Archief 19 2014
april 2014 t/m juni 2014
 

Maandag 30 juni 2014:

Op onze redactie kwam het familiebericht binnen dat Toon Oomen gisteren is overleden. Kijk maar onder familieberichten voor de rouwkaart

 


 

Maandag 30 juni 2014:

 


Op zaterdag 5 juli komen de wandelaars van de Kennedymars weer door Lierop. Paul van Gastel nodigt iedereen uit om op zijn terras onder de klanken van BV De Vloer te genieten van de doorkomst van de wandelaars. KIJK maar.

 Maandag 30 juni 2014:
Dr Raaijmakers is afwezig van 7 tot en met 22 juli.
Leonie Snijders de praktijkverpleegkundige werkt wel op maandag en dinsdag.
Waarneming dr Deimann Nieuwendijk 5 te Someren Eind. Tel.: 0493 440370.
Graag voordien herhaalmedicatie bestellen via eigen huisarts.
 


 

Zondag 30 juni 2014:

Zojuist is besloten dat het Pleintjesconcert vanmiddag niet door gaat.

 


 

Zondag 30 juni 2014:

 

 

SV Lierop zoekt vrijwilligers die willen helpen tijdens Nirwana Tuinfeest, met name op vrijdag-middag 15 en zondagmiddag 17 augustus. Voor info en/of aanmeldingen kun je terecht bij: Willy v.d. Elzen (w.elzen@upcmail.nl / 331647 / 06-27873303) en Riet v.d. Hurk (h.hurk7@chello.nl / 331593 / 06-17172618). 

 


 

Zondag 30 juni 2014:

Van Huub van den Eikhof kregen we de resultaten van de Roovere Kruisboogschutters afgelopen woensdag in Lierop.

15 p. Dirk van de Ven, Guus van de Ven, John Smits. 14p. Johan Vlemmix, Wim van Brussel, Ad Vlemmix, Willie Jacobs, Ton van de Ven, Peter Berkers, Jan van Seggelen. 13 p. Hann van Seggelen. 12p. Willie Donkers. 10 p. Thieu Scheepers. Viertallen: Gilde Van Sint Antonius Abt, 58p.

 


 

Zaterdag 28 juni 2014:
Van de belangengroep kregen we onderstaand bericht….
‘BEN JIJ AL OP JE HOEDE VOOR INBREKERS? De laatste tijd wordt er veel ingebroken in Lierop. Dit kan een grote invloed hebben op je gevoel van veiligheid. Woensdag 2 juli staan de vele inbraken op de agenda van de belangengroepvergadering met een specialist van gemeente Someren als gastspreker. Ben om 20:00 uur bij de Vurherd om hier meer over te horen’!
 Zaterdag 28 juni 2014:
Begin 2014 is gestart met het project ‘Verkoop reststroken en aanpak onrechtmatig grondgebruik' in Someren-Noord en Lierop.
Dit project stopt nu bijna voor deze gebieden. Mocht u nog een aanvraag willen doen dan kan dat nog tot 1 augustus 2014.
Reststroken zijn stroken grond die aan de voor-, zij- of achterkant van een woonperceel liggen en deel uitmaken van het openbaar gebied (groen). Door de versnippering vergen deze stroken vaak intensief en dus duur onderhoud. De verkoop biedt voor u de mogelijkheid om bijvoorbeeld eindelijk een achterom te maken bij uw woning of uw tuin te vergroten. Uiteraard moeten deze stroken grond aan bepaalde voorwaarden voldoen om verkocht te kunnen worden. Gedurende de looptijd van het project geldt een korting van 50% op de normale verkoopprijs van grond tot een maximum van € 4.000,-.
Uit een inventarisatie blijkt dat er ook stroken grond van de gemeente (bewust of onbewust) al bij de tuin getrokken zijn. Binnen de gemeente Someren gaat het om vele vierkante meters. Tegelijk met de verkoop van reststroken grond gaat de gemeente Someren dit onrechtmatig grondgebruik behandelen. Onder voorwaarden kunnen deze gronden ook gekocht worden. Het project wordt uitgevoerd door het bedrijf Intersolum uit Asten.
Het afgelopen halfjaar zijn er diverse verzoeken vanuit Someren-Noord en Lierop binnengekomen. Deze verzoeken zijn inmiddels allemaal behandeld. Daarnaast zijn ook bijna alle onrechtmatige grondgebruik situaties in behandeling genomen. Mocht u nog een verzoek willen doen voor de aankoop van een reststrook in Someren-Noord of Lierop, dan kan dat nog tot 1 augustus 2014.
Meer informatie kunt u bekijken in "reststrook gemeentegrond kopen", maar u kunt ook contact opnemen met het Klant Contact Centrum van het gemeentehuis, tel. (0493) 494 888 of mailen naar gemeente@someren.nl
 


 

Vrijdag 27 juni 2014:

Op onze redactie kwam vanmiddag een bericht binnen van het overlijden van Piet Bukkems die morgen wordt begraven. Zie de rouwkaart bij onze familieberichten.

 


 

Vrijdag 27 juni 2014:
Woensdag 2 juli is het weer Belangengroepvergadering. Voor de agenda verwijzen we graag naar de site van de Belangengroep onder verenigingen op slaponline. Ook kun je daar de notulen van de vorige vergadering – en nog veel meer – lezen.
Tevens heeft de belangengroep een nieuw e-mailadres: belangengroeplierop@gmail.com
 Vrijdag 27 juni 2014:

 


Van Annette Wilde kregen we onderstaand bericht….
‘Ook het kinderfeestje in Gemeentemuseum Helmond dat als dienst is aangeboden op de dienstenveiling heeft inmiddels plaatsgevonden. Laura Verstappen en haar vriendinnetjes hadden een leuke middag in het kasteel en in de tentoonstelling over de vrolijke wereld van Fiep Westendorp. De dames hebben genoten, hebben ze me laten weten’.
 


 

Donderdag 26 juni 2014:
Van Stef, Thijs en Suzanne kregen we onderstaand bericht…
‘Beste Slaponline-lezers!
Everard en Helmie van der Zanden gaan vertrekken! Na weken van voorbereiding en training, vertrekken ze a.s. vrijdag op de fiets richting Santiago de Compostella. Een tocht van ruim 2000 kilometer die ze, al genietend van de natuur, in ongeveer 5 weken willen gaan fietsen. Vrijdag vertrekken ze rond 09:00-09:30 uur vanuit de Bruiseldonk 12. Omdat ik zo ongelooflijk trots op ze ben dat ze deze uitdaging aan gaan, wil ik ze graag verrassen om ons pap en mam samen met jullie uit te zwaaien. Wanneer jullie zin en tijd hebben, zouden we het daarom heel erg leuk vinden als we hen gezamenlijk aan de kant van de weg kunnen toejuichen. Wie weet tot vrijdagochtend’!

 

 

De pelgrims zijn herkenbaar aan de sint-jakobsschelp voor op hun fiets.

Onze pastoor heeft de tocht ingeleid met een zegen en de Lieropse stempel in de pas.

Ook had hij nog een kleine verrassing uit Borneo om hen een goede tocht te wensen.

 Donderdag 26 juni 2014:

 


Van Team Meet en Greet kregen we onderstaand bericht waarin ze 6 vrijwilligers vragen voor goed doel…..
‘Voor de 5e keer op rij wordt er door ‘Vrienden van Meet en Greet’ op zondagochtend 4 juli van 7.00 tot 13.00 uur een benefiet-picknick-actie georganiseerd tijdens de Kennedymars op de post in Lierop. Dit is de voor de Kennedymars de 60 km. passage en voor het Rondje Someren de 20 km. passage. Huisgemaakte tomatensoep, verse luxe broodjes en koffie met ambachtelijke vlaai is er te koop. En zelfs ook streuf en hamburgers. Alle eet- en drinkwaar wordt door Somerense ondernemers gesponsord en door vrijwilligers ter plekke klaargemaakt waardoor het supervers is. De gehele opbrengst uit de verkoop van de benefiet-picknick-actie komt geheel ten gunste van het Ronald Mc. Donald Huis te Maastricht.
Een Ronald McDonald Huis biedt een thuis aan ouders van zieke of gehandicapte kinderen, vlak bij het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum. In Ronald McDonald Huis Maastricht kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van kinderen die worden behandeld in het azM. Voor het kind is het een veilig gevoel de ouders voor een langere periode in de buurt te hebben. In Ronald McDonald Huis Maastricht kan het leven ondanks alles toch een beetje doorgaan.
Als je de wandelaars van Kennedymars op een rustpost wilt ontmoeten, erbij wilt gaan zitten en samen met ze picknicken terwijl ze even lekker kunnen uitrusten, dan is onze Meet & Greet post in Lierop de juiste plek hiervoor. Op het sportveld naast de gymzaal aan de Lijestraat wordt een tent met terras gebouwd waar gezellige picknick tafels worden opgesteld. Kortom; iedereen is op zondagochtend van de Kennedymars van harte welkom. Geniet van een culinair ontbijt, meet en greet de wandelaars, en steun het goede doel. Uw aanwezigheid en (financiële) steun zal zeer gewaardeerd worden!
Hulp gevraagd van Lieropse burgers
Op vrijdagmiddag 4 juli om 15 uur wordt er door de firma Bressers een grote tent gebouwd. Hiervoor zouden we graag enkele vrijwilligers willen die ons helpen om aan scheerlijnen te trekken. Als we op 6 personen mogen rekenen van hulp dan wordt dat zeer gewaardeerd. Het duurt maximaal 2 uur. Uiteraard zijn die personen onze ontbijt-gasten op zondagochtend. Welke potige dames en heren voelen zich aangesproken? Stuur aub een e-mail naar Theo Derix: theo.derix@gmail.com . Overigens wordt de tent maandag ochtend 7 juli om 10 uur weer afgebroken. Ook hiervoor zoeken we hulp. Wie meldt zich aan en steunt indirect hiermee het Ronald Mc. Donaldhuis Maastricht. Doe het nu. Of bel: 06-53355618 Hartelijk dank!
 Donderdag 26 juni 2014:

 


Zondag 31 augustus 2014 is er weer Lierop Beachvolley!! Het swingt. Doe ook mee!! Want de wedstrijden worden gespeeld op de opzwepende ritmes van DJ's Jip en Hugo. Teams van 4 spelers bestrijden elkaar in 2 poules (jeugd en volwassenen).
Geef teamnaam, spelers en leeftijden door via 3slotenveldlierop@gmail.com  of 0492-33 2000 of stuur het opgaveformulier in. Alles graag voor 25 augustus 2014 18.00 uur. Meer info: Marcel Meijer 0492-332000. Voor de volledige informatie zie ook de flyer.
 Donderdag 26 juni 2014:
Soms zijn mensen door een lichamelijke of geestelijke beperking niet meer in staat zelfstandig hun boodschappen te doen.
Als er ook niemand in de omgeving is die dat voor hen kan doen, wordt het heel lastig. Als vrijwillig maatje kunt u in zo’n geval veel voor iemand betekenen. Alles gebeurt in nauw overleg met de betrokkenen en ieder kan zijn/haar eigen wensen kenbaar maken.
Er zijn bij Onis meerdere vragen binnengekomen van mensen die fysiek nog goed in staat zijn om te fietsen, maar door beginnende dementie hierin erg beperkt worden. Zeker met dit mooie weer willen ook zij erop uit. Wie wil er graag een uurtje in de week samen gaan fietsen? Je krijgt er veel waardering en voldoening voor terug.
Informeer vrijblijvend bij Silvia Bouwmans, maatjesproject Onis, tel. 0493-441254 of e-mail maatjes@oniswelzijn.nl
 


 

Woensdag 25 juni 2014:
Op slaponline zijn onder de link Tel.nrs./Zorg/Weekenddienst (de zevende link in het linker rijtje) de gegevens onder ‘Maatschappelijk Werk’ aangepast. Daarnaast kun je er nog steeds informatie vinden over: Alarmnummers, Huisarts, Apotheken, Tandartsen, Verloskundigen, De Zorgboog Kruiswerk, Buurtzorg, Dierenartsen, Opvoedhulp, Thuiszorg, Gemeente Someren, Storingsnummers, Telefonische hulpdiensten en Dorpsondersteuning. Als er nog aanpassingen nodig zijn dan horen wij dit graag via mailnaar nieuws@slaponline.nl
 Woensdag 25 juni 2014:

 


Onder de meest ideale zomerdag met temperaturen tussen 18 en 22 graden heeft mannenkoor A Capella afgelopen zondag zijn jaarlijkse vlooienmarkt en kledingbeurs in het centrum van Lierop gehouden. De markt kende een grote toeloop aan bezoekers, passanten en dorpsgenoten, die het altijd interessant blijven vinden om tegen elven de opening van de markt van dichtbij mee te maken. Met grote stappen vliegen de koopjesjagers naar de diverse verkooppunten op zoek naar dat ene nog ontbrekende artikel. Vaak slagen zij daar warempel ook nog in om het te vinden, op advies van de gedreven verkopers en die waren in ruime mate aanwezig.
Onder een stralende zon hebben de bezoekers ook kunnen genieten van de vele faciliteiten die café Nellie van Oosterhout te bieden had. Onder een natje en een droogje zijn door de veilingmeesters vele nostalgische en/of streekgebonden (gebruiks)voorwerpen van eigenaar gewisseld.
 Woensdag 25 juni 2014:

 


Het wordt steeds drukker - én gezelliger - in het Oranjehuis. Afgelopen maandag, tijdens de overwinning van Nederland op Chili, maakte Memphis Depay in de laatste minuut aan alle spanning een einde door via een supervette counter 2-0 te scoren. Zie de foto's.
A.s. zondag wordt de achtste finale gespeeld. Nederland speelt tegen het sterke Mexico. Om 18.00 uur is de aftrap en IEDEREEN is vanaf 14.00 uur uitgenodigd in het Oranjehuis van Oosterhout om samen met de Oranjeclub Nederland naar de kwartfinales te schreeuwen. ‘Hongerigen’ kunnen om 16.30 uur aanschuiven voor een lekker etentje (kosten € 10,-; wel effe vooraf aanmelden via mail naar anja10km@gmail.com ). Niets is verplicht.
In de Lierhup WK Pool staat overigens Meike van Lieshout al vanaf het begin bovenaan met als tweede Sylvia en Sjoerd van Heugten en als derde Anthony van de Broek. Deze strijd is echter nog lang niet gestreden! Er spelen maar liefst 83 deelnemers mee!
 Woensdag 25 juni 2014:

 


Van Gerard Claassen kregen we het bericht dat lijst 6 VVD afgelopen maandag de afspraak is nagekomen om de haag te knippen bij de familie Peters die deze Dienst heeft gewonnen tijdens de Dienstenveiling tijdens de onlangs gehouden Gildedag. Zie enkele foto’s….
 


 

Dinsdag 24 juni 2014:

Van de familie Kusters kregen we het trieste bericht van het overlijden van Dorien. Zie onder  familiebericht.

 


 

Dinsdag 24 juni 2014:

 


Om haar donateurs te bedanken organiseert Fanfare St. Willibrordus op zondag 29 juni het jaarlijkse pleintjesconcert. Dit jaar hebben de buurtbewoners van de Renkant hun handen uit de mouwen gestoken om er een mooie middag van te maken. Vanaf 14.00 uur bent u, samen met uw vrienden, familie, buurtgenoten etc. van harte welkom op de Renkant. De middag wordt muzikaal ingeluid door de jeugdslagwerkers en de jeugdfanfare. Naast het uitreiken van de diploma’s wordt er een ballonnenwedstrijd georganiseerd. Ook heeft de buurt een verrassingsactiviteit voorbereid. Als afsluiting van deze middag kunt u genieten van de muziek die gedraaid wordt door onze eigen DJ Bert.
Extra: Mia Claessens, docente en dirigente van de jeugdfanfare, zal a.s. zondag voor het laatst samen spelen met de jeugdfanfare. Zij neemt na jaren lesgeven afscheid van onze vereniging. Wilt u haar persoonlijk bedanken kom dan aanstaande zondag langs op het pleintjesconcert.

Zie ook de foto’s van vorig jaar.
 Dinsdag 24 juni 2014:
In Lierop wordt van dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 juli de 50e Toer dur Lierup verreden. De organisatie is in handen van Toer- en Supportersclub SOLO.
Wat destijds begon als een wedstrijdje op gewone fietsen voor kinderen uit de buurt van de Lijestraat is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken jeugdactiviteit. De eerste organisatoren, tevens deelnemers, waren bij de start van de Toer dur Lierup niet ouder dan 10 jaar. De wedstrijd heette in de beginjaren ‘Rondje langs Januske van Eijk’. Het parkoers bestond jarenlang uit de Lijestraat, Hogeweg, De Wertstraat (waar Januske van Eijk woonde) en de Lijestraat. Permanence was het huis van de familie Van Horik aan de Lijestraat, waar de Lieropse jeugd bijna 25 jaar ‘thuis’ was.
De oudste uitslag die gevonden is, is die van 1964 toen Ad Maas de Toer dur Lierup wist te winnen. De schooljeugdvierdaagse is al die jaren daarna gehouden in de eerste week van de zomervakantie. Drie jaar geleden is het circus verplaatst naar twee weken voor de vakantie. Begin jaren negentig verhuisde de Toer dur Lierup naar de Schutterstraat en later naar de Bruiseldonk, waar ook nu de start en finish gelegen zijn. Het parkoers bestaat verder uit Kromvenweg en Schutterstraat.
Mede door de Toer dur Lierup is Lierop een wielerdorp geworden. In de fietsvierdaagse gingen kinderen van start, die later een al dan niet succesvolle carrière als wielrenner hadden. Sommigen van hen werden Nederlands kampioen, wonnen klassiekers en ‘gewone’ wedstrijden of namen deel aan een Europees- of wereldkampioenschap. Wielrenners, die hun loopbaan in de Toer dur Lierup begonnen, zijn Engelbert, Michel, Mark, Yorick en Savié van Horik, Patrick en Davy van Seggelen, Heinz, Marcel en Leon van der Schouw, Maarten de Groot, Marcel Versteegden, René Manders, Pascal van Bussel, Bart en Frank Hurkmans, Dyonne, Martijn en Jeroen Dekkers, Lana, Douwe en Yorick Verberne, Piet Jacobs Jr., Youri en Martijn Meeuws, Hendré Sprengers, Bas en Wietske Verstappen, Teun van der Eerden en Evy Kuijpers. Speaker van het eerste uur was Rien van Horik, die jaren later uitgroeide tot een gerenommeerde microfonist bij o.a. wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen, NK’s en klassiekers.
De jonge ‘regelaars’ van de Toer dur Lierup werden na hun jeugdjaren ook de organisatoren van de wielerklassiekers Dr. Pepperrace, Footsrace, Meeùs Race, vele cyclocrosswedstrijden en Koepelrondes van Lierop. In de jaren zeventig werd de Supportersclub Lieropse Renners opgericht. Die ging later over in Toer- en Supportersclub SOLO.
Inschrijven voor de 50e Toer dur Lierup kan op dinsdag 1 juli vanaf 18.00 uur bij de kraam op de Bruiseldonk. Kosten € 2,00 per dag of € 7,50 voor vier dagen.
Iedere dag om 18.30 uur gaan de kleintjes tot 4 jaar op de skelter van start. Daarna volgen de andere leeftijdscategorieën. Voor de kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar zijn er in deze jubileumuitgave dezelfde racefietsen beschikbaar. Deze fietsen worden beschikbaar gesteld door de landelijke wielerbond de KNWU.
Nieuw is dat naast de gele trui voor de jongens er elke avond een roze trui te verdienen is voor het beste meisje.
Na de wedstrijden op vrijdag wordt het eindklassement opgemaakt en krijgen de eerste drie klassementsrijders bij zowel de jongens als de meisjes bloemen en bekers. Alle deelnemers, die minimaal drie dagen hebben gefietst, gaan overladen met prijzen naar huis.
Een vast onderdeel van de TDL is het Stratenloopkampioenschap van Lierop. Deze wordt gehouden op dinsdag 1 juli en de start is om 19.30 uur.
Op woensdag 2 juli geven enkele motorcrossers van MAC Lierop een demonstratie weg en op donderdag 3 juli presenteren de Lieropse en Somerense jeugdwielrenners zich aan het publiek.
Op vrijdag 4 juli, op de slotavond, is er door de organiserende T.S.C. SOLO een speciaal jubileumprogramma op touw gezet met onder meer een rit voor oud-deelnemers om 19.30 uur en een prominentenrit om 20.30 uur. Voor de kleinere kinderen is er een springkussen.
In de speciale feesttent wordt een boekwerk gepresenteerd waarin de historie van de Toer dur Lierup wordt belicht door middel van foto’s, krantenknipsels, uitslagen, deelnemerslijsten en herinneringen van oud-deelnemers. Het jubileumboek is voor enkele euro’s te koop tijdens de finaleavond op vrijdag 4 juli. Zie ook enkele foto’s uit vroeger tijden…
 Dinsdag 24 juni 2014:

 


Van een trouwe lezer van slaponline kregen we onderstaande foto binnen (klik HIER voor de vergrote uitvoering).
‘Hierbij een oude foto, gemaakt op de kleuterschool in Lierop. Ik denk 1952 of 1953?
Met juffrouw Jo van Nuenen en zuster Rosalie. Wie kent deze kinderen nog??’
Stuur maar door naar nieuws@slaponline.nl
 


 

Maandag 23 juni 2014:
Het Nederlands elftal is nu al een ronde verder na overwinningen op Spanje en Australië. Deze wedstrijden werden in ‘Oranjehuis van Oosterhout’ door vele supporters bekeken. Ook voor de laatste poulewedstrijd tegen Chili kan IEDEREEN weer de wedstrijd op groot scherm bekijken. De wedstrijd begint maandag om 18.00 uur en bij een gelijk spel is Nederland eerste in de poule en ontloopt het waarschijnlijk Brazilië. Ook de Oranjeclub zal er weer aanwezig zijn wat de gezelligheid natuurlijk alleen maar verhoogt.
 


 

Zondag 22 juni 2014:

Eurosjopper 2014 zit erop. Met 2000 bezoekers was het al uitverkocht voor het begon.

Voor diegenen die er waren was het een groot feest.

Zij die er niet waren hebben misschien wel wat gemist. Het unieke concept staat als een huis en het ziet er naar uit dat ook de jongste jeugd die nu noodgedwongen thuis moest blijven in de toekomst ook nog van Eurosjopper kan genieten.

Het was deze keer de 12e keer dat het Eurosjopper Festival in Lierop werd gehouden. Een festival dat maar blijft groeien in populariteit. Sneller dan ooit waren al de kaarten dit jaar geactiveerd en dus kon het bordje  “uitverkocht” al snel worden opgehangen. Een lange rij stond om 12 uur al te trappelen om binnen te mogen en hierbij word geen onderscheid gemaakt tussen bands en publiek. Iedereen moest rustig wachten tot de poorten openden. Rond 15 uur was het dan ook al goed druk op het festivalterrein, zeker ook door het mooie weer. Maar liefst 29 bands traden op, zowel op het hoofdpodium als in de tent. Voor elk wat wils dus, wat ook wel blijkt uit de verscheidenheid van het publiek. Eurosjopper heeft zijn naam te danken aan het Euroshopper biermerk, in 11 jaar tijd zijn er duizenden kratten ‘leeggezopen’. Maar Euroshopper is niet meer en dus moest er nieuw bier gezocht worden. Het is Steenbergen geworden, voor velen even wennen. Maar ook dit jaar moesten de barvrijwillgers weer vele vele flesjes openen dus is Steenbergen een goede vervanger. M.A.M. won de Rinus Hurkmans trofee en de winnaar beste Cover van CCR Reptillians staat op aanstaande Tuinfeest als opener.

Vele vrijwilligers dit jaar ook weer en eten en drinken werd weer uiterst vakkundig geregeld door Scouting Lierop. Voor het eerst dit jaar werden Lieropse verenigingen ingezet om al de lege flesjes te verzamelen en dit werkte uitstekend. Een festival, ooit begonnen als een feest voor bands door bands…. en dat is het nog steeds. Perfect georganiseerd, prachtige locatie, goede sfeer. En hulde aan alle bezoekers dat het nog steeds mogelijk is om flessen bier te verkopen. Ook dat maakt het Eurosjopper Festival zo uniek, op naar editie 13!!

Zie ook de foto's van onze slapfotografen.

 


 

Zaterdag 21 juni 2014:

 


Op zijn 16e verjaardag heeft Axel van de Biggelaar zijn eerste contract getekend in de zaal bij Educontract. Axel: ‘ons pap had graag gezien dat ik bij Top Party was gaan voetballen onder zijn hoede maar ik heb uiteindelijk voor het voetbal gekozen en daarom is het Educontract geworden. Met in totaal 4 kampioenschappen is het toch de meest succesvolle ploeg geweest in de afgelopen 10 jaar en daar wil je graag onderdeel van uitmaken’. Vader Toon is natuurlijk ook trots op zijn zoon: ‘ik wens hem het allerbeste en helaas zullen we hem in de competitie niet tegenkomen want wij spelen geen hoofdklasse helaas’. Namens sponsor Educontract wensen wij Axel veel succes!!
 


 

Vrijdag 20 juni 2014:
Van Huub van den Eijkhof kregen we onderstaand bericht…
Resultaten, 18 juni, de Roovere Kruisboogschutters te Aarle-Rixtel.
15 p. Dirk van de Ven, Ton van de Ven, Guus van de Ven, Wim van Brussel, Hann van Seggelen, Johan Vlemmix.
13 p. Jan van Seggelen, John Smits.
12 p. Peter Berkers, Thieu Scheepers, Willy Jacobs.
10p. Willie Donkers.
Viertallen: Gilde Van Sint Antonius Abt, 57p.
 


 

Donderdag 19 juni 2013:

Van Monique Megens (Haarmode Monique) kregen we onderstaand bericht...

