CARNAVAL 2013/2014 - slaponline

 

 


Nieuws

 

SLAPPers

 

RADEN MAAR

 

Bonte Avond

 

Liedjesfestival 2013-14

 

 

Archief vanaf 2001/2002

 

Website Kaauw Voetjes (o.a. foto's)

 

 

 

 

 


 

NIEUWS slaponline

 

 

 Dinsdag 11 maart 2014:
Van Prins Jos en Prinses Sylvia kregen we onderstaand dankwoord…
‘Beste Kaauwvoeten en Kaauwvoetjes,
Inmiddels zitten we weer in ons ‘normale’ leventje maar willen we nog graag even een bedankje schrijven voor deze onvergetelijke carnaval!
De spanning voor de onthulling was voor ons samen leuk, maar uiteindelijk prettig om dit met eenieder te delen en we genoten van de hartverwarmende reacties!! We hadden er zin in. En het werd GE-WEL-DIG:
Met de carnavalsvereniging en Koepelbloazers naar diverse recepties, onze eigen geweldige Lieropse activiteiten voor en tijdens de carnaval, met een delegatie naar Lingo, fotoshoots met bitterballen, etc.. Alles was of werd een feest als de Kaauwvoetjes binnen kwamen.
Ook complimenten voor onze buurt voor de geweldige versiering, de leuke activiteit tijdens de buurtjurering en jullie aanwezigheid bij diverse andere activiteiten.
En niet te vergeten onze familie, dank voor jullie (grote) opkomst en ondersteuning!!
En we hadden een ‘skon clubke’: Prinses Fleur, Adjudant Luuk en de jeugdraad, Boerenbruidspaar Mart en Julia met getuigen Sem en Lisa (allemaal in goede handen van de jeugdcommissie), Royalty paar Robin en Mike met hun getuigen Bart en Lars. Wat hebben we een plezier gehad samen! Met het gouden koppel Vorst Robert en Adjudant Rick voorop was alles perfect geregeld, dit mede dankzij de raad van 11 en de dames.
Je ziet en weet pas wat zo’n vereniging doet als je, net als wij nu, alles van dichtbij mee mag maken. Chapeau!!
Dank dank dank aan eenieder die deze geweldige carnaval mogelijk heeft gemaakt! Ben jij er geweest? Dan ook dank voor je komst!
Zoals Jos in de preek zei: carnaval is verbroedering! En we hebben in zo’n klein dorp met z’n allen laten zien dat we daar heel groot in zijn!’
 Zaterdag 8 maart 2014:

 


De Jury en de Optochtcommissie willen de Kaauw Voeten en Kaauw Voetjes die meegewerkt hebben aan de mooie Optocht een heel groot compliment maken. Prins Jos 1e zou zeggen: ” ’t Was in één woord GE-WEL-DIG”. En dat was het ook. Ook het optochtbal was supergezellig. De juryleden hadden het er prima naar hun zin. Op de foto ontbreken Jo Heijblom (hij was al naar de Plattevonder) en “fotograaf” Johan Loomans (hij weet nog niet hoe je ’n Selfie kunt maken).
 


 

Zaterdag 8 maart 2014:

 


Van het bruidspaar Robin en Mike, dat inmiddels geen bruidspaar meer is, kregen we het verzoek onderstaand bericht te plaatsen….
‘Woord van grote dank, vanuit mij (Mike Berkvens).
Het was echt een super carnaval. Vele mensen denken dat het alleen maar een weekje feesten is maar niets is minder waar. Het zijn een aantal maanden feesten. Dit jaar met een geweldige prins Jos en prinses Sylvia, jeugdprinses Fleur en adjudant Luuk. Niet te vergeten het jeugdboerenbruidspaar Julia en Mart met naast hun zijde Lisa en Sem. En iedereen die zich verder nog heeft ingezet voor de carnaval: de buurt voor het geweldige repertoire wat ze neergezet hebben en natuurlijk niet te vergeten de raad van elf. Even wil ik nog een klein punt aan het licht brengen. Ik heb van vele mensen de vraag gekregen of het nu veel verplichtingen zijn of dat we echt MOETEN. Dit schept meteen een negatief beeld van de carnaval en alle activiteiten erom heen. Ik heb het echt met heel veel plezier gedaan en de verplichtingen vallen reuze mee. Misschien een stuk of 4 keer dat je er echt moet zijn, verder is het allemaal op eigen initiatief als je het leuk vind om mee te gaan. Daarom zijn Robin en ik er ook zoveel bij geweest. Bart en Lars, geweldig dat jullie ook graag mee op de voorgrond stonden. En last but not least mijn bruidje Robin, ik vond het een echte eer om naast jou carnaval te mogen vieren. Het was in één woord GEWELDIG.
Ook een woordje van dank vanuit mij (bruidje Robin).
Voordat de carnaval begon, zijn we natuurlijk al veel mee geweest naar enkele recepties. Deze waren al super leuk! Maar ik had echt nooit verwacht dat ik het zo leuk zou vinden om dit mee te maken. Ik zou het iedereen aanraden en als ze me opnieuw zouden vragen, zou ik het zonder twijfel weer doen. Het is ongelooflijk wat de carnavalsvereniging allemaal voor je organiseert en regelt. Daarom wil ik via deze weg iedereen even bedanken die voor- of achter de schermen meegeholpen heeft aan de gehele carnaval. In het bijzonder wil ik Peter van den Eijnden even bedanken. Natuurlijk omdat hij mij gevraagd heeft om bruidje te worden en ook voor wat hij allemaal gedaan heeft voor ons.
Daarnaast even het woordje naar een GEWELDIG PRINSENPAAR, Jos en Sylvia, echt super bedankt, ik heb een top carnaval met jullie gehad. Ook prinses Fleur, boer Mart en lief nichtje en bruidje Julia, ik vond het top met jullie! En dan als allerlaatste: Mike, Bart en Lars jullie zijn geweldig ! Ik heb er 2 dikke maatjes bij (naast mijn lieve vriendje Bart of course). Ik had dit gave avontuur voor geen goud willen missen ! BEDANKT ALLEMAAL!!!!!
 


 

Vrijdag 7 maart 2014:
Van Jeugdprinses Fleur d’n urste kregen we onderstaand dankwoord….
‘De carnaval is helaas alweer voorbij, maar we kunnen terugkijken op een geweldige tijd. Op 16 nov. begon het met de onthulling, daarna hebben we heel veel leuke dingen gedaan. We zijn naar verschillende recepties geweest.
Schoolcarnaval, sleuteloverdracht, optochten, carnavalsmis, enz. Elke keer heb ik er weer van genoten, en ik geniet nog. We hebben met heel de jeugdraad een fantastische tijd gehad.
Dank aan iedereen die voor mij deze carnaval, onvergetelijk heeft gemaakt: Prins Jos en prinses Sylvia, Vorst Robert, raad van elf met hun dames, Tjeu voor het maken van de mooie geweldige foto's, Bruidspaar Robin en Mike de mooie klanken van de koepelblaozers, DJ Peter, Jeugdboerenbruidspaar Julia en Mart, samen met Lisa en Sem, de buurt voor het mooie versieren van ons huis en het stukje tijdens de receptie, de familie voor het mooie lied, mijn eigen jeugdraad en adjudant Luuk, kei kei bedankt en iedereen die op welke wijze dan ook zijn steentje heeft bijgedragen.
Maar natuurlijk was dit allemaal niet mogelijk geweest door de ontzettend goede organisatie van de jeugdcommissie Sylvia, Frits, Ine, Jose, Miriam, Gerrie en Anika.
HEEL HARTELIJK BEDANKT VOOR DEZE TE GEKKE CARNAVAL DIE IK NOOIT
MEER ZAL VERGETEN.
Carnaval WAS top met heel de jeudgraad voorop.’
 

