terug naar startpagina archief

 

 Nieuws Archief 2 (augustus 2001 tot februari 2002)                

 


Zaterdag 2 februari 2002:

 

 

De première van de Bonte Avond mocht er zijn. We willen nog niet al teveel verklappen, maar wel dat er in een uitverkochte zaal van Oosterhout veel Lieropse zin en onzin ten gehore werd gebracht. Het is weer erg lang geleden dat er zoveel Lieropse inbreng de Bonte Avond bepaalde. Een goede zaak voor zowel de carnavalsvereniging als ook voor de Lieroppenaren die 'hun eigen volk' op ziet treden. En als het allemaal dan nog de moeite waard is is dat 'mooi meegenomen'. En het was 'mooi meegenomen'. Er waren geen 'zeperds', de avond bleef boeiend. Een applaus voor de vele 'durvers' die  voor het eerst in hun carrière voor de leeuwen gegooid werden. Het was geweldig. Morgen willen we meer in detail treden en hebben we ook meer foto's. Nu zijn er ook enkele foto's te zien op de kaauw Voetjes-pagina onder Bonte Avond.


Vrijdag 1 februari: 

De generale repetitie voor de Bonte Avonden van vanavond en morgen lieten zien dat Lierop rijk is aan talent. Naast de bekende optredenden SLAP, demarrage en Buurman en Buurman zijn er verrassende groepen en/of individuelen die je niet op een podium als de Bonte Avond verwacht. We willen niet te veel verklappen. Wie het wil zien moet snel zijn om de laatste kaartjes voor de vrijdagavond nog te bemachtigen. Zaterdagavond is al lang uitverkocht. Bijgaande foto laat de 'slappers' zien tijdens hun generale.


Vrijdag 1 februari:

De KVB-afdeling Lierop houdt op woensdag 6 februari een kaartavond in Steunpunt Henricushof. De aanvang is om 20.00 uur.


Vrijdag 1 februari:

In Lierop wordt morgen (zaterdag 2 februari) weer huis-aan-huis textiel ingezameld. Alle gebruikte kleding is welkom; jassen, blouses, overhemden, ondergoed, maar ook schoenen, handtasjes, hoeden, brillen, speelgoed en knuffels. Vanaf 9.00 uur kunt u de afgedankte kleding in een plastic zak buiten zetten.


Donderdag 31 januari:

Het is nog een hele tijd en eerst komt nog Lierop Live, maar ook voor het al weer 27e Nirwana’s Tuinfeest is het de organisatie weer gelukt om dit jaar enkele topacts naar het Lierop te halen. Het Tuinfeest valt dit jaar op 9/10/11 augustus. Enkele namen die op dit moment reeds vast staan zijn: Dukes Resurrection, Dimension Seven, Peter Pan, Racoon, De Heideroosjes (10 aug.), Tackedack en BLOF (11 aug.). Meer namen volgen nog. Check www.nirwana.nl maar ook via slaponline wordt u vanzelfsprekend op de hoogte gehouden.


Donderdag 31 januari 2002:

Dinsdagnacht is ingebroken in een woning op de Lijestraat. Het slot van de achterdeur is opengebroken. Uit de woning is een gsm en ongeveer 200 Euro gestolen.


Donderdag 31 januari:

De strijd in onze poll is helemaal ‘los’. Er wordt gestemd bij ‘t leven. We zijn benieuwd hoe dit afloopt. Welke partij kan het grootste aantal sympatisanten mobiliseren om te stemmen op hun partij?


Woensdag 30 januari:

Het ging er weer spannend aan toe op de jaskampioenschappen 2002 welke afgelopen vrijdag in café Nellie van Oosterhout werden gehouden door jasvereniging De Putters. Sjeng Gubbels en Frans Welten werden de winnaars. Tweede werd het duo Govert Hurkmans/Leo v.d. Wel en derde Nellie van Oosterhout/Theo Hendrikx, die vorig jaar wisten te winnen.


Woensdag 30 januari:

De werkgroep jeugdvakantiewerk Lierop is op zoek naar kinderwagen- onderstellen, bolderkarren en steppen. Info: Yvonne van Hal, tel. 33 14 94 of Marina Smits tel. 33 15 94.


Woensdag 30 januari:

Het seniorenteam van de korfbalclub speelt op zondag 3 februari a.s een zeer belangrijke wedstrijd tegen Lottum uit Lottum. Als de wedstrijd gewonnen wordt door KSV zijn zij kampioen in de 3e klasse F van de zaalcompetitie 2001/2002 en promoveren daarmee naar de 2e klasse.

Deze spannende wedstrijd vindt plaats in sporthal De Schop te Asten. De wedstrijd vangt aan om 10.00 uur en duurt 2x een half uur. Als de wedstrijd wordt gelijk gespeeld of wordt verloren dan moet het kampioensfeestje nog even worden uitgesteld. Dus aanmoediging van vele Lieropse supporters is gewenst om hen de overwinning te laten behalen. Ondanks dat op 2 februari de laatste zanikavond van de Kaauw Voetjes plaatsvindt hopen we op veel support!


Dinsdag 29 januari:
Helaas waren we gisteren pas 'laat' in de lucht. De internetverbinding bij
onze webmaster lag en ligt er nog steeds uit. Daarom hebben we besloten om via een andere weg toch de zin en onzin van gisteren en vandaag erop te krijgen. It's a digital world!


Dinsdag 29 januari:

Volgens welingelichte bron hebben we vernomen dat een dezer dagen de nieuwe carnavalskoepel bij de contactpersonen van de buurten wordt afgeleverd. Wij verwachten dat a.s. donderdag iedereen een carnavalskoepel in huis kan hebben zodat de bezoekers van de Bonte Avonden vooraf al een beetje in carnavalsstemming zijn gebracht. Voor de artiesten is het dan een stuk gemakkelijker optreden en voor de bezoekers wordt het dan ook een stuk mooier; zo is de cirkel heel simpel rond. Het is allemaal niet zo moeilijk!


Dinsdag 29 januari:

De informatiebron welke slaponline ook voor Lieroppers buiten Lierop is, blijkt eens te meer uit de reactie van Erik Meulendijks in ons gastenboek. Hij groet vanuit Nieuw Zeeland zijn vrouw en kientje. Erik, het ga je goed daar in het verre Nieuw Zeeland. We zijn blij met reacties van ‘zo ver weg’. Voor die Lieroppenaren of oud-Lieroppenaren die in het buitenland vertoeven en waarvan wij weten dat ze regelmatig onze site bezoeken: Schroom niet en laat wat van je weten. Het thuisfront vindt dit zeker interessant!


Maandag 28 januari:

Het heeft even geduurd, maar vandaag is er weer nieuwe oude historie. Deze keer komt het uit de Koepel van januari 1978. Er kan gelezen worden wat er 24 jaar geleden te melden viel over Lieropse zaken. Wij wensen onze lezers veel leesplezier.


Maandag 28 januari:

Deze week wordt dé week op weg naar de Bonte Avonden welke a.s. vrijdag en zaterdag worden gehouden in zaal Nellie van Oosterhout. We hebben vernomen dat er nog driftig geoefend wordt door de vele Lieropse deelnemers die dit jaar het podium betreden. Het beloofd weer de moeite van het aanschouwen waard te zijn. Diegenen die nog kaartjes willen zullen vlug moeten zijn. Zaterdag is uitverkocht en voor vrijdag zijn er nog enkele te verkrijgen. Twijfel niet maar ga ze halen.


Zondag 27 januari:

We hebben weer een nieuwe ouderenprinses. Prinses Truus van Ruth wordt opgevolgd door Tokke Raijmakers-Bukkems. Het was een gezellige middag in zaal van Oosterhout en de Koepelbloazers speelden er duchtig op los. Buurman en Buurman liet horen dat het klaar is voor de Bonte Avond en zelfs de oude boerenkapel speelde op het einde van de middag nog enkele nummers. Piet Raijmakers, Marinus Driessen, Hendrik van Brussel, Toon Maas, Harrie van Lieshout, Martien van Lierop en Bert van Lieshout deden oude tijden herleven. De kersverse Prinses Tokke gaf nog een spetterend optreden weg met haar volksdansgroep. Slaponline wenst Tokke een ‘mooie’ optocht en een plezierige Carnaval toe.


Zondag 27 januari:

Leden van het team "The Dragons" (Henrie Kuijpers, Christ van den Nieuwenhof en Anton van Nuenen) van zeskamp 2001 hebben gelijk gekregen. Het nummer "Ice Queen" van de Utrechtse band "Within Temptation" dat ze vorig jaar uitvoerden op de zeskamp, is op dit moment een vette hit is en wordt grijs gedraaid op radio 3. Ze vinden dat ze voor deze vooruitziende blik maar karig beloond zijn geworden met een 8e plaats. Trouwens is op de videoclip van dit nummer, opgenomen in 013 in Tilburg, (wazig) Lieroppenaar Peter van Gastel te bewonderen.


Zondag 27 januari:

In onze poll zien we onze eigen Lieropse Lijst op dit moment nog souverein bovenaan staan. In aantocht echter is Leefbaar Someren. Zonder al te chauvinistisch te willen zijn willen we deze poll nogmaals onder de aandacht brengen van onze Lieropse Lijst stemmers. Er kan maximaal één keer per dag gestemd worden van dezelfde computer. We zijn erg benieuwd hoe dit zich ontwikkeld.


Zaterdag 26 januari:

Iedere zondag is Galerie ’t Heesven aan de Heesvenstraat nr. 4 van 14.00 tot 17.00 uur geopend. Er worden nu werken van Ricky Damen geëxposeerd. Er zijn olieverfschilderingen en bronzen beelden te zien. Voor meer informatie: 0492 331699.


Vrijdag 25 januari:

Volgens ons gastenboek is half Lierop aan het après-skieeën in het verre Oostenrijk. Als we hun verhalen moeten geloven dan moeten we blij zijn als ze weer heelhuids in Lierop terug zijn. Voor de tijd dat ze nog daar zijn wensen wij hen veel plezier en een behouden thuiskomst.


Vrijdag 25 januari:

Zaterdag 26 januari krijgt jongerencentrum Nirwana bezoek van de Haarlemse formatie The Dollybirds. Zij brengen op en top zomerse pop die ook op hun debuut-cd te horen valt. Het valt onder een ongekunstelde, hartverwarmende mengeling van westcoastpop en meeslepende rock. De entree is 6 euro voor leden en onder de 18 jaar 4,50 euro. Aanvang 21.00 uur; zaal open 20.00 uur.


Vrijdag 25 januari:

Afgelopen woensdag hield de KVB haar jaarvergadering. Mieke van Doorn werd herkozen als penningmeesteres en in het bestuur nam Ria Roovers na 10 jaar bestuur afscheid. De KVB is op zoek naar vervanging van Ria in het bestuur. Liefhebbers worden gevraagd zich te melden bij een van de bestuursleden van de KVB.


Donderdag 24 januari:

A.s. donderdag (31 januari) houdt het Platform Jeugd in Lierop een avond met als thema: ‘Heb ze maar groot’. Marianne Daems (Algemeen Maatschappelijk Werk) en Marie-José Verhappen (GGD) verzorgen de inleiding. De avond wordt gehouden in De Vurherd en begint om 20.00 uur.


Donderdag 24 januari:

De discoavond van de Jeugdsoos op 1 februari a.s. is uitverkocht!!!! Zoals reeds gemeld is geen kaartje ook geen toegang. De voorverkoop van de volgende avond op 8 maart a.s. is op 27 februari van 15.00 tot 18.00 uur bij O.J.C. Nirwana.


Woensdag 23 januari:
Vandaag van 15.00 tot 18.00 uur zal bij Nirwana de voorverkoop voor de komende disco-avond van 1 februari a.s. voor de Jeugdsoos zijn. Er zal geen toegang zijn zonder kaartje.


Woensdag 23 januari:

A.s. zaterdag zal er weer een carnavalsmiddag voor Ouderen zijn in zaal Nellie van Oosterhout. De Kaauw Voetjes organiseren deze middag samen met de Bond van Ouderen. Tijdens deze middag vindt de bekendmaking plaats van de nieuwe ouderen-prins of -prinses. De huidige prinses Truus d’n uurste (Truus van Rut) zal tijdens deze middag de scepter overdragen. Er zijn optredens van de dansmariekes, Koepelzangers en de Koepelbloazers. Het begint om 13.30 uur en eindigt rond 17.00 uur en het beloofd weer erg gezellig te worden.


Dinsdag 22 januari:

Jan van den Eijnden (Hoeks), heeft tijdens de teerdag van het Gilde van Sint Antonius Abt, jl. zaterdag 19 januari, twee onderscheidingen uitgereikt gekregen. Een kringonderscheiding was er voor hem wegens zijn vele inzet voor het gildenwezen in Kring Peelland. Deze onderscheiding werd hem uitgereikt de kringvoorzitter Mies Sijbers. En uit handen van hoofdman Henk Berkers ontving hij de gouden Sint Antonius Abt i.v.m. zijn 50-jarig gildenlidmaatschap. Voor Martien Verberne, eveneens 50 jaar lid, een gouden Sint Antonius Abt speld. Henk Berkers had het druk tijdens de teerdag want er werden ook vier zilveren jubilarissen gehuldigd nl; Hans van de Ven (Wzn), Willie van de Ven (Fzn), Guus van de Ven (Fzn) en Aad van Bussel. Voor hen was er een zilveren Sint Antonius Abt speld. Hans Verbruggen ook 25 jaar lid, kon door omstandigheden niet aanwezig zijn. Hij zal terzijnertijd op gepaste wijze gehuldigd worden.

Tijdens deze teerdag was er ook de algemene ledenvergadering. Bij de bestuursverkiezing werden de aftredende maar herkiesbare overheidsleden Jan van den Eijnden en Rob van Seggelen herkozen. Wim van Bree volgde het statutair aftredend kascommissielid Ton van de Ven (Fzn) op. Het programma 2002 met o.a. de gildenfeesten in Deurne, Waalre, Doornenburg, het opluisteren van de Hemelvaartprocessie en van de plaatselijke en gemeentelijke festiviteiten werd goedgekeurd.

De teerdag begon met een Eucharistieviering, voorganger pastoor Jan Zwirs. De intentie van deze viering was voor de overleden gildenleden met speciale aandacht voor hen die sinds de teerdag 2001 overleden zijn te weten; Sjef van de Ven, Wim van de Ven, Jan van Eijk, Harrie van Gastel en Huub van Lieshout.


Maandag 21 januari:

Onze verwachting dat onze voetballers gisteren de wei in zouden moeten werd op ons eigen sportpark De Renkant niet bewaarheid, want alle thuiswedstrijden werden, omdat men dacht dat het gisterenmiddag wel eens zou kunnen regenen, afgelast. Alleen het vierde en vijfde hebben in Mierlo-Hout gevoetbald. Het vierde verloor en het vijfde won ruim.


Maandag 21 januari:

Graag willen wij erop wijzen dat op de pagina ‘Lierop in Beeld’ weer aanvullende foto’s zijn geplaatst. Het zijn schitterende foto’s die een goede indruk geven hoe Lierop er nu, maar ook in het verleden uit zag.


Maandag 21 januari:

De Jeugdboerenbruiloft gehouden bij van Oosterhout werd druk bezocht en was gezellig. Graag verwijzen we naar onze paginalink van de Kaauw Voetjes en naar onze Slapgalerij waar meer gelezen en bekeken kan worden van deze middag.


Zondag 20 januari:

Vandaag beginnen er weer diverse buitensporten. De teams van SV Lierop moeten weer de wei in, behalve het derde omdat NWC haar wedstrijden afgelast heeft. Verder zijn vanmorgen door SV Lierop ook alle wedstrijden afgelast (Dames, Lierop 2 en Lierop 1). Voor degenen die niet naar voetbal, familie of kennissen wil is er bij van Oosterhout nog van alles te beleven. Daar wordt de jeugdboerenbruiloft gehouden.


Zondag 20 januari:

Van onze speciale verslaggever hoorden we dat gisteren Lieroppenaar dokter Ferd Raaijmakers ontvoerd is geweest. Nog even was de vraag of het feest ter gelegenheid van zijn bijna 50-jarige geboortedag wel doorgang zou kunnen vinden, echter om precies 17.00 uur werd hij bij d’n Babbelaar afgeleverd alwaar al vele feestelingen hem op stonden te wachten. Het lang zal hij leven, gespeeld door Ad van Schalen op z’n trombone, deed hem zichtbaar ontroeren. Ferd ook namens slaponline van harte gefeliciteerd. Blijf nog lang Lierops medicijnman!


Zaterdag 19 januari:

De hondencontroleur is weer in aantocht. Hij zal binnenkort huis-aan-huis in Lierop controleren of je hond aangemeld is bij de gemeente. Alleen in de bebouwde kom zal er gecontroleerd worden. Wanneer de hond niet aangemeld is volgt er een fikse boete. Als je een hond neemt of je neemt meerdere honden dan ben je verplicht dit binnen één maand te melden bij de gemeente. Je kunt hiervoor bellen met de afdeling financiën/belasting (0493-494888). Zij sturen dan een aanmeldingskaart op. Als je hond verkocht of overleden is dan moet je hiervan een bewijs overleggen (dooien hond?). Tevens moet de hondenpenning dan ingeleverd worden.


Vrijdag 18 januari:

Woensdag 16 januari toog een veertigtal agrarische ondernemers en deeltijdboeren vanuit Zuid-Oost Brabant naar Hilversum om deel te nemen aan de Nationale IQ-test. Naast de deelnemers uit Mierlo, Mierlo-Hout en Asten was ook een delegatie uit Lierop vertegenwoordigd. Ellen en Hans van Berlo (Gebergte), Twan van Dijk (Varenschutseweg) en Marcel van Hoek (Oeijenbraak) maakten deel uit van het winnend team. Na een enerverende strijd werd het team "De Boeren" met een punt voorsprong op de studenten winnaar van deze intelligentietest. Met deze overwinning werd nog eens onderstreept dat gezond boerenverstand nog steeds werkt! Of zoals presentator Jeroen Pauw opmerkte; "Met deze overwinning is het imago van de domme boer voorgoed ten grave gedragen". De eindstand: 1. De Boeren 127 punten; 2. Studenten 126 punten; 3. De Belgen 119 punten;  4. De Blondjes 118 punten; 5. Allochtonen 99 punten.


Vrijdag 18 januari:

Gisterenavond werd op slaponline weer een mijlpaal doorbroken. We gingen door de grens van 20000 unieke bezoekers. Het gaat allemaal nog voorspoediger dan we enkele maanden geleden bij de 10000e bezoeker ingeschat hebben. Op naar de 25000!


Vrijdag 18 januari:

Blij verrast zijn we om weer eens iets van een oud-Lieroppenaar te horen. Ton van den Hoogenhoff stuurde ons een mail. Hij is al 32 jaar weg uit Lierop maar is vanaf nu ook ‘regelmatig’ bezoeker van slaponline. Zijn verhaal is te lezen onder: ‘Hoe is het met?’


Donderdag 17 januari:

Maandag 21 januari houdt het Gilde van Sint Antonius Abt kaartwedstrijden in gildenhuis Eet- en Drinkcafé 't Jagershuis. Er kan gekaart worden in de spelsoorten rikken, jokeren en toepen. De te winnen prijzen bestaan uit vleespaketten. De wedstrijden zijn voor iedereen toegankelijk, ook niet
gildenleden. Aanvang kaarten 20.00 uur.


Donderdag 17 januari:

Maandag 14 januari heeft mannenkoor A Capella haar drukbezochte jaarvergadering gehouden in sportpaviljoen “De Renkant” te Lierop. De vergadering kende een grote opkomst. In een vlot tempo leidde voorzitter Harrie van der Sanden de vergadering tot een goed einde. Mannenkoor A Capella kende een bewogen muzikaal jaar. Het koor ondervond enige last van de MKZ-crisis, waardoor het niet verantwoord was om deel te nemen aan een aantal uitnodigingsconcerten in West-Brabant en in onze eigen regio. Verder werd de vlooienmarkt daarnaast ook nog eens gekenmerkt door het bar slechte weer, waardoor de markt bijna in zijn geheel verregende. Een bijkomstigheid was echter de financiele donatie, die in het kader van het “Jaar van de Vrijwilligers” door de Provincie Noord-Brabant toegekend werd aan mannenkoor A Capella voor de vrijwilligers, die steeds in de weer zijn om de vereniging en organisatie draaiende te houden. Het jaarprogramma vertoont weer een aantal (uitnodigings)concerten in de regio waaronder Eindhoven, Deurne, Someren, Helmond en Lierop.  Aandacht was er ook voor de jaarlijkse vlooienmarkt evenals voor de kleding-, boeken- en platenmarkt. Uit de evaluatie bleek dat de markten belangrijke peilers zijn om de vereniging financieel gezond te houden. In de komende periode staat de vereniging voor een aantal belangrijke onkostenposten. Het bestellen van nieuwe koorwerken voor geestelijke en wereldse muziek, de afdracht van de buma- rechten, de aankoop van muziekmappen en een aantal archiefkasten. In een open dialoog werd ook gesproken over de aanschaf van nieuwe uniformen en over de vervanging van het orgel. Voor de aanschaf van een (nieuw) orgel tracht het bestuur fondsen te werven. De vergadering besloot om dit jaar als experiment over te gaan om regelmatig vlooienmarktspullen,

 boeken, platen en/of kleding op te halen. Een telefoontje naar het secretariaat 0492 331280 is voldoende om bij u de diverse materialen op te halen. Het jaarverslag en het financieel verslag werden weergegeven door secretaris-penningmeester Klaas van Nuland. Beide verslagen werden door de vergadering goedgekeurd en vastgesteld. Bij de bestuursverkiezingen werd secretaris-penningmeester Klaas van Nuland bij acclamatie herkozen. In de vacature van Govert Hurkmans werd Kees Verstappen met algemene stemmen gekozen. Aftredend bestuurslid Govert Hurkmans mocht hartelijke en karakteristieke woorden van dank, alsmede een attentie in ontvangst nemen voor zijn werkzaamheden binnen het bestuur en voor de vereniging. Op een eigen en zinnige wijze gaf hij gedurende twintig jaar invulling aan de bestuursfunctie bij mannenkoor A Capella. Met een geanimeerde rondvraag kwam er een einde aan deze levendige vergadering


Woensdag 16 januari 2002:

Vorige week heeft het vierde elftal van de SV Lierop als eerste de uitdaging van de veteranen aangenomen om hen te bekampen in een vollybalwedstrijd.  Volgens hun verslag werd het een sportieve wedstrijd die in het begin goed gelijk op ging. De eerste partij werd door de veteranen gewonnen en daarna won het vierde het volgende potje. Het vierde gaf bijzonder goed partij zeker gezien het feit dat ze dit spelletje nog nooit samen gespeeld hadden. Het was echter niet genoeg, want volgens de berichten willen ze binnenkort revanche (de veteranen wonnen de rest, totale uitslag 4-1). Wanneer hier een vervolg op komt dan houden wij u op de hoogte. Intussen wachten de veteranen op nieuwe ‘uitdagers’. Ze staan op scherp (zoals altijd).  


Woensdag 16 januari:

A.s. zondag 20 januari gaan Madelon Verrijt en Marc van Lieshout 'trouwen' tijdens de jeugdboerenbruiloft van onze eigenste Kaauw Voetjes uit Lierop. De getuigen zijn Simone van Moorsel en Tom van Lieshout. Om 13.30 uur trekt de bonte stoet door de straten van Lierop naar zaal Nellie van Oosterhout waar de bruiloft om 14.00 uur begint. De toegang is gratis.


Woensdag 16 januari:

Afgelopen zondag is aan Dirk Hesius de prijs uitgereikt voor het raden van de Prins via slaponline. Hij was een van de drie ‘raders’ van Klaas. De andere twee waren Mieke Hurkmans en Jos van Lieshout. Na een ‘eerlijke’ loting via briefjes trekken (door Mieke Hurkmans) werd Dirk de gelukkige. Voor hem is een eenmalige slaponline medaille ontworpen die omgehangen werd door Prins Klaas d’n 1e. Dirk, namens slaponline nogmaals van harte gefeliciteerd.


Dinsdag 15 januari:

Het Lierops Spektakel heeft een nieuwe naam n.l. LIEROP LIVE’. Na het boeken van ‘Chantilly Lace’ en ‘GOLDEN EARRING’ op 1 juni 2002 heeft Nirwana meer topacts naar Lierop gehaald, want op vrijdag 31 mei 2002 komt de show ‘MOOI WAS DIE TIJD’ naar Lierop. ‘Mooi was die tijd’ is een nostalgisch muziekprogramma. In een 2,5 uur durend programma presenteert Chiel Montagne een lange rij Hollandse nummer-een hits. De artiesten die deze avond op zullen treden zijn Koos Alberts, Bonnie St. Clair, Jacques Herb, Anneke Grönloh, Frank & Mirella, Arie Ribbens en Ria Valk, aangevuld met de wederopstanding van de Zangeres Zonder Naam, een groot showballet en diverse medley’s die door een groot orkest gespeeld zullen worden. Voor eenieder die zich wil onderdompelen in het sentiment of een avond lang uit volle borst wil meezingen is deze avond de aangewezen gelegenheid. VVK start medio februari. Info via www.nirwana.nl of 06-21555361 (Mark v Horik). Houdt slaponline in de gaten.


Dinsdag 15 januari:

Op vrijdag 25 januari a.s. zullen in café Nellie van Oosterhout de ‘Jaskampioenschappen 2002’ gehouden worden. De aanvang van de avond is om 20.30 uur en het inschrijfgeld bedraagt € 3,- p.p. De organisatie (Wim Berkers, tel. 0492-331217 en Antoon Maas, tel. 0492-331244) vragen of liefhebbers zich willen opgeven zodat zij een indeling kunnen maken. Dit kan ook via e-mail a.maas13@chello.nl De organisatie hoopt op een goede opkomst.


Dinsdag 15 januari:

Op de redactie kregen we een verslag binnen van het optreden in Nirwana zaterdag 12 januari j.l. Dit willen we graag publiceren: De avond begon met een optreden van Stoosh, met als zangeres onze "eigen" Eline Otten. Het podium was sfeervol aangekleed met een schemerlamp en een groot bord met de bandnaam in kleine lampjes. Ook de muziek was goed verzorgd en dat Eline een goede zangeres is, daar is Nirwana nu ook van overtuigd. Hopelijk blijft de band bij elkaar zodat het nog meer kan groeien. Een goede tip voor het tuinfeest waarvoor Peter Pan en Racoon al geboekt zijn. Na Stoosh was het tijd voor Eden. Een Belgische band met twee zangeressen die elkaar perfect aanvullen. Het lukte ze ook om steeds meer aandacht te krijgen van het aanwezige publiek, iets wat in Nirwana niet altijd meevalt. Goede zang, goede muzikanten en mooie "catchy" nummers. Voor wie het heeft gemist, de nieuwe CD verschijnt eind januari. De CD van stoosh is nu al verkrijgbaar, ook zeker de moeite waard. Al met al een geslaagde avond. De recensist had zondag wel hoofdpijn maar dat lag zeker niet aan de muziek.


Maandag 14 januari:

Na bijna een week uit de lucht te zijn geweest willen we de draad weer oppakken. Vooraleer we dit doen willen we al die mensen bedanken die via slaponline hun medeleven hebben getoond bij het overlijden van Huub. Zoals Huub gewild heeft gaan we weer met volle inzet verder in het elke dag plaatsen van zin en onzin.


Maandag 14 januari:

De prinsenreceptie van Prins Klaas d’n 1e was druk bezocht. Vele verenigingen kwamen hem een bezoek brengen en hem werd zelfs een ‘nep’prinses aangeboden. Er waren vele optredens en Klaas genoot van de eerste tot de laatste minuut (foto Sirus).


Maandag 14 januari:

Uit welingelichte bron hebben we vernomen dat Mario Plugers zijn verbintenis met de SV Lierop heeft verlengd. Toen het nieuws bekend werd dat PSV z’n zaakjes voor de komende jaren rond had en Manchester United te lang op zich laat wachten heeft hij de draad doorgehakt. Hij blijft en bovendien gaat hij zich ook wat meer met de jeugd bemoeien, want het ziet er naar uit dat hij nog vele jaren bij Lierop blijft en dan zal het belangrijk zijn om een goede doorstroming van de jeugd naar de selectie te krijgen. Een goede zaak.


Maandag 14 januari:

Op de Laan ten Boomen is een 62-jarige automobilist uit Someren met zijn auto tegen een boom gebotst. De man raakte met zijn auto in de rechterberm. Vervolgens ging zijn auto slippen, waardoor hij aan de linkerkant van de weg tegen een boom tot stilstand kwam. De automobilist is met verwondingen aan zijn oor overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. De man sprak met dubbele tong. Bij hem is in het bloedproef afgenomen.


Dinsdag 8 januari:

Het valt verschrikkelijk zwaar om hier te moeten mededelen dat het ‘hart’ van slaponline gisterenavond de strijd tegen zijn ziekte heeft verloren. Huub, je was slaponline, je bent slaponline en je zult altijd het ‘gezicht’ van slaponline blijven. Het was jouw grote hobby en wij zullen ervoor zorgen dat dit voortgezet wordt zoals jij het gewild hebt. Het zal deze week ‘stil’ zijn op deze site. We kunnen het even niet opbrengen. Annelou, Kevin en Nick, veel sterkte.


Maandag 7 januari:

Lierop stond gisteren in het teken van de jeugdreceptie van Jeugdprinses Esther. Het werd een drukbezochte receptie die ook nog erg gezellig was. Jong en oud vierden ieder op hun eigen manier feest. Er werden verschillende liedjes gezongen. Het D2 elftal van Esther had bedacht dat Esther moest scoren in een klein doeltje dat dichtgeplakt was met de foto van Esther. Na enkele pogingen lukte dat en kon ze haar kado in ontvangst nemen.


Zondag 6 januari:

Vanaf vandaag is er via slaponline wat ‘diepere’ Lieropinformatie te vinden over ons eigen Lierop. Naast Lierop in Beeld hebben we sinds vandaag ook ‘Lierop in cijfers’. Deze links zijn te vinden in de linkere links op de voorpagina. Op de pagina Lierop in cijfers kunnen we zien hoe de gezinssamenstelling is, hoe de verhouding koop- en huurwoning is en wanneer ze gebouwd zijn, wat het opleidingsnivo van de Lieroppenaren is en wat men verdient. Tevens worden de cijfers van Lierop vergeleken met het landelijke gemiddelde en wordt de lifestyle welke de Lieroppenaren erop nahouden wat dieper belicht (bron Funda).


Zondag 6 januari:

Vandaag zal in Zaal van Oosterhout Jeugdprinses Esther haar receptie houden. Bij de Kaauw Voetjes staat de Jeugdcarnaval hoog in het vaandel. Veel meer als in ons omringende plaatsen. Daarom zal het wel weer een gezellige en drukke middag worden waar Jeugdprinses Esther met adjudant Teun en de raad van Elf flink in het zonnetje gezet zullen worden. Hopelijk zal Esther binnenkort ook bijgehangen worden in de reeks jeugdprinsen en prinsessen die altijd in De Vurherd hebben gehangen maar die nu ergens in een of andere kast liggen omdat er twijfel zou zijn dat deze nog bij De Vurherd horen. Dat mag toch geen enkele discussie zijn? De Jeugdgalerij hoorde altijd bij Gemeenschapshuis De Vurherd en hoort daar in het kader van het gemeenschappelijk belang nog steeds bij.


Zaterdag 5 januari:

De eerst band voor het muziekspektakel is reeds vastgelegd. Op zaterdag 1 juni komt de legendarische band GOLDEN EARRING naar het Lierops muziekspektakel (in het voorprogramma de band Chantilly Lace). De voorverkoop start medio februari (in Lierop bij Nirwana en cafetaria ‘t Jagertje). Het muziekspektakel wordt aan de Meervensedijk gehouden. Voor andere dagen wordt nog gezocht naar topartiesten die zich nog nooit vertoond hebben in Lierop. Slaponline zal hierover berichten als duidelijk wordt wie dan wel deze ‘toppers’ zijn. Dus hou deze pagina in de gaten en check ook www.nirwana.nl


Zaterdag 5 januari:

ZOUT OP?  Het begint erop te lijken dat de gemeente Someren zout aan het sparen is voor…? Ja waarvoor? Vele straten in Lierop zijn al bijna een week spiegelglad. Verschillende Lieroppenaren hebben hierdoor ‘schade’ opgelopen aan lijf en leden. Ribben gekneusd, pols gebroken, dikke knie en nog andere problemen. Oudere mensen durven nog niet eens meer van huis te gaan. Ook materieel is niet iedereen er heelhuids vanaf gekomen. Is de gemeente Someren misschien vergeten zout te bestellen? Veel mensen hebben hun kilo keukenzout al op de stoep gestrooid. Als de gemeente geen zin heeft om te strooien is het misschien een idee om voor de winter ieder huishouden een zak strooizout te geven. Dan strooien ze zelf wel. Voor zondag wordt weer winterse neerslag voorspeld dus het zal nog wel even glad en dus gevaarlijk blijven. Belachelijk natuurlijk en levensgevaarlijk! Wat doet de politiek?


Vrijdag 4 januari:

Verheugd waren we wat te horen van broeder Piet Cortooms. Zeker omdat we te weten zijn gekomen dat in een ver verleden, toen de Tuinfeesten bij Nirwana nog niet zo groots waren als nu, een van die Tuinfeesten gehouden werd met als goede doel: een gereedschapskist voor Broeder Piet Cortooms. Wij zijn er blij mee dat broeder Piet nog steeds een Lierops hart heeft, getuige zijn bericht: ‘Elke dag neem ik de tijd om naar slaponline te kijken. Zo heb ik de gelegenheid alles te volgen wat er in Lierop zoal gebeurd. Het is een actief dorp waar veel gebeurd voor de inwoners. Laten we hopen dat Lierop niet bij Helmond komt’ Daar sluiten wij ons graag bij aan broeder Piet.


Vrijdag 4 januari:

Vandaag nemen wij afscheid van Wim Hurkmans. Wim was een markant figuur in het Lieropse. Hij werd niet voor niets ‘burgemeester van Lierop’ genoemd. Met Wim verdwijnt ook een stuk humor die hij altijd bij zich droeg. Op ‘zijn’ manier stond hij altijd klaar voor de Lieropse Gemeenschap. Hij wist altijd wel iets te regelen waardoor een Lieroppenaar of Lieropse vereniging er beter van werd, want er ging niets boven z’n eigen Lierop. Hij kon goed overweg met jong en oud en de voetbalclub was ‘z’n alles’. Wim was SV Lierop en daarin werd hij gesteund door Gerda. Met Wim gaat een kleurrijk en uniek figuur ons verlaten. Wim, het ga je goed.


Donderdag 3 januari 2002:

Via ingewijden hoorden we dat er tijdens de nieuwjaarsreceptie bij de SV Lierop weinig spectaculaire zaken bekend gemaakt zijn. Onder weinig spectaculair vallen de volgende berichten: Mario Plugers beslist in de loop van de maand of hij nog blijft. Hij wacht nog effe af of Manchester United nog interesse voor hem heeft. De oliebollenverkoop van 31 december is een succes geworden. Honderden oliebollen heeft Harrie gebakken, er zijn mensen die het recept willen hebben maar volgens Harrie is dat geheim. De kantinebeheerder blijft dit jaar ook, dit werd volgens de kantinebeheerder zelf – gelukkig - met applaus ontvangen. Voorzitter Willy v.d. Elzen kon verder nog bekend maken dat hoofdsponsor WESA het contract heeft verlengd, een goede zaak voor sv Lierop.


Donderdag 3 januari:

Op 1 en 2 februari houdt carnavalsvereniging De Kaauwvoetjes uit Lierop de Bonte Avonden. De Bonte Avonden staan in het teken van het huwelijk van prins Willem-Alexander en Maxima. Op zondag 6 januari is tussen 11.00 en 12.00 uur de voorverkoop van deze avonden in café Nellie van Oosterhout. Toegangskaarten kosten 7 euro.


Woensdag 2 januari

Naast de nieuwjaarsreceptie in De Vurherd waren er bij de voetbalclub en de tennisvereniging eveneens recepties die druk bezocht werden. In Nirwana werd de jaarlijkse Katersessie afgewerkt. Ook hier was het druk. Enkele talentvolle bands die hun primeur op deze Katersessie hadden waren de band SAES, met Huub Saes, Pietje Wijlaars, Stef Cortooms, Eric Maas, Mario Maas en Jan van Lieshout. Zij speelden op een vakkundige manier rockcovers. Een tweede opvallende band was FELATIO met Peter Hurkmans, Stef Cortooms, Sprinkhaan en Eric Maas. Zij speelden covers van de Amerikaanse band Dog Eat Dog en dat deden ze niet slecht!


Woensdag 2 januari

Naar goed gebruik bezochten ook dit jaar weer een aantal dorpsgenoten op 1 januari de nieuwjaarbijeenkomst in de Vurherd om elkaar daar onder het genot van een drankje het beste voor 2002 toe te wensen. Ferd Raijmakers maakte van de gelegenheid gebruik om op humoristische wijze aan pastor Jan Zwirs een tableau met moeder Maria en kind aan te bieden. Wim Steenbakkers zond ons bijgaande foto's die een indruk geven van deze bijeenkomst. Tevens maakt hij graag gebruik van de gelegenheid om alle slaponlinefans een voorspoedig jaar toe te wensen! Voor nog meer foto‘s zie onze slapgalerij.


Dinsdag 1 januari 2002:

In verband met het overlijden van Wim Hurkmans, de oudvoorzitter en erelid van de SV Lierop, is er na de avondwake van donderdagavond in de kantine op sportpark De Renkant gelegenheid tot het tekenen van het condoleance-register.