'Door een storing op het netwerk van Lijbrandt, is mijn telefoonnummer al een week geblokkeerd.
En het kan nog wel een tijdje duren voor het weer gemaakt is.
In die tijd kunt u mij bereiken op tel.nr.: 06-31191320'.
 


 

Donderdag 19 juni 2014:
In Lierop is de laatste maanden weer belachelijk veel ingebroken. Het houdt schijnbaar niet op. De ligging van Lierop aan de snelweg speelt hier zeker een rol.Het is dus zaak zelf goed te zorgen op Uw spullen: goede sloten en verlichting en tijdig afsluiten. Samen kunnen we alert zijn op verdachte voorvallen en elkaar waarschuwen.
Vorig jaar hebben we reeds een aantal nuttige tips gepubliceerd. Wellicht interessant om deze nog eens te lezen bij dit verontruste aantal inbraken in Lierop. Zie de nuttige tips ter preventie van inbraken.
 


 

Woensdag 18 juni 2014:
Van Ellen Maas kregen we onderstaand bericht….
‘Zoals de meeste wel zullen weten heb ik vorig jaar een benefietmiddag gehouden waarvan de opbrengst voor de olifanten in Thailand was. Inmiddels ben ik weer iets nieuws gestart. Vorig jaar heb ik gezien dat er veel arme mensen zijn in Thailand, maar helaas is het onmogelijk om voor al die mensen wat te doen. Ik wil me dan ook op één gezin richten. Deze mensen hebben geen eigen huis en moeder is jaren geleden al gestorven. Vader werkte op de rijstvelden maar kan dit inmiddels niet meer. Dit betekent dat de oudste zoon vanaf zijn 15e al verantwoordelijk is voor het gezin met in totaal 4 kinderen. Ik zou ze graag willen helpen door ze financieel te ondersteunen en heb een facebookpagina opgestart. Op deze pagina worden allerlei dingen aangeboden waar op geboden kan worden. Het zijn tweedehandse spullen, maar ook nieuwe spullen, diensten enz. Er komt geregeld wat nieuws bij te staan. Ik zou zeggen: Kijk er eens af en toe op en biedt voor dit goede doel. Heb je zelf iets aan te bieden neem dan contact met me op: ellen.maas1@gmail.com. Dit kunnen dingen zijn die je zelf niet meer gebruikt maar nog goed zijn, zoals kleding/schoenen, dingen voor in/om huis, dvd's, games, fiets, speelgoed enz. Maar misschien heb je wel een hobby, waar je leuke dingen maakt die je aan wilt bieden, of heb je een eigen zaak waar je wat voor het goede doel kunt aanbieden. Het is allemaal mogelijk. Een donatie doen mag natuurlijk ook. In al deze gevallen neem even contact met me op. De link naar de facebookpagina is:
https://www.facebook.com/pages/Bieden-voor-een-goed-doel-omgeving-somerenhelmondeindhoven-ed/136669586506836. 

 Woensdag 18 juni 2014:
Basisschool het Rendal doet samen met andere basisscholen uit de gemeente Someren met groep 7 en 8 mee aan workshops toneel en dans. De workshops worden georganiseerd door het Theater-Dans event Someren 2014 wat een samenwerkingsproject is van 2 lokale dansscholen, twee toneelverenigingen en de marktplaats cultuureducatie Cultuurplein Asten Someren.
De workshops, begeleid door professionals hebben geresulteerd in een verrassende theater-dans presentatie die op 24 en 25 juni wordt uitgevoerd in het schitterende Natuurtheater De Donck.
Het doel van het project is om kinderen, speciale doelgroepen en culturele instellingen/ verenigingen met elkaar te laten samenwerken op het gebied van dans en toneel, daarbij kinderen, ouders en vrijwilligers te enthousiasmeren om samen te werken in het neerzetten van voorstellingen. Dit onder leiding van lokale theater- en dans experts en onder supervisie van een overkoepelende regisseur. Cultuuraanbieders uit Someren willen op deze manier meer bekend¬heid geven aan wat zij doen en waar kinderen aan kunnen meedoen. Al doende ontdekken de kinderen of theater en dans hun interesse heeft. Waarom vinden we dat belangrijk? Actief zijn op cultureel gebied is niet altijd voor iedereen bereikbaar, maar dat zou het wel moeten zijn vinden wij. Dit project is dan ook opgezet als een culturele kruisbestuiving tussen kinderen, senioren en mensen van ORO. Samen een mooie voorstelling maken, samen doen, daar gaat het om!
De toegang is gratis!
 


 

Dinsdag 17 juni 2014:
Van de organisatie van de Jeugdsoos kregen we onderstaand bericht…
‘Vrijdag 27 juni is het alweer de laatste jeugdsoos van het seizoen. We gaan er een mooie afsluiter van maken met de schuimparty! De schuimparty van een tijd terug was zeer geslaagd en we hopen het deze keer zelfs te kunnen overtreffen!! Nog meer schuim, nog meer energie en nog betere muziek! Kortom kom 27 juni allemaal naar de jeugdsoos en feest mee!!’
 


 

Maandag 16 juni 2014:
Het Nederlands elftal is uitzonderlijk goed begonnen tegen wereldkampioen Spanje. Deze historische wedstrijd werd in ‘Oranjehuis van Oosterhout’ door vele supporters bekeken. Het WK-virus is door deze overwinning ook in Lierop behoorlijk aangewakkerd. IEDEREEN kan ook a.s. woensdag de wedstrijd tegen Australië bekijken op groot scherm. Ook de Oranjeclub zal er weer aanwezig zijn wat de gezelligheid natuurlijk alleen maar verhoogt (als Nederland wéér wint en kwalificatie voor de volgende ronde afdwingt).
 Maandag 16 juni 2014:
A.s. donderdag vertrekt Bon Scotch naar Noorwegen voor een tweetal optredens in de regio van Stavanger. Vorig jaar kregen ze na hun optreden op het Nirwana Tuinfeest direct een uitnodiging van de daar aanwezige leden van MC Sandnes.
Bon Scotch bestaat uit Mari Maas, Mario Peeters, Michel Joosten, Geert Sanders, en Theodoor van Heugten valt nog steeds in voor Gerard Berkers.
Een voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=HA8w4tT5sbY
Namens slaponline wensen wij hen veel succes in Noorwegen.
 


 

Zondag 15 juni 2014:

 


Onze slaponline fotografen waren zaterdagavond aanwezig om foto’s te maken van de ELE rally die rond Achterbroek en Hersel zorgde voor veel motorgeronk en mooie beelden. Tijdens de rally werd de wedstrijd Nederland – Spanje in ook nog bijgehouden door enkele fanatiekelingen die niets wilden missen. Goede keuze deze keer. Oldtimers gingen de échte rally vooraf. Zie de foto’s in onze slapgalerij.
 Zondag 15 juni 2014:

 


Als aanvulling op ons bericht van zondag 8 juni kregen we van de gemeente meer informatie over het verlengen van de toerit. Kijk maar.

 

 Zondag 15 juni 2014:

 


Van de organisatie van het Eurosjopper Festival kregen we het bericht dat ze blij en verheugd zijn te kunnen melden dat het bijna is uitverkocht. Er kunnen nog maar 200 kaarten worden geactiveerd.
Heb je dus een kaartje, maar nog niet geactiveerd? Doe dit dan snel, en ben er bij!
Het programma is rond. Het festival heeft dit jaar weer twee podia waardoor er plaats is voor maar liefst dertig bands.
Op het eerste podium wordt gestreden om de prestigieuze Rinus Hurkmans wisseltrofee en om een plaats op zowel het Nirwana Tuinfeest als de volgende editie van het Eurosjopper Festival.
Ook op het tweede podium wordt gestreden om een prijs.
De winnaar van dat podium wint een gegarandeerde plek op Eurosjopper 2015 Mainstage.
Dit jaar is de verplichte cover, die de bands moeten spelen, van Creedance Clearwater Revival.
Een ticket voor het festival kost € 20 en hierbij is de drank inbegrepen.
Een ticket aan de dagkassa kost € 30.
Op de mainstage treden op: Ohlsen, Daybreak 52, Agitiator, Voltage, Sunday Zombies and The Brain, Rebuilding Memories, The Last Indian Summer, Precise Patchwork Band, An Illusion, Dishonor in War, Lucy Paul, Immerlau, Maas, Repillians en Prinz Klauz.
Op de Rock-’n-Roll Supportstage zijn er optredens van De Zondagamateurs, Big Ritch and The Blacksmith Company, Shed, Black Label, M*A*M, Convernator, Fowler, Plastic Soul, Cloudmen, Two Days Left, 90 Day Jane, Badger, In the Attic en Dada’s Troops.
Het Eurosjopper Festival is op zaterdag 21 juni aan het Piet Cortoomswegske in Lierop.
Eenmaal een ticket bemachtigd? Activeer het dan direct via: www.eurosjopper.nl/activeren.htm
Meer info: www.eurosjopper.nl  - zie ook de foto’s van onze slapfotograaf van vorig jaar…
 


 

Zaterdag 14 juni 2014:
Van Huub van den Eikhof kregen we de resultaten van de Roovere Kruisboogschutters afgelopen woensdag in Vlierden.
15 p. Dirk van de Ven, John Smits, Ad Vlemmix, Johan Vlemmix; 14 p. Wim van Brussel, Willy Jacobs,Willie Donkers, Ton van de Ven; 12 p. Peter Berkers; 11p. Hann van Seggelen; 10 p. Guus van de Ven, Thieu Scheepers; 6p. Jan van Seggelen. Viertallen: Gilde O.L.Vrouw der Zeven Weeën, 60p.
 


 

Vrijdag 13 juni 2014:
Van Adrie van den Einden kregen we onderstaand bericht….
‘A.s zondag 15 juni komt Noralie van den Einden op TV bij het programma ‘Mijn leven, mijn gezondheid’ van RTL4.
Het programma begint om 16.00 en gaat over de babyleaf producten uit Lierop’.
 Vrijdag 13 juni 2014:
Er is weer een aanvulling van Lieropse geslaagden...
Fontys Hogeschool Tilburg:

Michelle Verrijt als pedagoog;

Linda van Santvoort, Financial Service Management

Varendonck-College Asten:
HAVO: Ronald van der Dussen, Mart van den Eijnden, Maarten van den Einden, Rob van der Sluijs en Tom Totté.
Atheneum: Lindy van Berlo, Fleur van den Boogaart, Sharon van den Eijnde en Cheyenne van der Zanden.
Jan van Brabant College:
VMBO theoretische Leerweg: Sjoerd Hooglugt
 Vrijdag 13 juni 2014:
Voor de barbecue voor 55+’ers op 24 juni zijn nog enkele plaatsen vrij. De kosten zijn € 12,- per persoon. Zie voor meer info met nieuws van donderdag 5 juni.
 


 

Donderdag 12 juni 2014:

Morgen, vrijdag 13 juni en zaterdag 14 juni, zal de ELE-rally weer de noordkant van Lierop passeren. Hiervoor zullen diverse straten afgesloten worden.

We kregen deze routes door:

Somerlo
Start: Kerkenhuis, Steemertseweg, Verhagenstraat, Vleutlaan, Verhagenstraat, Achterbroek, Oude Goorenweg, Watermolenweg, Herselseweg, Eindje, Lungendonk, Veldweg, Mierloseweg, Hersel, Herselseweg, Mierloseweg, Gebergte, Winkelstraat, Broekant, Groenebeemdweg, Hogeweg, Voortje, Weijer, Aardborstweg, Heezerweg: Finish (16km)
Start Somerlo 1 om 20:27 uur en Somerlo 2 om 22:39 uur
Het globale programma vermeld dat vrijdag  de 1e etappe start om 19.00 uur op de Automotive-Campus in Helmond (finish 23.59 uur) en zaterdag start de tweede etappe daar om 09.00 uur en finish om 23.59 uur. Voor uitgebreide info van deze rally kun je HIER terecht. Zie ook www.elerally.nl en de foto's van vorig jaar.

 


 

Donderdag 12 juni 2014:

 

 

De eerste Lieropse geslaagden zijn weer bekend. Hieronder de namen die op het VMBO van het Varendonck-College in Someren slaagden voor…

VMBO basisberoepsgerichte leerweg: Gwen Schmitz.

VMBO kaderberoepsgerichte leerweg: Marvin van Bergen en Luc Rutjens.

VMBO gemengde leerweg: Vivian Veenstra.

VMBO theoretische leerweg: Manon Rutjens en Denise Totté.

Wij feliciteren deze geslaagden alvast met het behaalde resultaat en wachten op de andere geslaagden.

Als er nog geslaagden zijn die we gemist hebben dan horen we het graag.

Stuur maar naar nieuws@slaponline.nl

 


 

Woensdag 11 juni 2014:

 

 

Mannenkoor A Capella verwacht, dat zondag 22 juni weer een echte zonnige zomerse dag gaat worden. De weergoden zijn door de jaren heen het koorgezelschap steeds goedgezind geweest bij de organisatie van de jaarlijkse vlooienmarkt en kledingbeurs aan de Van Dongenstraat te Lierop.

Van 11.00 tot 15.00 uur zijn de bezoekers meer dan welkom om langs de meer dan vijfentwintig volle uitgestalde kraampjes te schuifelen en hun slag te slaan. Vanaf een speciale ingerichte plek worden met opbod vele exclusieve en/of nostalgische (kunst)voorwerpen te koop aangeboden. Een bezoek aan de vlooienmarkt en kledingbeurs in Lierop staat bekend als een nostalgisch gezellig middagje uit.

 


 

Dinsdag 10 juni 2014:
Van Peter Verberne kregen we onderstaande waarschuwing….
‘Op een mooie, zonnige Pinksterdag maakten wij met ons gezin een prachtige wandeling langs de kleine Aa, achter de Vaarsehoef.
’s Avonds thuis bleken mama en twee van onze kinderen een teek te hebben! Da’s 3 op 5. Geen slechte score…
Het zijn blijkbaar niet alleen maar bangmakende praatjes in de media!
Een gewaarschuwd mens telt voor twee’.
 


 

Dinsdag 10 juni 2014:

Johan Otten uit Lierop heeft met het door hem gemaakte liedje 'Klènne Man Grote Vriend' de Brabantse dialectpenning 2014 gewonnen. De penning is verbonden aan het Brabants Dialectenfestival Lieshout, dat om de twee jaar wordt gehouden. Johan was een van de drie genomineerden in de categorie Lied. Tijdens het festival op eerste pinksterdag werd bekendgemaakt dat zijn inzending uit deze selectie door de jury als winnaar is uitgeroepen. De prijs werd hem uitgereikt door voorzitter Wim Daniëls. De jury was uitermate positief over het liedje: ‘Een hele mooie tegenstelling tussen klein en groot, een mooie, gedragen melodie, goed gezongen, poëtisch pakkend en een fraai vormgegeven, beschouwende inhoud’. Het festival had als thema ‘De kiendjes van de keinder’, ofwel de kleinkinderen.
Wij feliciteren Johan met deze prijs.

 

 


 

Maandag 9 juni 2014:

 

 

Onder zeer zomerse omstandigheden is op 1e Pinksterdag het familievoetbaltoernooi weer gespeeld. 12 teams streden om de Jan van Seggelen-wisselbeker en de Henk Vaes-sportiviteitsbeker. Het was weer ouderwets druk en gezellig op De Renkant.
In de finale werd de familie Roefs met 3 tegen 0 geklopt door de familie Van Lierop.
De volledige uitslag:
1. Familie van Lierop - 2. Roefs - 3. Hurkmans 1 - 4. Van Vlokhoven - 5. Van Bussel
6. Van Seggelen (winnaar 2013) - 7. Van Lieshout 1 - 8. V.d. Bogaard - 9. Bakens
10. Hurkmans 2 - 11. Bekx (tevens winnaar Henk Vaes-sportiviteitsbeker) - 12.   Van Lieshout 2.

Zie ook de foto's van onze slapfotograaf....

 


 

Maandag 9 juni 2014:

 


Tijdens de mis op Eerste Pinksterdag heeft Jan Kuijpers uit handen van pastoor Zwirs de pauselijke onderscheiding ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ mogen ontvangen. Jan is al 33 jaar actief in en om de kerk. Jan opereert het liefst in alle bescheidenheid, achter de schermen. Maar vandaag stond hij dan toch echt in de schijnwerpers. Gisterenmorgen in de mis sprak pastoor Zwirs Jan en zijn vrouw Jo toe en hij memoreerde daarbij een aantal van de vele verdiensten: “Verlichting, verwarming, beeld en geluid. Het is allemaal prima verzorgd, mede dankzij jouw inzet en vakmanschap. Het koper blinkt als goud.
Bij rouwen en trouwen is er ruimte op het verbrede middenpad. Vele groepen belangstellenden heeft Jan rondgeleid door onze kerk. De weg náár en de paden óp het kerkhof zijn vakkundig bestraat. Kerkhof en pastorietuin zijn keurig onderhouden. De heggen worden op tijd geknipt. In de tuin staat een prachtige loods en een mooi kasje. Voor al die zaken zet je je in – samen met een aantal mensen – en daarvoor is de hele Lieropse gemeenschap je heel dankbaar.”
 Maandag 9 juni 2014:
Op zaterdagavond 5 juli van 23.30 uur tot 2.00 uur komen de lopers van de Kennedymars door Lierop. Hier is een scanpost en de lopers worden hier voorzien van eten en drinken. Daarvoor worden nog vrijwilligers gezocht. Wie het leuk vindt om dit goed te laten verlopen kan zich aanmelden bij Annie van Bommel tel 0492-331632/06-51984504 of per email vanbommel.annie@gmail.com
 Zondag 8 juni 2014:
Van het bestuur van de KBO kregen we onderstaand bericht…
‘Beste K.B.O. leden. Op donderdag 12 juni 2014 fietsen we onze jaarlijkse cluster-fietsdag. U wordt verzocht om uw route te eindigen op Moorsel tussen 14.30 uur en 15.00 uur, hier is dan de koffie bruin en er zal een stukje gezellige muziek zijn. Dit is op Moorsel 1 bij het boscafé en groepsaccomodatie van “Pastoorke van Moorsel”.
Graag tot ziens’.
 Zondag 8 juni 2014:

 


De veel te korte onveilige toerit van de A67 onder Lierop richting Venlo gaat sneller veranderen dan gedacht. Rijkswaterstaat wil dit jaar al aanvangen met de bouwwerkzaamheden. In juli wordt gestart met zand rijden om het landhoofd klaar te maken. Daarna worden in het kanaal pilonen geplaatst waarop de liggers van de brug gaan rusten. Daarvoor zullen damwanden in het kanaal geplaatst worden. In december zullen de liggers geplaatst gaan worden waarbij het verkeer op de provinciale weg hinder kan vinden. In juni 2015 moet het verkeer de nieuwe toerit kunnen gaan gebruiken. Het hele plaatje gaat rond drie miljoen euro kosten. Inlichtingen zijn te krijgen bij Rijkswaterstaat onder nummer 0800 8002.
Ook het geluidsscherm gaat er zo goed als zeker komen. Het wordt 1200 meter lang (600 meter links en 600 rechts van het viaduct) en 4 meter hoog. Het geluidsscherm is van beton en krijgt een groene aankleding. Om de mensen aan de noordkant van Lierop te ontlasten van terugkaatsend geluid wordt het scherm absorberend gemaakt.
 


 

Zaterdag 7 juni 2014:
Het Nederlands elftal zit inmiddels in Brazilië. In Lierop begint het WK-virus ook te leven. Dit blijkt uit de mail die we kregen van Gerard van Bussel. Hij merkt op dat het ‘van Oosterhout Oranjehuis’ op dit moment al ingericht wordt voor het a.s. WK.
IEDEREEN kan er de wedstrijden komen bekijken op groot scherm. Ook de Oranjeclub zal er aanwezig zijn wat de gezelligheid natuurlijk alleen maar verhoogt (als Nederland wint). A.s. vrijdag 13 juni begint het spektakel met de wedstrijd Nederland tegen Spanje. Komt dat zien!!!
De Lierhup WK Pool is er ook nog steeds en iedereen is vrij om hieraan mee te doen. Het inschrijfgeld per formulier bedraagt €5,- en je mag zoveel formulieren invullen als je wilt. De gehele inzet word als prijzengeld uitgekeerd.
Je mag het formulier uitprinten en invullen en in de brievenbus gooien bij Harrie Gubbels (Florastraat 27) met het geld erbij of overmaken op NL02 RABO 0128 8953 65. Of je vult het formulier digitaal in en mailt het weer terug naar hem. Succes en tot ziens bij de eerste wedstrijd van Nederland in de WK tempel van Nellie en Wim.

Download hier het wedstrijdformulier.
 Zaterdag 7 juni 2014:
Van John van Lieshout – die tegenwoordig in de organisatie zit van Spel zonder grenzen in Asten - kregen we het verzoek onderstaand bericht te plaatsen….
‘De editie van 2014 van het Spel Zonder Grenzen zal plaats vinden van 27 tot en met 29 juni en de opbouw zal starten op maandag 23 juni. We zoeken hiervoor naar vrijwilligers die ons kunnen helpen. Ook dit jaar zal er voor de vrijwilligers een vrijwilligersvergoeding betaald worden van €3,50 per uur. Mocht je als vereniging meer dan 100 uur gewerkt hebben, dan worden de uren uitbetaald á €4,00 per uur. Je zou ook kunnen kiezen voor een vrijkaartje voor de feestavond, vrijdag of zaterdag.
We hebben vrijwilligers nodig voor opbouw (23 juni)/afbouw (30 juni) en spelbegeleiding tijdens het weekend. De minimum leeftijd is 14/15 jaar maar ze moeten wel hun mannetje kunnen staan, want er zijn enkele teams die serieus voor de winst gaan en dus ook serieus er mee bezig zijn.
Als je/jullie dit jaar mee willen helpen stuur dan een mailtje naar Jorn@spelzondergrenzen.com
Hopelijk zien we je/jullie in 2014 als vrijwilligers bij het Spel Zonder Grenzen’.
 Zaterdag 7 juni 2014:
De werkgroep Goede Doelen Week laat weten dat de gezamenlijke collecte voor de 10 goede doelen in Lierop wederom een groot succes is geworden. Er werd maar liefst € 9359,64 geschonken bij 80% van de enveloppen die teruggekomen zijn. Er komt dus nog wat bij van enveloppen die men zelf nog in kan leveren.
De organisatie is erg tevreden met dit bedrag en zal er voor zorgen dat het geld bij de deelnemende goede doelen terecht komt.
Lierop heeft wederom laten zien waarin een klein dorp groot kan zijn!
Hieronder de netto opbrengst per goed doel:
Maag-Lever-Darm stichting €917,59 – Reuma fonds €851,77 – Hartstichting €1214,27 – Nationaal Epilepsie fonds €671,02 – Rode Kruis €845,17 - KWF-Kanker-bestrijding €1521,22- - Nierstichting €799,52 - Diabetes €745,52 - Ziekentriduüm €841,02- - Oranjecomité €952,54.
Namens alle goede doelen danken wij alle inwoners voor hun giften en de vrijwilligers voor hun spontane medewerking.
Iedereen is blij met het initiatief van de gezamenlijke collecte, de inwoners en de collectanten. Volgend jaar we er weer voor!
Hartelijk dank!!!
 


 

Vrijdag 6 juni 2014:
Morgen, zaterdag 7 juni, wordt er weer kleding en gebruikte schoenen opgehaald door diverse verenigingen. Aanvang 9 uur. Kleding en schoenen kun je altijd afleveren bij Wim van de Eijnden Otterdijkseweg 5 in de veldschuur.
Alvast bedankt namens de verenigingen: Gilde Onze Lieve Vrouw, Zangvereniging Ameezing, en Fanfare St. Willibrordus.
 Vrijdag 6 juni 2014:
Jaarlijks worden ter gelegenheid van Koningsdag Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.
Wilt je iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding tijdens de Lintjesregen in 2015, dan kun je daarvoor nog tot uiterlijk 1 juli 2014 een voorstel indienen bij de burgemeester. Bij aanvragen voor een bijzondere, tussentijdse gelegenheid dien je rekening te houden met een termijn van vijf maanden vóór de beoogde datum van uitreiking.
Voor het indienen van een voorstel heeft de gemeente speciale formulieren. Deze formulieren zijn verkrijgbaar bij het bestuurssecretariaat in het gemeentehuis aan het Wilhelminaplein in Someren. Daar kun je ook terecht voor meer informatie over het voorgaande. Het bestuurssecretariaat is telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer (0493) 494 888. Je kunt ook mailen. Het mailadres is bs@someren.nl.
Algemene informatie over Koninklijke onderscheidingen is te verkrijgen via de website www.lintjes.nl  en www.kanselarij.nl.  De site beschrijft stapsgewijs hoe iemand voor een lintje kan worden voorgesteld. Daarnaast wordt uitgebreide informatie geboden over de geschiedenis en achtergrond van het Nederlandse decoratiestelsel.
 


