CARNAVAL 2015/2016 - slaponline

 

 

 


 

NIEUWS

 

JUBILEUM 44 jaar 19 en 20 dec.

 

RADEN MAAR

 

ARCHIEF vanaf 2001/2002

 

Website Kaauw Voetjes (o.a. foto's)

 

SLAP

 

PROGRAMMA

 

Klik op afbeelding voor uitvergroting.

 

 


 

 

NIEUWS gepubliceerd op slaponline

 

 

 

Woensdag 10 februari 2016:

 

 

Zelden was het zo nat in Lierop op carnavalsdinsdag. Het buitengebeuren van de boerenbruiloft van Christel en Lambert liep daarom anders dan gepland. Binnen was het als altijd... gezellig en druk. Vele optredens van o.a. familie, vriendenclubs, veteranen, familie-elftal van Bekx enz. enz. waren hun deel.

De eerste foto’s van de bruiloft kregen we van Rob Fritsen.

Toby maakte ook vele foto's van de bruiloft, het afscheid van de jeugd en de afsluiting met het afscheid van het Prinsenpaar Bert en Linda en andere Kaauw Voetjes waarvan vorst Robert en voorzitter Peter het meest in het oog sprongen. Wij wensen hun opvolgers Koen Sijbers en Thieu vd Boogaart alle succes toe.

Voor alle afscheid nemende Kaauw Voetjes is een dankjewel zeker op z'n plaats.... 't waar super skon!

 

 


 

Dinsdag 10 februari 2016:

 

 

Geen optochten gisteren in onze regio. De wind zorgde ervoor dat het onverantwoord was om ze door te laten gaan. Hebben we afgelopen zaterdag in Lierop toch maar 'mooi weer' geluk gehad.

De maandag staat in Lierop al weer 'n tiental jaren in het teken van het Liedjesfestival. Misschien wel hét hoogtepunt van de carnaval in Lierop. Een volle zaal volk, verrassende deelnemers en supergezellig. Hoewel het elke keer weer een hele toer is om de deelnemers op het podium te krijgen is het ook deze keer toch weer gelukt. Dankzij Jacqueline van Gennip bleek na afloop toen Eric Hesius haar terecht bedankte voor haar fanatieke strijd om het Liedjesfestival op de kaart te houden. De deelnemers vinden het elke keer weer leuk om mee te maken dus wellicht zullen toekomstige deelnemers zich spontaan opgeven of meteen 'ja' zeggen als ze gevraagd worden. Dit zou voor de organisatie een stuk gemakkelijker zijn. En.... je hoeft niet persé een zangtalent te zijn, dat bleek ook gisteren weer.

Het was de prima presterende presentator Koen Sijbers die om half negen na het voorstellen van de jury, bestaande uit Prins Bert, Martien Kusters en Maria van Gastel, het startschot gaf aan 8 optredens. Veel verrassingen kwamen op het podium en de oh's en ah's waren niet van de lucht.

Nadat de winnaars van vorig jaar - Stijn en Kim Hesius - hun winnende lied nog eens hadden gebracht kwam het duo Ploftofnikov als eerste van de deelnemers op het podium. Vader Toon en zoon Tijn van Nuenen zaten achter de ploftofnikovs en deden het prima. Als tweede volgde De Bonte Moekes. Bertina Hurkmans, Ellen Leenen, Geeke Bossong en Marja Kuijpers deden het, ondanks de zenuwen, kei goed. Als de Janske's zong Papa Peter vd Eijnden samen met zijn dochter vol overgave over Janske vd Zanden die het lied aanhoorde op de knie van pastoor Jan. Vervolgens werd Prins Bert op het podium gezet om een lofzang van de familie aan te horen. Zij traden op onder de naam 'Klef', en dat was het. Tom en Eline, Lotte en Hans, Jan en Tonnie en Prinses Linda brachten 'hun Bertje' net niet aan het janken! De pauze was voor de Koepelbloazers die nog eens lieten horen wat ze allemaal in hun mars hebben.

Na de pauze was het de beurt aan Bert's vrienden van het Hok. Onder de naam Rubberen Sjaan und die lustige Hunden gaven ze een spetterend optreden. Niek Hurkmans, Lars van Grotel, Guus Berkers,Tim van Lieshout en Mike Berkvens waren waarschijnlijk op hun zangkwaliteiten geselecteerd. Rubberen Sjaan liet alles maar gebeuren en kon Mike niet helpen toen hij zijn tekst even kwijt was. Hierna kwam eindelijk Lambert van de Boogaart op het podium. Samen met 'zijn' Christel zong hij de pannen van het dak al hadden we de indruk dat zijn microfoon dichtgedraaid was? Die Lustige Nachbarn wilden niet ontbreken. Na de winst in de optocht gingen ze voor de tweede hoofdprijs van het weekend. Marcel Hurkmans, Tamara Kusters, Peter Bossong, Marieke Kusters en Gijs van Seggelen zongen de sterren van de hemel maar het bleek later net niet genoeg te zijn voor een prijs. De afsluiter was een absolute verrassing. Ricky en Reneke (Rick Kusters en Reneeetje Maas) waren het Tiroler duo dat het publiek uit z'n dak liet gaan met vooral hun pasjes en mimiek. Zij bleken uiteindelijk de publieksprijs te winnen met dit schitterend optreden.

De prijs van de jury, dus de winnaars van het Liedjesfestival 2016 was voor Rubberen Sjaan und die lustige Hunden.

Hierna was het Party Time. Nadat de Koepelbloazers afgetrapt hadden nam DJ Peter het over. Een geweldig feest weer!

Zie ook de foto's van Toby en van Rob Fritsen (Siris).

 

 


 

Maandag 9 februari 2016:

 

Altijd gezellig!!! Altjd verrassend!!!

 

 


 

Maandag 9 februari 2016:

 

 

Van Stefan Adriaans kregen we de link naar de film van de optocht die afgelopen zaterdag door Lierop trok.  Zie ook de foto's. De bron is Allesvan Someren/Lierop. Ook Rob Fritsen van Siris was in Lierop en Siris maakte een korte film.

Zie ook de foto's van het Jeugdbal in Nirwana gisterenavond (foto's Siris). En natuurlijk alle foto's van gisteren (ophangen foto Prins Bert in slapgalerij, kroegentocht, Klên Voetjesbal, jeugdbal enz.) van Toby vd Boogaart op de website van de Kaauw Voetjes.

 


 

Zondag 8 februari 2016:

 

Uitslag Optocht C.V. de Kaauw Voetjes - Lierop

 

 

Wagens / Loopgroep / Individueel Buiten Buurtverband:

1. AA; Feest met ons vieren

2. Jochem, Saske, Sanne en Lana; Dankzij Heel Lierop Bakt,  zit ik er “Gebakken” bij

3. Nel de Groot; Ik ben uitgeteld

4. Boerenbruidspaar Christel & Lambert; Hun fisten, en wai werken

5. Martin Vermeulen; Voor de 44ste keer, is hier de Optocht weer

6. Slagwerkgroep St. Willibrordus; Leger Voertuig / Voller Voertuig

7. VC de Halve Zolen; Kasteel

 

Buurtschappen “Idee”:

Drievennestraat / Duinerweg; Ook de files beu? Wij carpoolen voor een beter milieu

 

Buurtschappen “Uitvoering Idee”:

Frank van de Hogelijedijk tot Oeijenbraak; We hadden grote plannen, maar nu hebben we panne(n)

 

Buurtschappen “Afwerking”:

de Renkant; Wai 44 ut di joar luchtig

 

Buurtschappen “Carnavalesk”:

Gildewijk; Mi unne scepter in de hand, dirigeert Prins Bert het Kaauwvoetenland

 

Eindtotaal Buurtschappen:

“de Ton van Schalen Wisseltrofee”

1. Gildewijk; Mi unne scepter in de hand, dirigeert Prins Bert het Kaauwvoetenland

2. Frank van de Hogelijedijk tot Oeijenbraak; We hadden grote plannen, maar nu hebben we panne(n)

3. de Renkant; Wai 44 ut di joar luchtig

4. Hemelaar; P.I.O. = Prins / Prinses In Opleiding

5. Drievennestraat / Duinerweg; Ook de files beu? Wij carpoolen voor een beter milieu

6. ‘t Eindje; De grijze golf komt eraan

7. Balisboom; ’t Doek is gevallen

8. de Goeie Kant van de Kerk; Wai hebbe un Bloasprobleem

 

Zie de foto's van de optocht van onze slaponline fotografen.