Maandag/Dinsdag: Oud en Nieuw 2001/2002

Namens slaponline wensen wij al onze lezers een gelukkig nieuwjaar. Wij hopen u ook in het nieuwe jaar elke dag te ontmoeten op onze site. Als de trend zich voortzet zullen we eind volgend jaar ‘dik’ over de 50000 unieke bezoekers zitten. Onze wens is dat u uw berichten in blijft sturen zodat wij aktueel kunnen zijn, want dat is - naast de regelmatig nieuwe items (verzinsels) - onze bedoeling. Nogmaals een ‘zalig’ begin van 2002! Neem afscheid van je guldens, drink niet ‘te’ veel, ga niet onnodig met de auto of de fiets op pad, want het is glad en trek op tijd je vingers terug als je vuurwerk af wilt steken.


Maandag 31 december 2001:

Het was muziek, het was mooi, het geluid was redelijk, de zaal van de Vurherd was inderdaad wel wat te klein, maar het ‘gong’ net, én - niet onbelangrijk - het was gezellig na afloop. Wat wil je nog meer als je een avond wilt genieten van kennissen die in muziek hun hobby hebben en die dit graag willen laten horen. Stage Fright, met cowboy Harrie, de fanfare, met Eric Roefs (al had presentator Jan Willem Neervens hiervoor ook andere namen) en de slagwerkgroep, onder leiding van Harrie Klaus, slaagden erin om er een muzikale happening van te maken die echt de moeite van het beluisteren waard was. De fanfare opende met Reach out i’ll be there, gevolgd door The West Side Story, Big Spender en American Pie. Vervolgens nam Stage Fright het over met 6 nummers. Hun eigen introlied, gevolgd door Rock my soul, Jamaica farewell, Teach your children, I’ll fly away en Sloop John B. De slagwerkgroep liet vervolgens horen wat er met percussie allemaal mogelijk is. Het publiek keek ademloos toe en je kon een speld horen vallen. Muziek uit een trom…. velen zaten of stonden met open mond te kijken wat er allemaal uit zo’n trommelke kan komen. Vervolgens speelden fanfare en koor Without You en een Elvis selectie. Het werd een prachtig samenspel tussen koor en orkest. Na de pauze was het de fanfare die enkele snelle nummers er doorheen jaste, t.w. The A-team, I will follow him en In the navy. De slagwerkgroep  speelde vervolgens drie nummers die weer de moeite van het aanhoren waard waren en Stage Fright vervolgde met Voila an American Dream, Safe in my garden, Everything right, Under the boardwalk, You’re still the one en That’s my light. Het geheel werd afgesloten door koor en fanfare met de nummers Seventy-six trombones en You’ll never walk alone. Hierna was het de beurt aan Johan Lomans om de mensen te bedanken die meegewerkt hadden aan het organiseren van dit evenement. En of dat nog niet genoeg was waren er ook nog een drietal jubilarissen die gehuldigd werden. Marinus Driessen als 60-jarig lid, Mister van Kessel 40 jaar en Jan van Lieshout 40 jaar. Zij kregen een bondsspeldje opgespeld en hun vrouwen kregen een prachtige bos bloemen omdat zij volgens de telling van Johan 21 jaar alleen thuis gezeten hadden. De berekening hiervan is bij Johan te verkrijgen. Na afloop was het nog gezellig, o.a. onder de accordeonklanken van de accordeonclub. Al met al een avond die voor herhaling vatbaar is.


Maandag 31 december:

Vanaf vandaag zijn er op slaponline ook Lieropse foto’s te bekijken. Je kunt deze vinden bij onze linkse links op de homepagina onder het kopje Lierop in Beeld en anders kun je ook rechtstreeks hier naartoe via deze link. http://httpd.chello.nl/~w.maas4


Zondag 30 december:

Het zal de moeite waard zijn om vanavond in De Vurherd het concert te bezoeken dat fanfare, slagwerkgroep en Stage Fright houden. Het zal een populair concert worden wat betekent dat er vele populaire, gemakkelijk in het gehoor liggende nummers te horen zullen zijn. De West Side Story, In the navy, You’ll never walk alone, American Pie, Elvis nummers, 76 Trombones, The A-team - alleen of gezamenlijk gebracht door koor en/of fanfare - enz. enz., zullen het geluid en de zaal in de Vurherd testen. Dat is ook het enige wat fout ‘kan’ gaan: 1. Het ‘volk’ kan er niet allemaal in en 2. Hoe zal het geluid zijn? Let’s hope dat alles goed gaat… Aanvang 20.00 uur. Morgen weten we meer.


Zaterdag 29 december:

Het tafeltenniskampioenschap van Lierop was hartstikke geslaagd. Er werd op het scherpst van 'het batje' gestreden en er was diverse keren hoop bij bepaalde spelers dat ze 'eindelijk' die finale zouden halen. Bij de dames waren er weer enkele nieuwe gezichten die zich in de strijd wierpen om Rian van Lieshout (voorheen Biegelaar) van de troon te stoten. Het mocht niet baten. Rian wist de finale tegen Petra Kuipers te winnen en werd wederom dameskampioen van Lierop. Ook een knappe prestatie leverde Annie van de Laar die tegen Jet van Vlokhoven de strijd om de derde en vierde plaats wist te winnen. Proficiat Annie. Knap! Bij de recreanten was al snel duidelijk dat de strijd zou gaan tussen Jan van Lieshout (Ell), Wilbert van de Laar, Jos van de Boomen, Hendrie Kuipers en Jan van Lieshout (Fel). Er werden vele spannende wedstrijden gespeeld - zoals de 34-32 partij van Jan van Lieshout tegen Jos vd Boomen - maar uiteindelijk waren het Hendrie Kuipers en Jan (kap) van Lieshout (Fel) die in de finale stonden. Hendrie Kuipers wist in twee straight sets relatief eenvoudig te winnen. Om de derde en vierde plaats tussen Jan van Lieshout (ELL) en Wilbert van de Laar was het Wilbert die de derde plaats op zich wist te eisen. De semiprofessionals maakten er ook een hele spannende aangelegenheid van. Op het laatste moment vielen Huub en Toon van Lieshout af waardoor Albert van de Heuvel en Ruud van de Hurk de finale mochten spelen. Zo goed als Ruud in de voorrondes was zo zwak speelde hij in de finale. Het werd dan ook een eenzijdige partij die Albert van de Heuvel gemakkelijk won. Derde werd nog Toon en vierde Huub van Lieshout. De prijsuitreiking door Jo en Dien, geassisteerd door de organisatoren Toon van de Hurk en Frits van Lieshout was een mooie afsluiting van een geslaagd kampioenschap. Hulde aan de organisatoren en aan de bediening van De Vurherd; (voor meer foto's zie de slapgalerij).


Vrijdag 28 december:

De toepavond welke gisterenavond in de kantine van de SV Lierop gehouden werd was weer erg goed bezocht. Er waren 53 mensen aanwezig; 48 daarvan deden hun best om in de finale  te komen. Na een felle strijd bestond de finale uit Leo van de Wel, Rob van Dijk, Toon Maas en Theo v.d. Wijnboom. De spanning was van de gezichten te lezen. Leo v.d. Wel was de eerste (het zullen wel slechte kaarten geweest zijn) die eraf gespeeld werd. Na hem volgden Toon Maas en Rob van Dijk, zodat Theo van de Wijnboom als winnaar uit de strijd kwam. Het darten werd met 172 punten gewonnen door Mark Sanders. Barakken werd het beste gedaan door Martien van de Ven die kans zag in 2 series van drie ballen 176 punten te scoren. Martien was niet de enige die voor een knappe prestatie zorgde; ook Theo Hendrikx (toch een van Lieropse beste biljarters) speelde de ballen bijzonder zorgvuldig. Na uitgekiend effect geven en met veel gevoel spelen lukte het hem om met het barakken met 3 ballen slechts 2 punten te scoren. Voorwaar een knappe prestatie! Alleen de rode kwam in het vakje met de 1; de rest bleef op het veld zonder enig punt!!!!!! Al met al was het een gezellige avond waar veel getoept maar ook veel gelachen werd. De organisatie was in handen van de veteranen met assistentie van Henk van Seggelen (toepen), Frans Welten (barak) en Koen Hendrikx (darten).


Vrijdag 28 december:

We hebben al enkele dagen ‘oliebollennieuws’ door de verwijzing naar de mogelijkheid om op oudjaarsdag bij de SV Lierop oliebollen te bestellen. Sinds vandaag weten we ook waarom dat dit initiatief genomen is. Er zijn namelijk erg weinig goede oliebollen te koop! Dit blijkt uit de oliebollentest van Het Algemeen Dagblad. Het is bar en boos met de kwaliteit van de geteste oliebollen. Toevallig kwam Bakkerij van de Mortel uit ons eigen Someren er nog goed vanaf door met een 6,5 in de top tien van de beste oliebollenbakkers te eindigen. Hij is daarmee de enige Brabantse Bakker met een voldoende! Wij weten zeker dat Harrie van Vlokhoven ze beter bakt! Zijn overheerlijke oliebollen zijn te koop van 14.00 tot 18.00 uur. Vooraf bestellen is mogelijk bij H. van Vlokhoven, tel. 331609 en W. v.d. Elzen tel. 331647. Op oudejaarsdag kun je telefonisch bestellen.


Donderdag 27 december:

Wie geinteresseerd is in de pouleindeling van het tafeltenniskampioenschap dat vrijdag 28 december in gemeenschapshuis De Vurherd gehouden wordt kan kijken onder Van alles wa.


Donderdag 27 december:

Na een toch nog deels witte Kerst is het vandaag weer een meer normale dag. Velen zullen vrij zijn tijdens deze ‘tussendagen’, maar er zijn er ook die vanmorgen weer hun gebruikelijke boterhammetje hebben staan te smeren en met frisse zin of tegenzin aan het werk zijn gegaan. Vanavond zal het vereningingsleven – zij het op een laag pitje – weer actief zijn. De fanfare en Stage Fright zullen nog repeteren voor hun – door ons aan te bevelen - concert van a.s. zondag en in de kantine van de SV Lierop zal het traditionele toepconcours worden gehouden.


Woensdag 26 december:

De uitnodigingen voor de diverse recepties van de Hoogheden van De Kaauw Voetjes kwamen weer binnen op onze redactie. Het spits wordt afgebeten door Jeugdprinses Esther. Haar receptie wordt in residentie van Oosterhout gehouden op zondag 6 januari van 14.00 tot 16.00 uur. Vervolgens is het een week later de beurt aan de Grote prins Klaas d’n 1e. Zijn receptie begint op 13 januari om 13.30 uur, natuurlijk ook bij Nelle. De jeugdboerenbruiloft met het jeugdboerenbruidspaar Madelon Verrijt en Mark van Lieshout wordt gehouden op zondag 20 januari om 14.00 uur en de bruiloft van het Europaar Susanne Gubbels en Willie van der Sanden vindt plaats op carnavalsdinsdag 12 februari vanaf 15.00 uur in zaal van Oosterhout. Iedereen wordt op deze recepties van harte uitgenodigd!


Dinsdag 25 december:

De redactie van slaponline wenst alle Lieroppenaren, maar ook alle slaponline-bezoekers buiten Lierop een gezellig Kerstfeest. Het is geen weer om buiten te spelen, dus dat wordt veel eten, drinken, praten, slapen, internetten, zappen enz. enz. Zoals gebruikelijk zijn wij ook tijdens deze dagen weer elke dag aanwezig met zin en onzin. Wie nog een leuke Kerst- of Eindejaarsgedachte kwijt wil kan ons dat altijd mailen (nieuws@slaponline.nl). Dat geldt overigens ook nog steeds voor ander nieuws. Zo hoorden we gisteren dat er een dubbele week (week 21) in de fanfarekalender opgenomen is. Niet echt spannend maar toch vernoemenswaardig als je verder niets hebt. Volgens de woordvoerder van de fanfare is het niet nodig voor dit extra’s de vrijwillige bijdrage drastisch te verhogen. Met een kleinigheid – die voor iedere portemonnee anders is - zijn ze al ‘dik’ tevreden. En als het financieel wat moeilijk zit hebben we nog altijd een goede tip. Zie ‘uitstel van betaling’.


Maandag 24 december:

SV Lierop gaat op oudjaarsdag oliebollen verkopen. De overheerlijke oliebollen zijn te koop van 14.00 tot 18.00 uur. Vooraf bestellen is mogelijk bij H. van Vlokhoven, tel. 331609 en W. v.d. Elzen tel. 331647. Op oudejaarsdag kun je telefonisch bestellen.


Maandag 24 december:

Op nieuwjaarsdag worden er zoals gewoonlijk op twee plaatsen nieuwjaarsrecepties gehouden. In de Vurherd organiseert De Belangengroep Lierop en het Kerkbestuur van de H. Naam Jezus van 11.00 tot 13.00 uur deze traditionele receptie. Wie nog niet zo vroeg uitgeslapen is kan naar de kantine van De Renkant. Hier begint de nieuwjaarsreceptie vanaf 15.00 uur


Zondag 23 december:

Ook de foto’s welke gemaakt zijn tijdens de uitverkochte jeugdsoosavond van afgelopen zaterdag zijn te bekijken op onze Jeugdsoospagina. Hier vielen in de prijzen voor de leukst in galakostuum geklede jongen: 1. Youri; 2. Tom Raaymakers en 3. Rens van Lieshout. Bij de meisjes: 1. Kato Verlinden; 2. Ilona (goud); 3. Lian van Vlerken. De volgende jeugdsoosavond wordt gehouden op 11 januari met als thema Top 30. Deze Top 30 zal door de jeugd worden samengesteld. Op 3 januari begint de voorverkoop.


Zondag 23 december:

Wel wat laat, maar we kregen op de redactie nog wat foto’s binnen welke gemaakt werden tijdens het Dictee, afgelopen maandag in De Vurherd met als winnaar Harrie van Horik en als tweede Yvonne Neervens. Wie een kijkje in ‘de klas’ wil nemen kan kijken in onze slapgalerij.


Zaterdag 22 december:

Op het Galabal van de jeugdsoos zijn gisterenavond door onze redactie foto's gemaakt. Deze zijn in de loop van vandaag te zien via slaponline onder Jeugdsoos


Zaterdag 22 december:

Zoals ook al in onze Kalender aangegeven staat zal volgende a.s. donderdag 27 december, in de kantine van de SV Lierop weer de inmiddels traditionele toepavond worden gehouden. Deze avond wordt georganiseerd door de veteranen (die mannen doen nog wel eens iets anders dan feesten).

De gehele opbrengst van deze avond wordt besteed aan de jeugd van de S.V. Behalve toepen kan men er ook baraccen, darten en buurten. Voor alle finalisten van het toepen is een mooie vleesprijs beschikbaar alsmede voor de beste baraccer en darter. Tevens kan er om de bekende hanebillen getoept worden. Aanvang ongeveer 20.30 uur. Gewoon gezellig een pilsje komen drinken bij Ton kan ook. Dat dit steeds een gezellige avond is blijkt wel uit de vaste gasten. Velen doen al meer dan 10 jaar aan deze avond mee.


Zaterdag 22 december:

Op tweede Kerstdag geeft het IVN Asten-Someren de gelegenheid om de zware maaltijden te verwerken door het organiseren van een kerstwandeling op de Strabrechtse Heide. De wandeling start om 14.00 uur op parkeerplaats ‘t Jasper aan de Schepersdijk in Lierop. Tijdens deze wandeling zal er ook een bezoek gebracht worden aan de vogelobservatiepost aan het Beuven.


Vrijdag 21 december:

Ook 7 inwoners van Lierop gaan mee naar de Nationale Feestavond op 1 februari ter gelegenheid van het huwelijk van Alex en Maxima. Het oranjecomite zal de keuze maken uit mensen die actief zijn tijdens Koninginnedag en de 4-Mei Viering.


Donderdag 20 december:

Zoals gebruikelijk is de nieuwe jaarkalender van fanfare St. Willibrordus weer bij alle Lieroppenaren bezorgd. Er zit tevens een overschrijvingsformulier bij waarmee een vrijwillige bijdrage overgemaakt kan worden naar de fanfare. Al was het alleen maar om uit de kosten te komen voor het maken van deze praktische kalender, maar ook voor instrumenten kunnen ze altijd wel wat extra gebruiken. Wilt u ook een of een tweede exemplaar, neem dan contact op met Antoon van Asten, tel. 0492-331387.


Donderdag 20 december:

De nieuwe afvalkalender voor 2002 wordt op zondag 23 december ook in Lierop verspreid. Mocht u na de kerstdagen de kalender nog niet in huis hebben, dan kunt u bij de receptie van het gemeentehuis de kalender ophalen.


Woensdag 19 december:

A.s. vrijdag is het weer Jeugdsoosavond. Het thema van de avond is ‘Galabal’. We hebben al gehoord dat er vele jongeren prachtig in gala verkleed aanwezig zullen zijn. Vermeldenswaardig is dat de avond reeds is uitverkocht. Dus zij die geen kaartjes hebben kunnen zich de moeite besparen naar Nirwana te komen. Er zullen prijzen zijn voor Mister en Miss Gala 2001. De prijzen zullen om plm. 22.00 uur uitgereikt worden en we hopen dat we de ongetwijfeld schitterende foto’s op slaponline kunnen tonen.


Woensdag 19 december 2001:

Op maandag avond 17 december werd in de Vurherd gestreden om de titel schrijver en speller van Lierop. Dit door deel te nemen door het groot Nederlands dictee gepresenteerd door Philip Freriks vanuit het oude Eerste-Kamergebouw. Voorafgaand aan deze strijd gaf Ine Fijnaut neerlandicus neergestreken in de oude boerderij van Hesius op het Eindje een uiteenzetting van de spellingsregels zoals die zijn vastgelegd in het groene boekje uit 1995. Daarna was het zweten geblazen. In het oude klaslokaal streden meester van Kessel, juffrouw Margo en Rens van Lieshout en zijn maten om de eerste plaats.

De uitslag was als volgt (tussen haakjes achter de naam het aantal fouten):

Rens van Lieshout (78 fout); Renée Bekx (68); Toon v.d. Boogaart (64); Meester van Kessel (63); Willem van Asten (59); Geert Filippini (55); Margret van Hoek (54); Jan Bekx, martien Kusters en Frank Mars (51); Annette Wilde (50); Ferd Raaijmakers en Wim Steenbakkers (49); Gerrit Sanders (48); Tom Raaijmakers (45); Anja Thijs (44); Elly Slegers (42); Margo van Vroonhoven en Frans Cortooms (39); Petra van Bree (37); Niek van Lier (36); Yvonne Neervens (35) en Harrie van Horik had er 34 fout en was daarmee de winnaar van de wisseltrofee. Ine Fijnaut had 10 fouten buiten mededinging. Wij verwachten volgend jaar een nog grotere opkomst. Wie zal Harrie van Horik volgend jaar verslaan? Een persoon heeft al gezegd deze uitstekende prestatie te verbeteren.


Woensdag 19 december:

Zoals al eerder elders gemeld is er in de Florastraat in Lierop afgelopen vrijdagavond ingebroken. De 68-jarige bewoonster wist de dieven op heterdaad te betrappen. Zij kon echter niet voorkomen dat de dieven het hazenpad kozen. Ze heeft nog geprobeerd een van de inbrekers tegen te houden toen hij over de poort klom. De inbreker wist zich echter los te rukken waardoor de vrouw een wond aan haar gezicht opliep. Er worden sieraden gemist uit de woning.


Woensdag 19 december:

Volgens een ooggetuige was het afgelopen zondag gezellig druk tijdens de voorspeelmiddag door leerlingen van de Streekmuziekschool. Vele muzikanten in spé lieten zich van hun beste kant zien (horen). De 

aanwezigen waren het er over eens: Het is zeker voor herhaling vatbaar.

 (Lotte van Lieshout begeleid op de piano door Hetty van de Burgt - foto sirus)


Dinsdag 18 december:

Enkele Lieropse bridgers bedanken hun ‘lesgevers’ voor een fijne, gezellige en perfecte manier van lesgeven zoals Ferd Raaymakers voorlas. Hij vervolgde met te zeggen dat ze goed beslagen ten ijs kwamen en hoopte nog veel meer van hen te leren. Volgens Ferd – en hij sprak ook namens de anderen – is bridge spannend en zelfs een beetje verslavend. Volgens hem zullen zij door het bridgen geen zwart gat aantreffen na hun arbeidzaam leven. Voor meer foto’s zie ook de Slapgalerij.


Dinsdag 18 december:

A.s. zaterdag 22 december speelt in Nirwana Peter Pan met in het voorprogramma de stonerockband 69 Charger. Entree: onder 18 jaar en leden 10,- / alle anderen 12,50 / Aanvang: 21.00 uur / Zaal open: 20.00 uur.

Op woensdag 26 december kan je in OJC Nirwana in Lierop gaan genieten van de Loco Loco Disco Show. Je raakt de kerstkalkoen-kilo's in no time kwijt bij het swingen op de jaren '70 en '80-plaatjes. Er is ruimte voor verzoekplaatjes. De disco-inferno begint om 16.00 uur, zaal open 15.00 uur. Entree ƒ 17,50, leden en onder de 18 ƒ 15,-.

Op dinsdag 1 januari is er weer de traditionele katersessie voor beginnende artiesten.
Individueel of met band, het maakt niet uit. Als je denkt ook maar een heel klein beetje talent te hebben dan is dit het podium waar je moet zijn. Stuur een demo naar Nirwana, Meervensedijk 4, 5715 PZ Lierop of bel op woensdag tussen 19.00 en 21.00 uur naar Nirwana, tel. 0492-331779 en vraag naar Peter Hurkmans.


Dinsdag 18 december:

Tijdens de feestdagen wordt in de gemeente Someren het gft-afval van dinsdag 25 december opgehaald op maandag 24 december. Het gft-afval van woensdag 26 december wordt op vrijdag 28 december opgehaald. De inzameling van huisvuil van dinsdag 1 januari wordt verschoven naar maandag 31 december. (Sirus)


Maandag 17 december:

In de Lieropse Koepelkerk wordt op vrijdag 21 december voor het eerst een volkskerstzang gehouden. Voorafgaand aan het welkomstwoord kunnen bezoekers luisteren naar orgelspel door Geert Meester en een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld koperkwintet. Samenzang door het publiek, mannenkoor A Capella, soliste Marijke Wijnen-van de Griendt met begeleiding van organist Gerard Habraken en muziek door het koperkwintet volgen elkaar daarna af. Ook gemengd koor De Bosgalm verleent zijn medewerking. Tussendoor wordt het kerstevangelie van Lucas gelezen en spreekt pastoor Jan Zwirs een kerstboodschap. De muzikale leiding van de avond is in handen van Marion van Eijk-Gahler. Zoals gebruikelijk op de muzikale avonden in de Koepelkerk is er na afloop gelegenheid een kopje koffie te drinken in gemeenschapshuis De Vurherd. De avond is gratis toegankelijk. (ED)


Maandag 17 december:

Naast de 1e KNWU-jeugdcyclocross houdt Stichting Wielerpromotie Peelland en Supportersclub Lieropse Renners op zondag 23 december de 6e Koepelveldtoertocht. De tocht voor ATB- en veldrijders gaat over een afstand van 40 km in de bossen rondom Lierop. Inschrijfgeld ƒ 5,-. Inschrijven kan tussen 9.00 en 10.00 uur in de feesttent op Moorsel in Lierop. De route is bepijld. Onderweg krijgen de deelnemers erwtensoep.


Zondag 16 december:

De Jeugdsooscommissie van Nirwana heeft het programma voor het voorjaar 2002 inmiddels ook bekend gemaakt. Zie hiervoor onze jeugdsoospagina.


Zondag 16 december:

Ter afsluiting van het muzikaal jaar 2001 organiseert de fanfare St. Willibrordus i.s.m. de slagwerkgroep en het koor Stage Fright een muzikale happening genaamd ‘Muziek à la Carte op zondag 30 december om 20.00 uur in De Vurherd. Het is zeker geen tradioneel oliebollenconcert zoals in voorgaande jaren maar een avond waarbij Stage Fright, de Fanfare en het slagwerkensemble een geheel eigen repertoire ten gehore zullen brengen. Kosten noch moeite is gespaard om er een geslaagde avond van te maken. Het repertoire bestaat uit bekende muziek van de jaren 60 tot heden bovendien worden diverse stukken gezamenlijk uitgevoerd. Een tipje van de sluier": West Side Story, Elvis selectie, I want to be in America van Trini Lopez, 76 Trombones, you never walk alone, Big Spender enz. enz. enz. Beslist de moeite waard!! Het geheel wordt gepresenteerd door Jan Willem Neervens. Na afloop kan onder het genot van een drankje en een live orkest gezellig worden nagebabbeld over het voorbije jaar. In verband met het vinden van een gulle sponsor wordt er zoals eerder vermeld in de Koepel géén entree geheven maar is er gratis toegang.


Zaterdag 15 december:

Een gemiste kans voor zij die er niet waren!  Dat kan rustig gesteld worden na het zien van het optreden van Easy & Free, gisterenavond in de Ruchte. Voor een uitverkochte zaal was het genieten van de eerste tot de laatste minuut. Het optreden met als thema ‘Turn the beat around’ werd al eerder met succes in Asten uitgevoerd en zal vanavond wederom op de planken gezet worden voor wederom een uitverkochte zaal. We zijn ervan overtuigd dat alles dan nog beter zal gaan en zeker het geluid. We begrijpen dat het voor de geluidstechnici moeilijk is om de steeds wisselende solo’s en de koorzang, samen met het orkest dat daarachter zit zonder gedegen soundcheck vooraf in balans te houden. In het eerste deel voor de pauze bleek dit dan ook niet echt te lukken en ook het eerste nummer na de pauze (Staying Alive) kreeg jammer genoeg pas op het einde van het nummer het geluid dat het verdiende. Een sterk gezongen nummer trouwens van Han van de Ven. Het mocht echter allemaal de pret niet drukken, het gebodene bleef klasse. Misschien is het ‘n idee om tussen de hoofdthema’s - als het gordijn gesloten wordt voor het opbouwen van een nieuw decor - een troubadour voor het gordijn het nieuwe gedeelte te laten aankondigen, zodat de spanning voor het publiek ook tijdens deze minipauzes erin blijft. We hebben begrepen dat er na het optreden van vanavond nog één keer de mogelijkheid geboden wordt dit programma te zien en wel in het voorjaar van 2002 in De Vurherd in Lierop. Wij – en velen met ons - zullen er zeker weer zijn om dit schitterend optreden te aanschouwen. Koor, dirigent, orkest (ook érg goed!) en achtergrondmedewerkers: Chapeaux! Ons advies: Zorg dat je kaartjes hebt voor het optreden in Lierop! Je zult er geen spijt van krijgen...


Zaterdag 15 december:

In het weekend van 31 mei/1/2 juni wordt er in  Lierop een Lierops spektakel gehouden. Dit nieuw evenement wordt gehouden door Stichting Evenementen Nirwana ism v Horik Events. Nirwana wil een groots opgezet spektakel organiseren. Er is al een topact geboekt. We lichten een tipje van de sluier op. Ze zijn al over de 50 jaar en het is ‘Haagse bluf’. Verder komen er in 3 dagen ook vele bekende RTV artiesten voor een optreden op dit Lierops spektakel. Nieuwsgierig? Houdt slaponline in de gaten, en check eventueel ook www.nirwana.nl. Benieuwd? Bel 06-21555361. Meer tipjes van de sluier volgen de komende dagen/weken/maanden!


Zaterdag 15 december:

Wie in Lierop (gemeente Someren) nog een lap grond wil kopen voor een prikkie, zal snel moeten handelen. Op 1 januari gaat de grondprijs namelijk met vijftien procent omhoog. De gemeente Someren vindt dat de huidige kopers van grond onevenredig bevoordeeld worden. De grondprijs in de vrije sector in Someren behoort tot de laagste in de regio. De gemiddelde grondprijs - van vergelijkbare gemeenten in de regio - in 2001 bedraagt 374 gulden voor een vierkante meter, in Someren is dit 325 gulden. De huidige lage prijzen in Someren zorgen voor een enorme vraag naar bouwgrond en steeds vaker wordt deze grond aangekocht als beleggingsobject. Door een streng toewijzingssysteem en de prijsverhoging wil de gemeente het speculatief element weghalen en meer in de pas lopen met de markt. Met deze verhoging blijft Someren overigens nog steeds relatief goedkoop. De forse prijsstijging geldt niet voor de sociale woningbouw. De procentuele verhoging voor 2002 is nog niet exact bekend, dit hangt ook af van de hoogte van de stichtingskosten per woning. Het ministerie van VROM stelt deze kosten vast. De verhoging voor de sociale woningbouw zal naar schatting niet boven de drie procent uitkomen. Dit betekent dat bouwgrond voor een sociale koopwoning rond de 205 gulden per vierkante gaat kosten. Bouwgrond voor een 'twee onder een kap-woning' kost momenteel 280 gulden per vierkante meter. Vanaf 1 januari wordt dit 322 gulden. Grond op een bedrijventerrein, waarbij een woning is toegestaan gaat van 170 naar 195 gulden. Voor een 'hot-spot' aan de Witvrouwenbergweg moet volgend jaar 270 gulden per vierkante meter betaald worden. Het voorstel wordt 20 december voorgelegd aan de gemeenteraad. (ED).


Vrijdag 14 december:

Morgen (zaterdag 15 december) kan er bij banken (die veelal open zijn) en diverse andere plaatsen via de waardebon die elke Nederlander ontvangen heeft de zogenaamde ‘eurokit’ afgehaald worden. De eurokit bestaat uit een gratis setje met de acht Nederlandse euromunten ter waarde van f 8,55 (E 3,88). Wie goed voorbereid het nieuwe jaar in wil kan een speciaal consumentenpakket kopen ter waarde van f 25,- (E 11,35). Het bestaat uit een serie van 32 euromunten en het is niet gratis!


Vrijdag 14 december:

De Stichting Wielerpromotie Peelland en Supportersclub Lieropse Renners houden op zondag 23 december de 1e KNWU-jeugdcyclocross. Ruim 150 jeugdwielrenners rijden hun rondjes op het parkoers op Moorsel in Lierop. Aan de start verschijnen ook de plaatselijke renners Frank Hurkmans, Martijn en Jeroen Dekkers en Savié van Horik. Aanvang 12.00 uur.


Donderdag 13 december:

De vereniging Nirwana heeft van het Juliana Welzijn Fonds f 3000,- toegekend gekregen voor de aankoop van een schrob-zuigautomaat.


Donderdag 13 december:

Op zondag 16 december wordt in gemeenschapshuis De Vurherd in Lierop een concert gegeven door leerlingen van de Streekmuziekschool. Het concert begint om 11.00 uur. De leerlingen klein koper, piano, keyboard en slagwerk zullen zowel individueel als samen optreden. De toegang is gratis.


Woensdag 12 december:

De jeugdrenners van de Supportersclub Lieropse Renners hebben zaterdag prima gepresteerd op het Nederlands kampioenschap veldrijden in Dordrecht. Bij de 10-jarigen eindigde Frank Hurkmans op de 9e plaats. Martijn Dekkers eindigde in dezelfde categorie als 14e. Bij de 13-jarigen wist Savié van Horik een 9e plaats te behalen. Jeroen Dekkers eindigde als 11e.


Woensdag 12 december:

Vanaf vandaag zal een gedeelte van de Slievenstraat en de Kromvenweg van 7.30 tot 17.00 uur wegens wegwerkzaamheden voor alle verkeer afgesloten zijn.

 

Woensdag 12 december:

A.s. vrijdag 14 december vanaf 20.30 uur organiseert Gilde OLV van de Zeven Weeëen in gildehuis Nelly van Oosterhout voor iedereen die maar wil een Toepavond. Voor diegenen die liever iets anders doen is er ook de mogelijkheid te Baraccen, Vogelpikken of Worsttoepen. Alles gaat om prachtige vleesprijzen.

Op zaterdag 15 december a.s. houdt het Gilde haar jaarvergadering met aansluitend de teeravond (ook in gildehuis Nellie van Oosterhout). Aanvang 18.30 uur.


Dinsdag 11 december:

Wandelen is gezond. In het kader van deze gedachte kunnen liefhebbers zich a.s. zondag 16 december tussen 9.00 en 12.00 uur melden bij Verhoeven (café ‘t Jagershuis), om een tocht naar keuze van 5, 10, 15 of 20 km door de mooie omgeving van Lierop/Someren te maken. Het geheel wordt georganiseerd door wandelsportvereniging Hermodé en het inschrijfgeld bedraagt f 3,- voor leden en f 4,- voor niet-leden. Er wordt voor een traktatie gezorgd tijdens de tocht en iedere deelnemer krijgt een herinnering. Inlichtingen: 0493-490153/493062.


Maandag 10 december:

Vorige week berichtten we al dat er vele buurtverenigingen bezig zijn met ideeën voor de komende carnavalsoptocht. Vele hebben echter een ‘nieuw’ probleem. Waar maken we de wagen? Vele boeren zijn gestopt met hun activiteiten en de spoeling wordt steeds dunner om een geschikte plaats te vinden. Het gevolg zal zijn dat de catagorie ‘grote wagens’ wel eens onder druk kan komen te staan. Dit zou jammer zijn voor de optocht, al denken we dat de creativiteit van vele Lieroppenaren zal zorgdragen dat ook dit probleem wel weer op een ludieke manier zal worden opgelost


Maandag 10 december:

Gisteren was het voor vele elftallen van de SV Lierop de laatste wedstrijd voor de winterstop. Toen de eerste elftallen aftrapten (‘s morgens om 10 uur) leek het al heel aardig op winter. Uitslagen en eventuele verslagen zijn weer te vinden op de SV Lierop pagina


Maandag 10 december:

De openbare vergadering van de Belangengroep die vorige week vanwege Pakjesavond niet doorgegaan is, is verzet naar a.s. woensdag 12 december om 20.00 uur in de Vurherd.


Zondag 9 december:

Vanmorgen heeft Harrie van Lieshout tijdens de H. Mis in onze parochiekerk een pauselijke onderscheiding uitgereikt gekregen vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap van het kerkkoor. Namens slaponline wensen wij hem van harte proficiat en als we meer details binnenkrijgen zullen we niet nalaten dit te vermelden. We hebben wel gehoord dat de paus zelf geen tijd had om de onderscheiding uit te reiken omdat zijn pausmobiel niet wilde starten. Toch jammer.                                                                                   foto sirus


Zondag 9 december:

Sinds vandaag hebben we de poll over het te verwachten resultaat van Lierop 1 eruit gehaald. De winterstop staat voor de deur en bovendien weten we na enkele maanden aan de hand van de uitslag wel wat de verwachtingen zijn. De einduitslag was: 26 stemmers denken dat Lierop in de top eindigt; 116 stemmers houden het op een middenmootplaats en 58 stemmers zien het een stuk pessimistischer in door Lierop in de onderste regionen te laten eindigen. Wij danken de stemmers voor hun deelname.


Zondag 9 december:

Vanaf vandaag hebben we een nieuwe poll op onze voorpagina staan. Dit keer zijn we benieuwd hoe er gestemd zal gaan worden tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Er kan maximaal een keer per dag gestemd worden (het systeem laat niet meer toe vanaf dezelfde PC) en de mogelijkheden zijn: 1. Lieropse Lijst; 2. Progressief Someren; 3. CDA; 4. VVD; 5. Someren-Eind; 6. Someren-Heide; 7. Actief Someren en 8. Anders (wie weet wat er nog komt). Doe mee!  klik hier


Zaterdag 8 december:

Morgen zullen tijdens de receptie van de Koepelzangers welke om 16.00 uur bij van Oosterhout gehouden wordt drie leden van het koor gehuldigd worden. Zij zijn vanaf de oprichting bij het koor. Het gaat hier om Miet Sanders, Hanneke van Lierop en Miet Verrijt. Wij van slaponline feliciteren hen alvast en wensen alle Koepelzangers een gezellige feestavond. We hebben gehoord dat de accordeonclub zal zorgen voor een vrolijke noot, dus dat moet lukken.


Vrijdag 7 december:

Het Nederlands Dictee, wie kent het niet? Jaarlijks is het te zien op de vaderlandse TV. Een bijzonder Lierops initiatief heeft ervoor gezorgd dat op maandagavond 17 december tijdens de uitzending, welke te zien zal zijn tussen 20.00 en 22.00 uur, in de Vurherd de kans gegeven wordt aan geïnteresseerden om ‘live’ mee te doen met dit dictee. Belangstellenden kunnen zich tot en met 10 december opgeven via tel. nr. 0492-331856 en 0492-331966. Neerlandica Ine Fijnault zal vooraf uitleg geven over de meest recente spellingsregels.


Donderdag 6 december:

De Sint heeft heel wat ‘gereden’ in de Lieropse gezinnen. Het was gisterenavond in Lierop rustig op straat want het Sinterklaasavondje was gekomen. Er is dan ook geen echt Lierops Nieuws. Alles gaat z’n gangetje en er gebeuren weinig ‘spannende’ dingen. Dit alles in tegenstelling tot de berichten dat de viering van Sinterklaas gisterenmiddag geleid heeft tot grote drukte op de Nederlandse wegen. Er stonden in totaal veertig files, meldde verkeerscentrale TIC omstreeks 16.00 uur. Vooral rond Amsterdam en Rotterdam is het erg druk. Met een lengte van 21 kilometer spande de file op de A9 tussen Alkmaar en Diemen de kroon. De avondspits begon al om 15.00 uur, veel vroeger dan op een normale werkdag. Vorig jaar leidde het Sinterklaasverkeer op het hoogtepunt tot 41 files met een totale lengte van 210 kilometer. Gelukkig hebben we hiervan geen last in Lierop.


Woensdag 5 december:

Carnaval komt er al met rasse schreden aan. Een vroeg carnaval betekent dat er weer vele Lieroppenaren bezig zijn met de Bonte Avond. Volgens de organisatoren is het programma zo goed als rond en het belooft weer ‘kei’ gezellig te worden. Ook zijn er alweer vele buurten bezig met het idee voor de carnavalsoptocht die op zaterdag 9 februari door het Kaauwvoetenland trekt. Aanmelden voor deze optocht kan t/m donderdag 31 januari bij Toon v.d.Ven, Felicitéstraat 6, tel. 0492-331709.