 Woensdag 4 maart 2014:

 

 

Carnavalsdinsdag stond in het teken van de onechte huwelijksvoltrekking van Mike Berkvens en Robin Verstappen. Om kwart over een stonden de Kaauw Voetjes voor de deur bij Mike waarna de stoet naar de Felicitestraat trok waar Robin met familie, vrienden, kennissen en buurt aansloot. Onder aanvoering van de Koepelbloazers trok de stoet verder naar de Vurherd waar de huwelijksvoltrekking plaatsvond door ambtenaar Jan Bekx met zijn lakei Lambert van de Boogaard. Na enkele beletselen werd het onechte huwelijk voltrokken en kon de receptie beginnen. Vele optredens waren er te bewonderen en het in grote getale aanwezige carnavalspubliek genoot er zichtbaar van.
Rond de klok van acht uur werd er afscheid genomen van Prinses Fleur en haar gevolg en de eigenlijk niet meer weg te denken Sylvia Sijbers die stopt bij de Jeugdcommissie. Het overgebleven gezelschap trok vervolgens naar van Oosterhout waar afscheid genomen werd van Prins Jos en z’n prinses Sylvia en natuurlijk ook het Royalty Paar Robin en Mike. Ook van Jan Wijnen werd afscheid genomen. Vele emoties kwamen los, een teken van de betrokkenheid die de kartrekkers van het carnaval in Lierop hebben. Skon.
De Kaauw Voetjes kunnen terugkijken op een geweldige carnaval met een perfecte Bonte Avond, mooie optocht, prachtig Liedjesfestival en de bruiloft van Robin en Mike. Met dank aan de hoogheden en alle vrijwilligers en bezoekers die hieraan bijgedragen hebben.
Foto’s van onze slapfotograaf Fridy zijn HIER te zien.

Bekijk ook de foto's van de afsluiting van de Kaauw Voetjes (Thieu)...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Maandag 3 maart 2014:

 

 

Na het gezellige optochtbal van zaterdag begon carnavalszondag in Lierop met de gebruikelijke carnavalsmis waar Prins Jos en Prinses Fleur vanaf de preekstoel de bijna volle koepelkerk toespraken. Daarna was het koppijnbal bij van Oosterhout. Nel, Wim, Janske en Geert hadden weer gezorgd voor 'n lekker bakske koffie en broodjes. Ook lukte het Prins Jos om - na enkele keren op z'n vingers geslagen te hebben - zijn 'schilderijke' in de prinsengalerij boven de bar te hangen. De carnavalsvereniging ging verder op kroegentocht en voor de jeugd was er het Klèn Voetjesbal dat inmiddels helemaal ingeburgerd is in het carnavalsgebeuren in Lierop. Voor Groep 4 t/m 8 was er 's avonds nog het Jeugdbal in Nirwana. Foto's van Thieu zijn zo spoedig mogelijk te zien op de website van de Kaauw Voetjes.

Een foutje in het optocht-album, met de schitterende foto's van onze slapfotograven, is inmiddels hersteld.

 


 

Zondag 2 maart 2014:

 

 

Een mooie optocht trok gisteren door de straten van het Kaauw Voetenland. Maar liefst 22 deelnemers telde de optocht van dit jaar en het goede weer zorgde voor veel 'volk' langs de kant.

De uitslagen werden tijdens het Optochtbal in de Vurj=herd bekend gemaakt door de voorzitter van de jury, Johan Loomans.

 

“de naauwbrèktmedeklomptrofee” (pechprijs):

Gildewijk; Wij azen op unne Prins

 

Wagens / Loopgroep / Individueel Buiten Buurtverband:

1. CV op z’n Heundjes; Carnaval vliegt voorbij

2. Buurvrouw en Buurvrouw; Bloas’em toch op

3. Toon, Ilse en Rik van Lieshout; Lierop “zonder” lijst

4. Jeugdboerenbruidspaar Mart & Julia en getuigen Sem & Lisa; Wij zijn cool en vet en hebben met                                                                                                                                                  deez daag veel pret

5. Slagwerkgroep St. Willibrordus; Wij slaan de plank mis

6. Nel de Groot; Ik loat m’n aige nie hekke

7. Gerard Claassen; Laat Lierop niet in de steek

8. VC Wa kan ons ut verreku; Di joar goan wai ut moake

9. de Pliesie; Uit de wéég!!, d’n Optocht kumt d’r ân

 

Niet gejureerd:            Vriendengroep Looijmans

                                   Vrienden van Jos en Sylvia

 

Buurtschappen “Idee”:

Renkant; Al het goeie komt van Renkant koeie

 

Buurtschappen “Uitvoering Idee”:

Frank van de Hogelijedijk tot Oeijenbraak; ‘tIs unne grote poppekast

 

Buurtschappen “Afwerking”:

Drievennestraat / Duinerweg; Met al die Hoogheden gaan wij langs onze schoenen lopen

 

Buurtschappen “Carnavalesk”:

Eindje; Op ’t Eindje zèn we hil wit mi mekaar

 

Eindtotaal Buurtschappen:

“de Ton van Schalen Wisseltrofee”

1. Eindje; Op ’t Eindje zèn we hil wit mi mekaar

2. Renkant; Al het goeie komt van Renkant koeie

3. Frank van de Hogelijedijk tot Oeijenbraak; ‘tIs unne grote poppekast

4. de Goeie Kant van de Kerk; Mens erger je niet

5. Drievennestraat / Duinerweg; Met al die Hoogheden gaan wij langs onze schoenen lopen

6. Hemelaar; Onze tent loopt goed

7. Balisboom; Wij komen uit de kast

8. Gildewijk; Wij azen op unne Prins

9. Felicitéstraat en Verre Omstreken; Vur ons is de optocht inne graute poppekast

 

Zie de foto's van onze slapfotograven...

 


 

Vrijdag 28 februari 2014:

Van het bestuur van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht...

'Evenals voorgaande jaren willen wij alle toeschouwers van de optocht vragen om GEEN SPUITBUSSEN te richten op deelnemers of wagens in de optocht. Het is niet fijn voor hen die veel vrijetijd in hun wagen of kleding gestoken hebben.

Tevens willen wij de ouders van de kinderen vragen GEEN SPUITBUSSEN NAAR BINNEN TE NEMEN BIJ DE VURHERD! Bedankt.

 


 

Vrijdag 28 februari 2014:

Voor het geval je de huis aan huis flyer van de Optocht-deelnemers en verdere info gemist hebt kun je deze ook hier bekijken....

 


 

Vrijdag 28 februari 2014:

Van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht….

‘Als er mensen tijdens de carnaval in het ziekenhuis liggen of thuis aan bed gekluisterd zijn en graag hebben dat onze prins Jos langs komt, dan graag effe een mailtje naar secretariaatkaauwvoetjes@hotmail.com.
Onze prins zal dan proberen een bezoekje in te plannen op maandagmorgen 3 maart a.s.’

 


 

Vrijdag 28 februari 2014:

 

 

Van de Jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes kregen wij onderstaand bericht….