 

Donderdag 5 juni 2014:
Van de Scouting kregen we onderstaand bericht….
‘Al een tijdje is onze nieuwe website in de lucht, maar sinds korte tijd ook volledig up to date!
Elke tak (bevers, welpen, scouting, explorers en stichting jeugdwerk) hebben één persoon uitgekozen die verantwoordelijk is voor het bijhouden van de site. Dat betekent dat voor alle ouders en andere geïnteresseerden er vanaf nu foto's, filmpjes, nieuwtjes, agenda's en vele andere leuke dingen te vinden zijn op onze site!
Twijfel je nog om lid te worden? Neem dan maar eens een kijkje op www.scoutinglierop.nl  en ontdek wat voor te gekke dingen wij doen’!
 Donderdag 5 juni 2014:

 


1e Pinsterdag strijden 12 familie voetbalteams om de Jan van Seggelen-Wisselbeker en de Henk Vaes-sportiviteitsbeker. De eerste wedstrijden starten om 10.00 uur. De finale staat voor 16.30 uur op het programma. Zie de foto’s van vorig jaar en het programma en andere info van dit jaar…
 Donderdag 5 juni 2014:

 


Van de Jeugdopleiding van de fanfare kregen we onderstaand bericht….
‘Op 3 juni hebben een aantal muzikanten van Fanfare & Slagwerkgroep St. Willibrordus een workshop gegeven aan groep 3-4, 4-5 en 6. Dit onder de noemer ‘Muziek maken iets voor jou?. Op die manier willen wij als vereniging de voordelen van musiceren onder de aandacht brengen. Diverse aspecten van muziekbeoefening kunnen meewegen bij het opgroeien van uw kind. Ons uiteindelijke doel: meer kinderen die plezier beleven aan muziek maken.
Tijdens de workshops hebben diverse muziekdocenten en Peter een korte uitleg gegeven over de diverse instrumenten die binnen de fanfare en slagwerkgroep bespeeld kunnen worden.
De kinderen hebben de mogelijkheid gehad om de verschillende blaas- en slaginstrumenten uit te proberen.
Het was ontzettend leuk om te zien hoe enthousiast er gemusiceerd werd. We zijn erachter gekomen dat er veel muzikaal talent rondloopt in Lierop! Om alle kinderen uit Lierop de mogelijkheid te bieden om ook enthousiast te worden, worden er minilesjes gegeven.
In de Vurhed op woensdag 4, 11 en 18 juni worden gratis minilesjes gegeven voor blaasinstrumenten door muziekdocente Mia Claessens.
In de Vurherd op woensdag 11, 18 en 25 juni worden gratis minilesjes gegeven voor het slagwerk door muziekdocent John Klaus.
Wanneer u en/of uw kind gebruik wil maken van deze minilesjes dan graag even contact opnemen i.vm. de tijden. U kunt mij ook altijd bellen/mailen voor meer informatie.
Jerica van Gastel, jeugdopleidingfanfarelierop@gmail.com  of telefonisch 0492-331327.
Bekijk ook eens onze website: www.fanfarelierop.nl.  Zie ook enkele foto’s van de instrumentenparade.
 Donderdag 5 juni 2014:
Van Willemijn Watersloot van Dorpsondersteuning Lierop kregen wij het verzoek te berichten dat op dinsdag 24 juni a.s. een gezellige barbeque voor 55 plussers zal worden geserveerd in Henricushof. Zie de flyer.
 


 

Woensdag 4 juni 2014:
Van het parochiebestuur kregen we de mededeling dat er aanstaande zondag, op Eerste Pinksterdag, na de mis koffie en thee wordt geschonken. Iedereen is van harte welkom in onze koepelkerk.
 Woensdag 4 juni 2014:

 


Gisteren hebben vele kinderen tot 11 jaar meegedaan met het jeugdstratentoernooi. Daarbij speelden ze korfbal- én voetbalpartijtjes. Uitslagen volgen zo snel mogelijk. A.s. donderdag spelen de kinderen van 11-16 jaar. Onze fotograaf was aanwezig, kijk maar….
 


 

Dinsdag 3 juni 2014:

 


Op dinsdag 1, woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 juli wordt de 50e editie van de schooljeugdvierdaagse de “Toer dur Lierup” verreden. Wat destijds begon als een wedstrijdje op gewone fietsen voor kinderen uit de buurt van de Lijestraat is later uitgegroeid tot een niet meer weg te denken jeugdactiviteit in ons dorp. Voor de kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar zijn er in deze jubileumuitgave voor het eerst dezelfde racefietsen beschikbaar. Deze worden beschikbaar gesteld door de landelijke wielerbond de KNWU. Nieuw is dat naast de gele trui voor de jongens er elke avond een roze trui te verdienen is voor het beste meisje. Op de slotavond is er dit jaar door de organiserende T.S.C. Solo een speciaal jubileumprogramma op touw gezet met o.m. een prominentenrit en een rit voor oud-deelnemers. De prominenten ontvangen binnenkort een uitnodiging om deel te nemen.
In de speciale feesttent wordt die vrijdagavond ook het boekwerk gepresenteerd waarin de historie van de “Toer dur Lierup” wordt belicht door middel van foto’s, krantenknipsels, uitslagen, deelnemerslijsten en herinneringen van oud-deelnemers. Het jubileumboek is voor enkele euro’s te koop tijdens de finaleavond op vrijdag 4 juli. De samenstellers van het boekwerk hebben al tientallen foto’s en een beperkt aantal verhalen ontvangen. Ze zijn nu bezig met de eindsprint om het boekwerk tijdig bij de drukker te krijgen. Mocht U nog in het bezit zijn van foto’s of een speciale herinnering uit die vijftig jaar “Toer dur Lierup” hebben, laat het ons uiterlijk vóór het komende Pinksterweekend weten via info@tscsolo.nl of bezorg deze bij Harrie van Horik, van Dijkstraat 14 (Op de foto gaat Mark van Horik in 1980 van start voor de tijdrit).
 Dinsdag 3 juni 2014:

 


Van BuitenEnZo (Marcel Aaben) kregen we onderstaand bericht….
‘Hallo….
Op zaterdag 14 juni houden we onze jaarlijkse thema avond. Dit keer is het thema "zomer op de zorgboerderij".
We willen dan iedereen in de gelegenheid stellen om de zomersfeer van BuitenenZo te kunnen proeven. Het zal weer een geweldige avond worden waar weer van alles te beleven is.
Er wordt op deze avond een presentatie gegeven van wat er binnen de dagbesteding en de arbeidstraining allemaal gebeurt. Ook zullen er allerlei zelf gemaakte producten te koop zijn, variërend van eigen gemaakte notenolie tot van hout gemaakte producten etc. Er is ook een activiteit voor de kinderen en natuurlijk het BuitenEnZo kampvuur. Iedereen is van harte welkom tussen 18.00 tot 20.30 uur. Daarna gaat de avond verder met muziek van The Rumble Rousers. En wij zorgen voor het kampvuur en de zomerbar.
Hopelijk mogen we jullie welkom heten op deze avond’. Zie ook de flyer.
 


 

Maandag 2 juni 2014:

 


Morgen, dinsdagochtend 3 juni, krijgen de kinderen van groep 3-4, groep 4-5 en groep 6 de workshop ‘Muziek maken iets voor jou?’. De workshop, georganiseerd door Drumband en Fanfare St. Willibrordus in samenwerking met Basisschool ’t Rendal, vindt plaats in de Vurherd. Tijdens deze ochtend maken de kinderen spelenderwijs kennis met de verschillende instrumenten die binnen de fanfare en slagwerkgroep bespeeld worden.
Muziekdocenten/-dirigenten Mia Claessens, John Klaus en Harrie Klaus begeleiden de workshops, samen met enkele vrijwilligers van onze vereniging. De volgende instrumentgroepen komen aan bod: Groot koper blaasinstrumenten / Klein koper blaasinstrumenten / Saxofoon / Slagwerk.
Naar aanleiding van de workshop biedt onze vereniging de mogelijkheid om twee gratis proeflessen te nemen op een instrument naar keuze. Heeft u een vraag over de workshop of wilt u meer informatie over onze vereniging neem dan contact op met Jerica van Gastel, Jeugdopleiding Fanfare St. Willibrordus, via 0492-331327 of jeugdopleidingfanfarelierop@gmail.com 
 Maandag 2 juni 2014:

 


De zondag van het Gildefeest werd na de Gildemis in onze Koepelkerk voortgezet op het gildeterrein aan de Heesvenstraat. Het zonnetje liet zich in Lierop steeds vaker zien toen rond 13.00 uur de 23 gildes zich verzamelden voor hun optocht en de daarop volgende wedstrijden. Onder aanvoering van de fanfare trok de bonte stoet door Lierop en weer aangekomen op het gildeterrein presenteerden de gildes zich aan de notabelen en het talrijke publiek.
Na enkele toespraken werd het Wilhelmus gespeeld door de fanfare en volgde de opmars van de gildes. Elke keer weer een indrukwekkend gebeuren. Na deze opmars was het tijd voor de vendeliers en de diverse wedstrijden (zie enkele luchtfoto's van Peter van Schalen).
Verschillende juryleden hadden wel wat last van de zon maar ze wisten desondanks de prestaties van de deelnemers op waarde te beoordelen.

 In de tent wisselden de Koepelbloazers en de Trekzakken intussen elkaar af. Voor de kinderen was er volop gelegenheid om zich te vermaken op het terrein. Na de wedstrijden vond de prijsuitreiking plaats in de tent en bleef het nog een hele tijd gezellig. Zie de foto's van de wedstrijden en afterparty.Maandag 2 juni 2014:

 


Van Stefan Adriaans van MAC Lierop kregen we onderstaand bericht….
Onder zeer goede weersomstandigheden werden in de Herselse bossen de wedstrijden verreden voor de Competitie van DMX district zuid.
Er waren totaal 200 deelnemers naar Lierop afgereisd om een kans te wagen op een van de zwaarste circuits ter wereld. In totaal werd er in 9 verschillende klassen gestreden om de meeste punten te pakken voor de 5e wedstrijd bij de districten.
Op 22 juni zijn de crossers te gast op circuit van MC Les Vites in Rosmalen voor het vervolg van de competitie.
Foto’s, Films en Uitslagen van de wedstrijden vind u HIER.
 


 

Zondag 1 juni 2014:

 


Uit de officiële documenten blijkt, dat het Gilde van Sint Antonius Abt uit Lierop in 1564 is opgericht en dit jaar dus 450 jaar bestaat. Dit heuglijke feit werd gisteren met een receptie en een dienstenveiling gevierd en vandaag met het Gildefeest van de Kring Peelland. De organisatie van het Kringgildenfeest ligt dit jaar in handen van het Gilde van Sint Antonius Abt.
Zaterdagmiddag is het jubileum ingezet met openbare receptie in de feesttent aan de Heesvenstraat te Lierop. Vele zusterverenigingen, plaatselijke verenigingen en vanuit ondernemend Lierop hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging om de felicitaties aan te bieden bij gelegenheid van dit bijzonder kroonjaar, alsmede met organisatie van de Gildedag van Kring Peelland.
Rond half zeven werd de receptie onderbroken voor een persoonlijke felicitatie van burgemeester A. Veltman. De burgemeester wenste namens de gemeente het gilde proficiat met dit bijzondere kroonjaar en voor morgen veel succes met de verdere organisatie van het gildefeest. Verder een speciale gelukwens en de Koninklijke Erepenning van Zijne Koninklijke Hoogheid Willem- Alexander mocht hoofdman Henk Berkers namens het gilde in ontvangst nemen.
Het Gilde van Sint Antonius Abt heeft een indrukwekkende geschiedenis en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend, niet alleen binnen de Somerense Gemeenschap, maar ook binnen de Kring Peelland en zelfs daarbuiten.
Deze Koninklijke Erepenning is een ereteken voor verenigingen. De penning symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten. Zie ook de film van Siris.
Veel belangstelling was er gisterenavond voor de speciale dienstenveiling voor de restauratie van het ‘Triomf kruis’ in de Koepelkerk. Op deze avond hebben de veilingmeesters Jan Driessen en Ingrid van Schalen 65 zeer gevarieerde en zelfs ludieke kavels onder de hamer gebracht. Kavel 65 van het Kerkbestuur H.N. Jezus: een Indische rijsttafel voor tien personen met een muzikaal intermezzo bracht het hoogste bedrag op van €440,00. Later op de avond is vanuit de KPJ Lierop – die vrijdagavond in de tent hun reunie vierden - nog een donatie van €450,00 geschonken. Een kavel is er nog niet afgehaald. Bij binnenkost heeft iedereen een lotje ontvangen.
Uit de grote verzamelbak heeft notaris Vissers de trekking verricht. De eigenaar van nummer 15 kan zich nog bij de organisatie melden.
De totale opbrengst van de veiling € 5764,00 is naar de Stichting ‘Vrienden van de Koepelkerk’ gegaan, die zich inzet voor het behoud en onderhoud van de monumentale Koepelkerk. Aan het einde van de avond werd de cheque door hoofdman Henk Berkers overhandigd aan voorzitter Johan Loomans. Johan sprak zijn waardering uit aan de organisatie van deze dienstenveiling en dankte eenieder voor de warme support, die de Stichting ‘Vrienden van Koepelkerk’ heeft mogen ontvangen op deze leuke avond.
Ter gelegenheid van de Kringgildendag Peelland 2014 en het 450-jarig bestaan van het Gilde van Sint Antonius Abt wordt er vandaag in de koepelkerk een plechtige Gildemis gevierd met als thema “Voortgezet in de tijd.” Voorganger in de H. Eucharistieviering is gildepastoor J. Zwiers. De vaste- en wisselende gezangen van de gildemis ‘Missa Fraterna’ van Henk Habraken worden uitgevoerd door mannenkoor A Capella. De gildemis vangt aan om 09.30 uur in de Koepelkerk.
Na deze kerkelijke viering wordt de Kringgildendag voortgezet op het gildenterrein aan de Heesvenstraat. Zie foto's uitreiking koninklijke erepenning tijdens de receptie en foto's van de Dienstenveiling, mede georganiseerd door de Vrienden van de Koepelkerk die nog een voorafje hadden op het schietterrein.
 Zondag 1 juni 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie bood Centersnacks in de nacompetitie hoofdklasse goed tegenstand aan Van Gennip. In de 20e minuut moest hun keeper toch buigen voor een schot van zijn collega Lars van Grotel, 1-0. Van Gennip won met het kleinst mogelijke verschil. Om toch te kunnen promoveren was, gelet op het doelsaldo, winst noodzakelijk voor van Gennip. Uitgerekend was Topparty de tegenstander waardoor het een echte Lieropse derby werd. Al in de 2e minuut verzilverde Lars van Grotel een toegekende strafschop voor een overtreding op Rob Hurkmans, 1-0. In de 20e minuut was het Rob Hurkmans zelf die met een schot van afstand de stand op 2-0 bracht. Topparty gaf zich niet gewonnen en opende een flink offensief waarbij Lars van Grotel een hoofdrol speelde door vele schoten uit z’n doel te weren. In de 25e minuut was hij echter kansloos op een schot van Thijs Meeuws, 2-1. Verder kwam Topparty niet meer en na einde wedstrijd was de promotie voor Van Gennip een feit. Proficiat.
De sportiviteitsbeker werd aan Lars van Grotel van van Gennip uitgereikt door Toon Rooymans.
Na deze wedstrijden vond de prijsuitreiking plaats. Eind augustus gaat de competitie 14/15 van start met tot op heden weer 37 teams.
 Zondag 1 juni 2014:
Van de organisatie van Jeugdvakantiewerk kregen we onderstaand bericht….
‘Hallo kinderen,
Inmiddels zijn de voorbereidingen voor Jeugdvakantiewerk weer in volle gang! We gaan dit jaar weer naar de blokhut van de Scouting. De week staat dit jaar helemaal in het teken van Mario Kart en de Mario Wereld!
Er wordt getimmerd, geknutseld, geverfd aan karts waarmee je aan het einde van de week over de kartbaan kunt rijden. Er is een sportdag met verschillende leuke, actieve spellen.
De kinderen van b.s. het Rendal hebben deze week een boekje gekregen. Zit jij niet op het Rendal, maar wil je toch weten wat het programma is? Bij de Spar kun je dan een programma boekje ophalen.
Inschrijven voor Jeugdvakantiewerk kan in de hal van b.s. het Rendal op:
- woensdag 11 juni van 8.15 tot 9.00 uur
- donderdag 12 juni van 12.00 tot 13.30 uur
Kosten voor de inschrijving bedragen € 7,50 per kind.
Na 12 juni zijn de kosten € 10,- per kind’.
 


 

Zaterdag 31 mei 2014:

 


Eén van de onderdelen van de Kringdag Peelland Lierop wordt gevormd door de speciale Eucharistieviering op zondagochtend. De plechtige Gildemis ter gelegenheid van de Kringgildedag en het 450-jarig bestaan van het gilde van Sint Antonius Abt te Lierop heeft als thema: “Voortgezet in de tijd”. Als celebrant fungeert pastoor Jan Zwirs. Leidraad voor de Gildemis vormt de “Missa Fraterna” van Henk Habraken. De zang wordt verzorgd door mannenkoor A Capella onder leiding van Marion van Eijk-Gähler. De muzikale begeleiding is in handen van Peter van Schalen (orgel), Jan-Willem Dubbeldam (gitaar) en Peter Verberne (trom).
De eucharistieviering in de monumentale Koepelkerk begint om 9.30 uur.
 


 

Vrijdag 30 mei 2014:
Van Petra Raijmakers kregen we onderstaand bericht
‘Inmiddels is de teamindeling en het wedstrijdschema van het jeugdstratentoernooi klaar. Op dinsdag 3 juni spelen de kinderen tot 11 jaar. Op donderdag de kinderen van 11- 16 jaar. In verband met de kleinere groepen, hebben wij besloten om gemengde teams te maken. Iedereen voetbalt en korfbalt.
De contactpersonen van de buurten zullen de info per mail krijgen. Het wedstrijdschema en de poule-indeling worden ook op de site van SV Lierop geplaatst.
Kijk dus zelf even in welk team je zit. De leiders bepalen welke shirts gedragen worden.
Een vriendelijk verzoek aan de leiders van de teams om voorafgaand aan de wedstrijden, de bijdrage van de teamleden te verzamelen en te betalen in de bestuurskamer. Dit kan vanaf 18.00 uur.
Zorg er s.v.p. voor dat je op tijd bent, zodat we om 18.30 uur ook daadwerkelijk met de wedstrijden kunnen beginnen.
Voor vragen kun je contact opnemen met Toon van den Biggelaar tel. 0492-331279’.
 


 

Donderdag 29 mei 2014:
De organisatie van het jeugdvakantiewerk is nog steeds op zoek naar (stevige) onderstellen van kinderwagens, oude skelters, losse wielen en (kleine) motorhelmen.
Ze komen ze graag bij je halen! Hiervoor kun je bellen naar Yvonne van Hal, tel. 06-23040217. Alvast bedankt!
 


 

Woensdag 28 mei 2014:

 


Het is alweer lang geleden dat er in Lierop zoveel water naar beneden kwam als gisteren. Samen met Mierlo was Lierop volgens het Waterschap koploper in Brabant met het aantal gevallen millimeters. Dikwijls komen we er in Lierop goed vanaf maar niet gisteren. De hele dag bleef het regenen en met tussenpozen erg hard. Van een slaponlinelezer kregen we onderstaande foto’s.

Ook Peter van Schalen maakte enkele foto’s. KIJK maar. Zie ook de film van de wateroverlast in Lierop en de rest van Someren van Siris.

 Woensdag 28 mei 2014:
Op woensdag 4 juni 2014 is de Hogeweg afgesloten voor doorgaand verkeer ter hoogte van de kruising Van Dongenstraat-Steemertseweg. Dit in verband met de renovatie van de riolering bij deze kruising.
Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente Someren via telefoonnummer (0493) 494 888.
 Woensdag 28 mei 2014:
Zoals afgelopen vrijdag 16 mei op slaponline geplaatst is het volgende week (van 1 t/m 6 juni) Goede Doelen Week. Kijk HIER ook naar de brief die ieder huis in Lierop komende week in de bus krijgt.
 Woensdag 28 mei 2014:
A.s. zaterdag 31 mei staat de door Gilde Sint Antonius en de Vrienden van de Koepelkerk georganiseerde Dienstenveiling op het programma tijdens de Kringdag Peelland die gehouden wordt op het evenemententerrein aan de Heesvenstraat. De aanvang van de veiling is 20.00 uur in de feesttent en de entree is gratis.
Samen met het Kerkbestuur is besloten geld te verzamelen voor de restauratie van het Triomfkruis in de Kerk.
Wilt u zien welke diensten er geveild worden?
De 70 prachtige diensten staan op de site van Slaponline (tabje dienstenveiling). Je kun took kijken op de site van het Gilde.
Het Gilde wil nu al alle Lieropse mensen en instellingen bedanken voor het aanleveren van de leuke, creatieve en originele diensten. Bent u 16 jaar of ouder? Dan ontvang je bij binnenkomst in de tent voor 20.15 uur een lot.
De eerste dienst wordt gratis geveild. Welke dienst het is? Dat houden we nog even geheim. Dus kom naar de tent en geniet van een mooie avond.
Onder de diensten staan o.a. koeriersdienst van de pastoor, 3 knappe mannen komen een avond oberen, bezoek met 20 personen de textielfabrieken van Raijmakers, ontvang de Koepelbloazers op uw feest, een ezeltocht met hapjes en drankjes, VIP behandeling Bonte Avond, kinderfeest in het Kasteel van Geldrop, de trekzakken verzorgen op verzoek een optreden en zo gaat het verder…
 


 

Dinsdag 27 mei 2014:
Minister Jet Bussemaker heeft zaterdag 17 mei in Ahoy Rotterdam 45 excellente jonge vakmensen gehuldigd. Daaronder de 32 Nederlandse kampioenen die deelnemen aan EuroSkills 2014 in het Franse Lille. “Hier staan de vakmensen van de toekomst”, zei Bussemaker. “Wees trots op wat je daar laat zien en veel succes!” Samen met Dick Benschop, president-directeur van Shell Nederland B.V., onthulde ze een spandoek met de tekst ‘Dit zijn onze kampioenen! De vakmensen die het gaan máken in Nederland.”
Nederlands kampioen metselen Bert van Heugten (19) uit Lierop neemt van 2 tot en met 5 oktober deel aan de Euroskills 2014 in Lille. Bert is een leerling van de SBRH Bouw en Infra Opleidingen in Mierlo en van het ROC Ter Aa in Helmond. Hij werd na de regionale en nationale voorronde Nederlands kampioen in zijn vak. Momenteel wordt Bert samen met de andere Nederlandse kandidaten tijdens trainingen en teambuildingsdagen voorbereid op deelname aan de EuroSkills. Voor info: www.euroskills-team.nl
 Dinsdag 27 mei 2014:
Van Truus van Otterdijk kregen we onderstaand bericht….
‘Wij, werkgroep Mantelzorgcafe organiseren vanuit Onis steunpunt Mantelzorg voor de eerste keer het Mantelzorg café Asten/Someren.
Wij richten ons in het programma bewust op alle doelgroepen mantelzorgers om zoveel mogelijk betrokkenen te informeren en ondersteunen.
Als gastspreker komt Moniek Lommen, regioadviseur Mezzo, om ons te informeren aangaande “De actuele ontwikkelingen in de wereld van de mantelzorg”.
Na de pauze buurten we graag samen met de aanwezigen verder over het thema en
eventuele ervaringen die u hiermee zelf heeft. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen n.a.v. de lezing.
Wanneer: woensdag 11 juni van 19.30 tot 21.30
Waar: OBS Het Toverkruid, Dalkruid 23 te Asten.
Kosten: geen
Aanmelden: niet verplicht voor deze avond.
Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Onis steunpunt Mantelzorg
Asten & Someren, Truus van Otterdijk. tel. 0493 441246 of
Ivonne Berkers tel. 06-50127740 of via de mail i.berkers@gsbberkers.info.
Wij hopen u deze avond te verwelkomen’.
Voor meer info: www.mezzo.nl
 Dinsdag 27 mei 2014:
Sinds vandaag is onder onze link ‘verenigingen’ bridgeclub Koliebri te vinden. Kijk maar.
 Dinsdag 27 mei 2014:

 


Van Willy Manders kregen we onderstaand bericht….
‘Afgelopen weekend zijn de scouts en de oudste welpen op weekend geweest. Het is een gezellig, warm en superleuk weekend geweest in Belgie.
Over enkele weken staat het zomerkamp weer op het programma. Ook de leiding heeft een top weekend gehad. Iedereen bedankt
Heb jij ook interesse stuur een mail naar info@scoutinglierop.nl
 Dinsdag 27 mei 2014:
Van de kinderlithurgiegroep kregen we onderstaand bericht….
‘Op zondag 15 juni is het weer vaderdag. Om 10.00 uur is er dan een vaderdagviering in onze kerk met als thema 'het goede voorbeeld'. De viering zal muzikaal ondersteund worden door onder andere kinderkoor Lierelarre. U bent allemaal van harte welkom’.
 Dinsdag 27 mei 2014:
Ferd Raaymakers (fraaymakers@hotmail.com)  wil u op de hoogte stellen van het artikel: Kind en beeldscherm: een te hecht koppel.
 


 

Maandag 26 mei 2014:

 


In 2001 is het gestart. De jaarlijkse bedevaart naar Ommel, voor iedereen die interesse hierin heeft. Gisterenmorgen om 5 uur verzamelden zich dus alweer voor de veertiende keer een kleine dertig bedevaartgangers voor de ‘slopende’ tocht naar Ommel. Vorige keren werd de tocht op Moederdag gehouden maar deze keer was het enkele weken later, wat betekende dat de zon zich al een stuk vroeger liet zien. Hij scheen dan ook al vlug recht in de gezichten van de pelgrims. Het was maar goed dat het niet zo snel ging want men zag bij binnenkomst in Ommel geen steek voor je ogen met die felle zon. In Ommel waren inmiddels ook enkele Lieroppenaren op de fiets aangekomen. Zij voegden zich bij het gezelschap. Om half zeven verwelkomde de Astense pastoor Hermans de pelgrims uit Lierop bij aanvang van de dienst.
Na afloop werd weer bij Jan en Helmie Verhoeven thuis aangelegd voor een lekkere koffie en broodjes. Daarna trok de stoet weer naar Lierop en pastoor Jan Zwirs liep door naar Vlierden waar hij om half tien een dienst verzorgde. Zie ook enkele foto’s.
 Maandag 26 mei 2014:
Van Jo Reijnders kregen we onderstaand bericht….
‘Seniorenkoor “De Koepelzangers” heeft weer een zeer succesvol optreden gehad, ditmaal in “De Beiaard” in Asten.
De Korendag werd georganiseerd door de Rebo. Er was zelfs een bus met 50 koorleden uit Vleuten – De Meern.
Totaal waren er 9 koren die er een leuke en gezellige middag van hebben gemaakt’.
 Maandag 26 mei 2014:
Van Huub Eijkhof kregen we de resultaten binnen van de Roovere Kruisboogschutters op 24 mei. Ze waren als volgt….
15 p. Willie Jacobs; 14 p. Wim van Brussel, Dirk van de Ven, Hann van Seggelen, Willie Donkers, Peter Berkers; 13 p. John Smits, Ad Vlemmix, Johan Vlemmix, Jan van Seggelen; 11p. Guus van de Ven, Ton van de Ven; 10 p. Thieu Scheepers. Viertallen: Gilde O.L. Vrouw der Zeven Weeën.
 


