KAAUW VOETJES ARCHIEF slaponline (zie ook www.kaauwvoetjes.nl)

Archief Kaauw voetjes 2001/2 Archief Kaauw voetjes 2008/9
Archief Kaauw voetjes 2002/3 Archief Kaauw voetjes 2009/10
Archief Kaauw voetjes 2003/4 Archief Kaauw voetjes 2010/11
Archief Kaauw voetjes 2004/5 Archief Kaauw voetjes 2011/12
Archief Kaauw voetjes 2005/6 Archief Kaauw voetjes 2012/13
Archief Kaauw voetjes 2006/7 Archief Kaauw voetjes 2013/14
Archief Kaauw voetjes 2007/8 Archief  Kaauw Voetjes 2014/15
  Archief Kaauw Voetjes 2015/16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


KAAUW VOETJES 2002

 

 

terug naar startpagina archief

 

 

 

Laatste nieuws

Slap 

Programma

Galerij Aauw Prinse (SLAP) ...

Artiestengala

Euro bruiloft

Foto's Bonte Avond

Foto's optocht

 

 

 

 

 

 

 


 

Woensdag 13 februari 2002:

De laatste dag van het Lieropse carnaval stond in het teken van het Europaar Susan en Wiel. Zaal Nellie van Oosterhout was afgeladen vol toen zij rond drie uur door Marijke (van Verstappen) werden gehuwd. Vele ‘stukjes’ werden opgevoerd voor het Europaar. Het was mooi, druk en gezellig. We zijn benieuwd welke thema volgend jaar gebruikt zal worden voor de carnavalsdinsdag in Lierop. Een ding is zeker. Deze dinsdag mag nooit stoppen. Na het afscheid van Prinses Esther en de Jeugdraad was rond elf uur ook Klaas d’n 1e aan de beurt. Het Oei Oei met aangepaste tekst schalde weer van het biljart. Het was een mooie carnaval met een goede prins. Namens vele carnavalsvierders: Bedankt.   Meer foto's op de slapgalerij.

 

 

 

 

 

 

 


 

CARNAVALSDINSDAGMIDDAG

Carnavalsmaandag was vooral nat... voor diegenen die de optochten in Asten en Someren hebben bekeken, maar ook voor hen die gisterenavond in zaal Nellie van Oosterhout aanwezig waren. Een goed orkest en de altijd goede Koepelbloazers zorgden ervoor dat er constante muziek was. De dames van de Raad van Elf onder leiding van Frans Berkers en Angel van Moorsel voerden nog verschillende keren hun zondag ingestudeerd dansje uit en Klaas moest vanzelfsprekend weer z'n nieuwe hit: Oei Oei ten gehore brengen.

 

 

 

 

 


 

CARNAVALSMAANDAGMIDDAG

Carnavalszondag kende een ‘rustig’ verloop. Na de H. Mis, waarin de verschillende hoogheden hun woordje vanaf de preekstoel tot de kerkgangers richtten, ging het naar van Oosterhout waar Nellie en Wim de koffie en broodjes klaar hadden staan. De dames van de Raad van Elf werden nog ‘verrast’ door de nieuwe Rad van Elf-leden Frans Berkers en Angel van Moorsel. Na van Oosterhout werden Verhoeven en De Babbelaar nog ‘aangedaan’ waarna om 7 uur de Nirwana uitputtingsslag begon. Onder muzikale invulling van Peter Maas werd jong en oud getest op conditie. Na afloop was het voor de meesten dan ook ‘afgelopen’ voor de zondag. Laten we ons aansluiten bij de laatste woorden van Prinses Esther in de kerk: God, zorg voor een wonder, maak van Prins Klaas geen Helmonder. Er komen op de redactie trouwens nog steeds foto's binnen van de optocht. We proberen deze 'tussendoor' erbij te zetten. Alaaaaf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

CARNAVALSMAANDAG

Onze Lieropse eerste prijs bleek in Helmond goed voor een derde prijs. De Drievennestraat wist dit te bereiken door 97 andere groepen achter zich te laten. Bovendien goed voor 350 euro. Dat is ook nooit weg. Het was wel dik verdiend want zij kleurden als enigste de Helmondse optocht.

 


 

CARNAVALSZONDAG foto's optocht.....

