Archief 22 - 2015-1
januari 2015 t/m maart 2015 

Dinsdag 31 maart 2015:

 


Een échte surpriseparty was het zondagmiddag in zaal Nellie van Oosterhout. Een kleine 200 aanwezigen waren erbij toen ‘Lange’ Jan van Lieshout, begeleid door de Koepelbloazers, zichtbaar verrast de zaal binnen kwam. Ze hadden hem thuis van de bank ‘gelicht’. Knap dat iedereen het geheim heeft kunnen houden!
Hij dacht dat de schitterende afscheidstoer die hij het afgelopen carnavalsseizoen mocht meemaken hét hoogtepunt was van zijn afscheid na 44 jaar Koepelbloazers. Zijn ‘maten’ van de Koepelbloazers dachten daar anders over en organiseerden dit extra afscheidsfeest met vele vrienden van Jan en de Koepelbloazers..
Het feest werd geopend door de Koepelbloazers zelf met een medley van nummers uit het verleden. Herkenbaar voor de ouderen en minder bekend bij de jongsten, maar wel al meteen gezellig. Naast de Koepelbloazers waren ook de Bessembloazers aanwezig. Zij vonden dat ze niet konden ontbreken bij dit afscheid en dat werd door de feestcommissie van harte toegejuicht.
Ook een andere ‘plezierige’ gast kwam nog wat vertellen over ‘de Lange’. Rob Schepers (uit Sterksel) kan dit als geen ander. Iedereen genoot van zijn adremme opmerkingen. Schitterend! Zijn creatie als kok had hij niet nodig, het ging alleen maar over Jan (en af en toe ook over Margreth natuurlijk).
Achter in de zaal had men een ‘levensloopschema’ van de Koepelbloazers opgehangen dat in de loop van de middag nog aangevuld werd met diverse namen van oud-Koepelbloazers. Verschillende oud-koepelbloazers deden ook nog mee bij het gezamenlijk optreden met Bessembloazers en Koepelbloazers. Het dak ging er (bijna) vanaf!
SLAP bood Jan nog een fotoalbum aan met van iedere prins een verhaaltje erbij en van de Koepelbloazers kreeg hij een 5-rittenkaart. Hij mag nog 5 keer meespelen. Of dat bij 5 blijft is de grote vraag. We zullen het zien.
Om half acht was het in de zaal afgelopen en de echte die-hards vervolgden het feest in het café. Al met al een bijzonder goed geslaagd feest. Met dank aan ‘de lange’ voor de 44 jaar dat hij zich inzette voor de Koepelbloazers. Zie ook de foto’s.
 Dinsdag 31 maart 2015:

 


Afgelopen zondag waren veel kinderen met hun Palmpaasstok naar de Koepelkerk gekomen om Palmzondag te vieren. Er was een gezinsviering met als thema ‘Welkom’ en iedereen was welkom, jong en oud. De viering werd sfeervol opgeluisterd door Young Dynamic fanfare en door zang van Pauline, Malou en Marloes. Kinderen verzorgden de voorbeden en legden uit wat de verschillende onderdelen van een palmpaasstok eigenlijk betekenen. Een heus ezeltje deed de preek!
Aan het eind van de viering konden alle mensen genieten van de optocht die de trotse kinderen door de kerk liepen. Zie verder de foto’s.

 


 

Maandag 30 maart 2015:
Aanstaande woensdag zal de Raad van State uitspraak doen over wat er gaat gebeuren met de bouw van het 1250 meter lange en vier meter hoge geluidsscherm langs de A67 onder Lierop. We zijn benieuwd.
 

 


 

Maandag 30 maart 2015:

 


Van het Oranjecomité kregen we onderstaand bericht...
'Op maandag 27 april vieren we Koningsdag. We vieren de festiviteiten op de parkeerplaats bij sportpark De Renkant.
Om 10.00 uur starten we. We hijsen de vlag en de fanfare speelt het volkslied. Daarna vertrekt de optocht met de versierde fietsen en de route is als volgt:
Vanaf de parkeerplaats fietsen we richting Bruiseldonk, Luitenakker, Bruiseldonk, Balisboom, Hemelaar en weer terug naar de parkeerplaats van sportpark De Renkant.
De fietstocht wordt begeleid door de fanfare en beide gildes. Prins Rick en jeugdprins Koen zullen 3 fietsen belonen met een prijs. Bij terugkomst ontvangen alle kinderen een kaart waarmee je allerlei spelletjes kunt doen, zoals knuffelraden en snoeppot raden. Ook is er allerlei lekkers te krijgen.
Zoals altijd is er een Koningsmarkt. Hiervoor kan ieder zijn eigen kraampje inrichten en zijn spulletjes verkopen. Voor de twee mooiste/origineelste kraampjes zijn er prijzen.
Bij Elmie is het mogelijk om je nagels gratis te laten verzorgen.
Clown Dico zal aanwezig zijn en maakt in een handomdraai de mooiste ballonnenfiguren. Een bloem, aap, vliegtuig, hond, waterpistool, of wat dan ook.
Albert Loomans zal aanwezig zijn met een aantal roofvogels. Voor de kinderen een mogelijkheid om met zo'n prachtig beest op de foto te gaan.
Rond het middaguur is er een loterij voor de kinderen, en worden de activiteiten voor de ochtend afgesloten. Gewoon een ouderwetse gezellige ochtend. Wij hopen op een goede opkomst en wensen iedereen een fijne koningsdag toe'. Zie ook de foto’s van vorig jaar…
 


 

Zondag 29 maart 2015;
Van het parochiebestuur kregen we onderstaand bericht…
‘De huis aan huis collecte voor de Vastenaktie ten bate van het Kinderopvanghuis in Bonakal, in India heeft € 1.725,-- heeft opgebracht.
De opbrengsten van de collectes van Aswoensdag, Palmzondag en de Paasvieringen komen daar nog bij. Mensen kunnen hun bijdragen ook deponeren in de brievenbus van de pastorie’.
 Zondag 29 maart 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie behaalde Educontract in de hoofdklasse een belangrijke overwinning op FrietwagenVerleto in de strijd om degradatie. FrietwagenVerleto had het betere van het spel maar liep zich vast in de hechte defensie van Educontract. Met snelle counters wist Educontract drie van de vier doelpunten te maken. Het werd een 4-0 overwinning door doelpunten van Ruud van den Hurk, Rik Duijmelinck, Dirk van Vlokhoven en Michiel van Pelt.
Postel 2 werd tegen Van Gennip gestraft voor z’n aanvallend voetbal. Schoten van hun doelman werden door z’n collega Lars van Grotel tot ieders verbazing uit het doel geranseld. Tijdens een Postel-aanval onderschepte Van Gennip de bal en met een mooie boogbal vanaf de middenlijn schoot Chris Filippini (6e) raak, 1-0. Bij counters in de 24e en 25e minuut scoorden Tim van Lieshout en Chris Filippini voor de 3-0 voorsprong. In de 26e minuut werd Lars van Grotel voor de enigste keer in deze wedstrijd geklopt door en puntertje, 3-1. Bart van Lierop bepaalde in de slotminuut met zijn treffer de eindstand op 4-1 voor van Gennip.
In de 1e klasse had Topparty een hele kluif aan de pittige wedstrijd tegen Loomans. Ralf van de Laar (1e) opende de score voor Topparty door een bal mooi in de bovenhoek te plaatsen. Ongeveer 10 minuten later kwam Loomans ook met een bal in de kruising, onhoudbaar voor keeper Roel van de Laar op gelijke hoogte, 1-1. Vijf minuten later kwam Topparty opnieuw aan de leiding toen Ralf van de Laar een 1-2tje na een snelle aanval goed afrondde, 2-1. In de 21e minuut schoot maakte Loomans weer gelijk, 2-2. In deze wedstrijd werd niet meer gescoord. Topparty heeft nog alle kans op de koppositie. Ze staan nu 4e met 1 punt achterstand en 1 wedstrijd minder gespeeld. Het is super spannend in de kop van de 1e klasse.
In de 2e klasse bouwde Hurkmans een mooie 1-3 voorsprong op tegen Boemelaer 2 in de 17e minuut. De druk die Boemelaer vervolgens op Hurkmans zette bleek onhoudbaar te zijn. In de laatste seconden van de wedstrijd haalde Boemelaer 2 er nog een gelijkspel uit. Voor Hurkmans scoorden Henri van Lieshout en Riny van den Wijnboom (2x). Eindstand 3-3.
Het Zunneke speelde een prima partij tegen koploper Kanters. In de 7e minuut kwam Kanters op 0-1. In de 14e en 17e minuut zette Harrie Maas het Zunneke op een 2-1 voorsprong. Kanters verhoogde de druk en in de 22e minuut kwamen ze op 2-2. In de 27e minuut ging doelman de keeper van Kanters mee in de aanval en schoot uit een individuele actie binnen het strafschopgebied zijn team naar de 2-3 overwinning.
 


 

Zaterdag 28 maart 2015:
Van de Nirwana Tuinfeest-organisatie kregen wij onderstaand bericht...
'Zoals velen van jullie weten is de online voorverkoop al een tijdje los. We kregen echter ook erg veel vragen van mensen wanneer de regionale voorverkoop zou beginnen.
Dankzij de vele vragen over de regionale voorverkoop hebben we besloten om deze voorverkoop eerder te starten dan normaal.
Vanaf 1 april 2015 is het mogelijk om tickets te kopen bij:
- Spar Verhoeven te Lierop
- Fun8 Games te Someren
- Cafetaria 't Stationneke te Asten
Bij alle voorverkoopadressen kan contant of per pin betaald worden.
We adviseren om niet tot het laatste moment te wachten met het kopen van tickets. De vraag naar tickets is erg groot ten opzichte van voorgaande jaren. We kunnen niet garanderen dat er op het laatste moment nog tickets beschikbaar zijn!’
 

 

 


 

Vrijdag 27 maart 2015:
Vandaag en morgen doen 2 teams van de STAM van scouting Lierop mee aan de Scar Hunt, n.l. Team Poging Wagen van Koen, Tim en Willy en de Boerkes met Tom, Stan en Anton.
U kunt zevanaf vanavond 20.00 uur live volgen.
Wij wensen beide teams veel succes.
 

 

 


 

Vrijdag 27 maart 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week met naast de vaste informatie o.a. de vliegende start van Sjors Sportief. Via Sjors Sportief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier, meestal gratis, kennismaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. Aquasporten, atletiek, golf, hockey, kinderyoga, ponyrijden, tennis, total kids defence, vissen en voetbal hadden binnen enkele minuten enorm veel inschrijvingen. Voltige (turnen op een paard) van voltigeclub D’n Hoef uit Lierop was erg populair, zij zaten binnen een paar minuten al helemaal vol. De gemeente Someren heeft samen met haar sportverenigingen en andere activiteitenaanbieders de krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het overvolle Sjorsboekje. Alle basisschoolkinderen in de gemeente Someren hebben een exemplaar van het Sjorsboekje ontvangen. Dit boekje is ook op de website www.sjorssportief.nl  te vinden. Inschrijven kan het hele schooljaar nog.
 Vrijdag 27 maart 2015:
Wie dichtbij huis Brandweerman Sam wil zien kan op zaterdag 11 april terecht in de Ruchte waar Sam met de
vlammende familievoorstelling ‘Piekepolder op Stelten’ op het podium staat. Samen met Commandant Staal, de altijd ondeugende Norbert en vele anderen verzorgt de held van de buurt een muzikale show voor het hele gezin. De voorstelling wordt 2 keer gespeeld. De eerste voorstelling om 14.00 uur en de tweede om 16.00 uur.
Het normaal zo rustige dorpje Piekepolder is druk bezig met de voorbereidingen voor een groot festival. Commandant Staal heeft een bijzondere gast uitgenodigd en het belooft een groot feest te worden. Maar plots gebeuren er vreemde dingen en binnen de kortste keren staat heel Piekepolder op stelten. Gelukkig is Brandweerman Sam altijd in de buurt. Zou hij het festival nog op tijd kunnen redden?
Kom verkleed!
Brandweerman Sam nodigt alle bezoekers uit om verkleed als Brandweerman naar het theater te komen. Na de voorstelling komen Brandweerman Sam en zijn vrienden natuurlijk naar de foyer voor een uitgebreide Meet & Greet. De vele extra's voor en na de show zorgen voor een onvergetelijke middag uit voor het hele gezin.
Entree: € 12,00 voor volwassenen (incl. pauzedrankje) en € 9,00 voor kinderen (incl. ranja).
Op vertoon van je Biebpas en alleen aan de kassa van de Ruchte krijg je 20% korting op 1 kaartje voor Brandweerman Sam.
Aanvang: 14.00 uur en 16.00 uur (2 voorstellingen)
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Donderdag 26 maart 2015:
Van het Jeugdbestuur van SV Lierop kregen we onderstaand bericht...
‘De loting van de Easter Open 2015 is geweest: de locatie en tegenstanders van Lierop U13 zijn bekend.
Lierop U13 gaat zijn poulewedstrijden op zaterdag 4 april spelen op het Sportpark van vv De Willy’s; adres: Verbindingsweg 40, 5455 GP in Wilbertoord.
De tegenstanders en het wedstrijdschema is als volgt:
9.45 uur: Crompton House School (Engeland) - SV Lierop
11.15 uur: Tjaereborg IF (Denemarken) - SV Lierop
12.45 uur: vv De Willy’s (Nederland) - SV Lierop
De locatie en tijdstip van de finalerondes op zondag 5 april zijn afhankelijk van de behaalde resultaten op zaterdag.
Wij houden alle supporters op de hoogte.
 Donderdag 26 maart 2015:
We lazen dat Gerard Claassen als kandidaat bij de waterschapsverkiezingen van vorige week woensdag 437 stemmen behaalde.

Het betrof de verkiezingen voor Waterschap Aa en Maas waarbij het opkomstpercentage 41,07% was.

 

 


 

Woensdag 25 maart 2015:
Het ‘bezoeken’ van de website www.lieropleeft.nl loopt voortvarend.

De website wordt sinds de start constant bezocht, er is dan ook veel informatie te lezen.

Onder de rubriek ‘Vraag en Aanbod’ zijn inmiddels ook al enkele – gratis – advertenties te bekijken.

Kijk maar…

 

 

 

 Woensdag 25 maart 2015:
A.s. zaterdag 28 maart houdt Gilde Sint Antoniusabt weer haar jaarlijkse oud-ijzeractie. Er wordt om 9 uur gestart met het ophalen. Om milieuredenen mogen géén diepvriezers, koelkasten, gasflessen, accu’s en velgen met banden meegenomen worden.
Heb je ijzer dat niet aan de openbare weg gezet kan worden dan kun je – uitsluitend op zaterdag 28 maart – hierover tussen 9.00 en 11.30 uur bellen met nr. 06 37397292. Het wordt dan opgehaald.

Namens Sint Antonius Abt wordt op uw steun gerekend en…… alvast hartelijk dank
 Woensdag 25 maart 2015:
Tijdens de veiling vorig jaar juni, t.g.v. het gildefeest van Gilde van Sint Antonius Abt, werden 360 gekleurde paaseieren aangeboden welke op een later tijdstip konden worden afgenomen.
De eieren hebben afgelopen week een goede bestemming gekregen, nl. de Voedselbank Deurne. Met dank aan de gulle gever: de koper van de dienst.
 


 

Woensdag 25 maart 2015:

Na de overdonderende ‘Mass for Peace’ (The Armed Man) drie jaar geleden, wordt dit jaar op Goede Vrijdag, 3 april, in de cyclus Koepelkerkconcerten in Lierop opnieuw een creatie van de Britse componist Karl Jenkins uitgevoerd…. Stabat Mater.
Het werk wordt in de Koepelkerk gebracht door meer dan honderddertig uitvoerenden van de Koninklijke Gemengde Zangvereniging De Volharding uit Valkenswaard (dirigent Ton Slegers), het symfonieorkest Helmond-Venray en slagwerkgroep MMSK St.-Petrus Banden uit Venray. Soliste is Louise Rijs. De algehele leiding is in handen van Jacco Nefs, dirigent van het symfonieorkest.
De toegang tot het concert op vrijdag 3 april in de kerk van Lierop is gratis met na afloop de mogelijkheid een vrijwillige bijdrage te geven. Zie het hele verhaal…
 


 

Dinsdag 24 maart 2015:

 

 

Tijdens de ledenvergadering van Tennisvereniging de Ren, op 19 maart, hebben vijf leden een bos bloemen en een door Tiny den Dekker ontworpen en vervaardigd standaardje overhandigd gekregen wegens hun veertig jarig lidmaatschap.

Op de foto Ton van Schalen, Nel van Schalen, Annie van de Eikhof, Tonny van de Eijnden en Maria Smits. 

Annie van de Berk en Annie van de Laar waren deze avond niet aanwezig maar zij ontvangen hun aandenken later.

Tijdens dezelfde ledenvergadering hebben 3 leden een bos bloemen in ontvangst mogen nemen wegens hun vijfentwintig jarig lidmaatschap: Marleen van Lieshout, Petra Kuipers en Inie Hesius.

 


 

Dinsdag 24 maart 2015:

 


Tijdens het gildeweekend eind mei vorig jaar werd door TSC SoLo een dienst aangeboden: degene die het hoogste bod uitbracht, mocht mee als gast in de wedstrijdkaravaan van de Rabo Koepel Race. Afgelopen zondag was het zover en mocht Harrie vd Sanden als gast de vrouwenwedstrijd van dichtbij meemaken. Hij genoot met volle teugen!
 Dinsdag 24 maart 2015:
Morgen, woensdag 25 maart zullen de leerlingblazers van Young Dynamic fanfare tussen 18.45 en 19.30 uur voorspelen in de Vurherd. Iedereen is van harte welkom om de vorderingen van de jeugdspelers te volgen.
 Dinsdag 24 maart 2015:
Grote stadsrock uit wat de grootste garage van Nederland moet zijn, met shady stegen en shocking swamps... Parkeergaragerock. Groots en meeslepend. De hoogtepunten van wat de buitenwereld hieruit te horen heeft gekregen mogen bekend worden verondersteld, maar we sommen ze graag nog eens op: Shocking Shades, De Kus, Pinkpop, Parkpop, Allespop, voorprogramma van Nick Cave als "The Hipcats", de nederpop coverplaat Hitkillers, Rosie. Van CBC kun je op áán. Open de rolluiken van de garage. Wie hebben we daar? Peter en John. Bassist Marcus Bruystens. Een nieuwe drummer: Jeroen Kleijn. Bekend van van alles. Opgenomen en gemixed in La Chapelle Studios en Schenk Studio door Jan Schenk en geprodjoest door Björn Ottenheim. Dat kan natuurlijk allemaal helemaal geen kwaad. Maar het belangrijkste is: er is weer een nieuwe Claw Boys Claw. Hij heet Hammer. Fucking goeie titel, fucking goeie plaat. Ze gaan weer spelen. Gaat dat zien!
Met in het voorprogramma de meidengroep FUZ!!!
"Vier charmante en talentvolle jonge vrouwen uit Amsterdam vormen een meidenband met extreem catchy nummers. Hun charismatische frontvrouw is ook nog eens een van de beste zangeressen van het land. Deze dames waren in 2009 nog de jongste band ooit op Lowlands. Nu, zes jaar later, kun je een hechte band verwachten van jonge vrouwen die elke zaal inpakken!
Info en tickets: www.nirwana.nl  – Zaterdag 28 maart - Aanvang: 20:00 uur
Entree: € 12,50 voorverkoop /// € 15,00 dagkassa
 Dinsdag 24 maart 2015:
Vanaf morgen, 25 maart tot oktober zijn de openingstijden van Boscafé ‘Het Pastoorke van Moorsel’ als volgt aangepast:
Woensdag tot en met zaterdag: van 11 uur tot zonsondergang
Zondag: van 10 uur tot zonsondergang.
Aangepaste openingstijden voor groepen in overleg mogelijk! Zie ook de website.
 Dinsdag 24 maart 2015:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken voor een cabaretvoorstelling van Max van den Burg kan op zaterdag 28 maart terecht in de Ruchte.
Max van den Burg is grappig, dat weet zijn publiek al. Hij heeft de lach aan zijn kont hangen en weet in zijn eentje spectaculaire shows te maken. In Amok heeft hij zich bewapend met zijn gitaar en doet hij een wanhopige poging om de lach aan z’n kont vóór te blijven. Hij dendert van links naar rechts, heeft een paar absurde dansjes voorbereid en is vooral niet bang voor rake, hilarische typetjes en imitaties. Max van den Burg is cabaretier, acteur en regisseur. Hij won in 2007 de publieksprijs op het kleinkunstfestival Camuz. Een jaar later sleepte hij de publieksprijs van Cameretten in de wacht. Zie ook www.maxvandenburg.nl.
Entree: € 16,00 incl. pauzedrankje - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Maandag 23 maart 2015:

 


 

De organiserende Toer en supportersclub Solo kijkt met een tevreden gevoel terug op de zondag gehouden “Rabo Koepel Race.” De 34e editie van de Lieropse wielerklassieker bestond uit twee onderdelen: de wedstrijd voor nieuwelingen, die op de lokale omlopen verreden werd en de hoofdwedstrijd voor vrouwen.
De 127 kilometer lange route voerde de meer dan 170 wielrensters allereerst door de regio Peelland. Hier bleef het peloton lange tijd gesloten. Op de afsluitende vier lokale omlopen barstte de strijd in alle hevigheid los, toen acht koploopsters uit het peloton wegreden. Daarbij ook de winnares van 2013 de plaatselijke favoriete Evy Kuijpers. De voorsprong van de kopgroep (maximaal 2 minuten) werd minder naarmate de aankomstlijn in zicht kwam. Op twee kilometer van de finish begon de latere winnares Floortje Mackay aan een indrukwekkende solo. Naast haar op het podium stonden Demi de Jong (tweede) en Monique van de Rhee (derde). Evy Kuijpers kwam net een plaats tekort voor het erepodium. Haar plaatsgenote Lana Verberne finishte in het peloton op de 93e plaats.
Eerder op de dag bleven bij de nieuwelingen twee renners vooruit. Het Belgische talent Yentl Bekaert won vóór Daan Hoole van wielerclub Ahoy uit Rotterdam. Zijn clubgenoot Vincent Hoppezak toonde zich de snelste in de sprint om de derde plaats. De lokale favoriet Martijn Meeuws kwam als 72e over de meet. Zie ook de foto's.
 


 

Maandag 23 maart 2015:

 


 

Gisteren vond de finale van het Nederlands Kampioenschap voor junioren en senioren van het dameskorfbal plaats. En SVSH/KSV A1 redde het net niet…..
In een sfeervolle ambiance, waar de kleur oranje overheerste, kwamen de meiden uit Lierop en Someren – Heide net te kort. Zie het volledige verslag en de foto’s.
 Maandag 23 maart 2015:
Afgelopen zaterdag werd in de Zandenbar aan de Slutelakker het jaarlijkse Darttoernooi gehouden. Ditmaal in ’n afgeslankte vorm. Er hadden zich namelijk slechts 8 deelnemers aangemeld. Uiteraard was de gezelligheid en spanning er niet minder om. Na de loting en het bepalen van het wedstrijdschema werden om ongeveer 20.30 uur de eerste pijlen in de richting van de Triple 20 gegooid. Wonder boven wonder werd er zelfs ook regelmatig raak gegooid. Het ultieme One Hundred and Eighty werd helaas niet gegooid. De hoogste score met 3 pijlen was 140. Maar hoe hoog je ook gooit, als je de dubbel niet weet te vinden is alle moeite voor niets geweest. Het laat zich al raden dat het toernooi (bijna) alleen verliezers kende. Reden te meer om nog meer te trainen zodat de kansen volgend jaar beter zijn, maar echte talenten hoeven niet te trainen om kampioen te worden.
 Maandag 23 maart 2015:

 


 

Van Willie van der Sanden kregen we bijgaande foto met als bijschrift: Ook Foxy in het gips tijdens open dag in het St. Annaziekenhuis te Geldrop .


 

Zondag 22 maart 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie had Van Gennip 20 minuten nodig om goed op gang te komen tegen Rehband dat al snel op een 2-0 voorsprong kwam. In de 18e minuut werd Rehband een strafschop toegekend. De laag en hard ingeschoten bal wist keeper Lars van Grotel uit zijn doel te ranselen. Tot deze tijd liet van Gennip en ook Rehband onder aanvoering van hun keeper veel kansen liggen. In de 22e minuut verkleinde Chris Filippini met een rasechte punter de achterstand tot 2-1. In de 26e minuut was het weer Chris Filippini die in een scrimmage voor het Rehband doel de bal binnen wist te tikken, 2-2. Rehband probeerde een doelpunt te forceren in de laatste minuut waarbij hun keeper mee in de aanval ging. Hij raakte echter de bal kwijt nabij de middenlijn en Chris Filippini bezorgde met zijn hattrick Van Gennip in de allerlaatste seconden van de wedstrijd de overwinning, 2-3.
Educontract kreeg een aantal mogelijkheden om te scoren tegen Steenstra doch het aluminium en keeper stonden treffers in de weg. Steenstra had meer succes en wist doelman Bob van de Laar 4 keer te passeren.
In de tweede klasse bouwde BekenVerstappen een knappe 0-4 voorsprong op tegen het Zunneke en liet daarna de teugels vieren. Daar maakte het Zunneke dankbaar gebruik van en kwam tot in de 26e minuut terug tot 3-4. Wakker geschrokken van deze stand lukte het BekenVerstappen om in de laatste minuten nog twee keer te scoren, 3-6. Voor het Zunneke scoorden Harrie Maas (2x) en Mathijs Peters.
In de slotfase werd het voor Hurkmans tegen Webdesign nog even spannend. In de 23e minuut stond Hurkmans op een comfortabele 1-4 voorsprong. In de laatste 2 minuten wist Webdesign echter nog twee keer te scoren, 3-4. Het derde doelpunt van Webdesign werd gescoord vanwege een missertje van doelman Sjoerd Hooglugt. Voor Hurkmans scoorden René Maas, Henri van Lieshout (2x) en Stef van den Wijnboom, waardoor Hurkmans met 3-4 als winnaar de zaal kon verlaten.
 Zondag 22 maart 2015:

 


Op zondag 29 maart, een week voor Pasen, vindt er volgens goede traditie een speciale Palmpasenviering voor en door onze Lieropse kinderen plaats. Deze viering begint om 10.00 uur in de Koepelkerk. Het thema is ‘Welkom’. De viering wordt muzikaal opgeluisterd door Young Dynamic fanfare en door enkele Lieropse zangeressen.
De kinderen die een palmpaasstok hebben gemaakt, zullen samen in een mooie stoet de viering openen. Aan het einde van de viering mogen de kinderen met hun vrolijk versierde palmpaasstok een rondje maken door de kerk, zodat alle kerkgangers de mooie stokken goed kunnen zien. We willen graag iedereen, groot en klein, uitnodigen voor deze gezinsviering.
Kortom, u bent van harte welkom op zondag 29 maart in onze Koepelkerk!
 Zondag 22 maart 2015:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan op vrijdag 27 maart terecht in de Ruchte waar de Abba-Revival met A tribute to Abba op het podium staat.
Abba is één van de meest succesvolle bands in de geschiedenis van de popmuziek. De muziek van Abba is tijdloos en juist die kwaliteit heeft het Abba Revival gezelschap samengebracht. De band die u ervan wil overtuigen dat Abba wereldwijd een onsterfelijk deel is van de popmuziek. Abba Revival betekent dat Abba terug is van weggeweest!
De Abba-Revivalband zet een feilloos optreden neer met de muziek van hun idolen en met een perfecte combinatie van alle onderdelen van de show, het geluid en de arrangementen. Alle grote hits uit het repertoire, maar ook relatief onbekende pareltjes worden net zo gespeeld en gezongen als Abba dat deed. Authentieke kostuums en een passende choreografie maken dit tot een swingend, spannend en energiek avondje uit.
Entree: € 15,00 staanplaatsen zaal | € 18,00 zitplaatsen balkon
Aanvang: 20.30 uur
Informatie: de Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Zaterdag 21 maart 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week met naast de vaste informatie o.a. de afrekening afvalstoffenheffing, actuele (grond)waterstanden Aa en Maas, bespaartips apparaten en verlichting en gratis compost afhalen bij de milieustraat.
 


 

Zaterdag 21 maart 2015:
Zoals jullie gehoord, gezien of gelezen hebben is de Dorpsondersteuner (Willemijn)
telefonisch bereikbaar onder het mobiele nummer: 06-53668150.
Tot nu toe had de Dorpsondersteuner op een vast tijdstip spreekuur op haar kantoor in Henricushof.
Wij zijn tot de conclusie gekomen dat hiervan slechts beperkt gebruik gemaakt wordt en dat zij die tijd beter kan gebruiken voor daadwerkelijke ondersteuning.
Het lijkt ons daarom beter om voortaan altijd telefonisch een vraag te stellen. Die wordt dan meteen beantwoord of er wordt een afspraak gemaakt voor een gesprek bij jou thuis of op kantoor bij Willemijn.
 Zaterdag 21 maart 2015:
Tot uiterlijk donderdag 26 maart kunnen 55 plussers zich opgeven voor een sfeervol Chinees menu op dinsdag 31 maart van 17.00 tot 19.00 uur. Je kunt je opgeven door te mailen naar onze dorpsondersteuner Willemijn: lieropbuurtondersteuning@live.nl.  Zie ook de uitnodiging.
 


