Archief 25 - 2015-4
november 2015 t/m december 2015
 

Donderdag 31 december 2015:

 


Alle medewerkers van slaponline wensen alle bezoekers een gelukkig 2016. Ook in 2016 is het onze intentie om er élke dag weer te zijn!
 Donderdag 31 december 2015:
Van Stefan Adriaans kregen we onderstaand bericht…
‘De Dakar-rally 2016 nadert met rasse schreden waarbij ook de Brabantse Teams de laatste puntjes op de "i" zetten voor de start van de zwaarste rallytoer ter wereld door het Zuid- Amerikaanse continent.
Een groot aantal Brabantse Dakar teams waren in Lierop te gast om een voorbeschouwing te geven over hun verwachtingen, dromen en doelstellingen bij een van de zwaarste rally’s ter wereld. Het was een gezellig onderonsje waar onze Dakar-helden als afsluiting van de bivak nog even aan de tand gevoeld werden met een heuse Dakar quiz voor wat hun kennis betreft. Omroep Brabant maakte een filmimpressie vanuit het bivak in Lierop’.
 Donderdag 31 december 2015:

 


Onze dorpscoöperatie Lierop Leeft wenst alle Lieroppenaren een gezellig uiteinde en een gelukkig Nieuwjaar. Ook in 2016 proberen we het in Lierop, daar waar kan, zoveel mogelijk ‘samen’ te regelen.…. Lierop Leeft maar niet zonder jou…
 Donderdag 31 december 2015:

 


De organisatie van Lierop Live wenst iedereen een fijne jaarwisseling en gelukkig nieuwjaar. Het jaar 2016 zal voor muzikanten en artiesten in het teken staan van het grootse evenement Lierop Live ‘on the move’ op 28 en 29 oktober in de tot muziektempel omgebouwde hal van Thwan van Gennip op ‘t Eindje. Wie 2012 meegemaakt heeft weet wat er komend jaar te wachten staat… Een muzikaal spektakel dat je niet mag missen!
 Donderdag 31 december 2015:

 


De organisatie van De Passie wenst iedereen een fijne jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar. Op 18 en 19 maart zal er in onze prachtige Koepelkerk het passiespel opgevoerd worden. Een moderne versie van dit voor velen bekende verhaal. 16 Nederlandstalige popnummers, begeleid door ‘n band waarin een verzameling van Lieropse topmuzikanten en zangtalenten. Het grootste talent, onze pastoor Jan zal de verteller zijn. Ook op ‘zijn’ manier. Dit alles met een professionele aankleding maakt dat je dit evenement niet voorbij moet laten gaan!
 Donderdag 31 december 2015:

 


Van pastoor Jan Zwirs kregen wij onderstaand bericht…
‘Dankzij een studiebeurs van ‘Lierop geeft om Borneo’ (acht jaar geleden) hebben wij onze opleiding tot verpleegkundige kunnen volgen. Daarom onze hartelijke dank aan de gulle gevers en wij wensen alle mensen in Lierop “Selamat Tahun Baru” = Gelukkig Nieuw Jaar’.
 


 

Woensdag 30 december 2015:

 


Morgen, op oudjaarsdag 31 december worden er weer overheerlijke oliebollen gebakken op sportpark De Renkant. De verkoop van de oliebollen start om 11.00 uur en duurt tot ca. 17.30 uur. 
Een vriendelijk verzoek om grote bestellingen vooraf door te geven bij Harry en Jet van Vlokhoven, tel: 331609 of 06-50502684. Dit kan ook op oudejaarsdag vanaf 09:30 uur via de kantine tel: 331589. Smakelijk!
 Woensdag 30 december 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie werd in de eerste klasse werd de Lieropse derby gespeeld tussen Topparty en het Jagershuis. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld en na een kwartier opende Dirk Hesius de score voor Topparty, 1-0. Na een mooie solo, waarbij een aantal spelers werden uitgekapt, zette Ralf van de Laar Topparty op 2-0 en leek de strijd gestreden. Jagershuis gaf echter niet op en twee minuten voor tijd schoot Nick van der Sluijs de aansluitingstreffer van dichtbij hard in de kruising, 2-1. Daar bleef het niet bij. In de laatste minuut punterde Job van den Nieuwenhof uit de draai de gelijkmaker binnen, 2-2. Topparty was de laatste minuten van de wedstrijd niet genoeg bij de les en gaf daardoor de overwinning weg.
De eerste tien minuten van de wedstrijd Hurkmans - Postel 1 waren voor Hurkmans. Henri van Lieshout schoot in de 3e minuut de bal diagonaal hard in de bovenhoek, 1-0. Er volgden nog enkele kansen vooral voor Hurkmans. Langzaam kwam Postel 1 op dreef en vanaf de 11e minuut scoorden ze 4 keer, 1-4.
 


 

Dinsdag 29 december 2015:
Na een gezellig jubileumweekend begint het in januari voor de échte voor Prins Bert. Door de vroege carnaval zullen er weinig rustmomentjes meer zijn voor onze Prins.
Op zondag 10 januari ontvangt hij zelf zijn gasten tijdens de receptie die hem wordt aangeboden door de carnavalsvereniging. Iedereen wordt uitgenodigd om het Prinsenpaar Bert en Linda dan te komen feliciteren.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Dinsdag 29 december 2015:
Op de website van Lierop Leeft staat onder Laatst Nieuws het bericht dat onze dorpscoöperatie in een drie pagina’s vergelijk met een stadsdorp in Amsterdam is neergezet. Zie Lierop Leeft om de pagina’s te lezen.
 Dinsdag 29 december 2015:

 


Op 2e kerstdag werd het jaar 2015 door Ameezing muzikaal afgesloten met het zingen van de mis in de mooi versierde Koepelkerk. Aansluitend vond voor de leden van het koor de kerstviering plaats. Tijdens deze viering werd terug gekeken op 2015, een jaar met droeve en blije momenten voor het koor. Zo moest wegens haar overlijden afscheid worden genomen van Adèle van Houten. Maar ook werden vanwege het bereiken van de 80-jarige leeftijd Tonnie v.d. Einden en Louis Smolders erelid.
Qua uitvoeringen heeft Ameezing het in 2015 met deelname aan een concert in Overloon heel rustig aan gedaan. Prioriteit is gegeven aan de voorbereiding op het jubileumjaar 2016 waarin het koor 70 jaar bestaat. De repetities stonden dan ook vooral in het teken van het instuderen van nieuwe nummers, dit allemaal onder deskundige leiding van dirigent Trudy Timmers.
Verder stond de kerstviering in het teken van diverse optredens door de leden. Er werden verschillende kerstliedjes gezongen, een kerstverhaal en gedichten voorgedragen en een stukje opgevoerd met brandende kaarsen en hun betekenis.
En uiteraard ontbraken traditiegetrouw de worstenbroodjes en het kerstbrood niet! Het werd een heel afwisselende stemmige viering.

Zie enkele foto’s.
Vanaf deze plaats wenst Ameezing iedereen een fijne jaarwisseling en een heel voorspoedig 2016.
 Dinsdag 29 december 2015:

 


Met de warmste Kerst ooit gemeten in Lierop is de natuur een beetje van slag. Dat ondervonden ook Jos Huijbers en Lidy van de Ven van d’n Aspergehof. Toen Jos na de kerstdagen poolshoogte ging nemen op hun aspergevelden, werd hij verrast door een groot aantal aspergestengels dat zich aftekende aan de horizon. Aan de lengte van de stengels en de verkleuring van de koppen was te zien dat zij al enige dagen van het winterzonnetje hadden genoten. Het steekmes en steekkistje werden van het spinrag bevrijd en met de laarzen aan toog Jos het veld in.
‘Sinds een poosje gonsde het gerucht onder de telers, dat er hier en daar al asperges tevoorschijn kwamen’, doet Jos zijn verhaal. ‘Ik ben daarom op diverse percelen gaan controleren, maar zoals dat meestal gaat: juist op het perceel waar ze stonden, had ik ze niet verwacht. Ik schrok dan ook behoorlijk toen ik er toevallig bij uitkwam. Inmiddels heb ik al zo’n vijftig kilo bij elkaar gestoken en kan het bord ‘Asperges’ weer in de voortuin. Dit voelt heel onwerkelijk. De stengels die nu tevoorschijn komen, moeten we in het voorjaar missen. Zolang de temperatuur boven de 12 graden blijft, zullen de asperges doorgroeien. Het is echter beter voor de plant dat ze in winterrust komen met voldoende koude-uren, om in het voorjaar sterk voor de dag te komen. Daar is nu dus geen sprake van. Hoe dit verder gaat weten we niet. Deze situatie is uniek en dus volslagen nieuw in onze sector.’ Vandaag start de verkoop van deze unieke asperges.
 


 

Maandag 28 december 2015:

 


Van René Maas kregen we onderstaand bericht…
‘Wie van muziek houdt, weet wellicht dat muziek maken nog leuker is als wanneer je het samen doet. Dit beseffende is een aantal muzikanten uit Lierop, Someren Asten en Deurne een kleine 2 jaar geleden begonnen met repeteren in De Beiaard in Asten voor een avondvullend optreden van het projekt 'De Vette Band’.
De Vette Band bestaat niet alleen uit maar liefst 12 muzikanten, ook een 5-tal zangeressen en 3-tal zangers zorgen voor de zang met backing vocals.
Na een paar kleine proefoptredens in Asten en Lierop bereidt de band zich momenteel voor op het grote avondvullende optreden in De Pandoer in Asten-Heusden, op zaterdagavond 16 januari 2016. Het belooft een geweldige avond te worden.
Op de poster ziet u ook de Lieropse inbreng van Lotte, Yvon, Danny, René. Benieuwd? De band heet u welkom en de entree is gratis. Bezoek ook de website en facebook’.
 Maandag 28 december 2015:

 


Wie gisteren door Lierop liep, fietste, reed of vloog kon ze bijna niet missen…. de apostelen van ‘De Passie Lierop’. Het Passiespel dat vrijdag 18 en zaterdag 19 maart plaats zal vinden in onze Koepelkerk. Uit alle windstreken kwamen ze gisteren op het kerkplein elkaar uiteindelijk tegen. Niet alleen de apostelen waren er maar ook Jesus en Maria liepen zich al warm. Als je je afvraagt waarom Leon Verstappen op de foto wat afzijdig staat van de rest dan moet je vanaf half januari kaartjes kopen of alvast meedoen aan een prijsvraag op slaponline en facebook.
Als je denkt te weten waarom Leon zich wat afzondert kun je het antwoord sturen naar nieuws@slaponline.nl . Zeker doen, hartstikke interessant! Volgende week de tweede vraag….
 Maandag 28 december 2015:
Van Anne van den Eijnden kregen we onderstaand bericht…
‘Ik zoek iemand die het rondbrengen van mijn folders over wil nemen op zaterdag en zondag. Het is onderdeel van het bedrijf Axender. Het gaat om de straten: Het Alfort, Groenstraat, Lijestraat, Felicitéstraat, Offermansstraat, Van Dijkstraat, Hogeweg,
Frank Douchettestraat en 1 kant van de van Dongenstraat (alles binnen de bebouwde kom).
Contact: annevandeneijnden@live.nl’.
 


 

Zondag 27 december 2015:
Op de website Lierop Leeft staat een verslag van de feestelijke manier waarop het jaar 2015 werd afgesloten door alle deelnemers van ’t Höfke maar ook de partners en bewoners van Henricushof, alsmede een aantal vrijwilligers.
Lees het verhaal op de website
 


 

Zaterdag 26 december 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week, met naast de vaste informatie o.a. informatie over de nieuwjaarsbijeenkomst op het gemeentehuis op maandag 11 januari, de openingstijden van het gemeentehuis rond de feestdagen, de regels rondom het afstoken van vuurwerk, de mogelijkheid om een stukje openbaar groen te adopteren en nog ‘s de wijziging van de ophaalcontainers vanaf 1 januari a.s. Kijk maar…
 


 

Vrijdag 25 december 2015:

 


Van Maria van de Ven kregen we onderstaand bericht…
‘Zoals ieder jaar gaan de driekoningen binnenkort ook weer langs de deuren om geld in te zamelen voor de minder bedeelden op deze aardbol. Ook dit jaar is de opbrengst zoals vorig jaar en twee jaar geleden voor het weeshuis ‘Amazing Home’, een geweldig huis. Ook deze keer wordt het opgehaalde geld weer door Piet van Antoon van Asten beheerd, het is dus in goede handen. Het wordt pas uitgegeven als het nodig is, dus er blijft niets aan de ‘strijkstok’ hangen! Wij worden op de hoogte gehouden wat er met het geld gebeurt. Er gaan 36 koningen rond, dus dat is prachtig.
U kunt de koningen verwachten op 2 of 3 januari van het nieuwe jaar.
Hierbij wens ik de hele redactie van slap mooie kerstdagen en alle goeds voor 2016’.
 


 

Vrijdag 25 december 2015;

 

 

Op kerstavond genoten velen van een sfeervolle Herdertjesmis in de Koepelkerk. De kinderen van groep 6 van het Rendal speelden vol enthousiasme het kerstverhaal ‘De Os en de Ezel’. Zij zongen daar ook nog mooie liedjes bij. In het verhaal kwamen allerlei prachtige dieren voor, zoals een pauw, een vos, een slang, en zelfs een leeuw. Uiteindelijk werden de bescheiden os en ezel uitverkozen om in de stal plaats te nemen en het kindje Jezus te verwarmen.  De mis werd muzikaal opgeluisterd door Young Dynamic fanfare en door prachtige zang van Manon Verbruggen en Yvonne van Mullekom, onder begeleiding van Tim van Dongen. Het was een fijn en warm begin van de kerstdagen van 2015. Pater Jan Zwirs en de werkgroep Kinderliturgie wensen u allen een zalig kerstfeest en een voorspoedig 2016. klik hier voor een paar foto's

 


 

Donderdag 24 december 2015:

 


Pastoor Jan Zwirs en de locatieraad van onze parochiekerk wensen alle Lieroppenaren fijne kerstdagen en een gelukkig 2016.
De pastoor nodigt iedereen die wil uit voor de vieringen in onze Koepelkerk rond Kerst en Oud en Nieuw. 

De vieringen zijn als volgt:

 

Donderdag 24 dec. 18.30 uur: Herdertjesmis met het Kerstspel ‘de os en de ezel’ door groep 6 m.m.v. ‘de Jeugdfanfare’en diverse solisten (zie de

foto's van vorig jaar).
 

Donderdag 24 dec. 22.00 uur: Nachtmis m.m.v. ‘Parochieel Kerkkoor’.

 

Vrijdag 25 dec., eerste Kerstdag 10.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. ‘A Capella’ (de kerk is open van 9.30 – 17.00 uur).

 

Zaterdag 26 dec., tweede Kerstdag 10.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. ‘Ameezing’ (de kerk is open van 9.30 – 17.00 uur.

 

Zondag 27 dec. 10.00 uur: Eucharistieviering
m.m.v. Parochieel Kerkkoor.
 

Donderdag 31 dec. Oudejaarsdag 18.30 uur: Eucharistieviering m.m.v. ‘A Capella’.

 

Vrijdag 1 januari Nieuwjaarsdag 10.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. ‘Parochieel Kerkkoor’
 Donderdag 24 december 2015:
Inge Keltjens stuurde ons namens het Team Pastoor Outdoor onderstaand bericht…
‘A.s. zaterdag Tweede Kerstdag gaat onze Bootcamples om 10.00 uur gewoon door! Even heerlijk de benen strekken (en dat niet alleen) tussen alle hapjes, drankjes en dinertjes door. Of, om al een klein voorproefje te komen nemen aan alle goeie voornemens voor het komende nieuwe sportieve jaar. De eerste proefles is gratis! Graag even aanmelden via onze site.
Ook voor meer info over onze bootcamplessen in Lierop en Geldrop. Verder wens ik de redactie van Slaponline mooie feestdagen en een gelukkig 2016!’
Zie ook www.pastooroutdoor.nl
 Woensdag 24 december 2015:

 


Namens de redactie wensen wij alle lezers van slaponline prettige Kerstdagen.