Ook op het optochtbal werden foto's gemaakt....

 Vrijdag 5 februari 2016:

 


Vanavond vindt in de Ruchte de gezamenlijke sleuteloverdracht plaats met de 5 carnavalsverenigingen van de gemeente Someren. Ook onze Kaauw Voetjes zullen met alle geledingen aanwezig zijn.
Na de officiële sleuteloverdracht door burgemeester Veltman is er de prijsuitreiking van de bestversierde prinsenbuurt. Afgelopen zaterdag werden deze bezocht door de burgemeester en zijn gevolg.
SIRIS-tv en -radio zenden de sleuteloverdracht vanavond live uit. De uitzending begint om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Op bijgaande foto alle prinsen en prinsessen van de gemeente Someren afgelopen woensdag gemaakt door Siris bij de carnavalszitting voor senioren in de Ruchte.
 Vrijdag 5 februari 2016:
Zoals eerder aangekondigd kan eenieder nog tot a.s. dinsdag bezwaren indienen tegen het voorgenomen onechte huwelijk van het Boerenbruidspaar Christel Verbakel en Lambert van den Boogaard. Het is misschien spijtig voor Christel en Lambert, maar er is melding gemaakt van nogal wat bezwaren en niet de minste! Het is maar zeer de vraag of de ambtenaar van de burgerlijke stand uiteindelijk het huwelijk kan voltrekken. Maar er is ook positief nieuws voor de tortelduifjes! Een enkeling wil graag een stukje voordragen als het onechte huwelijk wél doorgang vindt. Mochten er nog meer mensen zijn die een bezwaar willen indienen tegen het voorgenomen onechte huwelijk van spruitenteler Lambert met zijn hippische spruit Christel, dan dienen zij zich te melden bij Jan Driessen (0492-332118 / driessenwilde@kpnmail.nl ). Hetzelfde geldt voor degenen die een stukje willen voordragen. Het wordt hoe dan ook beslist een amusante, gezellige en verrassende middag. Dus kom kijken! Dinsdagmiddag 9 februari in Zaal van Oosterhout bij Wim en Nel.
 Vrijdag 5 februari 2016:

 


Van de optochtencommissie kregen we de volgorde van de optocht en het verzoek om de route autovrij te houden. Kijk maar.

 


 

Woensdag 3 februari 2016:

 


De Jurylijsten zijn opgestuurd. De Klompjes zijn op hun voetstuk geplaats. De Bronzen Klomp is gegraveerd. Kortom; De Optochtcommissie is er helemaal klaar voor. Het beloofd wederom ’n prachtige Optocht te worden. Over het “denkniveau” van sommige buurten maakt de commissie zich echter meer zorgen. Het verzoek om vóór de Prinsenwagen te mogen lopen kan eigenlijk niet serieus genomen worden. Hebben we ooit meegemaakt dat er nog ’n deelnemer àchter de Prinsenwagen liep?
De Contactpersonen “moeten” zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur hun volgnummer op komen halen bij Toon Hesius (vergeet de € 10,00 borg niet). Daarna kan iedereen de puntjes op de i gaan zetten zodat we allemaal op tijd (13.30 uur) kunnen gaan opstellen. Volgens buienradar zal het tussen 13.00 en 16.30 uur zo droog zijn als ’n asbak. Geen vuiltje of natje aan de lucht dus. Bij twijfel wordt iedereen door Slaponline op de hoogte gehouden.

 


 

Zondag 31 januari 2016:

 

 

Bonte Avond 2016 zit erop. Een gevarieerde avond met dit jaar veel buiten-Lieropse invulling van de avond. De eerste verrassing was de presentatrice van dit jaar, Sylvia Sijbers. Voor de eerste keer op het podium deed ze het 'hartstikke' goed.

Na de opening door voorzitter Peter van den Eijnde en het prinsenpaar Bert en Linda begon de avond als altijd in Lierop met de Jeugd. De polonaise raakt uit de tijd in Lierop en wereldwijd was de insteek van het lied. Ondersteund door filmbeelden op de achtergrond werd het een uitstekend begin van de avond.
Démarrage is in Lierop altijd een vaste waarde op de Bonte Avond. Twee keer treden ze op en het is al lang geen vraagteken meer of het wel de moeite waard is wat ze op het podium neerzetten. Iedereen zit op het puntje van de stoel als zij optreden. Het lijkt erop dat het elk jaar professioneler wordt. In menig theater zouden zij niet misstaan met hun dansshow in combinatie met een perfecte grime welke ook dit jaar weer vooral in hun tweede optreden opviel. Op de foto’s die onze slapfotograaf maakte is het allemaal nog eens goed te bekijken.
Na het eerste optreden van Démarrage was het de beurt aan de eerste kletser. Ton Brekelmans uit Udenhout die al sinds 1978 in de ton staat en al vele prijzen won. In Lierop deed hij de creatie van Tontje de Snotpin. Vrijdag had hij meer moeite om de zaal op te warmen dan zaterdag toen hij de lachers veel meer op z’n hand had.
Na deze kletser stond de eerste van de twee Lieropse optredens van deze avond op het programma. SLAP was weer terug na een jaartje afwezigheid. Deze keer werden met de SLAPgezever Sjo Nr. 2 diverse Lieropse zaken onder de aandacht gebracht. Middelpunt daarin was Prins Bert die een voor hem onverwachte hoofdrol speelde. Hij (en zaterdag ook Linda) vormde een belangrijk interactief onderdeel van de act met als presentator Eric Hesius. Onder leiding van de kwismasters Jos van Heugten, Marcel van Hoek, Bart Megens en Piet van Bommel werden twee ‘problemen’ van Bert aangepakt. Zijn eerste ‘probleem’ is dat hij heel graag aanvoerder wil worden van Lierop 5 maar hij heeft Leon Verstappen nog voor zich en zijn tweede ‘probleem’ is de morgen na een avond (te)veel drinken. ‘De morgenstond heeft bij Bert vaak een enorme kater in de mond’ en Bert verraad zich dan door zijn steeds witter wordende kop. Hij kreeg de kans beide ‘problemen’ weg te spelen. Uiteindelijk wist hij niet alle meerkeuzevragen goed te beantwoorden en bleef het voor hem zoals het was. Heel apart in hun optreden was het massaal door het publiek – staand met de handen op het hart - (mee)zingen van het eerste couplet van het Wilhelmus onder begeleiding van de Koepelbloazers. Alles om Bert aan een puntje te helpen!
Na de pauze was het de beurt aan de tweede Lieropse act… Lierop 5. Een uniek elftal in de leeftijd van 18 tot 66 jaar en alles daartussenin waar de gezelligheid een belangrijke plaats inneemt maar waar ook op het veld gestreden wordt voor elke meter. De ‘maten van Bert’ deden een boekje open over hun kleedkamergeheimen. Normaal blijven deze binnenskamers maar, na het verzoek van de Bonte Avond commissie om dit jaar mee te doen, werd er een uitzondering gemaakt. Onder de klanken van Candlelight werden een 8-tal spelers een voor een in de spotlight gezet en moesten hun dubbelzinnige ‘speciale eigenschappen’ door hun aanvoerder Leon Verstappen over zich heen laten komen. Vele hilarische reacties waren hun deel. Achtereenvolgens stonden coach Frits van Lieshout en de spelers Kip van Lieshout, Boy Joosten, Jan van Lieshout sr, Jan van Lieshout jr, René Maas, Stijn Hesius, Willem Hurkmans en natuurlijk Prins Bert op het schavot. Met hun lijflied, 500 miles van de Proclaimers met tekst op Prins Bert en Prinses Linda werd hun optreden afgesloten en konden de buitendorpse artiesten het met wisselend succes af gaan maken.
Als eerste Ivo van Rossum uit Gemert als Bennie Zat. Hij had de lachers al snel op z’n hand. Hij bleef uitstekend in zijn rol en dat met een leeg flesje bier!
Cabaretgroep Applaus bestaat uit drie Helmondse twintigers. Als basis geldt voor hen muziek en zang. Onder begeleiding van een elektronische accordeon proberen de mannen in een rap tempo het publiek te vermaken wat slechts gedeeltelijk lukte in Lierop.
De avond werd afgesloten door ‘Ons Jongens’ uit Deurne. Onder leiding van Twan van den Heuvel (vroeger de Noot), een verteller in hart en nieren, met een mimiek uit duizenden, werd een perfecte act opgevoerd. Van het begin tot het einde ging het over de fanfare. Herkenbaarheid troef en op een voortreffelijke manier gebracht. Een topper en ware afsluiting van de avonden waarvan de zaterdagavond over het algemeen beter ontvangen werd dan de vrijdag. Op zaterdag werd Frans Berkers na afloop nog in de bloemetjes gezet omdat hij afscheid nam van de Bonte Avond Commmissie. Zie de foto's van onze slapfotograaf.
 