 

Vrijdag 20 maart 2015:
A.s. maandag 23 maart is er in de kantine van de SV Lierop een lezing door Hoedemodiste Adèle Jansen. De avond wordt georganiseerd door Vrouwen van Nu Lierop en begint om 20.00 uur.
 Vrijdag 20 maart 2015:

 


Gisterenmiddag is rond 12.00 uur een vrachtwagen gekanteld op de rotonde bij de A67 in Lierop.
De vrachtwagen heeft vermoedelijk de bocht te scherp genomen waardoor hij omgekanteld is.
De chauffeur bleef ongedeerd. De vrachtwagen vervoerde 18 ton veevoer in brokken.
 Vrijdag 20 maart 2015:
Morgen, zaterdag 21 maart, staat het Indoor-Sportcentrum Eindhoven in teken van Dameskorfbal. Deze dag wordt om 17.15 uur de Dameskorfbal Zaalfinale gespeeld van de Hoofdklasse A-jeugd en de Topklasse (senioren) tussen SVSH/KSV A1 en Rosolo A1. We wensen hen veel succes en hopen dat er vele Lieroppenaren de dames zullen aanmoedigen.
 Vrijdag 20 maart 2015:
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Someren gaat akkoord met het verzoek van Jeugdvakantiewerk Lierop tot verfraaiing van het viaduct aan de Steemertseweg. De gemeente stelt hiervoor een subsidie beschikbaar van € 4.800,-. Jeugd Vakantie Werk Lierop wil de graffiti op het viaduct onder de A67 vernieuwen. De organisatie richt zich met name op jongeren tussen de 12 en 16 jaar maar het zou leuk zijn als ook bewoners van het Henricushof meedoen. Het moet een sociaal dorpsgebeuren worden.
 


 

Donderdag 19 maart 2015:

 


Een belangrijk communicatiemiddel, de nieuwe website, van Dorpscoöperatie ‘Lierop Leeft’ is vandaag online gegaan. Op www.lieropleeft.nl  is er voor leden - maar ook niet-leden - van de Dorpscoöperatie belangrijke informatie te verkrijgen. De opzet en de projecten van de ‘werkvelden’ Zorg, Wonen, Dienstverlening en Opvoeden & Opgroeien zijn duidelijk in beeld gebracht. Je kunt er projecten zien die reeds uitgevoerd zijn of in voorbereiding. Zo is bv onder het item Zorg o.a. de Uitleenpost Hulpmiddelen opgenomen. Handig als je hiervan gebruik wilt maken. Op dit moment vinden er verbouwingswerkzaamheden plaats in Henricushof. Het is de bedoeling dat daar per 1 mei een lokatie zal zijn ingericht met de hulpmiddelen die aangeboden worden. Kinderopvang staat als project onder de knop ‘Opvoeden en Opgroeien’. Hier kun je de laatste stand van zaken lezen wat betreft de overname van de kinderopvang in Lierop door Nul Vier DAS, Ook is er op de website ruimte voor ‘algemene’ onderwerpen als 'hoe men lid kan worden', het 'bestuur', nieuwsbrieven enz. én is er op de site prominent een knop aanwezig met de tekst ‘Ik heb een vraag’ waar de binnenkomende vragen op het gebied van zorg, wonen, dienstverlening en opvoeden per direct telefonisch of per mail door de dorpsondersteuner of een ‘specialist’ binnen de dorpscoöperatie beantwoord kunnen worden. Het ‘laatste nieuws’ en alle nieuws over de dorpscoöperatie tot nu toe is op de website duidelijk te volgen.
Een belangrijk - interactief - onderdeel zit onder de knop ‘Vraag en Aanbod’ waar gratis hulp (diensten) of goederen aangeboden of gevraagd kunnen worden. Ook kan men via dit onderdeel spullen te leen vragen. Alle acties kunnen zelfstandig ingevoerd worden en deze worden anoniem op de achtergrond verwerkt. De vrager en de aanbieder hebben direct contact met elkaar! Dit alles met de doelstelling om ook via deze weg bij te dragen aan een betere leefbaarheid binnen het ‘Lieropse’.
De leden van de Dorpscooperatie zullen dit weekend ook via een nieuwsbrief op de hoogte worden gebracht van het bestaan van de website. Dit omdat (nog) niet ieder lid via internet te bereiken is.
Op slaponline kun je de website van Lierop Leeft vinden op de homepage onder de kerk en onder ‘verenigingen’.
 


 

Donderdag 19 maart 2015:
Op onze redactie ontvingen wij de notulen van de afgelopen belangengroepvergadering. Hierin o.a. de stand van zaken mbt wel of niet kerstbomen ophalen, uitleg eigenaar mestverwerkingsbedrijf Kovami, evaluatie verkeersmaatregelen en dorpscooperatie. Voor het hele verslag zie de notulen op de belangengroeppagina op slaponline.

 Donderdag 19 maart 2015:
Van het jeugdbestuur van SV Lierop kregen we onderstaand bericht…
'Op paaszaterdag en paaszondag vindt er op 12 sportparken in “het Land van Cuijck” een tweedaags internationaal jeugdvoetbaltoernooi plaats waar meer dan 480 teams aan deel nemen: Easter Open.
Vanaf dit jaar zal ook elk jaar één team uit Lierop daar aan meedoen nl: Lierop U13.
Lierop U13 is een mix-team van jongens en meisjes uit onze D1 en D2. Zij zullen de sportieve strijd aangaan met tegenstanders uit Nederland, België, Duitsland, Schotland, Engeland, Wales, Denemarken en USA. 
Op paaszaterdag vinden de poulewedstrijden plaats en op paaszondag de finalewedstrijden. Als de loting heeft plaatsgevonden zullen wij de tijdstippen en locatie op de website van sv Lierop laten zetten.
Wij wensen Lierop U13 veel plezier en succes en dat ze er veel internationale vrienden en vriendinnen erbij mogen krijgen'
 


 

Woensdag 18 maart 2015:
Als voorbereiding op de palmpasenviering mogen alle kinderen uit Lierop op vrijdagmiddag 27 maart op basisschool ’t Rendal een palmpasenstok komen maken.
Indien uw kind een palmpasenstok wil maken dan graag aanmelden via het formulier dat de kinderen in de klas hebben ontvangen, of via palmpasen@hotmail.com
 Woensdag 18 maart 2015:
De laatste weken is al meerdere malen de vraag gesteld: “Kunnen we ons al opgeven voor het Jeu de Boules Toernooi?” En jawel hoor, vanaf nu kan dat weer.
Op Koningsdag gaat er op de parkeerplaats van SV Lierop weer gestreden worden om het Lierops Kampioenschap. Iedereen van 16 jaar of ouder en die op één of andere manier binding heeft met Lierop mag zich aanmelden. We spelen met koppels van zowel mannen, vrouwen als gemixt. Hoewel de vaste kosten voor de website elk jaar hoger worden is er dankzij de zuinigheid van de penningmeester van Slaponline toch nog ’n beetje geld over zodat de deelnemers van het toernooi ook dit jaar weer ’n (bij voorkeur Lierops) Goed Doel mogen nomineren waar het overgebleven geld aan besteed kan worden.
Voor meer informatie en aanmeldingen kunt U terecht bij Frank Hurkmans (331983) of frankhurkmans@chello.nl.
Aanmelden kan tot 18 april, maar we kijken niet op ’n dag. Aangezien er “slechts” 64 koppels mee kunnen doen is het verstandig om je snel aan te melden, want de ervaring leert dat het toernooi binnen één week “uitverkocht” is. Let Op!!! Het inschrijfgeld van € 10,00 per koppel hoeft pas bij het begin van het toernooi betaald te worden.
We zien elkaar dus op maandag 27 april tijdens het “Slaponline Jeu de Boules Toernooi”.

Zie ook de foto's van afgelopen jaren... 2014,  2013,
 Woensdag 18 maart 2015:
Wie dichtbij huis een goede film wil zien kan op 25 maart om 20.00 uur terecht in de bioscoop van de Ruchte waar de film ‘Tracks’ draait naar een waargebeurd verhaal .
Tracks is de verfilming van het waargebeurde verhaal van Robyn Davidson (Mia Wasikowska), die in de zeventiger jaren van de vorige eeuw met vier kamelen en haar hond een tocht van bijna 3000 km door de Australische woestijn maakt, van Alice Springs naar de westkust.
Om het kostenplaatje rond te krijgen en te leren hoe ze met kamelen moet omgaan, gaat Robyn een tijdje op een ranch werken. Als zij aan de bijzondere reis begint, wordt ze bekend als de 'camel lady'. Het enige contact dat zij toelaat is met fotograaf Rick Smolan (Adam Driver), die alles op camera vastlegt voor National Geographic. Tussen hen ontstaat een speciale band.
Een aangrijpend en prachtig verhaal, dat op indrukwekkende wijze is verfilmd.
Regie: John Curran;
Acteurs: Mia Wasikowska & Adam Driver Jaar: 2013;
Speelduur: 110 minuten;
Prijs: € 5,- via de website, € 6,50 aan de theaterkassa.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Dinsdag 17 maart 2015:

 


Donderdagmiddag 26 maart tussen 14.00 en 16.00 uur is er voor de inwoners van Lierop - in samenwerking met Conny en Petra – weer Paas Bloemschikken in het zaaltje van Henricushof. Maximaal 15 personen kunnen deelnemen dus geef je snel op bij Riky Peeters, tel. 331620. Aanmelden kan tot 22 maart a.s. Kosten € 7,50 pp incl. kopje koffie en iets lekkers er bij!!.
 Dinsdag 17 maart 2015:

 


Maar liefst 6 keer gaf Easy & Free afgelopen weekenden haar nieuwe show The Incredible Story of Mr. Thom in de Ruchte! Vijf keer uitverkocht en een keer nagenoeg uitverkocht, een knappe prestatie maar zeker terecht want zo’n show mag je eigenlijk niet missen. De bezoekers van de voorstellingen hadden er geen spijt van.
Het theaterstuk is tot stand gekomen in samenwerking met regisseur Bart Bluemink en dirigenten Roel Verheggen en Dirk Kokx. Het script is geschreven door Roel Verheggen en de choreografie voor de dansen is gemaakt door enkele leden van het koor.
Het koor is nog op zoek naar nieuwe leden (vooral mannen). Elke woensdagavond repeteert het koor in De Vurherd. Zie ook www.easyandfree.nl.
Ook is het koor op zoek naar een nieuwe dirigent die met het koor wil werken aan een nieuwe show (uitvoering voorjaar 2017). Ook hierover kun je meer informatie vinden op de website. Zie ook enkele foto’s van Rob Fritsen (Siris).
 Dinsdag 17 maart 2015:
Van Huub van den Eikhof kregen we de uitslagen van de Roovere schutters, afgelopen zondag bij de Kringwedstrijden 'geweer' van het Sint Jorisgilde in Someren.
Erekampioen: 1e Ad Vlemmix; Vrije Hand: 1e Ad Vlemmis, 2e Angel van Moorsel; Puist: 4e Angel van Moorsel.
 


 

Dinsdag 17 maart 2015:

 

 

Afgelopen maandag werd in de Vurtuin de algemene jaarvergadering gehouden van de fanfare St. Willibrordus. Aan het begin van de vergadering werd stil gestaan bij de afgelopen jaar overleden leden Dorien Kusters, Mies van Kessel, Nard van Heugten en Martien van Lierop. Het jaaroverzicht werd multimediaal gepresenteerd door Petra Raijmakers. De jeugdactiviteiten van Young Dynamic fanfare en slagwerk werden toegelicht en het financieel overzicht werd gepresenteerd door Saskia van Nuenen. Frans Neervens gaf nadere informatie over het oud papier en textiel. Afgelopen jaar werd er 144 ton papier opgehaald en 19 ton textiel. Eens te meer werd duidelijk dat de diverse activiteiten zeer belangrijk zijn voor de huishouding van de vereniging. Bij de bestuursverkiezing was Jan van Gastel aftredend (hij moet bouwen). Voor hem moet nog een vervanger gezocht worden. Wie interesse heeft kan zich aanmelden. Jan werd bedankt als ‘buitengewoon prettig bestuurslid’ die de verbinding tussen de leden en bestuur perfect invulde.
Ook werd nog even stilgestaan bij Lierop Live ‘on the move’ waarvoor de voorbereidingen reeds gestart zijn. Op dit moment geven Lieropse artiesten zich op voor de audities die binnenkort starten. Voorzitter Martien Kusters haalde enkele punten aan onder de noemer ‘verenigingsbeleving’ en bedankte enkele leden voor hun speciale inzet. Toon van Rut heeft 45 jaar het beheer en onderhoud van de slagwerkinstrumenten en het muziekarchief verzorgd en wordt opgevolgd door John Thijssens en Roland Maas (muziekarchief). Ook (lange) Jan van Lieshout werd bedankt als geweldige steunpilaar van de Koepelbloazers gedurende de afgelopen 44 jaar. Het muziekarchief van de fanfare is in 2006 door Harrie van Lieshout overgenomen van Nard van Heugten en veranderd in een muziekbibliotheek. Het wordt nu overgenomen en gedigitaliseerd door Henrie van Gastel, met dank aan de voorbereiding van Harrie. De leden stemden in met het op verzoek van de Kaauw Voetjes verzetten van het oudjaarsconcert naar een nieuwjaarsconcert. De exacte datum hiervan volgt zo spoedig mogelijk.

Cindy van Heugten gaf uitleg over het inloggen van de leden op de fanfaresite. Men kan zich daar afmelden, er is een smoelenboek van alle leden te zien, het muziekrepertoire kan bekeken worden en de ophaallijst voor oud papier en textiel is daar o.a. te vinden.

De tasjes met bescheiden voor de donateursactie werden nog meegegeven aan de aanwezige leden. De donateursactie 'loopt' in de week van 26 april tot 2 mei.
Een uitgebreider verslag is binnenkort te lezen op de fanfaresite.
 


 

Dinsdag 17 maart 2015:

A.s. zondag 22 maart wordt de 34e uitgave van de klassieker met start en finish in Lierop de “Rabo Koepel Race” verreden. Latere Tourrenners stonden hier aan het begin van hun succesvolle wielerloopbaan. Het bestuur van Toer- en Supportersclub Solo heeft ook dit jaar de organisatie op zich genomen van de Lieropse wielerklassieker. Voorzitter René Manders: ”Na het wegvallen van hoofdsponsor Meeùs heeft Rabobank Peelland Zuid die rol als naamgever aan de wedstrijd overgenomen. Toen ook bekend werd dat de KNWU-Beloftencompetitie geen doorgang zou vinden hebben we gekozen om de vrouwencategorie centraal te stellen. “In deze uitgave zijn vier gemeenten in Zuidoost Brabant en Limburg in de route opgenomen. Deze voert de 180 deelneemsters via Lierop, Asten, Ommel, Vlierden, Deurne, Griendtsveen, Helenaveen, Neerkant, Heusden, Asten, Someren naar Lierop. De deelneemsters hebben er dan zo´n 55 kilometer opzitten. Vervolgens rijden de rensters nog vier lussen in en rond Lierop. Het doorgaande verkeer wordt zoveel mogelijk om het dorp heen geleid. Na 127 kilometer koers is bekend wie zich als opvolgster van thuisrijdster Evy Kuijpers (winnares in 2013) mag laten huldigen. De start is om 13.30 uur, terwijl de finish rond 16.45 uur verwacht wordt. Evenals vorig jaar is de aankomstlijn aan de Laan ten Boomen gesitueerd. “Met de Hel van Lierop opnieuw binnen de laatste kilometer zal het ongetwijfeld een spannende finale worden,” merkt de Solo-voorzitter op.

Meer informatie en de complete route: www.tscsolo.nl. Zie ook het filmpje van Evy Kuypers na haar iverwinning van vorig jaar.

Voor het volledige verhaal en programma verwijzen wij graag door….

(Foto’s: Evy Kuijpers en Lana Verberne).

 


 

Maandag 16 maart 2015:

 


KBO-Lierop nodigt ALLE ouderen uit voor een filmmiddag op woensdag 18 maart om 13.30 uur in de Vurtuin van de Vurherd. Toegang is gratis.
Zie bijlage en website van KBO-Lierop.
 Maandag 16 maart 2015:

 


Op onze redactie ontvingen we onderstaand bericht…
'Goed werk heeft tijd nodig. Iets wat iedere vakman weet. En een vakman, dat is Pierre du Vaîn zonder twijfel. Al vanaf zijn zesde levensjaar houdt hij de gemoederen bij SV Lierop bezig. Gaat hij überhaupt nog ooit scoren, en zo ja: hoe briljant moet die goal dan wel niet worden? Vandaag mocht een select groepje spelers en toeschouwers getuigen zijn van een historisch moment. Een potje tegen buurman Mifano kantelde in luttele seconden om van een ochtend om snel te vergeten in een dag die de geschiedenisboeken ingaat. Du Vaîn, gehuld in een dik trainingspak met daarover een jas tot aan zijn knieën, leek na 80 minuten op de bank al met zijn hoofd in de kantine. Totdat de nood aan de man was; opnieuw een geblesseerde en echt helemaal niemand anders meer op de bank. Dolgelukkig dartelde Du Vaîn het veld in. Niet wetende dat deze dag alleen nog maar beter zou worden. Want bij zijn eerste balcontact (zijn handsbal tellen we niet mee) was het meteen raak. De meesten dachten eerst nog aan gezichtsbedrog. Du Vaîn’s droge schuiver in de linkerhoek zou vast wel in het zijnet zijn gegaan. Maar toen bleek dat zijn beheerste schuiver inderdaad aan de goede kant van de paal was binnen gegaan, ontplofte alles en iedereen van SV Lierop van ontlading. Publiek rende het veld in, spelers namen hem om de schouders en Slegers wist zijn tranen amper in bedwang te houden. Een memorabele dag, 15 maart gaat vanaf nu de boeken in als nationale Pierre dag. Een man om van te houden, een voorbeeld voor velen. Niets dan lof voor deze killer koning'.
 Maandag 16 maart 2015:

 


Zaterdag 14 maart werd een dag om niet snel te vergeten. In Reusel werd het Nederlands Kampioenschap korfbal voor aspiranten B1 en C1 gehouden met aansluitend de halve finales voor de junioren A1.
Op deze dag wordt geschiedenis geschreven.  Zie het verslag en de foto’s.
 


 

Zondag 15 maart 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie kon Educontract het niet bolwerken tegen een van de kampioenskandidaten, Boemelaer 1. Het werd maar liefst 5-0. Educontract heeft nu de laatste plek overgenomen van FrietwagenVerleto.
Door de 3-4 winst van Topparty op HFB/Engel heeft Topparty de 2e periodetitel binnengesleept. Ze moeten in deze periode nog een wedstrijd spelen maar zijn niet meer te achterhalen. Ralf van de Laar opende de score voor Topparty, 0-1. In de 7e en 9e minuut kwam HFB/Engel op voorsprong, 2-1. Bij een aanval van Topparty passeerde Ronald Bakens in de 12e minuut zijn eigen doelman, 2-2. Beide teams kregen over en weer kansen en in de 20e minuut kwam HFB/Engel op 3-2. Topparty verhoogde de druk op HFB/Engel en in de 25e en 26e minuut maakten Dirk Hesius en Ralf van de Laar er 3-4 van voor Topparty. Met nog 15 seconden te gaan kreeg een HFB/Engel speler de rode kaart voor een zware overtreding.
Bij het Jagershuis ontbraken 2 vaste krachten ivm een schorsing en Van Zoggel 1 kwam met een man minder aan de start. Toon Filippini zette Jagershuis in de 8e en 12e minuut op een 2-0 voorsprong. Nog binnen de minuut was er de aansluitingstreffer en weer een minuut later werd het 3-1 voor Jagershuis door Daan Kuijpers. In de 21e minuut kreeg de uitslag voor Van Zoggel 1 een iets beter aanzien. Verder dan 3-2 kwamen ze niet.
 Zondag 15 maart 2015:

 


 

De gemeente Someren en Summers Landschap zijn voorstanders van het meer aantrekkelijk maken van het landelijk gebied op of rondom uw erf.
Dit door het stimuleren van landschappelijke beplanting in het buitengebied. Dus heeft u nog een gedeelte van uw erf of perceel grenzend aan uw huis waar u een nieuwe invulling aan wilt geven, het Summers Landschap wil u daar graag bij helpen.
Stichting Summers Landschap biedt u de mogelijkheid een gratis erfbeplantingsplan op te laten stellen. U krijgt hierbij deskundig advies over de passende boom, haag of struiksoorten bij het type en de kwaliteit van de bodem. Zo bent u verzekerd van een duurzame investering.
Ook voor het plaatsen van een haag of een aantal fruitbomen is het zeker de moeite waard contact met ze op te nemen. Het gratis opstellen van het erfbeplantingsplan geldt alleen indien men hier vrijwillig voor kiest, dus niet als het opgelegd wordt vanuit ruimtelijke plannen.
Voor meer informatie of aanmelden voor een erfbeplantingsplan kunt u contact opnemen met Johan van den Boer van Stichting Summers Landschap, tel. 06-57249443 of tel. 0495-663443.
 


 

Zaterdag 14 maart 2015:
A.s. woensdag 18 maart kunnen we weer gaan kiezen en wel voor de Provinciale Staten én voor het Waterschap. De Vurherd is weer het stembureau voor Lierop.
De gemeenten Asten en Someren kennen voor de provinciale statenverkiezingen maar één plaatselijke kandidaat en dat is Martie Jeuken uit Someren, de nummer 18 van het CDA.
Bij de waterschapsverkiezingen Aa en Maas zien we meer lokale kandidaten:
CDA nr. 13 Jan Swinkels Someren;
PvdA nr. 2 Marianne van de Ven-Meulendijks Heusden;
PvdA nr. 7 Leo Dortmans Someren;
PvdA nr. 17 Hans van Maris Someren;
VVD nr. 13 Jan Bazuin Asten;
VVD nr. 18 Gerard Claassen Lierop;
VVD nr. 22 Ton van Egmond Asten;
Water Natuurlijk nr .2 Gerrit Janssen Asten;
Water Natuurlijk nr. 13 Adam Brouwers Someren;
Water Natuurlijk nr. 29 Maarten van den Boomen Asten.
 


 

Vrijdag 13 maart 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week met naast de vaste gegevens o.a. de verkiezing van provinciale staten en waterschappen op 18 maart en wie regelt financiën als moeder niet meer kan. Kijk maar.
 Vrijdag 13 maart 2015:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan op zondag 22 maart terecht in de Ruchte waar Eva Almagor een foyerconcert zal geven.
Haar muzikale carrière ging 5 jaar geleden van start met het in eigen beheer uitbrengen van een EP. Dit bleek het startschot voor veel shows in verschillende bezettingen door het hele land, van radiostation tot theater.
Shows bij o.a. 3FM, Radio1, 6 en 5, het Paard van Troje café, Oerol 2013, Club Dauphine en voorprogramma's voor De Dijk, Krystl & Romanza Brava passeerde al de revue. Ook werd ze geboekt als support act van Nina Hagen's wild romance en vond er een eigen single promo tour plaats. Haar singles “Silverlining” & “Burning” zijn nu verkrijgbaar!
Zie ook www.evaalmagor.nl
Entree: gratis toegang - Aanvang: 15.00 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 

 

 

 Vrijdag 13 maart 2015:

 


 

Van Jacqueline en Femke kregen we onderstaand bericht…
Omdat we door het jaar heen veel vragen krijgen over hoe te kunnen schminken, willen we dit jaar weer een mini cursus schminken geven.
Cursusavond is op dinsdag 31 maart van 20.00 uur tot 22.00 uur. Je leert eenvoudige, snelle technieken, met een mooi resultaat en het is vooral gezellig.
We vragen een vergoeding van 7,50 per persoon incl. gebruik van onze materialen, koffie of thee. Voor opgave en info kun je een mailtje sturen naar geert.sanders71@gmail.com  of whurkmans@chello.nl.
 


 

Donderdag 12 maart 2015:
A.s. zaterdag 14 maart van 10.00 tot 13.00 uur en zondag 15 maart van 11.00 tot 16.00 uur heeft Paul van Gastel een inventarisverkoop bij IJssalon Vorstelijk. Zie zijn ingestuurd bericht.
 Donderdag 12 maart 2015:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan op vrijdag 20 maart in de Ruchte terecht waar Het Groot Niet Te Vermijden met de muzikale komedie 'For Once In My Life' op de planken staat.
‘For Once In My Life’ is alweer het dertiende programma van ‘Het Groot’, zoals ze inmiddels door een grote schare fans worden genoemd. Zoals u gewend bent, brengen zij hun show met de nodige dosis humor en gevoel voor theater. Hun muzikale veelzijdigheid is alom geprezen.
Deze show is een en al muzikale en theatrale veelzijdigheid. De vijf heren spelen op aanstekelijke wijze de meest uiteenlopende muziekstijlen - van stevige rockmuziek tot ingetogen ballades - op tal van instrumenten. En af en toe krijgt u ook nog een portie persiflerend cabaret voorgeschoteld. Een bezoek aan Het Groot Niet Te Vermijden is in ieder geval goed voor een grote, niet te vermijden glimlach, die nog dagen aanhoudt.
Entree: € 20,50 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: de Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Woensdag 11 maart 2015:

 

 

Afgelopen weekend konden alle leden van de korfbalverenigingen SVSH uit Someren–Heide en KSV uit Lierop hun stem uitbrengen op de nieuwe naam en kleur van het shirt. Tijdens een eerdere fusieavond was er al een stemming geweest en daaruit was een shortlist naar voren gekomen. In de gymzaal in Lierop en Someren–Heide, maar voornamelijk in de Postel werd er afgelopen zaterdag en zondag druk gestemd.
Uiteindelijk maakten de twee jongste leden van de vereniging, Janna Vermeulen (KSV) en Tobi Dubbelaar (SVSH), zondagmiddag bekend dat SVSH en KSV komend seizoen verder zullen gaan als DAKOS (Dameskorfbalvereniging Someren). Deze naam werd verzonnen door Manon Verkroost en kreeg duidelijk de meeste stemmen. De kleur van het shirt wordt lichtblauw en daaronder zwarte rokjes en sokken. Veel leden hebben hun stem uitgebracht en dat laat een grote betrokkenheid zien!
Voor wedstrijdverslagen en komende wedstrijden zie HIER.
 


 

Woensdag 11 maart 2015:

Op onze redactie kregen we de rouwkaart binnnen van Martien van den Biggelaar die afgelopen zaterdag op 76-jarige leeftijd overleed. Morgen, donderdag 12 maart zal om 10.30 uur afscheid genomen worden van Martien in onze Koepelkerk.

Zie familieberichten.

 


 

Woensdag 11 maart 2015:
Na de geslaagde eerste koffie- en thee-uurtjes is het a.s. zondag 15 maart vanaf 10.45 uur weer koffiedrinken in Henricushof. Ook dit wordt weer georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor wat lekkers bij de koffie of de thee en Bloemboetiek Gubbels zorgt voor het bloemetje op de tafels.
De volgende zondagen koffie-uurtjes zijn op 19 april, 17 mei en 21 juni. Zie ook de uitnodiging.
 Woensdag 11 maart 2015:
Wie de ogen goed de kost heeft gegeven, heeft in de kom gezien dat de dorpspomp is "uitgekleed".
Alle ijzeren en houten delen zijn verwijderd en worden weer helemaal gloedjenieuw gemaakt.
De komende weken wordt de pomp helemaal opnieuw behandeld. Dit houdt in: zuiver spuiten, voegen uitkappen, kapotte stenen vervangen, opnieuw voegen en vervolgens beschermen voor grafity.
Als laatste worden alle ijzeren en houten delen teruggeplaatst en we hebben voor jaren de dorpspomp weer mooi.
Hartelijk dank aan het Coöperatiefonds van de Rabobank, die dit mogelijk maakt.
De echte uitvoerders zullen we later dankzeggen als het karwei gereed is.
Voor informatie: Ben van Bussel, Stichting Lierop 825.
 Woensdag 11 maart 2015:
Van een trouwe slaponlinelezer kregen we het bericht dat oud-dorpsgenote Anita van de Goor op 4 maart jl. is beëdigd als notaris in het Paleis van Justitie te ’s- Hertogenbosch. Anita is werkzaam bij Pigmans Ras Janssen Notarissen te Eindhoven.
 Woensdag 11 maart 2015:
Van Huub van den Eikhof kregen we onderstaand bericht…
‘De Jaarvergadering Peellandse Gilden, die 14 maart in Lierop wordt gehouden, wordt georganiseerd door het gilde, dat een jaar tevoren de “Kringdag Peelland” heeft georganiseerd. In 2014 was dat het Lieropse gilde van Sint Antonius Abt. Aan deze jaarvergadering nemen afvaardigingen, in gilde-uniform, van alle Peellandse gildes en haar Kringcommissies deel.
Voorafgaande aan de jaarvergadering is er een Eucharistieviering in de Lieropse Koepelkerk die muzikaal wordt opgeluisterd door mannenkoor A Capella.
Programma:
9.15 uur tot 9.30 samenkomst bij Café van Oosterhout Dongenstraat 18 Lierop.
10.00 uur Eucharistieviering in de parochiekerk van Heilige Naam Jezus te Lierop.
11.00 uur Koffietafel.
12.15 uur Aanvang jaarvergadering in Café-zaal Nellie van Oosterhout, waar terug wordt gekeken naar de gildeactiviteiten in 2014 (waaronder de Kringdag Peelland 2014 in Lierop) en vooruitgekeken naar de Kringdag 2015 bij het Sint Jorisgilde in Asten op 7 juni 2015. Ook is er een bestuursverkiezing: Aftredend en niet herkiesbaar Frans Kampers.
De vergadering staat onder leiding van de Kringvoorzitter Henk de Hair.
 