 


 

CARNAVAL RENDAL VRIJDAG

 

Afgelopen vrijdag is ook op onze basisschool 't Rendal het Carnaval losgebarsten. Tussen half 2 en half 4 (nou ja, het liep iets uit) werd een heel programma afgewerkt. Nadat de jeugdraad, het boerenbruidspaar, Prinses Esther en Prins Klaas I welkom werden geheten door de spreekstalmeester Eric Hesius, kon het feest beginnen.

Het was een goed georganiseerde middag met cabaret en toneel (van de weekafsluitingsgroepjes), dans (Demarrage) zang (van o.a.de juffen en van Prins Klaas I)

en er was ook nog een gelegenheidsorkest dat bestond uit eigen leerlingen, leden van de fanfare, en Vorst Marc. Tussendoor was er nog tijd om te hossen en te dansen en om bij de polonaise aan te sluiten. Er werd passende muziek gedraaid door Arno van Lierop die met zijn Disco Noot dit jaar alweer voor de 18de (!) keer de sfeer erin hield. Al met al was het een gladjes verlopen carnavalsmiddag waarvan de volgende foto's een indruk proberen te geven. 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

CARNAVAL ZONDAG 

UITSLAG OPTOCHT  2002

 

Bij de buurtschappen:

1. Drievennestraat/Duinerweg

Wai kleuren d'n optocht

2. Felicitestraat

25 jaar Felicitestraat

3. Stipdonk

Wij zijn aan winne(too)

4. De Renkant

Beter..... dan

5. Hemelaar

Wij zoeken een prinses voor Klaas

6. 't Eindje

Helmond gelooft nog in sprookjes maar wij niet

7. Slutelakker

Afscheid van de Gulden

8. Doucette/van Dijkstr./Lijestr./Hogeweg

Wai hebbe de koppe bai mekaar gestoke

 

Categorie Idee:

1. De Renkant

Beter.......dan

 

Categorie carnavalesk:

1. Drievennestraat/Duinerweg 

Wai kleuren d'n optocht

 

Categorie uivoering idee:

1. Felicitestraat

25 jaar Felicitestraat

 

Categorie afwerking:

1. Stipdonk

Wij zijn aan winne(too)

 

Categorie loopgroepen buiten buurtverband (I-L)

1. Koor A-capella (Ledenwerving)

2. Leden Lieropse Lijst (Werk in uitvoering)

3. Gerard Spierings en aanhang (Witte gai de weg?)

4. Jeugdboerenbruidspaar en getuigen (Wai zijn al hil laaang bij elkaar)

 

Categorie wagens buiten buurtverband (I-W)

1. Accordeongroep (Prins Klaas I)

2. R. Obbema en vrienden (Euro)

3. Leefbaar Someren (Leefbaar Someren)

4. Eurobruidspaar Willy en Susan (Wij willen (1)2-2-2002 maximale aandacht)

5. Bram Jacobs en aanhang (Met de voeten in het bier stijgt ons plezier)

6. Bond van Ouderen (Prinses Toke)

 


 

CARNAVAL zaterdag

Hoe hebben ze het kunnen plannen? Voor de optocht regen en erna, maar tijdens de trektocht door Lierop geen druppeltje. Het was een mooie optocht. Niet zo veel grote wagen als vorige jaren, maar de groepen waren veelal erg mooi afgewerkt en er waren best komische individuen bij. De uitslag volgt zo snel mogelijk via slaponline. Voor nu volstaan we effe met wat foto's van individuen.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

CARNAVAL zaterdag: Lieropse Halve Zool

Tijdens het halve zolenbal in Apollo liet Lierop gisteren weer eens goed van zich horen. Van de 6 geselecteerde halve zolen die meededen was het Mark Knoops die het tot de finale wist te brengen. Helaas was Mark niet de beste in Hema-Rookworst-happen, daardoor ging hij met een eervolle 2e plaats naar huis. En veel belangrijker 50 consumptiebonnen. De Vieze-Halve Zool 2002 Apollo woont dus in Lierop!

 


 

CARNAVAL zaterdag PROGRAMMA

Het programma van De Kaauw Voetjes zoals dat in 't Contact stond klopt van geen kanten. Vandaar dat we het hier nog eens plaatsen zoals het werkelijk is.

