Archief 17 2013Dinsdag 31 december 2013:

De redactie en medewerkers van slaponline wensen alle bezoekers van slap
een gezellig oud en nieuw en een gelukkig 2014


Ook in 2014 is het onze intentie om er élke dag weer te zijn!


Dinsdag 31 december 2013:
Op woensdag 8 januari wordt uw kerstboom gratis opgehaald. Leg de kerstboom op de plek waar u normaal gesproken ook uw container neerzet. Alleen kerstbomen zonder pot en zonder versiering met een maximale hoogte van 2,5 meter worden meegenomen.
Woont u in het buitengebied dan wordt uw kerstboom opgehaald na telefonische aanmelding.
U kunt uw boom tot en met dinsdag 7 januari vóór 12.00 uur aanmelden bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Someren, tel. 0493-494888.
Als de boom op tijd is aangemeld, wordt deze opgehaald op woensdag 8 januari.
Let op: er wordt éénmalig een route gereden. Zorg er daarom voor dat uw kerstboom om 7.30 uur aan de weg ligt.


Dinsdag 31 december 2013:

In de Vurherd hebben we tafels over.
Wij willen ze verkopen voor € 10,- per stuk of 6 voor € 50,-
Het gaat om de 20 tafels uit de grote zaal, 140 x 70 cm.
Het zijn stevige tafels, ideaal voor in kantine of iets dergelijks.
Heb je interesse?

Neem dan contact op met José, tel. 06 2214 9580.
INMIDDELS UITVERKOCHT!

 

 

 


Dinsdag 31 december 2013:

‘Tis’ wel volgend jaar maar het duurt toch echt niet lang meer dat onze Prins Jos met zijn Prinses Sylvia z’n receptie houdt in de Vurherd.

Op nevenstaande kaart wordt alles uitgelegd.

Hoe meer zielen hoe meer vreugde….
 

 

 

 

 

 

 

 

 


Maandag 30 december 2013:
Op 4 januari a.s. vindt de nieuwjaarsreceptie van SV Lierop plaats. Iedereen is welkom vanaf 19:00 uur in de kantine van ons sportpark om elkaar het beste te wensen voor 2014! Traditiegetrouw worden op deze avond ook onze jubilarissen gehuldigd.
25 jaar: Ruud van den Hurk, Willy van der Elzen, Dirk van Vlokhoven, Jorg Beijers, Piet Raaijmakers, Marco Hooglugt, Geert Sanders, Patrick Sleegers en Peter van Stiphout
40 jaar: Huub van Lieshout, Toon Joosten en Wilbert van de Laar
50 jaar: Gerard Geutjens, Jan van Lieshout, Harry van Vlokhoven, Everard van de Zanden, Jos van den Boomen, Ton van Brussel, Louis van de Ven en Cor Welten
60 jaar: Huub Hofland, Antoon Oomen, Theo van Brussel en Bart van Bommel
Graag tot 4 januari!


Maandag 30 december 2013:


Afgelopen zaterdagavond stond de Vurherd in het teken van het Oudjaarsconcert van Fanfare en Slagwerkgroep. De avond stond natuurlijk in het teken van ‘muziek’. Alle geledingen van de vereniging kwamen voor het voetlicht. De jeugdfanfare, de jeugdslagwerkgroep, de ‘grote’ slagwerkgroep en de ‘grote’ fanfare lieten horen dat er nog volop muziek zit in Lierop. Tussen de optredens door werden door voorzitter Martien Kusters nog diploma’s uitgereikt aan enkele jeugdleden en was er een heuse Tombola. Verrassend waren de optredens van de slagwerkers die in de afsluiter van de avond zingend ondersteund werden door Manon Verbruggen. Dit optreden kreeg terecht enthousiaste reacties. De avond werd afgesloten door de Koepelbloazers die hun nieuwe outfit toonden. Tevens werden foto’s getoond van de concertreis naar Trier die in mei plaatsvond. Al met al een mooie muzikale afsluiter van het jaar 2013. Foto's zijn binnenkort te zien op de fanfaresite.


 


Maandag 30 december 2013:


Het was weer gezellig druk op de jaarlijkse toepavond in de kantine. Er waren veertig deelnemers die wilden toepen en enkele supporters. De avond werd geopend door de voorzitter en Harald werd bedankt voor het schenken van de hanebillen.
Bij sommige tafels ging het er fanatiek aan toe en bij andere was het weer wat gemoedelijker met als motto iedereen moet een ronde verder komen. Na flink wat telwerk van de organisatie kwamen ze op een finaletafel van zeven personen, met als uiteindelijke winnaar Marcel v.d. Zanden. Het barakken ging in het begin niet zo hard van stapel, maar toen de meeste waren uitgetoept om de prijzen ging de strijd pas los. Je hoeft er niet voor te kunnen biljarten, maar de winnaar werd toch iemand die een aardig balletje kan stoten. Met een score van 85 punten was Theo Hendrikx de uiteindelijke winnaar. Iedereen bedankt voor de geweldige avond het heeft toch weer een mooi bedrag opgeleverd voor de jeugd van de S.V.


Maandag 30 december 2013:
In de zaalvoetbalcompetitie kwam koploper Van Gennip in de eerste klasse in actie tegen de Peer, de nummer laatst van het klassement. Van Gennip had de handen vol aan de Peer. In de 14e minuut kwam Van Gennip op 0-1 door een doelpunt van Bart van Lierop. Een minuut later stond het 2-1 voor de Peer door twee counters. Nu was het weer de beurt aan Van Gennip. Uiteindelijk kon de Peer de druk niet meer aan en moest het toestaan dat Chris Filippini 2 keer raak schoot, 2-3.


Zondag 29 december 2013:


Op zondag 5 januari 2014 zal de voorverkoop zijn van de kaartjes voor de Bonte Avonden 2014 die gehouden worden op 21 en 22 februari 2014.
De voorverkoop is van 11.00-12.00 uur bij zaal van Oosterhout en het beloofd weer super avonden te worden.


Zaterdag 28 december 2013:

Van het secretariaat: “Stichting Vrienden van de Koepelkerk” kregen we onderstaand bericht…
De Stichting Vrienden van de Koepelkerk heeft een nieuwe website. Deze website is gemaakt om meer openheid van zaken te geven. Met medewerking van diverse mensen en hierbij speciaal de medewerking van “Advertize”, is dat goed gelukt. Jan (niet van slap), bedankt.
Ons webadres is www.vriendenvandekoepelkerk.nl.
Geheimen had de stichting zeker niet, maar nu kan iedereen ook lezen en bekijken waar de stichting voor staat en waar ze mee bezig is. Voor iedereen die het nog niet wist… het is onze doelstelling het bouwwerk de koepelkerk, zijnde een “Rijksmonument”, voor de toekomst in stand te houden. Op de site wordt duidelijkheid gegeven waarom. Bij dit streven ligt geen enkele religie ten grondslag dus niemand hoeft te worden uitgesloten om de stichting een warm hart toe te dragen. Alle relevante informatie staat verder op de site. Dus zeker eens bekijken!
“Koepel plus” wordt verder voortgezet door de Stichting Vrienden van de Koepelkerk. Alle betrokkenen hebben hiervan een schrijven gekregen. Van deze overname zullen deelnemers aan deze Koepel Plus verder niets merken. Op de site wordt Koepel Plus ook vermeld. Dit gedeelte moet nog verder worden uitgewerkt. Raadpleeg de site en er zal veel duidelijk worden. Zijn er verder nog vragen en/of informatie nodig, kijk dan op de site waar je terecht kunt. Voor de toekomst zullen wij u via de nieuwe site op de hoogte houden. Hij is ook geplaatst onder de pagina ‘verenigingen’ op slaponline.


Zaterdag 28 december 2013:
Line-dance lessen in Lierop! Een leuke hobby voor jong en oud. “The Bald Eagle Country Dancers” starten bij voldoende belangstelling een nieuwe dansgroep voor beginners & gevorderden op de dinsdagmiddag in Cafe-Zaal ‘van Oosterhout’. Zowel beginnende al gevorderde dansers zijn van harte welkom.
Meer informatie kunt u verkrijgen tijdens een gratis kennismakingsmiddag op dinsdag 7 januari a.s. van 13.30 tot 16.00 uur waarbij er o.a. een dansje wordt geleerd aan de bezoekers.
Deze lessen worden verzorgd onder deskundige leiding van Janietha. Voor meer info kunt U contact opnemen met: Tel. 0492-537863 of 06-20042867. U kunt ook mailen:
j.otten82@chello.nl


Vrijdag 27 december 2013:

De kerstviering van De Bosgalm op Tweede Kerstdag stond in het teken van de huldiging van een tweetal jubilarissen.

Ria Kusters vierde dat ze 25 jaar lid is en Annie Knoops 12 1/2 lid van het koor. Zowel Ria als Annie zijn actief betrokken bij het koor.

Ria maakt al jaren deel uit van de muziekcommissie en Annie is tevens lid van het bestuur.

Beide jubilarissen werden toegesproken door de voorzitter waarna de felicitaties volgden in de vorm van een oorkonde, bloemen en een toepasselijk cadeau.

Zie ook de foto's van Siris.


Vrijdag 27 december 2013:

Naast het maken van de foto's van de Herdertjesmis maakte onze fotograaf ook nog sfeerfoto's van onze prachtige Koepelkerk in de Kerst-periode. Kijk maar...


Vrijdag 27 december 2013:
Van Peter en Ria van Schalen kregen wij onderstaand bericht…
‘De tijden veranderen en wij veranderen mee!
Onze openingstijden waren altijd van 9.00 uur tot 13.00 uur, 6 dagen in de week.
Wanneer U, vanaf 2 januari, iets nodig hebt op het gebied van: digitale camera's en benodigdheden, alle soorten afdrukken en vergrotingen, pasfoto's, (horloge)batterijen, (in)lijstwerk en luchtfotografie, dan belt U ons: 0492-331453, of U mailt: p.schalen@upcmail.nl
en wij maken een afspraak!
Tevens wensen wij U allen een Gezond en Gelukkig 2014 toe’!


Vrijdag 27 december 2013:


Op oudejaarsdag, 31 december, worden er weer overheerlijke oliebollen gebakken op sportpark De Renkant. De verkoop van de oliebollen start om 11.00 uur en duurt tot ca. 17.30 uur.
Een vriendelijk verzoek om grote bestellingen vooraf door te geven bij Harry en Jet van Vlokhoven, tel: 331609 of 06-50502684. Dit kan ook op oudejaarsdag vanaf 09:30 uur via de kantine, tel: 331589. Smakelijk!


Donderdag 26 december 2013:


Gisterenavond heeft een overvolle Koepelkerk kunnen genieten van de Herdertjesmis. Kinderen uit groep 6 van het Rendal speelden het verhaal van de ‘Vierde koning’. Hierin ging de jonge Adin de ster achterna, op zoek naar het pasgeboren kindje Jezus. Onderweg kwam Adin mensen tegen die voor hem zorgden, en als dank gaf hij hen zijn geschenken. Helaas had hij, eenmaal aangekomen bij de stal, geen geschenken meer over om aan het kindje Jezus te geven. Maria was echter juist heel blij dat Adin zijn handen vrij had om haar te helpen en het kindje vast te houden.
Naast dit mooie toneelspel brachten Hetty en Yvon van den Burg en de jeugdfanfare extra sfeer door prachtige kerstliederen te zingen en te spelen. Het was een fijn begin van de kerstdagen van 2013.
De werkgroep Kinderliturgie wenst u allen een zalig kerstfeest en een voorspoedig 2014. Zie ook de foto's...


Donderdag 26 december 2013:


De basisscholen in de gemeente Someren stellen u in de gelegenheid uw kind, dat voor 1 oktober 2015 4 jaar wordt aan te melden op een van de basisscholen in Someren.
De Leerplichtwet geeft namelijk aan dat kinderen vanaf 5 jaar leerplichtig zijn. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen in overleg met de leiding van de school, op een daartoe geschikt moment, de school al bezoeken.
De gemeente Someren wil graag weten of de kinderen aan de Leerplichtwet voldoen en de scholen willen graag weten welke kinderen in de loop van het komende schooljaar instromen. Vandaar deze gezamenlijke actie. Uiteraard blijft de aanmelding een verantwoordelijkheid van ouders.
In de gemeente hebt u de keuze uit bijzonder en openbaar onderwijs. Kinderen die het vorig jaar al zijn aangemeld, hoeft u niet opnieuw aan te melden.
Iedere school organiseert een kijkdag waarop u de school kunt bezoeken. Tijdens deze kijkdagen en op afspraak kunt u uw kind aanmelden. Kijk voor meer informatie op de website van de school.
Openbare basisschool De Ranonkel, www.derankonkel.nl.
Kijkochtend: maandag 20 januari en woensdag 22 januari van 8.45 tot 11.00 uur.
Basisschool Maria, www.mariaschoolsomeren.nl.
Kijkochtend: dinsdag 21 januari en donderdag 23 januari van 9.00 tot 12.00 uur.
Basisschool de Diamant, www.bsdediamant.nl.
Open dag: zondag 19 januari van 11.00 tot 13.00 uur.
Basisschool ’t Rendal, www.rendal.nl.
Kijkochtend: dinsdag 21 januari van 8.30 tot 10.30 uur.
Basisschool St.-Jozef, www.bs-someren-heide.nl.
Kijkmiddag: maandag 27 januari van 13.00 tot 16.00 uur.
Basisschool De Vonder, www.bsdevonder.nl.
Kijkmiddag: dinsdag 21 januari van 13.00 tot 16.00 uur.
Basisschool LeerRijk, www.bsleerrijk.nl.
Open dag: zondag 19 januari van 11.00 tot 13.00 uur.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente Someren, tel. 0493-494888 of met de directeur van de school van uw keuze.


Woensdag 25 december 2013:
In september was Energiecoöperatie ZummerePower te gast bij de vergadering van de Belangengroep Lierop. Daarbij is aangekondigd dat onderzocht zou worden of er zonnepanelen aangebracht kunnen worden op het geplande geluidsscherm langs de A67 ter hoogte van Lierop. Dit in goede samenspraak met de gemeente en rijkswaterstaat. Lees verder over de stand van zaken nu in het persbericht.


Woensdag 25 december 2013:
Van de Scouting kregen we onderstaand bericht….
‘Afgelopen weekend is er weer gestreden om de jaarlijkse Masterchef titel. De zelf gemaakte worstenbroodjes, de italianse bospaddenstoelensoep en als klap op de vuurpijl werd de jury verrast met de perfecte zelf gemaakte vlaams-provinciaalse FRIET’.
 

 


Dinsdag 24 december 2013:


Van Jos de Haas, de maker van het filmpje over Lierop en specifiek het beeld dat Lierop van boven op de Koepel bekijkt, heeft ook een filmpje opgestuurd waarin hij ons op een wel heel aparte manier een ‘Merry Christmas’ toewenst. Wij sluiten ons aan bij zijn gedachte en wensen al onze lezers Prettige Feestdagen en een Voorspoedig 2014.


Maandag 23 december 2013:
Het is weer zover; op 27 december is er weer de jaarlijkse toepavond voor iedereen in de kantine van S.V.Lierop.
Aanvang is 20.30 en inschrijven kan vanaf 20.00. Ook dit jaar zijn er weer prachtige vleesprijzen te winnen. Tevens is er de mogelijkheid om te toepen om hanebillen, die ook dit jaar weer geschonken zijn door poelier Harald Tijsen. De opbrengst is weer voor de jeugd van de S.V. Lierop. Tot vrijdag.

 


Maandag 23 december 2013:


Dit jaar organiseert Stichting Durf Jij? op 1e kerstdag, 25 december, van 13.00 tot 16.00 uur, haar 7e kerst-in bij Café De Babbelaar. Er wordt begonnen met een heerlijk brunch (die aangeboden word door de Rabobank) bij de openhaard met sfeervolle kerstmuziek op de achtergrond en versierd met placemats gemaakt door kinderen van basisschool 't Rendal en Diomage in Gemert. Na het eten kan er gezellig gekletst worden onder het genot van een kopje koffie en thee. Rapper Mounir Boualin zal live optreden en tevens samen met de kinderen rappen, gevolgd door een loterij (mogelijk gemaakt door ondernemers). Ondertussen zullen kinderen vermaakt worden door o.a. zeepjes maken onder begeleiding van Carola Stal. Na afloop krijgt elk kind en elk gezin een kerstpakket mee. Ook zal er live opgetreden worden.
Als je je erg eenzaam voelt of je zit in de bijstand, dan kun je het aanmeldformulier invullen op www.durfjij.info . Je kunt je ook via facebook aanmelden.
Heb je nog kleingeld over en wil je daar iets hartverwarmend mee doen, dan kan dat bij Stichting Durf Jij? Rabobank 14.01.82.926. De stichting heeft een ANBI verklaring. Stichting Durf Jij? wenst iedereen een warme en liefdevolle kerst.


Zondag 22 december 2013:
In de zaalvoetbalcompetitie behaalde Lintermans in de eerste klasse een knap gelijkspel tegen Van Gennip. Chris Filippini (4e) zorgde met en fraai schot in de kruising voor de 0-1 voor Van Gennip. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en kregen voldoende kansen om te scoren. In de 11e en 27e minuut kwam Lintermans via twee afstandsschoten op een 2-1 voorsprong. Van Gennip zette vervolgens alles op alles om een nederlaag te voorkomen en een minuut voor tijd was het weer Chris Filippini die van dicht bij hard raak schoot, 2-2.
Jagershuis meldde zich op het allerlaatste moment af ivm een gebrek aan spelers waardoor Frietwagen/Verleto deze wedstrijd reglementair met 3-0 won.
In de tweede klasse leverde ’t Zunneke een prima prestatie af door met 2-2 gelijk te spelen tegen Plein 5. Nadat Plein 5 binnen 8 minuten op 0-2 was gekomen maakte Martien van Heugten er 1-2 van. ’t Zunneke bleef druk zetten en Plein 5 had er de handen vol aan. De combinaties van Plein 5 strandden nog wel eens in onderlinge misverstanden. Drie minuten voor tijd haalde Joep Megens met een hard strak schot nog een punt binnen voor ’t Zunneke, 2-2.


Zondag 22 december 2013:
Pastoor Jan Zwirs nodigt iedereen die wil uit voor de vieringen in onze Koepelkerk rond Kerst en Oud en Nieuw.
De vieringen zijn als volgt:
Dinsdag 24 dec.: 18.30 uur Herdertjesmis m.m.v. ‘de Jeugdfanfare’
Dinsdag 24 dec.: 22.00 uur Nachtmis m.m.v. ‘Parochieel Kerkkoor’
Woensdag 25 dec. Eerste Kerstdag: 10.00 uur Eucharistieviering m.m.v. ‘A Capella’ (de kerk is open van 9.30 – 17.00 uur.
Donderdag 26 dec. Tweede Kerstdag: 10.00 uur Eucharistieviering m.m.v. ‘De Bosgalm’ (de kerk is open van 9.30 – 17.00 uur.
Zaterdag 28 dec.: 18.30 uur Eucharistieviering
Zondag 29 dec.: 10.00 uur Eucharistieviering m.m.v. ‘Parochieel Kerkkoor’
Dinsdag 31 dec. Oudejaarsdag: 18.30 uur Eucharistieviering m.m.v. ‘A Capella’
Woensdag 1 januari Nieuwjaarsdag: 10.00 uur Eucharistieviering m.m.v. ‘Parochieel Kerkkoor’
Zaterdag 4 jan.: 18.30 uur Eucharistieviering
Zondag 5 jan. Driekoningen: !0.00 uur Eucharistieviering m.m.v. ‘A Capella’
De open schaal in de kerk met Kerst is ook voor het schooltje in Borneo.


Zaterdag 21 december 2013:
Vanavond zal A capella een Kerstconcert geven op Zorgcentrum Witven aan de Beuvenlaan 5-7. Zie het bericht op de A Capallepagina op slaponline.


Zaterdag 21 december 2013:
De nieuwe videoclip van de Lieropse DJ Johnnyy (van Lieshout) en zijn maat DJ Ricky is uit. Met deze release van Sjansen zetten zij zich verder op de kaart als DJ duo Geen Stempel. Vorig jaar brachten ze nog onder hun eigen namen gezamenlijk de single De feestplaat uit. Nu komen ze met een eigenzinnige en feestelijke variant van de track Dansen van Rowwen Hèze: Sjansen.
Je kunt de single downloaden via bijvoorbeeld Zazell, of iTunes. De videoclip check je o.a. op Youtube.
 


Zaterdag 21 december 2013:
Van Mieke van Stiphout kregen we onderstaand bericht…
‘Ha allemaal…
Dank aan al die mensen die op mij gestemd hebben. Ik ben het net niet geworden (tweede) maar heb wel de hele avond de button van Mama Alice op gehad. Een dikke proficiat voor Fien Kerkers van het Varendonk in Someren. Het had dus niet veel gescheeld! Het was een hele leuke avond, lekker gegeten en er waren mooie woorden voor elke genomineerde van de commissaris van de Koning.
Ik denk dat het een hele mooie uitzending gaat worden op 24 december (herhaling op 25 dec.) op Omroep Brabant’.


Zaterdag 21 december 2013:
Onze pastoor schrijft….
Het feest van Driekoningen wordt op 4 en 5 januari 2014 gevierd. In Lierop gaan dan de drie koningen langs de deuren met een collectebus om geld op te halen voor een kleuterschool in Borneo.
Ver in het binnenland van Oost Borneo ligt aan de rivier Telen het dorpje Slabing. Enkele jonge Indonesische zusters hebben zich daar gevestigd en zijn in juni van dit jaar begonnen met een kleuterschooltje, dat nu al 53 kinderen telt. Dat schooltje is gevestigd in een heel simpel gebouwtje met minimaal speel- en leermateriaal. Zij zouden graag de nodige spullen aanschaffen, maar het ontbreekt hen aan het daarvoor benodigde geld. Omdat zij zich nog goed herinneren dat “Lierop geeft om Borneo,” doen ze via mij aan Lierop een verzoek om hulp.
Het lijkt me heel mooi als we de opbrengst van het Driekoningen-zingen voor dit goede doel bestemmen. Doe je mee? Lees verder de info aan de ‘driekoningen’ en de indeling van de groepen.


Vrijdag 20 december 2013:


Tijdens haar Kerstviering die op 26 december vanaf 11.00 uur in gemeenschapshuis de Vurherd plaats vindt, huldigt de Bosgalm een tweetal jubilarissen.
Het betreft Ria Kusters die 25 jaar lid is van het koor en Annie Knoops, 12,5 jaar lid. Beide leden worden gehuldigd waarbij ook aandacht geschonken wordt aan hun verdiensten voor het koor. Zo maakt Ria Kusters deel uit van de muziekcommissie en heeft Annie Knoops zitting in het bestuur.


Donderdag 19 december 2013:

Van de leiding van de Scouting kregen we onderstaand bericht…

Afgelopen dinsdag is Mike Tijssen als beste uit de strijd gekomen tijdens de jaarlijkse Masterchef wedstrijd van de Scouts van Scouting Lierop.

Mike mag zich 1 jaar lang de beste kok noemen. Na het jaar moet de wisselbeker terug en kan er opnieuw om gestreden worden.

 


Donderdag 19 december 2013:

Op 12 december eindigde de jubileumactie van Herberghe de Coeckepanne, die een jaar eerder begon ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum.

Elke maand werd er uit de vele ‘eters’ van die maand een leuke prijs uitgeloot.

De laatste trekking heeft inmiddels plaatsgevonden en Janine Linders uit Asten was de gelukkige.

Zij wint een ‘Weekendje Peel’ voor twee personen met overnachting bij bed & breakfast Leendershoeve, entree voor het Klok & Peel Museum en natuurlijk een etentje bij Herberghe de Coeckepanne.

 

 


Woensdag 18 december 2013:
Hans van Keulen, wonende op het Gildeplein en met zijn bedrijf onlangs opgenomen onder Lieropse links, wil graag personeel uit Lierop aannemen voor een parttime ict functie. Hij gaat bewust voor een student uit Lierop omdat zo de lijntjes kort gehouden kunnen worden.
Mail hans.vankeulen@likeglobaltv.com  of bel Hans: 06 54262348. Zie ook zijn website.


Woensdag 18 december 2013:
Vanaf deze maand pakt de gemeente Someren het project van de verkoop van reststroken grond weer op. Ditmaal zijn naast Someren-Noord ook de bebouwde kom van Lierop aan de beurt. Het project duurt ongeveer 9 maanden en wordt vervolgd naar aanleiding van een proefproject, vorig jaar, in de wijk Loove. Dit project is succesvol geweest voor zowel bewoners van de wijk Loove als de gemeente.
Uit een inventarisatie blijkt dat er vaak stroken grond van de gemeente (bewust of onbewust) bij de tuin getrokken zijn. Binnen de gemeente Someren gaat het om zo’n 70.000 m2. Tegelijk met de verkoop van reststroken grond gaat de gemeente Someren dit onrechtmatig grondgebruik aanpakken. Onder voorwaarden kunnen deze gronden ook gekocht worden.
Neem voor meer informatie contact op met het Klant Contact Centrum van de gemeente Someren, via telefoonnummer (0493) 494 888 of e-mail gemeente@someren.nl.


Dinsdag 17 december 2013:


Op dinsdag 31 december 2013 organiseert Toer en Supportersclub SOLO uit Lierop voor de 25e keer de “RABO ATB veldtoertocht” waarin ook Lieropse deelnemers zijn te bewonderen. De deelname aan deze toertocht door de landelijke omgeving van Someren is mogelijk op een ATB of veldritfiets. Evenals voorgaande jaren is er een route van 25 en één van 40 kilometer uitgestippeld. Hierdoor kan ook de minder getrainde ATB-er aan de toertocht deelnemen. De route wordt uitgezet in de bosrijke omgeving van Someren en omstreken. De tocht wordt ook dit jaar weer gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan wegen en paden. Veiligheid staat bij T.S.C. Solo hoog in het vaandel en een valhelm wordt dan ook ten zeerste aangeraden. Geasfalteerde wegen worden zoveel mogelijk vermeden. Tijdens de pauze is er soep, thee en peperkoek te krijgen, en na afloop staat de Gluhwein gereed. Tevens zal er ook weer gezorgd worden voor een spectaculair optreden. De routes worden volledig en duidelijk uitgepijld. Bij de finishlocatie bestaat de mogelijkheid om de fiets af te spuiten en eventueel een douche te nemen. Wie mee wil doen aan deze tocht kan zich tussen 9.00 uur en 10.00 uur inschrijven in de blokhut van Jong Nederland in natuurtheater de Donck. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,= voor N.T.F.U leden en € 5,= voor niet-leden. Tot 16 jaar is de deelname gratis. Een gedeelte van het inschrijfgeld is bestemd voor AMREF flying doctors. AMREF is een organisatie die zich inzet voor verbetering van zorg voor vrouwen en kinderen in Afrika. De Somerense arts Marijn Soeteman wil in oktober 2014 deelnemen aan de Kenya Classic een tocht van 360 km dwars door Kenia. De tocht start in Nairobi en eindigt daar uiteindelijk ook weer. Door het rijden van de Kenya Classic is het de bedoeling om 5000 euro op te halen voor AMREF flying doctors. Er wordt op de startlocatie aan de Doncksedreef ook aandacht gevraagd voor deze actie. In verband met de 25e uitgave van de toertocht is er voor iedere deelnemer een speciale jubileumverrassing.


Dinsdag 17 december 2013:
Van de organisatie van Het Nederlands Dictee in Lierop kregen we het bericht dat Het Dictee pas om 21.30 uur wordt uitgezonden. Daarom kan er vanaf 20.30 uur naar de film over de Oostvaarderplassen gekeken worden als voorbereiding op Het Dictee.
Er zijn nog plaatsen over voor gegadigden die Het Dictee mee wil doen. Zie ook het bericht van afgelopen maandag 9 december.


Dinsdag 17 december 2013:


Er zijn gisterenavond drie auto´s op elkaar gebotst op de N612 op Stipdonk onder Lierop. De kettingbotsing gebeurde rond 17.25 uur. Een automobiliste werd door de brandweer uit één van de wagens gehaald en werd naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk hoe zij eraan toe is.


Maandag 16 december 2013:

Afgelopen zaterdag hield het gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën de jaarvergadering met bestuursverkiezing. Willie Donkers, Martin Vermeulen en Toon van Vroonhoven werden als bestuursleden herkozen.

Tijdens de jaarvergadering werden de volgende vijf jubilarissen gehuldigd:

40 jaar lid: Hans Hendrikx, Karel van Moorsel en Den Vlemmix,

25 jaar lid: Gerard Geutjens en Toine Welten.


Maandag 16 december 2013:
As woensdag is Mieke van Stiphout aanwezig bij het Moonlightshoppen bij de Spar om kerstengeltjes voor Mama Alice te verkopen.
Verder gaat ze a.s. donderdag met de commissaris van de Koning eten waarbij bekend gemaakt zal worden wie De Brabander van het Jaar wordt.
 


