KARNAVAL 2009

 

 


Nieuws

Foto's Flower Power 2009

Foto's kanavalsmis 2009

Foto's karnavalsbal 2009

Foto's optocht 2009

Foto's Bonte Avond 2009

Foto's Jeugdboerenbruiloft 2009

Foto's Jeugdprinsenreceptie 2009

Foto's Prinsenreceptie 2009

Foto's onthulling avond

Foto's onthulling middag

SLAP

Kaauw voetjes

Prins Raden

Programma 2008-2009

Prins Toon

 


 

NIEUWS

 

 

Dinsdag 2 maart 2009:

Op onze redactie kwam het volgende bericht van de ‘prinselijke’ familie Hesius binnen dat wij graag plaatsen:

‘Wij willen iedereen bedanken die voor ons Karnaval 2009 onvergetelijk hebben gemaakt!

Speciaal dank aan: CV de Kaauw Voetjes, het Flower Power bruidspaar, de Koepelbloazers, Jeugdraad, Jeugdboerenbruidspaar en Dansmariekes maar ook de familie, (ex)vriendengroep en buurt. Nogmaals hartelijk dank aan iedereen. Het was geweldig!

Toon, Jolanda, Kim en Toon


Dinsdag 2 maart 2009:

Ook kwam op onze redactie het volgende bericht binnen van het Flower Power paar:

Na een week zijn wij bekomen van onze bruiloft. Maar nogmaals willen wij iedereen ontzettend bedanken die voor ons een onvergetelijke dag hebben bezorgd. Dank jullie wel! Carnavals groetjes Flower Power paar Marjan van Lieshout en Koen Hendrikx.


Zondag 1 maart 2009:

Op onze redactie kregen we nog enkele foto's binnen van de reunie van oud raadsleden en andere bekleders van functies bij de Kaauw Voetjes.

 

 

 

 

 


 

Donderdag 26 februari 2009:

Vele schitterende foto’s van het carnavalsgebeuren zijn te zien op de Kaauw Voetjes pagina van slaponline. Heb je er dan nog geen genoeg van dan kun je ook nog kijken op Siris en ook zijn er nog allerhande Lieropse foto’s maar ook die van de zaterdag bij van Oosterhout te zien op deze link.

 


 

Woensdag 25 februari 2009:

 

 

Carnavalsdinsdag stond in het teken van het onechte huwelijk van het Flower Power paar Marjan en Koen. Na het ophalen van Koen trok de hele stoet carnavalsvierders door de Lieropse straten om Marjan in de Felicitestraat op te halen. Het weer zat mee dus niemand mekkerde dat de route bijna zo lang als de optocht van zaterdag was. In zaal Nellie van Oosterhout werd de onecht verbonden en waren er verschillende optredens van familie, vrienden, kennissen en buurtgenoten. De commissie amusement had het weer netjes voor elkaar en het werd een mooi, gezellig en druk feest. Rond acht uur nam prinses Kim en haar raad van elf afscheid waarna prins Toon iets over tienen aan de beurt was om afscheid te nemen. De Kaauw Voetjes kunnen weer tevreden zijn met hun gekozen hoogheden dit jaar. Het was weer geweldig! Het carnaval in Lierop leeft nog volop …. op naar het volgende seizoen…

Foto’s van deze dinsdag zijn vanavond te zien op slaponline op de Kaauw Voetjes pagina.

 


 

Dinsdag 24 februari 2009:

 

 

De carnavalsmaandag in Lierop kwam in de middag pas op gang. De Kaauw Voetjes en de Koepelbloazers deden weer mee aan de optocht in Someren en zonder Koepelbloazers bezochten zij de receptie van de Pompers waar prins Toon bij afwezigheid van de zieke voorzitter Theo Heeze en de stemloze vorst Mart van Lierop de Lieroppenaren van de Pompers in het ‘carnavalslicht’ plaatste. De oudprinsen hadden zich inmiddels bij van Oosterhout verzameld en daar werd ook gezamenlijk gegeten. Daarna vertrokken de Koepelbloazers naar de Houtse Kluppels en stuurde DJ Peter Maas zijn klanken de nog lege zaal in. Uiteindelijk viel het met de drukte nog wel mee, zeker toen Nirwana leeg liep. Het werd er zeker niet ongezelliger op. Bijgaande foto geeft een gastoptreden weer van Mike Smit.

Inmiddels zijn op de Kaauw Voetjes pagina nog meer foto’s te bekijken.

 


 

Maandag 23 februari 2009:

 

 

Carnavalszondag in Lierop betekent opening van de dag met de carnavalsmis waar alle 'kerkgangers' elk jaar weer benieuwd zijn naar de preek van jeugdprinses en grote prins. Prinses Kim vertelde o.a. dat ze blij was dat ze een goede vervanger bij de misdienaars had.... Opa Toon die dan niet zo veel biertjes kon drinken. Prins Toon was blij met z'n 'prinsesjes' en vergeleek 'zijn' spoor met het spirituele spoor van de pastoor waarbij hij gelukkig niet ontspoorde. Na de carnavalsmis toog het hele gezelschap naar van Oosterhout waar de traditionele 'ophanging' in de eregalerij van Prinsen plaats vond. Toon mocht zichzelf erbij hangen en gelukkig waren de gestolen 'ophang'attributen net op tijd aanwezig om te kunnen gebruiken. Er werden geen gegevens over de dief bekend gemaakt alleen dat hij getrouwd was met Riky en oorspronkelijk uit Asten kwam. De nieuwe raadsleden hadden traditioneel van alles verzonnen tijdens de middagactiviteiten en 's avonds stond het Jeugdbal op het programma in Nirwana. Het werd weer een conditietest waar menigeen nu nog van aan het bijkomen is.  Vanavond wordt het Kaauw Voeten Carnaval vervolgd met een dansavond in Residentie Nellie van Oosterhout.