 

Zondag 25 mei 2014:

 


Van een van de leiders van Lierop C2 kregen we onderstaand bericht...

'Tijdens het lagere C-tournooi dat gisteren op sportpark de Renkant werd gehouden wist Lierop C2 het seizoen goed te maken met een eerste plaats. Met strafschoppen werd gewonnen tegen Helmondia C2. Doelman Nick van Gennip was de grote man. Hij stopte maar liefst drie strafschoppen!
 Zondag 25 mei 2014:
In zaalvoetbalcompetitie verloor Van Zoggel 1 in de nacompetitie hoofdklasse van Van Gennip. Het werd een 0-6 nederlaag door doelpunten van Tim van Lieshout (2x), Willem Hurkmans (2x), Chris Filippini en Guus Berkers. Het zal voor Van Gennip nog een hele klus worden om de hoofdklasse te bereiken, gezien het resultaten van Topparty.
Tegen Van Zoggel 1 won Topparty ruim met 1-7. Van Zoggel ging goed van start en kwam in de 5e minuut op een 1-0 voorsprong nadat keeper Koen Hendriks in de fout ging. In de 12e minuut trok Roel van de Laar de stand gelijk, 1-1. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd scoorde Topparty nog 6 keer door Ralf van de Laar, Roel van den Laar (2x), Bert Meeuws (2x) en Thijs Meeuws. Van Zoggel 1 verlaat door deze resultaten de hoofdklasse en speelt komend seizoen in de 1e klasse.
Centersnacks trad met 4 spelers aan tegen een gemotiveerd Topparty. Het is duidelijk dat Centersnacks z’n verplichtingen nakomt, maar daar is ook alles mee gezegd. Eigenlijk was het een wanprestatie waardoor teams die wel in de weer zijn om promotie te maken in de knel kunnen komen omdat het doelsaldo bij de plaatsbepaling ook een rol kan spelen. Topparty won met maar liefst 21-1. De doelpunten van Topparty werden gemaakt door Thijs Meeuws (5x), Dirk Hesius (6x), Tom van Lieshout (2x), Dirk Versteegden (4x), Ralf van de Laar (3x) en Roel van de Laar.
Komende vrijdag speelt Van Gennip tegen Centersnacks en tegen Topparty. De nummer 1 van de nacompetitie hoofdklasse promoveert naar de hoofdklasse.
 


 

Zaterdag 24 mei 2014:
Op Tweede Pinksterdag, 9 juni a.s., treedt Stage Fright uit Lierop op in het Carat Paviljoen te Helmond. Aanvang van hun optreden is 13.00 uur.
Naast Stage Fright treden nog twee andere muziekgezelschappen op, nl:
• om 12.00 uur de Heidefelder muzikanten
• om 14.00 uur Amusements Orkest Malpi Galm.
Kortom, een gezellige muzikale middag.
Stage Fright is een enthousiast gemengd koor van ongeveer 60 leden. De muzikale leiding is in handen van Kenny Jansen. Het koor wordt begeleid door een combo. Het repertoire is erg gevarieerd: pop-klassiekers, maar ook bijzondere nummers in alle talen en uit alle tijden.
U vindt het Carat Paviljoen in stadspark De Warande in Helmond (in de buitenlucht), nabij het Elkerliek ziekenhuis. Stage Fright hoopt U op 9 juni te mogen verwelkomen.
 


 

Vrijdag 23 mei 2014:

Aan de inwoners van Lierop wordt gevraagd een korte enquète in te vullen die de Werkgroep Dienstverlening, in het kader van de opzet van een Dorspcoöperatie, heeft opgezet om de behoeftes onder de Lieropse mensen in verschillende leeftijdsgroepen te inventariseren op het gebied van Welzijn. Ga HIER naar de enquète.

 


 

Donderdag 22 mei 2014:
Van Willemijn Watersloot van Dorpsondersteuning Lierop kregen wij het verzoek te berichten dat op dinsdag 27 mei a.s. een sfeervol aspergemenu voor 55 plussers zal worden geserveerd in Henricushof. Zie de flyer.
 


 

Woensdag 21 mei 2014:

Het Triomfkruis is gisteren weer teruggehangen boven het altaar in onze Koepelkerk. Het is gerestaureerd door een restaurateur in Lith die de schade aan het kruis, aangericht door een houtworm, heeft hersteld. Het Triomfkruis is in 1930 aan de kerk geschonken. De opbrengst van de Dienstenveiling op zaterdag 31 mei, als onderdeel van Kringdag Peelland, is bestemd voor de restauratie van dit kruis. Zie de foto's van Bram van Oosterhout van Siris.

 


 

Woensdag 21 mei 2014:

Vijf nieuwe toevoegingen maken het programma van Nirwana Tuinfeest 2014 compleet: The Toy Dolls (UK), Kensington, Chef’Special, Dotan en The Dirty Denims. Daarnaast staat voor de kids Cowboy Billie Boem en de circusdirecteur zondag in de tent!
Met de toevoeging van het rockende viertal The Dirty Denims en de hitmachine van dit moment die inmiddels al een drietal 3FM Awards op de schouw hebben staan in de categorie 'Beste Live Act', 'Beste Album' en 'Beste Artiest Rock', Kensington, belooft de vrijdag een geweldige dag te worden waar wij als organisatie erg naar uit kijken.
Maar we zijn dit jaar verwend want we kijken minstens zo veel uit naar de zaterdag van Nirwana Tuinfeest. Met de aanvulling van Chef'Special, die deze winter de gevoelige hit 'In Your Arms' in handen hadden en graag hun nieuwe CD 'Passing Through' willen laten horen, de legendarische funpunkers The Toy Dolls die er altijd een feest van weten te maken getuige het optreden in 2008 op Nirwana Tuinfeest en Dotan die met het nummer ‘Home’ een aardige hit te pakken heeft gaat ook de zaterdag een historische dag worden.
De volledige line-up:
Vrijdag 15 augustus: Papa Roach, Kensington, Vandenberg’s Moonkings, Navarone, The Dirty Denims en niet te vergeten de winnaar van Eurosjopper, dat plaatsvindt op zaterdag 21 juni.
Zaterdag 16 augustus (Hoofdpodium): The Toy Dolls, Band of Skulls, De Staat, Chef’Special, Dotan, Mozes and the Firstborn, White Cowbell Oklahoma en An Illusion.
Zaterdag 16 augustus (Tent): Dos Paulos, Poor John, Catslappin’ Chrissy, Hillbilly Hayride, Jones, Red Sheeran en Big Ritch.
Zondag 17 augustus: Def Americans (Johnny Cash), Out of Control (U2), Paul de Munnik tribute to Neil Diamond (Neil Diamond), reEditors (Editors), Robot Rock (Daft Punk), Back to the System (System of a Down), Johnny D. is Back (Fatal Flowers) en Cowboy Billie Boem en de circusdirecteur.
Met dit programma zijn we er van overtuigd dat het een geweldige editie van Nirwana Tuinfeest gaat worden! Dus haal die tickets bij de regionale voorverkoop adressen of online via www.nirwanatuinfeest.nl

 


 

Woensdag 21 mei 2014:

Van de activiteitencommissie van de SV Lierop kregen we het verzoek onderstaande herhaalde oproep te plaatsen…..

‘Het is nog mogelijk om je tot en met a.s. vrijdag 23 mei op te geven voor het jeugdstratentoernooi. Kinderen van 4 t/m 16 jaar kunnen op dinsdag 3 of donderdag 5 juni naar hartenlust korfballen en voetballen.  Kosten €1,--. Evenals vorig jaar sport ieder maar 1 avond. De indeling is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. De jongsten beginnen op dinsdag. Ben je nog niet benaderd door een contactpersoon van de buurt, en wil je wel meedoen, meld je dan uiterlijk vrijdag aan via mail bij Petra Raijmakers (petraraijmakers@hotmail.com).

We proberen om voor Hemelvaart de indeling en wedstrijdschema’s rond te krijgen. Deze zullen op de website van SV Lierop worden gezet, zodat je zelf kunt zien waar je bij hoort. Op Slaponline zullen we melden wanneer deze online te vinden zijn.

Bij vragen kun je terecht bij Toon v.d. Biggelaar tel. 0492-331279 of mob. 0653682579’

 


 

Woensdag 21 mei 2014:

 


Op zondag 25 mei houdt MAC Lierop de DMX district zuid Motocross op circuit De Herselse Bossen in Lierop.
Dit is een wedstrijd voor hobbyrijders uit de Regio Zuid. Aan de start komen negen verschillende klassen: 50cc kleine wielen, 65cc kleine wielen, 65cc grote wielen, 85cc kleine wielen, 85cc grote wielen + 150cc 4 takt, MX2 2-takt 100 t/m 125cc, MX2 4 takt 175 t/m 250cc + 125cc 2 takt, MX open klasse en de MX veteranen.
Voor hobbyrijders is er de mogelijkheid om een wedstrijd te rijden op een van de zwaarste Grand Prix circuits ter wereld. De voorinschrijvingen zijn inmiddels al begonnen.
De deelnemers zijn vanaf zaterdagmiddag 24 mei al welkom op de ruime camping direct naast het Lieropse circuit. ’s Avonds is iedereen van harte welkom in de aangrenzende feesttent.
De trainingen starten op zondag om 9.30 uur. De wedstrijden gaan om 11.30 uur van start.
Meer informatie en inschrijvingen, zie www.maclierop.nl.  Zie ook enkele foto’s.
 


 

Dinsdag 20 mei 2014:
Een speciale stichting binnen het gilde van Sint Antonius Abt in Lierop is druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de Kringdag Peelland 2014. De vorige Kringdag van de “gruun schut” werd in 2005 georganiseerd. Het officiële programma wordt op zaterdag 31 mei in de namiddag geopend met een rondgang door de dorpskom van Lierop. Daarna wordt in de feesttent het vaandel onthuld en volgt de receptie in verband met het 450 jarig bestaan van het gilde. Vanaf 8 uur ’s avonds wordt de dienstenveiling gehouden ten bate van de Vrienden van de Koepelkerk. De opbrengst is bestemd voor de restauratie van het grote kruis in de kerk. Op zondag 1 juni vindt de eigenlijke kringdag plaats, die geopend wordt met de eucharistieviering in gildestijl in de kerk. Na het aanbieden van de erewijn volgt ’s middags allereerst de optocht door de straten van het kerkdorp. Vanaf één uur trekken in totaal 23 gilden uit de kring Peelland door de straten van Lierop. Na het Slangendefilé op het gildeterrein aan de Heesvenstraat volgen vanaf 3 uur de wedstrijden. Het gildeweekend wordt afgesloten met de prijsuitreiking in de feesttent. Begin volgende week wordt een flyer huis-aan-huis bezorgd met uitgebreide informatie over de Kringdag Peelland en de dienstenveiling.
Ook is er tijdens deze Kringdag ruime aandacht voor kinderactiviteiten want uniek tijdens deze Kringdag Peelland op zondag 1 juni is de deelname van een speciaal minigilde van gilde Sint Antonius Abt tijdens de optocht. Er hebben zich een twaalftal kleinkinderen van gildebroeders- en zusters aangemeld. Zij zullen in het gildetenue aan de optocht deelnemen en krijgen een speciale rol tijdens de kinderactiviteiten. Dankzij de gulle bijdrage van de Rabobank Peelland Zuid staan er flink wat gratis activiteiten voor de kinderen op het gildeterrein op het programma. Zo wordt er een knutselhoek ingericht, kunnen de kinderen op een ezel rijden, is er een springkussen aanwezig, verzorgt Knarf en Koo twee poppenkastvoorstellingen, is er een kleurwedstrijd met leuke prijzen, hebben kinderen de mogelijkheid om te trommen en vendelen, kunnen ze geschminkt worden en is er een Gildememoryspel. Al deze onderdelen zijn in gildestijl en beginnen ’s middags om drie uur.
 Dinsdag 20 mei 2014:
Zorgboerderij d’n Hoef hield afgelopen zondag haar Open Dag ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan. ’s Ochtends namen de bezoekers deel aan speciale workshops waarbij ook wethouder Theo Maas aanwezig was. ’s Middags werden de feestelijkheden voortgezet, waarbij de hoofdrol was weggelegd voor de kinderen en jong volwassenen waar het uiteindelijk om draait.
Volgens Hansje Welten zijn er veel kinderen aangemeld voor de voltige club. Waarschijnlijk gaan ze een 4e groep starten. Er kan nog ongeschreven worden om tot aan de zomer uit te proberen.
Verder is de dagbesteding geopend en woensdag starten de eerste tieners en jong volwassenen een combinatie van school en dagbesteding.
Voor meer info bel naar 06-49794088 of mail naar info@dnhoef.nl
Zie eventueel ook de foto’s die genomen werden door Wim Maas van Siris.
 


 

Maandag 19 mei 2014:
Morgen, dinsdag 20 mei komt het gerestaureerde Triomfkruis terug. Dat zal ongeveer rond 10 uur in de ochtend zijn. Belangstellenden kunnen dit bekijken. Het kruis wordt meteen op zijn plaats gehangen en wordt zondag 1 juni in de gildemis weer gepresenteerd. Zie ook de foto’s van het laten zakken van het kruis voor restauratie enkele maanden geleden (foto’s Siris).
 Maandag 19 mei 2014:
De winnaar van de Piet Slegers wisseltrofee 2013-2014 is bekend. De laatste training was doorslaggevend voor de einduitslag. Er werd 34 keer getraind en 27 voetballers hebben gebruik gemaakt van de training. Voorgaande edities ging de beker naar 1 winnaar. Dit jaar hebben we 2 personen die beiden 28 keer getraind hebben. Jan Bekx en Anthony van den Broek mochten de wisselbeker in ontvangst nemen. Proficiat.
 Maandag 19 mei 2014:
Afgelopen vrijdag kreeg iedereen de gelegenheid om Lierop 1 te feliciteren met het behaalde kampioenschap en daar werd goed gehoor aan gegeven. De wedstrijd der kampioen werd met 2-0 in het voordeel van het huidige Lierop 1 beslist. Zie ook de foto’s.

Ook de films 1 en 2 van Siris zijn hier te zien.
 


 

Maandag 19 mei 2014:
Van het bestuur van het Lieropse T.S.C. Solo kregen we het verzoek onderstaand bericht te plaatsen…..
‘Op zondag 25 mei wordt voor de zesde keer onder de vlag van de KNWU de “Rabobank-jeugdronde” verreden in het centrum van Someren. Vanaf twaalf uur komen de zeven leeftijdscategorieën (vanaf 7 tot 15 jaar) aan de start. Vóór de pauze de categorieën 1 tot en met 4 met de lokale favorieten Daphne Saas en Danny van Lierop (Someren-Heide) en Astenaar Joris Dat. Na de pauze krijgen vanaf kwart voor twee de categorieën 5 tot en met 7 startgelegenheid. Youri Meeuws en Stijn Emonds (Lierop) fietsen hier in categorie vijf en zes voor eigen publiek. Het is voor de Somerense renners ook de laatste mogelijkheid om punten te verdienen voor deelname aan de NK op de weg in het Zeeuwse Philippine.
De organiserende Toer- en Supportersclub “Solo” heeft opnieuw het “Open Zummers kampioenschap” als afsluiting in het wedstrijdprogramma opgenomen. Deze wedstrijd staat open voor niet-licentiehouders. Voor de inwoners van Groot-Someren wordt er een aparte uitslag opgemaakt. Deze titelstrijd (deelname is mogelijk vanaf 16 jaar) wordt voor de zevende keer georganiseerd. De start van de 35 kilometer lange wedstrijd vindt plaats om half vijf. Het 1400 meter lange parkoers wordt gevormd door het Wilhelminaplein, Dorpsweg, Kanaalstraat, Craalweg, Zuiderstraat, Geldestraat en Kanaalstraat. Inschrijven voor deze laatste wedstrijd is op de wedstrijddag nog mogelijk tot een kwartier voor aanvang in de permanence de “Boemelaer” aan het Wilhelminaplein’. (Foto: Bram van Oosterhout,SIRIS)
 Maandag 19 mei 2014:

 


Van Inge van Bommel kregen we onderstaand bericht (en foto’s)….
‘Afgelopen zaterdag zijn de pupillen F van KSV kampioen geworden! De wedstrijd werd onder een stralende zon en met heel veel toeschouwers langs de kant gespeeld. Kampioenswedstrijden zijn meestal niet de beste wedstrijden en dat bleek ook vandaag weer. De jongste meiden van KSV waren erg zenuwachtig en daardoor kwamen ze helaas met 0 – 2 achter. Het spel in de pauze werd duidelijk gewonnen en de strafworpen werden goed genomen. Maar helaas scoorde de F1 niet meer in de wedstrijd tegen SVSH F1 en werd het 0 – 3. Maar ondanks deze nederlaag, kon de F1 toch de kinderchampagne ontkurken en proosten op het kampioenschap! Een super prestatie van deze meiden want de meeste meiden spelen pas een jaar wedstrijden. Na de champagne en de confetti, kregen de meiden nog een medaille en certificaat uitgereikt en ook werden de kampioensshirtjes aan gedaan! Zes trotse meiden met super trainsters Kim en Wilma vertrokken daarna voor de rondrit op de platte wagen door Lierop. Met een glimlach van oor tot oor kwamen ze terug en in de kantine werden de meiden nog verwend met het heerlijke “broodje snack”. Het was een schitterde dag voor Janna, Mirte, Guusje, Anne, Femke en Irene. Genieten en meiden nogmaals gefeliciteerd!
Deze week zijn de laatste trainingen en voor de meeste teams zit de competitie erop, maar wellicht hebben we volgende week nog een feestje als KSV/SVSH B1 in Sint Oedenrode kan strijden om het kampioenschap in de eerste klasse. B1 heel veel succes gewenst en supporters zijn natuurlijk welkom’.
 


 

Zondag 18 mei 2014:
Wie dichtbij huis de bioscoop wil bezoeken kan a.s. woensdag 21 mei om 20.00 uur terecht in de Ruchte waar het balkon weer veranderd in een echte filmzaal.,
Dit keer draait er de Nederlandse film Het Diner. Dit is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Herman Koch.
De broers Lohman, Serge, politicus in race naar premierschap en Paul, een mislukte geschiedenisleraar, nu huisman, gaan met hun vrouwen Babette en Claire uit eten. Er wordt over alledaagse dingen gepraat, maar de spanning is voelbaar. Ze mijden het onderwerp waarvoor ze eigenlijk bij elkaar zijn gekomen: de kinderen. Die hebben iets vreselijks op hun geweten, wat hun toekomst kan verwoesten. Maar wie weet wat en hoe ver ga je als ouder om je kind te beschermen? Deze film uit 2013 is geregisseerd door Menno Meyjes. De cast bestaat uit: Reinout Bussemaker, Kim van Kooten, Daan Schuurmans, Thekla Reuten, Jacob Herwig.
Kaartjes voor de film Het Diner: aan de kassa € 6,50 per kaartje; bestel je kaartjes vooraf via internet dan ontvang je 1,50 korting per kaartje: Een filmkaartje kost dan nog maar € 5,-! Het is voortaan ook mogelijk om een voorkeursplaats in het ‘filmtheater’ vooraf te kiezen op de website. www.deruchte.nl
 Zondag 18 mei 2014:
De KBO Lierop heeft sinds kort een eigen website. Voor geïnteresseerden verwijzen wij graag hiernaar door. Natuurlijk is de site ook te bereiken via de link ‘verenigingen’ op slaponline.
 


 

Zaterdag 17 mei 2014:
Vorige week is het weer belangengroepvergadering geweest. Normaliter worden de notulen enkele dagen voor de nieuwe vergadering gepubliceerd. Dit is echter vanaf nu veranderd. De notulen zullen voortaan zo snel mogelijk na de laatste vergadering te lezen zijn op slaponline onder de pagina Belangengroep. Hier kun je overigens ook nog de notulen lezen vanaf 2003!
 Zaterdag 17 mei 2014:
Van Pastoor Jan Zwirs kregen we onderstaand bericht….
‘In de bijlage enige foto’s van het kleurige meubilair dat met de opbrengst van de Kerstcollecte en het Driekoningenzingen is gemaakt voor de kleuterschool in Muara Wahau, Oost Borneo. Ook de elektrische installatie ziet er goed uit! Nogmaals “terima kasih banyak”, heel hartelijk bedankt’.
 


 

Vrijdag 16 mei 2014:
Ook dit jaar gaan we in Lierop weer collecteren voor de landelijke goede doelen.
Vorig jaar is dit mede dankzij uw bijdrage en vele vrijwilligers een groot succes geworden.
Hopelijk gaan we dit jaar hier ook in slagen.
De brieven worden 30 mei weer huis aan huis verspreid.
U kunt op het formulier invullen welk bedrag u aan welk goed doel wilt geven.
Er komen nog een paar Lieropse collectes aan de deur, bv Jantje beton, Fanfare, Scouting. Deze staan dus niet op het formulier!!!!!
Het invulformulier doet u samen met het totaalbedrag contant in de ‘goede doelen envelop’.
Dit gebeurt anoniem, dus u hoeft geen naam te melden.
Deze envelop (dichtgeplakt) wordt door twee collectanten uit Lierop opgehaald. Zij kunnen u een legitimatie laten zien van de “Goede Doelen Week”.
De werkgroep zorgt ervoor dat uw bijdrage op de juiste plek komt.
De resultaten leest u op Slaponline. Wij hopen wederom op uw medewerking.
Alvast hartelijk dank!
Voor vragen: telefoon 0492 331620
 


 

Donderdag 15 mei 2014:
Ondanks het onbestendige weer, waren afgelopen zondag een paar honderd bezoekers naar de Donck gekomen om te genieten van de door Sanne Maas geregisseerde Première van Dik Trom.
Het decor en de spelers waren geheel in Barbie stijl, behalve Dik Trom en zijn vriendjes. Het is een heerlijke voorstelling voor het hele gezin, maar om nou alles te gaan verklappen... nee dat niet. Daarvoor moeten we toch dit en het volgende weekend afreizen om Dik Trom met eigen ogen te aanschouwen! De weersvoorspellingen zijn super. Komt dat zien!
Zie de foto’s en bekijk ook de film en meer informatie HIER.
 


 

Woensdag 14 mei 2014:

 

 

Vrijdag 16 mei a.s. van 19:30 uur tot 21:00 uur is de kampioensreceptie van de SV Lierop. Voorafgaande aan de receptie wordt om 18.00 uur de wedstrijd der kampioenen gespeeld. Het huidige kampioenselftal neemt het immers op tegen het kampioenselftal van 18 jaar geleden. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze wedstrijd en receptie bij te wonen op Sportpark De Renkant!

Na de receptie wordt nog lekker nageborreld! Graag tot vrijdag!

 


 

Woensdag 14 mei 2014:

Van Inge van Bommel kregen we onderstaand bericht....

'Ook de korfbalcompetitie loopt ten einde en met nog twee wedstrijddagen de komende zaterdagen kunnen we wellicht, na de A1, nog een aantal kampioenen verwelkomen!
Allereerst zaterdag de jongste meiden van de korfbalvereniging. Na de eerste wedstrijd helaas te hebben verloren, hebben de pupillen F daarna alle wedstrijden winnend weten af te sluiten. In de stromende regen werd er afgelopen zaterdag van de Treffers in Neerkant gewonnen en dit betekent dat ze a.s. zaterdag, 17 mei, kampioen kunnen worden. Om 9:30 uur spelen ze thuis in Lierop tegen SVSH F1. 
Dus supporters zijn van harte welkom om de speelsters Irene, Femke, Guusje, Anne, Mirte en Janna en niet te vergeten coach Kim Hesius aan te komen moedigen! Mooi weer is ook onderweg dus het belooft een stralende zaterdag te worden! Zet ‘m op meiden!'

 


Dinsdag 13 mei 2014:
A.s. zaterdag 17 mei staat Dearworld in Nirwana. Dearworld werd zo'n vijf jaar geleden opgericht. In de loop van de jaren hebben zij verschillende muzikale paden bewandeld. Live hoor en ervaar je een mix van verschillende stijlen zoals rock, electro, house en pop komen voorbij en neemt de band je mee op een reis door de jaren 80, tot ergens in de verre toekomst!.. Are you ready to dance?!
Dearworld heeft inmiddels al een geduchte live-reputatie opgebouwd. Zo waren zij afgelopen jaar nog te zien op festivals als Paaspop, Nirwana Tuinfeest, FestyLand, 7th Sunday en Zwarte Cross. Ook waren zij regelmatig te gast bij 3FM. En nu is daar dus het langverwachte debuutalbum, dat werd opgenomen met producer Wouter Budé en gemixt door topproducer Howie Beno (o.a. Tom Jones, Depeche Mode en Blondie). Vanaf nu knalt DEARWORLD dus niet alleen op het podium, maar ook in je huiskamer, auto EN op de dansvloer snoeihard uit de speakers!!
Aanvang: 20:00 uur - Entree: € 5 voor leden en € 6 voor niet leden. - Tickets: www.nirwana.nl.


Dinsdag 13 mei 2014:
Van de Vrienden van de Koepelkerk kregen we onderstaand bericht….
‘Op zaterdag 31 mei houden de Vrienden van de Koepelkerk hun voorjaarsbijeenkomst. Een persoonlijke uitnodiging voor de leden is onderweg. Bovendien kunt u deze ook vinden op onze site.
Voor hen die belangstelling hebben voor de te veilen kavels kan HIER terecht’.