 

Donderdag 28 januari 2016:

 


A.s. zaterdag 30 januari zullen de buurtversieringen van alle Prinsen in Groot-Someren beoordeeld gaan worden. Ook de Gildewijk zal bezocht gaan worden door een jury die bestaat uit burgemeester Alfred Veltman, Helma Verberne (voorzitter Someren Natuurlijk) en gemeentebode Theo van Heugten. Tijdens de sleuteloverdracht, op vrijdag 5 februari in De Ruchte, wordt de winnaar bekend gemaakt.
 


 

Maandag 25 januari 2016:

 


Van Harrie Gubbels kregen we het bericht dat er nog B.A. kaartjes zijn voor vrijdagavond te verkrijgen bij de Spar en Harrie Gubbels Bloemenwinkel en nog 5 kaartjes voor zaterdag alleen verkrijgbaar bij Harrie Gubbels.
Ook kunnen er nog enkele kaartjes omgewisseld worden van zaterdag zaal achter in zaterdag zaal voor.
 Maandag 25 januari 2016:

 


Gisteren was het de beurt aan het jeugdboerenbruidspaar Jochem Vermeulen en Saske Bollen om samen met hun het bruiloftsfeest te vieren. Nadat Jochem opgehaald was trok de stoet naar Saske om gezamenlijk in de kar naar de residentie te rijden. Nadat de plechtigheid onder leiding van Prins Bert afgelopen was kon de receptie beginnen. Het was behoorlijk druk met o.a. de grote families van het jeugdboerenbruidspaar. Vele ‘stukskes’ werden gedaan en het bleef lang gezellig onder de klanken van de Koepelbloazers en DJ Peter. Zie de foto's van de Kaauw Voetjes.

 


 

Donderdag 21 januari 2016:
Van Jan Driessen ontvingen wij onderstaand bericht…
‘Op carnavalsdinsdag gaat het Boerenbruidspaar – Christel Verbakel en Lambert van den Boogaard – in de onecht verbonden worden door de ambtenaar van de burgerlijke stand . Tenminste, als niemand daar serieuze bezwaren tegen in brengt! Dat zou zo maar kunnen mi deez daag! Mochten er mensen zijn die een bezwaar willen indienen tegen het voorgenomen onechte huwelijk van spruitenteler Lambert met zijn hippische spruit Christel, dan dienen zij zich te melden bij Jan Driessen (332118 / driessenwilde@kpnmail.nl ). Hetzelfde geldt voor degenen die maar al te graag hebben dat dit huwelijk door gaat, zodat zij een stukje kunnen voordragen, een liedje kunnen zingen, een compromitterend filmpje kunnen laten zien of op een andere manier het bruidspaar aangenaam kunnen verrassen. De amusementscommissie zal er vervolgens voor zorgen dat alle gewenste spullen aanwezig zijn zodat alles goed en vooral gezellig zal verlopen’.

 

 

 Woensdag 20 januari 2016:
Toon Hesius heeft het er maar druk mee. Elk inschrijfformulier voor de Carnavalsoptocht wordt grondig gechecked. Betreft het ’n Loopgroep, of is men ’n Wagen aan het bouwen? Vind er ‘n “Stilstaand Optreden” plaats? Hoeveel kinderen t/m 17 jaar doen er mee? En ook belangrijk: Wie komt de prijs afhalen tijdens het Optochtbal? Allemaal vragen die Toon moet controleren of ze wel juist ingevuld zijn.
Mocht je nog geen inschrijfformulier hebben, maar wil je wel graag meedoen. ’n Telefoontje naar Toon (06.51761380) is voldoende. Hij zorgt dat je er één krijgt. Wacht niet te lang, want de inschrijvingen moeten vóór 30 januari / 11.11 uur bij Toon binnen zijn.
De Optochtcommissie wenst alle Kaauw Voetjes veel plezier met de voorbereidingen.
 

 

 

 


 

Maandag 18 januari 2016:

 


Ze stonden allemaal netjes in de rij. Prins Tijn aan het hoofd en adjudante Esmee en de jeugdraad ernaast. Vele handen werden gisteren geschud op de jeugdprinsenreceptie in residentie van Oosterhout.
Als eerste feliciteerde Prins Bert zijn collega Tijn. Hij hoopte voor Tijn dat er deze middag dansmariekes op zouden treden. Na de grote raad met aanhang en SLAP was het TUFF die hun jongste lid kwamen feliciteren. Daarna was het de beurt aan de familie die met een schitterend carnavalslied van 44 jaar geleden op de proppen kwamen. De titel Skon Goal paste precies bij het lied. Hierna nog zo’n mooi lied maar nu van nog niet zo lang geleden. Op de SV Lierop melodie zongen de D1 spelers en hun trainers en leiders Prins ‘Tijn van Nuenen’ duidelijk toe. Ook de Jeugdraad stapte even uit de rij om een lied voor hun Prins te zingen. Voordat de carnavalsverenigingen aan de beurt waren hadden de vrienden van Prins Tijn ook nog een verrassend optreden en hadden vele belangstellenden de Prins gefeliciteerd.
De Pompers waren weer behoorlijk compleet naar Lierop gekomen. De Houtse Kluppels en de Meerpoel waren met hun jeugd aanwezig en maakten er na afloop van de officiële receptie nog een mooi feest van. Er werd volop gehost op de klanken van DJ Peter en de Koepelbloazers.
Voor de foto’s van Toby verwijzen wij graag door naar de website van de Kaauw Voetjes.
 Vrijdag 15 januari 2016:
A.s. zondag 17januari zal Prins Tijn zijn receptie houden in de residentie, zaal van Oosterhout. Van 13.00 tot 17.00 uur kan er gefeliciteerd worden. Tijn en zijn gevolg zijn er klaar voor.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Dinsdag 12 januari 2016:

 


Gerry Hurkmans stuurde ons namens de Jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes onderstaand bericht…
‘Beste Kaauwvoeten en Kaauwvoetjes,
Zondag 24 januari worden Saske en Jochem in het onecht verbonden. De plechtigheid zal rond 13:30 plaatsvinden. Jullie zijn natuurlijk allemaal van harte uitgenodigd om daarna het kersverse paar te feliciteren. Wil je ook nog een stukje doen, zoals een liedje of een spelletje laat
dit dan even weten en stuur een mailtje naar jeugd@kaauwvoetjes.nl’.
 