Inmiddels zijn er ook weer schitterende foto's van de carnavalsoptocht van zaterdag te zien op onze Kaauw Voetjes pagina....

 


 

Zondag 22 februari 2009:

De optocht in Lierop zag er weer schôn uit. Klein maar fijn zeggen ze wel eens ooit en dat was zeker van toepassing op de optocht die deze carnavalszaterdag volgens een nieuw routeschema door de Lieropse straten trok. De weergoden waren weer als vanouds goedgezinds. Bij de individuelen won Annie van Lieshout en bij de groepen Frank van de Hoge Lijedijk tot Oeijenbraak. Zie voor uitslagen en foto's de Kaauw Voetjes pagina.

 

 

 

 

 

Zondag 22 februari 2009:

Uitslag Optocht C.V. de Kaauw Voetjes - Lierop

zaterdag 21 februari 2009

 

“De naauwbrèktmedeklomptrofee” (pechprijs):

Is gelukkig niet uitgereikt.

 

Wagens / Loopgroep / Individueel Buiten Buurtverband:

1. Anny van Lieshout; High Tea

2. Toon van Lieshout; André Vieux

3. Ex vriendenclub Prins Toon de Twidde; Prins Toon is ontspoord

4. Jozef Looijmans cs.; ‘t Vrije Schaep

5. Ilse van Lieshout & Elke Megens; Wij zijn 2 nichten

6. Slagwerkgroep St. Willibrordus; Eredivisie Live

 

Buurtschappen “Idee”:

1. Hemelaar; Wij zitten op één lijn

 

Buurtschappen “Uitvoering Idee”:

1. ‘t Eindje; ’t Eind(j)e van de Carnavalskrakers

 

Buurtschappen “Afwerking”:

1. Balisboom; Wai hebbe ’t Flower Powerpaar

 

Buurtschappen “Carnavalesk”:

1. Frank van de Hoge Leye Dijk tot Oeyenbraak; Wij feesten als beesten

 

Eindtotaal Buurtschappen:

“de Ton van Schalen Wisseltrofee”

 

1. Frank van de Hoge Leye Dijk tot Oeyenbraak; Wij feesten als beesten

2. ‘t Eindje; ’t Eind(j)e van de Carnavalskrakers

3. Hemelaar; Wij zitten op één lijn

4. Balisboom; Wai hebbe ’t Flower Powerpaar

5. Florastraat; “Hof”dames van de Prins

6. Duinerweg / Drievennestraat; Wa’n spektakel

7. Slutelakker; de Slutelakker is aangeslagen

8. Offermansstraat; Play plee

 


 

Zondag 22 februari 2009:

Burgemeester Veltman heeft tijdens de Sleuteloverdracht zijn versje voor Prins Toon d’n twidde vergeten ‘op te dragen’. Hij heeft dit daarom gemaild. Het gaat als volgt:

‘Lierop Centraal is dit jaar het huis van het prinsenpaar;

In Kauwvoetenland wel heel bijzonder dit jaar;

Geen rails, geen trein maar wel een station

om aan te komen of weg te gaan, ik wou dat ik het weten kon

Als ik mag gokken het eerste, want in Lierop kun je goed zijn

in Kauwvoetenland is Carnaval ieder jaar weer een festijn

de bonte avond, de optocht eenieder is blij die het ziet

prins Toon en Prinses Jolanda heel veel plezier en geniet’.

Groeten, Alfred Veltman

 


 

Zaterdag 21 februari 2009:

De kop is eraf.... De Kaauw Voetjes waren, net als alle andere Somerense carnavalsverenigingen, gisterenavond aanwezig tijdens de traditionele sleuteloverdracht in de Ruchte in Someren. Het werd een gezellig feest en de buurt van de Prins was ook aanwezig want de prijs voor best versierde buurt werd weer uitgereikt. Dit jaar werd Someren-Heide winnaar en iedereen had daar vrede mee. Het optreden van de groep Ha´zes´ die uit vijf familie'mannen bestond had weer veel succes....

 

 

 

 

Wij denderen door.... ook in Someren...

 

 

Een ´deel´ van de buurt kijkt met spanning toe...

 

 

Vorst Mart had het over de grondprijs in Lierop...

 

 

Ha´zes´ met vijven.... Prins Toon geniet voor ´zijn´ centraal station...

 

 

Twee opa´s van de Ha´zes´ formatie...

 

 

Solo van Toon sr....

 

 

Feest bij de Kaauw Voetjes....

