Archief deel 3 (3 februari 2002 - 31 augustus 2002)


Zaterdag 31 augustus 2002:

Op de feestdag van Maria Geboorte, woensdag 25 september, kunt u met de VNB Nationale Bedevaarten een dagtrip maken naar Lourdes. Voor Nederland is dit heel bijzonder, op een dag een bezoek brengen aan Lourdes, de bekende bedevaartplaats in Zuid-Frankrijk. Jaarlijks trekken meer dan vijf miljoen pelgrims naar dit genadeoord. Heeft u altijd al de wens gehad om persoonlijk een kaarsje op te steken bij de grot of wilt u uw herinneringen nog een keer beleven dan is dit een uitgelezen moment om uw wens in vervulling te laten gaan. De prijs van de dagreis is E 255,00 per persoon. (inclusief vliegreis, transfer van luchthaven en reisverzekering). Het vertrek is in de vroege ochtend vanaf Eindhoven Airport, terug op Eindhoven Airport aan het begin van de avond. De exacte tijden zijn nog niet bekend. Pelgrims die graag wat langer in Lourdes willen blijven kunnen zich nog aanmelden voor de bus en/of vliegtuigbedevaart in september. Die graag per trein reizen kunnen zich inschrijven voor de bedevaartreis van 12 tot en met 19 oktober.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot Harrie van der Sanden, Postbus 125, 5730 AC  Mierlo. Telefoon 0492 664332.


Vrijdag 30 augustus:

Vrijdag 13 september zal de Jeugdsoos weer actief zijn met een ‘Vette Griezelparty’. Er wordt gevraagd naar een dresscode die griezelig moet zijn. De voorverkoop zal zijn op 4 september a.s. van 16.00 tot 17.00 uur. Tijdens de jeugdsoosavonden heb je alleen toegang met een kaartje. Kaartjes kun je kopen op de voorverkoopmiddagen. De voorverkoop wordt gehouden in Nirwana. Je mag maximaal 4 kaartjes per persoon kopen. De prijzen zijn als volgt: Lid worden 1,50 euro; entree niet-leden 1,65 en leden 1,20 euro; consumptie 0,75 euro en lollie 0,25 euro.


Donderdag 29 augustus:

Volgende week, op dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 september vindt voor de veertigste keer het ziekentriduum plaats. Het ziekentriduum is er voor alle zieken in de gemeente Someren. Tijdens deze dagen worden zij zoveel mogelijk vermaakt. Er is een aantrekkelijk programma wat o.a. optredens laat zien van De Wibra’s (woensdag 14.30 uur) en Plus Minus (dinsdag 14.30 uur). Ook het Seniorenorkest (donderdag 11.00 uur) zal acte de presence geven. Er zullen ongeveer honderd zieken en gehandicapten deelnemen aan deze dagen. Het geheel zal plaatsvinden in De Ruchte te Someren.


Woensdag 28 augustus:

Het eerste elftal van SV Lierop heeft de tweede ronde in het bekertournooi gehaald. Na winst op SPV (6-1) en een gelijkspel tegen Maarheeze (2-2) werd gisteren met 1-0 van Neerkandia gewonnen. Volgens de rekenmeester speelt Lierop a.s. zondag thuis tegen ODA uit Weert. Het tweede elftal is helaas uitgeschakeld in het bekertournooi.


Woensdag 28 augustus:

In natuurtheater De Donck (tussen Lierop en Someren) kunt u de komende tijd gaan genieten van het toneelstuk 'De Vliegende Hollander'. Toneelvereniging De Speledonckers maakt er onder regie van Harold Schraven een prachtige voorstelling van. Het verhaal gaat over een schipper die in een storm zijn schip en lading wil redden en hij krijgt daarbij hulp van de duivel. De voorstellingen zijn op 31 augustus en 1, 4, 7 september om 20.00 uur en op 8 september om 14.30 uur. Toegangsprijs 7 euro (www.speledonckers.nl).


Woensdag 28 augustus:

Cafe De Babbelaar gaat vanaf a.s. zaterdag 31 augustus starten met het organiseren van 1-maandelijkse optredens. A.s. zaterdag wordt het startschot gelost door de Lieropse band Viva Fellatio. Zij spelen uitsluitend covers van de Amerikaanse band Dog Eat Dog. Dog Eat Dog is bekend van de hit ‘No Fronts’. De bandleden zijn: Eric Maas gitaar, Sjef Cortooms drums, Peter Hurkmans zang, Joost Welten zang en Bart Reinders bas. Viva Fellatio zal de Babbelaar laten schudden, dat is een ding dat zeker is! De entree is geheel gratis en de avond start vanaf 21.00 uur. Voor meer info over Viva Fellatio: http://home.zonnet.nl/vivafellatio.


Dinsdag 27 augustus:

De gemeenteraad van Someren vergadert a.s. donderdag 29 augustus in de raadzaal van het gemeentehuis. Op de agenda staat o.a. de aanleg van het dubbelzijdig fietspad Laan ten Boomen in Lierop. Aanvang 20.00 uur. Voor liefhebbers die niet ‘life’ aanwezig kunnen of willen zijn is deze raadsvergadering ook te volgen via radio Siris.


Maandag 26 augustus:

Toon van de Ven en Thea van Gelderen zijn dagkoning en dagkoningin geworden bij de jaarlijkse schietwedstrijden voor verenigingen en particulieren in Lierop. Zij behaalden hun titel nadat zij na respectievelijk 192 en 112 schoten de houten vogel naar beneden haalde. De Kaartclub Met de Lange Naam werd winnaar van het verenigingschieten voor het gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën en mannenkoor A Capella.  Individueel winnaar werd Frans Sijbers voor Martien van de Ven en derde Silvia Sijbers. De jeugdwedstrijd werd gewonnen door Eva Imming, tweede Koen Sijbers en Thijs Bekx als derde. De wedstrijden die gehouden werden onder goede weersomstandigheden werden georganiseerd door de gilden Van Sint Antonius Abt en gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën.


Maandag 26 augustus:

Twee fervente PSV-supporters werden zaterdag ‘gesnapt’ door een oplettende fotograaf. Een van de twee hebben we bovendien op diverse bomen zien hangen. Wie of wat is te zien op onze slapgalerij,


Zondag 25 augustus:

In het kader van ‘Houdt Lierop Schoon’ heeft een inzender ons enkele foto’s toegestuurd die deze boodschap ‘zwaar’ logenstraffen. Hij trof nogal wat rotzooi aan langs de Groenebeemdweg, Er lag helaas geen adres bij. Meerdere bewijzen (foto’s) in de slapgalerij.


Zondag 25 augustus:

Lierop kreeg gisterenmorgen te maken met enkele ‘malse’ buien. Met bakken kwam het uit de lucht, vergezeld van enkele harde donderslagen. Kelders liepen vol (water), platte daken liepen over en de rioolputjes kregen het vele water niet verwerkt. Ook vele voetbalvelden in de regio waren niet bespeelbaar. Evenals in Lierop werden de diverse vriendschappelijke wedstrijden van de jeugd wegens de overvloedige regenval afgelast. Alleen onze D pupillen mochten aan het Heusdense gras ruiken. Daar was het minder nat dan in Lierop. Zie junioren onder SV Lierop.


Zaterdag 24 augustus:

Als Lieropse Site willen wij graag meewerken aan alle initiatieven die ertoe leiden dat slaponline overal in Lierop snel en goedkoop te zien is. Omdat Lierop in het buitengebied geen kabel heeft, is er flinke behoefte aan een goede internetverbinding die voor een nette prijs altijd aan mag blijven. Dus geen telefoontikken meer. ADSL komt voorlopig niet in het buitengebied en via satelliet is nog te duur in aanschaf. Een oplossing zou de site www.hsdi.nl  kunnen zijn (was www.bcbnet.nl maar deze homepagina is inmiddels veranderd omdat het draadloos internetten daarop wat lastig te vinden was. Wij bevelen aan hier (www.hsdi.nl) eens te gaan kijken. Hier zou namenlijk, bij voldoende deelname, voor een zelfs lagere prijs dan Chello mooi te internetten vallen. Als er wat reklame voor gemaakt wordt, moet het lukken. De cirkel voor de vereiste 25 - 40 aansluitingen zou dan Otterdijk, Berkeindje, Vaarsehoef misschien, Meervensedijk tot Huub Vlokhoven, Hanekamweg, Hogeweg tot Paul Minten, Kerkenhuis, Achterbroek en Boomen bevatten. Zegt het voort. Voor Lierop wil Frans van Vroonhoven graag meewerken aan dit project omdat hij hier zeker wat in ziet, zelfs voor mensen in de bebouwde kom. Een plaats als Neerkant bv en ook wat kleinere plaatsen in Midden-Limburg staan al op de lijst. Voor meer informatie, mail naar nieuws@slaponline.nl. Wij zorgen dan dat uw verzoek op de juiste plaats terecht komt.


Zaterdag 24 augustus:

Vandaag zal het voetbalgebeuren voor de jeugd weer losbarsten. Op de Renkant zal er vanaf 10 uur (de F’jes) tot vroeg in de middag (de C’tjes) weer gestreden worden om ‘Lierops Eer’. Wij wensen de voetballers, leiders, trainers en hopelijk vele kijkers een sportief en gezellig seizoen toe.


Vrijdag 23 augustus:

Gisterenmiddag om 12.55 uur is achter een woning op de Lungendonk een 31-jarige man uit Helmond aangehouden. De gewaarschuwde politie zag de man daar uit de woning komen. De woning bleek te zijn doorzocht. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in het politie-bureau.


Donderdag 22 augustus:

Er is in de gemeente Someren een nieuwe fietsroute geboren: de ‘Lieropse en Somerense Heideroute’. De realisatie is mede tot stand gekomen met subsidie van de Europese gemeenschap. De feestelijke opening is op 11 september. De routes zijn aangelegd door leden van de stichting Wielercomité Someren en de Mountainbikeclub Frank Beelen uit Weert.


Donderdag 22 augustus:
De politie van Deurne Asten en Someren heeft de afgelopen week enkele meldingen gekregen van inwoners uit Someren en Lierop die zijn bezocht door Engels sprekende lieden die de bewoners aanboden opritten en erven te verharden met asfalt. Men stelt voor dat het gaat om asfalt die over is van een groot wegenproject in de buurt. In werkelijkheid gaat het om buitenlandse asfalt van slechte kwaliteit. De berekening van het aantal aangebrachte meters asfalt blijkt vaak niet juist te zijn. Diegenen die hiermee geconfronteerd worden kunnen contact opnemen met de politie van Deurne Asten en Someren tel. 0900 8844.


Woensdag 21 augustus:

Vanaf vandaag sluiten we de twee zware weekenden voor onze redactie af door het verwijderen van de dagelijkse links voor het Tuinfeest en de Zeskamp op de homepagina. We zullen nog enkele weken de links in de linker ‘link’kolom laten staan voor degenen die onverhoopt nog een keer willen terugkijken hoe deze twee grote Lieropse evenementen zijn verlopen. Daarna zal alles in ons archief worden opgenomen. Het archief waar overigens alles van de afgelopen anderhalf jaar nog te vinden is. De bezoekersaantallen van de afgelopen week waren als volgt: 11-8: 165; 12-8: 269; 13-8: 167; 14-8: 121; 15-8: 122; 16-8: 94; 17-8: 126; 18-8: 139 en 19-8: 229. Met bijna 1000 unieke bezoekers – buiten de bezoekers die via de Nirwanasite hebben gekeken - was het dus ‘dik’ de moeite waard.


Dinsdag 20 augustus:

De eerste schooldag in Lierop betekende voor dit jaar ook de eerste 'brigadierdag'. De kruising Heesvenstraat- Somerenseweg is vanaf gisteren een officieel oversteekpunt waar 4 keer per dag onder begeleiding van brigadiers, kinderen veilig over kunnen steken, op weg van en naar school. Het is even wennen voor zowel de kinderen, ouders, als de brigadiers zelf. Onder het toeziend oog van de agenten Luit Verdouw en Mari Heesakkers, zijn de eerste brigadiers Wilma Megens en Danny van de Loo van start gegaan op de eerste druilerige schooldag. Het is duidelijk dat men al doende leert. Behalve Siris en nog wat andere pers werd er ook belangstelling getoond door onze wethouder van Verkeer en Milieu, Anja Thijs en de voorzitter van 3VO Someren, Marc van Deursen. Ben van Bussel, directeur van basisschool 't Rendal kwam ook even kijken. Het is ten slotte een belangrijke oversteekplaats voor zo'n 150 van 'zijn'  basisschoolkinderen. Wij wensen de vrijwillige brigadiers alle succes toe en komen graag over een tijdje nog eens kijken hoe alles 'draait'. Voor meer foto’s kun je door naar de slapgalerij.


Maandag 19 augustus:

We zijn altijd blij iets te horen vanuit het verre ‘buitenland’. Op onze redactie kwam gisteren een bericht binnen van Martien Driessen en Jan van Eyk. Martien refereert aan de bekende figuren en toch ook nog bands die hij bij de Tuinfeest-foto’s van dit jaar heeft kunnen ontdekken op slaponline. Dan heeft hij de Zeskampfoto’s nog niet gezien, waar zowat de hele familie Driessen te zien was. We plaatsen hun bericht natuurlijk volledig onder de rubriek ‘Hoe is het met? Het is een mooie gelegenheid om andere Oud-Lieroppenaren aan te sporen om ook eens iets van zich te laten horen. We weten dat slaponline door deze Oud-Lieroppenaren frequent gelezen wordt. Lierop is best geinteresseerd in hun verhaal. ’n Simpele mail naar nieuws@slaponline.nl is voldoende om opgenomen te worden in de analen van ‘Hoe is het met?” Voor Martien en Jan: ‘Tot Lierop Kermis’.


Maandag 19 augustus:

De Zeskamp is weer ten einde. Ook gisteren was er weer volop strijd. De verschillende buurten, vriendenploegen of verenigingen trotseerden de felle zon om de strijd tegen de tijd of de behendigheid te winnen. Alle apparaten bleven heel en alleen een vervelende blessure van Paul Sanders (schouder uit de kom) was het resultaat van zijn inzet voor de Koepelbloazers op de hindernisbaan. De afsluitende prijsuitreiking in en buiten de tent was op deze warme zomerzondagavond een ware afsluiting van een succesvolle Zeskap 2002. Hemelaar proficiat met de eerste prijs en Slutelakker met de Sportiviteitsprijs. Foto's en einduitslagen zijn weer te vinden op onze Zeskamp-pagina.


Zondag, 18 augustus

Onder ideale weersomstandigheden is gisteren de zeskamp gehouden voor de jeugd. Bij een temperatuur van tegen de 30 graden streden 30 teams om de eerste plaats, dan wel om de sportiviteitsprijs. Er werd volop genoten van de vele waterspelen die een aangename verkoeling waren met dit warme weer. De coaches werden gevraagd om te assisteren bij enkele duizelingwekkende spelen en dat betekende voor enkelen wel even slikken.

De foto's spreken voor zich. De sportiviteitsprijs werd gewonnen door De Laddertjes met als coach Ad van Heugten en de eerste prijs van de jeugdzeskamp 2002 werd gewonnen door De Hotdogs met als coach Jan van Lieshout. Voor foto's zie de Zeskamppagina zaterdag.

 


Zaterdag 17 augustus:

De Zeskamp Playbackavond welke gisterenavond in (en ook een beetje buiten) de Feesttent op het Trapveldje werd gehouden was weer een succes. Het mooie weer en de vakantiestemming zorgde ervoor dat er een vrolijke stemming heerste, zowel bij de toeschouwers als de deelnemers, maar ook bij Piet Raaijmakers die met genoegen zag dat er 'goed' getapt werd. De organiserende verenigingen Fanfare en Kaauw Voetjes kunnen dan ook tevreden zijn over dag 1. De avond - die oorspronkelijk om half acht zou beginnen - begon wat later want zonder deelnemers is het moeilijk beginnen. Rond half negen was het dan zover dat er begonnen kon worden met het raden van de Mistery Guest. Presentator Jan van Lieshout had in totaal 10 aanwijzingen die betrekking hadden op de Mistery Guest. Hij was een gildeman, hij was bloeddonor in binnen- en buitenland, hij was een graag geziene gast, hij schilderde, hij had in de spits gestaan in een buitenlands elftal, hij was sportief en nog enkele andere aanwijzingen. De laatste aanwijzing was dat hij regelmatig de kunstijsbaan bezocht. Vele namen werden geraden, zoals o.a. Jo van Schalen, Jan Hendrikx, Jos van Lieshout, en nog andere gildebroeders, echter het was onze eigen Pastoor die opstond als Mistery Guest. De Koepelbloazers hadden goed gegokt? (ze zaten dan ook 'neven' de pastoor) en zij wonnen dan ook deze raadwedstrijd. Hierna was het de beurt aan de Playbackers. Twaalf van de dertien deelnemers lieten hun talenten zien. Bij sommigen was te zien dat de vakantietijd nou niet echt de beste repeteertijd was geweest. Anderen zetten een proffessionele act op het podium (waarschijnlijk geen vakantie gehad). Al met al zat er een opbouwende kwaliteit in van de eerste naar de laatste deelnemer. De uiteindelijke winnaar bij de playbackers werd Frank van de Hoge Lije Dijk (combinatie van straten) met een geweldige playback en dito presentatie. Voor de rest van de uitslagen (ook van de mooiste jokers - winnaar Endebaar) verwijzen we naar onze zeskamp-pagina waar ook al wat foto's te zien zijn. Deze zullen in de loop van de de(ze) dagen steeds aangevuld worden.


Vrijdag 16 augustus:

Maandag is het zover. De kinderen gaan weer naar school na een lange vakantie. Om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen hebben zich 37 vrijwilligers aangemeld als verkeersbrigadier. Om half negen maandagmorgen zijn de eerste twee aan de beurt. Zij staan ter hoogte van huisnummer 11 op de Somerenseweg.


Vrijdag 16 augustus:

Oud-Lieroppenaar Toon Maas, o.a. bekend als drummer van onze fanfare en als lid van de ‘Boerenkapel’ maar nu straattheatermaker/clown, heeft in Gent de prestigieuze Luk Vincentprijs gewonnen op een festival van de Gentse Feesten dat jaarlijks wordt georganiseerd door het Europees Figurentheatercentrum. 26 Groepen uit 14 landen deden hieraan mee. Toon trad op met een pop op zijn rug. De pop - gemaakt door de partner van Toon, Dini van Grinsven - leek erg veel op hem. De jury koos voor Toon Maas door de intense relatie tussen pop en speler. Deze relatie vormt de basis voor een originele en humoristische voorstelling, die de permanente worsteling van mensen weergeeft met de zorg voor elkaar en de wederzijdse afhankelijkheid. De voorstelling heet ‘Hiep’. Het is een voorstelling zonder tekst. De pop en Toon vieren een verjaardagsfeest, in een aandoenlijke en hilarische sfeer, dat maar gedeeltelijk slaagt.