Dinsdag 4 december:

A.s. zaterdag 8 december zullen de bands Beam en Seedling optreden in OJC Nirwana in Lierop.
Aanvang 21.00 uur, zaal open 20.00 uur. Entree ƒ 15,-, leden en onder de 18 jaar ƒ 12,50.


Dinsdag 4 december:

Ouderenkoor De Koepelzangers uit Lierop bestaat 25 jaar. Dit jubileum wordt afgesloten op zondag 9 december. Om 10.00 uur begint het feest met een H. Mis. Om 16.00 uur is de receptie in zaal Nellie van Oosterhout met aansluitend een diner en een feestavond.


Maandag 3 december:

Vanavond zal in het programma Happy the Peppy van Harrie Vermegen de band STOOSH optreden. De leadzangeres van deze band is de 17-jarige Eline Otten uit ons eigen Lierop. Ze spelen in het programma een livenummer voor de directeur van Sony en Harrie is erbij. Dit alles om een platencontract af te dwingen. Normaal brengt de band alleen engelstalige poprockmuziek, maar vanavond zal, op verzoek van Harrie, een Nederlandstalig nummer gespeeld worden. De band STOOSH is nog geen jaar bezig en heeft in deze korte tijd al aardig wat succesjes behaald, o.a. hebben ze het Beschuit met Muisjesfestival in Deurne gewonnen. Happy the Peppy zal vanavond om 22.15 te zien zijn bij Yorin.


Maandag 3 december:

Met een grotendeels vernieuwde kandidatenlijst gaat de Lieropse Lijst de komende verkiezingen in. Lijsttrekker is ook dit keer Martien Kusters, de huidige wethouder van Welzijn en Sociale Zaken van de gemeente Someren. Zoals bekend zal raadslid Gerrit Sanders de gemeentepolitiek gaan verlaten. In hem verliest zowel de Lieropse Lijst als de gemeenteraad van Someren een betrokken raadslid met veel ervaring en kennis van zaken. Voor de Lieropse Lijst was het vertrek van Sanders aanleiding voor een vernieuwingsslag om zo met nieuw elan de verkiezingsstrijd aan te gaan. Martien Kusters als lijsttrekker is gezien zijn staat van verdienste een logische keuze. 

Tweede op de lijst is Annette Wilde, vooral bekend geworden als zeer actief lid van de actiegroep “Handen af van Lierop”. Daarnaast heeft zij haar sporen verdiend in het jeugdvakantiewerk en de medezeggenschapsraad van de basisschool. Nummer drie, Wim Steenbakkers, is thans nog voorzitter van de Openbare Bibliotheek Someren en redactielid van het dorpsblad “De Koepel”. René Manders, kandidaat nummer 4, is actief lid van het Oranjecomité en zeer verdienstelijk binnen de supportersclub Lieropse Renners. Nummer 5 op de lijst is Riet v.d. Hurk-Roefs, sedert enige tijd secretaris van SV Lierop. Met deze ‘top 5’ toont de Lieropse Lijst haar betrokkenheid met de samenleving en presenteert ze kandidaten die de belangen van Lierop en groot Someren in de gemeenteraad uitstekend kunnen vertegenwoordigen


Zondag 2 december 2001:

Het is weer rustig in Lierop. Geen belangrijk nieuws en zoveel regen de afgelopen week dat de buitensporten niet door kunnen gaan. Gisterenavond is het Megaconcert in De Postel in Someren bijna in een domper afgelopen toen Thieu Raymakers – vlak voordat de Bosgalm op zou gaan treden - plotseling onwel werd, nadat A Capella de avond voor Lierop geopend had en de fanfare een selectie van Elvisnummers en In the Navy van The Village People had laten horen. Het liet zich in eerste instantie fataal aanzien, echter dankzij vakkundige hulp van omstanders en EHBO is hij na ruim ‘n half uur overgebracht naar het ziekenhuis waar hij in de loop van de avond gelukkig weer aardig herstelde. Namens slaponline wensen wij Thieu snel beterschap en dat hij maar spoedig weer thuis mag zijn. Eens te meer is weer eens bewezen dat kennis van reanimeren eigenlijk voor iedereen een must moet zijn. Ondanks het uiteindelijk positieve bericht had Lierop geen echte zin meer in een vervolg van deze avond, de schrik zat er nog teveel in. Someren-Eind zette het concert voor de pauze voort met een schitterend optreden van hun slagwerkgroep en de harmonie die ondersteund werd door zangeressen, een zanger en het koor Con Amore. Ook na de pauze bewees Someren en Someren-Heide dat er veel muzikaal talent in de gemeente Someren aanwezig is. Ook werd nog eens duidelijk hoe mooi fanfare- en harmoniegezelschappen middels populaire nummers het publiek kunnen vermaken. Op het aanstaande oudjaarsconcert zal hiervan nog een staaltje te zien zijn als onze eigen fanfare samen met Stage Fright op de populaire toer gaat.

Voor hen die dit weekend niets te doen hebben en wat willen surfen bevelen wij onze artiestenpagina aan waar elke dag weer een nieuw ‘artiestenpaar’ te bewonderen valt. Ook in ons archief kun je nu al driekwart jaar terug in de (Lieropse) tijd.


Zaterdag 1 december:

Vandaag zullen ook weer vele Lieropse kinderen geconfronteerd worden met de Sint en z'n Pietermannen. Op diverse bedrijven van de pappies en mammies zal de Sint vandaag weer aanwezig zijn om de kinderen weer te overladen met cadeaus en snoepgoed. Vanavond zal de fanfare, de drumband en de Bosgalm aanwezig zijn op het grote megaconcert in Someren. De fanfare zal o.a. een Elvis-selectie ten gehore brengen. Deze avond zullen er vooral 'populaire' muziekstukken te horen zijn.


Vrijdag 30 november:30 november:

De veteranen van de SV Lierop blijven op oorlogspad, getuige het bericht dat wij vandaag binnenkregen. Ze vragen zich af wie de volleybalhandschoen durft op te nemen die zij werpen naar alle seniorenelftallen van de SV Lierop. Op een of andere manier denken ze nog steeds dat ze – door wekelijks met ‘amateur’volley bezig te zijn – onverslaanbaar zijn. Elke maandagavond tussen 9 en 10 uur werken ze aan deze fantasie. Hopelijk zijn er diverse elftallen die de uitdaging aannemen zodat die grote mond er eindelijk een keer vanaf gaat. Elk elftal die hen een afstraffing wil geven heeft 6 tot 7 spelers nodig om te kunnen spelen. Het gevecht zal plaatsvinden in de Gymzaal. Opgave bij Henk vd Borne, tel. 331611. Henk zit bij de telefoon en slaponline is er als de kippen bij om de uitslag te publiceren


Donderdag 29 november:

Gisteren zijn de fietsen van de leerlingen op basisschool het Rendal gecontroleerd op fietsverlichting. Onder het motto ‘Laat je zien’ is 3VO afdeling Someren gestart met deze eerste activiteit uit het afdelingsplan 2001. Eens te meer is er gewezen op het levensgevaarlijke van het fietsen zonder licht.  


Donderdag 29 november:

  Easy & Free presenteert op vrijdag 14 en zaterdag 15 december de wervelende show 'Turn the beat around' in De Ruchte in Someren. De show met een live band begint met 'Easy & Free in Concert', een combinatie van klassiek en pop. Daarna volgt een ode aan Boudewijn De Groot. Na de pauze volgen een jazzy- en discoblok met nummers van Liza Minnelli, B.B.King, Beegees, Vicky Sue Robinson. De show eindigt met een caféliederen zoals D'n Eglantier en Adieu Café. Aanvang 20.30 uur, zaal open 20.00 uur. Entree ƒ 17,50. Kaarten in de voorverkoop kosten ƒ 15,- en zijn verkrijgbaar bij De Ruchte. Info: Els Vossen, tel. 0493-495512.


Woensdag 28 november:

Inwoners van de Lierop kunnen op zaterdag 1 december weer hun klein chemisch afval inleveren op het kerkplein van 9.00 tot 10.00 uur.

Bovendien wordt op zaterdag 1 december huis-aan-huis textiel ingezameld. Alle gebruikte kleding is welkom; jassen, blouses, overhemden, ondergoed, maar ook schoenen, handtasjes, hoeden, brillen, speelgoed en knuffels. Vanaf 9.00 uur kunt u de afgedankte kleding in een plastic zak buitenzetten.


Woensdag 28 november:

Val op, fiets verlicht. Onder die noemer controleert politie Brabant Zuid-Oost op woensdag 28 november extra streng op de verlichting van (brom)fietsers. De kans om een boete te krijgen voor het rijden zonder licht of het niet hebben van de verplichte reflectie is dus extra groot. Een groot deel van het politiekorps zal meewerken aan de grootscheepse controles. Vooral ’s ochtends (7.00 – 8.30 uur) en ’s avonds (17.30 - 22.30 uur) zullen veel politiemensen op de been zijn. Met name op de route van en naar school maar ook op andere drukke doorgaande wegen treden ze streng op. Bij overtreding zal de politie niet meer eerst waarschuwen. Iemand die zonder licht rijdt en wordt aangehouden, krijgt direct een bekeuring van minimaal dertig gulden (fietser). Bij fietsers die géén voor- en géén achterlicht hebben: 50 gulden. Ook het ontbreken van de verplichte reflectie in de wielen, trappers en rode reflectoren gaat geld kosten. Groter risico Met de strengere controles probeert de politie (brom)fietsers te overtuigen van het belang van hun zichtbaarheid. Niet alleen door goede verlichting, maar ook door eerder genoemde reflectoren. In het donker is de kans op een ongeval tweemaal zo groot dan overdag. Bij een combinatie van duisternis en slecht weer – bijvoorbeeld regen – is het gevaar zelfs tien keer zo groot! Bovendien is aangetoond dat de ongevallen die in het donker gebeuren vaak ernstiger zijn. Het is dus zaak om het risico zo klein mogelijk te houden, en daarom is het belangrijk dat je je als (brom)fietser laat zien. Goede verlichting en reflectoren helpen daarbij.


Dinsdag 27 november:

Als de plannen uitkomen zullen vanaf volgend jaar onze jongeren die op rijexamen gaan een 'voorlopig' rijbewijs kunnen halen voor vijf jaar. In het kader van de verkeersveiligheid wil men hierdoor preventieve maatregelen nemen. Het systeem houdt in dat je bij bepaalde overtredingen een strafpunt aangetekend krijgt. Bij bumperkleven, met drank achter het stuur en meer dan 30 km te hard rijden kost het een strafpunt per overtreding. Bij drie strafpunten is het definitieve rijbewijs van de baan. 't Is maar dat je 't weet! Wij voorspellen dat we door dit systeem over vijf jaar van de files af zijn.


Dinsdag 27 november:

De ook in ons eigen Lierop bekende gemeentesecretaris Vos gaat ermee stoppen. Was het vorig jaar nog een hele ‘vossen’familie op het gemeentehuis, in de loop van volgend jaar zal er geen ‘vos’ meer te bekennen zijn, want na het vertrek van burgemeester Vos naar Uden zal gemeentesecretaris Vos met pensioen gaan. Hij staat buiten kijf dat hij – o.a. als baas van de ambtenaren - een zeer belangrijk persoon is geweest in het Somerense. Hij is sinds 1 december 1978 gemeentesecretaris geweest en hij zal opgevolgd worden door de heer A.P.M. de Kok uit Zevenbergen. De bedoeling is dat dit in principe gaat gebeuren vanaf 1 juni 2002. Wanneer e.e.a. zijn definitieve beslag krijgt komen wij er via slaponline zeker op terug.


Dinsdag 27 november:

Het was gisterenmorgen weer raak op de autosnelweg A67 ter hoogte van Lierop. Vijf vrachtwagens botsten op elkaar en zorgden voor een enorme ravage. Een geluk bij een ongeluk was dat er maar twee mensen (uit één wagen) gewond geraakt zijn. De ware toedracht van dit ongeluk is ons (nog) niet bekend.


Maandag 26 november:

Zaterdagmiddag om 15.12 uur is op de Leysingweg te Lierop een 18-jarige inwoner van Asten aangehouden. Om 16.15 uur is op de Terhofstadlaan in Someren een 20-jarige inwoner van Someren aangehouden. De beide mannen worden ervan verdacht op zaterdagmorgen omstreeks 01.00 uur op het Wilhelminaplein een 15-jarige inwoner van Someren te hebben mishandeld waardoor deze met verwondingen aan het hoofd in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Zij zijn voor verhoor ingesloten en inverzekering gesteld.


Maandag 26 november:

Het Sinterklaasfeest komt steeds dichterbij, ook voor de KVB. A.s. woensdag 28 november zal in de Vurherd een Sinterklaasfeest worden gehouden waarbij de cadeaus in spelvorm zullen worden verdeeld. De aanvang is om 20.00 uur.


Zondag 25 november:

Op deze druilerige zondag zonder veel nieuws is het misschien interessant om slaponline eens wat breder onder de loep te nemen. Het grote archief biedt een hoop informatie en roept zeker herinneringen op. In de loop van deze zondag zullen er bovendien verschillende foto’s geplaatst worden waarvan de link op de hoofdpagina geplaatst zal worden. Al met al ook een zondag om het boek over Someren en Lierop te lezen (als je dit hebt vanzelfsprekend). Het valt op dat in dit boek vele foto’s en verhalen uit Lierop zijn opgenomen. Beslist de moeite waard om het te lezen (kopen). 


Zaterdag 24 november:

Vandaag (zaterdag 24 november) is het de laatste officiële wedstrijddag voor de junioren van de SV Lierop. De F1 is vandaag kampioen geworden door gelijk te spelen tegen Someren. Een verslag - foto's dinsdag - komt in de loop van de dag op slaponline. De goede weersomstandigheden in de afgelopen maanden hebben ertoe geleid dat de winterstop eerder begint dan in voorgaande jaren. Er zijn geen afgelastingen geweest. Er wordt nog gezocht voor een goede invulling van deze lange winterstopperiode. Voor het programma en de uitslagen + verslagen van vandaag verwijzen we naar de Juniorenpagina onder SV Lierop. Namens slaponline wensen wij de 'efjes' proficiat met hun kampioenschappen. Laat de frikandellen maar lekker smaken.


 

Vrijdag 23 november:

Gisteren(donderdag)avond is in het kader van de tienkamp tussen René Manders en Karel van de Boogaard een tafeltenniswedstrijd gespeeld in de kantine van de SV Lierop. Hoe de uitslag hiervan is weten we nog niet. Wel al kregen we enkele foto's binnen (ook nog een in de slapgalerij). Er volgt zo spoedig mogelijk een uitgebreid verslag.


Vrijdag 23 november:

In de week vanaf maandag 26 november zal op basisschool Het Rendal een fietscontrole worden uitgevoerd. Er zal een echte fietsenmaker aanwezig zijn om de gebreken te constateren en te noteren op een fietscontrolecertificaat. Kinderen die een goedgekeurde fiets hebben krijgen een sticker met de tekst: Deze fiets is OK! Deze fietscontrole zal op alle basisscholen van Groot Someren plaatsvinden.


Vrijdag 23 november:

Omdat Zaal van Oosterhout bezet was en in de Vurherd geen carnavalsfeest gehouden kon/mocht worden moesten De Kaauw Voetjes de reguliere organisatie van het Groot-Somerenbal doorgeven aan Carnavalsvereniging De Meerpoel. Het feest zal nu morgen (zaterdag) plaats vinden in zaal Centraal in Someren Aanwezig op dit bal zijn alle carnavalsverenigingen van Groot-Someren en iedereen is welkom vanaf 20.00 uur. Iets verderop (in De Pas) zullen vele Lieroppenaren aanwezig zijn op het feesje van Frans (van Lieshout) die trouwt met z’n Jolanda. Namens slaponline feliciteren wij hen met dit heuglijke feit.


Vrijdag 23 november:

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de vroegere gemeente Lierop zijn in De Vurherd onder het motto 'Someren in foto's' nog steeds prachtige foto’s te bekijken uit die tijd. Geen entree, geen specifieke toegangstijd, gewoon binnenlopen als Wil er is.


Donderdag 22 november:

Het Bestuur van de Veteranen nodigt haar leden uit voor de jaarvergadering welke gehouden wordt op 01-12-2001 in de kantine van S.V. Lierop. Aanvang 18.00 uur. Omdat er die dag geen wedstrijd is willen ze vooraf gaan trainen. Trainen 16.30-17.15. De agenda is als volgt: Opening; Ingekomen stukken en mededelingen; Notulen 2000; Jaarverslag 2000/2001; Financieel verslag 2000/2001; Pauze; Verslag kascommissie, aftredend G. v. Schayk; Bestuursverkiezing: Aftredend en niet herkiesbaar: Hans van Moorsel. Het bestuur stelt Cor Welten voor als nieuw bestuurslid. Eenieder die zich geroepen voelt om het teampje te versterken gelieve zich op te geven voor de vergadering bij een der bestuursleden. Verdere punten: Winteractiviteit; Overige activiteiten en Rondvraag. Het bestuur rekent op een goede opkomst en wij van slaponline wensen hen een ‘vruchtbare’ vergadering.


Woensdag 21 november:

In OJC Nirwana in Lierop treden op zaterdag 24 november de bands Discipline en Tech-9 op.
Discipline speelt streetpunk en Tech-9 hardcore. Aanvang 21.00 uur, zaal open 20.00 uur.  Entree ƒ 12,50, leden en onder de 18 jaar ƒ 10,-.


Woensdag 21 november:

Actiegroep 'Handen Af van Lierop' gaat Tweede Kamer-fracties ervan overtuigen dat Noord-Lierop niet bij Helmond moet worden ingelijfd. Minister De Vries van Binnenlandse Zaken heeft dit weekeinde afwijzend gereageerd op de bezwaarschriften die Lierop stuurde tegen herindeling. De minister denkt dat de samenvoeging alleen op politiek niveau iets verandert. Inwoners van Lierop vrezen echter een forse sociaal-culturele verandering als Noord-Lierop bij Helmond gevoegd wordt


Dinsdag 20 november:

Vanavond zal de KVB een themabijeenkomst over huidtherapie organiseren in de Vurherd. Het ontstaan, de verzorging en de behandeling van de zieke huid zal besproken worden. Aanvang 20.00 uur.


Dinsdag 20 november:

Frans Moors uit de Lijestraat is de nieuwe vorst geworden van carnavalsvereniging De Pompers uit Someren. Frans en zijn vrouw Annemie zijn al heel wat jaren actief lid van De Pompers. Naast het carnavalsgebeuren is motorcross een grote hobby van Frans. Slaponline wenst Frans en Annemie veel plezier en succes als vorst van De Pompers. Wij zullen hen nog vaak tegenkomen bij de diverse uitwisselingen die elk jaar weer tussen de carnavalsverenigingen van Groot Someren plaats vinden.


Dinsdag 20 november:

Na het turbulente carnavalsweekend zal slaponline in de loop van de week op de pagina van de Kaauw Voetjes nog enkele foto’s plaatsen van de zaterdagavond.


Maandag 19 november:

Als grootse afsluiting van het jaar Someren 700 is het idee ontstaan om te komen tot een avond waaraan een aantal koren en muziekgezelschappen uit Groot-Someren deelnemen. Het resultaat is het Meeùs Megaconcert op zaterdag 1 december met medewerking van 550 muzikanten van Muziekvereniging Somerens Lust, Somerens Dameskoor en Mannenkoor De Nachtegaal uit Someren, Con Amore en Harmonie Juliana uit Someren-Eind, Fanfare St.Jozef en Corde et Animo uit Someren-Heide en Fanfare St.Willibrordus, De Bosgalm en Mannenkoor A Capella uit Lierop. Als afsluiting zullen ze gezamenlijk het Hertog Jan-lied zingen. Aanvang 19.00 uur in sporthal De Postel in Someren.Tijdens de pauze en na het concert zorgt Summer Music voor de muzikale omlijsting. Gratis kaartjes zijn af te halen op zondag 18 november tussen 11.00 en 12.00 uur op de volgende plaatsen: De Ruchte in Someren, zaal Nellie van Oosterhout in Lierop, zaal Jan van Tieskes in Someren-Eind en zaal Heidehof in Someren-Heide. Er kunnen maximaal twee kaartjes per persoon worden afgehaald.


Maandag 19 november:

Voor iedereen die het misschien vergeten is: De 10-kamp is nog niet afgelopen. A.s donderdag 22 november wordt het 7de wedstrijdonderdeel afgewerkt. Onder het motto van: Als het publiek niet naar ons komt, komen wij wel naar het publiek. Op de z.g.n. ‘Clubavond’ van SV Lierop zullen onze 2 kemphanen het wederom tegen elkaar opnemen. Gewapend met zijn persoonlijke batje gaat René om 21.30 uur proberen zijn achterstand op Karel weer wat te verkleinen. Karel zal ongetwijfeld luid aangemoedigd worden door zijn ‘maten’ van her 3de elftal. Gespeeld wordt om 2 gewonnen sets. Gaat Karel in ’n overvolle kantine korte metten maken met René of wordt de nieuwe tussenstand 4 – 3 ? Kom kijken of lees het op www.slaponline.nl.


Zondag 18 november:

Er is weer volop gevoetbald. Uitslagen en verslagen van junioren en senioren zijn weer te vinden onder de SV Lierop pagina.


Zondag 18 november:

De nieuwe prins van de Kaauw Voetjes is Klaas van Nuland. Boerenbruidspaar is Willy van  der Sanden en Suzan Gubbels. Zie Kaauw Voetjes pagina...


Zondag 18 november:

De prijswinnaar van het Prinsenraden is na loting geworden Dirk Hesius. Op de Prinsenreceptie zal Dirk een 'passende' prijs namens slaponline ontvangen van Prins Klaas d'n 1e.


Jeugdprinses Esther

samen met Vorst Mark en adjudant Teun

Zaterdag 17 november:

De jeugdhoogheden zijn bekend. Esther Bekx is de nieuwe jeugdprinses en Marc van Lieshout samen met Madelon Verrijt is het nieuwe jeugdboerenbruidspaar. Het was gezellig druk bij van Oosterhout en het werd lang spannend gehouden. Alle jeugdraaadsleden moesten op een schutsboom met daarop een vogel schieten. Degene die hem eraf schoot was de nieuwe prins of prinses. Esther Bekx was degene die het beste schoot. Ze heeft toch al een goede dag want vanmorgen wist ze ook drie keer raak te schieten tijdens de wedstrijd Venray D10 - Lierop D2. Esther, Marc en Madelon, namens slaponline van harte gefeliciteerd.


Zaterdag 17 november:

Afgelopen woensdagavond tussen 18.00 en 21.00 uur heeft de politie op verschillende plaatsen in de regio verlichtingscontroles gehouden. De politie bekeurde 72 fietsers en bromfietsers omdat hun verlichting niet in orde was. De politie controleerde onder meer in: Eindhoven, Parklaan (27) Valkenswaard, Waalreseweg (5), Lierop, Somerenseweg, Laan ten Boomen en Heesterdijk ( 8), Eersel, Postelseweg (4) Helmond, Heistraat (6), Gemert, Komweg (11) Geldrop, Slachthuisstraat (11).


Zaterdag 17 november:

Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de vroegere gemeente Lierop zijn in De Vurherd onder het motto 'Someren in foto's' prachtige foto’s te bekijken uit die tijd. Geen entree, geen specifieke toegangstijd, gewoon binnenlopen als Wil er is.


Zaterdag 17 november:

Morgen gaat de bal weer rollen voor de Lierop-senioren. Hopenlijk wordt een sportieve strijd gestreden door de diverse elftallen, want we hebben nog wat positieve punten nodig in de tussenstand per 11 november van de Rabo Fair Play Competitie om de Harrie v.d.Hurk-trofee. In deze stand staat ONDO bovenaan met 136 punten, ook SVSH heeft 136 punten, Olympia Boys heeft er 128, Someren 125, NWC 109, SSE 108 en Lierop 102, waarbij de laatste drie verenigingen een wedstrijd minder gespeeld hebben. Een paar sportieve zondagen en Lierop stijgt met stip!


Vrijdag 16 november:

A.s. zondag 18 november zullen er 4 groepen optreden tijdens het Nirwana’s Festival. Snowball, Ex-Presidents, A5ttro5oniq en Dimension Seven zullen vanaf 16.00 uur (zaal open 15.00 uur) de geluidsdichtheid van het Nirwanagebouw testen.


Vrijdag 16 november:

Om het jaar 2001 op een leuke manier af te sluiten organiseren de Fanfare St.Willibrordes met slagwerkensemble in samenwerking met het Koor Stage Fright op zondag 30 december een muzikale happening onder de noemen: Muziek à la Carte. Reeds maanden zijn wij hiervoor aan het repeteren. Zelfs het belangrijke Everard Winters Beker Festival werd hiervoor terzijde geschoven. Het belooft naar onze mening een geweldige avond te worden, waarin diverse soorten niet-Nederlandse muziek ten gehore wordt gebracht van de jaren 60 tot heden, afgewisseld met minder bekende maar zeker niet minder mooie muziek. Op deze avond brengt zowel Stage Fright, de Fanfare als het slagwerk-ensemble een geheel eigen repertoire ten gehore. Bovendien worden enkele stukken gezamenlijk uitgevoerd. Na afloop kan onder het genot van een drankje en muziek gezellig worden nagebabbeld over het voorbije jaar. Belangrijk om te onthouden: Waar: De Vurherd; Wanneer: Zondag 30 december aanvang 20.00 uur; Entree: Ja (om onze kosten proberen te dekken); Hoeveel: fl. 7,50 per persoon; Kaartverkoop: wordt tijdig over geinformeerd. Hopelijk tot 30 December. Kijk voor meer informatie binnenkort op www.slaponline.nl en in uw brievenbus. (namens De Muziekcommissie van Fanfare St.Willibrordus).


Donderdag 15 november:

De laatste aanwijzing voor de nieuwe prins is binnen. Met PRIMEUR is de puzzel compleet. Aan de hand van de inzendingen durven wij als slaponline wel wat hints uit te werken. Al snel denkt men aan de interland die Frans Sijbers onlangs in het Helmond Sport Stadion mocht fluiten. Voor hem een ‘primeur’. Zijn fluit en wat dunnere haar zorgt voor ‘muzi’kaal’ en hij ‘poseert’ heel aardig in de krant. Er zijn nu al weer enkele stemmen voor hem bijgekomen. Ook Frank van Gastel is al weer enkele keren genoemd. Ook voor hem was het een ‘primeur’ om weken achter elkaar de ‘muzikale’ leiding van de repetities van de fanfare op zich te nemen bij de ziekte van Eric Roefs. Hij ‘poseerde’ heel aardig op het bankje voor de blazers. Als derde grote kandidaat hebben we Eric Hesius. Hij ‘poseert’ bij elk optreden van o.a. de Wibra’s, die onlangs een ‘primeur’ hadden bij de presentatie van hun eerste CD. ‘Muzikaliteit’ is Eric  niet vreemd natuurlijk. U kunt nog stemmen door in te zenden naar nieuws@slaponline.nl Bij juist raden van de Prins maakt u kans op een fantastische prijs! Stuur in! Inzendingen stoppen op zaterdag om 18.00 uur.


Woensdag 14 november:

Vandaag verwachten we de laatste hint voor de nieuwe prins die a.s. zaterdag onthuld zal worden in Zaal van Oosterhout. Er is nog volop de mogelijkheid te raden via slaponline. Natuurlijk voor die fantastische prijs.


Woensdag 14 november:

Het is weer bijna zover. Sint Nicolaas is weer in aantocht en a.s. zondag zal de Goed Heilig Man de Lieropse kinderen bezoeken. Om 14.00 uur staat hij als het goed is met zijn Pieten op de kruising van Somerenseweg en Groenstraat de fanfare en de gildes op te wachten. Vervolgens vertrekt de stoet en maakt een rondrit door het centrum van Lierop om te belanden bij gemeenschapshuis De Vurherd. Hier wordt Sint en z’n gevolg om plm. 14.45 uur verwacht. Mocht het erg slecht weer zijn dan zal de intocht niet doorgaan. Het programma in de Vurherd begint dan om 14.30 uur.


Dinsdag 13 november 2001:

Een volledig team veteranen (ingetaped opgepept en vol goede moed), maar liefst 10 stuks, kwamen opdraven om de eer te verdedigen. Om afkoeling en langdurig bankzitten te voorkomen werden 2 spelers opgenomen in het sterrenteam van IQ. Dat de coach van de veteranen een tactich verkeerde beslissing genomen had om o.a. die lange Hans bij IQ in te delen werd al snel duidelijk.

Of de sommige veteranen begrepen het niet, of het was toch de vermoeidheid die ernstig parten begon te spelen maar de beste ballen kreeg Hans van de tegenstander (he Albert). Hans smashte, op de perfect op maat gegeven ballen, er vrolijk op los wat ineengedoken angstig kijkende (nu EX) voetbalmaten opleverde. Bij degene die wel in de gaten hadden dat die lange landmarker nu bij de tegenstander hoorde kwam veelvuldig een pieieieieiep, gevolgd door een snoeihard geschoten bal richting de opslag van IQ. De standen waren als volgt: IQ94 - veteranen 1-0 1-1 2-1 3-1 3-2 4-2.

Helemaal duidelijk is het echter nog niet want hebben de veteranen nu van zichzelf verloren of hebben ze van zichzelf gewonnen.


Dinsdag 13 november:

De verslagen van het eerste, dames en vierde van SV Lierop zijn weer te vinden op de pagina van SV Lierop.


Dinsdag 13 november:

De KVO afdeling Lierop houdt a.s. woensdag een open thema-avond over het donorcodicil. De avond begint om 20.00 uur in De Vurherd en er wordt onder andere ingegaan op de doelstelling en voorlichtingsactiviteiten en op het belang van orgaan- en weefseldonatie na overlijden.


Dinsdag 13 november:

Vorige week mocht het gemeentebestuur een dankbetuiging van minister de Vries ontvangen waarin ook de enthousiaste ontvangst in Lierop genoemd werd. Zie onder de herindelingspagina.


Dinsdag 13 november:

Het doet ons goed weer iets te horen van een oud-Lieroppenaar. In dit geval is het Jan Berkers die al zowat 55 jaar uit Lierop weg is maar regelmatig slaponline bekijkt om het Lieropse te volgen. Zie onder ‘Hoe is het met…’ voor zijn reactie.


Maandag 12 november:
Vandaag zal er een "sportief" treffen plaatsvinden tussen de veteranen van Lierop en IQ94. Na regelmatig, over en weer, gepoch over de prestaties van het volleybalspel van beide teams komt het vanavond (12-11 om 2100 uur) tot een treffen waarvan uitvoerig verslag van zal worden gegeven (natuurlijk incuis beelden van volledig uitgeputte veteranen).


Maandag 12 november:

De zondag was naast de winst van Lierop dankzij sterk keeperswerk van Mark Sanders en de redelijk bezochte missieverkooptentoonstelling vooral druk voor onze eigen Koepelbloazers die al vroeg in de middag naar Someren Eind togen om hun muzikale vrienden De Einder Muzikanten te feliciteren met hun jubileum. Daarna vergezelden ze de Kaauw Voetjes onder aanvoering van Frank d’n 1e bij hun bezoek aan carnavalsvereniging De Kluppels uit Mierlo Hout waar de nieuwe prins al zaterdag onthuld werd. Dat betekende dat Prins Frank de tweede keer in zijn regeerperiode De Kluppels bezocht, voorwaar geen gemakkelijke taak en zeker niet met een niet compleet gezelschap. Voorzitter Peter van Schalen verwoordde de afwezigheid van Mark Sanders – stond te keepen in Liessel – en de laatste rit van Frank d’n 1e in de vorm van de Belgische Franc en de Duitse Mark.


Zondag 11 november:

In tegenstelling wat er gisteren in het Eindhovens Dagblad stond te lezen is er gisterenavond GEEN prinsenbal geweest. Bovendien zou op deze dag dan ook de Jeugd hun Prinses of prinses gekozen hebben, dat konden we weer 'niet' lezen. Nee, het spektakel van de prinsenverkiezingen en de onthulling van het Boerenbruidspaar (of is er dit jaar weer een alternatief paar?) zal, zoals de lezers van slaponline inmiddels niet hebben kunnen missen, worden gehouden op a.s. zaterdag 17 november. Dit is te lezen op de Kaauw Voetjespagina, evenals de aktuele stand van het Prinsenraden via internet. Alvast een gewenning aan de toekomst wanneer ook de politieke stemmingen via internet zullen plaatsvinden. Blijf uw favoriet insturen via nieuws@slaponline.nl er ligt een prachtige prijs te wachten op de winnaar.


Zondag 11 november:

Naast het gegeven dat de deels Lieropse Band Shotgunshadow weer eens verhuisd is van internetadres (zie Lieropse links, je wordt trouwens automatisch doorverwezen naar het nieuwe adres) is het eindelijk zover dat live-opnames, gemaakt van het optreden bij "MiddagCafe" van Omroep Brabant in de studio in Tilburg op 3 okt. jl., "Party Zone" en "Hard Luck Boy" vanaf hun ‘demo-pagina’s’ op hun site te downloaden zijn.


Zaterdag 10 november:

Vandaag (zaterdag) van 14.00 tot 17.30 uur en morgen (zondag) van 10.30 tot 17.00 uur zal er in De Vurherd een missieverkooptentoonstelling worden gehouden. Dit wordt georganiseerd door het Parochieel Missie Centrum. De toegang is gratis. Artikelen van kunstnijverheid uit diverse werelddelen zoals Afrika, India, Bali en China zijn te bezichtigen. Ook zijn er diverse spullen te koop. Er zijn ook diverse levensmiddelen van de Wereldwinkel te koop, zoals Max Havelaar koffie, thee en chocolade.


Zaterdag 10 november:

De jeugdsoos kende gisterenavaond weer een probleem om het aantal jongeren binnen te krijgen. Er was gekozen om alleen de leden het programma via een eigen krantje kenbaar te maken. Er was echter niet voorzien in het enorme aantal nieuwe aanmeldingen van leden. Er zal komende tijd door de organisatie nagedacht gaan worden hoe dit verder opgelost gaat worden. Foto's van o.a. het optreden van FAN tijdens deze avond zijn te zien op de jeugdsoospagina.


Vrijdag 9 november:

De Scouting St. Willibrordus Lierop doet een oproep aan jeugdigen tussen 11 en 15 jaar om ’s maandagavonds van 19.00 tot 21.00 uur mee te doen aan vele leuke dingen tijdens de wekelijkse scoutingavond. Ga eens kijken of bel Hermie Claessens 331534 of Roel van Bussel 06-10581589.


Vrijdag 9 november:

De KVB afd. Lierop staat open voor nieuwe leden. De KVB is er voor contact met andere vrouwen. Er wordt van alles georganiseerd: Fietstochten, excursies, culinaire avonden enz. De contributie is f40,- per jaar en er wordt op twee woensdagavonden per maand van 20.00 tot 22.30 uur bij elkaar gekomen. Meer informatie is te verkrijgen bij Riky Peeters, tel. 331630.


Donderdag 8 november:

De tweede hint voor de nieuwe prins is te zien op de Kaauw Voetjes pagina. Ook is hier te zien op wie al gestemd is. Word u ook getipt als de nieuwe prins? Kijk snel!


Donderdag 8 november:

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van biljartclub “De Ketsers” organiseren zij een groot nederlaagtoernooi . Zij zouden het zeer op prijs stellen als ook leden van uw vereniging hieraan deelnemen. Het toernooi zal gehouden worden tussen half januari en eind mei 2002. De wedstrijden worden gespeeld op dinsdag- en / of op donderdagavond. Er zal worden gespeeld met teams van 5 spelers , waarbij elke speler in principe 1 partij mag spelen. Er kunnen per avond 2 teams spelen omdat wij 2 biljarts hebben. Het inschrijfgeld bedraagt  € 11.—per team.  Bij uw inschrijving zouden wij graag, indien mogelijk, een lijst met de namen  van de spelers en hun gemiddelde ontvangen. Dit in verband met vaststellen der partijen. Voor de winnaar van dit nederlaagtoernooi staat een prachtige prijs klaar. Bekendmaking en uitreiking van de prijzen doen ze, omlijst met muziek, tijdens  en feestelijke avond op zaterdag 25 mei 2002. Indien u wenst deel te nemen aan dit toernooi (met meerdere teams mag ook) , hetgeen zij van harte hopen, verzoeken zij u voor 15 november a.s. op te geven. Na ontvangst van uw inschrijving zullen zij u de speeldatum en het reglement van dit toernooi toesturen. Correspondentieadres: M.v.d.Biggelaar, Laan ten Boomen 7, 5715 AA  Lierop; E-Mail:  menmbiggelaar@hetnet.nl


Woensdag 7 november: 

A.s. vrijdag 9 november is het weer Jeugdsoosavond. Op deze avond zal FAN optreden met afwisselend de huisdjees Peer en Grasshopper die disco zullen draaien. De vorige jeugdsoosavond zijn er 40 jeugdigen naar huis gestuurd omdat Nirwana ‘vol’ zat. Er mogen maximaal 285 bezoekers binnen. Er is al een ledental van 200, vandaar dat er geen extra posters en dat soort zaken komen. Allen de leden krijgen een eigen krantje. Voor jeugdigen die zeker willen zijn van een ‘plaats’ tijdens deze avonden bevelen wij aan zich op te geven als lid. Informatie is te verkrijgen bij Doretti van Horik 332029, Hannie Meulendijks 331781, Jan van Lieshout jr (331572), Ton Pastor (331759) en Maria vd Burgt 331756. De volgende jeugdsoosavond staat gepland op 21 december.


Dinsdag 6 november:

Carnaval nadert met rasse schreden! Daarom is sinds vandaag de Kaauw voetjespagina geopend. Met nu al het verslag van het SLAP- examen van Prins Frank Den Uurste. Ook is er de mogelijkheid te stemmen op wie de nieuwe Prins wordt. Hieraan zijn natuurlijk fantastische prijzen verbonden.