 


 

Verslag Bonte Avond zaterdag 15 februari 2009:

De Bonte Avonden 2009 zijn traditiegetrouw weer goed bezocht. Waren er vrijdag nog maar een paar kaartjes over, zaterdag was de zaal volledig uitverkocht.

De avond begon met de Buurmannen en dat was achteraf gezien jammer omdat zij beter na de pauze hadden kunnen optreden. Helaas ging dit niet omdat 1 Buurman die avond nog andere verplichtingen had. De Buurmannen hadden een grote diversiteit aan onderwerpen maar de rode draad was toch wel het Lieropse leven. Zo ging het o.a. over de stoppers in de politiek, hoe goed Klaas er toch nog steeds uitziet, dat iedereeen na hun laatste optreden toch wel flink ouder was geworden, dat koren geen mannen konden krijgen en nog een ode aan Kees Verstappen. Maar iedere keer kwamen ze terug op een blijkbaar gevoelig onderwerp: Heb jij je schaamhaar al afgeschoren? Ook was er een gevoelig moment waarbij stil werd gestaan bij het overlijden van Eindje-icoon Matje. Een heel goed optreden, mooie liedjes, mooie kleding en de nodige kwinkslagen naar de politiek. Na dit goede begin was het de beurt aan Henk Jan Botox, één van de beste tonproaters in Brabant. En dat was te zien en zeker te horen, niet zoals zo vaak de voor de hand liggende humor maar echt originele grappen en verhalen. Alle aspecten van plastische chirurgie kwamen voorbij, verteld op een uiterst humoristische manier. Wanneer er mensen in de zaal plannen hadden iets aan hun lichaam te laten doen dan zijn ze hevig aan het twijfelen gebracht. En zij gaan zeker niet naar kliniek De Dikke Lip. De Jeugdraad was als derde aan de beurt en zij waren zo slim geweest enkele filmpjes te maken omdat niet iedereen zich op zijn/haar gemak voelt op een podium. Hart van Nederland werd Hart van Lierop. Prins Toon II werd getoond als niet zo’n geweldige keeper waarna hij wakker werd in zijn PSV bed. Ook de verandering die de kerk doormaakt werd getoond: De nieuwe rocktempel van Lierop. Mooie, vermakelijke filmpjes en op het eind verscheen de gehele Jeugdraad op het podium voor een gezamenlijk lied. De sfeer zat er dus al goed in toen Demarrage op het podium verscheen met hun choreografie op de ABBA musicall Mama Mia. Deze groep van Demarrage heeft duidelijk nog veel potentie, het stond als een huis. De Noot uit Vlierden begon met de toegift want zij wilden eens wat anders. Volgens velen het hoogtepunt van de avond, een optreden vol zang, humor en gevoelige gedichten. Wat begon als dat de man eigenlijk het zwakke geslacht is eindigde toch uiteindelijk met de conclusie dat vrouwen altijd zeiken. Zij verstaan de kunst om van niets iets te maken en daar mooie liedjes over te maken. Ze hadden ook een item over de Tour De France waarbij alle liedjes ook oorspronkelijk Franse liedjes waren. Dat is professionaliteit! Ook de mime was perfect in de afsluitende etappe. Na dit succesvolle optreden was het pauze. Er kon gerookt, geplast, gebuurt worden. Achteraf bleek dat we de hoogtepunten van deze Bonte Avond allemaal voor de pauze hadden gehad maar toch was er na de pauze nog genoeg te zien en te lachen. Petra Raaymakers had, gezien het rustige karakter van haar optreden, beter voor de pauze geprogrammeerd kunnen worden. Zij vertelde over de geschiedenis en de toekomst van Lierop maar kreeg niet alle lachers op haar hand. Hierdoor werd het wat rumoerig in de zaal wat zeker jammer was voor de mooie en goed gezongen liedjes van Petra.. Na dit rustpunt was het de beurt aan SLAP, de aauw Prinsen. Door gebrek aan tijd of inspiratie hadden zij er dit jaar voor gekozen wat oude filmpjes te laten zien. Dit i.v.m. het 22 jarig bestaan van SLAP en daarom werd Jan Kanters in het zonnetje gezet. Zijn Bonte Avond loopbaan kwam voorbij in oude filmpjes van eerdere optredens. En daar was niets mis mee want er zaten hele goede fragmenten bij. Ook de overleden Prinsen Harry van den Hurk en Piet Slegers werden getoond en dit werd zeer gewaardeerd door het publiek. Maar absoluut hoogtepunt van dit optreden was toch de opkomst van Piet Raaymakers in zwembroek, de Chippendales waren er niets bij! Hierna was het tijd voor horror door het prachtig geschminckte optreden van Demarrage. The Rocky Horror Picture Show werd gedanst. Terwijl vroeger soms , heel oneerbiedig, een optreden van Demarrage wel eens  werd gebruikt als plaspauze bleven nu de meeste mensen zitten kijken. Maarten van Brug was de volgende tonproater maar hij staat niet graag in de ton. Hij is liever interactief met het publiek bezig waarbij met name de wat oudere dames het moeten ontgelden. Hij probeerde uit te leggen hoe een goede buut er uit moet zien; Veel grappen en woordspelingen. Die kwamen dan ook genoeg voorbij, vooral de woordspelingen van plaatsnamen was heel goed gevonden. Wel jammer was dat veel grappen al bekend waren en dus een beetje voor de makkelijke weg werd gekozen. Voor de eerste keer deden de Buurtvrouwen mee, zij wilden hun midlife-crisis met ons delen. 7 Gefrustreerde vrouwen op het podium die eens goed uitlegden hoe het is om 40+ te zijn. Sommigen zijn te dik, een enkele wil alleen maar dansen en ook het sexleven was niet meer wat het ooit was. Een dappere poging van deze vrouwen zichzelf zo bloot te geven op het podium. Niet alles werd goed ontvangen door het publiek maar er zaten toch ook wel heel veel vermakelijke stukken tussen. Benieuwd of ze volgend jaar weer de inspiratie hebben om iets te doen en zo kunnen groeien in het Bonte Avond gebeuren. Een heel moeilijke taak was er voor Speck und Bohnen om de avond af te sluiten. Je moet wel een heel sterk stuk hebben om het publiek dan nog volledig te kunnen boeien. Dit lukte maar gedeeltelijk wat ook mede kwam door het feit dat de avond al heel lang duurde. Het was al na twaalven toen deze Tiroler muzikanten het podium betraden.  Het verhaal hoe zij via Engeland in Oostenrijk terecht kwamen was soms moeilijk te volgen maar de Tiroler liedjes maakten veel goed. Ook voor hun was het soms moeilijk de lach vast te houden maar zij bleven positief en zorgden ervoor dat deze avond vrolijk werd afgesloten. De presentatie was dit jaar in handen van Goof Hurkmans en Bert Verstappen en ze deden het goed. Concluderend kunnen we stellen dat deze Bonte Avond een wisselend beeld vertoonde van humor, zang, dans en talent en dat volgend jaar geprobeerd moet worden om dit beter over de avond te verdelen al zal dat niet altijd meevallen met de buitendorpse artiesten die meerdere malen per avond op het podium staan.