Zondag 2 maart is het weer jeugdbal bij Nirwana. Alle kinderen uit Lierop die zitten in groep 4 t/m 8 zijn van harte welkom om samen met ons een feestje te komen bouwen. Dus trek je mooiste carnavalspak uit de kast en kom zondag naar Nirwana. Dit feestje zal zijn van 19:00 tot 22:00 uur. Tot zondag.
 


 

Vrijdag 28 februari 2014:

 

 

Op de 5e editie van het Kaauwvoetjesliedjesfestival zullen ook dit keer weer schitterende acts op het podium staan. Dit jaar zullen er zeer veel verrassende namen te zien en te horen zijn, die ziel en zaligheid in hun optreden zullen gaan leggen. Dit zal allemaal worden beoordeeld door een deskundige jury. Neem ook je telefoon weer mee zodat je kunt stemmen op je favoriete artiest i.v.m. de publieksprijs.

Hier de line up:

Sixspek - Heuga,S - De Twaalfde Man - Sjek Sjek en de Vloeikes

Lik(e) us - D’n Anhang - Janus Christijanus - High Future

Mis het niet en zorg dat je er bij bent. De Vurherd is vanaf 19.45 uur open en klokslag 20.30 uur begint het festival. Het beloofd weer een gezellige avond te worden met als afsluiting een swingende afterparty. De toegang tot het liedjesfestival is gratis.

 


 

Woensdag 26 februari 2014:
Van de optochtcommissie kregen we onderstaand bericht…
De optochtcommissie is bijna klaar met de voorbereidingen voor de Carnavalsoptocht van a.s. zaterdag. Met 9 buurten en 10 deelnemers die buiten buurtverband mee doen, beloofd het weer ’n mooie en bovendien lange stoet te worden. Om het geheel compleet te maken laat de Fanfare uiteraard ook weer van zich horen. De Jeugdprins van de Meerpoel heeft het goed naar zijn zin bij de Kaauw Voetjes en is daarom ook weer van de partij. Natuurlijk zullen onze eigen Prinses Fleur en Prins Jos ook niet ontbreken. Om een “Kop-Staart Botsing” ter hoogte van de kerk te voorkomen, doet de organisatie bij voorbaat al het verzoek om geen “gaten te laten vallen” tijdens de optocht.
Zaterdag tussen 10 en 11 uur worden de deelnemers bij Frank Hurkmans verwacht voor het afhalen van de nummers en de plaats van opstellen. Voor het nummer wordt € 10,00 borg gevraagd. Het inleveren van het volgnummer kan (direct na de optocht) bij de consumptieverkoop-kassa in de Vurherd. Je krijgt dan uiteraard de € 10,00 weer terug.
 


 

Zondag 23 februari 2014:

De Bonte Avonden zitten er weer op. Alom werd deze avond geprezen. Veel variëteit in optredens wat past bij wat een Bonte Avond hoort te zijn. Zang, dans en humor op een ongedwongen manier gebracht. Het enige jammere was dat de techniek niet altijd optimaal meewerkte.

Met slechts twee buitendorpse acts werd het aandeel van de Lieropse artiesten dit jaar aanzienlijk. Niets mooiers dan dat ‘eigen’ volk deze avonden op een kwalitatief hoog peil in kan vullen. Respect voor de artiesten die er weer voor zorgden dat men kon genieten van een mooie avond.

Na de opening door de Prins en zijn gevolg en een optreden van de vier dansmariekes was het podium voor de jeugd. Deze keer werden ze met een limousine bij de Vurherd afgezet en draaide hun act rondom de populaire cupsong. Ze lieten zien dat er naast enkele jeugdslagwerkers in hun gelederen nog veel meer potentie zit voor de slagwerkgroep in Lierop.

Het volgende programma-onderdeel werd aangekondigd door het nieuwe presentatieduo van deze avond, Yvonne van Mullecom en Robbert van Otterdijk… Démarrage. Een genot om naar te kijken. Elk jaar weten ze weer een verrassend en kwalitatief hoogstaand optreden te verzorgen. Ook nu weer met als stralend middelpunt Tom Renders die niet weg te denken valt bij hun optredens. Het grimeteam had ook nu weer een hoogstandje geleverd om hen voor te bereiden op het optreden dat deze keer op een klassieke leest was geschoeid.

Na dit eerste optreden van Démarrage was het al meteen een van de beste tonpraoters van Brabant, Kitty Goverde, die met haar creatie ‘Bertha van de Meulenperd’ de zaal al heel snel aan haar lippen had hangen. Ze had daar de ton niet voor nodig. Haar belevenissen werden voor de ton staand uit de doeken gedaan en daarbij gebruikte ze veelvuldig de interactie met het publiek. Vrijdag was John Thijssen van de Koepelbloazers ‘haar zitbank’ en zaterdag was Prins Jos de klos. Een geweldige act waar ze in 2012 bij de Keiebijters de zilveren narrenkap mee gewonnen had, een unieke prestatie als vrouwelijke tonpraoter want die zijn er niet veel.

Na Kitty was de avond – op de slotact na – voor alleen maar Lieropse artiesten met als eerste de groep Confetti die bestond uit Saskia van Nuenen, Eric Hesius en Peter Maas. Nog nooit stond deze groep in deze samenstelling op het podium maar hun eerste optreden was meteen een groot succes. Ze hadden het 25-jarig bruiloftsfeest te vieren van Harrie en Sjaan. De muzikant (Peter Maas) had een brief van de verhinderde ceremoniemeester ontvangen om er een mooi feest van te maken en dat deed hij op de meest simpele manier: Hij speelde zichzelf. Harrie en Sjaan lieten intussen de zaal genieten van 25 jaar ergernissen in hun huwelijk. Sjaan kon maar moeilijk tegen 25 jaar ‘gezeik’ van Harrie en de muzikant probeerde het geheel nog wat op te vrolijken door tussendoor een mopje voor te lezen. Onder de rubriek ‘wat niet leuk was’ noemde hij o.a. het gebeuren dat Govert Hurkmans van het jagen thuis kwam en tegen Marij zei: ‘Ik heb je gemist schat’. De liedjes die het bruidspaar zong klonken wél als een zon, daar konden Harrie en Sjaan elkaar dus wel goed vinden.

Na de pauze was het begin voor A Capella. Al weer enkele jaren staan de mannen van A Capella in wisselende samenstellingen op het podium van de Bonte Avond. Piet van Oosterhout is de grote animator van hun optredens. Ook deze avond waren er weer verschillende ‘Piet van Oosterhoutliedjes’ te horen. Hij put vaak uit niet al te bekende melodieën. Dit keer van o.a. Karin Bloemen en Herman van Veen. Met een goede tekst en prima zangers, Cees Verstappen, Harrie Gubbels en Klaas van Nuland en met begeleiding door Frank van Gastel, genoot de zaal van hun liedjes over o.a. het a.s. Stemmen, de vervelende verkeersbonnen (wat ’n gedoe), de Lieropse Lijst en het verdwijnen van de Koepel.

Na A Capella was het weer de beurt aan Tom en ‘zijn’ meiden van Démarrage die nu ‘Money’ van Liza Minnelli uit de musical Cabaret uitvoerden, weer heel anders dan hun eerdere optreden maar niet minder mooi. Knap gedaan!