Vandaag na de optocht Optochtbal.

Zondag 10 februari 2002: Caranvalsmis en koppijnbal.

In de parochiekerk H. Naam Jezus wordt er om 11.00 uur een gecostumeerde carnavalsmis gehouden, muzikaal ondersteund door koor en Koepelbloazers. Prins Klaas 1e is al weken bezig met de voorbereiding van zijn preek. Ook prinses Esther 1e. zal van zich laten horen. Net als vroeger schieten we na de mis het cafè in. Oude tijden herleven tijdens het koppijnbal. De plaatselijke cafe’s krijgen bezoek van prins Klaas 1e. en zijn gevolg of ze daarop nou gerekend hebben of niet. Om de sfeer te verhogen worden ook de overige inwoners van Lierop uitgenodigd om deel te nemen aan het koppijnbal. Buiten giert de wind en is het steenkoud. Vandaag geen optocht op vreemde bodem, maar feestvieren in uw eigen ‘downtown’.

Jeugdbal Nirwana: Om 19.00 uur is er een swingend jeugdbal bij Nirwana. Dat de jeugd kan feesten zien we maandelijks bij de jeugdsoos waar het iedere keer poepiedruk is. Ieder jaar een hoogtepunt voor de jeugd. House, noise, metal, hiphop maar ook carnavalsmuziek klinkt er uit de boxen.

Prins Klaas 1e. gaat ver terug naar zijn jeugdjaren en zal de hele avond al swingend op de vloer te zien zijn. De avond begint om 19.00 uur en is voor kinderen vanaf groep 4. De oudere jeugd (vaders en moeders worden om 22.00 uur verwacht om hun kroost op te halen.

Maandag 11 februari 2002: Kaauwvoetenavond. 

Jaren geleden braken de bestuurders van de carnavalsvereniging de hoofde om een avond te organiseren, waar het volk op af kwam. Een simpele dansavond was de oplossing! Een voltreffer deze dansavond van de Kaauw Voetjes. De Kaauwvoetenavond begint om 20.30 uur in zaal Nelly van Oosterhout. De dansmuziek wordt verzorgd door een ervaren dansorkest en de Koewpelbloazers. Het valt steeds meer op dat mensen zonder dansles de vloer aanvegen met de gevorderden( hoe later op de avond, hoe beter). De toegangsprijs voor deze avond is GRATIS!!!

Dinsdag 12 februari 2002: Europese bruiloft Suzan en Willy.

Om 13.30 uur halen de fanfare en de carnavalsvereniging het europees bruidspaar Suzan en Willy op voor een europees huwelijk in zaal Nelly van Oosterhout. Wat ons allemaal staat te verwachten is nog een verassing!!

Dat het gezellig zal worden is als vanouds.

Woensdag 13 februari 2002: Haring happen.

Voor degene die zich nog kunnen voortbeweging na deze vier afmattende dolle dagen is het haringhappen in het leven geroepen.

In de plaatselijke cafés komen de sterkere onder ons bijeen om na te praten over de afgelopen dagen en alvast wat ideeën te spuien voor het komende jaar. Vanaf 20.30 uur kan men terecht voor het haringhappen en zoals de afgelopen jaren is er weer een gratis loterij!!

VEEL PLEZIER TIJDENS HET CARNAVAL IN LIEROP!!!!

 


 

Zaterdag 9 februari 2002:

Het bestuur van de Kaauw Voetjes liet ons het volgende weten naar aanleiding van onze opmerking op slaponline van gisteren waarbij we hoopten dat zij zich niet zouden laten verleiden om het feestgedruis in Lierop te verlaten voor een bezoek aan De Ruchte in Someren waar de sleutel toch al vergeven is. Hierop lieten zij het volgende weten: ‘Voor de duidelijkheid kunnen wij U melden dat er tijdens het optochtbal van CV de Kaauw Voetjes geen van onze hoogheden zal vertrekken naar de sleuteloverdracht. Ondanks alle tegens van B&W heeft het bestuur van CV de Kaauw Voetjes besloten om dit jaar voor het eerst geen acte de presence te geven tijdens de sleuteloverdracht.