Zondag 15 februari 2009:

De Bonte Avonden zitten erop. Foto's van zaterdag zijn al te zien. Meer foto's en verslag volgen zo snel mogelijk.

Zie alvast de trailer... van de Bonte Avond 2009...

 

 

 


 

Op carnavalsdinsdag vindt de bruiloft van het flower power paar Marjan en Koen plaats. Iedereen is voor de bruiloft uitgenodigd, bij voorkeur in flower power kleding. De commissie Amusement, die de bruiloft regelt, verzoekt degenen die een stukje willen opvoeren dit door te geven aan Theo Peeters, telefoon 331620. Dit om de middag zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Bij voorbaat dank.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

A.s. vrijdag 20 februari Sleuteloverdracht in de Ruchte.... Iedereen is welkom. Wie is de best versierde prinsenbuurt dit jaar? Wij gokken op de Florastraat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Zondag 15 februari 2009:

Gisterenmiddag was er ‘hoog’ bezoek aan de Florastraat. De burgemeester met zijn gevolg kwam de buurtversiering bekijken. Vele buurtbewoners, de Raad van Elf van de Kaauw Voetjes en familie en kennissen van de prins en jeugdprinses waren hierbij aanwezig. A.s. vrijdag zal tijdens de Sleuteloverdracht in De Ruchte de prijs uitgereikt worden voor de best versierde Prinsenbuurt. Onze fotograaf Jos vd Boomen maakte enkele mooie foto’s:

 

 

 

 

 

 


Er is weer volop 'versierd' bij de Lieropse hoogheden. Het huis van 'prinsenfamilie' Hesius is omgebouwd tot Centraal Station en dat Flower Power bruidje Marianne ook nog een beetje uit de Felicitéstraat komt getuige de slingers en niet de vergeten de Flower Power bloemen waarmee haar ouderlijk huis werd versierd.

Voor meer foto's zie pagina van de Kaauw Voetjes op slaponline.

 

 

 

 

 

 

 

 


Zaterdag 31 januari 2009:

Denise Totté en Gijs van de Loo gaan morgen in de onecht trouwen. Het jeugdboerenbruidspaartje zal om 13.45 door de Kaauw Voetjes en Koepelbloazers thuis opgehaald worden waarna het in een lange stoet richting van Oosterhout gaat. Daar zal er getrouwd worden en is er gelegenheid het bruidspaartje te feliciteren. De Koepelbloazers zorgen samen met dj Peter voor de muziek en het beloofd weer een gezellige middag te worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Zaterdag 31 januari 2009:

De aanvangstijden van de Bonte Avonden zijn dit jaar om 19.45 uur. Ook zal dit jaar weer de sleuteloverdracht plaatsvinden in De Ruchte in Someren. Dit is op vrijdag 20 februari vanaf 19.30 uur. Iedereen is welkom op dit evenement waar alle carnavalsverenigingen van Groot Someren zich presenteren.

