KARNAVAL 2009-10

 

 


Nieuws

Sprookjesbruiloft

Liedjesfestival

Carnavalsbal

Optocht

Bonte avond

Jeugdboerenbruiloft

Jeugdreceptie

Prinsenreceptie

Onthullingen Prins en Bruidspaar

Onthulling jeugdhoogheden

Kaauw voetjes pagina

Prins Raden

Programma 2009-2010

Liedjesfestival

SLAP

Onze nieuwe Prins Peter

Ons nieuwe Bruidspaar

Onze Jeugdhoogheden

Van alles wa

 


 

NIEUWS

 

 


 

Donderdag 18 februari 2010:
Beste kaauwvoeten en kwaauwvoetjes….Allemaal hartstikke bedankt voor deze prachtige carnaval.
Voor ons een onvergetelijke ervaring. Peter, Diony en Kim van den Eijnde

 


 

Vrijdag 19 februari 2010:
Iedereen héél erg bedankt voor de te gekke carnaval!
Francis, Ronny, Josephine, Peter.

 


 

Woensdag 17 februari 2010:

 

 

Het was als een sprookje bedoeld en het werd ook een sprookje. Francis en Ronnie genoten van alle belangstelling die ze kregen op hun onechte bruiloftsfeest. Je kon zien dat de voor deze gelegenheid speciaal ingehuurde burgervader Gerard Claassen gewend was dit soort voltrekkingen te doen. Voor het bruidspaar was het nieuw maar het leek wel allemaal echt. Het was echt een sprookjespaar van duizend en géén nacht. Na de voltrekking was er volop gelegenheid om het onechte bruidspaar te feliciteren en waren er verschillende optredens van families, vrienden en kennissen. De muziek was weer goed vanmiddag. Koepelbloazers en DJ Peter voelden weer perfect aan wat de feestelingen wilden en het feest duurde dan ook totdat het rond de klok van 20.00 uur tijd was om afscheid te nemen van de Jeugd. Het ging gepaard met menig traantje. Een mooi afscheid van een geslaagd Carnaval 2010. Zo ook was het afscheid van Theo Peters die na 22 jaar afscheid neemt van de Commissie amusement. Theo, bedankt namens iedereen die wat om carnaval geeft. Theo droeg mede bij aan de prachtige onthullingen en andere gelegenheden zoals o.a. de bruiloft van het sprookjespaar. Later op de avond stond nog het afscheid van Prins Peter d'n derde op het programma. Hij maakte samen met zijn Prinses Dionie van Carnaval 2010 één groot feest. Zijn humor en inzet zullen we niet snel vergeten en hopelijk zullen we dit in de toekomst nog terugzien bij de Slappers (als hij slaagt tenminste). Ook stond deze avond het afscheid van Mart van Lierop als vorst en Angel van Moorsel als adjudant op het programma. Mart verdiend een groot compliment voor al die jaren dat hij, zonder dat hij de functie van vorst echt ambieerde, deze post op zijn eigen manier heeft weten in te vullen. Na de legendarische Eric Hesius en Mark Sanders wist hij er z'n eigen draai aan te geven. Het ging hem steeds beter af maar hij is blij dat een ander het nu over gaat nemen. Mart, namens carnavalsminded Lierop nogmaals hartstikke bedankt. Ook Angel gaat het stokje overgeven. Hij volgde de adjudanten Govert Hurkmans en Theo Joosten op en deed dat met verve. 'Zijn' prinsen ondervonden allemaal hoe belangrijk het is om iemand naast zich te hebben die 'alles' voor je regelt. Angel was zo'n regelaar en niet alleen voor de Prinsen. Angel ook hartstikke bedankt. Wij wensen hun opvolgers alle succes. Als er nog iemand behoefte heeft om hier iets aan toe te voegen dan horen we 't graag.

Voor foto's zie onze Karnavalspagina en de foto's van Siris.

Binnenkort komen er nog wat foto's onder het kopje 'Van alles wa' op de Karnavalspagina. We laten wel weten als ze erop staan.

 


 

Dinsdag 16 februari 2010:

 

 

Het eerste liedjesfestival was meteen een groot succes. Een volle tent bij van Oosterhout genoot van de vele verrassende optredens. Het doel om van de maandagavond weer een gezellige avond te maken is hiermee behaald. Dat een avond ook om half negen kan beginnen werd deze avond bewezen want op deze tijd was het al volle bak. Niemand wilde iets van de optredens missen.... en terecht. Helaas hadden de eerst geplande artiesten, De Raadsvrouwen, op het laatste moment af moeten zeggen waardoor het festival ietsje later startte dan gepland. Geopend door een 'welkom' van No Sisters met achtergronddans werden vervolgens in een strak tempo de overige tien nummers op het podium gebracht. Bert van Lieshout als kersverse presentator was goed op dreef en liet zien dat het praten hem beter afgaat dan het zingen. De juryleden Fridy Maas, Henk Berkers en Prins Peter d'n derde verzorgden na elk optreden het deskundige commentaar. De eerste artiest was Bolle Jan (Jan van Gastel). Als tweede kregen we een verrassend optreden van René Maas en Harrie van Bussel onder de naam Rat & Nog wat. Als derde was H3 aan de beurt. Ervaren zangers Ad van Heugten, Ties van Heugten en Eric Hesius zaten achter deze naam. Als vierde stond B4 (de vier zusjes Berkers) op het podium waarna de 2J's (Jan van Lieshout en John Smits) het programma voor de pauze afsloten. Na de pauze vervolgden Ina & Gina (Tonnie van Lieshout en Ria van Bussel) de optredens waarna de grote verrassing onder de naam Oriental Express op het podium verscheen. Geheim gehouden voor bruidje Francis kwam Ronnie Thijs een ode brengen aan zijn onecht bruidje Francis. Hierna was het de beurt aan de Tobbers. Voor de eerste keer op een podium verschenen Frits van Lieshout, Aad van Bussel en Toon van Lieshout. Na hun verrassende act was het de beurt aan Trio Los Felicitas (Jan van Lieshout, Willy van de Elzen en Leon Verstappen) en de rij werd afgesloten door MB, Mike Berkvens met het damesachtergrondkoortje Tim en Willem.

Na de optredens kreeg het publiek de kans om via SMS te stemmen op een van de artiesten. De artiest met de meeste stemmen won de publieksprijs. MB (Mike Berkvens) kreeg maar liefst 48 SMS'jes en werd daarmee de terechte winnaar van het zilveren cassettebandje.

Met alle artiesten op het podium werd de winnaar van de vakjury bekend gemaakt. De jury was unaniem in de keuze. Winnaar werd Ina & Gina, de twee 'dikke tantes' die hun nummer nog een keer ten gehore brachten voor een enthousiaste zaal. Gezamenlijk werd afgesloten met het lied ... Als sterren op het podium staan....

Met dank aan een perfecte organisatie (Huub en Hen van Lieshout en Peter Maas) is het te hopen dat dit Liedjesfestival ook volgend jaar op het programma komt te staan.

Voor foto's zie onze Karnavalspagina.... waar de foto's van Roland Welten te zien zijn en natuurlijk ook de foto's van Toine Welten (Siris).

 


 

Dinsdag 16 februari 2010:

 

 

STEM OP MIJ?!