Donderdag 15 augustus:

Het is weer uitkijken geblazen. Dinsdagmiddag rond 13.00 uur hebben twee onbekende mannen in de Sijkensstraat in Someren geprobeerd Cd-rom pakketten en schoolpakketten te verkopen. Ze vertelden namens de kinderparade van Fox-kids te handelen. Een en ander zou via de scholen lopen. Een bewoonster tekende een contract ad 200 euro om op termijn de goederen te kopen. Het blijkt echter om oplichting te gaan. De bewoonster heeft aangifte gedaan.  


Donderdag 15 augustus:

Het komende weekend staat weer in het teken van de jaarlijkse Zeskamp. Vrijdagavond vanaf 19.30 zal de Playbackavond beginnen. Elk jaar weer een ‘Kleine Bonte Avond’. We zijn benieuwd wat de diverse deelnemers er van maken. Zaterdag start om 10.00 uur de Jeugdzeskamp (30 deelnemers) en zondag op dezelfde tijd de Dorpszeskamp (15 deelnemers). Het geheel wordt zondagavond afgesloten met een Feestavond. Vanzelfsprekend zal slaponline weer aanwezig zijn om foto’s en verslagen te maken.


Woensdag 14 augustus:

Wie geen zin heeft in de Zeskamp kan a.s. zondag gaan fietsen. Het IVN Asten-Someren houdt dan een fietstocht over de Strabrechtse Heide. Tijdens deze fietstocht zal ingegaan worden op de talrijke interessante aspecten van de heide zoals b.v. het verschil in plantengroei waar kunnen nemen tussen droge en natte heidegebieden. U wordt om 14.00 uur verwacht op het verzamelpunt parkeerplaats 't Jasper, gelegen aan de Bussersdijk tussen Lierop en Someren.


Woensdag 14 augustus:

De Livoldas uit Lierop zijn op zoek naar dames die de groep willen versterken. De groep is actief op het gebied van zang, dans en toneel en treedt op voor ouderen, zieken en mindervaliden. De start van het nieuwe seizoen is op donderdag 29 augustus om 20.00 uur in Henricushof. Info: Toos Hurkmans, tel. 0492-521541 of Carla v.d. Broek, tel. 0492-535548.


Dinsdag 13 augustus:

Op 25 augustus worden alle inwoners van Lierop door onze beide gilden uitgenodigd om deel te nemen aan schietwedstrijden om de titels ‘Koning en Koningin van Lierop’; ‘Kampioenschap van Lierop voor verenigingen’; ‘Jeugdkamoioenschap’ en ‘Persoonlijk schieten op de wip’. De voorwaarden voor deelname zijn: voor de ‘Koning en Koningin van Lierop’ dat alle inwoners van Lierop hieraan mogen deelnemen en allen van buiten Lierop die aan het verenigingsschieten deelnemen; opgave kan op de dag van het schieten van 12.00 tot 14.30 uur (deelname is gratis). Voor het ‘Kampioenschap voor verenigingen’ mogen alle in Lierop gevestigde verenigingen met verschillende viertallen deelnemen; een schutter mag maar met één viertal deelnemen; leden van buiten Lierop mogen ook aan het verenigingsschieten deelnemen (deelname gratis); wedstrijdonderdelen zijn: schieten op de wip (geweer), handboog (vlak), kruisboog (vlak) en darten. Voor het ‘Jeugdkampioenschap’ mogen alle Lieropse kinderen t/m 15 jaar aan deze wedstrijd deelnemen; de wedstrijd bestaat uit de volgende onderdelen: mini-kruisboog, pistool, hoefijzer werpen, vogelpikken en balslingeren. Voor ‘Persoonlijk schieten op de wip’ kan eenieder tegen betaling van 1 euro vijf keer onder deskundige leiding met het geweer schieten op het onderdeel: Opgelegd op de wip. Dit kan de hele middag. Deelnemers aan het verenigingsschieten, koning, koningin en Opgelegd op de wip moeten minimaal 16 jaar zijn. Geoefende schutters zijn van deelname uitgesloten. De wedstrijden worden gehouden op schietterrein de Roovere aan de herselseweg. Voor opgaaf of meer informatie kan men terecht bij Huub van den Eickhof, Frank Doucettestraat 9, tel. 331514 of Willie Donkers, Luitenakker 15, tel. 331831.


Maandag 12 augustus:

Meer dan 8000 liter bier is er getapt, meer dan 4000 mensen waren er. Het Nirwana Tuinfeest 2002 zit er op. Zondagmiddag was de traditionele familiedag. En inderdaad, het was familiedag. Volop kinderen geschminkt, op het luchtkussen of genietend van de muziek. Voor velen de eerste keer dat ze live muziek zagen. Het was druk, ook het weer werkte hier aan mee. Maar ook Die Lustige Slagerfreunde zorgden voor een gezellige sfeer. De zanger bevond zich regelmatig tussen het publiek o.a. zijn liefde verklarend aan de EHBO-dame, du bist alles….Tiroler hoedjes kwamen te voorschijn, confetti, rare types, mooie zangeressen und viel schlagers. Na deze Duitse les werd het veld leeggeveegd voor het avondprogramma.

Het publiek stroomde ’s avonds weer in grote getalen toe, 1100 mensen wilden Blof zien en ook Tackedak. Nederrock, energiek gespeeld, vele verschillende invloeden. Goede reacties van het publiek en een goede opwarmer voor de hoofdact. Waren er zaterdag nog vele hanekammen en andere haarcreaties te zien, zondag zag het er allemaal wat tammer uit. Blof heeft vele fans, rijen dik zongen ze met de nummers mee. Het begon allemaal wat rustig, met mooie toetsenparijen. Maar steeds meer kwamen de rockinvloeden naar voren met toch ook nog regelmatig de gevoelige noot. Maar liefst twee lange toegiften werden gespeeld met daarin de meeste hits. Liefs Uit Londen, Aan de kust, Harder Dan Ik Hebben Kan en ook het allang niet meer gespeelde Wat Zou Je Doen. Een band die het publiek het ene moment weet te ontroeren en het volgende moment zorgt voor een springende menigte. Een uitstekende afsluiter, er kwamen nu ook mensen die niet van die “herrie”op zaterdag houden. Een Tuinfeest waarbij vele muzikale stromingen aan bod kwamen en zo hoort het ook. Wij van de redactie van Slaponline willen de organisatie van het Tuinfeest bedanken voor de medewerking die ze aan ons hebben verleend. Vele foto’s zijn gemaakt en vandaag zullen er nog meer geplaatst worden.

Op naar het Nirwana Tuinfeest 2003!

Om de foto's te bekijken, klik HIER.


Zondag 11 augustus:

Waarin een klein dorp groot kan zijn. O.a. het organiseren van een tot nu toe vlekkeloos verlopen tuinfeest. Om 19.00 uur moest de poort dicht want toen waren al 1800 mensen de kassa gepasseerd. Ook 's middags waren er al vroeg enkele honderden mensen om de eerste band in actie te zien, Duke Resurrection uit Someren. Zij speelden een overtuigende set, veel lange stevige nummers met als toetje These Boots are Made For Walking. Een uitstekende opener. De volgende band, De Snevo's, had een bekende toeschouwer meegenomen. Ex-Trockner Kecks zanger Rick de Leeuw kwam kijken hoe zijn voormalige bassist het er vanaf bracht. Het was pas hun tweede optreden dus er waren nog wel wat schoonheidsfoutjes te bespeuren. Goede nederlandstalige muziek gezongen door ex- Jack of  Hearts zanger Fred Kienhuis.Er waren al aardig wat toeschouwers met een t-shirtje van de Snevo's, dus dat komt wel goed. Tijdens het opbouwen van de derde band konden de kenners het al zien, Ibanez gitaren dus het zal wel rammen worden. En dat werd het, harde muziek met veel geschreeuw maar ook de nodige humor. De zanger van Dimension Seven was voorzien van een prachtige sik en de vrouwelijke bassiste kreeg veel aandacht van het mannelijke publiek. Er zijn veel liefhebbers van deze soort muziek, er werd al stevig gepogo'd voor het podium. In plaats van Racoon betrad Zornik uit Belgie het podium. Voor velen een grote onbekende, maar tijdens hun optreden kregen ze toch steeds meer aandacht van het publiek. Dit trio (er waren gisteren maar liefst 4 trio's) is duidelijk beinvloed door Muse en gaf een spetterend optreden. Onze eigen redacteur/fotograaf kreeg kippevel van het optreden en volgens eigen zeggen krijgt hij dat niet vaak. Zornik heeft er dus zeker1 nieuwe fan maar gezien de reactie van het publiek zijn dat er zeker meer. Ook de weergoden waren onder de indruk want het zonnetje begon door te breken.

Green Lizard kon hier volop van profiteren, een lekker zonnetje en lekkere muziek. In deze Tilburgse band spelen drie broers, de muziek zit goed in elkaar en het swingt. Zij hebben al een cd opgenomen onder leiding van de producer van o.a. Nirvana. De weergoden waren niet zo gediend van het geweld van Peter Pan's Speedrock. De regen viel met bakken uit de hemel. er werd van alles voor de dag gehaald, paraplu's, stukken plastic, de gekste regenjassen. Hier zag je het verschil tussen de doorgewinterde festivalganger en de rest. Zij waren beter voorbereid op wisselende weersomstandigheden. Peter Pan speelde of hun leven er vanaf hing. Live fast, die young is dan ook hun motto. Sleazy rock, hard en strak gespeeld. Het was hun derde keer op het tuinfeest en gezien de reacties van het publiek niet de laatste. Tijdens dit optreden werd het ook weer droog en dat is het verder ook gebleven. Het avondprogramma was overtuigend ingezet door Peter Pan's Speedrock en bij de Heideroosjes ging het spreekwoordelijke dak er helemaal af. Volgens hun tourmanager Mark van Horik een stel ettertjes, dit werd ook bevestigd door zanger Marco Roelofs. Maar muziek maken, dat kunnen ze. Vol energie, engelstalig, nederlandstalig, maatschappijbewust( o.a. A Regular Day In Bosnia), maar ook vol humor en natuurlijk vakmanschap. Niet voor niets èèn van de grotere Nederlandse bands. Was dit niet de ultieme afsluiter van het tuinfeest? Nee, deze eer was voor het Eindhovense Beef. En terecht, hun mix van rock en reggea(roggea?) dreef velen naar de dansvloer. Een uitstekende gitarist, een blanke zanger die zwart klonk, blazers. strakke bas en percussie. De lichtshow werd ook uitgebreid benut en een feestje bouwen dat kunnen ze. Een hele goede afsluiter en ik geloof niet dat iemand Wipneus en Pim heeft gemist. Vandaag ook weer tuinfeestdag, vanmiddag voor het hele gezin met Tiroler muziek. Vanavond de uitsmijter, eerst Tackedack en daarna Blof. Er zijn nog kaarten, dus wat let je!

Er zijn volop foto's gemaakt, er komen nog steeds nieuwe bij. Dus klik regelmatig HIER.


Zaterdag 10 augustus:

De eerste dag van het tuinfeest zit er op. De laatse regenbui viel om 19.30 uur en toen was er zoveel gevallen dat het de rest van de avond droog bleef. Het tuinfeest werd geopend door The

Apers. Met een minimaal drumstel en een energieke gitarist probeerden ze het beetje publiek wat er al was te overrompelen. Dit lukte maar matig en dat liet de zanger ook duidelijk merken. Er waren ongeveer 600 kaarten verkocht voor vrijdag en de meesten waren ook binnen toen de tweede band, The Hi-Dramatics, hun opwachting maakte. Bij deze band viel voornamelijk de staande bas en het voor surfmuziek typerende gitaargeluid op.Je waande je even op het strand van Californie in plaats van in de Lieropse modder. Het meeste publiek kwam toch voor Shane Macgowan. Terwijl de band allang in Lierop was zat hij nog in Nobis in Asten te dineren en vooral te drinken. Shane kwam op met krukken omdat 25 jaar punk en folkrock hun tol hebben geeist. Het grootste gedeelte van het optreden bracht hij zittend door, praten ging hem moeilijker af dan het zingen. Hij zette met zijn band, The Popes, toch een goed optreden neer. Met in de hoofdrollen de toch wat meelij opwekkende Shane Macgowan en de overheersende banjo. Er was zelfs nog een toegift, maar we misten wel het ultieme feestnummer van The Pogues nl. Fiesta.

Voor vandaag zijn al 1400 kaarten verkocht en hopelijk houden we het droog. Racoon komt niet maar er is een uitstekende vervanger gevonden, Zornik uit Belgie. Klik voor het volledige programma op de link tuinfeest. Voor foto's, klik hier.


Vrijdag 9 Augustus:

Vanavond zal het Tuinfeest starten. Morgen zullen er zo vroeg mogelijk foto’s en verslag te vinden zijn op onze site.

 

 

 


Vrijdag 9 Augustus:

Bij een bedrijf in Lierop ging dinsdagmiddag door een storing of vervuiling in het brandmeldsysteem het brandalarm af. De brandweer van Someren rukte hiervoor met twee blusvoertuigen uit. Doordat de eigenaar niet bereikbaar was is het pand overgedragen aan de beveiligingsdienst.


Woensdag 8 augustus:

De vele vrijwilligers van Nirwana  zijn al enkele dagen flink aan het bouwen voor het a.s. Tuinfeest. Volgens insiders is er voor wat betreft de voorverkoop van zaterdags weer een record in de maak. Ook de andere dagen lopen redelijk, maar er kan nog veel meer bij, dus koop die kaarten. Hoe meer volk hoe meer vreugd!

 

 


Woensdag 7 augustus:

De weersvoorspellingen voor komend weekend zijn nogal wisselvallig te noemen. Was in ’t begin van de week de verwachting dat het een zeer zonnig weekend zou worden, dit is inmiddels bijgesteld. Als wij het mogen zeggen verwachten we een lekkere temperatuur tussen de 20 en 25 graden met regelmatig een zonnetje en als we heel veel pech hebben een (klein) buitje. De kans op onweer is nihil, wat weer een voordeel is. Al met al dus toch een ‘zonnige’ gedachte en geen enkele reden om thuis te blijven van het Nirwana Tuinfeest.


Dinsdag 6 augustus:

Een 14-jarige Somerense automobilist is zondagavond op de Philipsbosweg in Lierop aangehouden. Hij was met de door hem bestuurde auto tegen een daar geparkeerde auto gereden. Na de aanrijding trachtte hij te vluchten, doch enkele getuigen van het voorval beletten dat. De 14-jarige werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.


Maandag 5 augustus:

Na een tijdje ‘rust’ hebben we vanaf vandaag weer historienieuws. We zijn deze keer 24 jaar teruggegaan in tijd. Augustus 1978 kenmerkte zich door vele opvallende gebeurtenissen. De vernieuwde blokhut, het ontstaan van het Piet Cortoomswegske en het vijfentwintig jarig huwelijk van Tonny en Marinus van Oosterhout zijn slechts enkele gebeurtenissen uit deze editie van historie. Lees maar verder…


Zondag 4 augustus:

Wie nog aan gratis entreekaarten voor het Tuinfeest van a.s. weekend wil komen, kan  hier klikken. Het is een actie van Omroep Brabant.


Zondag 4 augustus:

Speciaal voor Harrie willen wij onze excuses aanbieden voor het verkeerd 'spellen' van de naam Sirus. Het moet namelijk Siris zijn. Bij deze.


Zondag 4 augustus:

Alhoewel formeel nog alles afgerond moet worden zal het Rabobank- en Kruisgebouw veranderen in een woningcomplex (voor starters) met ruimte voor andere activiteiten. Het wordt nu dus belangrijk om een goede invulling te geven aan het 'dorpsservicecentrum'. De Belangengroep heeft al een werkgroep in het leven geroepen om hieraan invulling te geven. Lierop zal zelf moeten bepalen waaraan behoeft is. Voorlopig echter zal de Basisschool ook na de vakantie nog terecht kunnen in het Rabobankgebouw. 


Zaterdag 3 augustus:

Het voorlopig laatste rustige weekend voor onze redactie, want volgende week begint het jaarlijkse Tuinfeest van Nirwana. Het wordt drie dagen aanpoten om iedereen te laten meegenieten van de gezelligheid op dit Tuinfeest. Er zullen weer vele foto’s gemaakt worden die razendsnel op onze site te zien zullen zijn. Jammer dat we (nog) geen live muziek via SLAP kunnen laten horen. Dat zal zeker nog ’n keer komen. Voorlopig nog enkele dagen uitSLAPen en vrijdag ‘aan de gang’.


Vrijdag 2 augustus:

Voor de wandelliefhebbers wordt er zondag 4 augustus een dagwandeling gemaakt in Nationaal Park "De Groote Peel" De wandeling van 20 km gaat dwars door de Peel. Een verrekijker en goed schoeisel zijn aan te raden. Zelf lunch pakket meenemen. Vertrek om 10.00 uur met een Peelgids van bezoekerscentrum Mijl op Zeven van Staatsbos-beheer. Aanmelden bij het bezoekerscentrum. Deelname volwassenen 2,27 euro, kinderen tot 12 jaar 1,13 euro.


Vrijdag 2 augustus:

Het heeft en tijd geduurd, maar het voetbal begint weer zo zachtjes aan te lopen. De coördinatoren van de jeugdcommissie zijn weer vol frisse moed aan het nieuwe voetbalseizoen begonnen. Om al wat op te warmen voor de eerste ronde van het bekertoernooi op 31 augustus hebben ze verschillende vriendschappelijke wedstrijden gepland. Het programma is te vinden op de pagina van de SV Lierop.


Donderdag 1 augustus:

De vorige week aangekondigde snelheidscontrole is afgelopen dinsdag geweest op de Somerenseweg. Van de 75 gecontroleerde voertuigen reden er maar drie sneller dan 80 km/uur. Zij kregen een procesverbaal. De hoogsgemeten snelheid was 104 km/uur. Drie bromfietsers kregen een procesverbaal voor het niet dragen van een helm. Volgende controles volgen.


Donderdag 1 augustus:

De Sirus-redactie vraagt zich af of er oorlog is tussen Lierop en Asten. Op Sluis 10 lag namelijk een Belgisch oorlogsschip afgemeerd. Op het dek stonden twee mitrailleurs gemonteerd. Een op het voordek en een op het achterdek. Bovendien had het schip twee schroeven. Uiteindelijk bleek het een gewoon (nou ja, gewoon?) pleziervaartuig te zijn!