 


 

Maandag 19 januari 2009:

 

 

 

Gisteren was het de beurt aan dochter Kim. Na de geweldige receptie van papa Prins Toon d’n tweede vorige week was nu Prinses Kim d’n tweede aan de beurt om een groot feest te vieren. Volgens Kim een veel beter feest dan vorige week. Zij mag het zeggen want ze stond in het middelpunt van de belangstelling. Iedereen die iets met de familie te maken had was weer aanwezig en daarnaast was het een drukte van jewelste met collega carnavalsverenigingen die ook bij Prinses Kim aanwezig waren. De Pompers waren met maar liefst 80 personen naar Lierop gekomen maar ook De Smeelenhoek en de Meerpoel waren onder andere aanwezig. Na afloop werd door de Meerpoel en De Kaauw Voetjes nog volop gefeest en DJ Peter wist de interpretatie van het nummer ‘’TIS STIL AAN DE OVERKANT’ gestalte te geven door de Jeugd van de Meerpoel het podium te geven en De Kaauw Voetjes daar tegenover te zetten. Een mooi schouwspel.

Tijdens deze receptie werden ook weer enkele Lieroppenaren in het zonnetje gezet vanwege hun grote verdienste voor de carnaval in Lierop. De Stichting FEN (Federatie van Narren) is de laatste jaren traditioneel aanwezig om dit initiatief te ondersteunen.

Dit jaar waren Frans Neervens en Piet van de Ven degenen die naar voren werden geroepen. Frans en Piet hebben deze bijzondere onderscheiding meer dan verdiend en ze werden dan ook onder ovationeel applaus ontvangen.

We hebben de tekst waarmee zij werden gehuldigd op de kop weten te tikken, lees maar…. (voor alvast enkele foto’s, zie de slapgalerij).


Maandag 12 januari 2009:

 

 

De prinsenreceptie van Prins Toon d’n twidde en Prinses Jolanda was voor het prinselijk paar in ieder geval onvergetelijk. Toon legde het op het einde van de receptie nog ’n keer uit. Wat ze ook zeggen, dit nemen ze niet meer af, ’t was of ze voor de tweede keer trouwden, zoveel ‘stukskes’ werden er opgevoerd en zoveel mensen en verenigingen kwamen hen feliciteren. Je moet ‘t ’n keer meegemaakt hebben zeggen ze dan en dat is ook zo. De Kaauw Voetjes hebben het weer goed voor elkaar en als je dan ondersteund wordt door de Koepelbloazers dan zit dat wel goed. Beide clubs zijn het afgelopen jaar uitgebreid met nieuwe leden dus de toekomst ziet er goed uit. Foto’s van deze dag zijn een dezer dagen op slaponline te zien. Een voorproefje zie je op de slapgalerij.

 


 

Dinsdag 25 november 2008:

Prins Toon d'n twidde was afgelopen zondag bijna in Mierlo moeten blijven. Met zijn hele gevolg werden ze tijdens de receptie van de Kersepitten overvallen door n'n hoop sneeuw. De bus kon niet rijden dus probeerde Toon het maar met 'n fiets. Naar verluid is hij inmiddels zonder schade weer thuis gesignaleerd.

 

 


 

Zondag 16 november 2008:

Na een geweldige onthulling op de zaterdagmiddag was het 's avonds de beurt aan de grote Kaauw Voeten. In een bomvolle zaal van Oosterhout werd een geweldige show gemaakt rondom de onthullingen van het bruidspaar en de Prins. De commissie amusement kan weer trots zijn op hun idee van dit jaar. Gaston van de postcodeloterij was onderweg naar Lierop en ondertussen presenteerde Chiel Montagne himself een geweldige show waarbij elke artiest een letter van de winnende postcode op mocht hangen. Uiteindelijk was het Koen Hendrikx die middels het lied ‘Kom uit de bestee m’n liefste’ zijn geliefde in een echte bedstee naar voren zong. Marjan van Lieshout kwam uit de bedstee en het paar voor 2008-2009 was een feit. Weer een geweldige keuze! Als flower power paar zullen zij het carnavalsseizoen aanvoeren.

Vervolgens was het de beurt aan de Prinsenonthulling. Mike Berkvens die velen als kandidaat hadden gezien voor een van de hoogheden zong een Jan Smit nummer en plaatste de letter A van de postcode op het bord. Huub van Lieshout maakte vervolgens na het lied Brabant duidelijk dat de prins op postcode 5715 AK moest wonen, ergens in de buurt van Ferd. Inmiddels was ook Gaston (Leon Verstappen) met zijn assistent (Louis van de Ven) aangekomen bij van Oosterhout. Gaston ging op zoek naar mensen die op de gewonnen postcode woonden en vond uiteindelijk Toon Hesius die voldeed aan de postcode. Een spontaan gejuich van alle aanwezigen was het gevolg. Een unieke gebeurtenis in het Kaauw Voetenbestaan… grote en kleine Prins uit een familie. Verrassend want zowel op slaponline als via de bussen werd hij niet geraden. Verdere informatie en foto’s volgen zo spoedig mogelijk. Oh ja, Rene Maas heeft 300 liter erwtensoep te koop…. Hij dacht weer dat hij Prins zou worden… Zie ook de foto's...