Dinsdag 13 mei 2014:
Van Ferd Raaijmakers kregen we onderstaand bericht….
‘Ik ben nu ruim 62 jaar en ik ben van plan nog minimaal 3 jaar door te werken. Tijd ook om aan opvolging te denken. Nu wil ik eerst een halve dag minder in de praktijk aanwezig zijn. In de loop van de jaren zal ik dan geleidelijk aan minder gaan werken.
Sigrid van Otterdijk zal voortaan vanaf 15 mei op donderdagmorgen de praktijk van mij waarnemen. Ik hoop dat het haar en jullie bevalt’.
Groeten, Ferd Raaijmakers


Dinsdag 13 mei 2014:
Van de organisatie van de jeugdsoos kregen we onderstaand bericht…
‘A.s. vrijdag 16 mei is het weer Nirwana Jeugdsoos voor de leeftijdsgroep 12 t/m 15 jaar. Het thema is ‘Black’ zoals de eerste keer dat het jeugdsoos was en toen was het een super geslaagde avond! Dit gaan we vrijdag natuurlijk over doen. We gaan knallen met dj Basscontrollerz dus kom allemaal vrijdag naar Nirwana Jeugdsoos en heb een onvergetelijke avond!!’


Dinsdag 13 mei 2014:


Het Eurosjopper Festival in Lierop heeft haar programmering rond. In 1,5 maand tijd hebben ruim 100 bands zich aangemeld voor dit populaire festival. Ook dit jaar heeft het festival 2 podia waardoor er plaats is voor maarliefst 30 bands.
Deze bands strijden zoals elk jaar om de prestigieuze Rinus Hurkmans wisseltroffee en kan daarmee een plaats op zowel het Nirwana Tuinfeest als de volgende editie van het Eurosjopper Festival winnen. Ook op het tweede podium wordt gestreden om een prijs.
De winnaar van dat podium wint namelijk een gegarandeerde plek op Eurosjopper 2015 mainstage. Dit jaar is de verplichte cover die de bands moeten spelen van Creedance Clearwater Revival. Traditioneel worden de entreetickets verspreid door de organisatie en door de bands. Inmiddels zijn alle tickets uitgedeeld. Op dit moment zijn ze niet meer via de organisatie te verkrijgen maar wellicht wel nog via bands. Ook dit jaar moeten de tickets eerst geactiveerd worden alvorens ze geldig zijn. Een ticket kost 20 euro en hierbij is de drank inbegrepen. Een ticket aan de dagkassa kost 30,-. Eurosjopper Festival vindt plaats op zaterdag 21 juni a.s. aan het Piet Cortoomswegske te Lierop.
Hieronder de bands die uitverkoren zijn om te spelen op het Eurosjopper Festival. De volgorde wordt zoals elk jaar geloot bij aanvang van het festival.
Mainstage:
Ohlsen / Daybreak 52 / Agitiator / Voltage / Sunday Zombies and the Brain / Rebuilding Memories / The last indian summer / Precise Patchwork Band / An Illusion / Dishonor in war / Lucy Paul / Immerlau / Maas / Repillians / Prinz Klauz
Rock ’n Roll Supportstage:
De zondagamateurs / Big ritch and the blacksmith company / Shed / Black label / M*A*M / Convernator / Fowler / Plastic Soul / Cloudmen / Two days left / 90 day Jane / Badger / In the Attic / Dada’s troos.
Alle tickets zijn reeds vergeven en in omloop. Probeer er een te bemachtigen en ben erbij!
Eenmaal een ticket bemachtigd? Activeer het dan direct via: www.eurosjopper.nl/activeren.htm. Een ticket is pas geldig als het is geactiveerd. Let wel op! Er worden meer kaarten uitgedeeld dan dat er op het veld kunnen. Wacht dus niet af en activeer je ticket zo snel mogelijk! De entree bedraagt 20 euro. Hiervoor krijg je als bezoeker dus 30 bands en de hele dag drank voorgeschoteld!
Meer info: www.eurosjopper.nl - zie ook een interview met de organisatie.


Dinsdag 13 mei 2014:
Van de organisatie van Nirwana Tuinfeest kregen we onderstaand bericht….
‘We hadden al een kleine hint gegeven, maar bij deze zijn ze officieel bevestigd: Papa Roach staat vrijdag 15 augustus als headliner op Nirwana Tuinfeest 2014! Wij zijn zeer trots dat deze Amerikaanse Rockband, bekend van de hits ‘Last Resort’, ‘Between Angels And Insects’ en ‘Scars’, op ons festival zal gaan knallen!
Daarnaast zullen op vrijdag Vandenberg’s Moonkings en Navarone optreden! Vandenberg’s Moonkings is de band van gitarist Adje Vandenberg (gitarist van Whitesnake) en zij hebben onlangs hun eerste album uitgebracht genaamd Moonkings. Ook Navarone heeft een nieuw album uitgebracht: Vim an Vigor. De mannen willen deze maar al te graag aan jullie laten horen!
Nadat eerder al Band of Skulls, de Staat, Mozes and the Firstborn en White Cowbell Oklahoma voor het hoofdpodium én vele andere bands voor het tentpodium op zaterdag 16 augsustus bevestigd waren voegen we nog eens twee namen toe aan deze dag: Big Ritch zal een half uur rauwe blues uit de speakers van de tent laten knallen en An Illusion heeft de eer om de dag te openen. Twee lokale bands met potentie die wij graag de kans bieden om op Nirwana Tuinfeest hun passie te uiten!
Voor meer info en kaarten: www.nirwanatuinfeest.nl

 


 

Maandag 12 mei 2014:

 

 

Ondanks het slechte weer kan de organisatie van het zevende Peteyfest tevreden zijn. Gelukkig waren alle podia overdekt en konden de bezoekers genieten van maar liefst 35 acts op 4 podia. De foto's van Fotozoom getuigen van een prima sfeer. Zie ook het filmpje van Siris.

 


 

Maandag 12 mei 2014:
Van de trainingsstaf van de lagere elftallen, Rob van Seggelen en Wilja Kornuit, kregen wij onderstaand bericht….
Op donderdag 15 mei a.s. wordt de jaarlijkse Piet Slegers wisseltrofee uitgereikt. Deze wordt uitgereikt aan de persoon die in staat was het meeste te komen trainen van de lagere elftallen, zoals de veteranen. Deze wordt na de training in de kantine van SV Lierop uitgereikt. Afgelopen jaar viel deze eer de beurt aan Rens van Lieshout en twee jaar geleden was Albert van Hoof de winnaar.
 Maandag 12 mei 2014:
Gisteren vierden 14 kinderen hun eerste communie in onze Koepelkerk. Om iets voor tienen werden de communicanten en hun ouders door de fanfare opgehaald bij ’t Rendal. Gelukkig was het toen nog droog. De viering was weer net zo mooi en lang als andere jaren, ondanks dat er dit jaar de helft minder communicanten waren ten opzichte van afgelopen jaar. Pastoor Jan Zwirs ging weer op zijn unieke manier voor tijdens deze viering. De communicantjes werden alleen tijdens hun liedjes ondersteund door de ‘backing vocals’ van groep 5. Alles was op twee grote schermen schitterend in beeld gebracht. Dit in beeld brengen geeft veel toegevoegde waarde aan dit soort speciale vieringen. Na afloop van de viering werden de communicanten in de kerk gefeliciteerd en ze kregen daar ook een serenade van de fanfare omdat het buiten weer ‘s regende.
 

 

De kinderen die dit jaar hun eerste communie deden waren vlnr: Lotte Raijmakers, Amke Verberne, Jeri Bekkering, Oscar van der Molen, Sam van Dinten, Teun de Groot, Irene Heiblom, Ries van de Laar, Juul Cuppen, Maik Engelen, Manon Engelen, Teun Linders, Tessa van Loon en Amelia Robak.
 Maandag 12 mei 2014:

 


De geraniums kregen afgelopen zaterdag genoeg water tijdens de traditionele verkoop welke Gilde Sint Antonius Abt op het kerkplein hield. Naast geraniums waren er ook mooie hangpotten en potgrond te koop. Je moet er als gildebroeder wel wat over hebben voor je vereniging, want onder barre weersomstandigheden werden de kraampjes opgezet en bemand. Gelukkig werd er via de huis aan huis bezorgde formulieren flink wat verkocht want om spontaan een bezoek te brengen aan de kraampjes was voor de meeste mensen teveel gevraagd onder deze weersomstandigheden. Zie ook enkele foto’s van Siris.
 Maandag 12 mei 2014:
De gemeente heeft een vergunning afgegeven voor voor een voorziening in Lierop…
Nabij de Koepelkerk staat voortaan iedere dinsdagmiddag van 14.30 tot 18.00 uur Vishandel Marc en Dave De Beer uit Beek en Donk.
Visspecialisten Dave en Marc hebben een waarborg in kwaliteit en een uitgebreid pakket aan vissoorten van o.a. paling, makreel, brasem, forel, kabeljauw en schol. Natuurlijk blijven de warme gebakken vis, zalm of kibbelingen tot de smaakmakers behoren.
 


 

Zondag 11 mei 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie maakte Van Gennip korte metten met plaatsgenoot Jagershuis. Het werd een verdiende 9-1 overwinning. Bij 4-0 schoot Nick van der Sluijs de enige treffer van Jagershuis binnen. Voor Van Gennip scoorden Jan van Moorsel, Chris Filippiniv(2x), Rob Hurkmans (3x) en Guus Berkers (3x). Guus Berkers scoorde een van deze doelpunten snoeihard met het hoofd na een verre uittrap van keeper Lars van Grotel. Scoren met het hoofd komt niet vaak voor in het zaalvoetbal.
Het Zunneke bood goed tegenstand aan Greenco en in deze wedstrijd werd 13 keer gescoord. Greenco won met 5-8. Voor het Zunneke scoorden Harrie Maas (4x) en Jeroen Knoops.
 Zondag 11 mei 2014:
De jeugdactiviteitencommissie van voetbalclub SV Lierop is weer begonnen met de voorbereidingen voor het jeugdstratentoernooi 2014. Het toernooi waar gevoetbald en gekorfbald wordt, zal gehouden worden op dinsdag 3 juni en donderdag 5 juni vanaf 18.30.
De jongste kinderen spelen op de dinsdagavond. Op de donderdagavond zijn de ouderen aan de beurt. Waar precies de splitsing plaatsvindt, is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.
De kosten zijn 1 euro per kind. In de meeste buurten/straten van Lierop zorgen contactpersonen ervoor dat je je bij hen kunt opgeven. Zij zullen binnenkort iets van zich laten horen. Als je geen contactpersoon in de buurt hebt (of je weet het niet zeker) geef je dan bij voorkeur op via mail: petraraijmakers@hotmail.com  of per telefoon bij Toon van den Biggelaar, tel. 0492-331279. We hopen weer op een grote opkomst, zodat we er ook dit jaar weer een mooi toernooi van kunnen maken! Wil je meedoen? Laat het dan voor 18 mei weten.
 


 

Zaterdag 10 mei 2014:
Van Dorien van Loon, Kromvenweg 14 kregen we onderstaand bericht….
Beste redactie,
Graag wil ik een bericht laten plaatsen op slaponline omdat dit bericht zeker ook interessant is voor inwoners van Lierop.
In het kader van de beweeg- en eet je fit week in Someren van 12-16 mei 2014 is er een gratis rondleiding door een diëtiste bij Jumbo, Albert Heijn en Jan Linders. De rondleiding gaat over het maken van keuzes bij gezonde voeding voor kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. Zie hiervoor de flyer.  Hiervoor worden door de GGD nog deelnemers gezocht, want de aanmelding hiervoor loopt helaas niet storm. Het zal zeker een leerzame ervaring zijn die ook nog eens door de supermarkt beloond zal worden.
Dus geef je snel op via secretariaat-gezondheidsbevordering@ggdbzo.nl
 Zaterdag 10 mei 2014:
Wie dichtbij huis de bioscoop wil bezoeken kan op woensdag 14 mei terecht in de Ruchte waar 2 films draaien. Het balkon verandert dan weer voor 1 dag in een echt filmzaaltje.
’s Middag 14 mei om 14.00 uur de kinderfilm: De Muppets.
Als Kermit en de Muppets horen dat hun theater wordt gesloopt, organiseren Gary en zijn marionet Walter een show om zo 10 miljoen dollar in te zamelen voor het theater.
Walter is de grootste Muppets fan ter wereld en hij is met zijn beste vrienden Gary en Mary op vakantie in Los Angeles. Hij ontdekt het slechte plan van de rijke oliemagnaat Tex Richman om het Muppet theater te sluiten en er een olieplatform van te maken. Er is 10 miljoen dollar nodig om het theater uit de handen te redden van de oliebaron. Walter, Mary en Gary willen Kermit helpen om de Muppets weer bij elkaar te brengen. De Muppets zijn ondertussen ieder een eigen leven gaan leiden. Fozzy treedt nu op bij het Reno casino Tribute Band de Moopets, Miss Piggy is een plus-size fashion editor bij Vogue Paris, Animal is in een kliniek in Santa Barbara om zijn zelfbeheersing onder controle te krijgen en Gonzo is een zeer bekende loodgieter geworden.
Kinderfilm in de Ruchte: (kassa/online) € 4,50 één begeleider (per 4 kinderen) gratis. Kaartjes bestellen kan vooraf via de website van de Ruchte.
‘s Avonds om 20.00 uur de film: Elle s’en va.
Bettie (Catherine Deneuve) is begin 60, woont met haar moeder en staat elke dag in haar restaurant dezelfde gerechten aan dezelfde gasten te serveren. Wanneer ze beseft dat zowel haar loopbaan als liefdesleven anders zijn verlopen dan gepland, stapt ze in haar auto en slaat ze op de vlucht. Tijdens haar reis door Frankrijk beleeft ze avonturen waar ze niet meer van durfde te dromen en brengt ze tijd door met haar kleinzoon die ze voorheen zelden zag. Ze voelt zich vrijer dan ooit en ontdekt wat er werkelijk aan haar leven ontbreekt.
Kaartjes: aan de kassa € 6,50 per kaartje bestel je kaartjes vooraf via internet en ontvang 1,50 korting per kaartje: Een filmkaartje kost dan nog maar € 5,-! Het is voortaan ook mogelijk om uw gewenste plaats in ons ‘filmtheater’ vooraf te kiezen op onze website www.deruchte.nl 
 Zaterdag 10 mei 2014:

 


Mannenkoor A Capella is uitgenodigd om met Moederdag, zondag 11 mei, de H. Eucharsitieviering van 09.30 uur in Ommel op te luisteren. Naast de vaste- en wisselende gezangen, zullen er ook Marialiederen worden gezongen.
 


 

Vrijdag 9 mei 2014:

 


A.s. zondag 11 mei gaat de door Sanne Maas geregisseerde voorstelling DikTrom in première in natuurtheater de Donck. Zie hier de aankondiging op film en kijk ook voor meer informatie HIER.
 Vrijdag 9 mei 2014:
A.s. zaterdag 17 mei is de voorstelling ‘De Aap’ van Franz Kafka te zien bij Buiten en Zo, Kerkenhuis 7. De voorstelling begint om 21.00 uur. Het betreft een actueel verhaal over onvrijheid. Al vanaf 1998 maakt Stichting Carte Blanche voorstellingen die vaak aanleiding geven tot discussie over de kwaliteit van leven.
De maatschappelijke verontwaardiging van de verstandelijk gehandicapte vastgeketende jongen Brandon was zo groot dat dit de aanleiding vormde voor deze solovoorstelling van theatermaker Stefan Jung, ‘Bericht voor de academie’ of ‘De aap’ van Franz Kafka.
Kafka schreef het verhaal in 1919, een periode van crisis in de geschiedenis waarin het fascisme en antisemitisme in opkomst waren en hele bevolkingsgroepen een goed heen komen moesten zoeken voor het aanstormende geweld.
'De Aap' vertelt het verhaal van een gewonde en gevangen genomen aap vanaf de tijd dat hij opgesloten zit in een te nauwe kist, tot aan het moment dat hij mens is geworden en triomfen beleeft in theater, waar hij optreedt als een van de sensaties van zijn tijd: de mens geworden aap.
De voorstelling is opgedragen aan al die mensen die worden gedwongen om in onvrijheid te leven en aan mensen die de pijn van die onvrijheid niet meer kunnen en willen verdragen, zich aanpassen en de gedaante van hun beulen en oppassers aannemen.
Reserveren kan via www.carteblanche.nu/agenda
 Vrijdag 9 mei 2014:
Binnenkort beginnen wij weer met het regelen van vrijwilligers die mee willen helpen op het Nirwana Tuinfeest 2014.
Het Tuinfeest zal dit jaar plaatsvinden in het weekend van 15-16-17 augustus. De mensen die de afgelopen jaren mee hebben geholpen als vrijwilliger kunnen sowieso een telefoontje verwachten, maar wij zijn ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Wij zoeken mensen die achter de bar kunnen staan, mensen die bij de ingang tickets kunnen scannen en bandjes om kunnen doen, mensen in de bonnenverkoop en mensen die willen helpen tijdens de kindermiddag (die altijd op zondagmiddag plaatsvindt). Vooral voor de zondag zijn wij op zoek naar vrijwilligers, maar ook op andere dagen is hulp van harte welkom. Bijkomende leuke actie: vrijwilligers die meewerken op de zondag, krijgen een gratis kaartje voor een andere dag naar keuze!
Wil jij ons graag komen helpen? Stuur dan een mailtje met je naam, leeftijd en telefoonnummer naar lonnekevs@hotmail.com.
Je hoort dan snel iets van ons. Groetjes Efrie vd Heuvel, Sanne vd Bogaard, Anne Hesius en Lonneke van Seggelen
 


 

Donderdag 8 mei 2014:

We kregen weer een familiebericht binnen. Dit keer een geboorte. Kijk maar op de pagina Familieberichten.

 


 

Donderdag 8 mei 2014:
Morgen, vrijdag 9 mei, is er in café Nel van Oosterhout een live optreden op groot beeldscherm van The Rolling Stones op Glastonbury Festval 2013. Aanvang 21.00 uur. Zie voor meer info HIER.
 Donderdag 8 mei 2014:

 


Een welkomstbord in het centrum van Lierop staat er nu al weer een tijdje. Het is gerealiseerd onder de vlag van IDOP Lierop en is vooral bedoeld voor toeristen die ons dorp bezoeken. Op het bord staan het fiets- en wandelroutenetwerk aangegeven en ook de horecazaken en toeristische trekpleisters zijn duidelijk in beeld gebracht. Meer toeristische informatie is te verkrijgen bij de SPAR.
 Donderdag 8 mei 2014:

 


In verband met Moederdag iets later dan afgelopen jaren, wordt op zondag 25 mei a.s. de jaarlijkse bedevaart naar Ommel gehouden voor ieder die wil. Je moet er wel vroeg voor op (5.00 uur vanaf Kerkplein) maar dat is goed voor de voldoening die je er achteraf van hebt. Als marsleider zal Ferd Raijmakers wel weer de kortste weg naar Ommel en terug weten, ondanks zijn afwezigheid afgelopen jaar. Gebruikelijk wordt er ook nog genoten van een ontbijtje na de dienst in Ommel. Zie ook het affiche.
 Donderdag 8 mei 2014:
Op woensdag 14 mei a.s. om 19.30 uur is de jaarlijkse Mariaviering van de KVO in Ommel. Om tien voor zeven verzamelen bij de kerk voor de dames die er mee naar toe willen fietsen. Na afloop is er koffie met gebak in zaal Eijsbouts in Ommel.
 


 

Donderdag 8 mei 2014:

 

 

De poes van de familie van Kessel uit de Offermansstraat zat al sinds dinsdagavond op de nok van het dak van de familie Bekx. Nadat enkele vogels gisteren de kat begonnen te pikken werd besloten om de brandweer te bellen. Deze kwam met een hoogwerker en stelde de eigenaresse in staat om zelf de kat uit de benarde positie te bevrijden. Zie enkele foto's (foto's Peter van Schalen).

 


 

Woensdag 7 mei 2014:

 


Het WK voetbal staat voor de deur en dus is er weer de mogelijkheid om de uitslagen van de wedstrijden te voorspellen en er wellicht iets leuks aan over te houden. De Lierhup WK Pool is er weer en iedereen is vrij om mee te doen. Het inschrijfgeld per formulier bedraagt €5,- en je mag zoveel formulieren invullen als je wilt. De gehele inzet word als prijzengeld uitgekeerd.
Je mag het formulier uitprinten en invullen en in de brievenbus gooien bij Harrie Gubbels (Florastraat 27) met het geld erbij of overmaken op NL02 RABO 0128 8953 65. Of je vult het formulier digitaal in en mailt het weer terug naar hem. Succes en tot ziens bij de eerste wedstrijd van Nederland in de WK tempel van Nellie en Wim.
Download hier het wedstrijdformulier.
 Woensdag 7 mei 2014:
Van Carien van Eijden kregen we het verzoek onderstaand bericht te plaatsen….
‘Woensdag 2 juli van 19.30 tot 21.00 uur wil Onis Vrijwilligerscentrale graag eenmalig in gesprek met bestuursleden en uitvoerende vrijwilligers van verenigingen en vrijwilligersorganisaties uit alle sectoren in Asten en Someren. Zij doet dit om te horen waar vrijwilligers in hun eigen praktijk tegenaan lopen, hoe men succesvol vrijwilligers werft, welke vragen er leven over inzet van vrijwilligers die extra begeleiding nodig hebben, over gewenste deskundigheidsbevordering en om te horen hoe het vrijwilligersveld over inzet van verenigingen in de zogeheten participatiesamenleving denkt. Kortom een breed gesprek over het vrijwilligerswerk nu en in de toekomst.
Bent u bestuurlijk of uitvoerend vrijwilliger bij een vereniging of stichting en wilt u eenmalig meepraten, mail of bel dan naar Onis Vrijwilligerscentrale, Carien van Eijden: c.vaneijden@oniswelzijn.nl  - (0493) 44 12 56’.
 Woensdag 7 mei 2014:
Van Huub van den Eikhof kregen we onderstaand bericht….
‘De jaarlijkse de schietwedstrijden ten bate van KansPlus afd. Asten/Someren” hebben het mooie bedrag van 600, = euro opgeleverd. Dit jaar was het de 34e keer dat de vier Groot-Somerense gilden Sint Joris, Sint Lambertus, Van Sint Antonius Abt, Onze lieve Vrouw van de Zeven Weeën en Sint Joris Asten geld inzamelde voor KansPlus (voorheen het Zorgenkind) Asten/Someren. De winnaars van deze liefdadigheidswedstrijden zijn: Erekampioen: John van der Vleuten Someren-Dorp; Kampioen: Ad Vlemmix Lierop, John van der Vleuten Someren-Dorp; Vrije Hand: Ad Vlemmix Lierop; Viertal: Gilde Joris Someren met de schutters Sjan Vossen, Patricia Vossen, Huib Vossen en John van der Vleuten; Senioren: Thieu Knapen Someren-Eind; Puist: Harm Sleegers. Verdere resultaten de Roovere schutters zijn: Vrije Hand 6e Guus van de Ven; Puist: Jan van Seggelen, Henk Berkers, Thieu Scheepers. Personeel: 3e Ad Vlemmix.
 


 

Dinsdag 6 mei 2014:
Morgen, woensdag 7 mei, is er weer een belangengroepvergadering in de Vurherd. Aanvang 20.00 uur. De notulen van de vorige vergadering zijn te lezen op de pagina van de belangengroep op slaponline. Ook de agenda van de vergadering is daar te lezen.
 Dinsdag 6 mei 2014:

 


Van Willy Manders van Scouting Lierop kregen we onderstaand bericht en foto….
We zijn afgereisd naar Rotterdam om daar mee te doen aan de jaarlijkse MUDRUN. De dames van de scouts hebben veel lol gehad, dat kun je wel zien. Rennen door modder en bossen is natuurlijk niet vreemd voor de scouts. Ons stamlid B100 (Koen H) wist als eerste over de finish te komen op de lange afstand. Het was voor iedereen een geslaagde dag.
Meer foto's op de site www.scoutinglierop.nl
 Dinsdag 6 mei 2014:

 


Van de Tuinfeestorganisatie kregen we onderstaand bericht….
De Britse rockband Band of Skulls komt naar Nirwana Tuinfeest 2014! Daarnaast hebben we drie nieuwe namen voor de ‘tribute’ zondag: Def Americans (Johnny Cash), Paul de Munnik tribute to Neil Diamond, en Johnny D. is Back (Fatal Flowers). Ook de eerste namen voor het tweede podium zijn bekend!
Met Band of Skulls is de vierde naam voor de zaterdag van Nirwana Tuinfeest 2014 bekend. De band bestaat sinds 2004 en heeft op 31 maart 2014 hun nieuwe album ‘Himalayan’ uitgebracht. We zijn dan ook trots dat deze Britten na het indrukwekkende en weergaloze optreden op Paaspop eerder dit jaar nu op het podium van Nirwana Tuinfeest zullen gaan vlammen!
Via de site was het reeds aangekondigd: Nirwana Tuinfeest krijgt dit jaar een tweede podium! Op dit podium bieden wij de kans aan de misschien voor jullie nog onbekende bands. Voor de zaterdag zijn in ieder geval de volgende namen bekend: Red Sheeran, Poor John, Jones, Dos Paulos, Catslappin’ Chrissy en Hillbilly Hayride!
Naast de online voorverkoop die al een tijdje loopt is het vanaf 5 mei mogelijk om tickets te kopen bij de lokale voorverkoopadressen: Spar Verhoeven (Lierop), Fun8 Games (Someren) en Cafetaria ’t Stationneke (Asten). Overal kan met cash of pin betaald worden. Ook voor het optreden van Mainstreet, de dag voor Nirwana Tuinfeest, zijn tickets verkrijgbaar bij de lokale voorverkoopadressen.
Houd onze website en social media goed in de gaten, want op korte termijn zullen er meer namen bekend gemaakt worden! Zie ook www.nirwanatuinfeest.nl
 Dinsdag 6 mei 2014:
De opbrengst van de Vastenaktie 2014 is € 2469,86. De opbrengst gaat naar Pater Mervin (Heeze) van de Indiase Priester Missie Orde. Het geld wordt gebruikt voor het realiseren van een opvanghuis voor arme kinderen in Bonakal, India. Met dank aan de collectanten en aan alle gulle gevers!
 Dinsdag 6 mei 2014:

 


Pedagogisch Centrum en erkende zorgboerderij D’n Hoef aan de Vaarsehoef viert op 18 mei officieel het tienjarig bestaan. Die viering heeft een besloten karakter.
Van 10.30 tot 11.30 uur wordt het officiële gedeelte gehouden, waarna er gelegenheid is om te feliciteren en aan speciale workshops deel te nemen.
’s Middags worden de feestelijkheden voortgezet, waarbij de hoofdrol is weggelegd voor de kinderen en jong volwassenen waar het uiteindelijk om draait.
 