 


Woensdag 31 juli:

Dat Lierop vele actieve vrijwilligers heeft dat is inmiddels wel bekend. Bij velen niet bekend is dat Piet van de Ven veel vrijwilligerstijd spendeert in het Weverijmuseum Geldrop. Een van zijn ‘kunstjes’ was het restaureren van een uit Frankrijk afkomstige roestig en verwaarloosde weefgetouw. Het is door Piet met z’n maat Piet Stoop compleet gerestaureerd en productierijp gemaakt. Wie dit weefgetouw en nog vele andere tentoongestelde dingen wil zien kan iedere dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur terecht. Vakbekwame wevers en technici brengen de getouwen tot leven, produceren doek en geven deskundige uitleg (ook Piet!). Het museum biedt de bezoekers, jong en oud, man en vrouw, een boeiende kijk op het gebied van weven door de tijden heen. Voor groepen, inclusief rondleiding, bestaat de mogelijkheid ook op andere dagen een afspraak te maken. In de periode van de schoolvakanties (nog twee weken in augustus) is het museum geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.


Dinsdag 30 juli:

Het straatbeeld van de Somerenseweg is voor de oplettende automobilist sinds kort veranderd. Er staan namelijk borden die aangeven dat er rekening gehouden moet worden met verkeersbrigadiers. Het is een voorbode voor wanneer de kinderen weer naar school gaan. Op maandag 19 augustus zal de oversteekplaats op schooldagen vier keer per dag 'gebrigadierd' worden door een van de 37 (groot)ouders die de instructie-avond van politie DAS hebben bijgewoond. Zij zorgen ervoor dat de kinderen veilig de Somerenseweg over kunnen steken. Een goed en broodnodige initiatief op deze (te) 'drukke' Lieropse verkeersader.

 

 


Maandag 29 juli:

Hoewel het vakantietijd is zullen we vandaag zeker de 40000-grens doorbreken voor wat betreft de unieke bezoekers aan slaponline. Sinds de start - nu 15 maanden geleden - is er dan ook elke dag zin en onzin te lezen via dit medium. Slaponline is de enigste 'dorpssite' die ELKE dag bijgewerkt wordt. Het kost wat tijd, maar we hebben het er graag voor over. Onze fotografen en redactieleden staan ook de komende tijd op scherp. Als we dan ook nog nieuws en feiten binnenkrijgen van u via nieuws@slaponline.nl of via het reactieformulier (zie link in linker rijtje) dan zijn wij ook weer gelukkig. Op naar de 50000 (voorlopig).


Zondag 28 juli:

Het is slap bij slap. Het is ook slap met het nieuws in Lierop. Iedereen is met vakantie. Voor de vakantiegangers die overigens dit nieuws onverhoopt mochten lezen: Het is inmiddels in Lierop ook heet. We hebben tot dik na middernacht op het terrasje kunnen zitten terwijl de thermometer nog enkele graden boven de twintig stond. Het leek wel Zuid Frankrijk in Lierop. Alleen de Middellandse Zee ontbrak nog. Volgens de berichten zal het zeker nog enkele dagen hetzelfde weer blijven. Vandaag zal de themometer bij ons 'dik' boven de dertig graden aangeven. Geen reden om nu in de file te gaan staan in Frankrijk of op Schiphol geconfronteerd te worden met een staking. We blijven lekker thuis, maar wensen alle Lieroppers die 'in d'n vreemde' zijn een goede vakantie en een 'wel thuis'.


Zaterdag 27 juli:

Als we Anja Thijs mogen geloven zal er aan twee zijden van de Laan ten Boomen (van de bebouwde kom tot Den Boomen) een fietspad komen. De plannen liggen klaar en binnenkort wordt begonnen met het verwerven van de benodigde grond. Het stuk van Den Boomen tot Sluis 10 moet wachten tot er meer duidelijkheid komt overe de aanpassing van de sluizen. het zou mogelijk zijn dat er een vaste brugverbinding over het kanaal komt. Daar kan dan het nieuwe fietspad mooi bij aansluiten.


Vrijdag 26 juli:

We zijn altijd blij iets te mogen horen van Lieroppenaren die al een hele tijd  Lierop uit zijn. Zo stuurde Joost van Gestel ons volgende mail: Geweldige site om te zien vanuit een warm Finland! Jammer te horen dat jullie zomer zo verregend is. Alweer 11,5 jaar weg uit Lierop, maar kom zo af en toe toch nog wel eens langs om te kijken hoe het gaat. Zo was ik vorige week nog in D'n Babbelaar en heb ik nog eens kunnen horen wat er allemaal leeft in Lierop en zo werd dus ook Slaponline besproken. Zo zie ik tenminste nog eens meer van het Lierops nieuws.


Donderdag 25 juli:

De snelheidscontroles komen dichterbij. Ook in Lierop zou binnenkort gecontroleerd gaan worden. Waar weten we echter (nog) niet. Afgelopen dinsdag werden op de Ommelseweg tussen 8.20 uur en 11.30 uur 1.059 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 53 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u. Op de Heerbaan zijn dinsdag tussen 13.30 en 15.35 uur 520 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 45 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is hier 77 km/u. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!


Woensdag 24 juli:

Het heeft even geduurd, maar we zijn inmiddels van de schrik bekomen. Want het was maandagmorgen om tien voor acht effe schrikken. Dat onze vakantiegangers in verre landen de kans hebben om een aardbeving 'life' mee te maken is natuurlijk vele malen hoger dan in je eigen bedje thuis in het doorgaans 'stille' Lierop. Maandagochtend was het echter weer zover. We werden toen gewekt door een heuse aardbeving van 4.9 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag ten oosten van Kerkrade in het Duitse Asdorf. De aardschok was duidelijk te voelen. In Asten viel een boom om ( (al was die wel al behoorlijk rot!). In Lierop viel de schade mee. Alleen enkele parende konijnen zijn - als we de berichten tenminste mogen geloven - in hun paring blijven steken. De laatste aardbeving dateert alweer van 1992. Die had een kracht van 5.8.


Dinsdag 23 juli:

Tijdens de zomervakantie wordt er in Lierop geen oud papier en textiel opgehaald. De volgende data vervallen; vrijdag 26 en zaterdag 27 juli en zaterdag 3 (textiel) en 10 augustus. De eerste textielinzameling is op 7 september. Textiel en oud papier kunt u wel brengen naar de container bij firma Hurkmans, Kromvenweg 25.


Dinsdag 23 juli:

Gisterenavond toog Gilde St. Antonius Abt op een platte wagen naar Frits van de Ven en Mien van de Wijnboom. Zij vierden hun gouden huwelijk. Als je zoals Frits al 65 jaar lid bent van het Gilde dan verdien je zo'n spontane hulde van je 'eigen' club. Het was mooi.


Maandag 22 juli:

Zoals gisteren reeds vermeld zullen we vandaag de vele mooie wandelroutes die er in onze omgeving zijn aangeven. Zo vertrekt er vanaf de Parkeer- en picknickplaats bij Someren-Heide, nabij de weg Someren-Heeze de Zomervenroute die 9 km lang is, de Witvenroute van 5 km en de Keelvenroute van 7 km. Vanaf de Parkeerplaats De Vloeten, gelegen langs de weg Lierop-Someren start de Bontvenroute van 5 km en de Vlerkenroute van 7 km. Op het Wilhelminaplein, in het centrum van Someren start de Houtbroekroute welke 8 km lang is. De wandelroutes lopen in één richting (meestal linksom), en zijn zo gemaakt dat het voor de wandelaar ook mogelijk is om alle routes aaneengeschakeld te bewandelen. Ook is het mogelijk delen van de routes te lopen en zodoende kleinere rondes te lopen. Middels borden “routeverbinding” wordt de wandelaar gewezen op de mogelijkheid over te stappen op een andere route. 


Zondag 21 juli:

Ondanks de slechte weersvooruitzichten van vandaag willen we voor de thuisblijvers toch doorgaan met wat recreatietips in onze directe omgeving. Naast het vele natuurschoon, zijn er molens, kapelletjes en andere fraaie monumenten te zien. Het beschermd dorpsgezicht De Boomen is zeker een bezoekje waard, evenals natuurtheater De Donck, een van de mooiste openluchttheaters in Brabant. Natuurliefhebbers komen in Someren volledig aan hun trekken. De gemeente heeft ca. 1.615 ha. bossen, natuurterreinen en landschappelijke beplantingen in eigendom. In mei 1998 is de gemeente gestart met het natuurontwikkelingsproject Keelven en omgeving. Voornaamste doel van het project is het gebied rond het Keelven en de Somerense Heide aantrekkelijker te maken. Met het houden van de open dagen op 12 en 13 mei 2001 heeft de officiële opening van het natuurontwikkelingsproject plaatsgevonden. Het voorheen saaie bosgebied Somerense heide heeft in enkele jaren tijd een metamorfose ondergaan en is daardoor zeer aantrekkelijk geworden voor wandelaars en andere rustige vormen van recreatie. Het gebied is veranderd in een prachtig landschap met bossen, vennen en heide, met daarop verschillende soorten grazers als paarden, koeien, schapen en Schotse hooglanders. Om de recreanten zoveel mogelijk te laten profiteren van het natuurlijk schoon, zijn er voorzieningen aangelegd zoals wandelpaden, een trim- en cooperbaan, men- en ruiterroutes, picknicksets, mountainbikeroutes, enzovoort. Voor de noodzakelijke rust zijn alle zand- en boswegen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Morgen zullen we de wandelroutes in onze omgeving via slaponline laten weten.


Zaterdag 20 juli:

Hoe zou het zijn met onze mederedactieleden? De groeten overigens! Hebben ze mooi weer of hadden ze wat dat betreft net zo goed thuis kunnen blijven om bijvoorbeeld met een huifkar door onze omgeving te trekken?! Zo lazen we dat het tijdens de lente- en zomermaanden mogelijk is om vanuit Someren een vier-dorpen-tocht met de huifkar te maken. De tocht gaat behalve door Someren en Someren-Heide ook door Lierop en Sterksel. Het is de heer Flupsen die in 1997 het initiatief heeft genomen om een speciale trektocht door Someren en omgeving te maken met paard en wagen. Hij heeft een aantal huifkarren die hij verhuurt, maar mensen mogen ook zelf hun aanspanning meebrengen. Eventueel kan men op zijn erf in een eenvoudige accommodatie de nacht doorbrengen en onderweg is het mogelijk om te overnachten op de camping/kampeerboerderij in Someren-Heide. Als het gezelschap geen koetsier in hun midden heeft dan stapt de heer Flupsen zelf op de bok. Voor meer informatie kunt u terecht bij J. Flupsen, tel. 0493-491386 of op het VVV-kantoor in Someren, tel. 0493-496888.


Vrijdag 19 juli:

De gemeente Someren heeft de folder 'Monumentenfietsroute' uitgebracht. De route bestaat uit twee delen en is in totaal 35 kilometer lang. Deel 1 (20 km) voert de fietser langs monumenten in Someren, Someren-Eind en Someren-Heide. Deel 2 (15 km) gaat langs monumenten in Lierop en Someren. De folder kost 1,36 euro en is verkrijgbaar bij de VVV Someren.


Donderdag 18 juli:

Het is de tijd van de gouden huwelijken. A.s. maandag vieren Frits van de Ven (82) en Mien van de Wijnboom het feit dat ze 50 jaar geleden in het huwelijk traden. Ze gaan dit maandagmiddag in bescheiden kring vieren. Mien en Frits zijn op een afstand van 200 meter van elkaar geboren. Mien op het Otterdijk en Frits op Vlerken in Someren. Hun verkering is begonnen op Asten kermis toen Frits aan Mien vroeg of ze zin had om mee te gaan schommelen. Van het een kwam het ander en ze traden uiteindelijk in het hiwelijk. Ze gingen wonen op vijftig meter afstand van de ouderlijke boerderij van Frits. Frits werkte destijds als koetsier bij Van Gend en Loos. Later werd hij chauffeur op de vrachtwagen. Na 21 jaar Van Gend en Loos ging hij met zijn broers voor Waterschap de Aa wegbermen maaien en slootkanten vegen. Mien heeft altijd ‘gediend’. Al toen ze twaalf jaar was kreeg ze haar eerste dienst voor 45 gulden per jaar met kost en inwoning en een dubbeltje zondagsgeld. Mien en Frits kregen zes kinderen, allemaal zonen. Ze hebben nu elf kleinkinderen. Hun hobby is kaarten (rikken), of als ze met z’n tweeën zijn gaan ze 'duizenden'. Frits is inmiddels 65 jaar lid van gilde St. Antonius Abt en hij was koning van 1984 tot 1986. Het koning worden was volgens hun na de trouwdag de schonste dag uit hun leven. Mien was eventjes bij de KVO en was er altijd bij als er iets te doen was bij het gilde. Mien is, sinds ook vrouwen lid konden worden van het gilde in 2000 ook lid geworden, evenals alle kinderen en kleinkinderen. Slaponline wenst hen proficiat met dit jubileum.


Woensdag 17 juli:

Touristen in Lierop. Een merkwaardig trio belde vandaag bij een van onze redaktieleden aan, met het verzoek om een foto te laten maken voor die leuke site van Lierop, Slaponline. Nu gaan wij niet zomaar op elk willekeurig voorstel in, maar sommige dingen kun je gewoon niet weigeren! De dames Mien, Nel en Sjaan zullen nog enige tijd in ons dorp verblijven, dus mocht je ze tegen komen, groet ze dan even! Een meer gedetailleerde foto is te zien in de slapgalerij.


Woensdag 17 juli:

Tijdens de vakantieperiode wordt er door de fanfare St. Willibrordus en Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën in Lierop geen oud papier opgehaald. De eerstvolgende keer dat oud papier ingezameld wordt, is op vrijdag 30 augustus.


Woensdag 17 juli:

Welke Lieropse vereniging wil graag wat bijverdienen voor de clubkas. Nirwana zoekt voor het tuinfeest 9 tm 11 aug nog parkeerwachters. Informatie op tuinfeest@nirwana.nl of 06-21555361.


Dinsdag 16 juli:

Er kwam weer een leuke reactie binnen van een trouwe bezoekster van slaponline. Zij schrijft het volgende: ‘Als Oma van Ruud van Lieshout moet ik jullie toch feliciteren met jullie geweldige foto rubriek op Slaponline over de jeugd vakantie week in Lierop. Veel dorpen in de omgeving van Lierop zijn niet zo actief op dit gebied ik neem er mijn petje voor af zo als jullie in Lierop dit allemaal op touw zetten en de kiekjes op internet zetten. Ere wie ere toekomt. Ook de website van Slaponline bekijk ik altijd met veel plezier en velen met mij. Groetjes uit Mierlo. G.Teunisse van Neerven.


Dinsdag 16 juli:

Een 47-jarige Beek en Donkenaar is afgelopen zondag in de blaastest gelopen die op de A67 onder Lierop werd gehouden. De meter wees 1.05% uit. Goed voor 4 uur niet rijden en een behoorlijk procesverbaal.


Maandag 15 juli:

Het was niet allemaal 'Love' voor de 35 Lieropse jongeren die afgelopen weekinde de Love Parade in Berlijn bezochten. Als we de berichten mogen geloven werden zij voor een zogenaamde 'Drogekontrolle' door - wat achteraf bleek - twee nepagenten verzocht hun spullen in te leveren en wat terug te gaan staan. Vervolgens werden deze spullen door de twee met een 'Danke schon' opgeraapt en verdwenen ze in de menigte. De Lieroppers erachteraan, echter zij werden gestopt door andere 'Lovers'. Volgens de berichten waren 20 Lieroppers uiteindelijk de dupe. Geen geld, geen pasjes, alleen nog een beetje Love!


Maandag 15 juli:

Als je het geduld op kunt brengen en je hebt toevallig niets te doen, want je hebt toch vakantie, of je weet nog niet of je naar Spanje, Frankrijk of Oostenrijk zult gaan, of je bent al jaren Lierop uit en woont in het verre buiten- of binnenland, dan wordt het hoog tijd eens te kijken naar de foto’s van ons eigen Lierop. Onder ‘Lierop in Beeld’ wordt snel duidelijk hoe mooi Lierop is. Schitterende foto’s, soms genomen vanaf zo’n 30 meter hoogte zijn daar te bekijken (vergroot wel uit en benut je volledige beeldscherm – F11). Als je daar doorheen bent dan ga je beslist twijfelen of je niet wat dichter bij huis zult blijven. Lierop heeft terrassen genoeg en je ontmoet vele niet-Lieroppenaren, want die weten Lierop wel te vinden via fietsroutes, het Pannekoekhuis, de vakantieboerderijen of onze mooie kerk. Kijk ze!


Zondag 14 juli:

Over nog geen maand meer vindt in Lierop het Nirwana Tuinfeest 2002 plaats. Het programma voor het evenement dat van 9 tot en met 11 augustus wordt gehouden is weer als vanouds en de voorverkoop is reeds een maand geleden begonnen. Op de eerste dag van het 27e Nirwana Tuinfeest staan optredens gepland van de Rotterdamse punkpopgroep The Apers, de Ierse (folk)rockband Shane MacGowan & The Popes en Hi-Dramatic verzorgt een rock & rollfeest met amusementsmuziek. Het veld gaat vrijdag 9 augustus om 19.30 uur open en de optredens beginnen om 20.15 uur. In de voorverkoop kost een kaartje vijftien euro, aan de dagkassa betalen bezoekers zeventien euro. De tweede dag van het tuinfeest kent een druk programma. Duke Resurrection (met bandleden uit Asten en Someren), bijt zaterdag 10 augustus het spits af. Vervolgens verschijnen de Nederlandstalige band De Snevo's (Snelle Vogels), hardcore-band Dimension Seven uit Arnhem, het Zeeuwse Racoon en rockband Green Lizard uit Tilburg, Peter Pan Speedrock, punkband De Heideroosjes en Beef (mengeling van rock, funk, dance en reggae) op het toneel. Het veld gaat deze dag om 12.00 uur open. De optredens beginnen om 13.15 uur. Kaarten in de voorverkoop kosten vijftien euro en aan de dagkassa twee euro meer.Die Lustige Schlagerfreunde verzorgen zondagmiddag 11 augustus vanaf 14.00 uur een gratis middagconcert. 's Avonds speelt de Eindhovense popgroep Tackedak Nederlandstalige muziek en vervolgens zorgt het Zeeuwse Bløf voor het slotakkoord van het driedaagse muziekevenement. Het veld gaat open om 19.00 uur en om 20.00 uur begint het programma. Kaarten voor het avondspektakel kosten veertien euro in de voorverkoop. Aan de dagkassa kost een kaartje zestien euro. * De voorverkoopadressen zijn: OJC Nirwana in Lierop, Cafétaria't Jagershuis in Lierop, Videotheek De Meer in Someren, Music Shop in Asten, Soundgarden in Deurne, CD Shop Melody in Helmond, Esso Van de Kimmenade in Mierlo, Muziekhandel Foole in Geldrop, Bullit in Eindhoven, Mikroshop in Horst, Videocity in Nederweert en Hans van Bree Muziek in Venray. Ook zijn kaarten verkrijgbaar via: http://www.teletickets.nl of: 0900-8040.


