de veiling gaat naar de stichting ‘Vrienden van de Koepelkerk’ die gelden verzamelt voor het behoud en onderhoud van het monumentale kerkgebouw.
Op zaterdag 31 mei verwacht de organisatie ongeveer 80 diensten te veilen.
De eerste diensten zijn nu binnen.
Slaponline zal aandacht besteden aan deze Dienstenveiling door een link prominent te plaatsen in het linker rijtje op de voorpagina. Hier kunt u bijhouden wat de status van de verschillende diensten zijn. Er zijn er al 7 binnen, kijk maar….
 Vrijdag 7 februari 2014:
Voor de Lieropse veldrijdster Lana Verberne zit het cross-seizoen erop. Lana moet een streep door het einde van haar cross-seizoen zetten vanwege aanhoudende rugproblemen. Bij Lana was er lichte verbetering te zien, maar haar team acht het niet verstandig om de veldrijdster deel te laten nemen aan wedstrijden.

 


 

Donderdag 6 februari 2014:
Gisteren kregen we het verslag van de algemene vergadering van A Capella binnen. Het is geplaatst op de pagina van A Capella. Voor de liefhebbers…. Lees maar…..
 Donderdag 6 februari 2014:
Komende zondag is op het sportpark van SV Lierop d’n Durstart naar de tweede seizoenshelft. Het eerste elftal van SV Lierop speelt om 14:30 thuis de derby tegen ONDO uit Asten Heusden. Een belangrijke en lastige wedstrijd in de jacht op het kampioenschap. Aansluitend is het Après Ski Party met DJ KIN, o.a. bekend van Die Heise Bierfesten (jawoll). Dus genoeg reden om naar het sportpark te komen. Iedereen is welkom!
 Donderdag 6 februari 2014:
Wie dichtbij huis wil genieten van cabaret kan morgen, vrijdag 7 februari, terecht in De Ruchte waar de cabaretvoorsteling ‘Karakters’ van Kaper van Kooten te zien is.
Een peperdure groepstherapie in een Zuid-Franse Villa. Exclusief voor BN-ers. Onder leiding van de eigentijdse top-goeroe Franklin (met losse handjes en een drankprobleem, hij hielp ook Charlie Sheen) zoeken 5 totaal uiteenlopende hot-shots van de glamour verwoed naar zichzelf.

Ze kijken naar elkaar en ontkomen maar moeilijk aan de rol van BN-er, tot het bizarre moment waarop ze een groepsdoorbraak beleven en ze hun ware karakters wel moéten tonen.
Karakters wordt na 'Het Wonderlijke Leven van Jackie Fontanel' Van Kooten's tweede CABAROMAN, zijn zelfbedachte genre: een boek waarop een hele voorstelling gebaseerd is. Verhalend cabaret waarin meerdere personages in sneltreinvaart de fictieve revue passeren. Kasper toont zijn 'Karakters'.
Kaartjes: € 17,50 via www.deruchte.nl  of aan de kassa van De Ruchte te bestellen.
Aanvang: 20.30 uur. Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44
 


 

Woensdag 5 februari 2014:

Welkom terug bij slaponline. Afgelopen zondag werden we geconfronteerd met het feit dat slaponline door onze provider offline gezet werd omdat er - zoals ze berichtten - 'kwetsbaarheden' op de site geconstateerd waren met als meest waarschijnlijke oorzaak dat derden zich toegang tot de site verschaft hadden. Ze gebruiken de site dan voor het verspreiden van spam, virussen en malware.  Gelukkig hebben we een professionele provider die in zulk soort gevallen meteen ingrijpt. Vervolgens zijn we de afgelopen dagen, samen met onze provider, bezig geweest om de eerste pagina's op te schonen. Dat betekent dat nog (lang) niet alle data van 12,5 jaar verwerkt is. De belangrijkste pagina's zijn echter weer in de lucht en daarmee zijn we al heel gelukkig. De komende weken/maanden zullen we alles na controle weer netjes terugzetten zodat we weer een 'complete' site kunnen aanbieden.

 


 

Woensdag 5 februari 2014:

Via Frank Hurkmans kregen wij het bericht binnen dat Miet Kuijpers-van Nuenen is overleden. We hebben het bericht en de rouwkaart geplaatst op onze link 'Familieberichten' in het linker rijtje links op slaponline.

 


 

Woensdag 5 februari 2014:

Van Boyke Joosten, voorzitter Stam Scouting kregen we onderstaand bericht....

Tijdens de eerste bijeenkomst van de Stam is gebleken dat er animo is om de Lieropse jeugdzeskamp weer nieuw leven in te blazen. Omdat we de kinderen graag een leuk weekend/dag bezorgen. De spellen zullen iets meer scouting gericht worden maar het principe van de onderlinge competitie blijft overeind. Wij beseffen heel goed dat de organisatie van zo’n evenement veel tijd en energie gaat kosten en willen graag kijken of er bij één of meerdere verenigingen, die een grote affiniteit met de Lieropse jeugd hebben, animo is om dit in samenwerking met de scouting te gaan doen. Ook mensen die graag los van een vereniging mee willen werken/denken zijn natuurlijk van harte welkom!!  

Dus: Welke vereniging/mensen wil graag meewerken aan de Lieropse jeugdzeskamp? Stuur een mail naar boykejoosten@gmail.com

 


 

Woensdag 5 februari 2014:

Afgelopen maandag waren ze nog te zien in De Wereld draait door: Birth of Joy.

Met 97 shows in 2013, verspreid over heel Europa en Amerika, hebben de psychedelische rockers inmiddels al wel bewezen een echte live sensatie te zijn. De band blijkt een meester in het oproepen van een oergevoel dat in velen van ons verscholen ligt. Een gevoel dat al tijden staat te springen om uit te breken. Een gevoel dat je ervaart als je iets puurs meemaakt, iets echts, iets authentieks.
Met een minimale bezetting van gitaar, drums en scheurend combo-orgel zorgt dit beukende en groovende rock&roll trio voor een superstrakke en melodieuze rocksound die zwaar leunt op de Detroit-Sound van MC5, de toegankelijk pop van The Doors en de psychedelica van Pink Floyd. Maar de heren, zelf geboren in de jaren 80, gaan verder dan alleen terug naar retro en zorgen met invloeden van grunge, stoner en punk voor een nieuwe en eigen sound die staat als een huis!
Met wereldwijde platendeals en een publishing contract bij Talpa op zak, zullen deze heren het komende jaar eens even laten zien hoe er echt gerockt wordt!

Deuren open om 20:00 - Voorprogramma: Edelhout - Entree: € 5 voor leden en € 6 voor niet leden.
Meer info: www.nirwane.nl

 


 

Dinsdag 4 februari 2014:

 

 

Vanaf donderdag 13 februari kan er in Lierop nog alleen maar tijdens de openingstijden in de Spar gepind worden. De geldautomaat gaat definitief weg op de huidige bestemming. 

De geldautomaat verhuist onder meer omdat de huidige locatie aan de Somerenseweg niet meer voldoet aan de steeds strengere veiligheidseisen. Na een overleg van Rabobank Peelland Zuid en belangengroep Lierop is besloten de automaat van de Rabobank in De Spar te plaatsen, omdat het daar veiliger is dan een automaat buiten.


 

Dinsdag 4 februari 2014:
De laatste nawee
ën van de jubileumeditie van het Eurosjopper Festival zijn inmiddels verdwenen en dus kan er weer rustig gestart worden met de voorbereidingen van de twaalfde editie. Traditioneel starten deze voorbereidingen met de inschrijvingen. Dus denk je, ik moet met mijn band op eurosjopper spelen, schrijf je dan nu in! Inschrijven kan tot 1 april a.s. via de website www.eurosjopper.nl.

Eurosjopper 2014 zal plaatsvinden op zaterdag 21 juni aan het Piet Cortoomswegske te Lierop.

Zie ook het filmpje dat Siris vorig jaar maakte met een intervieuw van Harrie van Horik met Peter Hurkmans o.a. over het ontstaan van dit festival.

 


 

Maandag 3 februari 2014:

Van de lithurgiegroep kregen we onderstaand bericht....

Al zou je het niet zeggen, het is wintertijd, en dan is het tijd voor de kleutergezinsviering.

Een viering die traditiegetrouw wordt  verzorgd  door de jongste leerlingen van  onze basisschool. Zo’n veertig  kleuters zijn al weken aan het oefenen voor deze viering met het thema ‘Kikker in de kou”. Han Maas en juffrouw Franca  zorgen voor de muzikale nootjes.

De kleuters vinden het reuze spannend om op te mogen treden in die grote koepelkerk. Zij kijken erg uit naar publiek;  u bent allen meer dan welkom. Dus alle opa’s, oma’s, broers, zussen, mama’s en papa’s, buurmannen en –vrouwen en andere belangstellenden:  Kom kijken en luisteren naar de kleuterviering op zaterdag 8 februari, om 18.30 uur!

 


 

Zondag 2 februari 2014:

In de zaalvoetbalcompetitie kwam EduContract al vlug op een 2-0 voorsprong tegen AGAterras. Binnen 2 minuten had Dirk van Vlokhoven er al twee inliggen. Kort hierna kwam AGAterras terug tot 2-1. In de 20e minuut trok hun keeper met een schot van afstand de stand gelijk, 2-2 en daar bleef het bij.

De goede vorm van Lintermans zette zich door in de wedstrijd tegen het Jagershuis. In de 2e minuut zorgde Ronald Hikspoors voor de 0-1 voorsprong voor Jagershuis. Lintermans kwam vervolgens in de 16e en 21e minuut op een 2-1 voorsprong voordat Nick van der Sluijs in de 24e minuut de stand gelijk trok. Twee minuten later trok Lintermans aan het langste eind door 3-2 te scoren.

