Archief 20 2014
juli 2014 t/m september 2014
Dinsdag 30 september 2014:
Van Ferd Raaijmakers kregen we onderstaand bericht…
‘Op zaterdag 4 oktober wordt, ijs en weder dienende, weer een dienst van de dienstenveiling ingelost. De in Helmond geboren en getogen Lieroppenaren gaan dan onder leiding van initiatiefnemer Ferd Raaijmakers met de vriendenclub van Peter Meulendijks (hij kocht de dienst) Helmond verkennen.
Mochten er nog in Lierop wonende Helmonders zijn die niet bekend zijn als zodanig en die ook mee willen, dan kunnen ze zich aanmelden via fraaymakers@hotmail.com.
Vanaf het Kerkepad 6 gaan we om 13.00 uur richting Helliemond. We hopen voor het donker weer thuis te zijn’.
 Dinsdag 30 september 2014:

 


Vorige week brachten bewoners en verzorgenden van het klooster van de Paters van het Heilig Hart in Asten een bezoek aan het onlangs gereconstrueerde onderduikerskamp Dennenlust in de bossen bij Moorsel in Lierop. Hun confrater Jan Geboers, indertijd kapelaan in Someren-Heide, fungeerde als aalmoezenier voor dit kamp. Vanuit zijn betrokkenheid bij de ‘ondergrondse’ LO-afdeling Someren wist hij bovendien een aantal gestrande geallieerde piloten een veilige schuilplek in Dennenlust te bieden.
Fien Berkers-Geboers, zus van de in 1996 overleden kapelaan die nadien pastoor van Brouwhuis zou worden, en Marietje Kooistra-Kruijf, die haar sporen verdiend heeft op het gebied van de geschiedschrijving van Someren in de Tweede Wereldoorlog, maakten deel uit van het gezelschap, Maar de meest opvallende deelneemster was toch de 103-jarige Dina Berkers. Zij woonde een groot deel van haar leven op Moorsel en was met haar familie betrokken bij de hulpverlening aan het kamp. Zij deed de was voor de onderduikers. Zie ook de foto’s van Ben Roze (Siris).

 


 

Maandag 29 september 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie bood Van Gennip goed tegenstand aan Berkvens maar kon het uiteindelijk toch niet bolwerken. Na een 2-0 achterstand maakte Chris Filippini er 1-2 van waarna Berkvens op 3-1 kwam. Toch bleef vGennip doorgaan en weer was het Chris Filippini die voor de 2-3 zorgde. Er was nog hoop op een gelijkspel, maar toen Freek van Bussel in de laatste minuut de 2-4 aantekende klonken teleurstellende kreten bij vGennip, 2-4.
Bij Educontract tegen Willem Bos werd invaller doelman Rick Kusters in de 3e minuut al gepasseerd, 0-1. Toch wist Educontract met aanwinst Axel van den Biggelaar weer op te krabbelen ondanks het in de 14e minuut 0-2 achter kwam. Wiljan Kornuit zorgde in de 20e minuut vanaf eigen helft voor de aansluiting. In de laatste 7 minuten drukte Willem Bos door en werd Rick Kusters nog 2x gepasseerd, 1-5.
Lintermans kwam tegen Jagershuis in de 3e minuut al op een 0-1 achterstand door een schuiver van Daan Kuijpers. Er ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd waarbij Lintermans tussen de 11e en 20e minuut de zaken omdraaide en op een 3-1 voorsprong kwam. In de slotfase zette Jagershuis nog alles op alles om op gelijke hoogte te komen echter ze kwamen niet verder dat 2-3 door een doelpunt van Thijs van Heugten, 3-2.
In de 2e klasse haalde Ons Café behoorlijk hard uit naar ’t Zunneke. Het werd een 6-1 overwinning waar niets op aan te merken viel. Bij 4-0 redde Geert Filippini de eer voor ’t Zunneke, 6-1.
vOosterhout/vBerlo behaalde een krappe overwinning op Hurkmans. De beslissing viel pas in de laatste 4 minuten. Na de 1-0 voor vOosterhout/vBerlo in de 26e minuut maakte Sjoerd Hooglugt twee minuten later de gelijkmaker, 1-1. In de laatste minuut kwam vOosterhout/vBerlo op 2-1.
 


 

Zondag 28 september 2014:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan op vrijdag 10 oktober terecht in de Ruchte waar de in Lierop zeer bekende Loco Loco Discoshow op het podium staat.
De Loco Loco Discoshow is al 15 jaar een begrip in het Nederlandse en Vlaamse feestcircuit. Op festivals als Tuinfeest, Zwarte Cross, Pinkpop, Lowlands, Paaspop, Concert at Sea, Vierdaagsefeesten Nijmegen en Terschellings Oerol brachten zij het publiek in een abnormale feestelijke extase. Deze dj’s gaan verder waar anderen stoppen, want wat moet een Dj met korfbalbekers en bladblazers? De Loco’s schakelen moeiteloos tussen ouderwets niet hip en moderne vette hits. Ze grabbelen in hun platenbak naar Disco, New Wave en Rock, maar ook verrassende feestplaatjes, vette partyknallers van nu en dansplaten van de jaren ’90. Het publiek wordt als een muzikale flipperbal heerlijk heen en weer geschoten..
Onder leiding van Mc Stevie Starlight presenteren ze in hoog tempo tussen de muziek door vermakelijke interactieve spelletjes, waaronder de inmiddels wereldberoemde ‘Sambaballen wedstrijd’ en de ‘Vlaggenzwaai competitie’. Het publiek kan hiermee ouderwetse sportprijzen winnen of zo’n handgeslagen Loco Loco gouden medaille. Zinvol? Nee, maar wel erg leuk!
Deze mannen zijn al jaren de ongekroonde koningen van het onbezonnen dansfeest en weten elke keer het publiek weer te verrassen met nieuwe onderdelen en nieuwe muziek in hun show. De voetjes gaan dus gegarandeerd van de vloer! Kortom, alles Loco?
www.locoloco.nl  / www.locoloco.be
Entree: € 15,00 - Zaal open: 19.30u - Reserveren: www.deruchte.nl
Informatie S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl
 


 

Zaterdag 27 september 2014:
Van Acupunctuurpraktijk Karsmakers & Feith op de Herselseweg kregen we het verzoek te berichten dat ze weer een gratis inloop organiseren op woensdag 8 oktober en donderdag 6 november. Zie de uitnodiging.
 


 

Vrijdag 26 september 2014:
We zagen op facebook onderstaand artikel van Omroep Brabant over Roald van Vliet voorbij komen…
‘LIEROP - Top of flop? In januari van dit jaar presenteerden twee Brabantse bewegingswetenschappers een sportdrank voor paarden. De sportdrank werd ontwikkeld voor paarden die een topprestatie moeten leveren en weer snel moeten herstellen. Equana, zoals het drankje heet, was een zogeheten startup. Een nieuw bedrijf dat het gaat maken of simpelweg ten onder gaat.
Tien maanden na de lancering van Equana, de healthy horse hydration, lijken de Brabantse beweging wetenschappers Roald van der Vliet uit Lierop en Sander Schreven een zonnige toekomst tegemoet te gaan. Het sportdrankje voor paarden is een hit in binnen- en buitenland. "In Nederland hebben we nu dertig verkooppunten, in het buitenland is de verkoop recent gestart in Spanje. Verder is er belangstelling vanuit Duitsland, Rusland en zelfs landen buiten Europa waaronder Dubai."
Heel wat dichter bij huis was de fokpaardendag in Lierop waar het drankje bij de paardenliefhebbers volop in de belangstelling stond. Bij de stand van Equana werd volop gediscussieerd over het nut van het voedingssupplement. Dat de AA-drink voor paarden werkt, wordt wetenschappelijk onderschreven door onderzoekster Linda Roost. Zij voerde een proef uit met veertien paarden. Zeven paarden kregen het drankje wel en zeven niet. "De paarden die het drankje wel gebruikten herstelden heel wat sneller na zware arbeid of een zware training dan de paarden die het niet gebruikten."

In het onderzoek en de productie zitten veel geld en heel veel tijd. "Tussen het eerste idee en het opzetten van een productielijn zit twee jaar en vele tonnen aan investering", zegt wetenschapper Roald van der Vliet. Vreemd genoeg was een all-in sportdrank voor paarden wereldwijd nog niet verkrijgbaar. Houders van wedstrijdpaarden moesten tot nu toe in de weer met allerlei middeltjes om een wedstrijdpaard de juiste voeding te kunnen geven.

Top of flop? Deze Brabantse startup is tien maanden na de start hard op weg om een internationale topper te worden’.
 Vrijdag 26 september 2014:

 


Lierop Kermis met in een adem de Fokpaardendag is weer enkele dagen voorbij maar we willen je de uitslagen en de foto’s van de Fokpaardendag niet onthouden. Zie de uitslagen en de foto s van Jan Dijstelblom (Jadij) en van Rob Fritsen (Siris).
 


 

Donderdag 25 september 2014:
Van Jan en Helmie Verhoeven kregen we onderstaand bericht….
‘I.v.m burendag op zaterdag 27 september is er voor de jeugd t/m 12 jaar om 15:00 uur een ballonnenwedstrijd bij DE SPAR.
Met deze wedstrijd zijn er leuke prijsjes te winnen. Dus heel graag tot zaterdag!

 Donderdag 25 september 2014:

 


Van Els van den Eijnden, sinds 1,5 jaar lid van Timeless uit Someren-Eind, kregen we het verzoek te berichten dat ze op 3 en 4 oktober een jubileumconcert hebben in verband met hun 20-jarig bestaan. Daar zijn ze volgens Els trots op! Zie het hele verhaal en hun website.
 


 

Woensdag 24 september 2014:

 


Van Barbara Verberne kregen we het bericht dat er weer een dienst, die gekocht is op de dienstenveiling van de Kringgildedag, afgestreept kan worden. Ze hadden een lekkere appeltaart en cake met de kermis.
 


 

Dinsdag 23 september 2014:

 


Dat het bushokje op de Herselseweg – ook zonder ramen - aan een behoefte voldoet getuige deze foto die we aangeleverd kregen op onze redactie. Hopelijk komt er voor de winter een vervanger voor de ramen die onlangs vernield werden.
 Dinsdag 23 september 2014:

 


Belangengroep Lierop organiseert op zondag 28 september een excursie naar het voormalige onderduikerskamp Dennenlust in het gebied Moorsel. Aanleiding is gedeeltelijke opbouw van het kamp door leden van heemkundekring de Vonder in samenwerking met Gerard van Geboers, schrijver van het boek 'Zij woonden een jaar in een bos – 1 augustus 1943-21 september 1944', dit voorjaar. Om 10.30 uur geeft Van Geboers onder het genot van koffie en gebak, een korte inleiding in het Boscafe Pastoorke van Moorsel. Van daaruit gaat het te voet door de bossen naar het onderduikerskamp waar Van Geboers vertelt over het leven in het kamp. Om 13.00 eindigt de excursie weer in het boscafé. Voor minder valide deelnemers kan de route deels met de auto afgelegd worden. De toegang is gratis. Aanmelden kan tot en met vrijdag 26 september via belangengroeplierop@gmail.com  of via 06 20721552 (Annette Wilde).
 Dinsdag 23 september 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie werd in de hoofdklasse de wedstrijd Frietwagen/Verleto tegen van Gennip gespeeld. In deze wedstrijd tussen de beiden promovendi miste Van Gennip vele kansen. Frietwagen/Verleto deed het beter en kwam op een 3-0 voorsprong. Van Gennip bleef aanvallen maar kwam niet verder dan een doelpunt van Tim van Lieshout, 3-1.
In de 1e klasse kwam Leenen/Regiobank tegen Topparty al snel op een 3-0 voorsprong. Dirk Versteegden verkleinde de achterstand tot 3-1, een stand die al in de 11e minuut was bereikt. Topparty zette alles op alles, waarbij de passes vaak niet aankwamen en veel kansen werden gemist. Drie minuten voor tijd maakte Ralf van de Laar er nog 3-2 van. Alles werd alsnog op de aanval gezet, maar het bleef bij een 3-2 winst voor Leenen/Regiobank dat in de slotfase alle zeilen moest bijzetten om de voorsprong te behouden.
In de 2e klasse bij Hurkmans tegen ’t Zunneke kreeg ’t Zunneke zaalvoetballes. Willem Hurkmans, Riny van de Wijnboom, Twan Bussers, Hennie van Lieshout en René Maas lieten veelal de bal het werk doen en in de afronding stond een van hen vaak op de juiste plek om te scoren. Antoon van Moorsel opende in de 3e minuut de score voor ’t Zunneke. Daarna liep Hurkmans uit tot 5-1 tussen de 6e en 26e minuut. In de slotfase verkleinden Joep Megens en Mathijs Peters de achterstand tot 5-3. Voor Hurkmans scoorden Willem Hurkmans (4x) en René Maas.

 


 

Maandag 22 september 2014:

 

 

De nieuwe koning voor de komende twee jaar bij Gilde Sint Antonius Abt is Frits van Lieshout. Hij volgt Jan Bekx op. Het was weer lekker druk op het schietterrein en de weersomstandigheden waren redelijk. Pas toen de vogel eraf geschoten was kwam er ook een bui naar beneden maar het zonnetje liet zich weer snel zien toen de plichtplegingen rondom het koningschap begonnen.

Frits had van te voren ingeschat dat de vogel er na rond de 200 schoten af zou vallen. Dat hij er als 'vogelbouwer' zo dicht bij zat bleek nadat hij met het 206e schot de vogel neerhaalde. Hij was er zichtbaar blij mee. Samen met Els zullen zij dus het Koningspaar gaan vormen tot over twee jaar wanneer er weer geschoten zal worden door diegenen die graag Koning willen worden en dat waren er dit jaar 14.

Met deze titel krijgt de Bruiseldonk er dus wéér een koninklijke hoogheid bij. Het begint al heel aardig een koninklijke buurt te worden want ook de Koning van de 'rooi schut' Angel van Moorsel en de Prins van de Kaauw Voetjes, Prins Jos dn 1e, wonen in deze buurt, een wel heel toevallige bijkomstigheid.

Namens slaponline willen we het Koningspaar van harte feliciteren.

 

Bij het Koningschieten kan de Gokschut ook niet ontbreken natuurlijk. Voor de 21e keer waren zij erbij met hun koning Gitje.

De nieuwe Koning werd Hans van de Aker die het dichtst bij de tijd zat waarop de vogel viel.

Ook Hans feliciteren wij natuurlijk van harte.

Zie ook de foto's.

 

 

 

 

 


 

Maandag 22 september 2014:

 

 

Afgelopen zaterdag leek het even of er bij de SV Lierop nu al een kampioenschap te vieren viel. Een platte wagen reed nl door enkele Lierops straten. Een sportief voorval uit het verleden van de SV Lierop was de reden.

In een beslissingswedstrijd in Boekel wist Prins Jos van Heugten toendertijd 'dik' in de blessuretijd met een schitterende - inmiddels legendarische - goal Lierop aan winst te helpen. Omdat zaterdags met Lierop Kermis de huidige Prins uitgenodigd wordt om mee te doen aan de 'SLAP Toelatings Toets' stopte de platte wagen - nadat Piet van Bommel opgehaald was - bij Prins Jos en Prinses Sylvia voor de deur om de uitnodigingsbrief persoonlijk aan hem te overhandigen. Hij heeft inmiddels de uitnodiging aanvaard waardoor alle Slappers op zaterdag 1 november (en een flink stuk van de zondag) op de stoep zullen staan om het examen af te nemen. We zijn benieuwd of hij zal slagen want het zal zeker niet gemakkelijk worden!! Zie enkele foto's.

 


 

Zondag 21 september 2014:
Van Paul van Gastel van IJssalon Vorstelijk kregen we het bericht dat hij weer diverse proeverijdagen heeft ingepland.
Dit keer Wijnproeverijen, Bierproeverijen en Whiskeyproeverijen.
Voor de data en aanvullende informatie kun je HIER terecht.

 


 

Zaterdag 20 september 2014:
Stichting Someren Natuurlijk is op zoek naar de Zùmmerse Mens, die begin januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Someren in het gemeentehuis gepresenteerd wordt.
De eretitel Zùmmerse Mens komt de inwoner uit de gemeente Someren toe, die altijd klaar staat voor een ander, misschien al jaren op de achtergrond iets betekent voor het verenigingsleven, de buur die nooit iets teveel gevraagd is. Een inwoner van Someren die zich op een bijzondere manier voor de gemeenschap inzet en vooral ook iemand die dat zo onopvallend mogelijk doet. Een Somerenaar jong of oud die zijn of haar inzet als vanzelfsprekend ervaart, maar waarbij zelden wordt stilgestaan. Een Somerenaar die daar geen praat over maakt.
Kandidaten kunnen schriftelijk of per e-mail worden voorgedragen. In de voordracht dient het volgende vermeld te worden:
- naam en adres van degene die voor de eretitel voorgedragen wordt,

- de reden waarom hij of zij in aanmerking komt als Zùmmerse Mens 2014,

- naam en adres van degene die deze persoon voordraagt.
Anonieme voordrachten worden niet in behandeling genomen. Personen die al koninklijk of kerkelijk onderscheiden zijn, worden niet in de nominatie opgenomen.
U kunt uw voordracht voor de eretitel vóór 15 november sturen aan Secretariaat Stichting Someren Natuurlijk, Wolfsveld 33, 5712 HJ Someren (op enveloppe vermelden Zùmmerse Mens 2014) of e-mail zummersemens@kpnmail.nl .
Uiteraard kan er maar één persoon genomineerd worden. Heeft u vorig jaar (of al eerder) een kandidaat voorgedragen maar is deze toen niet verkozen, probeer het dan dit jaar gerust nog een keer.
 


 

Vrijdag 19 september 2014:
De laatste hand wordt gelegd aan de opbouw van de kermis. Morgen gaat het 'los'. Hieronder vindt je een overzicht van de attracties, met daarbij vermeld de rit- en spelprijzen, indien van toepassing.
Na de enorme prijsverhoging van vorig jaar met maar liefst 50% zijn nu de prijzen hetzelfde gebleven als vorig jaar!
In 't Contact van afgelopen week (17 september) staan op de gemeentepagina (pagina 5) kortingsbonnen die u kunt inleveren op de kermis. Rondom de kermisdagen is de Van Dongenstraat in het geheel afgesloten en deels zijn ook de Florastraat, de Somerenseweg en de Offermansstraat afgesloten.

Overzicht ritprijzen: Autoscooter € 1,50 - Draaimolen € 1,50 - Cake-Walk € 1,50 - Superrups € 1,50 - Schietsalon vanaf € 0,50 – Boksbal € 0,50 - Kanalenspel € 0,50 
Verder vinden we op de kermis dit jaar: Pusher – Lijntrekspel – Rolbalspel – Gebakkraam – Snoepkraam – Viskraam - Suikerspin/popcorn.
 Vrijdag 19 september 2014:
Van Acupunctuurpraktijk Karsmakers en Feith op de Herselseweg kregen we het bericht dat hun website inmiddels klaar is. Met veel trots geven ze de link door: www.karsmakersenfeith.nl
 Vrijdag 19 september 2014:
Stichting Wensambulance Brabant heeft per 1 oktober een nieuwe voorzitter. Nicole Jorna volgt Martien Kusters op, die deze functie heeft vervuld vanaf de oprichting van de stichting in februari 2011. De nieuwe voorzitter stelt zichzelf voor tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor vrijwilligers en sponsors, op 28 september in Waalre.
WensAmbulance Brabant biedt mensen in de terminale fase van hun leven professioneel en comfortabel liggend vervoer aan, zodat zij een laatste wens in vervulling kunnen laten gaan. WensAmbulance Brabant vult daarmee een lacune op in de zorg voor terminaal zieken. Het gaat daarbij uitdrukkelijk om mensen die niet of nauwelijks kunnen lopen en staan. De wensen worden uitgevoerd met 200 vrijwilligers en met vier ambulances, die verspreid in Noord Brabant staan opgesteld.
Aan de uitvoering van de wensrit zijn voor de zieke geen kosten verbonden. WensAmbulance Brabant is geheel afhankelijk van giften en sponsoring.
Meer informatie op www.wensambulancebrabant.nl.
 