Zaterdag 13 juli:

Met een groot kampvuur werd gisterenavond de jeugdvakantieweek van dit jaar afgesloten. De kinderen van de onderbouw hadden die middag nog veel plezier beleefd aan de spelletjes die onder begeleiding van de brandweer werden gespeeld. Er werden volop pannekoeken gebakken en gegeten en de theatergroep To the Point verzorgde een voorstelling. De oudere kinderen maakten die avond en flinke bostocht. Een enkele groep is zelfs verdwaald geweest, maar dat bleek geen probleem te zijn, inmiddels was het kampvuur zo hoog opgelaaid dat ze daar maar op af zijn gegaan. Bij een kampvuur hoort gitaarmuziek en een lekker broodje worst. In die sfeer is er echt een einde gemaakt aan een mooie week. Bert en Bertha werden bedankt voor hun gastvrijheid. Ook de pony's zijn bedankt voor het uitlenen van de wei. Maandag mogen jullie er weer in. Volgens Bert. En niet te vergeten de werkgroep van de jeugdvakantieweek, bedankt! De schoolvakantie heeft zijn eerste week erop zitten, en de schoolkinderen hebben zich niet hoeven te vervelen. Vele vrijwilligers zijn de afgelopen week in touw geweest om de Toer dur Lierop, en de jeugdvakantieweek goed te laten verlopen. Dat is ze gelukt en ze kunnen terugkijken op geslaagde evenementen!


Zaterdag 13 juli:

Voor vele Lieroppenaren is de vakantie inmiddels begonnen. Een van de redactieleden van slaponline trekt er met z’n hele familie ook tussenuit. Van hem weten we zeker dat hij op z’n vakantieadres een internetcafé op zal zoeken waar hij het Lieropse Nieuws kan blijven volgen en waar hij kritisch kan toezien of de thuisbasis ervoor zal zorgen dat elke dag weer de spreuk, het nieuws, van alles wat, sport en moppen worden aangevuld. Na de drukke jeugdvakantieweek (zie de foto’s) welke dankzij de vele vrijwilligers weer bijzonder geslaagd is, zullen de komende weken wat rustiger zijn voor wat betreft de evenementen. Het eerstvolgende grote evenement zal het Tuinfeest van Nirwana worden en daarna de Zeskamp. Daarom zijn wij zeer geinteresseerd in nieuwsfeiten of vakantiestory’s. Ook digitale foto’s van bijvoorbeeld smeltende sneeuw aan de Franse Rivièra of een Parijse revolutie, een donderwolk boven Keulen of een Spaanse schone. Wij plaatsen het ‘nogal licheluk’. Namens de rest van de redactie wensen wij iedereen een goede vakantie en een ‘wel thuis’.


Vrijdag 12 juli:

We zijn verheugd als we positieve reacties krijgen op onze site. Zoals het bericht dat we gisteren binnenkregen via het reactieformulier. We willen niet nalaten dit in z’n geheel over te nemen onder het nieuws van vandaag. Het gaat als volgt: ‘Ik zal eerlijk zijn, ik ben een echte Lieropse maar heb nog nooit op deze pagina gekeken. Ik schaam me eigelijk wel een beetje veel, als ik zie wat een informatie er allemaal op staat. Ik zal in de toekomst meer gebruik maken van deze pagina. Dat Lierop dat allemaal heeft… weten meer mensen dat niet of was ik de enige? En al die mooie foto s van al die dingen die er in Lierop gaande zijn. Weten ze in Someren hier ook van?’


Vrijdag 12 juli:

De Toer dur Lierup zit er voor dit jaar weer op. Gisterenavond werden de laatste rondjes gefietst. De nummers 1, 2 en 3 van iedere kategorie gingen met een mooie troffee naar huis en alle andere deelnemers kregen een presentje en vaandeltje als herinnering aan de toer 2002. De laatste avond stond er behalve een suikerspinkraam en ijscowagen ook een groot springkussen waar goed gebruik van werd gemaakt. De Supportersclub Lieropse Renners die elk jaar weer de Toer organiseert kan terug kijken op een geslaagd evenement. En wij van Slaponline hebben elke avond mee genoten van de gezellige sfeer. De foto's hiervan zijn o.a te zien op de slapgalerij en vanzelfsprekend ook via de Tour dur Lierup link.


Vrijdag 12 juli:

Het was te merken dat er een dag uitgevallen was van de jeugdvakantieweek. De energie die de kinderen over hadden na een regenachtige dag binnen, konden ze goed gebruiken voor de spelletjesdag gisteren. Het hellingglijden ging heel goed, alle konstructies bleven heel en haalden bijna allemaal de bel. De uiteindelijke winnaar zal vanavond bekend worden gemaakt. Voor vandaag staat een leuke voorstelling van To the Point op het programma voor de onderbouw. En er worden pannekoeken gegeten na afloop. Er wordt ook geoefend om brandweerman of vrouw te worden samen met een echte brandweerman en met een echte brandweerauto! Wie heeft het eerste de brand geblust? Voor de bovenbouw staat een spannende tocht door het bos op het programma. Let op! Watjes kunnen maar beter thuisblijven is ons verteld. De avond begint al om half acht (!) en zal waarschijnlijk uitlopen tot zo'n uur of elf. Er wordt geadviseerd om lange broeken te dragen, goede loopschoenen en een jas. Het wordt een flinke tocht en na afloop is er een snack bij het kampvuur... Ik denk dat wij ook even gaan kijken...


Donderdag 11 juli:

De tweede dag van de jeugdvakantieweek is in het water gevallen. Er werd voor die woensdag veel regen voorspeld en dat is er dan ook rijkelijk gevallen. Er zat dus niets anders op voor de werkgroep dan de activiteiten voor die dag af te gelasten. Voor vandaag zijn de weersvoorspellingen een stuk beter en dat betekent dat vandaag de spelletjesdag wordt gehouden. Omdat gisteren de zeepkistenwedstrijd niet doorging, wordt deze vanmiddag gehouden en dat betekent dat de middag een half uurtje zal uitlopen. Iedereen is vanaf omstreeks 3 uur welkom om dit spektakel te komen bekijken. De Tour dur Lierop is nagenoeg wel droog verlopen. Er werd weer hard gefietst en deze derde 'toer' dag werd er ook hard gelopen. De uitslagen hiervan staan weer op de Toer dur Lierop pagina. De stratenloop werd gewonnen door Geert Filipinni, gevolgd door Rens van Lieshout en Sven van Lieshout eindigde als derde.


Donderdag 11 juli:

Vandaag is er van 11.00 uur tot 14.00 uur een terrasconcert bij café d’n Babbelaar en café Het Jagershuis. Het concert wordt gegeven door het seniorenorkest dat deze zomer weer op tournee is. Hopelijk en waarschijnlijk is het weer weer beter dan gisteren.


Donderdag 11 juli:

Komende maandag 15 juli vieren Peter en Jaan van Heugten-van Seggelen hun gouden bruiloft. In verband met de gezondheid is het feest over twee dagen uitgespreid, zaterdag de mis en feest in Sonnehove en maandag feest met kinderen en kleinkinderen. Peter werd in 1924 geboren op Oeienbraak en Jaan werd geboren op de boerderij aan het wat achteraf gelegen weggetje Handwijzer wat er nu niet meer is. De boerderij is er nog wel. Ze ligt wat achteraf op de Lieropsedijk. Na hun huwelijk woonden ze eerst even in Someren-Heide waarna ze naar Lierop trokken. Ze woonden eerst in de Schutterstraat, waarna ze via de van Dongenstraat verhuisden naar de Lijestraat waar ze 35 jaar gewoond hebben. Na twee jaar Henricushof worden ze nu sinds twee jaar verzorgd op Sonnehove. Peter is lid van OLV der Zeven Weeën en van handboogvereniging De Volharding. Hij werd bij de schutters zelf eens seniorenkampioen van Nederland! Wij wensen Peter, Jaan en familie een fijn feest toe.


Woensdag 10 juli:

De Toer dur Lierup heeft z'n tweede dag achter de rug. Er werd gisteren niet alleen gefietst, maar ook geskeelerd. De winnaars van deze wedstrijd zijn, Yvon van den Burg en Luuk Versteegden. De uitslagen van het fietsen zijn te vinden op de Toer dur Lierup pagina.


Woensdag 10 juli:

Onze fotografen knippen deze dagen bij het leven. Ontelbare foto’s krijgen we te verwerken. We plaatsen deze zoveel mogelijk. Foto’s van de Tour dur Lierup op de pagina Tour dur Lierup en op de Slapgalerij. Foto’s van de Jeugdvakantieweek op de aparte link Jeugdvakantieweek in het linker rijtje. Veel kijkgenot en zwaai eens als je je herkend!! Wij zien alles!


Woensdag 10 juli:

Jeugdvakantieweek 2002 in Lierop is gisteren van start gegaan. Zoals gisteren reeds gemeld is het thema dit jaar: 'Ter land ter zee en in de lucht. Er werd flink geknutseld aan luchtballonnen, vliegers, mobielen en vliegtuigjes. De oudere kinderen zijn begonnen met het maken van voertuigen die vandaag van de helling afgaan. Het gaat erom wie het verste komt met zijn kar, en daarbij worden alle ouders, opa's, oma's en alle andere belangstellenden uitgenodigd om dat te komen bezichtigen. Om 12.30 uur is het zover. Om alvast een indruk te krijgen van deze jeugdvakantieweek hebben we we de foto’s geplaatst onder de link: Jeugdvakantieweek in het linker rijtje.


Dinsdag 9 juli:

De jeugdvakantieweek zal vandaag weer starten. Gisteren is door de werkgroep het opbouwen van het thema van dit jaar: ‘Ter land, ter zee en in de lucht’ verzorgd.. In de slapgalerij kun je zien dat ook dit jaar de werkgroep weer hulp krijgt van jong en oud. Het wordt zo een stuk gemakkelijker iets leuks in elkaar te zetten. Hopelijk blijft de werkgroep ons van informatie voorzien zodat de thuisblijvers dit jaarlijks terugkerend initiatief van vele vrijwilligers via slaponline kunnen volgen.


Dinsdag 9 juli:

Gisteren is onder een stralende zon de start van de nieuwe editie van de Tour dur Lierup van start gegaan. Om precies half zeven werd gestart met de jongste deelnemers. Met allemaal een nieuwe door de shirtsponsor aangeschafte helm reden zij op achter de volgwagen van Aad. Langs het parcours werd het spektakel gevolgd door het wederom massaal toegestroomde publiek en bewoners. Buiten werden zoals gebruikelijk terrassen ingericht waar bewoners en hun gasten tijdens deze eerste race begonnen aan hun kopje koffie. Zo zagen zij de allerkleinsten, vaak bijgestaan door hun meelopende ouders, voorbij komen. Naar gelang de avond vorderde, de snelheid van de voorbij razende wielrenners toenam en de eerste drankjes genuttigd werden, namen ook de aanmoedigingen toe. Sommige ouders verbruikten hiermee meer energie, dan hun kinderen voor hun rondjes fietsen nodig hadden. Voor uitslagen en foto’s verwijzen wij u naar de aparte pagina Tour dur Lierup.


Maandag 8 juli:

De slagwerkgroep van de fanfare bestaat dit jaar 40 jaar. Een van de activiteiten in het jubileumjaar was het experiment slagwerkmuziek te maken in een koeltoren. Het bijzondere van een optreden in een koeltoren is dat de echo zich bijna oneindig maal herhaalt. Gisteren was het dan zover. Met de bus en de nodige Lieropse supporters naar Kalkar (Duitsland) vertrokken waar de slagwerkgroep een concert gegeven heeft in het pretpark Kernwasser Wunderland. Naast twee optredens in de koeltoren heeft de slagwerkgroep op het park nog een muzikale rondgang en een concert gegeven. Vanaf vier uur was het voor de jeugd "vrij spel". De slagwerkgroep kijkt terug op een bijzonder geslaagde dag.


Maandag 8 juli:

Slaponline zal weer aanwezig zijn om verslag uit te brengen van de vanavond startende Tour dur Lierup. In het linker link-rijtje hebben we weer een aparte link opgenomen voor de Tour dur Lierup. Uitslagen en standen + foto's zullen hier dagelijks te zien zijn. Vooralsnog staan er de uitslagen en standen van vorig jaar nog op.


Zondag 7 juli:

Het was een mooie zaterdagavond. We waren bij de start van de Kennedymars en bij het optreden van Huup Holland Huup in Someren. Vandaag zullen wij volgen hoe de Lieroppenaren hun tocht tot een goed einde brengen. Ger Beyers, Harrie van Bussel, Jan Bekx, Stef en Maria Sleegers, Henk en Anjo Moors, Ria en Anja van Oosterhout en Ilse van Lieshout waren de bekenden die we voorbij zagen komen. Wij wensen hen veel succes en hopen dat ze de finish zullen halen.


Zaterdag 6 juli:

Het is ’t weekend van de Kennedymars. Rond middernacht zullen de wandelaars met hun gevolg Lierop passeren. We weten dat er verschillende Lieroppenaren mee zullen doen aan deze uitdaging. Wij wensen hen, maar ook de andere wandelaars, veel succes. We kunnen ze zien vanaf terras of langs de straat, maar ook via Siris is er sinds dit jaar de mogelijkheid om een filmverslag te zien op zondagmorgen 10.00 uur en zondagavond 20.00 uur. Bovendien zullen er fotografen dag en nacht foto’s maken van wandelaars en randgebeuren en zal radio Siris tijdens de tocht ‘life’ aanwezig zijn. Bij het Raodhoiske zal Huup Holland Huup zorgen voor de bekende gezelligheid.


Vrijdag 5 juli:

Het afgelopen schooljaar hebben de groepen 5 en 6 van alle Somerense basissscholen, dus ook van 't Rendal in Lierop, in opdracht van Stichting Cuvoso een tentoonstelling op school gehad met de naam "fotocross' . Deze fototentoonstelling bestond uit een aantal foto's waarop de kinderen konden reageren door het maken van een eigen fotoketting. Uit die foto's werd er een uitgekozen waarvan een vergroting werd gemaakt. Deze werd naar een andere school gebracht, waarop deze school weer een reaktie gaf. Zo ontstond een grote ketting die nu te zien is in de bibliotheek in Someren. Tot het einde van de zomervakantie is deze fotoreportage te bezichtigen. Kinderen zullen hun eigen foto herkennen en kunnen zien hoe een andere school daarop gereageerd heeft. Tijdens de zomervakantie gelden de volgende openingstijden; maandag t/m zaterdag 10.00 -12.30 uur, maandag- en vrijdagavond 18.00-20.00 uur. In de week van 29 juli-3 augustus is de bibliotheek gesloten.


Donderdag 4 juli:

Bij de jaarlijkse strijd om de titels bij de seniorenschutters van Kring Peelland is Jan van de Ven van Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën afgelopen weekend koning geworden. Wij feliciteren hem daarmee.


Donderdag 4 juli:

Vanaf a.s. maandag 8 tot en met donderdag 11 juli wordt de 38e Toer dur Lierup verreden, een wieler-vierdaagse voor de Lieropse jeugd tot en met 12 jaar. De organisatie is als vanouds in handen van Supportersclub Lieropse Renners. Het parcours is weer Bruiseldonk (start en finish), Kromvenweg en Schutterstraat. De wedstrijden beginnen dagelijks om 18.30 uur. Alleen op donderdag is de start om 18.00 uur in verband met de vele huldigingen. Meisjes en jongens kunnen zich op maandag 8 juli vcanaf 17.30 uur aanmelden bij de inschrijvingsstand op Bruiseldonk. Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 euro per dag. Op dinsdag om 19.30 uur staat er een demonstratietraining van Buitenlust op het programma met o.a. de Lieropse jeugdwielrenners Dyonne en Jeroen Dekkers en Savie en Yorick van Horik. Eenzelfde training is er op donderdag om 19.30 uur met o.a. Martijn Dekkers en Douwe Verberne. Slaponline zal net als vorig jaar elke dag de uitslagen incl. foto’s publiceren.


Woensdag 3 juli:

Voor ’n bomvolle Vurherd hebben de “Groep 8-ers” van ’t Rendal dinsdagavond voor de laatste keer hun musical “Hoera we zijn gestrand” opgevoerd. Alle broers, zussen, vaders, moeders en andere belangstellenden zaten van het begin af aan op het puntje van hun stoel. Na het spetterend openingslied ‘Hoera we zijn gestrand’ kwamen Piet en Nel Poldermans het, als strand omgebouwde, toneel op. Je kon goed zien en horen wie er thuis ‘de boks’ aan had. Het daarop volgende klaaglied ‘Wat een gesjouw’ klonk voor vele mannen bekend in de oren. Wat moeten die vrouwen toch altijd veel meenemen. De rust op het strand wordt dan verstoord door enkele gasten en “Sunset”. Na het lied; ‘Ze zijn het echt’ worden deze popartiesten belaagd door hun fans. Echter, hun manager weet ze tot bedaren te brengen. Als de rust is wedergekeerd verschijnt er ’n gladde verkoper op het strand. Piet koopt zijn gestolen thermoskan weer terug en ’n verrekijker. Tijdens het lied ‘Uren Gluren’ ziet hij veel wat van Nel verboden is. Tijdens ’n partijtje Beachball krijgt de manager van Sunset het eerste couplet van het nummer ‘Eb en Vloed’ in zijn handen geduwd. Dit moet ’n Hit worden. Terwijl Nel surfles krijgt doet Piet zijn beklag bij ’n lekkere strakke meid. Ook het lied ‘Hou Vol’ kreeg veel bijval van het mannelijk publiek. Met de ode aan de ‘Redders in nood’ wordt het rescue-team in het zonnetje gezet. Nel was namelijk bijna verdronken tijdens haar eerste surfwedstrijd. Tussen de bedrijven door krijgt de manager weer ’n stuk tekst toegeschoven van de anonieme tekstschrijver. Vier stoere olieboorders brengen vervolgens hun lied ‘Alles in de olie’. (Aan de prachtige danspasjes kon je zien dat er veel geoefend was). De stoere macho’s zijn gevlucht van het booreiland en komen op het strand feesten en beesten. De shake wedstrijd die door hen vieren èn Piet gezamenlijk gewonnen werd is aanleiding voor Piet om ook zijn dagelijkse sores te ontvluchten. Als Nel ontdekt dat Piet weg is komt ze tot inkeer. Na het lied ‘Kom bij mij’ komt Piet weer terug. Als de manager tijdens het eten van ’n broodje op ’n papiertje bijt blijkt er het 3de couplet van de nieuwe hit op te staan. Het lied is bijna klaar. ’s Avond tijdens de strand BBQ wordt er volop gefeest en meegezongen met ‘Aloha Hollanda’. Toen de tekstschrijver van de 3 coupletten zijn schroom overwonnen had werd het lied compleet gemaakt met het refrein en kon “Sunset” hun nieuwste hit gaan zingen.

Je sluit iets af, je raakt iets kwijt.