Topparty had een halve wedstrijd nodig om een vlug opgelopen 0-2 achterstand om te buigen naar een 5-4 overwinning. Voor Topparty scoorden Dirk Hesius (2x), Bert Meeuws en Ralf van de Laar (2x, waarvan een uit een strafschop), 5-4. Dirk Hesius maakte ook nog een eigen doelpunt.

Bijna 15 minuten hielden vOosterhoutvBerlo en Van Gennip elkaar in evenwicht, waarna vOosterhoutvBerlo op 1-0 kwam. Tussen de 17e en 21e minuut zorgden Chris Filippini en Niek Hurkmans voor een 1-2 voorsprong voor Van Gennip. In de spannende slotfase werd de stand gelijk, 2-2. Twee treffers in de laatste minuut van Chris Filippini brachten Van Gennip de volle winst en hernieuwde koppositie in de 1e klasse, 2-4.

 


 

Zaterdag 1 februari 2014:

 

 

Van de werkgroep van Lierelarre kregen we onderstaand bericht…

Hallo jongens en meisjes,
Kinderkoor Lierelarre gaat weer beginnen met het repeteren van een nieuwe musical! Lijkt het je leuk om te acteren en te zingen kom dan eens kijken op onze repetitie, deze is op MAANDAG direct vanuit school tot 16.30 uur in de grote zaal van de Vurherd. We gaan alles samen leren zodat jij straks als een echte ster op het podium staat! , ervaring is dus niet nodig en ook als je denkt vals te zingen niet erg daar gaan we aan werken.
Heel graag zien we jullie op de repetitie! (je mag drie keer komen proef draaien). Tot maandag!

  


 

Vrijdag 31 januari 2014:

 


Wist u al dat “Seniorenkoor De Koepelzangers” een nieuwe repetitiedag heeft?
De repetitie is elke donderdagvoormiddag van 9.30 uur tot 11.00 uur, achter in de zaal bij v. Oosterhout.
Kom ook eens luisteren of meezingen! Altijd welkom!
 Vrijdag 31 januari 2014:
Wie dichtbij huis een theaterconcert wil bezoeken kan morgen, zaterdag 1 februari terecht in de Ruchte waar singer-songwriter Tim Knol op zal treden. Na het succes van zijn eerste theatertour, na alle hectiek en na een sabbatical moest het roer flink om. Na de bezinning stond een ding vast: Tim moest opnieuw het theater in. Deze keer solo. Een avond waarin het publiek een nieuwe kant van Tim te zien krijgt. De songschrijver die de afgelopen jaren alles meemaakte wat een drieëntwintigjarige muzikant kan meemaken. Lowlands en Pinkpop moeten nog maar even wachten. Want het is eerst tijd voor het theater. Met Tim Knol zoals we hem kennen. Tim Knol is Terug. Grijp nu je kans om hem in Someren te zien.
Entree: € 17,50 - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl . Kijk voor meer informatie HIER.
 


 

Donderdag 30 januari 2014:

 

 

Afgelopen dinsdagmiddag van 17.00 tot 19.00 uur werd aan zo'n 35 55-plussers uit Lierop een sfeervol Italiaanse maaltijd geserveerd. Het diner werd georganiseerd door Dorpsondersteuning Lierop. Het smaakte uitstekend!! Zie ook enkele foto's (van Siris).

 


 

Donderdag 30 januari 2014:

 


Afgelopen maandag bezocht staatssecretaris Sharon Dijksma het bedrijf van Adrie en Hennie van den Einden, Green Specialties Holland. De staatssecretaris was zeer onder de indruk van de ontwikkelingen van dit Lieropse familiebedrijf. Adrie deed een presentatie waarbij innovatie, duurzaamheid en kwaliteit de speerpunten voor de toekomst zijn. Laatste ontwikkeling is het project waarbij water op het bedrijf wordt gefilterd en hergebruikt om zo minder water te gebruiken. Bij deze bijeenkomst waren medewerkers, PvdA en plaatselijk politici en genodigden uit het bedrijfsleven. Zie nog enkele foto's meer en het filmpje1  en filmpje2 (waarop ook bedrijfspresentatie) van Siris.
 Donderdag 30 januari 2014:

 


Gisterenmiddag is Francien Welten, oud inwoonster uit Lierop, Prinses geworden in Sonnehove. Haar prins is Cor van Lieshout.
 


 

Woensdag 29 januari 2014:
Paul van Gastel laat ons weten dat zijn eerste wijnproeverij bij Vorstelijk al snel volgeboekt was. Daarom geeft hij nu de mogelijkheid om u op te geven voor een tweede avond op vrijdag 21 maart om 19.00 uur. Zie de uitnodiging.
 Woensdag 29 januari 2014:
Wie o wie gaan er deze keer schitteren op het Kauw voetjes liedjesfestival op carnavalsmaandag 3 maart. Op dit moment zoeken we nog enkele acts die mee willen doen. Geef je snel op en je leven zal nooit meer zijn zoals het was!!! Wil je meer informatie of je opgeven bel dan met Huub van Lieshout, 06-22785953 of mail kvliedjesfestival2014@outlook.com.  Zie ook de link Liedjesfestival.
 Woensdag 29 januari 2014:
Wezen kijken bij toneelvereniging ProFiel?? En genoten? Dacht je niet ‘daar zou ik ook wel eens willen staan’? En zou je dat ook durven?? Neem de stap en ga ervoor! Jong of oud, man of vrouw, iedereen is welkom.
Neem contact op met Anne v Putten, tel. 0492 331337 of 06 24295793.
 Woensdag 29 januari 2014:
A.s. zaterdag 1 februari wordt er weer gebruikte kleding en schoenen opgehaald door diverse verenigingen in Lierop, Someren, Someren-Heide en Someren-Eind.
Vanaf 9 uur wordt er opgehaald. De kleding en schoenen worden geleverd aan ONA Asten –Someren zodat vele verenigingen hiervan profijt hebben.

 


 

Dinsdag 28 januari 2014:
Van de jeugdcommisiie van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht….
Hallo Kaauwvoetjes,
Zondag 16 februari wordt ons jeugd boerenbruidspaartje Julia en Mart in het onecht verbonden. Jullie zijn natuurlijk allemaal welkom om ons bruidspaartje te komen feliciteren. Wil je graag meer doen dan alleen feliciteren, geef dat dan door voor donderdag 13 februari. Dan plannen wij dit in. Dit kan naar gerryhurkmans@live.nl
 Dinsdag 28 januari 2014:
Jos en Lidy Huibers hebben weer vacatures, zie onderstaand bericht….
‘De lente lijkt nog ver weg, maar voor je het weet steken de asperges hun kop weer op…. Wij zijn ons daarom al volop aan het voorbereiden op een nieuw seizoen.
Om ons team voor dit jaar compleet te maken, zijn we op zoek naar:
- Een flexibele winkel-medewerk(st)er welke op zoveel mogelijk dagen inzetbaar is;
- Een eveneens flexibel inzetbare horeca-medewerk(st)er welke op vrijdag, zaterdag en zondag mee gaat draaien in onze nieuwe tak van sport: het terras en de ontvangstruimte.
Ben jij 17 jaar of ouder en zou je in de periode van eind maart t/m half augustus flink je handen uit de mouwen willen steken? Neem dan contact met ons op, want misschien ben jij degene die we zoeken.
Groetjes en wellicht tot ziens: D’n Aspergehof en Kersengaerd Huijbers
Jos en Lidy - tel. 0492-661391 - mail: info@aspergehofhuijbers.nl
 


 

Maandag 27 januari 2014:
Samen zorge(n)loos leven in Lierop? De werkgroep Zorg en Welzijn houdt op dinsdag 11 februari een bijeenkomst waar gesproken wordt over een dorpscoöperatie in Lierop. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in gemeenschapshuis De Vurherd.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij De Vurherd, via e-mail someren@buurtzorgnederland.com  of te bellen naar de voorzitter van de werkgroep Martien Kusters, tel. 0492-331510. Kunt u niet zelfstandig naar de bijeenkomst komen dan is er de mogelijkheid dat u opgehaald wordt. Zie ook de mailing die in Lierop huis aan huis bezorgd is.
 


 

Zondag 26 januari 2014:

 

 

De toneelvoorstelling Viva Vitoria van de Lieropse toneelvereniging Profiel wordt vanmiddag voor de derde keer op de planken gezet. Onze fotograaf was gisterenavond bij hun tweede succesvolle voorstelling. Kijk maar naar de foto's....

 


 

Zaterdag 25 januari 2014:
Jan van de Ven (80) is afgelopen donderdag 23 januari overleden. Jan is in Lierop vooral als dirigent bekend. Dat was hij bij het kerkkoor, gemengd koor De Bosgalm, ouderenkoor De Koepelzangers en lange tijd bij mannenkoor A Capella.
Jan ontving voor zijn verdiensten de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau en de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice. Zie ook de pagina van A Capella.
 


 

Vrijdag 24 januari 2014:
We hebben vandaag op verzoek weer een Lieropse Link geplaatst. Deze keer komt hij van Hart & Ziel van Gonnie van Bussel op de Balisboom. Hart & ziel is een jonge ondernemng die graag wil ondersteunen in de moeilijkste periode van een mensenleven. Kijk maar op Lieropse Links.
 