Zondag 16 november 2008:

Kim Hesius is op zaterdagmiddag 15 november in zaal Nellie van Oosterhout in Lierop onthuld als de nieuwe jeugdprinses van carnavalsvereniging De Kaauwvoetjes. Jeugdprinses Kim II is de dochter van Jolanda en Toon Hesius en het zusje van Toontje. Ze wonen op het Kerkepad. De hobby’s van Prinses Kim II zijn korfbal, dansen en toeteren. Het jeugdboerenbruidspaar bestaat uit Denise Totté en Gijs van der Loo. Denise is de dochter van Lian en Gino Totté en het zusje van Tom. Zij wonen in de Drievennestraat. Haar hobby’s zijn voetballen en de scouting. Gijs is de zoon van Ingrid en Danny van der Loo en het broertjes van Jeroen en Sander. Zij wonen in de Slutelakker. De grootste hobby van Gijs is voetballen. De getuigen van het boerenbruidspaar zijn Karlijn Verhees en Christian Meijer. Zie ook de foto's...

 

 


 

Donderdag 18 september 2008:

Er is weer begonnen met de voorbereidingen voor het jeugdcarnaval. Ook dit jaar wordt begin oktober weer geloot voor de jeugdraad van 11 en het jeugdboerenbruidspaar. Alle kinderen die dit jaar in groep 8 zitten kunnen zich aanmelden voor de raad van elf. Alle kinderen uit groep 7 kunnen zich aanmelden voor het jeugdboerenbruidspaar. Dus ook de kinderen die in Lierop wonen maar niet naar het Rendal gaan. De loting vindt plaats op het Rendal. Maar zit uw kind in groep 7 of 8 op een andere school, en wil hij of zij graag mee loten, Geef dit dan voor 28 september door aan Sylvia Sijbers, tel: 331952.

 


 

Woensdag 1 oktober 2008:

Van Marjan van Lieshout ontvingen we onderstaand bericht: 

Hallo dames en heren, Ik zoek iemand die samen met mij (Marjan van Lieshout) de dansmarietjes wil gaan trainen. Op dit moment ben ik alleen en heb 2 groepen. We dansen op woensdag.
Groep 1 van 18:15 tot 19:15 uur Groep 2 van 19:15 tot 20:00 uur. Je kan altijd komen kijken of het iets voor je is. Voor vragen, bel dan naar 0492-331853 na 18:00 uur.
Groetjes Marjan van Lieshout.

  

ONZE NIEUWE PRINS TOON d'n TWIDDE...

 

Toon Hesius 

 

Geboren: op 25 augustus 1969 op het Eindje in Lierop.

Getrouwd:op 17 juni 1994 ben ik getrouwd met Jolanda van Heugten.

Jolanda komt van oorsprong uit Someren-Heide.

 

Kinderen:

Zij hebben twee kinderen, dochter Kim geboren op 18 juni 1997 en zoon Toon geboren op 24 april 1999.

 

Woonplaats: Toon heeft tot zijn 25e op het Eindje gewoond in Lierop, zijn broer woont daar nog steeds.

In 1994 zijn zij in de Drievennestraat gaan wonen, een heel gezellige buurt waar zij ook enkele prinsen en boerenbruidsparen hebben meegemaakt.

Vanaf januari 2004 wonen ze in de Florastraat op nummer 8.

 

Ouders en Schoonouders: Toon Hesius, geboren op 22 april 1939 in Lierop en Anneke van den Boomen geboren op 28 februari 1937 in Someren. Zij wonen ook in Lierop op de Rulakker.

Jolanda's schoonouders zijn Leo en Jo van Heugten en zijn woonachtig in Someren-Heide.

 

Overige familieleden: Toon heeft 1 broer en 1 zus. Zijn broer Erik is jarenlang vorst geweest van de Kaauw Voetjes. Hij is getrouwd met Inie en ze hebben 4 kinderen, Dirk, Anne, Stijn en Maartje.

Zijn zus Susanne is getrouwd met Rene Manders en zij hebben 2 kinderen, Michelle en Marloes.

Zij wonen allemaal in Lierop.

Verder heeft Toon ook nog 2 schoonzussen Wilma en Miranda.

Wilma is getrouwd met Theo Hurkmans en zij hebben 2 kinderen, Leon en Gijs en wonen ook in Lierop.

Miranda is getrouwd met Huub Saes en zij hebben 2 kinderen, Timo en Lieke en wonen in Someren-Heide.

 

Schooltijd en werk:

Van 1975 tot 1981 heeft Toon in Lierop op de lagere school gezeten.

Van 1981 tot 1985 op de LTS in Someren richting metaal.

Van 1985 tot 1988 KMBO en VMBO Constructie bankwerker/lasser gedaan warbij hij vanaf 1985 werkzaam was bij van Gerwen te Someren. Hij ging dan 1 dag in de week naar school.

 

In 1989 is Toon in dienst gegaan bij de Korps Mariniers.

Een zeer mooie tijd gehad, en heel veel meegemaakt.

Diverse keren grote oefeningen in het buitenland, waar hij veel heeft moeten afzien.

Is later een heel goeie leerschool geweest.

 

Vanaf 1991 is Toon werkzaam bij de spoorwegen. Eerst bij de NS en vanaf 1997 i.v.m. privatisering Bam Rail.

In 2002 heeft hij daar een studie afgerond voor ultrasoon onderzoekingen (geluidsmetingen) en het diploma Level 1 behaald.