Maandag 16 december 2013:


Na hun shows in 2008 en 2010 in Nirwana zijn de Memphis Maniacs op tweede Kerstdag weer terug in Nirwana! Met ingenieus muzikaal knip- en plakwerk onverwachte combinaties van hits uit zeer uiteenlopende genres over, achter en door elkaar gooien in explosieve (s)mash-ups. "Een volvette over the top presentatie, strak en overtuigend uitgevoerde live mash-ups van dansvloervullers" schreef LiveXS over hun performance op Noorderslag. Tijdens hun ontvlambare show verleggen de Memphis Maniacs muzikale grenzen en door de combinatie van herkenning en verrassing breekt keer op keer de pleuris uit. Uniek rock & roll spektakel met een dansvloer die je doet happen naar adem...
De afgelopen seizoenen brachten ze de show met veel succes op verschillende grote festivals. Nu is het de beurt aan Nirwana, ben jij klaar voor deze bizarre muzikale reis met de Memphis Maniacs?! Let op: We gaan er vanuit dat de kaartjes snel uitverkocht zullen zijn. Wees daarom op tijd en koop je kaartje in de voorverkoop. Kaarten zijn te bestellen op www.nirwana.nl
De deuren openen om 16:00 uur, aanvang 19:30. Entree 10,-.
Meer info: www.nirwana.nl  - www.memphismaniacs.com


Zondag 15 december 2013:
In de zaalvoetbalcompetitie speelden in de hoofdklasse EduContract en Bij Willem met 3-3 gelijk. Bij Willem ging overrompelend van start en kwam op een 0-2 voorsprong. Binnen 6 minuten zorgden Dirk van Vlokhoven (2x) en Ruud van den Hurk voor een 3-2 voorsprong voor EduContract. Kort hierna bleek het doelpunt van Bij Willem het laatste wapenfeit in deze in een hoog tempo en pittig gespeelde wedstrijd.
In de eerste klasse bracht Breukers koploper Van Gennip bijna het 2e verlies in deze competitie toe. Jan van Moorsel was na 5 minuten al succesvol door met een knappe kopbal te scoren voor Van Gennip. Geert van Broek, na een individuele actie en Stan Berkers na een intikkertje zetten Breukers op een 2-1 voorsprong. Van Gennip moest in de aanval en alle zeilen bijzetten. Jan van Moorsel was wederom de gelukkige door uiteindelijk als laatste een serie ingeschoten en door de keeper gestopte ballen binnen te schieten, 2-2. Daar bleef het bij.
Postel 1 had weinig in te brengen tegen ’t Zunneke en stond binnen 6 minuten op een 2-0 achterstand door doelpunten van Martien van Heugten en Harry Maas. Even leek het erop dat Postel 2 terug zou komen toen ze op 2-1 kwamen, maar direct hierna benutte Harry Maas een strafschop en bepaalde daarmede de eindstand op 3-1.Zondag 15 december 2013:
Van SPAR Verhoeven kregen we onderstaand bericht…
Op woensdag 18 december is weer onze jaarlijkse MOONLIGHT SHOPPING Van 19.00 uur tot 21.00 uur.
Tijdens deze avond krijgt u 10% korting op uw inkopen (deze korting is exclusief rookwaren, alcoholische dranken, medicijnen en emballage). Ook zijn er verschillende proeverijen.

 


 

Zaterdag 14 december 2013:
Van Kinderkoor Lierelarre kregen we onderstaand bericht…
‘Anders dan voorgaande jaren komt kinderkoor Lierelarre a.s. woensdag 18 december rond voor de verkoop van kerstkoekjes. U kunt vanaf 14.00 uur kinderen aan uw deur verwachten.
Draagt u Lierelarre een warm hart toe dan kunt u voor € 2,00 een zakje kerstkoekjes kopen. BEDANKT!’


 

Vrijdag 13 december 2013:
Aanstaande zondag is pastoor Zwirs jarig. Daarom wordt er na de Adventviering van komende zaterdag en de Eucharistieviering op zondag koffie geschonken en is er gelegenheid om onze pastoor te feliciteren.
 Vrijdag 13 december 2013:
Niet onderuit op de bank hangen maar lekker even weg tussen kerst en nieuwjaar, dat kan. Op zaterdag 28 december zal het traditionele oudjaarsconcert van fanfare St. Willibrordus plaatsvinden. Op deze avond zullen in een ontspannen sfeer alle geledingen van de fanfare aan bod komen. Natuurlijk zal de welbekende loterij niet ontbreken en zullen de diverse jeugdleden de door hun behaald diploma’s uitgereikt krijgen. Voor u treden op, de jeugdfanfare, slagwerkgroep, de fanfare en een ‘verrassend’ optreden. De nazit zal verzorgd worden door de muzikale klanken van de Koepelbloazers, welke geheel in het nieuw gestoken zijn en dit graag laten zien. Dus blijf niet hangen op de bank maar kom zaterdag 28 december naar gemeenschapshuis de Vurherd in Lierop, aanvang 20.00 uur.


Donderdag 12 december 2013:
Hoe belangrijk het is dat er aandacht geschonken wordt aan de inbraakgevoeligheid rondom huis, blijkt wel uit de vele inbraken die zeker in deze donkere dagen weer plaatsvinden, maar ook uit de inbraakpreventiecontrole die de politie in Someren vorige week woensdagavond bij tientallen woningen in de wijk Loove hield en waar nogal wat mis bleek te zijn!
Achter-, garage- en schuurdeuren bleken bij bijna vijftig huizen onafgesloten en ook stonden fietsen en andere spullen binnen handbereik. Opvallend was dat tien auto's niet waren afgesloten. Bij één voertuig zat zelfs de sleutel nog op de auto. De controle duurde een uur en agenten constateerden in bijna de helft van de gevallen punten ter verbetering.
De politie heeft verantwoordelijke bewoners direct gewezen op de risico's en tips gegeven om woninginbraken te voorkomen. Veel bewoners reageerden positief op de politiecontrole en bekenden zich niet altijd bewust te zijn van de grote risico's. In de aanpak van woninginbraken is de politie echter sterk afhankelijk van medewerking van bewoners. Bekijk ook eens de tips om de kans op inbraak te verkleinen.


Donderdag 12 december 2013:
A.s. maandag 16 december om 20.00 uur organiseert de K.V.O. in de kantine van de SV Lierop een Entertainmentavond met als thema Kerst.


Woensdag 11 december 2013:
Van de werkgroep Kinderlithurgie kregen we onderstaand bericht….
DE VIERDE KONING
Heeft u het al gemerkt? De dagen worden steeds korter, de vier adventskaarsen worden ontstoken en iedereen zoekt de warmte op, binnen en bij elkaar… Het is bijna Kerstmis!!
Ook de kinderen van groep 6 gloeien, want zij mogen dit jaar het kerstspel over ‘de Vierde Koning’ opvoeren. Graag willen wij iedereen, groot en klein, uitnodigen om op Kerstavond, dinsdag 24 december om 18.30 uur, te komen kijken en luisteren naar de Herdertjesmis in onze Koepelkerk. De jeugdfanfare en diverse solisten zullen zorgen voor de muzikale noot.


Dinsdag 10 december 2013:

Voor diegenen die het nog niet weten…. De vergadering van de jeugdleiders die morgenavond oorsprokelijk op aanvang 20.30 stond is vanwege de wedstrijd AC Milan – Ajax vervroegd naar 19.30 uur! De trainingen voor de A1, B1 en meisjes vervallen.

Nog een nieuwtje is dat trainer Harold van Doorn in ieder geval ook volgend seizoen de trainer is van de selectie van SV Lierop. Hopenlijk in de vierde klasse?


Dinsdag 10 december 2013:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan a.s. vrijdag 13 december terecht in de Ruchte waar Marlon Kicken vanaf 20.30 uur met zijn 1e avondvullende show 'Nee Gij!' op de planken staat.
Er zijn veel manieren om naar de wereld te kijken, maar in werkelijkheid zie je er vaak maar één. Marlon Kicken laat je in zijn 1e avondvullende show 'Nee Gij!' vooral genieten van zijn wereld en gedachten... Zijn visie is lastig, simpel, vol humor, poëtisch, Brabants, pijnlijk, luchtig, relaxt, maar vooral niet in een hokje te plaatsen! Marlon Kicken is geen onbekende in de comedywereld. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen en in 2009 is hij bekroond met zowel de jury- als publieksprijs van de Culture Comedy Award, de prijs voor beste stand-up comedian van de Benelux. Als stand-up comedian is hij sindsdien door het hele land te zien en is nu klaar voor zijn 1e avondvullende show 'Nee Gij!' Laat je meenemen en verrassen! Zie ook www.deruchte.nl

 


Dinsdag 10 december 2013:


Na het bericht op slaponline van vrijdag 29 december j.l. over de voorstelling van de drie Lieropse vertegenwoordigers op de VVD-lijst, kregen we gisteren op onze redactie het verzoek om ook de lijst van Zummers Belang/CDA – waaronder ook het drietal Lieropse vertegenwoordigers - te plaatsen op slaponline. In het kader van ‘gelijke aandacht voor de Lierop-vertegenwoordigers’ plaatsen wij vanzelfsprekend ook dit bericht…
‘Beste redactie,
Vorige week maandag werden de 50 Zummers Belang/CDA vertegenwoordigers bekend die de komende verkiezingscampagne hun gezicht zullen laten zien.
Bij de eerste 11 (“het 11-tal”) zitten 3 Lieropse vertegenwoordigers, te weten Gonnie van Bussel (nr.3), Marcel Meijer (nr.8) en Rik Duijmelinck (nr.11).
Zij zullen in de komende maanden graag met de Lieropse inwoners in gesprek gaan om in het verkiezingsprogramma ook de Lieropse wensen goed naar voren te laten komen. De slogan van deze 3 is dan ook: “De Lieropse wens van de Lieropse mens!”.
Ze zijn bereikbaar op de volgende manier:
Gonnie van Bussel, Balisboom 26, 06-83201632, gonnie@hart-ziel.nl 
Marcel Meijer, Balisboom 42, 06-20678185, amaxz@kpnmail.nl
Rik Duijmelinck, Felicitestraat 33, 06-46661871, rikduim@gmail.comDinsdag 10 december 2013:
Op 15 december loopt de inschrijving af van het Kaauwvoetjes Liedjesfestival 2014. Op dit moment hebben we alle enkele aanmeldingen binnen maar er kunnen er zeker nog enkele bij komen. Ben jij de nieuwe Frans Bauer of Marco Borsato? Schrijf je dan snel in! Dit kan op kvliedjesfestival2014@outlook.com  of bel 06-22785953.
Voor meer info over het reglement kijk op Slaponline, link Kauwvoetjes Liedjesfestival 2014.
De sluitingsdatum is 15 december en vol = vol
 


Dinsdag 10 december 2013:
Van het bestuur van K.B.O. Lierop kregen we onderstaand bericht….
Beste leden van de K.B.O. afd. Lierop. Woensdag 18 december houden we om 13.30 uur onze kerstviering in de Vurherd.
Iedereen is hartelijk welkom op deze middag. De opening is door onze voorzitter en een kerstgedachte van de pastoor. De zang wordt verzorgd door de Koepelzangers en er is een toneelstukje door de toneelgroep van K.B.O. Someren-Dorp.

 


Maandag 9 december 2013:

Op woensdagavond 18 december wordt na acht uur het Groot Dictee der Nederlandse Taal uitgezonden op Nederland 1 en wordt in Lierop actief gestreden om de vergulde ganzeveer. Het is al weer voor de 24ste keer dat spelfanaten en andere taalliefhebbers de pennen kunnen kruisen en de potloden kunnen slijpen. Kees van Kooten heeft een schitterend schrijven uit zijn kroontjespen gezogen. Hij is dit jaar uitverkoren om ons te laten snikken en ‘grim’lachen.
Zoals ook in andere jaren is meedoen belangrijker dan winnen. Wel zal er onder de autochtonen een strijd ontstaan om dit jaar weer met de vergulde ganzenveer als wisseltrofee mee naar huis te gaan. De winnaar van vorig jaar had dezelfde aantal fouten als de winnaar op de TV, nl 3!
Iedereen die graag van de partij wil zijn op de Laan ten Boomen 31, bij Els en Frans dus, kan zich opgeven via fraaymakers@hotmail.com.  Hoe meer zielen hoe meer vreugde… tot de achttiende!


 

Zondag 8 december 2013:
Van de werkgroep Kinderlithurgie kregen we onderstaand bericht…
Met het Kerstfeest in het verschiet zijn jullie allemaal van harte uitgenodigd om samen te komen kijken en luisteren naar de gezinsviering die in het teken van de derde advent staat.
Deze viering heeft het thema ‘Kinderen in het middelpunt’ en vindt plaats op zaterdag 14 december om 18:30 uur in onze Koepelkerk. Er is van alles te zien en te horen, mede dankzij de warme klanken van Stage Fright en de bijdrage van meerdere kinderen uit Lierop, in het bijzonder de kinderen van groep 6 van ‘t Rendal. Iedereen, groot en klein, jong en oud, is van harte welkom in onze Koepelkerk!!
 


Zondag 8 december 2013:
In de zaalvoetbalcompetitie vocht Berkvens goed terug na de in de eerste 15 minuten van de wedstrijd opgelopen 0-2 achterstand tegen Van Gennip. Jan van Moorsel opende de score door de bal over de vallende keeper te koppen. Lars van Grotel maakte de 2e treffer met een hard schot van afstand in de bovenhoek. Twee harde schoten van Freek van Bussel in het 2e gedeelte van de wedstrijd bracht Berkvens op gelijke hoogte. Bij het nemen van de strafschoppen was Berkvens de meest gelukkige en scoorde 1 keer vaker dan Van Gennip.
Topparty ondervond het klassenverschil tussen 1e klasse en hoofdklasse aan den lijve en verloor kansloos met 1-5. Tommy Meeuws, Ruud Claessen en Dirk Wijnen (3x) scoorden voor Willem Bos. Bij een 0-2 stand scoorde Tom van Lieshout tegen, 1-5.


Zaterdag 7 december 2013:
In het kader van optimale recycling kan er vanaf gisteren oud elektrisch speelgoed zoals spelcomputer, walkietalkie, digitale fotocamera of mp3-speler ingeleverd worden op de Milieustraat, Holberg 2 in Someren. Daarmee kun je ook nog ‘s ‘n keer beloond worden met een Wecycle-sneeuwballenmaker! De eerste honderd inwoners die het afgedankte elektrisch speelgoed, andere elektrische apparaten en/of spaarlampen inleveren komen in aanmerking maar… Op=op! Tevens worden er 500 kanskaarten uitgedeeld met kans op vier bioscoopkaarten. Er worden 100 keer vier bioscoopkaarten verloot onder alle uitgegeven kanskaarten.Zaterdag 7 december 2013:
Vrijdag 13 december is het weer zover: Nirwana jeugdsoos!! Na een dik geslaagde Zero party en afgelopen keer schuimparty gaan we het dit maal proberen te overtreffen met de December Edition. OYE Party crew gaat de avond onvergetelijk maken met te gekke beats! Over de special guest kunnen we je nog niets vertellen maar als je wilt weten wat of wie het zijn kom dan allen op vrijdag 13 december naar Nirwana!!

OYE Party crew maakte er afgelopen keer ook al een te gekke avond van zoals je kunt zien in de aftermovie!

 


Vrijdag 6 december 2013:
Pakjesavond was gisterenavond buiten een beetje stormachtig en er viel zelfs een hagelbui, maar binnen vermaakten zich vele kinderen in en buiten Lierop met de vele kado’s die de Sint en Piet voor hen achterlieten. Sommige kinderen kregen zelfs een mobiele telefoon maar daar hoort wel dan een gebruiksaanwijzing bij, ook handig voor volwassenen…. ’t is maar dat je ’t weet!


Donderdag 5 december 2013:
Op onze redactie kwam een uitnodiging binnen voor de Sfeershow van a.s. weekend bij Harrie en Susan Gubbels. Kijk maar mee….


Donderdag 5 december 2013:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan a.s. weekend terecht in de Ruchte waar Harmonieorkest Juliana met ‘Check It’ op de planken staat. Het is een spetterende show met zang, dans, toneel en uiteraard muziek. Met duizelingwekkende snelheid gaat u de wereld rond in een zoektocht naar de perfecte muziek voor het orkest, waarbij de nodige humor en actie niet zullen ontbreken.
Muziekvereniging Juliana staat bekend als baanbrekend. De muzikanten bewijzen maar wat graag het tegendeel van de traditioneel aan een harmonieorkest verbonden vooroordelen. In 2009 deden ze dit al met de uitvoering van een onvervalste revue. Check It! gaat nog een gedurfde stap verder! Bent u benieuwd geworden? Bestel dan snel uw kaarten online en CHECK IT!
De voorstelling in De Ruchte in Someren heeft twee uitvoeringen, op zaterdag 7 december om 20:00 uur en op zondag 8 december om 14:00 uur. Zie ook eventueel www.muziekverenigingjuliana.nl  en www.deruchte.nl  - Entree: € 10,-
Aanvang: zaterdag 20.00 uur, zondag 14.00 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl.


Woensdag 4 december 2013:
Eindelijk is het dan zover en kan er gestemd worden op de Brabander van het jaar. Alle genomineerden zijn inmiddels voorbij gekomen in het programma Onder Ons. De verkiezing is een jaarlijkse wedstrijd waarvoor 'gewone' Brabanders genomineerd konden worden. Een van de genomineerden is dit jaar oud-Lieroppenaar Mieke van Stiphout, vrijwilligster voor Stichting Mama Alice, een stichting die zich inzet voor straatkinderen in Peru. Mieke is al blij dat er door haar nominatie veel publiciteit is rondom Mama Alice waar ze zich zo enorm voor inzet. Wij wensen Mieke veel succes en natuurlijk kun je op haar stemmen door een mail - met een korte motivatie - te sturen naar brabandervanhetjaar@omroepbrabant.nl.
De uitzending van de 'Brabander van het jaar 2013' zal op kerstavond worden uitgezonden op Omroep Brabant.


Dinsdag 3 december 2013:


Afgelopen zaterdag was weer het jaarlijkse Prinsentreffen waarbij ook de Kaauw Voetjes - met Prins Jos voorop - aanwezig waren. Het ging er gezellig aan toe. Kijk maar ’s naar de foto’s….


Maandag 2 december 2013:
Sensatie op de Renkant! De derby die onze SV gisteren tegen SSE speelde kende een nog nooit vertoond slot. Bij het slot (de klok stond nl op 90 minuten) stond SSE verdiend met 3-1 voor. Na weer een spetterend begin waarbij Lierop al in de eerste minuut scoorde nam SSE het heft in handen en kwam Lierop er nog maar nauwelijks aan te pas. De eerste nederlaag in deze competitie leek een feit te zijn. ‘Leek’ ja want Lierop scoorde in de blessuretijd nog maar liefst 3 keer en won op de valreep met 4-3!! Ongekend en waarschijnlijk nu al een historische overwinning. Zie ook het verslag op de SV Lierop site.


Maandag 2 december 2013:


Van de werkgroep Zorg en Welzijn kregen we onderstaand bericht…
Voor inwoners van Lierop….
Donderdagmiddag 19 december a.s. van 14.00 tot 16.00 uur kunnen er weer kerststukjes gemaakt worden in het zaaltje van Henricushof. Maximaal 15 personen kunnen deelnemen. Kosten € 8,50 incl. koffie en thee met iets lekkers!
Aanmelden of inlichtingen tot en met 15 december bij Riky Peeters, tel. 331620 of mail mailto:t.peeters10@kpnmail.nl.


Maandag 2 december 2013:


Op 25 september j.l. berichtten we op slaponline reeds over de vooruitgang van het koper poetsen in onze Koepelkerk. Siris maakte onlangs een film van de nieuwe status van dit ‘monikken’werk.

Kijk maar.


Zondag 1 december 2013:
In de zaalvoetbalcompetitie leek het er even op dat EduContract een grote zege zou gaan behalen. Zonder wisselspelers gingen ze van start en in de 2e minuut scoorde Ruud van den Hurk al. Toen Henri van Lieshout er 2 minuten later 2-0 van maakte leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor EduContract. Berkvens herstelde zich uitstekend en zorgde in de 17e minuut voor de aansluiting, 1-2. Berkvens werd sterker en Freek van Bussel bezorgde zijn team de gelijkmaker met een hard schot onhoudbaar in de benedenhoek, 2-2.
Lang hield vOosterhout/vBerlo stand tegen Topparty. Het duurde tot 4 minuten voor tijd voordat Luuk Versteegden Topparty op 1-0 kon zetten. Bert Meeuws maakte in de 28e minuut aan alle onzekerheid een einde met zijn treffer, 2-0.
Eigenlijk leverde Jagershuis een wanprestatie door met 4 man aan te treden tegen Centersnacks. Centersnacks opende de score, waarna Toon Filippini en Rob van der Sluijs het Jagershuis op een 1-2 voorsprong zette in de 5e en 9e minuut. Inmiddels was Centersnacks warm gedraaid en kon Jagershuis niets meer inbrengen en werkte Centersnacks heerlijk aan het doelsaldo. Het werd een monsterscore, 14-2 voor Centersnacks.
In een aantrekkelijke wedstrijd leek het erop dat Acfis koploper Van Gennip zou gaan kloppen. Acfis kwam in de 8e minuut op 1-0. Beide teams zetten alles op alles voor de winst. Tussen de 24e en 30e minuut werd Chris Filippini met zijn hattrick de matchwinnaar voor Van Gennip, 1-3.Zondag 1 december 2013:
Van SLAP kregen wij het verzoek onderstaand bericht te plaatsen….
Hallo Kaauw Voetjes,
Zoals iedereen intussen weet, stond Jos en Sylvia met de prinsenonthulling op het podium als Prins Jos d'n urste met zijn prinses Sylvia.
Om iedereen de gelegenheid te geven om onze prins te feliciteren, houden wij op zondagmiddag 12 januari onze prinsenreceptie.
Natuurlijk willen wij deze middag voor iedereen zo soepel mogelijk laten verlopen. Daarom vragen wij dan ook om ons voor 22 december iets te laten weten als er meer gedaan wordt als alleen feliciteren. Dan worden jullie meegenomen in de planning. Dit kan naar jwneervens@kpnmail.nl


Zaterdag 30 november 2013:
Op vrijdag 13 december 2013 houdt gilde Onze Vrouw van de Zeven Weeën haar TOEPCONCOURS. Er zal worden getoept om worst, baraccen en pot raden. Er zijn weer prachtige vleesprijzen te winnen. Iedereen is welkom. Aanvang 20.30 uur in Café Nelly van Oosterhout.
Zaterdag 14 december houden we de JAARVERGADERING met bestuursverkiezing, aanvang 18.00 uur met aansluitend de TEERAVOND.
Aftredend zijn Willie Donkers, Martin Vermeulen en Toon van Vroonhoven, allen herkiesbaar.
Er zullen ook een 5-tal jubilarissen worden gehuldigd: 40 Jaar lid: Hans Hendrikx, Karel van Moorsel en Den Vlemmix; 25 jaar lid: Gerard Geutjens en Toine Welten.


Vrijdag 29 november 2013:
Van Boy Joosten kregen wij onderstaand bericht….
Lijkt het u leuk om op 5 december 's avonds de cadeau's door Zwarte Piet zelf te laten brengen?? Ik ben overdag de hele dag Zwarte Piet op een basisschool in Brouwhuis en ben toch geschminkt en geheel incognito. Dit bracht mij op het idee mijn Zwarte Pietendienst aan te bieden in Lierop. Wil jij graag je kinderen verrassen met een bezoek van de Pakjes Pieten? Tegen een kleine vergoeding wil ik samen met Annemieke (mijn zus) graag een ronde maken door het dorp en de pakjes komen brengen.
Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar: boykejoosten@gmail.com 
 


Vrijdag 29 november 2013:
Op de Lieropse Links, onder ‘bedrijven’, hebben we naast Myrna Welten ook Hans van Keulen met zijn bedrijf LiKeGLOBALTV toe kunnen voegen. Hans woont op het Gildeplein 17 in Lierop en heeft een Installatie- en handelsbedrijf in consumenten elektronica. Daarnaast bezit het bedrijf vier webshops waar ze hun producten door heel Europa verkopen. Ze verkopen IPTV apparatuur en zijn tevens UPC dealer waarbij ze de mensen uit Lierop graag advies geven.
Zie ook de website en kijk even op de Lieropse Links.


Vrijdag 29 november 2013:
We spraken gisterenavond Gerard Claassen na de bekendmaking van de VVD-lijst voor de a.s. verkiezingen. Gerard heeft ervoor gekozen om op de derde plaats van de VVD-lijst te gaan staan. Hij vindt het moeilijk om de politiek los te laten; tenslotte doet hij al 30 jaar actief mee en volgt de politiek (waarvan 12 jaar raadslid – in Vught - en 4 jaar burgerlid vanit de Lieropse Ljst).
“In Lierop waren geen kandidaten meer beschikbaar om de Lieropse Lijst te vullen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik wil graag de belangen blijven behartigen voor Lierop. Deze kans werd me geboden door de VVD en ik hoop met deze actie de belangen van Lierop op een eerlijke en open manier uit te dragen in de gemeente Someren”.
Nog enkele Lieroppenaren staan ook op de VVD-lijst t.w. Bart Megens (7) en Roald van Vliet (12).
Voor meer informatie zie hier.
 


Donderdag 28 november 2013:
Van Myrna Welten kregen we het verzoek onderstaande te plaatsen….
Mama Baby Fitness
- Voor wie?
Voor alle moeders met een baby van minimaal 3 en maximaal 7 maanden.
- Wat is het?
Sporten en tegelijkertijd quality time met je baby.
- Onderdelen:
Been-, bil- en buikoefeningen, ook de bekkenbodemspieren worden getraind.
Tijdens de trainingen worden jonge moeders aangemoedigd om op actieve en speelse wijze de oefeningen uit te voeren met hun baby.
Cursus: 9 lessen van 60 minuten € 80,-.
Wanneer: Woensdag van 17:30 -18:30 uur en vrijdag van 9:15-10:15 uur in Someren.
Nieuwe cursus start midden januari 2014.
Voor meer informatie kun je terecht op de website.
Opgeven? Bel Myrna 06-18876813 of myrnawelten@hotmail.com


Woensdag 27 november 2013:
Wie dichtbij huis de bioscoop wil bezoeken kan op woensdag 4 december terecht in de Ruchte waar het elke eerste woensdag van de maand ‘filmdag’ is.
’s Middags om 14.00 uur draait ‘Sinterklaas en het raadsel van 5 december’ voor de jeugd. Een Nederlandse film voor de leeftijd vanaf 5 jaar. Kaartjes kosten € 4,50 euro; begeleiders mogen gratis naar binnen. De film start om 14.00 uur. Vooraf bestellen kan via www.deruchte.nl
’s Avonds om 20.00 uur draait op het balkon de film ‘Quartet’. Je bent zo oud als je je voelt! Dit geldt zeker voor de vitale gepensioneerde muzikanten in ‘Quartet’ , die nog altijd met zichtbare passie musiceren. Het regiedebuut van Dustin Hoffman is een eenvoudige, maar liefdevolle en muzikale komedie. De plot van Quartet is eigenlijk zo simpel als maar zijn kan. Die eenvoud is bedrieglijk, want deze komedie gaat wel degelijk over thema's als ouder worden en de angst voor eenzaamheid ("Old age is not for sissies."). Het verhaal wordt echter met zoveel aanstekelijk plezier verteld, dat je als kijker helemaal opleeft voor deze oude mensen en hun liefde voor muziek. Kaartjes € 5,00, indien vooraf besteld via de website www.deruchte.nl. Aan de kassa kosten de kaartjes € 6,50.


Woensdag 27 november 2013:


Mannenkoor A Capella stond afgelopen zaterdag, bij het vieren van het jaarlijkse Ceciliafeest, stil bij haar dagelijks gebeuren. Lees maar op de pagina van A Capella onder verenigingen op slaponline…


Dinsdag 26 november 2013:


We zijn weer uiterst benieuwd wie gaan er deze keer gaan schitteren op het Kaauw Voetjes Liedjesfestival op carnavalsmaandag 3 maart 2014? Een ‘volle’ Vurherd was er vorig jaar getuige van dat Robin en de Hoods (Robin Verstappen, Bert van Heugten, Jens van Lierop en Bart Sijbers) met het gouden cassettebandje aan de haal ging. Goede of wat mindere zang maakt niet zo veel uit. Vooral de verrassing van de ‘acts’ maakt het Liedjesfestival, dat nu al vanaf 2009 georganiseerd wordt, een niet te missen onderdeel van Carnaval in Lierop. Hopenlijk voelen zich ook nu weer verrassende groepen of eenlingen geroepen om hun ‘act’ aan de benieuwde carnavalsbezoekers te presenteren. Iedere groep of eenling heeft weer een coach die men zelf kan kiezen of de organisatie wijst een coach aan. Deze coach presenteert de act tijdens het Liedjesfestival persoonlijk. Graag aanmelden vóór 15 december a.s.
Zie voor meer informatie de pagina van het Liedjesfestival 2014 op onze carnavalspagina op slaponline. Hier zijn ook de – gezellige - foto’s van de festivals tot nu toe te zien!


Maandag 25 november 2013:


Bij redelijk weer kwam de Sint met zijn Pieten gisteren weer Lierop bezoeken. Zoals de laatste jaren werden zij bij ’t Alfort opgehaald door de fanfare en de beide gilden. Vandaar trok de stoet naar het kerkplein waar vele kinderen met hun ouders of opa’s en oma’s reeds op hem wachtten. Martien Kusters verwelkomde (bij niet al te best geluid) de goedheiligman namens het Oranjecomité. De Sint kreeg vervolgens nog een vendelgroet door de ‘gruun’ en de ‘rooi’ schut. Van het kerkplein trok de stoet vervolgens naar de Vurherd waar de kinderen nog een gezellige middag hadden met o.a. optredens van Lierelarre, Démarrage en enkele turnsters. De Sint maar ook de vele aanwezigen konden dit zeker waarderen. Zie ook de foto’s van onze slapfotograaf in onze slapgalerij.