Dinsdag 6 november:

De foto's zijn binnen en geplaatst van de  Veteranen- en liefhebberscursus. De kenners weten dan meteen dat dit alles te maken heeft met motorcross. Helaas ontvingen we (nog) geen verslag, maar misschien vertellen de plaatjes meer dan woorden. De foto's zijn te zien in de Slapgalerij.


Maandag 5 november:

Vele Lieroppenaren hebben inmiddels een brief binnen van minister de Vries. Hij laat hierbij iedereen persoonlijk weten met interesse kennis te hebben genomen van de reactie op het herindelingsontwerp. Hij laat tevens weten dat zijn voorgestelde grenscorrectie van Lungendonk met Helmond voor de gemeente Helmond van belang is om in de nabije toekomst voldoende kwalitatieve keuzeruimte te hebben voor mogelijke woningbouwlocaties. Hopelijk heeft hij tijdens zijn bezoek onlangs met eigen ogen kunnen aanschouwen dat er nu niet en nooit niet gebouwd zal gaan worden in het bewuste gebied met o.a. de centraal gelegen Herselse bossen, dus dat argument raakt kant noch wal. Hij vervolgt dat er na 2005 een afweging zal worden gemaakt voor de ruimtelijke ontwikkelingen in dat gebied. Hierbij zeggen wij nogmaals: ‘Minister denk nou eindelijk eens een keer logisch na en maak een einde aan deze klucht, het komt allemaal erg ‘dom’ en ‘krom’ over’. Wij kunnen ons nauwelijks voorstellen dat de minister dit niet in ziet en hebben (hadden) zeker een hogere pet van hem op dan het plan en de argumenten die hierbij genoemd worden laten zien. Voor ons hoeft Helmond geen enkele verantwoordelijkheid te nemen voor het besluitvormingsproces in deze. Burgemeester Van Elk neemt binnekort afscheid van Helmond. Laten wij ons daarbij aansluiten en hopen dat het wetsvoorstel dat de Vries in gaat dienen beoordeeld zal worden door ‘nuchter denkende’ beslissers. Dan komt alles nog goed.


Maandag 5 november:

De spanning was weer te snijden. “Manders!!!!!    laat dat paard nou wat harder draven!!!” was ’n veel gehoorde aanmoediging in de Prins Willem Alexander Manége aan de Reeweg te Asten.

Op de vroege ochtend van zondag 4 november had, op speciaal verzoek van de wedstrijdleiding, topruiter Piet Raymakers ‘n 7-jarige volbloed opgezadeld. Ook had Piet in de zogenaamde ‘inspringbak’ ’n parcours uitgezet welke de heren 10–kampers in ’n zo kort mogelijke tijd af moesten leggen. Nadat Piet zelf een proefrondje gemaakt had (dit om René en Karel, maar vooral het paard, duidelijk te maken wat de bedoeling was) besteeg René als eerste het edele dier. Tjonge jonge!!! Je kon op geen enkele manier zien dat René de schoonzoon is van misschien wel Lierops grootste paardenliefhebber. Hij was niet vooruit te branden. Niet omdat het paard niet wou, maar omdat René het in zijn ruiterboek deed van de schrik. Na ’n overigens foutloze rit bleven de chronometers op 1.47.17 min. stil staan. Een tijd die makkelijk te evenaren, en misschien wel te verbeteren is. Aan Karel de eer om deze uitdaging aan te gaan. Van af het begin was al meteen te zien dat Karel zou gaan winnen. Met véél meer souplesse dan René klom Karel op het paard. In één vloeiende beweging zwierde zijn been over het zadel. ‘En toen viel hij er aan de andere kant weer af ’ zult U denken, maar niets is minder waar. Karel zat als een veldmaarschalk en spoorde het paard direct aan tot het maken van ’n voorwaartse beweging. Het ros gehoorzaamde en de start van wat later bleek de winnende rit was ’n feit. Al na de eerste tussentijd   bleek dat het ’n makkie zou worden voor Karel. Hij ging als ’n speer. Hoewel hij de stijlsprong van 1.40 m. en de dubbele oxer licht toucheerde eindigde hij zijn risicovolle maar toch foutloze omloop in de zeer snelle tijd van 1.38.96 min.

Onder het genot van ’n kopje koffie werd na afloop gezellig nageklets met Piet Raymakers. Er werden door Piet verschillende leuke anekdotes vertelt, o.a. over Avro’s Superstars met boxer Oran Delibas. Maar ook deze ervaring met de 10-kamp zal ongetwijfeld nog lang in het geheugen van Piet gegrift blijven staan.

De geur van paardenstront zal nog lang in huize Manders en v.d. Bogaard blijven hangen. Voor René is dit minder fijn omdat hij zo weer telkens aan deze pijnlijke nederlaag herinnerd wordt. Karel kan rustig achterover leunend op deze wedstrijd terug kijken. Hij heeft nu zijn voorsprong tot 4 – 2 uitgebouwd, en het uitzicht op de eindoverwinning komt nu wel heel dicht bij.  Maar of hij het gaat redden????? Lees het vervolg op www.slaponline.nl.  


Zondag 4 november:

Het is hem gelukt! Na de zware beproevingen die Prins Frank moest ondergaan om tot SLAP toegelaten te worden, kunnen we alvast verklappen dat hij erin gelaagd is. Onder andere door medewerking van zijn buurtgenoten heeft hij zijn taken goed kunnen volbrengen. 17 November aanstaande wordt Prins Frank dus in een nieuw groen jasje gestoken! Maar zoals eerder beloofd; 

zeer binnenkort een uitgebreid verslag hierover op Slaponline. Inclusief foto's.


Zaterdag 3 november:

De weersvoorspellingen zijn dusdanig dat de skatewedstrijd russen René en Karel niet door gaat. Wat staat er dan wel op het programma. Lees, luister en huiver.

De wedstrijdleiding heeft Nederlands, Benelux, Europees en Olympisch Kampioen Landenteams (en individueel zilver) Piet Raymakers bereid gevonden om voor de heren 10 – kampers 'n heus CHIO te organiseren. In de Prins Willem Alexander Manége te Asten wordt a.s. zondag 4 november een parcours uitgezet waar Albert Voorn, Ludger Beerbaum en alles wat met paarden te maken heeft de koude rillingen van krijgen. Het gaat om‘n jachtspringconcours in de klasse ZZZ met barrage. Onder het toeziend oog van hippisch Nederland en de strenge jurering van Piet Raymakers in hoogst eigen persoon moet er op de één of andere manier ’n winnaar uit de cap tevoorschijn komen.

Halen we Ratina Z weer van stal of nemen we genoegen met de schimmel van Sinterklaas? Kom zondag om 8.45 uur kijken in de manége te Asten en/of lees het op www.slaponline.nl.


Zaterdag 3 november:

We hebben nog niets gehoord over het verloop van het examen van Prins Frank d’n 1e gisterenavond. Is hij bij SLAP of is ‘t ‘m niet gelukt en moet hij een herexamen afleggen. Het zal wel erg laat geworden zijn, maar wij houden u op de hoogte.  


Zaterdag 3 november:

MAC Lierop heeft na de succesvolle Grand Prix de draad weer opgepakt. A.s. zondag organiseren ze op het Grand Prix Circuit De Herselse Bossen een bijzondere districtscross: de veteranen- en liefhebbercursus. Hierbij gaat het meer om het meedoen dan om het winnen. Gezelligheid staat voorop. Deelname is mogelijk in alle klassen, van 50 cc jeugd tot de dikke viertakten en als er voldoende deelnemers zijn zullen ook de zijspannen in actie komen. Wanneer er voldoende oude motoren deel wilen nemen dan komt ook daarvoor een apartemklasse. Ook een speciale off the road klasse en een VIP-klasse  wordt bij voldoende deelname samengesteld, als het maar gezellig is. Iedereen mag deelnemen, al moeten de deelnemers wel in het bezit zijn van een verzekering (districtslicentie), maar deze kan eventueel ter plekke worden aangeschaft. De bekende feesttent is weer aanwezig en er is weer de bekende fles wijn voor iedere deelnemer na afloop. Er kan zondag van 8.0 tot 9.30 uur worden ingeschreven in de (verwarmde) feesttent. De inschrijfkosten bedragen f 15,- voor solo’s en f 5,- voor zijspannen plus eventueel een dagverzekering. De trainingen beginnen ‘s morgens om 9.30 ur en de wedstrijden om plm. 12.00 uur. Informatie MAC Lierop: 0492-332126 of 06 53163122.


Zaterdag 3 november:

Easy & Free vertrekt vandaag om 14.00 uur met de bus naar Mill waar in besloten gezelschap de show ‘Turn The Beat Around’ wordt gebracht. Deze wervelende show bevat een concertgedeelte, een disco en een cafégebeuren waar verschillende Nederlandstalige meezingers ten gehore gebracht worden. Easy & Free is ook al weer druk bezig met het repeteren voor hun nieuwe show Jesus Christ Superstar. Het beloofd een ‘supershow’ te worden waar erg veel werk aan vooraf gaat. De uitvoering hiervan zal pas in 2003 plaatsvinden.


Vrijdag 2 november:

Er is belangrijk nieuws vanuit de Slutelakker!!!!! Er zijn kleine cavia' s geboren bij ons, Teun en Guus Hurkmans. Ze zijn goud waard!!!!!!!! De vader en moeder heten: Wimpie en Wampie. Wij vragen de lezers van slaponline namen te verzinnen voor de 3 kleine cavia's? Deze kunnen gemaild worden naar nieuws@slaponline.nl De redactie stuurt deze dan wel weer door naar Teun en Guus.


Vrijdag 2 november:

Met de alleszeggende cijfers 6 – 3 en 6 – 0 is het Karel v.d. Bogaard in 47 minuten gelukt om een einde te maken aan de tennis aspiraties van René Manders. In de eerste paar games was het René die zijn punten wat makkelijker wist te maken. De eerste service van hem was hard, maar viel meestal net buiten de lijnen. Op de risicoloze tweede service had Karel uiteraard ’n goede return als antwoord. In de vijfde game was de eerste break ’n feit. René stribbelde nog enigszins tegen maar moest na ’n klein half uur de eerste set uit handen geven. De tweede set bleek ’n formaliteit. Karel wilde dolgraag de tweede helft van Ajax – Kopenhagen zien en deed er daarom nog een schepje bovenop. Eens te meer bleek dat René nog heel wat tennislessen moet nemen om het “superieure” spel van Karel ook maar te evenaren. Alleen in de allerlaatste game begonnen bij Karel de zenuwen nog even parten te spelen. Pas op het vijfde matchpoint kon hij de partij uitmaken. In het dankwoord van Karel werd naast de wedstrijdorganisatie ook de coach uitgebreid geroemd. De familie die hem altijd al gesteund heeft (ook in tijden dat het wat minder ging) werd natuurlijk ook niet vergeten. Voor het publiek was het allemaal wat minder leuk. Iedereen had ’n spannende 3 setter verwacht. Dat men nu morrend de tribune verliet was dus wel te denken. Het bleef nog lang onrustig nabij het tennisveld. Na vandaag is de tussenstand in de 10 kamp 3 – 2 voor Karel. Voor de tweede maal kijkt René dus weer tegen ’n achterstand aan. Komt hij de mentale klap van vanavond nog te boven. A.s. zondag (ja, jullie lezen het goed), a.s. zondag 4 november worden de heren om 8.30 uur bij de wedstrijdleiding verwacht. Gewapend met pols, knie en elleboogbeschermers gaan we even snel op en neer naar de rotonde bij de provinciale weg in Someren skaten. Alleen bij ’n nat wegdek gaat dit wedstrijdonderdeel niet door omdat het dan te gevaarlijk is. Tot zondag.


Vrijdag 2 november:

17 November is het weer zover. De nieuwe Lieropse Prins zal dan worden onthuld tijdens het Prinsenbal in Zaal van Oosterhout. Slaponline zal alles op de voet volgen. Binnen enkele dagen zal er op slaponline een aparte pagina te zien zijn onder de naam: Kaauw Voetjes. Op deze pagina zullen we ook het Prinsenraden opnemen. Aan de hand van ‘hints’ die wij aangeleverd krijgen zullen onze slaplezers hun keuze kunnen maken. Het raden kan via mail naar nieuws@slaponline.nl Vanzelfsprekend zullen we geen namen noemen van de stemmers. Binnenkort zullen we ook bekend maken welke prijs de prijswinnaar tegemoet kan zien. De uitslag zal worden bekend gemaakt op zondagmorgen 18 november.

 

Voor nu willen we alvast de eerste hint noemen: POSEREN


Vrijdag 2 november:

Namens slaponline wensen wij Prins Frank d’n 1e en alle ‘Slappers’ vanavond veel plezier tijdens het ‘zware’ examen. Voor de buurt hebben we één boodschap. Let goed op! A.s. maandag of dinsdag zullen we proberen om iedereen ‘all over the world’ mee te laten genieten van een uitgebreid verslag in woord en beeld van deze happening. Sterkte Frank.


Donderdag 1 november:

Morgen is het zover. Slaagt Prins Frank d’n 1e erin om bij SLAP te komen? Hij zit behoorlijk in z’n rats getuige zijn reactie naar Prins Jan Willem waarin hij zich afvroeg waarom hij zijn opdracht (het zorgen voor een digitale camera) moest uitvoeren als er zoveel Prinsen bij zijn die daar veel beter de weg in weten. Frank: de digitale camera’s van Peter d’n 1e en Jan d’n 2e zijn helaas met vakantie als jij aan het zweten bent, vandaar.

De reactie van Jan Willem d’n 1e willen wij graag opnemen:

‘Je bent toch niet jaloers dat je bij mij al SLAPpe Jan-Willem kunt typen? Ja, jij zult nog wel wat van die slappe opdrachten moeten volbrengen. En zoals je al gemerkt hebt met een aantal dingen is niks ons te SLAP. Dus oefen nog snel een paar dagen want het is nog maar 2 nachtjes slapen voordat het SLAPpe avond en nacht is. Sterkte met de voorbereidingen. P.s. Laat je niet gek maken en zorg dat je de twee gekregen opdrachten vast goed hebt, dan ben je al een heel eind op de Slappe weg. (SLAPper Jan-Willem in naam van SLAP totaal).

PS: Frank bereid je voor. Het lied is klaar. Er zijn twee versies. Onze tip is om te zorgen dat je de opgegeven opdrachten goed hebt vervuld, dat scheelt een hoop narigheid!!


Donderdag 1 november:

A.s. zaterdag 3 november om 20.15 uur en zondag 4 november om 14.30 uur zullen in De Vurherd De Koepelzangers ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan een jubileumrevue opvoeren. Tijdens de revue wordt een reis door de tijd gemaakt. Aan de revue nemen ook de volksdansgroep voor ouderen en Lieropse toneelspelers mee. Op 9 december zal het jubileumjaar worden afgesloten met een H. Mis, de receptie en de huldiging van de jubilarissen.


Donderdag 1 november:

Vanavond zullen Karel en René om klokslag 21.00 uur weer de strijd aan gaan binden in het kader van de tienkamp. De stand op dit moment is 2-2, waarbij Karel ‘zint’ op wraak na twee pijnlijke nederlagen op rij. Vanavond zal er om 2 gewonnen sets worden getennist. Het spektakel zal plaatsvinden op de banen van tennisvereniging De Ren. Komt dat zien!  


Woensdag 31 oktober:

A.s. zaterdag is het weer Willibrorduszaterdag. De fanfare zal de H. Mis opluisteren die om 18.30 uur begint.


Woensdag 31 oktober:

Leden van Het Gilde Onze Lieve Vrouw der Zeven Weeën en Fanfare St. Willibrordus komen a.s. zaterdag 3 november weer langs om textiel op te halen. Vanaf 9.00 uur beginnen ze met het ophalen.


Dinsdag 30 oktober:

Nogmaals willen wij onze lezers van slaponline wijzen op de mogelijkheid om evenementen zelf in te voeren in onze kalender.


Dinsdag 30 oktober:

De KVB Lierop houdt morgen (woensdag 31 oktober) een kaartavond in Steunpunt Henricushof. Aanvang 20.15 uur.


Maandag 29 oktober:

Dit weekend is Demarage weer op kamp geweest met zo’n 116 personen. Op Ferme du Jean was het weer een geweldig feest. Het thema dit jaar was country en western. Zaterdag ochtend gingen de kinderen goedgemutst naar Heeze. Na een dag vol spelletjes en buitenlucht, het weer was prima, hadden ze allemaal reuzen honger gekregen en lusten ze wel een hamburger of een frikandel van de barbecue. Eric bedankt het was TOP. ’s Avonds was er een kampvuur en daarna een tocht door de donkere bossen. Na een toch wel korte nacht (ondanks een uur langer van de klok verzetten) begon de zondag met regen en nog meer regen. Maar dit mocht de pret niet drukken, we dansten de Hucklebuck en elke dansgroep liet een of meer dansen zien. ’s Middags kwam de zon en konden we nog even naar buiten voordat de ouders de kinderen op kwamen halen. Kortom, het was weer een GEWELDIG weekend. Voor enkele foto's zie de slapgalerij.


Maandag 29 oktober:

Van SLAP kregen we de vraag binnen om het volgende bericht te publiceren: Mag prins Frank bij SLAP? Dan zal hij toch ook aan een aantal opdrachten moeten voldoen. Een nieuwe opdracht is als volgt: Zorg dat je voor vrijdag aanstaande een goed werkende digitale fotocamera in huis hebt!!!!!!!! Bij deze.....


Zondag 28 oktober:

Na de vele wedstrijden die onze jeugdige voetballers met wisselend succes afsloten en de vele concerten en optredens van de afgelopen avond is het vandaag voor vele slaplezers een rustdag. Lierop 1 is vrij en de lagere elftallen trappen voor hun plezier weer tegen het balletje. Wat dit aangaat moet ons toch nog een belachelijk verhaal van afgelopen weekend van het hart. Lierop 5 speelde in en tegen Ondo toen een Lieropspeler (Wouter Megens) naar het zich liet aanzien ernstig aan het strottehoofd gewond raakte. Bij het bellen van de Heusdense huisarts vroeg deze of het een speler van Ondo of Lierop was. Omdat het een Lieropspeler was had hij geen zin om te komen. Zoiets verzin je toch niet in deze tijd!?


Zaterdag 27 oktober:

De kleedkamers van voetbalvereniging SV Lierop worden opgeknapt. Tegen de wil van het college van B en W besloot de Somerense gemeenteraad donderdagavond tot een renovatie. Een op het laatste moment gewijzigde motie van de Lieropse Lijst daartoe werd met elf stemmen tegen zes aangenomen. Een opknapbeurt van de gedeeltelijk verzakte kleedkamers past eigenlijk helemaal niet in de begroting van So- meren. Pas vanaf 2003 heeft de gemeente daar weer geld voor. De raad vond echter dat een jaar wachten niet wenselijk is en besloot om direct maatregelen te nemen. Waar het geld vandaan moet komen, is nog niet helemaal duidelijk. In de eerste versie van de ingediende motie stelde Lieropse Lijst zelfs voor om het aanschaffen van nieuwe stoelen voor de raadszaal desnoods maar even uit te stellen. In plaats van nieuw meubilair voor de raads- en commissiekamers zou het geld beter besteed kunnen worden aan vernieuwing van de kleedkamers van SV Lierop, zo vond G. Sanders van Lieropse Lijst. Daar was weinig steun voor vanuit de raad. Sanders stelde donderdagavond in een motie een voor-financieringsregeling voor, die kan worden verrekend met een opslag op de huursom. 'Uit praktisch, sportief en maatschapppelijk oogpunt is het gewenst dat de nieuwe kleedkamers met ingang van het seizoen 2002/2003 gebruikt kunnen worden. Uitstel leidt tot provisorische aanpassingen aan het gebouw en zal uiteindelijk alleen maar meer kosten. Als we nu investeren als gemeente hebben we een win-win situatie. De voetbalclub is ermee geholpen en de gemeente spaart op langere termijn geld uit', aldus Sanders.
Wethouder A. van der Velden zag niet veel in de plannen van Lieropse Lijst. 'We hebben simpelweg het geld niet. De situatie is niet dermate urgent dat we onmiddellijk maatregelen moeten nemen. We kunnen wel de nodige reparaties laten uitvoeren. Dat kost ongeveer 1000 gulden en daarmee kunnen we dat jaar overbruggen. Volgens mij is het niet onverantwoord om de keuze een jaar uit te stellen', aldus de wethouder.


Zaterdag 27 oktober:

Het nieuws van vandaag is verder nogal schaars. We lazen dat er donderdagmiddag twee politieagentes van het rechte pad afgeweken waren op Hersel en dat er gisteren en vandaag de bloembollen van de fanfare rondgebracht worden. Verder stikt 't vanavond van de concerten zoals allemaal te lezen is op slaponline. Voor hen die liever een leuke mop bekijken bevelen wij onze mop van vandaag aan. 


Vrijdag 26 oktober:

Zojuist (donderdag avond - 25 november) heeft onder het toeziend oog van ’n grote supportersschare, in zwembad “de Schop” in Asten, de vierde wedstrijd van de 10-kamp tussen René Manders en Karel v.d. Bogaard plaats gevonden. Het was niet zozeer de vraag òf René zijn rivaal zou ‘dubbelen’, maar wel wanneer hij dat zal doen. René vertrok als ’n speer en Karel had het nakijken. Aan de voorbereidingen van Karel heeft het zoals gewoonlijk niet gelegen. Het “Shark-Suite” zat hem vanzelfsprekend als gegoten, doch het heeft zijn prestatie niet of nauwelijks in positieve zin kunnen beïnvloeden. Zelfs de wedstrijdleiding bleef hem letterlijk met 2 vingers in de neus voor. Het werd ’n ware martelgang voor Karel. Toen René zijn 200 meter er op had zitten, moest Karel nog 2 baantjes. En zelfs met de één minuut watertrappelen had hij nog grote problemen.

“Ach, het was ’n makkie vandaag” sprak René na de ‘ceremonie protocollair’, “maar ik denk dat Karel dusdanig getergd is, dat hij het er niet bij laat zitten”. En inderdaad, Karel is enorm gebrand op ’n sportieve revanche. “Vanaf nu heb ik met niemand geen medelijden meer” waren Karel zijn woorden. En; “Gò, wa kan die vent zwemme!“ zei hij nog toen René al lang klaar was met douchen. Maar ondanks deze welgemeende complimenten aan zijn tegenstander zal Karel de komende week toch genoegen moeten nemen met ‘n 2 – 2 tussenstand. Uiteraard krijgt Karel zijn revanche. En wel a.s. donderdag om 21.00 uur. De heren kunnen dan hun tenniskwaliteiten tonen op het centercourt van “ T.V. de Ren” in Lierop. Gespeeld wordt dan om 2 gewonnen sets.

Gaat een week extra trainen van Karel zijn vruchten afwerpen, of pakt René ‘n 3 – 2 voorsprong? Kom donderdag 1 november om 21.00 uur kijken of lees het op www.slaponline.nl. Tot ziens en/of tot SLAP!!!


Donderdag 25 oktober:
Zondag  28 oktober organiseert Mannenkoor A Capella haar jaarlijkse boeken- en platenbeurs . De beurs is geopend vanaf 11.00 en wordt gehouden in zaal Nelly van Oosterhout aan de Van Dongenstraat te Lierop. De entree tot deze beurs is vrij toegankelijk. Ook dit  jaar verwacht men dat de beurs weer een groot succes wordt. In de voorgaande jaren trok de boekenbeurs altijd een groot aantal bezoekers. Op deze beurs vindt u niet alleen boeken, maar ook singeltjes en lp's. De boeken gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals romans, strips, studie-, wetenschap-, dieren-, knutsel-, sport- en hobbyboeken, etc. Ook  vindt u er singles of lp's van Nederlandstalige
artiesten of (buitenlandse) popgroepen. Verder zijn er klassieke en moderne werken van diverse koorgezelgeschappen of musici. De prijs van de boeken wordt per kilo berekend. De lp's worden per stuk verkocht. Voor degenen, die nog boeken, lp's of singels willen afstaan, kunnen contact opnemen met de heer J. Gubbels, Hersel 3 te Lierop (tel. 0492-331314), de heer Th. Van Heugten, Munnekenstraat 19 te Someren (tel. 0493-495564) of met de heer J. van Meurs, Margrietstraat 36 te Mierlo (tel. 0492-661932). De boeken worden alsnog bij u opgehaald.
(MK).


Donderdag 25 oktober:
Deze week wordt door Rijkswaterstaat onderhoud gepleegd aan het viaduct Heidezicht. Volgende week komt het viaduct Hogeweg in Lierop aan de beurt. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het vervangen van de asfaltverharding op de brugdekken en het onderhoud van de schampkanten. Tijdens de werkzaamheden worden de viaducten volledig afgesloten. Bij de werkzaamheden aan het viaduct Heidezicht wordt het verkeer omgeleid via de Heezerweg en de beide parallelwegen langs de A67 en het viaduct Hogeweg. Bij de werkzaamheden aan het viaduct Hogeweg wordt omgeleid in omgekeerde richting via beide parallelwegen langs de A67 en het viaduct heidezicht. De omleidingen worden ter plaatse aangegeven. Medio november zal Rijkswaterstaat nogmaals werkzaamheden laten uitvoeren aan de beide viaducten. Dan zullen op de viaducten zogenaamde faunapassages worden aangebracht. Hierbij moet onder andere worden gedacht aan het plaatsen van houten schermen (1.45 hoog) op de schampkanten van het viaduct. Verder worden in de buurt van de viaducten een amfibie en twee dassentunnels aangelegd
(MK)


Woensdag 24 oktober:

Een aantal ondernemende mensen uit Lierop of die Lierop een warm hart toedragen hebben samen spontaan de "Stichting Vrienden van de Koepelkerk" opgericht. Doel is om het kerkbestuur te ondersteunen de koepelkerk te onderhouden en haar te handhaven in haar oorspronkelijke staat. Een twintigtal leden heeft zich reeds aangemeld. Ze willen mede verantwoordelijkheid dragen het historische monument in stand te houden. In twee á drie bijeenkomsten per jaar willen ze in gezellig samenzijn als vriendenclub elkaar beter leren kennen. De eerste officiële bijeenkomst is donderdag 1 november om 20.00 uur in Herberge De Coeckepanne te Lierop. Op deze avond zal Europarlementariër Toine Manders enkele aktuele punten, betrekking hebbend op Lierop, ter diskussie brengen. 
We weten dat er nog veel meer mensen zijn die de koepelkerk een warm hart toedragen en zich wellicht ook tot de vriendenclub aangetrokken voelen. Neem in dat geval gerust contact op met Harrie van Lieshout 0492-331560 of Johan Loomans 0492-331886. Na afloop gezellig samen zijn onder het genot van een borrel.


Woensdag 24 oktober:

SLAP staat op scherp. Gisterenavond is er vergaderd over het examen dat Frank d'n 1e heeft af te leggen om bij SLAP te komen. Er waren meer dan genoeg ideeën. De zwaarste zijn gestreept, maar dan nog zal het maar de vraag zijn of hij er in slaagt om genoeg punten te verzamelen. Als we de berichten moeten geloven zou het goed zijn als hij de komende weken de kranten goed leest. Bovendien wordt er gevraagd alvast voor z'n huis een gat te graven van 50 x 50 cm en 60 cm diep. Verder is er nog gesproken over 'de smaragd van het gebergte'. Daar willen we het voorlopig bij houden, al raden wij ook de buurt aan die avond thuis te zijn, je weet niet wat je ziet? Oh ja, het is niet a.s. vrijdag maar vrijdag 2 november. Jammer voor hen die er niet bij kunnen zijn.


Woensdag 24 oktober:

We kregen nog een laatste verslagje binnen van de inmiddels weer 'uitgejetlekte' Huup Holland Huupers die na een goede vlucht weer veilig op de thuisbasis Lierop zijn beland. Evenals de belevenissen op Curacao is ook dit verslag te vinden op de slapgalerij.


Dinsdag 23 oktober:

Het is weer bijna zover. De eerste schermutselingen rond Carnaval zijn in aantocht. Vanavond zal SLAP (Stichting Lieropse Aauw Prinsen) bij elkaar komen om te bepalen of Prins Frank d'n 1e opgenomen kan worden bij SLAP. Dat gaat ook nu weer niet 'zomaar'. Frank zal a.s. vrijdag een heel programma af te werken hebben en als we de berichten mogen geloven zal hij het zwaar te verduren krijgen. We houden u via slaponline op de hoogte.


Dinsdag 23 oktober:

Omdat in het bericht gisteren een belangrijk gedeelte van de tekst niet overgekomen is willen wij nogmaals het hele bericht van de 10-kamp plaatsen...

Helaas, ’n week oefenen bij Dorus v. Heugten heeft niet mogen baten voor Karel. Op baan 5 van Handboog Vereniging "de Volharding" kreeg hij vandaag (zondag 21 oktober) 2 maal de les gelezen. Als eerste van Toon v.d. Eijnden. Deze had de zware taak op zich genomen om de twee kemphanen van de 10 – kamp hun eerste handboogles te geven. De tweede les kreeg hij van René Manders zoals uit onderstaand wedstrijdverslag zal blijken. Aan de instructie heeft het zeker niet gelegen. Het was allemaal zeer goed uitgelegd en gedemonstreerd. Afgesproken werd dat zowel René als Karel 6 pijlen ‘kregen’ om in te schieten. Daarna zou het echte werk beginnen. Uit 21 pijlen (7 beurten van 3 pijlen) moest ’n winnaar komen. En die kwam er. Als eerste was Karel aan de beurt: 3 – 3 – 2 . ’n Matig begin, om maar niet te spreken van ronduit slecht. René zette er ‘n 6 – 4 –3 tegenover. Ook niet zo sterk, maar ja, alle begin is moeilijk. In de tweede beurt dacht Karel sterk terug te komen door 7 – 6 – 5 te laten noteren. Doch, René gooide meteen roet in het eten (hetgeen nog over was van het feest van Jan ELL v. Lieshout op zaterdagavond) door met z’n eerste pijl in zijn tweede beurt ’n dikke vette 10 aan te laten tekenen, direct gevolgd door ‘n 8 en ’n mager 4-tje. Na 6 pijlen stond er dus al ’n verschil van 9 punten op de scoringslijst. Dit verschil werd gedurende de wedstrijd alsmaar groter en groter. Doordat René nog enkele keren ‘n 10 wist te schieten en Karel er niet meer dan ‘n 8 tegenover kon stellen was de stand na 15 pijlen al 57 – 100 in het voordeel van René. Maar Karel zou Karel niet zijn om er toch nog een geweldige eindspurt uit te persen. Hoewel de wedstrijd al gelopen was kon Karel met zijn laatste 3 pijlen toch nog 2 x de 9 raken. Het mocht allemaal niet meer baten. Eindstand: Karel – 96 , René – 136. Zonder dat de twee matadoren het hoorde vertelde Toon tegen de wedstrijdleiding dat het eigenlijk nooit gebeurde dat 2 geheel onervaren schutters niet één pijl helemaal mis schoten. Dit was zeker ’n compliment waard, maar het leek verstandiger om het niet te geven omdat ze dan zeker langs hun schoenen gingen lopen. (Ze vinden zichzelf toch al zo goed). Zo, we hebben er nu 3 van de 10 wedstrijdonderdelen op zitten en de tussenstand is nu 2 – 1 voor Karel. Bij al deze 3 onderdelen is het nog niet op conditie aan gekomen. Dit gaat nu veranderen. De wedstrijdleiding heeft ’n heuse zwemwedstrijd voor de heren in petto. Dus Karel, ga je vleugeltjes maar opblazen en René: kijk maar of je zwemdiploma niet verlopen is, want a.s. donderdag 25 oktober worden jullie om 20.00 uur opgehaald om in “de Schop” in Asten enkele baantjes te gaan trekken. Hoe dat je daar zwemt moet je zelf weten, àls je maar zwemt. Het gaat er om wie als eerste 200 meter afgelegd heeft, direct gevolgd door 1 minuut watertrappelen met beide wijsvingers boven water (nemen jullie wel voldoende geld mee voor de entree?). Zou Karel zijn voorsprong uit kunnen bouwen, of komt René weer langszij? Kom kijken in zwembad “de Schop” in Asten of lees het op www.slaponline.nl . In ieder geval: Tot donderdag.


Dinsdag 23 oktober:

Op zaterdag 27 oktober vindt in zaal Nellie van Oosterhout in Lierop het najaarsconcert plaats van gemengde zangvereniging De Bosgalm. Behalve De Bosgalm o.l.v. Robert Theeuwen treden voor u op gemengd koor De Peelgalm (Asten) o.l.v. Robert Theeuwen en mannenkoor De Leudalzangers (Heijthuijsen) o.l.v. Hilde Pisters-Ubben. Aanvang 20.00 uur. Na afloop zorgt entertainer Henk van Hoeck voor de muziek.


Dinsdag 23 oktober:

In OJC Nirwana in Lierop treden op zaterdag 27 oktober de bands Ventilators en Racoon op. Racoon is bekend van de megahits 'Feel like flying' en 'Blue days'. Aanvang 21.00 uur, zaal open 20.00 uur. Entree f 15,- en f 12,50 voor leden en onder de 18 jaar.


Dinsdag 23 oktober:

Op zaterdag 27 oktober houdt het showorkest Summer Music - met verschillende Lieroppenaren in hun gelederen - o.l.v. dirigent Pieter Bukkems het jaarlijkse Event of the Year. Dit event staat in het teken van het aloude variété. Aanvang 20.30 uur in De Ruchte in Someren, zaal open 19.45 uur. Kaarten à f 12,50 in de voorverkoop zijn verkrijgbaar bij De Ruchte en bij de leden van Summer Music. Kaarten aan de kassa kosten f 15,-.


Maandag 22 oktober:

Het was me 't weekje wel. St. Antonius Gilde haalde nog nooit zoveel ijzer op (4 containers vol). De minister bezocht Lierop en Huup Holland Huup zat met nog wat Lieroppenaren in Curacao. Vele verhalen en foto's waren te zien op slaponline. Vandaag sluiten we (voorlopig) deze hoofdstukken af met foto's van het bezoek van de minister op de herindelingspagina en het laatste nieuws - met foto's - uit Curacao. Bovendien is er op de SV Lierop als vanouds te lezen wat de diverse elftallen presteerden en hebben we onze gebruikelijke onderdelen weer gevuld met zin en onzin.


Zondag 21 oktober:

Vandaag zal het een druilerige dag zijn want Lierop 4 moet in Zeilberg voetballen en de laatste 15 jaren regent of waait het dan. Deze traditie gaat dus gewoon door. Wie niets te doen heeft kan altijd nog het archief bekijken van slaponline. Of de 10-kamp handboogschieten bezoeken tussen Karel en René (om 12.30 uur). Of de nieuwe foto's van het optreden van Huup Holland Huup op het Wilhelminaplein in het centrum van Willemstad. 

Namens slaponline wensen wij iedereen een prettige zondag en voor de lezers uit Curacao... morgen een goede terugreis naar Lierop.


Zaterdag 20 oktober:
Onze speciale verslaggever Martien Driessen heeft ook vandaag weer een bijdrage geleverd aan het HHH-verslag. We hebben begrepen dat heel Curacao zit te wachten op nog een Lieropse groep: De Wibra's. Hun CD klinkt in het verre romantische Curacao nog beter dan in het toch ook wel af en toe romantische Lierop. Zie voor meer 'verhaal' de slapgalerij.


Zaterdag 20 oktober:
Vanavond worden Wout Donkers en Sjaak Vlemmix gehuldigd omdat ze zestig jaar lid zijn van het Lieropse gilde O.L.V. van de Zeven Weeën. Zij krijgen van het gilde een receptie aangeboden die gehouden wordt in Gildehuis Nellie van Oosterhout in Lierop. De receptie is van 18.00 tot 20.30 uur.


Zaterdag 20 oktober:
Omdat Fair Play een van de opvallende aandachtspunten was tijdens de vergadering van de SV Lierop afgelopen donderdag willen wij dit verhaal afronden met de tussenstand om de Harrie v.d.Hurk-trofee in de Rabo Fair Play Competitie per 14 oktober. Als meest sportieve ploeg tot nu toe staat ONDO bovenaan, zij speelden 7 wedstrijden en hadden daarin een score van 99,0 wat een gemiddelde van 14,14 betekent; SVSH, 7 wedstrijden, score 97,0 is gemiddeld 13,86; NWC, 6 wedstrijden, score 76,0 is gemiddeld 12,67; Olympia Boys,  7 wedstrijden, score 86,0 is gemiddeld 12,29; SV Someren, 7 wedstrijden, score 86,0 is gemiddeld 12,29; SSE, 7 wedstrijden, score 80,0 is gemiddeld 11,43 en als laatste ons eigen SV Lierop, 7 wedstrijden, score 77,0 is gemiddeld 11,00. Dit is natuurlijk 'graouwte schaaand' en we herhalen nog één keer de nieuwe voorzitter z'n woorden: 'Lierop moet doen waar ze sterk in zijn: Voetballen, Korfballen en Plezier maken! Daar is alles mee gezegd.


Vrijdag 19 oktober:

Op een of andere manier bleek het gisteren een probleem te zijn om het HHH tourneeverslag te volgen onder de slapgalerij. Schijnbaar zijn we effe uit de lucht geweest met onze slapgalerij, anders kunnen wij het niet verklaren. We zijn overigens blij met de geinteresseerdheid van onze lezers over de strapazen van HHH. Dit concluderen we uit de diverse mails die we krijgen als we er effe niet zijn. De redactie heeft als gevolg hiervan op diverse plaatsen getest en het bleek geen probleem te zijn de slapgalerij te bereiken. Mocht het zo zijn dat iemand hiermee toch nog problemen heeft dan raden wij aan z'n computer te verkopen, maar laat het ons wel weten. Het zou zonde zijn dit dagboek van onze Lieropse jongens te missen.