 

Dinsdag 10 maart 2015:

Vandaag kregen wij op onze redactie twee rouwkaarten binnen, van Martien Verberne en van Jan van de Mortel. In Lierop overleed gisteren Martien en in Asten overleed Jan van de Mortel die tot zijn pensioen onderwijzer was op het Rendal in Lierop.

Zie de familieberichten...

 


 

Dinsdag 10 maart 2015:
Van dokter Ferd Raaymakers kregen we het bericht dat hij op woensdag 11 maart gesloten is ivm nascholing.
Waarnemer is Dr Deimann, Nieuwendijk 5, Someren-Eind, telefoon 0493 440370.
 

 Dinsdag 10 maart 2015:
Van Nirwana kregen we onderstaand bericht…
‘A.s. zaterdag 14 maart wordt het weer eens tijd Nirwana om te toveren tot een arme hooischuur waarin Amerikaanse rootsmuziek, gezelligheid en het nodige gerstenat vloeiend samenkomen. Met maar liefst 3 bands gaan we terug in de tijd waarin legendes werden geboren toen de muziek nog puur was!
- The Wetnecks: 21:45 – 22:30
Niet alleen de zang maar ook de presentatie is Amerikaans-Engels van dit Hillbilly alterego van BZB uit ‘Alabama’ 


- Poor John: 23:00 -00:00
Twee muzikale broers op zelfgemaakte instrumenten. De een drumt, bast en zingt. De ander zingt, speelt gitaar en mondharmonica. Een vet repertoire met nummers uit de jaren ‘60 en ‘70. Hun zegetocht kent geen grenzen;!


- The Wembley’s: (20:30 – 21:15)
Met drie vrouwen in de frontlinie een bijzondere verschijning. Nummers van o.a. The Cult, Madonna en U2. Met veel enthousiasme word je meegenomen door de rockgeschiedenis van de vorige eeuw!
Tickets en info: www.nirwana.nl
Aanvang: 20:00 - Entree: 9 euro leden /// 10 euro niet leden’.
 


 

Dinsdag 10 maart 2015:
Van de Nirwana Jeugdsoos commissie kregen we onderstaand bericht…
‘Aankomende vrijdag is het zover. DJ Matsoe Matsoe (bekend van oh oh Cherso) komt naar Nirwana. Afgelopen woensdag is er al een eerste voorverkoop ronde geweest maar er zijn nog enkele kaarten te verkrijgen. Vandaar dat er woensdag 11-03-2015 a.s. van 18:00 tot 19:00 een extra voorverkoop ronde plaats vind in Nirwana. (Meervensedijk 4). Voor 5 euro ben jij er zeker van dat je er bij bent. Als de kaarten na woensdag niet op zijn kan je vrijdag nog gewoon aan de kassa jouw kaartje kopen’. Zie ook de poster op groot formaat'.

 

 

 


 

Maandag 9 maart 2015:

 

 

Vanmorgen rond 7.00 uur is op de Somerense Vennen een chalet, dat stond in het nieuwe gedeelte van de camping, volledig uitgebrand. Bouwvakkers die in de buurt aan het werk waren maakten melding van de brand. De brandweer van Someren was met twee blusvoertuigen aanwezig maar kon niet voorkomen dat het chalet tot de grond toe uitbrandde. Ze konden nog wel tijdig twee gasflesen uit de woning halen. Er was niemand in de woning (foto Willy vd Sanden).

 


 

Maandag 9 maart 2015:
Dit jaar zal de opbrengst van de vastenactie gaan naar opvanghuis “Bonakal” in India.
In week 12 (15 t/m 21 maart), komen de collectanten bij U langs.
Alvast bedankt voor Uw bijdrage.
Voor de collectanten: U wordt in week 11 telefonisch benaderd en voorzien van flyers en de zakjes.
De verzorging hiervan is dit jaar in handen van Trees Welten, Laan ten Boomen 16 te Lierop.
Christien Coolen wordt hierbij hartelijk dank gebracht voor de vele jaren waarin zij de vatenactie in Lierop heeft verzorgd.
 Maandag 9 maart 2015:
Afgelopen zaterdag 7 maart is de Lieropse Joanne van Lieshout 3de geworden tijdens de Nederlands kampioenschappen judo - 15 jaar.
Haar eerste wedstrijd won ze overtuigend. De tweede wedstrijd scoorde Joanne een punt. Daarna kreeg ze straffen en verloor deze wedstrijd. Toen moest Joanne via de herkansing nog vijf wedstrijden winnen om uiteindelijk de bronzen plak mee naar huis te nemen. Alle vijf de wedstrijden won ze overtuigend. Zo won Joanne brons. Proficiat.
 Maandag 9 maart 2015:

 

 

 

 

In de zaalvoetbalcompetitie verkeek Berkvens zich in de strijd om de Roman Techno Cup op de kracht van 1e klasser Topparty. In deze in een hoog tempo gespeelde aantrekkelijke wedstrijd was er een hoofdrol weggelegd voor keeper Koen Hendriks van Topparty. Tijdens de wedstrijd voorkwam hij met een aantal miraculeuze reddingen dat Berkvens een grotere voorsprong zou nemen. Na 30 minuten stond het 3-3 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Nadat Topparty 3x had gescoord stopte Koen Hendriks de 3e strafschop van Berkvens. Zo werd Berkvens uitgeschakeld en gaat Topparty naar de halve finales.
In de hoofdklasse opende Snackpoint de score tegen Educontract door via de paal raak te schieten. Twee minuten later had Ruud van den Hurk de gelijkmaker erin liggen en weer twee minuten later soleerde Wiljan Kornuit door de defensie van Snackpoint en klopte keeper Erik van Lieshout, 1-2. Snackpoint kwam meer en meer in verzet en tussen de 15e en 18e minuut draaide de zaken om waardoor Snackpoint deze ontmoeting met 4-2 won.
Door schorsingen moest Jagershuis een aantal vaste spelers missen. Het aanwezige team verzette zich goed tegen Greenco en na een vlugge achterstand kwamen ze nog tot 1-1 terug door een doelpunt van Job van den Nieuwenhof. Vanaf de 10e minuut werd Jagershuis flink onder druk gezet en kreeg eigenlijk geen kansen meer om te scoren. Greenco deed dat nog 5 keer waardoor er met 6-1 werd gewonnen.
 


 

Zondag 8 maart 2015:

 


 

Ben van Bussel uit Lierop ontving afgelopen donderdag de voorzittershamer van Shantykoor De Klotvaarders uit Deurne. Ben, geen onbekende in het verenigingsleven met 48 jaar bestuurservaring, gaf aan het voorzitterschap in de geest van medeoprichter en bestuurder wijlen Martien Keunen te willen voortzetten en nog graag een beroep te willen doen op zijn succesvolle voorganger Adrie van Hal. Hij verzocht tevens alle leden om niet te blijven rondlopen met wensen en ideeën, maar die te komen spuien in het belang van de vereniging. Hij lanceerde zijn eerste actiepunt met het voornemen om zich met het bestuur en een aantal actieve leden te gaan buigen over de uitkomsten van de onlangs gehouden ledenenquête.
 


 

Zondag 8 maart 2015:

 

 

Vanavond en volgend weekend speelt Theaterkoor Easy and Free nog “The incredible story of Mr. Thom in De Ruchte.
De voorstellingen van volgend weekend zijn uitverkocht, maar voor vanavond is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar. Deze voorstelling begint om 19:00 uur.
Tickets kosten € 15, - en zijn verkrijgbaar via www.deruchte.nl  of bij De Ruchte aan de kassa (0493 441144)

 


 

Zaterdag 7 maart 2015:

 


In Lierop is een man zaterdagochtend zwaargewond geraakt tijdens het snoeien van een boom. De man is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk hoe het ongeluk precies kon gebeuren. De man was aan het werk met een heftruck en een kettingzaag.
Na de melding waren er al snel twee ambulances aanwezig, een traumahelikopter landde iets later. De man is per helikopter naar het ziekenhuis gebracht.
 


 

Zaterdag 7 maart 2015:

 


De wedstrijd Oranje Zwart - SV Lierop zal morgen, 8 maart, in het Helmond Sport stadion gespeeld worden. Aanvang 14.30 uur.
 


 

Zaterdag 7 maart 2015:
Van oud-Lieroppenaar Frank Kuijpers kregen we onderstaand bericht….
Op 2 en 3 april organiseert Pecha Kucha Peelland lezingen
Pecha Kucha (spreek uit als één woord: petsja-koetsja) is afkomstig uit Japan. De letterlijke vertaling is prietpraat. Het is een wereldwijd fenomeen dat in Nederland tot nu toe alleen in een aantal grote steden georganiseerd wordt.
Pecha Kucha Peelland biedt een verbazingwekkend platform aan ontwerpers, architecten, kunstenaars, wetenschappers, dromers, vakmensen, critici, studenten, al dan niet professioneel, om hun ideeën te presenteren.
Dit gebeurt in een standaard format, aan de hand van 20 plaatjes, die elk 20 seconden blijven staan. Bij de vorige aflevering van Pecha Kucha Peelland heeft pastoor Jan Zwirs ook een prachtige presentatie gegeven over het leven in Borneo.
Presentatie onderwerpen die op 2 en 3 april aan bod komen zijn:
Hoe klein kan het zijn? / Voetbal en techniek: goals; / Wonen in een (te groot) kasteel; / Het atoom en zijn bouwstenen; / De onderwaterwereld van de koraaldriehoek; Architectuur (door een 12 jarige); / Socrates... en het ergerlijke vragen stellen; / Nieuwbericht 1987: Zomaar een dag, ver hier vandaan; / Leven, studeren in Iran en dan vluchten naar NL; / Kanoën in het zand; / Boek als kunst; / Durf jij het aan?
Op donderdag 2 en vrijdag 3 april 2015 a.s. om 20.20 uur wordt dit voor de 3e keer gehouden in Asten bij "In de Gloria"(voormalig protestante kerkje).
Voor meer informatie kunt U kijken op de website. Voor het reserveren van gratis kaartjes kun je HIER terecht.
Voor nadere informatie (of als er iemand in de toekomst een Pecha Kucha presentatie wil geven) kun je contact opnemen via facebook, email:   frank@PechaKuchaPeelland.nl of telefonisch (06054681902).
 


 

Vrijdag 6 maart 2015:

Bekijk de gemeentepagina’s van deze week met naast de vaste gegevens o.a. een bericht over geocoaching, over het programma van de mantel-uit-dag voor mantelzorgers op 25 maart, over het declareren van extra zorgkosten en over de verkiezing van provinciale staten en waterschappen op 18 maart. Kijk maar.

 


 

Vrijdag 6 maart 2015:
Een nieuwe activiteit van de Dorpscoöperatie is de Minibieb in de Vurherd en de Tijdschriftentafel in Henricushof.
Vanaf 16 maart start de minibieb. In de entree van de Vurherd staat een grote kast waarin boeken staan. Deze boeken kun je meenemen en weer terugbrengen als je ze gelezen hebt.
De minibieb is er voor iedereen in ons dorp, dus voel je vrij om mee te doen en ruil boeken, leen ze of voeg een paar boeken uit jouw boekenkast toe! Zo kan iedereen van elkaars boeken genieten!
De openingstijden van de Vurherd en de verdere informatie zijn te zien in bijgaande poster.
In Henricushof komt een tijdschriftentafel…
- om te lezen tijdens het wachten voor het bloed prikken;
- voor de mensen die er activiteiten doen of koffie drinken;
- voor iedereen die het leuk vindt.
Wil je boeken doneren? Neem dan even contact op met Anke Winkelmolen 06-45171560.
Ook als je graag andere boeken wilt lezen (kinderboeken – informatieboeken - grootletterboeken enz), laat het dan even weten!
We zijn nog op zoek naar tijdschriften! Hiervoor kun je contact opnemen met Anita Hurkmans, tel. 0492-331901.
Namens Dorpscoöperatie Lierop Leeft wensen wij u veel leesplezier!
 Vrijdag 6 maart 2015:

 


Wil je zelf je groenten kweken, even buiten zijn of samen met je kleinkinderen tuinieren? Dat kan! Er zijn nog een paar volkstuintjes over. Kosten: 25,- per jaar incl. water. Heb je belangstelling bel dan 06-12275537.
 


 

Donderdag 5 maart 2015:
Van Anja Karsmakers van acupunctuurpraktijk Karsmakers en Feith aan de Herselseweg kregen we een aanbeveling van een voucher voor hun praktijk. Je kunt hiermee eenmalig gebruik maken van het aanbod om voor € 19,- ipv € 55,- een kennismakingsbehandeling te krijgen.
 Donderdag 5 maart 2015:
Vanavond om 18.30 uur zullen leerlingen van Young Dynamic Slagwerk voorspeelavond hebben in de Vurherd. Iedereen is van harte welkom om de vorderingen van onze jeugd te komen bekijken.
 


 

Woensdag 4 maart 2015:
Van Rik Duijmelinck kregen we onderstaand bericht…
‘Op 18 maart 2015 zullen de provinciale staten verkiezingen in Nederland weer worden gehouden. Ik zet me hierbij actief in voor het campagneteam van Marti Jeuken (CDA, lijst 2 nr. 18). Wij richten ons bij deze campagne voornamelijk op de Peelregio en dus ook op Lierop. Om kenbaar te maken waar Marti voor staat en waarom het belangrijk is dat er op hem gestemd wordt heeft Marti ook voor Lierop een stukje geschreven (zie bijlage)
 Woensdag 4 maart 2015:
Van Driek Doezé, nieuw bestuurslid én nieuwe beheerder van de website van de KBO Lierop, kregen we de vraag bijgaand document te plaatsen op slaponline. Er staan wat activiteiten in die door de KBO worden georganiseerd. Tevens is er een link naar de vernieuwde website.
 Woensdag 4 maart 2015:
Van Marieke Linders, secretaresse van de belangengroep, kregen we nog enkele (bijlages 1 en bijlage 2) in verband met een aanvullend agendapunt voor de belangengroepvergadering die morgen, donderdag 5 maart in de Vurherd wordt gehouden. Wie ‘even’ tijd heeft kan de evaluatie van de IDOP verkeersmaatregelen die op 11 maart in de raadsvergadering besproken zal worden in de bijlages lezen.
Er rijden nog ca. 4.000 motorvoertuigen per dag door Lierop, waarmee geconcludeerd kan
worden dat Lierop niet verkeersluw is geworden. Door de uitgevoerde maatregelen leidt deze
hoeveelheid verkeer verkeerskundig gezien niet tot problemen. Door de herinrichting van de
Van Dongenstraat komen fietsers niet meer in de knel en lopen voetgangers veilig over het
trottoir. Voor voetgangers zijn er goede oversteekmogelijkheden in de vorm van zebrapaden.
De gemeten snelheden zijn acceptabel. De aanpassing van het kruispunt Laan ten Boomen -
Steemertseweg wordt als een grote verbetering beschouwd.
Afhankelijk van aan wie de vraag gesteld wordt, wordt de huidige verkeersintensiteit in het
centrum van Lierop als negatief of positief bestempeld. De bewoners van de Van Dongenstraat
ervaren nog altijd overlast. Ze vragen om een bussluis waardoor doorgaand autoverkeer
door Lierop onmogelijk wordt en er uitsluitend bestemmingsverkeer in hun straat rijdt.
Ondernemers in het centrumgebied geven aan dat een zekere hoeveelheid verkeer in het
centrum essentieel is voor hun bedrijf. Sommige andere bewoners geven aan dat er voor
gewaakt moet worden dat Lierop geen ‘doods dorp’ wordt.
De overige maatregelen ter verbetering van de leefbaarheid worden overwegend als positief
ervaren en geconcludeerd kan worden dat deze zijn geslaagd. Met name de trottoirs in de
Van Dongenstraat, in combinatie met de oversteekplaatsen, worden gewaardeerd.
Als verbeterpunten worden genoemd een tekort aan groen in het centrum en een onduidelijke
verkeerssituatie in de Offermansstraat bij de Spar.
Geconcludeerd wordt dat de in het kader van het IDOP uitgevoerde verkeersmaatregelen
voor de bewoners van de Van Dongenstraat niet het gewenste effect hebben gehad. De ontevredenheid bij de bewoners van de Van Dongenstraat is binnen de kaders van het project
niet weg te nemen maar moet een afsluiting van het IDOP-project niet blokkeren.
 Woensdag 4 maart 2015:

 


Gisterenavond was Lierop onderwerp in ‘Opsporing verzocht’ en dan is het niet goed! De reden hiervan was dat een groep mannen met kogelwerende vesten en bewapend met koevoet, bandijzer en vuurwapens, probeerden in te breken in een loods (met alleen landbouwmaterialen?) aan de Herselseweg. Tijdens de inbraakpoging nam één van de mannen contact op met mogelijk mededaders elders via een apparaat dat leek op een portofoon.
In de uitzending van Opsporing Verzocht heeft de politie bewakingsbeelden vrijgegeven van de inbraakpoging.
Als je informatie hebt, neem dan contact op met de politie Oost-Brabant op 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.
 


 

Dinsdag 3 maart 2015:

 


Afgelopen zaterdag is hij gesneuveld…. de Kaukaskische vleugelnoot in de ronde perk nabij de speelplaats van de school.
Deze boom stond op de lijst monumentale bomen van de Bomenstichting. Hoewel het aanzien anders deed vermoeden is de boom nog betrekkelijk jong; hij zou geplant zijn in 1947.
Helaas was uit onderzoek gebleken dat de stam van de boom ernstig door rot is aangetast.Een aantal jaren geleden is een grote tak verwijderd en op de wond daarvan is de boom door vocht gaan rotten. Dit was bekend maar gedacht werd dat de boom toch nog wel een aantal jaren zou kunnen blijven staan. Helaas. Het bleek dat de situatie zodanig was dat rooien van de boom uit veiligheidsoverwegingen noodzakelijk was. Dat is dus afgelopen zaterdag gebeurd. Zie enkele foto’s van wat er overgebleven is en hoe de kinderen van PIP het zagen. Hoe het perkje ingevuld gaat worden hopen we zo snel mogelijk te zien.
 Dinsdag 3 maart 2015:

 


 

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober 2016 zal er in de weer tot muziektempel omgebouwde hal van Thwan van Gennip op het Eindje het grote muziekspektakel, Lierop Live ‘on the move’, plaatsvinden. De voorbereidingen hiervoor zijn reeds in volle gang. Als een van de eerste prioriteiten staat het selecteren van een groot aantal talentvolle zangers en zangeressen, die solistisch of in duet/groepsverband mee willen doen aan dit geweldige evenement, op het programma. Zij zullen, samen met het grote orkest van fanfare, slagwerkgroep én band, op een gigantisch podium en voor hopelijk weer veel publiek, hun bijdrage kunnen leveren aan dit geweldige spektakel.
Daarvoor zullen er in maart/april auditierondes worden gehouden om uit de aanmeldingen een selectie te maken (data volgen nog).
Ook deze keer is er weer een grote variëteit aan muziekstijlen en tijdperioden die ten gehore zal worden gebracht!
Dus kun je zingen, vindt je het leuk om mee te doen en kom je uit Lierop of je hebt een directe relatie met/in Lierop, meldt je dan aan via e-mail: f.gastel7@chello.nl  (vermeld je naam, e-mail en adres).
Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Frank van Gastel. Tel: 0492-331327.
 Dinsdag 3 maart 2015:
A.s. donderdag 5 maart is er van 20.00 tot 22.00 uur weer een vergadering van de Belangengroep in de Vurherd. Op de agenda o.a. de ongerustheid over mogelijke overlast van het mestverwerkingsbedrijf Kovemi bij Sluis 10. Ondernemer Marcel Koolen zal zijn plannen toelichten en vragen van de aanwezigen beantwoorden. Zie ook de notulen van de vergadering van 7 januari op de pagina van de belangengroep op slaponline.
 


 

Maandag 2 maart 2015:
Per vandaag is Paul van Gastel vanwege ingrijpende veranderingen in het franchiseconcept gestopt met Vorstelijk. Zie HIER zijn mededeling aan de inwoners van Lierop en lezers van slaponline.
 


 

Zondag 1 maart 2015:

Afgelopen vrijdag tussen 9.45 uur en 11.00 uur hield de politie een snelheidscontrole op de Lieropsedijk waar 60 km de maximum snelheid mag zijn.

Met een laserpistool werden alle passerende auto's gecontroleerd.

Er werd zes keer een proces-verbaal uitgereikt vanwege het overschrijden van de maximumsnelheid.

Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Zij reden, na een meetcorrectie, meer dan 50 kilometer per uur te hard. Een 41-jarige vrouw uit Helmond reed 114 kilometer per uur.

Bij een 19-jarige man uit Someren werd een snelheid van 135 kilometer per uur gemeten.

 


 

Zondag 1 maart 2015:

In de zaalvoetbalcompetitie behaalde van Gennip in de hoofdklasse een 4-6 overwinning op Willem Bos. Chris Filippini scoorde in de 6e en 7e minuut voor Van Gennip en na een tegentreffer van Bos maakte hij er met nog drie doelpunten en Guus Berkers met een doelpunt 1-6 van. Vanaf de 24e minuut kwam Willem Bos terug tot de 4-6 eindstand.

Educontract bleef het Wapen in deze wedstrijd de baas. Rick Duijmelink, Tom Tiebosch en Ruud van den Hurk zetten Educontract op een 0-3 voorsprong voordat het Wapen tegenscoorde, 1-3. Dit had geen invloed op het spel van Educontract op dat moment. Ruud van den Hurk en Tom Tiebosch maakten er 1-5 voor Educontract. De laatste 10 minuten waren voor het Wapen dat met twee doelpunten tot 4-5 terugkwam. Educontract zag kans de voorsprong tot het einde te behouden.

In de eerste klasse had de wedstrijd tussen Van Otterdijk en Jagershuis een vervelend slot. Jagershuis was door twee doelpunten van Bas van den Witteboer (5e, 13e) op een 0-2 voorsprong gekomen. Van Otterdijk probeerde van alles om te scoren hetgeen pas in de 29e minuut lukte. Vervolgens gebeurde er in korte tijd van alles. Allereerst werd de doelman van Jagershuis met een groene kaart naar de strafbank gestuurd, waar al twee spelers van Jagershuis zaten. De keeper maakte een strafschopwaardige overtreding. Vervolgens volgde vervelend commentaar naar de scheidsrechter waarna de groene kaart een rode werd. Op de spelersbank zat nog een speler die zijn beheersing verloor en met drinkbussen schopte/gooide. Ook hij kon met rood vertrekken. Met een strafschop kwam van Otterdijk in de 30e minuut nog op 2-2.

In de tweede klasse was het Harry Maas die the man of the match werd bij ’t Zunneke tegen Postel 1. Postel 1 kwam op een snelle voorsprong waarna Harry Maas de stand met een afstandsschot gelijk trok, 1-1 Na de voorsprong voor Postel 1 was het weer de goalgetter van ’t Zunneke Harry Maas die er vervolgens 2-2 van maakte uit een counter. Met nog een minuut te gaan tijdens een straftijd voor Postel 1 was het weer Harry Maas die ’t Zunneke de 2e overwinning van het seizoen bezorgde, 3-2.

 


 

Zaterdag 28 februari 2015:

Ook dit jaar zal er door de voetbal- en korfbaljeugd van de SV Lierop gecollecteerd gaan worden voor ‘Jantje Beton’

Deze organisatie heeft als doel dat alle kinderen vrij en avontuurlijk kunnen buitenspelen (zie ook: www.jantjebeton.nl). Samen met kinderen, gemeenten en andere betrokkenen zorgt Jantje Beton dat er gezonde schoolpleinen en speelplekken komen. De D-korfbalsters en E-voetballers gaan hiervoor collecteren op woensdagmiddag 11 maart. De helft van de opbrengst is voor Jantje Beton en de helft is voor de eigen club en komt ten goede aan de jeugd.

 


 

Zaterdag 28 februari 2015:

 

 

Afgelopen donderdag werd Job Bekkering van ’t Rendal winnaar van de lokale ronde van de voorleeswedstrijd in de Ruchte. Aan deze voorleeswedstrijd, die georganiseerd werd door de bibliotheek, deden 7 schoolkampioenen uit de gemeente Someren mee. Job mag nu de gemeente Someren vertegenwoordigen in de regionale ronde op 21 maart in Goirle.

Zie meer foto’s van Hans Wasmus (Siris).

 


 

Vrijdag 27 februari 2015:
Bekijk de gemeentepagina’s van deze week met naast de vaste gegevens o.a. aanmelden gratis erfbeplantingsplan, energielabel en hulp nodig bij belastingaangifte. Kijk maar…
 Vrijdag 27 februari 2015:
Van Nr. 1 kregen we het bericht dat er op zaterdag 21 maart om 20.00 uur een (Jupiler) Pubquiz georganiseerd wordt. Teams kunnen zich aanmelden.
 Vrijdag 27 februari 2015:
Onis organiseert in maart en april een aantal workshops, speciaal voor mensen uit Asten en Someren die betaald werk zoeken.
Donderdag 5 maart staat je CV centraal. Samen met anderen bekijk je het CV en geef je elkaar tips en adviezen. Donderdag 19 maart, ontdek je op een creatieve manier je kwaliteiten en leer je hoe je deze concreet kunt inzetten tijdens een sollicitatiegesprek. Tijdens 3 bijeenkomsten (7, 14 en 21 april) ga je aan de slag met het maken van een plan met overzicht van potentiele werkgevers en maak je je eigen ‘verkoopplan’ om heel gericht aan de slag te gaan met de juiste sollicitaties.
Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die oprecht een (nieuwe) betaalde baan zoeken en gemotiveerd zijn hiervoor aan de slag te gaan. Na opgeven is er telefonisch verdere uitleg over de voorwaarden van meedoen en de locaties. De bijeenkomsten zijn van 09.30 tot 12.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Opgeven is noodzakelijk en kan bij Onis Vrijwilligerscentrale, Carien van Eijden
0493-441256 of c.vaneijden@oniswelzijn.nl.
 


 

Donderdag 26 februari 2015:

 


Van Ton en Hedwig (het Bondpaar) kregen wij onderstaand bericht…
‘Bij deze willen wij echt IEDEREEN bedanken voor deze geweldige carnaval die wij mee hebben mogen maken. Wij vonden het geweldig om het Bond (t) paar van de Kaauw Voetjes te mogen zijn.
Een dank je wel aan CV De Kaauw Voetjes, de jeugdige Kaauw Voetjes, Koepelbloazers, familie, buurt, vrienden en de vele anderen die zich op wat voor manier dan ook hebben ingezet tijdens deze carnaval.
Het was een te gekke tijd met geweldige mensen om ons heen, het Prinsenpaar, Rick en Ellen met Tessa, Sylvie en Guus, Prins Koen met adjudant Birgit. Niet te vergeten het Jeugdboerenbruidspaar Stijn en Anne met de getuigen Bram en Elise. En zeker niet onze getuigen Joop en Jose. Bedankt!! We zijn veel mee geweest en dat was hartstikke leuk; veel leuke uitstapjes samen met de bus, en met heel veel plezier (vooral de terugweg) met de nodige versnaperingen en de muzikale begeleiding van de koepelblaozers. We hebben echt genoten en wij zouden het zo weer over doen’.
 Donderdag 26 februari 2015:
Wie zondag 1 maart een foyerconcert van Brak Water wil meemaken kan terecht in de Ruchte te Someren.
‘Brak Water is zoet en zout, zilt.... Zo ook hun muziek. Lief en wrang, strelend en schurend, vrolijk en zwaar. Het is zilt: pakt je bij je strot, sleurt je langs de afgrond en tilt je op.’
Geniet van de door Jos Wigman gemaakte teksten. Laat je meenemen door zijn zang. Muzikaal begeleid door Rene Ziedses des Plantes, Frans Hoendervangers, Allard Krijger en Piet Ruissen.
Entree: € 5,00 - Aanvang: 15.00 uur.
Informatie: de Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl  www.deruchte.nl
 


 

Woensdag 25 februari 2015:
Van Pastoor Jan Zwirs kregen we onderstaand bericht…
Op Aswoensdag zei hij: “Vanaf nu tot Pasen rook ik niet, is alcohol taboe, laat ik alle zoetigheid staan en wat wordt uitgespaard gaat naar de Vastenaktie.”
Een week later kom ik hem tegen en vraag: “En, hoe staat het met je goede voornemens?” Een beetje beschaamd antwoordt hij: “Het is niks geworden. Volgend jaar beter.”
Ik zou kunnen zeggen: “Wat jammer voor jou en voor het goede doel.”
Maar ik zou ook kunnen zeggen: “Waarom wachten tot volgend jaar? Je kan het nog een keer proberen. De veertigdagentijd duurt nog lang. En je hoeft niet af te zien van alles. Maak een keuze.”
 