Zondag 24 november 2013:
In de zaalvoetbalcompetitie werd het Lierops onderonsje tussen Jagershuis en Topparty een aantrekkelijke wedstrijd met doelpunten in de begin- en slotfase. Luuk Versteegden (4e) opende de score voor Topparty, 0-1. Met een hard diagonaal schot maakte Thijs van Heugten (9e) de gelijkmaker, 1-1. Vervolgens kregen beide teams kansen, waarbij Jagershuis enkele keren het aluminium trof. Ralf van de Laar (26e) en Tom van Lieshout (27e) zetten Topparty op een 1-3 voorsprong voordat wederom Thijs van Heugten (28e) er 2-3 van maakte.
Centraal kon op volle sterkte aantreden tegen ’t Zunneke in de strijd in de onderste regionen. Centraal opende de score. Even kwam ’t Zunneke nog terug door een doelpunt van Geert Filippini, 1-1. De druk van Centraal werd steeds groter en vanaf ongeveer de 2e helft van de wedstrijd liep Centraal uit naar 1-5.


Zaterdag 23 november 2013:
Vanaf volgende week tot en met 6 december worden de straten in alle kernen van de gemeente Someren geveegd. U kunt daarbij helpen
1. Als u de veegwagen ziet of hoort aankomen, en uw auto staat langs de weg of in een parkeerhaven geparkeerd, kunt u de auto tijdelijk even wegzetten. Zo kan de veegwagen ook op deze plaatsen vegen.
2. De veegwagen krijgt gras- en onkruidpollen in de goten moeilijk weggeveegd. U kunt helpen om deze pollen los te steken of te schoffelen. Zo kan dit makkelijker worden meegenomen door de veegwagen.
3. Ophoping van zand en bladeren/takjes ontstaan vaak in hoeken en bochten van parkeerhavens. Hier kan een veegwagen niet bijkomen. Het zou helpen wanneer deze handmatig worden geveegd naar een recht stuk of uiteraard door uzelf worden opgeruimd en afgevoerd via bijvoorbeeld de gft-container.
Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum (KCC) via tel. (0493) 494 888.


Vrijdag 22 november 2013:


Het was een TOP-avond afgelopen maandag in feestcafé De Peer in Asten. De feest-dj's van Geen Stempel (dj Johnny van Lieshout uit Lierop en dj Ricky Berkers) namen er een videoclip op. De clipopname was méér dan geslaagd! Het is de eerste eigen release van het duo dat onder de naam Geen Stempel opereert. Rond 15 december zal hun single mét clip online komen!
Eerdere producties van het duo waren remixen van Henk Dissel (Dansen en Rood fruit) en Nick & Simon (Julia). Hiermede hebben ze landelijk al veel succes geboekt en werden ze positief ontvangen – en gedraaid – door de radiotations. Ook hun mixtapes worden goed ontvangen! Zie hun website. (Foto Ben Roze Siris).


Vrijdag 22 november 2013:
Van Femke Gorissen kregen we onderstaand bericht….
‘Hoi Hoi; Carnavalskleding over? In de Ruchte wordt op zaterdag 25 januari 2014 een dag georganiseerd om je carnavalskleding te verkopen of te kopen. Zie de poster.


Donderdag 21 november 2013:
Van Scouting St. Willibrordusgroep Lierop kregen we onderstaand bericht…
Geachte redacteur van Slaponline,
De stichting Scouting St. Willibrodusgroep wil de inwoners van Lierop en omstreken graag bedanken voor het prachtige bedrag wat wij hebben mogen ontvangen via de Rabobank Clubkas Campagne. We zijn zeer tevreden met het verkregen bedrag en zullen dit op de best mogelijke manier besteden. Ook hopen we weer volgend jaar op uw steun tijdens de Rabobank Clubkas Campagne.

 


Woensdag 20 november 2013:


Na de twee zeer succesvolle uitvoeringen ‘Groeten van de Veluwe’ en ‘Het lijk is zoek’, zijn de spelers van Toneelvereniging ProFiel weer druk aan het repeteren voor de nieuwe uitvoering Viva Vitoria die op de zaterdagen 18 en 25 januari en op zondag 26 januari op de planken zal staan in De Vurherd. Het geheel speelt zich af aan boord van een luxe cruiseschip. De regie is dit jaar in handen van Rob van der Veeke. Kaarten kunnen besteld worden bij de Spar in Lierop of via: reserveringen@profiel-lierop.nl.  Meer informatie is te lezen op de website van Profiel.Woensdag 20 november 2013:
Petra Raijmakers is gestart met haar eigen bedrijf “Creative Moves”, Coaching en Innovatief Advies.

De doelstelling van haar bedrijf is het in beweging brengen van organisaties en mensen in organisaties.

We hebben haar bedrijf ook geplaatst onder de Lieropse links.

Zij stelt zich graag aan u voor…
 

 


Dinsdag 19 november 2013:
De carnavalsdampen van het weekend zijn weer wat opgetrokken. De hoogheden zijn weer in hun dagelijkse ritme gekomen en zijn aan het bekomen van de vele felicitaties en enthousiaste reacties.
We hebben het prinsenraden op slaponline nog ’s gechecked en kwamen tot de conclusie dat er dit jaar twee winnaars zijn.
Op 29-10 mailde Toon Hesius ons dat Jos van Heugten prins zou worden (hiermee heeft hij voor de derde keer in 4 jaar goed geraden?!) en afgelopen zaterdag kregen we nog net voor sluitingstijd een mail van Koen Hendrikx die namens Leentje aangaf dat Jos van Heugten de nieuwe prins zou zijn. Binnenkort zullen we loten wie de echte winnaar wordt waarbij we nu al inschatten dat de familie Hendrikx de meeste kans heeft!
Inmiddels staan naast de foto’s van de onthullingen van afgelopen zaterdag ook de CV’s van de hoogheden op de site van de Kaauw Voetjes. Lees maar….


Maandag 18 november 2013:
In de zaalvoetbalcompetitie verloor Steenstra in de hoofdklasse de wedstrijd tegen EduContract in de laatste minuut. De Steenstra-goalie belette een tegenstander onreglementair de doorgang binnen het strafschop waarbij beiden ten val kwamen. De toegekende strafschop werd door Wiljan Kornuit benut. Steenstra kwam in de 8e minuut op 1-0 voor. Wiljan Kornuit trok de stand in de 16e minuut gelijk. EduContract trad met de twee nieuwe aanwinsten Henri van Lieshout en Riny van den Wijnboom aan. Beiden speelden na lange afwezigheid in deze competitie een prima partij, 1-2.Topparty had in de eerste klasse tegen Loomans z’n dag niet. De nr. 3 van de stand verloor kansloos: 4-0.
Marvin Roefs zette Jagershuis tegen de “oudjes” van DeskaMarkt8 in de 4e minuut op voorsprong met zijn doelpunt. Nog geen minuut later trok Deska de stand gelijk. Ruim 20 minuten ging het vervolgens tegen elkaar op. De altijd gevaarlijke Jos Hurkmans knalde in de 26e en 29e minuut Jagershuis naar een 3-1 nederlaag.
De topper tussen Van Gennip en Frietwagen/Verleto werd een dikke overwinning voor Van Gennip. Frietwagen/Verleto had geen wissels en dat breekt vroeg of laat toch op. Chris Filippini (6e) 0-1 waarna Frietwagen/Veleto op 1-1 kwam. Tim van Lieshout maakte in de 8e minuut 1-2. Vervolgens ging het behoorlijk gelijk op tot zo’n 5 minuten voor tijd. Mogelijk ging bij Frietwagen/Verleto de vermoeidheid een rol meespelen. In die laatste vijf minuten tilden Chris Filippini, Tim van Lieshout en Guus Berkers (2x) de voorsprong naar een 1-6 hoogte voordat Frietwagen/Verleto er in de slotseconden nog 2-6 van kon maken. Mede door deze overwinning is Van Gennip de winnaar van de 1e periode.
In de 2e klasse verloor ‘t Zunneke met 2-4 van het lager geklasseerde Custers/Webdesign. Harry Maas (2x) was de enige van het Zunneke die kon scoren.


Zondag 17 november 2013:

In een 'volle' Vurherd werden de hoogheden voor het nieuwe carnavalsseizoen bekend gemaakt. Dat gaat in Lierop niet 'vaneiges'. Daar is een heel spel voor nodig en ook dit jaar was dat spel weer spannend en werden de gedachten van de aanwezigen keer op keer op het verkeerde been gezet. Na de uitreiking van de versierselen van de Europese narren aan Jan van Doorn en Femke Gorissen voor hun verdiensten aan de Kaauw Voetjes werd afscheid genomen van het bruidspaar Allan en Marieke en het prinsenpaar Marcel en Margreth waarna het echte 'spel' kon beginnen. Met medewerking van de koning (Bart) en de koningin (Simone) met hun 'aanhang' en de burgemeester Martien Kusters en niet te vergeten 'lakei' Roald, kwam uiteindelijk als nieuw bruidspaar Robin Verstappen en Mike Berkvens 'uit de bus'. De zaal reageerde 'kei' enthousiast op dit jonge ruidspaar.

Hierna was het de beurt aan de onthulling van de nieuwe Prins. Ook hier werd de spanning opgevoerd met een filmpje en met diverse artiesten die optraden en uiteindelijk was het onze Koning Bart die liet zien dat de nieuwe prins Jos van Heugten was. Samen met zijn Sylvia zal hij het nieuwe carnavalsseizoen de scepter zwaaien. Laat dat maar aan Jos over, dat komt helemaal goed. Ook bij zijn bekendmaking was de zaal bijzonder enthousiast, een goed teken voor weer een mooie carnaval. Voor foto's van de onthulling verwijzen wij weer graag naar de foto's van Thieu op de Kaauw Voetjes pagina.


Zaterdag 16 november 2013:

In de Vurherd zijn vanmiddag de jeugdhoogheden bekendgemaakt. In een weer prachtig opgezette onthulling kwam als nieuwe Jeugdprinses Fleur Raijmakers naar voren. Zij zal de komende carnaval bijgestaan worden door haar adjudant Luuk Neervens.

Als jeugdboerenbruidspaartje maken Julia Hurkmans met Mart van de Laar en hun getuigen Lisa vd Boogaard en Sem vd Nieuwenhof de jeugdhoogheden van Jeugdcarnaval 2013-2014 compleet. Wij wensen hen veel plezier bij de vele activiteiten die voor de jeugd georganiseerd zijn.

Zie ook de foto's van Thieu op de fotopagina van de Kaauw Voetjes.


Zaterdag 16 november 2013:

De laatste dag dat er gestemd kan worden op de nieuwe prins. Om 19.00 uur sluit het raden dus als je nog een prachtige prijs wilt verdienen dan raad maar snel. We zijn benieuwd wie er vanavond in de Vurherd als de nieuwe hoogheden tevoorschijn komen al lijken de hints superduidelijk. Het beloofd weer een fantastisch opgezette onthulling te worden dus 'komt dat zien'!


 

Zaterdag 16 november 2013:

Nog één maand (t/m 11 december a.s.) heeft de bezoeker van De Coeckepanne kans op leuke prijzen, dan is nl het feestjaar ter gelegenheid van hun jubileumactie voorbij. Bij de elfde trekking zijn Christel Vinken uit Someren, Jolande Martens uit Helmond, de heer Nelissen uit Geldrop en Patty Raijmakers uit Asten als winnaars uit de bus gekomen. Zij hebben een Coeckebon ter waarde van € 40 gewonnen.

In de laatste trekking hebben de ‘eters’ kans op een Weekendje Peel. Dit bestaat uit een overnachting voor twee personen bij bed & breakfast Leendershoeve in Heusden, entree bij het Klok & Peel museum en een etentje in Herberghe De Coeckepanne.

 


Zaterdag 16 november 2013:

Van de weekgroep Kinderlithurgie kregen we onderstaand bericht….

‘Oproep aan alle kinderen van groep 6, die NIET op ‘t Rendal zitten: Op kerstavond 24 december om 18.30 uur is het weer zover: de Herdertjesmis! Dan wordt er in de kerk weer een toneelstuk (geschreven door onze pastoor Jan) opgevoerd door kinderen van groep 6!

Lijkt jou dat nou ook zo leuk om daarbij voor te lezen? Of heb je altijd al graag willen meespelen als Jozef, als herder, of ben je meer een (b)engeltje?… dan kun je je nu nog opgeven aan één van onderstaande personen. Graag voor 30 november aanstaande!

 We oefenen een paar keer op school (onder/aansluitend aan schooltijd) en 2 keer in de kerk.

Mariëlle Emonds -332962; Yvonne Maas -331821. 


Vrijdag 15 november 2013:


Een berichtje van Ellen Maas-v.d.Vorst, betreffende de benefietmiddag in Nirwana:
“Zondagmiddag 10 november was de kinder benefietmiddag in Nirwana. Het was een gezellige dag waarbij de kinderen maar ook de volwassenen zich prima vermaakt hebben. De middag begon met theater "groot duimpje". Verder werden er verhalen verteld in de tent. Buiten konden de kinderen zich uitleven met activiteiten van Herold Dat en natuurlijk de stropdasschieter waar ballen te winnen waren. Verder was er een ballonnenclown en konden de kids zich laten schminken. Ze konden grabbelen en er waren allerlei lekkere dingen te verkrijgen. De volwassenen hebben zich kunnen vermaken met de veiling die perfect gedaan werd door veilingmeester Peter v. Schalen en ook in de loterij waren velen prijzen te winnen. We kunnen terugkijken op een leuke, gezellige en geslaagde middag, waar ik heel veel uren in gestopt heb met als resultaat dat ik 1821,50 euro mee naar Thailand kan nemen. Zoals bekend gaat de opbrengst naar Elephants World, Op dit moment is er tijdelijk een olifant bij EW, waarvan de ene achterpoot 20 cm korter is dan de andere. Deze olifant werkt in het toerisme en moet allerlei pijnlijke kunstjes doen en toeristen sjouwen. Dit is voor alle olifanten zwaar en pijnlijk maar deze olifant heeft hier nog veel meer last van. Als ze het geld tijdig bij elkaar krijgen mag deze olifant daar blijven, anders gaat ze weer terug het toerisme in. Ik ben blij dat ik kan bijdragen aan dit mooie doel en hoop dat ze het geld tijdig bij elkaar krijgen. Ik wil nogmaals iedereen bedanken die gesponsord en/of geholpen heeft om de middag tot een succes te maken. Ook dank aan alle mensen die zondag aanwezig waren. Heel hartelijk dank allemaal. Groetjes Ellen Maas-vd Vorst”. Zie ook deze foto’s.


Vrijdag 15 november 2013:
Ter herinnering.... 18 november om 20.00 uur vindt in de kantine van SV Lierop een thema-avond plaats over Buurtzorg. Er komen twee sprekers praten over dit onderwerp. Ook Ans van Gastel komt. Niet-leden die geïnteresseerd zijn, zijn ook van harte welkom.


Vrijdag 15 november 2013:
Op onze redactie kwam het jaarprogramma van de K.V.O. voor 2013-2014 binnen....
16-12-2013 Kerstviering, 20.00 uur, Voetbalkantine SV Lierop
13-01-2014 Lezing Orgaandonatie, 20.00 uur, Voetbalkantine SV Lierop
30-01-2014 Grutjes en griesmeel, 20.00 uur, De Dreef Aarle-rixtel
17-03-2014 Lezing, over kroonjuwelen, 20.00 uur, Voetbalkantine SVLierop
25-03-2014 Culturele avond, 20.00 uur, De Dreef Aarle-Rixtel
14-05-2014 Meiviering Ommel, 19.30 uur, Ommel


Donderdag 14 november 2013:
Net zoals vorig jaar organiseert Nirwana de grote Nirwana Pubquiz en wel op zaterdag 23 november! Wil jij met jouw team meestrijden om de grote prijzen die Nirwana ter beschikking stelt? En wil jij met jouw team een jaar lang de titel 'Slimste team van Nirwana' hebben?
Geef je dan snel op via nirwanapubquiz@hotmail.com. Teams mogen uit maximaal 5 personen bestaan.


Donderdag 14 november 2013:


We kregen het volgend bericht binnen van het Oranjecomité Lierop:
“SINTERKLAASINTOCHT IN LIEROP OP 24 NOVEMBER 2013.
Op zondag 24 november brengt de Sint een bezoek aan alle Lieropse kinderen en hun ouders. Om 14.00 uur vertrekt de Sint met zijn pieten vanaf ’t Alfort via de Somerenseweg, naar het kerkplein waar een vendelgroet wordt gebracht, dan loopt hij door de Offermansstraat naar de Vurherd. We hopen dat de fanfare en beide gilden hierbij aanwezig zullen zijn.
In de Vurherd heten we de Sint en zijn Pieten van harte welkom en gaan we samen met de Lieropse kinderen er een leuke middag van maken, in samenwerking met Lierelarre en Demarrage. Na afloop kunnen de kinderen de Sint nog even persoonlijk ontmoeten.
Bij slecht weer arriveert de Sint om 14.30 uur in de Vurherd.
Om de Vurherd mooi te versieren mogen alle kinderen een kleurplaat in kleuren. Alle kinderen die in Lierop op de basisschool zitten krijgen die op school, alle andere kinderen kunnen er een bij de Spar of bij Wietske Verstappen (slutelakker 10) ophalen. Zorg wel dat je naam en leeftijd op de kleurplaat staat. Op 24 november zal een zwarte piet 3 kleurplaten uitkiezen en deze met een klein cadeautje belonen. De kleurplaten mag je inleveren bij Wietske Verstappen, of op school. Dit kan tot en met 20 november. Tot ziens op zondag 24 november!”


 

Woensdag 13 november 2013:
Van de organisatie van de Jeugdsoos kregen we onderstaand bericht…
“Jongens en meisjes!
Vrijdag 15 november is het weer zover, tijd voor de jeugdsoos! Deze keer zijn jullie allemaal welkom op onze spetterde schuimparty met dj van Dinter! Zijn jullie ook zo benieuwd wie deze keer de foto van de maand wint en dus gratis entree krijgt bij de volgende jeugdsoos? Wij hebben onze dansschoenen alweer aan en we hopen jullie allemaal te zien aanstaande vrijdag om lekker los te gaan en om er een gezellig feestje van te maken!
De deuren zijn open vanaf 20:00 uur en sluiten om 23:00 uur. De entree is 2 euro.
Groetjes nirwana jeugdsoos.”.
 


Dinsdag 12 november 2013:
Op de snelweg A67 van Eindhoven naar Venlo is maandagochtend een vrachtwagen in de sloot beland. Het ongeluk gebeurde rond kwart over vijf ter hoogte van Lierop. De chauffeur is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe ernstig zijn verwondingen zijn. De vrachtwagen zou in de sloot tientallen meters doorgeschoven zijn. De truck kwam vlak voor de staanders van de matrixborden tot stilstand. De rechterrijstrook werd tijdelijk afgesloten. De vrachtwagen werd pas na de spits geborgen.
Ook weer op de A67 is een personenauto rond halfeen maandagnacht ter hoogte van Lierop van de weg geraakt, over de kop gevlogen en in de berm van de weg belandt. De bestuurder is daarbij gewond geraakt.
Waarschijnlijk is de bestuurder de macht over het stuur verloren, maar de exacte toedracht is niet bekend. De bestuurder was na het ongeluk niet aanspreekbaar en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Dinsdag 12 november 2013:
De Kaauw Voetjes stuurden ons het volgende bericht;
“As zaterdag 16 november worden de nieuwe hoogheden van de Kaauw Voetjes bekend gemaakt in de Vurherd. ’s Middags wordt eerst afscheid genomen van prinses Maartje en haar jeugdraad en daarna wordt de nieuwe jeugdraad gepresenteerd aan het publiek. Na een geweldige showmiddag komt uit deze mensen de nieuwe jeugdprins of prinses. Ook het nieuwe boerenbruidspaartje wordt die middag na een geweldig spel aan de Lieropse bevolking gepresenteerd. De middag begint om 13.30 uur.
’s Avonds nemen we rond half negen afscheid van prins Marcel en prinses Margreth, en van het bruidspaar Alan en Marieke. Daarna begint de onthulling van de nieuwe hoogheden voor het komende carnavalsjaar. De commissie amusement heeft weer een geweldige avond voorbereid. Het thema voor beide activiteiten is “oranje boven”. Komt het zien en ben erbij als de nieuwe prins zijn hints verklaard.”


Maandag 11 november 2013:


Gisteren, zondag 10 november, is de Lieropse Joanne van Lieshout Zuidnederlands Kampioen geworden met judo, in de leeftijd onder de 12 jaar, tot 36 kilo.


Maandag 11 november 2013:
Oudere rijbewijsbezitters hoeven zich vanaf 1 januari 2014 pas vanaf hun 75e te laten keuren. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) verhoogt de keuringsleeftijd van 70 naar 75 jaar. Deze verhoging betekent minder geregel en lagere kosten voor ouderen.
Automobilisten en motorrijders met respectievelijk een rijbewijs B en A moeten zich op dit moment vanaf de leeftijd van 70 jaar elke 5 jaar laten keuren als zij hun rijbewijs verlengen. Maar vanaf 1 januari aanstaande gaat de keuringsleeftijd omhoog van 70 naar 75 jaar. Ook zijn rijbewijzen voor bestuurders tussen de 60 en 70 jaar langer geldig per 1 januari 2014. Een nieuw rijbewijs is dan tien jaar geldig voor bestuurders tot 65 jaar. Na hun 70e verjaardag is de geldigheidsduur 5 jaar. Op dit moment ligt die grens bij 65 jaar.


Zondag 10 november 2013:
We kregen het volgende bericht binnen op de redactie van Petra Raijmakers, namens de cast van “Geen Daemen maar daden”;
“Vrijdag hebben we een super première gehad van onze musical “Geen Daemen maar daden” in Cultureel Centrum Deurne.
Het publiek was enthousiast en lovend.
Zondag om 14.15 uur spelen we nog een voorstelling. Er zijn nog kaartjes. Wanneer je bij de kassa het codewoord “direct uitwisbaar” noemt, krijgt u € 5,00 korting.”


Zondag 10 november 2013:
Van de zaalvoetbalcompetitie kregen we de volgende uitslagen binnen;
(Door omstandigheden geen verslag, alleen de doelpuntenmakers.)
Uitslagen 8 november: Hoofdklasse: vZoggel 1 - EduContract 1 - 3
1e klasse: vGennip - DeskaMarkt8 7 - 1
2e klasse: BekenVerstappen - Zunneke 3 - 4
Hoofdklasse: Van Zoggel 1 – EduContract: Ruud van den Hurk(10e,14e) 0-1 en 0-2; Wiljan Kormuit(17e)0-3 en Leon van Heugten(28e)1-3.
1e klasse: Van Gennip – DeskaMarkt8: Chris Filippini(15e,25e) 1-0 en 4-1; Lars van Grotel(16e) 2-0; Guus Berkers(18e, 29e,30e)3-0, 6-1 en 7-1; Marijn Seijkens(23e) 3-1; Bart van Lierop(27e) 5-1.
2e klasse: BekenVerstappen – Zunneke: Harry Maas(5e,9e,12e,23e) 0-1, 0-2, 0-3, 2-4; Frank Dijkmans(12e,30e) 1-3, 3-4), Rudi Nijssen(20e) 2-3.


Zaterdag 9 november 2013:
Aanstaande zondag zal Mieke van Stiphout aanwezig zijn in de Vurherd bij de Boek en platenmarkt van A Capella, om haar spulletjes van Mama Alice te verkopen.


Zaterdag 9 november 2013:
Hermes: nieuws over mogelijk verdwijnen van bus is onjuist
Busonderneming Hermes is het helemaal niet eens met de manier waarop in het Eindhovens Dagblad is gedaan alsof Lierop zijn busverbinding door het centrum van het dorp zou kunnen kwijtraken. “Bus mogelijk weg uit hartje Lierop’, schreef de krant afgelopen woensdag. Fred Tilburgs, Manager Commercie van Hermes vindt die kop ‘suggestief en niet correct’. Hij licht toe: “Op dit moment is er geen sprake van dat we de buslijn opheffen of dat de bus weggaat uit Lierop”. De Hermes-manager antwoordt daarmee geruststellend op een vraag naar het dilemma dat in Lierop speelt. De bus wordt erg belangrijk gevonden, maar tegelijk wordt ook al jaren gestreefd naar het verminderen van de veel te grote hoeveelheid doorgaand verkeer in het dorp. Volgens Tilburgs is er alleen sprake van een ‘rijtijdprobleem’ sinds de infrastructuur in Lierop is gewijzigd. Met ambtenaren van de gemeente Someren wordt gezamenlijk onderzocht hoe dit valt op te lossen. Om nu al te speculeren over structurele aanpassingen als bijvoorbeeld een bussluis of beïnvloedbare verkeerslichten vindt hij het nog te vroeg.


Vrijdag 8 november 2013:
We kregen het volgende bericht binnen op de redactie:
“Wie heeft er zin om op maandagavond van 20.00 tot...... lekker met een gezellig clubje mee te volleyballen. Voor de kosten hoef je het niet te laten dat is maar E20. En als je niet kunt volleyballen helemaal niet erg, want dat kunnen wij ook niet.
Kom op een maandag avond even kijken en of gelijk meedoen en misschien vind je het nog leuk ook. Tot maandag.”


Vrijdag 8 november 2013:
Voor wie dicht bij huis het theater wil bezoeken; De Eikes staan zondagmiddag 10 november in De Ruchte, Someren, met hun cabaretprogramma.
Reis met dit vrolijk Brabants kwartetje langs de Rijn. Met een lekker bakkie koffie, ranja met een rietje of een glaasje Rode Wijn nemen ze u mee naar de Kermis in de stad. Uiteraard niet zonder eerste even een bosje margrietjes of rode rozen te halen om tenslotte in Paradiso te eindigen met de voeten in het Brandend Zand. Dan is het meestal De Hoogste tijd! De Eikes maken de muziek nog zelf: hard, zacht en geklutst! Veel kijk- en luisterplezier met muziek uit de tijd van de houten Gulden!
Entree: € 5,- (incl. kopje koffie) Aanvang: 15.00 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl , www.deruchte.nl


Donderdag 7 november 2013:
Bij de provincie is een aanvraag ingediend voor een recreatieve trekpleister in Lierop. Dit zou moeten komen op de oude huisvuilstortplaats in de Herselse bossen.
In samenwerking met een ecoloog zijn plannen gemaakt voor het realiseren van mountainbike routes, een vogelspotwand, wandelroutes en een vleermuizenkelder.
Tevens wordt er passend groen aangeplant.


Donderdag 7 november 2013:
We kregen gisteren het nieuws te horen dat de lijnbus 20 mogelijk niet meer via Lierop zou rijden. Wethouder Willy Hanssen geeft aan dat hier geen sprake van kan zijn.
In het SIRIS-radioprogramma Het Avonduur had hij het volgende hierover de zeggen;
“De bus is voor ons heilig en zal niet verdwijnen uit Lierop, we gaan samen met Hermes en de SRE onderzoeken hoe we alles kunnen optimaliseren. Inwoners van Lierop hoeven zich niet druk te maken.”


Donderdag 7 november 2013:


Tijdens de stemperiode in oktober mochten leden van de Rabobank hun stem uitbrengen op de verenigingen die zij een warm hart toedragen. De clubs in, onder andere, Lierop realiseren met de Rabobank Clubkas Campagne, activiteiten die de leefbaarheid van het dorp ten goede komen.
De uitslagen voor de deelnemende verenigingen van Lierop zijn hier te vinden.


Woensdag 6 november 2013:


Zaterdag 9 november is om 18.30 uur de traditionele St. Willibrordusviering in onze parochiekerk met opluistering van fanfare en slagwerkgroep. Normaal wordt deze viering een week eerder gehouden echter door festivalverplichtingen kon dit niet doorgaan.


Woensdag 6 november 2013:
We kregen het volgende bericht binnen van de organisatie van de benefietmiddag in Nirwana:
“ Let op de kaartjes voor de benefietmiddag voor de kinderen liggen nog t/m vrijdag bij de spar in Lierop. Daarna aan de dagkassa te verkrijgen . Wil je kans maken op een prijsje zorg dan dat je ze in de voorverkoop haalt, alleen deze kaartjes maken kans op een prijsje.
Kinderen jonger dan 4, en iedereen boven de 12 jaar, kunnen zo binnen lopen. Zorg dat je er met je kinderen om half twee bent, dan begint het theater.
tot zondag allemaal.”


Woensdag 6 november 2013:
Het zou zo maar eens kunnen zijn dat Buslijn 20 in de toekomst niet meer door Lierop zal rijden.
Volgens Fred Tilburgs van Hermes blijkt de bus in Lierop minuten tijd te verliezen, waardoor passagiers te laat op hun bestemming komen. Het tijdverlies zou te wijten zijn aan de verkeerssluizen aan beiden kanten van Lierop.
Het verkeer staat daar regelmatig minuten stil, en de ingevoerde 30 kilometer zone houdt de bussen ook op. Willy Hanssen, Somerense wethouder van verkeer, zegt dat de aanpassingen in het centrum zijn doorgevoerd om het de bussen juist gemakkelijker te maken.
Voor Willy Hanssen is het niet duidelijk hoe Hermes op dit tijdsverlies komt.