Vrijdag 19 oktober:

Gisterenavond vond in de kantine van de SV Lierop de algemene ledenvergadering plaats. Het leek wel een beetje op de jeugdsoos, want er mochten - terecht - geen alcoholische dranken verkocht worden tijdens de vergadering, maar dit terzijde. Het was een geanimeerde vergadering. Wie er meer over wil weten kan nog altijd verderklikken naar de SV Lierop pagina.


Vrijdag 19 oktober:

De inhoud van het gesprek met de minister tijdens zijn bezoek afgelopen dinsdag is te volgen via onze herindelingspagina.


Donderdag 18 oktober:

Bij de Voortuinkeuringen is er in Lierop één prijs gevallen en wel bij de grote tuinen. Jan Verberne op Leijestraat 3 krijgt de waardering voor het vele werk in z'n tuin.


Donderdag 18 oktober:

'Onze' jongens van HHH hebben het goed naar hun zin in Curacao. Hoe het ze vergaat kunt u nog steeds volgen onder onze Slapgalerij.


Donderdag 18 oktober:

Van zaterdag 20 oktober t/m zaterdag 15 december kunt u elke zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur uw gemeentelijk bladafval of bladafval uit eigen tuin kwijt op het Kerkplein.


Woensdag 17 oktober:
Afgelopen maandag was het dan zover: Minister de Vries van Binnenlandse Zaken bezocht Lierop. Wat het voor nut heeft gehad zal voorlopig nog een vraagteken blijven. Tegen vier uur werd hij in Lierop bij Den Vurherd door zo'n 150 actievoerders 'warm' onthaald. Hij moest en zou weten dat ze het er niet mee eens wqren. Pamfletten hingen zo'n beetje op alle ramen en deuren in Lierop, brievenbussen waren beplakt met stickers. Bij Den Vurherd stond een lichtkrant opgesteld met daarop de meest recente slogans: 'herindelen heeft geen enkele zin, het dient alleen politiek gewin' en 'Den Haag gebruik uw verstand, behoud het platteland'. De Vries had weinig tijd vanwege zijn overvolle programma. Het was bus in, bus uit. Toch nam hij wel steeds de moeite om met de bewoners te praten, al was het maar een half minuutje. Tegen een jongetje met een T-shirt 'Herindeling, Doodsteek voor Lierop': 'Wat heb jij voor iets moois aan? Doodsteek, denk je dat? Zou het echt zo erg zijn?'. Verlegen knikt het knulletje en drukt vervolgens zijn hoofd tegen moeders been. Vervolgens kreeg het Somerense college van B. en W. in een besloten bijeenkomst 25 minuten de tijd om de minister op andere gedachten te brengen. Precies 25 minuten later kwam het hele gezelschap, inclusief commissaris van de koningin Frans Houben, weer naar buiten voor de rondrit door de 'gevarenzone' van Lierop. Ondertussen hadden de actievoerders wel de bus van het gezelschap en de twee motors van de begeleidende agenten met stickers beplakt. We wachten (on)geduldig af.


Woensdag 17 oktober:

Morgen (donderdag 18 oktober) om 21.00 uur zal in de kantine van de SV Lierop de algemene ledenvergadering gehouden worden. Buiten de 'normale' agendapunten zal er een nieuwe kascommissie verkozen moeten worden. Mark Sanders en Rick Kusters zijn aftredend en Hans vd Aker zoekt twee nieuwe maten. Bij de bestuursverkiezing zullen de volgens rooster aftredende leden Monique van Heugten en Piet van Bommel zich weer herkiesbaar stellen. Toon Hesius houdt het voor gezien. Door het bestuur worden als bestuurskandidaten voorgedragen Arjan van Veghel en Rick Kusters. Voor de functie van voorzitter wordt Willy vd Elzen voorgedragen en voor secretaris Riet vd Hurk. Voor penningmeester is Rick Kusters de aangewezen persoon.


Woensdag 17 oktober:

Maandagavond op de dag dat minister de Vries in Lierop het Helmond-probleem kwam bekijken bleek een 23-jarige Helmonder op het Achterbroek helemaal van het padje te zijn geraakt. Hij belandde met zijn auto in de sloot en bij controle bleek dat hij behoorlijk in het glaasje gekeken had. Een dik proces verbaal, 9 uur niet meer achter het stuur en de kortste weg terug naar Helmond waren zijn deel. Nogmaals: Helmonders hebben niets te maken op Achterbroek en zeker niet als ze al veel te voorbarig op hun overwinning hebben gedronken.


Dinsdag 16 oktober:

Voor een dagboekverslag van de Huup Holland Huup minitournee in Curacao adviseren wij deze week onze Slapgalerij te blijven volgen. Vanuit een zonnig Curacao hopen wij dagelijks de verrichtingen van Huup met z'n Holland Huup te verslaan via slaponline. Afstand hoeft zo geen probleem te zijn. Of ze nou bij De Wit in Asten of in het Tatabanjapaviljoen in het verre Curacao optreden: Voor slaponline is het even dichtbij!


Dinsdag 16 oktober:

A.s. zaterdag 20 oktober zal door het Aktiviteitenfonds Gilde St. Antonius Abt weer de halfjaarlijkse oud-ijzeractie gehouden worden. Vanaf 9.30 uur komen ze weer langs. Wegens milieuomstandigheden zullen er geen diepvriezers, gasflessen, koelkasten, accu's en velgen worden meegenomen. Alle ander ijzer is welkom.


Maandag 15 oktober:

Vandaag verwelkomen we Minister De Vries in Lierop. We hopen dat hij met eigen ogen en oren zal kunnen concluderen dat het zinloos is om zo'n groot stuk Lierop te verkwanselen aan Helmond. 


Maandag 15 oktober:

Een schitterend zomers weekend hebben we achter de rug waar veel gefietst is maar ook gevoetbald. Over het fietsen kunnen we geen verslag verzorgen, over het voetbal wel. Zie uitslagen en verslagen omder de SV Lierop pagina.


Maandag 15 oktober:

Gisterenavond is weer een succesvolle jeugdsoosavond gehouden. Helaas was onze fotograaf verhinderd en hebben we deze keer geen foto's. Volgende keer zijn wij er zeker weer bij.


Maandag 15 oktober:

De wedstrijdleiding van de 10-kamp heeft gemeend de draad weer op te moeten pakken. René kan zich op gaan maken voor ’n heuse wedstrijd handboogschieten om zijn achterstand op Karel weer enigszins dragelijk te maken. Plaats van handeling is uiteraard achter in ‘den Doel’ bij Nellie en Wim. Toon v.d. Eijnden uit de Félicitestraat (niet die van Rieky’s maar van Nellie’s) heeft voor de twee kemphanen ’n spannende, doch leuke, competitie in elkaar geflanst. Het spreekt voor zich dat voor zowel de pijlen als de bogen gezorgd wordt. Deze wedstrijd past uitermate goed in de publiciteitscampagne annex ledenwerf-actie van Handboogvereniging ‘De Volharding’.  Gerekend wordt dan ook op ’n grote schare toeschouwers die zowel René als Karel op gepaste wijze aan komen moedigen. Rest nog alleen te vermelden wanneer dit evenement plaats gaat vinden: Let Op!! A.s. zondag 21 oktober om 12.30 uur .


Zondag 14 oktober:

Op woensdag 24 oktober a.s. wordt door de Belangengroep samen met het Platform Jeugd in Lierop een bijeenkomst georganiseerd met het thema: "Een goede houding". De avond is bestemd voor iedereen die met (groepen) jeugdigen werkt. Teun Stoffelen van het Brabants Steunpunt Jeugdwelzijn zal de bijeenkomst leiden. De belangrijkste zaken die aan de orde komen zijn:

- Wat is een goede houding van de leiding?

- Machtsbeheersing, conflict ontwijken.

- Beleving van het kind.

- Hoe kan de leiding veiligheid binnen de groep creëren?

- Wat kun je wel en wat kun je niet toelaten?

Mocht er behoefte bestaan aan het bespreken van ervaringen uit de praktijk dan wordt daartoe alle ruimte geboden. Bovendien kan er, op verzoek, door het BSJ advisering plaatsvinden.

De thema-avond zal gehouden worden in Steunpunt Plus Henricushof, aanvang 20.00 uur.

Belangstellenden zijn van harte welkom.


Zondag 14 oktober:

Op uitnodiging van de vriendenclub Henk Wijngaard, welke een duidelijk Lierops tintje heeft, zal vanmiddag om 15.00 uur in Ut Roadhuiske te Someren Henk Wijngaard optreden.


Zaterdag 13 oktober:

Het is eigenlijk geen weer om achter de PC te gaan zitten. Het motto vandaag is: Geniet van het weer, want de winter is er eerder dan je denkt.


Vrijdag 12 oktober:
Het wordt weer een druk weekend. Bovendien ziet het er naar uit dat het ook een warm weekend wordt, in ieder geval zaterdag, wanneer temperaturen van bijna 25 graden voorspeld worden. Ook zondag beloofd trouwens 'mooi' te worden.


Vrijdag 12 oktober:
Nirwana zal zowel zaterdag als zondag druk bezet zijn. Zaterdag is er een dubbelconcert. Als eerste treedt de Nederlandse Band Sugarcane (voorheen The Blues Factory) op. Volgens De Volkskrant is deze zeskoppige band met een eigenzinnig geluid een openbaring in de hedendaagse muziekscene. Moderne, strakke en toch rauwe blues, zonder eindeloos lange solo's en afgezaagde teksten. Een mengeling van swampblues, rockabily, R&B en roadhouse swing geactiveerd door o.a. de driekoppige blazerssectie zorgen ervoor dat er een grote varieteit in muziekbeleving te horen zal zijn. 

Als tweede band treedt het Belgische 'The Seatsniffers' op. Door de vele positieve reacties tijdens hun vorige optreden in Nirwana begin dit jaar zijn ze weer terug op de Nirwanaplanken. Zij brengen hun eigen swingende Rock & Roll ten gehore waarbij invloeden van Los Lobos en The Paladin te horen zijn. Het zijn veelal kort, maar krachtige nummers waarbij het moeilijk zal zijn om niet 'mee te bewegen'. De zaal zal weer open zijn om 20.00 uur, waarna om 21.00 uur de bands zullen starten. entree voor leden en
onder de 18 jaar f 10,-. Niet leden f 12,50.


Vrijdag 12 oktober:
Op zondag zal Nirwana weer 'vol' lopen met de jeugd van 12 tot 16 jaar. Van 20.00 tot 23.00 uur zal de disco de geluidsdichtheid van het Nirwanagebouw testen. Normaal is de vrijdagavond de reguliere jeugdsoosavond, maar in verband met de herfstvakantie is dit deze keer verzet naar de zondag. Er zal volop geswingd kunnen worden en zoals gebruikelijk wordt er tijdens deze avonden geen alcohol geschonken en is het niet toegestaan om het gebouw te verlaten tussen 20.30 en 22.30 uur. De entree is f 2,50 voor leden en f 3,50 voor niet-leden. Lid worden is mogelijk voor f 2,50.


Vrijdag 12 oktober:
Dit weekend zal op zaterdag en zondag op Oeyenbraak 2 de jaarlijkse beeldententoonstelling gehouden worden bij Lucien en Joke v.d. Eerden. Op beide dagen is het mogelijk om tussen 10.00 en 17.00 uur door de beeldentuin te wandelen waar werken van 'n 50-tal beeldhouwers te zien zullen zijn. Bovendien zullen er vele beeldhouwers actief bezig zijn. Tussen het 'houwen' zullen zij graag uw vragen beantwoorden. Tevens kunt u ook het 'levenswerk' van Lucien bekijken: De Zonnetempel. Stonehenge valt in 't niet bij het 'beleven' van deze zonnetempel en zeker met de grote kans op zon in dit weekend is dit een aanrader om te bezoeken. De koffie en warme beeldhouwerwijn staan voor u klaar. Entree f 2,50. 


Vrijdag 12 oktober:
Morgen (zaterdag) is er van 10.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.00 uur gelegenheid om uw planten die een overwinterplaats zoeken in te leveren in de kas van de pastorietuin. Uw planten zullen tot mei door deskundigen verzorgd worden. Het enigste wat u moet doen is de planten van een naampje voorzien en een kleinigheid te betalen. De ingang is door de grote poort aan het Kerkplein. Er zullen ook buxusplanten verkocht worden. Informatie
hierover is te verkrijgen bij Toon Maas (331529) of het parochiesecretariaat (331215). Wanneer u morgen geen tijd hebt dan kunt u altijd volgende week zaterdag nog terecht.


Maandag 15 oktober:

De Lieropse Band Huup Holland Huup is zondagmorgen vertrokken naar Curacao waar ze een minitournee gaan maken. Tot nu toe hebben ze zeker 3 optredens. Maar er zullen er nog zeker enkele bijkomen.  De plaatsen waar ze spelen zijn te moeilijk om uit te spreken, vandaar dat we het ook niet moeilijker gaan maken dan het al is. Vooral het zon, zee en strand gevoel zal hoog in het vaandel staan voor de 5 heren + aanhang. De band heeft de afgelopen maanden flink gerepeteerd voor deze tour, omdat ze een invallende bassist genaamd Cor van Oosterhout (allen bekend) meenemen ter vervanging van Peter Verberne. Laatst genoemde kan helaas niet meegaan op deze trip. Volgens planning zal de band op maandag 22 oktober rond 12.00 uur weer terugkeren op Nederlandse bodem. Via Slaponline kunt u op de hoogte blijven hoe het hen vergaat daar in het verre Curacao. 

Huup Holland Huup zal - voor dat ze vertrekken naar Curacao - nog een optreden verzorgen op vrijdag 12 oktober a.s. in Café de Wit in Asten. Wees hierbij!!!


Donderdag 11 oktober:

De Belangengroep Lierop / Actiegroep Handen af van Lierop bericht dat ook de commissaris van de Koningin, de heer F. Houben bij het bezoek van minster de Vries aan Lierop op maandag 15 oktober aanwezig zal zijn. Inmiddels is het definitieve programma van het bezoek aan minister de Vries bekend. Deze is zoals in onze vorige berichtgeving staat vermeld met uitzondering van een wijziging in de route van de rondrit.

De route is nu als volgt: Vertrek Vurherd: 16.00 uur; Van Dongenstraat - Steemertseweg - Groenebeemdweg - Broekkant - Winkelstraat - Gebergte - Hersel - Herselseweg - Kanaaldijk tot Sluis 8. Terug via Lungendonk - Eindje - Herselseweg - Steemertseweg - van Dongenstraat. Aankomst Vurherd 16.20 uur.

 

LAATSTE NIEUWS....

Zoals uit het programma – zie herindelingspagina - van het Ministerie voor maandag a.s. blijkt zal de aankomst van de minister ietsjes later dan eerder aangekondigd zijn, n.l. 15.45 uur. We houden er rekening mee dat ook dit nog een beetje uit kan lopen, maar hopen dat de Lieropse bevolking toch het geduld op kan brengen om wat langer dan gedacht bij de Vurherd aanwezig te zijn.


Woensdag 10 oktober:

De KVB zal vanavond in de Vurherd een culinaire avond hebben. Om 20.00 uur zal de firma Vossen uit Someren-Eind een demonstratie bonbons maken geven.


Dinsdag 9 oktober:
Tot januari zal Anne v. Putte uit Lierop op de tweede etage van het gemeentehuis in Asten haar werken tentoonstellen.


Dinsdag 9 oktober:
Morgen (woensdag 10 oktober) zal het officiële startsein worden gegeven voor het tweede Lieropse Buurtpreventieproject. Martien Kusters zal samen met buurtcoördinator Martien Damen om 16.00 uur dit voor de Gemeente Someren derde buurtpreventieproject in gang zetten. Het betreft de volgende straten: Drievennestraat, Duinerweg, Heesvenstraat, Slutelakker, Florastraat, Kerkepad, Laan ten Boomen, Somerenseweg en van Dongenstraat.


Maandag 8 oktober:

Minister de Vries bezoekt Lierop in het kader van de herindeling!!! Op maandag 15 oktober brengt minister de Vries van Binnenlandse Zaken, vergezeld enkele Haagse topambtenaren en een provinciale delegatie, dus een bezoek aan Lierop om zich persoonlijk te laten informeren over het herindelingsstandpunt van de gemeente Someren en inwoners van Lierop. De ontvangst zal plaatsvinden in de Vurherd. De minister zal daar een gesprek voeren met Burgemeester en Wethouders en de actiegroep "Handen af van Lierop". Als alles volgens plan verloopt zal de minister met zijn gevolg per bus rond 15.30 uur bij de Vurherd arriveren. Na een gesprek van plm. 25 minuten wordt aansluitend een kort bezoek gebracht aan het ter discussie staande gebied boven de A67. Waarschijnlijke route: Steemertseweg, Achterbroek, Kanaaldijk, Sluis 8, Lungendonk (hoge brug), Eindje, Hersel, Steemertseweg. Lees verder hoe de Lieropse bevolking hieraan kan deelnemen.


Maandag 8 oktober:

Gisteren hadden de Wibra’s een succesvolle CD-presentatie bij de Pandoer in Asten-Heusden. Wij zochten het artikel op van het Eindhovens Dagblad om ‘het verhaal’ achter de groep nog eens via dit medium te verspreiden. Lees verder onder Van alles Wa...


Zaterdag 6 oktober:

Het is weer een zwarte dag in de geschiedenis van de SV Lierop en niet alleen van hen. Vanmiddag is Henk Vaes tijdens de rust van de veteranenwedstrijd onwel geworden en overleden. Wij wensen Ria, kinderen en familie alle sterkte toe bij het verwerken van dit onvoorstelbare verlies. Vanzelfsprekend zijn alle wedstrijden afgelast.

Er zullen op zondag geen aanpassingen op deze site te zien zijn. We hebben er effe geen zin in. Het leven is (te) vaak oneerlijk.


Zaterdag 6 oktober:

De Jeugdsoos van a.s. vrijdag 12 oktober is wegens omstandigheden verzet naar zondag 14 oktober.


Zaterdag 6 oktober:

Eindelijk was het zo ver. De “aftrap” voor de 10 kamp tussen de heren René Manders en Karel van den Bogaard heeft plaatsgevonden. Het woord aftrap kan je hier wel letterlijk nemen, want begonnen werd met het nemen van 10 penalty’s. Plaats van handeling was het trainings veld van de SV Lierop. Nadat de heren om 20.45 uur op ‘de Renkant’ gearriveerd waren brak er onder het keepers-gilde meteen paniek uit. Wie mocht de strafschoppen pareren? Karel en René waren bang dat, wanneer Mark in het doel zou staan, het ’n langdurige aangelegenheid zou worden. Onder grote druk van het massaal toegestroomde publiek en selectie-spelers nam uiteindelijk Marco Hooglugt plaats tussen de palen zodat het “schietfestijn” kon beginnen. Onder het toeziend oog van alles wat SV Lierop ’n warm hart toedraagt verdedigde Marco zijn doel als een leeuw. Zelfs de meest formidabel genomen penalty’s stompte hij weg zoals ’n goede goalie dat hoort te doen. Sommige ballen had hij zelfs klemvast!!!! De strafschoppenserie werd (dankzij de vele aanmoedigingen uit de Sky-box)  in het voordeel van Karel beslecht. Uitslag doelschieten: 6 – 4. De eerste tussenstand op het “scorebord” van de 10 kamp is dus 1 – 0 voor Karel. “De toon is gezet “sprak Karel tevreden na afloop. Na ’n lekkere douche toog het gezelschap naar de Heesvenstraat om te gaan darten. Zowel René als Karel hadden hun dag niet. “Normaal gôi ik altijd bitter! “  was ’n kreet die regelmatig uit beide kampen te horen was. De praktijk leert ons dat René telkens als eerste aan de finish begon, maar deze niet gegooid kon krijgen zodat Karel weer in kon lopen. Laatst genoemde was beter tegen de enorme druk bestand en gooide 3 van de 5 legs op formidabele wijze uit. Uitslag darten; 3 – 2. Tussenstand na twee onderdelen; 2 – 0 in het voordeel van Karel. Het is nog te vroeg om Karel  ‘n  favorietenrol toe te dichten, maar René zal er toch ’n schepje bovenop moeten doen wil hij niet afgaan als een gieter. Op dit lamlendige gedoe zit niemand (en zeker SLAPOnline niet) te wachten. Zelfs Karel had meer tegenstand verwacht. Laten we er maar van uit gaan dat René nog ‘naweeën’ had van het  (voor Lierop zéér succesvol verlopen) Somerens Wielerspektakel. Info betreffende het volgende wedstrijdonderdeel volgt z.s.m. Lees het op SLAPOnline!!!!!!


Zaterdag 6 oktober:

We willen toch nog 'effe' terugkomen op het Wielerspektakel wat in Someren werd gehouden afgelopen weekend. Natuurlijk, de eerste prijs telt! Peter en Hans proficiat! Maar ook de prestatie van Silvia van de Ven en Marie-Elise Maas die namens het jeugdvakantiewerk deelnamen mag er zijn: 6e van de 15 deelnemende verenigingen. Slechts 5 vrouwen hadden zich in deze strijd geworpen. Dus een 6e plaats tegen overwegend mannelijke tegenstanders is zeker niet gek! Dat de actiegroep "Handen af van Lierop" met twee vrouwen (plus een reserve omdat Annet Wilde al na een ronde af moest haken wegens gebrek aan conditie) laatste werd nemen we maar voor lief. Maar zij besloten ook pas ter plekke om mee te doen omdat een andere (niet Lieropse) vereniging het af had laten weten. Van het startgeld zullen we minister de Vries een Koepelvlaai meegeven.


Vrijdag 5 oktober:

We krijgen een muzikaal weekend. Zo zal er dit weekend (zaterdagavond) Fay Lovsky optreden in De Ruchte in Someren. Ze zal oude en nieuwe liedjes ten gehore brengen. De entree is weer als vanouds f 25,35.


Vrijdag 5 oktober:

Onze eigen Koepelbloazers doen zaterdagavond tussen 20.10 en 1.10 mee aan het Kapellenfestival in Zaal Jan van Hoek in Asten.


Vrijdag 5 oktober:

Op zondagmiddag 7 oktober vindt om 15.00 uur in zaal De Pandoer te Asten-Heusden de uitreiking plaats van de eerste CD van de groep de Wibra’s, die de titel meekrijgt "Geniet Vandaag". De Wibra’s zingen in het Hollands en bestaan uit 2 dames en 3 heren. De kleding alsmede de muziek stammen uit de jaren 60-70, alsook de "oubollige" danspasjes. Het repertoire bestaat uit o.a. liedjes van Willeke Alberti, de Selvera’s, Rob de Nijs, Corry en de Rekels enz. (van smartlap tot luisterliedjes). Op de CD staan 5 eigen nummers door de bandleden zelf gemaakt, afgewisseld met diverse covers. Ze weten iedere keer de gevoelige snaar over te brengen op hun publiek. Het enthousiasme straalt werkelijk van het podium (op één lid na).

De Wibra’s komen uit Lierop en zijn: Nannerl v Asten, Fridy Maas, Erik Hesius, Wim Driessen en Peter Maas. Optredens reeds verzorgd in o.a het P.S.V. stadion, smartlappenfestival in Utrecht, op diverse "open/thema"-feesten en natuurlijk in div. plaatsen in deze regio. Info: Peter Maas (0492-331807).


Vrijdag 5 oktober:

Ook op zondagmiddag zal de drumband van Fanfare St. Willibrordus in Lierop meedoen aan het drumbandfestival (concours) in gemeenschapshuis De Borgh in Budel.


Donderdag 4 oktober:

In het Helmonds Dagblad lazen we dat er bij het Missiecomité weer de Gerardus- en missiekalender voor het jaar 2002 te koop is. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Maria van de Ven, Offermansstraat 32, tel. 331418 en Lies Verberne, Offermansstraat 30, tel. 331504.


Donderdag 4 oktober:

Ook een carnavalsonderwerp is de jaarlijkse Bonte Avond. Deze zal dit jaar i.v.m. de ‘vroege’ carnaval gehouden worden op 1 en 2 februari. De organisatie van de Bonte Avond zoekt nog Lierops talent die op deze avonden zich van hun ‘leuke’ kant willen laten zien. Liefhebbers kunnen zich opgeven bij Eric Hesius, Mark Sanders of Marij Verstappen.


Donderdag 4 oktober:

Het carnavalsgebeuren komt weer met rasse schreden dichterbij. De oudprinsen (SLAP) zullen binnenkort Prins Frank d’n 1e gaan bezoeken om hem te testen voor toetreding tot SLAP. We hebben gehoord dat het een hele happening zal worden en dat het vrij onwaarschijnlijk is dat hij deze zware test met succes zal afronden, maar wie weet? (wordt vervolgd).


Woensdag 3 oktober:

A.s. vrijdag 5 oktober zal er in onze Koepelkerk weer een concert gehouden worden als vervolg op reeds eerder gegeven muzikale uitvoeringen. Het concert van a.s. vrijdag staat geheel in het teken van Maria. Het ‘nieuwe’ aan dit concert is dat op een groot scherm een digitale video geprojecteerd zal worden als extra element tijdens de uit te voeren werken. Aan dit concert wordt ondersteunend meegewerkt door A Capella en De Bosgalm voor mezzosopraan Marjan Vree-Quist. De orgelbegeldiging verzorgt Ine Noyen en het inleidende orgelspel komt van Jannie van Leeuwen-Soethout. Het concert wordt omschreven als ‘een avond vol jubel’ en duurt plm. 1,5 uur. De entree is overigens gratis en na het concert zal er in De Vurherd een gratis kop koffie worden aangeboden voor de toehoorders.


Woensdag 3 oktober:

Vanavond vergadert de Belangengroep weer in de recreatiezaal van Henricushof. E gemeentelijke herindeling en de bijeenkomst De Peel Leeft komen o.a. aan bod.


Dinsdag 2 oktober:

Uit betrouwbare bron heeft de actiegroep tegen de herindeling van Lierop vandaag vernomen dat Minister Klaas de Vries van plan is om op maandag 15 oktober a.s. een herindelings werkbezoek aan de regio te brengen. Hij zal waarschijnlijk vergezeld worden door een 4-tal ambtenaren en is van plan om ergens in de middag ook Someren/Lierop te bezoeken. In ieder geval staat een gesprek met het gemeentebestuur op het programma. Zodra duidelijk is of wij als Lieropse bevolking ook ons standpunt kunnen laten horen, en wat de invulling van het bezoek programma is, zullen zij het laten horen. Hou de site van Slaponline de komende dagen in de gaten!!


Dinsdag 2 oktober:

Waren het Peter van Schalen en Hans van Moorsel die afgelopen weekend namens de Kaauw Voetjes in Someren de 1e prijs bij de verenigingen wegkaapten tijdens het Wielerspektakel, ook de leerlingen van Het Rendal wisten de eerste prijs te behalen bij de diverse spelen. Zij gingen met f 2500,- naar huis. Wat er met dit bedrag gedaan wordt is ons niet verteld. Wat ons betreft mag er een feestavond voor gegeven worden.


Dinsdag 2 oktober:
Namens De Bosgalm, de Fanfare en Gilde Onze Lieve vrouw der Zeven Weeën is er een mededeling binnengekomen via Frans Neervens die wij gaarne plaatsen. Het gaat om het volgende bericht: In tegenstelling met wat er op de fanfarekalender vermeld staat wordt er zaterdag 6 oktober textiel opgehaald. Dit komt ten goede aan de verenigingen die dit voor hun rekening nemen. Vervolgens komen we elke maand langs om textiel op te halen behalve de maand Januari en Augustus, dus gooi het niet in de containers, daar hebben de verenigingen niks aan, dit geld gaat naar de gemeente en waar het dan blijft weten wij niet. In ieder geval niet bij de verenigingen.


Maandag 1 oktober:

De Kaauw Voetjes zijn behoorlijk in het Nieuws. Enerzijds omdat ze nog steeds geen geschikte lokatie hebben kunnen vinden voor het Groot Someren Bal en anderzijds omdat Peter van Schalen en Hans van Moorsel in het weekend tijdens het Wielerspektakel in Someren namens De Kaauw Voetjes de eerste prijs wegsleepten. Voor wat betreft de lokatie voor het Groot Someren Bal is het probleem dat van Oosterhout al geboekt heeft op die datum en dat De Vurherd er (nog?) niet klaar voor is. 


Maandag 1 oktober:

Al met al hebben we nog een mooi weekend gehad wat het weer betreft, maar ook sportief, want Lierop 1 wist na weken goed voetbal maar niet scoren gisteren een verdiende overwinning te behalen op DVG uit Liempde. Voor een verslag kan altijd gekeken worden op de SV Lierop pagina waar je actueel bijblijft voor wat betreft uitslagen en verslagen.


Zondag 30 september:

Gisterenavond net voor de klok van 21.00 uur was de Lieropse Band FAN inderdaad te horen op Radio 3 FM in het programma Leidsekade Live. Volgens welingelichte bron zou Chris van de Ven z'n baas opbellen dat hij waarschijnlijk maandag niet komt werken vanwege deze doorbraak in Hilversum.


Zondag 30 september:

Wie vandaag geen zin heeft om naar Someren te gaan waar het wielerspektakel z'n vervolg krijgt of wie geen zin heeft om op de sportvelden z'n dag door te brengen kan vanmiddag om 14.00 uur in gemeenschapshuis Zesgehuchten aan de Papenvoort genieten van A Capella die daar samen met andere koren een concert geeft.


Zondag 30 september:

We lazen dat Toon Oomen, die in oktober 65 wordt, afgelopen vrijdag afscheid genomen heeft als conciërge van de Paulusschool in Someren. Als we de berichten mogen geloven werd hij volop in de bloemetjes gezet en zal Toon nog als vrijwilliger aan de school verbonden blijven. 


Zaterdag 29 september:

Vanavond tussen 20.06 en 22.06 zal de Lieropse Band FAN te horen zijn op Radio 3 in het programma Leidsekade Live.


Zaterdag 29 september:

Tjonge, jonge, dat noemt zich dan "kemphanen". Soepkippetjes, kun je ze beter noemen! Ja we hebben het nu over René en Karel. Bij het eerste wedstrijdonderdeel voor hun 10 kamp laten ze al verstek gaan. Daar SLAPOnline nog wat meer te doen heeft dan deze 'spielerei' hebben we (om niet in tijdnood te komen) gemeend om ze volgende week 'n dubbel programma voor te schotelen.

Als eerste worden de heren op donderdag 4 oktober om 20.45 uur op sportpark 'de Renkant' verwacht alwaar 10 penalty's mogen schieten op, onze (zii het geschorste) keeper van het vaandelteam van onze plaatselijke SV, Marco Hooglugt. Na het gezamelijk douchen kunnen ze zichzelf alsnog uit gaan leven bij René in de garage voor hun partijtje darts. Om de verstandhouding tussen René en Karel enerzijds en de wedstrijdleiding anderzijds niet verder in de neerwaartse spiraal te laten afdalen worden de heren na afloop uitgenodigd om onder het genot van 'n drankje verslag uit te komen brengen bij Frank thuis. Heren, succes en tot donderdag!!!


Zaterdag 29 september:

Rond deze tijd is het voor slaponline een beetje feest, want we zullen de 10000e bezoeker mogen verwelkomen. Na de experimentele start rond de Bonte Avond via een freeserver werd het in de loop van april al wat serieuzer toen de naam slaponline.nl officieel werd geregistreerd. Vanaf half mei ging het met deze officiële site écht van start. Nu, bijna 5 maanden later gaan we de eerste grens van 10000 unieke bezoekers passeren. Het betekent tevens dat er in deze periode al zo’n 40000 pagina’s van deze site bekeken werden (pageviews). Een stimulans om door te gaan en eventueel uit te bouwen. Topdagen waren o.a. het Tuinfeest, de Zeskamp en de Jeugdsoosavonden. Voor de rest kunnen we gemiddeld tussen de 50 en 100 unieke bezoekers per dag begroeten. Bezoekers die benieuwd zijn naar het laatste Lieropse Nieuws of die de mop van de dag willen lezen. Bezoekers die het interessant vinden om te lezen wat er zo’n 20 tot 30 jaar geleden via De Koepel medegedeeld werd aan de Lieropse mensen. Ook de SV Lierop site wordt goed bezocht rond de wedstrijden op zaterdag of zondag. De roddelrubriek, de slapgalerij en de andere pagina’s hebben ook geen klagen over belangstelling. Ook de spreuk van de dag en de poll krijgen de aandacht die ze verdienen. Wij danken de bezoekers van slaponline dan ook via deze weg voor deze belangstelling en hopen dat er nog lang zinnige en onzinnige verhalen via dit medium te bekijken zullen zijn. Op naar de 20000! We zijn verheugd dat de redactie binnenkort weer uitgebreid wordt zodat we u nog sneller – nauwelijks voor te stellen – en mooier kunnen informeren. Natuurlijk blijven we vragen naar nieuwsfeiten. Mail het ons via nieuws@slaponline.nl . Wij plaatsen het nogalliggeluk!


Zaterdag 29 september:

Het wielerspektakel dit weekend in Someren bevat ook een gezinstrektocht en een veldtoertocht over mooie bospaden in Someren. De gezinstrektocht vertrekt zondag tussen 10 en 11 uur en de veldtoertocht tussen 9 en 10 uur. Na de tochten zijn er dikke banden, step- en skatewwedstrijden voor de Somerense jeugd. Kinderen van 3 tot 8 jaar strijden voor een individueel en scholenklassement tussen 12 en 18.30 uur . De prijsuitreiking is zondag tussen 18.00 en 20.00 uur door Richard Groenendaal (oud wereldkampioen veldrijden). Ook wordt er een KNWU amateurwedstrijd gehouden. De avond wordt afgesloten door Huup Holland Huup.


Vrijdag 28 september 2001:

Het wordt goed weer in het weekend. Er is ook veel te doen, maar niet in Lierop. In Someren kunnen we morgenavond (zaterdag 29 september) o.a. naar De Ruchte voor het duocabaret met Eric Koller met ‘Geiten’ (een aaneenschakeling van absurde en hilarische scènes) en Mark van Veerdonk met ‘Knurft’ (gaat over soul). Het begint weer om 20.30 uur en de entree is als vanouds f 25,35. Kaarten bij De Ruchte. Eventueel telefonisch reserveren op nummer 0493-441144.


Vrijdag 28 september:

Vanavond zullen er in de grote tent op het Wilhelminaplein in Someren vele historische krantenknipsels en foto’s tentoongesteld worden van oud-Someren en oud-Lieroprenners. Leo van Schalen, Dave, patrick en good old Henk van Seggelen, Engelbert, Mark en Michel van Horik, René Manders, Maarten de Groot en Harold Dat. Ook de bekende Somerense wielrenners Jan, Jac en Frans Spetgens, Toon Rooymans, Gerrit Vossen, Jan Looymans, en Riny en Michel van Dijk doen oude wielertijden herleven. Ook over de rondes van Lierop, Someren en Someren-Eind en natuurlijk de Dr. Pepper/Footsrace en de vertyrouwde Omloop der Peel komen aan bod.

Morgen (zaterdag) zal er een wielerwedstrijd worden gehouden voor wielrenners vanaf 16 jaar uit de gemeente Someren. Deze wedstrijd begint om 18.45 uur en duurt 40 minuten en 2 ronden. Inschrijving is gratis en kan vanaf 17.00 uur. Er zijn diverse premies te winnen. Het B-One stuntteam zal intussen spectaculaire stunts laten zien.


Vrijdag 28 september:

Woensdagmiddag 3 oktober tussen 12 en 14 u. is Shotgun Shadow, de band met Lieroppenaar Theodoor van Heugten, live te horen bij Omroep Brabant in het radioprogramma "MiddagCafe" vanuit de studio in Tilburg. Meer info is te vinden op hun site: http://beam.to/shotgunshadow.


Donderdag 27 september:

Zaterdag heeft Nirwana weer een programma. Beef is de band die zal optreden. De muziekstijl is een mix van funk, rock, underground, reggae, dance hall, ska en groove. De zaal gaat open om 20.00 uur. Vanaf 21.00 uur begint het optreden.


Woensdag 25 september:

Zoals we op 23 juli al berichtten zal er komend weekend in Someren op het Wilhelminaplein het Rabo Wielerspektakel gehouden worden. Hier krijgen o.a. verenigingen de kans een extra zakcentje te verdienen. Men kon zich o.a. opgeven bij René Manders (die van dat darten tegen Karel). A.s. vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 september vindt dit gebeuren plaats. Het is een avonddriedaagse op hometrainers. Vrijdag voor bedrijven (inleg f 350,-), zaterdag voor verenigingen (krijgen startvergoeding van f 150,-) en zondags komen prominente Somerenaren aan de beurt. De winnaars krijgen f 500,- en de 2e en 3e mogen nog altijd f 200,- in de verenigingskas storten. Het festijn wordt zondag afgesloten met een optreden van Huup Holland Huup. We hebben vernomen dat er in ieder geval drie Lieropse verenigingen zijn die deelnemen. Naast het fietsen zijn er nog tal van andere activiteiten rondom dit gebeuren, o.a. voor de jeugd. Ook dit evenement staat weer in het kader van Someren 700. ’t Houdt niet op.


Dinsdag 25 september:

Lierop was weer eens het doelwit voor inbrekers. Op het Achterbroek werd een achterdeur geforceerd en drie accuboormachines en een decoupeerzaag meegenomen. Ook waren de inbrekers (of inbreker) geïnteresseerd in muziek want er werden ook nog eens een 20-tal CD's vermist.

Verder zal de KVB morgen (woensdag)avond om 20.15 uur een kaartavond houden in het Henricushof en moeten we wat rectificeren in het nieuws van zondag. Daar maakten we melding van de dartwedstrijd tussen de twee kemphanen René en Karel op dinsdag. Dit moet donderdag zijn. Bij deze.

Nog een positief puntje om vandaag af te sluiten: In de begroting van de gemeente Someren zagen we dat er een post is opgenomen voor een fietspad langs de Laan ten Boomen.