 

Donderdag 18 september 2014:

 


Van de Jeugdcommissie van fanfare St. Willibrordus kregen we onderstaand bericht…
‘Op vrijdag 19 september wordt de jaarlijkse kermisactie gehouden door de jeugdleden van de fanfare en slagwerkgroep. U kunt de kinderen vanaf 17.00 uur aan deur verwachten voor de verkoop van snoep en wenskaarten. De kinderen zijn herkenbaar aan een poloshirt van de fanfare. We hopen op goed weer en een gezellige kermisactie’.
 Donderdag 18 september 2014:
Van Marijke vd Elsen-van Horik kregen we onderstaand bericht…
‘Ook deze dienst kan afgevinkt worden. Op vrijdag 29 augustus ben ik met onze Mark naar KaBakel 1300 geweest en ben daar als een VIP behandeld. Gezellig samen met Millers Inc, Nielson, Rowwen Heze en Guus Meeuwis en band.'

 

 

 

 Donderdag 18 september 2014:
Tijdens de kermis is de SPAR op maandag en dinsdag vanaf 13:00 gesloten.

 

 Donderdag 18 september 2014:
Wie dichtbij huis een spectaculaire slagwerkshow wil zien kan a.s. zaterdag 20 september terecht in de Ruchte waar “Heartbeat” van Drums United o.l.v. Lucas van Merwijk op het podium zal staan.
Spectaculair drums en percussie geweld door zeven top-percussionisten afkomstig uit vier continenten; Afrika, Zuid-Amerika, Azie en Europa. Drums United wordt geleid door de drummershand van veelvoudig prijs- en pollwinnaar Lucas van Merwijk, in 2013 door de lezers van De Slagwerkkrant wederom gekozen tot beste World en Fusion drummer van de Benelux.
Virtuoos en afwisselend percussiespel wordt in het programma Heartbeat ondersteund door dans, zang en DJ loops, dit alles met flink wat humor en het voor de groep zo kenmerkende aanstekelijke spelplezier.
Het internationale concept van Drums United slaat overal ter wereld aan en de groep tourt dan ook grote delen van het jaar intensief door de VS, Canada, Zuid-Amerika, Azie en Europa.
De groep heeft een nieuwe line up met geweldig nieuw percussietalent. Van Merwijk's dochter Gianna Tam, die op haar 16e debuteerde in de groep, is alweer tien jaar een vaste factor in Drums United en inmiddels uitgegroeid tot één van de gezichtsbepalende elementen en publieksfavorieten binnen de groep.
Met Heartbeat veroverde Drums United al vele harten van percussieliefhebbers over de hele wereld.
Entree: € 17,00 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Woensdag 17 september 2014:
“De neije Prins hi al toegezi, mèr we zitte nog mi d’n auwe” aldus voorzitter Peter van den Eijnden van de Kaauw Voetjes. Uiteraard hoeft dit geen enkel probleem te zijn. Op Kermis zaterdag zal zo rond de klok van 17.00 uur (het kan ook ’n kwartiertje later zijn) de aankondigingsbrief voor de “SLAP Toelating Toets” aan Prins Jos 1e overhandigd worden. Volgens broer Ad “wil ie’er kei gèr bai”. De SLAPpers zullen de Toets niet te moeilijk maken want zij willen hém er ook “Kei gèr bai”, en hopen op zaterdag 1 november er een heel gezellige avond van te maken. Alles komt goed!!!
 

 Woensdag 17 september 2014:
Van café Nellie van Oosterhout kregen we onderstaand kermisprogramma…
Zaterdag 20 september: DJ Arno
Zondag 21 september: Dirk en Daan
Maandag 22 september: The Rumble Rousers (Rock & Roll)
Dinsdag 23 september: Toepen, stamppot eten en open repetitie Precise Patchwork Band
 

 Woensdag 17 september 2014:
Laat ons vrienden met elkaar
Tezamen vrolijk zingen
Want de kermis komt maar eens in 't jaar
Zo begint een van de weinige historische kermisliederen. "De kermis komt maar eens in het jaar." Dat was een dergelijk vaststaand gegeven dat onze voorouders er blijkbaar geen behoefte aan hadden om dat feest met speciale liederen te gedenken. En nu in 2014 is die behoefte is er nog steeds niet. Dit eeuwenoude volksfeest is ondanks de concurrentie van pretparken, jaarmarkten en carnaval onuitroeibaar gebleken.
Van zaterdag 20 tot en met dinsdag 23 september is het weer Lierop kermis die zoals gebruikelijk door de gilden Van Sint Antonius Abt, O. L. Vrouw van de Zeven Weeën en fanfare Sint Willibrordus, zaterdag om 19.00 uur, met een rondwandeling door van Lierop, wordt geopend. De attracties staan opgesteld op het kerkplein en Somerense weg.
De kasteleins zorgen voor de passende muziek.
Eveneens onuitroeibaar is het koningschieten dat al een kleine 500 jaar in Lierop wordt gehouden. Vanaf het begin van de 20e eeuw wordt er jaarlijks om een nieuwe koning geschoten. In de oneven jaren door O.L. Vrouwegilde (Rooi schut) en in de even jaren door Gilde van Sint Antonius Abt (Grúùn schut). 2014 is een even jaar vandaar zullen leden van de ”Gruun schut” kermismaandag de onderlinge strijd aangaan om deze felbegeerde titel. De titelstrijd wordt geopend door de burgemeester en pastoor als vertegenwoordigers van de wereldlijke en kerkelijke overheid en de aftredende koning (Jan Bekx). Vervolgens schieten de gildeleden. De volgorde wordt bepaald door het lot. Koning wordt hij/zij die het laatste gedeelte van de houten vogel naar beneden haalt. Het koningschieten vindt plaats maandag 22 september op schietterrein de Roovere aan de Herselseweg en begint om 11.15 uur.
De dag begint met een Eucharistieviering, in de trots van alle Lieroppenaren “De Koepelkerk”. Na de viering met gildeceremoniën is er een vendelhulde aan gildepastor Jan Zwirs en bewoners en personeel van SteunpuntPlusCentrum Henricushof, gevolgd door een koffietafel in Gildehuis Eet- en Drinkcafé ’t Jagershuis, waar de Rooi schut als gast optreedt van het Gilde van Sint Antonius Abt. Hierna wordt opgetrokken naar schietterrein De Roovere waar de strijd om de koningstitel zal plaatsvinden.
 Woensdag 17 september 2014:
Van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht…
Beste carnavalsvrienden.
‘Het bestuur van de carnavalsvereniging de Kaauw Voetjes heeft besloten om de carnavalsactiviteiten weer door te brengen in zaal Van Oosterhout. Enkele jaren geleden zijn we daar om veiligheidsredenen weg moeten gaan. Afgelopen jaar is er hard gewerkt om deze problemen weg te werken. We hebben in de tussenliggende periode leuke carnavalsseizoenen gehad in de Vurherd. Omdat er op een paar punten verschil van inzicht is tussen de beheersgroep van de Vurherd en het bestuur van de CV heeft het bestuur deze beslissing genomen. De munten die nog bij u in bezit zijn van de Vurherd kunnen tegen het aankoopbedrag weer ingeleverd worden bij de CV. Hoe we dit gaan organiseren wordt in ieder geval voor de eerste activiteit bekend gemaakt’.
 Woensdag 17 september 2014:

 


Weer een van de verkochte items van de dienstenveiling tijdens de Kringgildedag is ingelost. De muzikale overnachting van B&B bij Kiekus in samenwerking met Stage Fright.
Carla en Theo van Bree uit Someren hadden deze cadeau gekregen van de familie Berkers. Totaal verrast omdat ze geen idee hadden wat hen te wachten stond vroegen ze zich na aankomst af of er toevallig een repetitie van het een of ander was. Na een toespraak door een van de leden van Stage Fright begrepen ze dat het koor er speciaal voor hen was om hen een serenade te brengen. De zwoele avond en de klanken van Stage Fright maakte de gasten steeds enthousiaster. De spontane speech vol lof hebben we dankbaar ontvangen! Na het zingen kregen zij nog een rondleiding door het museum Kiekus waarna ze heerlijk konden gaan slapen in het B&B en na een ontbijt weer naar huis vertrekken.
 Woensdag 17 september 2014:

 


Van de menvereniging Lierop-Someren kregen we onderstaand bericht….
‘Twee keer per jaar wordt door de menvereniging Lierop-Someren op het Heieind en de daaromliggende terreinen een samengestelde wedstrijd georganiseerd in Lierop.
Het is een leuke dag voor paardenliefhebbers die graag met hun aanspanning een wedstrijd rijden.
De wedstrijd begint op zondag 21 september ’s ochtends met een dressuurwedstrijd, waarbij een jury de stuurmanskunsten in de baan beoordeeld. Daarna wordt er een parcours afgelegd waarbij zo snel mogelijk tussen pylonnen doorgereden wordt, waarbij extra strafpunten gegeven worden als er balletjes van de pylonnen vallen. Het meest spectaculaire onderdeel is het marathon gedeelte. Daarbij rijden de deelnemers een route met daarin opgenomen 7 hindernissen, waaronder een hindernis met een waterbak.
Het leuke van deze wedstrijd is dat deze wordt georganiseerd door de leden van de menclub met ondersteuning van vele vrijwilligers. Dat maakt de dag tot een gezellig uitje dat voor veel vaste vrijwilligers al maanden van te voren vastgelegd is. Heeft u zin om te komen kijken, dan bent u van harte welkom! Zie ook onze website.’
 Woensdag 17 september 2014:
Van Wim Steenbakkers kregen we het verzoek onderstaand bericht te plaatsen…
‘Behalve op de Veluwe kan men ook in het Weerterbos burlende herten bekijken. Met veel spektakel proberen de mannetjes indruk te maken op de (vrouwelijke) hindes.
Zaterdag 20 september organiseert het IVN een excursie daarheen. Verzamelen om 17.30 uur bij de kerk in Someren Heide.
Er is plaats voor maximaal 40 personen. Daarom graag aanmelden met een mailtje naar publieksact@ivnastensomeren.nl.
 


 

Dinsdag 16 september 2014:

 


Afgelopen zaterdag, 13 september, herdacht Lierop dat ons dorp 70 jaar geleden bevrijd werd. Dit vond plaats bij het monument van Frank Doucette.
Met zang, tromgeroffel, muziek en woorden heeft de bevolking van Lierop en genodigden samen op een sobere, maar plechtige wijze de 70-jarige bevrijding gevierd. Een druk bezochte herdenkingsdienst.
Waardig, door meerdere generaties actief uitgevoerd, werd stil gestaan bij oorlog en bevrijding. Zie de foto’s die onze slapfotograaf maakte. Het hele verslag van deze herdenking kun je HIER lezen. Zie ook een impressiefilmpje van Siris.
 Dinsdag 16 september 2014:

 

 

In de nacht van zaterdag op zondag hebben vandalen met grof geweld de ramen uit het houten bushokje aan de Herselseweg geslagen.
Het bushokje is begin dit jaar door Harrie van Dam van Lindor Tuinhout beschikbaar gesteld aan de inwoners van Lierop die dagelijks vanaf deze plaats van het openbaar vervoer gebruik maken.
Weer een voorbeeld van een zinloze vernieling!
 Dinsdag 16 september 2014:
Dinsdag 30 september zal in Henricushof tussen 17.00 en 19.00 uur weer een sfeervol menu voor 55-plussers opgediend worden. De kosten zijn € 12,50 per persoon en aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 25 september.
Aanmelden kan via mail naar lieropbuurtondersteuning@live.nl  of schriftelijk via bijgaand formulier.
 Dinsdag 16 september 2014:
Ter gelegenheid van de 50e Toer dur Lierup is een jubileumboek uitgebracht met anekdotes, foto’s en verhalen over de geschiedenis van de Toer dur Lierup.
Er zijn nog enkele exemplaren te koop. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de familie Sijbers, Schuttersstraat 15, tel.nr. 06 46 41 43 84. Het boek kost slecht € 3,00.

 

 

 Dinsdag 16 september 2014:
Gilde Sint Antonius Abt hield afgelopen zondag een kringwedstrijd.
De uitslagen van de Lieropse schutters….:
Kampioen: 2e Ad Vlemmix; Personeel: 3e Ad Vlemmix; Vrije hand: 2e Frans van de Ven, 3e Ad Vlemmix, 5e Willy Jacobs; Puist: 2e Willy Looijmans, 5e Willie Donkers.
 Dinsdag 16 september 2014:
Van de Koepelzangers kregen wij – naast het advies om eens te kijken naar de mooie website van de Koepelzangers met alle nieuws en geluidsfragmenten – het verzoek onderstaande te berichten….
‘Zijn er nog mensen van 50+ die zingen leuk vinden en houden van gezelligheid? Meld je dan aan bij ons koor of kom eens luisteren op onze repetitie op elke donderdagvoormiddag bij Nellie van Oosterhout achter in de zaal o.l.v. onze enthousiaste dirigente Marion v. Eijk. Wij hebben altijd een leuk en actueel programma. We nemen deel aan korendagen en worden veel gevraagd voor optredens in verzorgingshuizen enz.’

 


 

Maandag 15 september 2014:
Belangengroep Lierop houdt op 18 september een informatieavond inbraakpreventie. Aanleiding zijn de woninginbraken en diefstallen in het dorp en buitengebied. Sprekers zijn Monique van Lierop, buurtbrigadier voor o.a. Lierop, over de procedure van de politie bij woninginbraak en Martijn Verstappen, beleidsadviseur Integrale Veiligheid gemeente Asten en Someren, over cijfers en achtergronden van inbraken en adviezen betreffende beveiliging. De deelnemers aan de informatieavond kunnen ook zich ter plekke aanmelden voor een gratis woningscan met advies over het beveiligen van de woning volgens het politiekeurmerk. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van een aanbieding betreffende het eenmalig kosteloos aanschaffen van een alarmsysteem met alarmopvolging bij het afnemen van een abonnement. Ook wordt de uitslag van de enquête die op deze site staat bekend gemaakt. Aanvang 20.00 uur in de Vurherd.
 Maandag 15 september 2014:

Ondanks de lange tijd dat het geleden is worden de namen op de foto uit 1947 steeds completer. Onderstaand nog een reactie (in twee delen) van Rinus van den Eijnden…

Deel 1: ‘Ik heb de foto kunnen vergroten (zodat alles wat duidelijker werd).
Volgens mij is de 4e persoon van rechts mijn moeder Drika Smits, later getrouwd met Martien van den Eijnden. De eerste persoon van rechts is volgens mij mijn tante Ciska Smits, later getrouwd met Cel Slegers uit Mierlo. De persoon op de voorgrond links met strik en bril is volgens mij Tonia van Vroonhoven, later getrouwd met Jan van Asten. De persoon met de poffer is volgens mij Siska van Dijk, later getrouwd met Jan de Vries'.
Deel 2: 'Ik heb gisteren op de neef en nichten dag van de Fam van den Eijnden, nog een drietal namen kunnen achterhalen.

Het klopt dat het een foto van een toneeluitvoering is met alleen maar vrouwen (die dus ook de mannelijke rollen speelden.)

Ik heb dit foto laten zien aan een tante van mij die ook op de foto staat, ze is nu 88 jaar jong. Ze heeft zichzelf herkend als de persoon 6e van rechts, bovenste rij met witte strik en wit mutsje. Haar naam is Siena van den Eijnden (later getrouwd met Piet Manders uit Deurne). Miena van den Eijnden van het Achterbroek, zoals mijn tante aanhaalde, is de 2e persoon van rechts in de bovenste rij (het lijkt of ze een emmer in de hand heeft). Verder is de 3e persoon links in de bovenste rij Cato van Horrik zoals mijn tante aangaf. Verder denk ik omdat het allemaal vrouwen zijn dat het de boerinnenbond moet zijn in plaats van boerenbond'.

 


 

Zondag 14 september 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie waren in de eerste klasse Topparty en Greenco erg aan elkaar gewaagd, waarbij Topparty het meer verzorgde spel liet zien en Greenco met veel inzet speelde. De keeper van Greenco werd matchwinnaar toen hij in de 9e minuut van afstand de winnende treffer maakte waarbij keeper Koen Hendriks de bal niet goed onder controle kreeg en in het doel verdween, 0-1.
In een fijne wedstrijd won Kanters met 3-1 van Hurkmans. Beide teams lieten goed zaalvoetbal zien. Al na 3 minuten stond het 1-0 voor Kanters. In de 17e minuut trok Willem Hurkmans met een mooie stiftbal de stand gelijk, 1-1. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd haalde Kanters de overwinning binnen door nog twee maal te scoren” 3-1.
 Zondag 14 september 2014:
Van de de Bonte Avond Commissie van de Kaauw Voetjes kregen we het verzoek onderstaand bericht te plaatsen…
‘Wij zijn op zoek naar Lierops talent voor de Bonte avonden van 2015!
Komend jaar zullen deze gehouden worden op 6 en 7 februari 2015. Lijkt het je iets om mee te doen, geef je dan vóór 1 november 2014 op bij Jan van Gastel, telefoonnummer 331816 of mail j.gastel1@kpnmail.nl
 

 

 


 

Zaterdag 13 september 2014:

 


Van Ingrid Wijnen, secretaris van de Stichting Fokpaardendag Lierop kregen we onderstaand bericht…
Maandag 22 september vindt Fokpaardendag Lierop voor de 74e keer plaats. Op het prachtige concoursterrein aan het Kerkenhuis worden vele paardenrassen aan u voorgesteld.
In de ochtend wordt er in meerdere ringen gestart met het keuren van de fokpaarden en pony’s: Welsh- en Shetlandpony’s, en Trekpaarden. Tegelijkertijd, elders op het terrein, een dressuurproef voor menwagens. Deze combinaties komen later terug op het hoofdterrein voor een spectaculaire vaardigheidsproef.
Op het hoofdterrein zijn vanaf 9.00 uur dressuur- en springwedstrijden voor jonge, vier- en vijfjarige paarden. Van deze rubrieken zullen de juryleden hun oordeel toelichten aan het publiek.
Vanaf 11.00 uur zien we Friezen, Trekpaarden, Tuigpaarden en Hackney’s in meerdere rubrieken. Nieuwe rubriek in Lierop dit jaar is de KWPN Hengsten Competitie voor Tuigpaarden. Tijdens het defilé zullen alle winnaars van de fokkerij rubrieken zich presenteren op het hoofdterrein. Als showrubriek wordt het zeer spectaculaire Relais Springen gepresenteerd. Nationale springruiters vormen een team met een menner, zij moeten samen zo snel mogelijk een hindernisparcours afleggen.
Wij verwachten ook dit jaar weer een groot, enthousiast publiek. Na afloop van de Fokpaardendag bent u natuurlijk van harte welkom op de Kermis in Lierop!
Informatie: http://fokpaardendaglierop.nl/  - fokpaardendaglierop@hotmail.com
Voor het hele programma klik HIER.
 Zaterdag 13 september 2014:

 


We kregen nog een reactie op de foto van 1947 (zie woensdag 10 september). Dit keer van Ria Vaes,,,,
‘Hoi redactie, op de foto herken ik ons mam rechts zittend en tante Miet (van Frans van Lieshout) helemaal links staand, misschien nog wel meer, maar hij is een beetje wazig (kan ook aan mijn ogen liggen)’.
 


 

Vrijdag 12 september 2014:

De familie van de Schouw stuurde ons de rouwkaart van Tjeu Janssen, pas 6 jaar oud. Zie bij onze familieberichten.

 


 

Vrijdag 12 september 2014:

 


Van de rijvereniging kregen we onderstaand bericht….
Afgelopen weekend heeft Suzanne van de Ven, lid van Rijvereniging Sint Jan deelgenomen aan het KNHS-kampioenschap te Ermelo waarvoor zij zich, na het behalen van goede resultaten tijdens de verschillende kringselectie-wedstrijden en een tweede prijs tijdens de Brabantse kampioenschappen, had weten te plaatsen. Met haar paard Vdv D'Avicci heeft zij het landelijk kampioenschap in de klasse L2 weten te behalen. Een prachtig resultaat en een mooie afsluiter van het officiële zomerseizoen.
 Vrijdag 12 september 2014:
Van de KVO kregen we onderstaand bericht…
‘A.s. maandag 15 september om 20.00 uur houdt de KVO in de kantine van SV Lierop haar jaarvergadering. Bovendien is er na de jaarvergadering een lezing door Rian Eilers logopedie’.
 Vrijdag 12 september 2014:

 


Van de Koepelzangers kregen we onderstaand bericht…
‘Seniorenkoor “De Koepelzangers” heeft met veel succes deelgenomen aan een korenmiddag in Neerkant. Ze kregen veel complimenten voor de goede zang en het mooie repertoire.
Woensdag 17 sept. a.s. verzorgen “De Koepelzangers” een muzikale en gezellige middag in verzorgingshuis Eegelshoeve in Someren, aanvang 14.30 uur.
Zie ook de website van de Koepelzangers welke staat onder Verenigingen op slaponline.
 Vrijdag 12 september 2014:

 


Van het team PIP/Jumpin kregen we onderstaand bericht…
‘Afgelopen woensdag heeft KDV/PSZ PIP en BSO Jumpin in Lierop de jaarlijkse BBQ georganiseerd. Rond half 5 kwamen de eerste kinderen en hun ouders.
Nadat de BBQ warm was, werd er flink gebakken door de leidsters Mariëlle, Suzana en José. Hamburgers, worstjes en frikadellen waren favoriet bij de kinderen en ook het stokbrood ging er goed in. De ouders deden zich tegoed aan het overige vlees. Tijdens gezellig buurten met andere ouders, van wie hun kindje bij Pip of Jumpin zit hebben de kinderen fijn gespeeld met hun vriendjes. Om kwart over 7 kwam er een eind aan een geslaagde en gezellige barbecue. Zie ook enkele foto’s in onz slapgalerij.
 