 


 

Woensdag 23 december 2015:

 


Tweede Kerstdag House of Rock in Nirwana! Stel dat Nirvana een cover zou spelen van DJ Paul Elstak… Dat vroegen de muzikanten van de nieuwste coversensatie ‘House Of Rock’ zich af. Muzikanten die hun sporen in het rockcircuit al lang verdiend hebben (o.a. ex-leden van LEFT en The Hot Stewards) bundelen hun krachten om de vroege jaren ‘90 te laten herleven op een manier zoals je dit nog nooit hebt beleefd. House classics van DJ Paul Elstak tot The Prodigy en van SNAP tot 2 Unlimited vliegen in razendsnelle medley’s om je oren. Geen keyboards, geen computers, maar keihard ronkende gitaren en een explosieve ritmesectie. Het publiek zal ondersteund door twee sexy zangeressen dit feest der herkenning van begin tot eind meebrullen. House Of Rock…ROCKS THE HOUSE!
Afijn, niet blijven hangen bij je saaie oom of tante. Neem al je neefjes, nichtjes, broertjes, zusjes, oma's en opa's mee voor een super kerst bij Nirwana! Meer info & tickets: www.nirwana.nl
Entrée: Voorverkoop € 3,- // Dagkassa leden € 3,- en niet-leden € 4,-.
Deuren open 17:00.
Aanvang: 20:30. 

 Woensdag 23 december 2015:
Op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari 2016 worden wederom de Bonte Avonden gehouden van carnavalsvereniging de Kaauw Voetjes. Toegangskaarten voor deze Bonte Avonden zijn verkrijgbaar tijdens de voorverkoop op zondag 3 januari 2016 tussen 11.00 en 12.00 uur in residentie café Nellie van Oosterhout.

De kaartjes kosten € 12,-.

Na 3 januari zijn de kaartjes

nog verkrijgbaar bij de  Spar en bloemisterij Gubbels.
 

 

 

 

 


 

Dinsdag 22 december 2015:

 


Tijdens het jubileumweekend van de Kaauw Voetjes is een nieuw lid van verdienste benoemd. Mart van Lierop kreeg van voorzitter Peter van den Eijnde de onderscheiding uitgereikt vanwege zijn grote verdienste voor de club. Op dezelfde avond werden ook de bestaande leden van verdienste onderscheiden t.w. Frans Neervens, Jan Strik, Piet van de Ven, Jan Kanters, Martien Vlemmix en Eric Hesius. Frans Kuypers was niet aanwezig en krijgt op een andere manier de onderscheiding uitgereikt. Overleden leden van verdienste zijn Sjeng Gubbels en Harrie Maas.
 


 

Maandag 21 december 2015:
De tweede dag van het jubileumweekend van de Kaauw Voetjes begon al vroeg met een H. Mis. Om 12 uur waren de jeugdprinsen en prinsessen uit 44 jaar Kaauw Voetjes bij de kerk aanwezig om een foto te laten maken. Hierna ging het feest verder bij van Oosterhout waar de receptie op het programma stond. Tevens liep er een presentatie op groot scherm over 44 jaar Kaauw Voetjes. Deze presentatie kregen de leden na het feliciteren ook mee op een USB stick. Alle bekende carnavalsverenigingen waren aanwezig om hun felicitaties uit te brengen. Verrassend was een jubileumlied over de kaauw Voetjes, gezongen door de vorst van de Meerpoel, Boudewijn ten Bokum. De Koepelbloazers gaven waar nodig ondersteuning en de organisatie was weer in vertrouwde handen van SLAP. Al met al een geslaagd jubileum. Tot over 11 jaar…
Zie de foto’s op de website van de Kaauw Voetjes.
 Maandag 21 december 2015:

 


Astrid Vlak van basisschool ’t Rendal stuurde ons onderstaand bericht
Is uw kind 3 jaar?
Dan kunt u hem/haar aanmelden op de basisschool.
Op dinsdagochtend 19 januari 2016 van 8.30 tot 10.45 uur is onze aanmeldochtend. U kunt dan ook een kijkje nemen in de klas en eventuele vragen stellen.
Uw kind is van harte welkom op ’t Rendal!
Een aanmeldingsformulier is op school te verkrijgen of te downloaden via de website: www.rendal.nl
Voor een afspraak of meer informatie kunt u contact opnemen net Mariëlle van Rijt (directeur) via de mail: directie.rendal@prodas.nl  of telefonisch: 0492-332419.
 Maandag 21 december 2015:
In de hoofdklasse van de zaalvoetbalcompetitie traden Educontract en Postel 2 beiden zonder wisselspeler aan. Tot ongeveer halverwege de wedstrijd kon Educontract bijbenen, 2-2. Daarna liep Postel 2 uit naar een 3-7 overwinning. Voor Educontract scoorden Wiljan Kornuit (2x) en Bart van Brussel.
Rehband en Van Gennip hielden elkaar goed in evenwicht. Even leek het erop dat Van Gennip met de winst naar huis zou gaan toen ze in de 21e minuut op een 1-3 voorsprong kwamen. Rehband kwam echter goed terug tot een einduitslag van 3-3. Voor Van Gennip scoorden Chris Filippini, Luuk Meulendijks en Bart Sijbers, 3-3.
In de 1e klasse had koploper Jagershuis de handen meer dan vol aan LeenenRegiobank dat binnen vijf minuten op 0-2 stond. In de 10e minuut verkleinde Thijs van Heugten de achterstand tot 1-2. In de 21e minuut maakte Nick van der Sluijs de gelijkmaker, 2-2 en toen wederom Thijs van Heugten de 3-2 liet aantekenen voor het Jagershuis werd gedacht dat de buit binnen was. Echter twee minuten voor tijd werd het 3-3. Met nog een halve minuut te gaan bracht Roy van den Biggelaar de winnende treffer voor Jagershuis op zijn naam, 4-3.
Het Zunneke vocht voor wat het waard was tegen Van Zoggel 2 dat kennelijk achteloos de dikke 2-7 overwinning binnenhaalde. Damian Verkuijlen scoorde twee keer voor het Zunneke, 2-7.
 


 

Zondag 20 december 2015:

 


Namens Omroep Brabant, de Voedselbank en Ria en Peter van Schalen, heel hartelijk dank voor de vele, vele voedselpakketten geschonken door Lieropse mensen en daarbuiten. Het was werkelijk fantastisch wat wij naar de Voedselbank hebben kunnen brengen!
 Zondag 20 december 2015:

 


Ter gelegenheid van het 44-jarig jubileum van carnavalsvereniging De Kaauw Voetjes heeft de vereniging gisterenmiddag een blijvend kado onthuld welk aangeboden werd aan de Lieropse gemeenschap als dank voor de belangstelling van jong en oud tijdens deze 44 jaren. Na een woordje van voorzitter Peter van den Eijnde werd op het kerkplein onder grote belangstelling een stenen bankje onthuld met het logo van de Kaauw Voetjes (de klompjes) handmatig in het steen gehakt. Toeristen en Lieroppenaren kunnen hierop voortaan genieten van het mooie uitzicht van o.a. de statige Koepelkerk.
Na deze onthulling werden de leden van verdiensten in het zonnetje gezet en werd een nieuw lid van verdienste gehuldigd. Mart van Lierop is na jaren het nieuwe lid van verdienste en verdiend, gezien het enthousiasme bij de bekendmaking. ‘s Avonds was het feest bij van Oosterhout. De Wibra’s lieten nog eens zien en horen dat het een feestband is en dat deden ook de Loco Loco Discoshow. Een schitterende avond waar alle aanwezigen van genoten. Vandaag wordt het jubileum vervolgd met de receptie en de tentoonstelling.
 


 

Zaterdag 19 december 2015:

 


Op donderdag 31 december 2015 organiseert Toer en Supportersclub SOLO voor de 27e keer de “RABO ATB veldtoertocht”. Dit jaar is de naam gewijzigd in ‘Rabo ATB tocht memorial Jo Boerekamp’. Jo Boerekamp kwam begin dit jaar geheel onverwacht te overlijden. Jo was vanaf het begin als organisator betrokken bij de toertocht. Het “Wielercomité Someren” startte vanaf 1988 met de organisatie van deze druk bezochte toertocht. De deelname aan deze toertocht door de landelijke omgeving van Someren is mogelijk op een ATB of veldritfiets. Er wordt jaarlijks een route van 25 en één van 40 kilometer uitgestippeld. Hierdoor kan ook de minder getrainde ATB-er aan de toertocht deelnemen. De route wordt uitgezet in de bosrijke omgeving van Someren en omstreken. De tocht wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan wegen en paden. Geasfalteerde wegen worden zoveel mogelijk vermeden. Tijdens de pauze is er soep, thee en peperkoek te krijgen, en na afloop staat de Glühwein gereed. De routes worden volledig en duidelijk uitgepijld. De vertrek- en aankomstlocatie is Camping De Kuilen, Kuilvenweg 15 te Someren-Heide. Bij de finishlocatie bestaat de mogelijkheid om de fiets af te spuiten en eventueel een douche te nemen. Wie mee wil doen aan deze tocht kan zich tussen 9.00 uur en 10.00 uur inschrijven bij camping "De Kuilen" aan de Kuilvenweg 15 in Someren-Heide. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,= voor N.T.F.U leden en € 5,= voor niet-leden. Tot zestien jaar is de deelname gratis. Ook dit jaar steunt de organisatie een goed doel. Eén euro van het inschrijfgeld gaat namelijk naar het goede doel.
Via “Lierop Leeft” is het idee van de aanschaf en onderhoud van een duofiets voorgesteld. Deze zou te gebruiken zijn door met name de oudere inwoners in Lierop die niet meer goed zelfstandig kunnen fietsen. Er zal voor dit goede doel ook een collectebus bij de inschrijving geplaatst worden.
 


 

Vrijdag 18 december 2015:
Van de werkgroep Kinderlithurgie kregen wij onderstaand bericht…
‘De dagen worden steeds korter, de vier adventskaarsen worden ontstoken en iedereen zoekt de warmte op, binnen en bij elkaar… Het is bijna Kerstmis!! Ook dit jaar zal Kerstmis in Lierop weer beginnen met de Herdertjesmis. De kinderen van groep 6 zullen dit jaar het kerstspel over ‘De os en de ezel’ opvoeren. Graag willen wij iedereen, groot en klein, uitnodigen om op Kerstavond, donderdag 24 december om 18.30 uur, te komen kijken en luisteren naar de Herdertjesmis in onze Koepelkerk. De jeugdfanfare en diverse solisten zullen deze viering muzikaal ondersteunen.
Graag tot ziens op Kerstavond om 18.30 uur in de Koepelkerk!’
 Vrijdag 18 december 2015:
Sander Slegers stuurde ons namens de jeugdsoos onderstaand bericht…
‘Het is weer een tijdje geleden maar vandaag zijn ze weer van de partij! Onze vrienden van OYE Party Crew <https://www.facebook.com/OYEPartyCrew/> gaan weer zorgen voor een geweldige avond Nirwana Jeugdsoos! Zorg dat je erbij bent want het is alweer de laatste van 2015 helaas... Zie ook de poster.
 


 

Donderdag 17 december 2015:
Het is weer tijd voor de feestdagen en dat kan fanfare St. Willibrordus niet stilletjes voorbij laten gaan. Zaterdag 9 januari gaat de fanfare samen met de slagwerkgroep in de Vurherd op zoek naar de beste maestro van Lierop! 4 Kandidaten gaan het tegen elkaar opnemen om de jury en het publiek te overtuigen voor de titel als beste dirigent. Ook zal Young Dynamic van de partij zijn en zullen er verschillende prijzen te verdienen zijn met een tombola spel. De deuren zijn vanaf 19:30 geopend en om 20:00 gaat het beginnen. Naderhand zal het feestje rustig doorgaan in de foyer om daar nog een (of meerdere) drankjes te drinken. Tot zaterdag 9 januari half 8 in de vurherd!
 


 

Woensdag 16 december 2015:
Van Frans Neervens hoorden we dat bij het papier ophalen a.s. vrijdag de laatste route van het jaar gereden wordt. De route van zaterdag 2e kerstdag gaat dus naar a.s. vrijdag! Vrijdagmiddag wordt de route gereden welke normaliter gepland zou staan op vrijdag 1e Kerstdag. Met de groeten van Jef…
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Woensdag 16 december 2015:
Zoals bekend (of niet?) worden de kerstbomen na nieuwjaar niet meer door de gemeente opgehaald. Op onze redactie kwam de vraag of het niet mogelijk was of deze bomen mogelijk ergens heengebracht kunnen worden waar ze eventueel in z’n geheel verbrand kunnen worden. Is er een vereniging die interesse heeft o dit te regelen? Mail dan maar naar nieuws@slaponline.nl
 Woensdag 16 december 2015:
Vandaag staat er in de Volkskrant een redactioneel stuk waarin naar onze dorpscoöperatie in Lierop wordt gerefereerd.
Kijk maar.
 


 

Dinsdag 15 december 2015:
Inge van Bommel stuurde ons namens de jeugdcommissie van DAKOS Korfbal onderstaand bericht…
‘De eerste training van de Kangoeroe Klup vond plaats op zaterdag 21 november en het thema was toen Pieten. Via deze link zie je hoe leuk deze eerste training was.
A.s. zaterdag, 19 december, vindt de tweede training plaats. Van 11:00 – 12:00 uur zijn alle meiden uit Lierop, Someren–Heide, Someren–Eind en Someren van 4 t/m 6 jaar in de kleine zaal in de Postel in Someren van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Het thema is Kerst.
De trainingen zijn gratis.
Het is voor de organisatie wél prettig als u uw kind uiterlijk woensdag 16 december van te voren aanmeldt via: kangoeroeklup@dakossomeren.nl 
Via deze flyer zie je wanneer de volgende trainingen zijn en via de site van DAKOS kun je nog meer informatie vinden over de Kangoeroe Klup.
Hopelijk tot zaterdag’.
 Dinsdag 15 december 2015:
Van Martien Megens kregen we onderstaand bericht…
‘Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waar ook heel veel mensen veel plezier aan beleven. Bridge lijkt moeilijker dan het in werkelijkheid is, want iedereen kan bridge leren! Omdat je steeds tegen andere paren speelt, is bridge een sociale sport. Je ontmoet veel verschillende mensen en je kunt het overal en tegen iedereen spelen. De spelregels zijn wereldwijd hetzelfde.
Als u het ook leuk vindt om te leren bridgen dan is er goed nieuws voor u. In samenwerking met BC Koliebri start er in januari 2016 weer een nieuwe cursus voor beginners.
Als u interesse heeft voor deze cursus of verdere informatie wilt hebben kunt u zich melden bij Henk van den Berg, tel 06-52628370 of hjvdberg@icloud.com.
 