 

Woensdag 25 februari 2015:

Van Hans van Keulen, wonende op het Gildplein, kregen we het verzoek opgenomen te worden onder Lieropse Links. Sinds september 2014 is hij gestart met een nieuwe winkel, genaamd Welcom Geldrop.

Welcom Geldrop is een telefoon- en computerwinkel waar je terecht kunt voor o.a. Telefoons; Abonnementen voor mobiele telefonie (met de beste service die er is); Abonnementen voor UPC en Ziggo (wordt gratis geïnstalleerd); Abonnementen voor ADSL en Glasvezel (wordt ook gratis geïnstalleerd); Alle vindbare accessoires voor je mobiele telefoon; Vaste telefonie; Alle computers en laptops en alle accessoires zoals printers en dergelijke.
Speciaal voor alle Lieropenaren heeft hij iedere dinsdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur een inloopavond op Gildeplein 17. Tijdens deze inloopavond kunnen mensen producten aanschaffen of advies inwinnen. Als mensen telefoons willen kopen is het handig dat ze eerst een afspraak maken. Dit kan via h.vankeulen@welcomgeldrop.nl of 06 54262348. In dat geval zorgt Hans dat de modellen op voorraad zijn en dat de producten bezichtigd kunnen worden in Geldrop. De koffie staat klaar met een ‘kuukske’! Daarnaast komt hij ook graag bij de mensen thuis. Dit kan iedere avond. Natuurlijk dient hier wel een afspraak voor gemaakt te worden.

Hans komt bij de mensen thuis voor mobiele contracten, UPC, vastbellen en natuurlijk glasvezel. Er zijn nooit kosten aan een afspraak verbonden en alles is geheel vrijblijvend! Hij heeft veel toestellen op voorraad dus als mensen ‘s middags een afspraak maken voor een nieuwe telefoon, hebben ze deze dezelfde avond al.
Ook verkoopt hij hoesjes en screenprotectors voor de telefoons. Deze kunnen telefonisch of via de e-mail besteld worden. De screenprotector worden gratis in Lierop op het Gildeplein geplakt. De
inloopavond kan dus ook gebruikt worden voor het ophalen van artikelen.

 


 

Dinsdag 24 februari 2015:
Theaterkoor Easy and Free brengt in de eerste twee weekeinden van maart haar nieuwe show The Incredible Story of Mr. Thom.
De voorbereidingen hiervoor hebben twee jaar in beslag genomen en de bezoeker kan dan ook een stuk verwachten waarin extra veel theater te zien zal zijn.
The Incredible Story of Mr. Thom is een wervelende show waarin zang, theater en dans worden gecombineerd. Alles uitgevoerd door leden van het koor. Het theaterstuk is tot stand gekomen in samenwerking met regisseur Bart Bluemink en dirigenten Roel Verheggen en Dirk Kokx.
Het script is geschreven door Roel Verheggen en de choreografie voor de dansen is gemaakt door enkele leden van het koor. Er is gekozen voor een leuke variatie aan bekende en minder bekende liedjes uit diverse musicals en films.
De combinatie koor met de begeleidingsband, die bestaat uit zeventien topmuzikanten uit Lierop, Someren en omgeving, levert een prachtig geluid op.
De voorstellingen zijn op vrijdag 6, zaterdag 7, zondag 8, vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 maart in theater De Ruchte in Someren. De vrijdagen en zaterdagen (6, 7, 13 en 14 maart) beginnen om 20.15 uur. Op zondag 8 maart begint de show om 19.00 uur en op zondag 15 maart om 14.30 uur.
Kaarten à € 15 zijn te koop via de site van De Ruchte, www.deruchte.nl
Na de uitvoeringen is het koor op zoek naar nieuwe leden (vooral mannen). Elke woensdagavond repeteert het koor in De Vurherd in Lierop. Zie ook www.easyandfree.nl
Bovendien is Theaterkoor Easy and Free op zoek naar een nieuwe dirigent die met het koor wil werken aan een nieuwe show (uitvoering voorjaar 2017). Ook hierover kunt u meer informatie vinden op de website.
 


 

Maandag 23 februari 2015:
The Battle Of The Tribute Bands (BOTTB) is op zoek naar talentvolle tribute bands die de ambitie hebben om hun live act blijvend te perfectioneren en daarmee de podia en festivals willen veroveren.
Een van deze voorrondes is te zien in Nirwana!
Met optredens van:
- Editors door reEditors
- Volbeat door Volbeatz
- Tom Waits door Uncle Vernon
- Arctic Monkeys door Arctic Donkeys
- Blink-182 door Flink 82
De halve finales zijn op vrijdag 27 maart in De Pul te Uden en op zaterdag 28 maart in De Bosuil te Weert. De finale is op vrijdag 18 april in de DRU Cultuurfabriek.
Er wordt gestreden om….
- Festivaltour (o.a. Huntenpop, Coverland, Nirwana’s Tuinfeest, Koempelrock)
- Clubtour in het najaar van 2015
- 1 jaar begeleiding door TIRR Agency, de grootste Tribute Agency van Nederland
- Professionele fotoshoot
- Professionele promovideo voor de band
- Eeuwige roem!
Kortom: Kom voor een gave avond vol talentvolle bands 28 februari naar Nirwana!
Entree: 6 euro in de voorverkoop// 8 euro aan dagkassa
Meer info en tickets: www.nirwana.nl  - Aanvang: 20:00
 


 

Zondag 22 februari 2015:
Wie in de buurt een goede film wil zien kan op woensdag 25 februari terecht in het filmtheater van de Ruchte waar de film The Selfish Giant draait.
Twee jonge schoffies in het arme Bradford, Arbor en Swifty, hebben zich onmogelijk gemaakt op school. Werk is er niet, maar de prijzen voor metaal zijn hoog en rondom de stad zijn talloze verlaten fabrieken te vinden: een goudmijn voor jongens als Arbor en Swifty.
Met paard en wagen beginnen ze samen een handel in koper en oud ijzer en verkopen ze het oud metaal aan de louche handelaar Kitten. Deze schroothandelaar deinst er niet voor terug om de jongens uit stelen te sturen. Het maakt Kitten dan ook niet uit dat het levensgevaarlijk en illegaal is.
Kaartjes: aan de kassa € 6,50 - Voorverkoop via www.deruchte.nl  € 5,-
 Zondag 22 februari 2015:
Van Rick en Ellen Kusters kregen we onderstaand bericht…
‘We willen graag iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan de geweldige carnaval!! Voor ons als prins en prinses was het een onvergetelijke tijd die we nooit zullen vergeten. Nu de buurtversieringen in de straat opgeruimd zijn zit het er echt op voor ons. We willen de buurt dan ook bedanken voor de mooie versiering die helaas geheel tegen de verwachtingen in niet mocht leiden tot de 1e prijs. Leon, Huub, Robin, Britt en Lotte bedankt voor het mooie lied! Wim en Nel bedankt voor de gastvrije en late avonden. Bedankt Koepelbloazers voor de geweldige ondersteuning en speciaal dank aan Jan van Lieshout die na 44 jaar op een prachtige manier afscheid nam. Ook Paul en Piet nog bedankt voor de begeleiding naar huis na het inmiddels beruchte Jägersmeister “incident”. Raad van Elf, dames van de raad, voorzitter Peter, vorst Robert en adjudant Rick, fotograaf Thieu, Ton en Hedwig en Joop en José hartstikke bedankt voor de gezelligheid bij onze leuke uitstapjes! Vrienden en familie bedankt voor de aanwezigheid tijdens de carnaval en ook de oppasmeiden en opa’s en oma’s bedankt. Pastoor Jan Zwirs bedankt voor de hulp bij de preek en de mooie carnavalsmis. Slappers bedankt voor het organiseren van onze receptie, ben benieuwd of ik kan toetreden tot dit illuster gezelschap. Dank aan alle vrijwilligers, organisatoren en commissies van de carnavalsvereniging voor het organiseren van de vele activiteiten voor en tijdens de carnaval. Speciaal woord van dank aan jeugdprins Koen en adjudant Birgit, boerenbruidspaar Stijn en Anne en getuigen Bram en Elise en de hele jeugdraad. Mede dankzij prins Koen en zijn gevolg hebben ook Tessa, Sylvie en Guus een geweldige carnaval gehad. Erg leuk hoe jullie de kinderen en de rest van Lierop hebben vermaakt tijdens de carnaval!! Onze Guus was duidelijk aan het solliciteren om de opvolger van zijn idool prins Koen te worden maar dan zal hij nog even geduld moeten hebben! Aan alles komt een einde zo ook aan onze tijd als prins en prinses, we hebben echt genoten van deze prachtige en zware tijd. Inmiddels zijn we weer bijgekomen en kunnen we terugkijken op een super leuke tijd. Nogmaals bedankt aan iedereen!!
 Zondag 22 februari 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie ging in de hoofdklasse Van Gennip goed van start tegen Berkvens en wist dit tot 5 minuten voor tijd vol te houden, tot dan 3-2 voor Berkvens. Daarna was het de beurt aan Berkvens. In de laatste 3 minuten scoorde Freek van Bussel 3 keer voor Berkvens waardoor zijn totaal op 4 kwam voor deze wedstrijd. Van Gennip verloor met 6-2. De twee doelpunten van Van Gennip werden gemaakt door Bart en Tim van Lieshout; de resterende twee voor Berkvens door Robin van den Aker.
Educontract kon tegen Rehband weer beschikken over keeper Bob van de Laar. Bij Rehband ontbrak hun keeper Ali Zeroual en dat was duidelijk te merken. Educontract kwam in de eerste 10 minuten op een 3-0 voorsprong en gaf deze voorsprong niet meer af. Nog even kwam Rehband halverwege de wedstrijd terug tot 4-2 maar meer zat er niet in. Educontract bepaalde in de slotfase de uitslag op 6-2 en behaalde daarmede de 2e overwinning van dit seizoen. Voor Educontract scoorden Ruud van den Hurk (2x) waarvan 1 met een prachtig hakballetje, Dirk van Vlokhoven (3x) en Rik Duijmelink.
DeskaMarkt8 kon in het begin Topparty nog bijbenen maar naarmate de wedstrijd vorderde ging de leeftijd meespelen en kreeg Topparty duidelijk overwicht. Topparty liep uit naar een 0-6 voorsprong voordat in de 29e minuut dDeskaMarkt8 de eer wist te redden. Het 3e doelpunt van Topparty werd flink aangevochten door DeskaMarkt8. De inzet van Ralf van de Laar ging volgens hen van paal naar paal en het doel weer uit. De scheidsrechter besliste dat de bal achter de doellijn was geweest en wees naar het midden. De bij DeskaMarkt8 ontbrekende lijnrechter had uitsluitsel kunnen geven of de bal nu wel of niet over de lijn was geweest. Voor Topparty scoorden Arthur Bukkems (3x), Ralf van de Laar (2x) en Bert Meeuws (2x). Topparty heeft de koppositie in de strijd om de 2e periode ingenomen en in de stand zijn ze opgeklommen naar de 2e plek.
 


 

Zaterdag 21 februari 2015:
De gemeentepagina’s van deze week met naast de vaste gegevens o.a. nieuws over het aanslagbiljet gemeentelijke belasting met WOZ-beschikking, meldingskaart hondenbelasting, overzicht activiteiten, verkiezingen provinciale staten op 18 maart, raadsvergadering van 26 februari en vergunningen. Kijk maar…
 Zaterdag 21 februari 2015:

 


De Brabantse Dorpen Derby heeft dit jaar cultuur als thema. Aanmelden voor goeie ideeën kan nog tot 11 maart. Als je je idee ook meldt bij de Belangengroep Lierop kunnen zij daar waar mogelijk, ondersteuning bieden (belangengroeplierop@gmail.com ). Zie de voorkant en de achterkant in groot formaat.
 Zaterdag 21 februari 2015:

 


Van de communiewerkgroep kregen we onderstaand bericht…
‘Op zondag 19 april 2015 zullen 17 kinderen de eerste communie doen.
Zij willen zich graag aan familie, vrienden etc. voorstellen in de kennismakingsviering
die plaatsvindt in de Koepelkerk op zaterdag 28 februari 2015.
De viering begint om 18.30 uur en wordt muzikaal opgeluisterd door de jeugdfanfare’.
 


 

Vrijdag 20 februari 2015:
Van Prins Koen kregen we onderstaand bericht….
‘Hoi allemaal,
Alle actie aan de kant, er is weer rust in kauwvoetenland!
Ik, (ex) jeugdprins Koen 1e wil iedereen bedanken die meegeholpen hebben aan een geweldig mooi carnavalsjaar!!!
Bedankt voor mijn super gave jeugdprinsenreceptie, de voordrachten/liedjes, lipdup, snoep, cadeau's etc, maar vooral jullie komst om mij te feliciteren is helemaal super!! Ook de vele uitjes naar Siris, foto's ED krant, Somers Contact, receptie's, kerk, bonte avonden en optochten vond ik super gaaf om allemaal mee te mogen maken. Vooral de jeugdcommissie BEDANKT voor de goede zorgen!!!!!!!!!
Groetjes Koen van Gennip’.
 

 

 

 

 

 Vrijdag 20 februari 2015:
A.s. maandag 23 februari organiseert Vrouwen van Nu een lezing door Veilig Verkeer Nederland, afd. Someren. Het begint om 20.00 uur in de kantine van Sv Lierop.

 


 

Donderdag 19 februari 2015:

 


De knotwilgendag, georganiseerd door Summers Landschap, vindt ditmaal plaats op zaterdag 28 februari van 9.00 tot 12.00 uur. Het knotten vindt plaats bij Ronnie Emonds, Boomen 9 in Lierop.
Knotwilgen zijn van grote landschappelijke waarde. Een knotwilg kan ongeveer zestig jaar oud worden en moet om de drie tot vijf jaar geknot worden. De afgezaagde takken vormen weer het begin van een nieuwe knotwilg.
De werkgroep knotwilgen, bestaande uit Martien Vinken, Robert van Triet en Jules Klessens, is aanwezig om te snoeien, zodat geïnteresseerden de gratis stekken mee naar huis kunnen nemen.
Ook kunnen zij informatie verstrekken over het planten en onderhouden van knotwilgen.
Als u wilt kunt u al vooraf stekken bestellen. U moet deze wel die dag zelf ophalen. Mocht dit niet uitkomen, dan kan dit in overleg op een ander tijdstip. Voor informatie kunt u bellen met Martien Vinken, tel. 06-27122721.
Stichting Summers Landschap wil graag iedereen die op een eenvoudige manier wil meewerken aan het verfraaien van het buitengebied in Someren uitnodigen om te komen kijken, luisteren of helpen tussen 9.00 en 12.00 uur.
 Donderdag 19 februari 2015:
In het kader van de provinciale statenverkiezingen op woensdag 18 maart bezoekt gedeputeerde voor Noord-Brabant Bert Pauli op vrijdag 20 februari de Peelgemeenten. Bert Pauli is lijsttrekker voor de VVD voor de Provinciale Staten. Hij begint zijn bezoek in Asten bij Museum Klok & Peel in Asten, waar hij om 8.45 uur verwacht wordt.
Om 10.30 uur bezoekt Bert Pauli Someren. Hij wordt verwacht in De Vurherd in Lierop. Daar zal uitleg worden gegeven over de Dorpscoöperatie, CPO-projecten en Zummere Power.

Lokaal zijn er geen Somerense kandidaten voor de VVD bij Provinciale Staten, nu Bart Verhees zich niet verkiesbaar heeft gesteld. Wel is er in beide waterschappen een kandidaat: Gerard Claassen is kandidaat voor Waterschap Aa en Maas, Bart Verhees is kandidaat voor Waterschap De Dommel.
 


 

Donderdag 19 februari 2015:

In de serie 'Het Dorp van Nu' neemt het Eindhovens Dagblad komende week diverse kleine en vitale dorpen in de regio Zuidoost-Brabant onder de loep. In een aantal journalistieke producties wordt het doopceel van de bewoners gelicht. Elke productie kent een ander thema, zoals identiteit, voorzieningen, jongeren en wonen.

Onderstaand een aantal rake uitspraken van dorpsbewoners die de enquête al hebben gevuld:

-'De participatiewet is uitgevonden in de dorpen (kleine kernen). Goed dat dit gekopieerd wordt (met aanpassingen) naar de rest van de samenleving.'

-'Ik hou van de grote stad, op afstand.'

-'De stad links om de hoek, bossen en ruimte rechts en gezellige mensen in het midden.'

-'Er is geen zak te doen.'

-Een grote centrale voorziening in de totale gemeenschap is belangrijker dan een gemeenschapshuis in elke kern. We beschikken in onze redelijk grote huizen immers allemaal over een keukentafel'

Om nog een beter beeld te krijgen van 'Het Dorp van Nu' kun je deze enquête invullen.

 


 

Woensdag 18 februari 2015:

Carnaval 2015 zit er bijna op. Vanavond voor de liefhebbers nog effe het askruisje halen en nog wat haringen wegwerken en de rust keert weder in Kaauwvoetenland. De Kaauw Voetjes kunnen terugzien op een geslaagd carnaval. De 'Bond'-bruiloft van Ton en Hedwig en de afscheidsceremonies die gisteren op het programma stonden hielpen daaraan volop mee.

Al vroeg in de middag trok een bonte stoet, voorafgegaan door de onvolprezen Koepelbloazers, richting bruidegom Ton '007 Bond'. Gelukkig was Ton (en José) thuis! Gezeten in een cabrio begon de stoet, met naast de hoogheden en 'aanhang' van de carnavalsvereniging, de buurt, vrienden en familie, aan de lange tocht naar zijn bruid. De Koepelbloazers bedachten weer dezelfde truc als bij het jeugdboerenbruidspaartje en stapten bij Verhoeven in de auto om daarna bij de bruid en op de terugweg halverwege weer volop aanwezig te zijn. Ook Hedwig (en Joop) was thuis. Met een nog grotere stoet ging het verder naar de residentie van Oosterhout waar de onechte huwelijksvoltrekking plaatsvond. De voltrekkers waren deze keer het gouden koppel Jan Bekx en Lambert vd Boogaart. Er waren twee bezwaarmakers nl de veteranen en de buurt van Hedwig. Na de belofte dat Hedwig voor de buurt een buurtbarbeue zou regelen en Ton aan de veteranen beloofde dat de derde helft voortaan minimaal twee uur zal duren werd het huwelijk voltrokken en kon de receptie beginnen.

Beide buurten, beide families en de veteranen traden op en vele kennissen kwamen het bruidspaar feliciteren. Ook buurman en adjudant van de Pomperprins, Geert Sanders, had even het feestgedruis in Someren verlaten om zijn felicitaties over te brengen. Als trainer van Lierop C2 kreeg hij de opdracht de bal 10 keer omhoog te houden en dat lukte hem de eerste keer!

Rond half zeven stond het eerste afscheid ingepland. Lange Koepelbloazer Jan van Lieshout heeft al vele huldebetuigingen gehad, maar nu was het écht het laatste afscheid als muzikant van de Koepelbloazers waarbij hij maar liefst 44 jaar de hoogste noten speelde. Een emotioneel afscheid was zijn deel. Zijn hele familie was aanwezig om de loftuitingen van zijn collega-koepelbloazers en de Kaauw Voetjes te aanhoren. Een  unieke prestatie van Jan die een boegbeeld was voor de Koepelbloazers. Het is te hopen dat hij het leven zonder de Koepelbloazers invulling kan geven. We zijn benieuwd hoe vaak hij nog als ZZP'er opgeroepen zal worden. Jan zit er klaar voor?!

 

 

Rond de klok van 20.00 uur werd afscheid genomen van Jeugdprins Koen met zijn gevolg en werd het feest voor in het café voortgezet, wachtend op het afscheid van de 'grote' carnaval.

 

 

Rond de klok van tienen werd het afscheid nemen vervolgd met het afscheid van José van Brussel die stopt met de Jeugdcommissie waar ze zich zo lang voor heeft ingezet. Marieke Linders zal haar plaats innemen. Ook Thieu van de Boogaart gaat er mee stoppen. Naast zijn inzet als Raad van Elf-lid heeft Thieu een niet te tellen aantal foto's gemaakt van alle activiteiten van de Kaauw Voetjes. Zijn zoon Toby zal dit gelukkig over gaan nemen.

 

 

Na dit afscheid was het de beurt aan de hoogheden om afscheid te nemen. Het bruidspaar Ton en Hedwig werden in de bloemetjes gezet en het Prinsenpaar Rick en Ellen volgde. Ook zij kregen volop complimenten over hoe ze carnaval 2015 als prinsenpaar hadden ingevuld.... in een woord geweldig! Zie de foto's van de bruiloft van onze slapfotograaf. Zie ook de foto's van de rest van de afscheidceremonies van Thieu.

 

 


 

Woensdag 18 februari 2015:

Van dokter Ferd kregen we onderstaand bericht....

Vandaag begint de vastentijd met daaraan gekoppeld de actie om geld bij elkaar te brengen
voor het opvanghuis voor verweesde en hulpbehoevende kinderen in Bonakal in India (zie bericht vrijdag 13-02).
Bij de assekruisjesviering van vanavond in de kerk wil Jan Zwirs hiervoor aandacht vragen en in het verlengde daarvan voor de 40 dagen zonder ....
Van nu tot paaszaterdag zonder alkohol, of zonder sigaret, of zonder frietje oorlog, of zonder muntdrop van Klene, dat is de uitdaging om aan te gaan voor ons allen.
Het geld dat we uitsparen door 40 dagen onthouding van waar we moeilijk buiten kunnen kan dan in het zakje naar India.
Daarnaast zullen de deelnemers zelf een stuk "geestelijk rijker" uit deze "sobere" tijd  naar voren komen. Mooi meegenomen deze loutering zal ik maar zeggen.
Ga de uitdaging aan en 'show them you can' of te wel jij kunt het ook!
 


 

Woensdag 18 februari 2015:

Van Stefan Adriaans kregen we onderstaand bericht....

Op zondag 22 februari houdt MAC Lierop in samenwerking met MC Deurne een 3-uurs motocross op het circuit de Herselse Bossen in Lierop.

De wedstrijden starten om 9.30 uur.

Tijdens deze 3-uurs motocross zullen zowel de startbewijshouders als de hobbyrijders in twee aparte klassen bestaande uit zeventig verschillende teams achter het starthek verschijnen. Er zal worden gestreden om de Frans Sigmans Bokaal. Er kan nog worden ingeschreven voor de wedstrijden.

Zondag starten de trainingen om 8.30 uur.

De hobbyrijders rijden hun wedstrijd van 9.30 tot 12.30 uur en de startbewijshouders van 13.30 tot 16.30 uur.

Meer info: www.mcdeurne.nl of www.maclierop.nl

 


 

Dinsdag 17 februari 2015:

Carnavalsmaandag stond de laatste jaren altijd in het teken van het Liedjesfestival. Dit jaar was het even de vraag of dit wel door zou gaan nu het carnavalsgebeuren van de Vurherd naar van Oosterhout is terugverhuisd en een andere organisatie nodig was. Gelukkig werd het dit jaar opgepakt door Eric Hesius die met Peter Maas en met extra hulp van Jacqueline van Gennip weer een schitterende avond wist te organiseren. In tegenstelling tot vroegere jaren moesten de winnaars dit jaar niet via smartphone maar met 'ouderwetse', maar zeer nuttige, briefjes worden ingevuld. Tevens kon men op dezelfde briefjes aangeven of men volgend jaar weer een liedjesfestival wenste of bv een live band, playback-avond, spelletjesavond enz. Na afloop kwam het Liedjesfestival er met deze korte enquète als grote winnaar uit, wat niet zo gek is na weer zo'n prachtige avond.

De avond werd - na een kort optreden van de Koepelbloazers - geopend door de nieuwe presentator Koen Sijbers. Leon Verstappen, Monique Megens en Prins Rick werden eerst nog als jury voorgesteld waarna Toon Hesius en Yvonne Neervens als reserve-eerste van vorig jaar op het podium verschenen. Zij brachten 'de twaalfde man' op de melodie van het clublied van de SV Lierop. Hierna begon de échte Liedjeswedstrijd met presentator Koen himself die zijn lied - de Vrijgezel - ten gehore bracht als Ko...., en.... Na Koen was het de beurt aan de volgende verrassing: 'Barba und Papa', de artiestennaam van Barbara en Frans Verberne. Zij deden het 'kei goed'. Als derde kwamen Kim Hesius en Stijn Hesius als 'Neef en nicht' op het podium met 'Ik voel me sexy als ik 'drink''. Na dit duo was het volgende duo aan de beurt tw Kristel Verbakel en Chantal de Groot als CNN. Ook zij kregen na hun optreden, evenals hun voorgangers, een daverend applaus van het talrijk opgekomen publiek die hun aanmoedigingen de hele avond volhielden. De laatste groep voor de pauze was de Kookclub. In deze club zaten Boy Joosten als frontzanger en Lonneke van Seggelen en Anne Hesius als achtergrondzangeressen die eigenlijk ook op de voorgrond moesten staan maar met Boy valt dat niet mee!

Na de pauze ging het verder met de 'Jaantjes'. Zij hadden hun optreden gebaseerd op het vertrek van de Lange Koepelbloazer Jan van Lieshout die het zeer kon waarderen dat zijn collega Koepelbloazerdames, dochter Marjan, Cindy, Lieke, Linda, Rina, Els, Willeke en Marieke, voor hem zongen. De groep 'Steek' die na de 'Jaantjes' op het podium kwam zong voor hun collega-fietser Prins Rick. Aad van Bussel, Sander Lemmen, René Manders en Niels van Lieshout zagen er prachtig uit in hun kledij; het zingen was wat minder prachtig maar daar gaat het ook niet alleen om. Hun dames maakten veel goed op de achtergrond. Hierna was het de beurt aan weer een meidengroep, 'De Raad van Ellen' met als middelpunt de stralende Prinses Ellen, geflankeerd door Heidie, Anke, Marieke, Simone, Elke en Ilse. Ook zij brachten het er uitstekend vanaf.

 

 

Hierna kon de stemming plaatsvinden. Na telling maakte Koen als eerste de publieksprijs bekend. De Jaantjes werden het meest genoemd op de stembriefjes. Zij werden uitgenodigd om hun lied voor de tweede keer uit te voeren. Lange Jan genoot er net zo van als de eerste keer. Hierna werd de winnaar van de jury bekend gemaakt. Volkomen terecht werden Neef en Nicht, Stijn en Kim tot prijswinnaar uitgeroepen. Ook zij lieten nog een keer horen wat ze konden en dat zouden ze tijdens de afterparty nog een keer doen. Heel mooi.

Na de prijsuitreikingen gingen de hangtafels van de vloer en werd er nog lang volop gedanst en gefeest onder de muziek van de Koepelbloazers en DJ Peter. De mooiste avond van deze carnaval kon niet lang genoeg duren. Volgend jaar hopenlijk wederom. Liefhebbers die volgend jaar mee willen doen kunnen zich al aanmelden bij Eric Hesius. Een potentiële deelnemer hebben we al gezien: Arno Verstappen met het Rammstein-nummer 'Ich hass dich'... zou heel mooi zijn?

Zie ook de foto's van Thieu...

 


 

Dinsdag 17 februari 2015:

Dinsdag 24 februari is weer het volgende 55+ diner. Het menu ziet er weer goed uit. Je kunt je tot a.s. donderdag 20 februari opgeven via lieropbuurtondersteuning@live.nl. Je kunt ook het antwoordstrookje op bijgaande uitnodiging inleveren bij de Dorpsondersteuning in de brievenbus in de entreehal van de Vurherd.

 

 


 

 

Dinsdag 17 februari 2015:

Van de directie van Toverland kregen we onderstaand bericht...

'Bij Toverland in Sevenum wordt sinds zaterdag 14 februari een achtbaan vermist!!

De politie heeft al enkele verdachten gezien in het weekend.

De onterechte eigenaar word verzocht om de gestolen achtbaan na de carnaval terug te brengen'.

 


 

Maandag 16 februari 2015:

Vanavond is het weer zover. Liedjesfestival 2015 met als thema: Ik hou van Holland! In een mooi aangeklede zaal van Oosterhout staan 8 verassende optredens te popelen om zich aan het grote publiek te presenteren. Doe daar nog een gloednieuwe presentator bij en alle ingrediënten zijn aanwezig om te komen kijken. Een vakjury en het publiek bepalen wie vanavond met de gouden en houten klomp naar huis gaan. En natuurlijk om 23.00 uur the After Party.................met dj Peter en de Koepelblaozers.
Kom dat zien, kom dat zien! Zaal is open om 20.00 uur, aanvang Liedjesfestival stipt 20.30 uur. Dresscode: Hollands. Tot vanavond!! We hebben er zin in!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

 

 


 

Maandag 16 februari 2015:

Carnavalszondag in Kaauw Voetenland was een aaneenschakeling van activiteiten voor de carnavalsvierders die eraan meededen. Het begon met de traditionele carnavalsmis waarna men bij van Oosterhout op de koffie en de broodjes ging tijdens het zogenaamde koppijnbal. Tijdens dit gebeuren werd nog eens akelig duidelijk hoe handig Prins Rick eigenlijk wel is. Hij sloeg drie keer op zijn vingers, gebruikte twee hamers en een boor en zelfs daarmee was het een hele bevalling om zijn foto in de eregalerij van de prinsen te hangen! De Lieropse kroegen van Stipdonk tot Moorsel werden bezocht. Voor de jeugd was er het Klen Voetjesbal, dit keer bij Nummer 1 en natuurlijk het  Jeugdbal bij Nirwana. Een zware dag voor de Prins en zijn gevolg, maar wel gezellig en daar gaat het toch om. Vandaag is het hoofdmotto het Liedjesfestival. Zie ook de foto's die Thieu gedurende de dag maakte.