Maandag 24 september:

Tijdens het fietsen kwamen we gisteren nevenstaand bordje tegen. Met alle grootspraken van Bush nog in gedachten schrokken we wel even. Amerikaans vuilbroed? Wat moesten we ons hier weer bij bedenken? Bij nader onderzoek blijkt het allemaal weinig met terrorisme te maken te hebben, tenminste niet voor ‘ons mensen’. Dat gaat echter niet op voor ‘de bijenwereld’. Er geldt namenlijk een vervoersverbod voor bijen in onze omgeving omdat er bij een imker in de gemeente Asten het zogenaamde Amerikaans Vuilbroed is geconstateerd. Dit is een erg besmettelijke ziekte bij bijen. Het is een bacteriële infectie die met de regelmaat van de klok de kop opsteekt in Nederland. De ziekte is te herkennen aan een groot gat in de honingraat en door bruin gekleurde larven en poppen. De ziekte is niet besmettelijk voor mensen, een hele geruststelling. We kunnen weer rustig slapen.


Zondag 23 september:

Bij het verzamelen van het dagelijkse Nieuws valt op dat we voor het eerst sinds lang een evenementloos Lierops weekend hebben. Na een drukke zomerperiode hebben we eindelijk ‘n keer ‘n vrij weekend. Wie niet thuis wil blijven zitten kan er met de fiets op uit maar we adviseren wel een paraplu mee te nemen, want ze zeggen wel dat het mooi weer wordt maar daar hebben we onze sterke twijfels over. We wijzen er nog ‘n keer op dat je je eigen fietsroute kunt uitstippelen via het internet: www.lekkerweg.nl. Of je gaat naar het voetballen kijken. Op onze eigen SV Lierop pagina kun je zien welk elftal wanneer speelt. Verder wordt er gekorfbald, getennist en wordt er flink geoefend door twee kemphanen die a.s. dinsdag een gevecht aangaan in een serieuze dartpartij. Wie nog een keer nat wil worden na Lierop Kermis kan altijd nog dit weekend naar Someren Kermis. Wij wensen alle Lieroppenaren en bezoekers van slaponline buiten Lierop een ‘mooie’ zondag toe.


Zondag 23 september:

Het positieve nieuws van afgelopen week was o.a. dat wij (de Lieroppenaren) de minste gemeentelijke belasting betalen van de hele regio. Alleen daarom al zou het erg vervelend zijn voor de inwoners aan de noordkant van de A67 als zij te maken zouden krijgen met de gemeentelijke belasting van Helmond, want Helmond vraagt het meest van alle gemeentes in onze regio. De verhouding van enkele gemeentes in onze regio is als volgt: Someren f 977,-; Asten f 1240,-; Deurne f 111,- en Helmond f 1440,-. Dus ook wat dit betreft mag Helmond Helmond en Lierop Lierop blijven!!


Zaterdag 22 september:

Voor de tweede keer wordt de prijs voor de meest sportieve voetbalclub van het afgelopen seizoen uitgereikt. Het maakt deel uit van de Rabo Fair Club Competitie waarbij alle voetbalverenigingen van Asten en Someren proberen de competitie zo sportief mogelijk door te komen. De prijs bestaat uit de Harrie van de Hurk wisseltroffee en een bedrag van f 2500,-. Het eerste jaar won NWC deze prijs. Vorig jaar werd SVSH de winnaar en na dit lopende seizoen zal Lierop hoogstwaarschijnlijk – als ze tenminste doorgaan waar ze de laatste weken mee bezig zijn - deze prijs wéér niet winnen. Helaas, want Harrie had dit zeker anders gewild. Dat we dáár maar eens aan denken - en tot tien, sommigen nog veel verder, tellen - voordat we beginnen te 'mauwen'! De uitreiking vindt trouwens plaats in de kantine van SVSH op 7 oktober om 17.30 uur.


Zaterdag 22 september:

Het verslag van het Helmonds Dagblad over onze eigen Lieropse (bank)school is vandaag te vinden onder ‘Van Alles Wa’.


Vrijdag 21 september:

A.s. zaterdag zullen voor ons bekende artiesten optreden in De Ruchte. Op vele Bonte Avonden waren ze te zien: De Sjawi’s uit Valkenswaard. Met hun aparte humor en geweldige zangtalent wisten ze steeds weer kwaliteit te brengen tijdens deze Lieropse Avonden. Voor hen die ze nog eens willen zien kan dat vanaf 20.30 uur in de Ruchte te Someren.


Vrijdag 21 september:

Zoals jullie allemaal op het Lierops Nieuws van 18 september konden lezen, is er weer heel wat afgegokt en gewed tijdens Lierop-Kermis. Zo deden ook de heren René Manders en Karel v.d. Bogaard 'n duit in het "opschep" zakje. Waarom is zelfs ons niet duidelijk, maar ze waren aan het opscheppen over hoe goed ze eigenlijk wel waren. Over één ding waren ze het eens. Het moest (en kon alleen maar) gemeten worden middels het houden van 'n Tien-Kamp. De wedstrijdonderdelen en de data waarop de wedstrijden gehouden gaan worden kan iedereen (dus ook de twee kemphanen) vernemen via SLAPOnline. Dus Karel en René: vanaf vandaag is er voor jullie wat betreft het World Wide Web in het algemeen en SLAPOnline in het bijzonder extra oplettendheid geboden. Want als je verstek laat gaan, moet je wel 'n erg goede reden hebben. Voor je het weet is het eerste punt al naar de tegenstander gegaan zodat hij er nog maar 5 bij hoeft te winnen. En wees maar niet bang hoor. De scheidsrechter is de "verboden" onderdelen nog niet vergeten. 

Het eerste wedstrijdonderdeel zal 'n stevig partijtje darten worden. De wedstrijdleiding heeft gekozen voor het speltype 501 met 'n dubbele finish. Best of 5 legs. Plaats en tijd van handeling: donderdag 27 september om 21.00 uur bij René in de garage. Wij wensen de heren alle succes toe, en bedenk altijd: Niet geschoten is altijd mis!!!


Donderdag 20 september:

De paardenfokdag was traditioneel weer erg gezellig voor een groot deel van de bezoekers. Voor de paardensportliefhebbers die de paardenfokdag bezocht hebben maar al vroeg in de tent zijn beland en voor hen die geen gelegenheid hebben gehad deze fokdag te bezoeken hebben we onderstaande uitslagen op slaponline:

J. Smits uit Gerwen is met Loes van het Loo kampioen geworden bij de eenspannen trekpaarden op de Lieropse fokpaardendag. Mevrouw A. Coolen-Klomp uit Mierlo haalde bij de Shetlanders een dubbelslag: Romeo en Richea van de Buxushof werden kampioen.
Drie Welsh pony's uit Budel, van de eigenaren Compen en van Mierlo, vielen eveneens in de prijzen. Verdere uitslagen: Trekpaarden; kampioenen: F. Rooyackers/Cindy van Hoogdonk (Liessel), C. Rovers/Marilene (Breugel). Haflingers; kampioenen: H. Manders/Atlantis (Lieshout), W. Tomassen/Maartje van de Bosrand (Someren). Shetlanders; kampioenen: comb. Steyvers-Wolters (Noortje van de Korte Hoeve (Liessel), P. van de Linden/Geesje van de Kleine Weide Kroon (Mierlo), C. Meulendijks/Rosengo van Brouwhuis (Brouwhuis), Fam. Boom/Rieneke van stal Medevoort (Helmond). Welsh pony's; kampioenen: Th. Aarts/Bolster Goldleaf (Deurne), Fr. Mosman/Candy (Helmond), M. Stuijts/High Flon's Loena (Someren-Eind), Fr. Mosman/Lady (Helmond), M. van de Berkmortel/Beverdoks Astrid (Deurne), M. Kanters/Sjef (Deurne), R. Jansen/Venga Lundi (Ommel), L. van Mierlo/Bianca (Budel), L. van Mierlo/Casper (Budel), H. Compen/Donja (Budel).


Donderdag 20 september:

Biljartclub De Ketsers zijn er al vlug bij. Ze vieren volgend jaar hun 60-jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan houden ze een nederlaagtournooi. Een team moet bestaan uit minstens 5 spelers of speelsters. Gegadigden kunnen zich opgeven bij Toon Maas 331244, Harrie Thijssen 331264 of Wim Megans 331553.


Woensdag 19 september:

Lierop kermis zit erop. De vele kermisattracties - nog nooit waren het er zo veel - zijn al weer bijna afgebroken. De Lieropse jeugd heeft volop kunnen genieten van o.a. de Jimmy. Voor een weekkaart van f 90,- kon men 4 dagen genieten van deze attractie. Daar werd volop gebruik van gemaakt en anders was er nog altijd de dagkaart van f 32,50. In de Babbelaar ging de kermiskaars uit met het optreden van de Italiaanse Band The Shandon, wat op zich al een uniek gebeuren is. Zij kozen tenslotte Lierop voor Denemarken. De Lieropse connecties waren voldoende om deze keuze te maken. De Band maakte ook het Kermisgebeuren in Lierop enkele dagen mee. Op de vraag wat er 's maandags met Lierop kermis allemaal te doen was werd door een van de Lieroppenaren in z'n beste Engels geantwoord met: 'We fuck horses', waarop een van de Bandleden antwoordde met: 'Pardon', wat door de Lieroppenaar - we noemen geen namen - werd begrepen als 'Paarden'. Hij antwoordde dan ook: 'Yes Paarden'. Het kan gebeuren.


Dinsdag 18 september:

De Lierop Kermis Goedweergeest deed z'n werk tot 3 uur heel aardig. Het Koningschieten en het grootste deel van de Paardenfokdag (eigenlijk fokpaardendag) werden verwend met een echt zonnetje. Pas toen de gildebroeders in de kroeg zaten begon het te regenen (en het hield niet meer op). Jac Cortooms werd Koning van de Rooi Schut en de opvolger van Willie Donkers. Wij denken dat Jac een goede Koning zal zijn voor de komende twee jaar. Hij kent het klappen van de zweep omdat hij vroeger ook al eens een keer Koning is geweest. Voor foto's van deze middag zie de slapgalerij.

 


Dinsdag 18 september:

Naast het officiële Koningschieten is er op deze dag sinds een jaar of vier een nieuw fenomeen op schietterrein De Roovere te aanschouwen. Vanaf die tijd is n.l. de zgn. Gokschut ontstaan. Men kan gokken op de tijd dat de vogel eraf geschoten wordt. Vorig jaar was 'Gitje' de Gokschutkoning. Nu was Frans van Hoof de gelukkige. Hij had de eer en het geluk om als laatste van de gokschut huiswaarts te keren. Frans, namens slaponline proficiat en hopenlijk wordt je nog nuchter onder al dat geluk en drank. Op bijgaande foto wordt hij geïnterviewd door Klaas van Houts van Radio Sirus. Zie foto's in slapgalerij.


Dinsdag 18 september:

Tijdens het 'lallen' bij het optreden van de HHH disco sjo zijn er verschilldende beloftes gedaan. Weddenschappen werden afgesloten al was het niet helemaal duidelijk waarom gewed werd en waarover het feitelijk ging omdat het volume behoorlijk open stond. Een ding is zeker. Het krijgt een vervolg en wel op slaponline. René en Karel gaan ervoor en Frank regelt hoe.


Maandag 17 september:

De zondag verliep voor wat betreft het buitengebeuren droger dan verwacht. In heel Nederland was het nat, maar in Lierop wist de Lierop Kermis Goedweergeest de schade beperkt te houden tot 'n drietal buien. Voor de rest scheen de zon. In het café daarentegen was het aardig nat. 'In the pocket' liet bij van Oosterhout horen hoe divers hun repertoire was. Jammer dat ze wat te vroeg begonnen waren, want het 'volk' kwam pas relatief laat binnen en had nog wel wat langer willen genieten van hun muziek. De laatste jaren zijn het vooral de voetballers van de SV Lierop die op Kermiszondag de kantine inruilen voor Van Oosterhout. Er wordt wat 'afgezwetst' over de individuele kwaliteiten van spelers en coach. En dan vroeg in de avond richting huis, richting slaapzak. Weer 'n Kermiszondag voorbij.

Voor de liefhebbers zijn de uitslagen en verslagen te vinden onder SV Lierop.


Zondag 16 september:

Lierop Kermis is van start gegaan. De Kermis werd geopend door de fanfare en de Lieropse Gildes. Bij van Oosterhout was het weer lekker druk. In de zaal speelde het orkest Monte Carlo en in het café werd de muzoek verzorgd door Vegas '68, ook te zien geweest op het Tuinfeest bij Nirwana. Vanmiddag zal Geert Sanders met zijn band 'In the pocket' de muziek verzorgen in het café bij van Oosterhout. Vanavond zal 'Ander Kovver' in de zaal spelen en morgenavond (Maandag) zal 'Koko Pelli' in de zaal spelen terwijl morgenmiddag de Huup Holland Huup disko-sjo voor in het café voor spektakel zal zorgen. Wat zouden we met de kermis moeten zonder van Oosterhout? Het zou net zo erg zijn als bij Helmond gaan horen! trouwens, Dinsdagavond speelt de Italiaanse Band The Shandon in d'n Babbelaar. Deze band is in Italië, maar ook in Nederland en België een topper. Dankzij een goede kruiwagen is d'n babbelaar de gelukkige om deze band in huis te hebben. Komt dat zien!! Het zou overigens kunnen zijn dat het nieuws de komende dagen niet steeds op tijd op Slap te zien zal zijn. In dit geval vragen wij begrip, wij zijn n.l. dan ook drinken... Veel plezier!!


Zaterdag 15 september:

De Jeugdsoos vrijdagavond was compleet uitverkocht! Het optreden van Huup Holland Huup was een groot succes zoals de foto's laten zien op de Jeugdsoospagina. Volgende maand (12 oktober) is het motto Top 30 met DJ, 9 november FAN + DJ en 21 december een Disco Gala Bal.


Zaterdag 15 september:

Vanaf zaterdag is er op de SV Lierop pagina bovenin een lichtkrantje te zien waar het programma van de senioren vermeld wordt. Ook op zondagmiddag zullen na de gespeelde wedstrijden via dit lichtkrantje de uitslagen van alle elftallen te zien zijn.


Zaterdag 15 september:

Wie een rondleiding wil hebben in onze parochiekerk moet wachten tot volgend seizoen. Sjaak Gubbels heeft afgelopen woensdag de laatste rondleiding voor dit seizoen gegeven. Na dit seizoen kan gesteld worden dat het een groot succes is geweest. De opkomst was groot en ondanks dat het niet te doen was om er een commercieel slaatje uit te slaan werden er vele kaarsen verkocht en opgestoken. Volgend seizoen worden er weer vele bezoekers verwacht.


Zaterdag 15 september:

Wie wordt maandag de opvolger voor Koning Willie Donkers?


Vrijdag 14 september:

Als we Lierop binnenkomen zien we ze al staan, de platen die de 61e Paardenfokdag aankondigen. Traditioneel op Lierop kermis maandag. Vroeger was het ook traditioneel dat vele bezoekers, handelaren en paardenbezitters op deze maandag de kroeg in ‘Turp’ indoken. De kroegen Van Oosterhout, Manders en later de Vries en nog wat andere bierverkopers (nu d’n Babbelaar), Cas van Vlokhoven en later Wim de Vleut (nu Pannenkoekhuis), Toon van Lieshout en later Jan van Heugten en Pieter Liebrechts (nu Verhoeven) vertapten vele liters bier aan o.a. de mannen in stofjassen die met grote lappen geld zwaaiden na een succesvolle ‘fokpaardendag’. Pasjes waren er toen nog niet, alles werd contant afgerekend. Deze traditie is de laatste jaren een stuk minder geworden. Een grote tent op het Fokpaardendagterrein zorgt er o.a. voor dat de weg naar ‘Turp’ voor velen te lang is geworden. Bovendien mag er tegenwoordig niet meer met drank achter het stuur gekropen worden. Dat was vroeger ook anders. Desalniettemin blijft het voor vele Lieroppenaren een traditie om op deze kermismaandag eerst het Koningschieten te bekijken, vervolgens de Fokpaardendag aan te doen en dan in ‘Turp’ te drinken zolang het fysiek en geestelijk vol te houden is. En velen – we noemen geen namen – gaan daarin heel ver! Op de Fokpaardendag worden er vanaf 10.00 uur 6 paardenrassen gekeurd: Trekpaarden, Halflingers,, Shetlanders, Welshpony’s, Halbloedarabieren en rij- en tuigpaarden. Om 13.00 uur is er een defilé van kampioenen en een show van ruim 100 aanspanningen. De trekpaarden nemen deel aan hun Brabants kampioenschap en er zal – speciaal voor Hans Hendrikx – ook een veulenparade met vrije verkoop zijn. Men kan ook getuige zijn van een show van Shire Horses. Shire is een Koudbloed Paard, meestal zwart van kleur met 4 witte benen en een brede bles. Het is nog groter dan een trekpaard. Het terrein waar dit alle plaatsvindt is zoals afgelopen jaren op het Kerkenhuis. De kermis weet eenieder wel te vinden…


Vrijdag 14 september:

Vanavond zal er in Nirwana weer Jeugdsoos zijn. Huup Holland Huup zal een live optreden verzorgen. Voor hen is het een van de laatste optredens voordat ze volgende maand naar Curacao vertrekken. We hopen morgen een (foto)verslag van deze avond te kunnen geven. De Jeugdsoos is een initiatief van de Belangengroep Lierop en Nirwana. Maandelijks wordt op vrijdagavond een activiteit gehouden in het gebouw van Nirwana. De avonden duren van 20.00 tot 23.00 uur en er wordt geen alcohol geschonken en bovendien is het tussen 20.30 en 22.30 uur niet mogelijk de soos te verlaten zonder toestemming van de organisatie. Het is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar en de entree is f 3,50 (voor leden f 2,50).


Donderdag 13 september:

In het kader van Someren 700 zijn alle basisschool-leerlingen uitgenodigd om een kunstwerk te maken over de Middeleeuwen. De bedoeling is dat de vijf mooiste inzendingen op het gemeentehuis tentoongesteld zullen worden. Bovendien is er een leuke prijs te verdienen voor het mooiste kunstwerk. Voor 5 oktober dient het kunstwerk ingeleverd te worden op de Afd. Voorlichting van de Gemeente Someren. Eventuele informatie is te verkrijgen bij Efri vd Weerden 0493-492472.


Donderdag 13 september:

Lierop Kermis is weer in aantocht. Normaliter beginnen de weersvoorspellingen tegen dat het Lierop Kermis wordt een steeds positiever karakter te krijgen. Dit kunnen we echter nu nog niet ontdekken, al lijkt het ons sterk dat het maandag slecht weer zal zijn. De kermis wordt a.s. zaterdag geopend met een muzikale rondwandeling door het centrum. Fanfare St. Willibrordus en de gildes Sint Antonius Abt en Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën vertrekken om 19.00 uur met hun kroegentocht. Nirwana, De Vurherd, D’n Babbelaar, Verhoeven en Van Oosterhout worden weer getest op het eerste ‘kermispilske’. Zaterdagavond zullen de kermisattracties ook al ‘in de lucht’ zijn. Ze zijn al druk bezig om de Autoscooter, het Lunapark, de Boksbal, Draaimolen, Superrups, Grijpautomaten, Kanalenspel, Lijntrekspel, Gebakkraam en Schietsalon op te bouwen rond het Kerkplein.

Op maandag 17 september vanaf 11.00 uur zal het gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën te vinden zijn op het schietterrein De Roovere waar gestreden zal worden om de Koningstitel. Rond 13.00 uur zal de Koning bekend zijn. Om 9.00 uur ‘s morgens gaan ze volgens traditie wel eerst naar de Kerk.


Woensdag 12 september:

Wie a.s. zaterdag 15 september nog geen zin heeft om naar Lierop Kermis te gaan kan ook naar De Ruchte in Someren waar Gerard Maasakkers op zal treden met zijn vaste begeleidingsgroep De Vaste Mannen. Het begint om 19.30 uur en de entree is f 25,35. Telefonisch reserveren is mogelijk via nummer 0493-441144.


Woensdag 12 september:

De prijswinnaar van de balonnenwedstrijd welke gehouden werd tijdens de opening van de Vurherd op 30 juni is bekend. De ballon van Frans Schmitz werd gevonden in het Poolse Paller-Bochia, 1265 km van Lierop. Tweede werd Suzan van Moorsel en derde Marieke van Bussel.


Woensdag 12 september:

Gelukkig zitten we (nog) relatief veilig in ons kleine Lierop. Een geweldige ramp is zich aan het voltrekken in Amerika. Van de tip welke we gisteren hadden om de TV guide op onze site te raadplegen kwam niets terecht door de ramp in Amerika. Het (vervelende) historische gebeuren zorgde over de hele linie voor aangepaste programma’s. Zo snel kan de wereld veranderen. Hopelijk blijft het hierbij.


Dinsdag 11 september:

Morgen organiseert de KVB van 13.30 tot 15.30 uur een rondleiding in het veterinair centrum in Someren. Vertrek om 13.00 uur bij de kerk. Kosten f 2,50 en eventuele info bij Helmi van Rut, tel. 331633.


Dinsdag 11 september:

Graag bevelen wij onze TV guide aan. Op een simpele en snelle manier weet je precies wat er vandaag te zien is op TV. Als je alleen geinteresseerd bent in sport dan krijg je alleen de sportprogramma's, wil je films dan krijg je alleen de films te zien en zo gaat dat ook met aktualiteitenprogramma's en andere thema's. Ga naar de link TV Gids in de linkerkolom, vervolgens naar het bovenste kopje: TV guide, dan scroll je naar onderen tot je het kopje The Netherlands tegenkomt. Vervolgens: All Dutch (als je tenminste ALLE Nederlandse programma's wilt selecteren; dan naar de dag waarvan je de programma;s wilt zien en vervolgens kun je de keuze maken uit Film, Serie, Uitzending (o.a. actualiteiten), Sport, Spel/Muziek en Kinderen. Probeer het eens. Beslist de moeite waard. Gemak dient ook hier de mens.


Maandag 10 september:

Ondanks het mindere weer waren er toch zo'n 150 mensen afgekomen op het Bourgondisch Festijn. De organisatie had hun uiterste best gedaan om diverse spelen te ontwerpen. Zowel voor de jeugd - middels een vragenformulier - als voor de volwassenen was er een interessant traject uitgezet. Opvallend was dat het tijdens de spelen droog bleef. De winnaar bij de jeugd was Frans Bastiaans en bij de volwassenen Aad van Bussel. Teun Slob wist de vogel eraf te schieten en hij mocht van Hertog Jan de prijs (avondje night of the proms) in ontvangst nemen. Aad van Bussel won het weekend Parijs voor twee personen. Wij wensen hem veel plezier in Parijs. Zie slapgalerij voor nog wat foto's.


Maandag 10 september:

Lierop 1 wist geen vervolg te geven aan de overwinning op Liessel. Tegen Stiphout Voorruit werd helaas verloren. Zie verslag.


Zondag 9 september:

Doordat we moeilijkheden met onze server hebben vandaag helaas geen nieuws. Het is overigens wel kl... weer vandaag. Hopenlijk tot vlugs.


Zaterdag 8 september:

Het is druk voor de Lieropse gildes. Morgen organiseren ze samen met Fanfare St. Willibrordus het Bourgondisch Festijn op hun eigen schietterrein De Roovere. Ook de afgelopen weken zijn ze druk in de weer geweest in het schoolproject van ’t Rendal. Zo was er donderdag in het kader van Someren 700 een echt mini-gildenfeest met officiële toespraken, een massale opmars, slangendefilé, een hernieuwing van de eed van trouw (afgenomen door pastoor Jan Zwirs), vendel- en tromdemonstraties. Ook moest er natuurlijk een echte Koning uit naar voren komen. Dit werd uiteindelijk Twan van Lierop. Hij kreeg van Hertog Jan een herinneringsschild omgehangen. Onder het motto ‘Daor hedde de guld’ werd dit evenement, dat veel publiek trok, een groot succes


Vrijdag 7 september:

Lierop 1 speelde een goede wedstrijd thuis tegen Liessel. Voor een verslag, kijk onder de SV Lierop. Doe ook mee aan onze poll waarin gevraagd wordt wat uw voorspelling is ten aanzien van de plaats van het eerste elftal van de SV Lierop op het einde van het seizoen. Deze poll loopt nu ruim een week en we zien dat het middenmootgevoel na afgelopen zondag veranderd is in een ‘onderste regionen’ gevoel. Na de gewonnen wedstrijd tegen Liessel zijn we benieuwd of hier weer een positieve verandering in komt. De stand per vandaag: 5 stemmers voor de ‘top’, 26 voor de ‘middenmoot’ en 14 voor ‘onderaan’.


Vrijdag 7 september:

A.s. zaterdag 8 september zullen er Gregoriaanse vespers gezongen worden in onze kerk. Het koor Mannenschola van de Stichting Amici Cantus Gregoriani o.l.v. dirigent Gerrit Hulsink geeft een concert vanaf 18.30 uur. Daarna zal het als koor vanaf 19.00 uur de H. Mis opluisteren.


Donderdag 6 september:

Op Sirus lazen we dat Lieropse Vivian Reijs uit de Winkelstraat afgelopen maandag haar debuut maakte bij het presenteren van het programma 'Een rug te ver' op V8. Weinig Lieroppenaren zullen haar kennen omdat ze op de basisschool in Mierlo heeft gezeten en haar middelbare opleiding in Geldrop genoot.. Dat kan echter beter worden als je elke maandag van 19.00 tot 19.30 uur kijkt naar haar programma. Het is een spelprogramma van Endemol waarbij voorbijgangers ''rare fratsen' moeten uithalen om f 1000,- te kunnen verdienen. Voor dit eigen programma was Vivian ook al te zien in de serie Spangen en in een reclamespot als tegenspeelster van een Italiaanse liefhebber van Straciatella-yoghurt van Friesche Vlag: 'Who are you kissing'.


Woensdag 5 september:
In tegenstelling tot de publicaties die tot nu toe gedaan zijn, is het zondag tijdens het Bourgondisch feest op schietterrein de Roovere mogelijk om individueel deel te nemen aan de spelen waarmee een reis voor twee personen naar Parijs gewonnen kan worden. Deelnemers kunnen zich vanaf 13:30 opgeven en ook vanaf dit tijstip starten met de spelen. Iedere deelnemer kan in z'n eigen tempo de spelen doorlopen, het enige waar rekening gehouden moet worden is dat de spelen rond 17:00 gespeeld moeten zijn. Om ongeveer 16:00 uur zal Hertog Jan het eerste schot lossen op de koningsvogel. Alle deelnemers aan de volwassen spelen mogen mee schieten op de vogel. De winnaar die zich Koning van Someren 700 mag noemen, krijgt uit handen van Hertog Jan twee kaartjes voor de "night of the proms". De prijsuitreiking zal rond 18:00 uur plaats vinden. Om het innerlijke van de mens te versterken is er behalve drank het feestterrein ook een barbeque ingericht.


Woensdag 5 september:

Donderdag wordt als afsluiting van de gildenles "d'r hedde de guld" op het Rendal een mini gildenfeest georganiseerd. Beide Lieropse gilden hebben in het kader van deze afsluiting samen met het team van het Rendal een feestelijk programma opgesteld. Het hoogtepunt van dit mini gildenfeest wordt de strijd om koning van het Rendal te worden. Deze strijd zal op een sportieve maar tradionele wijze uitgevochten worden door de leerlingen van het Rendal. Een ander hoogtepunt wat deze avond op het programma staat is een vendelhulde gebracht door de nog maar net in opleiding zijnde jeugdvendeliers van het Gilde van Sint Antonius Abt. De organisatie van het mini gildenfeest stelt het op prijs als het publiek (ouders, grootouders, broes, zussen tantes en omes) in grote getale komt kijken naar dit evenement. Voor kinderen tot 16 jaar vinden er zondag op het schietterrein spelen en activiteiten plaats. Voor de spelen kan de scorekaart welke op het Rendal uitgereikt is gebruikt worden. Ben je de scorekaart vergeten of zit je niet op het rendal, hoeft dat geen probleem te zijn omdat er zondag op het feestterrein bij het secretariaat voldoende scorekaarten beschikbaar zijn. De inschrijving voor de jeugdspelen is gratis. en de winnaar krijgt van Hertog Jan een grote bokaal uitgereikt.


Dinsdag 4 september:

Wie Maxima in levende lijve wil zien moet vanmiddag om 14.55 in Eindhoven zijn. Om 14.55 rijdt ze in een open auto van het Stationsplein naar De Witte Dame.


Dinsdag 4 september:

Een verslag van de desastreuse wedstrijd Mariahout – Lierop vindt u bij SV Lierop


Maandag 3 september:

Wim Smits van MAC Lierop kreeg z'n zin. Het mag best regenen maar dan na elf uur... aldus geschiedde en er waren tussen de 15000 en 20000 bezoekers.


Maandag 3 september:

Afgelopen zaterdag werd er weer het jeugd Jeu de boules toernooi van de Slutelakker gespeeld. De organisatie was weer in handen van de "oud prins" Frank Hurkmans, dus dat zit wel snor. Van 3 t/m 15 jaar speelden de jongens en meisjes tegen elkaar in verschillende leeftijdpoules. De wachttijden tussen de wedstrijden werden opgevuld met Darten en Hoefijzer werpen zodat niemand zich hoefde te vervelen. Ook was er een TV voor de voetballiefhebbers aanwezig.


Zondag 2 september:

Op de Siruskrant lazen we dat de Lieropse Judoclub is gestart met haar 8e verenigingsjaar. Elke dinsdag van 17.45 – 21.15 wordt er getraind in de Gymzaal aan de Leijestraat. Nieuwe judoka’s mogen meetrainen. Voor meer informatie kunt u bellen met met Ellen Maas: 332070.


Zondag 2 september:

Nirwana heeft haar programma voor 2001 ook weer bekend gemaakt. Nu het Tuinfeest en Lowlands achter de rug zijn is het weer tijd vooruit te kijken naar het nieuwe programma dat er weer goed uit ziet. Op 8 september komt ‘Johan’; 29 september: Beef; 13 oktober: Seatsniffers en Sagarcane; 27 oktober: Racoon; 10 november: Orphanage; 18 november: Festival, met o.a. Concubine; 24 november: Discipline en Tech 9; 8 december Beam en Seeding; 22 december: Peter Pan en 69 Charger en 26 december de Loco Loco Disco Show.


Zaterdag 1 september:

Voor hen die a.s. zondag niet op de Grand Prix Motorcross van MAC Lierop te vinden zijn is er op het Wilhelminaplein te Someren een Agrarische Open Dag onder de titel ‘Buitenste Binnen’. Een passende naam bij agrariërs die van het buitengebied naar het centrum trekken. Van 11.00 tot 17.00 uur laten varkens-, kippen- en rundveehouders zien hoe ze tegenwoordig hun producten bij de consument krijgen. Ook voor de kinderen is gezorgd. Naast het kuikentjes bekijken kunnen ze pony rijden, koeien melken, producten proeven of van het luchtkussen of de mechanische rode stier gebruik maken. Het evenement is gratis.


Zaterdag 1 september:

Het grootste evenement dat Lierop ooit binnen haar grenzen gehad heeft is inmiddels van start gegaan met het eerste motorgeronk. Vandaag zullen de trainingen en kwalificatiewedstrijden verreden worden. Het motorsportterrein is omgedoopt tot een een perfect circuit met alle toeters en bellen daaromheen. Een grote camping ligt vlak bij het circuit. De VIP-tenten staan te wachten op sponsors en andere speciale gasten. Radio Sirus is zich in gereedheid aan het brengen voor een live verslag van de wedstrijden. De vele TV-zenders die het evenement live over de hele wereld brengen hebben hun kabels uitgerold en de journalisten en fotograven (ook SLAP) zijn klaar voor actie en elk ‘ledje’ van het grote beeldscherm van dertig vierkante meter staat op scherp om de toeschouwers de prachtigste beelden te laten zien. Morgenvroeg om half negen begint de warming-up en vanaf elf uur wordt het serieus met de eerste manche van de 125 cc. Het meest zal echter uitgekeken worden naar de 500 cc waar Stefan Evers wereldkampioen kan worden. De vele Belgen die Lierop dit weekend aandoen zullen uit hun ‘dakske’ gaan als dit mocht gebeuren. Hopelijk is het terras tussen Verhoeven en d’n Babbelaar dan nog niet afgebroken en hebben ze daar nog vele pintekes in huis. De vele vrijwilligers die MAC Lierop heeft weten te strikken zullen ervoor zorgen dat niemand iets tekort komt. Namens slaponline – en MAC Lierop – is een geweldig ‘bedankje’ voor deze mensen op z’n plaats. Lierop op z’n sterkst. Minister de Vries zou het eens moeten zien. Dit zal NOOIT in Helmond kunnen, dat staat als een paal boven water. Zeker en vast zouden de Belgen zeggen.


Vrijdag 31 augustus 2001: 

Voor een verslag van de gisterenavond gespeelde wedstrijd Venhorst 1 – Lierop 1 zie SV Lierop. Ook is daar een verslag te zien van de huldiging van de jubilarissen tijdens de clubavond van afgelopen zaterdag. Kijk bovendien a.s. zaterdag naar de amateurbijlage van het Eindhovens Dagblad. Daarin worden de gebroeders Meeuws waarschijnlijk als helden beschreven….


Vrijdag 31 augustus:

Hondenbezitters die in de bebouwde kom wonen kunnen een dezer dagen bezoek krijgen van de ‘hondenwachter’. Een hondenbezitter is verplicht de hond aan te melden bij de gemeente. Hij riskeert een boete wanneer hij hierin verzaakt. Via een meldingskaart (zie ‘t Contact van deze week) kunt u uw hond opgeven. Of u belt rechtstreeks met de afdeling financiën/belastingen (0493-494888).


Vrijdag 31 augustus:

Morgen zal er tussen d’n Babbelaar en Verhoeven op een aaneengesloten terras de Omroep Brabant Zomer Road Show optreden. Er worden zo’n duizend belangstellenden verwacht die o.a. een dagje Motorcross willen combineren met een gezellig avondje stappen in het centrum van Lierop. Wanneer de motorsportliefhebbers wat dichter bij de motorgeuren willen blijven kunnen ze terecht in de grote tent op het motorcrossterrein waar MAC Lierop heeft gezorgd voor een goede ambiance met discjockey's en al. Een en ander om ook hier een gezellige zaterdagavond te beleven. Aan alles is gedacht.


Vrijdag 31 augustus:

Anja Thijs is gekozen als lijsttrekker van het CDA Someren bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2002. Namens slaponline feliciteren wij haar met deze verkiezing.


Donderdag 30 augustus:

A.s. zaterdag 1 september wordt er in Lierop weer huis-aan-huis textiel opgehaald. Vanaf 9.00 uur kan alle gebruikte kleding, maar ook schoenen, hoeden en tasjes, aan de straat gezet worden. Doe het in een plastic zak en het wordt voor u opgehaald. De opbrengst is voor 6 verenigingen in de Gemeente Someren.

Tevens kunt u van 9.00 tot 10.00 uur op het Kerkplein uw chemisch afval inleveren.


Donderdag 30 augustus:

Vanavond om 20.00 uur wordt in het Gemeentehuis van Someren de Gemeenteraadsvergadering gehouden. Hierin wordt o.a. het definitieve standpunt en de reactie van de gemeenteraad op het herindelingsvoorstel van minister de Vries vastgesteld. Voor diegenen die dit interesseert: Ze zijn welkom!


Donderdag 30 augustus:

De radarwagen van de politie was dinsdagavond ‘effe’ dicht in de buurt. Op de Lieropsedijk werden 512 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervan waren er 62 ‘de klos’. Eén automobilist dacht even dat hij Jos Verstappen was. Met 132 km was hij ‘zwaar de klos’.


Woensdag 29 augustus:

Voor meer informatie over de ingelaste wedstrijd van Lierop 1 ga dan naar SV Lierop. Voor het definitieve bezwaarschrift van de Belangengroep en de actiegroep "Handen af van Lierop", ga dan naar de pagina Herindeling.


Woensdag 29 augustus:

Afgelopen maandag togen de beide Lieropse gildes Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën en St. Antonius Abt al vroeg naar hun clubhuis om vandaar te vertrekken naar de Basisschool waar in het kader van Someren 700 het Gildeproject: ‘Daor hedde de Guld’ van start ging. Deze gebeurtenis wordt donderdag 6 september afgesloten met een heus (mini)gildefeest voor de leerlingen van de basisschool. Hertog Jan d’n II zal aanwezig zijn, evenals de beide gilden. Dit minigildefeest vindt plaats op het voormalige ‘Zusters’veldje bij de gymzaal en duurt van 18.30 tot 20.00 uur.


Dinsdag 28 augustus:

Ook de fractie Progressief Someren/PvdA vindt dat minister De Vries van Binnenlandse Zaken zijn plannen voor het Somerense grondgebied ten noorden van de A67 moet intrekken.

Zie: Herindelingspagina.


Dinsdag 28 augustus:

Fanfare St. Willibrordus had gisterenavond weer repetitie onder leiding van Frank van Gastel. Omdat dirigent Eric Roefs nog herstellende is van een zware ziekte neemt Frank de dirigeerstok zolang over. Wij wensen Eric beterschap en als we de laatste berichten mogen geloven gaat dat de goede kant op. Men verwacht dat hij over 4 weken wel weer terug zal zijn. Intussen is het goed te constateren dat Frank ervoor zorgt dat er op een vakkundige wijze gerepeteerd kan worden.


Dinsdag 28 augustus:

Vanaf 1 oktober wordt er een nieuw paspoort en identiteitskaart ingevoerd. Je krijgt dan niet meer het nieuwe paspoort of identiteitskaart mee. Vanaf dan zal je minimaal 5 dagen moeten wachten tot dit binnen is. Het is echter dan wel mogelijk dat kinderen t/m 15 jaar bij een van de ouders wordt bijgeschreven. Je moet bij inschrijving dan wel het kind meebrengen. Bovendien hebben ze een pasfoto nodig die van voren genomen is en tegen een lichte achtergrond gefotografeerd.