 

Maandag 14 december 2015:
A.s. zondag 20 december vanaf 10.45 uur is het weer koffiedrinken in Henricushof. Ook dit wordt weer georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor wat lekkers bij de koffie of de thee en Bloemboetiek Gubbels zorgt voor het bloemetje op de tafels.  Ook volgend jaar zal er elke derde zondag van de maand een koffie-uurtje georganiseerd worden maar dat zal dan in de Vurherd zijn in plaats van in Henricushof.
 Maandag 14 december 2015:
De verlichting hangt sinds zaterdag in de kerstboom bij de kerk, die sinds vorig jaar niet meer door de gemeente gesponsord wordt. Bomenrooier Jan vd Zanden moest bij Huub van de Eikhof de grote boom omzagen en opruimen, maar in plaats van opruimen zette hij hem in overleg met de werkgroep 'kerstboom', bestaande uit Jan Kuypers, Frans Neervens en Ton van Schalen, op het kerkplein. Jan heeft, zoals vorig jaar beloofd, de boom en het plaatsen hiervan gratis gedaan.
Eveneens gratis is de nieuwe ledverlichting die Cor vorig jaar al toegezegd had. Peter vd Eijnden heeft zijn hoogwerker beschikbaar gesteld en omdat hij er toch was heeft hij de lampen er ook maar meteen ingehangen. Jos Haerkens zorgde tijdens het plaatsen voor de niet onbelangrijke heerlijke warme chocolademelk met een koek.
Als toetje bracht Mw. de Beer van de gelijknamige vishandel tijdens het ophangen van de laatste twee lampen in de kerk drie porties warme kibbeling.
Zo is het wel heel fijn om in zo'n week zoveel leuke reacties te krijgen, dat doet goed.
Iedereen die meegewerkt heeft in welke vorm dan ook, heel heel hartelijk dank, en misschien wel tot het volgend jaar. Zie eventueel ook het bericht en de foto’s en films van vorige week.
 Maandag 14 december 2015:
A.s. weekend, zaterdag 19 en zondag 20 december, zal carnavalsvereniging de Kaauw Voetjes haar 44-jarig jubileum vieren. Carnaval in Lierop startte 44 jaar geleden naar aanleiding van een idee van Jan van Hoek om in Lierop tijdens carnaval voor de kinderen een optocht te organiseren voor alle buurten. Hij kwam op dit idee omdat een van zijn dochters tijdens carnaval 1972 met haar klas mee had gedaan aan een minioptochtje op school. Tijdens de derde helft van een veteranenwedstrijd van de SV Lierop in dat jaar sprak hij Piet van de Ven hierop aan die er wel oren naar had om dit mee te organiseren onder voorwaarde dat er ook jongeren in de organisatie zouden zitten. Zo werd contact gezocht met Nirwana dat toen nog pas kort actief was als jongerensociëteit. Ook zij vonden het een goed idee en zo werden in eerste instantie Giel Boers en Leon van Dijck naar voren geschoven om e.e.a. mee te organiseren. Al snel werden de plannen serieus en kwam er een oprichtingswerkgroep met 4 leden van de veteranen en 6 leden van Nirwana.
Van Nirwana: Leon van Dijck, Giel Boers (moeder Boers maakte de eerste capes en steken), Frans Cortooms, Peter Meulendijks, Antoon Maas en Theo vd Boomen.
Van de veteranen: Piet van de Ven, Jan van Hoek, Leo van Well en Jan van Seggelen.
Deze werkgroep nodigde de contactpersonen van alle Lieropse buurten uit om tot een eerste optocht te komen. Dit lukte wonderwel en zo werd Jeugdcarnaval in Lierop realiteit. Als naam van de nieuwe carnavalsvereniging werd ‘De Kaauw Voetjes’ gekozen uit vele inzendingen. Jan de Vries zond deze naam in. Kaauwe Grond werd ook veel genoemd maar omdat het Jeugdcarnaval was koos men voor De Kaauw Voetjes.
Hans Vinken werd de eerste Jeugdprins die op de Prinsenwagen mocht staan pronken. Een begin van 44 jaar (jeugd)carnaval dat komend weekend gevierd zal worden met de jeugd én de ‘grote’ carnaval die zich in 1987 aansloot met Jan Kanters als eerste ‘grote’ prins.
Op zaterdagmiddag zal de vereniging een blijvend kado aanbieden aan Lierop als dank voor de belangstelling van jong en oud tijdens deze 44 jaren waarna de bestaande ereleden en enkele nieuwe ereleden gehuldigd zullen worden. Op zaterdagavond zal er in zaal van Oosterhout een feestavond zijn voor alle inwoners van Lierop met medewerking van de Wibra’s en de Loco Loco Discoshow. Om de gezelligheid te bevorderen is er voor deze avond, die duurt van 20.30 tot 1.30 uur, een all-in prijs afgesproken van € 25,- per persoon. Een avond waarop je met oude bekenden uit het carnavalsverleden kunt buurten en vooral kunt feesten want al is het nog geen carnaval, het feesten zit bij de carnavalsmensen in het bloed.
Op zondag zal er na de H. Mis en het fotograferen van alle ex jeugdprinsen en prinsessen vanaf 13.00 tot 18.00 uur een receptie gehouden worden waarbij alle Lieroppenaren en (carnavals-)verenigingen uitgenodigd worden. Tijdens deze zondag zal er ook een presentatie draaien van 44 jaar Kaauw Voetjes.
 Maandag 14 december 2015:
In de hoofdklasse kwam Educontract tegen Steenstra op een 0-3 achterstand voordat Rik Duijmelink in de 24e minuut de eer redde voor Educontract. Het werd uiteindelijk een 1-4 overwinning voor Steenstra.
In de 1e klasse verloor Greenco voor de 2e opvolgende keer met grote cijfers. Topparty was oppermachtig en won ruim met 7-0 in een wedstrijd waarin de gebroeders Luuk en Dirk Versteegden qua doelpunten een hoofdrol speelden. Luuk scoorde 2x en zijn broer Dirk 3x. Ralf van de Laar en Bert Meeuws maakten de andere 2 doelpunten.
Hurkmans maakt een moeilijk 1e jaar door. Tegen de nummer 2 van de stand Van Otterdijk werd ruim met 2-9 verloren. Bij 0-6 schoot Riny van de Wijnboom van grote afstand in een leeg doel en bij 1-8 frommelde Henri van Lieshout de bal achter de doelman van Van Otterdijk, 2-8.
 Maandag 14 december 2015:

 


Riky Peeters maakte afgelopen woensdag 9 december enkele foto’s van het het jaarlijkse Kerststukjes maken in Henricushof. Gisteren kregen we de foto’s op onze redactie binnen. Kijk maar.
 


 

Zondag 13 december 2015:
Lieroppenaar Frans Moors stuurde ons als mede-organisator van de gala-avond van CV De Pompers bijgaand programma.
 Zondag 13 december 2015:
Graag geven wij nog een keer aandacht aan Vraag en Aanbod op de website Lierop Leeft. Zo worden er o.a. gratis Canon inktpatronen, betonklinkers, een crosstrainer, een zonnebank en jaargangen National Geographic aangeboden. Gevraagd worden o.a. slee voor kleinkinderen, kledingkast, boekjes van Wim Daniëls, restjes behang, traphekje of gekleurde tegeltjes. Kijk maar op Vraag en Aanbod en maak er gebruik van!
 


 

Zaterdag 12 december 2015:
Van Annette Wilde, voorzitter van de belangengroep, kregen we een poster waarop aangegeven dat zondag 3 januari van 10.30 tot 13.30 uur de nieuwjaarsbijeenkomst wordt gehouden in de Vurherd. Alle inwoners en verenigingen in Lierop worden hiervoor uitgenodigd. Op deze bijeenkomst worden ook de nieuwe logo’s van Belangengroep en Vurherd onthuld.

Klik op de poster om hem uit te vergroten.

 

 

 

 


 

Vrijdag 11 december 2015:

 

 

Op onze redactie kwam de rouwkaart binnen van Frits Raijmakers.  Frits overleed afgelopen woensdag 9 december op 94-jarige leeftijd. A.s. maandag 14 december om 14.00 uur zal afscheid van Frits genomen worden in de parochiekerk van O.L.V. Praesentatie aan de Marialaan in Ommel.

Zie ook de familieberichten...

 


 

Vrijdag 11 december 2015:
A.s. maandag 14 december organiseert Vrouwen van Nu Lierop in de kantine van de SV Lierop een kerstviering met als thema 'de Meidenkist', verteld door Cees Prinsen.

 Vrijdag 11 december 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week, met naast de vaste informatie o.a. over de vervallen kerstboominzameling door de gemeente. Kijk maar…
 


 

Donderdag 10 december 2015:

 


Van Susanne Gubbels kregen we onderstaand bericht….
'A.s. zaterdag 12 en zondag 13 december is er weer een gezellige kerstshow in onze winkel aan de Hogeweg. Tijdens deze 2 dagen is er een keur aan kerststukken en de diverse materialen die hiervoor gebruikt kunnen worden, te zien.
De show is te bezichtigen op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Wij hopen u op deze dagen te mogen begroeten’.
 Donderdag 10 december 2015:
Van Marieke Linders, Secretaris Stichting Belangengroep Lierop, kregen we onderstaand bericht…
‘Vanuit de gemeente Someren ontvingen wij het bericht van de wijziging ophaalschema grijze containers (restafval) en groene containers (gft-afval) in 2016. Zie bijgaande informatie hierover.
 


 

Woensdag 9 december 2015:
De Passie Lierop krijgt steeds meer gestalte. Inmiddels is besloten om deze productie niet een maar twee dagen op te voeren. Zaterdag 19 maart was al gepland en nu zal ook op vrijdag 18 maart de voorstelling te zien zijn in de prachtige Lieropse koepelkerk. De belangrijkste reden voor de dag extra is dat de organisatie wil dat de bezoekers alles optimaal kunnen zien. Het zou zonde zijn om iets van het life gebeuren in combinatie met het spel en de beelden op drie grote schermen te moeten missen. Vele Nederlandstalige popnummers zullen de herkenbaarheid en het verhaal een nog indrukwekkender gevoel geven. Verkoop tickets vanaf half januari 2016.
 Woensdag 9 december 2015:
Jan Willem Neervens stuurde ons namens SLAP onderstaand bericht...
'Op zondag 10 januari zal de prinsenreceptie voor prins Bert d'n uurste plaats vinden in zaal van Oosterhout. Dit alles zal starten om 13.30 uur.
Mochten er groepen zijn die iets willen doen voor prins Bert, graag vóór 22 december doorgeven naar jwneervens@kpnmail.nl . Geef dan ook meteen aan hoeveel tijd jullie nodig denken te hebben.
Hierna wordt de planning gemaakt en staat de volgorde vast.
Laten we er met z'n allen voor zorgen dat ook deze receptie de boeken in gaat als onvergetelijk voor ons prinselijk paar’.
 Woensdag 9 december 2015:
Wie dichtbij huis wil genieten van een toneelproductie kan vanaf 19 december terecht in de Ruchte waar Toneelvereniging Crescendo ter gelegenheid van hun 70-jarig bestaan de kerstproductie “Ebenezer Scrooge” brengt. De regie van deze productie is in handen van Ad van Seggelen. “Ebenezer Scrooge” is een moderne versie van het oorspronkelijke Charles Dickens verhaal ‘A Christmas Carol’.
Speeldata:
Zat 19 december 2015 - première om 19.00u
Zon 20 december 2015 - voorstelling om 14.30u
Zat 26 december 2015 - voorstelling om 19.00u (tweede kerstdag)
Zon 27 december 2015 - voorstelling om 14.30u
Zat 2 januari 2016 - laatste voorstelling om 14.30
Zie www.toneelvereniging-crescendo.nl  of www.deruchte.nl.
 

 

 

 


 

Dinsdag 8 december 2015:
Van Marieke Linders, Secretaris Stichting Belangengroep Lierop, kregen we onderstaand bericht…
‘Vanuit de gemeente Someren ontvingen wij het bericht dat de volgende lichtmasten in Lierop voorzien gaan worden van led-armaturen.
Het betreft de oranje verlichting in de volgende straten:
- Felicitéstraat
- Somerenseweg tussen Groenstraat en Florastraat
- Slutelakker
- Luitenakker
- Bruiseldonk
- Heesvenstraat
- Herselseweg tot aan Mierloseweg
- Varenschutseweg
- Lungendonk
- Steemertseweg ten noorden van viaduct
- Achterbroek
- Heieind
- Neervensedijk
- Moorsel
- Berkeindje
Tevens wordt langs de onderstaande fietspaden fietspadverlichting (ook led) geplaatst:
- Somerenseweg-Lieropsedijk
- Herselseweg’
 Dinsdag 8 december 2015:
A.s. zaterdag 12 december komt Fresku terug naar Nirwana om zijn nieuwste album te promoten!
Zijn derde album is bij voorbaat al een van de meest besproken Nederlandse hiphopalbums van 2015. Het ligt in het verlengde van zijn twee voorgangers. Opnieuw wisselt Fresku gretig en gedurfd af tussen humor en openhartigheid, tussen komische kwinkslag en serieuze vertelling - waarbij het accent misschien wel meer dan ooit op de ernst ligt. Ondertussen denkt hij alweer zijdelings aan nieuwe projecten, aan de film die hij met Teemong wil maken, aan de workshops die hij moet geven. Maar de hoofdmoot is en blijft muziek, met Nooit Meer Terug als voorlopige kroon op zijn werk.
Het voorprogramma wordt verzorgd door: ZondagAmaTeurs
Tickets en info: www.nirwana.nl  - Aanvang: 20:00
Entrée: voorverkoop € 9,- /// Dagkassa leden € 9,- en niet-leden € 10,-
 


 

Maandag 7 december 2015:
Albert van Hoof stuurde ons namens de veteranen van de SV Lierop onderstaand bericht…
‘Op zondag 27 december is het weer voor iedereen toepen in de kantine van SV Lierop. Aanvang is 16.00 uur en iedereen is welkom.
Er kan weer om hanenbillen getoept worden die geschonken zijn door poelier H. Tijsen. Verder zijn er prachtige vleespakketten te winnen. We hopen op een groot aantal deelnemers want de opbrengst gaat naar de jeugd.
Allemaal fijne kerstdagen toegewenst en tot 27 december in de kantine.

 Maandag 7 december 2015:
Wie dichtbij huis een filmkomedie wil zien kan op woensdag 9 december terecht in de Ruchte waar de film La Famille Bélier draait.
La Famille Bélier is een Franse filmkomedie uit 2014 waarin een meisje met dove ouders ontdekt dat ze een zangtalent heeft. In het gezin Bélier is iedereen doof, behalve de oudste dochter Paula. Zij is de onmisbare tolk in het dagelijks leven van haar ouders, waar zij met name een belangrijke rol speelt in het managen van de familieboerderij.
Op een dag besluit Paula met de steun van haar muziekleraar, die ontdekt dat ze geweldig kan zingen, mee te doen aan een zangwedstrijd. Een keuze die haar bij haar gezin zal weghalen, maar haar leven voorgoed zal veranderen.
Prijs: € 5,00 - Aanvang 20.00 uur - www.deruchte.nl 
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl.
 


 

Zondag 6 december 2015:

 


Op het moment dat Sinterklaas nog voor een zware avond stond werd er gisteren een kerstboom bij onze koepelkerk geplaatst. Dat ging niet zomaar. Sinds de gemeente zich van het hele kerstboomgebeuren in de gemeente teruggetrokken heeft is men in Lierop creatief geworden. Hadden we vorig jaar nog een ‘iele’ boom, dit jaar stond er een die nog vol in het groen stond maar wel uit d’n hof van Huub van de Eikhof gehaald moest worden. Dat kwam gisteren het beste uit. Ton van Schalen en Jan Kuypers waren er natuurlijk bij en ook Frans Neervens en pastoor Jan kwamen erbij toen de ‘operatie’ op het punt stond te beginnen. Jan van de Zanden (van de boomkwekerij) en Thijs van Mierlo uit Someren waren echter ‘de professionals’ in het hele gebeuren. Thijs met z’n ‘hijswagen’ en Jan met z’’n zaag en kennis. Dat was ook hard nodig want met de sterke wind was het geen sinecure om de boom veilig in het oude gat op het kerkplein te krijgen. Een tegenvaller was ook nog dat de boom (van 1800 kilo) te dik was voor het gat waardoor Jan van de Zanden nog flink aan de bak moest om hem te ‘dunnen’. Binnenkort zal de boom van verlichting voorzien worden en is ‘Operatie Kerstboom’ geslaagd. Zie ook de foto’s en het filmpje van het eruit halen en plaatsen van de boom.
 Zondag 6 decmber 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie waren Van Gennip en Acfis in de strijd om de Roman Techno Cup sterk aan elkaar gewaagd. Beide hoofdklassers maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van. In de 16e minuut zorgde Chris Filippini voor de openingstreffer voor Van Gennip, 1-0. Acifis kwam drie minuten later op gelijke hoote, 1-1. Toch kwam Van Gennip twee minuten later op 1-2 toen Bart Sijbers hard binnenschoot. Acfis voerde de druk op en dat resulteerde in een treffer van hun keeper in de 24e minuut, 2-2. De druk werd nog meer verhoogd op Van Gennip omdat Acfis de overwinning rook. Echter balverlies in de 26e minuut stelde René van der Elsen in staat om na een 1-2tje de winnende treffer voor Van Gennip binnen te schieten, 3-2.
Het klasseverschil tussen hoofdklasser Bij Willem en 2e klasser Hurkmans bleek erg groot. Hoe zeer Hurkmans ook zijn best deed, Bij Willem schoot er 10 binnen. Henri van Lieshout zag toch nog kans om een hattrick te scoren in de 12e, 16e en 29e minuut, 10-3.
1e Klasser Topparty kende een goede start tegen hoofdklasser en bekerwinnaar van vorig seizoen Daan’s. De eerste 20 minuten waren voor Topparty dat door Roel van de Laar en Luuk Versteegden op een 0-2 voorsprong kwam. Daan’s werd goed wakker geschud door het spel van Topparty en vanaf de 20e minuut was er voor Topparty dan ook geen houden meer aan. Na de eerste treffer in de 20e minuut begon het bij Daan’s te lopen en scoorden ze nog 4 keer, 5-2.
In de 2e klasse zag het Zunneke er absoluut niet goed uit tegen Infinity dat met een prima 6-0 overwinning huiswaarts kon keren.
 