 

Maandag 11 januari 2016:

 


De prinsenreceptie van Prins Bert d’n 1e en zijn prinsesje Linda, gisteren in zaal van Oosterhout, was een drukke bedoening. Nadat ze elkaar gefeliciteerd hadden was het de beurt aan het gevolg van de Kaauw Voetjes van groot tot klein om het prinsenpaar te feliciteren. De familie van Bert en Linda kon nog net voor het grote geweld van de carnavalsverenigingen hun mooie optreden doen. Naast de carnavalsvereniging waren er nog optredens van o.a. de Oranjeclub, Ut Hok, Het vijfde, de Gildewijk, de vriendinnen van Linda enz. enz. Het werd een latertje maar er was toch nog tijd om het feest voort te zetten voor in het café. Toby maakte weer vele foto’s die te zien zijn op de website van de Kaauw Voetjes. Wellicht komen er een dezer dagen ook nog enkele foto’s op de slapgalerij?
 


 

Zaterdag 9 januari 2015:
Van het bestuur van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht…
‘Tijdens de verkoop van de kaartjes van de Bonte avonden werd vastgesteld dat het aantal kaarten wat te koop kwam voor voor in de zaal gewisseld was met het aantal kaarten achter in de zaal. De tekst op de kaartjes was niet makkelijk te wijzigen op dat moment, daarom is de verkoop van de kaarten toch door gegaan. Wij als carnavalsvereniging hebben dit te laat geconstateerd en willen dit toch proberen weer recht te zetten. Mensen die nu een kaartje voor achter in de zaal gekocht hebben en toch voor in de zaal willen zitten kunnen hun kaartje omwisselen in de bloemenwinkel van Harrie en Suzanne Gubbels. Wij bieden onze excuses aan voor het extra werk wat u er mee heeft, maar hopen dat u toch kunt genieten van het programma wat geboden gaat worden.
 


 

Vrijdag 8 januari 2016:

Jacqueline van Gennip stuurde ons namens de organisatie van het Liedjesfestival onderstaand bericht….
‘Op carnavalsmaandag 8 februari wordt het Liedjesfestival weer gehouden met als thema: Après Ski!! Wie o Wie heeft er zin om als artiest op de planken te staan en te schitteren als nooit tevoren??????? Je hoeft geen zangtalent te zijn maar wel super enthousiast!!!
Opgeven graag via 06-13700624’.
 

 Vrijdag 8 januari 2016:
A.s. zondag, tijdens de receptie van Prins Bert d’n eerste en zijn lieftallige prinses Linda, zal geloot worden tussen de aanwezige raders van Bert op slaponline. Bij de redactie kwamen maar liefst 8 goede raders binnen. De goede raders waren: Roel vd Laar, Elles vd Ven, Vriendengroep Ut Hok, Niek Hurkmans, Toon vd Biggelaar, Henrie van Lieshout en Jan Willem Neervens.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vrijdag 8 januari 2016:
Gerry Hurkmans stuurde ons namens de jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes onderstaand bericht…
‘Het is weer bijna carnaval dus hoog tijd voor ‘ut zottengenot’.
Dit jaar heeft Funtime in samenwerking met alle carnavalsverenigingen in de gemeente Someren een geweldige avond in elkaar gezet voor de groepen 6, 7 en 8. Een avond om flink uit je bol te gaan. Ook zullen er weer diverse spelletjes zijn waarbij de diverse verenigingen het tegen elkaar op gaan nemen om te kijken welke vereniging er dit jaar met de titel vandoor gaat.
Dus willen jullie al een voorproefje op carnaval en er lekker op los hossen, kom dan de 15e januari naar OJC Compleet in Someren.
De avond zal om 19.00 uur van start gaan en zal tot 22.00 uur duren. Deze avond is er GEEN entree en de drank en snoep kosten € 0,80’.
 Donderdag 7 januari 2016:
Van het bestuur van de Kaauw Voetjes kregen wij onderstaand bericht…
‘Wij als bestuur van de carnavalsverening horen van sommige bewoners van Lierop dat ze geen carnavalskoepel in de bus hebben gekregen. Aangezien wij vinden dat iedereen dit geweldige blad mag lezen willen wij vragen aan degene die er geen hebben ontvangen om even een mailtje naar Piet Wijnen te sturen (piet.wijnen@hotmail.nl ). Graag wel het adres in de mail vermelden dan zorgt Piet dat u alsnog dit blad krijgt’.
 

 

 

 

 

 


 

Dinsdag 5 januari 2016:
Van de jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht…
‘Hallo Kaauwvoeten en Kaauwvoetjes,
Zondag 17 januari is de receptie van onze jeugdprins Tijn 1e. Jullie zijn natuurlijk allemaal welkom om Tijn en zijn gevolg te komen feliciteren. Wil je meer doen dan alleen feliciteren, geef dit dan door voor donderdag 14 januari. Dan plannen wij dit in. Dit kan naar: jeugd@kaauwvoetjes.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Dinsdag 5 januari 2016:
Van de jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht…
‘In de carnavalskoepel staat een klein foutje bij de tekening die je in kunt leveren. Hier staat dat je deze tot 6 februari in kan leveren maar dit moet zijn tot 30 januari. Dus als je een prijsje wilt winnen gewoon allemaal fanatiek kleuren en inleveren bij Anika van Vlokhoven op de Balisboom 10.
 

 

 

 

 

 

 

 

 Zondag 3 januari 2016:

 


Van de nieuwe Optochtcommissie kregen we onderstaand bericht…
‘Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en we zijn ons al weer voor aan het voorbereiden voor de carnaval. Natuurlijk is er geen carnaval zonder optocht! De 44e optocht zal dit jaar door de Lieropse straten trekken. Gaat de Gildewijk, als buurt van onze nieuwe prins, de strijd aan om de “Ton van Schalen Wisseltrofee”? Wie zal het zeggen!!!!! Wij hopen natuurlijk dat we zoals elk jaar weer een hele mooie optocht tegemoet mogen zien.
De buurtcontactpersonen hebben het inschrijfformulier inmiddels ontvangen. Deelnemers buiten buurtverband kunnen het inschrijfformulier en reglement HIER downloaden of via de website van de Kaauw Voetjes. Mocht dit niet lukken, dan kun je altijd bij Toon Hesius terecht. Bel (06-5176380) of mail a.hesius@outlook.com  en alles komt goed. De Optochtcommissie wenst iedereen veel succes en vooral veel plezier met de voorbereidingen’.
 


 

Dinsdag 29 december 2015:
Na een gezellig jubileumweekend begint het in januari voor de échte voor Prins Bert. Door de vroege carnaval zullen er weinig rustmomentjes meer zijn voor onze Prins.
Op zondag 10 januari ontvangt hij zelf zijn gasten tijdens de receptie die hem wordt aangeboden door de carnavalsvereniging. Iedereen wordt uitgenodigd om het Prinsenpaar Bert en Linda dan te komen feliciteren.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Woensdag 23 december 2015:
Op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari 2016 worden wederom de Bonte Avonden gehouden van carnavalsvereniging de Kaauw Voetjes. Toegangskaarten voor deze Bonte Avonden zijn verkrijgbaar tijdens de voorverkoop op zondag 3 januari 2016 tussen 11.00 en 12.00 uur in residentie café Nellie van Oosterhout.

De kaartjes kosten € 12,-.

Na 3 januari zijn de kaartjes

nog verkrijgbaar bij de  Spar en bloemisterij Gubbels.
 

 

 

 

 

 


 

Dinsdag 22 december 2015:

 


Tijdens het jubileumweekend van de Kaauw Voetjes is een nieuw lid van verdienste benoemd. Mart van Lierop kreeg van voorzitter Peter van den Eijnde de onderscheiding uitgereikt vanwege zijn grote verdienste voor de club. Op dezelfde avond werden ook de bestaande leden van verdienste onderscheiden t.w. Frans Neervens, Jan Strik, Piet van de Ven, Jan Kanters, Martien Vlemmix en Eric Hesius. Frans Kuypers was niet aanwezig en krijgt op een andere manier de onderscheiding uitgereikt. Overleden leden van verdienste zijn Sjeng Gubbels en Harrie Maas.
 