Dinsdag 5 november 2013:
Op de belangengroepvergadering die morgen, woensdag 6 november, wordt gehouden in de Vurherd, zal de verkeersluwheid van het centrum van Lierop op het programma staan. De gemeente Someren beweert dat het centrum van Lierop, sinds de nieuwe inrichting, verkeersluw is maar daar is een groot deel van de Lieroppenaren het niet mee eens. Aan beide kanten van het dorp zijn dan wel verkeerssluizen aangebracht, waardoor er maar een auto tegelijkertijd door kan, maar als je die sluis eenmaal voorbij bent dan rij je veel gemakkelijker dan voorheen door het dorp en dat geeft dan weer aanleiding tot hogere snelheden. Wethouder Willy Hanssen is het niet eens met de kritiek. Hij verdedigt de herinrichting van het centrum. Het centrum werd mede zo ingericht omdat de bussen van Hermes ongehinderd door Lierop moeten kunnen rijden. Zie het interview met Willy en de agenda van de belangengroepvergadering van morgen.


Dinsdag 5 november 2013:
De praktijk van dokter Raaijmakers in Lierop is op vrijdag 8 november gesloten i.v.m. overgang naar ander Huisartseninformatiesysteem.
Tevens gesloten van 18 tot 29 november i.v.m. vakantie .
De praktijkondersteuners Leonie , Conny en Henry zijn dan wel aanwezig en hun spreekuren vinden doorgang.
Waarneming dokter Deimann Nieuwendijk 5 te Someren Eind.
Telefoon 0493 440370. Graag voor die tijd herhaalreceptuur opgeven.


Maandag 4 november 2013:


Zondag 10 november wordt in gemeenschapshuis De Vurherd de jaarlijkse Boeken- en platenbeurs en dvd films gehouden. Nieuw is ook de grote verzameling dvd-films en cd’s. De beurs vindt plaats van 10.30 tot 15.00 uur. De entree bedraagt een euro voor volwassenen. De organisatie van de beurs is in handen van mannenkoor A Capella.
In een grote zaal worden duizenden boeken, langspeelplaten, singeltjes, CD’s en dvdfilms te koop aangeboden. U heeft de keuze uit een groot aantal romans, hobbyboeken, encyclopedieën, religie, geschiedenis- en aardrijkskundeboeken, jeugd- en kinderboeken.
Op het gebeid van muziek treft u een rijke nuancering platen aan uit de top 40, verzamel lp’s, (inter)nationale koorwerken en singeltjes van Nederlandstalige artiesten.


Maandag 4 november 2013:
Van verschillende slaponlinelezers kregen we foto’s van de Hubertusjacht die afgelopen zaterdag in Lierop plaatsvond. Kijk maar.


Zondag 3 november 2013:

Na een half jaar oefenen waren zaterdagavond en zondagmiddag dan de uitvoeringen van de derde musical "Club van lelijke kinderen" van Lierelarre. Beide dagen werden druk bezocht met in totaal meer dan 200 bezoekers.

26 Jongens en meisjes brachten met veel enthousiasme deze musical op de planken. Het verhaal gaat over de koningin die afscheid neemt van haar ambt, nadat het volk heeft gekozen voor Generaal Isimo. Generaal Isimo heeft het idee om alle lelijke kinderen uit het land te verdrijven. Helaas voor de generaal ontsnappen er 2 lelijke kinderen en met hulp uit onverwachte hoek worden alle kinderen weer bevrijd en zo kwam alles weer goed. Bekijk de foto's maar.    


Zondag 3 november 2013:

Hij haalde het 'nét'!! Tijdens de Toelatings Toets die Prins Marcel gisterenavond moest laten gebeuren om bij SLAP te komen had hij op de verschillende onderdelen wisselend succes. De buurtopdracht (touwtrekken met de slappers) werd nipt gewonnen door de slappers (2-1). Bij andere opdrachten had hij regelmatig de hulp nodig van zijn prinses en zelfs zijn kinderen moesten ingezet worden om hem over de streep te trekken. Uiteindelijk was het groene giletje voor hem en kreeg hij nog een tegelwijsheid toe. Het bleef daarna nog lang licht op de'n Oijenbraak. Het verslag houden wij weer voor ons anders wordt het voor de nieuwe Prins van volgend jaar wel héél erg gemakkelijk. Zie enkele foto's.


Zondag 3 november 2013:

Fanfare St. Willibrordus huldigde gisterenavond 6 jubilarissen. Familie, kennissen en natuurlijk de leden van de fanfare en slagwerkgroep waren aanwezig bij de huldiging. Voorzitter Martien Kusters had voor elke jubilaris een toepasselijk woordje. Eerst werden de 25-jarigen Dorien Kusters, John Thijssens en Marieke Kusters gehuldigd waarna de jubilarissen die al 60 jaar! lid zijn in het zonnetje werden gezet. Theo Meulendijks, Toon Maas en Piet Raijmakers viel die eer ten deel. Het bleef nog lang gezellig bij café N. van Oosterhout. Zie ook meerdere foto's.


Zondag 3 november 2013:

In de zaalvoetbalcompetitie verloor EduContract met maar liefst 4-1 van AGAterras. De nieuwe versterking van EduContract Joris Kox redde bij 3-0 de eer.

Van Gennip speelde een beetje laconiek tegen Boemelaer 2 en won maar krap met 3-4. Voor Van Gennip scoorden Tim van Lieshout (2x) en Chris Filippini (2x).

Het Zunneke leek niet in vorm tegen Elofer. Dat het moeilijk zou worden was bekend, maar om nu met 9-2 te verliezen was ook weer niet nodig. De doelman kwam vaak te ver uit zijn doel en dat was kaasje voor Elofer dat daaruit maar liefst vier keer van afstand scoorde. Bij 8-0 knalde Koen Sijbers de bal in de touwen en het 2e doelpunt van het Zunneke werd gemaakt door Mathijs Peters uit een mooie aanval, 9-2.

Topparty maakte korte metten met Centraal dat al vlug aan de leiding kwam, 1-0. Vervolgens kwam Topparty op dreef en schoten Thijs Meeuws (4x) en Ralf van de Laar (6x) raak. Centraal maakte bij 1-4 de 2e treffer, 2-10.

In de 2e klasse had Elofer ook in de 2e wedstrijd van de avond niet veel moeite met het Zunneke. Eerder op de avond speelden beiden tegen elkaar in de strijd om de Roman Cup. Elofer won toen met 9-2. Nu werd het een 8-1 overwinning. Bij een 6-0 stand zag de nieuwe aanwinst van het Zunneke Joep Megens kans om de eer te redden.  


Zaterdag 2 november 2013:


Zondag staat in het stadion van SV Lierop de kraker tussen Lierop 1 en Helenaveen 1 op het programma. Bij een gelijkspel of winst wordt Lierop 1 ongeslagen periodekampioen. Het belooft een spannende strijd te worden want Helenaveen is ook in de winning mood en staat momenteel derde op de ranglijst. Bij een eventueel kampioenschap is het uiteraard volop feest in de kantine. Dus alle reden om zondag naar Sportpak de Renkant te komen. De wedstrijd begint om 14:30 uur.


Zaterdag 2 november 2013:


Met een klinkende apotheose door alle medewerkers eindigde gisteravond het zeer geslaagde Koepelkerkconcert met een grote Lieropse inbreng. Het was prachtig te zien en te horen hoe de zangers en zangeressen van De Bosgalm (o.l.v. Trudy Timmers) en A Capella (o.l.v. Marion van Eijk) onder de koepel van de fraai uitgelichte en tot de laatste rij gevulde kerk met verve hun liederen op het thema ‘De kracht van water’ ten gehore brachten. Van de krachtig golvende negro-spiritual Go down Moses tot de zoet deinende Barcarolle was het een mooi en gevarieerd programma. De afwisseling werd nog versterkt door de bijdragen van de jonge talenten Jacob van Eijk op marimba (en pauken bij het slotnummer) en Iris Geutjens op dwarsfluit. Rob Dommisse leverde een belangrijke bijdrage als begeleider op toetsen, niet alleen zoals gepland bij A Capella, maar ook als invaller bij De Bosgalm. Daarnaast schitterde hij als organist in Händels Water Music. Pater Piet Schellens zorgde voor de meerwaarde door zijn overdenking over het thema. Een camerateam zorgde ervoor dat ook de concertgangers achteraan niets hoefden te missen. Het volgende Koepelkerkconcert is op Goede Vrijdag, 18 april 2014. Zie de foto's.


Zaterdag 2 november 2013:


Morgen, zondag 3 november organiseert MAC Lierop hun jaarlijkse Clubmotocross op Circuit de Herselse Bossen. Deze wedstrijd staat in de volksmond beter bekend als de Mini-GP. Voor iedereen is er de mogelijkheid om een wedstrijd te rijden op een van de zwaarste Grand Prix circuits ter wereld.
De volgende klassen zullen aan de start verschijnen: 65cc, 85cc, 125cc 2-takt, MX2, MX1, de Veteranenklassen en de Solo 40-plus.
Sinds enkele jaren is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de Quad klassen 16+. In alle klassen komen zowel de hobbyrijders als de startbewijshouders aan de start.
Momenteel hebben zich al ruim 280 deelnemers ingeschreven uit zowel Nederland, België, Duitsland als Denemarken. Daarnaast is het nog altijd mogelijk om in te schrijven.
De deelnemers zijn vanaf zaterdagmiddag al welkom in Lierop. Direct naast het Lieropse circuit licht een ruime camping.


Zaterdag 2 november 2013:

A.s. woensdag 6 november komt de belangengroep weer bij elkaar. Belangstellenden kunnen mee komen praten over de agendapunten en de notulen van de vorige vergadering.


Zaterdag 2 november 2013:

Dit weekend wordt alles duidelijk. Komt Prins Marcel bij SLAP of wordt hij de eerste Prins die de Toelatings Toets niet haalt en leidzaam zal moeten toezien hoe de laatste SLAPPERS - nadat ze al z’n drank en eten weggewerkt hebben en hij zich uit de naad gewerkt heeft om te slagen - op de vroege zondagmorgen afscheid van hem nemen zonder dat hij geslaagd is. Hij zal er hard aan moeten trekken!! (foto Prins Eric in actie vorig jaar…. hij redde het nét!).


Vrijdag 1 november 2013:

Het gaat goed met de SV Lierop. Dat bleek gisterenavond tijdens de algemene ledenvergadering waar Toon Hesius in het zonnetje gezet werd met het erelidmaatschap. Zie het verslag en de foto's.


Vrijdag 1 november 2013:

Zie onze dagelijkse agenda voor dit weekend want er is weer van alles te doen in het Lieropse. Vanavond Koepelconcert en Nirwana vrijwilligersavond Tuinfeestmedewerkers. Morgen Hubertusjacht (mis 10.30, zegening 12.30 op kerkplein), 6 jubilarissen bij de fanfare, slapexamen prins Marcel, verkooptentoonstelling Rode Kruis, natuurwerkdag IVN, musical Lierelarre (ook zondag). Zondag Allerzielenviering met kindernevendienst, fanfare op festival en wandelen voor een goed doel. Bovendien kan het eerste elftal van SV Lierop periodekampioen worden.


Vrijdag 1 november 2013:


Van Driek Doezé kregen we onderstaand bericht….
‘Sinds kort zitten er twee zwerfkatten in onze tuin (zie foto). Als dierenvriend trek ik me het lot van deze twee beestjes aan. Zeker nu het winter wordt zou het goed zijn als ze ergens een plekje kregen waar ze een goede verzorging zouden krijgen. Daarom heb ik de dierenambulance gebeld, die me de volgende oplossing bieden…
Ik kan een kooi huren, de katten vangen en ze naar het asiel de Voorste Grootel in Bakel brengen. Hier krijgen ze dan een spuitje omdat ze in het asiel geen zwerfkatten naar een vast opvanghuis begeleiden. Ze hebben geen mogelijkheden om verwilderde katten tam te maken en een verwilderde kat raken ze niet kwijt. Daarom worden deze katten altijd geëuthaniseerd. Ik vind het moeilijk om de knoop door te hakken en de katjes te vangen en weg te brengen.
Riet van de Hurk stelde me voor om een berichtje op slaponline te plaatsen. Misschien is er iemand die zich over deze katjes wil ontfermen?’ Bel dan 0492-33 18 91.


Vrijdag 1 november 2013:


Petra Raijmakers en haar zus Chinette zullen op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 november meedoen in de musical ‘Geen Daemen maar daden’ welke in het Cultureel Centrum in Deurne gespeeld wordt. Zowel de teksten als de muziek en dans zijn door de musicalgroep zelf bedacht.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij CC Deurne. Op = Op dus wees er snel bij! Zie ook de flyer.


Donderdag 31 oktober 2013:


A.s. zondag 3 november neemt fanfare Sint Willibrordus deel aan de 46e editie van het Everard Winters Wisselbeker Festival, een muzikale wedstrijd voor harmonie- en fanfareorkesten. Dit Festival zal plaatsvnden in de Ruchte in Someren. Onze fanfare zal deelnemen in de categorie ‘traditioneel’ met de werken La Storia en Variazioni in Blue, beiden van Jacob de Haan. Om 12.30 uur zal Lierop deze werken uitvoeren.
De dag wordt om 11.15 uur geopend door het harmonieorkest Semper Unitas uit Sambeek onder leiding van dirigent Geert Mooren. Een jury, bestaande uit Alex Schillings en Fried Dobbelstein, zal de optredens beoordelen. De toegang is gratis.


Donderdag 31 oktober 2013:


Zoals je ziet gaat binnen enkele dagen Station Lierop weer open. B. Verstappen bedrijfswagens heeft weer een locomotief gekocht.


Woensdag 30 oktober 2013:


Evenals in voorgaande jaren zal ook in 2014 de welbekende fanfare kalender worden uitgebracht.
Iedere vereniging/stichting etc. krijgt de kans om zijn activiteit op deze kalender te laten vermelden.
Hierbij vragen wij om deze activiteit in een overzicht aan te leveren, waarbij duidelijk de naam en datum van de geplande activiteit wordt aangegeven. Het aanleveren van dit overzicht kan tot uiterlijk 15 november via volgend email adres: fanfarelierop.kalender@gmail.com
Mochten er vragen zijn omtrent de kalender dan is het mogelijk deze via bovenstaand email adres te stellen. Bij voorbaat dank voor de medewerking.Woensdag 30 oktober 2013:

Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan op vrijdag 1 november a.s. terecht in de Ruchte waar om 20.30 uur de cabaretvoorstelling Schudden met ‘We Vieren Het Maar’ op het podium staat.
Schudden houdt van de dwalende mens. We zijn tenslotte allemaal de weg weleens kwijt. Zelf staan De Jong en Van Santen regelmatig kort stil met hun natte vinger in de lucht om de juiste windrichting te bepalen, terwijl hun voeten wegzakken in de klei. Een mens mag twijfelen maar het is o zo raadzaam om in beweging te blijven.
Laat u meevoeren door de heren naar dat ene café waar het licht tot in de vroege uurtjes brandt, waar hele administraties op viltjes gaan, waar veel wordt gesproken, maar uiteindelijk niks wordt gezegd. Of je er nu wel of niet voor in de stemming bent, ergens valt er altijd iets te vieren.
Cabaretiers Emiel de Jong en Noël van Santen schotelen u in deze barre tijden een heuse feel-good-voorstelling voor.
Kaarten € 19,50 incl. pauzedrankje. Bestellen via www.deruchte.nl of aan de kassa van het theater. Zie ook deze info.


 

Dinsdag 29 oktober 2013:
Na de wereldbekercyclecross in Valkenswaard is Lara Verberne uit Lierop door bondscoach Johan Lammerts opgenomen in de EK-selectie veldrijden. Ook Mathieu van der Poel uit Poppel gaat mee naar het EK dat in het Tsjechische Mlada Boleslav wordt gehouden. Hij werd onlangs nog wereldkampioen wielrennen op de weg (belofte). Ook zijn broer David en Stan Godrie uit Zundert zitten in de EK-selectie.


Dinsdag 29 oktober 2013:
De Roovere Schutters waren afgelopen zondag op de vrije wedstrijd geweer bij Sint Jorisgilde Someren. De uitslagen waren als volgt:
Personeel: 3. Angel van Moorsel, 5. Ad Vlemmix; Vrije Hand: 1. Ad Vlemmix, 3. Angel van Moorsel; Puist: 5. Hann van Zeggelen.


Maandag 28 oktober 2013:


Gedurende 67 jaar van het bestaan van gemengde zangvereniging de Bosgalm uit Lierop zijn veel mensen lid geweest van dit koor.
Het koor wil nu een reünie met zo veel mogelijk oud-leden organiseren. Een volledig adressenbestand van oud-leden ontbreekt. Daarom doet het bestuur via deze weg een oproep aan alle oud-leden zich aan te melden voor deze reünie.
Het plan is om op zaterdag 8 februari 2014 elkaar te ontmoeten op een locatie te Lierop. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van de Bosgalm per mail naar debosgalm@hotmail.com  of per telefoon op nummer 0492-331660.
In verband met het organiseren is aanmelding mogelijk tot 15 november 2013.


Maandag 28 oktober 2013:
De eerste dagen van november zijn voor velen van ons een uitnodiging om naar het kerkhof te gaan. Het is zinvol om één keer per jaar stil te staan rond dood en sterven, ook al denken we de andere 364 dagen er ook wel aan. Een kaarsje branden voor een overledene is bijvoorbeeld ook aan hem of haar denken. Want herdenken is meer dan tranen.
Tijdens de Allerzielenviering op zondag 3 november a.s. om 10.00 uur wordt er rondom dit thema in de kerk een speciale kindernevendienst georganiseerd.
Alle kinderen worden van harte uitgenodigd om in de sacristie de viering op een kindvriendelijke manier mee te beleven. Na de viering wordt er voor iedereen koffie, thee of ranja geschonken in de kerk. Zo kan de kerk een plek zijn om nog even fijn samen te zijn. Iedereen is van harte uitgenodigd!


Zondag 27 oktober 2013:


Van het 3 sloten team kregen wij het verzoek onderstaand bericht te plaatsen….
zou u iets kunnen plaatsen
Beste mensen,
Wij zijn op zoek naar een aantal dingen:
- oude tapijten, deurmatten, vloerkleden
- oude stoffen bank die gratis is aftehalen
- oud tuingereedschap (gieters, kruiwagens, etc)
- grote hoeveelheid zwart zand (zonder puin)
We hebben deze spullen nodig voor ons bmx baantje op het 3 sloten veldje. Hheeft u misschien iets waarvan u denkt: ‘dat kunnen zij wel gebruiken’, mail dan naar koentjepastor@Live.nl


Zondag 27 oktober 2013:
In de zaalvoetbalcompetitie won Snackpoint met 2-0 van EduContract. Gebleken is dat EduContract een speler had opgesteld die niet op de spelerslijst voorkwam. De 2-0 winst van Snackpoint werd daarom omgezet in een 3-0 reglementaire winst. EduContract werd volgens dat zelfde reglement 3 winstpunten in mindering gebracht.
Van Gennip trad op volle sterkte aan tegen Centersnacks en stond na 23 minuten op een mooie 4-0 voorsprong door treffers van Jan van Moorsel, Chris Filippini, Bart van Lierop en Tim van Lieshout. In de slotfase kon Centersnacks nog iets terug doen door een intikkertje en een doelpunt tijdens de straftijd van de keeper van Van Gennip, 4-2. Van Gennip staat nu weer aan kop in de 1e klasse.
Topparty kon het ondanks de vroege treffer van Ralf van de Laar (2e) in deze topper niet bolwerken tegen de runner-up Frietwagen/Verleto, dat de aanval heeft ingezet op de bovenste plek. Ze scoorden drie keer tegen, eindstand 3-1.
Boemelaer 2 behaalde zijn eerste zege in deze competitie. Het Zunneke werd met 2-0 verslagen. Het Zunneke kreeg een aantal zeer goede kansen o.a. door Mathijs Peters en Martien van Heugten. De doelman van Het Zunneke bleek echter niet te verslaan, 2-0.


Zondag 27 oktober 2013:

Tijdens de gezellige Warming Up Party werd gisterenavond de eerste hint bekend gemaakt van de nieuwe prins.

 DEN DERDE

Mail je keuze naar nieuws@slaponline.nl

Zie de pagina Carnaval 2014 waar onder Raden maar weer je keuze

te zien zal zijn.

Natuurlijk is er voor de winnaar weer een mooie prijs!!

 


Zaterdag 26 oktober 2013:
Van Lierelarre kregen we onderstaand bericht….
Hallo allemaal… Zoals jullie vast wel weten zullen volgend weekend onze voorstellingen van de musical "de club van lelijke kinderen" te zien zijn. Graag willen we een klein stukje vertellen over deze musical.
Het verhaal gaat over Paul, een jongen van 11 jaar met flaporen en verliefd op het mooiste meisje van de klas. De president van het land wil dat alle lelijke kinderen worden weggestuurd en opgesloten! Op school komt de fotograaf om van alle kinderen een foto te maken, maar sommige kinderen krijgen een kruisje achter hun naam. De schooldirecteur verteld dat deze kinderen (de lelijke) op schoolreisje mogen! Maar Paul vind het een beetje raar en vertrouwd het niet helemaal. Als ze op een dag op schoolreis gaan weet Paul te ontsnappen! ...hoe het afloopt??? Kom dit maar eens bekijken op een van onze voorstellingen!
Zaterdagavond 2 november aanvang 19.30 uur; zaal open om 19.00 uur.
Zondagmiddag 3 november aanvang 14.30 uur; zaal open om 14.00 uur.
Kaartjes te koop à € 6,00 bij SPAR Verhoeven in de voorverkoop t/m vrijdag 1 november 17.00 uur. Op de dag van de voorstelling kan men ook nog een kaartje kopen à € 7,50.
Graag zien we jullie op een van onze voorstellingen in de Vurherd, WIJ HEBBEN ER ZIN IN!
Groetjes de jongens en meiden van Lierelarre’. Zie de poster.


Zaterdag 26 oktober 2013:
Met enige trots kondigde MAC Lierop bij monde van Tiny van Erp afgelopen jaar aan dat Lierop de komende drie jaar een GP-organisatie zou huisvesten, maar bij het verschijnen van de nieuwe kalender voor 2014 missen we de naam van MAC Lierop. Tiny van Erp, woordvoerder van MAC Lierop legt uit hoe dat komt. “De intentie van MAC Lierop en Youthstream was om de komende jaren een GP in Lierop te blijven organiseren. Door onvoorziene interne en externe factoren kunnen we het risico niet nemen om komend jaar te organiseren.”
Of er in toekomst na 2014 nog wel een GP in Lierop plaats gaat vinden blijft een open vraag. De contacten met promotor Youthstream zijn altijd goed geweest en er zijn altijd nog een groot aantal mensen die er de schouders onder willen zetten. Of dat genoeg is om ooit weer een GP in Lierop te krijgen is afwachten. MAC Lierop heeft meerdere GP’s en een Motocross of Nations georganiseerd en werd twee keer uitgeroepen tot ‘beste organisator van het jaar’. Hopelijk is DIT beeld niet het laatste GP-beeld in Lierop!


Vrijdag 25 oktober 2013:


Morgen, zaterdag 26 oktober, houdt het Activiteitenfonds van Gilde Sint Antonius Abt weer hun jaarlijkse oud-ijzeractie. Er wordt gestart met het ophalen om half tien. Om Milieuredenen mogen er géén diepvriezers, koelkasten, gasflessen, accu’s en velgen met banden meegenomn worden. Wanneer je ijzer hebt wat je niet aan de openbare weg kunt zetten, dan kun je alléén op zaterdag 26 oktober bellen tussen 9.30 en 12.00 uur op nummer 06 37397292. Ze komen het dan ophalen. Hopelijk kan het Gilde op uw steun rekenen.


Donderdag 24 oktober 2013:
Van het bestuur van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaande mededeling….
‘Beste Carnavalsvrienden,
Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. A.s. zaterdag wordt de eerste hint voor de nieuwe prins al bekend gemaakt op de Warming Up Party van de Koepelbloazers in café het Jagershuis. Drie weken later worden onze “kleine en grote” hoogheden voorgesteld aan de Lieropse bevolking. De data van al onze activiteiten kunt u vinden op de eigen website van de Kaauw Voetjes.
PS: Afgelopen jaar hebben we van bijna alle leden hun emailadres gekregen zodat we dit programma ook door konden mailen. Achteraf gezien hadden we beter een jaar kunnen wachten met het ophalen van de emailadressen. Door het aanleggen van de kabel in ons mooie dorp zijn veel mensen overgestapt van provider, met als resultaat een ander emailadres. Om toch de leden te kunnen bereiken willen wij deze vragen of ze het emailadres een keer door willen mailen naar onze secretaresse. We kunnen dan ons bestand weer up to date maken. Mocht u lid zijn en uw emailadres is nog niet opgevraagd door een van de bestuursleden, dan ook graag even een mail. Alvast bedankt voor eenieders medewerking’.


Woensdag 23 oktober 2013:


Mieke van Stiphout werd gisteren als vierde kandidaat voor ‘Brabander van het jaar’ bij Onder Ons van Omroep Brabant voorgesteld. Mieke is als vrijwilliger voor de stichting Mama Alice onmisbaar. Ze zorgt ervoor dat de Stichting in Brabant op de kaart wordt gezet. De stichting zet zich in voor de straatkinderen in Peru. De komende weken stellen zich nog 6 kandidaten voor waarna er vanaf 4 december gestemd kan worden. Wij komen er dan dus op terug om dit aan te kondigen. Zie de uitzending waarbij het Mieke-deel op 25 minuten begint.


Woensdag 23 oktober 2013:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan terecht in de Ruchte waar Rob de Nijs op vrijdag 25 oktober met zijn voorstelling ‘Van Alle Tijden’ op de planken staat.
Terwijl menig artiest na zijn 70e op zijn lauweren gaat rusten, zijn gitaar aan de wilgen hangt of op zijn minst muzikaal gewoon een stapje terug doet, gaat Rob de Nijs verder met zijn succesvolle muzikale levensmissie. Dit jaar gaat hij opnieuw de theaters langs, vanzelfsprekend begeleid door zijn fantastische band. Natuurlijk worden de hits gespeeld, maar de zanger verrast zijn publiek ook graag met iets minder bekende liedjes uit zijn indrukwekkende loopbaan. Een nieuwe tournee met de veelzeggende titel: ‘Van Alle Tijden’ . Want dat is Rob de Nijs.
Kaarten zijn te bestellen aan de kassa of via de website www.deruchte.nl . Met een bijpassend theaterarrangement is het mogelijk om vooraf of na afloop van de theatervoorstelling te genieten van een hapje en een goed glas wijn aan een gereserveerde tafel en met gastvrije bediening: een compleet avondje uit!
Entree: € 27,50 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl


Dinsdag 22 oktober 2013:
Een trouwe slaponlinelezer die zijn videobanden aan het digitaliseren was vond een band waarop het leven in Lierop in 1957 in beeld gebracht is. Siris zond deze film nog eens uit in het kader van 700 jaar gemeente Someren in 2001.
Uit de tijd dat veel wegen nog niet verhard waren, dat er nog nauwelijks tandartsen waren, dat de stieren nog in de wei stonen bij de KI, dat de huishoudschool nog actief was tot ver buiten Lierops grenzen met echte nonnen én pastoor van Dal als leerkrachten, dat handboog de Volharding nog in de buitenlucht schutterde en dat de KPJ nog een polulaire sportclub was, zien we vele Lieroppenaren voorbij komen waarvan we o.a. herkennen: Tjeu Raijmakers, Jan van de Ven, Jan van seggelen, pastoorsmeid Sjan, Pietje Hendrikx, Miet van Horik, politie Tuin, Sjef Welten, Jan Slegers, Miet vd Bomen, Jan van Asten, Anna van Mill, Sjef Bussers, Willy en Sien Manders, Marinus en Tonnie van Oosterhout, Harrie van Gastel, Janus van Kol, Toon Hesius sr, Willem Kuipers, Miet Jacobs, Toon van Ruth sr, Miet van Lieshout, Jan Welten, Wim Janssen, Frans van Oosterhout, Bert van de Laar sr en nog velen meer die de ouderen onder ons wellicht nog wel herkennen.
Ook vele kinderen zijn op de film te zien zoals o.a. Riek en Stef Slegers, familie van Rooij, Leo van Schalen, Cor van Oosterhout, Gerrie van Lieshout enz. enz.
Kijk maar naar de film op onze link Historie waar ook vele oude foto’s en verhalen uit oude Koepels te zien zijn.


Dinsdag 22 oktober 2013:
Zaterdag 26 oktober om 18.30 uur is er in onze koepelkerk wederom een oecumenische viering. In deze woord- en gebedsdienst zullen dominee Van Iperen en pastoor Zwirs voorgaan. Het thema van de viering is ‘samen op weg’. De samenzang wordt begeleid door organist Jannie van Leeuwen-Soethout en trompetist Frank van Gastel. Na de viering kunt u onder het genot van een kop koffie en iets lekkers, gezellig napraten. U bent allen van harte welkom!