 

Zaterdag 5 december 2015:

 


Na het grote succes van vorig jaar, gaat a.s. maandag 7 december weer de voedselbankactie van Omroep Brabant - 'Samen voor de Voedselbank' - van start. Deze actie loopt tot en met donderdag 17 december.
Ria en Peter van Schalen (Somerenseweg 27, Lierop) stellen, evenals vorig jaar, hun winkel weer beschikbaar als inleverpunt.
Dit kan elke dag dat de actie loopt van 9.00 tot 13.00 uur en na tel. afspraak 0492-331453.
Aanbellen mag altijd, als ze thuis zijn nemen ze de spulletjes aan. Zie ook de poster.

 Zaterdag 5 december 2015:
Marieke van Doorn stuurde ons namens de belangengroep de notulen van de vergadering van 5 november. Deze zijn weer te vinden op de link belangengroep op slaponline. Een van de punten was de nieuwjaarsreceptie die steeds minder druk bezocht wordt. Het dagelijks bestuur wil voorstellen om deze receptie te verplaatsen naar de 1e zondag na 1 januari. Aan de invulling willen ze niet veel veranderen. Voorstel van de vergadering om het gewoon uit te gaan proberen. Dus nieuwjaarsreceptie op 3 januari van 11.00-13.00 uur in de Vurherd. Wel wordt als tip meegegeven om verenigingen aan te schrijven en uit te nodigen. Het “comité Lieropse Mens” denkt nog na over de verdere invulling hiervan. Men is het er over eens dat het vooral geen formele status moet krijgen.

 Zaterdag 5 december 2015:
Tijdens de Nirwana Katersessie op 1 januari zullen de eerste namen van het Nirwana Tuinfeest 2016 bekend gemaakt worden. Het is al jarenlang een traditie dat op Nieuwjaarsdag in Nirwana de Katersessie plaatsvindt.
Nirwana hoopt dat het bekend maken van de eerste namen van Nirwana Tuinfeest een mooie aanvulling op deze traditie mag worden. Wil jij een geweldige Nieuwjaarsdag meemaken en ook nog als één van de eerste de namen van Nirwana Tuinfeest 2016 weten? Kom dan 1 januari naar Nirwana!
Wil je zelf meedoen als muzikant met de Super Katersessie? Check www.nirwana.nl/artiesten/superkatersessie
 


 

Vrijdag 4 december 2015:
Na de vele inbraken in Lierop afgelopen maand zijn we verheugd onderstaand bericht binnen te krijgen van Marianne van Kempen, wijkagent in Lierop…
‘Op woensdag 2 december 2015 heeft de politie in het kader van de donkere dagen offensief een inbraakpreventie-controle gehouden. De zogenaamde "witte voetenactie". De politie heeft opvallend veel witte voetjes achter moeten laten, ofwel deze voetjes hadden ook de voetjes van inbrekers kunnen zijn. Open ramen, poorten, niet afgesloten fietsen, auto's, enz. Ook werden ladders in de tuin aangetroffen waar de inbreker zijn slag mee had kunnen slaan. Met veel inwoners is het gesprek aangegaan en dit werd als positief ervaren.
De adresgegevens van de politie is:
Politie | Oost Brabant | District Helmond | Basisteam Peelland
Bezoekadres, Planker 20, 5721 VG Asten - T 0900-8844
e-mailadres: marianne.van.kempen@politie.nl  - Twitter: @brigadierSMRNLI’
Bijgaand document ‘Voorkom een inbraak in uw woning’ willen wij graag toevoegen.
 Vrijdag 4 december 2015:
Wie dichtbij huis wil genieten van het authentieke en pure stemgeluid van Sherry Dyanne, begeleid door de belangrijkste jazzpianist van Nederland, Michiel Borstlap, kan op vrijdag 11 december om 20.30 uur terecht in de Ruchte waar zij met 'Keysongs' op het podium staan.
Samen speelden Sherry en Michiel in 2015 in een bomvolle North Sea Jazzclub. Het publiek bracht een staande ovatie; een nieuwe samenwerking was geboren. ‘Keysongs’ is een ontroerende mix van gloedvolle stukken uit het American Songbook en eigen composities.
Voor meer info zie www.deruchte.nl
Entree: € 17,50 (incl. pauzedrankje +garderobe).
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl
Foto: Robert Veen.
 Vrijdag 4 december 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week, met naast de vaste informatie o.a. collectieve aanvullende verzekering 2016, controlebericht NL Alert maandag 7 december en bespaartips verwarming. Kijk maar…
 


 

Donderdag 3 december 2015:
In de commissievergadering van afgelopen woensdagavond werd door een vraag van Gerard Claassen bekend dat het geplande geluidsscherm langs de A67 bij Lierop voorlopig nog niet geplaatst gaat worden. Leon van de Moosdijk gaf aan dat er zal worden gewacht tot de A67 verbreed is. Dit kan nog 7 jaar duren.
 


 

Donderdag 3 december 2015:
Frans Neervens stuurde ons namens de organiserende verenigingen (Zangvereniging Ameezing, Gilde OLV van de Zeven Weeen en Fanfare St. Willibrordus) onderstaand bericht...
'Aanstaand zaterdag is het weer tijd om kleding en schoenen die nog in de weg staan op te ruimen. Vanaf 9.00 uur gaan we dit jaar voor de laatste maal rondrijden. De volgende ophaalronde is op 6 februari 2016. Je kunt de kleding en schoenen ten alle tijden inleveren bij Wim vd Eijnden Otterdijkseweg 5 in de veldschuur. Kun je het zelf niet brengen, bel dan naar Jan van Doorn of Frans Neervens 0492-331660 of 0492-331442. Verder willen wij iedereen bedanken voor het aanleveren van kleding en schoenen het afgelopen jaar. Fijne Kerstdagen en een mooi maar vooral een gezond nieuwjaar toegewenst'.
 Donderdag 3 december 2015:

 


Jens van Lierop stuurde ons namens de scouts leiding onderstaand bericht...
'Op 20/21/22 november hebben de scouts van Scouting Lierop, Expeditie Robinson weekend gehad. Het hele weekend bestond uit team-proeven en individuele opdrachten. Ook waren er keuze-stemrondes op het weekend en daaruit is één winnaar gekomen. De winnaar van het Expeditie Robinson weekend 2015 is geworden: LOTTE VAN DEN BOOGAARD!!!!
Er is een film-aflevering gemaakt van dit geweldige weekend. Benieuwd?? Klik dan op deze link om hem te bekijken'.
 Donderdag 3 december 2015:

 


Via TSC Solo hoorden we dat afgelopen zaterdag Lana Verberne opnieuw op het erepodium stond in de nationale veldrit van Valkenswaard. Op het selectieve clubparkoers van TWC De Kempen en het aangrenzende Eurocircuit kende de Lieropse veldrijdster een mindere start. Gaandeweg de wedstrijd kwam ze sterk naar voren met de tweede plaats als uiteindelijke resultaat.
 Donderdag 3 december 2015:
Met veel gezelligheid en een goed programma heeft A Capella tijdens het Ceciliafeest, dat zaterdagavond 28 november 2015 in café Nellie van Oosterhout plaatsvond, een begin gemaakt van het jubileumfeest 50 jarig bestaan, dat in 2016 uitbundig gevierd zal worden.
Ook werd jubilaris Theo van Brussel gehuldigd vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap. Samen met zijn vrouw Ria was het een van de hoogtepunten van de avond. Uit handen van voorzitter Harrie van der Sanden heeft de jubilaris het jubileumbeeldje ontvangen. Voor zijn echtgenote Ria was er een ruiker bloemen. Met lovende woorden voor zijn trouwe dienst en de inzet voor alle werkzaamheden, die hij voor het koor heeft uitgevoerd, werd hem dank gezegd. Jubilaris Theo was in zijn element en ook hij hoopt nog lang lid te kunnen blijven bij mannenkoor A Capella.
De commissarissen, die speciaal waren uitgenodigd, kregen het programma voorgeschoteld van het jubileumjaar. Erelid en oprichter van mannenkoor A Capella, voormalig secretaris-penningmeester Sjaak Gubbels, mocht symbolisch het thema onthullen in de vorm van een grote beer met de tekst 'Mannenkoor A Capella Beregoed 2016'.
Hiermee was de toon gezet voor het feestjaar, dat op zondag 22 mei 2016 zal worden gevierd met een gezamenlijke jubilerende korenmis (De Koepelzangers, Ameezing en A Capella) en met een koffieconcert in de pastorietuin van de Koepelkerk Lierop. Het was een zeer geslaagde avond, die met veel passie en gezelligheid werd gekenmerkt en waarbij alle gasten een tevreden gevoel hadden.
 


 

Woensdag 2 december 2015:
Op vrijdag 11 december a.s. houdt gilde Onze Vrouw van de Zeven Weeën haar ‘Toepen om worst’, ‘Baraccen’ en ‘Pot-raden’. Er zijn weer prachtige vleesprijzen te winnen. Iedereen is welkom. Aanvang 20.00 uur in Café Nelly van Oosterhout. Zaterdag 12 december houden we de jaarvergadering met bestuursverkiezing, aanvang 19.00 uur, met aansluitend de teeravond. Aftredend zijn Jan van Seggelen en Frans van Moorsel, beiden herkiesbaar. Er zullen ook een 3-tal jubilarissen worden gehuldigd. 40 Jaar lid: Willy Jacobs, Gerrit Sanders en Martien van Lierop.
 Woensdag 2 december 2015:
Van dorpsondersteuner Anita Hurkmans kregen we onderstaand bericht...
'Graag wil ik elke mantelzorger / zorgvrager er nog eens op attenderen dat men tot 31 december een aanvraag kan doen voor een mantelzorgcompliment.

Zie op Lierop Leeft onder het nieuws meer informatie.
 Woensdag 2 december 2015:
Peter Verberne stuurde ons namens de locatieraad van onze kerk in Lierop een uitnodiging van de H. Franciscusparochie (waartoe Lierop sinds kort behoort) waarbij geïnteresseerden uitgenodigd worden bij de installatie van de eerste pastoor van deze parochie, Pieter Scheepers, op zaterdag 19 december a.s. Zie de volledige uitnodiging.
 


 

Dinsdag 1 december 2015:

 


Stage Fright heeft afgelopen zaterdagavond het jubileumconcert opgedragen aan koorlid Gerjan Ermers. Gerjan is vrijdag op 46-jarige leeftijd overleden. De leden van het Lierops koor kwamen vrijdagavond bijeen en besloten geheel naar wens van Gerjan en haar familie het concert door te laten gaan. Onder het motto ‘laat de muziek spreken, daar waar woorden tekort schieten’ hebben ze in een grote saamhorigheid de vele bezoekers toch een feestavond weten te bezorgen. Stage Fright vierde hiermee zijn 30-jarig bestaan.
Behalve het koor traden ook op de close harmony-groep ‘Artisjok’, de gelegenheidsband ‘4-tune’ en de bluegrass/country-band ‘Back to Hank’. Een volle Vurherd en veel muziek, ook na het officiële gedeelte, zorgden uiteindelijk voor een zowel waardige als ontspannen avond. Zie ook de foto’s.
 


 

Maandag 30 november 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie trad Van Gennip in de Lieropse derby tegen Educontract aan met Prins Bert in de gelederen. Rob Hurkmans verdedigde het doel van Van Gennip en deed dit met verve. In de 14e minuut zette Bart Sijbers met een hard schot Van Gennip op 1-0. Nog geen twee minuten later schoot Bert van Lieshout de bal binnen, 2-0. Meteen vanaf de aftrap maakte Wiljan Kornuit er 2-1 van. Keeper Bob van de Laar ging ook mee in de aanval van Educontract. Bij een uitval over links was Bert van Lieshout er als de kippen bij om de bal het laatste tikje te geven, 3-1 voor Van Gennip.
Bij de topper tussen Centersnacks en Jagershuis werd Centersnacks nagenoeg de gehele wedstrijd onder druk gezet en probeerde Jagershuis vanuit alle hoeken en gaten te scoren. Zij vonden echter hun doelman op hun weg en tot 45 seconden voor tijd wist hij zijn doel schoon te houden. Op dat moment schoot Thijs van Heugten uit de rebound raak, 0-1. Een kleine maar voor Jagershuis belangrijke zege na een fijne wedstrijd van beide kanten.
In de 2e klasse won Ons Café met 1-3 van Hurkmans. Willem Hurkmans redde bij een 0-1 achterstand nog de eer voor Hurkmans.
 Maandag 30 november 2015:

 


Linda van Santvoort stuurde ons namens Nirwana onderstaand bericht...
'Het Kinderfeestje is terug van weggeweest! Club N heeft Het Kinderfeestje uitgenodigd om samen met jullie pakjesavond te gaan vieren! Daarom strijkt het gehele feestgedruis op 5 december neer in Nirwana. Waar Sinterklaas altijd komt met zijn paard en pietenclub, nemen wij onze deejay-club mee. Gegarandeerd feest met de BANGANAGANGBANGERS, Brocco, Craniax, Kerrle en Frames. We verklappen echter nog niet alles, we willen het nog een beetje spannend houden. Er staat daarom ook nog een surprise act op het programma. SPANNEND! Koop je tickets nu!!!
Info en tickets: www.nirwana.nl  - Aanvang: 20:00 - Entrée: € 5,00
 


 

Zondag 29 november 2015:

 


Graag willen wij eraan herinneren dat a.s. dinsdag 1 december om 20.00 uur in de Vurherd genoten kan worden van oude foto’s en films over Lierop. De eerste film gaat over mensen en dingen in Lierop. Na de pauze gaat Adrie Mennen foto’s en aanzichtkaarten laten zien over Lierop. Daarna volgt er nog een film over Lierop. De filmvoorstelling zal omstreeks 22.30 afgelopen zijn.

Zie, om in de stemming te komen, ook onze historiepagina op slaponline.
 


 

Zaterdag 28 november 2015:

 

 

Op onze redactie kwam de rouwkaart binnen van Gerjan Ermers.  Gerjan overleed afgelopen vrijdag 27 november op 46-jarige leeftijd. A.s. woensdag 2 december om 10.30 uur zal afscheid van Gerjan genomen worden in onze parochiekerk. Zie de familieberichten.

 


 

Zaterdag 28 november 2015:

 


Van Riky Peeters kregen we onderstaand bericht.
Maandagmiddag 7 december a.s. van 14.00 tot 16.00 uur kunnen er – in samenwerking met Conny Wijnen en Petra vd Boogaard – weer kerststukjes gemaakt worden in Henricushof. Batuurlijk weer incl. koffie en thee met iets lekkers!. Opgeven tot en met 3 december bij Riky Peeters, tel. 331620. Maximaal 15 personen.
 