 

Donderdag 23 januari 2014:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan a.s. zondagmiddag 26 januari terecht in de Ruchte waar Thijs Goverde zijn familievoorstelling ‘Opgeruimd of Het wonderlijke leven der Grote Mensen verklaard voor de jeugd’ speelt.
Het is Thijs' streven om met OPGERUIMD niet alleen de grappigste, maar ook de meest duurzame voorstelling van het theaterseizoen neer te zetten. Gewoon, omdat hij dat leuk vindt.
Aanvang: 15.00 uur. De toegangskaarten kosten 6 euro. Op vertoon van je Biebpas aan de kassa van De Ruchte, € 2,- korting op een kaartje: Voordeelmetjebiebpas. Zie voor meer informatie www.deruchte.nl

 


 

Woensdag 22 januari 2014:
Op 16 november jl. heeft Lierop genoten van het bezoek van ‘’ons‘’ Koninklijk echtpaar: Koning Willem Alexander en Koningin Maxima en hun 3 lieve dochters. Het Koningsgezin bracht een uitgebreid bezoek aan Lierop en werd vervolgens in de Vurherd ontvangen. Het was een sfeervolle avond waarop Koninklijke Beschikkingen tot Hofleverancier werden toegekend aan diverse Lieropse mensen. Tevens werd bekend gemaakt dat op dinsdag 4 maart 2014 Robin Verstappen en Mike Berkvens als Royaltypaar in de onecht verbonden gaan worden. Nu nadert deze datum en is iedereen volop in de voorbereiding.
Iedereen die het bruidspaar wil komen feliciteren én tijdens de receptie graag een stukje wil voordragen moet dit melden bij de ceremoniemeester Mart van Lierop van de commissie Amusement. Dan kan hij ervoor zorgen dat de Oranje bruiloft vlot gaat verlopen zodat het bruidspaar met plezier op deze dag zal kunnen terug kijken. Het zou voor bruid en bruidegom helemaal mooi zijn als zoveel mogelijk van hun gasten in Oranje-stijl gekleed op de bruiloft aanwezig zijn.
Ceremoniemeester: Mart van Lierop tel.331715 / mail: marttonnie@planet.nl
 


 

Dinsdag 21 januari 2014:
Vanaf a.s. donderdag zal de ‘recreanten’training bij de SV Lierop weer om 20.00 uur beginnen (deze waren tijdelijk naar 19.30 gezet). William en Rob verwachten weer vele liefhebbers (waaronder Jan Bekx!).
 Dinsdag 21 januari 2014:
Wim van Brussel en Hannie van de Ven-van Meijl zijn jl zaterdag 18 januari tijdens de jaarvergadering van het Lieropse gilde van Sint Antonius Abt gekozen als bestuurslid; zij volgen Jan van den Eijnden en Rob van Seggelen, respectievelijk 28 en 17 jaar bestuurslid, op. Tijdens de teeravond werden, Marinus van Horik, 60 jaar gildelid, Theo van de Wijnboom, Jan Santegoeds, Albert Verberne, Frans Obbema, Leon Sijbers, René van den Elzen, Rinie van de Wijnboom, Ton Bekx, allen 25 jaar gildelid, door hoofdman Henk Berkers in het zonnetje gezet.
De jaarvergadering, een van de drie onderdelen van de feestdag ter ere van de patroonheilige Sint Antonius Abt, begon met een Eucharistieviering met voorganger gildepastor Jan Zwirs, gevolgd door de jaarvergadering waar werd teruggekeken op het jaar 2013 en het jaarprogramma 2014 werd vastgelegd.
Huub van de Eikhof werd gildebroeder 2013. Guus van de Ven volgde Huub van de Eikhof op als kascommissie lid.

 


 Dinsdag 21 januari 2014:
We waren afgelopen zaterdag bij de toneelvoorstelling Viva Vitoria die onder grote belangstelling in De Vurherd op de planken stond. Behalve dat ’n speler bijna van het – gammele - schip duikelde ging het uitstekend en was het het aanzien meer dan waard. Knap gespeeld! Om niet teveel te verraden volgen de foto’s volgende week na de laatste voorstelling. Voor de voorstellingen van a.s. zaterdagavond en zondagmiddag zijn nog kaarten te verkrijgen bij De Spar of via resereveringen@profiel-lierop.nl
Kosten: Volwassenen € 7,50, Kinderen € 3,50 - www.profiel-lierop.nl
 Dinsdag 21 januari 2014:
Op onze redactie kwam het bericht binnen dat op vrijdag 7 februari om 21.00 uur in Café van Oosterhout op groot scherm Udo Lindenberg und das Panikorchester, dat op 2 april 2012 opgenomen werd in de Lanxess Arena in Keulen, te zien zal zijn.
 Dinsdag 21 januari 2014:
Op de KBO pagina onder ‘verenigingen’ staan enkele mededelingen voor het opgeven van enkele gelande reizen en al dan niet deelnemen aan een koffietafel na de jaarvergadering. Geïnteresseerden kunnen het hele verhaal lezen.
 


 

Maandag 20 januari 2014:
De receptie van Prinses Fleur was goed bezocht en het ging er gezellig aan toe; daar zorgden DJ Peter en de Koepelbloazers wel voor maar ook de vele handen die prinses Fleur, haar adjudant Luuk en haar verdere gevolg te schudden kregen. Prins Jos had vorige week een grote familie op het podium staan maar ook de familie van Jeugdprinses Fleur mocht er zijn. Het ging allemaal maar ‘net’ op het podium. Ze kwamen vertellen dat ‘het feest kon beginnen want hun familie was binnen’, met natuurljk Prinses Fleur voorop! We zagen ook dokter Ferd weer met zijn traditionele kist appels. Ook alle ‘grote’ hoogheden van de Kaauw Voetjes, het bruidspaar Robin en Mike en de Slappers brachten hun felicitaties. De Kaauw Beenkes lieten weer eens zien dat ze hartstikke goed kunnen dansen. Haar korfbalteam zette haar aan het werk met het 10x doelen op een meegebrachte korf. Ook de buurt liet zich zien en de ‘buurtvrouwen’ gaven zelfs een ode aan hun collega Gerjan, hun ‘Queenmam’. Vele vrienden en kennissen van de ouders of Fleur bleven binnenkomen en de Vurherd vulde zich steeds meer en zeker toen de Klèn Houtse Kluppels met hun gevolg binnen kwamen liep het aardig vol. Demarrage kon natuurlijk ook niet ontbreken met een mooi optreden en ook carnavalsvereniging de Pompers en de Meerpoel waren naar Lierop gekomen om Jeugdprinses Fleur te feliciteren. Een mooie middag die afgesloten werd met het gebruikelijke ‘feest’ waarbij de kinderen (maar ook de ouderen) zich uitsloofden onder de klanken van DJ Peter en de Koepelbloazers. Een geslaagde middag. Kijk maar naar de foto’s van de Kaauw Voetjes.
 


 

Zondag 19 januari 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie kwam EduContract in de hoofdklasse tegen Van Zoggel 1 vrij snel op een 2-0 voorsprong door afstandsschoten van keeper Bob van de Laar en Ruud van den Hurk. De keeper van Van Zoggel was in het vervolg van de wedstrijd een sta in de weg voor EduContract. In de slotfase kwam Van Zoggel nog sterk opzetten en kwam 4 minuten voor tijd op 2-1. Bij deze uitslag bleef het.
Tot ongeveer halverwege de wedstrijd (2-2) hield Breukers in de eerste klasse stand tegen Topparty. In het laatste kwartier van de wedstrijd moest Breukers buigen voor de aanvalsdrift van de tegenstander en verloor uiteindelijk met 2-5. Voor Topparty scoorden Dirk Versteegden, Dirk Hesius, Roel van de Laar (2x) en Tom van Lieshout.
’t Jagershuis kwam tegen Acfis in de 10e minuut op een 0-1 achterstand door een ongelukkig eigen doelpunt. Meteen vanuit de aftrap na dit doelpunt maakte Thijs van Heugten de gelijkmaker, 1-1. Ronald Hikspoors (13e) zette Jagershuis op 2-1, maar niet voor lang. Een minuut later was het alweer 2-2. Acfis kwam zelfs weer aan de leiding, 2-3. Nu was het weer de beurt aan Jagershuis. In de 25e minuut knalde Ronald Hikspoors vanaf eigen helft de bal snoeihard in de kruising, 3-3. Een terechte uitslag.
In de tweede klasse zat er weinig lijn in het spel bij ’t Zunneke tegen BekenVerstappen. Onder aanvoering van Vincent van den Bogaart werd ’t Zunneke onder druk gezet zeker nadat BekenVerstappen in de 5e minuut op 0-1 was gekomen. ’t Zunneke hield vervolgens tot de 20e minuut goeminuut stand. Daarna maakte BekenVerstappen er nog twee, 0-3. Nog even rekte ’t Zunneke met Martien van Heugten voorop de rug en hij redde in de 22e minuut de eer voor zijn team, 1-3. De laatste 5 minuten waren duidelijk voor BekenVerstappen dat uitliep naar een 1-6 overwinning.
 


 

Zaterdag 18 januari 2014:
Lierop was de laatste dagen landelijk nieuws want de politie heeft een nieuwe verdachte aangehouden in verband met de dood van Nicole van den Hurk, wiens lichaam op woensdag 22 november 1995 gevonden werd in de bossen, onder snoeiafval, langs de Mierloseweg in Lierop.
De verdachte is een 46-jarige man uit Helmond. Het dna van de man komt overeen met het dna uit het moordonderzoek in 1995. De politie spreekt van 'een doorbraak'. De man wordt verdacht van verkrachting en moord of doodslag.
De toen 15-jarige Nicole van den Hurk fietste vrijdag 6 oktober 1995 in de morgen vanaf het adres van haar oma naar de supermarkt waar zij werkte. Ze kwam daar echter nooit aan. De verdachte die nu is aangehouden, kwam de politie op het spoor nadat oud dna-materiaal met nieuwe onderzoekstechnieken opnieuw werd bekeken.
In september 2011 werd het lichaam van Nicole opgegraven voor nieuw onderzoek naar haar dood. Sinds 2012 werkte een cold case-team met zes rechercheurs fulltime aan de zaak.
 