 


 

Maandag 16 februari 2015:

 

 

In de zaalvoetbalcompetitie ging het in de hoofdklasse tot de laatste 5 minuten redelijk gelijk op bij Willem Bos en Educontract. Willem Bos kwam in de 8e minuut op voorsprong met een schot dat van richting werd veranderd, 1-0. Twee minuten later ging Wiljan Kornuit op snelheid op het Bos doel af en scoorde de gelijkmaker, 1-1. Halverwege de wedstrijd was Ruud Claessen er als de kippen bij om balverlies van Dirk van Vlokhoven om te zetten in een 2-1 voorsprong voor Willem Bos. Nagenoeg een kopie van de 2-1 met dezelfde betrokkenen vond in de 25e minuut plaats, 3-1. Een minuut later was oud Lieroppenaar Willem Hurkmans 2x succesvol voor Willem Bos, 4-1 en 5-1. Kort voor tijd gaf Ruud van den Hurk uit een mooi opgezette aanval de stand een beter aanzien voor Educontract, 5-2.

In de eerste klasse deed Topparty goede zaken en verloren Acfis en Greenco. Acfis trad aan tegen het Jagershuis. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld waarbij Jagershuis als gelukkige winnaar uit de bus kwam. Twee keer kwam Acfis op voorsprong. Nick en Rob van der Sluijs en Daan Kuijpers scoorden voor Jagershuis, 3-2. Koploper Acfis is aan een minder goede serie bezig.

Greenco had meer afstand kunnen nemen in de strijd op de 1e plek en in de 2e periode doch zij troffen een zeer gemotiveerd en in een hoog tempo voetballend Topparty tegenover zich. Er kan gesteld worden dat ze kansloos met 0-4 verloren door doelpunten van Bert Meeuws (3x) en Ralf van de Laar. De wedstrijd van Topparty tegen Loomans vond geen doorgang. Door de manier van spelen was duidelijk te merken dat Topparty zich gaat mengen in de strijd om het kampioenschap en de strijd om de 2e periode titel.

Hurkmans had de eer om te mogen aantreden tegen koploper Kanters. Hurkmans, zonder de geblesseerde Willem Hurkmans, kon het niet bolwerken tegen de aanvalsdrift van Kanters. Het werd dan ook een 0-5 overwinning voor Kanters dat door deze overwinning de 2e periode won en riant aan de leiding staat in de strijd om het kampioenschap.

 


 

Zondag 15 februari 2015:

 

 

Uitslag Optocht C.V. de Kaauw Voetjes - Lierop

zaterdag 14 februari 2015

 

“de Naauwbrèktmedeklomp Trofee” (pechprijs):

Vriendengroep Geert van Bussel; Dakar vrachtwagen

 

“de Kaauw Voetjes Aanmoedigingsprijs”:

Jeugdboerenbruidspaar Anne & Stijn en hun getuigen Elise & Bram;

Met Valentijn zijn Anne & Stijn “witlof ”

 

Wagens / Loopgroep / Individueel Buiten Buurtverband:

1. Margareth van Lieshout; ’t Laatste joar vrijgezel

2. Buurvrouw en Buurvrouw; Bonte Mutsen

3. Jeugdboerenbruidspaar Anne & Stijn en hun getuigen Elise & Bram;

Met Valentijn zijn Anne & Stijn “witlof ”

4. Slagwerkgroep St. Willibrordus;

Laat Geert maar Adjudant bij de Pompers zijn, wij missen hem als kiespijn

5. Martin Vermeulen; Uit de wéég!!, d’n Optocht kumt d’r ân

6. VC U’t zit goe; de Saloon van Lucky Luck

7. VC de Halve Zolen; Zedde gai et mar

8. Vriendengroep Bas Slaats; Wij hebben geen vervoer, daarom gaan we me deze bus op tour

9. Vriendengroep Geert van Bussel; Dakar vrachtwagen

 

Buurtschappen “Idee”:

Hemelaar; Lierop City Tours

Buurtschappen “Uitvoering Idee”:

Gildewijk; “Wa begéént als ‘n sprookje, eindigt mi nè kwak joong”

Buurtschappen “Afwerking”:

Frank van de Hogelijedijk tot Oeijenbraak; Wij zijn van de kaart, dus zette wai de Joker in

Buurtschappen “Carnavalesk”:

de Renkant; Carnaval is een 8-baan van plezier

 

Eindtotaal Buurtschappen:

“de Ton van Schalen Wisseltrofee”

1. de Renkant; Carnaval is een 8-baan van plezier

2. Frank van de Hogelijedijk tot Oeijenbraak; Wij zijn van de kaart, dus zette wai de Joker in

3. Gildewijk; “Wa begéént als ‘n sprookje, eindigt mi nè kwak joong”

4. Hemelaar; Lierop City Tours

5. Balisboom; Onze Pastoor zonder fiets, wij weten wel iets

6. de Goeie Kant van de Kerk; Beter een bon(d)te muts dan een kale doos

7. ‘t Eindje; Mi deez daag zijn wij goed gemutst

8. Drievennestraat / Duinerweg; Met Valentijn hebben wij het “Hart” nodig

9. Felicitéstraat; Wai hebbe d’r iets moois van gemaakt, en de rest is afgehaakt

 

Zie ook de film die we van Stefan Adriaans kregen en van Siris...

Foto's van de optocht. en Carnavalsbal

 


 

Zaterdag 14 februari 2015:

 


Van team kinderdagverblijf/peuterspeelzaal PIP (Marielle, Judith, José) kregen we onderstaand bericht…
‘Vanmorgen, donderdag 12 febr., is prins Rick d’n Urste bij kinderdagverblijf/peuterspeelzaal PIP carnaval komen vieren. Samen met de kindjes en juffen heeft hij de polonaise gedaan, gedanst en plezier gemaakt.
Zijn zoontje Guus komt iedere week spelen bij Pip en dat papa en mama er nu bij waren vond Guus natuurlijk erg leuk.
KDV/PSZ PIP en team PIP wensen prins Rick d’n Urste en prinses Ellen en Tessa, Sylvie en Guus hele fijne carnavalsdagen. Alaaf!’
 


 

Vrijdag 13 februari 2015:

De Lieropse optocht is in de gemeente Someren de eerste die rondtrekt. Om er weer wat in te komen hebben we een link gemaakt naar het filmpje dat Siris vorig jaar in Lierop van de optocht maakte. Ook hebben we de flyer van de optochtvolgorde ingescand voor diegene die hem gemist hebben.

 

 

 


 

Vrijdag 13 februari 2015:
Alle dertien parochies, die zich al twee jaren inzetten voor de verwezenlijking van het project Bonakal in India, doen ook dit jaar weer mee.
Die dertien parochies zijn de parochies van Cranendonck, Heeze-Leende, Someren en Lierop. Samen proberen deze parochies met hun Vastenactie een opvanghuis voor verweesde en hulpbehoevende kinderen in Bonakal (India) te bouwen bij een recent in gebruik genomen school die wordt geleid door paters van de missieorde waar pater Jozef en pater Mervin toe behoren.
Het eerste gedeelte van het opvanghuis is inmiddels in gebruik genomen. Afgelopen oktober is gestart met de bouw van de tweede fase, een meisjesvleugel. Ook is er al gebouwd aan een voorlopige keuken, die hard nodig is nu er al zoveel kinderen verblijven.
Met de Vastenactie van dit jaar moeten alle plannen volledig gerealiseerd kunnen worden.
 


 

Donderdag 12 februari 2015:
De gemeentepagina’s van deze week met naast de vaste gegevens o.a. nieuws over de sluitingstijden tijdens carnaval, over Veilig Thuis, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling en overzicht activiteiten waaronder vooral de optochten in de gemeente.

Kijk maar.
 


 

Donderdag 12 februari 2014:
Van de SPAR kregen we het bericht dat ze met carnaval op zaterdag, maandag en dinsdag vanaf 13.00 uur gesloten zijn.

 

 Donderdag 12 februari 2015:

 


Van Anne-Riet Vermeulen kregen we het verzoek om aan te kondigen dat het Klen Voetjesbal a.s. zondag in Nr. 1 gehouden zal worden. Zie de uitnodiging….
 


 

Donderdag 12 februari 2015:

Morgen, vrijdag 13 februari, zullen de Kaauw Voetjes en alle andere carnavalsverenigingen in de gemeente Someren in de Ruchte aanwezig zijn bij de Sleuteloverdracht die om 19.30 uur begint en die gepresenteerd zal worden door Eric Hesius. Ook d’n aanhang van Prins Rick, zoals vrienden, familie en buurt, zullen erbij zijn.

Elke vereniging krijgt 15 minuten om zich voor te stellen en ook het college van B&W en de gezamenlijke Prinsen zullen zich op een ludieke manier presenteren. Na de officiële sleuteloverdracht door de burgemeester zal de winnaar van de ‘best versierde buurt’ bekend gemaakt worden en zullen de kapellen zorgen voor de muziek tijdens de afterparty tot plm 23.30 uur.

Onderstaand kun je a.s. vrijdagavond vanaf 19.00 uur - wanneer deze link geactiveerd wordt - live meekijken met het spektakel in de Ruchte via SIRIS-tv.

  


 

Woensdag 11 februari 2015:

 


Na het geslaagde eerste koffie- en thee-uurtje, op de derde zondag van de maand, is het a.s. zondag weer koffiedrinken in Henricushof. Ook dit wordt weer georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor wat lekkers bij de koffie of de thee.
De volgende zondagen koffie-uurtjes zijn op 19 april, 17 mei en 21 juni. Zie ook de uitnodiging.
 Woensdag 11 februari 2015:

 


Carnaval in Nirwana wordt een groot feest met The Dirty Daddies! Deze 7-koppige spektakelband zal in hoog tempo een aaneenschakeling van hits op je afvuren. Het begrip ‘coverband’ krijgt een totaal nieuwe lading: iedere hit vloeit na maximaal één minuut al naadloos over in de volgende, alsof het ooit zo bedoeld was. De top 2000 die als een tornado over een meezingende, springende en hossende menigte dendert. In hun eerste jaar stond de agenda van dit in het wit getooide gezelschap al tot de nok vol waardoor de heren in no time dé nieuwe sensatie in festival land zijn geworden. The Dirty Daddies nemen je mee van Bon Jovi via Queen naar Michael Jackson, van de klassiekers uit de 90′s en de hits van nu, naar Marco Borsato en Kiss. Ook grootse show elementen worden niet geschuwd: verwacht een douche aan confetti, knallende CO2 kanonnen en een stortvloed aan muzikaliteit, een waar spektakel voor jong en oud! Dansschoenen aan, keeltjes gesmeerd en genieten van een uitzonderlijke mix van de beste partyknallers die de wereld heeft voortgebracht! Dat kan niet missen op carnavalsmaandag!
Aanvang: 15:00 - Meer info en tickets: www.nirwana.nl
Entrée: € 9,00 leden/// € 10,00 niet-leden
 Woensdag 11 februari 2015:
Tim Driessen stuurde namens de organisatie van het straatvoetbaltoernooi onderstaand bericht….
‘Dit jaar wordt een compleet nieuwe invulling gegeven aan het straatvoetbaltoernooi bij SV Lierop. De organisatie is momenteel druk bezig met de nieuwe opzet van het toernooi. Twee zaken zijn nu alvast belangrijk om te vermelden. Ten eerste zal dit jaar afgestapt worden van de dinsdag- en donderdagavond. In plaats daarvan zal het toernooi plaatsvinden op zondag 14 juni. Houd deze dag dus alvast vrij in de agenda’s! Daarnaast zal dit jaar het toernooi voor senioren op dezelfde datum terugkeren. Aangezien hier vorig jaar weer herhaaldelijk naar gevraagd is, wordt er dit jaar alles aan gedaan om ook voor de senioren een leuk toernooi neer te zetten. Wat tot slot alvast verklapt mag worden is dat het straatvoetbaltoernooi dit jaar meer activiteiten zal hebben naast de wedstrijden!
Heb je nu al vragen of opmerkingen over het toernooi? Stuur een mailtje naar straatvoetballierop@gmail.com  of neem telefonisch contact op met Tim Driessen – 06 14596886’.
 Woensdag 11 februari 2015:

 


De Optochtcommissie kan tot zaterdagochtend 10 uur achterover leunen. Tussen 10 en 11 namelijk moeten de volgnummers afgehaald worden bij Frank Hurkmans. De € 10,00 borg zal contant “afgetikt” moeten worden want pinnen gaat helaas niet (apparaat is defect). Naast het volgnummer ontvangt iedereen ook een plattegrondje met de plaats van opstelling. Uiteraard zullen de consumpties voor de deelnemende kinderen beneden de 18 jaar ook niet ontbreken. Met 2 Prinsenwagens, 9 Buurtschappen, 9 deelnemers Buiten Buurt Verband ( “alleenstaanden”, loopgroepen en wagens) en niet te vergeten de Fanfare, beloofd het weer ’n mooie Optocht te worden. Volgens het KNMI zal het met 11 graden en ’n verkoelend briesje uit het zuid-westen, lenteachtig aanvoelen in Kaauw Voetenland. Tijdens de prijsuitreiking bij het Optochtbal zal de temperatuur echter stijgen tot tropische waarde. Tot zaterdag.
 


 

Woensdag 11 februari 2015:

Van het totaalprogramma van afgelopen zaterdag kregen we van Nr. 1 onderstaand aanvullend bericht...

'A.s. zondagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur zal bij Nr. 1 het Klèn Voetjesbal gehouden worden. Dit wordt een superleuke carnavalsmiddag met carnavalsmuziek. Je krijgt er ranja en een zakje chips en je gaat niet met een lege maag naar huis. Ook zijn er prijsjes te verdienen voor wie leuk verkleed komt en andere spelletjes waarbij wat te winnen valt. Kom je ook? We zien je graag bij Nr. 1.

Hieronder de foto's van enkele artiesten die deze carnaval bij Nr. 1 de stemming erin zullen brengen, tw 
Tuig on Tour (zaterdag 20.00 - 2.00 uur), De Zingende Schlager (zondag 20.00 - 20.30 uur) en De Wibra's (zondag 21.00 - 22.00 uur, duitse set). Voor de rest van het programma zie de poster'.

 

 


 

Dinsdag 10 februari 2015:

 


Na het succes van Nederpop Lierop Live organiseert Fanfare St. Willibrordus opnieuw een groots muziekspektakel, Lierop Live ‘on the move’.
Dit vindt plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober 2016 op de inmiddels vertrouwde locatie van Thwan van Gennip op ’t Eindje.
Iedere vier jaar verzorgt Fanfare St. Willibrordus in samenwerking met de Lieropse inwoners een groots muziekevenement. Het thema van het muziekspektakel in 2016 is Lierop Live ‘on the move’. Denk hierbij aan snelheid, actie en (verre) reizen. Alles is mogelijk tijdens dit weekend waarin je wordt meegenomen door de muzikale klanken van Fanfare en Slagwerkgroep in combinatie met vele Lieropse zang- en danstalenten.
De voorbereidingen zijn al in volle gang. De data van de audities voor de zangers en zangeressen volgen binnenkort. Fanfare St. Willibrordus nodigt u uit om er samen met u een gezellig weekend van te maken. Graag tot ziens!
Wie de sfeer van 2012 wil proeven kan deze compilatie bekijken.
 Dinsdag 10 februari 2015:

 


Van de jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes kregen wij onderstaand bericht….
‘Zondag 15 februari is er weer een jeugdbal bij Nirwana!! Deze avond begint om 19:00 uur en duurt tot 22:00 uur.
Het feest is alleen voor de kinderen, niet voor de ouders. Dus zij mogen jullie om 22:00 weer op komen halen.
Alle kinderen die op het Rendal zitten krijgen een uitnodiging. Hiermee kun je op de avond zelf een zakje chips halen.
Zit je in groep 4 t/m 8 maar niet op het Rendal? Meld je dan zondagavond bij de deur. Dan zorgen wij, de jeugdcommissie, dat ook jullie een zakje chips krijgen.
 Dinsdag 10 februari 2015:
Het programma van de Kaauw Voetjes voor het a.s. carnaval ziet er als volgt uit:
Vrijdag 13 februari 2015:
11.00 uur: Schoolcarnaval
19.30 uur: Sleuteloverdracht in de Ruchte
Zaterdag 14 februari 2015:
14.00 uur: Start optocht
16.00 uur: Aanvang optochtbal bij residentie van Oosterhout
Zondag 15 februari 2015:
10.30 uur: Carnavalsmis
Na de carnavalsmis: Koppijnbal en ophangen foto prins Rick in Prinsengalerij.
Vanaf 13.00 uur: Kroegentocht
13.00 uur: Huub van Stiphout
14.15 uur: Pastoorke van Moorsel
15.30 uur: Bezoek Kindermiddag in Nr 1
17.00 uur: van Oosterhout
18.45 uur: Jagershuis.
19.00 uur: Jeugdbal in Nirwana.
Maandag 16 februari 2015:
20.30 uur: Liedjesfestival in zaal van Oosterhout
Dinsdag 17 februari 2015:
13.00 uur: Ophalen bruidspaar
14.00 uur: Bruiloft
20.00 uur: Afsluiten Jeugdcarnaval
22.00 uur: Afsluiten grote carnaval en afscheid ‘lange Koepelbloazer Jan van Lieshout’
Woensdag 18 februari 2015:
18.45 uur: Askruisje in de kerk
Na het askruisje: Haringhappen bij van Oosterhout
 


 

Maandag 9 februari 2015:
Van Nicole en Angel van Moorsel kregen we onderstaand bericht….
‘Naar aanleiding van de dienst die we gekocht hebben tijden het gildenfeest van het Sint Antonius Abt Gilde, willen we de carnavalsvereniging hartelijk bedanken voor de VIP behandeling, waarvan we hebben kunnen genieten tijdens de Bonte Avond’.
 

 

 

 

 Maandag 9 februari 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie is Van Gennip 2015 goed begonnen. Na winst op koploper Boemelaer 1 vorige week werd nu van Steenstra gewonnen. In de 2e minuut opende Steenstra de score. In de 15e minuut maakte Rob Hurkmans de gelijkmaker, 1-1. Nadat Chris Filippini er 2-1 van had gemaakt voor Van Gennip in de 20e minuut was het een minuut later weer gelijk, 2-2. Met nog vier minuten te gaan kwam Steenstra zelfs op voorsprong, 2-3. Met twee doelpunten van Chris Filippini in de slotminuten haalde Van Gennip toch nog de overwinning binnen, 4-3.
Educontract had weinig kans tegen het goed combinerende Berkvens. In de 21e minuut stond het 0-5 voor Berkvens voordat Axel van den Biggelaar voor Educontract kon tegenscoren. Kort hierna zorgde Ruud van den Hurk bij een 1-6 stand voor de 2e treffer van Educontract, 2-6.
Topparty won eigenlijk vrij gemakkelijk met 5-2 van LeenenRegiobank. Voor Topparty scoorden Bert Meeuws, Ralf van de Laar (2x) en Arthur Bukkems (2x). Mede door deze overwinning gaat Topparty zich mengen in de strijd om de 2e periode waar ze nu 2e staan. Het toeval wil dat ze komende vrijdag tegen de nr. 1 Loomans en nr. 3 Greenco moeten spelen.
Binnen 15 minuten stond Jagershuis op een riante 1-4 voorsprong tegen Centersnacks. Om een debacle te voorkomen voerde Centersnacks een keeperswissel door. Hierna ontstond een heel andere wedstrijd die door Centersnacks met 5-4 werd gewonnen. Daan Kuijpers (2x), Rob en Nick van der Sluijs scoorden voor het Jagershuis.
In de tweede klasse werd een wedstrijd gespeeld. Hurkmans en vOosterhout/vBerlo kwamen in 1e instantie niet verder dan een enkele keer de paal te raken. Beide verdedigingen hielden goed stand. In de 18e minuut zag de keeper van vOosterhout/vBerlo kans om van de afstand zijn collega Sjoerd Hooglugt te passeren, 0-1. Kort voor tijd lukte het Ralf Hurkmans om de gelijkmaker te scoren, 1-1.
 Maandag 9 februari 2015:
Van de organisatie van het Tuinfeest kregen we onderstaandbericht…
Het programma van Nirwana Tuinfeest 2015 is compleet!

Met de toevoeging van de volgende namen hebben we naar onze mening een prachtig programma om op een grootse manier de 40e editie van Nirwana Tuinfeest te vieren.
Voor de vrijdag zijn de volgende namen toegevoegd:
Dropkick Murphys; Blood Red Shoes; John Coffey; Taymir en Agitator
Voor de zaterdag zijn de volgende namen toegevoegd:
Gogol Bordello, Typhoon & Band en Tsar Bompa
Voor de zondag zijn de volgende namen toegevoegd:
Good Old Fashioned Lover Boys (Queen) en Doe Maar Na (Doe Maar)
Er staan nog 2 open spots op het programma. Één van deze spots is gereserveerd voor de winnaar van het Eurosjopper Festival en mag het hoofdpodium openen op de vrijdag. Verder staat er ook nog een spot open op de zondag. Deze spot is gereserveerd voor één van de finalisten van Battle Of The Tribute Bands. Wanneer deze namen bekend zijn zal dit direct bekend worden gemaakt.
Ook het tijdschema zal snel bekend worden gemaakt!
De online kaartverkoop is inmiddels ook al gestart en kaartjes kunnen gekocht worden via de website www.nirwanatuinfeest.nl 
Voor het volledige programma kun je hier terecht.
 Maandag 9 februari 2015:
Van het bestuur van CV de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht…
‘Bent u al langere tijd ziek thuis of in het ziekenhuis of kent u iemand die al langere tijd ziek is en zou u het op prijs stellen als prins Rick even beterschap komt wensen, dan kan dat.

Stuur voor a.s. donderdag 12 februari een mailtje naar secretariaatkaauwvoetjes@hotmail.com  en u wordt op carnavalsmaandagmorgen 16 februari bezocht’.
 

 


 

Zondag 8 februari 2015:

 

 

De Kaauw Voetjes, maar nog belangrijker, de bezoekers van de Bonte Avonden, kunnen tevreden terugkijken op wat er op het weer vertrouwde podium in zaal Nellie van Oosterhout aan humor voorgeschoteld werd. Geen Scheepers, Marcellissen of Knapen in Lierop op de Bonte Avond maar de zanikers (oftewel stand-up comedians) Dirk Kouwenberg en Hans Verbaarschot. Zij deden – samen met de prima Lieropse inbreng - de ‘zogenaamde toppers’ afgelopen vrijdag en gisteren compleet vergeten. De programmering van de avonden zat perfect in elkaar, een compliment voor de Bonte Avond Commissie.

De organisatie van de Bonte Avond had deze keer volgens voorzitter Peter van de Eijnden voor wat meer (been) ruimte gezorgd als vroeger waardoor het voor velen wat comfortabeler zitten was. Vrijdag was met 236 aanwezigen bijna uitverkocht en zaterdag was het met 250 bezoekers ‘vol’. Voor het volledige verslag verwijzen we graag door. Zie ook de foto's van onze slapfotograaf.

 


 

Zondag 8 januari 2015:

 

 

Welke Prinsenbuurt in de gemeente Someren heeft de beste buurtversiering in 2015? We zullen het a.s. vrijdag weten als tijdens de Sleuteloverdracht in de Ruchte deze jaarlijkse prijs wordt bekend gemaakt. De Felicitéstraat en 'achterland' heeft er in ieder geval alles aan gedaan om in aanmerking te komen voor deze prijs. Het Pleintje, waar de Prinsenfamilie woont, ziet er bijzonder fraai uit. Met de slogan: 'Rick gi wel vur groen, mèr ut is 'm allein mèr um de centen te doen!!' (een uitspraak van vader Harrie) werd het thema milieu uitgebeeld en gespeeld. De delegatie met burgemeester Alfred Veltman, d'n booi Theo, geassisteerd door bromsnor en secretaresse, werd om 16.00 uur ontvangen door de spreekstalmeesters Huub van Lieshout en Leon Verstappen.

In een snel tempo werd de burgemeester op een spinfiets uitgenodigd om de strijd aan te gaan met prins Rick, prinses Ellen en d'n Booi Theo. Ze fietsten zich de longen uit het lijf om stroom op te wekken voor het bosje wietplanten dat 'bijna' rijp was voor de oogst. Prins Rick verloor de strijd van de burgemeester maar dat was bijzaak natuurlijk. Vervolgens werd de milieutruc uitgevoerd. Uit het publiek werd een kind gekozen die in een container gezet werd met in haar hand een schaal met lege glaasjes. Enkele containers en een rebusvraag verder werd een andere container opengemaakt waaruit hetzelfde kind van eerder tevoorschijn kwam met een schaal met volle glaasjes 'groene' drank. Ra Ra politiepet? Zelfs bromsnor snapte het niet. Na het illegale afval in het bos te zijn gepasseerd ('als blikken konden doden') werd er nog milieubewust gegolfd en was er nog een strijdje om als 'blikvanger' zoveel mogelijk blikken te vangen. De zonnepanelen op de partytent - die zorgen voor de opwekking van stroom voor de boodschappenauto van het Prinsenpaar, d'n Tesla - kregen de nodige aandacht en er was nog het lied 'Kiek 'm 's zwaaien' dat de buurt speciaal voor Prins Rick en Prinses Ellen geschreven heeft. Na afloop werd de burgemeester nog het laatste nieuws uitgereikt waarop hij 'al stroomopwekkend' was afgebeeld en kreeg hij de prijs 'Prix de 8', in de vorm van een grote joint, uitgereikt. Hierna was er nog wat tijd voor een gezellige nadronk. Bekijk ook de foto's.

 


 

Zaterdag 7 februari 2015:

Wie het NOS journaal van gisteren niet gezien heeft kan het HIER nog eens bekijken. Vanaf minuut 19.55 is de reportage die donderdag in Lierop gemaakt is te zien.

 


 

Zaterdag 7 februari 2015:
Van Nr. 1 kregen we onderstaande poster van het programma met Carnaval....

 


Zie ook de poster in het groot.
 Zaterdag 7 februari 2015:

 


Gisterenmiddag werd op het hoofdkantoor van Rabobank Peelland Zuid in Deurne de nieuwe hoofdsponsor voor de voormalige Meeùs Race gepresenteerd. De wielerklassieker met start en finish in Lierop krijgt vanaf dit jaar een nieuwe benaming de “Rabo Koepel Race” dankzij de uitgebreide sponsoring van de Rabobank Peelland Zuid. Het ligt in de bedoeling de klassieker –dit jaar op zondag 22 maart- uit te bouwen tot een internationale wedstrijd voor de vrouwencategorie. Maar ook de jongerencategorieën -dit keer de nieuwelingen- krijgen volop aandacht. Het parkoers doet door de nieuwe sponsoring ook de dorpen aan die tot het verzorgingsgebied van de hoofdsponsor behoren. De handtekeningen onder het meerjarencontract werden gezet door de directeur Bedrijfsmanagement van Rabobank Peelland Zuid Jan van Aarssen en de voorzitter van de organiserende vereniging TSC Solo René Manders. Een gelukkige voorzitter was tijdens de presentatie bijzonder te spreken over de inzet van de hoofdsponsor voor de regionale wielersport. Overigens blijft de Rabobank Peelland Zuid ook de overige organisaties van de Somerense/Lieropse Toer- en supportersclub sponsoren: de Raboronde van Someren, de Rabocyclocross in Lierop en de Raboveldtoertocht in Someren.
 Zaterdag 7 februari 2015:
Welke zelfstandig ondernemer zou haar/zijn visitekaartje bij ons in de wachtkamer willen neerleggen? We vinden het belangrijk dat we elkaar ondersteunen/promoten.
Neem contact met ons op en kom langs.
Acupunctuurpraktijk Karsmakers & Feith
Herselseweg 17, Lierop, 0492-330858
 


 

Vrijdag 6 februari 2015:.

De reportage die de NOS gisteren in Lierop maakte is vanmorgen uitgezonden in het Radio 1 Journaal. Luister maar.... (vanaf minuut 17.00). Vanavond om 20.00 uur ook te zien op het NOS Journaal (en wellicht ook al om 18.00 uur).

 


Vrijdag 6 februari 2015:


Van Gonnie van Bussel kregen we de uitkomst van de vragen die de fractie Zummers Belang/CDA de afgelopen raadsvergadering stelde aan het college van B&W met betrekking tot de 28 huurwoningen in ‘t Alfort. Zie hier haar overzicht.