Na Démarrage weer een spiksplinternieuwe jeugdige Lieropse groep op het podium. Onder de naam ‘Al Inkloesiv’ lieten Bert en Lotte van Lieshout, Eline Schoolmeesters, Hans van Keulen en Tom van Lieshout de zaal meegenieten van hun vliegreis naar Turkije met Crashing Airways. Een verhaal gelardeerd met knappe woordspelingen en prachtige liedjes, gezongen door allen behalve Bert, al mocht die ook nog één keer laten horen dat hij inderdaad écht niet kan zingen. Mooi waren ook de belevenissen bij het lopen van de Kennedymars. Het werd zelfs zo zwaar dat Bert aangaf dat ze degene die de Kennedymars had verzonnen ‘kapot moesten schieten’ waarop Hans aangaf… ‘dat hebben ze al gedaan Bert’.

Het geheel werd in elkaar gezet door vader/schoonvader Jan van Lieshout (ELL). Hopelijk maakt hij daar volgend jaar weer tijd voor?! Zou mooi zijn.

De laatste Lieropse inbreng kwam van SLAP, al  sedert de eerste prins, Jan Kanters, met wisselend succes deelnemer aan de Bonte Avonden. De laatste jaren weten ze steeds weer verrassende acts op het podium te brengen waarbij de insteek is om zo min mogelijk mensen op het podium te gebruiken. Ook dit jaar was de bemanning minimaal. Frank Hurkmans, Jan Willem Neervens, Jan van Gastel en Jan van Lieshout waren dit jaar aangewezen om een film over de belevenissen van het opzetten van een nieuwe Lieropse Politieke partij te ondersteunen. Het werd een echte SLAPstick. SLAP, Stichting Lieropse Achterlijke Politiek (of Partij). In de film was lijsttrekker Peter van Schalen te zien in een uitzending van de politieke partijen; werd Piet van Bommel flink gescreend in het verkeer, in zijn wiethandel en in zijn taxigedrag en werd een Fly Over gemaakt over Lierop. Kandidaatleden gingen op stage op het gemeentehuis en er werd flink campagne gevoerd tot zelfs ‘in’ de kerk (tot de pastoor ingreep!). Het had wel als resultaat dat de O Pino peiling aangaf dat de vooruitzichten van de partij er goed uitzagen.

De avond werd afgesloten door Spoit Elluf uit Helmond. Deze groep was enkele jaren geleden ook al eens de afsluiter bij de Bonte Avond. Ze brachten échte Helmondse humor waarmee volop gelachen werd ook al waren de grappen en liedjes dikwijls herkenbaar van hun vorige optreden in Lierop. Al met al dus weer een mooie Bonte Avond 2014. Houden zo!

Zie ook de foto's van onze slaponlinefotograaf.

 


 

Zondag 23 februari 2014:

Op 16 november jl. heeft Lierop genoten van het bezoek van ‘’ons‘’ Koninklijk echtpaar: Koning Willem Alexander en Koningin Maxima en hun 3 lieve dochters. Het Koningsgezin bracht een uitgebreid bezoek aan Lierop en werd vervolgens in de Vurherd ontvangen. Het was een sfeervolle avond waarop Koninklijke Beschikkingen tot Hofleverancier werden toegekend aan diverse Lieropse mensen. Tevens werd bekend gemaakt dat op dinsdag 4 maart 2014 Robin Verstappen en Mike Berkvens als Royaltypaar in de onecht verbonden gaan worden. Nu nadert deze datum en is iedereen volop in de voorbereiding.
Iedereen die het bruidspaar wil komen feliciteren én tijdens de receptie graag een stukje wil voordragen moet dit melden bij de ceremoniemeester Mart van Lierop van de commissie Amusement. Dan kan hij ervoor zorgen dat de Oranje bruiloft vlot gaat verlopen zodat het bruidspaar met plezier op deze dag zal kunnen terug kijken. Het zou voor bruid en bruidegom helemaal mooi zijn als zoveel mogelijk van hun gasten in Oranje-stijl gekleed op de bruiloft aanwezig zijn.
Ceremoniemeester: Mart van Lierop tel.331715 / mail: marttonnie@planet.nl
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Zondag 23 februari 2014:

 

 

Voor de buurt van Prins Jos is het duidelijk: Zij winnen de strijd om de beste buurtversiering! A.s. vrijdag tijdens de Slutteloverdracht zullen ze het weten, want dan zal bekend worden gemaakt welke Prinsenbuurt van Groot Someren als winnaar uit de bus komt. Zie ook de foto's van de Kaauw Voetjes..

 Zaterdag 22 februari 2014:

 


Bedankt allemaal!
Wij zijn het jeugd boerenbruidspaar en de getuigen van kauwvoetenland uit Lierop. Zondag 16 februari was onze boerenbruiloft. Het was een leuke en gezellige dag en we vonden het leuk dat er zoveel mensen waren. We willen iedereen bedanken! We gaan er de komende tijd nog een leuke carnaval van maken. Alaaf.
Groetjes van Julia, Mart, Lisa en Sem
 


 

Vrijdag 21 februari 2014:
We hebben gisterenavond de generale van de Bonte Avonden gezien. Het beloofd een gevarieerd programma te worden, de ‘Bonte Avond’ waardig. Er zijn géén kaartjes meer te koop. Beide avonden zijn volledig uitverkocht wat betekent dat er meer dan 500 bezoekers deze avonden bij gaan wonen. Namens slaponline wensen wij eenieder veel plezier.
 

 

 Dinsdag 18 februari 2014:
Op de afdeling “Inschrijvingen 2014” van de Optochtcommissie zitten ze het grootste gedeelte van de dag in hun neus te peuteren. De medewerkers die zich bezig houden met de inschrijvingen Buiten Buurtverband hebben nog redelijk wat te doen. De rest van de afdeling zit met smart te wachten op de formulieren van de Buurten. Om verzekerd te zijn van ’n Klompje, en misschien wel van de “Ton van Schalen Wisseltrofee”, moet het formulier vóór a.s. zaterdag 22 februari / 11.11 uur ingeleverd zijn bij Frank Hurkmans. De optochtcommissie wenst iedereen in ieder geval veel plezier en succes met de voorbereidingen en hoopt dat de verf op tijd droog is.
 

 

 

 

 


 

Maandag 17 februari 2014:

 

 

Jeugdboerenbruidspaartje Julia en Mart zijn gisteren in de onecht verbonden. Om half twee trokken de hoogheden en hun gevolg van de Kaauw Voetjes naar Julia en Mart om hen op te halen. De buurten hadden zich al bij hen verzameld. In een lange stoet toog het hele gezelschap naar de Vurherd waar Frans Sijbers al stond te wachten om de voltrekking te verrichten. Vele vrienden, kennissen, de verenigingen waar Julia en Mart bij betrokken zijn en de collega canavalsvereniging van de Meerpoel waren aanwezig om er een gezellige middag van te maken. De Koepelbloazers en DJ peter zorgden voor de bijpassende muziek en Thieu maakte weer vele foto’s, kijk maar….
 


 

Maandag 17 februari 2014:

 


As vrijdag en zaterdag vinden de bonte avonden van carnavalsvereniging de Kaauw Voetjes plaats. Deze worden gehouden in de Vurherd en beginnen om 20.00 uur. Er doen diverse Lieropse artiesten mee. Zoals gewoonlijk ook optredens van showdansgroep Demarrage. Als buitendorpse artiesten komen Kitty Goverde en Spoit Elf. De zaterdagavond is uitverkocht. Voor vrijdag zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.
 