 

Vrijdag 17 januari 2014:
Een bouwwens hebben, of dit nu een nieuwbouwwoning, bestaande woning of bedrijfsgebouw is, is één. Maar het moet natuurlijk ook uitvoerbaar en verantwoord zijn. De gemeente Someren gaat mensen daarbij helpen door het aanbieden van twee regelingen: erfpacht en de starterslening.
In geval van erfpacht kan iemand een kavel bebouwen alsof het zijn eigendom is. Hij betaalt hiervoor per jaar 4% van de uitgifteprijs, de zogenaamde canon. De grond is en blijft daarbij in bezit van de gemeente. Erfpacht wordt voor bedrijfskavels al in meerdere gemeenten als mogelijkheid aangeboden. Het feit dat Someren de regeling ook aanbiedt voor woningbouw is nieuw en daarmee uniek in de regio.
Een starterslening is een lening voor een eerste koophuis. Deze overbrugt het verschil tussen de prijs van de wenswoning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen.
In Lierop wordt op dinsdag 4 februari in de Vurherd voor geïnteresseerde (toekomstige) inwoners/bouwers een informatieavond gehouden over deze nieuwe regelingen die mogelijk worden door ondertekening van de deelnemersovereenomst van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (Svn) op maandag 20 januari door burgemeester Veltman. Met dit document wordt de deelname van Someren aan de regeling Starterslening officieel bezegeld. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de nieuwe regeling erfpacht door wethouder Schoolmeesters met de onthulling van de banner “Wil je met me bouwen?”.
Tijdens deze avond wordt ook informatie gegeven over projectwoningen en financieringen.
 


 

Donderdag 16 januari 2014:
Ook de Lieropse ZZP’ers Sijmo en Creative Moves doen a.s. zondag 19 januari mee met de 1ste ”Wij zijn GOED” ZZP’ers beurs. Laat je verrassen door hen en nog circa 48 enthousiaste kleine bedrijven meer uit onze regio die zich op een eigenzinnige manier voorstellen. Je treft er van alles aan: van schoonheidssalon tot reclamebureau, van makelaar tot coach en van ICT tot tuinverlichting. De beurs is bedoeld voor consumenten en bedrijven.
De beurs is gratis toegankelijk en wordt gehouden in De Ruchte aan de Laan ten Roode 71 in Someren en is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De organisatie is in handen van ondernemersvereniging GOED, Rabobank Peelland Zuid en Sociaal Cultureel Centrum De Ruchte.
 Donderdag 16 januari 2014:
De verkeerstoestanden in Lierop en het verhaal vanuit gemeentewege konden we gisteren lezen op de gemeentepagina’s van ’t Contact. Onder de kop ‘Idop: Project Verkeer Lierop’ werd er een volle pagina aan gewijd. Lees maar….
 Donderdag 16 januari 2014:
Van Lisette en Patrick Engelen kregen we een verslag van hoe ze in hun sport ‘Mennen/Mensport’ districtkampioen Zuid zijn geworden en daarmee op 26 januari mogen rijden op Jumping Amsterdam. Lees het hele verhaal maar en bekijk hun winnende rit…
 Donderdag 16 januari 2014:

 


We kregen onderstaand nieuws van de St. Janruitertjes…
Afgelopen weekend zijn Sam Cuppen met Wawoj Van Het Elfrink BL1 en Kayleigh van den Einden met Uptown EL2 dressuur kringkampioen geworden van Kring Helmond.
Zij worden afgevaardigd naar de Brabantse kampioenschappen Indoor in Schijndel op 31 januari en 2 februari.
 Donderdag 16 januari 2014:
Van Willemijn Waterschoot van Dorpsondersteuning Lierop kregen we het verzoek om de uitnodiging te plaatsen van ‘Sfeervol Italiaans menu voor 55+’ dat op dinsdag 28 januari a.s. wordt geserveerd. Zie de uitnodiging in grootformaat…
 Donderdag 16 januari 2014:
Via Marieke Linders van belangengroep kregen we onderstaand bericht….
‘Van Ruud Krol (Intersolum en gemeente Someren) heb ik de advertentie gekregen die in de bijlage staat betreffende de mogelijkheid tot het aankopen van reststroken grond.
Op 30 januari zal er in de Vurherd een informatieavond plaatsvinden waarin e.e.a. nader wordt toegelicht’. Zie de advertentie.

 


 


 

Woensdag 15 januari 2014:
Op 20 januari a.s. wordt in Lierop een cursus Sportverzorging gegeven. Kijk HIER voor meer info.
 Woensdag 15 januari 2014:

 


De jaarvergadering van mannenkoor A Capella wordt gehouden op maandag 20 januari en vangt aan om 20.00 uur in zaal Nellie van Oosterhout te Lierop. Zie verder op de A Capella pagina….
 Woensdag 15 januari 2014:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan op zaterdag 18 januari terecht in de Ruchte waar VOF de Kunst op het podium staat met de voorstelling Het Bloed Kruipt. + Support act R.A.T.S.
VOF de Kunst is opgericht in 1983. Meteen dat jaar stond VOF, met als gezicht zanger Nol Havens, binnen 4 weken op nummer 1 in de hitlijsten met 'Suzanne'. 'Suzanne' blijkt een internationale hit en zo reist VOF de Kunst in 1984 als The Art Company maandenlang door bijna alle Europese landen. Van 'Susanna' worden wereldwijd drie miljoen exemplaren verkocht. Enkele jaren later wordt dit succes nog eens dunnetjes over gedaan met 'Eén kopje koffie' geschreven door Erik van Muiswinkel. Voor het hele verhaal incl. de supporting act R.A.T.S. kijk HIER.
 


 

Dinsdag 14 januari 2014:
Martien Driessen mailde ons uit Curacao onderstaande foto… ze hadden weer eens ‘Lierops volk’ over de vloer…

 


 Dinsdag 14 januari 2014:
Na de receptie van de ‘grote’ Prins is het a.s. zondag de beurt aan Jeugdprinses Fleur om haar receptie te houden.

Op nevenstaande kaart wordt alles uitgelegd.

Tot a.s. zondag in de Vurherd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Dinsdag 14 januari 2014:
Onderstaand een berichtje van de parochie…
‘Zoals u misschien weet, verzorgen pater Piet Schellens en onze eigen pastoor Jan Zwirs regelmatig diensten in Vlierden. Komende zondag (19 januari) viert de Vlierdense parochiegemeenschap haar groei en vitaliteit in de afgelopen vijf jaren. Dat doet zij met een Eucharistieviering in de Willibrorduskerk in Vlierden. Aansluitend is er een receptie in de pastorie. Ook u bent van harte uitgenodigd’.

 


 

Maandag 13 januari 2014:

 


De receptie van Prins Jos d’n 1e met zijn Prinses Sylvia was druk en gezellig. In een mooi versierde zaal wisten velen de weg te vinden naar het podium waar het Prinsenpaar de vele felicitaties in ontvangst nam. De Raad van Elf, bestuur, SLAP, Oranjepaar en Koepelbloazers waren de eersten die al vroeg in de middag het Prinsenpaar feliciteerden. Daarna was het de beurt aan de Jeugd met Jeugdprinses Fleur voorop. Zij is volgende week aan de beurt met haar receptie en ze liet nog maar eens blijken dat ‘Carnaval top wordt met de Jeugdraad voorop’.
Na ‘eigen volk’ was het één grote stoet die de Prins en zijn prinses feliciteerden. Personeel van de Vurherd, het zaalvoetbalteam van Topparty, de selectie van de SV Lierop (met een techniek examen voor Jos dat hem nog een jaar verbond aan het tweede). Ook dokter Ferd en pastoor Jan zagen we voorbij komen voordat de familie van Heugten en van de Ven het podium vulden met rond 85 personen. Met eigen muziekinstrumenten werden hun zangers begeleid en werd subtiel uit de doeken gedaan waarom ze niet snapten dat Jos als Prins gevraagd was. Jos reageerde later ‘gevat’ op de aanvallen van zijn familie zoals hij overigens de hele middag in vorm was. De Kaauw Beenkes gaven nog een show weg waarna de carnavalsverenigingen aan de beurt waren. Kersepitten, Kluppels, Pompers, Meerpoel, Plattevonder, Keiepaol en Plekkers voerden hun ‘stukskes’ op. Tussendoor deden de junioren van de C, waarvan Jos trainer is, hun ABC-‘tje en was er de Oranjeclub, de Buurt van de Renkant en vele Lieroppenaren, kennissen van het prinselijk paar en Lieropse verenigingen die kwamen feliciteren.
Op het einde werd ook nog geloot om de prijswinnaar van het Prinsenraden te krijgen. Oud-Prins Toon Hesius (voor de zoveelste keer al) en Leny Hendrikx hadden Jos goed geraden. Leny werd gisteren door Koen vervangen en dat deed hij goed want hij trok voor haar het winnende lotje. Jammer dat Leny de speciale extra prijs niet in ontvangst kon nemen vanwege het 12,5 jarig prinsenraden via slaponline maar dat komt nog wel goed.
Al met al een mooie middag die tot in de puntjes georganiseerd werd door SLAP. Tot volgende week op de receptie van Jeugdprinses Fleur. Zie ook de foto's van Kaauw Voetjes fotograaf Thieu en Siris.
 Maandag 13 januari 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie kwam Topparty in de eerste klasse in de 11e minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Ralf van de Laar. Het stugge DeskaMarkt8 liet het er niet bij zitten en maakte er in de 15e minuut 1-1 van. Topparty had het betere van het spel en won uiteindelijk met 2-1 door een doelpunt van wederom Ralf van de Laar in de 20e minuut, 2-1.
Een onherkenbaar Jagershuis won verdiend met 0-5 van vOosterhout/vBerlo dat niet veel in te brengen had. Thijs van Heugten (2x), Daan Kuijpers en Toon Filippini (2x) waren de doelpuntenmakers.
 Maandag 13 januari 2014:
Wie dichtbij huis de bioscoop wil bezoeken kan a.s. woensdag 15 januari om 20.00 uur terecht in de Ruchte waar je het visueel meesterwerk van Ang Lee, het bijzondere levensverhaal van de Indiase jongen Pi kunt zien.
Na een schipbreuk belandt Pi op een reddingsboot met een gevaarlijke Bengaalse tijger. Ze worden geconfronteerd met de schoonheid en wreedheid van de natuur. Regisseur Ang Lee zet de techniek in om de zee duizelingwekkend diep en oneindig te maken. Hij tovert uit de computer een sprookjesversie van de natuur, levensecht, mooi, maar ook angstig. Voor meer informatie zie www.deruchte.nl.