 


 

Maandag 15 februari 2010:

 

 

Het carnavalsgebeuren van de zondag begon in Lierop met een H. Mis waarin naast het serieuze de humor ook weer een plek kreeg. Peins Peter bleef niet achter bij de preken van de afgelopen jaren. Na de Mis trok het hele gezelschap naar van Oosterhout war de koffie en de broodjes al weer klaar stonden. Zoals traditioneel gebruikelijk ‘hangt de Prins zichzelf op’ in de eregalerij boven de bar. Het gebeuren wordt door SLAP georganiseerd en Frank Hurkmans had de benodigde attributen weer bij, een gouden hamertje, een spijker, een reservespijker en een SLAPkussentje. Na enkele pogingen kreeg Prins Peter het voor elkaar om zijn schilderijtje ‘in lijn’ te krijgen met zijn collega’s. Nu nog SLAPPER worden Peter en alles komt goed. Zie de foto's.

 

Eregalerij ...

 

Nirwana Jeugdbal ....

 

Carnavalsmis .....

 

 


Maandag 15 februari 2010:

 

Van de Jeugdcommissie kregen we de uitslag van de kleurwedstrijd...

1-2 jaar  

1e prijs Pim van Veghel; 2e Tim Wijffels; 3e Janna Vermeulen

3 jaar      

1e prijs Senna Verstappen; 2e Iris van Heugten 

4 jaar

1e prijs Karlijn v.d. Laar; 2e Sari van Veghel; 3e Maarten Vermeulen; 4e Jochem Vermeulen;  5e Cato v.d. Laar; 6e Laura van Kessel

5-6 jaar  

1e prijs Marly van Gennip; 2e Britt van Hoek; 3e Renske Swinkels 4e Tim Swinkels;  5e Rob Kornuyt

7-8 jaar  

1e prijs Eline Engelen; 2e Roland van Rut; 3e Jasmine van Kessel; 4e Lisa van Hoek

9-10 jaar        

1e prijs Dorus Jeukens; 2e Madelon Vereyken; 3e Joyce Bankers; 4e Laurie van Gennip

 


 

Zondag 14 februari 2010:

 

 

't Eindje was de grote winnaar van de optocht die gisteren door Lierops straten trok. Bijna 400 deelnemers, hoofdzakelijk in groepsverband als loopgroep opererend deden hun uiterste best om het talrijke publiek te vermaken. En dat lukte heel aardig. Bij de individuelen wist Annie van Lieshout voor de derde keer op rij te winnen voor Toon van Lieshout die ook al voor de derde keer achtereen tweede werd.

Zie de foto's op slaponline (optocht en carnavalsbal) en siris. (Druk op F11 op je toertsenbord en de foto's zijn in 'vol ornaat' te zien!).

 

Uitslag Optocht C.V. de Kaauw Voetjes - Lierop

 

Wagens / Loopgroep / Individueel Buiten Buurtverband:

1. Anny van Lieshout-Verberne; “Denk’te gellie da ik vandaag nog kloar kom?”

2. Toon van Lieshout; “Ik heb een goed loupende tent”.

3. Sylvia en Frans Sijbers; “Wai zörge vur ne schonnen optocht”.

4. Fanfare St. Willibrordus; “Fanfare op concours Hipiek”.

5. Nel de Groot-de Leeuw; “Gû kiekt zo…”

6. Britte, Lieke, Janou, Janne en Jolijn; “Hippe Soepkippe”.

7. Wij zijn vriendinnen: “Ondanks alle malaise doen wij toch de polonaise.

8. Slagwerkgroep St. Willibrordus; “Di joar hebbe wai unne kalendere wagen”.

 

Buurtschappen “Idee”:

1. Duinerweg / Drievennestraat; “Te gek om los te lopen”.

 

Buurtschappen “Uitvoering Idee”:

1. de Renkant; “Met Carnaval hebbe wij tijd zat”.

 

Buurtschappen “Afwerking”:

1. Frank van de Hoge Leye Dijk tot Oeyenbraak;  “Wai bakke d’r niks van”.

 

Buurtschappen “Carnavalesk”:

1. ‘t Eindje; Sluis 10 is niet meer, ’t Eindje gondelt heen en weer

 

Eindtotaal Buurtschappen:

“de Ton van Schalen Wisseltrofee”

1. ‘t Eindje; “Sluis 10 is niet meer, ’t Eindje gondelt heen en weer”.

2. de Renkant; “Met Carnaval hebbe wij tijd zat”.

3. Duinerweg / Drievennestraat; “Te gek om los te lopen”.

4. Achterbroek; “Vur onze prins goan wai in het net”. 

5. Hemelaar; “Di joar lupt ut bij ons nie “!

6. Balisboom; “Veertig dagen zonder kan verrèkkes lang zijn”.

7. Frank van de Hoge Leye Dijk tot Oeyenbraak;  “Wai bakke d’r niks van”.

8. Offermansstraat; ’t Sprookje “1000 en géén nacht”.

9. Slutelakker; “Boer zoekt…”

10. Florastraat eo; “40 Dagen zonder…”

 

“de naauwbrèktmedeklomptrofee” (pechprijs):

Is gelukkig niet uitgereikt.

 


 

Zaterdag 13 februari 2010:

 

 

De oplettende familie van Nuenen kreeg het volgende bericht:

Geachte heer/mevrouw Van Nuenen,
De spannende finale van de `Is mijn Card het waard´-actie heeft plaatsgevonden. Na drie trekkingen met honderden prijswinnaars was het ditmaal de beurt aan de superhoofdprijs, de BMW 118i Cabrio ter waarde van € 35.000,-. De notaris heeft de heer Van den Eynde uit Lierop als winnaar getrokken.


 


 

Sleuteloverdracht  .

 

Zaterdag 13 februari 2010:

De traditionele sleuteloverdracht gisteren in de Ruchte leverde weer een bijzonder mooie avond op. Natuurlijk waren de Kaauw Voetjes met hun aanhang aanwezig. Ze werden vervoerd in een wel heel lange bus waarin maar liefst 130 Kaauw Voeten zaten.

Helaas was er geen prijs voor de buurt van de Prins. De Pompers waren dit jaar de gelukkigen en daar kon iedereen vrede mee hebben. De burgemeester met z'n aanhang brachten het er goed vanaf. Een mooi lied op de melodie van Brabant werd ten gehore gebracht. Met behulp van de geprojecteerde tekst deed de Ruchte volop mee met dit lied. Martien Kusters was voor de laatste keer de componist van de tekst van het lied. Het zag er allemaal goed uit.

 


 

Woensdag 10 februari 2010:

 


Op carnavalsmaandag 15 februari vindt voor de eerste keer het Kaauw Voetjes Liedjesfestval plaats. Maar liefst 11 deelnemers zullen strijden om het felbegeerde “Gouden Cassettebandje”. De artiesten die meedoen hebben een eigen geschreven tekst gemaakt op een bestaand lied of zelf geschreven muziek. Dit alles zal beoordeeld worden door een zeer deskundige jury die zal bestaan uit Peter d’n derde, Prins van het Kaauwvoetenland 2010 en Henk Berkers, gitarist van de wel bekende bands uit Lierop zoals Raster, Orpheus en op dit moment de Precise Patch Work Band (PPB). De jury wordt gecomplementeerd door niemand minder dan Fridy Maas. Vroeger deel uitmakend van o.a. Topic en Second Chance en tegenwoordig maakt ze nog steeds furore met de Wibras. De artiesten die meedoen zijn, De Raadsvrouwen, Bolle Jan, Rat en Nog Wat, H 3, de 2 J’s, Ina & Gina, Oriental Express, B 4, De Tobbers, Trio Los Felicitas en MB. De acts op deze avond zullen aan elkaar gepraat worden door het jeugdig talent Bert van Lieshout.