Maandag 21 oktober 2013:

De afsluiting van het Idop Lierop en de opening van het nieuwe gedeelte van de Vurherd trok gisterenmiddag vele belangstellenden naar de Vurherd. Dagvoorzitter Martien Kusters opende de verschillende speeches die op het programma stonden. Naast de vele positieve woorden was er ook een kritische noot van de voorzitter van de Beheersgroep, René van Gastel die liever de ‘achtertuin’ van Tuin erbij had gehad. Moet gezegd kunnen worden, ook op zo’n feestelijke dag! Hij onthulde ook de naam van het nieuwe deel van de Vurherd: ‘De Vurtuin’, hoe toepasselijk! De naam is gekozen uit de vele inzendingen die via Slaponline werden ingediend. Theo Peters was de bedenker van de naam en werd hiervoor in de bloemen gezet. Verantwoordelijk Wethouder Guido Schoolmeesters kwam terecht terug op de 'positieve' elementen van het Lieropse project dat nu wel afgesloten is maar volgens Guido wil dat niet zeggen dat het nu voor Lierop 'klaar' is. Met zijn uitspraak 'Hiermee is het stimuleren van de leefbaarheid van Lierop nog niet 'klaar', probeerde hij in ieder geval vertrouwen hierop aan de Lieroppenaren mee te geven. Met geen vertegenwoordiging van de Lieropse Lijst meer bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn dit soort uitspraken mooi meegenomen, of slaat hier het verkiezingsvirus nu al toe? Feit is dat het Idop-geld node gemist zal gaan worden want bij alles wat de leefbaarheid in de nabije toekomst kan stimuleren zal het ‘verdomde geld’ een groot struikelblok worden. Dat werd wel duidelijk.

De Dorpscoöperatie stond op deze dag ook nadrukkelijk voor het voetlicht. De werkgroep Zorg en Welzijn van de belangengroep bracht dit goed onder de aandacht. Met de steeds meer dreigende aanvallen op de huidige manier van zorg in ons land zal dit initiatief een van de belangrijkste speerpunten worden in Lierop. We zullen steeds meer 'voor elkaar' moeten gaan zorgen waar dat kan. De Lieropse Coöperatie zal er voor moeten zorgen dat we de dingen ‘samen’ doen, mét elkaar en vóór elkaar! Lierop moet een dorp worden waar onze kinderen veilig en gezond op kunnen groeien en waar we mét elkaar de norm zijn. Een dorp waar onze ouderen kunnen blijven wonen zolang ze dat willen. Een dorp waar dorpsgenoten in kwetsbare situaties geholpen worden. Hopelijk komt er voldoende respons want anders worden we een dorp waar we de dingen op z’n beloop laten en iedereen het zelf uit mag zoeken. Dat moeten we zeker niet willen! Zie ook enkele foto's van onze slapfotorgaaf. Zie ook de presentatiefilm die door Siris is samengesteld.


Maandag 21 oktober 2013:

Van Huub van den Eikhof van Gilde Sint Antonius Abt kregen we onderstaand bericht...

Overleden: Donderdag 17 oktober is Harrie Verberne op 87 jarige leeftijd overleden. Harrie is 68 jaar gildebroeder van het Gilde van Sint Antonus Abt. 1965 - 1992 Overheidslid, 1948-2008 Vaandrig, 1980 -1982 Koning. Harrie was er altijd bij de uittredens, de acties zoals de oud-ijzer- en geraniumactie enz. Voor al zijn inzet voor het Gilde ontving Harrie diverse onderscheidingen: 1990 de Gemeentelijke, 1992 Erebroeder in Groen, 1995 Kring Peelland en zijn laatste - eveneens in 1995 - een Koninklijke.

De uitvaartdienst, met gilde-eer, is dinsdag 22 oktober om 11.00 uur in de Koepelkerk. Na deze dienst begeleidt het gilde Harrie naar zijn laatste rustplaats op ons parochieel kerkhof om hem daar met gilde-eer te begraven.


Zondag 20 oktobr 2013:
In de zaalvoetbalcompetitie werd Dirk van Vlokhoven aan de zijde van EduContract erg gemist in de wedstrijd tegen Postel 2. In een aantrekkelijke wedstrijd ging EduContract roemloos met 6-1 ten onder tegen een goed combinerende tegenstander. Bij 2-0 redde Ruud van den Hurk nog de eer.
In de 1e klasse werd de topper tussen Topparty en Van Gennip gespeeld. Van Gennip liep sinds lange tijd tegen een nederlaag op. Door dit verlies en de winst staat Topparty nu aan kop op een punt gevolgd door Van Gennip, Jagershuis en Acfis. Voor Van Gennip scoorden keeper Lars van Grotel en Tim van Lieshout. Voor Topparty deden dat Ralf van de Laar (2x), Thijs Meeuws (2x) en keeper Bert Meeuws, 5-2.
Het Zunneke liet zich vrij gemakkelijk aan de kant zetten door Roadhoiske. De inzet van Roadhoiske leek meer te zijn dan die van ’t Zunneke. Bij een 3-0 stand van Roadhuiske scoorde Harry Maas in de 28e minuut voor ’t Zunneke. Al een minuut later was het 4- en tot overmaat van ramp passeerde Koen Sijbers in de laatste minuut zijn eigen doelman, 1-5.


Zondag 20 oktober 2013:


Minder vrachtverkeer door het centrum van Lierop???


Zaterdag 19 oktober 2013:
Van Truus van Otterdijk van Onis kregen wij onderstaand bericht voor de Mantelzorgers in Lierop…
‘Speciaal om alle mantelzorgers eens in het zonnetje te zetten is er een jaarlijkse dag van de mantelzorg. Voor alle mantelzorgers van de gemeente Asten en Someren wordt 8 november een middag georganiseerd in de grote zaal in de Ruchte te Someren. Deze middag kunt u terecht voor informatie en ontspanning. Vanaf 13.00 uur bent u welkom. Dan gaat de zaal open voor bezoek aan de informatiemarkt. Om 14.00 uur begint het programma met een afwisseling tussen informatie en een muzikaal optreden van het Kempen Swing Combo. De middag is gratis, maar bezoekers worden verzocht om zich aan te melden tot 31 oktober. U mag een introducé meenemen. U kunt zich aanmelden bij: Truus van Otterdijk, Steunpunt Mantelzorg Asten, 44126 of Marianne Lenders, Steunpunt Mantelzorg Someren, 441253.


Zaterdag 19 oktober 2013:
Verschillende Lieroppenaren hebben reeds onderstaand bericht ontvangen op Facebook of rechtstreeks via Harm Cranenbroek uit de van Dijkstraat. Zijn broer Joost en schoonzus Judith organiseren nl op zondag 3 november a.s. onderstaande wandeltocht om het onderzoek naar hersentumoren te stimuleren. Dit omdat Judith aan deze treurige ziekte lijdt. Wij sluiten ons graag bij dit initiatief aan…
‘Walk4Brains is een internationaal initiatief, waarbij wandelaars tegen sponsoring een wandeltocht lopen. Het geld dat hiermee opgehaald wordt, komt in Nederland ten goede aan de stichting Stop Hersentumoren. Deze stichting zet zich in om de ontwikkeling van onderzoek naar hersentumoren mogelijk te maken.
De wandeltocht vindt plaats op zondag 3 november v.a. 10.00 uur in Meijel. Je kunt meewandelen door de prachtige omgeving van het Noord Limburgse plaatsje en ontdekt het mooie wandelgebied! Je steunt het 
goede doel door het inschrijfgeld (10,- p.p.) te betalen en je kunt je evt. laten sponsoren door familie, vrienden of bedrijven om zo zoveel mogelijk geld bij elkaar te wandelen! Je kunt kiezen voor 2 verschillende routes: 5 km, of 8 km. Meer informatie: zie HIER.
Zie ook de poster.


Zaterdag 19 oktober 2013:

Het probleem van het niet zien van het slaponline nieuws op de i-pad is verholpen.


Vrijdag 18 oktober 2013:


Hij gaat niet mee met Jacco Verhaeren naar Australië. Roald van Vliet, sinds enkele jaren wonende op Moorsel, gaat wél het bestuur van de FC Eindhoven versterken. Hij gaat zich vooral bezighouden met innovatie. Roald is manager van Innosportlab De Tongelreep en lid van de begeleidingsstaf van de nationale zwemselectie. Wij wensen hem veel succes bij de FC.


Vrijdag 18 oktober 2013:
A.s. zondag 20 oktober van 10.00 tot 13.00 uur organiseert IVN Mierlo een excursie naar de Broekkant, het bosgebied op de grens van Mierlo en Lierop, aansluitend aan 't Sang. Broekkant was zeer vochtig gebied, een beekdal waar voor de ruilverkaveling de Mierlose en Overakkerse Loop zorgden voor de afwatering. De ruilverkaveling heeft gezorgd voor veel veranderingen. Veel stukken van de Loop werden rechtgetrokken of verlegd. Er kwamen afwateringssloten bij, dus de waterstand daalde. Verschillende stukken bos hebben plaats moeten maken voor weilanden en akkers. Al wandelend zien we de situatie anno 2013.
De ivn gidsen vertrekken per fiets vanaf 't Klokhuis aan de Goorsedijk 1 te Mierlo. Sluit bij hen aan en geniet van een natuurlijk begin op een herfstige zondag.


Donderdag 17 oktober 2013:


Van Peter van Oijen, dierenarts uit Lierop en gestationeerd bij het Veterinair Centrum in Someren, kregen we onderstaand bericht…
Veterinair Centrum Someren heeft, als eerste ter wereld, de Modulaire MRI van Hallmarq geplaatst. Dit systeem maakt het mogelijk om tot 90% diagnoses te stellen bij paarden met een kreupelheid in het onderbeen. Veterinair Centrum Someren is de grootste kliniek voor Paarden in Zuid-Nederland. Het heeft een complete afdeling chirurgie, een centrum voor embryo-transplantatie en een reputatie op het gebied van het keuren en begeleiden van sportpaarden. Zieke paarden kunnen worden opgenomen voor onderzoek en behandeling. Voor paarden met sportblessures is de kliniek goed uitgerust met röntgen- en echo apparatuur. Voor de blessures waarbij het wat moeilijker is om tot een diagnose te komen is nu MRI beschikbaar. Met Hallmarq’s MRI kunnen op veilige wijze gedetailleerde beelden worden gemaakt van het paardenbeen. Het paard hoeft hiervoor niet onder anesthesie, het kan rustig blijven staan, met het been in een grote magneet.
Voor klanten en belangstellenden is er op woensdag 30 oktober van 17.00 tot 21.00 uur de gelegenheid Veterinair Centrum Someren (Slievenstraat 16) te bezoeken. Zowel de MRI als het nieuwe stallencomplex zijn te bezichtigen. Opgeven voor deze open dag via: www.vc-someren.nl.


Donderdag 17 oktober 2013:


Bij de tiende trekking van de jubileumactie van Herberghe De Coeckepanne in Lierop is Marian van Stiphout uit Mierlo als winnaar uit de bus gekomen. Marian wint een workshop schilderen onder leiding van Mieke Naus, en een etentje in Herberghe de Coeckepanne als afsluiting voor vier personen.
Wie voor 12 november komt eten in De Coeckepanne maakt kans op een prijs bij de 11e jubileumtrekking. Deze maand maken maar liefst vier personen kans op een Coeckebon ter waarde van € 40.


Woensdag 16 oktober 2013:
Sinds de nieuwe update van Apple voor de nieuwe i-pads is slaponline nieuws niet meer te lezen. Na het beginscherm valt het beeld weg bij de links naar het nieuws. De deskundigen zijn er nog niet achter waar dit probleem vandaan komt. We hopen dit zo snel mogelijk opgelost te hebben. Wordt vervolgd dus…Woensdag 16 oktober 2013:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan a.s. zondag 20 oktober terecht in de Ruchte waar de familievoorstelling ‘Circus Hakim op de planken staat.
Entree: € 9,00 (2 euro korting op vertoon van een bibliotheekpas; alleen aan de kassa van De Ruchte).
Aanvang: 15.00 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl www.deruchte.nl


Dinsdag 15 oktober 2013:
Van het bestuur van de SV Lierop kregen we onderstaand bericht…
Maandag 14 oktober is de uitnodiging voor de ledenvergadering van SV lierop (op donderdag 31 oktober) via e-mail verstuurd naar alle leden van 18 jaar en ouder. Wellicht ontbreken er e-mailadressen en/of zijn er onjuiste e-mailadressen in het ledenbestand van SV Lierop.

De leden van 18 jaar en ouder die geen uitnodiging hebben ontvangen via e-mail worden verzocht dit te melden bij Willy v.d. Elzen (e-mailadres w.elzen@upcmail.nl). Zie de uitnodiging en agenda


Dinsdag 15 oktober 2013:
De Gerarduskalender, uitgebracht door Klooster Wittem, is een scheurkalender met elke dag op de voorkant een spreuk die opbeurt of aanzet tot nadenken, onder het motto: ‘elke dag en beetje spirit!’ Op de achterkant staan afwisselend moppen, gedichten, bezinningsteksten, puzzels en informatie over diverse onderwerpen. De kalender is bedoeld om elke dag goed te kunnen beginnen. De teksten geven u aan het begin van de dag een positief gevoel. De kalender wordt elk jaar met zorg en plezier samengesteld door een groep personeel en vrijwilligers rondom Klooster Wittem.
De opbrengst komt ten goede aan alle activiteiten die vanuit Klooster Wittem worden georganiseerd (zie ook http://www.kloosterwittem.nl). 
U kunt de kalender kopen bij: Maria van de Ven-Neervens, Offermansstraat 32, tel.: 331418 of bij de Spar winkel in de Offermansstraat.
 


Dinsdag 15 oktober 2013:


Zondag 3 november dan is het weer zover. De "Lieropse Motorclub" bekend als organisator van de Grand Prix Motocross (zie ook de film hiervan die vanuit de lucht is gemaakt) houdt dan hun jaarlijkse Mini-GP op circuit de Herselse Bossen.
De volgende klasse zullen aan de start verschijnen:
> 65cc kl. + gr. wielen hobbyrijders + startbewijshouders (max. 45 rijders)
> 85cc kl. + gr. wielen hobbyrijders (max. 45 rijders)
> 85cc kl. + gr. wielen startbewijshouders (max. 45 rijders)
> 125cc 2-takt startbewijshouders (max. 45 rijders)
> MX2 Hobbyrijders Groep A (max. 45 rijders)
> MX2 Hobbyrijders Groep B (max. 45 rijders)
> MX1 Hobbyrijders + Solo 40-plus Veteranen (max. 45 rijders)
> MX2 + MX1 startbewijshouders (max. 45 rijders)
> Quad MX vanaf 16 jaar (max. 40 rijders) (tweetakt max. 2 cilinder, viertakt max. 1 cilinder
beide 250 t/m 800 cc)
Door de vroeg invallende avond starten de trainingen vanaf 08.30u
Kijk voor alle informatie en inschrijvingen op www.maclierop.nl


Dinsdag 15 oktober 2013:
KNWU-bondscoach Johan Lammerts heeft gisteren de selecties voor de UCI Wereldbekercyclocross in het Limburgse Valkenburg bekend gemaakt. De Caubergcyclocross is de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen en wordt komende zondag (20 oktober) verreden. De Lieropse belofte Lana Verberne (21) komt in de veldrit voor vrouwen in actie. Na de prestaties in de afgelopen weken (met o.a. de overwinning in Lierop) een juiste keuze van de bondscoach. Ook de nummers twee en drie van de Rabocyclocross in Lierop Sophie de Boer en Yara Kastelijn maken deel uit van de sterke Nederlandse afvaardiging. De vrouwen starten om 13.30 uur. Beelden van de wedstrijd zijn zondagmiddag te bekijken via de NOS en Sporza. (Foto: Bart Raeymaekers).


Maandag 14 oktober 2013:

Afgelopen zaterdag zijn, in navolging van de D1 vorige week, de E1 en het mix team B1 herfstkampioen geworden. De E1 speelde uit tegen de De Treffers in Neerkant en wonnen ruim en daarmee zijn ze ongeslagen kampioen met een doelsaldo van 47 voor en slechts 2 tegen. De B1 speelde tegen Stormvogels en ook zij wonnen hun wedstrijd en daardoor eindigen zij ook, samen met VVO B1, bovenaan de ranglijst. Gefeliciteerd dames!
Na de herfstvakantie maakt de korfbal zich op voor de zaalcompetitie, die tot begin maart zal duren. Hopelijk kunnen we dan weer met een aantal teams op de “platte wagen”!
Zie enkele foto’s. Voor een uitgebreid verslag en enkele foto’s klik HIER.


 

Maandag 14 oktober 2013:

Van Manon Vogel kregen we aanvullende informatie op de afsluiting van IDOP en opening van het verbouwde deel van de Vurherd a.s. zondag 20 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur. Kijk maar.

 


Maandag 14 oktober 2013:

Namens de vrijwilligers van het Rode Kruis Lierop kregen we onderstaand bericht van Maria van de Ven-Neervens….

‘Het Rode Kruis organiseert dit jaar op 2 november a.s. van 14.00 tot 16.00 uur een verkooptentoonstelling in Henricushof.
Wij willen graag iedereen uitnodigen om een bezoekje te brengen aan deze tentoonstelling. Er zullen artikelen verkocht worden die afgelopen jaar door de deelnemers - ondersteund door Rode Kruis vrijwilligers - tijdens de handwerkmiddagen in Lierop zijn vervaardigd. Wij hopen op een grote opkomst, onze deelnemers kijken er naar uit!
Er is ook nog ruimte voor deelnemers om op maandagmiddag aan te sluiten bij de Rode Kruis sociale recreatieve middag waar mensen bezig zijn met handwerken, kaarten, biljarten of gewoon gezellig een kopje koffie of thee drinken. Deze middag wordt ’s maandags gehouden van 13.30 tot 15.30 uur in de zaal van Henricushof’. 


Maandag 14 oktober 2013:

Van de Commissie Koepelkerkconcerten kregen we onderstaand bericht….
‘Onze Koepelkerkconcerten mogen zich verheugen in grote belangstelling van zowel publiek als koren en musici uit de regio. De medewerking van een keur aan zangers en instrumentalisten heeft al verschillende keren tot prachtige uitvoeringen geleid, zoals vorig jaar bijvoorbeeld de overdonderende Mass for Peace van Karl Jenkins. Het enthousiasme is na afloop altijd groot, het wordt als een bijzonder ervaring beschouwd om onder de Lieropse koepel  te kunnen musiceren. Het najaarsconcert dat voor vrijdag 1 november op de agenda staat, is voornamelijk een aangelegenheid van Lierop zelf. De organisatie is er erg gelukkig mee dat onze koren A Capella en De Bosgalm gezamenlijk bereid bleken het thema ‘de kracht van water’ voor hun rekening te nemen.

De gratis toegankelijke Koepelkerkconcerten – een op Goede Vrijdag en een in het najaar – zijn uitgegroeid tot een gekoesterde traditie. Ze hebben een specifiek karakter:  muziek en overweging ondersteunen elkaar, met spirituele verdieping als uitgangspunt. Het thema van het najaarsconcert krijgt onder meer gestalte in de repertoirekeuze van mannenkoor A Capella (o.l.v. Marion van Eijk) en gemengde zangvereniging De Bosgalm (o.l.v. Trudy Timmers).  Ze presenteren een afwisseling van klassiek en hedendaags repertoire. Van I am sailing tot Down to the river to pray, van Joachim Neanders King all glorious tot Offenbachs Barcarolle.  Diverse solisten leveren een bijdrage:  Rob Dommisse (orgel), Jacob van Eijk (marimba) en Iris Geurtjens (dwarsfluit). Ook vaste organiste Jannie van Leeuwen-Soethout werkt mee. De overweging naar aanleiding van het thema wordt gesproken door pater Piet Schellens.

De Bosgalm, opgericht in 1946 op initiatief van de toenmalige RK Jonge Boerenstand, telt momenteel circa dertig leden en zingt driestemmig. Het repertoire is divers. Naast optredens bij concerten luistert het koor ook eucharistievieringen met zijn zang op. Mannenkoor A Capella kijkt al uit naar zijn gouden bestaansfeest, dat in 2016 gevierd gaat worden met verschillende  muzikale evenementen. Het koor kan terugblikken op diverse hoogtepunten, zoals meerdaagse concertreizen naar Rome, waar onder meer een eucharistieviering in de Sint-Pieter werd opgeluisterd.

Een vast onderdeel van de Koepelkerkconcerten is de samenzang. Het concert begint om 20 uur en duurt circa een uur. Pastoor Jan Zwirs spreekt het slotwoord. Bij het verlaten van de kerk kan een vrijwillige bijdrage worden gegeven’.


Maandag 14 oktober 2013:

Frans van Veghel zal op vrijdag 8 november om 13.30 uur in de Vurherd enkele films uit zijn collectie laten zien. De organisatie is in handen van de KBO en is bedoeld voor alle geïnteresseerde senioren uit Lierop (dus ook voor niet-leden). Voor de pauze zullen natuurfilms getoond worden en na de pauze een film over Lierop 825. Zaal open om 13.00 uur.


Maandag 14 oktober 2013:


Van Truus van Otterdijk van Onis kregen we onderstaand bericht….
‘Wekelijks gaan honderden mannen en vrouwen dansen in het kader van ‘Sport en bewegen voor Senioren’. Tijdens deze avond laten wij u zien hoe leuk het is om met een groep mensen samen te bewegen op gezellige muziek, wetende dat je ook nog gezond bezig bent, want dansen houdt je fit. Je leert in groepsverband gezellig en ontspannen dansen in het tempo dat bij je past. En wat denkt u van nieuwe contacten opdoen en elkaar beter leren kennen tijdens de koffiepauze.
Kom deze avond een kijkje nemen en geniet van de vele demonstraties van: Country Line Dance, Solo, Stijldans en Gezelschapdans voor 55+. Er is voldoende ruimte vrijgemaakt om zelf een dansje te wagen. Ook zijn er deze avond speciale gasten die een optreden verzorgen genaamd “Boogie Woogie”. Zij nemen ons mee terug in de Rock & Roll tijd.
Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Wilma van Dijck via 0493 695538.
Voor meer informatie over de dansgroepen van Onis kunt u bellen met 0493 441255.
Graag tot ziens op zaterdagavond 19 oktober vanaf 18.30 uur in de Ruchte!!’


Zondag 13 oktober 2013:
In de zaalvoetbalcompetitie werd alleen de Peer tegen Topparty gespeeld. Ze speelden met 2-2 gelijk in een wedstrijd waarin Topparty over het algemeen het betere van het spel had maar dit niet in de uitslag kon uitdrukken. Ralf van de Laar scoorde 2x voor Topparty.Zondag 13 oktober 2013:
Van Paul van Gastel kregen we het verzoek melding te maken van zijn op=op aktie van zondag 13 t/m zondag 27 oktober. Kijk maar.


Zondag 13 oktober 2013:


Van Ellen Maas kregen we het bericht dat de voorverkoop voor de Benefietmiddag voor oude en mishandelde olifanten in Thailand gisteren bij de Spar is gestart. Dochter Manouk is bezig aan haar jaar vrijwilligerswerk in Thailand bij Elephants World en organiseert op zondag 10 november een Kinder Benefietmiddag in Nirwana. De middag start om 13.30 uur met Kindertheater en is omstreeks 18.00 uur afgelopen.
De entree is gratis voor iedereen onder de 4 jaar en boven de 12 jaar. Kinderen daartussenin betalen 3 euro. Dit is een kleine bijdrage voor het theater en de verhalenvertelster. Als je kaartjes in de voorverkoop koopt, staat er een nummertje op waarbij je kans maakt op leuke prijzen.
Kom gezellig een kopje koffie drinken met een cupcake of trakteer je kind op een ijsje of suikerspin. Loop gewoon eens binnen. Er is voor ieder wat wils, voor de kinderen onder de 4 jaar, voor de kinderen van 4 t/m 11 maar ook voor volwassenen.
Wat er allemaal te doen is deze middag is HIER uitgebreid te lezen.


Zaterdag 12 oktober 2013:
Zoals al op diverse plaatsen vermeld zal Rabobank Peelland-Zuid vanaf januari volgend jaar een einde maken aan de 24 uursservice aan de gevel van de Lije. Doordat het aantal transacties in Lierop sterk is teruggelopen en het gevaar van plofkraken steeds groter wordt - met als gevolg dat de veiligheid van de bewoners van de appartementen boven de pinautomaat in het geding komt - is dit besluit genomen. Dat betekent dat er op de huidige plaats vanaf januari niet meer gepind kan worden. Vervelend voor de Lieroppenaren.
De bank kijkt echter naar alternatieven voor de huidige pinautomaat waarbij de nieuwe locatie inpandig zal moeten zijn. Iets voor de Spar??
 


Vrijdag 11 oktober 2013:
Van Mieke van Stiphout kregen we het verzoek te melden dat stemmen op Brabander van het jaar pas medio november kan. Het was een misverstand dat die link al open was. Half november komen we er op slaponline dus op terug. Ook zal Mieke dan (op een dinsdagavond) te zien zijn in het programma ‘Onder Ons’ bij Omroep Brabant.
 


Vrijdag 11 oktober 2013:
Van ‘de jongens en meiden’ van Lierelarre kregen we onderstaand bericht….
‘Hallo dames, heren jongens en meisjes,
De kaartverkoop voor onze nieuwe musical "de club van lelijke kinderen" is GESTART bij Spar Verhoeven!
De voorverkoop van de kaarten loopt t/m 31 oktober.
Op de dag van de voorstelling kan men ook nog kaartjes kopen maar dan kosten ze € 7,50 per kaartje.
Binnenkort nog meer nieuws over de musical dus hou SLAPonline in de gaten!
Tot ziens op één van onze voorstellingen! Zie ook de uitvergrote afbeelding van onze poster.
 Vrijdag 11 oktober 2013:
Op zaterdag 2 november huldigt fanfare St. Willibrordus zes jubilarissen. Drie jubilarissen zijn 60 jaar lid: Theo Meulendijks, Piet Raijmakers en Antoon Maas. Piet en Antoon zijn nog actief als muzikant. Iets wat niet eerder gepresteerd is bij de fanfare in Lierop.
De overige drie jubilarissen zijn de zilveren jubilarissen John Thijssens, Marieke Kusters en Dorien Kusters.


Donderdag 10 oktober 2013:

Ter herinnering aan diegenen die een griepspuit willen laten zetten. Dit kan morgen, vrijdag 11 oktober van 14.00 tot 17.00 uur bij Ferd Raaijmakers aan het Kerkepad 6.


Donderdag 10 oktober 2013:


Voor kinderen van de basisschool is er volgende week op D’n Hoef in Lierop weer vakantieopvang. Op de website van D’n Hoef kun je je inschrijven. Ook is er op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag gelegenheid om in de Midas in Asten te komen knutselen. Deze herfstactiviteit wordt ook door D’n Hoef georganiseerd.


Donderdag 10 oktober 2013:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan a.s. vrijdag 11 oktober a.s. terecht in de Ruchte waar Harry Sacksioni speelt met muziektheater 'While my guitar gently weeps’.
De grote belangstelling in het afgelopen seizoen voor Harry Sacksioni’s ode aan George Harrison, The Beatles en zijn overige favoriete nummers uit de jaren ’60, ’70 en ’80, heeft hem doen besluiten dit programma een volledig seizoen te continueren. In dit soloprogramma While my guitar gently weeps… speelt Sacksioni een reeks schitterende bewerkingen van legendarische Harrison en Lennon/McCartney composities. Tevens plaatst hij dit deel van zijn programma in het muzikale tijdsbeeld vanaf het moment dat bij de jonge Harry het Beatles virus toesloeg. En dat blijken uitersten te zijn: van Frank Sinatra(!) en Mungo Jerry tot The Lovin’ Spoonfull en Jefferson Airplane, om er maar een paar te noemen…
Na afloop van het concert van Harry Sacksioni vindt er in de foyer een werkelijk uniek optreden plaats wat je echt niet mag missen!
Martijn Leeuwerink en Michel Polderman van Muziekpakhuis 049 zullen u verwelkomen met een aantal eigen nummers, waarna Harry Sacksioni zal aansluiten om samen verder te gaan jammen.
Entree: € 17,50 (incl. pauzedrankje) – Aanvang: 20.30 uur. Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl.  Zie hier eventuele verdere info.


Donderdag 10 oktober 2013:
A.s. zondag 13 okt. zijn onze collega’s van Siris 25 jaar jong. Het zilveren jubileumfeest wordt gevierd op zondag 13 oktober in De Ruchte in Someren, de thuishaven van de omroep.
Tussen 14.00 en 18.00 uur is er een receptie, waarvoor eenieder, die op wat voor manier met SIRIS in aanraking is geweest of die gewoon een fan is van de omroep, is uitgenodigd. SIRIS hoopt ook oud-medewerkers te begroeten.
Alle instellingen en verenigingen van de gemeenten Asten en Someren hebben inmiddels een uitnodiging voor deze receptie ontvangen. SIRIS hoopt op een grote drukte.
De receptie wordt live op de radio uitgezonden tijdens het SIRIS-programma Sportlijn tussen 14.00 en 18.00 uur. Van de receptie worden ook tv-opnames gemaakt.
In de grote zaal staan stands waar het boek 'Een vlucht in woord en beeld' wordt verkocht en waar reeds bestelde boeken afgehaald kunnen worden. Het boek kost € 19,95.
Er is ook een stand waar fans van SIRIS Vriend van SIRIS kunnen worden. Namens slaponline feliciteren wij onze collega’s alvast met deze bijzondere mijlpaal.


Woensdag 9 oktober 2013:


De meiden van Korfbal D1 zijn ongeslagen kampioen geworden van de eerste veldcompetitie 2013. Afgelopen zaterdag was het zover, de kampioenswedstrijd! Deze wedstrijd werd met maar liefst 15-0 gewonnen. Een goede reden om de champagnefles open te trekken en feest te gaan vieren. Namens de meiden bedankt aan de vele supporters die hen hebben aangemoedigd. Zie ook de foto’s.