Op het moment werkt hij nog steeds bij de Bam Rail als Meettechnisch specialist. Dat houdt in dat alles wat met wissels te maken heeft door Toon onderzocht kan worden op gebreken. Dus als de NS bussen inzet kan dat aan mij liggen.

 

Hobby’s: Een zeer grote hobby van Toon is voetbal.

Toon is trainer en leider van Lierop E1, waar zijn zoon in speelt. Is tevens bestuurslid van de voetbalclub en heeft daar de materiële zaken en sponsoring onder zijn hoede.

Met de verbouwing bij de voetbalclub gaat hij graag met enkele andere de strijd aan om er een prachtige accommodatie van te maken.

Ze zeggen ook wel eens dat hij “het manuske van alles is” van de SV.

Tevens is hij ook een hele fanatieke supporter van PSV waar hij al 32 jaar een seizoenskaart van heeft. Alle thuiswedstrijden van PSV is hij erbij.

Een fanatieke wandelaar is hij ook. Heeft de Kennedymars 14 keer uitgelopen en is bij de Nijmeegse 4 daagse 2 keer van de partij geweest. Heeft deze 1 keer uitgelopen en de tweede keer werd helaas door een hittegolf afgelast.

Hij hobbiet ook graag nog wat aan auto’s en rijdt als hij nog tijd over heeft enkele uurtjes met zijn motor rond.

Al zo’n 20 jaar speelt Toon op vrijdag met enkele vrienden zaalvoetbal in Someren. Hij staat in de goal (kan ie nog net volhouden). Vooral de derde helft is daar het gezelligste.

 

Vakanties: Op vakantie gaan doen ze graag. Ze hebben al menig land bezocht. Vooral de zonnige landen hebben hun voorkeur.

De laatste jaren zijn ze in Italie geweest en hier zijn ze voorlopig nog niet op uitgekeken.

 

 

 


 

 

 

PROGRAMMA 2008-2009

 

 

28 september 2008:

20.00 uur Commissievergadering Zaal Nellie van Oosterhout

 

15 november 2008:

Onthullingen Kaauw Voetjes

 

4 januari 2009:

Voorverkoop Bonte Avond

 

11 januari 2009:

Prinsenreceptie Kaauw Voetjes

 

18 januari 2009:

Jeugd Prinsenreceptie Kaauw Voetjes

 

1 februari 2009:

Jeugdboerenbruiloft Kaauw Voetjes

 

3 februari 2009:

Raad van Elf vergadering (datum nog niet helemaal zeker)

 

13-14 februari 2009

Bonte Avonden

 

21-24 februari 2009

Carnaval

 

25 februari 2009:

Askruisje

 

3 maart 2009

Evaluatievergadering commissies (nog niet helemaal zeker)

 

10 maart 2009

Vergadering Raad van Elf (nog niet helemaal zeker)

 

21 april 2009:

Jaarvergadering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 PRINS RADEN 

 

1e hint: INTERNATIONAAL - 2e hint: MAZEN - 3e hint: 11-9=2    NIEMAND WIST TOON HESIUS TE RADEN!!!

 

TOON HESIUS PRINS

voor het tweede jaar weer niemand geraden!!

 

Hans van Moorsel 7   (zie reactie)
Jos van Heugten 5   (zie reactie)
Eric Houben 5
Jan Wijnen 5
Hennie Reinders (zie reactie) 
Henry Kuipers 4
Peter Maas 4
Rene Maas 3
Wim Maas Lijestraat 2
Maarten van de Wiel 2
Frans Sijbers (zie reactie)
Riny van de Wijnboom 2   (zie reactie)
John Santegoeds 1
Anthony vd Broek 1
Frans van Vroonhoven 1
John Smits 1
Jochem van de Heuvel 1
Gerard van Bussel 1
Ies Hooglugt (zie reactie)
Jan Bekx 1 (zie reactie)
Jorg Beijers 1 (zie reactie)
Hans Verrijt (zie reactie)
Leon Verstappen 1
Willy Hofland 1
Ton van Hoof 1
Theo Megens 1
Ton Pastor 1
Peter de Vries 1    (zie reactie)
Jan van de Kerkhof 1
Ad vd Sluijs 1
Eric Hesius ( reactie)
Ineke Santegoeds (reactie)
Mark van Horik 1
Wouter Megans 1
Twan vd Einden 1
John Smits 1
Gerard van Deursen 1
Martin Vermeulen 1
Paul Sanders 1
Toon vd Biggelaar 1
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 


 

REACTIES PRINSENRADEN

 

JAN BEKX

Dinsdag 28 oktober 2008:

Zoals elk jaar (en als oud-winnaar van deze competitie) wil ik ook nu weer een gokje wagen.

Omdat je met de aanwijzingen alle kanten op kunt, probeer ik het eens van een andere kant te bekijken.

Waarin kun je internationaal gebruiken:

chauffeur, maar dat ligt er te dik op

wonen in België vind ik al een beter idee

Ik ga nog een stapje verder: schrijvers zijn van alle werelddelen en dus internationaal:

en wie heeft er in zijn werk veel contact met schrijvers en met hun uitgaven: precies:

een inwoner van Lierop woonachtig in de Offermansstraat, ex-koning van de gruun schut,

welbespraakt, goed voorkomen, kortom: een man van de wereld en ook dat is weer

internationaal en een duidelijke link naar de eerste hint, alleen nu zijn naam nog:

Jan Bekx wordt de nieuwe prins van de Kaauw Voetjes.