 


 

Woensdag 10 februari 2010:
Wie de trailer van de Bonte Avond wil zien kan terecht op bijgaande link.
http://www.sintantoniusabtlierop.nl/lierop/bonteavond-trailer-2010.wmv 

 


 

Woensdag 10 februari 2010:
Er bleek een misverstand te zijn over de route van de optocht. Deze is – in tegenstelling wat in het carnavalsprogramma stond - hetzelfde als vorig jaar dus hij komt ook door de Felicitéstraat!!

 


 

Woensdag 10 februari 2010:
Hallo kinderen van Lierop. As. zondag 14 februari is er weer een jeugdbal in Nirwana, georganiseerd door de CV. de Kaauw Voetjes. Het begint om 19.00 uur en pas om 22.00 uur mogen de ouders jullie weer op komen halen. Het belooft weer een supergezellige avond te worden met dj Peter. Voor de kinderen uit groep 4 tot en met 8 die buiten Lierop naar school gaan ligt een flyer klaar bij Sylvia Sijbers, Schuttersstraat 15. Hiermee kan je op het jeugdbal iets lekkers aan de bar gaan halen. Tot zondagavond, alaaf!!!

 

Woensdag 10 februari 2010:

 


Advertize heeft in opdracht van carnavalsvereniging de Kaauw Voetjes een carnavalsvlag ontwikkeld voor het Kaauw Voetenland. Deze vlag ziet er mooi en erg fleurig uit. De carnavalsvereniging wil deze vlag te koop aanbieden. De kosten van deze vlag zijn € 25,00. Te bezichtigen en te koop in de winkel van Harrie en Suzanne Gubbels.

 


 

Dinsdag 9 februari 2010:
Op het Gastenboek pikten wij het volgende bericht op:
Hallo kaauwvoetjes. Wij waren met onze carnavalsclub ''de bollikkers''uit schoenlapperslaand getuige van jullie jeugd-boerenbruiloft. Voor ons iets onbekends. Het was GEWELDIG. Wij hebben met z’n allen enorm genoten van deze middag. Wij wensen iederen in Kaauwvoetendurp een geweldig carnaval toe. 3x ALAAF. Arnold, Adjudant van Prins Renaldo van Schoenlapperslaand.

 


 

Zondag 7 februari 2010:

 

 

Vrijdag 5 en zaterdag 6 februari werden weer de Bonte Avonden gehouden. Dat de veteranen van SV Lierop meer kunnen als schitteren op het voetbalveld bleek wel uit de voortreffelijke garderobe bij binnenkomst. Het programma zag er veelbelovend uit en om 20 uur zat dan ook iedereen op zijn plaats hopende op een mooie avond. En die hoop kwam uit want het werden de beste Bonte Avonden van de laatste jaren! Traditioneel opent de jeugdraad, ditmaal in pyama maar wel allemaal met de steek op natuurlijk. Zij zongen met z’n allen een mooi liedje en mochten hierna plaatsnemen in de zaal. De eerste tonproater vanavond is Harrie Hens als Harrie Couvert. Zijn buut zit vol woordgrapjes en wanneer er niet snel genoeg gelachen werd strafte hij het publiek meteen af door ze de indruk te geven dat ze het niet begrepen. Hij had een origineel verhaal en gaf er een Lieropse draai aan door te vertellen over zijn bezoek aan ’t Jagershuis. Harrie had ook veel contact met het publiek, iets wat altijd gewaardeerd wordt. Demarrage had weer flink geoefend om een mooie, goed verzorgde act neer te zetten. Hierna was het tijd voor weer een buiten-Lierops optreden. Spoit Elluf uit Helmond. Niets zo mooi op een Bonte Avond als het onvervalste Helmonds accent. Veel man/vrouw grappen maar weinig die je al een keer gehoord hebt. Zij brachten een combinatie van conference en zang en deden dit naar volle tevredenheid van het publiek. Er werd volop meegeklapt en gezongen met de Peruaanse Helmonders. Het was al vroeg pauze en iedereen zat weer op tijd in de zaal om de Buurtvrouwen te ontvangen. Volgens de immer vakkundige presentator Mark Sanders waren ze niet meer zo zenuwachtig als vorig jaar toen ze voor het eerst meededen. Ze kwamen ook beter uit de verf als vorig jaar mede dankzij Ellen haar doos. De midlife crisis dames waren op zoek naar een man en hadden dan ook verschillende uitvoeringen van het mannelijk ras op het podium staan. Ook Prins Peter d’n Derde stond op het podium maar volgens de dames was dat alleen maar dat het dan wat stiller in de zaal zou zijn! De Prins zou later deze avond nog een gastoptreden geven, een drukke avond voor de Hoogheid! De buurtvrouwen zijn duidelijk gegroeid ten opzichte van vorig jaar en het publiek liet dat dan ook duidelijk merken. Zij kregen veel bijval en hoeven volgend jaar helemaal niet meer zenuwachtig het podium op. Voor velen het hoogtepunt van de avond was het optreden van Rob Scheepers. Ook niet zo verwonderlijk als je nagaat wat hij allemaal al gewonnen heeft. Het duurde even voordat hij aan zijn verhaal over zijn tattooshop in Helmond begon omdat hij zich eerst bezig hield met het publiek, dit zorgde uiteraard voor grote hilariteit bij de mensen die niet door Rob door de mangel werden gehaald. Een tip voor als je naar Rob Scheepers gaat: Ga niet op de eerste rij zitten! Uiteindelijk begon hij toch aan zijn verhaal maar bleef hij ondertussen toch terugkomen bij zijn “slachtoffers”. Rob Scheepers is een artiest die  je graag een hele avond zou willen zien optreden, heel goed! Demarrage mocht  weer haar/zijn kunsten vertonen en deden dit nu eens niet op harde basmuziek. SLAP had het dit jaar anders aangepakt. Niet een hele groep aauw prinsen op het podium, maar slechts drie. Een goede zet, het is een stuk minder rommelig en het verhaal komt beter over. Veel bekende en/of markante Lieropse personen zijn de afgelopen weken gefotografeerd en werden gebruikt voor een sprookjesverhaal. Mooi gemaakt en voortreffelijk gespeeld door kinderen Henry en Ad en pa Jan, gebaseerd op Dikkie Dik van de Vliegende Panters. Het is altijd mooi als Lieropse mensen voor schut worden gezet, Jan zong later wel dat we daar niet te zwaar aan moesten tillen en dat het allemaal met een knipoog was. De afsluiter dit jaar waren de Troela’s en Co. De troela’s waren de zangeressen Yvon en Lotte en Co waren Niek en Bert. Zij gaven hun ouders en alle ouders in de zaal er goed van langs over de opvoeding. Mooi om te zien hoe de jeugd de avond durft af te sluiten en dan ook nog op een originele en feestelijke manier. Zij betrokken de hele zaal er bij door iedereen mee te laten zingen. Om dit te bereiken hadden ze grote tekstborden gemaakt en zo riepen ze iedereen op om naar het café te gaan.  Ook de Prins had hier weer een rol en toetsenist Peter stond lekker te spelen. Hun oproep om naar het café te gaan was niet aan dovemansoren gericht en na een gezamenlijke afsluiting met alle artiesten toog iedereen naar het café. Hier was het nog lang gezellig en was iedereen het er over eens dat dit de beste Bonte Avond sinds jaren was.