Door dit besluit zullen onze hoogheden Prins Klaas 1e en Jeugdprinses Esther 1e de gehele dag op de Kaauwe Grond van Lierop blijven. Hopelijk zijn jullie hiermee voldoende geïnformeerd. Met vriendelijke groeten, bestuur CV de Kaauw Voetjes.’

 


 

Zaterdag 9 februari 2002:

Na de optocht wordt heel Lierop weer verwacht in de café’s of bij Zaal Nellie van Oosterhout waar er weer veel galald, gezwetst, gehost, gezopen, gehangen, gezongen, gezweet, betaald, gehoopt, gejankt en geoohaat zal worden. De muziek zal weer uitstekend verzorgd worden en De Koepelbloazers blaozen de pannen van het dak. De Hoogheden en de Raad van Elluf mi Bestuur van de Kaauw Voetjes zijn allen aanwezig onder het motto: ‘Wij hebbe in Zummere vandaag vur efkes gin gekuttel…. Want wij hebbe genoeg an onzen eigeste sluttel!

 


 

Donderdag 7 februari 2002:

De carnavalskriebels beginnen al te werken. De laatste hand wordt gelegd aan kleding en wagens voor de optocht van a.s. zaterdag. Het beloofd in ieder geval niet koud te worden. Als het dan ook nog droog blijft ­ al is die kans klein - hebben we uitstekend weer. Een tip voor de bouwers: Zet alles goed vast want het gaat hard waaien! We hebben vernomen dat er verschillende muziekgroepen de optocht opvullen. Een goede zaak. Muziek in de brouwerij! Zelfs de ‘aauw’ Koepelbloazers doen weer mee. Na de optocht is het weer lang leve de lol bij van Oosterhout waar ook de prijsuitreiking van de optocht plaats zal vinden. We hopen en vertrouwen erop dat onze eigen carnavalsvereniging niet op het hoogtepunt van het feest de residentie zal verlaten om naar het gemeentehuis te gaan waar alle carnavalsverenigingen van de Gemeente Someren behalve De Meerpoel (die mogen eerder, waarom dit verschil?) acte de présence zullen geven. Over de zondag hebben we ‘t morgen of vrijdag wel…

 


 

Zondag 20 januari 2002:

De jeugdboerenbruiloft werd druk bezocht. De familie van jeugdbruidje Madelon en Boer'ke Mark lieten zich van hun beste zijde zien. Zij waren in grote getale opgekomen en hun 'stukske' mocht er ook zijn. Ook de buurten deden hun voordrachten, evenals de klas van Mark en Madelon. Op deze middag was ook de Jeugprins van de Meerpoel met z'n Raad aanwezig. Al met al een gezellige middag. Het onechte huwelijk werd voltrokken door burgemeester Eric nadat de twee beletselen uit de weg geruimd werd. Het eerste beletsel was dat getuige Tom eigenlijk het vriendje is van Madelon. Voor deze keer zag Tom dat door de vingers. Het tweede beletsel was het vriendinnetje van Mark dat bij de Diepstekel woont, echter omdat er tegenwoordig toch niet gezwommen wordt en omdat Mark het inmiddels zowat uit gemaakt had kon de voltrekking zonder beletselen beginnen. Hierna kon het feest beginnen onder aanvoering van Prins Klaas d'n 1e, Prinses Esther en het kersverse jeugdboerenbruidspaartje. Alles muzikaal ondersteund door De Koepelbloazers en Peter Maas Music die heel goed aanvoelt wat de kinders willen horen. Op bijgaande foto is - zij het wat wazig - HET moment dat Mark z'n bruidje kust vastgelegd.

 


 

Maandag 14 januari 2002:

De prinsenreceptie van Prins Klaas d’n 1e was druk bezocht. Vele verenigingen kwamen hem een bezoek brengen en hem werd zelfs een ‘nep’prinses aangeboden. Er waren vele optredens en Klaas genoot van de eerste tot de laatste minuut (foto Sirus).  

 

 

 

 

 

 


 

Maandag 7 januari 2002:

Lierop stond gisteren in het teken van de jeugdreceptie van Jeugdprinses Esther. Het werd een drukbezochte receptie die ook nog erg gezellig was. Jong en oud vierden ieder op hun eigen manier feest. Er werden verschillende liedjes gezongen. Het D2 elftal van Esther had bedacht dat Esther moest scoren in een klein doeltje dat dichtgeplakt was met de foto van Esther. Na enkele pogingen lukte dat en kon ze haar kado in ontvangst nemen.