 

Vrijdag 27 november 2015:

 


Via TSC Solo hoorden we dat afgelopen zondag Evy Kuijpers de nationale titel veldrijden veroverde bij de studenten. Samen met streekgenote Veerle Goossens reed ze rondenlang op kop op het selectieve parkoers in de Tilburgse wijk de Reeshof. In de finale kon ze onbedreigd naar de overwinning rijden. Na afloop vond de huldiging plaats in het clubhuis van de Tilburgse wielervereniging Pijnenburg. Het kampioenschap, georganiseerd door de studenten wielervereniging de Meet, vond voor de eerste keer plaats. Een dag eerder stond nieuweling Noah Vreeswijk met een fraaie derde plaats op het podium in Hilversum. Nu broer Luca door een blessure voorlopig niet aan de start kan verschijnen van de veldritten houdt Noah de familie-eer hoog. Ook Lana Verberne uit Lierop stond met een eervolle derde plaats in Hilversum op het podium bij de vrouwen. Douwe Verberne kwam bij de elite en beloften als negende over de aankomstlijn. Junior Martijn Meeuws finishte op de twaalfde plaats in zijn categorie. (Foto: Anouk de Kok).
 Vrijdag 27 november 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week, met naast de vaste informatie o.a. wijziging ophaalcontainers per 1 januari 2016, verruiming criteria waardering mantelzorg en agenda’s commissievergaderingen. Kijk maar…

 

 Vrijdag 27 november 2015:

 


Jo Reijnders van de Koepelzangers stuurde ons het bericht dat de Koepelzangers op donderdag 10 december van 11.00 tot 14.00 uur een kerstbrunch hebben die bereid wordt door Nellie van Oosterhout. Tussen de gerechten door zingt ons koor  Kerstliederen en Marij Hendrikx en Saskia Thijs zorgen voor leuke sketches. Iedereen is uitgenodigd en van harte welkom.  De kosten zijn 16,50 euro. Reserveren kan nog tot zondag 6 december via Jo Reinders, tel. 0492-538004 of via reijn933@planet.nl. Deze info is ook te vinden op de website van de Koepelzangers. Zie meer info op de uitnodiging.
 


 

Donderdag 26 november 2015:

 

 

Zorgvragers, vrijwilligers, bestuursleden, gemeenteambtenaren en andere betrokkenen hebben onlangs meegedaan aan een onderzoek van Vilans ten aanzien van het burgerinitiatief rondom zorg en welzijn in o.a. Lierop.

Vilans is in Nederland een specialist in het ontwikkelen en helpen toepassen van kennis die de langdurige zorg blijvend verbetert.

Zij maakten een verhalenboek waarin de persoonlijke verhalen van de deelnemers en doen een boekje open over het initiatief voor onze dorpscoöperatie.

Het luisteren naar die verhalen leverde rijke informatie op.

Ook op de homepage van Lierop Leeft staat de link naar hoe er in Lierop volgens Vilans gedacht wordt over het initiatief voor onze dorpscoöperatie.
 


 

Woensdag 25 november 2015:

 


Stefan Adriaans van MAC Lierop stuurde ons onderstaand bericht...
De Dakar-rally 2016 nadert met rasse schreden waarbij ook de Brabantse Teams de laatste puntjes op de "i" zetten voor de start van de zwaarste rallytoer ter wereld door het Zuid- Amerikaanse continent.
In het weekend voorafgaande aan de Dakar Pre-proloog in Valkenswaard waren enkele Brabantse Teams te gast op het Motocross circuit in Lierop, waar Omroep Brabant presentator Job va de Zon de heren al even aan de tand voelde tijdens een Persinterview.
De opnames van het interview in Lierop zullen in de laatste week van december 'kort voor de start van de Dakar rally' worden uitgezonden op Omroep Brabant TV.
Bekijk hier maar alvast wat foto's.
 


 

Dinsdag 24 november 2015:
Gisteren zijn de kleuters van basisschool de Wereldwijzer uit Eindhoven samen met juffrouw Marijke (dochter van Noud en Mieke) op bezoek geweest bij Bakkerij van Mill i.v.m. het themaproject: Eten en Drinken.
De kinderen van basisschool de Wereldwijzer komen rechtstreeks uit het buitenland en doorlopen eventueel nog een asielprocedure. Onder de kleuters waren er ook een aantal uit Syrië!
Het was een hele leuke ochtend waarin ze hebben geleerd wat een Bakker precies allemaal doet. Daarna mochten zij zelf als bakker aan de slag: broodje maken, pepernoten bakken en eierkoeken spuiten.
Een geslaagde ochtend zowel voor de kleuters als voor Noud en Mieke.
Kijk zelf maar eens naar de fotos.
 Dinsdag 24 november 2015:
Wie dichtbij huis Vlaamse comedians wil zien kan a.s. zaterdag 28 november om 20.30 uur terecht in de Ruchte waar de succesproductie ‘De Bourgondische Belgen’ op het programma staat.
- De beste stand-up van Vlaamse bodem
De Vlaamse comedians zien we steeds vaker op de Nederlandse podia, festivals en televisie. En niet zonder reden: ze zijn van zeer hoog niveau! Dat ze ons konden laten lachen is dus al bewezen. Speciaal voor deze editie komt Joost van Hyfte mee als M.C. naar Nederland. Hij is kok en comedian, want ook op het gebied van eten valt er nog wel wat te leren van deze Bourgondiërs. Op het podium kokend kondigt hij de sterke Vlaamse stand-uppers aan. Een onvervalste avond Bourgondisch genieten!
- Nieuw concept: clubvoorstelling
Tijdens deze voorstelling zal de zaal gevuld worden met tafels en stoelen. De sfeer beweegt zich tussen theater en kroeg. U kunt in een ontspannen sfeer lekker genieten van een drankje en tevens van een heerlijke theatervoorstelling.
Prijs: € 17,00 Incl. pauzedrankje en garderobe
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Dinsdag 24 november 2015:

Arjan Heijblom stuurde ons namens de jeugdcommissie van de SV Lierop  onderstaand bericht...

'Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. Er zijn maar liefst twee teams op 1 dag kampioen geworden bij SV Lierop. Daar zijn we hartstikke trots op.

 

 

De F1 is kampioen geworden. En niet zomaar. Ze hebben alle wedstrijden winnend afgesloten met maar liefst meer dan 100 doelpunten in 8 wedstrijden.

 

 

Ook de E1 is al kampioen geworden. Zij wonnen ook alle wedstrijden en zijn hiermee twee wedstrijden voor het einde van de competitie al kampioen. Een formidabele prestatie van alle twee de teams.

Spelers en leiders van harte gefeliciteerd'.

Klik op de foto’s als je een groter formaat wilt zien.

 


 

Maandag 23 november 2015:

 


Na de intocht van de Sint in Nederland vorige week, is de goedheiligman sinds gisteren ook in Lierop gearriveerd. Onder een iel winterzonnetje werden de Sint met zijn Pieten weer afgehaald door fanfare en Gilde bij 't Alfort. Nam de Sint vorig jaar nog plaats in een open auto, nu was er geen vervoer en moest hij met de 'benenwagen', wat hem, ondanks zijn hoge leeftijd, goed af ging. Vele kinderen werden onderweg naar het kerkplein verrast met een handje van de Sint of pepernoten van de Pieten. Op het kerkplein werd de Sint weer door het Oranjecomité verwelkomd en speelde de fanfare enkele sinterklaasliedjes die meegezongen werden door de kinderen, vaders, moeders, opa's, oma's en andere belangstellenden. Het Gilde gaf de gebruikelijke vendelgroet door enkele gildebroeders. Vervolgens vertrok de Sint en zijn Pieten naar de Vurherd waar het Sinterklaasfeest vervolgd werd. Zie ook de buitenfoto's.
 Maandag 23 november 2015:
In de hoofdklasse van de zaalvoetbalcompetitie brak het gebrek aan wisselspelers Van Gennip duidelijk op. Daan’s kwam in de 14e minuut op een 0-1 voorsprong. Meteen hierna maakte Luuk Meulendijks met gevaar voor eigen ledematen de gelijkmaker, 1-1. In de 20e minuut zag keeper Werts het door gelegenheidsdoelman Guus Berkers verlaten doel en schoot van eigen helft Van Gennip op een 1-2 achterstand. Twee minuten later bepaalde diezelfde speler na een snelle aanval de uitslag op 1-3 voor Daan´s.
Een benutte strafschop in de 13e minuut bezorgde Willem Bos de 1-0 winst op Educontract. Beide teams kregen in deze wedstrijd kansen om de uitslag een beter aanzien te geven, maar het bleef 1-0 voor Willem Bos.
In de 1e klasse lieten Van Zoggel 1 en Jagershuis een uitstekende wedstrijd zien. Zoals er gespeeld werd was het pure reclame voor het zaalvoetbal. De “puppies” van Van Zoggel bleven ’t Jagershuis de baas in een wedstrijd met weinig overtredingen. Na de 2-0 van Van Zoggel in de 23e minuut geloofde Jagershuis ondanks hun prima inzet niet meer in een beter resultaat. In de 29e minuut werd door nog twee doelpunten de eindstand op 4-0 voor van Zoggel bepaald. Jagershuis verloor niet alleen deze wedstrijd maar ook de 1e periodetitel. Van Zoggel 1 heeft met dit resultaat de 1e periodetitel binnengehaald. Proficiat.
Bert Meeuws begon goed aan de wedstrijd voor Topparty tegen Breukers met twee doelpunten in de 2e en 5e minuut, 0-2. Binnen twee minuten kwam Breukers terug tot 2-2. In de 12e minuut soleerde Thijs Meeuws door de defensie van Breukers en schoot vervolgens raak, 2-3. Breukers verzette zich nog goed tot de laatste 5 minuten. Jos van Heugten, Thijs en Bert Meeuws bepaalden toen de einduitslag op 2-6 voor Topparty.
Rens van Lieshout was de bejubelde man bij ’t Zunneke na de 4-1 winst op Centraal. Rens maakte drie van de vier doelpunten. Het vierde doelpunt was van Geert Filippini. In de slotminuut redde Centraal de eer, 4-1.
 


 

Maandag 23 november 2015:

Van de sporters van TUF kregen wij onderstaand bericht...

'Prins Tijn de eerste maakte bij Tuf vanmorgen de winnende goal op aangeven van Jan van den Eijnden, een nieuwe Tuffer. Hij heeft zijn bijnaam van Zoef de Haas al waargemaakt; wat een snelheid!'

 

 


 

Zondag 22 november 2015:

 


Op advies van een slaponlinelezer maakten we onderstaande foto. Hij en wij vragen ons af of hier iets fout gegaan is?
Wie het weet mag het zeggen nieuws@slaponline.nl
 Zondag 22 november 2015:
Wie dichtbij huis theatercabaret wil zien kan a.s. vrijdag 27 november a.s. om 20.00 uur terecht in de Ruchte waar 'Henk’ op het programma staat.
Henk gaat iedere dag plichtsgetrouw naar zijn werk, nadat hij plichtsgetrouw naar de klaagzang van zijn buurman heeft geluisterd en hij vrouwsgetrouw samen met zijn Els het bed heeft opgemaakt. Henks leven kent vele rustige dagen, maar ook vele onrustige nachten. Zijn nachtmerries en angsten sluipen zijn alledaagsheid binnen. Zijn verlangens dringen zich aan hem op. Waar komen ze vandaan? En belangrijker: waar brengen ze hem? Wat moet je doen als je burgermansbestaan verandert in drijfzand?
In dit tiende programma fileert Schudden het leven van Henk op filmische wijze. Een bijzonder mooie, ontroerende en grappige voorstelling die onder je huid gaat zitten; uiteindelijk zijn we allemaal een beetje Henk.
Entree: € 19,50 (incl. pauzedrankje+garderobe)
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Zaterdag 21 november 2015:

 

 

Op onze redactie kwam de rouwkaart binnen van Henk van Brussel.  Henk overleed afgelopen woensdag 18 november op 84-jarige leeftijd. A.s. dinsdag 24 november om 10.00 uur zal afscheid van Henk genomen worden in onze parochiekerk. Zie de familieberichten.

 


 

Vrijdag 20 november 2015:

 


Op zaterdag 28 november houdt mannenkoor A Capella uit Lierop het Ceciliafeest.
Het koor heeft een jubilaris, Theo van Brussel, die 25 jaar lid is van de vereniging en die tijdens het feest gehuldigd zal worden.
De avond begint om 20.30 uur in Cafe Nellie van Oosterhout en de huldiging vindt rond 21.30 uur plaats.
 Vrijdag 20 november 2015:
Wie dichtbij huis wil genieten van een speciale cabaretvoorstelling kan op woensdag 25 november a.s. om 20.30 uur terecht in de Ruchte waar Mylou Frencken en Pieter Tiddens hun voorstelling ‘De RouwRevue’ spelen.
- Hoe besta je na?
Met verlies krijgen we allemaal te maken. Mylou Frencken, bekend van haar prachtige kleinkunstliedjes, verloor binnen twee jaar man en vader en is sinds die tijd ongediplomeerd rouwdeskundoloog. Acteur en regisseur Pieter Tiddens begroef zijn ouders en zwager, maar voelt zich juist allesbehalve een kenner. Hun ervaringen bundelden ze in ‘RouwRevue’. Maar dan wel in stijl: open, emotioneel, ontroerend, maar ook bevrijdend.
Zoals het in een revue hoort: een afwisseling van meezingers, tere liedjes, komieke sketches, stijldans en intieme verhalen van achterblijvers. Een voorstelling over loslaten, over wat verlies je kan brengen, over doorleven na de dood.
- Lezingen en infomarkt
Voorafgaand aan de voorstelling 'De Rouwrevue' vindt er een lezing plaats over rouwverwerking door Liesbeth Ploeg, rouw- en verliesdeskundige en Hanneke Koppens, rouwbegeleiding.
In deze lezing wordt aandacht besteed aan het feit dat verdriet er mag zijn, dat hier geen tijd voor staat en dat iedereen op zijn/ haar eigen manier met rouw om mag gaan.
De lezing wordt gegeven in de Huiskamer van de Ruchte van 19.00 uur tot 20.00 uur. Opgeven voor deze lezing: themaavondrouw@gmail.com  / of: 06- 38617674.
Rondom deze lezing wordt in de foyer van de Ruchte een infomarkt gehouden, waarop verschillende instanties en personen die zich met rouwbegeleiding bezig houden aanwezig zijn.
Entree voorstelling: € 17,50 (incl. pauzedrankje)
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Donderdag 19 november 2015:
Van Linda van Santvoort kregen we onderstaand bericht...
'Sunday Sun is verplaatst! De reden hiervan is omdat het nieuwe album iets langer op zich laat wachten dan verwacht. In plaats van dat ze op 21 november 2015 naar Nirwana komen, komen ze onze harten op 23 april 2016 verwarmen!
De gekochte tickets zijn inmiddels al terug vergoed aan de kopers'.
 


 

Woensdag 18 november 2015:

 


Van Esther Bruijstens kregen wij onderstaand bericht...
'Het viaduct onder de A67 wordt geschilderd! Nu we zover gekomen zijn hebben wij de volgende vraag:
Wie wil de projectgroep "Verfraaiing tunnel" komen versterken?
Wij zijn op zoek naar mensen die zich vanaf nu tot eind mei 2016 in willen zetten om een mooi kunstwerk in de tunnel aan te brengen.
Wij zijn onder andere op zoek naar mensen die de volgende taken op zich willen nemen: financiën, communicatie en PR, catering, bouw- en veiligheid, planning, algemeen…
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anke Winkelmolen (anke-nico@planet.nl),  Yvonne Hurkmans (yvonne_hurkmans@hotmail.com)  of Esther Bruijstens (e.bruijstens@gmail.com)'.

 Woensdag 18 november 2015:

 


Van Cindy Janssen, begeleidster bij zorgboerderij Florancia aan de Heesvenstraat, kregen we onderstaand bericht...
'Wij, van stichting Florancia, hebben 28 & 29 november een Kerstmarkt op de boerderij. Er worden zeer leuke eigengemaakte spullen verkocht, maar ook andere spulletjes.

 Woensdag 18 november 2015:
Van Marly Minten krgen we onderstaand bericht...
'Vrijdag is het zover, Nirwana Jeugdsoos met DJ Admin! Voor deze speciale avond hebben wij voor jullie nog een super leuk thema bedacht: HOLLYWOOD!!!
Wil jij je één avond een echte celebrity voelen?? Trek dan je most glamorous outfit aan en zorg dat je om 20:00 uur klaar staat om in Nirwana te shinen! Tot vrijdag'!
 