 

Donderdag 11 september 2014:
Op de foto van gisteren (uit 1947) kwam onderstaande reactie…
‘Volgens mij is het een foto van een toneelstuk uitgevoerd door vrouwen. Dus de vrouwen spelen de mannenrollen. Gemengd was in het verleden streng verboden. Ik weet dat de fanfare vroeger ook toneelstukken speelde. Hier werden de vrouwenrollen door mannen gespeeld.
Lokatie: Het vroegere lokaal. Dit zie je aan het luik voor aan op de foto. Dat was daar weet ik nog; voor de souffleur en om spullen te kunnen opbergen in de kelderruimte’.
 Donderdag 11 september 2014:

 

 

 

 

 

 

 

 


De resultaten van de verkeerstellingen die van 16 juni t/m 2 juli plaatsvonden in Lierop zijn afgelopen Belangengroepvergadering gepresenteerd door wethouder Leon van de Moosdijk. De tellingen zijn vergeleken met de tellingen in 2009 die toen van 23 maart t/m 2 april plaatsvonden. De tellingen zijn uitgevoerd in het kader van de evaluatie rondom de genomen verkeersmaatregelen om het doorgaand verkeer door Lierop te verminderen. Deze evaluatie vindt plaats in de Belangengroepvergadering van 5 november waarvoor u van harte wordt uitgenodigd. Vooruitlopend daarop vindt de Belangengroep het belangrijk uw mening te horen over de genomen maatregelen en het resultaat van de tellingen. Ervaart u minder verkeer door Lierop of juist niet? Hebben de genomen maatregelen (verkeersluizen, herinrichting van de van Dongenstraat en 60km zones op de toegangswegen) volgens u daar aan bijgedragen? Wat vindt u van de huidige snelheid door de kom van Lierop? Is deze volgens u afgenomen, gelijk gebleven of juist toegenomen? Hebt u andere aandachtspunten of opmerkingen? U kunt uw reactie kwijt op belangengroeplierop@gmail.com

Uw mening wordt meegenomen in de evaluatie. Zie bijlage voor vergelijk tellingen.

 


 

Woensdag 10 september 2014:
Van Rinus van den Eijnden kregen we een foto. De foto is gemaakt op een feest van de boerenbond in 1947. Rinus kent er niemand van maar vond de foto bij het doorspitten van oude foto’s. Als iemand iemand herkent horen we het graag.
 


 

Dinsdag 9 september 2014:
Gisterenmiddag rond 17.30 uur vond er op de Stipdonk een ongeval plaats tussen een auto en een bromscooter. De scooterrijder, die op het fietspad reed, kwam in aanraking met een auto die uit een uitrit kwam gereden. Vermoedelijk heeft de automobilist de scooterrijder over het hoofd gezien. De bestuurder van de scooter is met een ambulance met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist kwam met de schrik vrij.
 


 

Dinsdag 9 september 2014:

 

 

Na de geslaagde voorstellingen van afgelopen weekend (zie ook de foto's) zal morgen, woensdag 10, vrijdag 12 en zondag 14 september de nieuwe voorstelling van De Speledonckers, Frankenstein NU, nog te zien zijn. Ook nu zijn er weer diverse Lieropse acteurs te bewonseren.

Frankenstein NU is een eigentijdse vertaling van de klassieke roman Het monster van Frankenstein met veel verrassende elementen die zorgen voor een boeiende, spectaculaire voorstelling voor iedereen vanaf 12 jaar. Frankenstein Nu volgt grotendeels de oorspronkelijke verhaallijn van het boek. Met dit grote verschil dat het monster in de theaterversie een vrouw is (gespeeld door Julia Verhaegh) en zij niet leert lezen en schrijven bij een familie in een bos zoals in het boek, maar in een ziekenhuis. Indrukwekkend is ook de rol van de jonge William die in het stuk vermoord wordt door het monster, gespeeld door de achtjarige Koert van Goch. Manon Verbruggen speelt de rol van Elisabeth Lavanza. Bliksemschichten en andere licht en geluidseffecten versterken de spanning in het griezelige en ontroerende verhaal dat ook de nodige humor bevat. Zie ook het ‘hele’ verhaal.

 


 

Maandag 8 september 2014:
Ook in 2014 zetten de varkenshouders weer hun staldeuren open tijdens het Weekend van het Varken. Iedereen is op zaterdag 13 en/of zondag 14 september van 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom bij Boerderij Driessen Vleesvarkens, Gerard Driessen, Lungendonk 14 in Lierop. Je kunt dan zelf zien en ervaren hoe varkens op de boerderij gehouden en verzorgd worden.
Op de boerderij Driessen Vleesvarkens worden 7000 vleesvarkens gehouden. De varkens worden niet op deze boerderij geboren, maar komen als ze ongeveer 10 weken oud zijn en circa 25 kg wegen. De varkens blijven 4 maanden op deze boerderij voordat ze verkocht worden voor het vlees.
‘Wij wekken energie en warmte op door de vergisting van de mest van onze varkens. De warmte wordt gebruikt om de mest te verwarmen zodat deze naar Duitsland afgevoerd kan worden. Daarnaast wordt de warmte ook gebruikt in de stal. De energie die opgewekt wordt, wordt gebruikt op het bedrijf en verkocht aan de energiemaatschappij. Wij kopen dus geen elektriciteit aan. We produceren zelfs zoveel dat wij 1800 huishoudens kunnen voorzien van stroom.
Onze varkens op de boerderij eten bijproducten gemengd met krachtvoer. De bijproducten zijn afvalstormen afkomstig van de humane voedingsmiddelen industrie. Onze varkens zetten dus afvalstoffen om in duurzaam varkensvlees’.
 


 

Zondag 7 september 2014:
Van de werkgroep Lierelarre kregen we onderstaand bericht…
‘Bij kinderkoor Lierelarre zijn we druk met onze nieuwe musical en wij zoeken jou!
Ben jij iemand die graag wil meedoen in een musical en een figuranten-rol wil vervullen? Kom dan a.s. maandag meteen na school naar de Vurherd waar we op het grote podium gaan oefenen! (tot 16.30 uur).
Kinderen vanaf groep 3 zijn van harte welkom! Neem wat te drinken mee en een koekje.
De uitvoeringen zijn zaterdagavond 1 november 2014 en zondagmiddag 2 november 2014 in de Vurherd. Binnenkort meer nieuws.
Groetjes de musicalsterren van Lierelarre’.
 Zondag 7 september 2014:
In de hoofdklasse van het zaalvoetbal had de kampioen van het vorig seizoen de handen vol aan promovendus van Gennip. Steenstra stond op een 2-0 voorsprong voordat keeper Lars van Grotel zijn collega met een afstandsschot verraste, 2-1. Steenstra kwam vervolgens 10 minuten voor tijd op een 3-1 voorsprong door een wonderschone aanval keurig af te ronden. Meteen hierna verkleinde Chris Filippini door met een puntertje de eindstand te scoren, 3-2.
Berkvens won met 3-0 van Educontract.
In de 10e minuut van de wedstrijd tussen Zunneke en Centraal schoot Anton van Moorsel raak waardoor ’t Zunneke op een 1-0 voorsprong kwam. Tot kort voor tijd (28e minuut) hield ’t Zunneke stand tegen Centraal. Net niet lang genoeg want Centraal scoorde zag toen kans om de bal in het doel te plaatsen, 1-1.
 


 

Zaterdag 6 september 2014:
Metselaar Bert van Heugten (20) uit Lierop gaat begin oktober naar de Europese kampioenschappen voor beroepen EuroSkills 2014 in het Franse Lille. Als Nederlands kampioen metselen bindt hij daar de strijd aan met negen andere jeugdige metselaars uit heel Europa.
Bert van Heugten volgde de mbo-vakopleiding metselen bij SBRH Bouw en Infra Opleidingen te Mierlo. Het theoretische gedeelte van deze opleiding wordt door het ROC ter Aa verzorgd. Deze weken traint Bert daar bijna iedere dag op de moeilijke opdracht die hem in Lille wacht. Die opgave is niet te vergelijken met het metselwerk dat Bert normaal maakt. Er moeten drie muurtjes worden gemaakt met diverse soorten bogen. “Het moeilijkste vind ik het diagonale metselwerk in de rondboog”, vertelt Bert. “In het hele werkstuk verspringen veel stenen, waardoor ik veel moet meten. Ik blijf oefenen, want het moet nog sneller, maar ook preciezer. In ieder geval is het prachtig om mee te maken.”
Behalve Bert doen nog 31 Nederlandse kampioenen, waaronder nog drie jonge bouwers, mee aan EuroSkills 2014. Onder leiding van Skills Netherlands vormen ze samen Team Nederland.
Wie onze kampioenen aan wil moedigen, kan van 2 t/m 4 oktober terecht in het Grand Palais in Lille. Daar strijden honderden jongeren uit 26 Europese landen in zo’n veertig beroepen tegen elkaar om de beste vakman of –vrouw van Europa te worden. Lille is ongeveer 2,5 uur rijden van Lierop. Kijk ook op www.euroskills-team.nl
 


 

Vrijdag 5 september 2014:
De zomervakantie is nog maar net voorbij maar de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen van Nirwana Jeugdsoos zijn alweer in volle gang. Na een geslaagde donderdagavond op het tuinfeest met Mainstreet, Yes-R en Oye-Partycrew wil de organisatie van de jeugdsoos er ook dit jaar weer alles aan doen om het seizoen nog beter te maken dan het vorig jaar was. We zullen dit seizoen nog groter uitpakken dan voorheen. Dit word een jaar om niet te vergeten. Om het seizoen goed af te trappen staat op 19 september de seizoensopening op het programma. Oye-Partycrew zal deze avond komen draaien, dus goede muziek is gegarandeerd! Ben jij tussen de 12 en 15 jaar oud en heb je wel zin in een avondje uit? Kom dan op 19 september om 20:00 naar Nirwana.
 

 


 

Donderdag 4 september 2014:

Bij onze familieberichten staat de rouwkaart die we ontvingen van de familie van de Wijnboom.

 


 

Donderdag 4 september 2014:
Lierop wordt de laatste jaren meer dan gemiddeld geconfronteerd met inbraken en diefstal. Wat dit betekent voor u als Lieroppenaar proberen we te achterhalen met een enquête van 7 vragen. Daarnaast willen we graag inzicht of u ook andere vormen van onveiligheid ervaart en in hoeverre u bereid bent via burgerparticipatie (burgers ondernemen zelf actie) de overlast te beperken. De enquête staat tot en met 13 september online hopende dat u deze in wilt vullen (max 10 minuten). Met uw medewerking krijgen we een betrouwbare uitslag die de mening van Lierop weergeeft.
De uitslag van deze enquête wordt 18 september gepresenteerd tijdens een informatieavond over inbraak in De Vurherd van 20.00 tot 22.00 uur. U wordt dan ook geïnformeerd over het aantal en soort inbraken in Lierop en over manieren waarop u zich kunt beveiligen tegen woninginbraak. U kunt uzelf op die avond aanmelden voor een gratis woningscan of gebruik maken van een aanbieding wat betreft alarmering. Wij hopen u de 18e in De Vurherd te zien.
Bvd voor uw tijd. Klik HIER om de enquête in te vullen.
 Donderdag 4 september 2014:
Nu de vakantie voorbij is wordt er op zaterdag 6 september vanaf 9 uur weer door diverse verenigingen in Lierop en Someren gebruikte kleding en schoenen opgehaald. Ook kun je de gebruikte kleding en schoenen te allen tijde inleveren bij Wim van de Eijnden, Otterdijkseweg 5 in de veldschuur.
 Donderdag 4 september 2014:

 


Van het bestuur van SV Lierop kregen we het verzoek om melding te maken dat a.s. zondag weer d’n Aftrap plaatsvindt als opening van het nieuwe voetbalseizoen. Lierop 1 speelt thuis tegen Mariahout. D’n Aftrap is voor alle leden en hun gezin en begint om 16.00 uur.
 


 

Woensdag 3 september 2014:
Van Marieke Linders, secretaris stichting belangengroep, kregen we de mededeling dat er een wijziging is aangebracht in de agenda voor de belangengroepvergadering die vanavond in de Vurherd gehouden wordt. De juiste agenda is inmiddels aangepast op de pagina van de belangengroep.
 Woensdag 3 september 2014:
Van Huub van den Eijkhof kregen we onderstaand bericht…
De resultaten van de Roovere schutters op 31 augustus bij de Kringwedstrijden geweer bij het Sint Leonardusgilde uit Beek en Donk.
Erekampioen: 1e Ad Vlemmix. Kampioen: 1e Angel van Moorsel. Personeel: 1e Willie Donkers, 4e Angel van Moorsel, 5e Thieu Scheepers. Vrije Hand: 3e Ad Vlemmix. Viertal: Gilde Onze Lieve Vrouw v/d Zeven Weeën Lierop met de schutters Ad Vlemmix, Angel van Moorsel, Thieu Scheepers en Willie Donkers. Bejaarden: 2e Thieu Scheepers.
 Woensdag 3 september 2014:
Van de jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht…
‘We zijn weer begonnen met de voorbereidingen voor het jeugdcarnaval. Ook dit jaar wordt eind september weer geloot voor de jeugdraad van 11 en het jeugdboerenbruidspaar. Alle kinderen die dit jaar in groep 8 zitten kunnen zich aanmelden voor de raad van elf. Alle kinderen uit groep 7 kunnen zich aanmelden voor het jeugdboerenbruidspaar. Dus ook de kinderen die wel in Lierop wonen maar niet naar het Rendal gaan. De loting vindt plaats op het Rendal. Maar zit uw kind in groep 7 of 8 op een andere school, en wil hij of zij graag mee loten, geef dit dan voor 19 september door aan Miriam Raijmakers, tel: 331513 of mail naar Jeugdkaauwvoetjes@outlook.com  (Gerry Hurkmans). Ook voor vragen kun je hier terecht’.
 

 Woensdag 3 september 2014:

 


In verband met bodemproblemen ‘on the beach’ werd het beachvolleytoernooi afgelopen zondag op het groene gras van het 3 slotenveldje gespeeld, dus dit jaar ‘greenvolley’ in plaats van beachvolley. Het was er niet minder gezellig op getuige de vele foto’s die we opgestuurd kregen. Bij de jeugd domineerden de Bokito's door de beach girls in de finale te verslaan. Bij de pro's bleken "de mokers" ook te sterk voor ASML. De organisatie dankt iedereen voor de sportieve inzet bij dit weer geslaagd toernooi. Wie nog niet genoeg heeft van de vele foto’s kan ook de foto’s van Rob Fritsen (Siris) bekijken.
 


 

Woensdag 3 september 2014:

Bij onze familieberichten staat het geboortekaartje dat we ontvingen van de familie Maas. Hun 2e zoon, Timo, is afgelopen donderdag geboren. Zie familiebericht.

 


 

Dinsdag 2 september 2014
Woensdag 17 september start – ook voor jongeren in Lierop - in het Wijkgebouw, Kerkstraat 6 in Someren de oppascursus voor jongeren uit Asten en Someren, die als oppas aan de slag willen.
Oppassen; veel meisjes en jongens rollen er vanzelf in. Toevallig, omdat ze jongere nichtjes, neefjes, buurjongens en -meisjes of andere kinderen kennen. Het is een leuk bijbaantje, maar het is wel handig om te weten wat er allemaal op je af komt als oppas.Daarom heeft Centrum voor Jeugd en Gezin Asten-Someren een praktische cursus gemaakt. Je krijgt uitleg en tips over kennismaken en positief omgaan met kinderen, verwachtingen van ouders, troosten, veiligheid, spelen, eten en bedtijd en wat te doen als kinderen niet luisteren. Kortom alles wat je wilt weten om een goede oppas te zijn.
De cursus is op 17 en 24 september, 1 en 8 oktober van 19.00 tot 20.30 uur en wordt afgesloten met een heus certificaat. Jongeren vanaf de brugklas tot 16 jaar kunnen zich tot woensdag 10 september aanmelden door een mail te sturen naarcursushuisdas@oniswelzijn.nl. Deelname is gratis.
De oppascursus wordt verzorgd door de GGD, Zorgboog, Lev en Onis; onderdeel van het Centrum Jeugd en Gezin Asten-Someren.
 


 

Maandag 1 september 2014:
Lourdes, gelegen in de Hautes-Pyrénées, was ooit een bescheiden dorpje met slechts een paar duizend inwoners. Tegenwoordig wordt de stad jaarlijks door miljoenen pelgrims bezocht en behoort daarmee tot de drukst bezochte bedevaartplaatsen van de wereld. Voor de bedevaart van woensdag 27 september tot en met dinsdag 2 oktober zijn nog een aantal plaatsen vrij voor zorgpelgrims en gezonden.
Heb je belangstelling om mee op bedevaart te gaan, neem dan vrijblijvend contact op met Harrie van der Sanden, telefoon 06 53 17 79 31.
 


 

Zondag 31 augustus 2014:
Binnen 2 uur waren gisteren alle tickets van het optreden van Rowwen Hèze bij Nirwana op donderdag 25 september bij de Spar in Lierop uitverkocht! Wellicht is er vandaag nog een kleine mogelijkheid om online tickets te kopen al waren ook hier gisteren de meeste tickets al verkocht. Zie www.nirwana.nl

 Zondag 31 augustus 2014:

 


De eerste twee dagen van Nummer 1, voorheen de Babbelaar, kwamen er velen de nieuwe uitbaters Bertina Hurkmans en Linda van Gemert feliciteren en succes toewensen met hun nieuwe dorpscafé. Ze hebben er ‘kei veul’ zin in om aan deze uitdaging te beginnen. Het zag er in ieder geval allemaal fris, open en gezellig uit. Vanmiddag vanaf 12.00 uur kan er voetbal gekeken worden en vanaf 14.00 uur zijn ze er weer om belangstellenden te ontvangen en kunnen ook de allerkleinsten genieten van de diverse activiteiten. Wij wensen Bertina en Linda veel succes!
Zie ook de foto’s die Rob Fritsen (Siris) vrijdagavond maakte.
Openingstijden van Nr.1 tot het volgende voorjaar zijn:
Maandag: 19.00-01.00

Dinsdag: gesloten 

Woensdag: 19.00-01.00

Donderdag: 19.00-01.00

Vrijdag: 19.00-02.00

Zaterdag: 14.00-02.00

Zondag: 14.00-01.00
Als er wijzigingen in de openingstijden zijn (zoals vanmiddag om 12.00 uur voetbal) wordt dit via facebook gecommuniceert.