Foto's weer te zien op slaponline en op Siris.

 


 

Maandag 25 januari 2010:

De Optochtcommissie van de Kaauw Voetjes is er helemaal klaar voor. Het voetstuk van de “Ton van Schalen Wisseltroffee” is inmiddels gegraveerd, rest alleen nog de vraag: Wie wordt de opvolger van Frank van de Hoge Leye Dijk tot Oeyenbraak? De inschrijvingen voor de optocht druppelen stilletjes aan binnen. Er zijn al vele toezeggingen van Buurtschappen en het aantal Deelnemers Buiten Buurtverband wordt ditmaal meer dan voorgaande jaren. Er staan de toeschouwers van de optocht verschillende verrassingen te wachten. Eén verrassing verklappen we alvast: De Prins(ess)enbuurt doet in ieder geval ook mee!!! Aanmelden voor de Optocht kan nog tot 6 februari / 11.11 uur, bij Frank Hurkmans (331983) of frankhurkmans@chello.nl

 

 


 

Maandag 1 februari 2010:

Bart en Esmee, het jeugdboerenbruidspaartje van dit jaar, kan terugzien op een geslaagde bruiloft. Een lange stoet trok al vroeg in de middag door de witte Lieropse straten. Bart en Esmee in een door de paarden van Ben Hurkmans getrokken sjeeske genoten van ‘hun feestje’. Bij van Oosterhout binnen werd de onechte huwelijksvoltrekking onder grote belangstelling voltrokken door d’n Burger, Eric Hesius. D’n elastiek bij elkaar om de voeten doen was geen probleem maar gekust werd er niet ondanks de vele pogingen die d’n burger uit z’n hoge hoed toverde. Na de voltrekking werd gestart met de receptie. Vele handjes werden geschud en ook werden er verschillende stukskes opgevoerd voor het bruidspaartje met hun getuigen. Naast bezoek uit Someren die weer met de hele bubs aanwezig was er ook een grote groep uit Waalwijk. Zij genoten zienderogen van alles wat er gebeurde. De Koepelbloazers speelden alsof ze de dag ervoor niet in Someren-Heide geweest waren en ook DJ Peter was weer in vorm. Het bleef nog lang gezellig en druk…. Zie de foto’s… en ook op Siris. Op naar vrijdag als de eerste van de twee Bonte Avonden wordt gehouden. Vrijdag is er nog een enkel kaartje over dus wees er snel bij?

 

 


 

Zondag 24 januari 2010:

 


Op zondag 31 januari 2010 zal de jeugdboerenbruiloft plaats vinden. Op deze middag zal Bart van Brussel in de onecht worden verbonden met Esmee van Nuenen. Bart wordt bij gestaan door zijn getuige Rens Hurkmans en Esmee door haar getuige Maud van den Boomen. Het bruidspaar zal om 13.30 uur opgehaald worden en om 14.00 uur zal in zaal Nellie van Oosterhout de plechtigheid beginnen. Omstreeks 17.00 uur zal de middag afgesloten worden.

 


 

Maandag 18 januari 2010:

 

 


Jeugdprinses Kim d’n 3e vervolgde gisterenmiddag waar pa Prins Peter d’n derde vorige week geëindigd was met zijn receptie. Het was vanaf de eerste minuut al gezellig druk bij van Oosterhout. Buurt, familie, de slappers, en de rest van de carnavalsvereniging waren natuurlijk aanwezig om jeugdprinses Kim te feliciteren. Ook Ferd met zijn traditionele kist appelen was er ook weer. Halverwege de receptie was er weer de traditionele uitreiking van medaille en oorkonde voor twee Lieropse mensen die veel voor de Lieropse carnaval hebben betekend. Dit gebeurt elk jaar door FEN (Federatie Europese Narren). Dit jaar waren Ria Rovers (vroeger jeugdcarnaval) en Toon van de Ven (vroeger optocht) degene die in de bloemetjes gezet werden. Namens slaponline willen wij hen feliciteren. Zij verdienen het.
De carnavalsvereniging de Pompers uit Someren was er met hun volledige vereniging en de Jeugd van Someren had een heuse aanhang bij van vaders en moeders. Zij bleven nog tot laat in de middag om mee te feesten want een feest werd het. De Koepelbloazers en discjockey Peter hadden er zin in en lieten dit dan ook blijken met hun enthousiaste inzet. Tussendoor werd ook nog de loting verricht van het Liedjesfestival op carnavalsmaandag. Zie het bericht hierover bij het nieuws van vandaag en op de link van het Liedjesfestival. Al met was het dus weer een Jeugdreceotie die er zijn mag. Foto’s zijn te zien op slaponline onder Jeugdreceptie en ook op Siris zijn foto's van Toine Welten al te bekijken.

 


 

Maandag 11 januari 2010:

 

 

De receptie welke Prins Peter d'n derde gisteren hield in zaal Nellie van Oosterhout kende weer vele verrassingen. Van heinde en ver waren ze gekomen, de carnavalsverenigingen maar ook vrienden en bekenden van het Prinselijk paar. Tel daarbij de buurt, Slap, De Koepelbloazers, de Kaauw Beenkes en de vele Lieroppenaren die er zo of via een vereniging waren en je hebt alles in huis voor een gezellig feest en dat werd 't. Ook Vorst Mart kon erom lachen. Hij is volgend jaar tijdens de receptie echt in de vorst want hij houdt er na dit seizoen mee op. Tijdens deze receptie werden ook de prijzen van het prinsenraden op slaponline uitgereikt. Er bleven twee winnaars over van de 68 inzendingen. Prins Toon Hesius was er een van en de andere was Bryan Antonissen. Prinses Diony trok het lotje want er kan er maar een de winnaar zijn en dat werd Bryan Antonissen. Enkele prachtige prijzen waren zijn deel. Foto's zijn te zien op de link Prinsenreceptie hierboven.

 


 

 

 

 

 

 

Zaterdag 9 januari 2010:

Morgen zal de Prins Peter d'n derde zijn Prinsenreceptie houden in zaal Nellie van Oosterhout. Iedereen is dan in de gelegenheid onze Prins, Prinses en 'aanhang' te feliciteren en hen veel succes toe te wensen met het carnavalsgebeuren in het 'KAAUW' Voetenland dat dit jaar zijn naam echt eer aan doet. Binnen kunnen de 'kaauw' voetjes echter verwarmd worden dus kom naar zaal van Oosterhout waar de receptie staat gepland van 12.30 tot ongeveer 17.30 uur. Ook zullen bevriende carnavalsverenigingen een bezoek brengen aan het Kaauw Voetenland.

Tot morgen....