 

Maandag 21 december 2015:
De tweede dag van het jubileumweekend van de Kaauw Voetjes begon al vroeg met een H. Mis. Om 12 uur waren de jeugdprinsen en prinsessen uit 44 jaar Kaauw Voetjes bij de kerk aanwezig om een foto te laten maken. Hierna ging het feest verder bij van Oosterhout waar de receptie op het programma stond. Tevens liep er een presentatie op groot scherm over 44 jaar Kaauw Voetjes. Deze presentatie kregen de leden na het feliciteren ook mee op een USB stick. Alle bekende carnavalsverenigingen waren aanwezig om hun felicitaties uit te brengen. Verrassend was een jubileumlied over de kaauw Voetjes, gezongen door de vorst van de Meerpoel, Boudewijn ten Bokum. De Koepelbloazers gaven waar nodig ondersteuning en de organisatie was weer in vertrouwde handen van SLAP. Al met al een geslaagd jubileum. Tot over 11 jaar…
Zie de foto’s op de website van de Kaauw Voetjes.
 


 

Zondag 20 december 2015:

 


Ter gelegenheid van het 44-jarig jubileum van carnavalsvereniging De Kaauw Voetjes heeft de vereniging gisterenmiddag een blijvend kado onthuld welk aangeboden werd aan de Lieropse gemeenschap als dank voor de belangstelling van jong en oud tijdens deze 44 jaren. Na een woordje van voorzitter Peter van den Eijnde werd op het kerkplein onder grote belangstelling een stenen bankje onthuld met het logo van de Kaauw Voetjes (de klompjes) handmatig in het steen gehakt. Toeristen en Lieroppenaren kunnen hierop voortaan genieten van het mooie uitzicht van o.a. de statige Koepelkerk.
Na deze onthulling werden de leden van verdiensten in het zonnetje gezet en werd een nieuw lid van verdienste gehuldigd. Mart van Lierop is na jaren het nieuwe lid van verdienste en verdiend, gezien het enthousiasme bij de bekendmaking. ‘s Avonds was het feest bij van Oosterhout. De Wibra’s lieten nog eens zien en horen dat het een feestband is en dat deden ook de Loco Loco Discoshow. Een schitterende avond waar alle aanwezigen van genoten. Vandaag wordt het jubileum vervolgd met de receptie en de tentoonstelling.
 Maandag 14 december 2015:
A.s. weekend, zaterdag 19 en zondag 20 december, zal carnavalsvereniging de Kaauw Voetjes haar 44-jarig jubileum vieren. Carnaval in Lierop startte 44 jaar geleden naar aanleiding van een idee van Jan van Hoek om in Lierop tijdens carnaval voor de kinderen een optocht te organiseren voor alle buurten. Hij kwam op dit idee omdat een van zijn dochters tijdens carnaval 1972 met haar klas mee had gedaan aan een minioptochtje op school. Tijdens de derde helft van een veteranenwedstrijd van de SV Lierop in dat jaar sprak hij Piet van de Ven hierop aan die er wel oren naar had om dit mee te organiseren onder voorwaarde dat er ook jongeren in de organisatie zouden zitten. Zo werd contact gezocht met Nirwana dat toen nog pas kort actief was als jongerensociëteit. Ook zij vonden het een goed idee en zo werden in eerste instantie Giel Boers en Leon van Dijck naar voren geschoven om e.e.a. mee te organiseren. Al snel werden de plannen serieus en kwam er een oprichtingswerkgroep met 4 leden van de veteranen en 6 leden van Nirwana.
Van Nirwana: Leon van Dijck, Giel Boers (moeder Boers maakte de eerste capes en steken), Frans Cortooms, Peter Meulendijks, Antoon Maas en Theo vd Boomen.
Van de veteranen: Piet van de Ven, Jan van Hoek, Leo van Well en Jan van Seggelen.
Deze werkgroep nodigde de contactpersonen van alle Lieropse buurten uit om tot een eerste optocht te komen. Dit lukte wonderwel en zo werd Jeugdcarnaval in Lierop realiteit. Als naam van de nieuwe carnavalsvereniging werd ‘De Kaauw Voetjes’ gekozen uit vele inzendingen. Jan de Vries zond deze naam in. Kaauwe Grond werd ook veel genoemd maar omdat het Jeugdcarnaval was koos men voor De Kaauw Voetjes.
Hans Vinken werd de eerste Jeugdprins die op de Prinsenwagen mocht staan pronken. Een begin van 44 jaar (jeugd)carnaval dat komend weekend gevierd zal worden met de jeugd én de ‘grote’ carnaval die zich in 1987 aansloot met Jan Kanters als eerste ‘grote’ prins.
Op zaterdagmiddag zal de vereniging een blijvend kado aanbieden aan Lierop als dank voor de belangstelling van jong en oud tijdens deze 44 jaren waarna de bestaande ereleden en enkele nieuwe ereleden gehuldigd zullen worden. Op zaterdagavond zal er in zaal van Oosterhout een feestavond zijn voor alle inwoners van Lierop met medewerking van de Wibra’s en de Loco Loco Discoshow. Om de gezelligheid te bevorderen is er voor deze avond, die duurt van 20.30 tot 1.30 uur, een all-in prijs afgesproken van € 25,- per persoon. Een avond waarop je met oude bekenden uit het carnavalsverleden kunt buurten en vooral kunt feesten want al is het nog geen carnaval, het feesten zit bij de carnavalsmensen in het bloed.
Op zondag zal er na de H. Mis en het fotograferen van alle ex jeugdprinsen en prinsessen vanaf 13.00 tot 18.00 uur een receptie gehouden worden waarbij alle Lieroppenaren en (carnavals-)verenigingen uitgenodigd worden. Tijdens deze zondag zal er ook een presentatie draaien van 44 jaar Kaauw Voetjes.

 


 

Woensdag 9 december 2015:
Jan Willem Neervens stuurde ons namens SLAP onderstaand bericht...
'Op zondag 10 januari zal de prinsenreceptie voor prins Bert d'n uurste plaats vinden in zaal van Oosterhout. Dit alles zal starten om 13.30 uur.
Mochten er groepen zijn die iets willen doen voor prins Bert, graag vóór 22 december doorgeven naar jwneervens@kpnmail.nl . Geef dan ook meteen aan hoeveel tijd jullie nodig denken te hebben.
Hierna wordt de planning gemaakt en staat de volgorde vast.
Laten we er met z'n allen voor zorgen dat ook deze receptie de boeken in gaat als onvergetelijk voor ons prinselijk paar’.
 

 

 

 Maandag 16 november 2015:
Bij het Prinsen Raden kreeg Bert van Lieshout

8 stemmen.

 

Onderstaand de stemmers op Bert:
Roel vd Laar

Elles vd Ven

Vriendengroep Ut Hok

Niek Hurkmans

Toon vd Biggelaar

Henrie van Lieshout

Jan Willem Neervens

Jan van Lieshout (slap).
 

Bij de prinsenreceptie van Prins Bert d’n 1e zullen we zien wie de winnaar wordt van de mooie prijs.
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Zondag 15 november 2015:

 

 

Bert van Lieshout is gisterenavond onthuld als nieuwe Prins van de Kaauw Voetjes. Hij was ook degene die het meest geraden is op slaponline. Samen met zijn prinses Linda gaat hij met Jeugdprins Tijn het jubileumjaar aanvoeren. Als bruidspaar kwamen Lambert van de Boogaart en Christel Verbakel uit de schitterende onthulling. Vele jeugdprinsen en -prinsessen stonden op het podium in het songfestival waar uiteindelijk de nieuwe hoogheden naar voren kwamen.