 

Met vriendelijke groeten,

Hans Verrijt

 

000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 

JORG BEIJERS

Internationaald = Beijers is onlangs nog geopereerd omdat er tijdens het voegen een naald in zijn bips

was gekropen.

 

000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 

IES HOOGLUGT

Heeft jaaaaaren in Belgie gewoond tussen de paddestoelen

 

000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 

FRANS SIJBERS

'Fran's' is internationaal

 

000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 

HENNIE REINDERS

Internationaal, werkt in Belgie...

000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

HANS VERRIJT

 

Inter = terwijl

Nationaal = kenmerkend

Dus terwijl Hans Verrijt kenmerkend nationaal de grootste in Lierop is is hij “inter”essant genoeg om de

nieuwe prins te worden.

Geen speld tussen  te krijgen, want de aanwijzingen slaan toch nergens op.

 

000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 

HANS VAN MOORSEL

 

Goede vroege morgen redactie,

Mazen, Mazen ? Zijn er dat meerdere van de familie Maas of zijn het de mazen van het visnet of mazen van de wet?

Er zijn weer vele mogelijkheden……

Ik kies nu toch voor Hans van Moorsel omdat hij als keeper van de veteranen regelmatig moest vissen en

dientengevolge alle mazen van het keepersnet zag. En bovendien als onze plaatselijke veldwachter alle

mazen van de wet dient te kennen om goed als CSI Lierop te kunnen functioneren.

Ik ben benieuwd.

 

Wie is er jarig op 11 september en heeft 2 kinderen ?

Dat kan een logische verklaring zijn voor de derde hint !!

Starsky is het  want die verjaart rond die tijd als het goed is ????

Ik blijf dus bij mijn keuze van Hans van Moorsel, want hij wordt steeds zenuwachtiger bij de veteranen……

(Uiteraard kan het ook iets zijn van 11 september en de 2 torens Twin towers dus je kan alle kanten op met deze hint…………..)

 

Het is nu definitief Hans van Moorsel want hij gaf vorige week een perfecte uitleg over 11 – 9 = 2

Uit de huidige raad zijn slechts 2 prinsen ooit gekozen tot prins, en Hans wist namen en jaartallen te noemen.

11 raadsleden, dus 9 zijn nooit tot prins gekozen = 2, Hans is bestuurslid dus het blijft 2 en Hans wordt gewoon prins.

 

’t Is nog nooit zo moeilijk geweest als dit jaar. Het wordt nu toch de hoogste tijd om te gaan raden.

Aangezien er op het pleintje van het Kerkepad ’n WC-wagen staat, denk ik dat Hans van Moorsel de

nieuwe Prins wordt. De 3 aanwijzingen zullen wel kloppen (dar snap ik toch niets van) maar wat voor

mij de doorslag geeft is het verbod op “wildplassen”. Ik neem aan dat het morgenavond in Lierop

blauw ziet van de politie. Als we met z’n allen op de soep gaan bij Hans en Monique zal de wc in

ieder geval niet overbezet zijn, en wordt er ook niet tegen Theo vd Wijnboom z’n gevel geplast.

 

00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 

ERIC HOUBEN

 

1    Internationaal chauffeur

2    Mazen, is de achterbuurman van een van de dames van maas (een van de mazen dus).

Eric Houben of Hoeben uit de Slutelakker.......wie zou het anders moeten zijn?????

00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 

PETER DE VRIES

 

Internationaal omdat ie van boven de rivieren komt en dat international voelt….

Mazen omdat Peter als geen ander de mazen van de wet kent…

11 – 9 = 2 bevestigt dat de nieuwe Prins bij de hulpverlening zit: 112, 911, ….

 

00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 

JOS VAN HEUGTEN

 

Internationaal: Werkt bij Internationaal transport vd Broek

Mazen: Hij zoekt daar de mazen van de wet op

11-9: Komt uit een gezin van 11 kinderen waarvan er 2 prins zijn (Ad en nu Jos)

 

00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 

ERIC HESIUS

 

Eric Hesius wordt de nieuwe prins, gewoon omdat het eens tijd wordt.

Uit ervaring weet ik dat de hints voor velerlei uitleg vatbaar zijn en dus ook op Eric betrekking kunnen

hebben.

 

00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 

INEKE SANTEGOEDS

 

Ineke Santegoeds voor Prins omdat

 

Internationaal: ze ook buiten Lierop uit haar dak gaat

Mazen: ze zoekt de mazen op om gewoon te doen waar ze zin in heeft

11-9=2: twee kinderen van 11 en 9 toen we ze leerde kennen

John klaagt altijd over haar Kauw Voetjes

 

Stille Fan

 

00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 

RINY VAN DE WIJNBOOM

 

Riny van de Wijnboom:

- Inwoner van de "Highway" en fan van de (voormalige) Internationale topclub PSV.

- Zijn vrouw Marie Jose is er een van de Mazen.

- 11 keer "geschoten" waarvan 9 "losse flodders" = 2 kinderen.

 

00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000