 


 

Zaterdag 17 november 2002:

 

De nieuwe hoogheden van de Kaauw Voetjes....

 

 

Klaas tijdens zijn openingsspeech...

 

 

Jeugdboerenbruidspaar Mark en Madelon, Jeugdprinses Esther met adjudant Teun, 

Boeren(of ander) bruidspaar Suzanne en Willy en Prins Klaas d'n 1e

 

 

 

Jeugdprinses Esther d'n 1e tenueloos

 

 

Jeugdboerenbruidje Madelon 

 

Spaans/Frans paar van het jaar Suzanne en Willy

 


 

Zaterdag 17 november:

 

De nieuwe Jeugdprinses 2001/2002

 

Esther Bekx

 

 

Esther, direct na haar winnende schot nog een beetje in trance....

 


 

Zaterdag 17 november 2001:

De jeugdhoogheden zijn bekend. Esther Bekx is de nieuwe jeugdprinses en Mark van Lieshout samen met Madelon Verrijt is het nieuwe jeugdboerenbruidspaar. Het was gezellig druk bij van Oosterhout en het werd lang spannend gehouden. Alle jeugdraaadsleden moesten op een schutsboom met daarop een vogel schieten. Degene die hem eraf schoot was de nieuwe prins of prinses. Esther Bekx was degene die het beste schoot. Ze heeft toch al een goede dag want vanmorgen wist ze ook drie keer raak te schieten tijdens de wedstrijd Venray D10 - Lierop D2. Esther, Marc en Madelon, namens slaponline van harte gefeliciteerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Woensdag 14 november 2001:

De laatste aanwijzing is binnen. Er zijn nog drie dagen om te raden wie de nieuwe Prins van de Kaauw Voetjes wordt. Voor de stand van het raden, zie....

 


 

Maandag 12 november 2001:

Volgens welingelichte bron vernamen we dat SLAP (Stichting Lieropse Aauw Prinsen) een laatste reactie heeft op het verhaal van Prins Frank d'n 1e. We wachten af.

 


 

Donderdag 8 november 2001

Na het verslag van SLAP over het examen van Prins Frank d'n 1e mocht Frank zelf natuurlijk niet achterblijven. Op de slappagina hebben we zijn verslag  integraal overgenomen.

 


 

Wie word er nieuwe prins op 17 november?

 

17 November is het weer zover. De nieuwe Lieropse Prins zal dan worden onthuld tijdens het Prinsenbal in Zaal van Oosterhout. Slaponline zal alles op de voet volgen. Op deze pagina zullen we ook het Prinsenraden opnemen. Aan de hand van ‘hints’ die wij aangeleverd krijgen zullen onze slaplezers hun keuze kunnen maken. Het raden kan via mail naar nieuws@slaponline.nl Vanzelfsprekend zullen we geen namen noemen van de stemmers. Binnenkort zullen we ook bekend maken welke prijs de prijswinnaar tegemoet kan zien. De uitslag zal worden bekend gemaakt op zondagmorgen 18 november.

 


 

 

 

 

Vrijdag 9 november 2001: 

VERSLAG PRINS FRANK D'N 1e ZELLEF.... (ingezonden)

 