Woensdag 9 oktober 2013:


Oud-Lieroppenaar Mieke van Stiphout (tegenwoordig wonend in Sterksel) is afgelopen zondag tijdens de Boekenmarkt van Een Aarde in Asten - opbrengst 6890 euro - door Omroep Brabant genomineerd als ‘Brabander van het jaar’. De opbrengst van de Boekenmarkt is bestemd voor Mama Alice. De nominatie is n.a.v. het werk dat Mieke doet voor deze stichting, die zich inzet voor straatkinderen in Ayacucho, Peru.
Half november kan er op Mieke gestemd worden en zal ze te zien zijn in het programma Onder Ons van Omroep Brabant. Wij komen er tegen die tijd op terug.

Zie ook www.mamaalice.com  en foto’s.


Woensdag 9 oktober 2013:


Van Truus van Otterdijk kregen wij het verzoek onderstaand bericht te plaatsen….
‘Onis organiseert een presentatie met proeverij over de maaltijdservice. Wekelijks brengen vrijwilligers van Onis maaltijden aan huis bij mensen in Asten en Someren die niet of moeilijk zelf (tijdelijk) kunnen koken.
Wilt u kennismaken met de maaltijdservice en zelf de kwaliteit ervaren? U bent dan van harte welkom op donderdag 24 oktober aanstaande om 11.00 uur in De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21 in Asten. Deelname is gratis. Wel vooraf aanmelden. Wees er snel bij, want vol is vol! Maximaal 30 personen.
Gelieve vóór 16 oktober aan te melden bij: Onis, Truus van Otterdijk, tel. 0493 441246 of via email t.vanotterdijk@oniswelzijn.nl


Woensdag 9 oktober 2013:
Staatsbosbeheer is op zoek naar vrijwilligers voorlichting en educatie, oftewel heidegidsen, die een educatief programma gaan uitvoeren op de Strabrechtse heide. Het programma is speciaal ontwikkeld om kinderen van groep 5 t/m 8 kennis te laten maken met de natuur. Het is de bedoeling dat de gidsen gedurende herfst en winter worden opgeleid, zodat ze vanaf april 2014 kinderen mee op ontdekkingstocht kunnen nemen in de natuur. Zie de advertentie.


Dinsdag 8 oktober 2013:
Op onze redactie kwamen de uitslagen binnen van de Roovere Schutters die afgelopen weekend deelnamen aan de Kringkampioenschappen 2013, georganiseerd door Gilde Sint Leonardus in Beek en Donk.
Kringkampioen Opgelegd: Guus v/d Ven Gilde van Sint Antonius Abt.
Personeel: 1. Guus van de Ven; 4. Ad Vlemmix. Vrije Hand: 1. Angel van Moorsel; 2. Jasper Thijs; 4. Ton van de Ven; 5. Ad Vlemmix. Bejaarden: 1. Jan van Seggelen. Puist: 1. Kasper Thijs; 4. Hann van Seggelen; 5. Wim van Bussel.


Dinsdag 8 oktober 2013:

Op honderd meter afstand van haar ouderlijke woning heeft Lana Verberne van het Orange Babies Cycling Team afgelopen zondag de dertiende editie van de “Rabocyclocross” in haar woonplaats Lierop gewonnen. Ze reed in de finale op het loodzware motorcrosscircuit weg van haar medevluchtsters Sophie de Boer en het Neerkantse veldrittalent Yara Kastelijn. Voor aanvang van de wedstrijd van de vrouwen werd één minuut stilte in acht genomen voor de deze week bij een noodlottig ongeval omgekomen Amerikaanse veldrijdster Amy Dombrowski. Haar ploeggenoten van Telenet-Fidea droegen in Lierop ter nagedachtenis aan haar een zwarte rouwband. Ook de Belgische junior Kobe Goossens (dorpsgenoot van veldrittoppers Sven Nys en Niels Albert) die met overmacht de wedstrijd in zijn categorie won. Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar Thijs Wolsink. Luca Vreeswijk uit Someren behaalde hier een eervolle vijfde plaats. Bij de jeugd in categorie 4 reed Danny van Lierop (Someren-Heide) zich naar de zesde plaats. Youri Meeuws (Someren) eindigde in jeugdcategorie 5 als achttiende.

Overigens wonnen dit jaar de Lieropse wielrensters beiden een wedstrijd die voor hen werd georganiseerd. Evy Kuijpers (zondag tiende in de veldrit) had dit voorjaar namelijk al de Meeùs Race voor vrouwen voor eigen publiek gewonnen. De organiserende Toer- en Supportersclub “Solo” kan terugzien op een geslaagde organisatie. Ook het mooie najaarsweer zorgde ervoor dat er meer publiek was dan in voorgaande jaren.


Maandag 7 oktober 2013:


Van Gerard Claassen kregen wij het verzoek onderstaand bericht te plaatsen....

IVN Asten-Someren organiseert ook dit jaar in het kader van de landelijke natuurwerkdag op 2 november een natuurwerkdag. Dit jaar is er weer voor gekozen om in samenwerking met de gemeente Someren de handen uit de mouwen te steken. We gaan ook weer aan de slag in het bosgedeelte van Natuurpark De Donck in Someren zoals dat vorig jaar ook is gebeurd.
Het bosgedeelte is onderdeel van een oud broeklandschap waar de laatste jaren weinig onderhoud is gepleegd en waar het nodig is om de rabatten op te schonen.
De gemeente zorgt voor het grove zaagwerk zodat we samen met vrijwilligers de gezaagde takken en bomen uit het gebied gaan verwijderen. Het hout wordt verdeeld onder de vrijwilligers. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl of via GerardenMarieke72@gmail.com
Voor vragen kun je ook bellen met Gerard Claassen 06 22892965.
We beginnen om 10.00 uur en eindigen om 15.00 uur. Voor soep en broodjes wordt die dag gezorgd .
De locatie van Natuurpark De Donck in Someren is te bereiken via de ingang aan de Lieropsedijk, verzamelen op de parkeerplaats daar.


Maandag 7 oktober 2013:
Gemeente Someren en Summers Landschap zijn voorstanders voor het meer aantrekkelijk maken van het landelijk gebied op of rondom uw erf.
Dit door het stimuleren van landschappelijke beplanting in het buitengebied. Dus heeft u nog een gedeelte van uw erf of perceel grenzend aan uw huis waar u een nieuwe invulling aan wilt geven, het Summers Landschap wil u daar graag bij helpen.
Stichting het Summers landschap biedt u de mogelijkheid een gratis erfbeplantingsplan op te laten stellen. U krijgt hierbij deskundig advies over de passende boom, haag of struiksoorten bij het type en de kwaliteit van de bodem. Zo bent u verzekerd van een duurzame investering!
Ook voor het plaatsen van een haag of een aantal fruitbomen is het zeker de moeite waard contact met ze op te nemen.
Het gratis opstellen van het erfbeplantingsplan geldt alleen indien men hier vrijwillig voor kiest, dus niet als het opgelegd wordt vanuit ruimtelijke plannen.
Meer informatie
Voor meer informatie of aanmelden voor een erfbeplantingsplan kunt u contact opnemen met Johan van de Boer 06-57249443/0495-663443 van Stichting het Summers Landschap.


Zondag 6 oktober 2013:
In de zaalvoetbalcompetitie kwam koploper AGAterras in de hoofdklasse goed weg. EduContract kwam door Dirk van Vlokhoven (13e) op 0-1 en vervolgens door Ruud van den Hurkv(18e) op 0-2. In deze spannende wedstrijd kregen beide teams kansen om de te scoren maar tot vlak voor tijd zag het er naar uit dat EduContract met 3 punten naar huis zou gaan. Drie minuten voor tijd strafte AGAterras een misverstand in de EduContract achterhoede af, 1-2. Met nog 10 seconden te gaan kwam AGAterras zelfs nog op 2-2.
In de eerste klasse behaalde Jagershuis, na het grote verlies van vorige week tegen Van Gennip, een 6-3 overwinning op Lintermans dat de score opende, 0-1. Toon Flippini (2x), Ronald Hikspoors en Thijs van Heugten zetten Jagershuis vervolgens aan de leiding, 4-1. Lintermans kwam vervolgens sterk terug tot 4-3 en zette alles op alles om er nog een gelijkspel uit te slepen. Echter in de laatste 2 minuten stelden Ronald Hikspoors en Daan Kuijpers de 6-3 winst voor Jagershuis veilig.
Van Gennip had de handen vol aan Loomans al doet de uitslag anders vermoeden. Na 2 minuten opende Tim van Lieshout de score voor Van Gennip, 1-0. Loomans passeerde een minuut later Lars van Grotel, 1-1. Meteen hierna schoot Chris Filippini van dichtbij snoeihard hoog in de touwen, 2-1. Loomans zette flink aan maar kwam niet tot scoren. Bij een uitval leek het erop alsof Rob Hurkmans (17e) met zijn treffer alles veilig stelde voor Van Gennip, 3-1. Loomans bleef komen en zorgde voor de aansluiting, 3-2. Guus Berkers maakte in de 28e en 29e minuut dankbaar gebruik van de aanvalsdrift van Loomans en bracht de stand op 5-2. Keeper Gijs Hurkmans bleef verder onverslaanbaar voor de harde schoten van zijn collega Lars van Grotel.
Door de 3-2 winst op ’t Zunneke is Kanters de nieuwe koploper. Kamters nam een 2-0 voorsprong. Harry Maas maakte er 2-1 van voordat kort daarop Kanters op 3-1 kwam. Martien van Heugten gaf de uitslag voor ’t Zunneke nog een beter aanzien, 3-2.


Zondag 6 oktober 2013:
Oud Lieroppenaar Anja Thijs, burgemeester van Eersel sinds 2008, is door de gemeenteraad van Eersel voorgedragen bij de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, voor een nieuwe termijn vanaf 1 maart 2014.

 

 


Zaterdag 5 oktober 2013:


Van de Bonte Avond Commissie van de Kaauw voetjes kregen wij het verzoek onderstaand bericht te plaatsen….
‘Ben jij diegene die wij zoeken?
Lierops talent gezocht voor de Bonte Avond van 2014. Het enige wat je moet hebben is geen podiumvrees. Voor de invulling kunnen wij zorgen als je wilt.
Het publiek is op zoek naar jou. Dus geef je op!!!
Komend jaar zullen de Bonte Avonden gehouden worden op 21 en 22 februari.
Lijkt het je iets om mee te doen, geef je dan vóór 1 november 2013 op bij Jan van Gastel, telefoonnummer 331816 of mail j.gastel1@kpnmail.nl’.
Zie ook de foto’s van vorig jaar.


Zaterdag 5 oktober 2013:
Van het bestuur van het Nirwana Tuinfeest kregen wij onderstaand bericht….
‘De meeste Nirwana Tuinfeest vrijwilligers hebben onderstaande uitnodiging via de mail ontvangen, maar er zijn vrijwilligers van wie wij helaas geen mailadres of een foutief mailadres hebben. Voor hen is deze uitnodiging bedoeld:
Hallo Nirwana Tuinfeest Vrijwilliger!
Zonder jou was het Nirwana Tuinfeest 2013 niet zo'n groot succes geweest.
Daarom willen wij je bedanken met een spetterende feestavond.
Deze zal plaatsvinden op vrijdag 1 november vanaf 20.00 uur in Nirwana.
We hopen dat ook jij aanwezig bent om gezellig met ons het glas te heffen op weer een geslaagde Nirwana Tuinfeest editie!
Tot 1 november!’


Vrijdag 4 oktober 2013:

Van Femke en Ilse kregen we onderstaand bericht....

Morgen spelen de D1 (korfbal) hun kampioenswedstrijd thuis 10.00 uur thuis. Als ze deze winnen zijn ze ongeslagen kampioen. Wij zijn super trots op onze meiden en wensen hen veel succes.


Vrijdag 4 oktober 2013:
‘Lierop op de schop’ is bijna verleden tijd. Wethouder Willy Hanssen geeft de stand van zaken aan in een interview met Harrie van Horik van Siris.


Vrijdag 4 oktober 2013:
Belangengroep Lierop zoekt per 1 december 2013 een medewerker voor Henricushof. Afhankelijk van de reacties voor 12 - 16 uur per week, verdeeld over 3 of 4 dagen per week. Zie de advertentie.


Vrijdag 4 oktober 2013:
Een dezer dagen plaatst de gemeente Someren, 280 bladkorven binnen de bebouwde kom. In deze korven kunnen de bewoners hun bladafval deponeren. De bladkorven zijn alleen bestemd voor het blad van bomen en struiken. Er mag geen snoeiafval, grond of ander materiaal in worden gegooid. Wanneer er ander afval dan blad in wordt aangetroffen, wordt de bladkorf niet geledigd en wordt de korf na enige tijd verwijderd. De korven worden één keer per week op dinsdag of donderdag machinaal leeg gemaakt. Bladkorven die door particulieren zijn geplaatst, worden verwijderd. De locaties liggen vast en worden niet gewijzigd. Bewoners die blad willen aanbieden en/of buiten de komgrenzen wonen, kunnen vanaf afgelopen woensdag tot en met eind december op vertoon van hun milieupas hun blad gratis naar de milieustraat brengen. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Ander tuinafval of blad gemengd met tuinafval is tegen betaling en hiervoor kunt u terecht op maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Ook de veegwagen wordt ingezet om het blad zoveel mogelijk van de straat te vegen. De veegwagen rijdt week 43 en 44 (21 oktober t/m 1 november) en week 48 en 49 (25 november tot en met 6 december).
Een andere manier om van het bladafval af te komen is het verzamelen in eigen tuin. Als u kleine hoeveelheden blad onderspit of een grote hoeveelheid apart verzamelt, wordt dit compost. Compost houdt vocht vast in de grond en verbetert uw grond.
Indien de korf vol is kan men het blad naast de korf deponeren, alleen dan wordt het blad meegenomen.


Donderdag 3 oktober 2013:


Gisterenmiddag om 17.30 uur is een automobiliste op de A67 onder Lierop gewond geraakt bij toen ze achterop een vrachtwagen botste. Hoe dit kon gebeuren is nog niet duidelijk.
De vrouw is door de brandweer uit haar auto bevrijd en vervolgens naar een ziekenhuis overgebracht.
De rechterrijstrook tussen Lierop en Geldrop is tijdelijk afgesloten geweest. Dit veroorzaakte een file die op het hoogtepunt tien kilometer lang was.


Donderdag 3 oktober 2013:


Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober van 10.00 tot 17.00 uur worden op het terrain van Lux et Terra aan de Oeijenbraak beelden in diverse steensoorten tentoongesteld die in het afgelopen jaar door meerdere beeldhouwers, onder supervisie van Luciën van der Eerden vervaardigd zijn.
Bijna 40 beeldhouwers doen mee aan deze grote expositie, die dit jaar voor de 33e keer gehouden wordt. Meer dan honderd beelden worden tentoongesteld en een flink aantal daarvan is te koop. Beide dagen zijn er ook verschillende beeldhouwers aan het werk, zodat de bezoeker een goed beeld krijgt van het beeldhouwen in steen. Ook is de monumentale Zonnetempel in het hart van het landgoed Lux et Terra vrij te bezichtigen.
De entree bedraagt € 2, kinderen tot 12 jaar gratis. Thee, koffie en warme ‘beeldhouwerswijn’ wordt gratis geschonken. Meer info: www.beeldhouweninsteen.nl


Donderdag 3 oktober 2013:
Aanstaande zaterdag wordt er weer gebruikte kleding en schoenen opgehaald door diverse verenigingen. Vanaf 9.00 uur kun je ze verwachten.
Ook kun je de gebruikte kleding en schoenen ten alle tijden brengen naar Wim vd Eijnden, Otterdijkseweg 5. In de veldschuur staat de aanhanger bestemd voor kleding en schoenen.
Namens de Verenigingen alvast bedankt voor de medewerking.


Woensdag 2 oktober 2013:
Van de organisatie van de Jeugdsoos kregen we onderstaand bericht…
‘Jongens en meisjes!
Vrijdag 4 oktober is het weer zover. NIRWANA JEUGDSOOS ZERO PARTY!! Met dit keer DJ ZERO met zijn OYE PARTYCREW en zeker niet te vergeten is de avond helemaal compleet met alcoholvrije cocktails! Dus ik zou zeggen daar moet je bij zijn. De deuren zijn open vanaf 20:00 uur en sluiten om 23:00 uur. De entree is 2 euro. Wij hopen jullie allemaal te zien aanstaande vrijdag om lekker los te gaan en om er een gezellig feestje van te maken’!


Woensdag 2 oktober 2013:
Van oud Lieroppenaar en fanatiek slaponlinelezer Mieke van Stiphout kregen we onderstaand bericht….
‘Zondag 6 oktober houdt ‘Een Aarde’ in Asten weer haar jaarlijkse boeken- en platenmarkt. Deze keer is de opbrengst weer voor MamaAlice (www.mamaalice.com.) .
A.s. vrijdag is er op radio Siris om 18.00 een verslag waarin ook Frederique geïnterviewd wordt.
Frederique Kallen zal zondag ook in Asten aanwezig zijn’.


Woensdag 2 oktober 2013:

Op onze redactie kwamen verschillende verzoeken van individuele verenigingen binnen om hun eigen vereniging aan te prijzen in de komende Rabobank Clubkas Campagne. Zo stuurde o.a. Démarrage een filmpje (zie hieronder) en stuurde A Capella een flyer want ze willen nieuwe blouses en stropdassen (zie hun pagina) en de fanfare wil de opbrengst besteden aan nieuwe instrumenten en muziekstukken (zie hun site). De Volharding doet een oproep onder het motto 'Niet geschoten is altijd mis'. Vrijwel alle Lieropse verenigingen hebben hun wensen kenbaar gemaakt (zie hier de totale lijst).

De keuze is aan de Lieroppenaren want tijdens deze Rabobank Clubkas Campagne van donderdag 3 tot en met maandag 14 oktober mogen leden van Rabobank Peelland Zuid hun stem uitbrengen op de verenigingen die zij een warm hart toedragen. Op deze manier kunnen deze verenigingen in Lierop activiteiten realiseren die de leefbaarheid van onze kern ten goede komen.
 

Alle leden ontvangen (of hebben al ontvangen) voor de stemperiode een persoonlijke ansichtkaart met een unieke stemcode.

Jaarlijks stelt Rabobank Peelland Zuid een deel van haar coöperatief dividend ter beschikking als extra ondersteuning aan het lokale verenigingsleven. Leden beslissen waar deze bijdrage naar toe gaat. In de stemmodule geven verenigingen aan wat zij gaan doen met de bijdrage van de Rabobank Clubkas Campagne.

Meer weten over de Rabobank Clubkas Campagne? Op www.rabobank.nl/peellandzuid vind je alle infomatie.


Dinsdag 1 oktober 2013:

Vanaf vandaag hebben Annebet Haerkens en Gerrit Verhees Herberghe de Coeckepanne overgenomen van Jos en Marij Haerkens-de Lau. Het blijft dus in de familie. Annabet en Gerrit heten u, samen met hun personeel 7 dagen per week welkom voor een ambachtelijk gebakken pannenkoek of heerlijk Brabants gerecht. Namens slaponline wensen wij Annabet en Gerrit veel succes met de voortzetting van deze succesformule. Onderstaand de door Peter van Schalen gemaakte foto van de oude en de nieuwe eigenaars. Zie ook het interview dat Siris maakte.


 Dinsdag 1 oktober 2013:

Van de SV Lierop kregen we het verzoek onderstaand bericht te plaatsen….

‘Afgelopen woensdag heeft de eerste meisjes inlooptraining plaats gevonden. We waren met 13 enthousiaste meiden! De reacties waren bij allen positief en morgen, woensdag 2 oktober, is de 2e avond. We starten om 19.30 uur (aanwezig 19.15). Ben je vanaf 13 en heb je zin in voetballen, kom ook! Tot morgen…’
PS We gaan ook na deze inlooptraining door met de meisjestraining op woensdag avond! 


Dinsdag 1 oktober 2013:
A.s. zondag 6 oktober wordt de jaarlijkse “Rabobank-Cyclocross” in Lierop verreden. De organisatie is daarbij gewoontegetrouw in handen van Toer- en supportersclub “Solo”. De voorzitter van T.S.C. Solo René Manders is tevreden over de toegekende wedstrijddatum. “De cyclocross in ons dorp is dit jaar opnieuw de eerste wedstrijd van het seizoen voor het zuiden van ons land. Voor een aantal deelnemers ook de eerste veldrit van het winterseizoen.” In de dertiende uitgave van deze omvangrijke veldritdag opent de jongste categorie van de KNWU-jeugd om half tien ‘s morgens het wedstrijdprogramma. Vervolgens komen ook de zes overige jeugdcategorieën aan het vertrek. Aan het start komen o.a. de plaatselijke jeugdrenners Daphne Saas, Danny van Lierop en Youri Meeuws.
Na de jeugd is het om kwart voor één de beurt aan de nieuwelingen. Luca Vreeswijk vormt hier in deze categorie de plaatselijke inbreng. Helaas ontbreekt Martijn Meeuws voor eigen publiek door een polsbreuk. Drie kwartier later komen de junioren in actie.
Om kwart over twee wordt startgelegenheid geboden aan de vrouwen. De plaatselijke favorieten Lana Verberne en Evy Kuijpers behoren hier tot de podiumkandidaten. De Neerkantse Yara Kastelijn en Karlijn Swinkels uit Handel doen eveneens een poging om een podiumplaats te veroveren. Voor oud-renner Manders was het een duidelijke zaak dat het accent op zondag bij de vrouwen zou komen te liggen: “We hebben twee plaatselijke toppers in deze categorie. Daarom is dit voor ons de hoofdwedstrijd met een hoger prijzenschema om het veldrijden voor de vrouwen te promoten.” Na afloop staat er nog een wedstrijd voor trimmers uit Groot-Someren op het programma. De start daarvan is om 15.15 uur.
Evenals voorgaande jaren wordt er gebruik gemaakt van het motorcrosscircuit van de MAC Lierop aan het Kerkenhuis. De voorzitter van “Solo” is zeer te spreken over de medewerking van de plaatselijke motorclub: “Ook dit jaar leverden we voor de jaarlijkse Grand Prix een groot aantal vrijwilligers. Daarom mogen we kosteloos van de faciliteiten van de MAC Lierop gebruik maken.” Voor de cyclocrossers is het een gevarieerd parkoers, waar vooral het rulle zand en het veelvuldig draaien en keren het extra zwaar maakt. Op het terrein is er een tent geplaatst waarin de permanence gevestigd is. Het wedstrijdcommentaar tijdens de wedstrijden wordt verzorgd door “thuisspeaker” Rien van Horik en Mierlonaar Peter van Hoek. Als trouwe hoofdsponsor fungeert de Rabobank Peelland Zuid. De toegang is gratis.


Op de foto de start van de vrouwen vorig jaar met v.l.n.r. Evy Kuijpers, Lana Verberne en winnares Sanne van Paassen.


Dinsdag 1 oktober 2013:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan a.s. zaterdag 5 oktober terecht in de Ruchte waar Stand-up comedian Daniël Arends op de planken staat met de voorstelling 'De zachte heelmeester'. Het is het baanbrekende programma van Daniël Arends, de spannendste cabaretier van het moment.
Hij is de winnaar van Cameretten 2006, voor zijn vorige twee shows werd hij genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop. Daniël Arends is grappig, innemend en expressief, maar ook onpeilbaar, scherp en verwarrend. Daniël wordt alom in de wandelgangen en daarbuiten beschouwd als De Grote Belofte, dan wel Het Aanstormende Talent. Op punt van doorbreken dus.
Komt dat zien! Op zaterdag 5 oktober in De Ruchte. Entree 17,00 incl. pauzedrankje.
Kaarten reserveren via www.deruchte.nl.


Dinsdag 1 oktober 2013:

Van zaterdag 21 september t/m zondag 29 september is het interne mixtoernooi 2013 van tennisvereniging de Ren gespeeld. Tweeëndertig teams, verdeeld over 3 onderdelen, gingen de strijd met elkaar aan om een finaleplaats op zondag. Er werd flink strijd geleverd en dat leverde verrassende resultaten op. Zondag werden in ons zonovergoten tennispark de halve en hele finales gespeeld. Het publiek kon genieten vele spannende momenten. Het toernooi werd afgesloten met de prijsuitreiking en een gezellig samenzijn. De winnaars: Jacques Resing & Els van Lieshout, Marian de Vries & Harm Cranenbroek en Sylvia van de Ven & René Maas. Zie ook meer informatie en foto’s…

 


Dinsdag 1 oktober 2013:


Op zondag 6 oktober wordt in De Borgh in Budel het Slagwerkfestival Kleine Kring gehouden. Ook de slagwerkgroep van fanfare Sint Willibrordus doet mee. Naast Lierop gaan 10 slagwerkgroepen uit de regio met een zo perfect mogelijk optreden proberen de wisselbeker in de wacht te slepen. Aanvang van de dag is 10.00 uur. Entree is gratis.
Aan het festival nemen naast Lierop slagwerkgroepen van de muziekverenigingen uit Someren, Someren-Eind, Someren-Heide, Maarheeze, Leende, Budel, Sterksel en Heeze deel. Iedere groep probeert op eigen niveau zo optimaal mogelijk te presteren. Dit kan met traditionele concourswerken, maar ook met een wat luchtiger genre. Slagwerkmuziek staat bekend om de grote afwisseling en variëteit, welke op dit festival zeker te zien en te beleven zullen zijn. Rond 17.45 uur wordt de dag afgesloten met de prijsuitreiking.


Maandag 30 september 2013:
Het bestuur van KBO Lierop laat weten dat hun leden elke maandagmiddag van 13.30 tot plm 18.00 uur kunnen biljarten bij Nellie van Oosterhout. Zie eventueel hun pagina op slaponline.


Maandag 30 september 2013:
Van de KVO Lierop kregen we onderstaand bericht….
‘Donderdag 10 oktober vertrekt om 13.00 uur bij de kerk in Lierop de bus naar breifabriek Marcienne in Duitsland. Wij zijn dan ongeveer 19.00 uur weer terug in Lierop. Er wordt een modeshow gegeven van breimode van het nieuwe seizoen. Er is bovendien een rondleiding en het is mogelijkheid om na afloop iets te kopen. We worden ontvangen met koffie/thee.
Er zijn nog plaatsen vrij in de bus. Als er nog dames zijn die graag meegaan kunnen zij zich tot 3 oktober opgeven per email; lierop@kvo.nu  of telefonisch 0492-331936.
De kosten bedragen € 6.00 per persoon.


Maandag 30 september 2013:


In oktober/november start het jaarlijks onderhoud aan de sloten. Onlangs bent u geïnformeerd hoe de gemeente Someren haar sloten beheerd. Voor dit jaar betekent dit dat alleen de schouwsloten geveegd worden en dat de gemeente het slootveegsel ontvangt. Als u het niet bezwaarlijk vindt om het slootveegsel te ontvangen stellen wij dat op prijs en vragen u dit per brief te laten weten voor 7 oktober a.s.

U dient in deze brief aan te geven dat u geen bezwaar heeft om het slootveegsel te ontvangen met vermelding van het adres en kadastraal perceelnummer van de sloot. 
Daarnaast dient u uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te vermelden. U kunt de brief sturen naar Gemeente Someren, t.a.v. dhr. M. van der Els, Antwoordnummer 158, 5710 AG Someren.

In principe worden dus alleen die sloten geveegd waarop schouwplicht rust en alle overige sloten worden niet geveegd tenzij u wateroverlast heeft. 

Indien u over het slotenbeheer nog vragen heeft, kunt u vanaf 30 september contact opnemen met dhr. M. van der Els, van de afdeling Realisatie Beheer en Onderhoud, tel. (0493) 494 888.Maandag 30 september 2013:


Na een geslaagd dubbel openingsweekend en een mooie playbackshow, is het weer tijd voor een echte rockact op de planken van Nirwana: HeavyLight! Een optreden van HeavyLight vergeet je niet snel. Emotioneel en energiek. En altijd interactief met het publiek. HeavyLight maakt grote podia klein en kleine podia groot. Op 5 oktober zullen zij van zich laten horen in Nirwana. In het voorprogramma staat de driekoppige formatie Ohlsen uit Asten. De deuren openen om 20:00 uur en de entree bedraagt € 4,- voor onder de 18, € 5,- voor leden en € 6,- voor alle anderen.
Meer informatie: www.heavylight.nl  - www.nirwana.nl


Zondag 29 september 2013:
Van de Kei van de Week van het Eindhovens Dagblad, keeper van Lierop 1 Lars van Grotel, kregen wij het verzoek onderstaande te plaatsen…..
‘Ik wil via deze weg graag iedereen bedanken die op mij heeft gestemd. Zonder jullie steun was het niet gelukt. KEI bedankt’.
 


Zondag 29 september 2013:
In de zaalvoetbalcompetitie kwamen in de hoofdklasse EduContract en Willem Bos tegen elkaar in het strijdperk. Het werd een spannende confrontatie waarbij EduContract twee keer op voorsprong kwam door doelpunten van Dirk van Vlokhoven. Willem Hurkmans en Dirk Wijnen scoorden voor Willem Bos, 2-2.
Koploper Jagershuis trad in de Lieropse derby aan tegen de nummer 3, Van Gennip. De “kei van week”, keeper Lars van Grotel opende in de 6e minuut de score met een afstandsschot dat net iets van richting werd veranderd waardoor keeper Sjoerd Hooglugt kansloos was. Onbetwiste man van de wedstrijd werd Jan van Moorsel die maar liefst 3x raak schoot voor Van Gennip. Tim van Lieshout was 2x succesvol en maakte het halve dozijn treffers voor Van Gennip vol. Bij 0-3 redde Rob van der Sluijs de eer voor een volkomen kansloos Jagershuis, 1-6.
Topparty deed prima zaken door met 2-1 te winnen van Acfis. Acfis opende de score. In de slotfase trok Topparty de overwinning naar zich toe door doelpunten van Roel van de Laar en Dirk Hesius. Topparty staat nu 3e met hetzelfde aantal punten als Van Gennip (2e) en Jagershuis (4e).
In de tweede klasse ging ’t Zunneke kansloos ten onder tegen Bruisend End. Het werd een 6-1 nederlaag, waarbij Harry Maas kans zag om bij een 3-0 stand de eer te redden voor ’t Zunneke.