 

Maandag 5 mei 2014:
Van Hilke van Lieshout kregen we onderstaand bericht….
‘Heb jij dinsdag 27 mei gala van het Varendonck Collega? En wil je een mooie en professionele avond make-up’?
Neem dan contact op met mij! 06 27827020 of Hilkevlieshout@hotmail.com
 Maandag 5 mei 2014:
In de maanden mei, juni en juli kan op inlandse eikenbomen de eikenprocessierups voorkomen.
Contact met de beharing van deze rupsen kan klachten veroorzaken als jeuk, huiduitslag en/of irritatie aan ogen of luchtwegen. Op plaatsen waar veel ongemak van brandharen is, probeert de gemeente op milieuvriendelijke wijze de plaag zo vroeg mogelijk te bestrijden. Er is geconstateerd dat de rupsen uit zijn gekomen.
Om de overlast zoveel mogelijk te beperken is er inmiddels begonnen met de bestrijding van de rupsen. Er wordt gespoten met een biologisch middel (bacterie preparaat) dat geen schade veroorzaakt voor de volksgezondheid maar bij sommige mensen een allergische reactie kan veroorzaken. Als u ziet dat er bestreden wordt en u bent te voet of met de fiets, wordt geadviseerd onder de spuitnevel vandaan te blijven. De nazorg van deze bestrijding zal tot ongeveer half juli aandacht vragen. Er wordt bestreden langs verharde wegen en incidenteel langs zandwegen.
Bestrijdingsoverzicht wegen en plaatsen in Lierop:
Achterbroek, Berkeindje, Broekkant, Heesvenstraat, Herselseweg, Kromvenweg, Kerkenhuis, Laan ten Boomen, Lieropsedijk, Lungendonk, Mierloseweg, Oude Gorenweg, Phillipsbosweg, Scouting terrein Lierop, Somerseweg, Steemertseweg, Vaarsehoef, Vaarsehoefweg, de Wertstraat.
Sinds vorig jaar wordt ook op druk recreatieve plaatsen in bos- en natuurterreinen de eikenprocessierups bestreden.
De gemeente blijft alert op de aanwezigheid van rupsen in eikenbomen en stelt uw meldingen op prijs. Ziet u processierupsen in bomen op straten die hierboven niet vermeld zijn óf zitten er rupsen in eikenbomen nabij uw inrit of het terras van uw woning? Neem dan contact op met de gemeente Someren, tel. 0493-494888. Deze rupsen worden dan weggebrand.
Voor meer informatie over de processierupsen kunt u kijken op www.vlinderstichting.nl  en voor meer informatie over gezondheidsklachten kunt u kijken op www.ggd.nl
 


 

Zondag 4 mei 2014:
In de hoofdklasse van de zaalvoetbalcompetitie stond in de wedstrijd tussen Bij Willem en EduContract alleen de eer van een overwinning op het spel. Matchwinnaar werd Ruud van den Hurk die met 3 doelpunten alle treffers van EduContract op zijn naam bracht. Bij Willem wist daar twee treffers tegenover te stellen.
In de eerste klasse deed Acfis er alles aan om tegen Jagershuis te winnen. Dat gebeurde ook in een aantrekkelijke wedstrijd. Acfis kwam halverwege de wedstrijd op een 3-0 voorsprong. Rond de 20e minuut leek het er even op dat Jagershuis een offensief zou beginnen maar verder dan een doelpunt van Bas van den Wittenboer kwamen ze toen niet, 3-1. Met nog 5 minuten te gaan kwam Acfis op 4-1. De laatste treffer van de wedstrijd was voor Jagershuis en kwam van de voet van Ronald Hikspoors, 4-2. Voor Acfis is nu afwachten wat Centersnacks doet.
Topparty moest minimaal 1 punt halen om zeker te zijn van nacompetitie. Of de zenuwen meespeelden is niet bekend, maar feit is wel dat degradant Breukers een moeilijke tegenstander was. Twee keer kwam Topparty op voorsprong en evenzovele keren kwam Breukers terug. Het werd uiteindelijk 2-2, voor Topparty voldoende voor de nacompetitie. Voor Topparty scoorden Dirk Hesius en Tom van Lieshout.
Lange tijd zag het er naar uit dat Van Zoggel 2 de wedstrijd tegen ’t Zunneke winnend zou afsluiten. In de 8e minuut kwam het op 1-0. Beide teams kregen volop kansen om te scoren. Dit lukte ’t Zunneke pas in de laatste 4 minuten van de wedstrijd. Treffers van Harrie Maas en Geert Filippini bezorgden ’t Zunneke de volle winst, 1-2.
 


 

Zaterdag 3 mei 2014:

 


Van de PR-commissie van de fanfare kregen we onderstaand bericht…
‘Komt allen vanavond, zaterdag 3 mei, naar de Vurherd voor een gezellige avond! Hebt u zin in een avondje vol muziek en gezelligheid? Fanfare St. Willibrordus en Seniorenorkest Groot Someren nodigen klein, groot, jong en oud uit om te komen luisteren naar het uitwisselingsconcert dat vanavond plaatsvindt. Dit is uw kans om te genieten van een drankje onder het genot van de muzikale klanken gespeeld door zowel jong als oud. U bent van harte welkom vanaf 20.00 uur in gemeenschapshuis de Vurherd in Lierop. Tot dan!
 Zaterdag 3 mei 2014:
Door geschuif met programmanummers is Lidy van de Ven van de Aspergehof gisteren niet te zien geweest in de aangekondigde aflevering 219 maar in aflevering 220 van ‘De Makkelijke Maaltijd’ in 24Kitchen. Voor de liefhebbers verwijzen we graag naar de herhaling van dit programma op maandag om 8.30 uur en 13.00 uur. Zie ook www.24kitchen.nl.
 Zaterdag 3 mei 2014:
Rijkswaterstaat voert in de nachten van 3 tot en met 10 mei onderhoud uit aan de A67.
Tijdens deze werkzaamheden is de A67 op verschillende trajecten afwisselend afgesloten voor het verkeer. Rijkswaterstaat verwacht hierbij nauwelijks verkeershinder.
Hieronder de werkzaamheden die invloed kunnen hebben op het verkeer rondom Lierop en Asten:
De A67 is dicht van knooppunt Leenderheide tot afrit 38 Helden, in de richting van Venlo, van:
- woensdag 7 mei 21.00 uur tot donderdag 8 mei 5.00 uur
- donderdag 8 mei 21.00 uur tot vrijdag 9 mei 5.00 uur
- vrijdag 9 mei 21.00 uur tot zaterdag 10 mei 6.00 uur
Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid.
Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.
Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl  of www.vananaarbeter.nl  of bel de gratis informatielijn 0800-8002
 


 

Vrijdag 2 mei 2014:

 


We lazen het op Siris….
‘Gisteren werd in het gemeentehuis van Someren door wethouder Guido Schoolmeesters de eerste toewijzing van een starterslening overhandigd aan Nick Maas uit Lierop. Mede door de starterslening is het Nick (20) gelukt om een woning te kopen aan de Hoogertstraat in Someren-Noord.
Een bouwwens hebben, of dit nu een nieuwbouwwoning, bestaande woning of bedrijfsgebouw is, is één. Maar het moet natuurlijk ook uitvoerbaar en verantwoord zijn. De gemeente Someren helpt mensen daarbij door het aanbieden van twee regelingen: erfpacht en de starterslening.
In geval van erfpacht kan iemand een kavel bebouwen alsof het zijn eigendom is. Hij betaalt hiervoor per jaar 4% van de uitgifteprijs, de zogenaamde canon. De grond is en blijft daarbij in bezit van de gemeente. Erfpacht wordt voor bedrijfskavels al in meerdere gemeenten als mogelijkheid aangeboden. Het feit dat Someren de regeling ook aanbiedt voor woningbouw is nieuw en daarmee uniek in de regio.
Een starterslening is een lening voor een eerste koophuis. Deze overbrugt het verschil tussen de prijs van de wenswoning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen.
De gemeente Someren leent het geld onder de volgende voorwaarden:
- de maximale koopprijs van de woning (nieuwbouw of bestaand) is (tot 1 juli 2014) € 290.000 (NHG-norm),
- het maximale leenbedrag is 20% van de NHG-koopgrens (tot 1 juli 2014 dus € 58.000),
- de eerste drie jaar betaal je geen rente en geen aflossing. Daarna wel, mits je inkomen toereikend is.
- de hypotheek is 15 jaar rentevast, looptijd maximaal 30 jaar’.

Zie ook het filmpje van Siris.
 Vrijdag 2 mei 2014:
Voor de tweede keer in zeven jaar verhuist het Lieropse festival Peteyfest naar een nieuw terrein. De komende editie op zaterdag 10 mei vindt daardoor niet meer plaats aan de Oude Goorenweg, maar aan de Steemertseweg, een stuk centraler, minder drassig en beter bereikbaar.
Wat begon als een klein feest, is in zeven jaar uitgegroeid tot een vaste prik op de agenda van menig festival liefhebber. Peteyfest is een vooruitstrevend festival met een goed oog voor de acts van morgen. Van morgen? Jazeker! Acts die op Peteyfest hebben gestaan zijn vaak in de jaren, soms zelfs maanden daarna te vinden op de grootste dance- en popfestivals!
Dit jaar verdubbelt het aantal stages naar maar liefst 4 stuks. Waar veel festivals kiezen voor nóg grotere stages, kiest Peteyfest juist voor intiem. Doe maar gewoon, om het ULTIEME festival gevoel mee te geven!
Zie voor meer info de pagina op Facebook, https://www.facebook.com/peteyfestival   Twitter en website. Zie ook intervieuw Harrie van Horik met Martijn vd Einden.
 


 

Donderdag 1 mei 2014:
Van de organisatie van de Dienstenveiling kregen we onderstaand bericht…
‘Wie helpt ons aan de laatste 15 diensten?
Op zaterdag 31 mei organiseert Gilde Sint Antonius Abt een dienstenveiling in het kader van de Kring Gildenfeesten die dat weekend in Lierop georganiseerd worden.
De opbrengsten van de dienstenveiling komen via de Vrienden van de Koepel geheel ten goede aan het Kerkgebouw.
Samen met het Kerkbestuur is besloten om geld in te zamelen voor de restauratie van het Kruis wat voor in de Kerk hangt.
Op de link “dienstenveiling” links op deze site zie je welke diensten tot nu aangeboden zijn: we hebben al 41 diensten ontvangen die we gaan veilen.
Heb je ook een leuk idee voor een dienst?
Wil je ook een dienst aanbieden, persoonlijk of met een vereniging, of met een kaartclub of een elftal, geef je dienst door aan Jan Bekx, Offermansstraat 29 of j.bekx@bibliotheekdommeldal.nl
Wil je kijken welke diensten er op dit moment zijn om een idee te krijgen?
http://www.sintantoniusabtlierop.nl/kringdag2014/dienstenveiling.htm : of in het linkerrijtje van slaponline: dienstenveiling.
Op deze pagina kun je ook een digitaal formulier invullen en opsturen en samen met alle Lieropse inwoners gaan we voldoende baten bij elkaar halen om de restauratie van het Kruis te betalen’.
 Donderdag 1 mei 2014:
We kregen weer een familiebericht. Frits en Koos van Vaalen-Kuijpers vieren nl op 10 mei a.s. hun gouden huwelijksfeest. Zie de kaart bij de familieberichten….
 Donderdag 1 mei 2014:
Aanstaande zaterdag 3 mei vanaf 9.00 uur wordt er weer door diverse verenigingen gebruikte kleding en schoenen opgehaald in de gehele Gemeente Someren. Je kunt de kleding en schoenen het hele jaar door ook kwijt bij Wim vd Eijnden, Otterdijkseweg 5 in de veldschuur op de aanhanger.
 


 

Woensdag 30 april 2014:

Komende zondag, 4 mei, wordt het fantastische seizoen van de SV Lierop afgesloten met d'n Afsluiter.

Er is deze middag weer van alles te doen met o.a. een DJ en de uitreikingen van de Gouden Bal, Gouden Schoen en Toto. Reden genoeg om te blijven 'plekken' op het sportpark. Iedereen is welkom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Woensdag 30 april 2014:

 


Van Lidy van de Ven kregen we onderstaand bericht….
‘Aanstaande vrijdag (2 mei) zijn wij te zien bij 24-Kitchen in aflevering 219 van ‘de Makkelijke Maaltijd’.
Rudolph zal hierin koken met onze asperges. In de uitzending van 8.30 en 13.00 uur ben ik aan het schillen gezet en vertel ik iets over asperges. In de uitzending van 17.00 uur (aflevering 220) kookt hij een ander gerecht met onze asperges. De uitzendingen zijn ook nog terug te zien via www.24kitchen.nl.
 


 

Woensdag 30 april 2014:

Nog meer 'Lierops volk' op de landelijke TV.

O.a. Wil Maas was gisteren te zien in RTL Boulevard met haar linedanceclub als slot van het item over het songfestival. Wie het nog 'n keer wil bekijken kan HIER terecht (ergens tussen de 3e en 5e minuut).

 


 

Dinsdag 29 april 2014:

 


Neerlands bekendste Nederbietband The Kik staat op 3 mei a.s. in Nirwana. De band brengt op 25 april haar tweede langspeler uit. De titel van de nieuwe plaat is simpelweg Twee. Het album is de opvolger van het in 2012 verschenen Springlevend, met daarop onder andere de hit Simone.
De afgelopen twee jaar toerde de band langs clubs en festivals en deed onder meer Lowlands en Parkpop aan. Begin januari begeleidde The Kik hun muzikale held Boudewijn de Groot tijdens een eenmalig hommage-concert tijdens Noorderslag in Groningen, met medewerking van ondermeer Tim Knol, Janne Schra en The New Cool Collective.
Op 1 mei wordt het album officieel gepresenteerd in de nieuwe zaal van Paradiso in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Twee dagen later is Nirwana aan de beurt om het nieuwe album te laten horen.
Tickets zijn online te bestellen via www.nirwana.nl  - Voorprogramma: The Shed (regionaal). Aanvang: 20:00 uur - Entree: € 8 voor leden en € 9 voor niet-leden
 Dinsdag 29 april 2014:
Wie tegenwoordig een kijkje wil nemen in een kerkgebouw, komt doorgaans bedrogen uit. De meeste kerkbesturen zijn er uit veiligheidswegen noodgedwongen toe overgegaan hun deuren te sluiten en ze alleen te openen als er vieringen plaatsvinden. In Lierop wordt - al vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw - hierop een uitzondering gemaakt. Om belangstellenden een kans te geven het uitzonderlijke en gave interieur van de koepelkerk te bekijken, worden de deuren van de Lieropse kerk iedere zaterdag- en woensdagmiddag van 14 mei tot en met 12 september van half twee tot vijf uur opengesteld. Er zijn vrijwilligers aanwezig die u graag meer willen vertellen over het kerkgebouw, het interieur en haar architect Carl Weber. Een groepsbezoek, ook buiten voornoemde openstelling, kan ook; belt u daarvoor het nummer 0492-331215. Voor een korte historie kijk dan hier…
 Dinsdag 29 april 2014:
Zaterdag 10 mei houdt het Gilde van Sint Antonius Abt Lierop, van 10.00 tot 12.30 uur een vrije verkoop van verschillende soorten geraniums, mooie hangpotten en potgrond op het kerkplein.
 


 

Maandag 28 april 2014:

 

 

De winnaars van het Slaponline Jeu de Boules toernooi, Theo Hurkmans en Harrie Martens, hebben vanavond netjes het zand opgeruimd waarop ze zo succesvol waren. Ze gebruikten hiervoor de splinternieuwe bezems die ze als eerste prijs wonnen.

Namens de organisatie nogmaals iedereen bedankt die bijgedragen heeft aan weer een succesvolle editie.

 


 

Maandag 28 april 2014:
In de tweede klasse van de zaalvoetbalcompetitie kreeg ’t Zunneke maar 4 spelers op de been. Zij verweerden zich krachtig tegen Postel 1 maar ze konden niet voorkomen dat ze met 3-0 verloren.
 Maandag 28 april 2014:
De gemeente is gevraagd om een einde te maken aan de illegale motorcrossactiviteiten in de Herselse bossen in Lierop.
Omdat het terrein al jaren voor motorcrossactiviteiten gebruikt wordt en hiertegen niet eerder is opgetreden is de gemeente niet meer bevoegd om handhavend op te treden. Hierdoor valt het gebruik onder het overgangsrecht.
 


 

Zondag 27 april 2014:

 

 

Koningsdag in Lierop is geslaagd. Het weer was daar natuurlijk mede debet aan. In de morgen scheen het zonnetje volop en om 10 uur stonden de kinderen, hun ouders en andere belangstellenden klaar om aan de oranjetocht te beginnen. Als eerste speelde de fanfare het Wilhelmus tijdens het hijsen van de vlag. Vervolgens trok de oranje stoet, met voorop de fanfare en achteraan de gildes, door de straten aan de oostkant van Lierop. Na aankomst op de Renkant werden de kraampjes ingericht en kregen we een optreden van Lierelarre en de Jeugdfanfare.

Ook werden door de carnavalshoogheden Prins Jos en Prinses Fleur de prijzen uitgereikt van de mooist versierde fiets: Sara van de Loo, Femke Swiggers en Eefke Bollen waren de gelukkigen. Bij de mooiste en origineelste kraam waren Iris van Heugten en Laura van Kessel de winnaars. Het Knuffelraden was voor Janske Bossong en het Snoepraden voor Tessa Kusters. Iedereen vermaakte zich uitstekend en het bleef lang druk.

In de middag was het voor de achtste keer dat het slaponline jeu de boules tournooi georganiseerd werd. Het tournooi was met 64 koppels weer volgeboekt en de reservekoppels moesten noodgedwongen toekijken want niemand viel uit. Het zonnetje liet het steeds meer afweten maar de temperatuur was uitstekend en het bleef wéér droog.

De spanning zat er op de 16 banen goed in en de traditionele gezelligheid van het tournooi was er nu ook weer volop.

Er waren weer volop verrassingen met uitschakelingen en doorgaan naar volgende rondes. Uiteindelijk stond in de finale een koppel dat nog nooit zo over was gekomen (Peter van Stiphout en Wiljo van Seggelen). Hun tegenstanders (Theo Hurkmans en Harrie Martens) wonnen al enkele keren het tournooi en ook nu trokken ze aan het langste eind. Wij feliciteren hen met de overwinning en met hun ‘nieuwe’ prijs: beiden kregen een nieuwe bezem en handveger en blik én natuurlijk een heerlijke slaponline fles wijn.

Tussendoor werd het Goede Doel van dit jaar bekend gemaakt. Dit komt elk jaar pas in beeld nadat het eerste Goede Doel - kosten voor het in de lucht houden van de website slaponline - gedurende het jaar zijn betaald. Het Goede Doel wordt door de spelers en vrijwilligers genomineerd en bestaat uit de inhoud van de kas op de morgen dat het nieuwe jeu de boulestournooi plaatsvindt. Dit jaar was het Goede Doel bestemd voor de extra activiteiten die dit jaar nodig zijn voor het organiseren van de 50e Tour dur Lierup. Een niet meer weg te denken evenement voor de kinderen in Lierop. Sylvia Sijbers mocht de enveloppe in ontvangst nemen.

Zie ook de foto’s van de Oranjemorgen en het Jeu de Boulestournooi.

 


 

Zondag 27 april 2014:

Van Wilma van Lierop kregen we onderstaand bericht….

‘Zaterdagavond hebben aan het eind van de mis van onze pastoor Jan Zwirs , Peter Steenbakkers en zijn zwager Edwin de pelgrimszegen ontvangen bij aanvang van hun fietstocht naar Santiago de Compostella.

Zondag gaan ze vertrekken en ze hopen 24 mei weer terug te zijn. Voor onderweg kregen ze een beschermengeltje mee uit Borneo’.

 

 


 

Zaterdag 26 april 2014:

 

 

Veel succes en plezier vanmiddag

bij het Slaponline Jeu de Boules Tournooi

 

Kom gezellig naar de parkeerplaats bij de Renkant

om 64 koppels in actie te zien

en de bekendmaking van het Goede Doel

 

Deelnemers om 13.00 uur inschrijven.

 

 


 

Vrijdag 25 april 2014:

Een oude boom is geveld. Na een briesje dinsdagavond brak van de niet weg te denken boom bij Jos Coolen een flinke tak af en nu heeft hij het op een van de mooiste dagen van het jaar helemaal begeven toen er een elektrische fiets nogal hard voorbij kwam. Hij was echt 'op'.

 

 


 

Vrijdag 25 april 2014:

 


De baan is weer aangelegd, het podium staat er, de horeca is geregeld en het goede weer is besteld. De tenten er nog op en we kunnen zaterdag ‘aan de gang’. 64 Koppels en nog enkele reserveteams staan te popelen om de eerste ballen te gooien. De aanvang is 13.30 uur. Deelnemers melden om 13.00 uur!!!

 


 

Donderdag 24 april 2014:
Van Truus van Otterdijk kregen wij het verzoek onderstaand bericht te plaatsen….
‘Woonzorgorganisatie de Zorgboog en Onis steunpunt mantelzorg organiseren op donderdag 15 mei 2014 van 19.30 - 21.00 uur een informatiebijeenkomst voor getroffenen van een CVA, diens familie, mantelzorger(s) en belangstellenden in de Meeuszaal in de Ruchte, Laan ten Roode 71 in Someren.
Deze gratis inloopavond wordt verzorgd door verschillende professionals, zoals een ergotherapeut van Zorgboog in Balans, een mantelzorgconsulent van Onis en twee CVA- verpleegkundigen van de Zorgboog die werkzaam zijn in Someren en Asten. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over wat een CVA is , wat de zichtbare en onzichtbare gevolgen kunnen zijn en de impact er van in het dagelijks leven.
CVA - Cerebro Vasculair Accident - betekent ‘ongeluk in de bloedvaten van de hersenen’. Dit kan een hersenbloeding of een herseninfarct zijn. De gevolgen van een CVA kunnen zichtbaar zijn, zoals een halfzijdige verlamming of hoorbaar door spraakproblemen (afasie). Veel gevolgen zijn echter aan de buitenkant niet te zien, zoals karakterveranderingen, vermoeidheid, geheugenverlies en veranderde emoties.
U kunt zich aanmelden (niet verplicht) via email: ruth.kempers@zorgboog.nl  of t.vanotterdijk@oniswelzijn.nl  of bel Onis steunpunt Mantelzorg tel. 0493 441246’.
 Donderdag 24 april 2014:
Van Tonny van de Eijnden en Maria van Bussel kregen we onderstaand bericht….
‘Voor de leden van de K.V.O. is er een Fietstocht op vrijdag 23 mei. Vertrek 1 uur vanaf het kerkplein. Leden krijgen hiervan nog bericht. Hopelijk tot dan’.
 


 

Woensdag 23 april 2014:

 


Van José Joris van kinderdagverblijf PIP kregen we nog onderstaand bericht….
‘Hallo,
Vrijdagmorgen 18 april hebben Marjo en José de kindjes geschminkt als paashaasjes. Voor de kindjes was het erg spannend. Er waren mensen van Siris die foto’s maakten. Rond 11.00u zagen we de paashaas buiten rond lopen en die wenkte dat we naar buiten moesten komen om eieren te zoeken. We hebben samen alle eieren gevonden en die hebben we bij de paasbrunch lekker opgegeten’.
 Woensdag 23 april 2014:
Zaterdag 26 april [Koningsdag] is bij DE SPAR ”de vroege vogelactie”!
De winkel is dan open van 6:00 uur tot 13:00 uur.
Tevens krijg je tussen 6:00 uur en 7:00 uur 10% korting op uw boodschappen en tussen 7:00 uur en 8:00 uur 5% korting.
 