 


 

Vrijdag 6 februari 2015:
Van Manon van de Wiel kregen we onderstaand bericht....
‘Een paar weken geleden vroeg ik jullie hulp voor de noodsituatie die was ontstaan in Malawi op het moment dat ik daar zat. En dat jullie je hulp hebben geboden is een ding wat zeker is. Sommige in de vorm van het verspreiden en delen van mijn bericht anderen door het daadwerkelijk doneren. Dank je wel daarvoor, echt super!
Inmiddels ben ik al weer ruim 2 weken thuis maar heb nog steeds dagelijks contact met de mensen daar. Zowel met de Nederlandse vrijwilligers als met de leden en de directeur van het project waar ik heb gezeten, LIYO. Ik beslis mee waar het geld aan besteed word en weet hierdoor zeker dat het geld ook goed besteed word. De laatste dag dat ik in Malawi zat hebben we al een begin gemaakt met het uitdelen van plastic en mais. Hiermee hebben we de eerste stap gezet van de lange weg die nog voor ons ligt met betrekking tot het hulp bieden aan de mensen. Deze weg is nog lang niet voltooid maar ze hebben de afgelopen weken wel hard gewerkt. Zo zijn ze door gegaan met het het uitdelen van de eerste levensbehoeften en is er inmiddels ook een start gemaakt met de wederopbouw. Er zijn al enkele huizen hersteld en sommige zelfs helemaal opnieuw gebouwd. Dit allemaal door jullie mede mogelijk gemaakt!’
 Vrijdag 6 februari 2015:
De gemeentepagina’s van deze week met naast de vaste gegevens o.a. nieuws over de sleuteloverdracht op vrijdag 13 februari, vergunningen en tips afval aanbieden in de winter. Kijk maar.
 


 

Donderdag 5 februari 2015:

Er is vanmorgen door de NOS ruim drie kwartier gefilmd in de Vurherd en Henricushof. De opnames worden gebruikt in het NOS journaal en het Radio 1 journaal. Als er geen onverwachte dingen in de wereld gebeuren zend het Radio 1 journaal morgenvroeg uit. De opname voor NOS televisie is te zien in het journaal van 20.00 uur en wellicht ook al in het journaal van 18.00 uur. Dus beide morgen (vrijdag).

Naast de activiteiten rondom de coöperatie zijn er ook wat beelden van Lierop gefilmd. De beschikbare tijd voor het TV journaal is 1.40 minuut. Karin Albers van het Radio 1 journaal was er ook. Zij heeft 4 minuten ter beschikking.

Zie ook enkele foto's van onze slapfotograaf.

 

 


 

Donderdag 5 februari 2015:

 


Van de organisatie van het Liedjesfestival kregen we het bericht dat het Liedjesfestival op maandag 16 februari doorgaat. Het beloofd weer een mooie avond te worden met verrassende optredens. De aanvang is 20.00 uur en de locatie is zaal Nellie van Oosterhout, de residentie van de Kaauw Voetjes.
Zie ook de foto’s van vorig jaar…
 Donderdag 5 februari 2015:
A.s. zaterdag 7 februari wordt er weer door diverse verenigingen kleding opgehaald in de gemeente Someren. Het ophalen begint vanaf 9 uur.
De kleding wordt geleverd aan ONA. Hierdoor kan elke vereniging en instelling meeprofiteren. Ook kun je je kleding te allen tijde kwijt bij Wim van de Eijnden, Otterdijkseweg 5 in de veldschuur. Mocht je niet in staat zij om het weg te brengen dan kun je bellen naar Jan van Doorn 0492-331660 of Frans Neervens 0492-331442 dan wordt het opgehaald.
 Donderdag 5 februari 2015:

 


Van Annemiek Gofers van de werkgroep Kinderlithurgie kregen we onderstaand bericht…
‘Afgelopen zaterdag, 31 januari, vond in de Koepelkerk de kleuterviering plaats. Onder grote belangstelling van vele papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en anderen voerden Sylvie Kusters en Marlein Vermeulen van groep 2 van basisschool ’t Rendal een klein toneelstukje op.
Hanna (Marlein) vroeg de Fee (Sylvie) om haar om te toveren in een ander meisje. Een meisje wat net wat groter en slimmer was dan zijzelf. Een meisje met ander haar en een andere neus. De Fee mopperde dat iedereen anders wilde zijn en niemand tevreden was over hoe of wie hij was, en ze toverde Hanna tot een ander meisje. Maar toen Hanna in de spiegel keek, was ze niet meer zo blij. Ze was Hanna niet meer! Snel vroeg Hanna aan de Fee of ze haar weer terug wilde toveren in wie ze was. Ze is immers toch goed zoals ze was!
Tijdens de viering zongen de kinderen van groep 1-2 van basisschool ’t Rendal diverse mooie liedjes.
De boodschap die de kinderen tijdens de viering uitbrachten was dat iedereen anders is, maar iedereen is goed zoals hij/zij is!’
 Donderdag 5 februari 2015:
De Jury is uitgenodigd, de plaquette van de Bronzen Klomp is gegraveerd en ook de Houten Klompjes zijn op hun voetstuk geplaatst, maar…………..Evenals andere jaren begint ook nu de tijd weer te dringen. Het secretariaat van de Optocht verwacht voor a.s. zaterdag 11.11 uur nog vele inschrijfformulieren. Zowel enkele Buurten als de vele Deelnemers Buiten Buurtverband moeten zich nog aanmelden. Heb je je nog niet aangemeld en/of heb je geen formulier? Geen nood: Op www.kaauwvoetjes.nl  is onder het tabblad “Optocht” zowel het reglement als het inschrijfformulier te downloaden. Mocht dit niet lukken, dan kun je altijd Frank Hurkmans nog bellen (331983). Diegene die zich ná zaterdag aanmelden kunnen nog wel met de Optocht meedoen, maar vallen helaas buiten de prijzen.
 Donderdag 5 februari 2015:
Hoi Allemaal,
Wij, Anne en Stijn, willen iedereen heel hartelijk bedanken voor de super gave Jeugdboerenbruiloft die wij op 1 februari 2015 hebben gehad.
Wij vonden het super leuk dat jullie er waren en ons kwamen feliciteren. Ook bedankt voor de mooie stukskes, kaarten, kadootjes, snoep etc…..
Wij willen geen namen noemen maar wel willen wij de jeugdcommissie van de Kaauwvoetjes heel hartelijk bedanken die onze (on)echt huwelijk tot een dag hebben gemaakt om nooit meer te vergeten. KEI BEDANKT!!!!!!!!!
Verder wensen wij iedereen een geweldig mooie carnaval toe en jullie zullen ons zeker tegen komen in Zaal van Oosterhout. Alaaaaaaaaaaaaaaaaaf!!!!!!
Groetjes,
Jeugdboerenbruidspaar Anne en Stijn
 


 

Woensdag 4 februari 2015:

De brede aanpak en het ontstaan van onze Dorpscooperatie 'Lierop Leeft' heeft indruk gemaakt in Hilversum. Het NOS journaal wil in Lierop een reportage komen maken over het ontstaan van zorgcoöperaties. Waarschijnlijk is dit komend weekend te zien. De precieze tijd wordt nog bepaald.

Over dit alles is contact geweest tussen Kysia Hekster van het NOS journaal en Martin Kusters, voorzitter van 'Lierop Leeft’.

Als gevolg hiervan wordt er morgenvroeg (donderdag) om 10 uur een onderdeel van het huiskamer/dagbesteding project georganiseerd: Een bewegingsactiviteit in de foyer van de Vurherd. Rond 12 uur is het de bedoeling om ook het eetpunt, als onderdeel van het huiskamerproject, te filmen.

Iedereen is morgen om 10.00 uur van harte welkom in de Vurherd om dit mee te maken en om er een 'gezellige huiskamer' van te maken.

 


 

Woensdag 4 februari 2015:
Van Sander Slegers van de Jeugdsoos kregen we onderstaand bericht…
Vrijdag 13 februari begint het mooiste feestje van het jaar weer.... CARNAVAL! Deze knotsgekke dagen kun je natuurlijk het beste beginnen bij Nirwana.

Op vrijdag 13 februari zal DJ Matte Frazzie ons van de nodige feestmuziek voorzien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Dinsdag 3 februari 2015:
Nog steeds wordt er (te) regelmatig ingebroken. Onder postcode 5715 is er de afgelopen 6 maanden maar liefst 16 keer ingebroken! Dit zijn 19 inbraken per 1000 huishoudens wat betekent dat wij hiermee 218% hoger scoren dan het landelijk gemiddelde. Een jaar geleden zaten we ook al hoger (toen was het 200% meer dan landelijk). Het is dus zaak zelf goed te letten op uw spullen: goede sloten en verlichting en tijdig afsluiten.
Samen kunnen we alert zijn op verdachte voorvallen en elkaar waarschuwen. Vorig jaar hebben we reeds een aantal nuttige tips gepubliceerd. Wellicht interessant om deze nog eens te lezen bij dit verontruste aantal inbraken in Lierop.
 


 

Maandag 2 februari 2015:
De hardst werkende rock & rollband van Nederland laat een beest van een album los! Hoe kan Rockcity’s grootste drie-eenheid na bijna twintig luidruchtige jaren nog steeds aan momentum winnen, kan men zich afvragen. Nou, buckle up en lees verder.
Aanvang: 7 februari 20:00
Entrée: € 9,00 leden /// € 10,00 niet-leden
Info en tickets: www.nirwana.nl 
 Maandag 2 februari 2015:

 


Zondag 1 februari is de grote dag. De dag dat Anne en Stijn onder toeziend oog van de getuigen Elise en Bram in het onecht in het huwelijk zullen treden. Maar voordat het zover is moeten de gasten nog een een hele weg afleggen of zoals Vorst Robert later zal zeggen, "Het was een mini Mini Kennedymars'. De wandeling liep van Van Oosterhout naar het huis van de bruidegom Stijn onder de vrolijke noten van de Koepelbloazers. Nadat de bruidegom was opgehaald voerde de route helemaal naar buiten het dorp naar de Verhagenstraat waar bruid Anne moest worden opgehaald. Voor de Koepelbloazers was dit toch echt te ver, zij verruilde de benenwagen tegen een auto. Maar ze maakten zich er niet te gemakkelijk vanaf, half weg werden de wandelaars wederom ondersteund door hun vrolijke klanken. Bij aankomst bij het huis van bruid Anne werd door Stijn de traditionele voordeursscène uitgevoerd en werd het bruidsboeket overhandigd. Nadat onze slapfotograaf nog wat foto's had gemaakt ging de reis weer snel terug richting Zaal Van Oosterhout waar de plechtigheid voltrokken zal worden. Nadat de Koepelbloazers het aanstaande koppel had binnen geblazen kon de ceremonie beginnen. De ceremonie werd geleid door de onofficiële ambtenaar van de burgerlijke stand, Frans Sijbers. Er was jammer genoeg een smet op de ceremonie; getuige Bram was geveld door ziekte en ligt thuis in bed. Ondanks de afwezigheid van Bram werd het huwelijk toch in de onecht voltrokken. Maar eerst moest het aanstaande koppel worden getest wat ze eigenlijk van elkaar weten. Je moet tenslotte toch weten met wie je in het onecht gaat trouwen. Deze test werd goed afgelegd zodat het officiële deel kon beginnen. Nadat zowel Anne als Stijn hun ja-woord hebben gegeven op hun onechte huwelijk konden de (Weck)ringen worden aangeschoven en de akte worden getekend. Onder flinke aanmoedigingen uit de zaal werd door Stijn de champagnefles geschud en ontkurkt waarna het feest kon losbarsten. Na de felicitaties van Jeugdprins Koen, Prins Rick en hun gevolg was het de beurt aan de familie. Dat de nieuwbakken familie goed met elkaar kan opschieten werd al snel duidelijk, ze hebben namelijk samen een stukje in elkaar gezet. Een stukje dat natuurlijk niet mag ontbreken op een bruiloft, het alfabet. Ook het Meerpoeleke was weer van de partij en na de felicitaties van Prinses Anne en haar gevolg werden er nog verschillende stukjes opgevoerd. Zo waren de families, de buurten, de D2 van KSV en de E1 van SV Lierop van de partij. Na al deze creatieve en gezellige uitspattingen werd het tijd om echt te gaan feesten. De Kaauwvoetjes en het Meerpoeleke hadden elkaar helemaal gevonden en maakten van het laatste uurtje samen met de andere aanwezigen nog een knalfeest. Om vijf uur was het gedaan met de het feest en werd het kersverse in het onecht verbonden bruidspaar uitgezwaaid. DJ Peter, die de hele middag samen met de Koepelbloazers voor de muziek had gezorgd, kon het natuurlijk niet laten om nog even door te draaien... en toch aan alles komt een eind, dus ook aan deze zeer geslaagde en gezellige middag. Om de sfeer te proeven of nog even na te genieten kun je de foto's van onze slapfotograaf hier bekijken.
 


 

Zondag 1 februari 2015:

 


A.s. weekend zijn weer de Bonte Avonden. Het beloven mooie avonden te worden. Prins Rick opent waarna de jeugdraad met Prins Koen hun talenten op het podium laten zien. Diverse Lieropse artiesten laten deze avonden zien wat ze in hun mars hebben. De Buurmannen kennen we van eerdere optredens en ook de A Capella-liedjes doen het de afgelopen jaren goed. Een verrassende act is er van de nieuwe Lieropse groep Veltman en de Kok met K.O.K. Als buitendorpse artiesten staan de zanikers Dirk Kouwenberg en Hans Verbaarschot in de ton. Ook cabaretgroep Tadaa zal voor de nodige lachsalvo’s zorgen. De Koepelbloazers zorgen voor de muziek en Demarrage voor de dans.

De zaterdag is uitverkocht maar voor vrijdag zijn er nog kaartjes te krijgen. Hier geldt wel: Op = Op dus bestel snel je kaartjes. Ze zijn verkrijgbaar bij Harrie Gubbels (bloemenwinkel), Hogeweg 1B.
 Zondag 1 februari 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie verloor in de hoofdklasse koploper Boemelaer 1 met 2-4 van Van Gennip. De doelpunten van Van Gennip kwamen bijna allemaal tot stand door de te ver voor zijn doel staande en meevoetballende keeper van Boemelaer 1. In de 7e minuut opende Boemalaer de score door keeper Lars van Grotel door de benen te schieten, 1-0. In de 11e minuut schoot Chris Filippini van eigen helft in het verlaten Boemelaer doel, 1-1. Er ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd. In de 17e minuut kwam Van Gennip op 1-2 toen Rob Hurkmans de bal over de vallende keeper Stefan Vaas wipte. Nadat Lars van Grotel in de 23e minuut met een fantastische dropkick Van Gennip op 1-3 had gezet, trok Boemelaer 1 volop in de aanval. Er werd ongekend veel druk gezet hetgeen in de 24e minuut een treffer opleverde, 2-3. De spanning was om te snijden. Bij zo’n aanval van Boemelaer 1 onderschepte Tim van Lieshout de bal en liep van eigen helft de bal in het doel van Boemelaer 1 onder het slaken van een duidelijk hoorbare vreugdekreet, 2-4.
Educontract ging met 7-2 ten onder tegen Postel 2. Zowel Postel 2 als Educontract misten een aantal vaste krachten, hetgeen bij Educontract het meest voelbaar was. Bij een 3-0 achterstand zag Prins Rick (Pils) d’n Urste (Rick Kusters) kans om na een 1-2tje met Harm Hoebergen voor Educontract te scoren. Het 2e doelpunt voor Educontract was het laatste doelpunt in deze wedstrijd en werd in de 27e minuut gescoord door Harm Hoebergen. Postel 2 kwam tot in totaal 7 treffers: 7-2.
Door de 1-2 winst op Jagershuis is Lintermans de top drie binnengedrongen. Het scoorde in de 15e en 16e minuut: 0-2. Nadat Thijs van Heugten de achterstand voor Jagershuis verkleind had (1-2) zette Jagershuis nog eens aan om de gelijkmaker voor elkaar te boksen. Lintermans hield stand, 1-2.
In de tweede klasse peelden ’t Zunneke en Roadhoiske met 1-1 gelijk. ’t Zunneke kwam op 1-0 door een treffer van Michiel Peters na een 1-2tje. ’t Zunneke had de voorsprong kunnen vergroten maar een schot op doel sprong via de binnenkant paal weer het veld in. Roadhoiske scoorde uit een snelle aanval in de 25e de gelijkmaker: 1-1.
Henri van Lieshout opende in de 12e minuut de score voor Hurkmans tegen Breukers, 1-0. Vier minuten later was het na een solo weer gelijk: 1-1. Breukers zette in de slotfase meer druk. In de 28e minuut werd keeper Sjoerd Hooglugt gepasseerd maar Henri van Lieshout voorkwam op de doellijn een doelpunt. Nog geen minuut later was het wel raak voor Breukers toen een 1-2tje met succesvol werd afgerond: 1-2.
 


 

Zaterdag 31 januari 2015:
Wie dichtbij huis het Nederlands Studentenorkest 2015 wil zien kan dit op zondag 8 februari om 20.30 uur in de Ruchte waar ze hun première hebben.
Het Nederlands Studenten Orkest staat al 63 jaar op rij garant voor een muzikale belevenis op hoog niveau. Na tien dagen repeteren staat het orkest te trappelen om het programma in de Ruchte voor het eerst uit te voeren. Laat u meeslepen door het enthousiasme van dit jonge orkest onder leiding van Quentin Clare.
Verlichting staat centraal tijdens hun tournee. De opdrachtcompositie White Heat van David Dramm gaat over de verloren energie van licht, het pianoconcert in F. van Gershwin (solist: Tobias Borsboom) wordt gekenmerkt door invloeden uit de lichte muziek en de Tweede Symfonie van Sergei Rachmaninov betekende voor de componist het licht aan het einde van zijn depressie.
Entree: € 18,50 | € 10,00 studenten (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: de Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl  - www.deruchte.nl
 


 

Vrijdag 30 januari 2015:
Evenementenstichting Lierop 825 heeft het plan opgevat 35 jaren na het grootse 825 feest de dorpspomp te restaureren. Daarbij is contact gezocht met de Stichting Bouwnijverheid Regio Helmond( SBRH) in Mierlo, waar dorpsgenoot Bert van Heugten op dit moment wel het belangrijkste uithangsbord van is. Tevens is er aanvrage ingediend bij het Coöperatiefonds van de Rabobank Peelland Zuid. Deze week heeft dit fonds laten weten de volledige aanvrage te honoreren. Dit betekent dat de restauratie op korte termijn kan gaan plaatsvinden. De restauratie geldt voor het voegwerk, het beroemde houten speciale trapje met afdak van de dorpsomroeper, het verven of coaten van het smeedwerk en het straatwerk. Met name het voegwerk is zeer bijzonder. Het betreft de uitzonderlijke knipvoeg die nog slechts door een enkele voeger wordt beheerst.
Lees HIER het hele verhaal over het restaureren van de dorpspomp…
Evenementenstichting Lierop 825 heeft het volgende historische karwei al weer op het oog. Het betreft nl. het waarschijnlijk meest vergeten rijksmonument in de gemeente Someren nl. de laat middeleeuwse kerkhofmuur van de oude kerk die in 1896 werd afgebroken. De muur naast het vroegere parochiehuis (nu een softwarebedrijf) kent een zgn. ezelsrug en is zo’n 100 meter lang. Met alle aanwonenden is gesproken en een eerste bijeenkomst met hen staat gepland voor eind februari a.s. Het betreft een groot en zeer duur karwei waar SBRH ook al medewerking voor heeft beloofd en waar heel veel fondsen voor nodig zijn om de muur te kunnen behouden!
Voor informatie: bel Ben van Bussel, tel. 0492-331957 of 06-23184542.
 


 

Donderdag 29 januari 2015:

De gemeentepagina's van deze week met naast de vaste gegevens o.a. het vervallen van het mantelzorgcompliment, telefoonnummers van Peel6,1 en werkplein, overzichtactiviteiten waaronder de optocht van de jeugdboerenbruiloft op zondag, het einde van de 70+vervoersregeling, ontwerp bestemmingspan 'Laan ten Boomen ong (naast nr 31)' enz. Kijk maar.

 


 

Donderdag 29 januari 2015:

 


De werkgroep Wonen van onze Dorpscoöperatie heeft zich bezorgd gemaakt over de toekomst van ‘t Alfort. Dit werd duidelijk tijdens de Algemene Ledenvergadering op 8 januari j.l.
Naar aanleiding van deze zorgen wil de fractie Zummers Belang CDA Someren tijdens de gemeenteraadsvergadering, die vanavond gehouden wordt, aan het College van B&W de volgende vragen stellen:
‘Geacht college,
In Lierop hebben we 28 huurwoningen in 't Alfort, die in het verleden zijn gebouwd als seniorenwoning. In de loop der jaren zijn de woningen eigendom geworden van woningcorporatie Mooiland. Een corporatie zonder verder enige binding met Lierop of Someren. Mooiland is een woningcorporatie met ruim 27.000 woningen in 131 gemeenten verspreid over heel Nederland waaronder Lierop dus.
De laatste jaren wordt er niet meer gekeken welke bewoners “passen” in 't Alfort, als het maar wordt verhuurd. Ondanks een beperkte renovatie bij een aantal woningen voldoen de woningen niet meer aan de huidige eisen, zeker niet voor ouderenbewoning en zijn ze feitelijk, gezien de leeftijd van de woningen, afgeschreven.
De bestemming ter plaatse is “woningen” en niet bijvoorbeeld “bijzondere bewoning” waardoor het ook mogelijk is om de grond voor gewone bebouwing te gebruiken. Hierdoor zou bij eventuele herbouwplannen de eigenaar de grond ook kunnen gebruiken voor b.v. villabouw, men hoeft geen senioren/bejaarden woningen ter plekke te bouwen.
Bij een herontwikkeling hebben we dus het risico dat er iets komt dat niet strookt met de woonbehoefte die we als Lierop zelf hebben. De inwoners van Lierop maken zich hier zorgen over. Wij hebben signalen opgevangen dat Mooiland plannen zou hebben om ’t Alfort te verkopen.
Wij hebben hierover de volgende vragen:
1. Is het college op de hoogte van deze voornemens van Mooiland?
2. Zo ja, kunt u ons hierover nader informeren?
3. Zo nee, is het college naar aanleiding van onze vraag van plan om het gesprek aan te gaan met Mooiland om te horen of er plannen zijn?
 Donderdag 29 januari 2015:
Wie dichtbij huis wil genieten van een familievoorstelling kan op zondag 1 februari terecht in de Ruchte waar Ernst, Bobbie en de rest twee keer op het podium staan met de ‘Wij willen water show’ (3+). Maar liefst twee keer zodat alle kinderen met hun ouders kunnen genieten van de doldwaze en spannende avonturen van dit bekende duo. Door een onhandigheid van Bobbie is er in het huis van Ernst en Bobbie geen water meer. Ernst en Bobbie gaan op onderzoek uit en komen er achter dat zij niet de enige zijn in de wereld met een schoon water tekort: in het Afrikaanse land Nbuku leven de bewoners al jaren zonder schoon drinkwater.
Het doldwaze avontuur van de twee kinderhelden heeft alle vertrouwde ingrediënten in zich die het publiek gewend is van de twee: een spannend avontuur, heel veel bekende liedjes en veel, heel veel grappen. Grappen voor de kinderen maar ook heel veel grappen voor de volwassenen. Op een Ernst en Bobbie-manier behandelt de voorstelling daarnaast een daadwerkelijk probleem van niet schoon drinkwater in de wereld. Op een zeer speelse manier krijgen de toeschouwers ook iets van deze problematiek mee maar tevens ook van de oplossing hiervoor. Het blijft natuurlijk vooral een vrolijke familievoorstelling voor het hele gezin waarin onophoudelijk kan worden gelachen en meegezongen met de twee grootste soepkippen van Nederland.
Entree: € 15,00 (incl. ranja) - Aanvang: 13.00 en 16.00 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Woensdag 28 januari 2015:
Van enkele verontruste bewoners van den Boomen kregen we onderstaand bericht...
‘Wij willen andere Lieroppenaren er op wijzen dat er een grote mestverwerkingsfabriek gebouwd kan gaan worden, net over het kanaal, aan de Dijkstraat, te Asten. Er komt een uitbreiding van 6.000 ton naar 80.000 ton! Vanuit Asten wordt er een petitie aan de gemeenteraad aangeboden, die daar a.s. dinsdag over gaat stemmen. Bij de huidige coalitieverhoudingen zal dit voorstel zeer waarschijnlijk aangenomen worden.
Dus als er meer mensen in Lierop tegen dit voorstel zijn, kunnen ze de petitie invullen op de site: http://petities.nl/petitie/geen-mestfabriek-in-asten <http://petities.nl/petitie/geen-mestfabriek-in-asten>  . In deze petitie staat beschreven wat er voorgesteld wordt’.
 Woensdag 28 januari 2015:

 


Peter van Schalen werd gisteren gebeld door Tonnie Sijbers met de mededeling dat er ‘vreemde vogels’ in Lierop rondvlogen. Op de koepelkerk wist Peter ze uiteindelijk te fotograferen. Bij thuiskomst heeft hij opgezocht wat voor vogels het waren. Het blijken Nijlganzen te zijn. We hebben de foto in een album gezet in de slapgalerij en danken Peter voor de foto.
 Woensdag 28 januari 2015:
Zoals eerder gemeld heeft de diefstal van kledingstukken van de raad van elf, vorig jaar in november, alsmede een inbraak bij de voorzitter van de Kauwvoetjes, geleid tot de komst van James Bond in Lierop. Bond heeft de zaak minutieus onderzocht en viel – een ongeluk zit in een klein hoekje! - van de ene in de andere verbazing. Zijn speurtocht leidde o.a. tot de bekendmaking van het Boeren-Bond-Bruidspaar Hedwig Antonissen en Ton van Brussel. De bedoeling is dat dit stel op dinsdagmiddag 17 februari a.s. in de onecht verbonden gaat worden door de ambtenaar van de burgerlijke stand. Mochten er familieleden, buurtgenoten, vrienden, vriendinnen of verenigingen zijn die bezwaren hebben tegen dit huwelijk, of die graag een stukje willen voordragen, dan zou het fijn zijn als zij zich vandaag nog melden bij ceremoniemeester Mart van Lierop, 331715 / marttonnie@planet.nl.  Dan kan er met hem overlegd worden over wat er eventueel nodig is aan traumateams, apparatuur, stuntmannen, muziek, film, etc. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het bruiloftsfeest vlot verloopt en het bruidspaar en hun gasten een leuke dag gaan beleven.
 


 

Dinsdag 27 januari 2015:

 


Van Rob Hurkmans, medeorganisator van de VSN voetbaldagen bij SV Lierop, kregen we onderstaand bericht…
‘Beste ouder(s),
Ook dit jaar zullen de VSN voetbaldagen gehouden worden op Sportpark de Renkant in Lierop.
Een week lang zullen de kinderen in allerlei leeftijdscategorieën genieten van een week actief voetballen waarbij naast het sportieve natuurlijk ook het plezier centraal zal staan. De VSN voetbaldagen worden dit jaar voor de 9e keer gehouden in samenwerking met Voetbalschool Nederland. Op de website www.voetbalschoolnederland.nl  kun je jezelf opgeven voor deze voetbaldagen die dit jaar plaats zullen vinden van 17 tot en met 21 augustus. Natuurlijk hopen we zoveel mogelijk deelnemers te mogen verwelkomen gedurende deze editie dus geef het door! Meer informatie kun je vinden door middel van onderstaande informatie. Schrijf je zo snel mogelijk in, want deze editie wil je ook dit jaar niet missen!
Mail je aanmelding hier:  voetbaldagensvlierop@gmail.com  Zie ook Facebook en de website.
 Dinsdag 27 januari 2015:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken voor en Tribute to Bruce Springsteen kan a.s. vrijdag 30 januari terecht in de Ruchte waar Erwin Nyhoff & Band zal optreden met ‘’In the Footprints of....’’
Afgelopen seizoen toerde Erwin voor het eerst met zijn voltallige band door Nederland met deze theatershow. Een muzikale reis langs zijn helden.
Velen herinneren zich de indrukwekkende blind-audition van Erwin Nyhoff bij The Voice of Holland. Met Springsteen’s ‘The River’ draaiden de coaches binnen luttele seconden en stonden te springen om met hem aan de slag te gaan. Dat Erwin met een speciaal programma, geïnspireerd op het leven en de muziek van Bruce Springsteen, in het theater staat, zal men niet verrassen.
Met het theaterconcert ‘In the Footprints of ..’ brengt Erwin samen met zijn band een ode aan zijn inspirator Bruce Springsteen. Hij gaat hierbij op zoek naar hun muzikale connectie en maakt hierbij vermakelijke zijsprongen naar het werk van hun gedeelde muzikale helden.
Met de ontwapende performance en energie van Erwin Nyhoff zal men gegarandeerd opnieuw voor deze rasechte muzikant bezwijken.... www.erwinnyhoff.nl.
Entree: zaal € 12,00 - Zitplaatsen Balkon € 15,00 - Zaal open: 19.30u.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl  - www.deruchte.nl
 


 

Maandag 26 januari 2015:

Na de sneeuwbuien van afgelopen zaterdag zocht Peter van Schalen het luchtruim op en kwam met bijgaande foto's terug op aarde.

Foto nummer 1: Ons dorp Lierop; 2: De Boomen; 3: Kerk met Vurherd; 4. Het Starven; 5. Sluis 10 met op de achtergrond Helmond; 6: Molen nabij de Donck; 7. Figuren in het landschap nabij Golfbaan de Swinckelsche; 8. Vennetjes nabij het Keelven.