Zie ook het interview dat Harrie van Horik met Bertina en Linda had.
 Zondag 31 augustus 2014:
Van Riky Peeters kregen we onderstaand bericht….
Beste mensen,
We gaan donderdagavond 4 september van 19.30 tot 20.30 uur weer beginnen met sporten voor 50+ dames en heren met muziek, in de gymzaal in Lierop.
Het zijn bijna iedere keer andere oefeningen en ook conditietraining. Er wordt geëindigd met een balspel waarna er koffie gedronken wordt.
Kom even kijken en misschien doe je vanzelf mee!
Voor informatie: Willie Jonkers of Riky Peeters, Luitenakker 27, telefoon 0492 331620.
Zie ook de flyer.
 Zondag 31 augustus 2014:
In de zaalvoetbalcompetitie werd afgelopen vrijdag gestreden om de Roman Techno Cup.
Van Gennip won met 8-1 tegen Centraal: doelpuntenmakers voor van Gennip: Jan van Moorsel (2x); Chris Filippini (4x) en Guus Berkers (4x).
Jagershuis verloor van Kanters met 6-2: Rob van der Sluijs maakte beide doelpunten voor Jagershuis.
Educontract won met 3-0 van Postel 1: Wiljan Kornuit, Ruud van den Hurk en Axel van den Biggelaar (na mooi solowerk) maakten de doelpunten voor Educontract.
Van Oosterhout/vBerlo speelde met 1-1 gelijk tegen ‘t Zunneke: Michiel Peters maakte de gelijkmaker voor ’t Zunneke. De strafschoppen vielen nadelig uit voor ’t Zunneke.
Hurkmans verloor met 5-1 van Lintermans: Riny van de Wijnboom redde de eer voor Hurkmans.
Loomans won met 3-0 voor Topparty. Topparty verloor weliswaar, maar werd uit de verliezers terug geloot voor de 2e ronde.
Loting 17 oktober: De Postel:
20.05: Educontract – vOosterhout/vBerlo
20.36: Wapen – vGennip
21.07: Topparty – Breukers
 


 

Zaterdag 30 augustus 2014:
Van de werkgroep Kinderliturgie kregen we onderstaand bericht…
Komt u ook naar de gezinsviering op zaterdag 6 september in onze Koepelkerk? We openen dan het nieuwe schooljaar, met als thema: “Leren rond de Levensboom”.
De viering staat in het teken van onze kinderen en hun opa’s en oma’s. Diverse kinderen, ouders en grootouders uit Lierop dragen bij aan deze welkomstviering. Zij lezen voor of maken muziek. Mogen zij rekenen op uw belangstelling?
In de groepen 3, 4 en 5 zijn blaadjes uitgedeeld met daarop de afbeelding van een appel, peer of blad. De kinderen kunnen hierop hun wens voor papa, mama, opa of oma schrijven. Of hebben ze een wens voor het nieuwe schooljaar; iets wat ze graag zou willen leren, ontdekken of doen? Vul het maar in! Voor in de kerk staat een boom waarin de kinderen voorafgaand aan de mis hun creatie kunnen hangen. Heeft uw kind nog geen appel, peer of blad, maar wil je wel graag je wens in de boom hangen? Stuur dan een mailtje naar m.gofers@kpnplanet.nl 
Graag tot ziens op 6 september om 18.30 uur in de Koepelkerk!
 Zaterdag 30 augustus 2014:
Wie kent ze niet? De hits als Bestel Mar, Limburg en De Peel in Brand.
De in 1985 opgerichte band uit Horst-America is bezig met een Pop en clubtour en hebben deze zomer op verschillende festivals opgetreden zoals de Zwarte Cross.
Donderdag 25 september is het de beurt aan Nirwana!
Rowwen Hèze sleepte de afgelopen jaren prestigeuze popprijzen in de wacht zoals de Zilveren en de Goude Harp en in het jubileumjaar in 2010 kregen ze de Edison Oeuvreprijs Nationaal.
De stijl van Rowwen Hèze is gemengd, met als hoofdstijlen folk, fanfare en Tex-Mex. Rowwen-Hèze op het podium is een feest waarbij de nummers in hoog tempo worden gespeeld en bier-gooien er (volgens sommigen) bij hoort.
De voorverkoop start op vandaag, zaterdag 30 augustus bij de Spar in Lierop. Op 30 augustus vanaf 12:00 zijn de tickets ook online te verkrijgen via www.nirwana.nl
Optredens worden gekenmerkt door zweet, bier en een luid zingende, hossende menigte. Kortom, zet een dik kruis in je agenda op 25 september en zorg dat je er bij bent!!
Voorprogramma: Aanvang: 20:00 - Entree: € 22,50 - Tickets: www.nirwana.nl
 


 

Vrijdag 29 augustus 2014:
Van Huub van den Eijkhof kregen we de uitslagen van de Roovere schutters bij de zevende en laatste wedstrijd van de Midzomercompetitie Kruisboog Kring Peelland.
15 p. Dirk van de Ven, Johan Vlemmix, Wim van Brussel, Ad Vlemmix, Willy Jacobs, Peter Berkers. 14p. John Smits, Guus van de Ven. 13p. Hann van Seggelen, Jan van Seggelen. 12p. Thieu Scheepers. Viertallen Gilde van Sint Antonius Abt.
Eindstand: winnaars in klasse A na afkampen: 1ste Thieu Knapen (Sint Lambertus Someren-Eind), 2de Dirk van de Ven en 3de Johan Vlemmix. Winnaars in klasse B: 1ste Paul Koster (Sint Lambertus Someren-Eind) en 2de Hann van Seggelen. Viertalen Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën. Schutters Willy Jacobs, John Smits, Ad en Johan Vlemmix.
 Vrijdag 29 augustus 2014:

 


Ieder jaar vallen onder kinderen die op weg zijn van en naar school 35 doden en meer als 600 gewonden. Om die reden voerde Veilig Verkeer Nederland (VVN)-afdeling Someren gisteren opnieuw de campagne 'De scholen zijn weer begonnen'. Dit jaar bij basisschool ‘t Rendal in Lierop. Het startsein van deze campagne werd gegeven door wethouder van verkeer Leon van de Moosdijk. Samen met Guido Schakenraad, voorzitter van Veilig Verkeer Nederland-afdeling Someren en enkele bestuursleden van VVN reikte de wethouder aan de kinderen van de groepen 1, 2 en 3 een fietshelm uit die ze kunnen opzetten als ze gaan fietsen.
Na de start van het project had de school voor de kinderen nog enkele verkeersspelletjes en een skateclinic op het programma staan.
In de middaguren legden enkele politieagenten uit hoe een lasergun werkt bij een snelheidsmeting op de Somerenseweg. Zie de foto’s van Siris.
 Vrijdag 29 augustus 2014:
Van de SV Lierop kregen we het bericht dat de inschrijving van de TOTO weer is begonnen. Deelnameformulieren zijn te verkrijgen in de kantine en op de TOTO-pagina. Inschrijven is mogelijk tot zondag 7 september 14:30 uur, als Lierop 1 zijn eerste thuiswedstrijd speelt. Voor het reglement zie de TOTO-pagina.
 


 

Donderdag 28 augustus 2014:

 


De teams zijn gevormd en de zon droogt de komende dagen het 3-slotenveldje, zodat er zondag gezellig en sportief gestreden kan worden op ons Lierops strandje. Heb je dit jaar geen plek weten te bemachtigen binnen een jeugd- of volwassenenteam, kom dan gerust langs om de spelers aan te moedigen en te genieten van de ontspannen sfeer. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur. Graag tot dan
 Donderdag 28 augustus 2014:
Op zaterdag 13 september om 17.00 uur zal de herdenking ‘Vrijheid geef je door’ gehouden worden bij het Frank Doucettemonument. Samen met de bewoners van de Frank Doucettestraat en de van Dijkstraat heeft de evenementenstichting Lierop 825 de organisatie van deze herdenkingsplechtigheid ‘70e verjaardag van de bevrijding in Lierop’ op zich genomen.
Bij het monument in de Frank Doucettestraat – dat 40 jaar geleden werd geplaatst - zal burgemeester Veltman de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog en zij, die waar ook ter wereld hun leven gaven, herdenken. Iedereen is hiervoor uitgenodigd. Het hele verhaal kun je HIER lezen.
 


 

Donderdag 28 augustus 2014:

A.s. woensdag 3 september zal in de Vurherd van 20.00 tot 22.00 uur weer een belangengroepvergadering gehouden worden. Op de agenda o.a. een terugkoppeling met het college mbt verkeerstellingen en een presentatie over het belang van de belangengroep. Zie de agenda en de notulen van de vorige vergadering. Iedereen is weer uitgenodigd voor deze vergadering.

 


 

Woensdag 27 augustus 2014:

 


Gisteren, iets voor 18.30 uur, is een man, ter hoogte van de oprit van de A67 bij Lierop in de richting van Asten, door onbekende oorzaak de macht over het stuur is kwijtgeraakt en over de kop geslagen, van het talud afgegleden en op de kop in de sloot terecht gekomen. De man raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij was aanspreekbaar, maar moest wel op een wervelplank in de ambulance gelegd worden.
Een lokaal bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde wagen weggesleept. De politie sloot tijdelijk de oprit richting Asten af, maar die kon snel weer worden vrijgegeven. Er ontstond een kleine file die al snel weer oploste
 Woensdag 27 augustus 2014:
Van het bestuur van de Vrienden van de Koepelkerk kregen we het bericht dat het programma voor het uitstapje op 18 september inmiddels vast staat. Het programma en verdere informatie staan op de site van de Vrienden.
 

 

 Woensdag 27 augustus 2014:

Afgelopen maandag is in het gemeentehuis van Tiel het etappeschema en deelnemersveld gepresenteerd van de meerdaagse Boels Holland Ladies Tour. Op donderdag 4 september 2014 komt de complete wereldtop van de vrouwenwielrensters aan de start van de derde etappe Heeze-Leende. De 120 deelneemsters, onder aanvoering van wereldkampioene Marianne Vos, starten om half twee in de hal van het gemeentehuis van Heeze. Rond half vijf worden in de finale nog twee lokale omlopen in en rond Leende verreden. De aankomst wordt rond 16.50 uur verwacht in de Dorpstraat in Leende. Een gedeelte van de route voert de deelneemsters ook door Lierop. Rond 14.15 uur wordt de wedstrijdkaravaan in Lierop verwacht. Komende vanuit Someren gaat men via de Lieropsedijk naar de Somerenseweg. Vervolgens via de van Dongenstraat en Laan ten Boomen richting Asten. Ook de plaatselijke Toer en Supportersclub Solo verleent haar medewerking door de inzet van een tiental verkeersregelaars.
 Woensdag 27 augustus 2014:
Waterschap Aa en Maas neemt maatregelen om de grondwaterstand in het natuurgebied Sang en Goorkens – op de grens van Lierop en Mierlo - te verhogen en daarmee de natuurwaarde te herstellen.
Aan de Mierlose kant zijn de maatregelen al gerealiseerd. Aanleiding voor IVN Asten-Someren aandacht te besteden aan deze ontwikkeling.
Dit gebeurd met een lezing over de maatregelen door de heer Atsma van het waterschap en een wandeling met gidsen door het gebied. Tijdens de wandeling wordt ingegaan op de maatregelen en de effecten op flora en fauna.
De lezing vindt plaats op donderdag 28 augustus om 20.00 uur in het clubgebouw de Stulp aan de Ostaderstraat 30 te Asten.
Aansluitend vindt de wandeling plaats op zaterdag 30 augustus. Verzamelen om 10.30 uur aan de Sang te Mierlo.
Beide activiteiten zijn gratis en vrij toegankelijk. Wel rekening houden met gepast schoeisel voor de wandeling door het natte gebied.
 


 

Dinsdag 26 augustus 2014:
Van de welpenleiding en alle welpen kregen we onderstaand bericht….
‘Hoihoi! De welpen van Scouting Lierop hebben afgelopen week weer een supertijd gehad op kamp! We hebben Roby de Robot en NASA geholpen met het zoeken naar een raket, waarbij we werden gehinderd door gevaarlijke ruimtewezens. Gelukkig waren wij samen sterker en slimmer en is het ons gelukt de complete raket bij NASA terug te brengen! Op de laatste avond namen wij afscheid van onze oudste welpen met een zeer spannend kampvuur verhaal... Ook hebben alle welpen gestreden om de Now or Never Troffee. In een spannende finale op de laatste kampdag versloeg Britt haar medekandidaten Luc, Sanne en Roel. Zij mag de wisselbeker het hele jaar thuis op de kast zetten! Zijn er kinderen die denken: deze leuke dingen zijn ook wel iets voor mij? Kom dan eens kijken op zaterdagmiddag bij de blokhut van 14.00 tot 16.00 uur. Wij starten weer op zaterdag 6 september!’
 

 

 Dinsdag 26 augustus 2014:

 


Het jaarlijks terugkerende spannende en gezellige open tennistoernooi 'B Verstappen Bedrijfswagens Open' is weer gespeeld. Uit 23 verenigingen hadden zich 153 deelnemers ingeschreven. Zaterdag 16 augustus zijn de eerste wedstrijden gespeeld. Tweeënnegentig koppels leverden deze week tijdens 122 wedstrijden flink strijd om een plek in de finale te veroveren. Onder grote belangstelling zijn zondag de finalewedstrijden gespeeld. Op de website van tennisvereniging de Ren vind je een verslag en een foto-impressie van het open toernooi.
 Dinsdag 26 augustus 2014:
Evy Kuijpers won opnieuw bij onze zuiderburen.
Ze liet afgelopen weekend zien in een uitstekende conditie te verkeren. Ze boekte vandaag namelijk haar tweede seizoenzege in het Belgische Ledegem. Er gingen 53 vrouwen van start voor de 80 kilometer lange koers. Er reden in de finale zes rensters voorop waarvan de 19-jarige Evy de sprint won. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor de zaterdag overleden Annefleur Kalvenhaar. Zij won enkele jaren geleden nog de Rabocyclocross in Lierop.
 

 

 


 

Maandag 25 augustus 2014:

Komend weekend opent NR 1 – voorheen de Babbelaar - haar deuren. Er is de laatste weken hard gewerkt om er een spiksplinternieuw café van te maken. De nieuwe exploitanten Bertina Hurkmans en Linda van Gemert hebben er zin in om hun uitgedachte concept (een breed publiek aanspreken) in de praktijk te brengen. In de bedrijfsformule wordt extra aandacht besteed aan de beleving en de participatie van de gast. Zo komt er o.a. een app. waarin gasten via hun mobiele telefoon direct een nummer naar keuze in de afspeellijst van het café kunnen plaatsen!

A.s. vrijdag, 29 augustus vanaf 20.00 uur, gaat het openingsweekend van start. Met dit openings-weekend willen Bertina en Linda aan eenieder kenbaar maken dat café NR. 1 inmiddels gereed is om gasten te verwelkomen!
Programma openingsweekend 29 en 30 augustus:
Vrijdag 29 augustus, aanvang 20.00 uur: DJ Thijs
Zaterdag 30 augustus zal het café vanaf 14.00 uur open zijn met in de middag (ook op zondag) diverse leuke activiteiten voor de allerkleinsten onder ons!
Aanvang zaterdagavondprogramma: 20.00 uur: Zanger Peter van Wanrooy en  Dj Johnny.
Op alle avonden is er voor iedereen een gratis welkomstdrankje en worden er diverse
lekkere hapjes geserveerd!
 


 

Maandag 25 augustus 2014:

 

 

Bij deze willen wij, van ponyclub St. Jan Ruitertjes, laten weten dat we een Brabants kampioen hebben, nl. Veronique vd Broek met Spirit klasse EB en een reserve kampioen Sam Cuppen met Wawoj vh Elfrink klasse BL1. Het viertal, bestaande uit Sanne vd Broek, Esmee vd Vleuten en Anouk en Britt vd Broek, onder leiding van Bianca vd Broek, behaalde een derde plaats en mogen deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen op 30 augustus. Veronique is ook afgevaardigd voor het NK en dit vind plaats op 29 augustus. Wij wensen deze combinaties veel succes. In de categorie L1 is het niet mogelijk om deel te nemen aan het NK, bij de individuele dressuur is dit pas vanaf de klasse L2. Zie meerdere foto's in onze slapgalerij.

 


 

Zondag 24 augustus 2014:

 

 

Van een slaponlinelezer kregen we foto's binnen van wolkenluchten boven Lierop, maar ook van de natuur en onze kerk, kortom een fotorondrit door Lierop in augustus, in een periode dat het prachtige weer van dit jaar opgevolgd werd door veel wisselende bewolking, harde wind en temperaturen die de 20 graden niet meer haalden. De foto's zijn te zien in onze slapgalerij.

 


 

Zaterdag 23 augustus 2014:

Van het parochiebestuur kregen we het verzoek onderstaande te plaatsen…

‘Op dinsdag 9 september 2014 is de jaarlijkse ziekenmiddag in Ommel. De middag begint om 14.00 uur met een welkomstwoord door Ria Joosten, voorzitster van de werkgroep ‘regionale ziekenmiddag’. Aansluitend is er een H. mis die wordt opgedragen door kapelaan van Overbeek. Na de dienst is er koffie met speculaas. Om 15.30 uur volgt het Plechtig Lof en rond 16.00 uur wordt de middag afgesloten. Het thema van de middag is “Vertrouwen in Maria en elkaar”. Helpers en verpleegkundigen zijn aanwezig voor ondersteuning. Wilt u meer informatie over deze middag, of wilt u zich opgeven (graag vóór 31 augustus), neem dan contact op met Ria Joosten, tel. 0493-692017, e-mail harryjoosten@planet.nl

 


 

Vrijdag 22 augustus 2014:

De schoolvakantie zit er bijna op. Dat betekent dat hier vanaf a.s. maandag rekening mee gehouden dient te worden in het verkeer.

Op donderdag 28 augustus wordt het project “De scholen zijn weer begonnen“ bij ’t Rendal in Lierop gehouden. Wethouder Leon van de Moosdijk zal om 8:30 uur aanwezig zijn om de jongste leerlingen een fietshelm uit te reiken.

 


 

Donderdag 21 augustus 2014:

Op vrijdag 29 augustus begint de Stichting Zaalvoetbal Someren (SZS) aan het nieuwe seizoen dat zal duren tot half juni 2015. Gestart wordt op 22 augustus met enkele wedstrijden in Varendonck en op 29 augustus worden de overige wedstrijden in de strijd om de Roman Techno Cup gespeeld in zowel De Postel als sporthal Varendonck. Op 5 september begint de competitie. Er doen maar liefst 6 teams uit Lierop c.q. met voornamelijk Lieropse spelers mee. Hurkmans is nieuw dit jaar.
De indeling voor de 37 teams (net zoveel als vorig seizoen) die zich hebben aangemeld is als volgt:

Hoofdklasse: Snackpoint Venlo; Thwan van Gennip; EduContract; Bouwbedrijf W. Berkvens; Café D’n Boemelaer 1; Agaterras.nl; Grandcafé-Restaurant Het Wapen van Someren; Café De Postel 2; ETB Willem Bos; Bij Willem; Frietwagen Someren/Bouwbedrijf Verleto en  Steenstra Media.

1e klasse: Bart van Otterdijk Kunststof Kozijnen; Leenen advies/Regiobank; Cafétaria Centersnacks Venlo; Eet- en Drinkcafé 't Jagershuis; Loomans BV Tegelhandel en Tegelzettersbedrijf; Top Partyverhuur;  Acfis; Hennie Feijen Bestratingen Asten; Deska/Café Markt 8; Greenco snoeptomaatjes; Van Zoggel Bestratingen 1 en Autorijschool Chris-Jan Lintermans.

2e klasse:  Breukers Timmerwerk; Kanters Internationaal Transportbedrijf; Café Ut Roadhoiske; Webdesign Someren; Café De Postel 1; Hotel Centraal; De Beken Assurantiën/Verstappen Handelsonderneming; Café D’n Boemelaer 2; Ons Café; Van Zoggel Bestratingen 2; Hurkmans; Van Oosterhout Bestratingen/Van Berlo Daktechniek en Lunchroom ’t Zunneke.

 


 

Woensdag 20 augustus 2014:

Van Vera Verise kregen we het verzoek onderstaand bericht te plaatsen…

Hoi,
Zou ik een vraag mogen stellen of iemand nog wat werk heeft voor mijn vriend? Hij is op zoek naar werk, in of in de omgeving Lierop. Beschikt alleen over een fiets.
Het lijkt hem leuk om te kunnen helpen op een boerderij, of kranten bezorgen, bijrijder voor het een of ander, helpen in een magazijn, schoonmaken of misschien heeft iemand nog een andere vacature? Voor meer info kunnen ze bellen naar 0492 347323 of 06 47859494.

 


 

Dinsdag 19 augustus 2014:

 


Bij een ongeluk op de Stipdonk is gisterenmiddag rond 15.10 uur één persoon gewond geraakt. Twee auto's raakten betrokken bij een kop-staartbotsing gekomen. De inzittende van de eerste auto zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De N612 was tijdelijk afgesloten in beide richtingen.
 Dinsdag 19 augustus 2014:
Van Louis van de Ven kregen we het bericht dat a.s. donderdag om 20.00 uur de eerste training van de veteranen van de SV Lierop gaat starten.
 