Dag klas, dag school, dag fijne tijd.

We hadden het hier jaren naar ons zin.

Nu staan we aan een splinternieuw begin.

We gaan de toekomst lachend tegemoet.

Net eb en vloed, eb en vloed.

Uiteraard was de staande ovatie na afloop helemaal terecht. Later op de avond vond in de hal van de school ook nog de diploma uitreiking van de EHBO cursus plaats. Iedereen was geslaagd. Terecht dus dat Marjolein Fokkema (EHBO Someren) in de bloemetjes werd gezet als dank voor het verzorgen van de cursus. Ook de mensen achter de schermen van de musical werden bedankt. Cindy, Elly, Petra en Bart: CHAPEAU!!!! Slaponline wil alle Groep 8-ers feliciteren met de mooie musical en hun diploma. Natuurlijk wensen we hen ook veel succes in de toekomst. Er zijn meerdere foto’s van deze musical te zien in onze slapgalerij.


Dinsdag 2 juli:

Het was jammer dat de weergoden gisterenavond niet meespeelden met fanfare en A Capella. Na een serenade aan Huub en Mieke van de Waayenberg koos de fanfare in plaats van het natte grasveldje van de Hemelaar voor het binnengebeuren in de Vurherd. De Jeugd beet het spits af onder deskundige leiding van Linda vd Heuvel en Rina Hurkmans. Daarna waren de drummers aan de beurt. Onder leiding van Harrie Claus en veel jeugd wisten zij hun nummers tot een uitstekend einde te brengen. Tussendoor was er nog een diplomauitreiking door de kersverse voorzitter Eric Hesius. Lieke van Gastel bij de blaasinstrumenten en John van Asten en Niek Hurkmans (met zelfs een tien voor z’n theorie) bij de drumband, waren de geslaagden. Als laatste was het de beurt aan de fanfare. In een vlot tempo vlogen de bekende nummers voorbij. Van Abba tot Toto Toto, van Elvis tot Don Mc Lean. Populaire nummers die de aanwezigen zeker wisten te bekoren.

Ook A Capella toog naar binnen. Zij gaven hun vakantieconcert voor een aandachtig publiek in Henricushof. Namens slaponline een prettige vakantie toegewenst aan fanfare en A Capella.


Dinsdag 2 juli:

Onze WK-poll is inmiddels vervangen door een vakantiepoll. De einduitslag van de WK poll was als volgt: 35% tipten Frankrijk als nieuwe wereldkampioen, 24% Engeland en 17% de uiteindelijke wereldkampioen Brazilië. In de nieuwe poll willen we weten in welk land onze slaponline-bezoekers het liefste op vakantie gaan. Gewoon ‘n kwestie van kiezen. Simpel toch?!


Maandag 1 juli:

Maar liefst 32 kinderen, verdeeld over 7 groepen, streden op de Slutelakker om de felbegeerde ‘Gouden Butjes”. U raadt het al, zaterdag werd het jaarlijkse Jeugd Jeu de Boules Toernooi gehouden. De pastoor had hulp van boven gevraagd die voor goed weer kon zorgen. En goed weer was het! Onder ’n stralende zon konden de kinderen naast jeu de boulen ook nog darten, hoefijzerwerpen, gewoon in de zandbak spelen en voetvolleyen. “ ’t ging wir schôn” . Nadat om 11 uur het startsein werd gegeven om het eerste butje te werpen moest al snel genoeg de eerste fles cola ontkurkt worden. In het heetst van de strijd was er gelukkig nog net even tijd om te drinken, chips te eten en wat te snoepen. Halverwege het toernooi, zo rond ’n uur of een, moest er gegeten worden. Helaas geen boterhammen met kaas. Neen!! Hamburgers, worst, spek en saté van de barbecue was wat de pot schafte. Er was ook nog voor frites gezorgd, zodat niemand ook maar iets te kort kwam. Toen alles op was kon er weer verder gegaan worden met boulen. Om 3 uur zaten de wedstrijden er op en kon met de puntentelling worden begonnen. De slaponline fotograaf was getuige van de volgende huldigingen: 3 jaar: Bart van Brussel, 6/7 jaar: Bente Welten, 8 jaar: Joep Megens, 9 jaar: Jelle Welten. 10/11 jaar: Geert Megens, 10/ 11 jaar (2e groep): Twan van Lierop en 12 + jaar: Rick van der Wiel. Klik hier voor meer foto's.

Als er nog buurten zijn die iets dergelijks organiseren dan houden wij (slaponline) ons aanbevolen voor foto’s en verslag.


Zondag 30 juni:

Op deze ‘rustige’ zondag willen we onze trouwe lezers van slaponline erop wijzen dat er weer een nieuw historieartikel geplaatst is. Nu wordt juni 1977 herrinnerd. Het jaar dat Frans van de Velden en Harrie Cortooms trouwden, dat Jan v.d. Hulst van Sluis 9 zijn zilveren priesterjubileum vierde, dat de bestrijding van rupsen in het jaar ervoor (1976) een froot succes was, in tegenstelling met omringende gemeentes en dat Hans Hendrikx zijn 12,5 jarig jubileum bij de Bosgalm vierde. Voor meer nieuws uit 1977 verwijzen wij graag naar onze pagina ‘Historie’ waar nog veel meer historienieuws te vinden is, evenals in ons archief.


Zaterdag 29 juni:

Mannenkoor A Capella verzorgt op maandag 1 juli een openluchtconcert op de parkeerplaats voor Steunpunt Henricushof. Eveneens maandag zal fanfare St. Willibrordus een concert geven op het grasveld bij De Hemelaar (vanaf 20.00 uur). Lekker mooi gepland! Zo kun je echter wel kiezen tussen zang en blaasmuziek. Dit alles bij redelijk goed weer. Anders gaat in ieder geval de fanfare naar binnen (De Vurherd). Zij zullen overigens alleen maar populaire nummers spelen zoals: Elvis Collection, Toto  (diverse bekende nummers van Toto), Abba, The A team, de marsen Washington Post en Koning Voetbal (waar vroeger Studio Sport mee opende), American Pie enz. enz.


Zaterdag 29 juni:

Het heeft niet zo mogen zijn voor René Manders. De laatste wedstrijd in de 10 kamp ( Jeu de Boules op de Slutelakker) werd met overmacht gewonnen door Karel waardoor de eindstand op 6-4 is gekomen. Karel heeft het verdiend. Niet dat hij hem te danken had aan zijn formidabele spel. Neen, het gebrek aan concentratie en ’n overvloed van arrogantie van de heer Manders waren vooral debet aan zijn overwinning. Saillant detail is echter dat Karel speelde met de ‘ballen’ van de man die al jaren op rij kampioen van de Slutelakker is. Het wedstrijdverslag is in enkele zinnen samen te vatten: Vooraf werd afgesproken dat na de eerste partij bepaald werd om hoeveel gewonnen partijen gespeeld zal worden. Na de 13-10 overwinning van Karel werd de klok op onze Koepelkerk geraadpleegd en kwam men tot het besluit dat er om de ‘best of three’ gespeeld zal worden. Toen de tweede partij met 13-8 bij Karel in de pocket ging was het dus over en uit voor René. Uiteraard was René wel de eerste die Karel feliciteerde met deze, en de algehele, overwinning in de 10 kamp. Maar, Karel zal Karel niet zijn, of hij kreeg weer meteen ’n grote mond. “Wie wordt mijn volgende tegenstander?” was zijn wat overmoedige vraag. Slaponline kan nu niets meer doen dan U allen uit te nodigen om het tegen Karel op te nemen. Uiteraard wensen wij U veel succes. Tot slot willen wij Karel feliciteren met zijn toch wel prachtige overwinning, en wensen wij zijn gezin veel sterkte  om in de komende weken, maanden en jaren op ’n zo verstandig mogelijke manier met de opschepperige praatjes om te gaan!!!!!


Vrijdag 28 juni:

Tijdens de Kringgildedag in Deurne won Lia Verberne van Gilde St. Antonius Abt de eerste prijs bij het standaardrijden in de optocht. Peter Verberne (bassist bij Huup Holland Huup) werd bij het trommen individueel winnaar in de klasse B. Namens slaponline willen wij hen van harte feliciteren.


Donderdag 27 juni:

Zoals gisteren al onder nieuws te zien was zijn de ballonvaarders afgelopen maandag op het crossterrein van MAC opgestegen. Wat er niet bij stond was dat ze in de buurt van Heythuizen weer veilig geland zijn. Voor meer foto’s verwijzen we naar de slapgalerij.


Donderdag 27 juni:

Tourfietsclub De Nachtegaal uit Someren houdt op zondag 30 juni de 20e Kennedytoertocht. Voor fietsliefhebbers een mooie gelegenheid om deze prachtige tocht, die ook door Lierop komt, te fietsen. De tocht van 80 km gaat over bijna het hele traject van de Kennedymars. De route is uitgepijld en bij gevaarlijke punten zijn oversteekposten aanwezig. Twee servicewagens zorgen voor hulp bij pech onderweg. Start en finish zijn bij café In d'n Herberg, Postel 27 in Someren. Voorinschrijving is mogelijk op zaterdag 29 juni tussen 14.00 en 17.00 uur. Toerrijders kunnen starten vanaf 8.00 uur, recreanten tussen 9.00 en 11.30 uur. Inschrijfgeld met herinnering 4 euro, zonder herinnering 2.50 euro.


Woensdag 26 juni:

De geboren en getogen Lieropse zanger Hans van Seggelen, thans wonend in Someren, ziet met veel vertrouwen de toekomst tegemoet. Binnenkort wordt door Dirk en Joris Heyligers van HCD-music Deurne  de nieuwe cd van Hans van Seggelen gepresenteerd. Het resultaat van een  25 jaar lange muzikale samenwerking met Hans van Seggelen.  Zijn cd is binnenkort verkrijgbaar in de Nederlandse music-shops. HCD-music Deurne brengt nog voor diverse (aankomende) artiesten, Grard Damen, Mieke, Henny Weijmans e.a. , cd’s uit. De nieuwe cd van Hans van Seggelen omvat o.a. een prachtige CD-single, met de schitterende nummers ‘Ik wil jou’ en ‘Eindeloos’, beide nummers geschreven door zanger/tekstschrijver Henny Weijmans uit Mierlo. Entertainer  Hans van Seggelen verwierf een veertiental hitnoteringen bij de diverse Nederlandse hitparades (MK).


Woensdag 26 juni:

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Handboogschieten te Schaijk op 23 juni j.l. heeft de 17-jarige Lieropse schutster Coby Hurkmans op het onderdeel 25 meter - een pijl, het fel begeerde edelmetaal veroverd. In de voorronde, dertig pijlen, schoot zij 272 punten bij elkaar, waardoor Coby zich als eerste voor de finale junioren meisjes 16-17 geplaatst had. In een spannende halve finale wist zij haar rivale in een shoot-off te verslaan. Ook in de finale hield Coby haar hoofd koel en won zij uiteindelijk van nummer twee Christa Frederiks met een verschil van 92-81 punten. Met deze overwinning haalde het jeugdige talent voor de vijfde maal het Nederlands Kampioenschap binnen (MK).


Dinsdag 25 juni:

Het is de laatste dagen goed 'vaarweer' geweest voor luchtballonnen. We hebben de afgelopen dagen verschillende ballonnen over kunnen zien varen. Het ballonnenfestein in Gemert is dit jaar succesvol verlopen en maar liefst 18 ballonnen zijn het laatste weekend opgestegen. Maandagavond is ook hier in Lierop een luchtballon opgestegen. De weersomstandigheden waren die avond optimaal en dat is de laatste weken wel anders geweest. De ballonvaart moest verschillende keren worden uitgesteld maar gisteren was het eindelijk zover. Wij zijn natuurlijk ook even gaan kijken.


Dinsdag 25 juni:

Eergisteren, zondag 23 juni heeft het Gilde van Sint Antonius Abt deelgenomen aan het Kringgildenfeest in Deurne. Na een lange optocht door Deurne werd door de leden aan diverse wedstrijden meegedaan met de volgende resultaten: Peter Verbere 1e trommen klasse B, Lia Verberne 1 standaardrijden in de optocht en het gilde zelf behaalde een 2e plaats in het algemeen klassement. De geheime opdracht: even iets over deze opdracht, bij kring Peelland is het gebruikelijk dat bij kringgildenfeest een opdracht word opgegeven waarvan de gilden geen weet hebben en zich hierop niet kunnen voorbereiden, de geheime opdracht dit jaar was wie is de mooiste koning? Door de jury werd tot mooiste koning uitgeroepen, ja juist koning Jos van Lieshout. Een mooi zilveren draagschild was zijn beloning. Of Jos zonder zijn koningin Ine deze
prijs behaald had, daarover is gisterenavond nog lang over gediscuteerd. De meningen hierover waren verdeeld. Maar al met al was het mooie gildendag.


Maandag 24 juni:

Jammer. Normaal krijgen de heren 10 kampers behoorlijk wat volk op de been. Gisteren echter kwam er slechts een handje vol supporters naar de verrichtingen van René Manders en Karel v.d. Boogaard kijken. Plaats van handeling was het fietspad (van Peek van Schalen naar de rotonde bij de Provinciale weg), en de inzet was al skatend het negende punt van de 10 kamp verdienen. Beide heren gingen voorzichtig van start. Het was ook nog ver. Alras kon de echte kenner al zien wie de meeste kans op de overwinning maakte. René (de man met wielrennersbenen) maakte zijn slag netjes af en kon zodoende zijn krachten het beste in ’n voorwaartse beweging omzetten. En daar is het per slot van rekening toch allemaal om begonnen. U raadt het al: René heeft glansrijk gewonnen! Na afloop ging Karel zijn geleende skates direct terugbrengen naar Everard v.d. Zanden. Waarschijnlijk is dit dus niet zijn favoriete sport. Misschien ligt Jeu de Boules hem beter. Wil Karel de eindoverwinning in de 10 kamp opeisen, dan zal hij één dezer dagen moeten laten zien dat hij op dit laatste onderdeel beter is dan zijn rivaal. Maar René zal niet met ’n Hesius getrouwd zijn als hij er geen remise uit kan persen. U hoort of leest er nog van. Vooralsnog is de tussenstand 5-4 in het voordeel van Karel.


Maandag 24 juni:

‘Stappen’ in Someren en op de terugweg op de Slievenstraat ‘n viertal brievenbussen ‘mollen’ om deze in Lierop met geweld van de hand te doen in de Felicitéstraat en door de ruiten van het Rendal. Lekker ruig jongens! Wie verzint zoiets? Denken ze erbij na wat ze aanrichten? Weten hun ouders wat ze doen of waar ze uithangen? We zouden zo graag zeggen dat Lieropse jongeren dit niet doen, maar ook in Lierop gebeuren dit soort zaken, helaas. Het was vrijdagnacht 2 uur en ze wisten exact de weg door het ‘donkere’ park naar hun doel. Het wordt de hoogste tijd dat er wat harder opgetreden gaat worden tegen deze ‘kwallen’streken. Het is niet de eerste keer dat deze jongeren een spoor van vernielingen aanrichten na een avondje Someren. Hopelijk komen ze snel tot hun ‘verstand’, want dat hebben ze in ieder geval (nog) niet! Als er mensen zijn die bekende jongeren met brievenbussen hebben zien fietsen, laat het ons weten, we geven dit met graagte door aan de politie die overigens deze nacht nergens te bekennen was.


Zondag 23 juni:

Lierop was gisterenavond ‘in volle glorie’ te zien in Studio Sport. De wielerklassieker Foots Race startte bij de kerk. Het is inmiddels de 21e keer dat deze wedstrijd, welke tot voor ‘n jaar of 6 geleden bekend stond als de Pepper Race, werd verreden. Heel kijkend Nederland heeft kunnen zien wat voor een prachtige Koepelkerk Lierop rijk is. Het zal onze pastoor goed doen. Het werd een snelle wedstrijd. De jonge wielrenners – tot de leeftijd van 23 jaar – vlogen er vanaf het begin in. Uiteindelijk wist Cor Steenbergen de sprint te winnen van Peter Meulman. Derde werd Mathieu Heyboer. Rest nog te vermelden dat de organisatie, met aan het hoofd voorzitter Henk van Seggelen, tot in de puntjes geregeld was.


Zaterdag 22 juni:

Gisteren zijn alle kinderen van de gemeente Someren in de leeftijd van 14 maanden t/m 5 jaar en 15 t/m 18 jaar ingeënt tegen meningokokken C. Meningokokken zijn bacteriën die hersenvliesontsteking (nekkramp, meningitis) en bloedvergiftiging (sepsis) kunnen veroorzaken. In onze gemeente (inclusief de kerkdorpen) zijn in totaal 2196 kinderen opgeroepen voor deze vaccinatiecampagne. Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar komen na de zomervakantie aan de beurt. Meer informatie? Surf dan naar www.vaccinatie.minvws.nl


Vrijdag 21 juni:

Easy and Free zal vandaag zaterdag 22 juni nog eenmaal de show Turn the beat around opvoeren in De Ruchte. Wie vlug is kan nog kaartjes krijgen voor deze geweldige show die eind vorig jaar ook al te zien was op 14 en 15 december. De show wordt gekenmerkt door diverse stijlen, van klassiek tot pop, tot aan een ode aan Boudewijn de Groot. Ook jazz komt aan bod. Het koor wordt begeleid door een compleet orkest. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te verkrijgen bij de Lieropse bakkers en in De Ruchte.


Donderdag 20 juni:

De verkeersbrigade in Lierop begint gestalte te krijgen. Maar liefst 35 vrijwilligers gaan vanaf maandag 19 augustus a.s. brigadieren op de T-kruising Somerenseweg - Heesvenstraat. Afgelopen woensdagavond zijn de brigadiers op de hoogte gebracht van de rechten en plichten die je hebt als brigadier en hebben ze de nodige tips en informatie gekregen. Deze instructie-avond werd gegeven door de heer Luit Verdouw van de politie DAS. Als je bedenkt dat er op een gemiddelde doordeweekse dag zo'n 7000 (!) voertuigen door Lierop heen rijden is het duidelijk dat een verkeersbrigade geen overbodige luxe is. De verkeersbrigade is een initiatief van de verkeersouders Lierop. Deze verkeersouders houden zich vooral bezig met knelpunten in de verkeerssituaties rondom basisschool 't Rendal en proberen daar ook daadwerkelijk iets aan te doen. Ze krijgen hierbij steun van gemeente en politie. We willen alle vrijwilligers die aan deze brigade meewerken heel veel succes wensen!