 


 

Dinsdag 17 november 2015:
Al 7 jaar geeft Els de Vries uit Lierop op de maandagmiddag hardlooptraining bij het Jaspersport. Vanaf 4 januari start zij met een beginnersgroep. Als je interesse hebt hieraan deel te nemen gelieve contact op te nemen met Els. Dit kan via email erikenelsdevries@hotmail.com  of je spreekt haar gewoon aan als je haar tegenkomt.

 

 Dinsdag 17 november 2015:

 


Elly Verstappen stuurde ons namens de communiewerkgroep onderstaand bericht...
'Het is nog maar november, maar met het oog op de Eerste Communie volgend jaar dienen de nodige zaken tijdig geregeld en voorbereid te worden.
De leerlingen van groep 4 van basisschool ’t Rendal hebben inmiddels een opgavebrief ontvangen. Graag willen wij weten of er nog kinderen zijn in Lierop die niet op ’t Rendal zitten, maar toch graag gaan meedoen aan de voorbereidingen voor de Eerste Communie, met als afsluiting de Eerste Communie zelf.
Indien uw zoon/dochter hieraan wil deelnemen, dan is hij/zij van harte welkom bij de Eerste Communie op zondag 29 mei 2016. Wij verzoeken u dit uiterlijk vrijdag 27 november a.s. kenbaar te maken door een e-mail te sturen naar communiewerkgroeplierop@hotmail.com.
Mochten er vragen zijn betreffende de Eerste Communie dan kunt u zich richten tot de communiewerkgroep’.
 


 

Maandag 16 november 2015:
Van Anita Hurkmans kregen we het bericht dat 55 plussers op dinsdag 24 november 2015 van 17.00 tot 19.00 uur weer voor € 12,50 kunnen dineren in Henricushof. Aanmelden kan tot a.s. donderdag 20 november.

Zie het volledige bericht.


 

 

 Maandag 16 november 2015:
Van Team Pastoor Outdoor kregen we de vraag om hun BOOTCAMPlessen nog eens onder de aandacht te brengen.
De lessen zijn iedere zaterdag om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van Pastoorke van Moorsel.
Voor informatie over de prijzen, verwijzen we de lezer graag naar onze website
www.pastooroutdoor.nl  - info@pastooroutdoor.nl  -

06-18 78 85 11
Zie ook de agenda op slaponline.

 Maandag 16 november 2015:
Het Oranjecomité nodigt iedereen nogmaals uit voor de intocht van Sinterklaas op 22 november.

We zien iedereen graag op het kerkplein of in de Vurherd waar we Sinterklaas welkom gaan heten. Klik op de afbeelding voor de poster op groot formaat.

Zie ook het nieuws van woensdag 4 november.
 

 

 

 

 Maandag 16 november 2015:
Bij het Prinsen Raden kreeg Bert van Lieshout

8 stemmen.

 

Onderstaand de stemmers op Bert:
Roel vd Laar

Elles vd Ven

Vriendengroep Ut Hok

Niek Hurkmans

Toon vd Biggelaar

Henrie van Lieshout

Jan Willem Neervens

Jan van Lieshout (slap).
 

Bij de prinsenreceptie van Prins Bert d’n 1e zullen we zien wie de winnaar wordt van de mooie prijs.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Maandag 16 november 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie hield Van Gennip in de eerste 17 minuten met invaller doelman Tim van Lieshout nog redelijk goed stand tegen koploper Berkvens. De stand was toen 0-2 voor Berkvens. In de volgende 13 minuten scoorde Berkvens nog 5 keer. Bij een 0-3 stand redde Bart Sijbers de eer voor van Gennip, 1-7.
In de 1e klasse leek koploper Jagershuis een tot de 18e minuut opgebouwde 4-1 voorsprong tegen Breukers gemakkelijk over de eindstreep te kunnen trekken. In de 27e en 29e minuut kwam Breukers echter sterk terug tot 4-3. Met kunst en vliegwerk behield Jagershuis deze voorsprong tot het eindsignaal. Voor Jagershuis scoorden Roy van den Biggelaar, Nick van der Sluijs en Bas van den Wittenboer (2x).
Canadees verscheen tegen Topparty te laat aan de start en kwam reglementair op een 0-1 achterstand. In de 8e minuut maakte Ralf van de Laar er 0-2 van. Tussen de 12 en 15e minuut kwam Canadees met twee treffers sterk terug, 2-2. In de 22e minuut was Ralf van de Laar de doelman van de canadees te slim af, 2-3. Een zwaar bevochten overwinning voor Topparty.
In een spannende wedstrijd tussen Zunneke en Postel 1 werd van alles meegemaakt. Uiteindelijk won Postel 1 deze wedstrijd met 3-4. Voor Zunneke scoorden Martien van Heugten, Mathijs Peters en een eigen doelpunt van Ralf Geelen.
 Maandag 16 november 2015:
Wie dichtbij in de buurt de indrukwekkende film ‘Still Alice’ wil zien kan op dinsdag 17 en woensdag 18 november om 20.00 uur terecht in de Ruchte. Wegens overweldigende belangstelling wordt deze film 2x vertoond: naast de filmavond op woensdag voor een keer ook op dinsdagavond. Deze fim met Julianne Moore als een hoogleraar die de grip op haar leven langzaam kwijtraakt nadat de ziekte van Alzheimer bij haar wordt geconstateerd, is beslist de moeite waatd om hem te gaan zien.
Alice Howland, gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, is een gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan Harvard. Ze krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld en ze beseft dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Langzaam maar zeker begint ze de regie over haar eigen wereld te verliezen, terwijl de onderlinge banden binnen de familie steeds meer onder druk komen te staan.
Regisseurs Richard Glatzer en Wash Westmoreland weten Alzheimer bespreekbaar te maken, zonder de gebeurtenissen te dramatiseren Voor haar hoofdrol in dit aangrijpende drama werd Julianne Moore overladen met prijzen, waaronder de Golden Globe, De BAFTA, de Screen Actors Guild Award én de Oscar voor Beste Actrice.
Prijs film: € 5,00 als de kaarten via internet besteld worden.
Voor meer info: www.deruchte.nl 
 


 

Maandag 16 november 2015:

 

 

Afgelopen donderdag vond in de Vurherd de algemene jaarvergadering plaats van onze dorpscoöperatie Lierop Leeft. Op deze vergadering werd ook bekend gemaakt dat Anita Hurkmans, na een zorgvuldige sollicitatieprocedure, onze nieuwe dorpsondersteuner wordt. De afgelopen 3 jaar heeft Buurtzorg de dorpsondersteuner gefaciliteerd. De wens van Lierop Leeft was om een onafhankelijke dorpsondersteuner in Lierop beschikbaar te hebben. Die wens is nu vervuld en de gemeente financiert deze inzet vooralsnog voor een jaar met de intentie om dit te verlengen.

Uitgangspunt is dat de inwoners uit Lierop met al hun vragen op het gebied van welzijn, zorg en wonen terecht kunnen bij Anita. Zij vormt de schakel tussen de hulpvragers in Lierop enerzijds en de formele hulp (maatschappelijk werk, WMO-loket e.d.) en informele hulp (vrijwilligerswerk, mantelzorg) anderzijds. Voorop staat daarbij het behouden en verbeteren van de zelfredzaamheid en  zelfbeschikking van mensen die op één of andere manier hulp nodig hebben en daar zelf niet uit komen. Anita zoekt met de hulpvrager naar de beste manier waarop hulp geboden kan worden maar voert deze zelf niet uit. Je kunt haar bellen op nummer 06-53 66 81 50. Wij wensen Anita alle succes.

Meer informatie kun je lezen op de website van Lierop Leeft.

 


 

Zondag 15 november 2015:

 

 

Bert van Lieshout is gisterenavond onthuld als nieuwe Prins van de Kaauw Voetjes. Hij was ook degene die het meest geraden is op slaponline. Samen met zijn prinses Linda gaat hij met Jeugdprins Tijn het jubileumjaar aanvoeren. Als bruidspaar kwamen Lambert van de Boogaart en Christel Verbakel uit de schitterende onthulling. Vele jeugdprinsen en -prinsessen stonden op het podium in het songfestival waar uiteindelijk de nieuwe hoogheden naar voren kwamen.

 

 

De andere hoogheden, naast Prins Tijn, waren als volgt: Jochem Vermeulen boer en Saske Bollen boerin. Als getuigen waren het Sanne Hurkmans en Lana Coenen die na het 'bakspel' naar voren kwamen. Adjudant van Prins Tijn is Esmee vd Vleuten.

 

 

Voor alle foto's verwijzen wij naar de website van de Kaauw Voetjes.

Zie ook de foto's die Siris maakte van de onthullingen 's avonds.

 


 

Zaterdag 14 november 2015:

De Jeugdprins is bekend... Tijn van Nuenen volgt papa op als de 44e Jeugdprins van de Kaauw Voetjes. De andere jeugdhoogheden volgen zo snel mogelijk.

 


 

Zaterdag 14 november 2015:
Wordt het Bert van Lieshout, Leon Verstappen, Patrick Slegers of Jan van Lieshout jr?? Of toch Roel van de Laar, Frans Sijbers, Patrick Verbakel, Mart van Lierop of Niels van Lieshout?

Vanavond zullen we het weten. Er kan nog tot 19.00 uur gestemd worden!

Stuur je mail naar nieuws@slaponline.nl  en wellicht raad je de juiste naam van de Prins.

Een mooie prijs tijdens de prinsenreceptie zal jouw deel zijn….

 

Laatste tip om 15.30 uur: We hebben Leon Verstappen met hangtafels naar binnen zien sjouwen!??

Voor meer tips houden wij ons aanbevolen...
 


 

Vrijdag 13 november 2015:
Inwoners uit Asten en Someren kunnen bij het Repair Café van Onis terecht in de kantine van NWC in Asten op woensdag 9 december van 14.00 tot 16.00 uur. Er is speciale aandacht voor het slijpen van tuingereedschap. Ook alle andere kapotte huisraad is welkom voor reparatie. Het Repair Café is er voor kleine reparaties door handige vrijwilligers en een gezellige ontmoeting met anderen. Kijk ook op www.oniswelzijn.nl

 

 

 Vrijdag 13 november 2015:
Wie dichtbij huis een theaterconcert wil meemaken kan op vrijdag 20 november om 20.30 uur terecht in de Ruchte waar Scrum met Tunes of life op het podium staat.

Tunes of life. De mooiste liederen en de sterkste verhalen worden in de pub geboren. Of het nu binnen aan de bar is, schuilend tegen een plotselinge regenbui, of buiten op het terras, genietend van het laatste avondlicht: verbroedering en gemoedelijkheid voeren immer de boventoon in The Dirty Glass, de stamkroeg van Scrum die wordt uitgebaat door een zingende barvrouw.

Hier worden nieuwe vriendschappen gesloten, oude meningsverschillen uitgesproken en het glas steevast geheven op de steeds zeldzamer wordende rustmomenten die het jachtige leven ons gunt. Oude tradities en nieuwe liederen passeren de revue in deze voorstelling die een weerspiegeling is van het leven. Grab yourself a pint, have a seat and enjoy the tunes of life. De voorstellingen van Scrum doen je verlangen naar Schotland en Ierland.

Om in de sfeer van deze voorstelling te blijven, is er na afloop een whiskyproeverij in de foyer. Er wordt een reis door Schotland geserveerd aan de hand van diverse whisky’s. U ervaart de verschillende smaken en dit alles wordt geserveerd met zalm of worst om optimaal te kunnen genieten.

Deze proeverij wordt aangeboden voor € 10,00 per persoon. Er is plaats voor maximaal 30 personen. Indien u hier aan deel wilt nemen gelieve te mailen naar admin@deruchte.nl.

U ontvangt daarna een bevestiging per mail. Let op VOL=VOL www.scrummusic.nl

Prijs: € 17,50 incl. pauzedrankje en garderobe

Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl, www.deruchte.nl

 


 

Donderdag 12 november 2015:

Bericht van de Werkgroep KinderLiturgie; Gezocht: spelers en lezers voor de Herdertjesmis. Op kerstavond 24 december om 18.30 uur is het weer zover: de Herdertjesmis! Dan wordt er in de kerk weer een toneelstuk (geschreven door onze pastoor Jan) opgevoerd door kinderen van groep 6! Natuurlijk mogen ook de Lieropse kinderen die in groep 6 zitten, maar niet op ’t Rendal, meedoen! Lijkt jou dat nou ook zo leuk om daaraan mee te spelen of daarbij voor te lezen? Heb je altijd al graag willen meespelen als Jozef, als herder, of ben je meer een (b)engeltje? ……dan kun je je nu opgeven! Zit uw kind niet op ’t Rendal, maar zou hij/zij wel graag met het toneelstuk mee willen doen of tijdens de mis wat voor willen lezen? Geef hem/haar dan voor 17 november a.s. op bij Annemiek Gofers door een mailtje te sturen naar: m.gofers@kpnplanet.nl  Geef in de mail even aan of uw kind wil meedoen met het toneelspel en/of wil voorlezen tijdens de Herdertjesmis. Voor vragen, bel even naar Simone Resing 332153 of Annemiek Gofers -521122

 Donderdag 12 november 2015:

 


A.s. zaterdag 14 november zullen de nieuwe hoogheden van de Kaauw Voetjes onthuld gaan worden in de residentie, zaal Nellie van Oosterhout. Met het thema 'Herinnert u zich deze nog' beloven het weer spannende onthullingen te worden. In Lierop zijn we op dit gebied nogal verwend en ook deze keer is het, in de lijn van voorgaande onthullingen, beslist de moeite waard om dit te aanschouwen. Dit mag je niet missen, zowel de onthulling van de jeugd in de middag (aanvang 13.30 uur) als de ‘grote’ in de avond (aanvang 20.30 uur)! De entree is gratis. Eerst zal er afscheid genomen worden van de vorige hoogheden. De nieuwe hoogheden zullen tijdens het jubileumjaar '44 jaar Kaauw Voetjes', dat op 19 en 20 december gevierd gaat worden, als extra feestelijk tintje met zich meedragen dat ze als jubileumhoogheden de geschiedenis in zullen gaan. Maar wie zullen het worden????? Raden naar de prins kan nog steeds. Zie ook de foto’s van vorig jaar van de middag en de avond.
 Donderdag 12 november 2015:

 


Stage Fright pakt uit! Onder deze titel viert ons koor zaterdag 28 november haar 30-jarig bestaan met een concert- en feestavond. En we willen ons feestje vieren met ieder die van muziek houdt. Kaartjes (5 euro) zijn verkrijgbaar bij de Spar of via de website.  Naast Stage Fright treden beurtelings op de groepen  4-tune, Artisjok en Back to Hank. Meer over deze bands vind je ook op onze website. De avond begint om 20.30 uur. De Vurherd krijgt voor de gelegenheid een feestelijke metamorfose. Bij de ingang wacht je een muzikale begroeting. Het toegangsbewijs is meteen ook goed voor een kop koffie of thee, met iets lekkers. En bij een feestje horen natuurlijk (en dit dan wel voor eigen rekening) smakelijke hapjes en een drankje. Kortom: Stage Fright pakt uit!
 Donderdag 12 november 2015:
Aanstaande maandag 16 november is er een lezing over Chinese Geneeswijze. Deze lezing wordt gegeven door Dorine van Horik, om 20.00 uur in de kantine van de voetbalclub van SV Lierop. Deze avond word georganiseerd door Vrouwen Van Nu.
 