 

 

De andere hoogheden, naast Prins Tijn, waren als volgt: Jochem Vermeulen boer en Saske Bollen boerin. Als getuigen waren het Sanne Hurkmans en Lana Coenen die na het 'bakspel' naar voren kwamen. Adjudant van Prins Tijn is Esmee vd Vleuten.

 

 

Voor alle foto's verwijzen wij naar de website van de Kaauw Voetjes.

Zie ook de foto's die Siris maakte van de onthullingen 's avonds.

 


 

Zaterdag 14 november 2015:

De Jeugdprins is bekend... Tijn van Nuenen volgt papa op als de 44e Jeugdprins van de Kaauw Voetjes. De andere jeugdhoogheden volgen zo snel mogelijk.

 


 

Zaterdag 14 november 2015:
Wordt het Bert van Lieshout, Leon Verstappen, Patrick Slegers of Jan van Lieshout jr?? Of toch Roel van de Laar, Frans Sijbers, Patrick Verbakel, Mart van Lierop of Niels van Lieshout?

Vanavond zullen we het weten. Er kan nog tot 19.00 uur gestemd worden!

Stuur je mail naar nieuws@slaponline.nl  en wellicht raad je de juiste naam van de Prins.

Een mooie prijs tijdens de prinsenreceptie zal jouw deel zijn….

 

Laatste tip om 15.30 uur: We hebben Leon Verstappen met hangtafels naar binnen zien sjouwen!??

Voor meer tips houden wij ons aanbevolen...
 Donderdag 12 november 2015:

 


A.s. zaterdag 14 november zullen de nieuwe hoogheden van de Kaauw Voetjes onthuld gaan worden in de residentie, zaal Nellie van Oosterhout. Met het thema 'Herinnert u zich deze nog' beloven het weer spannende onthullingen te worden. In Lierop zijn we op dit gebied nogal verwend en ook deze keer is het, in de lijn van voorgaande onthullingen, beslist de moeite waard om dit te aanschouwen. Dit mag je niet missen, zowel de onthulling van de jeugd in de middag (aanvang 13.30 uur) als de ‘grote’ in de avond (aanvang 20.30 uur)! De entree is gratis. Eerst zal er afscheid genomen worden van de vorige hoogheden. De nieuwe hoogheden zullen tijdens het jubileumjaar '44 jaar Kaauw Voetjes', dat op 19 en 20 december gevierd gaat worden, als extra feestelijk tintje met zich meedragen dat ze als jubileumhoogheden de geschiedenis in zullen gaan. Maar wie zullen het worden????? Raden naar de prins kan nog steeds. Zie ook de foto’s van vorig jaar van de middag en de avond.
 


 

Zondag 8 november 2015:
Na de eerste hint (omkaderd) en de tweede (estafette) is nu de derde hint bekend; Andrélon.
Dus als je nu weet wie Prins Carnaval wordt van de Kaauw Voetjes voor het komend carnavalsjaar.. raden maar!
Mail naar nieuws@slaponline.

 

 


 


 

 

 

Zaterdag 8 november 2015:

Van de amusementscommissie, die het Prinsenbal organiseren, kregen we onderstaand bericht…

'In ons vorig bericht over het naderende Prinsenbal was een fout geslopen. Dat Bal is namelijk op zaterdagavond 14 november en niet op vrijdagavond want dan is het namelijk helemaal geen 14 november en dus is het dan ook niet precies 44 jaar geleden  dat de eerste jeugdprins (Hans Vinken) werd onthuld. En dat moet wel want het Prinsenbal staat dit jaar in het teken van deze 44-jarige geschiedenis. Dat geldt zowel voor de onthulling ’s middags van de jeugdprins(es) en het jeugdboerenbruidspaar als voor de onthulling van de volwassen hoogheden.

's Middags heeft de jeugdcommissie weer een bijzonder origineel programma bedacht: een mediaspektakel met een mystery guest, die ze er in Heel Holland Bakt graag bij gehad hadden, maar dan zonder nierbekkenontsteking. Springt er een prinses uit een cake of hebben ze het toch niet zo bruin gebakken? Aanvang 13.30 uur.

Nadat 's middags de jeugdige hoogheden zijn onthuld, krijgen we een nostalgische avond met liedjes van vroeger die het Eurosongfestival haalden en die wij ons allemaal nog herinneren. En het wordt zeker een onthulling die wij ons allemaal zullen blijven herinneren. Zaterdagavond 14 november...  Zaal Nellie en Wim van Oosterhout …  zorg dat je er bij bent’!

 


 

Zondag 1 november 2015:

Of de tweede hint voor de nieuwe prins iets duidelijk maakt is de grote vraag.

Na ‘omkaderd’ is de tweede hint ‘estafette’. Komt hij uit de Gildewijk? Of wordt het toch de Lijestraat of de Hemelaar?? Natuurlijk kun je weer raden als je in aanmerking wilt komen voor een mooie prijs.  Mail naar nieuws@slaponline.nl

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

Zondag 1 november 2015:

 

 

Hij is geslaagd, al was het nipt. (Nog) Prins Rick 1e is bij SLAP! Niet alle slappers waren het eens met de uitslag maar de drie grijze wijzen bepaalden uiteindelijk dat hij het groene giletje verdiende. Dat dit niet gemakkelijk ging moge duidelijk zijn. Vele theoretische en praktische opdrachten zorgden ervoor dat Rick af moest zien zoals nooit tevoren. Van Jan Willem Neervens kreeg hij uiteindelijk 'zijn' giletje uitgereikt en Frank Hurkmans had weer een passende wijsheid op een tegeltje voor de nieuwe Slapper ('wie niet handig is moet slim wezen')

Na dit officiele gebeuren werd nog een 'live' beeldverbinding opgezet met Ad en Jos van Heugten en Eric Hesius die in Neer op het feest waren van Martien van Heugten. Zij speelden nog een nummer van 'Heesakkers' voor de nieuwe Slapper. Het bleef vervolgens nog lang onrustig in huize Kusters.

Zie de foto's (door omstandigheden gemaakt via telefoons).

Het totale verslag van de avond houden wij weer voor ons anders wordt het voor de nieuwe Prins van volgend jaar wel héél erg gemakkelijk.

 


 

Zaterdag 31 oktober 2015:

 


Op zaterdag 19 en zondag 20 december a.s. zal carnavalsvereniging de Kaauw Voetjes haar 44-jarig jubileum gaan vieren. Tijdens deze twee dagen zal Lierop volop de gelegenheid krijgen mee te doen aan de diverse activiteiten die op deze dagen georganiseerd worden. Op zaterdagmiddag zal de vereniging een blijvend kado aanbieden aan Lierop als dank voor de belangstelling van jong en oud tijdens deze 44 jaren waarna de bestaande ereleden en enkele nieuwe ereleden gehuldigd zullen worden. Op zaterdagavond zal er in zaal van Oosterhout een feestavond zijn voor alle inwoners van Lierop met medewerking van de Wibra’s en de Loco Loco Discoshow. Om de gezelligheid te bevorderen is er voor deze avond, die duurt van 20.30 tot 1.30 uur, een all-in prijs afgesproken van € 25,- per persoon. Een avond waarop je met oude bekenden uit het carnavalsverleden kunt buurten en vooral kunt feesten want al is het nog geen carnaval, het feesten zit bij de carnavalsmensen in het bloed.
Op zondag zal er na de H. Mis en het fotograferen van alle ex jeugdprinsen en prinsessen vanaf 13.00 tot 18.00 uur een receptie gehouden worden waarbij alle Lieroppenaren en (carnavals-)verenigingen uitgenodigd worden. Tijdens deze zondag zal er ook een tentoonstelling zijn van 44 jaar Kaauw Voetjes. Hier zal o.a. duidelijk worden wie de naam ‘Kaauw Voetjes’ 44 jaar geleden bedacht heeft en wie er 44 jaar geleden begonnen zijn met de jeugdcarnaval en later met de grote carnaval in Lierop. Kijk ook op Facebook.
 