Zondag 29 september 2013:
Gemengde zangvereniging De Bosgalm organiseert zondag 6 oktober a.s. een koffieconcert in gemeenschapshuis “De Vurherd”. Tijdens het concert treden een viertal koren op die allen onder leiding staan van dirigent Trudy Timmers. De koren die optreden zijn het Gemengd Koor Amuze uit Asten, het koor Levensvreugd uit Someren-Eind, het koor Amicitia uit Heusden en Gemengde Zangvereniging De Bosgalm uit Lierop.
Het repertoire dat de koren brengen is divers met vooral eigentijdse nummers die lekker in het gehoor liggen. Aanvang van dit concert is om 12.00 uur en de toegang is gratis.


Zaterdag 28 september 2013:


De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de realisatie van enkele projecten in Lieop. Stuk voor stuk inititiatieven van inwoners van Lieop. Met het IDOP zijn vele wensen uitgekomen. Eén ervan was het uitbreiden van De Vurherd. Zondag 20 oktober a.s. tussen 14.00 en 17.00 uur worden daaom alle Lieroppenaren uitgenodigd bij de Opening van De Vurherd. Tijdens deze opening zal ook de afsluiting van de IDOP-projecten plaatsvinden. Zie ook de officiële uitnodiging.


Zaterdag 28 september 2013:


Binnenkort organiseert Scouting Lierop een Open Weekend voor de leeftijd van 10 t/m 14 jaar.
Het zal een spectaculair weekend worden met leuke spelen en avontuurlijke activiteiten! Je zult waarschijnlijk in het donker het water over moeten steken, een hoge toren kratten moeten stapelen waarbij je aan een koordje bungelt. Ook zul je zelf vuur moeten stoken om bijvoorbeeld je eten klaar te maken. Kortom het wordt een spannend weekend waarin alles kan gebeuren. Het weekend is van vrijdag 4 oktober 19.00 uur t/m zondag 6 oktober 15.00 uur. Kosten zijn 10 euro p.p. Lijkt jou dit leuk om een keer mee te maken, geef je dan op bij een van onderstaande email adressen en je ontvangt bericht waar je moet zijn en wat je mee moet nemen (opgeven vóór 3 okt.).
smuizen20@hotmail.com  - manders189@gmail.com 


Vrijdag 27 september 2013:
Van de secretaris van de K.B.O. Lierop kregen we onderstaand bericht…
‘Beste mensen van Lierop…. wilt U een dagje mee gaan fietsen met de K.B.O. afd. Lierop? Donderdag 3 oktober vertrekken we om 10.30 uur vanaf het kerkplein. U hoeft niet in te schrijven, alleen op tijd aanwezig zijn. Het is een dagtocht fietsen naar het mooie Griendsveen en omstreken. Er wordt na ongeveer elke 10 km gestopt. Voor eten en drinken moet u zelf zorgen. We komen ook eet- en drinkgelegenheden tegen waar u iets kunt nuttigen. Verder zijn er geen kosten aan verbonden. We hopen om 17.00 uur weer thuis te zijn.
Donderdag 17 en 31 oktober zijn onze laatste fietsmiddagen (onder voorbehoud want bij heel slecht weer gaat het niet door). Bij goed tot redelijk weer vertrekken we om stipt 13.30 uur vanaf het kerkplein. De routes zijn voorbereid door Laura en Cor Raijmakers en Jo Reijnders-Raijmakers. Ook hier zijn we weer rond de klok van 17.00 uur thuis’.


Donderdag 26 september 2013:
In de winterperiode van 1 november 2013 tot 17 maart 2014 wordt het gft-afval in de gemeente Someren voortaan om de vier weken ingezameld.
In deze periode is er weinig tot geen tuinafval. De gft-container wordt daardoor minder vaak aan de straat gezet. De inzamelwagen rijdt dan veel kilometers voor een gering aantal containers. Door in de wintermaanden nog maar één keer per maand in te zamelen is dit efficiënter en kostenbesparend.
De wijziging van de inzamelroutes staat niet vermeld op de afvalkalender van 2013. Op de nieuwe kalender van 2014 komen de juiste inzameldata te staan.
Het gft-afval wordt ingezameld op 27 november, 21 december, 22 januari, 19 februari en 19 maart.


Donderdag 26 september 2013:
Wie dichtbij huis in een echt theater een filmvoorstelling wil zien kan op woensdag 2 october terecht in de filmzaal (balkon) van De Ruchte (nu met introductiekorting!).
Het vernieuwde balkon van De Ruchte is omgebouwd tot een echte filmzaal met full HD-scherm en lekkere bioscoopstoelen. Op 2 oktober draaien 2 films: om 14.00 uur de kinderfilm Nijntje en om 20.00 uur de film: The Broken circle breakdown.
De film Nijntje is perfect voor een eerste bioscoopervaring op de woensdagmiddag! Voor peuters en kleuters. De regisseur laat zien dat hij de belevingswereld van zijn kijkertjes goed begrijpt. Eenvoudig verhaal, veel herhaling en inspelend op wat een kind spannend, leuk en uitdagend vindt. Kinderen kunnen lekker meedansen op de muziek en mogen schreeuwen naar het scherm om Nijntje te helpen.
Regie: Hans Perk. Stemmen: Marc-Marie Huybregts, Hanna Verboom, Barry Atsma, Isa Hoes, Huub vd Lubbe. Jaar: 2013.
Ter introductie van de kinderfilms in De Ruchte mogen begeleiders gratis naar binnen. Entree voor de kinderen is 4,50 euro. Kaartjes bestellen (dus alleen voor de kinderen) kan vooraf via de website van De Ruchte of aan de kassa.
Om 20.00 uur draait de film: The Broken circle breakdown.
Als Elise en Didier elkaar ontmoeten is het liefde op het eerste gezicht. Zij zijn totaal verschillend. Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een bluegrass-band. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst en tegelijkertijd een naïeve romanticus. Zij is de nuchterheid zelve. Elise wordt zangeres in de band, die daardoor nog succesvoller wordt.
Wanneer dochtertje Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar als Maybelle zes is, wordt ze ernstig ziek. Didier en Elise reageren totaal verschillend. De situatie van Maybelle laat hun echter geen keuze. Didier en Elise moeten samen voor haar vechten. Een film met veel muziek.
Regie: Felix Van Groeningen - België 2012. Entree 6,50; kaartjes vooraf besteld via www.deruchte.nl.  Nu ter introductie voor 5 euro! Bestel snel want de films raken snel uitverkocht!


Woensdag 25 september 2013:

Wij feliciteren Lars van Grotel van de SV Lierop met zijn titel 'Kei van de Week'. Vanmorgen om 8.00 uur bleek hij de meeste stemmen te hebben behaald in de door het Eindhovens Dagblad georganiseerde titel.


Woensdag 25 september 2013:


Ton van Schalen stuurde ons de vooruitgang van het koper poetsen in onze koepelkerk. We hebben enkele foto’s verzameld waarbij de ongepoetste afbeeldingen gevolgd worden door de foto’s van de behandelde onderdelen, een heel verschil!. Ook zijn er foto’s te zien van het herstellen van de geëmailleerde cijfers van de banken. Bekijk de foto’s en lees Ton’s verslag….


Woensdag 25 september 2013:
Wie mag zich de Zummerse Mens 2013 noemen? Stichting Someren Natuurlijk zoekt mensen uit Someren-Dorp, Lierop, Someren-Eind en Someren-Heide die voor deze eretitel in aanmerking komen. ‘Deze eretitel komt de inwoner uit de gemeente Someren toe die altijd klaar staat voor een ander, misschien al jaren op de achtergrond iets betekent voor het verenigingsleven, die buur die nooit iets teveel gevraagd is. Een inwoner van de gemeente Someren die zich op een bijzondere manier voor de gemeenschap inzet en vooral ook iemand die dat zo onopvallend mogeljk doet. Een Groot-Somerenaar, jong of oud, die zijn of haar inzet als vanzelfsprekend ervaart, maar waarbij zelden wordt stilgestaan. Een Groot-Somerenaar die daar geen praat over maakt, zo laten de mensen achter de verkiezing weten. Die kent u vast wel één. Kandidaten kunnen schriftelijk of per mail worden voorgedragen. In de voordracht dient het volgende vermeld te worden: naam en adres van degene die voor de eretitel voorgedragen wordt; de reden waarom hij of zij in aanmerking komt als Zummerse Mens 2013; naam en adres van degene die deze persoon voordraagt. Anonieme voordrachten worden niet in behandeling genomen. Personen die al koninklijk of kerkelijk onderscheiden zijn, worden niet in de nominatie opgenomen. Voordrachten kunnen vóór 15 dedember worden gestuurd aan: Secretariaat Stichting Someren Natuurlijk, Wolfsveld 33, 5712 HJ Someren (op enveloppe vermelden Zummerse Mens 2013), of stuur een e-mail naar: zummersemens@kpnmail.nl


Woensdag 25 september 2013:
Op de politieberichten zagen we dat de politie gisterenmorgen rond 4.30 uur op de Deurneseweg in Helmond een 27-jarige man uit Eindhoven hebben aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor heeft ingebroken bij een bedrijf aan het Achterbroek in Lierop.
Gewaarschuwde agenten zagen in de buurt van het bedrijf een bestelauto rijden die mogelijk bij de inbraak betrokken was. Op de N612 ging de auto er met hoge snelheid vandoor in de richting van Weert. Tijdens een achtervolging die daarop volgde nam de bestuurder van het voertuig grote risico's. Zo passeerde hij in zeer dichte mist met regelmaat de doorgetrokken streep en trapte de hij meerdere malen op de rem op het moment dat de politie achter hem reed.
Uiteindelijk kwam het voertuig op de Deurneseweg in Helmond in de berm tot stilstand, waarna de verdachte uitstapte en er te voet vandoor ging. Achtervolgende agenten konden hem echter snel achterhalen en aanhouden. Uit onderzoek bleek dat de gebruikte bestelbus was gestolen. In het voertuig troffen agenten kerstartikelen aan die kort daarvoor bij het bedrijf waren weggenomen. In de buurt van het bedrijf werden nog enkele dozen met daarin kerstspullen aangetroffen. De politie doet verder onderzoek naar de inbraak en de verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


Dinsdag 24 september 2013:


Van het Gilde Onze lieve Vrouw van de Zeven Weeën kregen wij onderstaand bericht…
‘Op zaterdag 21 September heeft gilde Onze lieve Vrouw van de Zeven Weeën hun 90 jarige gildelid Sjaak van Moorsel gehuldigd voor zijn 70-jarig lidmaatschap van het gilde. Sjaak was altijd hecht bij het gilde betrokken, al was hij niet gekostumeerd. Het gilde kon altijd een beroep op hem doen voor allerhande karweitjes. Sjaak verkeerd nog altijd in een goede gezondheid en doet nog steeds alles zelf en woont nog steeds zelfstandig. Het gilde schonk hem een beeldje van Onze lieve Vrouw, een oorkonde en een mooie bos bloemen en wenste hem nog een lang verblijf onder ons in een goede gezondheid’.


Dinsdag 24 september 2013:
Van Ans van der Velden-Coolen kregen wij het verzoek onderstaande te plaatsen…
‘ZummerePower organiseert haar tweede energiecafé speciaal voor ondernemers. De pas opgerichte energiecoöperatie organiseert mede op verzoek van de gemeente Asten en Someren deze informatieavond. Op de dag van de Duurzaamheid, 10 oktober a.s., in het Varendonck-College, Kanaalstraat 14 te Someren. Aanvang 20.00 uur. Voor geïnteresseerden verwijzen wij naar deze meer uitgebreide informatie’.


Dinsdag 24 september 2013:


Zoals vooraf aangekondigd aan de Vrienden van de Koepelkerk werd het uitstapje op 19 september ‘een heuse trip met verrassingen’. Kijk maar op de pagina van de Vrienden op slaponline.Dinsdag 24 september 2013:
Het vijftigjarige IVN Asten-Someren – waarin ook enkele Lieroppenaren actief - houdt op zondag 29 september van 12.00 tot 18.00 uur in natuurpark De Donck aan de Doncksedreef 3 in Someren voor groot en klein een duurzaamheidsmanifestatie onder het motto ‘IVN gaat voor duurzaamheid’. Tijdens de manifestatie is er o.a. een muzikaal programma met optredens van regionale muziekgezelschappen en zullen een aantal regionale kunstenaars zich presenteren. Voor geïnteresseerden verwijzen wij naar deze meer uitgebreide informatie’.


Maandag 23 september 2013:

Lars van Grotel, de keeper van SV Lierop 1, is genomineerd in het Eindhovens Dagblad voor Kei van de Week. Hoe meer stemmen hoe groter de kans dat hij de Kei van de Week wordt.

Hij heeft het verdiend dus stemmen maar (tot woensdagmorgen 8.00 uur kan er gestemd worden)!


Maandag 23 september 2013:
Op de Lieropse Heide worden er weer bomen gekapt. De bedoeling hiervan is dat er een open strook ontstaat in het bos die dient om geïsoleerde leefgebieden van onder andere vlinders met elkaar te verbinden. In dit geval wordt het Beuven en het Starven met het verderop liggende Meerven verbonden.
Er wordt niet lukraak gekapt. Als straks de werkzaamheden zijn uitgevoerd zal er een corridor ontstaan met geleidelijke overgangen en een grote variatie aan bomen en struiken. Niet alleen vlinders zullen kunnen profiteren van de verbinding. Ook andere insectensoorten zullen van deze doorgang voordeel ondervinden. In de schemering kunnen jagende vleermuizen aangetroffen worden. Ook reptielen zoals de levendbarende hagedis kunnen op deze manier hun leefgebied uitbreiden. Het werk wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Someren in samenwerking met het IVN Asten-Someren.
De realisatie van de insectendoorgang is één van de deelprojecten die worden uitgevoerd op de Lieropse Heide en Moorsel, waarvan ook deel uitmaken het herstel van de wal rond Moorsel en het zichtbaar maken van onderduikerskamp.


Zondag 22 september 2013:


Van Mila Dubbeldam kregen we onderstaand bericht…:
Gisteren heeft mijn zusje, Fleur Dubbeldam, de Cupcake-Cup bij de Spar gewonnen! Daar konden alle kinderen van Lierop cupcakes versieren en wie de mooiste had, die won een mooie beker. En je cupcakeje mocht je natuurlijk ook mee naar huis nemen. Onze Fleur had heel erg haar best gedaan. Ze had er eentje gemaakt met roze fondant en heel veel vrolijke torentjes van bolletjes erop. Het was best moeilijk om ze goed te laten zitten maar het lukte Fleur wel. De jury was van de Spar. We moesten buiten even wachten. Onze cupcakes stonden op een rijtje en eronder lagen onzichtbaar de briefjes met onze namen erop. Toen mochten we weer binnenkomen.
En toen had Fleur gewonnen! Ze won dus een gigantische beker, de Cupecake-Cup! Die staat nu op haar kamer te blinken. En het cakeje heeft ze natuurlijk al op.
Groetjes van haar trotse zus, Mila


Zondag 22 september 2013:
In eerste klasse van de zaalvoetbalcompetitie leek het erop dat Centersnacks de partij tegen Topparty winnend zou gaan afsluiten. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 voor Centersnacks. Dirk Versteegden scoorde tegen. Echter in de slotfase was het Arthur Bukkems die met z’n treffer voor de 2-2 zorgde.
Volop spanning in de wedstrijd tussen Frietwagen/Verleto en Jagershuis. Frietwagen/Verleto ging voortvarend van start en kwam op een 2-0 voorsprong. Er werd volop gestreden en binnen 3 minuten na de 2-0 zorgden Toon Filippini en Rob van der Sluijs voor de 2-2. Ondanks verwoede pogingen van beide teams bleef het bij deze uitslag.
In de strijd tussen de beide promovendi Van Gennip en Lintermans kwam van Gennip ongelukkig op achterstand toen Jan van Moorsel zijn eigen doelman vanaf de middenlijn wist te passeren. Van Gennip trok ten aanval en twee harde schoten van Tim van Lieshout en een treffer van Chris Filippini zetten Van Gennip op een 3-1 voorsprong. Lintermans met vele talentvolle spelers gaf echter niet op en kwam op een mooie en terechte einduitslag van 3-3.
In de tweede klasse kwam Plein5 in de 1e helft van de wedstrijd op een 2-0 voorsprong tegen ’t Zunneke en er leek geen vuiltje aan de lucht voor een overwinning. Echter toen hun keeper rond de 20e minuut bij het uitrollen van de bal deze niet vooruit bewoog maar door welke reden dan ook achterwaarts en in zijn eigen doel deed belanden, rook ’t Zunneke kansen. Na eerst nog op 3-1 te zijn gekomen scoorde ’t Zunneke door Harrie Maas, Mathijs Peters en Martien van Heugten en haalde zo de 3-4 winst binnen.


Zaterdag 21 september 2013:


Paul van Gastel laat ons weten wat de openingstijden voor najaar en winter zijn. Woensdag t/m zondag geopend van 12.00 tot 17.30 uur. IJssalon Vorstelijk is gesloten van maandag 23 t/m zaterdag 28 september.Zaterdag 21 september 2013:
Rik Duijmelinck, Marcel Meijer en Gonnie van Bussel zijn voorlopig de drie Lieroppenaren die bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2014 op een Somerense kandidatenlijst staan. Nu de Lieropse Lijst niet verder kon omdat er geen gegadigden waren om Lierop te vertegenwoordigen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen heeft het CDA-Zummers Belang deze drie Lieroppenaren op hun kandidatenlijst weten te plaatsen.

 


Zaterdag 21 september 2013:
Van Dorpsondersteuning Lierop (Willemijn Waterschoot en John Hendrickx), kregen we het verzoek de uitnodiging ‘Sfeervol Italiaans menu voor 55+’ op dinsdag 29 oktober a.s. te plaatsen. Zie de uitnodiging.
 


Vrijdag 20 september 2013:
Op verzoek van een slaponlinelezer plaatsen we zijn onderstaande vraag….
‘Is het misschien interessant om een oproep te plaatsen of iemand de afgelopen dagen een ‘verdachte’ auto of busje heeft gezien voor of in de omgeving van Hogeweg 11? Er is namelijk een vuilniszak in de tuin gedumpt met doorgeknipte en afgebroken Axa fietssloten, mini luchtballonnetjes enz. De politie heeft alles opgehaald’.
Zoals gisteren al gemeld raden wij aan om in geval van nuttige informatie contact op te nemen met de politie: 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Bij spoed is 112 natuurlijk het vereiste nummer.


Vrijdag 20 september 2013:


Evy Kuijpers heeft een contract getekend bij Futurumshop-Zanatta. Futurumshop-Zanatta is een nog jonge onderneming, een online leverancier in wielerproducten, zoals fietsen, onderdelen, kleding, schoenen enz.
Evy heeft het afgelopen jaar laten zien tot de nationale en internationale wielertop bij de junior vrouwen te behoren. Zij werd het afgelopen jaar Nederlands kampioen veldrijden en boekte op de weg, tot nu toe, zeven overwinningen. Door een sleutelbeenbreuk miste zij dit jaar wel het Nederlands en Europees kampioenschap maar dat zij goed bezig is bleek onlangs tijdens de 3 daagse in het Duitse Albstadt waar zij een etappe won door de sterke Duitse ex wereldkampioen Hanka Kupfernagel te verslaan. Voldoende reden waarom Futurumshop-Zanatta haar heeft gevraagd in hun team plaats te nemen. Hiermede maakt zij haar debuut in een UCI team in een Nederlands-Belgische ploeg. Futurumshop-Zanatta is er veel aan gelegen om jonge rensters op te leiden en zo op een hoger niveau te brengen. Evy gaat ook in het komende seizoen het veldrijden en “op de weg” combineren. Graag zou zij in het nieuwe seizoen enkele wereldbeker wedstrijden willen rijden, maar daar moet ze dan natuurlijk wel voor presteren. Natuurlijk een flinke opgave als jonge renster in het vrouwenpeloton. Succes Evy.


Vrijdag 20 september 2013:

Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan op zaterdag 28 september terecht in De Ruchte waar Percossa op het podium staan met ‘Knock-Out’.
Dit jaar is er voor Percossa een droom uitgekomen. Het zat er al een paar jaar aan te komen maar nu is de trein echt vertrokken. De buitenlandse doorbraak. Meer dan 20 jaar geleden begonnen ze als schoffies op straat in Frankrijk. Nu zijn ze geboekt in de belangrijkste zalen van Parijs en Cannes. In november spelen ze eerst nog een aantal voorstellingen in Polen en daarna meteen door naar Frankrijk. Volgend jaar wordt er ook een exclusieve show gemaakt voor de Duitse theaters en is er een tour voor Zweden gepland. Dit seizoen en in ieder geval volgend seizoen zijn ze nog een paar maanden in de Nederlandse theaters te zien, veel meer tijd is er niet. Een wereldwijde doorbraak ligt op de loer. In Taiwan zijn ze al kind aan huis en nu hebben ook Amerika en Rusland interesse getoond. Met deze buitenlandse tournees en een succesvolle samenwerking met het Metropole Orkest op zak, stappen ze weer onverschrokken de ring in met regisseur Karel de Rooij (Mini & Maxi).
In "Knock-out" komen de vier gespierde mannen zo hard als staal en zo licht als een veertje uit de hoek. Percossa brengt het publiek in de eerste ronde al aan het wankelen en gaat in de tweede ronde gegarandeerd voor de knock-out. 


Entree: € 19,50 (incl. pauzedrankje)
Aanvang: 20.30 uur.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493-441144, info@deruchte.nl  - www.deruchte.nl.


Donderdag 19 september 2013:
Van Léon Tulkens (NVM Makelaar/Taxateur o.z. in Asten) kregen wij onderstaand bericht over de mogelijkheden tot koop van de nieuwbouwwoningen op het Gildeplein….
‘Vanaf heden is er de mogelijkheid een woning te kopen zónder de grond.
De laatste woningen in plan Gildeplein bieden wij nu aan met de Duokoop-regeling. Je koopt al een tweekapper vanaf € 152.000 von.
1. Tweekappers:
vanaf € 236.000 von of met Duokoop vanaf
€ 152.000 von (excl. garage)
2. Halfvrijstaande woningen:
vanaf € 293.500 von, of met Duokoop vanaf
€ 194.500 von
3. Vrijstaande woning:
€ 340.500 von of met Duokoop € 225.500 von
Met Duokoop koop je het huis zonder de grond. Je hebt dan veel minder hypotheek nodig. Voor de grond betaal je een maandelijkse vergoeding, maar géén aflossing. Dit scheelt flink in je maandlasten!
Een aantal goede redenen zijn eventueel hier te raadplegen’.


Woensdag 18 september 2013:
De laatste weken krijgen we steeds meer berichten over diefstallen in Lierop. Van afwasautomaten die men ’s nachts uit een busje haalt tot fietsen die achter het huis worden meegenomen, op slot of niet. Een waarschuwing is daarom op z’n plaats. Let op uw spullen en geef de bende niet de gelegenheid bij u toe te slaan. Let ook op verdachte situaties en waarschuw de politie als u die ontdekt. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Bij spoed is 112 natuurlijk het vereiste nummer. De politie adviseert slachtoffers van een eventuele overval om de dader(s) niet tegen te werken. Het is verstandiger om hun kenmerken en eventuele vervoermiddelen te onthouden. Een goed signalement kan de politie helpen de dader(s) te achterhalen. Met behulp van getuigenoproepen in de media en het versturen van een Burgernet-bericht bij een overval roept de politie de hulp van burgers in om verdachten te kunnen opsporen.


Dinsdag 17 september 2013:

De kermisdampen zijn al een beetje opgetrokken. Tijd dus om e.e.a. aan te vullen op slaponline. Het Koningschieten is inmiddels bijgewerkt (zie nieuws van gisteren) en dankzij Willie vd Sanden hebben we de trekkertocht van de Slappers naar Prins Marcel ook nog aan kunnen vullen met enkele foto’s en een filmpje (zie het nieuws van zaterdag).

De Kermisdagen tot nu toe zagen er goed uit. Ondanks het voorspelde slechte weer mogen we niet ontevreden zijn over de werkelijkheid. Het was weer echt Lierop Kermisweer. Alle elftallen van de SV Lierop (op het damesteam na) wisten met de kermis te winnen en worden tot nu toe dus allemaal kampioen, getuige de verhalen wat later op de zondagavond. Ook de Kaauw Voetjes kunnen tevreden zijn met hun eerste organisatie van de horeca bij de Fokpaardendag. Het was druk, gezellig en goed georganiseerd. Vandaag kunnen de kinderen en volwassenen die nog zin hebben nog een dag profiteren van Lierop kermis..... veel plezier!

 


Maandag 16 september 2013:

Een herhaling van zetten..... Angel van Moorsel is weer koning. Rond 12 uur kon het vorige Koningspaar (Angel van Moorsel en Nicole) van hun versierselen ontdaan worden en kon men beginnen aan de strijd om de nieuwe Koning van 'de rooi schut' voor de komende twee jaar. Wethouder Willy Hanssen deed samen met Thieu Scheepers de opening en het eerste schot op de vogel was voor Willy Hanssen. Daarna was het de beurt aan Pastoor Jan. Beiden kregen de vogel er niet af! Ook de 13 opgegeven schutters hadden het er maar moeilijk mee om een deuk in de vogel te schieten. Willy Donkers, de maker van de vogel wilde niet meer meemaken dat de vogel er na 70 schoten vanaf zou komen zoals twee jaar geleden. Hij had 'm dit jaar 14 dagen in het water laten zwemmen wat voor extra harding zorgde. Bij het 211e schot was de oude koning Angel van Moorsel aan de beurt. De vogel hing al een tiental schoten aan een zijden draadje maar was er nog niet af. Na het schot van Angel draaide hij zich teleurgesteld om en was het de beurt aan Stefan van Heugten. Alvorens die echter geschoten had 'waaide' de vogel alsnog van de mast en was Angel wederom de Koning voor de komende twee jaar en kon Nicole weer naar huis om haar Koninginnekleed weer aan te doen. Over twee jaar zal blijken of Angel de kans aangegrepen heeft om Keizer te zijn. Driemaal is scheepsrecht toch? Ook bij de Gokschut is volgend jaar de kans op een keizer aanwezig. Gerard Geutjens wist vandaag voor de tweede keer achter elkaar de juiste tijd te raden. Hij werd door zijn collega's gefeliciteerd met het Gokschutlied. Het bleef nog lang gezellig in Lierop. Zie ook de foto's...


Zondag 15 september 21013:


Een 26-jarige man uit Deurne en een 22-jarige man uit Lierop zijn woensdagmiddag rond 17.30 uur opgepakt op de Beukenstraat in Deurne. Het tweetal wordt er van verdacht rond 16.10 uur ingebroken te hebben bij een jongerencentrum in Deurne.


Zondag 15 september 2013:
In de zaalvoetbalcompetitie speelde Educontract in de hoofdklasse zijn 1e wedstrijd deze competitie tegen promovendus BAA en kwam in de 6e minuut door een halve omhaal van Dirk van Vlokhoven aan de leiding, 0-1. In de 12e minuut was het William Kornuit die vanuit een scrimmage de bal achter de doelman van BAA te tikken, 0-2. Met een snoeihard en een voor keeper Bob van de Laar onhoudbaar schot in de kruising redde BAA de eer, 1-2.
Lintermans en Topparty lieten een aantrekkelijke wedstrijd zien. Tom Klein Zieverink (11e) onderschepte een foutieve pass van keeper Koen Hendriks en zorgde voor de 1-0 voorsprong van Lintermans. Topparty ging nog meer in de aanval en Lintermans raakte een beetje uit z’n doen. Dirk Hesius (25e) tikte de bal mooi binnen en Thijs Meeuws (27e) bezorgde met z’n treffer Topparty de 2e overwinning van dit seizoen.


Zondag 15 september 2013:


Traditioneel begint voor SLAP kermiszaterdag met het bezorgen van een brief aan de huidige Prins, in dit geval Prins Marcel en Prinses Margret. Onder het motto: ‘Van trekken is nog nooit iets korter geworden’ trok een stoet trekkers (lekker op hun trekker) naar de hoeve van Marcel en Margret om de uitnodigingsbrief te overhandigen. In de brief wordt het Prinsenpaar de keuze gegeven om de Stichting Lieropse Aauw Prinsen uit te nodigen voor de S.L.A.P. Toelatings Toets op zaterdag 2 november. Als ze daarmee accoord gaan zijn we natuurlijk zeer benieuwd of het hen lukt om bij SLAP te komen. Voor Prins wordt je gevraagd maar de eer om SLAPper te mogen zijn moet je verdienen! Zie ook enkele foto s en een filmpje.