 

Dinsdag 22 april 2014:
Van Frans Neervens kregen we het bericht dat Route 3 van het ophalen oud papier in verband met Koningendag op zaterdag 26 april verplaatst is naar a.s. vrijdag 25 april. Zie ook de agenda/cq fanfarekalender.
 Dinsdag 22 april 2014:

 


Het eerste Koepelkerkconcert op Goede Vrijdag heeft zoals gebruikelijk weer een volle kerk bezoekers getrokken.
Zij hebben kunnen genieten van een bijzonder concert waarin het ensemble Octocant een hoofdrol vervulde. De elf zangers en zangeressen van Octocant onder leiding van de bekende dirigent Lucas Vis brachten een programma waarin het lijden en sterven van Christus centraal stond. Ook het orgelspel door Jannie van Leeuwen-Soethout en de overweging door pastoor Jan Zwirs waren hierop afgestemd.
Octocant is gespecialiseerd in oude muziek, met name uit het tijdperk van de renaissance en de barok en bracht nummers van componisten uit die tijd. Hun zang zorgde een bijna hemels mooie zang waarvan de loepzuivere klanken bijzonder mooi tot hun recht kwamen onder de koepel.
Samen met het orgelspel, de overweging en de samenzang kan gesproken worden van een zeer geslaagd concert dat goed aansloot bij de sfeer van Goede Vrijdag. Getuige het daverend applaus na afloop en de vele complimenten die de organisatie mocht ontvangen, was dit blijkbaar ook de beleving van het publiek! Zie meerdere foto’s die we van Adrie Mennen kregen…
 Dinsdag 22 april 2014:
De voorbereidingen voor het slaponline Jeu de Boules dat a.s. zaterdag op de parkeerplaats van de SV Lierop weer plaats zal vinden zijn in volle gang. Tot donderdag kunnen er nog goede doelen aangemeld worden. Mail dan maar naar frankhurkmans@chello.nl
 Dinsdag 22 april 2014:
Kingsnight vrijdag 25 april is het tijd voor de jaarlijkse 90's Party in Nirwana! Onder het genot van een drankje zullen de hits van DJ NineTies koninklijk vet worden!
Ook wordt op deze avond bekend gemaakt wie in het seizoen van 2013/2014 het beste de groepenwedstrijd heeft georganiseerd! Wordt het nu dan toch Oktoberfist, blijven de mannen van Greenpop Panenki onverslaanbaar of heeft de organisatie van Sponspop voor een spectaculaire verassing gezorgd?
Aanvang: 20:00 - Entree: gratis - Meer info: www.nirwana.nl
 


 

Maandag 21 april 2014:

 

Vandaag vieren Wim en Ria Lemmen-Hofland hun 50-jarige huwelijksdag. Het nieuws uit Lierop wordt volgens hun kinderen in huize Lemmen nog elke dag via slaponline bijgehouden. Wij feliciteren hen met deze mijlpaal. Onder familieberichten is ook nog een trouwfoto te zien, kijk maar.

 


 

Maandag 21 april 2014:

 


We lazen het in het Peelbelang….

In gebied Moorsel in Lierop is het voormalige onderduikerskamp Dennenlust nagebouwd. Leden van heemkundekring De Vonder en Astenaar Gerard Geboers, schrijver van het boek 'Zij woonden een jaar in een bos – 1 augustus 1943-21 september 1944', werkten er twee weken aan.

In het bos in gebied Moorsel is het rustig. Het bos lijkt niet af te wijken van ieder ander bos. Toch is er één groot verschil: hier woonden zeventig jaar geleden ruim dertig onderduikers. Het onderduikerskamp Dennenlust werd in 1943 gebouwd om onderdak te bieden aan Haagse studenten die tijdens de Tweede Wereldoorlog gezocht werden door Duitsers. Op de plek waar het onderduikerskamp volgens Geboers gevestigd was, gingen hij en zeven leden van heemkundekring De Vonder aan de slag. Met houten palen zijn de verschillende kamers van het huis bij het voormalige onderduikerskamp gemarkeerd. De keuken is direct te herkennen. "Hier, bij het stenen oventje, was de keuken", vertelt Geboers, die een boek schreef over het kamp. "Daarvan is het onderste gedeelte origineel. Eronder ligt een betonnen vloer die gevonden werd tijdens het uitgraven. Dat is mijn trots." Geboers kreeg van Jan Been, die er destijds ondergedoken zat, een zelfgemaakte plattegrond. Op basis daarvan is het huis nagebouwd.

Alle informatie en geschiedenis is hier te lezen.
 


 

Zondag 20 april 2014:

 


Van Wim Steenbakkers kregen we het verzoek onderstaand bericht te plaatsen…
‘Bij een vijver, een plas of sloot treft U ze aan: libellen in de mooiste kleuren. Schijnbaar moeiteloos zwevend over het water, van de ene grashalm naar de volgende rietstengel. Soms alleen, in paren aaneen gekleefd.
Een wonderlijk insect waarover U wel eens meer wilt weten.
Dat kan, want IVN Asten-Someren organiseert een libellencursus.
Meer weten? Dat kan via de link naar de informatieposter’.
 Zondag 20 april 2014:

 


Afgelopen vrijdag liepen de kinderen van ’t Rendal hun sponsorloop. Een fotoimpressie is te zien op onze slapgalerij.
 Zondag 20 april 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie trad Educontract op leeftijd aan tegen Postel 2. De gemiddelde leeftijd van de spelers van EduContract was ruim 40 jaar. De jongste, gelegenheidsdoelman Joost Beijers, keepte een uitstekende wedstrijd en hield EduContract duidelijk overeind. Onder bijna constante druk van Postel 2 werd standgehouden en zelfs gescoord. Riny van de Wijnboom en Rick Kusters bleken een rots in de branding te zijn. Bij een 2-0 achterstand redde Postel 2 in de 27e minuut de eer. In de 5e minuut scoorde Joost Beijers met een “blinde” trap vanuit zijn doel de 1-0. Henri van Lieshout maakte er 3 minuten later 2-0 van met een afstandsschot. Na de treffer van Postel 2 bepaalde Wiljan Kornuit (2x) en Henri van Lieshout de einduitslag zelfs op 5-1 voor EduContract. Alle doelpunten van de Lieroppenaren kwamen uit counters tot stand.
In de eerste klasse lieten Centersnacks en Van Gennip een aantrekkelijke wedstrijd zien. In de 13e minuut opende Chris Filippini de score met een strak schot. Enkele minuten later trok Centersnacks de stand weer gelijk. Na enkele pogingen had keeper Lars van Grotel succes in de 22e minuut toen hij met een afstandsschot zijn team de overwinning bracht, 1-2.
Lange tijd werd er niet gescoord bij Roadhoiske tegen ’t Zunneke. In de 18e minuut kwam ’t Raodhoiske op 1-0. Meteen hierna schoot Geert Filippini de gelijkmaker voor ’t Zunneke binnen, 1-1. Met nog 5 minuten te gaan brak Harry Maas door de defensie van Roadhoiske en scoorde de winnende treffer, 1-2.
 


 

Zaterdag 19 april 2014:

 


Onder Familieberichten is weer een geboorte toegevoegd. Kijk maar….
 Zaterdag 19 april 2014:
Wie dichtbij huis cabaret wil beleven kan op vrijdag 25 april terecht in de Ruchte waar de cabaretvoorstelling ‘Geniet er maar van’ van Karin Bruers & Henk van Straten op de planken staat.
Ze vormen samen een onwaarschijnlijk duo. Zo schelen zij twintig jaar, vijf liter tatoeage-inkt en twee borsten. Anderzijds vullen zij elkaar grandioos aan. De één een gerenommeerd cabaretière en aspirant schrijfster (Brigadier oversteekmoeder), de ander een gerenommeerd schrijver (nominatie Libris) en aspirant cabaretier. Twee Brabanders met een grote mond en een klein hartje. Karin en Henk hebben allebei kinderen. Die van Karin inmiddels groot, die van Henk nog gedeeltelijk in de luiers. In hun voorstelling Geniet er maar van (met als bedenkelijke ondertitel: te laat voor geen kinderen) verkennen ze de pieken en vooral ook dalen van hun ouderschap, en dissen zij smeuïgheden op uit hun eigen kindertijd.
Muzikale begeleiding: Björn van der Doelen
Entree: € 17,50 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl , www.deruchte.nl
 


Vrijdag 18 april 2014:
Van Anja Karsmakers kregen we het verzoek onderstaand bericht te plaatsen….
‘Graag willen wij u laten weten dat onze acupunctuurpraktijk in Lierop geopend is!
Onze praktijk bestaat uit twee acupuncturisten, Martine Feith en Anja Karsmakers.
Voor consulten kunt u een afspraak maken op telefoonnummer 0492-330858.
Tijden zijn bespreekbaar. Wij heten u van harte welkom bij Acupunctuurpraktijk Karsmakers en Feith, Herselseweg 17, 5715 PJ Lierop’.
Het nieuwe bedrijf staat tevens bij de Lieropse links.
 


 

Donderdag 17 april 2014:
Afgelopen maandag is de jaarlijks donateursactie van fanfare St. Willibrordus gestart. Alle leden zijn komende week op pad om alle adressen in Lierop te bezoeken voor een vrijblijvende bijdrage. Deze kan in een zakje (evt. dichtgeplakt) meegegeven worden en de bijdrage zal besteed worden aan onderhoud en aanschaf van nieuwe instrumenten. Als dank voor deze bijdrage ontvangt u de uitnodiging voor het pleintjesconcert op 29 juni 2014.
 


 

Woensdag 16 april 2014:

 


Afgelopen maandag werden in Henricushof drie dames gehuldigd door het Rode Kruis. Die drie dames, Thea Cortooms, Tonia Cortooms en Riekske van de Ven, bezoeken al 40 jaar de crea activiteit van het Rode Kruis in Lierop.
Zij werden in de bloemetjes gezet om hen te bedanken voor hun 40 jaar lange verbondenheid met het Rode Kruis.
De grote groep deelnemers die wekelijks deelneemt aan de Rode Kruis activiteit, ondersteund door een aantal Rode Kruis vrijwilligers op maandagmiddag, werd getrakteerd op vlaai.
 Woensdag 16 april 2014:

 


Nu het einde van de voetbalcompetitie nadert, komt het SV Lierop Familievoetbaltoernooi weer in zicht. Traditiegetrouw vindt op 1e Pinksterdag, dit jaar zondag 8 juni a.s., het Familievoetbaltoernooi weer plaats. Dit toernooi is voor veel families dé gelegenheid om elkaar te ontmoeten op het sportieve vlak.
Nieuw! Bij voldoende aanmeldingen (tenminste 4 teams) wordt er ook een damestoernooi georganiseerd! Hiervoor geldt dat er in 7-tallen gespeeld gaat worden op een kleiner veld.
Families, waarvan de aanmelder lid moet zijn van SV Lierop, kunnen zich tot uiterlijk 28 mei aanmelden via mail: familievoetballierop@gmail.com . Deelnemers, dames en heren, moeten op de wedstrijddag 16 jaar of ouder zijn. Alvast veel succes met de voorbereidingen!
 


 

Dinsdag 15 april 2014:
Op de pagina van de KBO zijn weer enkele evenementen, zoals een film en een busreis naar Doesburg, vermeld. Geïnteresseerden kunnen dit lezen op de pagina van de KBO. Kijk maar.
 Dinsdag 15 april 2014:

 


Van Hans Adriaans kregen we het verzoek weer te berichten over zijn vriendenclub VC de Krum die a.s. weekend 18, 19 en 20 april weer de Motorische Demo-Dagen organiseren. KIJK maar voor verdere informatie en flyer.
 Dinsdag 15 april 2014:
Van Annet Wilde kregen we onderstaand bericht….
‘Op zondag 11 mei gaat de voorstelling DikTrom, van de jeugdspelers van De Speledonckers in première. De voorstelling wordt opgevoerd in natuurtheater de Donck in Someren. Dik Trom is een grappige voorstelling voor de hele familie over liefde, geluk, uiterlijk en ‘ergens bij willen horen’. De voorstelling wordt gespeeld onder regie van Sanne Maas en de productieleiding is in handen van de zusjes Yvon en Ingrid Leenders’. Lees verder het hele persbericht…
 Dinsdag 15 april 2014:
Gisterenavond is bekend geworden dat de nieuwe coalitie in de gemeente Someren gevormd gaat worden door het Zummers Belang-CDA, Lijst 6, PvdA en Leefbaar Someren.
Dit meldde de commissie van goede diensten bij monde van voorzitter Harrie Reinders.
De coalitie heeft in totaal elf zetels.
De twee dorpspartijen Gemeenschapslijst Someren-Eind/Sluis XIII en Lijst Someren-Heide, samen goed voor zes zetels, gaan in de oppositie.
Bekend is dat aantal wethouders teruggaat van vier naar drie personen. De wethoudersposten zullen naar alle waarschijnlijkheid bemand worden door Willy Hanssen (Zummers Belang-CDA), Theo Maas (PvdA) en Leon van de Moosdijk (Lijst 6).
De huidige wethouder Guido Schoolmeesters zal in de gemeenteraad plaatsnemen. Wethouder Wim Jaspers doet dit niet.
In de gemeenteraadsvergadering van 23 april worden de wethouders officieel benoemd.
 


 

Maandag 14 april 2014:

 


Van Simone Resing van de werkgroep Kinderliturgie, kregen we onderstaand verslag en foto’s…
‘Op zondag 13 april was de Koepelkerk goed gevuld bij de gezinsviering ter gelegenheid van Palmpasen.
Ongeveer 25 kinderen liepen trots met hun Palmpaasstokken door de kerk. De muziek werd verzorgd door de Jeugdfanfare en enkele prachtige liederen werden gezongen door Jasmine van Kessel en Pauline van Moorsel. De pastoor werd bij zijn preek geassisteerd door het ezeltje. Jong en oud hebben zeer van dit alles genoten, zie bijgevoegde foto-impressie’.
 Maandag 14 april 2014:
Van Huub van den Eikhof kregen we onderstaand bericht…
‘Uitslagen van de “De Roovere“ schutters tijdens de Kringwedstrijden, schieten geweer, 13 april 2014 bij het gilde Onze Lieve Vrouw v/d Zeven Weeën Lierop.
Erekampioen: 1e Ad Vlemmix. Kampioen: 1e Willy Looymans. Personeel: 1e Ad Vlemmix; 3e Angel van Moorsel; 4e Willie Donkers; 5e Jan van Seggelen. Vrije Hand: 4e Frans v/d Ven; 5e Johan Vlemmix; 6e Ad Vlemmix; Puist: 1e Mies Sijbers; 2e Johan Vlemmix; 4e Angel van Moorsel; 6e Wim van Brussel; 7e Willy Jacobs’.
 Maandag 14 april 2014:
Het CDA en de PvdA zullen samen moeten gaan praten over een nieuwe coalitie. Dat was de conclusie van alle leden van de commissie die onder leiding van Harrie Reinders de coalitievorming uit het slob moest trekken.
De eerste gesprekken tussen het CDA en de PvdA zijn op vrijdag 11 april al gevoerd. De twee partijen zullen in een later stadium er nog andere partijen bij moeten halen om een meerderheid in de gemeenteraad te krijgen.

 


 

Zondag 13 april 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie gingen EduContract en Berkvens tot de 27e minuut goed tegen elkaar op. Berkvens kwam met een afstandsschot op 0-1. Harm Hoebergen (prachtig geplaatst afstandsschot in de kruising) en Joris Kox (van eigen helft) zetten EduContract op een 2-1 voorsprong voordat de keeper van Berkvens van eigen helft voor de gelijkmaker zorgde. Vervolgens scoorden de jongens van Berkvens nog drie keer waardoor het de wedstrijd met 2-5 won. Opvallend was dat alle doelpunten door afstandsschoten vielen.
Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Zo ook voor vOosterhout/vBerlo in de wedstrijd tegen Topparty. In de 4e minuut loste de keeper van vOosterhout/vBerlo een afstandsschot dat door z’n collega Bert Meeuws niet gestopt kon worden, 1-0. Hierna begon Topparty met een langdurige belegering van het doel van de tegenstander, aanvankelijk in de overtuiging dat de gelijkmaker wel zou vallen, maar dat bleef uit. Een gevoelige nederlaag voor Topparty dat met Lintermans in de strijd gewikkeld is om als 3e van de eindstand aan de nacompetitie mee te kunnen doen.
Van Gennip had geen schijn van kans tegen Acfis. Het werd een van de grootste nederlagen voor Van Gennip: 0-5. Het verlies heeft voor van Gennip geen gevolgen omdat ze als 1e periodewinnaar aan de nacompetitie mee kunnen doen.
 


Zaterdag 12 april 2014:

 


Van DE KAMPIOENEN kregen we onderstaand bericht…
‘Beste supporters, leden, bestuur, hoofdsponsor en alle andere sponsoren, vrijwilligers, organisatoren en overigen die SV Lierop een warm hart toedragen.
Inmiddels zijn de kampioensfestiviteiten weer achter de rug en zijn we nog aan het nagenieten van de prachtige week, die we samen met jullie hebben mogen beleven. Namens de selectie hartelijk dank voor alle steun gedurende het onvergetelijke seizoen.
Graag zien we jullie allemaal terug op onze kampioensreceptie op sportpark de Renkant (datum volgt)!’
Wie het kampioenschap van de SV Lierop en vooral de schitterende goal van Dirk van Vlokhoven op film wil zien verwijzen wij graag naar het filmpje dat Siris van de wedstrijd maakte.
 


 

Vrijdag 11 april 2014:

 


De trein van de Dorpscoöperatie is gisterenavond definitief vertrokken. ‘Ergens in oktober dienen de concrete plannen van de werkgroepen definitief bekend te zijn en in januari 2015 staat de eerste ledenvergadering van de Dorpscoöperatie in de planning.
Er zijn vier werkgroepen geformeerd, tw de werkgroep ‘Zorg’, de werkgroep ‘Wonen’ de werkgroep ‘Dienstverlening’ en de werkgroep ‘Opvoeden en Opgroeien’.
Na de opening door Martien Kusters presenteerde Don van Sambeek, voorzitter van de dorpscoöperatie ‘Tot uw dienst’ in Laarbeek, de structuur van hun coöperatie die al vele jaren tot tevredenheid functioneert. Hij ziet de Coöperatie als een moderne ondernemingsvorm waarvan de leden zelf het beleid bepalen en de gezamenlijke belangen behartigen.
Hun dorpscoöperatie bemiddeld o.a. voor huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en bv klussen. Daarnaast hebben de leden (in dit geval de zorgvragers) te maken met de zorgverleners die zelfstandig werken (niet in loondienst) en functioneren in zelfsturende teams. Zij regelen – eventueel samen met de wijkzuster - met de zorgvrager welke tijd en invulling van de zorgvraag nodig is. Geen 60 verschillende zorgverleners aan je bed zoals nu voorkomt maar een vast iemand. Kleinschalig en direct. Enkele voordelen van een lidmaatschap van de dorpscoöperatie zijn o.a. hulp en advies bij aanvragen indicatie en PGB door wijkzuster; bemiddeling naar zorgverlener; hulp bij de papierwinkel en ook bv verwijzing naar bedrijven voor tuinonderhoud. De dorpscoöperatie in Laarbeek bestaat uit Zorgvragers, Zorgverleners en Solidaire leden.
Na de presentatie trokken de vier werkgroepen zich terug op diverse locaties in de Vurherd om over de specifieke knelpunten, meningen en aandachtspunten van hun onderdeel concrete afspraken te maken. Elke werkgroep zorgde voor een coördinator en notulist en maakte een vervolgafspraak. Vooralsnog is de trein dus rijdende. Wordt vervolgd dus.
 Vrijdag 11 april 2014:
A.s. maandag 14 april is er om 20.00 uur een verrassingsavond van de K.V.O. in de kantine van de SV Lierop.
 Vrijdag 11 april 2014:
Van Huub van den Eikhof kregen we onderstaand bericht…
De gilden Sint Joris Asten, Sint Joris Someren-Dorp, Sint Lambertus Someren-Eind, Van Sint Antonius Abt en Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën, beiden uit Lierop, houden zondag 4 mei schietwedstrijden waarvan de opbrengst bestemd is voor de vereniging “KansPlus” Asten/Someren. De wedstrijden worden georganiseerd door het Gilde Sint Joris Asten op het schietterrein aan de polderweg te Asten. Vanaf 12.30 uur kunnen de deelnemers zich laten inschrijven voor de wedstrijden: erekampioen, kampioen, vrije hand, korps (vier personen), ouderen vanaf 60 jaar en puist.
Even 'n kanttekening: het Gilde sint Joris Asten heeft zondag 4 mei ook nog dodenherdenking, daardoor wordt de aanvang van de wedstrijden vervroegd naar 13.15 uur en is de sluiting om 16.30 uur; uitreiking prijzen 16.45. Wedstrijden vinden plaats aan de Polderweg te Asten.
Puistloten kunnen vanaf nu à 1, = euro gekocht worden bij de deelnemende gilden en tijdens het schieten tot 15.00 uur.
 Vrijdag 11 april 2014:
Van Lieropse Geke Bossong van het Team welzijn Sonnehove kregen we het verzoek onderstaande te plaatsen…
‘Op zaterdag 19 april van 14.30 tot 16.30 uur is er in Sonnehove een Openbare Verkoop.
Er zijn: kinderactiviteiten, springkussen, prijzen te winnen, kortom, voor ieder wat wils.
Goede doel: Een memomoto, een hometrainer met digitale fietsroute door Someren.
Tafels te huur voor € 10,00 voor iedereen die iets te koop wil aanbieden.
Opgave vóór 14 april’.
Vragen: tel. 0493-497111 of via activiteitenbegeleiding.sonnehove@savant-zorg.nl
 


 

Donderdag 10 april 2014:
Van de organisatie van de Dienstenveiling kregen we onderstaand bericht…
‘Dienstenveiling en oproep voor diensten…
Op zaterdag 31 mei organiseert Gilde Sint Antonius Abt een dienstenveiling in het kader van de Kring Gildenfeesten die dat weekend in Lierop georganiseerd worden.
De opbrengsten van de dienstenveiling komen via de Vrienden van de Koepel geheel ten goede aan het Kerkgebouw.
Samen met het Kerkbestuur is besloten om geld in te zamelen voor de restauratie van het Kruis wat voor in de Kerk hangt.
Op de link “dienstenveiling” links op deze site zie je welke diensten tot nu aangeboden zijn: we hebben al 28 diensten ontvangen die we gaan veilen.
Heb je ook een leuk idee voor een dienst?
Wil je ook een dienst aanbieden, persoonlijk of met een vereniging, of met een kaartclub of een elftal, geef je dienst door aan Jan Bekx, Offermansstraat 29 of j.bekx@bibliotheekdommeldal.nl
Wil je kijken welke diensten er op dit moment zijn om een idee te krijgen? Kijk dan HIER, of in het linkerrijtje van slaponline: dienstenveiling. Op deze pagina kun je ook een digitaal formulier invullen en opsturen en samen met alle Lieropse inwoners gaan we voldoende baten bij elkaar halen om de restauratie van het Kruis te betalen’.
 Donderdag 10 april 2014:
Van Huub van Stiphout kregen we onderstaande mededeling….
‘Op zondag 15 juni is er van 10.00 tot 16.00 uur een Vlooienmarkt op het parkeerterrein bij Café Huub van Stiphout aan de Stipdonk 40 in Lierop. Er is van alles te koop! Kinderspeelgoed, Boeken, Kinderkleding en diverse andere spullen. Er zijn nog enkele kramen beschikbaar.
Inlichtingen bij G. Vd Linden, tel. 0492 535715 of 06 24880328 OF bij Café Huub van Stphout, tel. 0492 525202’.
 Donderdag 10 april 2014:
Wie dichtbij huis een toneelvoorstelling wil bijwonen kan a.s. zaterdag 12 april terecht in de Ruchte waar Debby Petter haar solovoorstelling ‘Gaandeweg’ op zal voeren.
Deze door Thomas Verbogt geschreven toneelvoorstelling gaat over een vrouw die zich realiseert dat ze in de tweede helft van haar leven steeds vaker afscheid moet nemen: van gewoontes, denkbeelden, haar kinderen die het huis verlaten hebben, vrienden die dood zijn of een andere weg zijn ingeslagen...
Maar soms kun je geen afscheid nemen, hoe graag je dat misschien ook zou willen. Gedurende de voorstelling openbaart zich een geheim dat geen afscheid verdraagt. Het is te groot, te zwaar. Velen zullen het herkennen, gaandeweg.
Debby Petter speelde afgelopen twee seizoenen het zeer succesvolle ‘Ik ben er nog over’ het oorlogsverhaal van haar moeder. Dit is een totaal andere monoloog, maar zeker zo mooi en absoluut even aangrijpend.
Entree: € 15,00 - Aanvang: 20.30 uur.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl , www.deruchte.nl
 Donderdag 10 april 2014:
Van buurtondersteuning Lierop kregen we onderstaand bericht…
‘Op dinsdag 29 april zal in de Henricushofzaal weer een sfeervol bami/nasimenu geserveerd worden voor 55+ers. Aanmelden kan tot 25 april a.s. Zie HIER voor meer details.
 Donderdag 10 april 2014:

 


Van het kerkbestuur kregen we onderstaand bericht…
‘Zaterdag 29 maart deden 20 kinderen uit Lierop het Vormsel in een viering waarin werd voorgegaan door deken Van de Laar en pastoor Zwirs. De viering werd door een aantal vormelingen zelf muzikaal opgeluisterd. De liedjes werden gezongen onder leiding van Marly Minten. Tijdens de collecte is € 159,60 opgehaald voor Stichting Opkikker. Stichting Opkikker wil een bijdrage leveren aan de mentale energie van een langdurig ziek kind door het organiseren van een dag vol ontspanning en blijheid samen met het hele gezin.
 


 

Woensdag 9 april 2014:
Voor alle meisjes van 5, 6 of 7 jaar organiseert de korfbalclub 2 inlooptrainingen.
Op de donderdagen 10 en 17 april ben je van harte welkom op de Renkant.
Tijd: 17:45-18:30 uur. Kom eens kijken hoe leuk korfbal is en doe mee!!
Voor meer info: Inge van Bommel, 777023
 Woensdag 9 april 2014:
Van Nirwana/Jeugdsoos kregen we onderstaand bericht binnen….
‘Na een geslaagde carnavalsavond en after carnaval gehad te hebben bij de Jeugdsoos gaan we nu knallen met Tropical Beats. De temperaturen buiten zijn al helemaal zomers dus wij als Jeugdsoos gaan daar in mee! Dj Matte Frazzie zal zijn beste plaatjes draaien zoals hij ook al bij de Carnavalsavond deed. Dus heb je zin in een feestje kom dan allemaal a.s. vrijdag naar Nirwana!’
 


 

Dinsdag 8 april 2014:

Een commissie, onder leiding van Harrie Reinders, gaat proberen de vastgelopen onderhandelingen in de coalitievorming vlot te trekken. Elke partij doet weer mee. Het kan dus weer alle kanten op??? We horen het deze week nog.