Beste Kaauw Voetjes en Kaauw Voeten, nu het ware verslag van het SLAP examen van Prins Frank den Uurste op 2 november j.l. 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Het was één grote aanfluiting!!! Enkele SLAPleden waren zelfs helemaal niet op komen dagen. “Die zijn op vakantie” klonk het in koor uit de 10 overgebleven SLAPpe kelen. Over mijn opmerking dat ik het zodoende maar ‘een vrijblijvend clubje’ vond kreeg ik uiteraard veel bijval. Nadat de SLAPpelingen overal in huis met de verlichting hadden staan ‘klooijen’ werden ze door Prinses Mieke lekker verwend met ’n door mij persoonlijk versgezet kopje koffie en ’n heerlijk stuk vlaai. Omdat het zo donker was zagen ze er niets van, hetgeen resulteerde in een grote knoeipartij van Prins Jan 1e. Maar het was wel lekker. Vanaf dit moment nam ex Prins Piet 3e (ook wel SLAPpe Skreeeeeever genoemd) het woord, en dat gaf hij niet meer af. Nog nooit heb zo veel SLAPpe zwets gehoord dan op de avond van 2 november. Piet beschuldigde mij er van dat ik zijn cadeau, wat ik op carnavalszondag van hem gekregen heb, kwijt ben geraakt. En inderdaad ik heb het kleinood enkele uurtjes moeten missen, maar ik heb meteen alles in het werk gesteld om het weer terug te krijgen. Toen mij dat overkomen was, waren mijn eerste gedachten: Eens maar nooit meer!!! Vanaf dat moment wordt het kruis met daarop ‘de Smaragd van het Gebergte’ in ’n speciaal kistje opgeborgen. Het sleuteltje van dit kistje wordt veilig bewaard op een ‘intiem’ plekje bij Prinses Mieke. Toen Piet de enige echte smaragd weer zag deed hij het af als zijnde ’n goedkope replica. Wat een  SLAPpe zwets, want in zijn verslag over dit examen heeft hij het, en ik citeer, over: “Ware het niet dat alle leden van S.L.A.P. een behoorlijke financiële aderlating hebben moeten doen om deze onderscheiding, de Smaragd van het Gebergte, te bekostigen”, einde citaat. Ondanks dat ik de beste argumenten aanhaalde; Piet was niet uit zijn SLAPpe veld te slaan en het begin van het examen was een feit.  Zoals Piet in zijn verslag schrijft moest ik “Een aantal intelligente vragen en raadsels oplossen”. Nou en of, wat waren ze intelligent. Enkele voorbeelden: Vraag: Waarom ligt ’n konijntje altijd vroeg in bed? Antwoord: Omdat hij maar twee tandjes hoeft te poetsen. Nog ’n vraag: Welke boom heeft nooit water nodig? Antwoord: Een stamboom. U ziet wel; Het stelt allemaal niet zo veel voor. Later op de avond werd er weer een reeks vragen op mij af gevuurd waarvan het niveau zo schrikbarend laag ligt dat ik ze hier niet op durf te schrijven. Als klap op de vuurpijl kwam de zogenaamde statie 11: De vraag was om van 5 leden van het koningshuis de verjaardagen te noemen. Helaas, ik wist er maar één, namelijk die van de koningin ‘herself’. Piet zelf wist er echter ook 3 niet. Is dit nou geen lachertje van de bovenste plank? Gelukkig bestond niet de hele avond uit het beantwoorden van zulke SLAPpe vragen, maar kwam het op ’n gegeven moment op populariteit en behendigheid aan. Kijk, ’n dubbeltje op ’n schoteltje blazen stelt echt niks voor. De eerste keer meteen raak natuurlijk, doch de SLAPpers dachten dat ik het met zelfs 4 pogingen nog niet zou redden. Het Jeu de Boulen was echt ’n lachertje. Zelfs de allerkleinste ‘boulers’ van de Slutelakker gooien al met echte ballen van 720 gram. Wie kent het lied “Wai zien ze vliege” niet. Prinses Mieke en ik natuurlijk wel; Eéns ’n hit, altijd ’n hit. Ook een ‘stroomstoring’ oplossen is alledaagse kost voor mij. Ex Prins Theo snapte  (of SLAPte) er niets van! Het met een Kruis door de straat gaan en ’n zeven gangenmenu bijeen sprokkelen was letterlijk en figuurlijk ‘a piece of cake’ (voor Piet: ‘piés of keek’). Dat Ex Prins Ad ook mooi kan zingen is alom bekend, het lied wat hij zong over het kruis wat hij in mijn tuin heeft gezet was prachtig, evenals de begeleiding op zijn gitaar.  Jammer genoeg hadden we niet veel tijd om ook nog af en toe ’n glaasje bier of ‘iets fris’ te drinken. We hadden ook zo’n druk programma af te werken! Eén minpuntje moet ik helaas wel vermelden. Prinses Mieke ervoer het min of meer als een belediging dat ik, als opdracht,  bij Gabiël nog ‘snacks’ moest gaan halen. Het arme Prinsesje had nagenoeg de gehele avond in de keuken gestaan om lekkere hapjes (waaronder ook snacks) voor de SLAPpe gasten klaar te maken. Dit werd dus klaarblijkelijk in zijn geheel niet gewaardeerd, Toch jammer van zo’n leuke avond. De opdracht waar ik wel veel waardering en succes mee oogstte was de voordracht. Zelfs de SLAPpe skreeeeever was stil. Dat iedereen hevig geëmotioneerd was, en sommige met ’n brok in de keel aan het luisteren waren, is nog maar zacht uitgedrukt. Zelden zo’n succes gehad! Het was ook ’n mooi lied, al zeg ik het zelf. Zo, dit zat er op. Nu was het nog even wachten op de uitslag. Stel je voor, je zakt voor dit examen en die SLAPpelingen komen (wel of niet compleet) nog een keer terug voor een herexamen af te nemen. Ik moet er niet aan denken! Gelukkig had de commissie der wijzen goed naar mijn lijfspreuk geluisterd: “Wa ge op de Kaauwe Grond ôk doet, Alles komt goed!!” En alles kwam goed. Ik was geslaagd, zij het met de hakken over de sloot. We kunnen terug kijken op ’n heel gezellige avond, en alle gekheid op ’n stokje: Ik ben er trots op om bij zo’n fijne club te mogen zijn. Maar of mijn opvolger ook van die makkelijke vragen en opdrachten  krijgt............? 