Zaterdag 14 september 2013:


Morgen, zondag 15 september staat weer in het teken van een mooie menwedstrijd. Deze wordt gehouden aan de terreinen gelegen aan het Heieind 16 en 18 te Lierop.
Iedereen kan gratis komen kijken (ingang is via de oprit van Heieind 16). Ook dit jaar zullen er weer vele verschillende menners de strijd aan gaan. De deelname is weer maximaal. Veel plaatselijke menners zullen hier onderling de strijd aangaan, maar ook weet de menner van ver buiten de regio deze wedstrijd te vinden en vinden het een mooi evenement om aan deel te nemen.
De deelnemers starten met een dressuurproef. Daarna gaan ze verder met het afleggen van een vaardigheidsproef. Na een korte pauze starten de deelnemers aan het meest spectaculairste onderdeel van de wedstrijd, “de marathon”. Dit houdt in dat ze starten met een wegtraject van ongeveer 10 km, daarna leggen ze een staptraject af van 1 km en dan komen ze weer terug op het terrein op het Heieind om hun kunnen te laten zien in de hindernissen. Hier is het de bedoeling om zonder fouten en zo snel mogelijk de hindernissen te nemen. De hindernissen zullen variëren van boshindernis tot waterbak. Dus genoeg om naar te kijken. Het is een leuk evenement voor jong en oud om eens een kijkje te komen nemen.
 


Zaterdag 14 september 2013;
Tijdens de Grand Prix in Lierop ontving Paul Malin vier rijders in zijn studioshow tussen de eerste en de tweede manche. Onder de rijders die interviewde waren o.a. Jeffrey Herlings, Max Nagl, Pauls Jonass en Valentin Guillod. Zie het intervieuw.
 

 


Vrijdag 13 september 2013:
Energiecoöperatie Zummere Power onderzoekt momenteel de mogelijkheden om op het te bouwen geluidsscherm langs de A67 bij Lierop zonnepanelen te plaatsen.
De Belangengroep Lierop is enthousiast daarover, maar wil wel eerst concrete cijfers zien over de kosten en baten, voordat er formeel steun wordt gegeven aan dit initiatief. Die cijfers komen nog dit jaar. Dat heeft Zummere Power beloofd.
Met het plaatsen van de zonnepanelen verandert wel het aanzien van het geluidsscherm. Het geplande groen zal voor een deel moeten wijken voor de zonnepanelen.


Donderdag 12 september 2013:


Wij willen alle jongens en meisje die in groep 7/8 zitten er aan herinneren dat zij zich nog op kunnen geven voor het boerenbruidspaar en de Raad van Elf.
Opgeven kan tot vrijdag 20 september bij Miriam Raijmakers tel: 331513 of via email: raijm176@planet.nl  (groetjes, de jeugdcommissie). Zie ook nieuwsbericht 21 augustus.


Donderdag 12 september 2013:


Er wordt volop gewerkt aan de opbouw van de kermis. A.s. zaterdag gaat het 'los'.
Hieronder vindt je een overzicht van de attracties, met daarbij vermeld de rit- en spelprijzen, indien van toepassing.
Het valt ons op dat de prijzen tov vorig jaar met 50% verhoogd zijn!
In 't Contact van afgelopen week (12 september) staan op de gemeentepagina (pagina 4) kortingsbonnen die u kunt inleveren op de kermis. Rondom de kermisdagen is de Van Dongenstraat in het geheel afgesloten en deels zijn ook de Florastraat, de Somerenseweg en de Offermansstraat afgesloten.

Overzicht ritprijzen: Autoscooter € 1,50 - Draaimolen € 1,50 - Cake-Walk € 1,50 - Superrups € 1,50 - Schietsalon vanaf € 0,50 – Boksbal € 0,50 - Kanalenspel € 0,50 
Verder vinden we op de kermis dit jaar: Pusher – Lijntrekspel – Rolbalspel – Gebakkraam – Snoepkraam – Viskraam - Suikerspin/popcorn.


Donderdag 12 september 2013:
De gemeenten Asten en Someren ontwikkelen een nieuwe nota jeugdbeleid. De gemeenten willen graag horen welke thema’s ouders maar ook jongeren belangrijk vinden. Om uw mening te horen hebben de gemeenten een enquête met twee vragen uitgezet.
De enquête kan voor Lierop ingevuld worden op de website van de gemeente Someren. De vragen gaan over onderwerpen waarvan u vindt dat die zeker meer aandacht moeten krijgen, bijvoorbeeld drank-, rook- en drugsgebruik onder jongeren, bestrijden van overgewicht, jongeren en psychische gezondheid of jongerenoverlast. Wellicht hebt u ook suggesties die niet zijn genoemd in de enquête.
In de tweede vraag vraagt de gemeente of u tevreden bent over het aanbod van voorzieningen voor jeugd en jongeren van 0-23 jaar in Asten en Someren. Denk daarbij aan de voorzieningen zoals consultatiebureau, peuterspeelzaal, kinderopvang, scholen, jongerencentrum, centrum voor jeugd en gezin, sportverenigingen, scouting en bibliotheek.


Woensdag 11 september 2013:


Op zondag met Lierop kermis staan bij van Oosterhout De Eikes op het podium. Reis met dit muzikaal Brabants kwartetje langs de Rijn. Voorzien van een lekker bakkie koffie of Ranja met een rietje nemen ze u mee naar de Kermis in de stad. Uiteraard niet zonder eerst even voor een Margrietje, een bosje Blauwe korenbloemen of Rode rozen te zorgen. Tenslotte eindigen zij in Paradiso met de voeten in het Brandend zand ...
De Eikes komen uit Deurne, Asten en Nuenen, zij spelen voornamelijk Nederlandstalige muziek met accordeon, gitaar, zang en nog een keur aan instrumenten. Naast het Nederlandse lied spelen ze ook een en ander van over de grens! Ze spelen in zaal, café, op bruiloften en partijen, buiten op straat op het terras of op festivals. Maar ook bij u in de huiskamer als huiskamerconcert, alles valt te bespreken. Met De Eikes is het altijd een Feestje.


Woensdag 11 september 2013:


Op de jaarlijkse SLAP avond (j.l. zaterdag) is er weer volop gebrainstormd door de SLAPpers over hoe ze Prins Marcel 1e aan de tand zullen gaan voelen tijdens de “SLAP Toelating Toets”. Maar wellicht zijn de SLAPpers ’n beetje te voorbarig. Misschien wil hij er wel helemaal niet bijkomen en kiest hij definitief voor de Raad van Elf. Met de Kermisdagen zal e.e.a. duidelijk worden. Al voor de twaalfde keer wordt op Kermiszaterdag, zo rond de klok van 17.00 uur, de aankondigingsbrief overhandigd. Wat het Delftsblauwe bordje ermee te maken heeft is ons niet geheel duidelijk. Wordt vervolgd!


Woensdag 11 september 2013:
Beste kinderen van 4 tot 7 jaar. Aanstaande vrijdagmiddag, meteen na schooltijd, is er speciaal en alleen voor jullie een grote verrassing op het schoolplein!
Niet zomaar een verrassing, maar een superspectaculaire verrassing..! Wat het is? Dat houden we nog even geheim...!
Wel kunnen we jullie zeggen dat het iets met de scouting te maken heeft...
Dus kom allemaal kijken en neem je papa of mama mee zodat we nog veel meer kunnen vertellen over de bevers/scouting!
En bij deze zijn jullie ook allemaal uitgenodigd om aanstaande vrijdagavond een kijkje te komen nemen bij de bevers van 18.15 tot 19.45 uur!
Kijk ook eens op onze website: www.scoutinglierop.nl  óf mail ons: bevers_lierop@live.nl 
Heel veel groetjes van de beverleiding: Rola van den Bogaard, Willem van Vlokhoven, Rob van den Elsen, Mark van den Eijnden en Renée Berkers.


Woensdag 11 september 2013:


Op donderdag 19 september gaan de Vrienden van de Koepelkerk weer een dagje weg. Verdere gegevens zijn te vinden op hun pagina op slaponline.Woensdag 11 september 2013:
Op zaterdag 14 september zal gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën samen met het gilde St. Antonius-Abt en fanfare St. Willibrordus, de kermis openen om 19.00 uur.
Maandag 16 september begint de dag met een plechtige eucharistieviering om 9.00 uur. Het Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën wordt dan begeleid door gilde St Antonius-Abt. Iedereen is natuurlijk welkom in deze dienst .
Na de kerkdienst wordt er door beide gilden een vendelgroet gebracht bij Henricushof en om omstreeks 11.00 uur vertrekken de gilden naar het schietterrein, waar rond 12.00 uur wordt begonnen met het koningsschieten.


 

Dinsdag 10 september 2013:
Van de Jeugdcommissie Fanfare Lierop kregen we het verzoek onderstaand bericht te plaatsen…
‘Op vrijdag 13 september komen de jeugdleden van de Fanfare en Slagwerkgroep in Lierop aan de deur voor de jaarlijkse kermisactie. Binnen- en buiten-de-bebouwde kom, gaan de jeugdleden snoepzakken en wenskaarten verkopen. U kunt de kinderen tussen 16.45 uur en 20.15 uur verwachten en ze zijn te herkennen aan de poloshirtjes die ze dragen. Hopelijk treffen wij u thuis aan.’


Dinsdag 10 september 2013:
Ook onze eigen slaponline fotografen maakten foto’s van de weer bijzonder geslaagde Grand Prix. De liefhebbers kunnen ze zien in onze slapgalerij.Dinsdag 10 september 2013:
Van het bestuur van de “Lieropse Lijst” kregen wij onderstaande mededeling…
‘De politieke groepering “Lieropse Lijst” heeft in haar vergadering van gisterenavond 9 september 2013 besloten om niet deel te nemen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2014.
Ondanks oproepen via de verschillende Lieropse media zoals Slaponline en de Koepel en ook aandacht in de regionale pers en zelfs provinciale en landelijke aandacht is het niet gelukt om voldoende kandidaten aan ons te binden. Ook de vele persoonlijke gesprekken met mensen uit Lierop hebben niet geleid tot resultaat. De ”Lieropse Lijst” krijgt veel waardering voor haar werk en men vindt het zonde dat de “Lieropse Lijst” verdwijnt uit de Raad van Someren. Maar de gevraagde inzet, de tijdsbesteding en de periode van 4 jaar blijken onoverkomelijke hobbels te zijn. Ook het buiten de deur houden van de “Lieropse Lijst” bij de coalitievorming heeft zeker niet bijgedragen aan de profilering van onze partij.
De vereniging “Lieropse Lijst” zal, vooralsnog rustend, blijven bestaan.
De Lieropse Lijst zal bij de komende gemeenteraadsverkiezing geen steun uitspreken voor welke partij of kandidaat dan ook. Wij achten de Lieropse kiezer heel wel in staat om die keuze zelf te maken.
Het bestuur, de fractie en de leden danken alle kiezers van de Lieropse Lijst voor het vertrouwen in al die jaren!’


Maandag 9 september 2013:

De Grand Prix welke gisteren in de Herselse bossen werd verreden is vanuit de lucht op de foto gezet door Peter van Schalen. De foto’s werden gisterenmiddag rond half vier genomen. Kijk maar.


Maandag 9 september 2013:


Oud-Lieroppenaar John van Stiphout, al sinds 1982 wonende in ‘de Hei’, heeft afgelopen vrijdag een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen voor al zijn vrijwilligerswerk. Ook voor slaponline heeft John zich in het verleden ingezet met de slapmuntjes die gebruikt worden tijdens het jaarlijkse Jeu de Boules toernooi. Wij feliciteren John en zijn familie met deze DIK verdiende onderscheiding!


Zondag 8 september 2013:
Onderstaand plaatsingsverzoek van Klaas Wubs kregen we binnen op onze redactie….
Klaas Jan en Resi Wubs hebben elkaar ooit tijdens het motorcrossen ontmoet en wonen in Lierop en zijn actief betrokken bij MAC Lierop. Laat nou net gisteren hun eerste kind zijn geboren Jacky; onze eerste kleindochter. Dit is behalve voor motorcrossend Lierop ook nieuws voor het prachtig mannenkoor A Capella waarvan ik lid ben.
Oh ja en natuurlijk is er nog oma Zwaantje die weer verantwoordelijk is voor de Rode Kruis Bungalow in Lierop.


Zondag 8 september 2013:
In de zaalvoetbalcompetitie was Het Jagershuis in goeden doen. Vorig seizoen maar net aan de nacompetitie ontkomen en nu staan ze met 3 overwinningen fier aan de leiding. Toch hadden ze tegen Deska/Markt8 een valse start. Binnen 2 minuten had de tegenstander er al twee in het Jagersdoel liggen, 0-2. Bas van den Witteboer en Rob van der Sluijs trokken de stand gelijk, waarna Deska/Markt8 toch weer op een 2-3 voorsprong kwam. In de laatste 7 minuten scoorden Rob van der Sluijs, Thijs van Heugten en Daan Kuijpers voor Jagershuis dat daardoor met 5-3 deze wedstrijd won.
In een sportieve wedstrijd won promovendus van Gennip met 2-0 van degradant Frietwagen/Verleto. Rob Hurkmans scoorde in de 7e en 26e minuut voor van Gennip dat in Lars van Grotel een zeer goede sluitpost had, waardoor Frietwagen/Verleto niet tot scoren kwam.


Zaterdag 7 september 2013;


Wereldkampioen motorcross Jeffrey Herlings staat zondag toch aan de start tijdens de laatste Grand Prix van dit seizoen. Deze Grand Prix wordt verreden in het Brabantse Lierop.
Lierop is het favoriete circuit van Herlings. Er staat voor hem niets meer op het spel maar Herlings wil de Grand Prix in Lierop niet missen. Hij komt om te winnen, ook al heeft hij nog pijn aan zijn schouder. “Maar ik ben erger gewend’, aldus de crosser uit Elsendorp.
Op vrijdagmiddag zijn in Lierop de motoren van Herlings ter keuring aangeboden. Jeffrey heeft op vrijdagochtend met de motor getraind en daar een dusdanig goed gevoel aan over gehouden dat hij aan de GP deel wil nemen. Bij aankomst op het circuit is hij eerst nog medisch onderzocht, een normale procedure bij iemand die een blessure heeft gehad.
Op zaterdag zijn in Lierop de trainingen. Gaat alles goed dan staat hij op zondag om 12.00 uur gewoon achter het starthek.


Vrijdag 6 september 2013:


Gisterenmiddag heeft iets voor 15.30 uur een korte brand gewoed op de Strabrechtse Heide in Lierop. Volgens de procedure, die geldt voor de Strabrechtse Heide, rukte de brandweer met meerdere bluseenheden en een watertank uit. Een bosgebied van 30 bij 50 meter brandde uit. De brandweer had het vuur snel onder controle. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.


Vrijdag 6 september 2013:


Afgelopen zondag 1 september beleefde dansgroep Démarrage haar eigen Bootcamp. Met auto's vol dans-lustigen vertrokken ze vanaf thuisbasis 'de Vurherd' naar het Kunstkwartier in Helmond. Bij binnenkomst werden de leden verrast en opgefleurd met een kleurrijk T-shirt, waarop het nieuwe logo van onze dansgroep stond gedrukt. De danser en danseressen werden in vier groepen verdeeld en elke groep begaf zich naar een andere danszaal voor workshops in Jazzdans; Klassiek; Musicaldans; Modern en Urban. Om de 50 minuten werd er gerouleerd, waardoor het een zeer afwisselende en inspirerende dag werd. Tussentijds was er een gezamenlijke lunch op het dakterras. Met de (inmiddels vaak rode) hoofden vol choreografieën en muziek, werd er uiteindelijk afgesloten in de Scala-zaal. Hier waren inmiddels ook ouders bijeengekomen om de zeer diverse dansen te bewonderen. Tot slot werd nog een promotie-filmpje gemaakt voor de Rabobank clubkas actie. Deze dag was namelijk mede mogelijk door de opbrengst van de Rabobank Clubkas van vorig jaar en we hopen dit jaar weer een mooi bedrag bij elkaar te verzamelen, waardoor dit soort leuke activiteiten mogelijk blijven. Zie ook enkele foto’s.


Vrijdag 6 september 2013:


Van Peter van Oijen kregen we onderstaand bericht….
‘Het is weer bijna zover: Kermis in Lierop, met op de maandag natuurlijk drukte in de Herselse bossen met het Koningsschieten en de Fokpaardendag. Ik wil jullie even bijpraten over het laatste.
De Fokpaardendag zal dit jaar voor de 73e keer plaatsvinden. Door de jaren heen is er toch wel het een en ander veranderd. Waar vroeger fokpaarden “aan een touw” werden gekeurd, zien we nu ook veel paarden in de koets of onder het zadel. En dan laten we zoveel mogelijk rassen zien, dit jaar voor het eerst ook Hackney’s! In de middag is er een spectaculaire show met Cowboys en Indianen. Na de show blijven ze nog op het terrein voor een fotomoment met de bezoekers.
En dan is er natuurlijk ook een tent. Zonder licht, zonder muziek, maar altijd verschrikkelijk gezellig! Rein van Waayenburg is 36 jaar lang de herbergier van deze tent geweest. En dat heeft hij al die jaren fantastisch gedaan. Iedereen heeft genoten en we hebben nauwelijks narigheid gehad. Toch gaat het dit jaar veranderen….
Al jaren werkt de Fokpaardendag samen met verenigingen: de rijvereniging en ponyclub verzorgen al jaren het terrein en de entree. En er was ook al enige tijd vraag om méér samenwerking. De bal is ingekopt, maar niet door SV Lierop!
Dit voorjaar zijn er in Lierop, in het grootste geheim, besprekingen geweest die er toe hebben geleid dat CV de Kaauw Voetjes vanaf nu heer en meester is in de tent! Dit in samenwerking met oud prins Erik–TOP Party Verhuur-Hesius. En Rein van Waayenburg? Die blijft gewoon: voor alles wat eetbaar is.
We zien jullie graag allemaal op de Fokpaardendag op het Kerkenhuis. Als toeschouwer aan de ring, of aan het werk voor jullie vereniging. En als we klaar zijn op het Kerkenhuis, gaan we allemaal nog even naar het dorp, daar is het Kermis!
Nb.: de oude muntjes van Rein zijn dit jaar nog gewoon inwisselbaar, voor alles wat eetbaar is.
www.fokpaardendaglierop.nl


Donderdag 5 september 2013:


Mannenkoor A Capella brengt a.s. maandag een miniconcert op Zorgboogcentrum Keyserinnedael. Lees maar op de A Capella pagina op slaponline.Donderdag 5 september 2013:
Na een heerlijke zomervakantie zijn de scholen weer begonnen. Dit betekend dat het nieuwe seizoen van Nirwana Jeugdsoos weer begint. Vrijdag 13 september a.s. gaan de deuren om 20,00 uur open en is iedereen van 12 t/m 15 jaar welkom om te kunnen genieten van een mooie avond die om 23.00 uur afgelopen zal zijn.
 


Donderdag 5 september 2013:


Heb jij ook zo genoten van de jeugdvoorstelling Snorro, de gemaskerde held en de familievoorstelling Lang & Gelukkig? En dacht je toen: dat zou ik ook wel willen?
Dan is dit je kans! Dit najaar starten De Speledonckers met theaterworkshops voor jongeren tussen 11 en 18 jaar. Doe mee en wie weet speel jij volgend jaar mee in de nieuwe productie van de jeugdgroep van De Speledonckers! Kijk voor meer informatie op; www.speledonckers.nl Donderdag 5 september 2013:
Hierbij de agenda van de achterbanvergadering van de Lieropse Lijst. Belangrijk agendapunt is de vraag of de partij wel of niet mee zal doen aan de verkiezingen 2014 voor de gemeenteraad.


Woensdag 4 september 2013:
Voor diegenen die het nog niet weten en komende nacht gebruik willen maken van de A67 moeten er rekening mee houden dat Rijkswaterstaat onderhoud uitvoert.
De A67 is dicht tussen knooppunt Leenderheide en afrit 38 Helden, richting Venlo, vanaf vanavond 21.00 uur tot morgen, donderdag 5 september 05.00 uur.


Woensdag 4 september 2013:
Wie dichtbij huis GRATIS het theater wil bezoeken kan op 13 september vanaf 20.30 uur terecht in De Ruchte voor de Kick-off van het theaterseizoen: De Ruchte trakteert!
De Ruchte trapt het nieuwe theaterseizoen af met een gratis en gevarieerde theateravond in de Rabozaal. Kom gratis voorproeven van het nieuwe programmamenu.
Presentatie en afterparty van de kick-off door “De EIKES” (voorheen Stiena en de Stoeptegels). De Ruchte trakteert u op drie amuses in de vorm van korte voorstellingen die later in het seizoen avondvullend te zien zijn:
Laat u verrassen door een impressie van de avontuurlijke familievoorstelling “Arthur de Musical”. Het beroemde verhaal over koning Arthur, de stoere ridder Lancelot en het geheimzinnige zwaard. Licht verteerbaar.
Vervolgens de cabaretier Silvester, ‘In de lift’. Indrukwekkend, meeslepend, hilarisch cabaret. U krijgt veel, heel veel calorierijke grappen op uw bordje.
Tot slot het kwartet “Herman in een bakje geitenkwark” dat past in elk dieet en wordt opgediend door 4 mannen. Zij brengen vocaal cabaret met ballen. Niets is meer wat het lijkt.
Smaakt het al naar meer....? De kaartjes kunnen vooraf gereserveerd worden via het ticketsysteem op de website www.deruchte.nl . Helemaal gratis! En op=op. Max. 4 kaarten per bestelling
De presentatie en de afterparty is handen van De Eikes die later in he seizoen ook in de Ruchte optreden: Reis met dit vrolijk Brabants kwartetje langs de Rijn. Met een lekker bakkie koffie, ranja met een rietje of een glaasje Rode Wijn nemen ze u mee naar de Kermis in de stad. Uiteraard niet zonder eerste even een bosje margrietjes of rode rozen te halen om tenslotte in Paradiso te eindigen met de voeten in het Brandend Zand. Dan is het meestal De Hoogste tijd!
Zoals gezegd is iedereen van harte welkom om samen de start van het nieuwe theaterseizoen te vieren. Gratis! U dient wel vooraf kaarten te reserveren via de gloednieuwe website www.deruchte.nl.


Dinsdag 3 september 2013:


Met wereldkampioen Jeffrey Herlings aan de start zou het niet moeilijk zijn geweest om de winnaar van de MX2 klasse in Lierop aan te wijzen. Vorig jaar reed hij bijna iedereen op een ronde. Maar nu de Elsendorper vanwege een schouderblessure niet kan rijden (daar gaan we tenminste vanuit maar bij Herlings weet je dat nooit zeker) liggen de kansen voor iedereen open. En bij dat ‘iedereen’ hoort zeker ook een Nederlander; Glenn Coldenhoff uit Heesch. Hij stond dit jaar al drie keer op het podium en won onlangs in Engeland zijn eerste Grand Prix. Dat, en het feit dat Lierop een oer Nederlands zandcircuit is, zorgen ervoor dat op 7 en 8 september in Lierop alle ogen zijn gericht op Glenn Coldenhoff.
Ofschoon de nieuwe wereldkampioenen reeds bekend zijn (Herlings MX2, Cairoli MX1) is de belangstelling voor de Grand Prix in Lierop er niet minder om. De GP in Lierop levert altijd spannende wedstrijden op, dat is in het verleden vaak genoeg bewezen. Er wordt niet alleen gestreden om de laatste wk-punten, het gaat er ook om de eer. En alleen al voor die eer zal Coldenhoff er alles aan doen om zijn grootste belagers Dean Ferris (Aus), Christophe Charlier (Fra), José Butron (Spa) en Jordi Tixier (Fra) achter zich te houden.
Als het bij de starts goed gaat en Coldenhoff de eerste ronde ongeschonden doorkomt dan is het zomaar mogelijk dat zondag toch het Wilhelmus op circuit De Herselse Bossen klinkt.
Kijken we naar de afgelopen jaren dan is Antonio Cairoli de grote favoriet voor de MX1. Hij won drie keer in Lierop en werd onlangs voor de zevende keer wereldkampioen. Maar of hij het dit jaar in Lierop gemakkelijk krijgt valt te betwijfelen. Een viertal Belgen; Clement Desalle, Ken de Dycker, Jeremy van Horebeek en Kevin Strijbos zal er in ieder geval alles aan doen om dat te voorkomen. En dan zijn er ook nog Evgeny Bobryshev (Rus) en Gautier Paulin (Fra) die mogelijk roet in het eten van de Italiaan kunnen gooien. Herjan Brakke is de vaste Nederlandse deelnemer in de MX1 maar hij kampt met een voetblessure. Wie weet lukt het wild-card rijder Marc de Reuver om zich in de top tien te rijden. In 2008 won Marc nog de MX1 GP in Lierop.
Lierop kent dit jaar een erg druk programma want naast de MX1 en MX2 die gaan knokken om de laatste wk-punten komen op De Herselse Bossen ook de EMX125 en de EMX250 aan de start. De ‘E’ staat voor Europees kampioenschap. De EMX125 is een tweetaktklasse met allemaal jonge coureurs. De Nederlandse kanshebbers voor een podiumplaats zijn hier Davy Pootjes en Freek van der Vlist. De EMX250 is een viertaktklasse waarin Mike Kras dit jaar al een wedstrijd heeft gewonnen. Mike is als Nederlandse zandspecialist de grote favoriet voor de zege in Lierop.
Om alle trainingen en wedstrijden in het weekend af te kunnen werken wordt er op zaterdag al rond de klok van acht uur begonnen met de trainingen. De kwalificatiewedstrijden voor alle vier de klassen worden vanaf 14.50 uur verreden. Pas om 19.20 uur wordt het weer rustig in Lierop om op zondag reeds om 8.00 uur te beginnen met de warm-up trainingen. De eerste wedstrijd (EMX125) start om 10.20 uur. De eerste GP-race (MX2) begint om 12.00 uur. Voor mensen die het weekend in Lierop willen overnachten is er een grote camping dicht bij het circuit ingericht.
Zie het totale programma.


Dinsdag 3 september 2013:
Zondag 1 september organiseerden de beide Lieropse gilden Van Sint Antonius Abt en Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën de kampioenschappen (geweer op de wip) van de Noord Brabantse Federatie van Schuttersgilden (NBFS)
Federatiekampioen Jeugd: Bryan Colijn, Rosmalen
Federatie Kampioen opgelegd: Antwan de Pinth, Nieuwkuijk
Federatiekampioen Vrije Hand: Patricia Vossen, Someren
Federatiekampioen Korps: St Joris van Ossenoort, Nieuwkuijk
Schutters: Marco Pinth,Twan de Pinth, Eric Jan van Eggelen en Rens Kouwenberg.
Resultaten Lieropse schutters bij de overige wedstrijden:
Personeel: 1e Guus v/d Ven; 5e Peter Berkers ; 6e Frans v/d Ven
Viertal: 2e Gilde van Sint Antonius Abt
Puist: 1e Toos van Rooy; 4e Johan Vlemmix


Maandag 2 september 2013:
Dinsdag 17 september van 19.30 tot 21.00 uur gaat Onis in gesprek met verenigingen over het thema mantelzorgers binnen de organisatie; wat te doen om hen als lid of vrijwilliger binnen de organisatie te houden.
De avond wordt georganiseerd in de Ruchte in Someren en is voor vrijwilligers uit Asten en Someren. Soms komt het voor dat een vrijwilliger of lid van de vereniging afspraken niet nakomt, regelmatig wegblijft of het lidmaatschap opzegt. Vaak is de reden dat men teveel voor iemand moet zorgen, zodat er geen tijd meer is voor eigen activiteiten. Onis Steunpunt Mantelzorg en de Vrijwilligerscentrale starten in het najaar met het project ‘Mantelzorgers binnenboord’. Aandacht hiervoor betekent voor de vereniging dat leden en vrijwilligers toch binnenboord blijven en voor de mantelzorger betekent dit aandacht blijven houden voor zichzelf. Een echte win-win situatie. Wilt u als vereniging of vrijwilliger binnen een andere vrijwilligersorganisatie meedoen, laat het dan weten via Onis Carien van Eijden, (0493) 44 12 56, c.vaneijden@oniswelzijn.nl  of Onis Steunpunt Mantelzorg Truus van Otterdijk, (0493) 44 12 46, t.vanotterdijk@oniswelzijn.nl


Zondag 1 september 2013:
In de zaalvoetbalcompetitie hielden in de eerste klasse Topparty en Loomans elkaar de hele wedstrijd goed in evenwicht. Toch lukte het Roel van de Laar om in de 25e minuut Topparty de overwinning te bezorgen met een onverwachts afstandsschot, 1-0.
Bij Peer tegen Jagershuis stonden de Lieroppenaren binnen 4 minuten op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Thijs van Heugten en Bas van den Wittenboer. Na deze droomstart werd Jagershuis steeds meer in de verdediging gedwongen door de aanvallen van de Peer. In de 14e minuut lukte het John van Lieshout van dichtbij keeper Martijn Thijs te kloppen. Verder kwam de Peer niet, 1-2.
Van Gennip had niet veel moeite met Deska/Markt8. Door treffers van Jan van Moorsel (2x), Lars van Grotel en Chris Filippini bouwde van Gennip in de eerste 20 minuten een 0-4 voorsprong op. In de slotminuut lukte het Deska/Markt8 de eer te redden, 1-4.


Zondag 1 september 2013:
Vrijdagmiddag 13 sept. 2013 heeft het bestuur van de KBO voor u een leuke en gezellige middag in het verschiet. Rien Vermaire zal voor uw vermaak aanwezig zijn; hij laat u lachen en brullen met zijn verhalen over “vruuger” o.a. het “verreke slachten”. Lees verder op de pagina van de KBO.