 

Dinsdag 11 februari 2014:

 


Van Anne-Riet Vermeulen en Esther Bruijstens kregen we onderstaand bericht….
Voor de derde keer organiseert carnavalsvereniging de Kaauw Voetjes dit jaar het Klèn voetjesbal, een carnavalsmiddag voor de kleintjes.
Het Klèn voetjesbal is steeds met plezier door ons georganiseerd, maar onze kinderen worden groot en bijna te groot voor het Klèn voetjesbal. Vandaar dat we op zoek zijn naar één of twee personen, die het van ons over kunnen nemen, om het Klèn voetjesbal de komende jaren te organiseren. Dan worden de Lieropse kleintjes met carnaval niet vergeten.
Als je dit leuk lijkt of je hebt hier vragen over, dan kun je met een van ons contact opnemen. Wie weet kunnen we dan het komende jaar het stokje aan iemand anders doorgeven.
Anne-Riet Vermeulen 332620, Esther Bruijstens 332717.
Het Klèn voetjesbal is een middag voor iedereen die wil, maar vooral voor jonge kinderen (t/m groep 6) samen met hun ouders en opa`s en oma`s. Oudere kinderen zijn ook welkom op deze middag. Er is een dj die kinder- en carnavalsmuziek draait. Kinderen krijgen ranja, een snoepje en een zakje chips, verzorgd door de organisatie.

 Woensdag 29 januari 2014:
Wie o wie gaan er deze keer schitteren op het Kauw voetjes liedjesfestival op carnavalsmaandag 3 maart. Op dit moment zoeken we nog enkele acts die mee willen doen. Geef je snel op en je leven zal nooit meer zijn zoals het was!!! Wil je meer informatie of je opgeven bel dan met Huub van Lieshout, 06-22785953 of mail kvliedjesfestival2014@outlook.com.  Zie ook de link Liedjesfestival.
 

 

 


 

Dinsdag 28 januari 2014:
Van de jeugdcommisiie van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht….
Hallo Kaauwvoetjes,
Zondag 16 februari wordt ons jeugd boerenbruidspaartje Julia en Mart in het onecht verbonden. Jullie zijn natuurlijk allemaal welkom om ons bruidspaartje te komen feliciteren. Wil je graag meer doen dan alleen feliciteren, geef dat dan door voor donderdag 13 februari. Dan plannen wij dit in. Dit kan naar gerryhurkmans@live.nl
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Woensdag 22 januari 2014:
Op 16 november jl. heeft Lierop genoten van het bezoek van ‘’ons‘’ Koninklijk echtpaar: Koning Willem Alexander en Koningin Maxima en hun 3 lieve dochters. Het Koningsgezin bracht een uitgebreid bezoek aan Lierop en werd vervolgens in de Vurherd ontvangen. Het was een sfeervolle avond waarop Koninklijke Beschikkingen tot Hofleverancier werden toegekend aan diverse Lieropse mensen. Tevens werd bekend gemaakt dat op dinsdag 4 maart 2014 Robin Verstappen en Mike Berkvens als Royaltypaar in de onecht verbonden gaan worden. Nu nadert deze datum en is iedereen volop in de voorbereiding.
Iedereen die het bruidspaar wil komen feliciteren én tijdens de receptie graag een stukje wil voordragen moet dit melden bij de ceremoniemeester Mart van Lierop van de commissie Amusement. Dan kan hij ervoor zorgen dat de Oranje bruiloft vlot gaat verlopen zodat het bruidspaar met plezier op deze dag zal kunnen terug kijken. Het zou voor bruid en bruidegom helemaal mooi zijn als zoveel mogelijk van hun gasten in Oranje-stijl gekleed op de bruiloft aanwezig zijn.
Ceremoniemeester: Mart van Lierop tel.331715 / mail: marttonnie@planet.nl
 

 

 

 

 

 


 

Maandag 20 januari 2014:
De receptie van Prinses Fleur was goed bezocht en het ging er gezellig aan toe; daar zorgden DJ Peter en de Koepelbloazers wel voor maar ook de vele handen die prinses Fleur, haar adjudant Luuk en haar verdere gevolg te schudden kregen. Prins Jos had vorige week een grote familie op het podium staan maar ook de familie van Jeugdprinses Fleur mocht er zijn. Het ging allemaal maar ‘net’ op het podium. Ze kwamen vertellen dat ‘het feest kon beginnen want hun familie was binnen’, met natuurljk Prinses Fleur voorop! We zagen ook dokter Ferd weer met zijn traditionele kist appels. Ook alle ‘grote’ hoogheden van de Kaauw Voetjes, het bruidspaar Robin en Mike en de Slappers brachten hun felicitaties. De Kaauw Beenkes lieten weer eens zien dat ze hartstikke goed kunnen dansen. Haar korfbalteam zette haar aan het werk met het 10x doelen op een meegebrachte korf. Ook de buurt liet zich zien en de ‘buurtvrouwen’ gaven zelfs een ode aan hun collega Gerjan, hun ‘Queenmam’. Vele vrienden en kennissen van de ouders of Fleur bleven binnenkomen en de Vurherd vulde zich steeds meer en zeker toen de Klèn Houtse Kluppels met hun gevolg binnen kwamen liep het aardig vol. Demarrage kon natuurlijk ook niet ontbreken met een mooi optreden en ook carnavalsvereniging de Pompers en de Meerpoel waren naar Lierop gekomen om Jeugdprinses Fleur te feliciteren. Een mooie middag die afgesloten werd met het gebruikelijke ‘feest’ waarbij de kinderen (maar ook de ouderen) zich uitsloofden onder de klanken van DJ Peter en de Koepelbloazers. Een geslaagde middag. Kijk maar naar de foto’s van de Kaauw Voetjes.

 

 

 

 


 

Jos in 1982.... Jeugdprins bij de Kaauw Voetjes

 

 Dinsdag 14 januari 2014:
Na de receptie van de ‘grote’ Prins is het a.s. zondag de beurt aan Jeugdprinses Fleur om haar receptie te houden.

Op nevenstaande kaart wordt alles uitgelegd.

Tot a.s. zondag in de Vurherd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

Maandag 13 januari 2014:

 