 


 

Vrijdag 1 januari 2009:

 

 

Zo te zien gaat de sprookjesbruid de overstap naar de sprookjesbruidegom maken, ze "zweeft" al als een volleerde fakir-es naar haar onechte geliefde die als het goed is, ook weer naar haar terug gaat zweven, miljaar wat een zweverig gedoe die sprookjes ! Met vriendelijke groeten, F.o.t.o. Graaf.

 

 


 

Woensdag 30 december 2009:

De buurt van prins Peter en prinses Kim hebben al flink hun best gedaan. Zie de eerste indruk met enkele foto's.

 

Buurtversiering Prins Peter en Kim

 


 

Zondag 20 december 2009:

 


Wat gebeurt er daar in de Offermansstraat? Het sprookjespaar lijkt echt een verbintenis aan te gaan, zo te zien. Het lijkt wel of hun huizen al aan elkaar verbonden zijn, maar wat gaat dat allemaal worden?? Over een paar dagen wordt het misschien wat duidelijker.....
Met vriendelijke groeten, Foto Graaf.

 


 

Dinsdag 24 november 2009:
Zoals bij vele Lieropenaren reeds bekend is kunnen er twee mensen ieder jaar genomineerd worden voor een speciale onderscheiding van F.E.N. (Federatie Europese narren) CV Kaauw Voetjes is reeds diverse jaren hiervan lid en ook dit jaar willen zij weer een aantal personen voordragen voor een speciale onderscheiding. Een commissie bestaande uit Ine van Lieshout, Huub Hofland en Ger Raijmakers zien graag de gemotiveerde voordrachten tegemoet zodat zij daaruit een keuze kunnen maken.
Dus als U iemand weet die voor de carnaval of voor een buurtschap in de ruimste zin het nodige betekend heeft laat dit dan aan hen weten. Het mag ook iemand zijn die in het verleden zeer veel werk heeft verzet. Vermeld dan ook direct waarom U dat vindt. Op vermoedelijk 31 januari 2009 zullen deze onderscheidingen dan uitgereikt gaan worden. De inzendingen kunnen per mail verzonden worden aan hansvanmoorsel@planet.nl. Deze zorgt ervoor dat ze bij de commissieleden terecht komen. Mocht U liever een briefje schrijven kan dat ook. Dit kan dan gewoon bij 1 van de drie commissieleden afgegeven worden onder vermelding van F.E.N. De inzendingen dienen voor 5 januari 2010 binnen te zijn.

 


 

Zondag 15 november 2009:

 

 

Het was weer een heel spektakel in zaal Nellie van Oosterhout tijdens de onthulling van de nieuwe hoogheden van de Kaauw Voetjes voor het seizoen 2009-2010. Het lijkt erop dat de onthullingen elk jaar gekker worden en dat is mooi. Mooi voor de nieuwsgierigen die willen weten wie de nieuwe Prins en Bruidspaar gaat worden maar ook mooi voor de Hoogheden zelf want zij zijn tenslotte het middelpunt van alle commotie.

Dit jaar stond alles in het teken van Sprookjes. Er was eens ….. en ze leefden nog lang en gelukkig zijn dan de bekende gezegden. Rond ’n uur of half tien begon de zaal al aardig vol te lopen en na het afscheid van het Flower Power Paar en Prins Toon en Prinses Jolanda klonk er rond ’n uur of tien vanachter uit de zaal tromgeroffel en trokken enkele gildebroeders de zaal in. Twee sprookjesvertellers vertelden het verhaal en op het podium speelden de figuranten hun spel. Een van de figuranten – die later geen figurant bleek te zijn - was Ronnie Thijs die met Syl van Oosterhout de eerste act opvoerde, gevolgd door een dame die haar nummer Ich bin wie du opvoerde voor de spiegel maar met haar rug naar de zaal. Het bleek Francis van Stiphout te zijn en de vrouwelijke kant van het bruidspaar Ronnie en Francis. Zij gaan de carnaval in met het motto: Duizend en Geen nacht. Zie foto's Siris.

Na een optreden van Demarrage was het de beurt aan de onthulling van de prins. Weer kwamen de tamboers, klaroenblazers en vertellers vanachter uit de zaal achtervolgd door een rij – jonge - dwergen die aanschoven aan een tafel op het podium. Onder het nummer ‘Wat zullen we drinken’ deden ze hun best om hun witte baarden niet teveel te belasten en na het nummer kwam Sneeuwwitje (Diony van de Eijnde en latere Prinses) die van de giftige appel proefde en op de sofa in slaap viel. Een jager (Jos van Heugten) kwam er nog aan te pas en Silvia van de Ven zong nog het lied Huilen is voor jou te laat. Uiteindelijk kwam de nieuwe prins (Peter van de Eijnde) vanachter een boom en verenigde zich met Sneeuwwitje. Een mooie onthulling en een verrassende prins die niet geraden was in de bussen maar wel op slaponline. Joop Antonissen en Toon Hesius hadden hem geraden. De prijs wordt tzt uitgereikt aan deze twee gelukkigen. Zie de foto's...  (zie ook foto's Siris).

De lijfspreuk van de nieuwe Prins:

Mi deez daag heb ik gin netten in m'n hand

Want het is carnaval in Kaauwvoetenland

 

 

 


 

Zaterdag 14 november 2009:

 

 

De jeugdhoogheden zijn weer bekend. Alles stond in het teken van sprookjes tijdens de jeugdonthullingen in zaal Nellie van Oosterhout. Een echte rattenvanger van Lierop  - in de persoon van Eric Hesius - was de centrale figuur in de onthullingen waarvan als eerste het bruidspaartje aan de beurt kwam. In een prachtig decor waar een - echte? - heks telkens weer tevoorschijn kwam uit een deurtje van een sprookjeshuis als de kandidaten hadden geantwoord op vragen over sprookjes. Bij elke goede vraag mocht een vakje weggekrast worden. 24 Vragen waren er nodig om de tekst: Wie wordt het boerenbruidspaar? te onthullen. Maar toen wisten we nog niks maar dat werd snel anders toen na een 'spannend' muziekske van discjockey Peter Maas plotseling de namen BART en ESMEE aan het huisje zichtbaar werden. Het jeugdbruidspaar 2009-2010 heet compleet Bart van Brussel en Esmee van Nuenen. Hun getuigen zijn Maud van de Boomen en Rens Hurkmans. Zie foto's Siris.

Na de bruidspaaronthulling werd de spanning opgevoerd bij de onthulling van de jeugdprins of prinses. Sneeuwwitje was life aanwezig maar viel plots in slaap tussen alle leden van de raad van elf. De rattenvanger vroeg intussen aan alle raad van elf leden hoe ze het zouden vinden als ze Prins of Prinses zouden worden. De eerste die gevraagd werd zou het 'leuk' vinden waarna alle volgende raad van elf leden ook niet verder kwamen dan dat ze het 'leuk' of 'gezellig' zouden vinden. Grote Prins Toon werd vervolgens naar voren gehaald voor ideeën om Sneeuuwwitje te laten ontwaken. Hij stelde voor om de veren die in de zaal waren opgehangen op te halen. Daarna ontwaakte sneeuwwitje en ze had gedroomd dat er op de veren namen stonden die in de put gegooid waren. Iedereen zette zijn of haar naam vervolgens op de veren en gooide die een voor een in de ouderwetse waterput. Sneeuwwitje was het die vervolgens onder spannende muziek en wazige rookgordinen een emmer tergend langzaam uit de put naar boven takelde waarop uiteindelijk tevoorschijn kwam dat het een Prinses was, gevolgd door een neervallend bord met de naam Kim. De nieuwe jeugdprinses van de Kaauw Voetjes voor het seizoen 2009-2010 is Kim van de Eijnde, dochter van Peter en Diony van de Eijnde uit de Verhagenstraat. Haar adjudante is Jamy Antonissen. Wij wensen de hoogheden veel plezier en geluk tijdens hun regentschap tijdens de komende carnaval. Zie ook de foto's op onze pagina Karnaval 2010. Zie ook de foto's op Siris.