 Maandag 13 januari 2014:
Van Riky Peeters kregen we onderstaand bericht…
‘Iedere donderdagavond is er voor 50 plussers kans om te sporten in de sportzaal in Lierop. Daarna gezellig koffie drinken!!! Voor inlichtingen Willie Jonkers 06 55826270 of Riky Peeters 331620’.

Zie de bijlage.
 Maandag 13 januari 2014:
Onderstaand een bericht van onze parochie:
‘Dit jaar gaat de opbrengst van de kerstcollecte en het driekoningen-zingen naar enkele jonge zusters die in het dorpje Slabing – in de binnenlanden van Oost Borneo - een klein schooltje runnen. Het geld zal worden gebruikt voor aanschaf van speel- en leermaterialen. De kerstcollecte heeft € 929,10 opgebracht; het driekoningen-zingen € 723,66. Daarmee kunnen we de zusters in Borneo het mooie bedrag van € 1652,76 toesturen. Wij hopen hiermee een klein beetje bij te dragen aan de toekomst van de kinderen aldaar. Dank voor uw gulle gaven’!
 


 

Zondag 12 januari 2014:
Op maandag 27 januari bezoekt staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma, het bedrijf Green Specialties Holland in Lierop; het bedrijf van Adrie en Hennie van den Einden.
Groentekwekerij Adrie van den Einden is opgericht door de familie Van den Einden en al vier generaties actief in de agrarische sector in Nederland en Europa.
De organisatie heeft zich gespecialiseerd in teelt, verwerking en handel van spinazie, rucola en babyleaf voor het hoogste segment in gastronomie en retail vanuit twee locaties, Lierop en Someren-Eind.
Als marktleider gaat Green Specialties Holland uitgroeien tot full-service supplier waarbij innovatie, duurzaamheid en kwaliteit de belangrijkste speerpunten zijn.
 Zondag 12 januari 2014:
Piramides, muziekoefening, handbal en bivak zomaar enkele activiteiten waar de KPJ destijds voor stond.
Bij enkele initiatiefnemers is het idee ontstaan om op vrijdagavond 30 mei 2014 een reünie te organiseren. Noteer deze datum in uw agenda dan halen we weer herinneringen op.
Nadere informatie volgt nog.
 


 

Zaterdag 11 januari 2014:

 

 

De buurt van Prins Jos heeft de versiering een dag voor de receptie van morgen afgemaakt en hoe!!! Het ziet er geweldig uit, het feest kan beginnen. Zie ook enkele andere foto's.

 


 

Zaterdag 11 januari 2014:
Als reactie op het nieuwsbericht over de Koepel stuurt Frank Hurkmans het volgende:
‘Het plaatsen van Familieberichten (Huwelijksjubilea, Rouwkaarten, Geboortekaartjes ed) behoort wat mij betreft ook tot de mogelijkheden van Slaponline. Wanneer U wat te vieren hebt (of juist niet) kunt je de eerder genoemde kaart bij mij afgeven. Ik zal hem dan inscannen zodat hij keurig op Slaponline verschijnt. Indien men dat wenst kan er ook nog ’n (korte) toelichting bij gezet worden. Mijn adres is Slutelakker 43’.
Als redactie van slaponline juichen wij dit initiatief natuurlijk van harte toe. Het begin is gemaakt…
 


 

Vrijdag 10 januari 2014:
Dit jaar zal de Koepel niet meer verschijnen in zijn originele (print)vorm. Er is al van alles over gezegd (van ‘erg jammer’ tot ‘hoe nu verder’ en ‘logisch in deze digitale wereld’.
Wij als slaponline vinden het jammer dat er geen Koepel meer is en dan hebben we het vooral over ‘De Hersenspinsels’, ‘De Fakkel’, ‘Het Interview’, ‘Gehoord/gezien/gelezen’ en andere items buiten het verenigingsnieuws.
De berichten van de verenigingen hoeven geen probleem te zijn. Die kunnen zo doorgestuurd worden naar
nieuws@slaponline.nl.  Deze plaatsen we als men wil in de pagina van de vereniging (die we eventueel nog aanmaken en onder de pagina ‘Verenigingen’ zetten – zoals bv A Capella). Wanneer er dan nieuws is kunnen we op verzoek al dan niet hier naar verwijzen via het dagelijkse nieuws op de hoofdpagina van slaponline. Ook kunnen deze artikelen van de verenigingen opgenomen worden onder onze link KOEPEL; wij plaatsen deze dan in de maand waar het bij hoort.
Ook andere specifieke Koepel-items kunnen we onder de link KOEPEL plaatsen, allemaal geen probleem dus.
Voor wat betreft de vaste items als hierboven vernoemd (en eventueel nieuwe soortgelijke items): deze gaan we missen ALS de Lieroppenaren niet zelf het initiatief nemen deze te laten bestaan. Voortzetting door dezelfde personen als in de Koepels van de laatste jaren zit er vooralsnog niet in hebben we begrepen. Het is nou eenmaal een heleboel werk om – al is het maar 1 keer per maand – je verhaal ‘klaar’ te hebben.
Voor wat betreft de filosofie van slaponline herhalen we: ‘De Lieroppenaren zelf zijn de redactie van Slaponline’! Onze eigen slaponline redactie coördineert, fatsoeneert, plaatst en zorgt zelf wanneer het te pas komt ook voor redactie. WIJ gaan dus deze items vooralsnog niet voortzetten maar zouden het wel fijn vinden als er Lieroppenaren zijn die dit op zich willen nemen. Wij bieden de ruimte wel. Ferd Raaijmakers heeft in de laatste Koepel aangegeven dat hij de Fakkel wel voort wil zetten. Zou een mooi begin zijn.
Voor ouderen zonder computer zou het een idee kunnen zijn om de inhoud van de Koepelmaand door familie of kennissen uit te laten printen of de prints beschikbaar te stellen bij Henricushof of elders. Staan open voor goede ideeën. Mail maar naar
nieuws@slaponline.nl

 


 

Vrijdag 10 januari 2014:

In september 2013 zijn in de Van Dongenstraat in Lierop nieuwe, decoratieve lichtmasten geplaatst. Na twee dagen goed te hebben gefunctioneerd, bleven ze echter uit. Uit onderzoek bleek dat zowel het EVSA (elektronisch voorschakelapparaat) als de dimmer, welke beide onderdeel zijn van iedere lichtmast, waren doorgebrand. Vooralsnog is het een raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren. Beide onderdelen zijn standaard producten van betrouwbare leveranciers en dit probleem is voor zowel de aannemer als voor de gemeente onbekend. De aannemer heeft beide onderdelen in alle lichtmasten vervangen waarna de lichtmasten weer brandden.

Onlangs zijn er weer lichtmasten uitgevallen met hetzelfde euvel. Momenteel branden er nog 5 van de 21 lichtmasten. De aannemer plaatst momenteel noodarmaturen zodat er in ieder geval licht in de Van Dongenstraat is. Tegelijkertijd wordt uitgezocht wat het probleem veroorzaakt zodat het definitief kan worden opgelost. Daarna worden de decoratieve armaturen weer teruggeplaatst.

Deze problematiek valt onder de verantwoordelijkheid van de aannemer, of eventueel mede onder de verantwoordelijkheid van Enexis als netwerkeigenaar. Er zijn voor de gemeente Someren dus geen kosten aan verbonden.

Als je vragen hebt over de defecte verlichting kun je contact opnemen met het Klant Contact van de gemeente, tel. 0493 494888.

 


 

Vrijdag 10 januari 2014:

A.s. maandag 13 januari organiseert de KVO in de kantie van de SV Lierop een lezing over orgaandonatie. Aanvang 20.00 ur.

 


 

Vrijdag 10 januari 2014:

 

foto Siris

De gemeente Someren heeft medewerking verleend aan het verzoek van de Harrie van Dam van Lindor Tuinhout om een houten bushokje te plaatsen bij de bushalte aan de Herselseweg in Lierop. Het bushokje is in eigendom van Lindor Tuinhout.

Harrie wil het bushokje beschikbaar stellen aan de inwoners van Lierop die dagelijks vanaf deze plek van het openbaar vervoer gebruik maken.

De gemeente Someren is blij met dergelijke initiatieven. Plaatselijke ondernemers kunnen op deze manier mee helpen om tegen lage maatschappelijke kosten het serviceniveau aan voorzieningen op een hoger niveau te brengen.

 


 

Vrijdag 10 januari 2014:

Van Jerica van Gastel (jeugdopleiding fanfare) kregen we onderstaand bericht….

‘Hallo allemaal en in het bijzonder de kinderen uit Lierop…
Op woensdag 15 januari wordt in de Vurherd van 18.30 tot 19.30 uur de voorspeelavond gehouden door de jeugdleden van de Fanfare. Na twee optredens in december op de basisschool tijdens de kerstviering en in de Herdertjesmis, laten de kinderen nu horen dat ze ook solo prachtige nummers spelen. Om dit mee te maken is iedereen van harte welkom. De jeugdleden vinden het fijn als jij ook komt luisteren van hun optreden. Als je nog meer informatie wilt over de Jeugdfanfare, ga dan naar de site
www.fanfarelierop.nl.

 


 

Vrijdag 10 januari 2014:

 


Rijkswaterstaat gaat de oprit van de A67 bij Lierop (gemeente Someren) verlengen. Verkeer richting Venlo kan hierdoor veiliger invoegen. De langere invoegstrook komt op een nieuw te bouwen brug. Zie de publicatie....