Maandag 27 augustus:

Lierop heeft er weer een mooi weekend opzitten. Vele Lieroppenaren trokken erop uit om te genieten van de vele activiteiten die veelal buiten Lierop plaatsvonden. Zo zagen we zaterdag vele Lieroppenaren in Openluchttheater De Donck waar Easy & Free optrad. Ook zondag op de Brabantse Dag in Heeze waren vele Lieroppenaren te vinden. Onze eigen Koepelbloazers zorgden daar voor een perfect stukje muziek. Ook genoten er velen van 'De Getemde Feeks' welke ook in het Natuurtheater op de Lieropsedijk opgevoerd werd en zelfs de Open Dag van het Vogelasiel in Someren werd bezocht door verschillende Lieropse vogelliefhebbers. De jeugd van de SV Lierop toog zaterdag en zondag naar het Duitse Kevelaar. Niet voor de bedevaart maar om internationale ervaring op te doen bij het voetbaltoernooi dat aldaar gehouden werd. Volgens onze correspondent aldaar had leider Ad van Heugten alle moeite om uit te leggen dat hij een bokworst wilde bestellen. Hij was al een tijdje bezig met handen en voeten en z'n Lierops meundje te vragen naar boekwoerst, bukwurst, bokworst, braadwurst enz. toen de worstverkoper mededeelde dat hij gewoon Nederlands sprak. Het kan gebeuren. Zaterdag werd een tweede plaats behaald en zondag eindigde de D2 als 8e. Ook op de velden van de SV Lierop was het 't afgelopen weekend druk (en heet). Voor een verslag van de wedstrijd ASV 1 tegen Lierop 1 moet je naar de pagina van de SV Lierop. Zaterdagavond werd er gebarbequed en werden vele leden gehuldigd en zondag werden er diverse wedstrijden gespeeld. Zie onder SV Lierop.


Zondag 26 augustus:

Er wordt men man en macht gewerkt aan de voorbereidingen van het grote motorsportspektakel dat MAC Lierop volgend weekend in de Herselse Bossen organiseert. Vele vrijwilligers zetten zich hiervoor in. Ook voor het Bourgondisch Feest dat een week daarop op schietterrein De Rovere wordt gehouden zijn de voorbereidingen in volle gang. Typerend is dat beide evenementen op bedreigd Lierops grondgebied gehouden worden. Eens te meer een motivatie om ons met hand en tand te verzetten tegen deze dreigende Helmondse invasie. Voorlopig zal het nog Lierop zijn dat volgende week de wereld over gaat bij de vele rechtstreekse televisie-uitzendingen van deze Grand Prix


Zondag 26 augustus:

Het is ‘heet’ in Lierop. Zij die ergens ver weg vanaf hun vakantieadres of woonplaats slaponline bezoeken willen we meegeven dat vandaag de dertig graden weer ruimschoots is overschreden. Het is ideaal weer om je niet te druk te maken. Om te zien hoe het aktuele weer is kun je op de homepagina rechtsboven klikken op de Weerkamer.


Zaterdag 25 augustus:

Voor het Laatste Nieuws en wedstrijdprogramma alle elftallen van de SV Lierop kijk op SV Lierop...


Zaterdag 25 augustus:

Vanavond vanaf 20.30 uur zal de SV Lierop haar jaarlijkse clubavond houden in de kantine van Sportpark De Renkant. Met deze avond wordt het nieuwe seizoen geopend. Op deze avond worden verschillende leden gehuldigd t.w.: Martien van Horik en Martien Verberne vanwege hun 50-jarig lidmaatschap; Piet van Bommel, Toon Maas, Ad, Jan en Peter vd Zanden vanwege hun 40-jarig lidmaatschap; Toon vd Biggelaar, Toon Hesius, Jos v. Heugten, Willem Hurkmans, Wouter Megens, Patrick Raymakers, Toon Welten, Annie vd Laar en Sander Lemmen vanwege hun 25-jarig lidmaatschap. Hierbij moet aangetekend worden dat een aantal van de jubilarissen vorig jaar al aan de beurt waren, maar dat toen deze huldiging niet heeft plaatsgevonden i.v.m. het overlijden van Harrie vd Hurk.


Zaterdag 25 augustus:

Huup Holland Huup vertrekt op 14 oktober naar Curacao om daar enkele concerten te doen. Op dit moment bestaat het gezelschap uit 16 personen. De terugreis zal plaatsvinden op 21 oktober. Het voorlopige toerschema op dit Caribisch eiland is als volgt: 19 oktober: Cafe Wilhelmina te Punda, aanvang 21.30 uur. 20 oktober: West Indische Compagnie te Otrabanda, aanvang 22.30 uur. Martien Driessen, de contactpersoon en regelneef voor Huup Holland Huup op Curacao, is bezig om nog meerdere concerten te organiseren. Deze bijzondere trip naar Curacao van deze Lieropse band zal in oktober te volgen zijn op slaponline.nl. Meer informatie volgt de komende tijd nog. Voor meer informatie over Huup Holland Huup kunt u kijken op www.huuphollandhuup.com.


Zaterdag 25 augustus:

Ook slaponline heeft de nieuwe Koepel weer goed gelezen. Vanaf nu weten we dan ook dat er best ook mannen zijn die goed kunnen KOEKEN. Een uitspraak van Joke Megens in de rubriek De Pollepel. Slaponline wenst Joep Hurkmans, die deze pollepel toebedeeld kreeg, veel succes met zijn 'koekkunst'.... we zijn benieuwd.


Zaterdag 25 augustus: Ook Helmond mag niet bouwen boven A67!!!!!

De ingrijpende sociale en emotionele gevolgen van herindeling vormen niet meer de enige reden, waarom de gemeente Someren er bij minister De Vries op aandringt om de herindelingsplannen rond Lierop te herzien. Helmond schiet er ook niet veel mee op, is het volgende argument. Want het nieuwe ontwerp-streekplan maakt grootschalige woningbouw in het gebied boven de A67 onmogelijk. Een brief met die strekking stuurt de gemeente Someren naar de minister. De leden van de commissie Algemene Zaken en Ruimtelijke Ordening hebben woensdagavond in een extra vergadering 'ja ' gezegd tegen die brief. In de herindelingsplannen die de minister op 14 mei 2001 presenteerde, is volgens de gemeente geen rekening gehouden met het ontwerp-Streekplan, dat Gedeputeerde Staten van Noord Brabant op 26 juni 2001 presenteerden. De minister wilde met de toekenning van het gebied van Lierop boven de A67 aan Helmond, deze gemeente in staat stellen om er 6000 woningen te bouwen. Maar het nieuwe ontwerp-Streekplan maakt grootschalige woningbouw onmogelijk. Alleen een klein gebied op Lungendonk, ruwweg gelegen ten noorden van de hoogspanningsmasten, zou voor bebouwing in aanmerking komen. Door de nieuwe uitgangspunten in het ontwerp-Streekplan, gebaseerd op de Vijfde Nota voor de ruimtelijke ordening, is veel minder dan de helft van het door Helmond beoogde aantal woningen haalbaar. Het grootste gedeelte van het gebied, gelegen ten zuiden van de hoogspanningsmasten, valt in het nieuwe Streekplan niet meer binnen de nieuwe grenzen van de stedelijke regio Eindhoven-Helmond en komt dus voor bebouwing in zijn geheel niet meer in aanmerking. Volgens het rapport van Croonen Adviseurs - door de gemeente ingeschakeld is het ook niet wenselijk om de bos-en natuurgebieden Herselse Heide en Gebergte bestuurlijk los te koppelen van de de Strabrechtse Heide, mede omdat de gemeente Someren heeft aangetoond ervaring met en 'fealing' voor het beheer van bos- en natuurgebieden te hebben. Ondanks de verlegging van de grenzen van stedelijke bebouwing bleken de commissieleden er woensdagavond niet gerust op dat dit voor de minister automatisch een reden zal zijn om de plannen te herzien. Daarom zal de gemeente Someren voor 15 september haar standpunt, dat behandeld wordt in de raadsvergadering van donderdag 30 augustus, aan de minister kenbaar maken. Intussen blijven de fracties van VVD, CDA en PvdA er bij hun partijgenoten in Den Haag op aandringen om de minister op andere gedachten te brengen.


Vrijdag 24 augustus:

Morgen kan vanaf 9.00 tot 10.00 uur klein chemisch afval ingeleverd worden op het Kerkplein. Vorig jaar werd dit nog huis-aan-huis opgehaald. Dit jaar is er op vier zaterdagen de gelegenheid dit op een vaste standplaats in te leveren.


Vrijdag 24 augustus:

Er is een nieuw Fietscomité in het leven geroepen. Onder de passende naam SOFIE zal het wielercomité een Fietsmeerdaagse organiseren op 28 en 29 augustus, kosten f 6,-. Er wordt vertrokken vanaf De Ruchte in Someren en men kan kiezen uit 35 en 55 km. Ook kan men één dag meefietsen. In dat geval betaald men f 3,50.


Thursday 23 august: (by mail)

Good morning everyone!   

My name is John Smith, YES, YES, I know, but my name is really John Smith, and I live in Northampton, England. I went on holiday to Greece 2 years ago and met a very nice family called "Family van Lieshout" (Toon, Marrleen and Rik together with two daughters at home). Rik has now a t-shirt with JOHN SMITH ALL OVER IT. They told me that I am very famous in Holland because of a commercial with Doctor Smith. Toon has told me that now you have me advertising mobile phones. Toon did say that I must try this newsletter to see how life is in his village of Lierop. You have done a very good job with it, BUT it's all in Dutch (Ha), more pictures + a little more English please, so when I visit your site again, I will enjoy it more. Please give our kind regards to all who might read this little note, goodby and good luck.

From Rosemary & John Smith.


Donderdag 23 augustus:

Voor het wedstrijdverslag SVSH tegen Lierop (voor de beker) kunt u zoals altijd terecht op de pagina van SV Lierop.


Donderdag 23 augustus:

Voor de 10e Keer gaat de Stichting Someren Natuurlijk de verkiezing organiseren van De Zummerse (of Lierupse) Mens. Iedereen kan vanaf nu iemand voordragen waarvan hij denkt dat hij of zij deze onderscheiding verdient. Stuur dan een brief naar Stichting Someren Natuurlijk, Wolfsveld 55, 5712 HJ Someren. Lierop heeft in het verleden al twee ‘Zummerse mensen’ gehad in de personen van Piet Hurkmans en Door v. d. Einden-van Bussel.


Donderdag 23 augustus:

Morgen zullen De Speledonckers haar eind juni met succes gebrachte toneelstuk ‘Getemde Feeks’ op veler verzoek nog eens opvoeren. Ook zondag volgt nog een uitvoering. Aanvang 20.00 uur, entree f 15,- aan kassa en f 12,50 bij VVV.

Zaterdagmiddag is er een Jeugduitvoering van het bekende sprookje 'Assepoester' door de openluchtspelers van Mariahout. Deze voorstelling begint om 14.30 uur en de entree is f 5,-.


Donderdag 23 augustus:

Zaterdagavond is er in Openluchttheater De Donck aan de Lieropsedijk een gratis Korenconcert waar ook ons eigen Easy and Free aan deelneemt. Ook Estrade uit Someren neemt treedt deze avond op evenals het dweilorkest Tralderhand. Aanvang is 20.00 uur.


Donderdag 23 augustus:

Ook de beide Lieropse Gilden hebben een brief gestuurd naar het Ministerie als reactie op de herindelingsplannen. Deze brief is opgenomen op onze Herindelingspagina.


Woensdag 22 augustus: (via Joop van Dijk)

Graag wil ik even rechtzetten dat in het ontwerp streekplan van de provincie er NIETS aan Helmond toegewezen wordt. Er wordt alleen een grens aan het zgn. stedelijk gebied opgegeven wat niet persé grondgebied van Helmond of Eindhoven behoeft te zijn. In nevenstaande plankaarten kun je zien waar de grens van het stedelijk gebied ongeveer zou (kunnen) lopen, nl ruwweg over de Veldweg en dan in de richting van de Zuid Willemsvaart een beetje zuidelijk afbuigend (Stipdonk).

Kortom: er blijft eigenlijk niets wezenlijks over waar Helmond ook maar iets mee zou kunnen doen, behalve dan de Rochadeweg doortrekken. Ook dit moeten we ten behoeve van de waardevolle natuur die anders doorsneden wordt ten alle tijden vermijden. Volgens mij is dit ook op huidig Helmonds gebied te realiseren, maar het is natuurlijk makkelijker om dit door een stuk ongerepte natuur te leggen en daarmee het kinderspel messepik spelen! 


Woensdag 22 augustus:

Vandaag vindt om 19.00 uur op het gemeentehuis een ingelaste vergadering plaats van de Commissie Algemene Zaken en Ruimtelijke Ordening. Het enige agendapunt is om een standpunt in te nemen t.a.v. het herindelingsontwerp van het Ministerie van Binnenlandse Zaken voor wat betreft de regio Eindhoven – Helmond. De stukken liggen voor eenieder ter inzage in de Raadskamer.


Woensdag 22 augustus:

René Manders, telefoon 331722 is een van de initiatiefnemers van de Stichting Wielercomité Someren die voor de jeugd van Groot Someren op 4 woensdagen een compleet wielerprogramma organiseert. Dit gebeuren vindt plaats rond het Keelven. Bij deze clinics zullen de bondscoach mountainbike Patrick Tolhoek en oud Tour de France deelnemer Peter Zijderveld aanwezig zijn. Iedere deelnemer ontvangt na de clinic een KNWU-diploma. Het zal plaatsvinden op de woensdagen 22 augustus, 29 augustus, 5 september en 12 september. Opgeven bij René.


Woensdag 22 augustus:

Graag voldoen wij aan de publicatie voor het Bourgondisch Schietfestijn. In het kader van Someren 700 jaar organiseren de beide Lieropse gilden in samenwerking met de fanfare op zondag 9 september een Bourgondisch schietfestijn op het schietterrein de Roovere aan de Herselseweg te Lierop. In eerste instantie was deelname aan dit Bourgondisch festijn gericht op bestaande of voor dit doel op te richten kaartclubs. Gelet op het tegenvallend aantal voorinschrijvingen hebben we helaas moeten concluderen dat kaartclubs het liever bij het kaarten houden. We hebben daarom de opzet en het programma aangepast. Het accent van deze dag zal voornamelijk gericht zijn op de diverse schietonderdelen met daarbij een aantal Bourgondische spelen.

Vanaf 13.30 uur kan men in groepjes van twee personen deelnemen aan verschillende schiet- en behendigheidsonderdelen. Deze onderdelen zijn o.a.:

  • Wipschieten

  • Kruisboogschieten

  • Handboogschieten

  • Hooivork gooien

  • ??

Het koppel dat in zijn totaliteit het beste scoort wint een reis voor twee personen naar Parijs. Later in de middag kan iedereen boven de 16 jaar deelnemen aan het koningschieten. Diegene die de koningsvogel naar beneden haalt mag zich de eretitel "Koning van Someren 700" aanmeten en wint daarbij twee kaarten voor de "Night of the Proms" te Rotterdam. Voor een bijdrage van slechts f 5,00 per persoon mag deelgenomen worden aan beide activiteiten. Inschrijfgeld kunt u ter plaatse voldoen. Voor de jeugd onder de 16 jaar wordt op deze middag een aangepast spel/schietprogramma georganiseerd. Deelname hieraan is gratis. De winnaar van deze wedstrijden zal met een grote bokaal gehuldigd worden. Voor de allerkleinsten zal er een springkussen aanwezig zijn. Om deze middag extra op te luisteren zal Hertog Jan persoonlijk zorgdragen voor een Bourgondische uitstraling. Graag nodigen wij iedereen van harte uit om aan deze gezellige Bourgondische middag deel te nemen.

 

Gilde Van Sint Antonius Abt

Fanfare St. Willibrordus

Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën

Zaterdag 1 september:

Het grootste evenement dat Lierop ooit binnen haar grenzen gehad heeft is inmiddels van start gegaan met het eerste motorgeronk. Vandaag zullen de trainingen en kwalificatiewedstrijden verreden worden. Het motorsportterrein is omgedoopt tot een een perfect circuit met alle toeters en bellen daaromheen. Een grote camping ligt vlak bij het circuit. De VIP-tenten staan te wachten op sponsors en andere speciale gasten. Radio Sirus is zich in gereedheid aan het brengen voor een live verslag van de wedstrijden. De vele TV-zenders die het evenement live over de hele wereld brengen hebben hun kabels uitgerold en de journalisten en fotograven (ook SLAP) zijn klaar voor actie en elk ‘ledje’ van het grote beeldscherm van dertig vierkante meter staat op scherp om de toeschouwers de prachtigste beelden te laten zien. Morgenvroeg om half negen begint de warming-up en vanaf elf uur wordt het serieus met de eerste manche van de 125 cc. Het meest zal echter uitgekeken worden naar de 500 cc waar Stefan Evers wereldkampioen kan worden. De vele Belgen die Lierop dit weekend aandoen zullen uit hun ‘dakske’ gaan als dit mocht gebeuren. Hopelijk is het terras tussen Verhoeven en d’n Babbelaar dan nog niet afgebroken en hebben ze daar nog vele pintekes in huis. De vele vrijwilligers die MAC Lierop heeft weten te strikken zullen ervoor zorgen dat niemand iets tekort komt. Namens slaponline – en MAC Lierop – is een geweldig ‘bedankje’ voor deze mensen op z’n plaats. Lierop op z’n sterkst. Minister de Vries zou het eens moeten zien. Dit zal NOOIT in Helmond kunnen, dat staat als een paal boven water. Zeker en vast zouden de Belgen zeggen.


Vrijdag 31 augustus: 

Voor een verslag van de gisterenavond gespeelde wedstrijd Venhorst 1 – Lierop 1 zie SV Lierop. Ook is daar een verslag te zien van de huldiging van de jubilarissen tijdens de clubavond van afgelopen zaterdag. Kijk bovendien a.s. zaterdag naar de amateurbijlage van het Eindhovens Dagblad. Daarin worden de gebroeders Meeuws waarschijnlijk als helden beschreven….


Vrijdag 31 augustus:

Hondenbezitters die in de bebouwde kom wonen kunnen een dezer dagen bezoek krijgen van de ‘hondenwachter’. Een hondenbezitter is verplicht de hond aan te melden bij de gemeente. Hij riskeert een boete wanneer hij hierin verzaakt. Via een meldingskaart (zie ‘t Contact van deze week) kunt u uw hond opgeven. Of u belt rechtstreeks met de afdeling financiën/belastingen (0493-494888).


Vrijdag 31 augustus:

Morgen zal er tussen d’n Babbelaar en Verhoeven op een aaneengesloten terras de Omroep Brabant Zomer Road Show optreden. Er worden zo’n duizend belangstellenden verwacht die o.a. een dagje Motorcross willen combineren met een gezellig avondje stappen in het centrum van Lierop. Wanneer de motorsportliefhebbers wat dichter bij de motorgeuren willen blijven kunnen ze terecht in de grote tent op het motorcrossterrein waar MAC Lierop heeft gezorgd voor een goede ambiance met discjockey's en al. Een en ander om ook hier een gezellige zaterdagavond te beleven. Aan alles is gedacht.


Vrijdag 31 augustus:

Anja Thijs is gekozen als lijsttrekker van het CDA Someren bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2002. Namens slaponline feliciteren wij haar met deze verkiezing.


Donderdag 30 augustus:

A.s. zaterdag 1 september wordt er in Lierop weer huis-aan-huis textiel opgehaald. Vanaf 9.00 uur kan alle gebruikte kleding, maar ook schoenen, hoeden en tasjes, aan de straat gezet worden. Doe het in een plastic zak en het wordt voor u opgehaald. De opbrengst is voor 6 verenigingen in de Gemeente Someren.

Tevens kunt u van 9.00 tot 10.00 uur op het Kerkplein uw chemisch afval inleveren.


Donderdag 30 augustus:

Vanavond om 20.00 uur wordt in het Gemeentehuis van Someren de Gemeenteraadsvergadering gehouden. Hierin wordt o.a. het definitieve standpunt en de reactie van de gemeenteraad op het herindelingsvoorstel van minister de Vries vastgesteld. Voor diegenen die dit interesseert: Ze zijn welkom!


Donderdag 30 augustus:

De radarwagen van de politie was dinsdagavond ‘effe’ dicht in de buurt. Op de Lieropsedijk werden 512 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervan waren er 62 ‘de klos’. Eén automobilist dacht even dat hij Jos Verstappen was. Met 132 km was hij ‘zwaar de klos’.


Woensdag 29 augustus:

Voor meer informatie over de ingelaste wedstrijd van Lierop 1 ga dan naar SV Lierop. Voor het definitieve bezwaarschrift van de Belangengroep en de actiegroep "Handen af van Lierop", ga dan naar de pagina Herindeling.


Woensdag 29 augustus:

Afgelopen maandag togen de beide Lieropse gildes Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën en St. Antonius Abt al vroeg naar hun clubhuis om vandaar te vertrekken naar de Basisschool waar in het kader van Someren 700 het Gildeproject: ‘Daor hedde de Guld’ van start ging. Deze gebeurtenis wordt donderdag 6 september afgesloten met een heus (mini)gildefeest voor de leerlingen van de basisschool. Hertog Jan d’n II zal aanwezig zijn, evenals de beide gilden. Dit minigildefeest vindt plaats op het voormalige ‘Zusters’veldje bij de gymzaal en duurt van 18.30 tot 20.00 uur.


Dinsdag 28 augustus:

Ook de fractie Progressief Someren/PvdA vindt dat minister De Vries van Binnenlandse Zaken zijn plannen voor het Somerense grondgebied ten noorden van de A67 moet intrekken.

Zie: Herindelingspagina.


Dinsdag 28 augustus:

Fanfare St. Willibrordus had gisterenavond weer repetitie onder leiding van Frank van Gastel. Omdat dirigent Eric Roefs nog herstellende is van een zware ziekte neemt Frank de dirigeerstok zolang over. Wij wensen Eric beterschap en als we de laatste berichten mogen geloven gaat dat de goede kant op. Men verwacht dat hij over 4 weken wel weer terug zal zijn. Intussen is het goed te constateren dat Frank ervoor zorgt dat er op een vakkundige wijze gerepeteerd kan worden.


Dinsdag 28 augustus:

Vanaf 1 oktober wordt er een nieuw paspoort en identiteitskaart ingevoerd. Je krijgt dan niet meer het nieuwe paspoort of identiteitskaart mee. Vanaf dan zal je minimaal 5 dagen moeten wachten tot dit binnen is. Het is echter dan wel mogelijk dat kinderen t/m 15 jaar bij een van de ouders wordt bijgeschreven. Je moet bij inschrijving dan wel het kind meebrengen. Bovendien hebben ze een pasfoto nodig die van voren genomen is en tegen een lichte achtergrond gefotografeerd.


Maandag 27 augustus:

Lierop heeft er weer een mooi weekend opzitten. Vele Lieroppenaren trokken erop uit om te genieten van de vele activiteiten die veelal buiten Lierop plaatsvonden. Zo zagen we zaterdag vele Lieroppenaren in Openluchttheater De Donck waar Easy & Free optrad. Ook zondag op de Brabantse Dag in Heeze waren vele Lieroppenaren te vinden. Onze eigen Koepelbloazers zorgden daar voor een perfect stukje muziek. Ook genoten er velen van 'De Getemde Feeks' welke ook in het Natuurtheater op de Lieropsedijk opgevoerd werd en zelfs de Open Dag van het Vogelasiel in Someren werd bezocht door verschillende Lieropse vogelliefhebbers. De jeugd van de SV Lierop toog zaterdag en zondag naar het Duitse Kevelaar. Niet voor de bedevaart maar om internationale ervaring op te doen bij het voetbaltoernooi dat aldaar gehouden werd. Volgens onze correspondent aldaar had leider Ad van Heugten alle moeite om uit te leggen dat hij een bokworst wilde bestellen. Hij was al een tijdje bezig met handen en voeten en z'n Lierops meundje te vragen naar boekwoerst, bukwurst, bokworst, braadwurst enz. toen de worstverkoper mededeelde dat hij gewoon Nederlands sprak. Het kan gebeuren. Zaterdag werd een tweede plaats behaald en zondag eindigde de D2 als 8e. Ook op de velden van de SV Lierop was het 't afgelopen weekend druk (en heet). Voor een verslag van de wedstrijd ASV 1 tegen Lierop 1 moet je naar de pagina van de SV Lierop. Zaterdagavond werd er gebarbequed en werden vele leden gehuldigd en zondag werden er diverse wedstrijden gespeeld. Zie onder SV Lierop.


Zondag 26 augustus:

Er wordt men man en macht gewerkt aan de voorbereidingen van het grote motorsportspektakel dat MAC Lierop volgend weekend in de Herselse Bossen organiseert. Vele vrijwilligers zetten zich hiervoor in. Ook voor het Bourgondisch Feest dat een week daarop op schietterrein De Rovere wordt gehouden zijn de voorbereidingen in volle gang. Typerend is dat beide evenementen op bedreigd Lierops grondgebied gehouden worden. Eens te meer een motivatie om ons met hand en tand te verzetten tegen deze dreigende Helmondse invasie. Voorlopig zal het nog Lierop zijn dat volgende week de wereld over gaat bij de vele rechtstreekse televisie-uitzendingen van deze Grand Prix


Zondag 26 augustus:

Het is ‘heet’ in Lierop. Zij die ergens ver weg vanaf hun vakantieadres of woonplaats slaponline bezoeken willen we meegeven dat vandaag de dertig graden weer ruimschoots is overschreden. Het is ideaal weer om je niet te druk te maken. Om te zien hoe het aktuele weer is kun je op de homepagina rechtsboven klikken op de Weerkamer.


Zaterdag 25 augustus:

Voor het Laatste Nieuws en wedstrijdprogramma alle elftallen van de SV Lierop kijk op SV Lierop...


Zaterdag 25 augustus:

Vanavond vanaf 20.30 uur zal de SV Lierop haar jaarlijkse clubavond houden in de kantine van Sportpark De Renkant. Met deze avond wordt het nieuwe seizoen geopend. Op deze avond worden verschillende leden gehuldigd t.w.: Martien van Horik en Martien Verberne vanwege hun 50-jarig lidmaatschap; Piet van Bommel, Toon Maas, Ad, Jan en Peter vd Zanden vanwege hun 40-jarig lidmaatschap; Toon vd Biggelaar, Toon Hesius, Jos v. Heugten, Willem Hurkmans, Wouter Megens, Patrick Raymakers, Toon Welten, Annie vd Laar en Sander Lemmen vanwege hun 25-jarig lidmaatschap. Hierbij moet aangetekend worden dat een aantal van de jubilarissen vorig jaar al aan de beurt waren, maar dat toen deze huldiging niet heeft plaatsgevonden i.v.m. het overlijden van Harrie vd Hurk.


Zaterdag 25 augustus:

Huup Holland Huup vertrekt op 14 oktober naar Curacao om daar enkele concerten te doen. Op dit moment bestaat het gezelschap uit 16 personen. De terugreis zal plaatsvinden op 21 oktober. Het voorlopige toerschema op dit Caribisch eiland is als volgt: 19 oktober: Cafe Wilhelmina te Punda, aanvang 21.30 uur. 20 oktober: West Indische Compagnie te Otrabanda, aanvang 22.30 uur. Martien Driessen, de contactpersoon en regelneef voor Huup Holland Huup op Curacao, is bezig om nog meerdere concerten te organiseren. Deze bijzondere trip naar Curacao van deze Lieropse band zal in oktober te volgen zijn op slaponline.nl. Meer informatie volgt de komende tijd nog. Voor meer informatie over Huup Holland Huup kunt u kijken op www.huuphollandhuup.com.


Zaterdag 25 augustus:

Ook slaponline heeft de nieuwe Koepel weer goed gelezen. Vanaf nu weten we dan ook dat er best ook mannen zijn die goed kunnen KOEKEN. Een uitspraak van Joke Megens in de rubriek De Pollepel. Slaponline wenst Joep Hurkmans, die deze pollepel toebedeeld kreeg, veel succes met zijn 'koekkunst'.... we zijn benieuwd.


Zaterdag 25 augustus: Ook Helmond mag niet bouwen boven A67!!!!!

De ingrijpende sociale en emotionele gevolgen van herindeling vormen niet meer de enige reden, waarom de gemeente Someren er bij minister De Vries op aandringt om de herindelingsplannen rond Lierop te herzien. Helmond schiet er ook niet veel mee op, is het volgende argument. Want het nieuwe ontwerp-streekplan maakt grootschalige woningbouw in het gebied boven de A67 onmogelijk. Een brief met die strekking stuurt de gemeente Someren naar de minister. De leden van de commissie Algemene Zaken en Ruimtelijke Ordening hebben woensdagavond in een extra vergadering 'ja ' gezegd tegen die brief. In de herindelingsplannen die de minister op 14 mei 2001 presenteerde, is volgens de gemeente geen rekening gehouden met het ontwerp-Streekplan, dat Gedeputeerde Staten van Noord Brabant op 26 juni 2001 presenteerden. De minister wilde met de toekenning van het gebied van Lierop boven de A67 aan Helmond, deze gemeente in staat stellen om er 6000 woningen te bouwen. Maar het nieuwe ontwerp-Streekplan maakt grootschalige woningbouw onmogelijk. Alleen een klein gebied op Lungendonk, ruwweg gelegen ten noorden van de hoogspanningsmasten, zou voor bebouwing in aanmerking komen. Door de nieuwe uitgangspunten in het ontwerp-Streekplan, gebaseerd op de Vijfde Nota voor de ruimtelijke ordening, is veel minder dan de helft van het door Helmond beoogde aantal woningen haalbaar. Het grootste gedeelte van het gebied, gelegen ten zuiden van de hoogspanningsmasten, valt in het nieuwe Streekplan niet meer binnen de nieuwe grenzen van de stedelijke regio Eindhoven-Helmond en komt dus voor bebouwing in zijn geheel niet meer in aanmerking. Volgens het rapport van Croonen Adviseurs - door de gemeente ingeschakeld is het ook niet wenselijk om de bos-en natuurgebieden Herselse Heide en Gebergte bestuurlijk los te koppelen van de de Strabrechtse Heide, mede omdat de gemeente Someren heeft aangetoond ervaring met en 'fealing' voor het beheer van bos- en natuurgebieden te hebben. Ondanks de verlegging van de grenzen van stedelijke bebouwing bleken de commissieleden er woensdagavond niet gerust op dat dit voor de minister automatisch een reden zal zijn om de plannen te herzien. Daarom zal de gemeente Someren voor 15 september haar standpunt, dat behandeld wordt in de raadsvergadering van donderdag 30 augustus, aan de minister kenbaar maken. Intussen blijven de fracties van VVD, CDA en PvdA er bij hun partijgenoten in Den Haag op aandringen om de minister op andere gedachten te brengen.


Vrijdag 24 augustus:

Morgen kan vanaf 9.00 tot 10.00 uur klein chemisch afval ingeleverd worden op het Kerkplein. Vorig jaar werd dit nog huis-aan-huis opgehaald. Dit jaar is er op vier zaterdagen de gelegenheid dit op een vaste standplaats in te leveren.


Vrijdag 24 augustus:

Er is een nieuw Fietscomité in het leven geroepen. Onder de passende naam SOFIE zal het wielercomité een Fietsmeerdaagse organiseren op 28 en 29 augustus, kosten f 6,-. Er wordt vertrokken vanaf De Ruchte in Someren en men kan kiezen uit 35 en 55 km. Ook kan men één dag meefietsen. In dat geval betaald men f 3,50.


Thursday 23 august: (by mail)

Good morning everyone!   

My name is John Smith, YES, YES, I know, but my name is really John Smith, and I live in Northampton, England. I went on holiday to Greece 2 years ago and met a very nice family called "Family van Lieshout" (Toon, Marrleen and Rik together with two daughters at home). Rik has now a t-shirt with JOHN SMITH ALL OVER IT. They told me that I am very famous in Holland because of a commercial with Doctor Smith. Toon has told me that now you have me advertising mobile phones. Toon did say that I must try this newsletter to see how life is in his village of Lierop. You have done a very good job with it, BUT it's all in Dutch (Ha), more pictures + a little more English please, so when I visit your site again, I will enjoy it more. Please give our kind regards to all who might read this little note, goodby and good luck.

From Rosemary & John Smith.


Donderdag 23 augustus:

Voor het wedstrijdverslag SVSH tegen Lierop (voor de beker) kunt u zoals altijd terecht op de pagina van SV Lierop.


Donderdag 23 augustus:

Voor de 10e Keer gaat de Stichting Someren Natuurlijk de verkiezing organiseren van De Zummerse (of Lierupse) Mens. Iedereen kan vanaf nu iemand voordragen waarvan hij denkt dat hij of zij deze onderscheiding verdient. Stuur dan een brief naar Stichting Someren Natuurlijk, Wolfsveld 55, 5712 HJ Someren. Lierop heeft in het verleden al twee ‘Zummerse mensen’ gehad in de personen van Piet Hurkmans en Door v. d. Einden-van Bussel.


Donderdag 23 augustus:

Morgen zullen De Speledonckers haar eind juni met succes gebrachte toneelstuk ‘Getemde Feeks’ op veler verzoek nog eens opvoeren. Ook zondag volgt nog een uitvoering. Aanvang 20.00 uur, entree f 15,- aan kassa en f 12,50 bij VVV.

Zaterdagmiddag is er een Jeugduitvoering van het bekende sprookje 'Assepoester' door de openluchtspelers van Mariahout. Deze voorstelling begint om 14.30 uur en de entree is f 5,-.


Donderdag 23 augustus:

Zaterdagavond is er in Openluchttheater De Donck aan de Lieropsedijk een gratis Korenconcert waar ook ons eigen Easy and Free aan deelneemt. Ook Estrade uit Someren neemt treedt deze avond op evenals het dweilorkest Tralderhand. Aanvang is 20.00 uur.


Donderdag 23 augustus:

Ook de beide Lieropse Gilden hebben een brief gestuurd naar het Ministerie als reactie op de herindelingsplannen. Deze brief is opgenomen op onze Herindelingspagina.


Woensdag 22 augustus: (via Joop van Dijk)

Graag wil ik even rechtzetten dat in het ontwerp streekplan van de provincie er NIETS aan Helmond toegewezen wordt. Er wordt alleen een grens aan het zgn. stedelijk gebied opgegeven wat niet persé grondgebied van Helmond of Eindhoven behoeft te zijn. In nevenstaande plankaarten kun je zien waar de grens van het stedelijk gebied ongeveer zou (kunnen) lopen, nl ruwweg over de Veldweg en dan in de richting van de Zuid Willemsvaart een beetje zuidelijk afbuigend (Stipdonk).

Kortom: er blijft eigenlijk niets wezenlijks over waar Helmond ook maar iets mee zou kunnen doen, behalve dan de Rochadeweg doortrekken. Ook dit moeten we ten behoeve van de waardevolle natuur die anders doorsneden wordt ten alle tijden vermijden. Volgens mij is dit ook op huidig Helmonds gebied te realiseren, maar het is natuurlijk makkelijker om dit door een stuk ongerepte natuur te leggen en daarmee het kinderspel messepik spelen! 


Woensdag 22 augustus:

Vandaag vindt om 19.00 uur op het gemeentehuis een ingelaste vergadering plaats van de Commissie Algemene Zaken en Ruimtelijke Ordening. Het enige agendapunt is om een standpunt in te nemen t.a.v. het herindelingsontwerp van het Ministerie van Binnenlandse Zaken voor wat betreft de regio Eindhoven – Helmond. De stukken liggen voor eenieder ter inzage in de Raadskamer.


Woensdag 22 augustus:

René Manders, telefoon 331722 is een van de initiatiefnemers van de Stichting Wielercomité Someren die voor de jeugd van Groot Someren op 4 woensdagen een compleet wielerprogramma organiseert. Dit gebeuren vindt plaats rond het Keelven. Bij deze clinics zullen de bondscoach mountainbike Patrick Tolhoek en oud Tour de France deelnemer Peter Zijderveld aanwezig zijn. Iedere deelnemer ontvangt na de clinic een KNWU-diploma. Het zal plaatsvinden op de woensdagen 22 augustus, 29 augustus, 5 september en 12 september. Opgeven bij René.


Woensdag 22 augustus 2001:

Graag voldoen wij aan de publicatie voor het Bourgondisch Schietfestijn. In het kader van Someren 700 jaar organiseren de beide Lieropse gilden in samenwerking met de fanfare op zondag 9 september een Bourgondisch schietfestijn op het schietterrein de Roovere aan de Herselseweg te Lierop. In eerste instantie was deelname aan dit Bourgondisch festijn gericht op bestaande of voor dit doel op te richten kaartclubs. Gelet op het tegenvallend aantal voorinschrijvingen hebben we helaas moeten concluderen dat kaartclubs het liever bij het kaarten houden. We hebben daarom de opzet en het programma aangepast. Het accent van deze dag zal voornamelijk gericht zijn op de diverse schietonderdelen met daarbij een aantal Bourgondische spelen.

Vanaf 13.30 uur kan men in groepjes van twee personen deelnemen aan verschillende schiet- en behendigheidsonderdelen. Deze onderdelen zijn o.a.:

  • Wipschieten

  • Kruisboogschieten

  • Handboogschieten

  • Hooivork gooien

  • ??

Het koppel dat in zijn totaliteit het beste scoort wint een reis voor twee personen naar Parijs. Later in de middag kan iedereen boven de 16 jaar deelnemen aan het koningschieten. Diegene die de koningsvogel naar beneden haalt mag zich de eretitel "Koning van Someren 700" aanmeten en wint daarbij twee kaarten voor de "Night of the Proms" te Rotterdam. Voor een bijdrage van slechts f 5,00 per persoon mag deelgenomen worden aan beide activiteiten. Inschrijfgeld kunt u ter plaatse voldoen. Voor de jeugd onder de 16 jaar wordt op deze middag een aangepast spel/schietprogramma georganiseerd. Deelname hieraan is gratis. De winnaar van deze wedstrijden zal met een grote bokaal gehuldigd worden. Voor de allerkleinsten zal er een springkussen aanwezig zijn. Om deze middag extra op te luisteren zal Hertog Jan persoonlijk zorgdragen voor een Bourgondische uitstraling. Graag nodigen wij iedereen van harte uit om aan deze gezellige Bourgondische middag deel te nemen.