Donderdag 20 juni:

Vandaag wordt voor de 21e keer de wielerklassieker de "DR FOOTS RACE" verreden. De organisatie is in handen van de "Stichting Wielerpromotie Peelland" en de supportersclub "Lieropse Renners". Ruim 160 neo-amateurs (18-23 jaar) hebben zich voor de wedstrijd aangemeld. De wedstrijd zal voor het eerst in een samenvatting worden uitgezonden bij NOS-Studio Sport. Mede omdat de klassieker een week voor het NK (in Nijmegen) gehouden wordt. Er start helaas geen Lieropse renner omdat we geen neo-amateur in Lierop hebben. De start vindt plaats om 16.00 uur op het Dorpsplein. Daarna komen de deelnemers in actie op een parkoers door tien gemeenten in de regio Zuid-Oost Brabant. Rond 18.30 uur passeren de renners en wedstrijdkaravaan voor de eerste keer de finishlijn op de Steemertseweg (t.h.v. de vrachtwagenparkeerplaats), de tweede doorkomst wordt om 19.06 uur verwacht, de derde om 19.24 uur en de finish na 164 kilometer rond 19.42 uur. In de plaatselijke omlopen is ook de "Hel van Lierop" te vinden op de Otterdijkseweg. Als de wielrenners rond 18.30 uur Lierop binnenrijden zal een groot gedeelte van het parkoers moeilijk bereikbaar zijn.


Woensdag 19 juni:

Onze poll op de voorpagina is enkele dagen uit de lucht. In die tussentijd zijn er enkele favorieten op de wereldtitel afgevallen. Zo zijn Italië, Frankrijk, Argentinië en Portugal naar huis. We proberen vandaag nog de deze poll weer terug te ‘toveren’. Er volgen nu twee rustdagen. Er kan dan nog gestemd worden op Brazilië, Duitsland, Engeland en Spanje. Hiervan staat Engeland op 1 en Brazilië op 2.  We zijn benieuwd.


Woensdag 19 juni:

Vandaag kan onze prachtige kerk weer bezichtigd worden. De openstelling is van 13.30 tot 17.00 uur.


Woensdag 19 juni:

Vandaag vindt op schietterrein de Roovere de finale plaats van de zomeravondcompetitie kruisboogschieten 2002 op de wip. Aan deze competitie doen 6 gilden mee: Gilde St Antonius Abt uit deurne, Gilde St antonius Abt uit Lierop, Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Aarle-Rixtel, Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeen uit Lierop, Gilde St Servatius uit Lieshout en Gilde St Willibrordus uit Deurne. De wedstrijden beginnen om 18.30 uur en zijn georganiseerd door de Lieropse gilden. 


Dinsdag 18 juni:

Vanaf afgelopen zaterdag is de jeugdsoospagina meer dan 600 x bezocht. Sinds gisteren staan er nog 15 nieuwe foto’s op van de afsluiting welke vrijdag werd gehouden bij Nirwana.


Dinsdag 18 juni:

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni hebben er weer diverse deelnemers meegedaan aan het Rabowielerspektakel in Someren. Centraal tijdens dit spektakel staat de jeugd van groot Someren, maar ook een aantal Lieropse verenigingen heeft op vrijdagavond deelgenomen aan de hometrainerwedstrijd voor verenigingen. Present uit Lierop waren jeugdvakantiewerk, S.V. Lierop, Kerkbestuur van Lierop die o.a. de Pastoor als deelnemer afgevaardigd hadden en buurtvereniging de Slutelakker. Na twee van de drie onderdelen ging de Slutelakker aan de leiding met het maximaal haalbare aantal punten van 32. De andere Lieropse verenigingen volgden op korte maar gepaste afstand. Deelnemers voor de Slutelakker waren Toine Welten en Rene Manders. De andere deelnemende teams hadden al een protest ingediend omdat Rene als deelnemer de loting beinvloed had. Het antwoord van Toine en Rene volgde in de laatste afstand van de avond, de koppeltijdrit. Hier moesten de teamgenoten samen een afstand van 2000 meter afleggen. Als coach voor de slutelakker trad Willy van de Elzen op. Met al zijn wielerervaring was de Slutelakker vol goede moed aan de start gekomen, en het resultaat was ernaar. Als enigste vereniging zetten zij een tijd neer van onder de 70 seconden n.l. 69.78 sec. Dat dit voldoende was voor de overwinning is duidelijk. De Slutelakker mag zich dan ook een waardig opvolger noemen van de carnavalsvereniging de Kaauw voetjes. Dit betekent na het straatvoetbaltoernooi wederom een overwinning voor deze geweldige buurt. Met de zeskamp in aantocht betekent dit dat de overige deelnemers aan de zeskamp hun borst nat kunnen maken (ingezonden bericht).


Dinsdag 18 juni:

De deelnemers van 't Rendal uit Lierop hebben afgelopen dagen weer gestreden tijdens het tweede Rabo wielerspektakel. Er werden diverse overwinningen en ere plaatsen behaald op de verreden wedstrijden op zaterdag en zondag. Er werd gestreden op skates op steppen en ook het wielrennen was een van de disiplines.

De uitslagen bij het wielrennen maakten duidelijk dat de tour dur Lierop de vruchten afwerpt. Er werd gestreden van groep 1 tot en met 8 en hier werden voor het Rendal overwinningen geboekt door Marloes Manders (groep 3), Frederik van Beek (groep 4), Floris van Beek (groep 6) en Sjoerd van Beek (groep 8). Ook de overige deelnemers aan het fietsen haalden diverse punten voor 't Rendal. Dit waren o.a. Tamara van de Mullekom en Lana Verberne. Verder was er nog een overwinning voor Marloes Manders steppen groep 3 en waren er nog diverse ereplaatsen te melden voor de overige deelnemers. Uiteindelijk bleek dat 't Rendal wat vorig jaar nog de overwinning behaalde nu als derde eindigde achter 't Ranonkel en de Lambertusschool uit Someren. Ondanks de vele overwinningen gaf met name het aantal deelnemers van de andere scholen de doorslag dat de overwinning aan het Rendal voorbij ging. Al met al een zeer goed resultaat als je bekijkt dat er 11 scholen uit Someren deelnamen. De kinderen van 't Rendal namen de cheque van € 200 in ontvangst en gingen moe maar voldaan naar Lierop waar de cheque overhandigd werd aan Ben van Bussel.


Maandag 17 juni:

De indeling voor het eerste elftal van SV Lierop is vandaag bekend gemaakt. Tijdens het seizoen 2002/2003 moet er vaak naar Helmond worden gereisd maar ook richting Weert. De indeling: Bruheze, Helmondia, Helmond, Stiphout Vooruit, Mulo, Gastel Vooruit, Liessel, Mifano, DESM(Weert), Merefeldia (Nederweert) en Eindse Boys (Nederweert-Eind)


Maandag 17 juni:

Het was weer ‘volle bak’ met de vlooienmarkt. Toen de hekken opengingen was er weer de gebruikelijke bestorming van de vele stands. Peter van Schalen, geassisteerd door Toon Hesius en Klaas van Nuland, was de veilingmeester. Het was duidelijk te merken dat Peter afgelopen week een updatecursus veilingmeester had gevolgd. Met veel kennis van ‘kunst’ verkocht hij alles wat los en vast zat. De opbrengst van de vlooienmarkt gaat naar het uniformenfonds. Als de regelementen van de Gemeente hetzelfde blijven zal volgend jaar geen gebruik meer gemaakt kunnen worden van de van Dongenstraat. Dan zal de vlooienmarkt waarschijnlijk op de parkeerplaats van van Oosterhout worden gehouden                                                 

Foto Siris


Maandag 17 juni:

Uit betrouwbare bron vernamen we dat De Slutelakker op het Rabo Wielerspektakel de eerste prijs in de wacht heeft gesleept. Vorig jaar waren het nog de nu niet aanwezige Kaauw Voetjes die in Someren de eerste prijs wegkaapten. Namens SLAP wensen wij de Slutelakker van harte proficiat met alweer een prijs.


Zondag 16 juni:

Een zonnige zondag, zeker na het lezen van het Eindhovens Dagblad. Daar staat beschreven dat de herindelingsplannen definitief in de kast gaan. Alleen wanneer gemeentes onderling overeenstemmen wordt er geherindeeld. Simpele zaak. Someren zal in ieder geval tegen  herindeling met Helmond blijven, daar zorgt Annet wel voor.


Zaterdag 15 juni:

Het was gezellig en druk op de afsluiting van Jeugdsoos Nirwana. Het goede weer en de goede muziek van de drie koppels DJ's zorgeden ervoor dat het buiten veel drukker was dan binnen. De 500 jeugdsoossers vermaakten zich ook met de optredens van Apesjit en Fellatio die het binnengebeuren opluisterden. De cocktals liepen erg goed . Voor het eerste deel van de foto's verwijzen we graag naar de jeugdsoospagina. Waarschijnlijk zullen er in de loop van vandaag en morgen nog meer foto's te zien zijn op deze site. Blijf het volgen!


Vrijdag 14 juni:

Hopelijk zal de Jeugdsoosavond die deels buiten en deels binnen gehouden wordt niet geteisterd worden door onweer en zal het een ‘warme’ zomeravond worden waar de jeugd kan genieten van diverse soorten muziek. Onze fotograaf zal geen onweder veroorzaken ondanks zijn ‘flits’licht. We zullen proberen zijn foto’s zaterdag zo snel mogelijk te plaatsen op onze site.


Vrijdag 14 juni:

Het orkest Summer Music waarin vele Lieroppenaren prominent in aanwezig zijn en waarvan Ben van Bussel de voorzitter is zal zaterdag tijdens de jaarvergadering in De Vurherd afscheid nemen van hun muzikaal leider Pieter Bukkems die tevens de oprichter van het orkest is. Hij is door het bestuur voorgedragen om erelid te worden van het orkest vanwege zijn bijzondere verdiensten.


Donderdag 13 juni:

Zaterdag 15 juni tussen 9.00 en 10.00 uur zal op het Kerkplein klein chemisch afval ingezameld.


Donderdag 13 juni:

Zoals enkele dagen eerder al gemeld zal Fanfare St. Willibrordus a.s. vrijdag haar donateursactie in de kom van Lierop opluisteren. Maandag 17 juni zal het buitengebied bezocht worden. De fanfare zal in tweeën gehakt worden. Route 1 is als volgt: 19.15 Hersel; 19.25 gebergte; 19.35 Winkelstraat; 19.45 Winkelstraat; 19.55 Veldweg; 20.05 Lungendonk; 20.15 Eindje; 20.25 Herselseweg; 20.35 Stipdonk/Kanaaldijk; 20.45 Middenweg; 20.55 Stipdonk; 21.05 Kanaaldijk ZO; 21.15 Stipdonk; 21.25 Achterbroek; 21.35 Verhagenstraat; 21.45 Steemertseweg.

Route 2 gaat als volgt: 19.15 Laan ten Boomen; 19.25 Otterdijkseweg; 19.35 Otterdijk; 19.45 Kromvenweg; 19.55 Slievenstraat; 20.05 Varendonkweg; 20.15 Berkeindje; 20.25 Vaarsehoefseweg; 20.35 Vaarsehoef; 20.45 Vaarsehoef/Groenstraat; 20.55 Heieind; 21.05 Moorsel; 21.15 Wertstraat; 21.25 Hogeweg; 21.35 Broekkant; 21.45 Steemertseweg; 21.55 Kerkenhuis.

Het is mogelijk dat commissarissen en leden van de fanfare op een andere dag komen dan op deze 14e of 17e juni. Dat moet geen belemmering zijn voor uw gulle gave voor deze ‘dure’ vereniging waar de Lieropse Jeugd – en ook de ‘oudjes’ - de kans krijgen een ‘duur’ instrument te bespelen. Hou de muziek in de lucht!


Woensdag 12 juni:

Op donderdag 27 juni is er een fietstocht voor de leden van de KBO's van de gemeente Someren. De afdeling Lierop organiseert deze tocht. Rond 15.00 uur zijn de leden in zaal Nellie van Oosterhout, waar het Seniorenorkest Groot-Someren de fietsers zal opwachten.


Woensdag 12 juni:

A.s. vrijdag 14 juni houdt De Jeugdsoos van Nirwana als afsluiter van dit seizoen een spetterend zomerfeest. Er zullen zowel binnen- als buitenactiviteiten zijn. Binnen: DJ Chries, Fellatio en Ape Sjit; Buiten: DJ John & DJ Nick (winnaars van de DJ-wedstrijd 2002), DJ Willem & DJ Nicky en DJ Grashopper & DJ Peer. De avond begint 18.00 uur en sluit om 23.00 uur. Vanzelfsprekend zijn er zaterdag weer foto’s te zien van deze avond.


Dinsdag 11 juni:

A.s. vrijdag 14 juni en maandag 17 juni houdt Fanfare St. Willibrordus weer haar jaarlijkse donateursactie. Op beide dagen zal de fanfare de donateursactie muzikaal ondersteunen volgens de volgende route. Vrijdag 14 juni vertrekt de fanfare om 19.30 uur bij van Oosterhout in de van Dongenstraat, vervolgens Somerenseweg, Schutterstraat, bruiseldonk, Luitenakker, Schutterstraat, Groenstraat, Félicitéstraat, Lijestraat en Offermansstraat waarna een pauze volgt in De Vurherd. Vervolgens Somerenseweg, Heesvenstraat, Slutelakker, Laan ten Boomen, Hogeweg, Lijestraat, van Dijkstraat, Fr. Doucettestraat en Hogeweg. De route van maandag 17 juni komt later.


Maandag 10 juni:

Het volledige programma voor het a.s. Tuinfeest is inmiddels rond. Het is te zien op onze link van het Tuinfeest. Nirwana’s Tuinfeest is een festival wat niet alleen bekend staat door een goede programmering, maar vooral ook om de gezelligheid. Geen grootschalig commercieel gebeuren, maar een relaxt muziekgebeuren wat volledig gerund wordt door vrijwilligers. Al 27 jaar werkt deze formule super en gezien het programma van aankomend Tuinfeest gaat het zeker weer lukken.


Maandag 10 juni:

Dat de jeugd de toekomst heeft blijkt uit bijgaande foto waarop 10 jeugdleden van de Gruun Schut zich in uniform presenteren. Overigens vertegenwoordigde de Gruun Schut Peelland gisteren in Waalre.


Maandag 10 juni:

Er is weer herindelingsnieuws. Op onze link ‘Herindeling’ is de brief die de gemeente Someren aan de informateur gestuurd heeft geplaatst. De brief is een reactie op de brief die de gemeente Helmond aan de informateur gestuurd heeft.


Zondag 9 juni:

De nostalgie vierde hoogtij op sportpark De Renkant waar twee wedstrijden in het teken stonden van afscheid. In de eeste wedstrijd speelden de veteranen tegen een gelegenheidsteam dat o.a. bestond uit spelers die te kennen hebben gegeven te stoppen met voetballen, al hoorden we dat er al weer enkelen aan het twijfelen zijn, want het ging weer ‘lekker’. Zij zullen wel ‘zwevend’ lid worden wat net zoveel wil zeggen als gewoon doorgaan met voetballen met als enigste verschil dat je altijd mee mag doen. De uitslag van de wedstrijd werd 2-2 door doelpunten van Theo Peters en Huub Hofland bij de veteranen en 2x Theo Bakermans bij het gelegenheidsteam. Iedereen mocht vervolgens strafschoppen nemen en het bleef spannend tot de laatste strafschop die Louis van de Ven mocht missen. Voor foto’s van deze wedstrijd verwijzen wij graag verder.

De tweede wedstrijd stond in het teken van het afscheid van de gebroeders van Lieshout. Hen gaat een treetje lager voetballen en Huub wordt ‘d’n Hogenband’ van Lierop. We zagen weer verschillende ‘oude’ gezichten in de wei zoals de niet meer in Lierop voetballende Martin van Vaalen en Toon(tje) Maas. Ook in het eerste mocht gastspeler Leon Verstappen nu écht zijn debuut maken. De eerste helft werd afgesloten met een vrij gemakkelijke 2-0 van het eerste door doelpunten van Dirk van Vlokhoven als we het tenminste goed gezien hebben. In de tweede helft kwam de Hurkmanstrein op gang en Frits 1x en Theo 2x zorgden voor een 3-2 voorsprong. Op het einde van de wedstrijd wist Mano nog de gelijkmaker achter Hans van Brussel te werken. Huub en Hen kregen de bloemen en togen naar d’n toog voor nog een gezellige avond. Zie foto’s.


Zaterdag 8 juni:

Volgens een aanwezige was het gisterenavond een gezellig boel in de kantine van tennisvereniging De Ren. De Kampioenen werden wel genoemd maar niet gehuldigd. De muziek was wel live maar niet life. Het eten was in bakjes maar wel warm en met de drank was verder niets mis mee. Als de mond op mond reclame z’n werk doet zal het volgend jaar op deze jaarlijkse feestavond zeker ‘n stuk drukker zijn.


Zaterdag 8 juni:

Onder toeziend oog van het massaal toegestroomde publiek (Ad Verstegen en Hans van Oosterhout), de algehele wedstrijdleiding van de 10 kamp en biljart arbiter Toon Maas ( uit de Lijestraat) is in het café van Nellie en Wim het 8ste onderdeel van het sportief onderonsje tussen Karel v.d. Boogaard en René Manders afgewerkt. Toon Maas had 5 onderdelen op het programma staan. Als eerste werd er van de heren verwacht om 25 caramboles te maken in de discipline “libre”. Karel kreeg de opstoot van René en maakte er in zijn eerste beurt meteen 4. Ook in zijn tweede beurt kwam de teller in beweging, zij het nu ‘slechts’ 3 maal. Na deze florissante start en nog enkele losse flodders bleef hij echter wel heel lang op 13 punten staan. René kon hier maar enkele schamele puntjes tegenoverstellen. Het 16de punt van Karel was er één van wereldformaat. “Precies zoals ik hem bedoelde” riep Karel vol enthousiasme en de wedstrijd was zo goed als gespeeld. Toen het uiteindelijk 25-10 stond dacht Karel dat hij de wedstrijd en dus ook de 10 kamp gewonnen had, maar niets is minder waar. Er stonden nog 4 partijen op het program. Toen dit eindelijk tot hem doordrong pakte hij de keu (van Willy Manders) uit de kast en stond alras weer met beide benen op de grond. Het 2de onderdeel, 10 caramboles bandstoten, werd beoordeeld met factor 2 en werd glansrijk gewonnen door René met de veelzeggende cijfers 10-3. Het ‘vooruit kijken’ ging René duidelijk beter af dan Karel hetgeen overigens van ’n politicus ook wel verwacht mag worden. Het spel 5 caramboles over de rooie werd door de scheidsrechter echt makkelijk bevonden zodat ook dit weer gewoon met de factor één meegeteld werd. Het zal U niets verbazen dat Karel ook dit simpele spelletje won. Uitslag: 5-3. Om nog in de race te blijven voor de overwinning in deze wedstrijd en het hele toernooi moest René het 4de onderdeel van deze avond zeker winnen. Na enkele schijfjes worst, ’n paar blokjes kaas en een lekker glas bier mocht René met het subtiele werk beginnen: 5 caramboles driebanden. Na ‘slechts’ 31 beurten moest Karel al zijn meerdere erkennen in René. Zijn geraffineerde stoottechniek bracht zelfs Nellie af en toe in extase. Karel had het niet meer en nadat hij door de arbiter op ‘touchér’ beticht werd, begon hij de wedstrijdleiding van fraude te verdenken. Gelukkig kwam hij weer snel tot inkering en kreten als “ Wà ben ik toch ne Piel “ en “ Di is ècht slècht” klonken door het café. Uitslag 5-3 in het voordeel van René. Het 5de onderdeel, honderden, bleek slechts ’n formaliteit. René had de onderdelen met factor 2 en factor 3 gewonnen en speelde op zeer sportieve wijze de wedstrijd uit. Karel ging ook hier weer zeer voortvarend van start, maar door de combinatie van gebrek aan techniek en niet op basisschool niveau kunnen rekenen ging hij ook hier weer ten onder. Hij overschreed de honderdpuntengrens en moest zodoende weer van voor af aan beginnen. Uiteraard liet René zich niet van de wijs brengen en stelde met 100 tegen (1)85 de overwinning veilig.