Met vriendelijke groeten en 3 maal Kaauw Voet,               Prins Frank 1e .

 


 

Lierop, 3 november 2001 (VERSLAP SLAP, life aanwezig)

 

'Alles komt goe' is een bekende kreet die Prins Frank den Uurste het afgelopen jaar regelmatig uitte. Maar afgelopen vrijdag bij het toelatingsexamen om bij S.L.AP. te komen was het toch maar kantje boord of hij moest een herexamen doen. Zoals gebruikelijk wordt elk jaar 2 weken voor de verkiezing van de nieuwe prins in het Kaauwvoetenland de aftredende Prins aan een test onderworpen om bij S.L.A.P. te komen, zo ook dit jaar en bijna alle leden waren weer aanwezig om Prins Frank het vuur aan de schenen te leggen. Dit jaar wat het motto:” De Smaragd van het Gebergte”. Waarom vraagt men zich af maar daar weet Prins Frank alles van, omdat hij tijdens een van de carnavalsdagen de onderscheiding van de toenmalige adjudant heeft verloren Niets bijzonders denkt men ware het niet dat alle leden van S.L.A.P. een behoorlijke financiële aderlating hebben moeten doen om deze onderscheiding, de smaragd van het gebergte, te bekostigen.  Het examen bestond uit 2 gedeeltes: 

 

A) Een aantal intelligente vragen en raadsels oplossen: En je raadt het al daar ging Prins Frank behoorlijk de mist in want zijn score zat ver onder het gemiddelde van al zijn voorgangers.Wij als S.L.A.P. leden stonden er versteld van dat zelfs zijn kinderen hem regelmatig met raad en daad hebben moeten bijstaan anders was het een regelrechte afgang geworden. 

 

B) Opdrachten vervullen: Daar scoorde Prins Frank geweldig want een van opdrachten was een liedje maken voor elk Slaplid, ook voor diegene die er toevallig niet waren, Waarin de specifieke kwaliteiten van de desbetreffende Prins naar voren kwamen. Prins Frank deed dat met zoveel overtuiging dat onze oudste Prins hevig geëmotioneerd raakte en gelukkig hadden wij allemaal een zakdoek bij anders had Prinses Mieke& Maxima nog de hele vloer moeten dweilen. Ook met het Kruis door de straat gaan en een zevengangenmenu bij”vrienden”of buurtgenoten bij elkaar sprokkelen ging hem goed af. Uiteindelijk werden alle punten verzameld en kwam Prins Frank tot een totaal van 99,8 punten, terwijl hij er 100 moest halen. Nu had Prins Frank een probleem en na rijp beraad werd er een commissie der wijzen opgericht om deze netelige situatie voor Prins Frank nader te bekijken. Uiteindelijk heeft het nuchtere verstand van bovengenoemde commissie de doorslag gegeven en werd Prins Frank opgenomen als lid van S.L.A.P. Er werd een spontane receptie georganiseerd en het feest kon beginnen. “Gezelligheid kent geen grenzen”luidt een bekend spreekwoord, en dit sloeg ook op ons want het eerste slaplid die richting huiswaarts ging hoorde de vogeltjes al fluiten. Dit was vooral de verdienste van Prinses Mieke& Makima want zij was een prachtige gastvrouw en wij zijn, zelfs onze oudste prins, helemaal niets te kort gekomen.