De receptie van Prins Jos d’n 1e met zijn Prinses Sylvia was druk en gezellig. In een mooi versierde zaal wisten velen de weg te vinden naar het podium waar het Prinsenpaar de vele felicitaties in ontvangst nam. De Raad van Elf, bestuur, SLAP, Oranjepaar en Koepelbloazers waren de eersten die al vroeg in de middag het Prinsenpaar feliciteerden. Daarna was het de beurt aan de Jeugd met Jeugdprinses Fleur voorop. Zij is volgende week aan de beurt met haar receptie en ze liet nog maar eens blijken dat ‘Carnaval top wordt met de Jeugdraad voorop’.
Na ‘eigen volk’ was het één grote stoet die de Prins en zijn prinses feliciteerden. Personeel van de Vurherd, het zaalvoetbalteam van Topparty, de selectie van de SV Lierop (met een techniek examen voor Jos dat hem nog een jaar verbond aan het tweede). Ook dokter Ferd en pastoor Jan zagen we voorbij komen voordat de familie van Heugten en van de Ven het podium vulden met rond 85 personen. Met eigen muziekinstrumenten werden hun zangers begeleid en werd subtiel uit de doeken gedaan waarom ze niet snapten dat Jos als Prins gevraagd was. Jos reageerde later ‘gevat’ op de aanvallen van zijn familie zoals hij overigens de hele middag in vorm was. De Kaauw Beenkes gaven nog een show weg waarna de carnavalsverenigingen aan de beurt waren. Kersepitten, Kluppels, Pompers, Meerpoel, Plattevonder, Keiepaol en Plekkers voerden hun ‘stukskes’ op. Tussendoor deden de junioren van de C, waarvan Jos trainer is, hun ABC-‘tje en was er de Oranjeclub, de Buurt van de Renkant en vele Lieroppenaren, kennissen van het prinselijk paar en Lieropse verenigingen die kwamen feliciteren.
Op het einde werd ook nog geloot om de prijswinnaar van het Prinsenraden te krijgen. Oud-Prins Toon Hesius (voor de zoveelste keer al) en Leny Hendrikx hadden Jos goed geraden. Leny werd gisteren door Koen vervangen en dat deed hij goed want hij trok voor haar het winnende lotje. Jammer dat Leny de speciale extra prijs niet in ontvangst kon nemen vanwege het 12,5 jarig prinsenraden via slaponline maar dat komt nog wel goed.
Al met al een mooie middag die tot in de puntjes georganiseerd werd door SLAP. Tot volgende week op de receptie van Jeugdprinses Fleur. Zie ook de foto's van Kaauw Voetjes fotograaf Thieu en Siris.

 


 

Zaterdag 11 januari 2014:

 

 

De buurt van Prins Jos heeft de versiering een dag voor de receptie van morgen afgemaakt en hoe!!! Het ziet er geweldig uit, het feest kan beginnen. Zie ook enkele andere foto's.

 


 

Maandag 6 januari 2014:

 


De Buurtcontactpersonen hebben het Inschrijfformulier en het Reglement van de Optocht inmiddels in de bus. De meeste Buurten zijn natuurlijk al druk bezig met de voorbereidingen en/of het bouwen van ’n wagen. Zal het recordaantal van 11 ook dit jaar weer gehaald worden? Uiteraard zijn het niet alleen de Buurten die strijden om de diverse Klompjes. Ook (en misschien vooral) deelnemers buiten Buurtverband zijn van harte welkom tijdens de optocht. Wil je alleen, met ’n paar mensen samen, met vrienden, vriendinnen, je vereniging, collega’s of met wie en hoe dan ook meedoen? Het inschrijfformulier en reglement is gratis en voor niks af te halen bij Frank Hurkmans, Slutelakker 43. Je kunt hem ook bellen; 331983 / 0650630388 of mailen; frankhurkmans@chello.nl.  De Optochtcommissie wenst iedereen in ieder geval veel plezier met de voorbereiding van de Optocht.

 Donderdag 9 januari 2014:
Van de jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht….
‘Hallo Kaauwvoetjes,
Zondag 19 januari is de receptie van onze jeugdprinses Fleur 1. Jullie zijn natuurlijk allemaal welkom om Fleur en haar gevolg te komen feliciteren.
Wij willen deze middag zo soepel mogelijk laten verlopen. Dus wil je meer doen dan alleen feliciteren geef dit dan door voor vrijdag 17 januari. Dan plannen wij dit in. Dit kan naar gerryhurkmans@live.nl
 

 


 

Maandag 6 januari 2014:
Van het bestuur van de Kaauw Voetjes kregen we de mededeling dat er alleen nog Bonte Avond kaartjes zijn voor vrijdag 21 februari. Verkrijgbaar vanaf vanmiddag bij Spar Verhoeven en bij Bloemisterij Susanne en Harrie Gubbels.
 


 

 

 

 

 

Zondag 29 december 2013:

 


Op zondag 5 januari 2014 zal de voorverkoop zijn van de kaartjes voor de Bonte Avonden 2014 die gehouden worden op 21 en 22 februari 2014.
De voorverkoop is van 11.00-12.00 uur bij zaal van Oosterhout en het beloofd weer super avonden te worden.

 Dinsdag 10 december 2013:
Op 15 december loopt de inschrijving af van het Kaauwvoetjes Liedjesfestival 2014. Op dit moment hebben we alle enkele aanmeldingen binnen maar er kunnen er zeker nog enkele bij komen. Ben jij de nieuwe Frans Bauer of Marco Borsato? Schrijf je dan snel in! Dit kan op kvliedjesfestival2014@outlook.com  of bel 06-22785953.
Voor meer info over het reglement kijk op Slaponline, link Kauwvoetjes Liedjesfestival 2014.
De sluitingsdatum is 15 december en vol = vol
 

 

 Zondag 1 december 2013:
Van SLAP kregen wij het verzoek onderstaand bericht te plaatsen….
Hallo Kaauw Voetjes,
Zoals iedereen intussen weet, stond Jos en Sylvia met de prinsenonthulling op het podium als Prins Jos d'n urste met zijn prinses Sylvia.
Om iedereen de gelegenheid te geven om onze prins te feliciteren, houden wij op zondagmiddag 12 januari onze prinsenreceptie.
Natuurlijk willen wij deze middag voor iedereen zo soepel mogelijk laten verlopen. Daarom vragen wij dan ook om ons voor 22 december iets te laten weten als er meer gedaan wordt als alleen feliciteren. Dan worden jullie meegenomen in de planning. Dit kan naar jwneervens@kpnmail.nl

 

 

 


 

Dinsdag 26 november 2013:

 


We zijn weer uiterst benieuwd wie gaan er deze keer gaan schitteren op het Kaauw Voetjes Liedjesfestival op carnavalsmaandag 3 maart 2014? Een ‘volle’ Vurherd was er vorig jaar getuige van dat Robin en de Hoods (Robin Verstappen, Bert van Heugten, Jens van Lierop en Bart Sijbers) met het gouden cassettebandje aan de haal ging. Goede of wat mindere zang maakt niet zo veel uit. Vooral de verrassing van de ‘acts’ maakt het Liedjesfestival, dat nu al vanaf 2009 georganiseerd wordt, een niet te missen onderdeel van Carnaval in Lierop. Hopenlijk voelen zich ook nu weer verrassende groepen of eenlingen geroepen om hun ‘act’ aan de benieuwde carnavalsbezoekers te presenteren. Iedere groep of eenling heeft weer een coach die men zelf kan kiezen of de organisatie wijst een coach aan. Deze coach presenteert de act tijdens het Liedjesfestival persoonlijk. Graag aanmelden vóór 15 december a.s.
Zie voor meer informatie de pagina van het Liedjesfestival 2014 op onze carnavalspagina op slaponline. Hier zijn ook de – gezellige - foto’s van de festivals tot nu toe te zien!

 


 

Dinsdag 19 november 2013:
De carnavalsdampen van het weekend zijn weer wat opgetrokken. De hoogheden zijn weer in hun dagelijkse ritme gekomen en zijn aan het bekomen van de vele felicitaties en enthousiaste reacties.
We hebben het prinsenraden op slaponline nog ’s gechecked en kwamen tot de conclusie dat er dit jaar twee winnaars zijn.
Op 29-10 mailde Toon Hesius ons dat Jos van Heugten prins zou worden (hiermee heeft hij voor de derde keer in 4 jaar goed geraden?!) en afgelopen zaterdag kregen we nog net voor sluitingstijd een mail van Koen Hendrikx die namens Leentje aangaf dat Jos van Heugten de nieuwe prins zou zijn. Binnenkort zullen we loten wie de echte winnaar wordt waarbij we nu al inschatten dat de familie Hendrikx de meeste kans heeft!
Inmiddels staan naast de foto’s van de onthullingen van afgelopen zaterdag ook de CV’s van de hoogheden op de site van de Kaauw Voetjes. Lees maar….
 