De tussenstand in de 10 kamp is nu 5-3. Uiteraard nog steeds in het voordeel van Karel, maar René kennende zal hij op 23 juni om 10.00 uur alles uit de kast halen om Karel te verslaan met 6 km. skaten. Er wordt dan gestreden om wie het eerst op en neer naar de rotonde van de provinciale weg geskate is. Ook dan doet slaponline weer verslag en nodigt U nu al uit om langs het parcours te gaan staan om de twee kemphanen aan te moedigen. Vooralsnog; Nellie, Wim en Toon bedankt voor de gastvrijheid en de wedstrijd en René en Karel: Suc6!!!!


Zaterdag 8 juni:

Vandaag is er op sportpark de Renkrant van alles te beleven. Hebben we vorige week Jacques Herb al gehad, vandaag is het al net zo erg want Hen (Kip) en Huub (Huup) van Lieshout krijgen hun afscheidswedstrijd tegen een oud eerste elftal waar zij nog in het verleden mee gevoetbald hebben. Dat wordt janken. Vermeldenswaardig is dat deze wedstrijd door hun (oud)collega’s van het eerste is georganiseerd. Ook spelen de veteranen een wedstrijd tegen een ratjetoe van spelers die al dan niet afscheid van het voetbal hebben genomen. Volgens insiders kunnen zij geen gras meer zien.


Vrijdag 7 juni:

Het is weer ‘rustig’ geworden in het Lieropse. Na een zwaar weekend Lierop Live is deze conclusie niet moeilijk te trekken. Omdat er reeds meer dan 300 bezoekers de foto’s van Lierop Live bekeken hebben laten we deze nog tot na dit weekend staan. Dan gaan ze het archief in. In het archief kunnen ze overigens – net als alle andere evenementen uit het verleden – altijd bekeken worden.


Vrijdag 7 juni:

Vanavond zal de Tennisclub het seizoen afsluiten met een feestavond. De Kampioenen zullen gehuldigd worden en naar we gehoord hebben zal er gezorgd worden voor ‘live’ muziek. Hopelijk houden ze het droog.


Donderdag 6 juni:

Gisteren om 16.45 uur is een 51-jarige automobilist uit Helmond op de Somerenseweg met zijn auto tegen een boom gereden. Hij kwam vanuit de richting Someren en reed door onbekende oorzaak tegen een boom aan de linkerkant van de weg. De man is met een gebroken been, een gebroken elleboog en een hersenschudding in het Elkerliekziekenhuis opgenomen.


Donderdag 6 juni:

Op uitnodiging van de KVB-afdeling Lierop verzorgt pastoor Jan Zwirs op woensdag 12 juni een dialezing over zijn missiewerk in Borneo. De avond begint om 20.00 uur in gemeenschapshuis De Vurherd.


Woensdag 5 juni:

De Belangengroep Lierop vergadert vanavond in gemeenschapshuis De Vurherd. Aan de orde komen o.a. de financiële bijdragen voor de werkgroepen en het dorpsservicecentrum. De vergadering begint om 20.30 uur.


Woensdag 5 juni:

In onze regio is het afgelopen weekend in het kader van een Europese/ Landelijk/ Regionale alcoholcontrole gecontroleerd. Met als uitslag; Van ruim 800 bestuurders werd een blaastest afgenomen; 8 bestuurders kregen een proces-verbaal, 16 bestuurders kregen een transactie aangeboden, 24 bestuurders kregen een rijverbod, 5 bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt en 2 bestuurders moesten een bloedproef ondergaan.


Dinsdag 4 juni:

Van de actiegroep ‘Handen af van Lierop’ kregen wij het volgende bericht: Beste redactie, Zo af en toe is er toch weer wat herindelingsnieuws. Ongetwijfeld hebben jullie in de krant gelezen, of elders gehoord, dat de gemeente Helmond nu al actief via de formateur probeert het mogelijk nieuwe kabinet voor zich te winnen ten koste van o.a. Lierop. Naar de mening van de actiegroep zit de formateur daar niet direct op te wachten en zal deze poging van Helmond, gezien de opstelling die de mogelijke coalitiepartijen voor de verkiezingen op dit punt hanteerden, ook niet veel kans maken om in het mogelijk nieuwe regeerakkoord opgenomen te worden. Maar ja, Helmond denkt wellicht, niet geschoten is altijd mis. Voor de actiegroep nog geen noodzaak om actie te nemen, maar het is natuurlijk wel goed dat ons gemeentebestuur al voor enig tegenwicht zorgt door de uitspraken van Helmond in haar schrijven 

(zie brief van de gemeente Helmond), als het gaat om het belang voor Someren en Asten, met kracht te weerleggen.. De Lieropse Lijst heeft daartoe een voorstel gedaan in de rondvraag van de raadsvergadering van afgelopen donderdag (zie hiervoor de brief van de Lieropse Lijst). De voltallige raad heeft zich achter dit voorstel geschaard en we mogen dan ook op zeer korte termijn een brief verwachten namens het college en alle raadsfracties in de richting van de formateur. We houden jullie op de hoogte.


Maandag 3 juni:

Helaas is het ons de laatste dagen niet gelukt om zoals altijd aktueel te blijven. Door het faillissement van KPN Qwest heeft ook UPC problemen met z’n netwerk. Daardoor konden wij niet op onze site. Foto’s van Lierop Live en de communie kunnen we nu pas gaan plaatsen. Onze exuses voor de vertraging in berichtgeving. We blijven afhankelijk van de techniek. Aan onze redactie zal het niet liggen. alle foto's lierop live


Maandag 3 juni:

De tent was weer opgepoetst, er was vers barpersoneel en er was weer muziek. De tweede dag Lierop Live. In een volle, niet te volle, tent was een grote verscheidenheid aan publiek toegestroomd. Allereerst was de beurt aan Chantilly Lace die met hun rock and roll repertoire het publiek probeerden op te warmen. Dat lukte ze heel aardig met een  Jerry Lee lewis achtige zanger en aanstekelijke muziek. De saxofonist had een vervelend incident, hij verloor een tand. Na een korte pauze en ombouw van het podium was het tijd voor de hoofdact van de avond: The Golden Earring. Ze begonnen met enkele bekende nummers, waaronder we’re on fire (bekend van de olympische spelen). Daarna werden enkele minder bekende nummers gespeeld maar dat kon het enthousiaste publiek ook waarderen. Na een half uur ging het dak er echt af met o.a. twilight zone, back home (inclusief dwarsfluit) en natuurlijk radar love. Radar love werd halverwege onderbroken door een bassolo van Rinus Gerritsen, hij deed dingen met de bas waarvoor deze volgens mij niet bedoeld is. Ook Ceasar Zuiderwijk kwam aan zijn trekken met zijn drumdemonstratie, vakwerk. Tijdens de toegift kwamen nog voorbij: when the lady smiles en long blond animal. Zanger Barry Hay had het publiek niet veel te vertellen maar hij wilde wel kwijt dat in Lierop de mooiste meisjes wonen. Wij van de redactie zijn het daarmee eens. Er werd wel geklaagd dat de muziek te hard stond, maar ja: that”s rock ’n roll! De organisatie van deze twee dagen was perfect in orde en verdient alle lof. Ook niet te vergeten de familie Coolen op wiens grondgebied alles zich afspeelde.

alle foto's lierop live


Maandag 3 juni:

Zondag hebben de volgende kinderen hun eerste communie gedaan: Frederik van Beek, Ellis van der Sanden, Ferry Raijmakers, Jasper Thijs, Kaly van de Wiel, Geert Slegers, Isabel Koenders, Dave Minten, Maarten Knoops, Pleun Versteegden, Bart Sijbers, Kristel van Bussel, Eveline Verberne, Jeroen van de Loo, Sanne van de Einden, Janne Verhees, Rens van Bree, Marjolein Donkers, Vincent de Vries, Jean-Pierre Wolters, Wiljan de Bruijn, Joep Megens, Steffi van den Eijnde, Pleun Kuijpers, Robin Verstappen, Mark van den Eijnden, Iris van Lieshout, Bert van Heugten, Arjen van Deursen en Nikki Maas. Namens slaponline van harte gefeliciteerd.

 


Zaterdag 1 juni:

De eerste avond van Lierop Live zit er op. Het was een geslaagde avond, aan elkaar gepraat door Chiel Montagne. De eersten die de showtrap afkwamen waren Frank en Mirella. Daarna kwam Jacques Herb die met Manuela de tent plat kreeg. Ook bracht hij enkele oudere dames in extase door zijn knipoogjes. Met de Havenzangers werd het echt feest, overal in de tent werd de polonaise ingezet. Na een korte pauze mocht Bonnie st. claire haar grootste hits laten horen, o.a Pierrot en Dr. Bernard. Ook de Zangeres zonder Naam kwam op het podium, een goede kopie zowel uiterlijk als stem. De showtrap was niet besteed aan Koos Alberts die onder luid applaus het podium op reed. Hij werd begeleid door een mooi uitgedost showballet.Na dit Amsterdamse accent was het weer tijd voor een brabander, Arie Ribbens. De tent werd een grote hossende menigte en Chiel Montagne gunde hem zelfs een toegift. Hierna ging iedereeen tevreden huiswaarts en werd de tent geveegd voor vanavond. Dan komen nl. Chantilly Lace en de Golden Earring. Zie foto's bij Lierop Live!


Zaterdag 1 juni:

Vanaf vandaag kan elke Lieropenaar zich weer met ’n gerust hart op de openbare weg begeven. Nadat de leerlingen van groep 7 van ’t Rendal gisteren het praktijkexamen hadden afgelegd, viel gisteren het verlossende bericht op de deurmat: Iedereen is geslaagd! Er waren zelfs leerlingen met 0 fouten. Ook degene die het traject uit enthousiasme bijna twee keer gefietst had kon maar op slechts één foutje getrappeerd worden. Omdat enkele weken geleden het theorie gedeelte ook al met ‘n goed resultaat afgesloten was mag iedereen het felbegeerde verkeersdiploma in ontvangst nemen. Slaponline wenst iedereen van harte proficiat.

Vrijdag 31 mei:

Wie kent ze niet: Hans Eykenbroek en Henk Wery? Zij zullen morgen de coaches zijn van Jong (pardon) Oud Oranje dat het in Someren Eind opneemt tegen de veteranen van SSE die hun 25-jarig bestaansfeest vieren. De spelers van Oranje zullen zich vanaf drie uur tussen de mensen in de kantine voegen om een praatje te maken met de aanwezigen. Vanaf vier uur start de wedstrijd. Hans van Breukelen zal in het doel staan. Verder zullen er vele coryfeëen te bewonderen zijn zoals: Renë van de Kerkhof, Bennie Wijnstekers, Berry van Aarle niet te vergeten, Peter Houtman, Wim Meutstege, Greame Rutjens, balkunstenaar Gerrie Muhren, Theo de Jong, Leo van Veen enz. enz. Het is beslist de moeite waard dit te gaan bekijken. De entree is vier euro om toch de aanzienlijke kosten voor zo’n evenement te kunnen bekostigen, Ze zijn dan wel oud, maar ze komen beslist niet voor niets.


Vrijdag 31 mei:

Een dertigtal kinderen van groep 4 van onze basisschool 't Rendal doet aanstaande zondag de Eerste Communie.Na maanden van voorbereidingen hebben ze gisteren de generale repetitie gehad in de kerk en deze ging (bijna) gesmeerd. Nog een paar nachtjes slapen en dan is het echt zover. Voor de kinderen is het best wel spannend en dat is te merken ook. Een ding is zeker, de kinderen hebben lang uitgekeken naar komende zondag en zullen blij zijn als het eindelijk zover is!  

 


Vrijdag 31 mei:

Op zondag 16 juni houd mannenkoor A Capella haar traditionele vlooienmarkt. In tegenstelling tot al de voorgaande jaren wordt er dit jaar 's weeks voor de vlooienmarkt geen rondgang door Lierop gehouden om spullen op te halen. Het spreekt voor zich dat A Capella wel geintresseerd is in spullen die U kunt missen en die voor 'n ander nog bruikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan fietsen, porselein, huishoudelijke artikelen, T.V.'s, radio's, speelgoed, antiek etc. etc. Uit milieu oogpunt zijn de zangers genoodzaakt om diepvriezers, koelkasten accu's e.d te laten staan. Als U iets in de aanbieding heeft, kunt U contact op nemen met Klaas van Nuland (0492-331280), Piet van Oosterhout (0492-331795) of Harrie Gubbels (0492-331841). Zij maken dan 'n afspraak met U zodat alles keurig netjes opgehaald wordt. Mannenkoor A Capella wil U bij voorbaat al danken voor Uw medewerking en wacht geduldig op Uw telefoontje. Uiteraard bent U op zondag 16 juni van harte welkom in het centrum van Lierop om ook eens 'n bod uit te brengen of om alleen maar te genieten van de gemoedelijke sfeer die U voor en achter de kraampjes kunt proeven.


Donderdag 30 mei:

Na gezamenlijk overleg tussen Toon Maas (uit de Lijestraat), Karel van de Bogaard en René Manders kunnen we eindelijk melden dat de 10 kamp weer hervat wordt. De 8ste uitdaging die de heren aan moeten gaan zal bestaan uit 'n heus biljart toernooi. De waarschijnlijk regenachtige avond van 6 juni is op voorhand het meest geschikt om in het café van Nellie en Wim de stoten van Karel en René gade te slaan. Toon Maas heeft (als arbiter zijnde) z'n witte handschoenen uit de kast gehaald om er zeker van te zijn dat de ballen alleen door de pomerans beroerd zullen gaan worden. Mocht Karel de betere stoter blijken te zijn (hetgeen onwaarschijnlijk is) dan is hij verzekerd van de eindoverwinning in de 10 kamp. Uiteraard gaat slaponline er van uit dat René 'op tijd krijt' en zijn achterstand terug brengt tot 5-3. Bent U ook zo benieuwd hoe de ballen gaan rollen? Kom kijken op donderdag 6 juni of lees het op www.slaponline.nl.


Donderdag 30 mei:

De nieuwe Nieuwe Revu is uit en 4 pagina’s hierin worden gevuld met een verslag van een Nieuwe Revu journalist die, zoals in de inleiding staat beschreven ‘op pad ging met een groep jongeren uit Lierop’: De deskundigen! Op pad naar Pinkpop. Het verslag wordt gesierd met diverse foto’s waar o.a. te zien zijn: Bart, Gerwin, Mano, Bart, Jantje, Harko, Henk en anderen. Volgens de verslaggever had de groep van twintig man met elkaar gemeen dat ze vrijwilligerswerk doen voor jongerencentrum Nirwana in het Brabantse Lierop. Verder kunnen we alleen maar verwijzen naar het verhaal in Nieuwe Revu.


Woensdag 29 mei:

Ria Valk is ziek, maar Nirwana zou Nirwana niet zijn als er voor haar een goede vervanger zou komen. De Havenzangers zijn bereid gevonden de opengevallen plaats in te nemen. Het blijft hetzelfde genre, hetzelfde feest en hetzelfde Lierop Live gebeuren dat a.s. vrijdag plaats zal vinden in de wei bij Jos Coolen. Slaponline zal ook zeker aanwezig zijn met fotograaf en al. Tot vrijdag.


Woensdag 29 mei:

‘Kerk d’r in’ uit Lierop (wie verzint het?) werd tweede tijdens het jubileumnederlaagtournooi van Biljartclub De Ketsers. Als eerste eindigde Bridgeclub ‘De Ring’ en derde werd ‘Ons Verzetje 1’ uit Someren. Veertig clubs en/of verenigingen en enkele biljartclubs namen deel aan dit gezellige en goed geslaagde tournooi.


Dinsdag 28 mei:

Bij goed weer gaan vandaag de familie's van Jan en Toon van Lieshout de lucht in. Per luchtballon uiteraard. Zij hebben deze vlucht gekregen ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van ELL. Na twee afgelastingen, te slecht weer, ziet het er vandaag goed uit. Hopelijk staat de wind goed zodat ze over Lierop kunnen zweven.


Dinsdag 28 mei:

Vanavond zal de Tros om 20.25 uur op Nederland 2 het tweede deel van de 4-delige muzikale serie ‘Reisje langs de Rijn’ uitzenden. Dit reisje langs de Rijn werd ook meegemaakt door Elly Sleegers, Marij Hendrikx en Annie Rijsdijk die ter gelegenheid van hun 30-jarige vriendschap deze reis meemaakten. Deze tweede aflevering van het Reisje langs de Rijn is minstens zo leuk als de eerste die vorige week werd uitgezonden en waar Marij Hendrikx in vol ornaat te zien was. U kunt de optredens van Jan Smit, Marianne Weber, Koos alberts, Helmut Lotti, Harry Slinger en Frans Bauer nog eens terug zien! En als u goed kijkt zullen Elly, Annie en Marij(ke) ook te zien zijn. Voor meer informatie verwijzen we naar de Internetsite www.trosmuziekfeest.nl


Maandag 27 mei:

We staan aan het begin van de week waarin Lierop Live vele bezoekers naar Lierop doet komen. De enorme tent die in de wei bij Jos Coolen geplaatst wordt zal ervoor zorgen dat het evenement met alle vetrouwen tegemoet gezien kan worden. We hebben gehoord dat er – ondanks de uitstekende voorverkoop tot nu toe - nog steeds kaarten verkrijgbaar zijn. Zaterdag komt de Golden Earring en een dag eerder - a.s. vrijdag - zal Chiel Montagne z’n ‘stal’ laten horen. Voor de liefhebbers raden we aan de biografieën te lezen die onder de link Lierop Live staan. Het is interessant om te lezen hoe deze artiesten hun carrière hebben beleefd. Veel leesplezier.