 

 


 

Maandag 26 januari 2015:
Van de Annemie Gofers van de werkgroep Kinderliturgie kregen we onderstaand bericht...
Komende zaterdag, 31 januari vindt om 18:30 uur de kleuterviering plaats in de Koepelkerk. Dit jaar heeft de kleuterviering het thema “Wie ben ik en wie ben jij?”
Het is een gezinsviering met medewerking van de kleuters van groep 1 en 2 van basisschool ’t Rendal. De viering wordt muzikaal begeleid door Maud van Stiphout. Iedereen is welkom! Graag tot dan!’
 Maandag 26 januari 2015:
Van de Scoutsleiding kregen we onderstaand bericht...
‘Afgelopen zaterdagavond zijn de scouts vertrokken voor de jaarlijkse winterhike. De weergoden hadden het verzoek van de leiding gehoord en een mooi pak sneeuw en ijs klaar gelegd. De scouts hebben de kou doorstaan en zich midden in de bossen voorzien van een warme maaltijd. Als echte scouts werd er op een eigen gebouwd houtvuur gekookt en dit alles bij temperaturen rond het vriespunt. Na enkele uren hiken kwam dan toch de overnachtings-locatie in zicht. Rond 04.45 kon de leiding het sein KINDEREN SLAPEN geven. Moe en voldaan waren ze allemaal op tijd terug om zondags prins KOEN te feliciteren’.
 Maandag 26 januari 2015;
Pastoor Jan en dokter Ferd waren er als eerste bij om Jeugdprins Koen en zijn gevolg te feliciteren tijdens de receptie die gisteren werd gehouden in de residentie bij van Oosterhout. Het was het begin van een drukke en gezellige middag die ondersteund werd door de Koepelbloazers en DJ Peter. Het Prinsenpaar Rick en Ellen met hun gevolg, SLAP en de ouders van de Jeugdraad, die voor het eerste jaar herkenbaar waren aan de oranje dassen met de namen van hun kinderen erop, volgden de pastoor en d’n dokter. Het eerste optreden kwam van de familie en was in de vorm van een Lipdub film. De hele familie – behalve Prins Koen - ‘stuiterde’ over het scherm. Ook Koen’s broers Jim en Roel met aan hun zijde Marijke Verstappen en Jacqueline’s vriendin zongen over het zwaaien met de scepter. De buurt van Koen had het lied van de Lawineboys, ‘sex met die kale’, omgebouwd tot ‘Koen is d’n uurste’. Het werd massaal meegezongen. Ook het voetbalelftal van Koen, de D1, mocht natuurlijk niet ontbreken. Ze hadden het over de ‘zoon van de actieman’ (wie zouden ze bedoelen?) en Koen scoorde volgens hen ook nog nu en dan. Daarna was het de beurt aan de jeugdraad die met een ‘vet’ lied hun Prins verrastte.
Tussendoor werd Lisa Maas gehuldigd omdat zij bij het prinsenkiezen op slaponline als enige Rick Kusters had geraden. Zij kreeg een verwenpakket aangeboden van Haarmode Monique die dit pakket ook had gesponsord, met dank aan Monique die hiervoor als eerste staat ingeschreven voor het Slaponline Jeu de Boules toernooi op Koningsdag dat dit jaar wordt gevierd op maandag 27 april.
Na de mooie clip van Groep 8 was het de beurt aan de carnavalsverenigingen. Achtereenvolgens waren het de Pompers, de Meerpoel en de Houtse Kluppels die in groten getale met hun jeugd aanwezig waren om prins Koen en z’n gevolg te feliciteren.
Na al dit geweld werd er nog ‘n hele tijd doorgefeest met alle Prinsen op de tafel en natuurlijk was het weer ‘Stil aan de overkant’ en werd er volop geroeid.... Zie ook de foto's van Thieu,
 


 

Zondag 25 januari 2015:
Van ‘Mieke’ kregen we onderstaand bericht….
‘Vrouwenvereniging Vrouwen van Nu gaat op 11 maart een dag gezellig op stap. We gaan op excursie bij de Thermae in Son en Breugel, en bij de school van de Rooij Pannen in Eindhoven. We worden ontvangen met koffie/thee en iets lekkers erbij.
Met een kijkje achter de schermen van waterbron, machinekamer, beautysalons tot de keuken. Alle afdelingen openen de deuren en over de sauna zal een film gedraaid worden.
Ook de Rooij Pannen geven ons overal een kijkje achter de schermen.
Dit geheel sluiten we af met een heerlijk 4 gangen diner verzorgd door de leerlingen van de Rooij pannen. De bus vertrekt om 11.00 uur bij de kerk en we zijn rond 21.00 uur weer in Lierop. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus.
Heeft u zin om mee te gaan, geef u dan op via vrouwenvannu.lierop@gmail.com
De all in prijs is 50 euro.
 Zondag 25 januari 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie kon Educontract het niet bolwerken tegen Snackpoint. Voordat Wiljan Kornuit in de 18e minuut kon tegenscoren had Snackpoint al een 0-3 voorsprong opgebouwd. Toch kwam Educontract door een eigen doelpunt nog even terug tot 2-3. In de 23e minuut werd echter aan alle zekerheid een einde gemaakt door de 2-4 binnen te schieten, 2-4.
In de tweede klasse lieten Hurkmans en Postel 1 een aantrekkelijke wedstrijd zien, waarin de jeugdigen Ralf Hurkmans en Stef van den Wijnboom zich bij Hurkmans lekker konden uitleven met de achtervang van de routiniers Twan Bussers, René Maas en keeper Henri van Lieshout. Postel 1 wildee deze partij duidelijk winnen en dat was ook bijna gelukt. In de 8e minuut opende Ralf Hurkmans de score uit een vrije schop voor Hurkmans, 1-0. Hurkmans mocht combineren tot aan de rand van het strafschopgebied. Daar greep Postel 1 resoluut in, gevolgd door counters. Uit een daarvan werd in de 17e minuut van dichtbij de gelijkmaker gesoord, 1-1. Twee minuten later kwam Postel 1 ook nog op een 1-2 voorsprong. Hurkmans bleef naar een opening zoeken maar de acties van Ralf Hurkmans en Stef van den Wijnboom strandden veelvuldig in de Postel defensie. Met nog twee minuten te gaan verzamelde keeper Henri van Lieshout alle moed en begon vanuit z’n eigen doel aan een solo tot in het strafschopgebied van Postel 1. Het daarop volgende schot was voor de keeper niet te stoppen, 2-2.
Het leek erop dat Ons Café de confrontatie met ’t Zunneke te licht had opgenomen. Niets lukte en de concentratie was ver zoek. In de 4e minuut werd door Ons Café al een strafschop en de rebound gemist. Onder aanvoering van Martien van Heugten bleef ’t Zunneke goed druk zetten. In de laatste minuut met nog 12 seconden te gaan verraste Martien van Heugten vriend en vijand en schoot vanaf het middenveld de bal hard achter de keeper, waarmee ’t Zunneke tot vreugde van het team de eerste overwinning van het seizoen binnenhaalde, 1-0.
 


 

Zaterdag 24 januari 2015:
Van Petra Raijmakers kregen we onderstaand bericht....
De Cursus “OP WEG NAAR Snel leren = leuk leren” is speciaal ontwikkeld voor leerlingen van groep 8 van de basisschool en het begin van de brugklas. Deze cursus is bedoeld om leerlingen van groep 8 goed voor te bereiden op het voortgezet onderwijs. En geeft daarmee antwoord op vragen als:
Welke agenda kies je? Hoe kan ik het beste woordjes leren? Hoe kan ik me goed concentreren bij het leren? En natuurlijk kunnen de cursisten er ook in groep 8 nog hun voordeel mee doen.
Als je geinteresseerd bent verwijzen we graag door naar de

hele’ informatie....
 


 

Vrijdag 23 januari 2015:
Er zijn Buurten die “pas bizzig” zijn. Dan zijn er ook nog “allaaaang bizzig”, maar ze zijn allemaal “goe bizzig’. En dan hebben we het over de voorbereiding van de Carnavalsoptocht. Helaas zijn er echter ook geruchten dat de Felicitéstraat niet mee doet. Ze schijnen zich helemaal toe te leggen op de versiering bij “hun” Prins. Dit zou dan de eerste keer zijn in de historie van de Kaauw Voetjes, dat de Prinsenbuurt niet mee doet met de optocht. Hopelijk hebben ze toch nog wat tijd over en melden ze zich toch nog aan voor de strijd om de “Ton van Schalen Wisseltrofee”. Ze hebben nog tot 7 februari / 11.11 uur de tijd.
De Buurtcontactpersonen hebben het inschrijfformulier inmiddels ontvangen. Deelnemers buiten Buurtverband kunnen het Inschrijfformulier en Regelement downloaden via de website van de Kaauw Voetjes. Mocht dit niet lukken, dan kun je altijd bij Frank Hurkmans terecht. Bel (331983) of mail naar frankhurkmans@chello.nl  en alles komt goed.
De Optochtcommissie wenst iedereen veel succes en vooral veel plezier met en tijdens de voorbereidingen.
 Vrijdag 23 januari 2015:
In de belangengroepvergadering van 7 januari is besloten dat de vergaderingen in 2015 voortaan op donderdag in plaats van woensdag worden gehouden. Dit in verband met de drukte in de Vurherd op de woensdagen. De eerstvolgende vergadering is op donderdag 5 maart.

De notulen van de vergadering op 7 januari staan op de pagina van de belangengroep op slaponline.
 Vrijdag 23 januari 2015:
Van Anja Karsmakers en Martine Feith kregen we onderstaand bericht...
Maandagavond zijn we bij de "vrouwen van nu" in Lierop geweest.

We werden fijn ontvangen en er was een mooie opkomst. We hebben ons voorgesteld en een korte uitleg gegeven over acupunctuur en cupping waarna de rest van de tijd kon worden besteed aan vragen.
Het was leuk om te zien dat iedereen zo enthousiast was! We komen graag nog een keer vrijblijvend terug.
 


 

Donderdag 22 januari 2015:
De gemeentepagina’s die ook elke week gepubliceerd worden in ‘t Contact zijn voortaan ook op slaponline te lezen. Kijk maar naar de pagina’s van vandaag.
 Donderdag 22 januari 2015:
A.s. zondag 25 januari is de receptie van onze Jeugdprins Koen d’n 1e. Iedereen is natuurlijk hartelijk welkom om Koen en zijn gevolg te komen feliciteren.
Op deze kaart wordt alles nog eens uitgelegd. Tot zondag bij van Oosterhout.

 


 

Woensdag 21 januari 2015;

 


Donderdag 29 januari van 10.00 tot 11.00 uur is de voorverkoop voor de dertiende 55-plus seniorenzitting voor alle senioren van Groot-Someren, die op 11 februari plaats zal vinden in de Ruchte.
Op deze zitting zullen o.a. de Wibra’s optreden, maar ook Thijs van Bree (jeugdpodium 2014 als Thijs d’n Bengel), Piet Derix (debutant Brabantse kampioenschappen 2015 als Hubke d’n Jager), Jeroen Engelen (Someren als ‘The King’ Elvis Presley), Berry Knapen (Heeze zes keer Brabants kampioen als Z.K.H. Prins Willem-Alexander) en Robert van Lamoen (Someren als de visser Ed Leefnet).
Alle prinsen van Groot-Somern zullen ook aanwezig zijn en zij zullen ondersteund worden door de Hofkapel van de Meerpoel. Christian de Rooy praat alles aan elkaar. Meer info: De Ruchte, tel. 441144 of tel. 380530.
 Woensdag 21 januari 2015:
Bij Onis komt elke 2 weken op donderdag een groep mensen bijeen die elkaar inspireren en tips geven bij het vinden van betaald werk. Zo’n 20 mensen zijn inmiddels aan de slag. Er zijn workshops en algemene inspiratieochtenden waar ervaringen, tips en adviezen worden uitgewisseld. Op de agenda staat de komende maanden: je CV in orde, oefenen van een sollicitatiegesprek, verwoorden van je motivatie, de kracht van netwerken en zicht krijgen op je talenten. Deelname is gratis. Er zijn twee voorwaarden aan deelname: je bent oprecht op zoek naar betaald werk en halen en brengen is gelijkwaardig. Deelnemen: bel of mail naar Onis Vrijwilligerscentrale, Carien van Eijden (0493) 44 12 56, c.vaneijden@oniswelzijn.nl.
 


 

Dinsdag 20 januari 2015:
Gerry Hurkmans van de jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes stuurde ons onderstaand bericht…
‘Hoi Allemaal,
Zondag 1 februari wordt ons jeugdboerenbruidspaartje Stijn en Anne in het onecht verbonden. Jullie zijn natuurlijk allemaal welkom om ons paartje te komen feliciteren en mee een feestje te bouwen.
Maar wil je meer doen dan feliciteren. Geef dat dan even aan ons door voor donderdag 29 januari.
Dit kan naar jeugdkaauwvoetjes@outlook.com.
Zie eventueel ook de grote afbeelding van de uitnodiging.

 


 

Maandag 19 januari 2015:

 

 

Vanaf afgelopen donderdag is de online verkoop gestart van Nirwana Tuinfeest 2015. De regionale voorverkoop zal op een later tijdstip beginnen! Kun je niet wachten om al verzekerd te zijn van een kaartje voor het mooiste festival van het jaar? Koop dan je tickets via de website van Nirwana Tuinfeest of via muziekagenda.

Zaterdag 7 februari, de avond dat Peter Pan Speedrock in Nirwana speelt, zullen alle overige namen voor Nirwana Tuinfeest 2015 bekend worden gemaakt. Hiermee zal dus het programma helemaal compleet zijn!
Het beloven prachtige namen te worden en na de overweldigende reacties op de bekendmaking van de eerste 20 namen is Nirwana ervan overtuigd dat met de toevoeging van de laatste namen er een meer dan waardig programma staat om de 40e editie van het tuinfeest een groot feest te laten worden!

Wil je bij de bekendmaking van de laatste namen zijn? Klik dan op deze link om kaartjes voor het optreden van Peter Pan Speedrock te kopen!

 

 

Zie ook het laatste nieuws over het Tuinfeest.

 


 

Maandag 19 januari 2015:

 


Herberghe de Coeckepanne nam afgelopen week deel aan het NK Pannenkoeken Bakken 2015. Via een voorronde op de Horeca Fair hadden ze zich geplaatst in de finale. Hoe e.e.a. verlopen is staat in een bericht dat we van Annebet Haerkens kregen. Kijk ook naar de foto’s die we toegestuurd kregen.
 Maandag 19 januari 2015:

 


Van Huub van den Eikhof kregen we onderstaand bericht over de Optrekdag van afgelopen zaterdag 17 januari….
‘De dag begon met een goed bezochte Eucharistieviering, met gildeceremonie, in de koepelkerk, met als voorganger gildepastor Jan Zwirs. Na de viering werd de optrekdag voortgezet met de jaarvergadering waarop werd teruggekeken op 2014, met als hoogtepunt de organisatie van de Kringdag Peelland Lierop 2014. Het jaarprogramma 2015 werd vastgelegd. Peter Berkers werd herkozen en Hannie van de Ven van Meijl werd gekozen als lid van de overheid. Aftredend en niet herkiesbaar was Wim van Bree. Rina van Brussel-de Vries werd als gildelid 2014 in het zonnetje gezet. De Optrekdag werd afgesloten met de traditionele teeravond, geopend door het koningspaar Frits van Lieshout en Els van Lieshout–Sijbers. Eveneens traditioneel tijdens het teren is de huldiging van de jubilarissen: Rien van Horik en Christ van den Nieuwenhof, 25 jaar lid, Willie Berkers 50 jaar lid en Martien van de Ven 70 jaar lid.
 Maandag 19 januari 2015:

 


Het eerste koffie- en thee-uurtje, op de derde zondag van de maand, vond gisteren plaats in Henricushof. Er was meteen een goede opkomst en er waren voldoende vrijwilligers aanwezig zodat niemand iets tekort kwam. Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR hadden gezorgd voor wat lekkers bij de koffie of de thee en er was volop belangstelling vanuit de dorpscooperatie ‘Lierop Leeft’ waarvan dit initiatief is uitgegaan. Ook waren er diverse kinderen die samen met hun ouders meegenoten van dit maandelijks uurtje. Na afloop werd nog getest of volgende keer voor de liefhebbers oude films over Lierop getoond kunnen worden. Dit lukte!
De volgende zondagen koffie-uurtjes zijn op 15 februari, 15 maart, 19 april, 17 mei en 21 juni.
Zie de uitnodiging van de eerste bijeenkomst voor meer informatie en bekijk enkele foto’s.
 


 

Maandag 19 januari 2015:

Afgelopen vrijdag is Martien van Lierop, erelid van fanfare St. Willibrordus, op 88-jarige leeftijd plotseling overleden. Zie het familiebericht.

 


 

Zondag 18 januari 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie behaalde Educontract een verdienstelijk gelijkspel tegen Bij Willem, mede door de snelheid en inzet van de jeugdige Axel van den Biggelaar en Rik Duijmelink. Het was Axel van den Biggelaar die uit een individuele actie in de 3e minuut de bal achter de doelman van Bij Willem schoot, 1-0. In de 23e minuut ging deze doelman mee in de aanval en schoot vanaf de 10-meter lijn raak, 1-1. In de 26e minuut kwam Bij Willem uit een counter op een 1-2 voorsprong. Educontract bleef doorgaan en met nog een paar seconden te gaan loste Rik Duijmelink een onverwacht schot dat door iedereen van Bij Willem werd gemist en strak in het doel belandde, 2-2.
Topparty heeft zich goed hersteld na een wat mindere periode. Tegen Van Zoggel 1 had Ralf van de Laar er in de 3e en 4e minuut al twee inliggen, 0-2. Nadat Dirk Versteegden en Dirk Hesius er 0-4 van hadden gemaakt redde vZoggel in de 27e minuut de eer, 1-4. In de slotminuut scoorde Bert Meeuws uit een razendsnelle counter de 1-5.
In een zeer sportieve wedstrijd werd ’t Zunneke weggetikt door een opvallend actief Boemelaer 2. Harrie Maas en Jeroen Knoops maakte de 2 doelpunten van ’t Zunneke. Wel kregen ze er 13 om de oren.
 Zondag 18 januari 2015:

 


Maandag 19 januari houdt mannenkoor A Capella zijn jaarvergadering in zaal Nellie van Oosterhout te Lierop. De vergadering vangt aan om 20.00 uur.
Naast de vaste agendapunten wordt het jaarprogramma gepresenteerd. Aandacht is er voor stemvorming en het repertoire voor het jubileumjaar. Bij de bestuursverkiezing is Harrie van der Sanden aftredend en herkiesbaar. Kandidaten voor een bestuursfunctie kunnen zich aanmelden tot aan de vergadering bij secretaris Jo Dat. Met een rondvraag wordt de vergadering afgesloten.
 Zondag 18 januari 2015:
As. dinsdag 20 januari is er weer een mogelijkheid om de overtollige kilo's eraf te dansen. Als je hier interesse in hebt, kom dan om 19.00 uur naar de Vurherd om een proefles Zumbadans mee te doen.

Zie de grote afbeelding.
 


 

Zaterdag 17 januari 2015:
Van Maria van de Ven kregen we onderstaand bericht....
‘’Beste inwoners van Lierop,
De totale opbrengst voor de school/weeshuis in Uganda heeft met het driekoningen zingen en de openschaal collecte in de kerk het mooie bedrag van totaal € 1.762,- opgebracht, geweldig toch.
Het is maar weer... ‘’waar een klein dorp groot in kan zijn!’’ Hartelijk dank!’’

 Zaterdag 17 januari 2015:
Van de KBO kregen we onderstaand bericht…..
‘’Ongeveer 60 inwoners bezochten afgelopen donderdag de lezing over dementie in de Vurtuin van De Vurherd. Deze voorlichting werd gefaciliteerd door KBO-Lierop. Na een kort voorwoord van voorzitter Gerard van Asten werd er een powerpointpresentatie gepresenteerd door een medewerker van VBOB (Verenigde Bonden Overleg Brabant). Lees het hele verhaal...’’
 


 

Vrijdag 16 januari 2015:

Uit welingelichte bron hebben we vernomen dat de beslissing over het geluidsscherm langs de A67 bij Lierop met 6 weken verlengd is door de Raad van State.

Dat wordt dus nog even wachten totdat Lierop weet wat er gaat gebeuren met de bouw van het 1250 meter lange en vier meter hoge geluidsscherm.

 

 


 

Vrijdag 16januari 2015:
Op onze redactie kwam onderstaande ‘schreeuw om hulp’ binnen van Manon van de Wiel....
‘Mijn naam is Manon van de Wiel en momenteel zit ik in Malawi om hier vrijwilligerswerk te doen bij het project LIYO. Elk jaar is er in Malawi een regenseizoen rond deze tijd van het jaar maar normaal valt de regen 's nachts en niet in deze hevige mate. We hebben enkele dagen onafgebroken regen en wind met harde windvlagen gehad. De meeste huizen zijn hier gebouwd van stenen die weer gemaakt zijn van modder. Je kunt dus begrijpen dat als er veel regen valt en de muren nat worden dat het dan op een gegeven moment instort. En dat is nu dus ook op veel plaatsen het geval. Overal zie je ingestorte muren van huizen, keukens en toiletten. Er zijn duizenden mensen in een klap dakloos geworden, waaronder enkele ‘local members’. Scholen, openbare gebouwen en ook de office zijn ingericht als opvangplaats. Dit is natuurlijk een tijdelijke oplossing.
Maar niet alleen huizen zijn nu een groot probleem, ook het eten. Voor de korte termijn omdat er veel maismeel nat is geworden en daardoor onbruikbaar is. Maar ook voor de lange termijn omdat de mais voor volgend seizoen is verwoest, het is of weggespoeld of verzopen.
Daarnaast zijn er ook nog veel bomen omgewaaid en is de straat veranderd in een riviertje.Kortom er is grote paniek en chaos.
Daarom mijn lieve dorpsgenoten en andere lezers vraag ik jullie om hulp. Wat we dus nodig hebben is plastic om de overgebleven huizen te beschermen en eten voor de daklozen en kwetsbare bevolking. Met 1 zak plastic kan je 2 huizen beschermen en het kost slechts € 6,50. Van 50 kg maismeel kunnen 2 gezinnen 1 maand eten en het kost slechts € 7,-. Alle kleine beetjes helpen en het project en ikzelf zorgen er samen voor dat alles met de beste bedoelingen zal worden gebruikt.
Mocht je willen helpen dan kun je het geld overmaken naar NL17 RABO 0121 774 228 ten name van Stichting Be More. Zet wel in de omschrijving: Manon van de Wiel (dan komt het bij mij terecht) of je kunt het incassoformulier HIER invullen op
Dank je wel namens de gemeenschap hier, LIYO en mij!
Voor meer informatie: NOS  artikel.
P.S. graag delen om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Zie ook enkele foto’s.
 Vrijdag 16 januari 2015:
Van Mieke van Stiphout kregen we onderstaand bericht...
‘Een aantal supermarkten, waaronder de SPAR in Lierop, heeft in de maanden november en december 2014 bij het inleverpunt van statiegeldflessen een 'collectebus' geplaatst waarin klanten hun statiegeldbon konden deponeren als zij iets wilden bijdragen aan Mama Alice.
De opbrengst was fantastisch! In totaal is een bedrag van € 2341,65 geschonken door de klanten van de deelnemende winkels.
De stichting Mama Alice is alle kinderen en volwassenen, die de straatkinderen in Ayacucho, Peru een warm hart toedragen, zeer dankbaar. En natuurlijk ook de deelnemende supermarkten.
Mama Alice zet zich in om straatkinderen in de Peruaanse stad Ayacucho een beter en hoopvoller bestaan te geven. Het Nederlandse kantoor zetelt in Maastricht. In deze omgeving is het Mieke van Stiphout die zich inspant om bekendheid te geven aan Mama Alice en zo geld op te halen. Dit is hard nodig om het werk in Peru een blijvende continuïteit te geven.
Uitgebreide informatie over Mama Alice is te vinden op www.mamaalice.com. U kunt hier ook lezen dat Mama Alice vorig jaar de prestigieuze Transparantprijs heeft gewonnen voor haar Jaarverslag. De prijs is voor dat goede doel, dat met haar jaarverslag donateurs het beste informeert over haar inspanningen van het afgelopen jaar.
Wilt u donateur worden of meer informatie wensen:
www.mamaalice.com  of Mieke van Stiphout, Sterksel. 040-2266116. mvstiphout@outlook.com
 


 

Donderdag 15 januari 2015:

 


Vorige week vond de eerste algemene ledenvergadering plaats van de Dorpscoöperatie ‘Lierop Leeft’. De vergadering werd met tussen de 130 en 140 aanwezigen goed bezocht. Hiervan hadden 121 personen stemrecht. Tijdens de avond werden naast de bestuursverkiezing de aanwezigen geïnformeerd over het ontstaan van de coöperatie, het aantal leden op dit moment en het presenteren van de werkgroepen. Er hadden zich tot dat moment 303 huishoudens en 78 alleenstaanden aangemeld wat neerkomt op plm 1000 leden.
De werkgroepen ‘Wonen’, ‘Zorg’, ‘Opvoeden & Opgroeien’ en Dienstverlening & Communicatie presenteerden op een enthousiaste manier de stand van zaken en plannen binnen hun werkgroep. Martien Kusters, die als voorzitter werd gekozen, gaf aan de hand van een schema een toelichting op de rol van de dorpsondersteuner als onderdeel van het dorpsteam en als verbinder tussen de formele en informele zorg en welzijnsgebeuren in Lierop.
Op de pagina 'Lierop Leeft’, is het verslag van de vergadering te lezen en ook de presentaties van de werkgroepen. Ook zijn de foto’s die gemaakt zijn tijdens deze vergadering daar te bekijken.
 Donderdag 15 januari 2015:
Wie dichtbij huis Björn van der Doelen wil zien en horen kan op 17 januari terecht in de Ruchte, waar hij met zijn band Allez Soldaat, samen met schrijver Henk van Straten op het podium zal staan met lekkere nummers afgewisseld met sterke verhalen.
Björn van der Doelen schrijft en speelt intieme muziek, soms keihard, soms klein en gevoelig, gezongen in het Brabants. Inmiddels heeft Allez Soldaat twee platen uitgebracht: ‘D'n duvel die slaapt nooit’ en ‘Als de wolven janken’. Henk van Straten schreef vier boeken, waaronder de roman Salvador, en is columnist en journalist voor o.a. Volkskrant Magazine en Vrij Nederland.
Sinds december schrijft hij twee keer per week een stukje voor de website van de Linda, onder de titel ‘ Henk uit huis’. Van der Doelen en Van Straten hebben al veel vaker met elkaar opgetreden als onderdeel van hun theaterprogramma met Karin Bruers: Geniet er maar van! Verwacht lekkere nummers afgewisseld met sterke verhalen.
Entree: € 12,50 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl.
 


 

Woensdag 14 januari 2015:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan a.s. vrijdag 16 januari terecht in de Ruchte waar
Suzan Seegers met “Suus zingt Toon” een bijzondere hommage zal brengen aan Toon Hermans.
Musicalster Suzan Seegers is inmiddels ook als soloartiest doorgebroken. Met haar warme stem en sprankelende persoonlijkheid weet zij de harten van het publiek keer op keer te raken. De lach en de traan liggen daarbij dikwijls in elkaars verlengde.
In haar succesvolle solotournee SUUS zong de Limburgse haar eigen repertoire en een enkel lied van Toon Hermans. Op veler verzoek wijdt zij nu een complete voorstelling aan haar beroemde streekgenoot.
“Een interessante verzameling nieuwe liedjes van Hermans, te horen in een klein, intiem, lief programma.” (Volkskrant)
“Bij vlagen is het niet de zangeres die op het podium staat, maar de grote cabaretier. Zo dicht komt ze bij hem in de buurt.” (Dagblad de Limburger)
“Suzan is in staat met charme, komisch talent en schitterende stem een zaal te boeien en mee te voeren naar hoger sferen waar het uitstekend toeven is.” (Musicalsites)
Zie ook haar website: www.suzanseegers.nl
Entree: € 16,00 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur – Foto Susan Seegers: Rob Nijpels.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl.
 Woensdag 14 januari 2015:
Op onze redactie kregen we onderstaand bericht van Vrouwen van Nu (voorheen KVO)…
Per 1 januari 2015 fuseert de Katholieke Vrouwenorganisatie (KVO) met Vrouwen van NU.
De afgelopen weken kwamen de vrouwen van beide organisaties tot overeenstemming hierover. Ruim 5000 vrouwen uit meer dan 75 lokale KVO-afdelingen sluiten zich aan bij Vrouwen van Nu.
Het gedachtengoed van 87 jaar KVO wordt door Vrouwen van Nu overgenomen en krijgt haar plaats in de nieuwe vereniging. Ook de vrouwenweek wordt overgenomen en is van 2 tot en met 8 maart 2015, rondom Internationale Vrouwendag
Ons nieuwe emailadres is: vrouwenvannu.lierop@gmail.com
Maandag 19 januari hebben we een thema-avond in de kantine van SV Lierop aanvang 20.00 uur.
We beginnen met Acupunctuur Karsmakers & Feithe en na de pauze Creative Moves, Petra Raijmakers. Zij komen vertellen over hun bedrijf en wat het inhoud. Deze twee bedrijven zijn alle twee gevestigd in Lierop.