 


 

Maandag 18 augustus 2014:

 

 

Tuinfeest 2014 zit er - buiten de opruimwerkzaamheden - weer op. Bij soms gure weersomstandigheden was de tuin toch weer vroeg vol. Dat had wellicht te maken met het eerste optreden van Paul de Munnik die nummers van Neil Diamond coverde. Hierna kwamen achtereenvolgens Johnny Cash (Def Americans), Fatal Flowers (Tribute to Fatal Flowers), U2 (Out of Control), System of a Down (Back to the System), Editots (Reeditors) en Daft Punk (Robot Rock). Intussen konden de kleintjes met hun 'aanhang' in de tent genieten van Cowboy Billie Boem en de circusdirecteur en buiten de tent van een complete speeltuin met klimwand en al. En dat alles gratis!

Al met al dus weer een super geslaagd Tuifeest dat zich zelfs onder mindere weersomstandigheden bewijst als een niet meer weg te denken evenement in Lierop.

Onze verslaggever en onze fotografen waren natuurlijk nog steeds aanwezig. Bekijk hun bijdrage maar op onze link ‘Tuinfeest 2014’.

 


 

Zondag 17 augustus 2014:

 

 

Voor de thuisblijvers van vandaag: Zij kunnen live genieten van alle bands die optreden.

Voor gisteren was het al vroeg in de middag dat men het bordje 'uitverkocht' kon ophangen. Bijna traditioneel is dat de opening op zaterdag verzorgd word door een Lieropse band. Nu geen totaal Lieropse band, maar wel 2 Lieropse leden. Max Verrijt en Wessel van de Wijnboom maken deel uit van An Illusion. Een jonge band, veelal geinspireerd door rock uit de Seventies. Maar ze groeien en bij ieder optreden worden ze beter en zelfverzekerder. Indrukwekkend en gewaagd was de afsluitende cover van Pink Floyd, Comfortably Numb. Maar An Illusion bezorgde veel mensen kippevel door hun prachtige uitvoering. Mede dankzij de uitstekende zanger. Een band met toekomst!

Na An Illusion kwamen achtereenvolgens Dotan, Mozes and the Firstborn, White Cowbell Oklahoma, Chef'Special, De Staat, Band of Skulls en The Toy Dolls voorbij op mainstage maar ook in de tent was het genieten. Een uitstekend initiatief, deze Muziek Agenda Stage, hopelijk volgend jaar weer.

Onze verslaggever en onze fotografen waren natuurlijk ook nu weer aanwezig. Bekijk hun bijdrage maar op onze link ‘Tuinfeest 2014’.

Er kan weer teruggekeken worden op een succesvolle zaterdag, soms nat, soms koud. Maar dankzij de tent en de hartverwarmende of je warm springende muziek was het weer goed toeven in de Nirwana tuin. Op naar alweer de 40e zaterdag in 2015!

 


 

Zondag 17 augustus 2014:

Zaterdag 30 augustus gaat om 20.00 uur de nieuwe voorstelling van De Speledonckers; Frankenstein NU in première. De voorstelling wordt daarna nog vijf keer gespeeld in de Donck in Someren op 5, 6, 10, 12 en 14 september. Frankenstein NU is een eigentijdse vertaling van de klassieke roman Het monster van Frankenstein met veel verrassende elementen die zorgen voor een boeiende, spectaculaire voorstelling voor iedereen vanaf 12 jaar. Frankenstein Nu volgt grotendeels de oorspronkelijke verhaallijn van het boek. Met dit grote verschil dat het monster in de theaterversie een vrouw is (gespeeld door Julia Verhaegh) en zij niet leert lezen en schrijven bij een familie in een bos zoals in het boek, maar in een ziekenhuis. Indrukwekkend is ook de rol van de jonge William die in het stuk vermoord wordt door het monster, gespeeld door de achtjarige Koert van Goch. Manon Verbruggen speelt de rol van Elisabeth Lavanza. Bliksemschichten en andere licht en geluidseffecten versterken de spanning in het griezelige en ontroerende verhaal dat ook de nodige humor bevat. Zie ook het ‘hele’ verhaal. Alvast een voorproefje? Zie hieronder.

  

 


 

Zaterdag 16 augustus 2014:

 

 

Na de avond voor de jongste jeugd donderdag was het gisteren de eerste dag van het echte Nirwana Tuinfeest, mét bier en zonder gillende meisjes. De grootste verrassing waren de weersomstandigheden. Er werd slecht weer voorspeld maar meer dan één flinke bui in de wisselpauze van Kensington en Navarone is er niet gevallen. Zo konden velen in de tent ‘droog’ genieten van dj Ton die rock van vinyl draaide, echt retro dus. Veel mensen kwamen daarna ook na ieder optreden op mainstage weer terug in de tent... een bewijs dat de dj goed bezig was!

Muzikaal gezien waren er weinig verrassingen, geen één band stelde teleur. Kortom, een succesvolle vrijdag.

Onze verslaggever en onze fotografen waren natuurlijk ook weer aanwezig. Bekijk hun bijdrage maar op onze link ‘Tuinfeest 2014’.

Een nieuw fenomeen is ook het kunnen volgen van de optredens via de livestream op Siris. Elke band die toestemming geeft tot live uitzending is HIER live te zien.

 


 

Zaterdag 16 augustus 2014:

 

 

Ondanks de regen konden de VSN voetbaldagen op de Renkant gisteren helemaal afgewerkt worden. Een compliment aan de organisatie en de vele vrijwilligers die eraan meegewerkt hebben om ook deze editie te doen slagen. Wout Sweegers, Luuk Neervens, Tim van Nuenen, Fynn Hille, Willem Wijlaars en Roel van den Broek wonnen de eerste prijs in de verschillende categorieën. Zie ook de afsluitende foto's van onze fotograaf in onze slapgalerij.

 


 

Vrijdag 15 augustus 2014:


Tuinfeest 2014 is gisterenavond gestart met de Jeugdsoosavond met als topband de Boyband Mainstreet. Iets meer dan 600 jongeren waren erop af gekomen. Verslag en foto’s zijn te lezen en te zien op onze Tuinfeest 2014 link op slaponline.
 Vrijdag 15 augustus 2014:
De werkgroep van het Ziekentriduüm is druk bezig om de laatste zaken te organiseren voor het Ziekentriduüm dat op 2-3-4 september zal plaatsvinden in Sociaal Cultureel Centrum “De Ruchte” te Someren. Het Ziekentriduüm doet elk jaar een ander kerkdorp aan in de Gemeente Someren en vele Lieroppenaren nemen er elk jaar deel aan.
Dit jaar zijn er twee nieuwe bestuursleden toegetreden: Karin Nooijen en Karin Noten. De dames draaien inmiddels volop mee in het bestuur maar beleven voor het eerst de drie dagen mee als volwaardig bestuurslid.
Ook de werkgroep verwelkomt enkele nieuwe gezichten: Ell Verberne, Rianne Peters, Henriëtte Verhees en José van Bussel.
Het 52e Ziekentriduüm heeft als thema: “Erbij horen”. Dit komt vooral tot uiting tijdens de vieringen die dit jaar allemaal in Sociaal Cultureel Centrum “De Ruchte” plaatsvinden. Tal van artiesten uit Someren zullen de dagen opluisteren met zang, dans en caberet. Op donderdag zal het triduüm zoals altijd afsluiten met de Mariahulde .
De ca. 300 vrijwilligers gaan ervoor om ook dit jaar weer drie prachtige dagen te organiseren voor de deelnemers! En ook aan de thuisblijvers wordt gedacht. Zij ontvangen een attentie, die door de vrijwilligers bij de mensen thuis wordt bezorgd.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Nooijen (secretariaat Ziekentriduüm) 0493-490537
 


 

Donderdag 14 augustus 2014:

 


Vanaf vandaag is het een en al Tuinfeest wat de klok slaat in Lierop. De Tuin is er klaar voor en is nog nooit zo groot geweest. Er staat zelfs een grote tent waar tussen de optredens door op mainstage ook bands optreden (en je droog staat wanneer het onverhoopt gaat regenen).

Onze fotografen zullen weer elke dag aanwezig zijn om een fotoreportage te maken van dit fantastische feest. Deze foto’s (en verslagen) zullen te zien zijn op de link Tuinfeest 2014 in het linker rijtje op slaponline.
Voor foto’s en verslagen van vorig jaar kun je in het archief van het Tuinfeest kijken.

We lazen ook de Huishoudelijke mededelingen, ze luiden als volgt...

- Consumptiebonnen:

Dit jaar zijn de consumptiebonnen voor het drinken én eten op Nirwana Tuinfeest hetzelfde als vorig jaar. De oude gele en zwarte tuinfeestmunten zijn niet meer geldig en kunnen alleen nog gebruikt worden tijdens het binnenseizoen in Nirwana. De groene munten die we dit jaar gebruiken zijn alleen dit jaar geldig! Het is mogelijk om munten weer in te wisselen!

- Weersvoorspelling:

Zoals jullie wellicht weten zijn de weersvoorspellingen nogal variërend. De ene site zegt dat het gaat regenen en de andere zegt dat het droog blijft. Jammer genoeg kunnen wij hier niets in veranderen en hebben we dus geen invloed op het weer. Het zou best wel voor kunnen komen dat er een bui valt. We willen jullie wel graag laten weten dat paraplu's niet naar binnen mogen. Het gebruik van een papaplu belemmert het zicht van de mensen die achter je staan en dat willen we voorkomen. Wil je je toch wapenen tegen een eventuele bui dan vragen we je om een poncho mee te nemen.

- Stop voorverkoop:

We willen iedereen de kans bieden om in de voorverkoop een kaartje te kunnen kopen. Echter zal de voorverkoop ook een keer stoppen...

Online voorverkoop: De online voorverkoop van de campingtickets stopt op vrijdag 15 augustus om 9.00 uur. Als het dan nog niet uitverkocht is, is het ook mogelijk om in de cabine bij de ingang van het festival campingkaartjes te kopen.

De online voorverkoop van de vrijdagtickets en de combitickets stopt vrijdag 15 augustus om 12.00 uur.

De online voorverkoop van de zaterdagtickets zal zaterdag 16 augustus om 9.30 uur stoppen.

Regionale voorverkoop: De regionale voorverkoop van de vrijdagtickets, combitickets en de campingtickets stopt vrijdag 15 augustus om 15.00 uur.

De regionale voorverkoop van de zaterdagtickets zal zaterdag 16 augustus om 12.00 uur stoppen.

- Opening camping:

De camping gaat vrijdag 15 augustus om 12.00 uur open. het heeft dus geen zin om eerder dan 12.00 uur bij de camping te zijn. Op maandag 18 augustus om 12.00 uur dient iedereen weer van de camping af te zijn.

- Pinnen:

Het is mogelijk om op het festivalterrein te pinnen.

Zie ook het totale programma en onderstaande promo door Siris gemaakt.

 

 

 Donderdag 14 augustus 2014:

 


Bij schitterende voetbalweer werd gisteren de derde dag van de VSN voetbaldagen in Lierop afgewerkt. Trainen, trainen, trainen, totdat je ontdekt wordt door een topclub, ze dromen ervan en dat is mooi. Onze fotograaf was er ook weer bij. Kijk maar….
 


 

Woensdag 13 augustus 2014:

Van de gemeente Someren kregen we onderstaand bericht….
Vanaf 18 augustus wordt plagsel van de Strabrechtse Heide afgevoerd naar de voormalige vuilstort aan de Herselseweg in Lierop. De werkzaamheden duren ongeveer vijf weken.
Waterschap De Dommel en de gemeente Someren hebben de afgelopen maanden herstelwerkzaamheden uitgevoerd op de Strabrechtse Heide en Lieropsche Heide om verdroging van het gebied aan te pakken. Voor het hele verhaal verwijzen wij graag door.

In onderstaande afbeelding is de rijroute op de openbare weg van de aanvoer (rood) en afvoer (groen) aangegeven.

 

 Woensdag 13 augustus 2014:

 


Ook gisteren was onze fotograaf bij de VSN dagen. Ondanks dat het weer wat minder was dan maandag en men zelfs ‘s middags van het veld regende, genoten de kinderen volop van de vele spelen zoals Boarding, Jongleren, Rechtop scoren, Kooivoetbal, Voetvolley, Omkeervoetbal, Ballenkoning, Techniektraining en Keeperstraining. Zie de foto’s in onze slapgalerij.
 


 

Dinsdag 12 augustus 2014:

 


De achtste VSN voetbaldagen zijn gisteren op de Renkant in Lierop begonnen. Op het programma stond o.a. Boarding, 7 tegen 7, Kaatsbal, 4 tegen vier, Kooivoetbal en natuurlijk techniektraining. Zo'n 145 kinderen gaan zich komende dagen laten bijscholen om zo een betere voetballer of voetbalster te worden.
Onze fotograaf was ook aanwezig en maakte vele zonnige foto’s. Voor de organisatie mag het weer zo blijven. Zie ook de website van deze dagen.
 


 

Maandag 11 augustus 2014:

Tijdens het plannen van je vakantie is Zoover een populaire website om te bekijken hoe de kwaliteit van je vakantiebestemming te boek staat.

Zo hebben we gekeken wat men van Lierop vindt.

Bekijk het zelf maar 's...

 

 

 

 


 

Zondag 10 augustus 2014:
Van de belangengroep kregen we onderstaand bericht...

Een aantal maanden geleden is een mast geplaatst bij het voetbalveld waar Vodafone in gevestigd is. Er is in die mast nog plek voor 2 andere providers waardoor het telefoon- en internetverbruik zal verbeteren. Wanneer jij hinder ondervindt van slecht bereik aub een klacht indienen bij je betreffende provider. Hoe meer klachten deze ontvangt, hoe sneller het opgelost kan worden. (Klachten betreft internet en telefonie worden apart behandeld. Dus aub als aparte klacht(en) indienen).
 


 

Zaterdag 9 augustus 2014:
Met de start van het nieuwe seizoen in zicht zijn inmiddels alle competitie-indelingen van zowel het voetbal, als het korfbal bij de SV Lierop bekend. Ze zijn, samen met de spelerindelingen te vinden op de Teams-pagina. De spelerindelingen de dames volgt later.
Het eerste van SV Lierop speelt morgen, zondag om 12.00 uur een oefenwedstrijd thuis tegen Gerwen.
 


 

Vrijdag 8 augustus 2014:
Vanwege de komkommertijd grijpen we weer even terug naar het verleden. We komen uit in de koepel van maart 1977 dus 37 jaar geleden. We lezen er o.a. dat Roy Heynen is geboren, dat Toon van de Eijnden (uit de Felicitestraat nu) is getrouwd met Riky Relou en Piet van Bommel met Annie Martens, dat Jos van de Boomen er driftig op los scoort in het eerste van de SV Lierop, dat de Boernenkapel 15 jaar bestaat, dat de basisschool een tentoonstelling hield over energie enz. enz. Voor het hele verhaal verwijzen we graag door….
 


 

Donderdag 7 augustus 2014:
Van het secretariaat van de Stichting Vrienden van de Koepelkerk kregen wij onderstaand bericht…
‘Wegens personele en organisatorische problemen moeten wij dit jaar helaas afwijken van de al 13 jaar vaststaande dag voor ons jaarlijkse uitstapje. Dit jaar gaan we nl op donderdag 18 september! Het bestuur is er zich bewust van dat er nu bij sommigen een agenderingsprobleem zou kunnen ontstaan en vraagt daarom begrip voor dit vervelende besluit.
Overigens… voor donderdag 18 september is er een leuk programma in de maak! Het zal een dag worden van cultuur, natuur, historie en gezellig samen zijn. Zie ook de nieuwsbrief op de site van de vrienden’.
 Donderdag 7 augustus 2014:
Van Lieke den Dekker kregen we onderstaand bericht…
‘Hoi!
Graag breng ik bij jullie de creatieve vakantieweek die ik aanbied in samenwerking met Ancienne Poste Avajan onder de aandacht. Deze vakantiecursus van een week vindt plaats in de maand oktober, wanneer de herfst er voor zorgt dat de Pyreneeën op zijn mooist zijn. Door de lage zon zijn de lichtval en de kleuren van de bladeren adembenemend. De omgeving is enorm inspirerend, voor alle materialen wordt gezorgd, je creativiteit wordt geprikkeld en ontwikkeld, en bovendien wordt je iedere avond verwend met een fantastisch 4-gangen-diner van de chef-kok. We tekenen, fotograferen, boetseren, wandelen, hiken, kijken, staan stil, lopen door, eten, drinken een wijntje en ontspannen bij het haardvuur. Klinkt fijn, niet? Neem een kijkje op de website voor meer informatie en om je aan te melden. We verwelkomen je graag!!’
 


 

Woensdag 6 augustus 2014:
Van Frans Neervens kregen we het bericht dat het ophalen van oud papier op zaterdag 9 augustus is verplaatst naar vrijdag 8 augustus. Dit in verband met de vakantie. Aanvang 9 uur.

 


 

Dinsdag 5 augustus 2014:
SV Lierop vraagt nog enkele vrijwilligers om mee te helpen tijdens het Nirwana Tuinfeest:
Op vrijdag 15 aug.: 2 vrijwilligers van 17.00 tot 22.00 uur
zaterdag 16 aug.: 2 vrijwilligers van 12.00-14.30 uur óf van 14.30-17.00 uur
zondag 17 aug.: 1 vrijwilliger van 13.30-17.00 uur en 1 vrijwilliger van 17.00-20.30 uur
Aanmelden kan bij Willy v.d. Elzen, tel. 06 27873303 of via mail w.elzen@upcmail.nl
of bij Riet v.d. Hurk, tel. 06 17172618 of via mail h.hurk7@chello.nl
 


 

Maandag 4 augustus 2014:

 


Volgende week maandag, 11 augustus, wordt er op de Renkant in Lierop gestart met de 8e editie van de VSN voetbaldagen. De inschrijving is inmiddels gesloten en er zijn dit jaar meer dan 145 inschrijvingen! Een aantal waar de organisatie erg trots op is! Waar voorheen alle informatie per mail werd verstuurd, is er sinds dit jaar een eigen site waarop je alle benodigde informatie kunt vinden. Deze site zal up to date gehouden worden en je kan 's avonds na iedere VSN-dag de foto's van diezelfde dag terugvinden. Tevens worden er individuele foto's en groepsfoto's gemaakt van alle deelnemers, die vervolgens via deze website te downloaden zijn. Dit komt in de plaats van de foto’s die je vorige jaren kon bestellen. Aan het einde van de week zal er tevens een totaalfilmpje gemaakt worden en deze wordt toegestuurd. Dit als mooie herinnering aan een te gekke voetbalweek. Heeft u er als ouder problemen mee dat uw kind gefotografeerd wordt? Wilt u dit dan per email.  someren_112@hotmail.com , aan Rob Hurkmans laten weten, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.
 


 

Zondag 3 augustus 2014:
Over nog geen 2 weken meer (op donderdag 14 augustus a.s.) is het dan eindelijk zover: het optreden van MainStreet op het grote podium in de tuin van Nirwana!! Speciaal voor dit optreden is er samen met MainStreet een te gekke actie opgezet. Naast de mogelijkheid om een gewoon ticket te bestellen voor €20 is het nu ook mogelijk om een ticket inclusief goodiebag te bestellen voor €25. In de goodiebag zit een keycord, een grote poster en een siliconen armbandje. Allen van MainStreet!
Heb je al een kaartje en wil je eigenlijk ook heel graag deze te gekke goodiebag hebben dan kun je op de dag van het optreden op het terrein van Nirwana voor €5 deze goodiebag kopen. Heb je een kaartje inclusief goodiebag dan wordt de goodiebag op de dag zelf aan je overhandigt.
Voor meer info over het optreden van MainStreet ga je naar de website www.nirwana.nl . Iedereen is op donderdag 14 augustus dus uitgenodigd bij Nirwana Jeugdsoos!
 


 

Zaterdag 2 augustus 2014:

 


De komende weken zal de Babbelaar onder handen genomen worden. O.a. een nieuwe vloer zal erin komen maar ook andere zaken zullen opgeknapt zijn als Bertina Hurkmans en Linda van Gemert per september ‘hun’ nieuwe café gaan exploiteren. Dit gaan ze overigens doen onder een andere naam: Nr. 1, een allround café voor jong en oud. Namens slaponline wensen wij Bertina en Linda veel succes.
 Zaterdag 2 augustus 2014:
Van Ferd Raaijmakers kregen we onderstaand bericht….
‘Op de dienstenveiling is mijn dienst: "een rondwandeling in Helmond met zoveel mogelijk Helmondse Lieroppenaren" door Peter Meulendijks afgenomen.
Ik ben bezig met de organisatie van deze wandeling.
Ik ben net als andere Helmonders erg dankbaar zo goed te zijn opgenomen in de Lieropse gemeenschap.
Ik wil zoveel mogelijk in Helmond geboren en getogen Lieroppenaren betrekken bij deze wandeling.
Mijn vraag is aan deze mensen als ze mee willen doen zich op te geven bij mij via mijn emailadres
fraaymakers@hotmail.com  of door een belletje. We maken er dan een mooie dag van en laten Peter en zijn medewandelaars zien hoe mooi en leuk en humorvol Helliemond is.
Graag op korte termijn melden ook voor degenen die ik al benaderd heb.
Leest en Hoort zegt het voort’!
 