 


 

Dinsdag 10 november 2009:
Er was eens….

Dit is het thema voor de onthulling van aanstaande zaterdag.

Nadat ’s middags (aanvang 14.00 uur) de nieuwe jeugdprins(es) en het nieuwe bruidspaartje zijn onthuld is het 's avonds de beurt aan de volwassenen.

In een sprookjesachtige sfeer wordt door circa 50 medewerkers voor en achter de schermen een spetterende show verzorgd. Hoogtepunt hierin is uiteraard de bekendmaking van het nieuwe bruidspaar en de nieuwe prins. Aanvang van de avond 20.45 uur. Wil je er zondag over kunnen meepraten, zorg dan dat je er zaterdag bij bent.

 

 

 

 

 

 


 

Zaterdag 7 november 2009:


Over een week is hij bekend…. De nieuwe Prins van de Kaauw Voetjes. Vandaag hebben we de laatste hint: 11 x 3. Raden maar….

 


 

Maandag 2 november 2009:

 

 

Toon Hesius is nipt geslaagd voor zijn SLAP examen. Het werd weer een gezellige – en lange – avond.

Zie foto's....

 


 

Zaterdag 31 oktober 2009:

Komt ie erbij of haalt hij het niet???? Prins Toon Hesius staat vanavond voor een zware beproeving als de Slappers bij hem op bezoek komen voor zijn examen. Wij wensen hem alle succes toe. Gemakkelijk zal het niet worden.

 


 

Zaterdag 31 oktober 2009:

De tweede hint is binnen en luidt: Er geen gat in zien. Het wordt hiermee al stukken duidelijker! Raden maar.....

 


 

Woensdag 28 oktober 2009:

 

 

Van een van de deelnemers van de 1e Warming Up Party ontvingen we onderstaand bericht:

WAT EEN FEEST !! De 1e Warming Up Party mogen we wel zéér geslaagd noemen, want de sfeer was opperbest in café ’t Jagershuis in Lierop. Het uitgangspunt van de Warming Up Party is dat de Koepelbloazers samen met een bevriende blaaskapel jaarlijks een gezellig begin zullen gaan maken voor de aftrap van een nieuw carnavalsseizoen. Voor deze 1e Warming Up Party waren de vrienden uit Mierlo-Hout, de Bietenrooiers, uitgenodigd. Tijdens deze avond kunnen beiden dan hun nieuwe repertoire laten horen en kunnen de stemmen alsmede de stijve spieren alvast gaan warm draaien voor de bekendmakingen van de aankomende nieuwe hoogheden van o.a. het Kaauwvoetjesland. Rond de klok van 23.11 uur werd er door Vorst Mart de 1e hint bekend gemaakt inzake de nieuwe prins. De 1e hint van dit jaar was: ZO VADER ZO ZOON. Na de bekendmaking van deze 1e hint barstte het feest pas écht los! Er werd gezamenlijk muziek gemaakt en ook de aanwezige gasten werden betrokken in deze happening. Alsof de tijd had stilgestaan…Riny van den Hurk stond tussen Jan en Piet van Lieshout en zij trokken alle registers open…alle meezingers van vroeger passeerden de revue, en zelfs good old Piet Raijmakers kon niet blijven toekijken…ook hij kreeg een trombone in zijn handen en speelde vol overtuiging zijn partijen mee…!!

De juiste toon is gezet voor een mooie nieuwe traditie…!! Zie foto's op onze slapgalerij.

 


 

Zondag 25 oktober 2009:

De jacht op de naam van de nieuwe Prins is geopend. Vanaf vandaag kan er geraden worden wie in het nieuwe carnavalsseizoen de scepter gaat zwaaien in het Kaauw Voetenland. Op onze pagina Karnaval 2010 kun je weer zien welke hints er gegeven worden en wat het nieuwe seizoen gaat geven. Je ziet daar bovendien de stand van het Prinsenraden. De laatste jaren was er geen winnaar met het raden via slaponline dus de prijs wordt steeds groter!!! Mail je keuze naar nieuws@slaponline.nl en win die prachtige prijs!

 


 

 ONZE NIEUWE PRINS PETER d.n DERDE

 

Peter van den Eijnde

 

Geboren: 9 maart 1966 op de Plattevonder (Someren–Eind).

 

Getrouwd: 27 augustus 1987 getrouwd met Diony van den Eijnden.

 

Kinderen:  Trotse vader van 3 mooi dochters: Steffi geboren op 22 maart 1994

Sharon geboren 2 mei 1996 en Kim geboren op 4 maart 1998.

 

Woonplaats: Tot mijn trouwen heb ik in  Someren-Eind op de Nieuwendijk 62 gewoond. Toen een huis gekocht aan de Felicitéstraat. We hebben daar 2 jaar gewoond. Daarna nieuw huis gebouwd in Someren-Heide aan de Zeggestraat. Daar hebben we 7 jaar gewoond. Als laatste het ouderlijke huis van Diony gekocht op de Verhagenstraat 13 waar we het nog steeds verrekus naar ons zin hebben.

 

Ouders: Zoon van Jan van den Eijnde (Prins Jan I 1961 de Plattevonder) en Lies Wijlaars helaas kan zij dit niet meemaken.

Ons moeder is gestorven op 27 oktober 1997.

 

Schoonouders: Harrie en Jans van den Eijnden/van Moorsel.

 

Rest van de familie: Ik heb 2 broers, Rinie getrouwd met Karin Smeets 3 kinderen Roy Sabine en Mike. John getrouwd met Helga van Seccelen 4 kinderen Joelle Demi Lissy en Davy. Wonen allemaal op de Plattevonder.

3 Schoonzusjes en 1 schoonbroer:

Karin getrouwd met Jan van Lieshout 4 kinderen Pieter Tamara Rosa en Johan

Dorthy getrouwd met Jos Peters 4 kinderen Roel Bart Stan en Joyce.

Rene te vroeg overleden 6 mei 2008 getrouwd met Francy Gijsbers 4 kinderen Han Mike Rick en Stephan.

Wonen allemaal in Canada.

Hedwig getrouwd met Joop Antonissen 2 kinderen adjudant Jamy en Bryan. Zij wonen samen met mijn schoonouders langs ons op nummer 13A.

 

Schooltijd: De lagere school in Someren-Eind met glans afgemaakt. Daarna 2 jaar Havo en nog een half jaar Lts. Maar de school vond ik niks kon eigenlijk toch goed leren maar wou werken.