 


 

Donderdag 9 januari 2014:

 


Toneelvereniging ProFiel speelt het toneelstuk Viva Vitoria! Wie droomt er nu niet van een Cruise? Een heerlijk weekje ontspannen en genieten aan boord van een prachtig en luxe schip.
Pak uw kans en reserveer nu uw ticket! Voor de prijs hoeft u het niet te laten.
ProFiel neemt u mee op:
Zaterdag 18 januari 20.00 uur
Zaterdag 25 januari 20.00 uur
Zondag 26 januari 14.30 uur
Vetrekpunt: Gemeenschapshuis De Vurherd.
Tickets: Via De Spar te Lierop of via resereveringen@profiel-lierop.nl
Kosten: Volwassenen € 7,50, Kinderen € 3,50 - www.profiel-lierop.nl
 Donderdag 9 januari 2014:
Van Hansje Welten van d’n Hoef kregen we onderstaande vraag….
‘Welke vereniging, buurt of gewoon omdat je het leuk vindt wil op zorgboerderij en pedagogisch centrum D'n Hoef een klus komen doen tijdens nldoet? We hebben mensen nodig die goed zijn in handwerken en naaien van onze turnpakjes voor de voltigeshow in mei. De andere klus is het lenteklaar maken van ons speelbos. Ga naar www.nldoet.nl  en geef je op.
Of bel naar 06-49794088 en geef je gewoon op bij D’n Hoef’.
 Donderdag 9 januari 2014:
Op het bericht over de uitbreiding verlichting op de Steemertseweg/Herselseweg ontvingen wij van Wim Steenbakkers de volgende reactie:
‘Inderdaad heeft het CDA op 26 juni 2013 een motie ingediend. Hierin werd echter voorgesteld verlichting aan te brengen langs het fietspad aan de Provincialeweg tussen Lierosedijk en Witvrouwenbergweg met als argument “de ruit om Someren compleet te maken”. Hier heeft de Lieropse Lijst bezwaar tegen gemaakt. Wij zijn vóór uitbreiding van verlichting in het buitengebied maar dan op plaatsen waar dat nodig is om (het gevoel van) veiligheid voor met name fietsers te verbeteren. En op basis van dat criterium noemden wij plaatsen als de Herselseweg/Steemertseweg en ook Somerenseweg/Lieropsedijk als voorbeelden die dan naar onze mening eerder voor verlichting in aanmerking komen dan de Provincialeweg.
Het CDA bleef echter op haar standpunt dat de ruit om Someren gecompleteerd moest worden. De LL kreeg in de discussie steun van andere partijen waarna de wethouder toezegde bij de uitwerking van de motie met onze opmerkingen rekening te houden. Op basis hiervan is de motie aangenomen.
Vervolgens blijkt bij de begrotingsbehandeling dat er geld is opgenomen voor het aanbrengen van verlichting langs de Provincialeweg en ook voor enkele verlichtingspunten elders in Someren waaronder langs de Lieropsedijk/Somerenseweg.
Naar aanleiding hiervan heeft de LL wederom gewezen op het ontbreken van verlichting op andere plekken waar sprake is van een grotere urgentie in onze ogen. De wethouder reageerde hierop met de toezegging dat deze plekken opgenomen worden in het beleidsplan Verlichting (dat nu besproken gaat worden).
Nu blijkt dat plaatsen als Herselseweg/Steemertseweg in het beleid ontbreken zal de LL voorstellen om deze wél op te nemen zeker ondersteunen. Maar het zou correcter geweest zijn indien de CDA-wethouder op basis van de gevoerde discussies deze verlichting meteen in het beleid was opgenomen. En dan zou het ook niet nodig zijn geweest op slaponline een bericht te plaatsen met de halve waarheid.
 Donderdag 9 januari 2014:
Van de jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht….
‘Hallo Kaauwvoetjes,
Zondag 19 januari is de receptie van onze jeugdprinses Fleur 1. Jullie zijn natuurlijk allemaal welkom om Fleur en haar gevolg te komen feliciteren.
Wij willen deze middag zo soepel mogelijk laten verlopen. Dus wil je meer doen dan alleen feliciteren geef dit dan door voor vrijdag 17 januari. Dan plannen wij dit in. Dit kan naar gerryhurkmans@live.nl
 Donderdag 9 januari 2014:
Van Gilde Sint Antonius Abt kregen we onderstaand bericht…
‘Het patroonsfeest, het jaarlijks hoogtepunt van het Lieropse Gilde van Sint Antonius Abt, wordt zaterdag 18 januari gevierd. Het is één dag van samen zijn, één dag van inspiratie, één dag van herdenken, één dag van terugkijken, één dag van vooruitkijken, één dag van ernst maar vooral één dag van feest. De dag begint met een Eucharistieviering in de Koepelkerk. Intenties voor alle overleden leden met extra aandacht voor Guus Hurkmans, Jan van den Bogaard, Piet Verberne, Driek van de Ven, Harrie Verberne, en Karel Boerenkamp in 2013 overleden. Na de viering de algemene ledenvergadering in Gildehuis Eet- en Drinkcafé ’t Jagerhuis met een evaluatie over 2013, het aanbieden van het programma 2014 en bestuursverkiezing. Aftredend en niet herkiesbaar zijn Jan van den Eijnden en Rob van Seggelen. Kandidaten voor een bestuursfunctie kunnen zich melden bij het secretariaat tot aan de Jaarvergadering. ‘s Avonds is de teeravond in zaal Nellie van Oosterhout, waar een aantal van 17 jubilerende gildebroeders worden gehuldigd. De activiteiten rond het patroonsfeest wordt traditioneel afgesloten de eerste maandag (20 januari) na het patroonsfeest met een kaartavond, rikken, jokeren in Gildehuis Eet- en Drinkcafé ’t Jagerhuis. Prijzen: vleespaketten van de Spar en waardebonnen van Bakkerij van Mill. Inschrijven vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.
 


 

Woensdag 8 januari 2014:
De politie heeft gisterenochtend vroeg een 24-jarige man uit Deurne opgepakt die een man uit Lierop begin december een gebroken kaan heeft geslagen. Om 6.30 uur werd de Deurnenaar van zijn bed gelicht. Op zondag 1 december was hij betrokken bij een opstootje in de Molenstraat.
 Woensdag 8 januari 2014:
Vorig jaar heeft de gemeente Someren een groot aantal verkeersmaatregelen in en rondom Lierop uitgevoerd. Deze maatregelen zijn bedoeld om Lierop voor doorgaand verkeer onaantrekkelijker te maken en de verkeersoverlast in het centrum van Lierop zo veel mogelijk te op lossen. De maatregelen hebben in de praktijk echter ook een ongewenst neveneffect.
De bus loopt op de route door Lierop, waarvan iedereen overtuigd is dat deze voor de leefbaarheid van Lierop van grote waarde is, vertraging op. De oorzaak hiervoor ligt deels in de kom in de vorm van de wegversmallingen en drempels en deels buiten de kom waar de maximumsnelheid is verlaagd van 80 naar 60 km/uur.
Gemeente Someren en vervoersmaatschappij Hermes hebben deze problematiek gezamenlijk besproken en zijn tot een oplossing gekomen. Om de rijtijd van de bus te verkorten wordt één van de twee nieuwe wegversmallingen in de Somerenseweg opgeheven en wordt de drempel nabij het kerkplein wat vloeiender gemaakt. Daarnaast past Hermes de rijtijden enigszins aan zodat deze weer aansluiten bij de vertrektijden van treinen en ander busvervoer. Door deze gezamenlijke inspanning is behoud van de busroute definitief mogelijk.
De aanpassing van de wegversmalling en de drempel wordt zo snel mogelijk uitgevoerd. Het aanpassen van de rijtijden kost wat meer voorbereidingstijd. Naar verwachting wordt de nieuwe regeling medio april van kracht. Om tot die tijd aan de huidige rijtijden te kunnen voldoen, wordt de maximumsnelheid ter plaatse van de Mierloseweg vanaf de Herselsweg tot aan de gemeentegrens tijdelijk teruggebracht naar 80 km/uur. Na inwerkingtreding van de nieuwe rijtijden gaat de verkeerssnelheid van 60 km/uur weer gelden.
 Woensdag 8 januari 2014:
Van de Scouting kregen we onderstaand bericht….
‘Aanstaande zaterdag 11-01-2014 is het weer zo ver, de Vogelactie! Scouting Lierop probeert hiermee geld in te zamelen zodat er in het komende jaar weer veel leuke activiteiten georganiseerd kunnen worden.
Ook helpen wij door deze actie de vogeltjes de winter door. De kinderen lopen vanaf 13:00 langs de deuren. Let op! We pakken het dit jaar wel iets anders aan. Op het kerkplein staan we met een kraampje. Mocht je de kinderen aan de deur gemist hebben, kom een kijkje nemen op het kerkplein en als u wilt kunt u daar nog iets kopen.
Wij willen iedereen alvast hartelijk danken voor het steunen van onze vereniging!
Tot zaterdag'!

 Woensdag 8 januari 2014:
Weerrecords worden de laatste dagen gebroken in Nederland. Ook in Lierop ging het van de hagel van afgelopen vrijdag naar een temperatuur van 14 graden gisteren. Een slaponlinelezeres stuurde ons bijgaande foto’s.