 

Zondag 17 november 2013:

 

 

In een 'volle' Vurherd werden de hoogheden voor het nieuwe carnavalsseizoen bekend gemaakt. Dat gaat in Lierop niet 'vaneiges'. Daar is een heel spel voor nodig en ook dit jaar was dat spel weer spannend en werden de gedachten van de aanwezigen keer op keer op het verkeerde been gezet. Na de uitreiking van de versierselen van de Europese narren aan Jan van Doorn en Femke Gorissen voor hun verdiensten aan de Kaauw Voetjes werd afscheid genomen van het bruidspaar Allan en Marieke en het prinsenpaar Marcel en Margreth waarna het echte 'spel' kon beginnen. Met medewerking van de koning (Bart) en de koningin (Simone) met hun 'aanhang' en de burgemeester Martien Kusters en niet te vergeten 'lakei' Roald, kwam uiteindelijk als nieuw bruidspaar Robin Verstappen en Mike Berkvens 'uit de bus'. De zaal reageerde 'kei' enthousiast op dit jonge ruidspaar.

Hierna was het de beurt aan de onthulling van de nieuwe Prins. Ook hier werd de spanning opgevoerd met een filmpje en met diverse artiesten die optraden en uiteindelijk was het onze Koning Bart die liet zien dat de nieuwe prins Jos van Heugten was. Samen met zijn Sylvia zal hij het nieuwe carnavalsseizoen de scepter zwaaien. Laat dat maar aan Jos over, dat komt helemaal goed. Ook bij zijn bekendmaking was de zaal bijzonder enthousiast, een goed teken voor weer een mooie carnaval. Voor foto's van de onthulling verwijzen wij weer graag naar de foto's van Thieu op de Kaauw Voetjes pagina.

 


 

Zaterdag 16 november 2013:

 

In de Vurherd zijn vanmiddag de jeugdhoogheden bekendgemaakt. In een weer prachtig opgezette onthulling kwam als nieuwe Jeugdprinses Fleur Raijmakers naar voren. Zij zal de komende carnaval bijgestaan worden door haar adjudant Luuk Neervens.

Als jeugdboerenbruidspaartje maken Julia Hurkmans met Mart van de Laar en hun getuigen Lisa vd Boogaard en Sem vd Nieuwenhof de jeugdhoogheden van Jeugdcarnaval 2013-2014 compleet. Wij wensen hen veel plezier bij de vele activiteiten die voor de jeugd georganiseerd zijn.

Zie ook de foto's van Thieu op de fotopagina van de Kaauw Voetjes.

 


 

Zaterdag 16 november 2013:

De laatste dag dat er gestemd kan worden op de nieuwe prins. Om 19.00 uur sluit het raden dus als je nog een prachtige prijs wilt verdienen dan raad maar snel. We zijn benieuwd wie er vanavond in de Vurherd als de nieuwe hoogheden tevoorschijn komen al lijken de hints superduidelijk. Het beloofd weer een fantastisch opgezette onthulling te worden dus 'komt dat zien'!

 


 

Dinsdag 12 november 2013:
De Kaauw Voetjes stuurden ons het volgende bericht;
“As zaterdag 16 november worden de nieuwe hoogheden van de Kaauw Voetjes bekend gemaakt in de Vurherd. ’s Middags wordt eerst afscheid genomen van prinses Maartje en haar jeugdraad en daarna wordt de nieuwe jeugdraad gepresenteerd aan het publiek. Na een geweldige showmiddag komt uit deze mensen de nieuwe jeugdprins of prinses. Ook het nieuwe boerenbruidspaartje wordt die middag na een geweldig spel aan de Lieropse bevolking gepresenteerd. De middag begint om 13.30 uur.
’s Avonds nemen we rond half negen afscheid van prins Marcel en prinses Margreth, en van het bruidspaar Alan en Marieke. Daarna begint de onthulling van de nieuwe hoogheden voor het komende carnavalsjaar. De commissie amusement heeft weer een geweldige avond voorbereid. Het thema voor beide activiteiten is “oranje boven”. Komt het zien en ben erbij als de nieuwe prins zijn hints verklaard.”
 


 

Zondag 3 november 2013:

 

 

Hij haalde het 'nét'!! Tijdens de Toelatings Toets die Prins Marcel gisterenavond moest laten gebeuren om bij SLAP te komen had hij op de verschillende onderdelen wisselend succes. De buurtopdracht (touwtrekken met de slappers) werd nipt gewonnen door de slappers (2-1). Bij andere opdrachten had hij regelmatig de hulp nodig van zijn prinses en zelfs zijn kinderen moesten ingezet worden om hem over de streep te trekken. Uiteindelijk was het groene giletje voor hem en kreeg hij nog een tegelwijsheid toe. Het bleef daarna nog lang licht op de'n Oijenbraak. Het verslag houden wij weer voor ons anders wordt het voor de nieuwe Prins van volgend jaar wel héél erg gemakkelijk. Zie enkele foto's.

 


 

Zaterdag 2 november 2013:

Dit weekend wordt alles duidelijk. Komt Prins Marcel bij SLAP of wordt hij de eerste Prins die de Toelatings Toets niet haalt en leidzaam zal moeten toezien hoe de laatste SLAPPERS - nadat ze al z’n drank en eten weggewerkt hebben en hij zich uit de naad gewerkt heeft om te slagen - op de vroege zondagmorgen afscheid van hem nemen zonder dat hij geslaagd is. Hij zal er hard aan moeten trekken!! (foto Prins Eric in actie vorig jaar…. hij redde het nét!).

 

 


 

Zondag 27 oktober 2013:

Tijdens de gezellige Warming Up Party werd gisterenavond de eerste hint bekend gemaakt van de nieuwe prins.

 

DEN DERDE

 

Mail je keuze naar nieuws@slaponline.nl

Zie de pagina Carnaval 2014 waar onder Raden maar weer je keuze

te zien zal zijn.

 

Natuurlijk is er voor de winnaar weer een mooie prijs!

 


 

Zaterdag 5 oktober 2013:

 


Van de Bonte Avond Commissie van de Kaauw voetjes kregen wij het verzoek onderstaand bericht te plaatsen….
‘Ben jij diegene die wij zoeken?
Lierops talent gezocht voor de Bonte Avond van 2014. Het enige wat je moet hebben is geen podiumvrees. Voor de invulling kunnen wij zorgen als je wilt.
Het publiek is op zoek naar jou. Dus geef je op!!!
Komend jaar zullen de Bonte Avonden gehouden worden op 21 en 22 februari.
Lijkt het je iets om mee te doen, geef je dan vóór 1 november 2013 op bij Jan van Gastel, telefoonnummer 331816 of mail j.gastel1@kpnmail.nl’.
Zie ook de foto’s van vorig jaar.