Het jaarprogramma 2015 van Vrouwen van NU, Lierop is te lezen op de link onder Lieropse verenigingen.
 Woensdag 14 januari 2015:
Van Bart Werts kregen we onderstaand bericht….
‘Middels deze weg wil ik u mededelen dat ik vanaf heden de nieuwe correspondent ben voor het Eindhovens Dagblad voor Someren én Lierop.
Na anderhalf jaar voor SIRIS redactioneel werk gedaan te hebben besloot ik om verder te kijken. Via het Eindhovens Dagblad kreeg ik deze mogelijkheid aangeboden.
Voor tips of nieuwtjes kun je me bereiken via bartjwerts@gmail.com  of via 06-41017153’.

 


 

Dinsdag 13 januari 2015:

 


Van de werkgroep Opvoeden en Opgroeien van de dorpscoöperatie Lierop Leeft kregen we onderstaand bericht….
‘Beste mensen,
Graag houden wij jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de kinderopvang in Lierop.
Afgelopen vrijdag is tijdens een vergadering met vertegenwoordigers van de gemeente, Spring, ’t Rendal en de Dorpscoöperatie Lierop Leeft verder gesproken over de kinderopvang in Lierop. Tijdens deze vergadering is duidelijk geworden dat Spring stopt. Er zijn nu diverse opties, waarvan enkele al erg concreet. Wij vertrouwen er daarom op dat de continuïteit van de kinderopvang in Lierop gewaarborgd is. Wij houden jullie op de hoogte!’

 Dinsdag 13 januari 2015:

 


Van de Explo leiding van de Scouting kregen we onderstaand bericht…
‘Afgelopen weekend is er door de Explo's van scouting Lierop weer gestreden voor de wisselbeker en natuurlijk de titel Masterchef.
De jury heeft genoten van de verse Franse uiensoep met cognac. Maar ook de Hollandse spaghetti met witlof in roomsaus was van hoge kwaliteit.
Helaas kon Thomas Thijs de titel niet prolongeren, hij moest de beker en titel afgeven aan Mart van den Eijnden.
Mart wordt gefeliciteerd door de andere explorers ( Mart rechts op foto)

 Dinsdag 13 januari 2015:
Van de jeugdsoos kregen we onderstaand bericht…
‘Van India tot aan Denemarken, van Dubai tot aan Griekenland. Ze stonden er overal samen. DJ Admin en MC Farid uit Roermond zijn al lang geen kleine jongens meer in de DJ scene en zijn nu klaar om ook in Lierop te gaan rocken! Op vrijdag 16 januari aanstaande zullen ze samen met jullie een onvergetelijke avond gaan beleven. Dans de hele avond op de hardste beats, zwoele moombahton en r&b en natuurlijk op de beste party-rock platen! Het enige jammere is dat je op vrijdag 16 januari al de beste avond stappen van heel 2015 hebt gehad.... Trek je mooiste kleren aan, pak die dansschoenen uit de kast en kom helemaal losgaan met deze party-animals: DJ ADMIN en MC FARID. Alvast een voorproefje hebben? Check DJ ADMIN op facebook en instagram en ook MC FARID op facebook en film. Tot 16 januari om 20.00 uur !
 


 

Maandag 12 januari 2015:

Op het oude vertrouwde adres bij van Oosterhout vond gisteren weer de Prinsenreceptie plaats. Het maakt de carnavalsvierders niet veel uit bleek ook gisteren weer. Prins Rick en zijn prinses Ellen genoten van de eerste tot de laatste minuut van alles wat op hen af kwam en dat was niet weinig! De laatste minuut was overigens flink over tijd want pas na zevenen verliet de laatste feliciterende vereniging, de Pompers, het podium!l Daarna werd het feest voor in het café voortgezet. Zoals gebruikelijk waren de eerste felicitaties van de Raad, d’n aanhang en collega hoogheden. Ook SLAP, die de middag weer organiseerde,  sloot zich bij hen aan. Dit jaar werden de carnavalsverenigingen zoveel mogelijk laat in de middag gepland wat bij de vele aanwezigen goed beviel.

De neven en de nichten kregen het voor elkaar dat Rick een barbecue voor hen gaat regelen en de ‘kleintjes’ van Demarrage onder leiding van Petrie Obbema zorgden voor het eerste dansje van de middag. Daarna was het de beurt aan het ‘zaalvoetbalteam en vrienden’ die ons mee lieten genieten van hun belevenissen met Rick al baalden ze ervan dat ze er moesten staan, liever nooit meer was de boodschap aan de carnavalsvereniging. Vervolgens was het de beurt aan de Jeugdraad met Prins Koen voorop. Ze hadden een CD ingezongen die op de komende festiviteiten nog wel meer te horen zal zijn: Kaauw Voet!. Na het optreden van zijn collega-PSV-supporters was het de beurt aan de Felicitéstraat die het Prinsenpaar na hun optreden een CD overhandigden van hun gezongen lied ‘Kiek um ’s zwaaien’, volgens Leon Verstappen nú al op nummer 1. Daarna was het de beurt aan de familie. De kinderen van het Prinsenpaar, Tessa, Sylvie en Guus trapten de act af…. Duidelijk werd dat papa er was om de centjes te tellen en mama de klusjes opknapte. Zij vulden de tijd op totdat toptonpraoter Berry Knapen binnen was. Hij was ingehuurd omdat de familie zich niet creatief genoeg voelde een verantwoorde act op het podium te zetten. Berry deed het geweldig. Hij was goed voorbereid en de luisteraars genoten van zijn act. Alleen jammer – maar wel begrijpelijk - dat het achter in de zaal nogal rumoerig was. Het geluid van het podium reikte jammer genoeg niet tot alle uithoeken van de zaal.

Na de familie – en tussendoor Lieroppenaren, (oud-)collega’, kennissen en vertegenwoordigers van Lieropse verenigingen - kwamen de eerste carnavalsverenigingen aan de beurt, te beginnen met de Plattevonder, gevolgd door de Kluppels en Locomotion. Als intermezzo tussen het carnavalsgeweld deed de fietsclub van Rick, genaamd ‘de Sekte’ (ooit bedacht door Toon Hesius) hun ‘stuk. We moeten hopen dat Rick niet onderweg met ‘stukken’ komt te staan want technisch is hij zeker niet. Na ‘de Sekte’ ging het weer door met het carnavalsgeweld. De Spuwwejagers, De Meerpoel, De Kersepitten, De  Plekkers, De Keijepaol volgden en de Pompers sloten de receptie af na een lange maar gezellige middag af.  Zie ook enkele foto's van onze slapfotograaf en van Thieu van de Kaauw Voetjes.

 


 

Maandag 12 januari 2015:

De winterstop van de voetballers, voor wat betreft trainingen, zit er al weer op. Ook de recreanten gaan deze week weer aan de slag.... a.s. donderdag 20.00 uur!

 


 

Zondag 11 januari 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie kwam Jagershuis in de 4e minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van keeper Nick van der Sluijs die van afstand binnenschoot. Zijn collega bij Loomans deed hetzelfde in de 6e en 7e minuut, waardoor Loomans aan de leiding kwam, 1-2. Vijf minuten later kwam Loomans met een verdekt schot zelfs op 3-1. Twee minuten later bepaalde Daan Kuijpers de einduitslag al in de 15e minuut op 2-3.
vOtterdijk zit de laatste tijd in de hoek waar de klappen vallen. In de wedstrijd tegen Topparty werd een van de grootste nederlagen geleden. Het werd een dikke 6-0 overwinning voor Topparty. Door de mee voetballende keeper Bert Meeuws kon Topparty goed druk zetten. De op dreef zijnde Jos van Heugten en Ralf van de Laar scoorden beiden 3 keer, 6-0.
De eerste 10 minuten tussen Hurkmans en BekenVerstappen gingen goed tegen elkaar op. Daarna scoorden Ralf (3x) en Rens Hurkmans voor Hurkmans waardoor BekenVerstappen in de 24e minuut tegen een 4-0 achterstand aankeek. De slotfase was het tegenovergestelde. BekenVerstappen scoorde 4 keer in vijf minuten: 4-4.
Het Zunneke redde het niet tegen Breukers dat aan de Van den Broeks een paar spelers had die goed op dreef waren. Harry Maas scoorde de openingstreffer voor het Zunneke, 1-0. Breukers kwam terug met drie doelpunten, 1-3. Weer was het Harrie Maas die met een kopie van zijn 1e treffer 10 minuten voor tijd de 2-3 liet aantekenen maar dat was het laatste wapenfeit. Breukers scoorde nog twee keer zodat de eindstand kwam op 2-5.
 


 

Zaterdag 10 januari 2015:
Van het Gilde van Sint Antonius Abt kregen we onderstaand bericht...
‘Omdat in 2015 17 januari (feestdag Sint Antonius Abt) op een zaterdag valt viert het Lieropse gilde Van Sint Antonius Abt i.p.v. haar “teerdag” een "optrekdag". Op deze feestdag zal de Eucharistieviering en jaarvergadering door geüniformeerde leden in uniform bijgewoond worden.
Het gilde trekt gezamenlijk op vanaf het gildehuis Eet- en Drinkcafé 't Jagershuis naar de kerk waar de Eucharistieviering, met gildeceremonie, om 10.30 uur begint. Deze viering word gehouden ter intentie van alle overleden gildeleden. De leden die het voorbije jaar zijn overleden, worden met naam genoemd: Jan van de Ven (Gzn), en Nel Verberne-Aarts. Na de heilige mis zal de jaarvergadering om 11.00 uur geopend worden door hoofdman Henk Berkers. De jaarvergadering wordt gehouden in gildehuis Eet- en Drinkcafé 't Jagershuis. Bestuursverkiezing: aftredend zijn Peter Berkers (herkiesbaar) en Wim van Bree die zich niet herkiesbaar stelt.
Tijdens de feestavond, die ‘s avonds gehouden wordt, worden de volgende jubilarissen gehuldigd: Ton Bekx (Fzn), Rien van Horik (Mzn), Christ van den Nieuwenhof, 25 jaar lid,Willie Berkers (Gzn) 50 jaar lid, Martien van de Ven (Bzn) 70 jaar lid’.

 


 

Vrijdag 9 januari 2015:

 

 

Het is nog geen carnaval maar de 'bordenplaatsers' van de Kaauw Voetjes lijken nu al last te hebben van de carnavalskolder. Het Prinsenbal is toch echt al 1,5 maand geleden geweest!? Gewoon het 'receptiebord' plaatsen carnavalsvrienden want dat staat a.s. zondag wél op het programma....

 


 

 

Vrijdag 9 januari 2015:

Van de Stichting “Het Bouwgilde” Lierop kregen we onderstaand bericht...

'Ook voor wonen op de begane grond of een andere soort woning is er ruimte in Lierop aan het Gildeplein. 

Een enthousiaste groep starters van 10 mensen heeft zich gemeld voor het bouwen aan het Gildeplein. Om de gemêleerdheid te vergroten zou het mooi zijn als er zich ook nog mensen zouden melden van een andere leeftijdscategorie. Met een lage grondprijs (265,- ex.), de huidige extreem lage rente die je natuurlijk voor lange tijd vast kunt leggen en de reeds aangevraagde subsidie van 4000 euro, is NU het moment om te beslissen om daar te bouwen. Het project gebeurt in CPO verband. De vereniging is reeds opgericht en we gaan vanaf 12 januari met elkaar overleggen hoe en waar we de woningen neerzetten, zodat ook jij over een paar maanden precies zo gaat bouwen als je zelf altijd al wilde wonen. Bovendien ook nog op een unieke locatie aan een mooi groen plein en uitzicht op het open landschap.

Om de vragen, die je nog hebt te beantwoorden en je verder te informeren, hebben we een informatie-uur ingepland op 12 januari van 19.00 tot 20.00 uur in De Vurherd'.

 


 

Vrijdag 9 januari 2015:

Van de amusementscommissie van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht…
‘Op 15 november vorig jaar heeft de diefstal van kledingstukken van de raad van elf en een inbraak bij de voorzitter van de Kauwvoetjes geleid tot de komst van James Bond in Lierop. Bond heeft de zaak minutieus onderzocht en viel van de ene in de andere verbazing. Zijn speurtocht leidde o.a. tot de bekendmaking van het Boeren-Bond-Bruidspaar Hedwig Antonissen en Ton van Brussel. Zij zullen op dinsdagmiddag 17 februari a.s. in de onecht verbonden worden. Eenieder die het bonte bruidspaar wil komen feliciteren is van harte welkom. Mochten er familieleden, buurtgenoten, vrienden, vriendinnen of verenigingen zijn die graag een stukje willen voordragen of die bezwaren hebben tegen dit huwelijk, dan zou het fijn zijn als zij zich zo spoedig mogelijk melden bij ceremoniemeester Mart van Lierop, 331715 / marttonnie@planet.nl.
Dan kan er met hem overlegd worden over wat er eventueel nodig is aan apparatuur, stuntmannen, muziek, film, opgevoerde scooters, etc. Zo kunnen we er samen voor zorgen dragen dat het bruiloftsfeest vlot verloopt en het bruidspaar en hun gasten een leuke dag gaan beleven’.

 


 

Donderdag 8 januari 2015:
Dinsdag 27 januari a.s van 17.00 tot 19.00 ur is er weer een menu voor 55-plussers bij Henricushof. Dit keer zal er een heerlijk stamppotmenu inclusief wijn, frisdrank, koffie en thee geserveerd worden. De kosten bedragen € 12,50.
Aanmelding kan tot uiterlijk donderdag 22 januari via e-mail lieropbuurtondersteuning@live.nl  of schriftelijk in de brievenbus in de entreehal van Henricushof. Zie ook de uitnodiging.
 


 

Woensdag 7 januari 2015:
Van Lonneke van Seggelen van de Scouting kregen we onderstaand bericht….
‘Komende zaterdagmiddag (10 januari) houden wij vanaf half 2 met Scouting Lierop weer onze jaarlijkse winteractie.
Na een aantal jaren te hebben gedacht aan de vogeltjes, wilden wij dit jaar de innerlijke mens verzorgen.
Dit jaar hebben wij een heuse stamppot-actie.

Wij verkopen complete pakketjes om een lekkere stamppot voor het hele gezin te maken.
Een pakketje is voldoende om een maaltijd voor 2 tot 3 personen op tafel te zetten.
De kosten hiervoor zijn 4 euro voor één pakket, twee pakketjes kosten slechts 7,50 euro.
Dus: u hoeft zaterdag de deur niet uit voor een lekkere maaltijd, Scouting Lierop brengt deze naar u toe! Tot zaterdag!’
…. en kijk ook eens naar het vrolijke stuiter-filmpje van de welpen….
 Woensdag 7 januari 2015:
Van oud-Lieroppenaar Jo van Schalen kregen we onderstaand bericht….
‘Geachte redactie,
Verminkte Koepelkerk
Als geboren Lieropse burger krijg ik nog steeds "tranen in mijn ogen" als ik in de krant weer eens een foto zie van de zwaar verminkte Koepelkerk. Van de kersverse nieuwe "Lieropse mens", broer Ton, begrijp ik dat ik niet de enige ben maar dat er simpelweg geen geld is om de beide torens in hun authentieke staat te herbouwen. Ik denk dat het wél mogelijk en zinvol is. De Koepelkerk is een Lierops identiteitskenmerk van een uitzonderlijk gehalte. Dat het Rooms Katholicisme, waaraan de kerk is gerelateerd, tenminste even zwaar is verminkt als het kerkgebouw zelf mag nooit aangevoerd worden als een argument om de torens NIET te herbouwen. De kerk is immers, behalve eigendom van het Bisdom, ook Religieus Cultuur Historisch Erfgoed en in die hoedanigheid behoort het bouwwerk tenminste moreel ook toe aan de erfgenamen. En dat is een omvangrijke groep mensen, waaronder, heel close, de Lieropse mensen, de Lieropse gelovigen, de Lieropse Christenen. Maar ook de voormalige Lieropse mensen, die zijn uitgezworven over heel Nederland en zelfs ver daarbuiten.
Lees hier het hele verhaal….
 Woensdag 7 januari 2015:
Carnavalsmaandag 16 februari 2015 is het weer tijd voor het 6e Kaauw Voetjes Liedjesfestival, ditmaal met als thema: Lierop zingt…maar niet zonder jou?
Wie o wie gaan er deze keer schitteren op het Kauw voetjes liedjesfestival 2015??????
Op dit moment zoeken we nog enkele acts die mee willen doen. Geef je snel op, je zult er geen spijt van krijgen!!! Wil je meer informatie of je opgeven, bel dan met Erik Hesius, 06-12112654 of mail naar top.hesius@planet.nl . Zie ook het reglement en de foto’s van vorig jaar…
 Woensdag 7 januari 2014:
Van Maria Neervens kregen we onderstaand bericht….
‘De driekoningen zijn weer terug. Ondanks het slechte weer op zaterdag zijn ze toch op pad gegaan en kwamen in een vrolijke bui bij ons aan met mooie verhalen. Iedereen had er plezier in!
Een groot compliment voor alle koningen "petje af"!!!! Ze hebben samen het mooie bedrag van € 970,- opgehaald, geweldig!
Wat zullen er veel kinderen blij zijn in Uganda, dit is écht KINDEREN VOOR KINDEREN’
 Woensdag 7 januari 2015:

A.s. donderdag 8 januari vindt de eerste Algemene Ledenvergadering van de Dorpscoöperatie ‘Lierop Leeft’ plaats in de Vurherd. Het begint om 20.00 uur en op de agenda staat o.a. de bestuursverkiezing en de presentatie van de werkgroepen Wonen, Zorg, Dienstverlening en Opvoeden & Opgroeien.
 


 

Dinsdag 6 januari 2015:
Van de Jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht…
‘Hallo Kaauwvoetjes,
Zondag 25 januari is de receptie van onze jeugdprins Koen 1. Jullie zijn natuurlijk allemaal welkom om Koen en zijn gevolg te komen felliciteren. Wil je meer doen dan alleen feliciteren, geef dit dan door voor donderdag 22 januari. Dan plannen wij dit in.
Dit kan naar: jeugdkaauwvoetjes@outlook.com.
Zie ook de grote uitvoering van de uitnodiging.

 


 

Maandag 5 januari 2015:
10 januari organiseert Nirwana onder de noemer van Club N presents: WWOP de eerste dance-avond van het nieuwe jaar. Bovenaan het affiche staat de Belgische super-DJ Murdock. Hij heeft zijn wekelijkse radio show op Studio Brussel en een label genaamd Radar Recordings. Hij organiseert het grootste indoor drum’nbass feest van Europa, Rampage in het Sportpaleis. Hij boekt artiesten voor zijn eigen stage op de grootste festivals bij onze zuiderburen als Tomorrowland, Dour en Laundry Day en dus mag er gerust gesteld worden dat we ’n DJ van wereldformaat in huis halen!
Daarnaast komt Brocco all the way from Vlierden om ons te laten zien waarom hij het afgelopen festivalseizoen zo druk had. En die drukke zomer heeft zijn sporen achtergelaten, want alleen in deze maand staat hij 6 keer te draaien. Zijn afsluiter van dit jaar is het eigen Kinderfeestje, een succesformule waar feest gegarandeerd wordt. Nu dus tijd om dat feestje mee naar Lierop te nemen.
WILLY WWOPA & De Bassfabriek is er natuurlijk weer bij en de sets worden ondersteund door MC Loudly.
Aanvang: 20:00 - Entree: € 8,00 in de voorverkoop en € 9,00 dagkassa - Tickets: www.nirwana.nl

 Maandag 5 januari 2015:
In de zaalvoetbalcompetitie moest Het Jagershuis twee keer aan de bak en haalde de volle winst van 6 punten binnen. In de Postel was Van Otterdijk de tegenstander. Daan Kuijpers opende in de 11e minuut de score voor Jagershuis door de bal mooi in de hoek te schuiven. Vanaf de aftrap na deze treffer volgde uit een snelle aanval de gelijkmaker. Met een afstandsschot zette keeper Nick van der Sluijs Jagershuis in de 21e minuut op een 2-1 voorsprong, een minuut later gevolgd door de 3-1 van Thijs van Heugten op aangeven van Toon Filippini. Wederom in dezelfde minuut werd het 3-2 en in dezelfde minuut bepaalde Job van den Nieuwenhof de einduitslag op 4-2 voor het Jagershuis.
In het Varendonck was HFB/Engel de tegenstander. Deze wedstrijd werd ook glansrijk gewonnen met 1-5. De doelpunten van Jagershuis werden gemaakt door Roy van den Biggelaar, Daan Kuijpers, Thijs van Heugten (strafschop), Toon Filippini en Nick van der Sluijs.
Bij van Zoggel 2 tegen het Zunneke werd Frank Hendriks matchwinnaar door in de 26e minuut een strafschop te benutten voor Van Zoggel 2 en daarmede de winst voor zijn team binnen te halen. Mede door deze overwinning staat Van Zoggel 2 nu aan de leiding in de strijd om de 2e periodetitel.

 Maandag 5 januari 2015:
A.s. woensdag 7 januari is het weer belangengroepvergadering. Het begint om 20.00 uur in de Vurherd. Op de agenda o.a. nieuws over viaduct Steemertseweg, Dorpscoöperatie en afscheid Sanne vd Boogaart. Zie ook de notulen - met o.a. een verslag van de evaluatie verkeersmaatregelen - van de vorige vergadering.
 


 

Zondag 4 januari 2015:

 

 

De formule om op de eerste zaterdag na nieuwjaar een snerttoernooi met daaropvolgend de nieuwjaarsreceptie met huldiging van jubilarissen te organiseren blijkt goed te werken. Ondanks de slechte weersomstandigheden deden gisteren maar liefst 35 spelers, verdeeld over 8 teams uit de Premier League, mee aan het snerttoernooi. Na afloop was er snert en werd de uitslag bekend gemaakt. Naar half negen toe werd het steeds drukker en werden er flink wat handen geschud. Voorzitter Jan Willem Neervens wenste iedereen een vooral gezond 2015. Bij gezondheid hoort sporten en daar bieden ze bij de SV Lierop voldoende ruimte voor. Hij blikte terug op afgelopen jaar waar het kampioenschap van het eerste elftal een absoluut hoogtepunt was. Daarnaast waren de andere geledingen binnen de club ook positief in beeld, kortom een jaar om te koesteren en nooit meer te vergeten. Lees het hele verhaal en bekijk de foto's op de SV Lierop site.

 


 

Zondag 4 januari 2015:

 


De driekoningen zijn gisteren door weer en wind begonnen aan hun jaarlijkse rondgang door Lierop. Dapper belden ze aan en zongen hun lied. Vandaag zullen ze het restant van Lierop bezoeken. Hopelijk is het weer voor hen aantrekkelijker dan gisteren.

 


 

Zaterdag 3 januari 2014:

Op de traditionele nieuwjaarsreceptie, afgelopen donderdag in de Vurherd, maakte Johan Loomans weer de Lieropse Mens bekend over het jaar 2014.

Dit keer was de eer voor Ton van Schalen die recent nog in het nieuws was bij de totstandkoming van de plaatsing van een kerstboom voor de koepelkerk, nadat de gemeente had besloten geen kerstbomen meer te bekostigen.

Ton is o.a. ook zeer betrokken bij de koperpoetsactie die tot op de dag van vandaag in onze Koepelkerk loopt.

Zie ook enkele foto’s van de receptie in onze slapgalerij. Helaas hebben we (nog) geen foto’s van de nieuwe Lieropse mens binnengekregen.

 

 


 Zaterdag 3 januari 2014:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan op zaterdag 10 januari terecht in de Ruchte voor de try out ‘Lach het weg’ van Speelman en Speelman.
Daan en Joost Speelman hebben 5 jaar lang de rubriek ‘Weekie wat een Weekie’ verzorgd bij Giel Beelen op 3FM. Hierin namen ze de week op muzikale wijze door. Dit seizoen zijn de broers wederom regelmatig bij Giel te horen met ‘Jij verdient een liedje’, waarbij ze een liedje maken voor iemand die wel wat steun of liefde kan gebruiken. Hun vorige programma ‘Optimisten’ werd in 2013 genomineerd voor de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief.
Alleen muziek en humor kunnen ons redden, is het standpunt van de gebroeders Speelman en Speelman. In hun jeugd hadden ze al moeite om bij kleurplaten binnen de lijntjes te kleuren. En dat is nog steeds zo. Want nu ze ouder worden, beseffen ze dat het niets uitmaakt of je wel of niet binnen de lijntjes blijft. En als je van het pad afgaat dan zie je ook meer! Ook in dit programma proberen ze met mooie liedjes en absurde scènes en een flinke dosis humor de wereld om hen heen te begrijpen.
Entree: € 16,00 (incl. pauzedrankje) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: de Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl  – www.deruchte.nl
 


 

Zaterdag 2 januari 2014:
Op donderdag 15 januari wordt er in gemeenschapshuis De Vurherd van 10.00 tot 12.00 uur een voorlichtingsbijeenkomsten gegeven over het thema ‘Mijn geheugen laat me in de steek …heb ik dan dementie?. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle 50-plussers.
Iedereen vergeet wel eens iets, maar als je ouder wordt denk je dan wel eens: “Ik zal toch niet dement worden?”. Wanneer een jongere iets vergeet sta je daar niet lang bij stil. Wanneer je als vijftigplusser echter twee keer vergeet iets aan een ander door te geven kun je je zorgen maken over je geheugen. Dementering is een ingrijpend schrikbeeld voor jezelf en de mensen die bij jou betrokken zijn. De aandoening kan van grote invloed zijn op het sociaal functioneren. Het is een langdurig en soms langzaam voortschrijdend proces. Lees verder als je geïnteresseerd bent of tot de doelgroep behoort….
 Zaterdag 2 januari 2014:
Op Nirwana Tuinfeest lazen we het onderstaande….
‘Het jaar 2014 is afgesloten en dat betekent dat 2015 is begonnen! Voor ons zal 2015 in het teken staan van de 40e editie van Nirwana Tuinfeest. Daarmee is ons festival één van de langstlopende muziekfestivals van Nederland en daar zijn we erg trots op!
Ook zijn we erg trots dat we 2015 op een fantastische manier kunnen starten met de bekendmaking van de eerst 20 namen voor Nirwana Tuinfeest 2015:
Vrijdag 21 augustus 2015: Peter Pan Speedrock
- The Deaf
- Afterpartees
- Def P & The Beatbusters.
Zaterdag 22 augustus 2015: Blaudzun
- Fiddler's Green
- Di-Rect
- Dog Eat Dog
- Gotcha!
- Hallo Venray
- Guy Swinnen Band (The Scabs)
- Sunday Sun
- Big Country
- Precise Patchwork Band.
Zondag 23 augustus 2015: Musest (Muse)
- ABBA Revival (ABBA)
- Coldplace (Coldplay)
- Powerslave (Iron Maiden) 
- Loco Loco Discoshow
- Enge Buren Kindershow.
Er zullen nog 13 bands bekend worden gemaakt waaronder de headliner voor de vrijdag en de headliner voor de zaterdag. Ook over de start van de voorverkoop zal snel meer bekend worden gemaakt. Hou hiervoor de website in de gaten.
 

 


 

Donderdag 1 januari 2014:

Heel Lierop is redactie als het gaat over het nieuws op slaponline. Of het nu gaat over het zaalvoetbal of over de Herdertjesmis, over Tuinfeest of een concert van Ameezing... wij plaatsen wel, voor jong en oud! Als wij denken dat het niemand kwetst gaat het erop. Blijf daarom vooral uw berichten insturen.

Op de eerste dag van het jaar is het ook mooi de tijd om de balans op te maken van het aantal bezoekers dat slaponline afgelopen jaar telde. We hebben het afgelopen jaar (2014) met het jaar ervoor (2013) vergeleken.

Zie onderstaande afbeelding van 2013 en daaronder 2014. Opvalt dat er niet veel verschil in zit!

 

 

 

Cijfermatig komen we als volgt uit:

Aantal bezoekers: 409517 (vorig jaar 407087).

Aantal pageviews: 1.004468 (vorig jaar 1.036.133)

Dat betekent dat het aantal bezoekers gemiddeld per dag komt op 1121, per week op 7875 en per maand op 34126.

Het aantal pageviews komt in 2014 gemiddeld per dag op 2751, per week op 19316 en per maand op 83705.

Wij danken onze lezers hiervoor en zien wel weer wat het nieuwe jaar ons zal brengen.

 

 


 

Donderdag 1 januari 2015:
Alle huishoudens met één of meerdere kinderen jonger dan 18 jaar, hebben onlangs een brief ontvangen over de veranderingen op het gebied van jeugdhulp. Vanaf vandaag verandert er namelijk veel op het gebied van jeugdhulp. Ook in de gemeente Someren. In deze brief leest u waar u terecht kunt als u vragen heeft over opvoeden of opgroeien, of als u (tijdelijk) ondersteuning nodig heeft. Maakt u al gebruik van jeugdzorg, dan leest u in deze brief en bijgevoegde folder wat de veranderingen voor u betekenen. En hoe u ook straks ondersteuning kunt krijgen als uw kind dat nodig heeft. Lees verder als je geïnteresseerd bent.... 

 

Ouder nieuws via archief

 

(nieuw va 18-10-2013 ivm ipadupdate)