 

Werk: Ik ben een maand voor ik 16 jaar werd begonnen als jong ventje in de betonploeg bij Ome Jan (Smits bouwbedrijf). Ben toen naar de SBBO gegaan voor de opleiding metselaar.

Vervroegd in dienst gegaan als boordschutter heb daar 3 maanden op de loonlijst gestaan waarvan ik er ongeveer 20 dagen ben geweest. Was niet echt wat ik zocht militair wel, maar de locatie niet, ik moest te ver weg en dan zondag 's avonds al vertrekken. Weer terug in de bouw als metselaar. Daarna 2 jaar gewerkt in een shoarmazaak.

11 jaar gewerkt als chauffeur bij P van de Broek. Tussentijds nog een paar weken gemetseld bij van den Eijnde bouwbedrijf (mijn broer Rinie) waar ik al heel veel mee op karwei ging in mijn vrije tijd, maar ik kon  de vrachtwagen niet missen. Tussendoor nog varkensboertje erbij geweest maar door de varkenspest de uitbreidingsplannen gestaakt en tevens het varkenshouden. Uiteindelijk in 1998 samen met broer Rinie en een jaar daarna ook broer John erbij Van den Eijnde vangnetten begonnen. Wij monteren/demonteren samen met ons personeel vangnetten/randbeveiliging en traptorens in binnen- en buitenland.

 

Hobby's:'Ik  heb vroeger gevoetbald bij de e'tjes maar te weinig talent, toen jaren later een carrière als café voetballer gestart maar hoe meer de wedstrijden afgelast werden hoe liever, de wedstrijd begon dan in de kroeg. Ben net als minne voorganger ook voor PSV maar dan een stuk minder fanatiek, ben wel ongeveer een jaar of 5 seizoenkaarthouder geweest maar door het temperament van  mij was het beter om te stoppen. Ik ga heel graag weg maar ben ook heel graag thuis. Ben nog een beetje een hobby boerke; ik heb vogels een bels perd een hond en een kat. Ik heb 3 keer de kennedymars  uitgelopen. Ik hou ook wel van een beetje van snelheid, maakt niet uit waarmee. Met mooi weer de barbecue aan kratje bier erbij af en toe in het zwembad duiken heerlijk. Op zondag ga ik meestal een stukje met minne atb op pad om daarna bij de vlerk een potje ouwehoeren met een drankje erbij om het vochtgehalte op peil te brengen. En af en toe naar het korfbal gaan kijken waar onze Kim in speelt.

 

Vakantie: We zijn 2 keer met ons gezin op vakantie geweest in Canada bij de familie, mooi land maar geef mij maar kaauwvoetenland. Een beetje geskied in Oostenrijk en Frankrijk. Maar met ons gezin zoeken wij het liefst de zon op, verschillende keren in Spanje en Frankrijk geweest maar de laatste 2 jaren in Kroatië zeer mooi zeewater zeker als je een boot meeneemt.

 


 

 ONS NIEUW BRUIDSPAAR FRANCIS EN RONNY

 

Er is een land niet zo heel ver hier vandaan,

daar zie je bij binnenkomst “kauwvoetenland” staan.

Daar weet Sherherazade je elke dag weer te betoveren met een spannend verhaal,

bijna niet te geloven zo mooi en het is nog waar ook allemaal.

Ze fantaseert er op los en iedereen die naar haar wil luisteren, 

zal ze welwillend haar verzinsels toefluisteren.

Het ene sprookje is nog onwaarschijnlijker en romantischer dan het andere,

over gewone mensen die plotsklaps in hoogheden kunnen veranderen.

Laat dit carnavalsfeest het sprookje zijn waarop je hebt gewacht,

en treedt binnen in de wondere wereld van duizend en géén nacht.

  

Tijdens het eindeloze sprookje uit duizend en géén nacht gaan zich in de onecht verbinden:

 

Ronny Thijs, 45 jaar, afkomstig uit het verre Oosterse Asten, zoon van Martien en Nolda, broer van Yvonne.

Is gehuwd met Josephine van de Ven en samen hebben zij 3 zonen: Martijn, Jasper en Thomas.

Zijn oude oosterse paleisje staat in de Offermansstraat.

Ronny werkt als constructeur bij Daf.

Als hij niet bij dûn Daf is, zit hij bij de Gruun schut op de schatkist of zit hij in het bos als militair bij de Natres.

Is er dan nog tijd over zorgt hij dat zijn paleisje nog mooier wordt, door het nodige verbouw, schilder en stucwerk te verrichten.

Lijfspreuk, noar min drie jagers: “Meiskes zijn als prinsesjes, als zodanig zulde ge ze behandelen!”

 

En:

 

Francis van de Westerlo, 42 jaar, opgegroeid in het kersenkoninginneland Mierlo,

dochter van Bert en Corrie, zus van Bianca.

Is gehuwd met Peter van Stiphout en samen hebben zij een dochter Eefje en een zoon Cas.

Naast het Saharazandvrij houden van haar paleisje aan de Offermansstraat maakt ze muurschilderingen, portretschilderijen en geeft kleuradviezen.

In haar vrije tijd geniet ze van haar gezin, de twee huistijgers, kunst, literatuur, haar vriendinnen, is ze aan het vruten of snoeien in de oase aan de achterdeur en kan ze haar creatieve uitspattingen kwijt in een werkgroep van het gebedshuis op de hoek van de straat.

Lijfspreuk: “Leer van gisteren, droom van morgen maar leef vandaag!”

 


 

 ONZE JEUGDHOOGHEDEN

 

Prinses Kim III

Kim van den Eijnde

Verhagenstraat 13

Dochter van Peter en Diony

Heeft nog 2 zussen,

Haar hobby’s zijn:  korfballen

 

Adjudante:

Jamy Antonissen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bruidspaar

Esmée van Nuenen en Bart van Brussel

 

Esmée is de dochter van Toon en Saskia

Woont op de Broekkant

Haar hobby’s zijn korfbal, piano spelen en demarage

 

Bart is de zoon van Ton en José

Woont op de Slutelakker

Zijn hobby’s zijn zelf voetballen en voetbal kijken

 

Hun getuigen zijn Rens Hurkmans en Maud van den Boomen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

PROGRAMMA 2009-2010

 

14 november 2009

Onthulling jeugdhoogheden Kaauw Voetjes

Aanvang middag 14.00 uur.

Onthulling bruidspaar en prins rond 15.00 uur.

Einde middag omstreeks 17.00 uur.