 


 

Dinsdag 8 april 2014:
Komende zaterdag vindt in Nirwana alweer de 2e editie van Sponspop plaats! Opblaasbare, krokodillen en badkleding all over the place.
Vorig jaar zat de sfeer er lekker in en de borrelbar maakte het strandfeest helemaal compleet. Dat kunnen we dit jaar weer mooi overdoen, maar dan nóg beter.
Dit jaar beloofd het dan ook weer een feest te worden. Met de borrelbar, pils en het gevoel dat je op een wit strand beland bent. Maar natuurlijk niet zonder muziek van Oye Party Crew!
Vergeet je zonnebril niet!
Entree: gratis - Aanvang: 20:00 - Minimum leeftijd: 18 jaar
 Dinsdag 8 april 2014:
Van enkele leerkrachten van ’t Rendal kregen we onderstaand bericht….
Op vrijdagochtend 18 april 2014 houden de kinderen van onze school een sponsorloop. Deze vindt plaats rondom het grote grasveld bij de gymzaal.
De opbrengst van de sponsorloop wordt verdeeld over 2 goede doelen: het Rendal-adoptieproject in Brazilië: het werk van zuster Luciana van den Einden in Esperanca en KiKa (Kinderen Kankervrij).
Zuster Luciana is geboren in Lierop. Zij heeft in Brazilië een hulppost voor dakloze ouderen, een schooltje en een ziekenhuis ingericht. Verder heeft ze zorg over een stuk grond, waar verse groenten en fruit wordt geteeld en een veestapel van 12 koeien. Dit project wordt al zo’n 30 jaar door ’t Rendal ondersteund.
Het andere goede doel, KiKa, is door de kinderen zelf gekozen! We hebben aan de kinderen gevraagd voor welk goed doel zij graag wilde lopen. Er kwamen verschillende goede doelen naar voren, maar KiKa kreeg de meeste stemmen.
Waar staat KiKa voor?: Op dit moment geneest 75% van de kinderen met kanker. Dat is goed, maar niet goed genoeg. KiKa heeft als doel om de genezingskans in 2025 naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek nodig. Help ons in de strijd tegen kinderkanker en steun KiKa.
Iedereen die wil komen kijken en de kinderen aan willen moedigen is vrijdagochtend 18 april van 9:00 uur tot 10:30 uur natuurlijk van harte welkom!:
-groep 1-2 (9:00-9:30 uur)
-groep 3-4-5 (9:30-10:00 uur)
-groep 6-7-8 (10:00-10:30 uur)
Tussen 9 april en 16 april kan het zijn dat er kinderen bij u langs komen. Mocht één van onze leerlingen U benaderen voor deze sponsorloop dan hopen wij dat U met Uw bijdrage KiKa en zuster Luciana ondersteunt.
Wij vragen u dringend om deze ochtend vanaf 7:30 uur geen auto’s te plaatsen op de parkeerplaats bij de gymzaal.
 Dinsdag 8 april 2014:
Van de commissie Koepelkerkconcerten kregen we onderstaand bericht…
‘Het Goede Vrijdagconcert in onze Koepelkerk is een traditie geworden die velen uit de regio niet graag meer zouden willen missen. Op vrijdag 18 april is iedereen weer van harte welkom. Het is een gelegenheid om prachtige oude koormuziek te horen, uitgevoerd door een uitstekend vocaal ensemble: Octocant uit Eindhoven. Het koor staat onder leiding van Lucas Vis, een prominent dirigent die grote orkesten in Europa leidde en directeur was van het Conservatorium in Amsterdam. Thema van het concert is Miserere mei, ‘heb genade met mij’.
Miserere mei zijn de beginwoorden van een van de psalmen van David. Het is een van de zeven zogenaamde boetepsalmen. Schuld, boete en erbarmen zijn zware thema’s ter overdenking in de passietijd, maar door de eeuwen heen hebben componisten er inspiratie in gevonden voor schitterende werken. De twee zettingen van Miserere mei van Orlando di Lasso (1532-1594) en Antonio Lotti (1667-1740) staan in dit 34e Koepelkerkconcert centraal. Van Di Lasso worden nog enkele werken gezongen, en verder van Anton Bruckner (1824-1896), Juan de Padilla (1590-1664), Tomás Luis de Victoria (1548-1611), Felice Anerio (1560-1614), Arvo Pärt (1934), en een gregoriaans Agnus Dei.
Pastoor Jan Zwirs spreekt de overweging en zoals altijd zijn er momenten van samenzang. Het orgel wordt bespeeld door Jannie van Leeuwen-Soethout. Het concert begint om 20 uur. De toegang is gratis, na afloop kan bij de uitgang een bijdrage in de bus worden gedaan’.
 Dinsdag 8 april 2014:
Wie a.s. vrijdag 11 april dichtbij huis het muziek-theater wil bezoeken kan terecht in de Ruchte waar Ernst Daniël Smid met dochter Coosje op de planken staat.
Vader vindt het tijd om zich eens wat meer te verdiepen in zijn dochter... tja, dan vraag je erom.. ze zijn het over veel dingen niet eens met elkaar en hun smaken verschillen enorm, maar over een ding zijn ze het eens. ze houden van elkaar en door dik en dun willen ze er zijn VOOR ELKAAR. Ernst Daniël Smid en zijn dochter Coosje zijn op zoek naar elkaar - warm, verbazingwekkend en zeer verrassend.
Entree: € 19,50 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl , www.deruchte.nl
 Dinsdag 8 april 2014:

 


Op dinsdag 1, woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 juli wordt de 50e editie van de schooljeugdvierdaagse de “Toer dur Lierup” verreden. Wat destijds begon als een wedstrijdje op gewone fietsen voor kinderen uit de buurt van de Lijestraat is later uitgegroeid tot een niet meer weg te denken jeugdactiviteit in de vakantieperiode. Voor de kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar zijn er in deze jubileumuitgave dezelfde racefietsen beschikbaar. Nieuw is dat naast de gele trui voor de jongens er elke avond een roze trui te verdienen is voor het beste meisje. Op de slotavond is er dit jaar door de organiserende T.S.C. Solo een speciaal jubileumprogramma op touw gezet met o.m. een prominentenrit en een rit voor oud-deelnemers. De prominenten ontvangen binnenkort een uitnodiging om deel te nemen. In de speciale feesttent wordt die vrijdagavond ook een boekwerk gepresenteerd waarin de historie van de “Toer dur Lierup” wordt belicht door middel van foto’s, krantenknipsels, uitslagen, deelnemerslijsten en herinneringen van oud-deelnemers. Het jubileumboek is voor enkele euro’s te koop tijdens de finaleavond op vrijdag 4 juli. De samenstellers van het boekwerk hebben al diverse foto’s en verhalen ontvangen. Mocht U nog in het bezit zijn van foto’s of een speciale herinnering uit die vijftig jaar “Toer dur Lierup” hebben laat het ons weten via info@tscsolo.nl  of bezorg deze bij Harrie van Horik, van Dijkstraat 14.
 


 

Dinsdag 8 april 2014:

Vele foto's zijn er gemaakt van het Kampioenschap in de vijfde klasse. Bekijk ze maar eens.

1. Foto's voordat de wedstrijd begon.

2. Beelden van de wedstrijd.

3. De twee doelpunten in beeld.

4. Feest na afloop van de wedstrijd

5. Terug naar Lierop

Ook de hoffotograaf van de SV Lierop maakte foto's. Kijk maar.

Zie ook de film van Siris.

 


 

Maandag 7 april 2014:

 

 

Kampioenuh!!! Een uitzinnig eerste elftal van SV Lierop heeft gisteren na 18 jaar het kampioenschap gevierd met hun supporters. De kampioenscommissie had op een overtuigende manier aangekondigd dat het deze zondag zou gaan gebeuren. ‘Men’ kon zich opgeven voor met de bus mee te gaan en dat deed ‘men’ massaal. Naast de spelersbus togen maar liefst 3 bussen – waaronder een dubbeldekker – gisterenmiddag om half twee naar Helenaveen. Daarnaast gingen vele Lieroppenaren met eigen vervoer zoals o.a. onze pastoor Jan op z’n fiets. Het was al meteen gezellig op het sportpark van Helenaveen met zoveel Lieroppenaren. De F-teams van beide verenigingen speelden een voorwedstrijd die veel belangstelling kreeg. Als het weer 18 jaar duurt zullen verschillende van hen de kleuren van de SV Lierop in het vaandelteam van over 18 jaar vertegenwoordigen, talent genoeg in Lierop!

De wedstrijd van de ‘grote jongens’ stond volop onder spanning. Helenaveen had de punten nodig voor een periodetitel en Lierop moest winnen om de kampioenscommissie niet in de steek te laten. Mooi was het spel in de eerste helft zeker niet aan Lierop zijde. Met de wind in de rug bleek het moeilijk voetballen. Lierop kreeg zelfs de hele eerste helft geen enkele kans. Daarentegen kwam het goed weg toen ‘de scheids’ floot voor een overtreding op de ook vandaag weer uitstekend keepende doelman Lars van Grotel. Velen vreesden dat hij de bal op de stip zou leggen.

De tweede helft begon Helenaveen opportunistisch. Ze drukten Lierop met veel fysiek geweld terug op eigen helft maar de verdediging gaf geen krimp. In de loop van de tweede helft kwam Lierop er steeds meer uit. Helenaveen werd moe en trainer Harold van Doorn zette 20 minuten voor tijd de gretige Bas van de Wittenboer in voor Toon Filipini. Dat pakte goed uit want 5 minuten later kon Lierop voor de eerste keer scoren. Na – weer - een overtreding op uitblinker Dirk van Vlokhoven mocht Dirk zelf aanleggen. Dat kan hij als de beste en de bal zeilde over de muur in de rechter bovenhoek. Alom blijheid rond en op het veld. Helenaveen probeerde nog wel wat maar Lierop had nu de spanning van zich afgegooid en kon zelfs nog op 2-0 komen door een individuele actie van ‘Tuur’ Bukkems. Een mooie overwinning die het verdiende kampioenschap opleverde.

In Lierop werd het kampioenschap ‘knallend’ voortgezet. Een woordje van de voorzitter, een ‘kraker’ van DJ Kin, een rondrit op de platte wagen van hoofdsponsor Thwan van Gennip en veel plezier in en rond de kantine, het kon niet op.

Namens slaponline feliciteren wij alle betrokkenen bij dit kampioenschap en wensen hen veel succes in de vierde klasse waar Lierop zich zo lang ‘thuis’ voelde.

Vanmiddag wordt er weer verder gefeest. Vanaf 15.00 uur zijn alle leden en supporters van de SV uitgenodigd om samen met de selectie het feest voort te zetten in de Lieropse kroegen.

1. Foto's voordat de wedstrijd begon.

2. Beelden van de wedstrijd.

3. De twee doelpunten in beeld.

4. Feest na afloop van de wedstrijd

5. Terug naar Lierop

Ook de hoffotograaf van de SV Lierop maakte foto's. Kijk maar.

Zie ook de film van Siris.

 


 

Maandag 7 april 2014:

Op 11 februari hebben ruim honderd Lieropse inwoners gesproken over de wenselijkheid van een dorpscoöperatie. De reacties van de aanwezigen waren dermate positief, dat de initiatiefgroep er alle vertrouwen in heeft dat een coöperatie in Lierop een succes kan worden. Maar zover is het nog niet, er moet nog een heleboel bedacht en geregeld worden.

Op donderdag 10 april om 20.00 uur is er een vervolgbijeenkomst in De Vurherd. We hebben inmiddels 50 mensen uit Lierop bereid gevonden mee te denken over de verdere uitwerking van het plan.

We gaan werken met 4 groepen rond de thema’s; zorg, wonen, dienstverlening en opvoeden/opgroeien.

In  de bijeenkomst van 10 april willen we beginnen met een verhaal uit de praktijk. Don van Sambeek uit Laarbeek, voorzitter van de zorg coöperatie “Tot uw dienst”, zal zijn ervaringen met ons delen. Daarna gaan de groepen aan de slag met de onderwerpen die in de bijeenkomst van 11 februari op tafel zijn gekomen. Resultaat zou moeten zijn dat er over enige tijd een plan van aanpak ligt waarin wordt aangegeven hoe de dorpscoöperatie een antwoord zou kunnen zijn op vragen uit de Lieropse samenleving. Voor meer informatie bel of mail met de voorzitter van de werkgroep, Martien Kusters 0492-331510 of riaenmartien@kpnmail.nl.

 


 

Zondag 6 april 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie had het er bij EduContract tegen Snackpoint veel van weg dat bij Snackpoint een aantal scheidsrechters meespeelden. Op beslissingen werd vaak gereageerd in de richting van ene echte scheidsrechter in deze wedstrijd. EduContract deed gewoon wat het moest doen en won voetballend met 3-0 door doelpunten van Ruud van den Hurk, Wiljan Kornuit en Harm Hoebergen.
In de eerste klasse won Loomans toch wel verrassend van Van Gennip. Chris Filippini en Tim van Lieshout (2x) zorgden wel voor de drie treffers van Van Gennip, maar Loomans maakte er 5: 5-3. Mede door dit verlies is de kans op een kampioenschap verkeken.
Topparty kon plaatsgenoot Van Gennip niet helpen. Tegen de koploper Frietwagen/Verleto werd met 2-6 verloren. Luuk Versteegden en Thijs Meeuws scoorden bij Topparty.
Het Jagershuis stond niet toe dat Breukers kon scoren. Breukers raakte wel twee keer de paal. Ronald Hikspoors, Nick van der Sluijs, Thijs van Heugten en Job van den Nieuwenhof scoorden wel waardoor Jagershuis met 4-0 won.
De tweede wedstrijd van Greenco was tegen het Zunneke dat door Antoon van Moorsel op 0-1 kwam waarna Greenco 4x scoorde. Antoon van Moorsel maakte 10 minuten voor tijd nog 4-2 maar in de laatste 4 minuten deden deed Greenco er nog een schepje bovenop: 7-2.
 


 

Zaterdag 5 april 2014:

 


Van het bestuur van de SV Lierop kregen we het ‘kampioensprogramma’ van morgen, zondag. Het beloofd een mooi feest te worden dat bij goed resultaat ook maandag doorgaat. Lees maar….

WIE NOG MEE WIL (de bussen zijn groter dan besteld) kan zich nog melden via voorzitter@svlierop.nl.
 Zaterdag 5 april 2014:
Het gaat door!! De reunie van KPJ Lierop. Opgeven kan nog tot 3 mei!

Kijk maar op bijgaande poster….


Vrijdag 4 april 2014:

 


Van Seniorenkoor ‘De Koepelzangers’ kregen we onderstaand bericht…
Seniorenkoor "De Koepelzangers" onder leiding van de zeer enthousiaste dirigente Marion v. Eijk,
had dinsdag een voortreffelijk optreden in Geldrop. De gezongen liederen vielen zeer in de smaak bij een volle zaal met deskundig publiek. "De Koepelzangers" zingen één-, twee-, drie- en vierstemmige liederen in meerdere talen welke altijd zeer gewaardeerd worden.
 Vrijdag 4 april 2014:
Wie dichtbij huis een familie-musical wil bezoeken kan op zondag 6 april om 15.00 uur terecht in De Ruchte waar de avontuurlijke familiemusical ‘Arthur en de Strijd om Camelot’ uitgevoerd wordt. Duik samen met Arthur in deze spannende en swingende musical.
Iedereen kent het verhaal over Koning Arthur en de ridders van de ronde rafel. Deze mythische legende spreekt al vele generaties tot de verbeelding. Thema’s als gelijkheid, moed, vriendschap en liefde worden al jaren dankbaar gebruikt in films, series, boeken, liedjes en voorstellingen. Met deze splinternieuwe musical neemt I&L Entertainment de hele familie mee terug in de tijd om te genieten van dit eeuwenoude verhaal.
Entree: € 9,00 (2 euro korting op vertoon van een bibliotheekpas; alleen aan de kassa van De Ruchte); Aanvang: 15.00 uur. Zie eventueel het uitgebreide verhaal HIER.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl , www.deruchte.nl
 


 

Donderdag 3 april 2014:

De coalitievorming kreeg vandaag rond 15.00 uur een vervolg door het persbericht van Marco Stolwijk van Lijst Someren-Heide. Hij meldt:

‘Hier de officiële verklaring op het geheel rondom de coalitieonderhandelingen gemeente Someren vanuit Lijst Someren-Heide.

Vanaf het begin, vorige week woensdag, van de onderhandelingen was het allemaal heel eenzijdig. Willy Hanssen bepaalde alles, wij konden alleen aanhoren wat er gezegd werd en dat ging bij tijd en wijle best ver. Er moest bijvoorbeeld afstand genomen worden van enkele standpunten van de afgelopen vier jaar, standpunten waaraan Willy Hanssen (lees: niet het CDA) zich geërgerd had de afgelopen jaren.

Niets over de komende jaren, over visies, Peel 6.1, etcetera. Enkel over breek- en irritatiepunten en dat eenzijdig.

Na dat overleg werd een week later ongeveer duidelijk dat zijn voorkeurscoalitie bestond naast Someren-Eind uit Lijst 6 met Leon van de Moosdijk als beoogd wethouder. Hij twijfelde nog erg aan de capaciteiten van de nieuwe fractie van Lijst 6 en aan Leon van de Moosdijk. Gesprekken met ons en Pvda over een plek als vierde partij liepen derhalve ook nog. Onzekerheid nam toe, er werden toezeggingen gedaan of gevraagd die niet waar gemaakt werden. Er werden geen knopen gehakt.

Deze twijfels over Leon van de Moosdijk werden door alle andere partijen gedeeld waaronder de Gemeenschapslijst. Willy Hanssen bleef vasthouden aan Lijst 6 waardoor gemeenschapslijst het vertrouwen verloor en wij samen met hen en de PvdA oriënterend in gesprek zijn gegaan. Ons doel was het huidige coalitie handhaven met het CDA op constructieve manier en Willy Hanssen als wethouder. Hier waren we met z'n drieën zo uit en dit heeft geleid tot de verklaring, gisteren verstuurd.

Hierop lijkt Willy Hanssen nu te reageren door de slechtst mogelijke coalitieoptie voor Someren te kiezen, een zonder draagvlak of kennis. Een optie gedragen door wrok en eigenbelang van één persoon. Niet gekozen op inhoud, zie verkiezingsprogramma's... Een persoon die zonder tegengas van zijn partij alleen maar aan zichzelf lijkt te denken.

Wij houden ons hart vast!

Resultaat:

- drie wethouders op wachtgeld

- Een smalle en zeer discutabele coalitie met Leefbaar Someren

- Verstoorde verhoudingen

- Een sterke oppositie met twee ex-wethouders in de raad

 


 

Donderdag 3 april 2014:
Vandaag is de laatste kans om je op te geven voor de supportersbussen die a.s. zondag naar Helenaveen rijden. Stuur je mail naar voorzitter@svlierop.nl als je mee wilt. Gisterenmiddag waren er al 150 aanmeldingen binnen!
Voor een nóg mooier feest kun je nog elke dag stemmen op het a.s. kampioenselftal.
 Donderdag 3 april 2014:
Van Frans Neervens kregen we onderstaand bericht…
‘Aanstaande zaterdag 5 april wordt er weer door diverse verenigingen gebruikte kleding en schoenen opgehaald. Deze worden geleverd aan ONA zodat vele verenigingen hiervan kunnen profiteren. Vanaf 9.00 uur wordt er opgehaald. Ook kun je gebruikte kleding en schoenen inleveren bij Wim van de Eijnden, Otterdijkseweg 5 in de veldschuur. Mocht dat niet lukken dan kun je even bellen naar Jan van Doorn: 0492-331660 of Frans Neervens 0492-331442 dan wordt het opgehaald’.
 Donderdag 3 april 2014:
We zijn benieuwd naar de uitslag van het gesprek dat CDA, Lijst 6 en Leefbaar Someren gisterenavond gehouden hebben op uitnodiging van de verrassende ‘coalitievormers’ Gemeenschapslijst Someren-Eind/Suis 13, Lijst Someren-Heide en PvdA. Zij hebben totaal 8 zetels en hebben nog één partij nodig om te kunnen regeren. Tot nu toe staat – verrassend – de grootste partij, het CDA dus buitenspel?!
 


 

Woensdag 2 april 2014:

Van het kerkbestuur kregen we onderstaand bericht….

‘Dinsdagmiddag 1 april is Freek Groot overleden. Freek was de beste vriend van onze pastoor Jan Zwirs. Hij werkte sinds 1994 als priester in Gerwen en Nederwetten. Freek was al enige tijd ernstig ziek. Vrijdag 4 april wordt in de St. Clemenskerk te Gerwen de avondwake gehouden en de plechtige uitvaartdienst is zaterdag 5 april om 11.00 uur in bovengenoemde kerk'.
 

 


 

Woensdag 2 april 2014:

 

 

Het Gilde van Sint Antonius Abt hield j.l. zaterdag 29 maart een geslaagde Oud-ijzer actie. De overheid van het Gilde van Sint Antonius Abt wil eenieder bedanken die hieraan haar of zijn medewerking heeft verleend.

 


 

Woensdag 2 april 2014:

Donderdag 10 april a.s. van 14.00 tot 16.00 uur Paas Bloemschikken in het zaaltje van Henricushof. Maximum aantal deelnemers 15. Kosten € 8,50 inclusief kopje koffie met iets lekkers erbij. Opgeven kan tot en met 7 april bij Riky Peeters, telefoon 331620.

 


 

Woensdag 2 april 2014:

Van Malou van Oosterhout kregen we het verzoek onderstaande te plaatsen…

Goedemiddag,

Graag zou ik graag een leuke (gratis) activiteit voor vrouwen in Someren, Asten en Deurne onder de aandacht willen brengen voor op de website Slaponline.

In het kort: op 17 april organiseren we vanuit de LEV groep een dag voor vrouwen die (al langer) thuis zijn en graag aan het werk willen maar net dat duwtje in de rug nodig hebben. In de bijlagen vind u een factsheet met de informatie over deze dag (verschillende workshops, een lekkere lunch, een informatiemarkt etc), en de flyer zoals we deze op verschillende plekken hebben verspreid.

 


 

Woensdag 2 april 2014:

Van Jasper van den Borne kregen we het verzoek te berichten dat Simon Peeters en Nelleke van Vlokhoven meedoen met een wedstrijd waarmee ze een volledig betaalde bruiloft kunnen winnen.

Er zijn meerdere koppels die meedoen en Simon en Nelleke kunnen wel wat stemmen gebruiken. HIER kun je op hen stemmen.

 

 

 


 

Dinsdag 1 april 2014:

 

 

Afgelopen vrijdag heeft mannenkoor A Capella een eigentijds muzikaal avondje georganiseerd in café-restaurant ’t Jagershuis. We kregen het verzoek om het verslag hiervan te melden op slaponline. KIJK hier maar….

 


 

Dinsdag 1 april 2014:

 

 

Onder zonnige weersomstandigheden werd op zondag 30 maart in en rondom Lierop de 33e editie van de Meeùs Race verreden. Door het ontbreken van wind reikten de ontsnappingspogingen van de nieuwelingen niet ver genoeg.

In een massale eindsprint toonde de Drent Danilo Wattez zich de snelste van het peloton. Hij werd op het erepodium geflankeerd door Ramon van Bokhoven (tweede) en Remon Jager (derde).

De lokale renners Luca Vreeswijk en Martijn Meeuws finishten respectievelijk als 25e en 56e.

In de wedstrijd voor beloften probeerden steeds andere groepjes en eenlingen weg te rijden uit het peloton. Bij een aantal van deze pogingen was steeds de Belg Alessandro Soenens betrokken, die de prijs voor de meest strijdlustige renner mocht ontvangen.

Uiteindelijk zou er na 160 kilometer een massale aankomst plaatsvinden van zo’n honderdvijftig coureurs.

Arvid De Kleijn (20) uit het Gelderse Herveld toonde zich met een fietslengte voorsprong de rapste sprinter en zorgde voor de eerste klassieke zege in het Croford-shirt.

Een internationaal podium want de Westvlaming Cristophe Noppe werd tweede en de Brit Christopher Lawless derde.

 


 

Dinsdag 1 april 2014:

 

 

Afgelopen zondag hield zangvereniging Ameezing in De Vurherd een muzikale happening, waarin gezelschappen met een zeer gevarieerd repertoire, optraden.

Naast Ameezing verleenden de volgende muziekgezelschappen hun medewerking aan dit concert: gemengde zangvereniging Logeko uit Overloon, de slagwerkgroep van fanfare St.-Willibrordus uit Lierop en het zeemanskoor The Salty Dogs uit Mierlo. Zie de foto’s.

 


 

Dinsdag 1 april 2014:

Van de Werkgroep Kinderlithurgie kregen we onderstaand bericht…

‘Op zondag 13 april, een week voor Pasen, vindt er volgens goede traditie een speciale Palmpasenviering voor en door onze Lieropse kinderen plaats. Deze viering begint om 10.00 uur in de Koepelkerk. De viering wordt muzikaal opgeluisterd door de Jeugdfanfare en door de Lieropse zangeressen Jasmine van Kessel en Pauline van Moorsel.

De kinderen die een palmpaasstok hebben gemaakt, verzamelen zich voor aanvang van de viering buiten voor de kerk. In een mooie stoet zullen zij samen de viering openen. Aan het einde van de  viering mogen de kinderen met hun vrolijk versierde palmpaasstok een rondje maken door de kerk, zodat alle kerkgangers de mooie stokken goed kunnen zien. We willen graag iedereen, groot en klein, uitnodigen voor deze gezinsviering. Kortom, u bent van harte welkom op zondag 13 april in onze Koepelkerk!’

Alle kinderen uit Lierop mogen op woensdagmiddag 9 april hiervoor een palmpasenstok maken op basisschool het Rendal. Inlichtingen en aanmeldingen via palmpasen@hotmail.com