 


 


 

Dinsdag 7 januari 2013:
Wie de uitzending van Nieuwsuur over de afwezigheid van kandidaten van de Lieropse Lijst bij de a.s. verkiezingen niet gezien heeft kan op Uitzending Gemist nog terugkijken (op 7.50 begint het item).
Helaas geen vrolijke berichtgeving, want zoals we al weten zal de Lieropse Lijst na 50 jaar niet aantreden bij de verkiezingen in maart. Wim Steenbakkers werd uitgebreid geïnterviewd en ook Annet Wilde was prominent op de achtergrond in beeld tijdens het item.
 Dinsdag 7 januari 2014:
Van Gonnie van Bussel kregen we onderstaand verhaal….
‘Onze fractie wil de hoofdfietsroute Steemertseweg/Herselseweg in Lierop in 2014 ook voorzien
van oriëntatieverlichting. Op woensdag 15 januari bespreekt de commissie Ruimte de
actualisering van het beleidsplan Openbare Verlichting 2014-2025.
Bij de begrotingsbehandeling in oktober 2013 besloot de Somerense raad op een viertal
plekken in de gemeente de openbare verlichting uit te breiden (te weten Kerkendijk,
Provincialeweg richting Sluis 11, Lieropsedijk richting Lierop en de ventweg naast de
Kanaaldijk-Zuid richting Sluis XIII). Dit naar aanleiding van een motie, die op initiatief van het
CDA Someren op 26 juni 2013 door de raad werd aangenomen. In de actualisering van het
beleidsplan zijn deze vier hoofdfietsroutes nu meegenomen bij de inhoudelijke wijzigingen.
Uit het beleidsplan blijkt verder, dat er op dit moment nog twee witte vlekken zijn voor wat
betreft hoofdfietsroutes in het buitengebied; het fietspad Provincialeweg vanaf Lieropsedijk
richting Heeze en de fietsroute Steemertseweg/Herselseweg. Deze fietsroutes staan nog niet
op de nominatie om aangepakt te worden. De fractie van het CDA Someren wil uit
veiligheidsoverweging de hoofdfietsroute Steemertseweg/Herselseweg ook in 2014 voorzien
van oriëntatieverlichting. Deze fietsroute wordt veelvuldig gebruikt door kinderen en gaat voor
een groot gedeelte door de bossen. Het CDA wil deze fietsroute middels een amendement
alsnog laten opnemen in het geactualiseerde beleidsplan Openbare verlichting.
 Dinsdag 7 januari 2014:

Wie dichtbij huis het revuetheater wil bezoeken kan a.s. zaterdag 11 januari terecht in de Ruchte waar Lichtstad Revuetheater met 'Durf’ op het podium staat.
‘Durf!’, is de nieuwe voorstelling van het spetterende “Lichtstad Revuetheater”. Het vertelt een verhaal over mensen die durven dromen, die lef tonen en er voor gaan.
Geniet van het lekker ouderwets revuetheater voor jong en oud, geheel opgepoetst en uit de mottenballen gehaald! Revuetheater zoals u het nog nooit heeft gezien!
Entree: € 15,00 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl , www.deruchte.nl
 


 

Maandag 6 januari 2014:

Van Ellen Maas kregen we onderstaand verslag…
‘Na een geslaagde benefietmiddag, met een opbrengst van 1820 euro, zijn we in december naar Thailand geweest waar we het bedrag persoonlijk konden overhandigen. Tijdens onze tocht door Thailand zijn we Elephants World gaan bezoeken. Wat een prachtige locatie; je bent één met de natuur en loopt tussen de olifanten die daar alle vrijheid hebben. Er moet daar nog wel heel veel gebeuren en aangezien een olifant nogal wat eet op een dag gaan de kosten er ook heel snel doorheen. Op eerste kerstdag zijn we daar aangekomen en hebben ‘s avonds een gezellige kerstavond meegemaakt. De oprichter Dr. Samart was ook aanwezig en ik heb hem de donatie mogen overhandigen. Ze waren oprecht blij en het geld is zeer goed terecht gekomen. Ik sluit niet uit dat ik over en tijdje nog eens iets ga organiseren voor deze mooie organisatie.
Ik wil alle mensen die op de een of andere manier een bijdrage hebben geleverd om dit mooie bedrag bij elkaar te krijgen dan ook heel hartelijk danken namens de organisatie en de olifanten van Elephants World. Zie nog enkele foto’s…
 Maandag 6 januari 2014:
Van het bestuur van de Kaauw Voetjes kregen we de mededeling dat er alleen nog Bonte Avond kaartjes zijn voor vrijdag 21 februari. Verkrijgbaar vanaf vanmiddag bij Spar Verhoeven en bij Bloemisterij Susanne en Harrie Gubbels.
 Maandag 6 januari 2013:
De organisatie van WWOP is het wederom gelukt om een meesterlijke line-up neer te zetten voor alweer de 6e editie van deze avond. WWOP heeft UNDERSLUNG AUDIO uitgenodigd om op 11 januari deze avond helemaal tot een gekkenhuis te bombarderen!
Line-up:
ADDERGEBROED (Subway Music / Underslung Audio)
DEVNIK (Subway Music / Underslung Audio)
THE ILLUMINATED (Underslung Audio)
MR MUZ (WILLY WWOPA & De Bassfabriek)
THOMAN b2b ZONKEY NUTS (WILLY WWOPA & De Bassfabriek)
Host: MC SWIFT (Subway Music / SAW Dubstep)
De deuren openen om 20:00. Entree 5,-. Tickets zijn te bestellen via www.nirwana.nl

Meer informatie: www.nirwana.nl  - www.underslungaudio.com  -  www.soundcloud.com/underslungaudio
 Maandag 6 januari 2013:

Sinds vandaag hebben we op slaponline een jaarkalender van Lieropse activiteiten in de lucht. Op de hoofdpagina boven de linker ‘links’ staat een duidelijk pictogram waaronder de kalender zich bevindt (als je erop klikt tenminste). De kalenderitems voor het hele jaar zijn ingevuld met als leidraad de fanfarekalender die onlangs werd uitgedeeld. Deze blijft natuurlijk onmisbaar al is het alleen al omdat je erbij kunt schrijven wat je wilt. De kalender op slaponline kan per week, per maand en per dag bekeken worden. We verzoeken de belanghebbenden die erin staan te controleren of hun kalenderitems kloppen en of er nog aanvullingen gewenst zijn. Ook nieuwe (Lieropse) activiteiten voor uw vereniging of andere activiteiten horen wij graag via nieuws@slaponline.nl zodat de kalender aangevuld kan worden en up-to-date blijft. Intussen werken we nog wel aan verbeteringen in de kalender. Voorstellen hiervoor zien wij graag verschijnen op onze redactie.
Voortaan zullen de agenda-items die binnenkomen enkele dagen bij de nieuwslinks te zien zijn en bovendien opgenomen worden in de nieuwe jaarkalender. De dagelijkse agenda komt hiermee te vervallen.
 Maandag 6 januari 2014:

 


De Buurtcontactpersonen hebben het Inschrijfformulier en het Reglement van de Optocht inmiddels in de bus. De meeste Buurten zijn natuurlijk al druk bezig met de voorbereidingen en/of het bouwen van ’n wagen. Zal het recordaantal van 11 ook dit jaar weer gehaald worden? Uiteraard zijn het niet alleen de Buurten die strijden om de diverse Klompjes. Ook (en misschien vooral) deelnemers buiten Buurtverband zijn van harte welkom tijdens de optocht. Wil je alleen, met ’n paar mensen samen, met vrienden, vriendinnen, je vereniging, collega’s of met wie en hoe dan ook meedoen? Het inschrijfformulier en reglement is gratis en voor niks af te halen bij Frank Hurkmans, Slutelakker 43. Je kunt hem ook bellen; 331983 / 0650630388 of mailen; frankhurkmans@chello.nl.  De Optochtcommissie wenst iedereen in ieder geval veel plezier met de voorbereiding van de Optocht.
 Maandag 6 januari 2014:

 


Van Harrie van de Sanden kregen we onderstaand bericht, wellicht iets voor onze Lieropse ‘fietsers’?…
‘Ook dit wordt er in de zomerperiode door de VNB (Vereniging Nationale Bedevaarten) een fietstocht naar Lourdes en Rome georganiseerd. Deze rijwieltochten zijn opengesteld voor geoefende fietsers en voor (tour)rijders, die de uitdaging niet uit de weg gaan.
Ter voorbereiding op deze meerdaagse fietstochten wordt een tweetal trainingstochten gemaakt. Een rit gaat naar Kevelaer op 21 juni. De andere etappe vertrekt op 5 juli naar Banneux.
De Sponsorfietstocht naar Lourdes vindt plaats van zaterdag 16 tot en met zaterdag 30 augustus. De Fietstocht naar Rome wordt gehouden van zaterdag 12 juli tot en met vrijdag 1 augustus.
De VNB Sponsor Fietstocht combineert een sportieve en betekenisvolle uitdaging met het ondersteunen van een goed doel; het mogelijk maken van een betekenisvolle reis voor mensen die minder financieel draagkrachtig zijn. U hoeft alleen maar te fietsen. Een team van vrijwilligers zorgt voor de foerage, drink- en etensmomenten en de logistieke planning van de reis. Ook hier geldt: “U hoeft alleen maar te fietsen. De rest doen wij wel”.
Voor meer informatie: Harrie van der Sanden, telefoon 0492 664332 (harrie@mierlosekrant.nl)' .
 