 

 


Vrijdag 30 oktober 2015:
Omdat het dit carnavalsjaar precies 44 jaar geleden is dat de eerste jeugdprins (Hans Vinken) werd onthuld, staat het Prinsenbal dit jaar in het teken van deze 44-jarige geschiedenis. Het thema is dan ook “Herinnert u zich deze nog ?”, want het schijnt dat heel veel oud-jeugdprinsen en -prinsessen hebben aangegeven er op 14 november bij te zijn als de nieuwe hoogheden worden onthuld. Uit bijzonder onbetrouwbare bron komt het verhaal dat de nieuwe prins een van de oud-jeugdprinsen is of een vriendje/partner/man van een van de oud-jeugdprinsessen! Je weet het maar nooit met carnaval, maar waar rook is is vuur! Hoe dan ook, nadat ’s middags de jeugdige hoogheden zijn onthuld, krijgen we een nostalgische avond met liedjes van vroeger die het Eurosongfestival haalden en die wij ons allemaal nog herinneren. En het wordt zeker een onthulling die wij ons allemaal zullen blijven herinneren. Vrijdagavond 14 november .. Zaal Nellie en Wim van Oosterhout … zorg dat je er bij bent!
 

 

 

 

 


 

 

Zaterdag 24 oktober 2015:

De eerste hint voor de nieuwe Prins van de Kaauw Voetjes is binnen. Elk jaar weer een spannende tijd tot aan het Prinsenbal dat dit jaar op 14 november wordt gehouden in zaal van Oosterhout.

Zoals al lang in Lierop bekend zal ook deze onthulling weer op een prachtige manier in elkaar gezet worden.

De voorbereiding hiervoor is in volle gang. Alleen de Prins en de rest van de hoogheden ontbreken nog.

We hebben weer een link aangemaakt van Kaauw Voetjes 2015/16 waarop je kunt zien wie er geraden worden.

Voor nu raden maar na de eerste hint: OMKADERD.

 

 

 


 

 

 

Maandag 28 september 2015:
Op onze redactie kwam onderstaand bericht binnen van een lid van de Aauwe Raod van Elf….
‘Heren van SLAP,
Op slaponline las ik dat prins Rick een uitnodiging heeft ontvangen van SLAP.
Wat mij ten zeerste verbaasde was dat ex prins Piet van Bommel, voorheen medewerker van land’s grootste autobouwer uit Eindhoven, dit jaar is vervangen door een elektrisch autootje.
Deze man heeft volgens mij alles geprobeerd en getrotseerd wat maar mogelijk was en is om er toch elk jaar wat moois van te maken bij de traditionele uitnodiging aan de prins en daarom mijn oproep om de volgende jaren toch weer gebruik te maken van deze zeer waardevolle kracht. Niet dat het nu niet goed was, maar net even anders. Dus Piet bedenk iets origineels en dan heb ik er het volste vertrouwen in dat jij de volgende jaren weer de uitnodiging gaat verzorgen van de heren van SLAP’.
 

 

 

 

 

 

 


 

Zaterdag 26 september 2015:

 


De Bonte Avond commissie van de Kaauw Voetjes is op zoek naar Lierops talent voor de Bonte Avonden van 2016. Komend jaar zullen deze gehouden worden op 29 en 30 januari 2016. Lijkt het je iets om mee te doen, geef je dan vóór 21 oktober 2015 op bij Jan van Gastel, telefoonnummer 06-12584966 of mail janvgastel@gmail.com  of Frans Berkers, telefoonnummer 06-12389002 of mail fa.berkers@hetnet.nl.

    


Zaterdag 19 september 2015:

Prins Rick heeft de uitnodiging van SLAP ontvangen. Normaliter is Piet van Bommel een van de hoofdpersonen die elk jaar ingezet wordt om de uitnodiging van SLAP af te geven aan de Prins. Deze keer was Piet overbodig omdat SLAP heel toepasselijk gekozen had voor een 'elektrische' bezorging door de kleinzoon van 'slapper' Theo Hesen. Het elektrische autootje zag de Tesla nauwelijks staan toen het de brief keurig bij Rick bezorgde. Nu afwachten of Rick het altijd moeilijke examen aan wil gaan. We zijn benieuwd. Voor de foto's verwijzen wij graag door.


 

Dinsdag 15 september 2015:
Ook de SLAPpers hebben het weer druk op Kermiszaterdag. Zo rond de klok van 17.00 uur zal aan Prins Rick 1e de aankondigingsbrief van de SLAP Toelating Toets overhandigd worden. Mocht hij denken: “Dan ben ik lekker toch niet thuis, dus hoef ik de Toets niet af te leggen”, dan komt hij bedrogen uit. De SLAPpers doen de brief gewoon in de bus en staan zonder tegenbericht op zaterdag 31 oktober bij Rick op de stoep. De “Aauw Prinsen” zijn al volop met de voorbereidingen van deze, op voorhand Super Gezellige avond bezig. Wat voor opdrachten Rick gaat krijgen blijft uiteraard nog geheim, maar één ding staat vast: Alles komt goed!!!
 

 

 

 

 

 

 


 

Zaterdag 12 september 2015:

 


Van de Jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht…
We zijn weer begonnen met de voorbereidingen voor het jeugdcarnaval. Ook dit jaar wordt eind september/begin oktober weer geloot voor de jeugdraad van 11 en het jeugdboerenbruidspaar. Alle kinderen die dit jaar in groep 8 zitten kunnen zich aanmelden voor de raad van elf. Alle kinderen uit groep 7 kunnen zich aanmelden voor het jeugdboerenbruidspaar. Dus ook de kinderen die wel in Lierop wonen maar niet naar het Rendal gaan. De loting vindt plaats op het Rendal. Maar zit uw kind in groep 7 of 8 op een andere school, en wil hij of zij graag mee loten, geef dit dan voor 29 september door aan Gerry Hurkmans tel: 06-43078566 of mail naar jeugd@kaauwvoetjes.nl.
Ook voor vragen kun je hier terecht.
 


 

 

Programma 2015-2016

 

8 november 2015 Prinsenreceptie Houtse kluppels
Locatie: van Oosterhout
Aanwezig 13.30 uur ( vooraf gezamelijke foto maken )
Vertrek:14.00 uur
Bus terug: 17.45 uur

14 november 2015 jeugdonthulling CV Kaauw Voetjes
Locatie: van oosterhout
Aanwezig 13.00 uur
13.30 uur – 17.00 uur jeugdonthulling

14 november 2015 onthulling CV Kaauw Voetjes
Locatie:van oosterhout
Aanwezig: 20.15 uur
20.30 uur aanvang avond, gezamenlijk naar binnen
21.30 uur afscheid hoogheden 2015
22.00 uur onthulling nieuwe hoogheden

21 november 2015 onthulling Pompers
Locatie: van Oosterhout
(voorstellen aan hoogheden)
Vertrek: 20.00
Bus terug: 24.00

22 november 2015 Prinsenreceptie Kersenpitten
Locatie: van Oosterhout
Aanwezig: 14.30 uur
Vertrek: 15.00 uur
Bus terug: 18.00 uur

28 november 2015 Prinsentreffen De Keijepoal
Locatie Van Oosterhout
Aanwezig:20.00 uur
Vertrek:20.15 uur
Bus terug:01.00 uur

19 december 2015 jubileumweekend.
Locatie Van Oosterhout
Aanwezig: 15.30
16.00 uur – 20.00 uur officiële gedeelte
Vanaf 20.00 uur feestavond.