 

Gilde Van Sint Antonius Abt

Fanfare St. Willibrordus

Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën


Woensdag 22 augustus:

De 84-jarige Wout Donkers is afgelopen weekend kampioen geworden bij de senioren schietwedstrijden van kring Peellaand op het terrein van Gilde St. Lambertus te Someren-Eind. Wout is lid van Onze Lieve Vrouw van Zeven Weeën. Slaponline wenst Wout van harte proficiat met dit kampioenschap.


Dinsdag 21 augustus:

Komend weekend zal het grootste sportspektakel van 2001 plaats gaan vinden in de Herselse bossen waar MAC Lierop de 12e Triple Grand Prix organiseert. Er zal volop gestreden worden in de categorieën 125 cc, 250 cc en 500 cc. De verwachting is dat er tussen de 10 en 20000 bezoekers Lierop aandoen. Het spektakel zal ook te zien zijn op diverse TV-zenders (wordt vervolgd).


Maandag 21 augustus:

Na Tuinfeest en Zeskamp was het afgelopen weekend de dr. Footsrace welke zaterdag vanuit Lierop werd verreden. De weersomstandigheden zorgden ervoor dat het ‘heet’ was in het peloton. Meer dan 150 renners uit heel Nederland wisten toch nog een gemiddelde te behalen van 44 km per uur. Eens te meer bleek dat de organiserende vereniging De Supportersclub Lieropse Renners met haar ervaring voor dit soort wedstrijden alles tot in de puntjes geregeld had. Voorzitter Henk van Seggelen kon dan ook na afloop met een tevreden gevoel een lekker koud pilsje achterover gieten. De uitslag:

1. Marvin Van Der Pluijm (ned) Cycling 2000
2. Rudy Vriend (ned) Energiewacht - NWV Groningen
3. Maarten Lenferink (ned) Bert Story - Piels
4. Ruud Aerts (ned) Cycling 2000
5. Mart Louwers (ned) Rabobank Espoirs
6. Camiel Aldershof (ned) Bert Story - Piels
7. Bas Waaijer (ned) Löwik Meubelen - Rabobank Twente (Zwaluwen/CC75)
8. Bas Giling (ned) Rabobank Espoirs
9. Jorne Videler (ned) Löwik Meubelen - Tegeltoko
10. Nic Brown (aus) Cycling 2000


Maandag 21 augustus:

Met het nieuwe voetbalseizoen in het vooruitzicht weten we dat er bij de Lieropspelers de behoefte bestaat aan informatie over de elftalindeling en dat soort zaken. Wij hebben hiervoor een aparte pagina aangemaakt waar  men kan zien tegen welke tegenstanders aangetreden moet worden en met welke medespelers het succes behaald moet worden. Zie SV Lierop. Wanneer we programma’s en uitslagen binnenkrijgen zullen deze ook op deze pagina te volgen zijn.  Bovendien zijn daar ook de wedstrijdverslagen te zien.


Maandag 21 augustus:

Ook de SV Lierop heeft een brief naar het ministerie verstuurd in verband met de herindelingsplannen. De inhoud hiervan is te bekijken onder Herindeling.


Zondag 19 augustus:

Een positieve ontwikkeling in de herindelingsplannen van minister de Vries. Op het provinciehuis ligt namelijk een plan dat er heel anders uit ziet dan het oorspronkelijke voorstel van de minister. Op dit plan is slechts een gedeelte van Lungendonk ingeschetst als zijnde nieuw Helmonds grondgebied. De Lieropse gehuchten blijven in dat plan Lierops. Wat voor waarde aan dit nieuwe plan gehecht kan worden is op dit moment nog niet geheel duidelijk. Er blijft dus voorlopig actie gewenst.


Zondag 19 augustus:

Een andere positieve ontwikkeling is het niet doorgaan van de Ijzeren Rijn door Lierop. Deels door financiële problemen bij de verwezelijking van dit plan en deels vanwege milieuaspecten is dit plan van de baan. Gerechtigheid. Lierop slaapt hierdoor een stuk rustiger.


Zondag 19 augustus:
Het bourgondisch schietfestijn wat oorspronkelijk op 8 en 9 september gehouden zou worden is door het geringe aantal inschrijvingen van kaartclubs teruggebracht naar een bourgondische middag welke op 9 september gehouden gaat worden op schietterrein de Roovere te Lierop. Omdat de inschrijvingen tegenvielen is besloten dat men in willekeurige tweetallen kan deelnemen aan dit bourgondisch schietfestijn. De inschrijfkosten zullen f 5,- per persoon bedragen en de hoofdprijs is een reis voor twee personen naar Parijs. Verder zal op deze middag gschoten worden om koning van Someren 700 te worden. Deze koning zal als extra twee kaarten krijgen voor de "Night of the Proms". Verdere informatie volgt.


Zaterdag 18 augustus:

Gisterenavond had Nirwana's Jeugdsoos weer een 'volle bak'. Zo'n 160 bezoekers, waarvan vele 'nieuwe' gezichten die zich aangemeld hebben als lid van de Jeugdsoos, kwamen af op het optreden van DJ Buuh en Adjee. Zij draaiden de muziek die de tieners leuk vonden. Ook werd er een muziekquiz gehouden waar werd gestreden om 'grote' prijzen. Het was 'heet' in Nirwana en het balkon was overvol. Wie een fotoimpressie van deze avond wil zien kan doorlinken naar de speciale jeugdsoospagina.


Zaterdag 18 augustus:

Vandaag zal weer de jaarlijkse dr. Footsrace plaatsvinden. De start zal om 16.00 uur plaatsvinden op de Laan ten Boomen. Om plm. half acht wordt de finish verwacht. De oude rot Hennie Kuiper zal tijdens de wedstrijd en na de finish aanwezig zijn.


Vrijdag 17 augustus:

SSE 1 - Lierop 1 (vriendschappelijk)

Lierop 1 is in haar tweede wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2001/2002 geeindigd in een remise: 1-1. Het weer was niet bevorderlijk voor een goede wedstrijd. De verzengende hitte zorgde ervoor dat Lierop slap begon. SSE kreeg de beste kansen. Uitblinker in de eerste helft, Koen Hendriks, voorkwam een zekere treffer van SSE. Lierop kreeg niet zoveel kansen en zodoende ging men de rust in met een brilstand. In de tweede helft kwam Lierop beter voor de dag. Toch kwam SSE op een 1-0 voorsprong. Na deze achterstand begon Lierop toch iets beter te voetballen. Vooral Peter Meeuws, lichtelijk geblesseerd, viel in positieve zin op. Lierop kwam uiteindelijk gelijk door een goal van Willem Hurkmans. Hij zelf zal zeggen dat het zo bedoeld was, maar voor de meeste toeschouwers was het een afgewaaide voorzet. Er zat ook nog een lichtelijk buitenspelluchtje aan. Na diverse krampgevallen werd met de goal van Willem Hurkmans de 1-1 eindstand bepaald. De opstelling: Piet Raaymakers (verving de zieke Marco Hooglugt) , Leon van de Schouw, Roel van de Laar, Koen Hendriks, Tom Tiebosch, Henri van Lieshout, Jeroen Welten (Peter Meeuws), Willem Hurkmans, Bert Meeuws, Berry Hendriks en Rick Kusters. 


Vrijdag 17 augustus:

Ons is ter ore gekomen dat A Capella op zoek is naar nieuwe leden. Ze zijn inmiddels weer gestart met de repetities. Er staat een compleet nieuw programma op stapel. Het repertoire is zeer gevarieerd van kerkmuziek tot volksliederen en van klassieke naar moderne muziekwerken. Het koor is momenteel op zoek naar versterking en naar enthousiaste zangers. De aanvang van een nieuw jaargetijde is bij uitstek geschikt om tot het koor toe te treden. Dat geldt nu in nog sterkere mate omdat er een begin wordt gemaakt met het instuderen van een aantal (nieuwe) werken. Dus vind je zingen net zo leuk als de koorleden, aarzel dan niet om eens een repetitie bij te wonen. Die mogelijkheid doet zich nu voor. Mannenkoor A Capella nodigt u van harte uit voor een openbare repetitie-avond. Het koor repeteert elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur (onderbroken met door een pauze) in sportpaviljoen "De Renkant". Heb je interesse om met de leden van mannenkoor A Capella kennis te maken, dan kun je geheel vrijblijvend de repetitieavonden van maandag 3 en 11 september bijwonen. Alvast met een muzikale groet en tot ziens in september op de repetitieavond. Inlichtingen over mannenkoor A Capella zijn ook te verkrijgen bij de leden of bij secretaris Klaas van Nuland, telefoon 0492 331280.


Vrijdag 17 augustus:

Het onweder barstte woensdagnacht boven Lierop los. In heel Lierop sloegen de aardlekschakelaars om. Vele kaarsen en zaklampen werden weer eens functioneel gebruikt in Lierop. Bij Hans v.d. Einden op de Laan te Boomen was het echt raak. Gisterenmorgen stonden er nog vier brandweerauto’s klaar voor vertrek huiswaarts na een behoorlijke blusactie. Er was uiteindelijk weinig vuur maar Hans heeft een behoorlijke waterschade opgelopen. Een geluk bij een ongeluk was dat het onweder gepaard ging met een fikse regenbui. Dat is waarschijnlijk de redding geweest voor de aangrenzende rieten daken. Het drama had nog veel groter kunnen zijn.   


Vrijdag 17 augustus:

Vanavond is het weer volle bak in Nirwana waar de Jeugdsoos haar reguliere avond heeft. Vele jongeren tussen 12 en 16 jaar zullen vanavond kunnen genieten van optredens van de Huup Holland Huup disco show. Een knotsgekke HHH met enkele ‘maatjes’ zullen zorgen voor goede muziek met veel actie daaromheen. Beslist de moeite waard.


Donderdag 16 augustus:

De Lieropse Lijst heeft weer een schrijven gestuurd naar de Minister van Binnenlandse Zaken. Voor de compleetheid van de informatie over de herindeling verwijzen we graag naar de pagina ‘Herindeling’ waar deze brief te lezen valt. 


Donderdag 16 augustus:

Volgens onze correspondent ter plaatse is er in Lierop nog maar op één plaats frites te verkrijgen. De eigenaar van de friteszaak tegenover van Oosterhout schijnt n.l. sinds gisterenmiddag met huis en haard vertrokken te zijn. Wanneer meerdere gegevens bekend zijn zullen wij dit zeker berichten. Ook als er weer wél wat te verkrijgen is.


Woensdag 15 augustus:

Ondanks het warme weer en de vakanties welke we net gehad hebben of nog hebben wordt er weer gedacht aan Carnaval, want de jeugdraad van Elf moet weer gekozen worden. Dit gebeurt middels een loterij in groep 8 van ‘t Rendal. Ook kinderen die niet in Lierop op school zitten mogen meedoen. Er kan tot 9 september ingeschreven worden bij Lilian van Asten, tel. 0492-332087.  


Woensdag 15 augustus:

Nu we het toch over groep 8 hebben…. ‘n gedeelte van deze klas is ondergebracht in de vroegere Rabobank. Intussen kijkt ‘t rendal uit naar het aanbouwen van een lokaal en wordt voor de Rabobankvestiging gekeken naar een andere bestemming.


Dinsdag 13 augustus:

Op 1 en 2 september organiseert MAC Lierop een grote Grand Prix (zie ook www.maclierop.nl). Nieuw tijdens deze Grand Prix is een levensgroot beeldscherm. ,,Je weet niet wat er tijdens de trainingen gebeurd" en ,,je kunt maar een deel van het circuit zien" zijn twee klachten die vaak te horen zijn onder de motocross fans. Door een levensgroot beeldscherm bij het circuit te plaatsen, daar waar de meeste toeschouwers er zicht op hebben, denkt men in Lierop de vele duizenden toeschouwers een groot plezier te doen. In de wegrace en de Formule 1 worden dergelijke schermen al vaker ingezet. Voor de motorcross is het nieuw. Niet vreemd, want het inhuren van een scherm is een kostbare investering. Het scherm heeft een oppervlak van minimaal 30m2 en kan zelfs, als dat nodig mocht zijn, nog vergroot worden. In dit scherm is de allernieuwste techniek verwerkt waardoor het zicht ook bij direct invallend zonlicht goed blijft. Tijdens de trainingen op zaterdag 1 september worden de beelden die DORNA maakt op het scherm getoond en tijdens de kwalificatie zullen de trainingstijden van de heren coureurs op het scherm te volgen zijn. Een luxe zoals nog nooit eerder vertoond in de motocross. Omdat alle wedstrijden op zondag 2 september live worden uitgezonden via diverse TV kanalen over de gehele wereld is het ook mogelijk om die TV-beelden tijdens de wedstrijd live aan het in Lierop aanwezige publiek te tonen. Vanaf het startterrein kunnen derhalve ook de verrichtingen van de coureurs in het bos worden gevolgd. Een absoluut unicum. Met deze investering hoopt MAC Lierop het publiek nog meer waar voor haar geld te kunnen geven. Wim Smits, voorzitter van MAC Lierop, is bijzonder trots op deze aanwinst. Smits: ,.,  Wij zijn in Lierop altijd op zoek naar iets bijzonders. Als organisator proberen we ons te profileren, niet alleen met grote Vippaleizen maar ook goede voorzieningen voor de toeschouwers. Met de komst van dit enorme beeldscherm verwachten we het publiek een groot plezier te zullen doen. Zo kan in Lierop iedereen zien hoe, zeer waarschijnlijk, de Belg Stefan Everts bij ons de wereldtitel in de 500cc klasse gaat veroveren".


Maandag 13 augustus:

De Zeskamp zit er weer op. De organiserende verenigingen Fanfare St. Willibrordus en Carnavalsvereniging De Kaauw Voetjes kunnen terugzien op een geslaagde Zeskamp. Het weer was goed, er waren vele teams en er werd goed gedronken. Bovendien was de sfeer goed. Aan alles komt echter een einde en ook deze Zeskamp werd beeindigd met een laatste samenkomst in de tent waar de diverse uitslagen bekend gemaakt werden. 

De uitslagen waren als volgt:

1. De Hemelaar met 275.5 pnt. (sportiviteit 16e met 7.4)

2. Duinerweg/Drievenne 1 met 233.6 pnt. (sportiviteit 17e met 7)

3. The Dragons met 230.9 pnt. (sportiviteit 18e met 6.9)

4. Sluttelakker met 227.1 pnt. (sportiviteit 7e met 8)

5. De Renkant met 215.7 pnt. (sportiviteit 2e met 8.5)

6. De Koepelbloazers met 204.5 pnt. (sportiviteit 4e met 8.25)

7. Démarrage met 202 pnt. (sportiviteit 2e met 8.5)

8. Duinerweg/Drievenne 2 met 188.5 pnt. (sportiviteit 7e met 8)

9. De Babbelaar met 180.8 pnt. (sportiviteit 11e met 7.6)

10. IQ '94 met 174 pnt. (sportiviteit 10e met 7.8)

11. Endebaar met 164.3 pnt. (sportiviteit 6e met 8.1)

12. Traumateam met 162.9 pnt. (sportiviteit 12e met 7.5)

13. De Mol met 126 pnt. (sportiviteit 15e met 7.45)

14. Niemand met 121 pnt. (sportiviteit 1e met 8.7)

15. VDF met 118.2 pnt. (sportiviteit 5e met 8.2)

16. Lillike Grasmukke met 107.9 pnt. (sportiviteit 7e met 8)

17. 't Kon Koier met 99.9 pnt. (sportiviteit 12e met 7.5)

18. De Nerts met 91.8 pnt. (sportiviteit 12e met 7.5)

 

Voor zeskampnieuws en foto's bevelen wij graag onze aparte 

zeskamp-pagina aan.


Zondag 12 augustus:

Mannenkoor A Cappela hervat maandagavond haar repetitieavond in sportpaviljoen "De Renkant" aan de Schuttersstraat te Lierop. De repetitie begint om 20.00 uur.

Ook Fanfare St. Willibrordus start weer met de repetities. Zij repeteren voortaan in de verbouwde Vurherd. Maandag 20.00 uur. 


Zondag 12 augustus:

We hebben diverse verzoeken binnengekregen voor het vermelden van het oefen- en bekerprogramma van de SV Lierop. Vanzelfsprekend willen wij daar gehoor aan geven. Zaterdag 18 augustus speelt Lierop 2 voor de beker thuis tegen SVSH 2 om 18.00 uur. Op zondag 19 augustus speelt het eerste voor de beker thuis tegen Boskant om 14.30 uur en op dinsdag 21 augustus moeten ze uit tegen SVSH om 19.00 uur (vertrek 17.30 uur). Op donderdag 23 augustus speelt het tweede om 19.00 uur uit tegen SSE 2 (vertrek 17.00 uur). Zondag 26 augustus komen alle elftallen in de wei. Het eerste speelt om 14.30 uur in Aarle Rixtel tegen ASV 33 (vertrek 13.00 uur); Het tweede speelt om 11.00 uur thuis tegen Someren 2 en het derde en vierde spelen om 11.00 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar. Lierop 5 speelt om 11.00 uur uit tegen Olympia Boys 3 (vertrek 10.00 uur). De competitie start op zondag 2 september.  de elftal indelingen volgen nog 


Zondag 12 augustus:

Uit welingelichte bron hebben we vernomen dat de politieke groepering Ondernemend Helmond zich gaat verzetten tegen de Herindeling van Lierop. Wij juichen dit toe en wachten tot er meer Helmondse partijen tot inkeer komen.


Zaterdag 11 augustus:

De zeskamp van gisterenavond was een drukbezocht gebeuren. 

Een belangrijk item was de Mystery Guest. Ruim 20 minuten voor aanvang nam de mystery guest in de doos. Hij/zij dronk bier!! Na enige vragen kwam er voor sommige teams duidelijkheid.  Met name Gerard van Bussel dacht zeker te weten wie de mystery guest was. Hij gokte op Piet van Bommel. Echter na 18 vragen kwam Louis van de Bosch uit de doos. De Koepelbloazers wisten dit als eerste, gevolgd door de Sluttelakker. Zeker een zeer geslaagd onderdeel van de Zeskamp. Daarna was het tijd voor het Playbackgebeuren.  Aan de deelnemers was zeker te zien dat men er veel werk aan had verricht. Veel werk, aandacht, en afwerking was er te zien  bij de teams van: De Koepelbloazers, Endebaar en Renkant. Vooral het massale protest tegen Helmond van Endebaar, werd zeer goed ontvangen. Aad van Bussel als aangeschoten duif stal de show in een overvolle tent. Dit deed hij als vogel in het nummer "Vanmorgen vloog ze nog"! De komende tijd zal Aad ze zeker zien vliegen! De uiteindelijke winnaar werd "De Renkant" met ditzelfde nummer "Vanmorgen vloog ze nog"! 


Vrijdag 10 augustus:

Gisterenavond heeft het vaandelteam van Lierop haar eerste vriendschappelijke wedstrijd als voorbereiding op het nieuwe seizoen gespeeld. De einduitslag was 3-3. Lierop speelde in de eerste helft met vlagen goed voetbal al liet het inspelen van de bal soms de wensen over (we noemen geen namen Roel). Plugers had een nieuw systeem in gedachten wat in hield dat er behoorlijk gelopen moest worden en niemand mag verzaken. Dit is in het begin van het seizoen nog te veel gevraagd. Lierop ging de rust in met een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Berry Hendriks. In de tweede helft werden er vier spelers gewisseld. Lierop moest hier duidelijk even aan wennen. Binnen korte tijd kwam Meijel op een 2-1 voorsprong. Peter Meeuws (ja u leest het goed) drukte op een leuke manier de gelijkmaker binnen: 2-2. Toen Lierop eindelijk weer een beetje greep op de wedstrijd kreeg scoorde Meijel de 3-2. Uiteindelijk bepaalde Berry Hendriks met zijn tweede doelpunt van de avond de 3-3 eindstand. De kop is er af voor Lierop 1.

De opstelling: Marco Hooglugt, Koen Hendriks, Huub van Lieshout, Roel van de Laar, Henri van Lieshout (Tom Tiebosch), Thijs Meeuws (Rick Kusters), Bert Meeuws (Peter Meeuws), Leon van der Schouw (Ruud van de Hurk), Jeroen Welten, Willem Hurkmans, Berry Hendriks.


Vrijdag 10 augustus

Op uitnodiging van de actiegroep "Handen af van Lierop" hebben gisteren twee vertegenwoordigers van ambtelijke werkgroep van het Ministerie van Binnenlandse Zaken een werkbezoek aan Lierop gebracht De heer J. Bolte, projectleider van de werkgroep, en mevrouw B. de Rooij, werden in gemeenschapshuis "De Vurherd" ontvangen door de actiegroep en de voorzitter van de Lieropse Belangengroep. Dit ging echter pas nadat een symbolische blokkade van de toegang van de Vurherd door beide Lieropse gilden (van oorsprong verdedigers van het dorp) opgeheven werd. In een anderhalf-uur-durende gesprek werden beide ambtenaren door de actiegroep stevig aan de tand gevoeld over het ministeriële plan om Lierop boven de A67, ruim de helft van het Lieropse grondoppervlak en bijna een kwart van de bewoners, aan Helmond toe te wijzen. De actiegroep wilde daarbij meer in detail geïnformeerd worden over de argumenten die hieraan ten grondslag liggen en de relatie die dit heeft tot andere bestuurlijke en ruimtelijke ontwikkelingen. verder was de actiegroep benieuwd te horen in hoeverre de invloeden die een dergelijke ingrijpend plan op de sociale en culturele structuur hebben in de planvorming meegenomen zijn. De verkregen informatie gaat nu gebruikt worden om het officiële bezwaar namens Lierop tegen het huidige plan van de minister, nog wat aan te scherpen. Aan het einde van de bijeenkomst werden aan de projectleider van de ambtelijke werkgroep een 450 persoonlijke bezwaarschriften en een petitielijst met ruim 1450 handtekeningen, die tot op heden bij de actiegroep binnengekomen zijn, overhandigd. De persoonlijke bezwaarschriften en handtekeningen die nog binnenkomen zullen in de laatste week, samen met het officiële bezwaarschrift door de actiegroep naar de minister gestuurd worden. De overhandiging van de petitielijst en de bezwaarschriften vond plaats op het kerkplein, met daarbij het uitzicht op de geplande toekomstige grens van Lierop met Helmond, de A67. De Lieropse bevolking hoopt dat dit gesprek de adviseurs van Minister de Vries er toe zal bewegen om dit deel van het herindelingsplan nog eens kritisch tegen het licht te houden en tot de conclusie zal komen dat dit eigenlijk niet in het toekomstige wetsontwerp thuishoort. (Zie ook herindelingspagina).


Vrijdag 10 augustus:

Vanavond start de Zeskamp op het trapveldje achter de kerk. met een deelname van 28 jeugdteams op zaterdag en 18 teams op zondag beloofd deze Zeskamp al op voorhand een succes te worden.

Vanavond is er een quiz en playback. Het beloofd een zeer verrassende avond te worden. Zijt erbij!


Donderdag 9 augustus:

Vanavond, 9 augustus, speelt het vaandelteam van Lierop haar eerste vriendschappelijke wedstrijd in het kader van de voorbereidingen op het nieuwe seizoen 2001/2002. U kunt deze wedstrijd bijwonen en zelf beoordelen hoever de spelers er voor staan. R.K.M.S.V. Meijel 1 - Lierop 1 vindt plaats op het sportpark in Meijel op de Heufkesweg 27. De aanvang van deze wedstrijd is 19.30 uur. Verder nieuws is dat good old Theo Hurkmans al drie trainingen achter elkaar doorstaan heeft. Zal hij straks in het vaandelteam te bewonderen zijn? De toekomst zal het leren.

In het Bekertournooi is Lierop trouwens ingedeeld bij ASV ’33, Boskant en SVSH, Zij gaan uitmaken wie er verder bekert.


Donderdag 9 augustus:

Wie geen zin heeft in voetbal of het opbouwen van de Zeskamp kan eventueel naar het Wilhelminaplein in Someren waar de laatste Midzomeravond plaats zal vinden met de Flugel Apres Ski Show. Tevens is er een Markt en barbecue en is er vermaak voor de kinderen. Aanvang 19.30 uur.


Woensdag 8 augustus:

Ons bereikte een verzoek van IQ 94. Zij vragen met spoed 1x dame om IQ94 te versterken bij de zeskamp zondag. Volgens zeggen is hun selectie niet streng wel grondig.


Woensdag 8 augustus:

Nogmaals willen wij een oproep doen aan degenen die boeken of platen hebben voor de boekenbeurs van A capella welke gehouden wordt op 28 oktober. Het is nog lang, maar ze hebben ook veel boeken en platen nodig. Wanneer je ze hebt neem dan contact op met Klaas van Nuland 331280 of Piet van Oosterhout 331794. Zij zullen u dankbaar zijn.


Dinsdag 7 augustus:

De selectie van Lierop is alweer een weekje in training onder leiding van Mario Plugers. Dit tot groot genoegen van de bewoners van de Hemelaar. Voor hen is de Helmondse taal al heel dicht bij gekomen. Uit betrouwbare bronnen is vernomen dat er bij de gemeente Someren een aanvraag ligt voor het bouwen van een geluidswal tussen de Hemelaar en de Renkant. In de selectie van Lierop zijn een aantal nieuwe gezichten, waaronder een zeer oudgediende: kuitenbijter Leon van der Schouw is weer terug op het oude vertrouwde nest. Na enkele jaren SSE is hij weer te bewonderen op de trainingsaccommodatie van SV Lierop. Verder zijn er enkele jeugdspelers bij gekomen en is er een speler over gekomen van EMK namelijk Harold Thijssens. Jos van Heugten zit nog steeds in de lappenmand en zal nog wel een tijdje nodig hebben om terug te keren in het vaandelteam. Daar tegenover staat de terugkeer van Ralf van Bommel. Na een slepende knieblessure van ruim een jaar is hij dit seizoen weer begonnen met de groepstraining. De eerste weken zullen vooral bestaan uit het opbouwen van de conditie en het terugkrijgen van het balgevoel. Voor sommigen onder de selectie zal het balgevoel er wel nooit komen. Komende donderdag staat de eerste oefenwedstrijd op het programma. Het eerste elftal gaat dan uit spelen tegen het altijd lastige Meyel. Verder is Lierop in het bekertoernooi ingedeeld bij de volgende ploegen: Boskant, ASV en SVSH. Wordt vervolgd. (van onze speciale verslaggever)


Dinsdag 7 augustus:

Slaponline heeft heftige dagen achter de rug. Door het tijdelijk uitvallen van de webmaster was het een beetje behelpen… en dat net met zo’n druk weekend waarin het Tuinfeest alle aandacht vroeg (en uiteindelijk ook kreeg). Ondanks de virussen waarmee we ook nog te maken kregen is het allemaal toch weer gelukt om elke dag nieuw, in dit geval Tuinfeestnieuws, te publiceren. We zijn erg gelukkig met de spontane hulp van diverse personen waardoor we ook in de toekomst ons geen zorgen hoeven te maken over de aktualiteit van onze site. Vanzelfsprekend houden we ons aanbevolen als er mensen zijn die mee willen werken aan deze hobby. We zijn blij dat onze webmaster inmiddels weer thuis is zodat het allemaal weer wat gemakkelijker wordt om de vaart erin te houden.


Dinsdag 7 augustus:

Graag willen wij voor de vele bezoekers en geinteresseerden van het Tuinfeest laten weten dat we een dezer dagen onder de huidige link naar het verloop van het Nirwana Tuinfeest 2001 een splitsing aan gaan brengen tussen donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. E.e.a. op speciaal verzoek omdat het handiger is de bijbehorende foto’s van deze dagen niet allemaal tegelijkertijd te hoeven laden. Vanzelfsprekend luisteren wij naar dit soort verzoeken en ook op verzoek zullen we nog enige tijd deze pagina’s laten staan.


Dinsdag 7 augustus:

Na het heftige weekend van het Tuinfeest staat er komend weekend weer de Zeskamp voor de deur. Op het evenemententerrein aan de Somerenseweg in Lierop wordt vrijdag, zaterdag en zondag weer de jaarlijkse dorpszeskamp gehouden. De organisatie is in gezamenlijke handen van fanfare St. Willibrordus en carnavalsvereniging de Kaauw Voetjes. Vrijdagavond om 19.30 uur wordt begonnen met een playbackwedstrijd. Als wij de verhalen mogen geloven zal er een ‘special guest’ aanwezig zijn. We zijn zeer benieuwd. De zaterdag is gereserveerd voor de jeugdzeskamp. De 28 deelnemende teams beginnen om 10.00 uur. Zondag vanaf 10.00 uur treden de achttien deelnemende partijen van volwassenen tegen elkaar in het zeskamp-strijdperk. De prijsuitreiking vindt plaats om 20.30 uur in de tent op wedstrijdterrein. Wordt vervolgd.


Maandag 6 augustus:

Het zit erop. Van donderdag t/m zondag live muziek in vele stijlen voor jong en iets ouder. De zondagmiddag was ingepland als familiemiddag. Het zonnetje liet zich klokslag 3 uur zien zodat menig familie de weg naar Nirwana wist te vinden. Voor de kleintjes was er van alles te beleven. De grote mensen vermaakten zich met elkaar en met de tap. Op de achtergrond was het Vegas 68 uit De Hei die oude tijden deed herleven. Vanaf kwart over zeven was het tijd voor het avondprogramma welk als thema 'Coverbands' had. Als eerste traden The Golliwogs op. Creedence Clearwater herrees. De zanger wist met zijn krachtige stem het publiek gedurende het optreden steeds meer te boeien. Een goed optreden. Hierna was het de beurt aan het Duitse Nutellica. Zij speelden covers van Metallica. Jammer was het dat tijdens de eerste nummers een van de gitaristen een storing in zijn gitaar had. Ook zij mochten zich echter verheugen in een goed optreden. Last but not least was het de beurt aan de Sittardse formatie Action in DC. De nummers van AC/DC waren tot ver buiten de tuin te horen. Show, goede zang en een perfect geluid. Zij waren een perfecte afsluiter van Tuinfeest 2001. Al met al kunnen de medewerkers van Nirwana dik tevreden zijn over het verloop van dit Tuinfeest. Vooral dankzij hun, maar ook de andere vrijwilligers als Security, Barpersoneel enz. enz. was het weer een uniek evenement. Mark (en Doretti) mogen hier ook wel eens bedankt worden voor het vele werk en de kwaliteit die op het podium stond. Absolute nummer 1 tijdens de vier dagen waren Les Truttes uit Belgie. Zij mogen nog een keer terug komen wat ons betreft.


Zondag 5 augustus:

De zaterdagavond van het Nirwana Tuinfeest was weer een grote happening. Zo'n 1300 honderd mensen hebben genoten van een gevarieerd programma. De eerste twee bands Barfly en Speedking waren volgens groot man Mark van Horik een groot succes. De nieuwste sensatie in het Nederlandse popwereldje 16 Down liet horen dat ze geen eendagsvlieg zijn. Het was alleen jammer dat het publiek dit nog niet kon waarderen. Een hoogtepunt van deze middag zou Fisher Z moeten zijn. Toch lieten deze ouwe knarren (met respect) zien en horen dat ze behoorlijk op hun retour zijn. Menig bezoeker had meer verwacht van deze band. Ellen ten Damme liet horen dat ze een behoorlijke stem had al miste men Huub Stapel. Rude Boy kwam met een heel nieuw project wat door de meeste bezoekers niet gewaardeerd werd. Het was een beetje eentonig. Dreadlock Pussy hakte er behoorlijk op los. Voor de liefhebber een genot. Een van de hoogtepunten van deze dag was Liquido. Zij kregen met hun melodieuze muziek het publiek op hun hand. Vooral hun hitsingle "narcotica" was een hoogtepunt van hun show. De afsluiter "Les Truttes"  bracht de Nirwanabezoeker in een feeststemming. Met hun herkenbare discomuziek brachten zij bij menigeen een nostalgisch gevoel naar boven en waren de benen ook niet meer stil te houden. Al met al was de de zaterdagavond van het Tuinfeest 2001 een geslaagd festijn en daarmee ook de complimenten aan de medewerkers van dit festival. (Voor uitgebreid Tuinfeestnieuws - met foto's - zie Tuinfeestlink).


Zaterdag 4 augustus:

Graag voldoen wij aan het verzoek van Henk Peters om een oproep te plaatsen onder Lierops Nieuws. Henk kan in oktober door omstandigheden niet mee met Huup Holland Huup naar Curacao. Hij vraagt gegadigden die zijn plaats (met korting) in willen nemen. Reactie kan via slaponline eventueel.


Zaterdag 4 augustus:

Het was weer 'Van Dik Hout' gisterenavond op het Tuinfeest. FAN beet het spits af. Zij lieten zien en horen dat ze goed bezig zijn. Naast nummers van hun CD lieten ze ook 4 nieuwe nummers horen. Een goede opener van deze avond. Na FAN kwam het Haagse Direct op het podium. Hun hit 'Just the way I do' was regelmatig te horen op Radio 3. Deze jonge band is ook te zien op Lowlands. Naast de vele eigen nummers kwam ook het 30 jaar oude nummer van Q65 voorbij. Een goed optreden van deze band. De topper van de avond was natuurlijk Van Dik Hout. Vele bekende nummers kwamen voorbij en de 650 aanwezigen luisterden tussen het vertellen van hun vakantiebelevenissen naar Van Dik Hout. Het goede weer zorgde verder voor een 'latertje'. Zie ook onze link naar het Tuinfeest.


Vrijdag 3 augustus 2001:

Het was druk in de Tuin bij Nirwana. Al 's morgens vroeg waren er al fans die bij Nirwana in de sloot lagen om er maar op tijd bij te zijn en een goede plaats te hebben. Om 8 uur waren er al mer dan 1000 fans binnen. De huisdeejees van de Jeugdsoos Nirwana deden hun uiterste best om er de stemming in te houden. Dat lukt heel aardig. Het was heet op het terrein en de dreiging van nattigheid van boven werd met de minuut groter. Voor hetoptreden van K-Otic was het de 12-jarige Liesselse Jantje Smit die de stemming nog wat opvoerde door populaire meezingers ten gehore te brengen.
Om klokslag 10 uur was het dan zover. De geluidsgolf werd doorbroken toen K-Otic werd aangekondigd. Daar hadden de inmiddels meer dan 1500 fans op gewacht. Een drie kwartier optreden volgde en het was genieten voor de jeugd. Als door een wonder werd de Nirwanatuin tijdens dit optreden nog gespaard door regen en onweer. Het vuurwerk van het onweer was tijdens het hele optreden van KOtic aan alle kanten te zien. Na het optreden en een toegift vond de organisatie het verstandiger er geen disco meer achteraan te plakken omdat het te gevaarlijk zou zijn. Een terechte beslissing, want een kwartier later kwam het water met bakken de lucht uit en kreeg ook het onweer z'n kans. Al met al een geslaagde avond. 
Klik hier voor meer informate over het tuinfeest


Donderdag 2 augustus:

Dat Lierop gezellige terrasjes heeft dat weten we. Over het algemeen zitten de mensen er vrij rustig te genieten van alles wat langs komt. Tegelijkertijd geniet men van een drankje en een hapje. Vanmiddag was het echter wat rumoeriger op het terras van Herberghe de Coeckepanne. Het seniorenorkest gaf daar een live concert waar velen van genoten. Deze 'oudjes' spelen een heel aardig deuntje en het aantrekkelijke is dat het ook nog allemaal populaire goed in het gehoor liggende nummerkes zijn. In het
kader van hun tournee treden ze binnenkort in Asten op (weer op het terras). 'Laat de oudjes maar schuiven'.


Donderdag 2 augustus:

Vanavond gaat het gebeuren. Zo’n kleine 1500 jeugdige fans zullen vanavond in de Tuin van Nirwana het optreden van hun favorieten K-Otic bekijken. De organisatie achter de jeugdsoos heeft in haar toch nog prille bestaan meteen een klapper van jewelste naar Lierop gehaald. K-Otic is ‘in’ bij de doelgroep van de jeugdsoos van Nirwana: Jongeren tussen 12 en 16 jaar. Het zal een ‘hete’ avond worden. Is het niet van het zweten dan zou het van de regen kunnen zijn. Hopelijk houden ze het droog. De weersvoorspelling geeft geen duidelijkheid hierover. We houden het erop dat de nattigheid Lierop voorbijtrekt of ons pas na middernacht bereikt. Mocht het zo zijn dat er onweer gaat komen dan verwijzen we graag naar ‘Van alles wa’ van 28 juli waar precies staat hoe te handelen bij onweer. Een simpele tip: Maak je zo klein mogelijk, ga op je hurken zitten en steek je kop tussen je benen. Zorg wel dat je nog wat hoort en ziet. Wij wensen de organisatie een succesvolle avond en de bezoekers veel plezier bij het optreden van hun favorieten.  


Woensdag 1 augustus 2001:

Gerard en Saskia Leijten (woonachtig in Mierlo) en lid van Menclub Lierop, waarvoor Gerard jaarlijks een aantal lessen verzorgd, zijn geselecteerd voor deelname aan de Wereld Kampioenschappen Tweespannen in Riesenbeek (D). Gerard en Saskia rijden sinds twee jaar op nationaal nivo en behoren inmiddels tot de top in Nederland. Zij willen nu naar de (inter)nationale top van de tweespanners. Wij wensen hen hierbij alle succes toe. Gerard heeft overigens in zijn jeugd menig succes geboekt…. maar toen als wielrenner

terug naar startpagina archief