 

Vrijdag 1 augustus 2014:
Van Diny Vlemmix kregen we onderstaand bericht….
‘We hebben al weer 3 jaar Power Yoga in Lierop. Op 5 september a.s. starten wij weer met nieuwe lessen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.
De lessen worden elke vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur gegeven in de Vurherd. De kosten bedragen € 5,- per les; betaling per maand. De Power Yoga wordt gegeven door gediplomeerd docente Anja Vermeulen. Info: Diny Vlemmix, tel. 0492-776050 of 0649344019’.
 


 

Donderdag 31 juli 2014:

 


Maandag 22 september vindt Fokpaardendag Lierop voor de 74e keer plaats. De Fokpaardendag Lierop staat te boek als het meest veelzijdige paardenevenement in Brabant! In de sfeervolle accommodatie aan het Kerkenhuis te Lierop worden vele paardenrassen aan u voorgesteld. In de ochtend start in meerdere ringen het keuren van de fokpaarden en pony’s: Welsh- en Shetlandpony’s, Haflingers en Trekpaarden. Er zijn dressuur- en vaardigheidsproeven voor menwagens. Op het hoofdterrein vinden dressuur- en springwedstrijden voor vier- en vijfjarige paarden plaats. Van deze rubrieken zullen de juryleden hun oordeel toelichten aan het publiek. In het middag programma zien we Friezen, Trekpaarden, Tuigpaarden en Hackney’s in meerdere rubrieken. Winnaars van de fokkerij rubrieken presenteren zich tijdens het defilé op het hoofdterrein. Ook dit jaar wordt weer een groot, enthousiast publiek verwacht. Na afloop van de Fokpaardendag bent u natuurlijk van harte welkom op de Kermis in Lierop.
Zie het programma van de Fokpaardendag.
Inschrijven (gratis) kan weer: het inschrijfformulier staat online op www.fokpaardendaglierop.nl.
 


 

Woensdag 30 juli 2014:
Van Ponyclub Sint Jan Ruitertjes kregen we onderstaand bericht…
‘Hallo, bij deze willen wij laten weten dat we drie kringkampioenen hebben, namelijk Veronique van den Broek met Spirit klasse EB springen, Evy van den Broek met Dempsy Jazz klasse DB dressuur en Sam Cuppen met Wawojvan het Elfrink klasse BL1 dressuur. Wij wensen ze alle drie heel veel succes op de Brabantse Kampioenschappen’.
 


 

Dinsdag 29 juli 2014:
De politie heeft afgelopen zaterdagnacht een illegale houseparty in de Lieropse bossen kunnen voorkomen. Er waren al voorbereidingen getroffen. De partygangers zijn vervolgens naar de bossen bij Tegelen gereden om daar alsnog een party te houden. Rond 3 uur ‘s nachts kreeg de politie daar een tip dat er twintig auto’s het bos inreden. Het feest was net begonnen toen de politie en marechaussee in het bos aankwamen. Alle partygangers bleken Brabanders te zijn. Omdat ze in Tegelen in een gebied waren waar geen auto’s mogen komen kregen alle bestuurders een bekeuring.

 


 Dinsdag 29 juli 2014:

 


Tijdens het criterium van de Wielerstimuleringsdagen, gisteren in de Groenstraat, spraken we even met Evy Kuijpers die alweer terug was van Parijs, waar ze afgelopen zondag met de natonale ploeg, die bestond uit 6 renners, haar rondjes reed in La Course. Evy had genoten van de enorme drukte en de ervaring rondom dit grootse evenement dat door Marianne Vos werd gewonnen. Met een hoger gemiddelde dan normaal reed ze haar rondjes over o.a. de steentjes van de Champs Elisees. Lierop kan trots zijn op haar prestatie ondanks dat ze door een lekke band op drie ronden van het einde moest lossen en op 5 minuten achterstand binnenkwam, in tegenstelling tot wat de uitslagen – waarop ze als opgegeven staat genoteerd – laten zien.
De eerste twee Wielerstimuleringsdagen zitten er op. Na de proloog van afgelopen zondag reden gisteren maar liefst 120 jeugdige renners en rensters in de Groenstraat in het traditionele criterium. In 7 groepen werd er gereden om de punten die tellen bij het resultaat van de hele week. Op donderdag eindigen deze dagen met een klassieker. (
Foto Rob Fritsen Siris).
 


 

Maandag 28 juli 2014:

 


In deze komkommertijd gaan we weer ‘s terug naar het verleden. Hadden we vorige week een samenvatting van de Koepel van 35 jaar geleden met vele namen, zo hebben we nu een samenvatting van de Koepel van 30 jaar geleden, tw februari 1984. Het gaat o.a. over Arie Maas met z’n meisje, over John Smits die geintervieuwd werd en graag wereldkampioen wilde worden, over Marion van Bussel die met Corrie Haerkens trouwde, over de strijd om Ferd die ze in Someren niet ‘pruimden’, over de zanikavond van toen, over het minimumloon (f 1987,70 per maand) van toen, over de nieuwe jeugdprinses Jolanda van de Zanden enz. enz.
Lees HIER maar het hele verhaal.
 


 

Zondag 27 juli 2014:
Zoals je misschien al op de radio gehoord hebt, of beter gezegd niét gehoord hebt, had de redactie van Giel3FM zich een week vergist! Volgende week (van 28-7 tot en met 1-8) zal Giel3FM tijdens zijn ochtendshow de gehele week kaarten weggeven van Nirwana Tuinfeest. Heb jij geen geld voor een kaartje maar wil je er wel graag bij zijn op Nirwana Tuinfeest? Stem dan vanaf 28 juli elke dag af op 3FM en maak kans op de felbegeerde kaarten!
Zie ook de foto’s van het Tuinfeest van vorig jaar.
 


 

Zaterdag 26 juli 2014:
Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant maken bekend dat zij voornemens zijn in het kader van de Natuurbeschermingswet een besluit te nemen op een aanvraag voor een vergunning.
Het project betreft de wijziging van een veehouderij gelegen aan de Otterdijk 7, 5715 RH te Lierop.
Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken zijn tot en met 28 augustus 2014 in te zien bij de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN), Telefoonnummer (0485) 729 189.
Het besluit is digitaal op te vragen via e-mail Groenewetten@brabant.nl  of terug te vinden op de website www.brabant.nl/loket/verleende-vergunningen.
Een ieder kan tot en met 28 augustus ten aanzien van het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling zienswijzen inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Voor het mondeling inbrengen van zienswijzen bestaat binnen deze periode de mogelijkheid tot het houden van een hoorzitting. Een verzoek daartoe dient binnen drie weken na begindatum ter inzage legging bij Gedeputeerde Staten te worden ingediend.
Belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingebracht, kunnen later beroep instellen tegen het definitieve besluit.
Aan deze procedure is het kenmerk C2067351 gekoppeld. U dient bij correspondentie dit kenmerk te vermelden.
 


 

Vrijdag 25 juli 2014:
A.s. zondag 27 juli start voor de 40e keer de Wielerstimuleringsdagen in Lierop met zes dagen fietsen, sport en spel en veel plezier voor aanstormende wielertalenten. Tijdens deze dagen worden er diverse wielerwedstrijden door de regio gehouden. Het peloton is compleet volgeboekt.
Zoals al vele jaren zijn de Wielerstimuleringsdagen te gast bij groepsaccommodatie Brabantbos in Lierop. Dit jaar zijn er deelnemers uit Engeland en België.
Het programma start op zondag 27 juli met een proloog om 18.15 uur. Maandag om 9.00 uur is er een criterium in Lierop. Om 18.15 uur is er diezelfde dag nog een individuele tijdrit. In Geldrop wordt op dinsdag 29 juli om 13.30 uur een baanwedstrijd verreden en op woensdag is er om 13.00 uur een criterium door Mierlo. De Wielerstimuleringsdagen eindigen met een klassieker op donderdag 31 juli om 13.00 uur.
 


 

Donderdag 24 juli 2014:
Zondagmiddag wordt vóór de slotrit van de Tour de France in Parijs een nieuwe wedstrijd voor vrouwen verreden “La Course”. Meervoudig Olympisch- en wereldkampioene Marianne Vos is de initiatiefneemster achter deze wedstrijd op de Champs Elysees. Vandaag heeft bondscoach Johan Lammerts bekend gemaakt dat ook de belofte Evy Kuijpers hieraan deelneemt als lid van een nationale selectieploeg. La Course wordt vanaf 12.45 uur via diverse TV-zenders uitgezonden. De Lieropse nam afgelopen week ook deel aan de meerdaagse Thuringen Rundfahrt bij onze oosterburen en werd ook geselecteerd voor het EK voor Beloftenvrouwen in het Zwitserse Nyon. Op de foto traint ze met de nationale selectie in Zwitserland.
 


 

Woensdag 23 juli 2014:
Op woensdag 30 juli (van 18.00 – 21.00 uur), donderdag 21 augustus (van 18.30 – 21.30 uur) en vrijdag 29 augustus (van 9.30 – 12.00 uur) organiseert Acupunctuurpraktijk Karsmakers & Feith, Herselseweg 17, een ‘gratis inloop’ om kennis te maken met Chinese geneeskunde / acupunctuur, uitleg over verwijzing, verzekering en tarieven om uw vragen te beantwoorden mbt klachten, denk aan:
- stress / boosheid - hoofdpijn / migraine – vermoeidheid – slapeloosheid - (nacht) zweten - (sport) blessures - pijnlijke knieën – schouderklachten - klachten die medisch niet aantoonbaar zijn - emotionele klachten / verdriet.
Als dank voor uw belangstelling krijgt u een persoonsgebonden voucher
die u € 10 korting geeft op uw 2de behandeling. Voor info: 0492 – 330858.
 Woensdag 23 juli 2014:
Van Frans Neervens kregen we onderstaand bericht…
‘De ophaalroute van oud papier aanstaande zaterdag 26 juli is verplaatst naar vrijdag 25 juli aanvang 9 uur. Ook de route van zaterdag 9 augustus is verplaatst naar vrijdag 8 augustus aanvang 9 uur. Dit in verband met de vakantie. Alvast bedankt namens de oud papier ophalers.
Verder wensen we ieder een fijne vakantie toe’.
 


 

Dinsdag 22 juli 2014:

 


In de vakantietijd vallen we af en toe weer terug op de historie. Zo vonden we de inhoud van een oude Koepel uit april 1979 wel interessant want er worden vele namen genoemd en die zijn nu allemaal 35 jaar ouder!
Hieronder de inhoud:
- Geboren 20 maart: Roel, zoon van Jan en Maria van Bussel en op 17 maart Koen, zoon van Taxi Hendrikx en op 13 april Annemiek van Wim en Tiny Steenbakkers.
- o.a. Getrouwd in deze maand: Frans Cortooms met Truus van Otterdijk, en Theo vd Boomen met Engelien Roefs.
- De fanfare meld dat Ton van Schalen het examen tamboer-maitre met succes heeft afgesloten en dat de gezamenlijke Somerense muziekgezelschappen in de Sporthal een geweldig concert hebben gegeven wel afgesloten werd met de mars Saint Triphon. Het 12,5 jarig bestaan van A Capella werd opgeluisterd met een serenade.
- Peter en Ria van Schalen openden hun geheel vernieuwde en uitgebreide zaak in Asten. Peter krijgt het hierdoor te druk en heeft afscheid genomen als redactielid van De Koepel.
- De Kaauw Voetjes houden een openbare vergadering met als onderwerp: Uitbreiding van de activiteiten tijdens de Carnaval.
- Het gemeentehoekje meld dat voor de tweede achtereenvolgende keer Wim Hurkmans als lijsttrekker van de Lieropse Lijst is gekozen tot wethouder. Volgens de schrijver - Jan Hendrikx - was de kommissie-indeling minder gelukkig. Hij had graag deel uitgemaakt van de Kommissie Beleid en Ontwikkeling, waarin o.a. het bouwbeleid van de gemeente werd bepaald. Verder werd er 17,5 duizend gulden beschikbaar gesteld voor herstelwerkzaamheden van de gymzaal.
- De voetbalclub meldt dat Lierop 1 na de winterstop kansloos verloor van Rood Wit, maar de wedstrijd tegen de Boys, de nummer 2, was een stuk beter. Al na 20 minuten scoorde de mee naar voren getrokken rechtsachter Harrie van Vlokhoven. In de tweede helft viel Lierop iets terug, maar niemand verwachtte een doelpunt van De Boys. En toch scoorden ze na een hoge voorzet. Scoren bleek in die periode een groot probleem voor de Lieroppenaren.
- Het jeugdbestuur van de SV Lierop werd gevormd. Piet Sleegers, Piet van Bommel en Gerrit Sanders gingen de kar trekken. In de verslagen van de jeugd zien we dat bij de E1 in hun eerste wedstrijd Twan Bussers de eer moest redden. In de tweede wedstrijd scoorden Willem Hurkmans 2x en weer Twan. Peter Verberne hield z'n doel knap schoon. Willem Hurkmans wordt vernoemd als zijnde dat hij alle Mulospelers zowat omspeelde en vervolgens scoorde. In Lierop E2 waren het Patrick Raymakers, Patrick Sleegers, Paul de Groot en Josje van Heugten die vernoemd worden en bij de D1 scoorden Mario Maas en Marcel vd Schouw. Ook Hennie van Lieshout na een voorzet van Mark van Horik scoorde. In een volgende wedstrijd schoot Theo Hurkmans tegen de lat waarna Ferry van de Laar rustig in kon tikken. Lierop C1 scoort er driftig op los, Wilbert vd Laar, Peter van Gastel, Dirk-Jan Oomen, Henrie Kuypers en Toon van Nunen waren de doelpuntenmakers. De A1 scoorde na het uitvallen van Jan van Horik snel 3x. Twan van Brussel, Frits Hurkmans en Toon Maas waren de grote mannen, samen met Huub van Horik die ook 2x scoorde.
- De kinderbijslagbedragen stonden toen ook nog in de Koepel. Zo kreeg men voor het 1e kind f 244,-, het 2e f 122,- het 3e f 395,-, het 4e en 5e kind f 491,-, het 6e en 7e f 541,- en het 8e en meer f 596,-. E.e.a. volgens Toon van Lierop die dit als secretaris van het NKV noteerde.
- De Lieropse Renners stellen dat hun hoofddoel is het steunen van hun drie renners waarvan er twee vernoemd worden: Engelbert van Horrik en Frans Berkers.
- Bij de korfbalclub scoorde Marielle Lijten tegen de Blue Stars uit Someren.
- Wim Hurkmans reageert nogal fel tegen een ingezonden brief van Han Wessels. Wim eindigt met: 'Het is voor Lierop beter dat men de handen in elkaar slaat en er mee stopt op papier elkaar vliegen af te vangen'.
Onder de link Historie op slaponline kun je meer lezen uit oude Koepels.
 


 

Maandag 21 juli 2014:

 


Afgelopen zaterdag heeft het kerkbestuur de bij de dienstenveiling verkochte dienst “Indisch eten bij de pastoor voor 10 personen” uitgevoerd.
We werden hartelijk ontvangen in de pastorietuin, wat zonder meer een bijzondere locatie is voor een etentje.
De tafel was feestelijk gedekt en het eten was voortreffelijk. Het kerkbestuur had gezamenlijk gekookt en dat hadden ze uitstekend gedaan. Verder stond er ook nog een muzikaal intermezzo op het programma. Al met al een heel geslaagde en gezellige avond.
 Maandag 21 juli 2014:
Er komt geen woonwagenkampje aan de Kromvenweg in Lierop. De gemeenteraad heeft besloten om zijn besluit uit 2006 om in alle nieuwe woongebieden (waaronder de Kromvenweg) ruimte te reserveren voor de huisvesting van woonwagenbewoners in te trekken. Gereserveerde kavels voor woonwagens zijn niet meer nodig, nu de woonwagenbewoners ervoor hebben gekozen op hun huidige locatie aan d Muldersweg in Someren te blijven wonen.
Dat betekent dat er meer kavels ingevuld kunnen worden voor woningbouw. Deze kavels kunnen nu gebruikt worden voor het bouwen van woningen. Heeft u interesse in een bouwkavel?
Meer informatie kunt u bekijken in bouwgrond kopen of neem contact op met het Klant Contact Centrum van de gemeente, tel. (0493) 494 888. Ook kunt u daar terecht voor informatie over bestemmingsplannen.
 


 

Zondag 20 juli 2014:
Op onze redactie kwam een dankbetuiging binnen van de familie Oomen.

Zie onder familieberichten.
 Zondag 20 juli 2014:
Komende week (van 21-7 tot en met 25-7) zal Giel3FM van 3FM tijdens zijn ochtendshow de gehele week kaarten weggeven van Nirwana Tuinfeest. Heb jij geen geld voor een kaartje maar wil je er wel graag bij zijn op Nirwana Tuinfeest? Stem dan vanaf 21 juli elke dag af op 3FM en maak kans op die felbegeerde kaarten!
Wil je gewoon kaarten kopen dan kan dat door HIER te klikken…
 Zondag 20 juli 2014:
Van Mieke van Stiphout kregen we onderstaand bericht…
‘Ha Mensen van Slaponline….
Ik wilde de Oranjeclub laten weten dat er tijdens het WK voor www.mamaalice.com  bij van Oosterhout 9 oranje popjes zijn verkocht. Er zat € 27 en nog eens € 4 extra in het potje. Dank je wel daarvoor!’
 Zondag 20 juli 2014:

 


Weer een van de verkochte items van de dienstenveiling tijdens de Kringgildedag is ingelost. Het was een toertocht van een uur op een echte Harley Davidson, aangeboden door Adrie Mennen. Drie ritten zijn verkocht. Nicole van Moorsel was de eerste die achterop de Harley met Adrie een rit van 90 km door de regio maakte. Het was schitterend weer tijdens de rit die o.a. voerde over de Strabrechtse Heide, door Sterksel, Nederweert, Helenaveen en Griendsveen. Nog twee ritten te gaan.
 


 

Zaterdag 19 juli 2014:
Op onze redactie kwam het bericht binnen van het overlijden van Cor Hurkmans. De plechtige Eucharistieviering zal plaatsvinden op dinsdag 22 juli om 10.30 uur in onze parochiekerk.

Zie de familieberichten voor de rouwkaart…
 Zaterdag 19 juli 2014:

 


Wielerspeaker Rien van Horik is door de KNWU aangewezen als microfonist bij diverse na-Tour-wedstrijden. Zo is hij speaker van dienst tijdens de profrondes Daags na de Tour in Boxmeer, de Bavariaronde van Stiphout, het Spektakel van Steenwijk, de Mijl van Mares (Maarheeze) en de wielerklassieker Arnhem-Veenendaal Classic.
 


 

Vrijdag 18 juli 2014:

 

 

Jeugdvakantieweek 2014 zit er weer op. Iedereen kan terugkijken op weer een geslaagde editie. Gisteren stond de sportdag op het programma. Overal op het terrein werden verschillende sporten en spellen gespeeld. Het was uitstekend weer en de ijs na afloop kwam dan ook goed uit.

Met dank aan de organisatie. Het was weer uitstekend geregeld en meer dan 100 kinderen hebben ervan genoten. Voor de foto's verwijzen wij graag naar de pagina van Jeugdvakantieweek 2014 in het linker rijtje op slaponline. Daar kunnen ook de foto's van de eerdere dagen bekeken worden.