20 december 2015 jubileumweekend.
Locatie Van Oosterhout
Aanwezig: 9.30
9.30 uur - ± 19.00 uur

1 januari 2016 nieuwjaarsreceptie gemeente ( voorzitter,vorst,prins,prinses )
9 januari 2016 Prinsenreceptie De Meerpoel
10 januari 2016 prinsenreceptie Kaauw Voetjes
17 januari 2016 Jeugd prinsenreceptie Kaauw Voetjes
19 januari 2016 raad van elfvergadering bij van Oosterhout
24 januari 2016 jeugdboerenbruiloft Kaauw Voetjes
29 en 30 januari 2016 Bonte Avonden
30 januari 2016 prinsenreceptie Keijepoal
30 januari 2016 prinsenreceptie Platte Vonder
31 januari 2016 Prinsenreceptie de Plekkers
3 februari 2016 55+ avond in de Ruchte ( prinsenpaar,vorst,adjudant,bestuur )
5 februari 2016 schoolcarnaval + sleuteloverdracht
6 t/m 9 februari 2016 carnaval
10 februari 2016 as kruisje
16 februari 2016 evaluatie commissies ed bij van Oosterhout
23 februari 2016 evaluatie raad van 11 20.30 uur bij van Oosterhout
19 april 2016 jaarvergadering 20.30 uur bij van Oosterhout

Alle datums onder voorbehoud.
  

 

CV Hoogheden

 

 

 

 

 

 

 

 PRINS RADEN 

 

stuur uw inzending naar

 nieuws@slaponline.nl

 

 

1e hint: Omkaderd       2e hint: Estafette       3e hint: Andrélon

 

* = met commentaar

 

Bert van Lieshout 8**
Leon Verstappen 5
Patrick Slegers 5***
Jan van Lieshout jr (Advertize) 4
Mart van Lierop 3
Frans Sijbers 3
Niels van Lieshout 2****
Patrick Verbakel 2
Roel van de Laar 2
Danny vd Loo 2
Jan Bekx 1*
Willem Hurkmans 1
Hennie Basten 1
Pieter Verhees 1
Bas Verstappen 1
Jan van Lieshout (lange) 1
Koen Sijbers 1
Frank Peters 1
Mark van Horik 1
Lambert vd Boogaard 1
Bert Meeuws 1
Frank van Gastel 1
Aad van Bussel 1
Piet Berkvens 1*****
Anton van Nuenen 1
Eric Adriaans 1
Harrie Gubbels Hogeweg 1
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

UITSLAG stemmers op Bert:

 

Bij het Prinsen Raden kreeg Bert van Lieshout 8 stemmen.

 

Onderstaand de stemmers op Bert:
Roel vd Laar

Elles vd Ven

Vriendengroep Ut Hok

Niek Hurkmans

Toon vd Biggelaar

Henrie van Lieshout

Jan Willem Neervens

Jan van Lieshout (slap).
 

Bij de prinsenreceptie van Prins Bert d’n 1e zullen we zien wie de winnaar wordt van de mooie prijs.
 

000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 

* JAN BEKX

Ook dit jaar kies ik voor Jan Bekx en wel om de volgende reden:
hij is een vent om in te lijsten en in een lijst ben je omkaderd, niet zo moeilijk dus......
Met vriendelijke groeten,
Hans Verrijt
 

**

Onder de naam vriendengroep UT hok willen wij de prins bekend maken
Bert van Lieshout
Omkaderd: omkaderd door de hele familie op het Gildeplein
Andrelon: Bert heeft de perfecte krul op zijn kop
Estafette: esta-fette is Spaans voor ben je fit? Dat vragen ze zondags met voetbal altijd aan Bert
Groeten
Vriendengroep het hok=

 

Hierbij mijn inzending:
Bert van Lieshout:
Omkaderd: als penningmeester van de lieropse s.v. kadert Bert kosten posten in om zo zijn balans op te kunnen maken
Estafette: Bert heeft onlangs het aanvoerderschap binnen Lierop 5 overgenomen van el capitano Leon V.
Andrelon: als een ding duidelijk is dan is het wel dat Bert dezelfde shampoo als zijn geliefde Linda gebruikt,

perfecte krul van Andrelon
Groetjes Niek

 

***

Patrick Slegers:
Aangezien Patrick bijna elke carnaval als een prins door Lierop paradeert, kan het niet anders dan

dat hij dit jaar de Steek met de veren mag dragen! Een betere prins kan Lierop zich niet wensen.

 

****

Niels van Lieshout wordt de Jubileum Prins van de Kaauw Voetjes
Omkaderd: Niels heeft zijn tuin “omkaderd” met hekwerk
Estafette: Niels neemt het stokje over van Piet 2de (voormalige bewoner van Heesvenstraat 19),

vader Jan 2de en schoonvader Jan 8ste van de Plattevonder.
Andrélon: Tom Dumoulin laat zich sponsoren door Alpecin. Ik neem aan dat Andrélon graag hetzelfde

zou willen doen voor Lierops Supertalent Niels van Lieshout.
Gr. Frank Hurkmans

*****

Ik gok op Pietje Berkvens,
Hij werkt binnen omkadert
Van raad naar prins is estafette
Francé is kapster vandaar andrelon
Mart van Lierop
 


...

 

 

 

SLAPPERS

 


 

SLAP Toelatingstoets

 

Zondag 1 november 2015:

 

 

Hij is geslaagd, al was het nipt. (Nog) Prins Rick 1e is bij SLAP! Niet alle slappers waren het eens met de uitslag maar de drie grijze wijzen bepaalden uiteindelijk dat hij het groene giletje verdiende. Dat dit niet gemakkelijk ging moge duidelijk zijn. Vele theoretische en praktische opdrachten zorgden ervoor dat Rick af moest zien zoals nooit tevoren. Van Jan Willem Neervens kreeg hij uiteindelijk 'zijn' giletje uitgereikt en Frank Hurkmans had weer een passende wijsheid op een tegeltje voor de nieuwe Slapper ('wie niet handig is moet slim wezen')

Na dit officiele gebeuren werd nog een 'live' beeldverbinding opgezet met Ad en Jos van Heugten en Eric Hesius die in Neer op het feest waren van Martien van Heugten. Zij speelden nog een nummer van 'Heesakkers' voor de nieuwe Slapper. Het bleef vervolgens nog lang onrustig in huize Kusters.

Zie de foto's (door omstandigheden gemaakt via telefoons).

Het totale verslag van de avond houden wij weer voor ons anders wordt het voor de nieuwe Prins van volgend jaar wel héél erg gemakkelijk.

 


 

JUBILEUM 44 JAAR KAAUW VOETJES OP 19 en 20 DECEMBER

 

Zaterdag 31 oktober 2015:

 


Op zaterdag 19 en zondag 20 december a.s. zal carnavalsvereniging de Kaauw Voetjes haar 44-jarig jubileum gaan vieren. Tijdens deze twee dagen zal Lierop volop de gelegenheid krijgen mee te doen aan de diverse activiteiten die op deze dagen georganiseerd worden. Op zaterdagmiddag zal de vereniging een blijvend kado aanbieden aan Lierop als dank voor de belangstelling van jong en oud tijdens deze 44 jaren waarna de bestaande ereleden en enkele nieuwe ereleden gehuldigd zullen worden. Op zaterdagavond zal er in zaal van Oosterhout een feestavond zijn voor alle inwoners van Lierop met medewerking van de Wibra’s en de Loco Loco Discoshow. Om de gezelligheid te bevorderen is er voor deze avond, die duurt van 20.30 tot 1.30 uur, een all-in prijs afgesproken van € 25,- per persoon. Een avond waarop je met oude bekenden uit het carnavalsverleden kunt buurten en vooral kunt feesten want al is het nog geen carnaval, het feesten zit bij de carnavalsmensen in het bloed.
Op zondag zal er na de H. Mis en het fotograferen van alle ex jeugdprinsen en prinsessen vanaf 13.00 tot 18.00 uur een receptie gehouden worden waarbij alle Lieroppenaren en (carnavals-)verenigingen uitgenodigd worden. Tijdens deze zondag zal er ook een tentoonstelling zijn van 44 jaar Kaauw Voetjes. Hier zal o.a. duidelijk worden wie de naam ‘Kaauw Voetjes’ 44 jaar geleden bedacht heeft en wie er 44 jaar geleden begonnen zijn met de jeugdcarnaval en later met de grote carnaval in Lierop. Kijk ook op Facebook.