 

Zondag 5 januari 2014:
Op vrijdag 14 februari organiseert Vorstelijk (Paul van Gastel) een Wijnproeverij. Een informele leerzame avond met kwalitietswijnen. Zie zijn uitnodiging…
 Zondag 5 januari 2014:
Wij, Marij en Wietske Verstappen willen graag iedereen bedanken voor de spontane giften die wij hebben gekregen voor het bezorgen van het Eindhovens dagblad. We gaan dit jaar weer ons best doen de krant weer op tijd en netjes in de bus te bezorgen!
 Zondag 5 januari 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie nam Steenstra in de hoofdklasse de koppositie op doelsaldo over van Boemelaer 1 na een moeizame overwinning op EduContract. EduContract kwam in de 11e minuut op een 1-0 voorsprong door een schot van Peter Meeuws dat via een speler van Steenstra in het doel belandde. In de 15e minuut werd keeper Bob van de Laar van EduContract verrast met een hard schot bijna vanaf de achterlijn, 1-1. Beide teams kregen vervolgens kansen en de spanning was duidelijk te voelen. Beide teams probeerden de ver voor hun doel meespelende keepers van afstand te verrassen. Met nog twee minuten te gaan kwam Steenstra alsnog via een intikker aan een 1-2 overwinning.
Binnen 5 minuten stond Van Gennip op 2-0 tegen vOosterhout/vBerlo. Chris Filippini scoorde vanuit een solo vanaf ongeveer 10 meter in de kruising en keeper Lars van Grotel schoot van grote afstand op een van hem bekende manier binnen. vOosterhout/vBerlo verzaakte om de verkregen kansen te benutten en daardoor haalde Van Gennip 3 punten binnen.
 Zondag 5 januari 2014:
A.s. woensdag 8 januari is het van 20.00 tot 22.00 uur weer belangengroepvergadering in de Vurherd. Zie de agenda en de notulen van de vorige vergadering op 6 november 2013.
 Zondag 5 januari 2014:

De keuze om én het snerttoernooi én de nieuwjaarsreceptie én de huldiging van jubilarissen op de eerste zaterdag na 1 januari te houden bleek weer een voltreffer te zijn. Bij het snerttoernooi deden maar liefst 40 spelers mee, bij de nieuwjaarsreceptie was de kantine vol en die bleef vol bij de huldiging van de maar liefst 24 jubilarissen!
Een mooi begin van het jaar en voorzitter Jan Willem Neervens kon dan ook alleen maar positief zijn over het afgelopen jaar en de situatie per nu. Een mooie accommodatie, het eerste elftal ‘strak’ bovenaan en een positieve ontwikkeling bij de dames en de korfbalsters.
Halverwege de avond werden alle jubilarissen gehuldigd. In sneltreinvaart werden door voorzitter Jan Willem Neervens alle jubilarissen met een kort en ‘strak’ woordje aan alle aanwezigen voorgesteld en bediend met een SV Lierop klokje, een speldje of een ‘goeie’ fles wijn. Bovendien was er voor iedereen een mooi boeket bloemen. De bloemist is er in ieder geval goed mee geweest. Er werd aan bepaalde tafels nog lang nagepraat over de successen van vroeger; typisch iets voor zo’n avond met jubilarissen die 25, 40, 50 of zelfs 60 jaar lid zijn van de SV.
Nog een keer de jubilarissen:
25 jaar: Ruud van den Hurk, Willy van der Elzen, Dirk van Vlokhoven, Jorg Beijers, Piet Raaijmakers, Marco Hooglugt, Geert Sanders, Patrick Sleegers en Peter van Stiphout.
40 jaar: Huub van Lieshout, Toon Joosten en Wilbert van de Laar.
50 jaar: Gerard Geutjens, Jan van Lieshout, Harry van Vlokhoven, Everard van de Zanden, Jos van den Boomen, Ton van Brussel, Louis van de Ven en Cor Welten.
60 jaar: Huub Hofland, Antoon Oomen, Theo van Brussel en Bart van Bommel.
Zie nog enkele foto's meer.
 


 

Zaterdag 4 januari 2014:
Van Harrie vd Sanden kregen we onderstaand bericht....

'Veel parochianen hebben voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie de H. Eucharistieviering bijgewoond in de Koepelkerk. Na de viering tsjokkelden en fietsten zij naar gemeenschapshuis De Vurherd om daar opnieuw de nieuwjaarswensen aan te bieden.
Tijdens de kerkelijke viering gaf pastoor J. Zwirs tijdens zijn overweging een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van 2013. Hij sprak zijn waardering uit voor de actieve parochiële werkgroepen en de betrokkenheid van vele vrijwilligers, maar ook over de prettige samenwerking met de basisschool ’t Rendal. Kernvoorwaarden, die nodig zijn om te komen tot een levendige parochiegemeenschap.
In de parochie Lierop zijn in 2013 in de Koepelkerk twintig kinderen gedoopt, waarvan er negen woonachtig zijn in Lierop. Eenentwintig kinderen hebben hun Eerste Heilige Communie gedaan. Vijfentwintig kinderen hebben het Sacrament van het Vormsel ontvangen. Zes huwelijken werden er ingezegend. Helaas moest de parochie van veertien mensen afscheid nemen.
In het jaar 2012 heeft de parochie H.N. Jezus prominent in het nieuws gestaan vanwege haar gefundeerde bezwaren tegen de plannen tot grootschalige parochiële samenvoegingen in het Bisdom Den Bosch, het verbod door het Bisdom Den Bosch om een oecumenische viering in de kerk te houden en de open brief van dr. F. Raaymakers als prominent hoofdartikel op de voorpagina van het Eindhovens Dagblad.
Het jaar 2013 was gelukkig een rustiger jaar.
Wat betreft de toekomst is naar voren gebracht, dat pastoor Heeffer (Plan Noord Someren, Someren-Heide en Someren-Eind) en pastoor Verhees (parochie Someren Dorp) in de loop van 2014 hun werkzaamheden binnen de gemeente Someren zullen neerleggen en dat per 1 januari 2015 de nieuwe parochie Asten-Someren een feit moet zijn.
Het komend jaar zullen de parochies van de gemeenten Asten en Someren met elkaar in gesprek gaan over de start van het fusieproces. Pastoor Zwirs wil zijn werkzaamheden als pastoor van Lierop nog graag enige tijd voortzetten.
Als positief nieuws over de Katholieke Kerk is te melden de verkiezing van Paus Franciscus I tot de nieuwe kerkleider. Zijn eenvoud en grote betrokkenheid bij de minderbedeelden van de wereld spreekt veel mensen aan'.
 


 

Vrijdag 3 januari 2014:

 

 

Van de 'kersverse' Lieropse Mens Maria van de Ven-Neervens kregen we onderstaand bericht…

‘Morgen en overmorgen zullen de 3-koningen weer rondgaan om te zingen en zo geld in te zamelen voor een kleuterschool in Borneo. Mocht u de koningen gemist hebben maar wilt u toch een financiele bijdrage leveren dan kunt u deze in dit in een envelop bij de pastoor afgeven. Alvast bedankt’!

 


 

Vrijdag 3 januari 2014:
Onvoorziene omstandigheden daargelaten zendt Nieuwsuur a.s. zondag 5 januari om 22.00 uur een item uit met het oog op de komende gemeenteraadverkiezingen. Speciaal wordt aandacht geschonken aan het probleem van partijen om geschikte kandidaten voor hun lijst te verkrijgen.
Tijdens de raadsvergadering van november zijn hiervoor in Someren opnamen gemaakt waarbij speciaal de Lieropse Lijst wordt gevolgd.
 Vrijdag 3 januari 2014:

 


Van Koen en Sander kregen we onderstaand bericht….
‘Iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst. Hopelijk brengt dit jaar weer evenveel feestjes als vorig jaar! Om 2014 goed te beginnen komen onze eigen Koen en Sander platen draaien op verzoek van het Request Rad! Komt dat zien op 10 januari naar Nirwana met onder andere luchtgitaren, opblaasdieren, confetti, plaksnorren, en nog veel meer’!
 


 

Donderdag 2 januari 2013:

 

 

Veel dorpsgenoten bezochten gisteren weer de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst in de Vurherd. In een ongedwongen, gezellige sfeer werden de beste wensen voor 2014 uitgewisseld.
Als voorzitter van de Belangengroep voerde Ferd Raaijmakers op zijn bekende humoristische en inspirerende wijze het woord. Hij blikte hierin kort terug op 2013 en stond stil bij wat ons in 2014 te wachten staat. Speciale aandacht schonk hij aan de dorpscoöperatie in wording en de herdenking van de bevrijding van Lierop in september.
Vervolgens was de microfoon voor Johan Loomans om de Lieropse mens bekend te maken. Dit keer was de eer voor Maria van de Ven vanwege haar vele verdiensten voor Lierop. Een zichtbaar ontroerde Maria nam de bloemen in ontvangst.
Vervolgens werd door de redactie van de Koepel het beheer van de deelnemers aan Koepelplus overgedragen aan de voorzitter van de Vrienden van de Koepelkerk, Johan Loomans. De overdracht ging vergezeld van een cheque van € 2.827,87. Dit bedrag bestaat uit de bijdragen van de deelnemers aan Koepelplus over 2013 en het resterende saldo van de Koepel nu dit blad is gestopt.
Koepelplus kent thans 50 deelnemers. Het is nu aan de vrienden van de koepelkerk dit aantal uit te breiden met meer dorpsgenoten die zich betrokken voelen bij het behoud van ons monumentaal kerkgebouw. Zie de foto's.
 


 

Woensdag 1 januari 2014:

 


Wie dichtbij huis een bioscoopfilm wil zien kan op 8 januari om 14.00 uur (voor kinderen) en om 20.00 uur (voor volwassenen) terecht in de Ruchte
De middagfilm is de kinderfilm DE SMURFEN 2 (2013).
De Smurfen zijn weer in het land! Kom allemaal kijken naar de nieuwste avonturen van tovenaar Gargamel en de Stouterds. Vanaf 6 jaar. Regie: Raja Gosnell.
Stemmen Nederlandse versie: Tygo Gernandt, Huub Dikstaal, Lotte Hellingman - 105 minuten.
Om 20.00 uur start de volwassenenfilm: LE PASSÉ (2013)
De Franse Marie en Iraniër Ahmed proberen 4 jaar na hun relatiebreuk in goede harmonie te scheiden. Een ingewikkelde liefdesgeschiedenis, die zich ontvouwt middels zorgvuldig verdeelde brokjes informatie en kleine visuele hints. Tenslotte de onthulling van een groot geheim uit het verleden.
Regie: Asghar Farhadi – Acteurs: Bérénice Bejo, Ali Mosaffa, Jeanne Jestin - 125 minuten.
 


 

Woensdag 1 januari 2014:

Op de eerste dag van het jaar is het mooi tijd om de balans op te maken van het aantal bezoekers dat slaponline afgelopen jaar telde.

We komen als volgt uit:

Aantal bezoekers: 407087 (= 7828 per week / 1118 per dag)

Aantal pageviews: 1.036.133 (= 19925 per week / 2846 per dag)

Wij danken onze lezers hiervoor en zien wat het nieuwe jaar ons zal brengen.