 


 

Vrijdag 18 juli 2014:
Dit jaar organiseerde de Lieropse bridgeclub Koliebri alweer voor de 10e keer de fiets-bridge drive Bridgen Bij de Boer. Deze wordt gehouden op 7 locaties in het buitengebied van Lierop m.n. Broekkant, het Gebergte, Lungendonk, Achterbroek, Boomen, Vaarsehoefweg en Moorsel. Tussen het spelen door heeft men tijd om naar de volgende locatie te fietsen.
De organiserende vereniging zorgt ervoor dat het de 140 deelnemers op deze dag aan niets ontbreekt. Bij aankomst koffie met vlaai, tussen de middag een lunch en na afloop een uitgebreid koud en warm buffet in zaal "Nelly van Oosterhout".
De winnaar van de drive was het paar Martien van Heugten en Piet Aarts.
 Vrijdag 18 juli 2014:

 


Van Willy van der Sanden kregen we het bericht en een foto van een gevonden dode vos in Meerven.
 


 

Donderdag 17 juli 2014:
‘Beste mensen,
Als Werkgroep Opvoeden en Opgroeien binnen de Lieropse Dorpscoöperatie willen wij u informeren over onze bezigheden van de afgelopen maanden.
Op de informatiebijeenkomst over de Dorpscoöperatie van 10 april kwam naar voren dat veel inwoners van Lierop zich zorgen maken over het alcohol- en drugsgebruik van de Lieropse jeugd. Dit is voor ons aanleiding om als Werkgroep hierop als eerste onze aandacht te richten.
Eind mei hebben alle verenigingen in Lierop een brief ontvangen per e-mail, waarin wij hebben gevraagd of er behoefte bestaat om met collega-verenigingen in gesprek te gaan met als doel het alcoholgebruik van de Lieropse jeugd bespreekbaar te maken en preventief aan te pakken. Bij voldoende animo willen wij eind september een bijeenkomst organiseren hiervoor.
Inmiddels zijn de eerste reacties binnen. Wij beseffen echter dat de gestelde termijn van 5 juli voor veel verenigingen te kort is. Wij vragen die verenigingen om zo spoedig mogelijk na de vakantie alsnog te reageren, zodat ook hun reactie kan worden meegenomen. Reacties kunnen worden gestuurd naar: dorpscooperatielierop@gmail.com
 Donderdag 17 juli 2014:

 


De Jeugdvakantieweek begon gisteren pas om 16.30 uur. De karts kregen nog wat laatste ‘snufjes’ en werden APK gekeurd door de firma Verstappen. Elke kart kreeg uiteindelijk een goedkeursticker. Ook was er een bosspel en een uitgebreid diner voor alle kinderen voordat om 18.30 uur de vele bezoekers verwend werden met dé echte kartrace! De jury beoordeelde op snelheid en ‘schoonheid’ en speaker Boy Joosten gaf het vakkundige commentaar bij de race en de prijsuitreiking. Bij uitstekend weer genoten de vele ouders, opa’s en oma’s en andere familie van wat er allemaal te zien was in de Super Mario Wereld. Vandaag staat van 10.00 tot 12.30 uur de sportdag op het programma. Bekijk de foto’s van de ‘publieksdag’ van woensdag maar….
 


 

Woensdag 16 juli 2014:

 


De tweede dag van de Jeugdvakantieweek was er verf in overvloed dus werd er volop geschilderd. Bovendien was deze dag nodig om de karts veilig rijdbaar te krijgen. Sommige karts draaiden bv rechtsaf als je met het stuur naar links draaide en dat is toch echt niet de bedoeling. Met hulp van ouders of opa’s werd dit en andere mankementen verholpen. Of ze door de APK keuring komen zal vanmiddag om 16.30 blijken als Bas en Riny Verstappen de karts komen keuren. Wanneer ze goedgekeurd zijn kunnen ze vanaf 18.30 uur racen op de Mario Kartbaan die er helemaal klaar voor is. Tevens wordt tijdens het testen bepaald wie de race mag rijden. Ook is er vanaf 16.30 uur een bosspel en een dansworkshop. Een druk programma dus! Zie ook enkele foto’s van de dinsdag op de link naar Jeugdvakantieweek in het linker rijtje op slaponline.
 Woensdag 16 juli 2014:

 


Tijdens de Toer dur Lierup werd het eerste jubileumboek ’50 jaar Toer dur Lierup’ aangeboden aan Mien en Martien van Horik die al 50 jaar hun kinderen deze Toer zagen organiseren. Er zijn nog enkele jubileumboeken te koop voor € 3,- per stuk. Wanneer je dit interessante boekwerk wilt hebben kun je contact opnemen met de familie Sijbers, tel. 0492 331952. In het boek wordt de historie van de Toer dur Lierup belicht door middel van foto’s, krantenknipsels, uitslagen, deelnemerslijsten en herinneringen van oud-deelnemers.
Wil je een mooie impressie bekijken van de laatste Toer dur Lierup bekijk dan het filmpje dat Siris maakte.
 Woensdag 16 juli 2014:

 


Van Jens van Lierop kregen we onderstaand bericht…
‘De explo's zijn ook op zomerkamp. Wat zullen ze smullen van de slagers BBQ. In een zonovergoten Ommen gaan ze nog een geweldige week tegemoet. Vrijdagavond zullen ze moe en voldaan weer terug naar Lierop keren. Na een week vol avontuur en plezier’.
 


 

Dinsdag 15 juli 2014:

 


De Jeugdvakantieweek is van start gegaan. Waren het vorig jaar net geen 100 kinderen die hieraan deelnamen, nu wisten maar liefst 104 kinderen de weg naar de blokhut te vinden waar nu al jaren deze Jeugdvakantieweek tot ieders tevredenheid georganiseerd wordt. Een prachtige locatie waar de kinderen naar hartenlust kunnen bouwen en zich op andere manieren vermaken. Hun vaders, moeders, opa’s en oma’s geven, volgens de hulplijst die op de pagina van Jeugdvakantieweek staat, acte de présence om de organisatie van het Jeugdvakantiewerk bij te staan. Een mooi gezicht om dit zien. Dit keer werden karts gebouwd en natuurlijk de garages waar ze die in konden parkeren. Vandaag wordt er verder gebouwd en kunnen de creaties op een heuse racebaan uitgetest worden waarna woensdag de bezoekers vanaf 18.30 kunnen komen om al dat moois te komen bekijken. We zijn benieuwd!
 Dinsdag 15 juli 2014:

 


Van Willy Manders kregen we onderstaand bericht…
‘Onze scouts zijn op zomerkamp in Ommen. Gisteren was het perfect weer om lekker met hun zelf gebouwde vlot te gaan varen op de Vecht. Of ze het overleven weten we vrijdagavond als we weer terug zijn in Lierop. Groetjes van iedereen hier in het zonovergoten Ommen’.
 Dinsdag 15 juli 2014:
Bij een ongeval op de A67 zijn gisterenavond een busje en een vrachtwagen betrokken geraakt.
Het busje is achterop de vrachtwagen gereden en kwam tegen de vangrails tot stilstand. Een persoon ismet deambulance afgevoerd. De politie heeft de linker weghelft van de A67 richting Venlo (ter hoogte van Lierop/Mierlo) tijdelijk afgesloten. Verkeer kon over de rechter weghelft gewoon door blijven rijden. (FotoSiris)
 


 

Maandag 14 juli 2014:

Vanaf vandaag staat op slaponline, voor de periode van één week, op de plaats waar al meer dan 13 jaar de tekening van onze koepelkerk staat een advertentie van Piet van Oosterhout.

Het is geen commerciële actie van slaponline want daar beginnen we niet aan zolang dat niet nodig is, maar een afspraak die we gemaakt hebben bij de dienstenveiling die Gilde Sint Antonius Abt onlangs organiseerde tijdens de Kringgildedag.

De opbrengst van deze dienstenveiling is voor de Vrienden van de Koepelkerk. Voor een bedrag bij opbod mocht men dus één week prominent op slaponline staan. Wij zijn dik tevreden dat Piet hiervoor een mooi bedrag bijdroeg aan een goed doel. Bij deze gaan we dus deze week onze afspraak inlossen.

 


 

Maandag 14 juli 2014:
Van Huub van den Eikhof kregen we de uitslagen van de Kringwedstrijden van de De Roovere schutters op 13 juli, bij het Gilde Sint Lambertus Someren Eind.
Kampioen: 2e Angel van Moorsel; Personeel: 4e Jan van Seggelen; Vrije Hand: 3e Angel van Moorsel; 5e Willy Jacobs; Puist: 2e Hann van Seggelen; 7e Angel van Moorsel.
 Maandag 14 juli 2014:
Deze week worden ook de straten in de kern van Lierop geveegd.
U kunt helpen!
• Als u de veegwagen ziet of hoort aankomen en uw auto staat langs de weg of in een parkeerhaven geparkeerd, kunt u de auto tijdelijk even wegzetten. Zo kan de veegwagen ook op deze plaatsen vegen.
• De veegwagen krijgt gras- en onkruidpollen in de goten moeilijk weggeveegd. U kunt helpen om deze pollen los te steken of te schoffelen. Zo kan dit makkelijker worden meegenomen door de veegwagen.
• Ophoping van zand en bladeren/takjes ontstaan vaak in hoeken en bochten van parkeerhavens.
Hier kan een veegwagen niet bijkomen. Het zou helpen wanneer deze handmatig worden geveegd naar een recht stuk of uiteraard door uzelf worden opgeruimd en afgevoerd via bijvoorbeeld de GFT container.
Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum (KCC) via tel. (0493) 494 888.
 


 

Zondag 13 juli 2014:

Van seniorenkoor de Koepelzangers kregen we het bericht dat Truus van Rut-Gubbels 12,5 jaar lid is. Daar werd ze voor in de bloemetjes gezet.

 


 

Zaterdag 12 juli 2014:
Het pleintjesconcert van Fanfare St. Willibrordus op zondag 29 juni viel dit jaar letterlijk in het water. Ondanks alle voorbereidingen die de buurtbewoners van de Renkant getroffen hadden, werd op het laatste moment besloten het concert niet door te laten gaan. Wel was er de mogelijkheid om samen te komen en een drankje te drinken met de aanwezige buurtbewoners. Fanfare St. Willibrordus bedankt alle buurtbewoners van de Renkant voor hun inzet en gastvrijheid.

 


 

Vrijdag 11 juli 2014:
Het had zo mooi kunnen zijn maar helaas. Nederland verloor zonder te verliezen en moet nu a.s. zaterdag de troostfinale spelen tegen Brazilië. Toch ‘skon’ dat ze zover zijn gekomen. Helaas is a.s. zaterdag het Oranjehuis gesloten voor de laatste wedstrijd omdat er bij van Oosterhout een bruiloft is in de Oranje arena. Over twee jaar hopen we er weer bij te zijn bij het EK. Tot dan dan.
 Vrijdag 11 juli 2014:
Om de parochianen te informeren over het fusieproces heeft het kerkbestuur van Lierop nog voor de vakantieperiode een bijeenkomst belegd. Het was steeds de intentie van het kerkbestuur om niet per 1 januari 2015, maar op een later tijdstip bij de nieuwe fusieparochie aan te sluiten. In gesprek met monseigneur Mutsaerts op 14 mei jongsleden is duidelijk geworden dat de Lieropse parochie daar niet de ruimte voor krijgt. Dit was voor het kerkbestuur een hele omschakeling.
Tijdens de parochieavond werd verteld dat het de bedoeling is dat onder verantwoording van het nieuwe bestuur locale raden de dagelijkse gang van zaken in de eigen gemeenschap zullen behartigen. Over de feitelijke invulling van de nieuwe parochie valt nog weinig mede te delen. De Astense en Somerense parochies zijn met elkaar in gesprek om dit verder uit te werken. Pastoor Zwirs vertelde dat hij de toezegging heeft dat hij het pastoraat in Lierop kan blijven verzorgen, precies zoals hij dat nu ook doet. Tijdens deze avond werd duidelijk dat de parochianen het kerkbestuur steunen om op een actieve en opbouwende wijze mede vorm te geven aan de nieuwe parochie. Voor het gehele verloop verwijzen we graag naar onze link ‘Bisdom en Lierop’.
 


 

Donderdag 10 juli 2014:
Aan alle inwoners van Lierop!
Volgende week, de eerste week van de vakantie, zijn heel veel kinderen uit Lierop bezig met het maken van de mooiste Mario kart, hut, enz.
Op woensdagavond 16 juli is er vanaf half 7 een kijkavond gecombineerd met een grote race wedstrijd. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken!
Jeugdvakantiewerk wordt gehouden bij de blokhut aan het Piet Cortoomsweegske.
Misschien tot dan!
 


 

Woensdag 9 juli 2014:
We gaan gewoon door…. Het Nederlands elftal moet vanavond proberen om ten koste van Argentinië de finale te halen tegen Duitsland. Dat gaan ze doen met steun van alle supporters die ook vanavond weer in Oranjehuis van Oosterhout aanwezig zijn. IEDEREEN is weer welkom om dit mee te maken!
Intussen loopt Meike van Lieshout steeds verder uit in de Lierhup Poule.
 Woensdag 9 juli 2014:
Vanavond (woensdag 9 juli) zullen de kinderen van groep 8 hun musical uitvoeren. Om 19:00 uur is iedereen van harte welkom om in de Vurherd te komen kijken en luisteren naar de musical "Switch". De kinderen hebben hiervoor hard geoefend en hopen op veel publiek...
 Woensdag 9 juli 2014:
Van de organisatie van de VSN voetbaldagen in Lierop kregen we onderstaand bericht…
‘Beste deelnemers van de VSN Voetbaldagen in Lierop…. Binnenkort is het weer zover… de 8e editie van de VSN voetbaldagen staat weer voor de deur. Met dit jaar maar liefst 146 deelnemers kunnen we weer spreken van een nu al zeer geslaagde editie! Dit jaar steken we de opzet van de voetbaldagen in een nieuw jasje. Vanaf dit jaar zal alle informatie te zien zijn via een speciaal voor de SV Lierop locatie aangemaakte website. Op deze website zal al het laatste nieuws rondom de voetbaldagen te vinden zijn. Tevens kunt u via deze site contact opnemen met de organisatie van de VSN dagen. Na afloop van iedere dag zullen de foto's direct gepubliceerd worden. Tevens zal er aan het einde van de week een compilatievideo gemaakt worden met daarop de hoogtepunten van de afgelopen week. Een leuke, blijvende herinnering dachten wij zo! Dus wil je niets missen rondom de 8e editie van de VSN voetbaldagen 2014 bij SV Lierop.....? Kijk dan regelmatig op de website www.vsnvoetbaldagensvlierop.wordpress.com  en mis niets!
We hopen jullie allemaal te mogen begroeten van 11 tot en met 15 augustus op sportpark de Renkant!
 Woensdag 9 juli 2014:
Van Anke van Stiphout kregen we onderstaand bericht…
‘Onze stoere jongens Ties Sweegers en Stan van Stiphout (groep 8) hebben afgelopen zondag de 40 km gelopen.
Woensdagavond besloten ze dat ze gingen lopen, zonder echt te weten waar ze aan gingen beginnen maar ze hebben deze zware klus volbracht. Wij zijn super trots op ze!
 Woensdag 9 juli 2014:

 


De benefietpicknick, op de 60 km-post in Lierop heeft het recordbedrag van € 4000,- opgeleverd. Het goede doel is het Ronald McDonaldhuis in Maastricht.
Voor dit bedrag kunnen gezinnen 111 nachten in het huis verblijven, ofwel 111 keer ‘Ik ben bij je!’ zeggen tegen hun kind.
 


 

Dinsdag 8 juli 2014:
Van Jan en Helmie Verhoeven kregen we onderstaand bericht….
‘Vrijdag a.s 11 juli is er een stoeptekenwedstrijd bij de Spar voor de kinderen van 0 t/m 12 jaar. De wedstrijd is tussen 14.00 en 16.00 uur. Je kunt je hiervoor opgeven t/m donderdag 10 juli.
Groetjes en tot dan bij De Spar’.
 Dinsdag 8 juli 2014:

 


Hallo kinderen en ouders van Lierop!
Hebben jullie ook zo'n zin in de JeugdVakantieWeek?? Wij wel!
De HULPLIJSTEN voor de ouders zijn toegevoegd op onze pagina die te vinden is op de linker links op slaponline. Heb je vragen?
Dan kun je contact opnemen met Yvonne van Hal, 06-23040217 of met Esther Bruijstens, tel. 0492-332717. Wij hopen op mooi weer en veel vrolijke kinderen! Tot volgende week!!
 Dinsdag 8 juli 2014:
Van de organisatie van de Kennedymars door Lierop kregen we onderstaand bericht…
‘Alle vrijwilligers die zaterdagavond bij de Kennedymars in Lierop geholpen bedankt voor jullie geweldige inzet. Ook Bakkerij van Mill en IJssalon Vorstelijk voor het beschikbaar stellen van water, elektra en koffie. Tot volgend jaar’.
 Dinsdag 8 juli 2014:
Van A Capella kregen we onderstaand bericht…
‘Vrijdag heeft mannenkoor A Capella tijdens de uitvaartplechtigheden in de Koepelkerk een laatste muzikale groet gebracht aan een van zijn gewaardeerde commissarissen Toon Oomen. Op deze manier heeft het koorgezelschap zijn dank en waardering geuit aan een persoon, die met hart en ziel betrokken is geweest bij de activiteiten van het koor. Je kon steeds een beroep doen op zijn vaardigheden. Toon, dank je wel voor je warme support’.
 

 Dinsdag 8 juli 2014:

 


Van de Scouting kregen we onderstaand bericht…
‘Afgelopen zondag ochtend zijn de scouts van Scouting Lierop gestart aan de tocht van 40 km.
Onderweg hebben ze veel lol gehad. De laatste kilometers waren wel zwaar maar met trots kunnen ze zeggen dat ze het gehaald hebben. Lisa van Hoek, Bregje Oomen, Desiree van Lierop, Suus Pastor, Jasmine van Kessel, Anne van de Eijnden, Maartje Hesius, Margo Melgers, Stef Kornuijt en Willy Manders’.
 


 

Maandag 7 juli 2014:

De organisatie van de Toer dur Lierup bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan de 50e editie!

We kijken als TSC SoLo terug op een mooie jubileumtoer.

In de loterij waren twee fietsen te winnen. De eerste fiets is gewonnen door Martien de Groot (Groenstraat). Trotse kleinzoon Boudewijn kwam deze ophalen (foto rechts).

De andere fiets heeft ook een eigenaar gevonden. Het is de familie Smits (Drievennestraat) die het winnende lotje inleverde (zie foto links).

Er zijn ook nog enkele exemplaren van het jubileumboek te koop voor 3 euro per stuk.

Zowel de winnaar van de fiets als geïnteresseerden in het boek kunnen contact opnemen met de fam. Sijbers, Schuttersstraat 15, tel  06 46 41 43 84. Op naar de 51e Toer!

 


 

Maandag 7 juli 2014:

Van het Kerkbestuur kregen wij onderstaande mededeling….

‘Donderdag aanstaande is er om 19.00 uur een parochieavond in de Vurherd. Tijdens deze korte bijeenkomst willen wij u informeren over de fusieparochie Asten-Someren. U bent van harte welkom’.

 


 

Zondag 6 juli 2014:

 

 

Gisterenavond om 22.00 uur zijn er bij de Kennedymars 1887 lopers gestart aan hun uitdaging om binnen 20 uur de afstand van 80 km af te leggen. Hieronder zijn ook weer diverse Lieropse lopers. Vannacht zagen we ze al in Lierop voorbijkomen en ze kwamen als volgt aan de finishlijn (of niet – tussen haakjes de tijd van binnenkomst):

Frits Maas (11.21); Rachelle Maas (11.21); Esther van Gastel (12.06); Ell Verberne-Raijmakers (12.12); Marcel Hurkmans (12.33); Gonnie Loomans-van Asten (12.47); Ans van Gastel (13.11); Jan Bekx (13.37); Desiree Bekx (13.37); Jos van Heugten (13.38); Peter van Schalen (13.59); Esther Bekx (14.29); Matthijs Berkvens (14.44); Fridy Maas-vd Eijnden (14.45); Jimmy van Bussel (14.49); Brigitte Gubbels (15.19); Peter Slegers (16.25); Kaly van de Wiel (17.11); Joost van den Boogaard (17,22) en Wim Verrijt (17.26). Uitgevallen zijn Lindsey Gubbels, Esther Bruijstens, Nel van den Eijnde en Rina vd Kerkhof-van Asten.

Wellicht zijn we nog enkele Lieroppenaren vergeten maar dat horen we dan graag op nieuws@slaponline.nl. Voor nu feliciteren we alle deelnemers die ‘m uitgelopen hebben maar ook de dapperen die ten onder gingen aan lichamelijke ongemakken.