 


 

Donderdag 12 september 2013:

 


Wij willen alle jongens en meisje die in groep 7/8 zitten er aan herinneren dat zij zich nog op kunnen geven voor het boerenbruidspaar en de Raad van Elf.
Opgeven kan tot vrijdag 20 september bij Miriam Raijmakers tel: 331513 of via email: raijm176@planet.nl  (groetjes, de jeugdcommissie). Zie ook nieuwsbericht 21 augustus.
  

 

 

NIEUWS SLAPpers

 

 

Zondag 3 november 2013:

 

 

Hij haalde het 'nét'!! Tijdens de Toelatings Toets die Prins Marcel gisterenavond moest laten gebeuren om bij SLAP te komen had hij op de verschillende onderdelen wisselend succes. De buurtopdracht (touwtrekken met de slappers) werd nipt gewonnen door de slappers (2-1). Bij andere opdrachten had hij regelmatig de hulp nodig van zijn prinses en zelfs zijn kinderen moesten ingezet worden om hem over de streep te trekken. Uiteindelijk was het groene giletje voor hem en kreeg hij nog een tegelwijsheid toe. Het bleef daarna nog lang licht op de'n Oijenbraak. Het verslag houden wij weer voor ons anders wordt het voor de nieuwe Prins van volgend jaar wel héél erg gemakkelijk. Zie enkele foto's.

 


 

Zondag 15 september 2013:

 


Traditioneel begint voor SLAP kermiszaterdag met het bezorgen van een brief aan de huidige Prins, in dit geval Prins Marcel en Prinses Margret. Onder het motto: ‘Van trekken is nog nooit iets korter geworden’ trok een stoet trekkers (lekker op hun trekker) naar de hoeve van Marcel en Margret om de uitnodigingsbrief te overhandigen. In de brief wordt het Prinsenpaar de keuze gegeven om de Stichting Lieropse Aauw Prinsen uit te nodigen voor de S.L.A.P. Toelatings Toets op zaterdag 2 november. Als ze daarmee accoord gaan zijn we natuurlijk zeer benieuwd of het hen lukt om bij SLAP te komen. Voor Prins wordt je gevraagd maar de eer om SLAPper te mogen zijn moet je verdienen! Zie ook enkele foto s en een filmpje.
 


 

Woensdag 11 september 2013:

 


Op de jaarlijkse SLAP avond (j.l. zaterdag) is er weer volop gebrainstormd door de SLAPpers over hoe ze Prins Marcel 1e aan de tand zullen gaan voelen tijdens de “SLAP Toelating Toets”. Maar wellicht zijn de SLAPpers ’n beetje te voorbarig. Misschien wil hij er wel helemaal niet bijkomen en kiest hij definitief voor de Raad van Elf. Met de Kermisdagen zal e.e.a. duidelijk worden. Al voor de twaalfde keer wordt op Kermiszaterdag, zo rond de klok van 17.00 uur, de aankondigingsbrief overhandigd. Wat het Delftsblauwe bordje ermee te maken heeft is ons niet geheel duidelijk. Wordt vervolgd!
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 PRINS RADEN 

 

stuur uw inzending naar

 nieuws@slaponline.nl

 

 

1e hint: den derde       2e hint: glad      3e hint: van rood naar zwart

 

* = met commentaar

(tussen haakjes: in de bussen van de carnavalsvereniging)

 

Roel van de Laar 5*
Chris Filippini 4
Paul Sanders 4*
Piet Berkvens 3
Willem Hurkmans 3
Mart van Lierop 3*
Jan van Lieshout (ELL) 3*
Jan van Lieshout jr 3*
Peter van Lierop 2
Leon Verstappen 2
Jan Bekx 1*
Ton van Hoof 1
Jos van Heugten 2
Frans Sijbers 1
Danny van der Loo 1
Pit Hurkmans 1
Niels van Lieshout 1
Rick Kusters 1
Frans Vermeulen 1
Willy van der Elzen 1
Henk Hollanders 1*
Henny Basten 1
Robert van Otterdijk 1
Hans van Keulen 1
Marc Sanders 1
Hans van Berlo 1
Bert van Lieshout 1*
Peter van Stiphout 1
Jan Driessen 1*
Martin Vermeulen 1
   
   
   

 

*

 

JAN VAN LIESHOUT jr

Derde zoon van Jan sr.

GladJANUS

Van rode naar zwarte auto of van rode kiel naar zwarte kiel of van Rode cape Jeugdprinses Rina naar zwarte

sr

 

 

JAN VAN LIESHOUT (ELL)

Wij denken den derde van van Lieshout

1.e  Kip  (Henry van Lieshout)

2.e Huub v. Lieshout

En de 3.e  Jan van Lieshout van ELL.

Het is ook den derde Jan van Lieshout in Lierop.

Jan Bas

Jan de Lange

Jan Ell.

Succes verder

Jan (de Lange) en Margareth (d’n Teun)

 

 

ROEL VAN DE LAAR

Derde Prins uit onze vriendengroep

JW Neervens

'Roel moet snipperdagen sparen'

Gerard van Bussel

 

JAN BEKX

Dit jaar weet ik het zeker: Jan Bekx wordt de nieuwe prins,

want het is dun derde keer dat ik op hem stem;

hij heeft in het derde gevoetbald en hij is erg sterk in de derde helft

na het veteranenvoetbal.

Hans Verrijt

 

MART VAN LIEROP
Hint 1 snap ik nie maar ken ook van alles zijn
Hint 2 zijn snor is eraf
Hint 3 hij had eerst een rooie jas (vorst) en daarna een zwarte (raadslid).

W van Bussel
 

HENK HOLLANDERS

Ja, stop maar met raden, ‘t is bekend!
Tijdens de repetitie van Stage Fright, afgelopen dinsdag werd het me ineens duidelijk.....
De tenoren hadden even geen tekst om te oefenen en ik zat (dus) maar wat rond te kijken.
Het viel me toen ineens op dat de hele zaal met allemaal “Hollandse vlaggen” is versierd.
Hint 1; Henk zit altijd als “derde” aan de tafel tijdens het rikken.
Hint 2; Als hij niet zo’n grote bos haar had, was hij glad van boven.
Hint 3; Rood is min (of plus) en zwart is plus (of min) in de stroom-kabel-branche.
Gelopen race dus; Henk Hollanders wordt onze nieuwe Prins Carnaval.
Jammer dat het dit jaar zo makkelijk te raden was, waar kan ik m’n prijs ophalen?
We zoeken trouwens nog een stuk of wat mannen om bij Stage Fright te komen zingen.....
Kan ik dat hier óók meteen vragen, denk het wel hé, anders komen we weer zingen op het Liedjesfestival!

Familie Santegoeds
 

PAUL SANDERS

Paul Sanders wordt de nieuwe prins omdat hij den derde is bij de fam Sanders,

hij bij de kapel een schuiftrombone blaast wat mooi glad is,

en dat hij van de rooi schut naar een mooi zwartprinsen pak gaat, Paul succes.
Mart van lierop

Omdat hij de derde is van het gezin

Omdat hij een glad kapsel heeft

Omdat hij van rood (voetballer) naar zwart (scheidsrechter) is

Richard Roovers

 

BERT VAN LIESHOUT

Van rode naar zwarte cijfers

Derde van van Lieshout (da's minder)

en glad.... daar kunnen we van allesm van maken

Roel van de Laar

 

JAN DRIESSEN

Ik gok op Jan Driessen, de derde prins van 't Eindje, glad(janus).

Dat kleurengedoe zal wel iets met Helmond Sport te maken hebben.

Willy vd Elzen