 

Donderdag 12 november 2015:

 


Koepelkerkconcert met liederen van de Nederlandse tekstdichter Huub Oosterhuis. “Wees hier aanwezig'' luidde het thema voor het najaarsconcert, dat gezamenlijk werd uitgevoerd door het dameskerkkoor Sint-Lambertus onder leiding van Karel Velings en mannenkerkkor Bonum Tenete onder leiding van Harrie Swinkels. Het concert werd geopend door pater Piet Schellens, die een korte toelichting gaf over Huub Oosterhuis en de intentie achter dit programma.
Daarna zongen de koren de liederen in thematische blokken, afgestemd op het verloop van het kerkelijk liturgisch jaar.
Piet Schellens verzorgde de voorzang. Leo van Bussel en Joop Martens leverden een speciale bijdrage door een uitvoering van het nummer“Ken je mij'', door Oosterhuis geschreven op basis van psalm 139 en bekend geworden via zijn dochter Trijntje.
De organisten waren Jannie van Leeuwen-Soethout en Harrie Swinkels terwijl René Maas op de trompet speelde.
De werkgroep Koepelkerkconcerten wilde laten horen hoe prachtig de teksten en meerstemmige composities van Oosterhuis gezangen klinken. Zijn inspiratie vindt Oosterhuis vooral in de Bijbel. Zijn teksten verwijzen daar altijd naar. Daarnaast laat hij zich inspireren door linkse stromingen, met name door de Latijns Amerikaanse bevrijdingstheologie.
De katholieke kerk heeft een aantal van zijn liedteksten – niet alle overigens – geschrapt voor liturgisch gebruik, terwijl in de laatste bundel van de protestantse kerk juist meer liederen van hem zijn opgenomen. Er is dus sprake van een verschillende manier van beoordelen van de inhoud. Omdat de concerten in de Lieropse Koepelkerk gericht zijn op alle gezindten, vormden deze ontwikkelingen voor de organiserende werkgroep aanleiding voor een concert op basis van het werk van Oosterhuis.
Zie de foto's van Adrie Mennen van dit concert.
 


 

Woensdag 11 november 2015:
Dinsdag 24 november van 19.30 tot 21.30 organiseert Onis voor vrijwilligersorganisaties de avond‘Werven van vrijwilligers'. Het werven van nieuwe vrijwilligers blijft een uitdaging voor elke vereniging en stichting. Tijdens deze avond gaan de deelnemers samen aan de slag, worden er succesformules uitgewisseld en gaat u met goede ideeën naar huis. De avond is gratis toegankelijk voor organisaties die vrijwilligers werven in de gemeenten Asten en Someren en is bij Onis, Kerkstraat 10 in Asten.
Opgeven voor donderdag 19 november bij Onis Vrijwilligerscentrale, Carien van Eijden, 0493-441256 of c.vaneijden@oniswelzijn.nl
 


 

Dinsdag 10 november 2015:
Wie niet naar het Prinsenbal gaat en daarvoor in de plaats dichtbij huis Babette van Veen wil zien optreden kan op zaterdag 14 november terecht in de Ruchte waar Babette op het podium staat met muziektheater‘Hartenvrouw'.
In deze voorstelling zingt en vertelt Babette van Veen over alles wat het hart van een vrouw sneller doet slaan. Over hoe mooi het leven is als je kunt lachen om je verdriet. Eerder schreef Babette een persoonlijk boek met dezelfde titel waarin ze vertelt hoe zij haar leven na haar scheiding weer op de rails heeft gekregen. Babette van Veen schreef het (liefdes)leed van zich af in kwetsbare teksten en vond in Daniël Lohues dé muzikale match. Babette wordt op de piano begeleid door Reinout Douma.
Entree: € 17,50 (incl. pauzedrankje en garderobe).
Aanvang: 20.30 uur.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 Dinsdag 10 november 2015:
Op dinsdag 17 november organiseert TSC Solo haar eerste “Somerense Wielercafé'' in 't Oude Theater van Hotel Centraal aan het Wilhelminaplein 3 in Someren. De eerste gast is profwielrenner Mike Teunissen (23)uit Ijsselstein. De Limburger debuteerde dit jaar als prof in het shirt van LottoNL-Jumbo met twee overwinningen, de deelname aan de Ronde van Spanje en een mooie tweede plaats in de London Prudential Ride. In 2011 werd hij wereldkampioen veldrijden bij de beloften.
De tweede gast tijdens het 'Somerens Wielercafé' is de Helmondse mecanicien Martijn van Schaijk (28). Op medisch advies moest hij in 2008 met de actieve wedstrijdsport stoppen. Hij begon op achtjarige leeftijd bij de jeugd van Buitenlust en behaalde diverse overwinningen waaronder de nationale titel. Als nieuweling toonde hij zich de snelste in de Meeùs Race in Lierop. Na zijn actieve loopbaan werkt hij momenteel als mecanicien bij de Zuid-Afrikaanse wielerploeg MTN-Quebeka.
De derde gast die TSC Solo heeft uitgenodigd voor het 'Somerens Wielercafé' is oud-prof Eddy Bouwmans (47) uit Gemert. De winnaar van het jongerenklassement in de Tour de France van 1992 gold als één van de grootste klimtalenten van ons land. In dat jaar werd hij ook veertiende in de eindstand van het grootste wielerevenement ter wereld. Hij nam drie keer deel aan de Tour en boekte elf overwinningen in zijn vijf jaar als profwielrenner.
De organisatie heeft de Astense wielerverzamelaar Lambert van de Waarsenburg gevraagd te zorgen voor de aankleding van 't Oude Theater. Daar heeft hij graag gevolg aan gegeven. Er zal dan ook een selectie te zien zijn van de ruim 400 shirts die hij in de loop der jaren heeft verzameld. Het 'Fietsmenneke' zoals hij zich noemt is ruim twintig jaar geleden begonnen met zijn verzamelhobby.
De presentatie van de avond is in handen van wielerpresentator Rien van Horik.
Iedere sportliefhebber is op dinsdag 17 november vanaf 20.15 uur van harte welkom bij het 'Somerense Wielercafé' in 't Oude Theater van Hotel Centraal aan het Wilhelminaplein 3 in Someren. De toegang is gratis. Voorafgaand aan het Wielercafé is er een algemene ledenvergadering van TSC Solo.
 Dinsdag 10 november:
Resultaten van de Roovere Schutters, 8 november 2015, bij Kringwedstrijdstrijden, Sint Lambertus Someren Eind. Personeel: 1e Angel van Moorsel, 6e Willy Jacobs
Vrije Hand: 1e Ad Vlemmix, 3e Angel van Moorsel Puist: 1e Willy Jacobs, 7e Thieu Scheepers.
 


 

Maandag 9 november 2015:
Op onze redactie kwam het bericht binnen dat oud-Lieroppenaar, clown Toon Maas, na 27 jaar trouwe dienst afscheid gaat nemen van zijn straattheaterpersonage 'De reiziger'. Ter gelegenheid hiervan zal er op zondag 29 november in de Ruchte een bijzondere theatermiddag zijn waar tevens het door Toon geschreven 'Handboek voor den Clown' gepresenteerd zal worden. Zie ook de nieuwsbrief met het programma van 29 november.
 Maandag 9 november 2015:

In de hoofdklasse van de zaalvoetbalcompetitie, zat bij Snackpoint – Educontract het venijn duidelijk in de staart van de wedstrijd. In de 6e minuut opende Erik van Lieshout de score voor Snackpoint door van grote afstand in het verlaten doel van Educontract te schieten, 1-0. Meteen vanaf de aftrap zorgde Michiel van Pelt voor de gelijkmaker, 1-1. Pas in de 27e minuut kwam Snackpoint weer op voorsprong door een treffer van Toon van Seggelen, 2-1. Net als eerder in de wedstrijd kwam Educontract binnen de minuut weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Ruud van den Hurk, 2-2. Het hield maar niet op want in de 28e minuut kwam Snackpoint voor de 3e keer deze wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Toon van Seggelen, 3-2. Educontract gaf niet op en in de slotminuut zorgde Ruud van den Hurk met zijn treffer voor de gelijkmaker in deze zeker op het laatst spannende wedstrijd, 3-3.
Loomans trad zonder wisselspelers en met invaller doelman Davy Linders aan tegen Topparty dat geen personele problemen kende. Na 5 minuten stond Topparty met 0-1 voor door een doelpunt van Ralf van de Laar. In de 15e en 26e minuut scoorde Gijs Hurkmans 2x voor Loomans, 2-1, waarna Chris van Eijk er in de 28e minuut 3-1 van maakte. Nog in dezelfde minuut was Ralf van de Laar enkele Loomans spelers te vlug af en scoorde 2-3. Alles en iedereen van Topparty ging in de aanval om er nog een gelijkspel uit te halen. Gijs Hurkmans bemachtigde in de laatste seconden van de wedstrijd de bal en schoot deze richting leeg Toppartydoel. De lijnrechter van Topparty sprintte naar de bal en schoot deze net voordat deze de doellijn passeerde weg. Op nagenoeg hetzelfde moment ging de toeter, einde wedstrijd. De scheidsrechter keurde het 'zekere' doelpunt goed en verzuimde om de lijnrechter met een rode kaart uit de zaal te zenden, 4-2.
Heel erg lang hielden Hurkmans en Infinity elkaar in evenwicht. In de allerlaatste minuut trof een hard schot van Jusif Mahmoud doel en gingen de drie punten naar Infinity, 0-1.
In de beginfase leek het erop alsof CuundersGlashelder tegenstander 't Zunneke compleet onder de voet zou lopen. Zo fel werd er van leer getrokken zonder met overleg te werk te gaan. In de 13e minuut kwam CuundersGlashelder aan de leiding door een doelpunt van Jordy Overman, 1-0. In het tweede gedeelte van de wedstrijd had 't Zunneke zich goed ingesteld op de speelwijze van CuundersGlashelder. Antoon van Moorsel (16e) en Rens van Lieshout (22e, 25e) scoorden vervolgens voor 't Zunneke, 1-3.
 Maandag 9 november 2015:

 


We kregen van Adrie Mennen een paar foto's binnen van de 'Artiesten' van Kansplus die, na opmaken en verkleden, vertrekken vanuit de Herberghe de Coeckepanne in Lierop, met schitterende oude blinkende Alltimers, naar Centraal in Someren voor de finale van de Playbackwedstrijd.
 Maandag 9 november 2015:

 


 

Korfbalvereniging DAKOS – Spellenochtend
Op zaterdag 7 november werd er in Lierop een spellenochtend georganiseerd voor alle meiden van groep 1 t/m 4 van de basisschool. 12 enthousiaste meiden hadden zich aangemeld en het werd een geslaagde ochtend! De warming up werd gedaan op de klanken van het DAKOS clublied en daarna werden er verschillende spellen gedaan met een bal. De 'ervaren' meiden van de F2, Tessa, Isabel, Janne en Sophie hadden ieder een groepje onder hun hoede en zij zorgden ervoor dat iedereen fanatiek mee deed. Natuurlijk was er ook tijd voor een drankje en wat lekkers, maar daarna wilden ze allemaal weer snel door. We eindigden de spellen met pionnen-, in dit geval, blokkenroof, waarna iedereen met een rood kopje nog een certificaat in ontvangst mocht nemen. De sfeer was goed, de inzet top en dus allemaal tevreden gezichten. Kei goed gedaan meiden! A.s. maandag geeft Michelle weer training en ze kan na vandaag waarschijnlijk op een verdubbeling van de F rekenen…….. Super!
Natuurlijk zijn er ook foto’s gemaakt. Klik op deze link.
https://drive.google.com/folderview?id=0B-jW8Fnte8C_X1NseExyWGx5UFE&usp=drive_web
 


 

Zondag 8 november 2015:
Na de eerste hint (omkaderd) en de tweede (estafette) is nu de derde hint bekend; Andrélon.
Dus als je nu weet wie Prins Carnaval wordt van de Kaauw Voetjes voor het komend carnavalsjaar.. raden maar!
Mail naar nieuws@slaponline.

 

 


 Zondag 8 november 2015:

 


De stichting Lierop 825 is bijzonder trots op de nominatie voor de peeltrofee, op de 1e plaats bij de publieksjury en op de publiciteit voor Lierop.
Via deze link https://www.youtube.com/watch?v=RbDaGFkBado&feature=youtu.be  kan een professioneel gemaakt filmpje van een kleine 14 minuten bekeken worden van de 3 nominaties voor de peeltrofee.
Foto’s (van Rob Fritsen) zijn te zien op het media album van Siris.
Hieronder het juryrapport van het project van de kerkmuur.
'Herstel kerkhofmuur Lierop'
De jury werd door dit project in eerste instantie op het verkeerde been gezet. Het project tot behoud van de monumentale muur lijkt een initiatief waar alleen liefhebbers van cultuur historische bouwwerken voor warm lopen. Maar niets is minder waar, het project wordt breed door de inwoners van Lierop gedragen. Het grote aantal publieksstemmen getuigt hiervan. De kerkmuur staat symbool voor het behoud van de eigen identiteit van het dorp en het appèl om de laatste restanten van de eens zo rijkelijk aanwezige historische gebouwen te behouden. Er zijn in Lierop al veel zaken zoals gemeentehuis, klooster, kapel, molen en dorpspomp verloren gegaan. Hierdoor is ook een stuk van de eigenheid van het dorp verloren gaat. De jury ziet het initiatief als algemene waarschuwing dat nog aanwezige iconen een meer dan materiële betekenis hebben! Zij is ervan overtuigt dat door het koesteren van de eigen identiteit, mensen trots kunnen zijn op hun dorp en dat daarmee ook de leefbaarheid in het dorp wordt vergroot. De jury hoopt dan ook van harte dat de prijs bij mag dragen aan het behoud van de kerkmuur maar breder aan het behoud van de nog aanwezige cultuur historische waarden in Lierop.”
 Zondag 8 november 2015:
Peel 6.1 is gestart met een campagne om mensen met een laag inkomen en hoge medische kosten te attenderen op de collectieve aanvullende verzekering van de gemeente.
Het gaat om een collectieve verzekering met brede dekking waarbij de gemeente meebetaalt aan de premie.
De verzekering staat alleen open voor inwoners met een laag inkomen uit de Peel 6.1-gemeenten: Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren.
Om de verzekering beter onder de aandacht te brengen van de doelgroep, zijn er informatiebijeenkomsten gepland.
Op maandag 16 november van 14.30 tot 16.00 uur in centrum De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21, Asten en op maandag 16 november, van 19.00 tot 20.30 uur in gemeenschapshuis De Weijers, Ter Hofstadlaan 77, Someren.
 Zondag 8 november 2015:
Wie dichtbij huis een wonderlijk improvisatie-avontuur wil beleven kan op vrijdag 13 november a.s. terecht in de Ruchte waar Op Sterk Water op het podium staat.
Zespelen de show 'Het Wonderbaarlijke Improvisatie Avontuur'. Een wonderbaarlijke ontdekkingsreis. Dat wordt het. Een onbekende tocht langs snelle grappen, intelligente invallen en ter plekke verzonnen vergezichten. Op Sterk Water is de absolute top van het impro-cabaret.
Ze voeren je in een kolkende stroom mee tot voorbij de horizon van de verbeelding. Langs griezelig herkenbare situaties en langs plekken waar geen mens ooit is geweest. Met interactief decor, visuele gimmicks, vlijmscherpe humor, muzikale hoogstandjes, maar vooral: virtuoze improvisatie. Ga het avontuur aan en beleef een avond die je nooit eerder beleefde. Of, zoals het viersterrenreisadvies van de Volkskrant luidt: ‘Op Sterk Water, er is geen betere!’ www.opsterkwater.nl 
Prijs: € 17,00 incl. pauzedrankje en garderobe. Aanvang: 20.30 uur.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Zaterdag 8 november 2015:

Van de amusementscommissie, die het Prinsenbal organiseren, kregen we onderstaand bericht…

'In ons vorig bericht over het naderende Prinsenbal was een fout geslopen. Dat Bal is namelijk op zaterdagavond 14 november en niet op vrijdagavond want dan is het namelijk helemaal geen 14 november en dus is het dan ook niet precies 44 jaar geleden  dat de eerste jeugdprins (Hans Vinken) werd onthuld. En dat moet wel want het Prinsenbal staat dit jaar in het teken van deze 44-jarige geschiedenis. Dat geldt zowel voor de onthulling ’s middags van de jeugdprins(es) en het jeugdboerenbruidspaar als voor de onthulling van de volwassen hoogheden.

's Middags heeft de jeugdcommissie weer een bijzonder origineel programma bedacht: een mediaspektakel met een mystery guest, die ze er in Heel Holland Bakt graag bij gehad hadden, maar dan zonder nierbekkenontsteking. Springt er een prinses uit een cake of hebben ze het toch niet zo bruin gebakken? Aanvang 13.30 uur.

Nadat 's middags de jeugdige hoogheden zijn onthuld, krijgen we een nostalgische avond met liedjes van vroeger die het Eurosongfestival haalden en die wij ons allemaal nog herinneren. En het wordt zeker een onthulling die wij ons allemaal zullen blijven herinneren. Zaterdagavond 14 november...  Zaal Nellie en Wim van Oosterhout …  zorg dat je er bij bent’!