 


 

Zaterdag 5 juli 2014:

 


De laatste dag van de 50e Tour dur Lierup was een speciale. Naast de strijd om de winst in het algemeen klassement van alle leeftijdsgroepen waren er ‘specials’ in de vorm van het uitreiken van het boekwerk ’50 jaar Tour dur Lierup’ aan de zichtbaar ontroerde Martien van Horik, de rit van de oud-deelnemers en de rit van de prominenten waarbij onze pastoor na de jeugd als tweede wist te eindigen, net voor dokter Ferd. Beiden waren in werktenue wat het allemaal nog aantrekkelijker maakte. Intussen zorgden de Koepelbloazers voor de vrolijke noot en wist speaker Boy Joosten tot het moment dat de geluidsinstallatie het begaf het talrijke publiek te boeien. In de tent werden na afloop de resterende prijsuitreikingen gedaan en werden twee fietsen verloot. Eén fiets wacht nog op lotnummer 266 rose, de andere fiets is afgehaald.

 

 

En het zijn BOVENSTAANDE mensen die al zeer, zeer vele jaren ons en onze kinderen meenemen in de Toer tussen het startschot en het ereschavot.

Geweldig mensen!

Toer dur Lierop staat voor onze familie garant voor een geweldige happening, van de wieg tot de rolstoel. Waar ons klein durp Lierop allemaal groot in kan zijn.

Felicitaties en een groot dankjewel van zomaar een grote familie langs het parcours.

 

Al met al dus weer een geslaagde Tour dur Lierup met dank aan de organisatie. Zie ook de foto’s.

De klassering van de vierde etappe was als volgt::

0 – 4 jaar Skelter - Jongens: 1. Joep Cranenbroek; 2. Jens Adriaans; 3. Stijn van de Heuvel

0 – 4 jaar Skelter - Meisjes: 1. Noortje Bollen; 2. Juul van Dijk

0 – 4 jaar Fiets - Jongens: 1. Fer van Leeuwen; 2. Jurre Beijers; 3. Jan van Lieshout

0 – 4 jaar Fiets - Meisjes: 1. Janske Bossong; 2. Maud van Loon; 3. Maud Adriaans

5 jaar - Jongens: 1. Keano Hurkmans; 2. Djordy Smits; 3. Sjors Cranenbroek

5 jaar - Meisjes: 1. Nina van Lieshout; 2. Liene Donkers; 3. Isabel de Groot

6 jaar - Jongens: 1. Jelle Hurkmans; 2. Han van de Laar; 3. Luke de Groot

6 jaar - Meisjes: 1. Eefke Bollen; 2. Janna Vermeulen; 3.Janne Nooijen

7 jaar - Jongens: 1. Pim van Veghel; 2. Wout van Bemmelen; 3. Roel van Gennip

 

Het algemeen klassement (met 105 deelnemers) ziet er als volgt uit: 

0 – 4 jaar Skelter - Jongens: 

1. Joep Cranenbroek; 2. Jens Adriaans; 3. Sebas Meeuws; 4. Stijn van de Heuvel

0 – 4 jaar Skelter - Meisjes:

1. Juul van Dijk - 2. Noortje Bollen

0 – 4 jaar Fiets - Jongens:

1. Fer van Leeuwen; 2. Jurre Beijers; 3. Jan van Lieshout; 4. Dean Hurkmans; 5. Daan Welten; 6. Guus Kusters; 7. Joep Cranenbroek

0 – 4 jaar Fiets - Meisjes:

1. Janske Bossong; 2. Maud van Loon; 3. Britt Nooijen; 4. Roos Leenen; 5. Tessa van Eijk; 6. Maud Adriaans; 7. Lune van Horik; 8. Suus Rutten

5 jaar - Jongens: 1. Keano Hurkmans; 2. Djordy Smits; 3. Sjors Cranenbroek

5 jaar - Meisjes:

1. Nina van Lieshout; 2. Liene Donkers; 3. Isabel de Groot; 4. Marlein Vermeulen; 5. Joanna van de Loo; 6. Sofie van de Zanden; 7. Loes Welten; 8. Sylvie Kusters

6 jaar - Jongens:

1. Han van de Laar; 2. Jelle Hurkmans; 3. Luke de Groot; 4. Sam Leenen; 5. Loek van Leeuwen; 6. Gijs Swiggers; 7. Denny van Oosterhout; 8. Niels van de Heuvel

6 jaar - Meisjes:

1. Janna Vermeulen; 2. Janne Nooijen; 3. Eefke Bollen; 4. Tessa Kusters

7 jaar - Jongens:

1. Wout van Bemmelen; 2. Roel van Gennip; 3. Lars van Lieshout; 4. Pim van Veghel; 5. Jelte Beijers; 6. Tom Santegoeds; 7. Lucas Skapski

7 jaar - Meisjes:

1. Senna Verstappen; 2. Ise Coenen; 3. Guusje Bossong; 4. Danique Verbakel; 5. Iris van Heugten; 6. Mithe Verstappen; 7. Femke Swinkels

8 jaar - Jongens:

1. Jochem Vermeulen; 2. Sjoerd van Seggelen; 3. Maarten Vermeulen; 4. Teun de Groot; 5. Teun van Lieshout; 6. Cas van Bemmelen; 7. Maik Engelen; 8. Marnick Vlemmix

8 jaar - Meisjes:

1. Sanne Hurkmans; 2. Karlijn van de Laar; 3. Lana Coenen; 4. Irene Heijblom; 5. Saske Bollen

9 jaar - Jongens:

1. Tim Swinkels; 2. Deacon Verbakel; 3. Koen Kuipers; 4. Melle van de Schouw; 5. Olivier Meijer

9 jaar - Meisjes:

1. Ilse Verstappen; 2. Cato van de Laar; 3. Fleur Dubbeldam

10 jaar - Jongens:

1. Boudewijn de Groot; 2. Freek Maas; 3. Job Bekkering; 4. Ravi van Horik; 5. Teun van Seggelen; 6. Bram van Heugten; 7. Stijn Coenen; 8. Colin Bakens

10 jaar - Meisjes: 1. Daantje Verberne

11 jaar - Jongens:

1. Jeroen Gubbels; 2. Sem van de Nieuwenhof; 3. Rens  Bekx; 4. Jip Maas;  

11 jaar - Meisjes:

1. Mila Dubbeldam; 2. Marly van Gennip - 3. Renske Swinkels; 4. Femme van Dinther

 


 

Zaterdag 5 juli 2014:

 

 

Van Ton en Miriam Pastor kregen we onderstaand bericht….

‘Hierbij willen we iedereen in Lierop laten weten dat het Boscafé Pastoorke van Moorsel open is.

De openingstijden zijn van woensdag tot en met zondag van 11.00 uur tot zonsondergang.

Op ons sfeervol terras kunt u genieten van een vers gezet kopje koffie of een speciaal biertje. Wij verwelkomen jullie graag’. Zie ook de website.

 


 

Vrijdag 4 juli 2014:

 


De derde dag van de Tour dur Lierup zit er weer op. Onder steeds hogere temperaturen en steeds meer toeschouwers werden alle categorieën afgewerkt, soms met verrassende uitslagen. Als intermezzo was de hele club van Buitenlust aanwezig om zich te promoten. Morgen worden de laatste etappes verreden waarna oud-deelnemers en prominenten hun rondjes fietsen. Het geheel wordt in de tent op het parkeerterrein van de SV Lierop voortgezet met o.a. de uitreiking van het jubileumboek ‘50 jaar Tour dur Lierup’ dat voor slechts € 2,- te koop is. Gelukkig kunnen we de uitslagen van dinsdag t/m gisteren melden (zie ook de foto’s):
0-4 jaar skelter jongens:
Dinsdag: 1. Sebas Meeuws
Woensdag: 1. Joep Cranenbroek; 2. Jens Adriaans
Donderdag: 1. Joep Cranenbroek; 2. Jens Adriaans
0-4 jaar skelter meisjes:
Dinsdag: Juul van Dijk
Woensdag: 1. Noortje Bollen; 2. Juul van Dijk
Donderdag: 1. Noortje Bollen; 2. Juul van Dijk
0-4 jaar fiets jongens:
Dinsdag: 1. Fer van Leeuwen; 2. Jurre Beijers; 3. Dean Hurkmans
Woensdag: 1. Fer van Leeuwen; 2. Jurre Beijers; 3. Dean Hurkmans
Donderdag: 1. Fer van Leeuwen; 2. Jurre Beijers; 3. Dean Hurkmans
0-4 jaar fiets meisjes:
Dinsdag: 1. Janske Bossong; 2. Maud van Loon; 3. Britt Nooijen
Woensdag: 1. Janske Bossong; 2. Maud van Loon; 3. Maud Adriaans
Donderdag: 1. Janske Bossong; 2. Maud Adriaans; 3. Maud van Loon
5 jaar jongens:
Dinsdag: 1. Keano Hurkmans; 2. Djordy Smits; 3. Sjors Cranenbroek
Woensdag: 1. Djordy Smits; 2. Keano Hurkmans; 3. Sjors Cranenbroek
Donderdag: 1. Djordy Smits; 2. Keano Hurkmans; 3. Sjors Cranenbroek
5 jaar meisjes:
Dinsdag: 1. Isabel de Groot; 2. Nina van Lieshout; 3. Liene Donkers
Woensdag: 1. Nina van Lieshout; 2. Liene Donkers; 3. Marlein Vermeulen
Donderdag: 1. Isabel de Groot; 2. Nina van Lieshout; 3. Liene Donkers
6 jaar jongens:
Dinsdag: 1. Jelle Hurkmans; 2. Han vd Laar; 3. Luke de Groot
Woensdag: 1. Jelle Hurkmans; 2. Han vd Laar; 3. Luke de Groot
Donderdag: 1. Han vd Laar; 2. Luuk de Groot; 3. Gijs Swiggers
6 jaar meisjes:
Dinsdag: 1. Janna Vermeulen; 2. Janne Nooijen
Woensdag: 1. Janna Vermeulen; 2. Janne Nooijen; 3. Tessa Kusters
Donderdag: 1. Janna Vermeulen; 2. Eefke Bollen; 3. Janne Nooijen
7 jaar jongens:
Dinsdag: 1. Wout van Bemmelen; 2. Roel van Gennip; 3. Lars van Lieshout
Woensdag: 1. Wout van Bemmelen; 2. Pim van Veghel; 3. Lars van Lieshout
Donderdag: 1. Tom Santegoeds; 2. Roel van Gennip; 3. Wout van Bemmelen
7 jaar meisjes:
Dinsdag: 1. Senna Verstappen; 2. Mirthe Verstapen; 3. Guusje Bossong
Woensdag: 1. Senna Verstappen; 2. Ise Coenen; 3. Guusje Bossong
Donderdag: 1. Senna Verstappen; 2. Ise Coenen; 3. Mirthe Verstappen
8 jaar jongens:
Dinsdag: 1. Maarten Vermeulen; 2. Jochem Vermeulen; 3. Teun van Lieshout
Woensdag: 1. Jochem Vermeulen; 2. Sjoerd van Seggelen; 3. Teun de Groot
Donderdag: 1. Sjoerd van Seggelen; 2. Jochem Vermeulen; 3. Maarten Vermeulen
8 jaar meisjes:
Dinsdag: 1. Sanne Hurkmans; 2. Karlijn vd Laar
Woensdag: 1. Sanne Hurkmans; 2. Lana Coenen; 3. Karlijn vd Laar
Donderdag: 1. Sanne Hurkmans; 2. Karlijn vd Laar; 3. Lana Coenen
9 jaar jongens:
Dinsdag: 1. Tim Swinkels; 2. Deacon Verbakel; 3. Koen Kuipers
Woensdag: 1. Tim Swinkels; 2. Deacon Verbakel; 3. Koen Kuipers
Donderdag: 1. Tim Swinkels; 2. Deacon Verbakel; 3. Koen Kuipers
9 jaar meisjes:
Dinsdag: 1. Cato vd Laar; 2. Fleur Dubbeldam; 3. Ilse Verstappen
Woensdag: 1. Cato vd Laar; 2. Ilse Verstappen; 3. Fleur Dubbeldam
Donderdag: 1. Ilse Verstappen; 2. Fleur Dubbeldam; 3. Cato vd Laar
10 jaar jongens:
Dinsdag: 1. Freek Maas; 2. Boudewijn de Groot; 3. Ravi van Horik
Woensdag: 1. Freek Maas; 2. Boudewijn de Groot; 3. Teun van Seggelen
Donderdag: 1. Boudewijn de Groot; 2. Teun van Seggelen; 3. Ravi van Horik
10 jaar meisjes:
Dinsdag: 1. Daantje Verberne
Woensdag en donderdag geen uitslagen
11 jaar jongens:
Dinsdag: 1. Jeroen Gubbels; 2. Rens Bekx; 3. Sem vd Nieuwenhof
Woensdag: 1. Jeroen Gubbels; 2. Sem vd Nieuwenhof; 3. Jip Maas
Donderdag: 1. Jeroen Gubbels; 2. Sem vd Nieuwenhof; 3. Rens Bekx
11 jaar meisjes:
Dinsdag: 1. Marly van Gennip; 2. Mila Dubbeldam
Woensdag: 1. Femme van Dinther; 2. Renske Swinkels; 3. Mila Dubbeldam
Donderdag: 1. Renske Swinkels; 2. Femme van Dinther; 3. Marly van Gennip
 Vrijdag 4 juli 2014:
Van Huub van den Eikhof kregen we de uitslagen binnen van de Roovere Kruisboogschutters op 2 juli in Lieshout…
15 p. Dirk van de Ven, Johan Vlemmix, Wim van Brussel, Ad Vlemmix.
14p. Willie Jacobs, Ton van de Ven, Peter Berkers, Jan van Seggelen.
13 p. Ton van de Ven, Willy Jacobs.
12p. Willie Donkers, Thieu Scheepers.
Viertallen: Gilde Van Sint Antonius Abt, 58p.
 


 

Donderdag 3 juli 2014:

 


De woensdag van de Tour dur Lierup kende weer een mooie strijd in de diverse leeftijdscategorieën. Als intermezzo waren de motorrijders van MAC Lierop present en werd er hardgelopen door de Lieropse jeugd. We wachten nog op de uitslagen (ook van dinsdag).

Voor de foto’s van gisteren kun je weer terecht op onze slapfotogalerij.
 Donderdag 3 juli 2014:
Van Zangvereniging Ameezing, Gilde OLV van de Zeven Weeën en Fanfare St Willibrordus kregen we onderstaand bericht…
‘Aanstaande zaterdag 5 juli vanaf 9.00 uur wordt er weer gebruikte kleding en schoenen opgehaald. De maand augustus (vakantie) wordt er geen kleding opgehaald. De volgende ophaalbuurt is zaterdag 6 september.
De gebruikte kleding en schoenen kun je wel kwijt bij Wim van de Eijnden, Otterdijkseweg 5 in de veldschuur.
Verder wil ik iedereen een fijne vakantie toewensen. En bedankt voor de medewerking’.
 Donderdag 3 juli 2014:
Gisterenavond rond 6 uur stond een auto in brand op de A67 onder Lierop. Er waren geen gewonden. Willy vd Sanden was er als de kippen bij om een foto te maken.
 

 

 

 

 

 Donderdag 3 juli 2014:

 


 

 

 

 

 

Van de Lieropse Winkeliers kregen we onderstaand vakantieschema…
‘Tijdens de vakantieperiode van 2014 zijn de openingstijden van de Lieropse Winkeliers als volgt:
Bloemenboetiek H. Gubbels (tel.: 331841):
Van 14 t/m 26 juli geopend van 9.00 tot 13.00 uur. Vanaf 28 juli t/m 19 augustus gesloten.
Broekenparty (tel.: 331160): Niet gesloten.
Haarmode Monique (tel.: 331236): Gesloten vanaf 26 juli t/m 8 augustus.
Spar Verhoeven (tel.: 331540): Niet gesloten.
Kapsalon Miré (tel.: 331729): Niet gesloten, echter aangepaste openingstijden.
Slijterij van Oosterhout (tel.: 331217): Niet gesloten.
Ruitersport Ingrid van Berlo (tel.: 335353): Gesloten vanaf 15 juli t/m 28 juli.
Bakkerij van Mill (tel.: 331247): Gesloten vanaf 28 juli t/m 13 augustus.
Foto van Schalen (tel.: 331453): Geopend op afspraak.
Bikeservice Heinz van der Schouw (tel.: 331080): Gesloten vanaf 1 aug. t/m 14 augustus.
Wij wensen U allen ook een fijne vakantie toe’!

 


 

Woensdag 2 juli 2014:

 


De jubileumeditie van de Tour dur Lierup is gisterenavond bij uitstekend weer begonnen. Onze fotograaf was natuurlijk aanwezig. Kijk maar naar zijn foto’s. Uitslagen volgen zo snel mogelijk.
 Woensdag 2 juli 2014:

 


 

Van Ellen Maas-vd Vorst kregen we onderstaand bericht….
‘Zoals jullie weten heb ik op m'n FB site ‘Bieden voor een goed doel’ (zie ook het bericht van 18 juni). Nu heb ik 30 planten gekregen van Rini van Rees (de helft is inmiddels al verkocht) voor het goede doel. Linkse foto is de mandaville laxa, oftewel chinese jasmijn (deze bloeit sterk van mei t/m oktober, kan niet tegen vorst en moet overwinteren bij een temperatuur van een paar graden boven nul, prachtige bloemen die heerlijk ruiken). De rechtse foto is de solanum (grote plant, met trossen witte bloemetjes, die bloeien van juli - oktober, mag in de volle zon, kan niet tegen vorst en moet overwinteren bij een paar graden boven nul).
Ze mogen weg voor 10 euro per stuk, je kunt ze bij me thuis (Lijestraat 39) op de inrit bekijken en ophalen. Voor vragen ellen.maas1@gmail.com
 Dinsdag 2 juli 2014:

 


De nieuwe indeling van Lierop 1 voor seizoen 2014/2015 is inmiddels bekend. Lierop komt na het kampioenschap in de 4e klasse F. Hier komen ze de volgende ploegen tegen…
BEVO (Beringe); Bavos (Bakel); Bruheze (Helmond-Brouwhuis); Handel; Liessel; Mariahout; Milheezer Boys; Mulo (Helmond); Oranje Zwart Helmond; Stiphout Vooruit en Ysselsteyn.
 Dinsdag 2 juli 2014:
Van Cine-maatje kregen we het bericht dat cine-maatje vrijdag 4 juli niet doorgaat in verband met de Tour dur Lierop. Ze gaan nog even kijken of ze eventueel een andere datum kunnen plannen om de film nog te draaien.
 


 

Dinsdag 1 juli 2014:

 

 

Van Marij en Wietske Verstappen kregen we onderstaande mededeling...

'Via deze weg willen wij laten weten dat we op 2 juli voor de laatste keer het Eindhovens dagblad bezorgen. Na zo'n 20 jaar is het mooi geweest. Dit betekent dat wij geen wijk meer bezorgen, we hebben besloten om helemaal te stoppen. We hebben ons rondje altijd met veel plezier gedaan, maar het is ook fijn om gewoon eens lekker te blijven liggen...'

 


 

Dinsdag 1 juli 2014:

 


Van de welpenleiding kregen we onderstaand bericht…
‘Afgelopen zaterdag hadden wij in Nirwana weer 'Welpen got Talent'. In deze talentenshow laten onze welpen zien over welke talenten zij beschikken. Bijna alle welpen hebben super leuke acts laten zien zoals moppen tappen, dansen, playbacken en zelfs hebben we Freek in het wild gezien met informatie over het Tasmaanse buideldier. Naast deze te gekke talentenshow hadden we ook het afscheid van twee personen. Efrie van den Heuvel verlaat ons na 15 jaar en Koen Meulendijks na 10 jaar leiding te zijn geweest. Deze mooie tijd hebben wij afgesloten met een suprise act van de geschoren buidels. Na enige tranen en een aantal leuke cadeaus hebben wij Koen en Efrie uitgezwaaid. Het bestuur van Scouting Lierop wil deze twee fantastische leiding bedanken voor alles wat zij voor onze vereniging gedaan hebben’!
 Dinsdag 1 juli 2014:
Van Huub van den Eikhof kregen we de resultaten van het schieten (geweer) van de Roovere schutters op de Kringwedstrijd op 29 juni bij Sint Antonius Beek en Donk.
Personeel: 5e Thieu Scheepers; Vrije Hand: 3e Jan van Seggelen, 6e Angel van Moorsel;
Bejaarden: 1e Jan van Seggelen; Puist: 3e Hann van Seggelen , 5e Angel van Moorsel.