Prinses Mieke&Maxima nog bedankt voor de goede zorgen. Zij die de replica van “De Smaragd van het Geberte “willen zien moeten maar naar het huis van Prins Frank gaan want daar staat hij in de voortuin.  Tot ziens en hopelijk zien wij elkaar nog bij de onthulling van de nieuwe Prins van het Kaawvoetenland. 

 

De slappe schreeeeeeeeeeeeever.

 

....en onderstaande foto's illustreren het gebeuren...

 

  

Slappe Skreeeeeever Piet had vele "moeilijke" vragen bedacht.

 

 

 

Prins Frank had het er maar moeilijk mee behalve met Jeu de boules

 

 

 

 

...iedereen zag ze vliegen !!!!!    boven in de lucht....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Ad en Jan hadden de avond van hun leven en ..........

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kruis met daarop "de Smaragd van het Gebergte" 

moest stevig in de grond staan!

 

De buurt was ook heel belangstellend...

 

 

 

 

 

 

 

De kruisweg door de straat. Van Heesvenstraat naar de Jeu de Boules baan en weer terug. 

Onderweg moest een "zevengangen" diner bij elkaar geschooid worden. 

 

 

 

 

Bij Gabiël in het café stond het ontvangst comité in de persoon van Adjudant Theo al klaar.

 

 

 

 

 

 

 

Het lied wat Prins Frank zelf geschreven had werd ook goedgekeurd. 

" Wa kan die vent schôn zinge! "

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 't 'lèst' moesten de wijze SLAPpers de door Prins Frank 

behaalde score optellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een schôn stel hé?       

 

 

 

   Gelukkig kwam alles nog goed..............

 

 

 

 

 

 

 

 ......en kon gefeliciteerd worden met de toetreding tot SLAP.

 

Met dank aan het keukenprinsesje...

 


 

PROGRAMMA

 

Zaterdag 17 november 2001 prinsenbal

Zaterdag 24 november Groot Somerenbal in zalencentrum "Centraal" te Someren

Zondag 6 januari voorverkoop bonteavonden 11.00 - 12.00 uur zaal van Oosterhout

Zondag 6 januari Jeugdprinsenreceptie

Zondag 13 januari prinsenreceptie

Zondag 20 januari jeugdboerenbruiloft

Zaterdag 26 januari ouderenbal

Vrijdag 1 februari bonte avond

Zaterdag 2 februari bonte avond                 ga terug

 


.

EINDSTAND PRINS RADEN

 

 

1e hint:   Poseren     2e hint:   Muzikaal     3e hint:   Primeur

 

Eindstand zaterdagmiddag 17 november 2001

 

FRANS SIJBERS 16
ERIC HESIUS 8
LANGE JAN VAN LIESHOUT 5
FRANK VAN GASTEL 5
TWAN VAN BUSSEL 3
KLAAS VAN NULAND 3 Prins Klaas d'n 1e
JAN DRIESSEN 2
JOS VAN LIESHOUT 2
HEN (KIP) VAN LIESHOUT 2
JAN VAN DE VEN 1
TONNY JANSSEN 1
JAN WIJNEN 1
RENE VAN GASTEL 1
GEERT VERBERNE 1
JOHN VAN ASTEN 1
TOON VAN LIESHOUT 1
RICK KUSTERS 2
WILLY VAN DE ELZEN 1
PRINSES 1
LEON VERSTAPPEN 1
HUUB van HOLLAND HUUP 1
JOHN SMITS 1
GOVERT HURKMANS 1
JAN ELL 1

 

De winnaar van het raden is Dirk Hesius

De twee andere raders waren Mieke Hurkmans en Jos van Lieshout

 

terug

 


 

terug naar startpagina archief