 


 

Zaterdag 7 november 2015:

 

Foto Rob Fritsen

 

We kregen van Ben van Bussel het volgende bericht binnen:

'Verder nieuws volgt via de diverse media maar.... vanmiddag hebben wij onder grote belangstelling in Nuenen de DERDE prijs, zijnde 1000 euro in ontvangst mogen nemen.

Er is een prachtige korte film gemaakt van de door de vakjury gekozen 3 projecten. Deze film komt binnenkort op You tube en zullen we proberen via Slap on Line te promoten

De Peeltrofee ging naar Mistero Asten en de tweede prijs naar VersShoppen Someren Heide. De publiekjury viel ons ten deel!

Binnenkort meer!'

 


 

Zaterdag 7 november 2015:

Vrijdag 27 november wordt op groot scherm een live optreden van de rockband Muse vertoond.

Een lust voor oog en oor. Zie de poster.

 


 

Vrijdag 6 november2015:

 


Schitterende herfstbeelden, ook in Lierop gefilmd, kwamen we tegen in een filmpje van Siris.

Geniet er maar van (foto Rob F).
 Vrijdag 6 november 2015:
Driek Doezé stuurde ons het bericht dat KBO Lierop donderdag 12 november de Veilig Verkeer Informatiemiddag voor leden en niet-leden organiseert. Iedereen die zijn/haar kennis over het verkeer wil bijspijkeren is van harte welkom.
Regels voor voetgangers, fietsers, automobilisten en andere weggebruikers komen aan de orde. Deze middag wordt verzorgd door een deskundige van Veilig Verkeer Nederland en begint om 13.30 uur in De Vurherd. De toegang is gratis. Zie ook: www.kbo-lierop.nl
 Vrijdag 6 november 2015:
Op woensdagmiddag 25 november organiseert het Onis steunpunt mantelzorg een bezoek aan het zorghuis, Vlierdenseweg 109a in Deurne. Tijdens dat bezoek krijgt u een rondleiding in de algemene ruimtes en uitleg over (respijt)zorg.
Deelname aan het bezoek is gratis, u dient zelf voor vervoer te zorgen. Mantelzorgers kunnen zich aanmelden tot 17 november bij het steunpunt mantelzorg t.vanotterdijk@oniswelzijn.nl  of bel naar tel. nr 0493 441246 of 441253. Zie voor meer informatie de website van Lierop Leeft.
 Vrijdag 6 november 2015:
Vrijdagmiddag 20 november van 13.15 uur tot 15.45 uur zijn ook de mantelzorgers uit Lierop welkom bij 1-HOOG Kerkstraat 14 Asten voor een filmmiddag.
De film speelt zich af in een plattelands dorpje in Frankrijk. In het gezin Bélier is iedereen doof, behalve de oudste dochter Paula. Zij is de onmisbare tolk in het dagelijks leven van haar ouders, waar zij met name een belangrijke rol speelt in het managen van de familieboerderij. Op een dag besluit Paula met de steun van haar muziekleraar, die ontdekt dat ze geweldig kan zingen, mee te doen aan een zangwedstrijd. Een keuze die haar bij haar gezin zal weghalen, maar haar leven voorgoed zal veranderen. Zie voor verdere info de website van Lierop Leeft.

 


 

Donderdag 5 november 2015:
Namens de Vormselwerkgroep kregen we van Margret van Hoek onderstaand bericht...
'Op zaterdag 23 april 2016 om 18.00 uur zal Hulpbisschop R. Mutsaerts in onze parochie het Heilig Vormsel toedienen.
Lieropse kinderen die op een andere school dan het Rendal in groep 8 zitten, en die graag willen deelnemen, worden van harte uitgenodigd.
Graag uw aanmelding voor 10 november te mailen naar marcelenmargret@hetnet.nl'.
 Donderdag 5 november 2015:
Een nieuw evenement in Lierop is ‘under construction’… De Passie Lierop! Op zaterdag 19 maart 2016 zal dit ‘spel’ in al zijn glorie het levenslicht zien in onze Koepelkerk. Het is een evenement voor jong en oud. Het Passiespel zal gespeeld en gezongen worden door verschillende in Lierop bekende toppers. De grootste topper is natuurlijk Pastoor Jan die als ‘verteller’ het verhaal zal ondersteunen. Daarnaast zal het geheel begeleid worden door een samengestelde band met Eric Maas, Frank van Gastel, Jan van Lieshout jr, René Maas, Peter Verberne, Geert Slegers en Peter Maas. De rol van Jezus zal gespeeld worden door Chris van de Ven. Nannerl van Asten speelt Maria en als Judas zal Leon Verstappen optreden. Piet van Oosterhout speelt de rol van Petrus en Erik Hesius is Pontius Pilatus. Begeleid door filmbeelden en professioneel licht en geluid zal dit gebeuren dat helemaal draait op vrijwilligers een lust voor oog en oor worden dat je zeker niet mag missen! Ga je ook? Zie Facebook en deel!
 Donderdag 5 november 2015:
Wie dichtbij huis op zondagmorgen een goede film wil zien kan op 8 november terecht in de Ruchte waar de film ‘Hundred Food Journey’ draait. Voor aanvang van de film wordt een speciaal door JamJamm samengesteld ontbijt geserveerd.
Hassan Kadam is een culinair genie. De Kadam familie, onder leiding van Papa, is uit hun geboorteland India gezet en heeft zicht gevestigd in het schilderachtige dorpje Saint-Antonin-Noble-Val in het zuiden van Frankrijk. Hier openen ze het Indiaas restaurant Maison Mumbai. Maar wanneer de kille eigenaresse van Le Saule Pleureur, een klassiek Frans restaurant met een Michelin-ster, er lucht van krijgt begint ze actief te protesteren. Het komische drama is een lust voor het oog en de rol van ijzige chef is Helen Mirren op het lijf geschreven.
De film met ontbijt begint om 10.00 uur en kost € 14,95. Het is ook mogelijk om alleen de film te bezoeken, deze begint om 11.00 uur en kost € 5,00 in de voorverkoop via de website van de Ruchte.
Informatie: S.C.C. De Ruchte,  0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Woensdag 4 november 2015:

 


Van Monique van de Laar van het Oranjecomité kregen wij onderstaand bericht...
'Op zondag 22 november brengt de Sint met zijn Pieten een bezoek aan alle Lieropse kinderen en hun ouders.
Om 14.00 uur vertrekt de Sint met zijn Pieten, onder muzikale begeleiding van de fanfare, vanaf 't Alfort via de Somerenseweg naar het kerkplein waar de Sint welkom wordt geheten. Daar zullen beide gildes de Sint een vendelgroet brengen en speelt de fanfare nog enkele liedjes voor de Sint. Via de Offermansstraat loopt de Sint daarna met gevolg naar de Vurherd, waar rond 15.00 uur het programma zal starten. In de Vurherd zullen we er samen met de Sint en zijn Pieten een leuke middag van gaan maken. Na afloop, rond de klok van 16.00 uur, kunnen de kinderen de Sint nog even persoonlijk ontmoeten.
Dit jaar kunnen de kinderen hun eigen kleurplaat, tekening, of knutselwerk maken voor de Sint. Deze mogen ingeleverd worden op basisschool het Rendal, waar bij het podium in de hal een brievenbus zal staan, wanneer de Sint en zijn Pieten in Nederland zijn aangekomen. Wie weet haalt Zwarte Piet aldaar de zelfgemaakte werkjes op, zodat de Sint enkele werkjes kan belonen met een cadeautje.
Verder zal er een optreden verzorgd worden door de jeugdfanfare en de jeugddrumband Young Dynamic. Ook Dansgroep Demarrage zal een dansvoorstelling geven.
Aansluitend zal een ware GOOCHELPIET ons verrassen met al zijn goocheltrucs.
Tot Ziens op zondag 22 november'. Zie ook de foto’s van vorig jaar.
 


 

Dinsdag 3 november 2015:

 


Komend weekend zijn nog twee uitvoeringen te zien van de voorstelling 'Rechtspraak door de bocht' door toneelvereniging Profiel in de Vurherd. Onze fotograaf was afgelopen zaterdag aanwezig om foto's te maken. Volgens aanwezigen is het een boeiende en leuke uitvoering waarin super gespeeld wordt door de acteurs. Beslist aanbevelingswaardig om ook eens te gaan kijken.
Uitvoerdata: 7 november 20.00 uur en 8 november 14.30 uur.
Kaartverkoop bij Spar Lierop of via: reserveringen@profiel-lierop.nl
Entree volwassenen € 9.00 incl. drankje - Kinderen: € 4.50 incl. drankje.

 Dinsdag 3 november 2015:
Op de algemene ledenvergadering van de SV Lierop, die afgelopen vrijdag werd gehouden, mocht voorzitter Jan Willem Neervens een kleine 70 leden verwelkomen. Wat minder dan de afgelopen jaren maar dat heeft alles te maken met het feit dat dit jaar voor het eerst de Korfbaltak afwezig is op de vergaderingen. Zij zijn opgegaan in een nieuwe vereniging, Dakos. Met dit afscheid is het totaal aantal leden van SV Lierop met 79 verminderd en is het weer allemaal voetbal wat de klok slaat. Dakos maakt nog wel gebruik van de velden en kleedlokalen voor de wedstrijden en de trainingen die in Lierop plaatsvinden. Voor het gehele verslag verwijzen wij graag door naar de nieuwe website van de SV Lierop.
 Dinsdag 3 november 2015:
Wie dichtbij huis - staande - van een Salsa Party met latin, jazz en salsa wil genieten kan a.s. zaterdag 7 november terecht in de Ruchte waar Latin Cruise op het podium staat.
Latin Cruise is een 11-koppige band die u meeneemt over de zeeën van latin, jazz en salsa. Welkom ‘aan boord’! Zo leggen zij aan in havens van diverse Zuid-Amerikaanse ritmes, waaronder mambo, chachacha, bolero en guaracha. Latin Cruise speelt nummers van grote artiesten als Sonora Ponceña, Irakere, Eddie Palmieri, Ray Barretto en Poncho Sanchez. Het salsabloed stroomt deze performers door de aderen en hun aanstekelijke enthousiasme drijft iedere cruiseganger naar de dansvloer.
Let op: Sta-concert! www.latincruise.nl
Entree: € 11,- (incl. Pauzedrankje/garderobe) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Maandag 2 november 2015:
Van Truus van Otterdijk kregen we her bericht dat morgen, 3 november een bijeenkomst plaatsvindt over ‘omgaan met de ziekte dementie’.
Wat zijn niet-pluis signalen die mogelijk op dementie wijzen?

Hoe kunt u ze herkennen? Hoe gaat u er als vrijwilliger mee om?
Omgaan met een persoon die te maken heeft met de ziekte dementie is niet altijd makkelijk.

Naast geheugenproblemen leidt dementie ook tot gedragsstoornissen.

Lees verder onder het laatste nieuws op Lierop leeft.
 


 

Maandag 2 november 2015:
In de hoofdklasse van de zaalvoetbalcompetitie kwam Educontract in de 3e minuut op achterstand tegen het Wapen. Educontract deed er alles aan om de verdedigingsmuur van het Wapen de slechten hetgeen niet lukte. Met nog 1 minuut voor de boeg het Wapen ook nog op 0-2.
Zo’n 20 minuten hielden Van Gennip en Bij Willem elkaar in evenwicht. Daarna opende Bij Willem in de 9e minuut de score. Uit een scrimmage maakte Chris Filippini (17e) de gelijkmaker. De laatste 10 minuten waren duidelijk voor Bij Willem. Met nog drie treffers werd de eindstand 1-4.
Jagershuis verstevigde de koppositie door een 3-5 overwinning op Kanters dat goed van start ging met twee doelpunten. Daan Kuijpers verkleinde de achterstand tot 2-1 voordat Jan Verberne er met zijn hattrick 3-1 van maakte. Vanaf de 18e minuut hervond Jagershuis zich weer en Toon Filippini, Daan Kuijpers, Rob en Nick van der Sluijs zagen kans te scoren waardoor Jagershuis met 3-5 als winnaar de zaal verliet.
Al in de 1e minuut kwam Van Otterdijk tegen ’t Zunneke op 1-0. Er ontspon zich een wedstrijd waarin slecht met de verkregen kansen werd omgesprongen tot ongeveer halverwege de wedstrijd. Van Otterdijk kwam in de 17e minuut op 2-0. Harrie Maas zorgde in de 24e minuut voor de aansluiting, 2-1. Meteen vanaf de aftrap werd het echter al weer 3-1 en via een 1-2tje ook nog 4-1.
In een wedstrijd waarin af en toe wat irritaties ontstonden won Toff met 1-2 van Hurkmans. In de 14e minuut kwam Toff op 0-1. In de 21e minuut trok Henri van Lieshout de stand gelijk, 1-1. Na een solo vanaf het middenveld kwam Toff vervolgens op 1-2.
 


 

Zondag 1 november 2015:

Of de tweede hint voor de nieuwe prins iets duidelijk maakt is de grote vraag.

Na ‘omkaderd’ is de tweede hint ‘estafette’. Komt hij uit de Gildewijk? Of wordt het toch de Lijestraat of de Hemelaar?? Natuurlijk kun je weer raden als je in aanmerking wilt komen voor een mooie prijs.  Mail naar nieuws@slaponline.nl

 

 

 

 

 


 

Zondag 1 november 2015:

 

 

Hij is geslaagd, al was het nipt. (Nog) Prins Rick 1e is bij SLAP! Niet alle slappers waren het eens met de uitslag maar de drie grijze wijzen bepaalden uiteindelijk dat hij het groene giletje verdiende. Dat dit niet gemakkelijk ging moge duidelijk zijn. Vele theoretische en praktische opdrachten zorgden ervoor dat Rick af moest zien zoals nooit tevoren. Van Jan Willem Neervens kreeg hij uiteindelijk 'zijn' giletje uitgereikt en Frank Hurkmans had weer een passende wijsheid op een tegeltje voor de nieuwe Slapper ('wie niet handig is moet slim wezen')

Na dit officiele gebeuren werd nog een 'live' beeldverbinding opgezet met Ad en Jos van Heugten en Eric Hesius die in Neer op het feest waren van Martien van Heugten. Zij speelden nog een nummer van 'Heesakkers' voor de nieuwe Slapper. Het bleef vervolgens nog lang onrustig in huize Kusters.

Zie de foto's (door omstandigheden gemaakt via telefoons).

Het totale verslag van de avond houden wij weer voor ons anders wordt het voor de nieuwe Prins van volgend jaar wel héél erg gemakkelijk.

 


 

Zondag 1 november 2015:

 

 

Van buurtschap ’t Eindje kregen we onderstaand bericht…

‘De mensen op het Eindje beleven weer mooie tijden. Allereerst door die prachtige luchtfoto van Peter van Schalen waarop te zien is hoe schilderachtig mooi de buurt van Hersel en het Eindje is. Maar er is meer. Bij sommigen hangt zelfs de vlag uit. Dat is omdat buurtgenoot Sander Snoeks met zijn bedrijf DecoArt winnaar werd in één van de categorieën van  de Nationale Schildersvakprijs 2015. Zie onderstaande tekst en kijk voor meer info op www.schildersvakprijs.nl.  

Op de foto zie je Sander staan, 3e van rechts. Hij is een van de weinigen die zijn linkerhand triomfantelijk in de lucht houdt. Dat toont dat hij zowel links als rechts de kwast uitstekend weet te hanteren.

In de categorie ‘onderhoudsschilderwerk’ ging de prijs naar Het Witte Kasteel in Loon op Zand, geschilderd door DecoArt Snoeks uit Aarle-Rixtel. Het zwaar verwaarloosde kasteeltje werd van onder tot boven gerenoveerd waarbij de schilder de houtrotreparaties, het buitenschilderwerk van houten onderdelen en van de enorme gevels én het opnieuw stoppen van de honderden kleine raampjes voor zijn rekening nam’.

  

 

Ouder nieuws via archief

 

(nieuw va 18-10-2013 ivm ipadupdate)