-------

14 november 2009

Prinsenbal

Onthullingen Prins en Bruidspaar

-------

3 januari 2010

Voorverkoop Bonte Avonden

--------

10 januari 2010

Prinsenreceptie Kaauw Voetjes

--------

17 januari 2010

Jeugd prinsenreceptie Kaauw Voetjes

---------

31  januari 2010

Jeugd boerenbruiloft Kaauw Voetjes

--------

5-6 februari 2010

Bonte Avonden

--------

13 februari 2010

Optocht en optochtbal

--------

14 februari 2010

Carnavalsmis om 10.30 uur

---------

14 februari 2010

Koppijnbal

--------

14 februari 2010

Jeugdbal Nirwana

--------

15 februari 2010

Liedjesfestival

--------

16 februari 2010

Thema bruiloft

-------

16 februari 2010

22.11 uur afsluiten carnaval

--------

17 februari 2010

Askruisje

--------

20 april 2010

Jaarvergadering

 


 

 

 PRINS RADEN 

 

1e hint: Zo vader zo zoon     2e hint: Er geen gat in zien... 3e hint: 11 x 3

 

* = met commentaar

(tussen haakjes: in de bussen van de carnavalsvereniging)

 

Jan van Lieshout jr 4  (1)
Willem Hurkmans 4  (5)
Bas Verstappen 3
Pieter-Jan vd Zanden 3*   (2)
Paul Sanders 3*  (1)
Twan van den Einden Achterbroek 3  (1)
Piet Raaijmakers 2
Jorg Beijers 2
Erik Hoeben 2
Riny van de Wijnboom 2*
Adrie vd Einden 2
Henrie Kuijpers 2   (1)
Peter van de Eijnden Verhagenstraat 2
Ies Hooglugt 1
Ton van Hoof 1   (1)
Davy Hesen 1
Jan Bekx 1*   (1)
Rik van Lieshout 1
Jochem vd Heuvel 1*
Gerard van Bussel 1
Rene Maas 1
Jos van Heugten 1
Roland Knoops 1*
Leon Verstappen 1
Marcel Meijer 1
Marcel van de Zanden 1
Hans Verrijt 1*
Rick Kusters 1
Jan van de Nieuwenhof 1*
Thieu vd Boogaard 1
Ton van Doorn (Felicitestraat) 1
Roel van de Laar 1
Peter Maas (van Friedy) 1
Marcel van Hoek 1
Niels van Lieshout 1  (2)
Hans van Berlo 1*
Joost vd Einden 1
Marcel Meijer 1
Piet Raaijmakers 1*
Arjan Heijblom 1*
Aad van Bussel 1
Bert van Lieshout 1*
Marco Hooglucht 1
Jozef Looijmans 1
Piet Wijnen 1
Toon van de Biggelaar 1
Wilbert vd Laar 1*
Ton van Brussel 1
Harie Maas (1)
Henk Swiggers (1)
Gerard Geutjens (1)
Ad van de Sluis (1)
Mart van Lierop (1)
Chris Filipini (1)
John van Asten (1)
Frans Neervens (1)
Mike Berkvens (1)
John van Lieshout (1)
Peter van Gastel (2)
Geert Sanders (1)
Ger Beijers (1)
Toon van Nuenen (1)
Mano van de Waarsenburg (1)
Luc Verbakel (1)
John Santegoeds (1)
   

 

 

*

 

JAN BEKX

Zo vader zo zoon: kijk eens naar iemand in onze straat die op het voetbalveld zijn mannetje staat en deze " genen " aan zijn zonen heeft doorgegeven, allemaal voetballers dus is voor mij de keuze niet moeilijk:

Jan Bekx wordt eindelijk de nieuwe prins, hij is al koning geweest, dus eigenlijk is dit een " degradatie ", maar alla, daar doen ze bai Bekx nie moeilijk over.

Met vriendelijke groeten, Hans Verrijt

 

JOCHEM vd HEUVEL

Jochem v/d Heuvel wordt dit jaar prins Karnaval.
Vader Jan heeft een baard en Jochem ook, dus zo vader zo zoon.
gr, Jan van Lierop
 

ROLAND KNOOPS

Zo vader zo zoon: autobedrijf Knoops,

Ziet er geen gat in: knoopsgat.

Groetjes, Peter van Stiphout

 

HANS VERRIJT

Want ik zie “geen gat” in de aanwijzingen dus moet het Hans wel zijn,

Met vriendelijke groet,

Jan Bekx

 

JAN VAN DE NIEUWENHOF

Ik denk dat Jan vd Nieuwenhof prins Carnaval 2009/2010 gaat worden.

- Zo vader zo zoon…Jan senior is ook prins geweest vd ouderenbond.

- Er geen gat in zien…moet slaan op de Rabobank.

Groeten,

Roel van de Laar

 

PIETER-JAN vd ZANDEN

Want zijn vriendin heeft de hele carnaval vrij gevraagd en dat doet ze normaal nooit.......

- Zo vader zo zoon, Jan en Pieter Jan, allebei bosbouwers

- Al dat hout voor het gat in de versnipperaar, je ziet er dan geen gat meer in

- en 3 x 11:  elf misskien voor een elftal en wellicht heeft hij al drie keer meegedaan in een bepaald elftal

Met vriendelijke groeten,

Hans Verrijt

 

RINY WIJNBOOM

Het wordt Riny van de Wijnboom, waarom?
zó vader zó zoon:     2 zoons die ook voetballen
er geen gat in zien:   vanuit zijn kraanmachine ziet hij dat het géén gat is, de bodem is voor Riny altijd zichtbaar !
3x11:                 
gevoetbald in het 1e, 5e én 6e elftal 

Gr. Anja van Bussel  (en un bietje Gerard, hihi)

 

HANS VAN BERLO

Ha nieuws,

Tis zowa zover en ik heb de hints zowa rond:

Zo vader zo zoon: kippen

Er geen gat in zien: tja, als ge op 't gebergte woont..

3x11: tja, bai d'n 3e x hapert ie... ma hun Lindy is op de 11e van de 11e jarig, da telt toch misschien ok vur drie..

Hij zi vandaag zelf dat ie 't nooooooit zo worden ma da zi Toon Hesius ok, verder is z'n (tennis)verenigingsleven nog mar net begonnen mar vrouw en kinderen zitten tog al efkes bij de KSV en SV Lierop...

Of ie carnaval ken vieren?? (Vorst?) Mark kwam vandaag langs... (um nog ff wa dur te nemen;)??)

Dus: Hans van Berlo

Groetjes Wouter Megens

 

PIET(friet) RAAIJMAKERS

Zo vader zo zoon: allebei in de nertsen en allebei in de raad.

Er geen gat in zien: compliment aan de verdediging van Lierop 5 (CINCO).

11 * 3: Actief in de raad van 11, zondags in een 11-tal en de 11 zit volgens mij ook in zijn trouwdatum!

Groeten,

Toon B.

 P.S.: Een prins mag niet veel drinken, dat zit ook wel goed bij Piet.

 Tot ziens bij de erwtensoep.

 

ARJAN HEIJBLOM

Ooit zal hij het worden.

Is het dit jaar niet, dan volgend jaar.

Of misschien in 2011, 2012, 2013, 2014 en anders wel in 2015 of misschien zelfs nog later.

Gr. Frank Hurkmans

 

BERT VAN LIESHOUT

- Vader (Jan) en Zoon (Bert) zijn allebei podium"gekken".

- Hij leert voor accountant en die willen geen gat in de begroting zien.

- Hij voetbalt in het 3-de 11-tal.

Gr.  (Ome) Henri van Lieshout.   

 

WILBERT VAN DE LAAR

Wilbert van de Laar, werkend in de tuin medio November, dat lijkt op een sprookje!

Groeten, Toon

 

PAUL SANDERS

hint1: vader Gerrit en Paul hebben allebei iets met voetbal en fanfare.
hint2: als Paul op z'n instrument blaast ziet hij het gat niet waardoor hij blaast.
hint3: Geert, Paul en Marc hadden alle 3 een 11-tal
gr Harrie v Bussel