Maandag 27 mei:

K.S.V. heeft de dubbel! Na het binnenkampioenschap is het vandaag ook gelukt om kampioen te worden in de buitencompetitie. Ongeslagen nog wel! Na een redelijk spannend wedstrijd met hier en daar wat geluk is de eindstand 8-5 geworden. De "woman of the match" werd met 5 doelpunten Linda van den Heuvel. Even zagen de toeschouwers en de speelsters het niet meer zitten, toen het in de tweede helft door twee strafworpen 4-4 werd en de tegenstanders (SCMH - Mariaheide) zelfs nog een derde strafworp kregen. Maar door een plotseling doelpunt van Linda kreeg de ploeg weer zelfvertrouwen en maakte het snel achter elkaar 7-4, door doelpunten van Maaike en Inge. SCMH kwam nog met 1 doelpunt terug tot 7-5 maar het was wederom Linda die de eindstand 8-5 op het bord zette. Niet lang daarna floot de scheidsrechter af en kon het feest beginnen.


Zondag 26 mei:

Vanochtend om ietsje over 5 uur zijn de bedevaartgangers naar Ommel getogen. Al buurtend werd door ruim 20 personen gestart bij de Lieropse kerk. De één was helemaal niet naar bed geweest, de ander had maar ’n paar uurtjes geslapen en sommigen waren geheel uitgeslapen en fit op het kerkplein aangekomen. Ondanks de negatieve weersverwachting bleef het zo goed als droog. Halverwege de tocht vielen er enkele druppels uit de hemel, maar toen Anneke Hesius haar paraplu geopend had, bedacht de regen zich snel. Het enigste wat overbleef was een prachtige regenboog. Uiteraard kwam men mooi op tijd in Ommel aan. Iedereen had nog ruimschoots de tijd om vóór de H. Mis nog ’n kaarsje aan te steken. Bij het begin van de dienst werden de ‘Vrienden uit Lierop’ persoonlijk welkom geheten door de pastoor. Het zou ’n korte mis geworden zijn ware het niet dat de lijst van intenties langer was het de Kyrië en de Gloria samen. Na gezamenlijk ‘n kopje koffie en ’n broodje genuttigd te hebben ging het weer richting Lierop. Iedereen kan zeker terugkijken op ’n fijne ochtend die ook het volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar is. Helaas was het zo vroeg dat onze fotograaf z’n toestel vergeten was. Volgend jaar beter.


Zondag 26 mei:

Deze zondag is voor een groep Lieroppenaren begonnen met de bedevaart naar Ommel. Om op een vrije zondag om vijf uur in de morgen te vertrekken voor een wandeltocht naar Ommel lijkt ‘gekkenwerk’. Het is net als met de Kennedymars: Je moet ’m keer gelopen hebben! Het grote verschil met de Kennedymars is, dat je met een retourtje Ommel veel meer devotie krijgt en dat kan natuurlijk geen kwaad. Hoe de tocht verliep laten we nog weten.


Zaterdag 25 mei:

Zondag speelt KSV Lierop 1 tegen SCMH 2. KSV is nog ongeslagen en heeft voldoende aan een gelijkspel. Zij promoveren naar de 2e klasse (veldcompetitie). Dit jaar is KSV ook al in de zaalcompetitie gepromoveerd naar de 2e klasse.


Zaterdag 25 mei:

Het straatvoetbaltournooi voor de senioren zit er ook weer op. Het werd een spannende aangelegenheid voor wat betreft de uiteindelijke winnaar. Het ging tenslotte tussen de Renkant, De Slutelakker en de Felicitestraat. Deze drie teams moesten met behulp van het doelsaldo de rangschikking bepalen. Vijf minuten voor het eindsignaal was de Felicitestraat nog ruimschots winnaar omdat De Slutelakker met 1-0 achter stond tegen de van Dijkstraat. In de laatste vijf minuten wist de Slutelakker echter nog drie keer te scoren waardoor zij de eerste prijs in de wacht sleepten. Tweede werd dus de Felicitestraat en derde De Renkant. Het was weer een succesvol tournooi danzij een goede organisatie.


Vrijdag 24 mei:

Politiehondenvereniging De Trouwe Rakkers uit Someren houdt op zondag 26 mei een wedstrijd in het kader van het 25-jarig jubileum. De vooroefeningen beginnen om 9.00 uur op het terrein op Moorsel in Lierop. Het spectaculaire stelwerk begint om 14.00 uur op het voetbalveld van de Zuiderstraat tegenover Garage Linden. Toegang gratis.


Vrijdag 24 mei:

Vanmiddag zal Olympia’s Tour door Lierop komen. De finishplaats is Mierlo. Het hele wielercircus zal rond vijf uur te zien zijn. Beslist de moeite waard om dit te gaan bekijken.


Vrijdag 24 mei:

Hier volgen de uitslagen van het stratentoernooi voor de jeugd 2002:

Poule A (Kinderen 4 en 5 jaar)

1. Renkant 2 (Ralf Hurkmans, Britt Kessels, Ralf Bekx, Matthijs Berkvens, Rosanne Janssen)

2. Lyestraat/Hogeweg

3. Hemelaar

4. Renkant 1

Poule B (Kinderen 6 en 7 jaar)

1. Lyestraat/Hogeweg (Dave Minten, Jean Pierre Wolters, Anouk Mennen, Steffie Meulendijks,

Geurt van Beers, Marloes Manders)

2. Renkant 1

3. Duinerweg

4. Florastraat/Laan ten Boomen

5. Renkant 3

6. Renkant 2

Poule C (Jongens 8 en 9 jaar)

1. Heesvenstraat/Otterdijk (Geert, Mark en Bert v.d.Einden, Vincent de Vries, Daan Kuipers)

2. Slutelakker/Eindje

3. Renkant

4. Lyestraat/Hogeweg

Poule D (Jongens 10 jaar)

1. Overigen (Koen Sijbers, Tom en Mark van Lieshout, Wessel Verrijt, Toby v.d. Bogaard

Maarten Driessen)

2. Renkant

3. Slutelakker

Poule E (Jongens 11 en 12 jaar)

1. Slutelakker ( Richard Bukkems, Rick v.d. Wiel, Niek Hurkmans, Timo Verberne

Twan en Bart van Lierop)

2. Felicitestraat/Hemelaar

3. Renkant

4. Florastraat/Laan ten Boomen

Poule F (Jongens 13-14-15 jaar)

1. Florastraat/Laan ten Boomen (Hugo de Vries, Willem en Bert van Asten, Michiel Peters,

Nick van de Sluijs, Harrie Maas)

2. Felicitestraat

3. Renkant

4. Renkant/Slutelakker

Poule G (Meisjes 8-9-10 jaar)

1. Slutelakker (Kay en Manon v.d. Wiel, Romy Verberne, Marjolein Donkers, Marly Minten,

Vera van de Bogaard)

2. Renkant

3. Overigen

4. Lyestraat/Hogeweg

Poule H (Meisjes 11 t/m 15 jaar)

1. Renkant 1 (Esther en Marianne Bekx, Pauline v. Moorsel, Rowy v.d. Einden

Monique van de Kerkhof)

2. Renkant 2

3. Hemelaar/Overige

4. Felicitestraat/Slutelakker

Zie ook de foto’s van de eerste dag!


Donderdag 23 mei:

A.s. zaterdag 25 mei zal fanfare St. Willibrordus samen met de fanfare uit Milheeze een concert geven in de Vurherd. Het concert begint om 20.00 uur. Het programma zal veelal bestaan uit populaire concertstukken gecombineerd met wat ‘zwaarder’ werk. Voor elk wat wils.


Donderdag 23 mei:

De eerste avond van het jeugdstratenvoetbaltoernooi zit erop. Tussen zes uur en half negen was het zelfs droog. Er werden heel wat voetbal- en korfbalwedstrijdjes gespeeld door maar liefst 183 jongens en meisjes van 4 tot en met 15 jaar. Vanavond vanaf 18.30 uur wordt het toernooi vervolgt en zullen de winnaars bekend zijn. Gisteren zijn de volgende foto's gemaakt.


Woensdag 22 mei:

Het programma voor het a.s. Tuinfeest – op 9, 10 en 11 augustus - is definitief rond. Voor meer informatie verwijzen wij graag door naar de link: ‘Tuinfeest’.


Woensdag 22 mei:

Nadat we gisteren konden melden dat er foto’s van Lierop vanuit de lucht op onze site geplaatst zijn onder: ‘Lierop van boven’ (zie de link in het linker rijtje), kunnen we vandaag meedelen dat ook onder ‘Lierop in Beeld’ weer enkele nieuwe pagina’s met prachtige foto’s over Lierop zijn opgenomen. Het is beslist de moeite waard hier eens te gaan kijken. Binnenkort zullen de foto’s ook nog van onderschriften voorzien worden. Veel kijkgenot!


Dinsdag 21 mei:

De veteranenafdeling van SSE (Someren-Eind) bestaat 25 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum spelen de veteranen op zaterdag 1 juni tegen de Oud-Internationals. Dit elftal staat onder leiding van Hans Eijkenbroek en Henk Wery. De volgende oud-Oranjespelers staan op het lijstje van Eijkenbroek: Joop Hiele, Hans van Breukelen, Berry van Aerle, Anton Janssen, Leo van Veen, Hans Werdekker, Niels Overweg.....


Woensdag 22 mei:

Gisteren is het stratenvoetbaltournooi 2002 voor de senioren begonnen.

Er doen acht straten mee. Op een enkele onweersbui na is alles goed verlopen, er hebben nog veel straten kans op een finale-plaats. Vrijdag zullen de seniorenteams hun wedstrijden vervolgen. Vanavond en morgen zal de jeugd hun tournooi afwerken, in totaal 183! We proberen u op de hoogte te houden.


Dinsdag 21 mei:

Zoals bekend is 31 mei en 1 juni het Lierop Live spektakel. Om het geheugen over de nederlandse artiesten op te frissen word op de Lierop Live pagina een biografie geplaatst van de optredende artiesten. Ria Valk bijt het spits af. Wanneer er nieuwe biografieen bijkomen word dit bij de links op de hoofdpagina vermeld. 


Dinsdag 21 mei:

Op 2e Pinksterdag vloog onze fotograaf van slaponline met Peter van Schalen over Lierop. Het mooie weer zorgde ervoor dat het een prachtige ervaring werd. Tijdens deze vlucht bleek dat het in principe voor iedereen mogelijk is zo'n ervaring mee te maken. Om in aanmerking te komen voor z'n vlucht heeft men alleen een spaarkaart vol te plakken met zegels die men verkrijgt bij aankoop van fotomaterialen of bij het laten ontwikkelen van foto's bij Peter in de (Lieropse) winkel. Wanneer het dan goed weer is belt Peter de mensen die een kaart hebben ingeleverd. Het is te hopen dat we nog veel mooi weer mogen krijgen, want Peter wil zoveel mogelijk vliegen. Zie de foto's die een indruk geven van wat men zoal ziet tijdens deze vlucht. Zie ook het bericht van 6 mei 2001 toen zijn nieuwe vliegtuig werd 'geshowd op het trapveldje.


Maandag 20 mei

Gisteren werd het traditionele familievoetbaltoernooi gespeeld. Onze fotograaf was ook  aanwezig. Eerste eindigde de familie Hurkmans die in de finale wonnen van de familie Jan van Bussel. De familie van Lieshout wist beslag te leggen op de derde plaats door de familie Roefs met 4-0 te verslaan.. Voor foto's klik hier


Maandag 20 mei:

KSV staat met 20 punten bovenaan op de ranglijst na 11 wedstrijden. Op de 2e plaats staat Corridor (Breugel) ook met 20 punten maar met 12 gespeelde wedstrijden! KSV heeft dus aan een gelijkspel voldoende om het kampioenschap binnen te halen. Wordt er verloren dan volgt er een beslissingswedstrijd tegen Corridor. Dit laatste willen we echter niet laten gebeuren, dus kom allemaal op 26 mei a.s. öm 10.30 uur onze korfbaldames aanmoedigen op de Renkant tegen SCMH (Mariaheide). Dan lukt het wel.

Zondag 19 mei:

Wegens omstandigheden is Easy & Free wederom naar een andere datum uitgeweken voor de uitvoering van de show "Turn The Beat Around" in de Ruchte in Someren en wel van 28 juni naar zaterdag 22 juni. De voorverkoop start op 27 mei; een kaartje kost dan 7 euro, aan de dagkassa 8 euro. De voorverkoop is bij de Lieropse bakkers, bij de Ruchte en de Albert Heijn in Someren.


Zaterdag, 18 mei 

Leefbaar Someren wil de burgers van Groot-Someren zoveel mogelijk bij de gemeentepolitoek betrekken. Ze gaan daarom de komende vier jaar elke maand in een ander kerkdorp een achterbanvergadering houden. De partij start in Lierop en wel op 28 mei, om 20.00 uur in de Vurherd. Iedereen is welkom.


Vrijdag 17 mei:

Menclub Lierop-Someren houdt op tweede pinksterdag een manegerally. Daaraan kan zowel in wedstrjidverband als individueel worden deelgenomen. De rally start maandagochtend om 9.00 uur bij manege Heijligers in Asten. Van daaruit trekken de deelnemers naar manege De Leensel in Liessel. In het eerste traject zit een tijdrit. Na aankomst bij manege De Leensel rijden de recreatierijders een vaardigheidsparcours en de wedstrijdrijders enkele hindernissen. Na de pauze is er ringsteken voor de recreatierijders en het vaardigheidsparcours voor de wedstrijdrijders. Vervolgens gaan de paarden en wagens via een andere weg terug naar de manege Heijligers in Asten. Op de terugweg moeten de rijders nog vragen beantwoorden. Mennen is een sport voor mensen, die van paarden en van gezelligheid houden. Op een wagen zitten over het algemeen meerdere mensen. Sommig kiezen puur voor de gezelligheid, anderen vinden ook het wedstrijdelement belangrijk. Beide categorieën kunnen op tweede Pinsterdag aan hun trekken komen.


Vrijdag 17 mei:

Dit pinksterweekend (18 en 19 mei) maakt MAC Lierop zich op voor het Europees Kampioenschap 125 cc Motorcross. In deze wedstrijd strijden jonge coureurs, samen met meer ervaren rijders om de EK punten. De beste deelnemers uit dit kampioenschap  zijn het jaar erna verzekerd van een startplaats in de GP's. Dat laatste geeft aan hoe belangrijk dit soort wedstrijden is voor jonge beloften die door willen stromen naar het hoogste niveau.

De trainingen voor de 125cc EK deelnemers beginnen op zaterdagochtend om 11.00 uur en duren tot laat in de middag. Op zondag worden de wedstrijden verreden. De eerste EK-start is om 13.30 uur.

Leuke bijkomstigheid is dat MAC Lierop een heel bijzondere manier heeft bedacht om de kosten te drukken voor mensen die graag met het hele gezin naar het EK willen gaan kijken. Alleen de mannen betalen entree (17 Euro). Bevalt dit systeem dan zal worden gekeken of dit ook in de toekomst toegepast kan worden.  


Donderdag 16 mei:

We hebben de lentevakantie net achter de rug, of er wordt al weer uitgekeken naar de komende zomervakantie. En niettemin omdat ook dit jaar de eerste week van die vakantie in het teken staat van de jeugdvakantieweek. De werkgroep is al hard aan het werk geweest en hebben onlangs het volgende thema gepresenteerd: Ter land, ter zee en in de lucht.

Van 9 tot en met 12 juli zijn ze weer te gast bij de familie Van Lieshout op Moorsel. Er zijn veschillende programma onderdelen, afgestemd op boven- of onderbouw van de basisschool.

De eerste dagen worden er spelletjes gespeeld en ook voortuigen gemaakt die van een heuse helling af gaan glijden. De groep To the Point geeft een voorstelling en er komt een echte brandweerwagen!  Voor de kinderen van de bovenbouw staat nog een bosspel op het programma, met als afsluiter een kampvuur.

Inschrijven voor het jeugdvakantiewerk kan in de hal van de school op: 21 en 23 mei van 12.00 tot 13.30 uur. Kosten 5,- Euro voor alle activiteiten. 


Donderdag 16 mei:

De Jeugdsoos van Nirwana houdt als afsluiter van dit seizoen een spetterend zomerfeest op vrijdag 14 juni. Er zullen zowel binnen- als buitenactiviteiten zijn. Binnen spelen diverse bands, buiten staat een tent met verschilende DJ's.

De avond begint 18.00 uur en sluit om 23.00 uur. De voorverkoop voor kaarten voor dit zomerfeest is 5 juni van 16.00 tot 18.00 uur, in OJC Nirwana. Noteer dit vast in je agenda, want dit wil je niet missen!


Woensdag 15 mei:

Vandaag dan eindelijk de veelbesproken verkiezingen. Hopelijk vinden ook in Lierop veel mensen de 

weg naar de Vurherd om de stem uit te brengen. Mocht U nog twijfelen dan verwijzen wij graag nog 

een keer naar de www.StemWijzer.nl .


Woensdag 15 mei

 Op 1ste Pinsterdag, dit jaar zondag 19 mei wordt in Lierop weer het traditionele familievoetbaltoernooi gehouden. Zeven families ontmoeten elkaar op het sportieve vlak. Wij (redaktie slaponline) proberen een leuk verslag te maken van dit gezellige en sportieve gebeuren. Met foto's.


Woensdag 15 mei:

De kinderen van groep 8 van onze basisschool vertrekken vandaag voor hun driedaagse schoolkamp naar Bergeijk. Vanmorgen om 9.00 uur zullen ze uitgezwaaid worden door kinderen van groep 1 t/m 7, de achterblijvende leerkrachten en natuurlijk de ouders. De weersverwachtingen zijn voor vandaag en de komende dagen heel gunstig en dat komt heel goed uit, onder andere, omdat de tocht naar de blokhut op de fiets afgelegd wordt. De eerste avond staat een barbeque gepland met een groot kampvuur, waar ook de rest van de leerkrachten uitgenodigd is. Na de barbeque volgt nog een spannend bosspel. Donderdag volgt een vol programma met een speurtocht, spel zonder grenzen en een bonte avond. De laatste dag gaan ze nog zwemmen op park Kempervennen. Ze  worden vrijdag rond 16.00 uur weer terug in Lierop verwacht, waar de ouders de kinderen op school weer verwelkomen. Wij wensen de groep 8ers en hun begeleiders een heel geslaagd schoolkamp toe. Nog enkele weken en dan is hun tijd op de basisschool echt voorbij. Dus het is mooi als ze ook aan hun schoolkamp mooie herinneringen overhouden         


Dinsdag 14 mei:

 

 

 

 

 

 

Komende vrijdag kan het zaalvoetbalteam van W. Hurkmans BV uit Lierop, zie foto, kampioen worden in de hoofdklasse van de zaalvoetbalcompetitie in Someren. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben zij een voorsprong van zes punten op de enigst overgebleven concurrent: Centersnacks. A.s. vrijdag om 21.07 moet het team van coach Harrie Gubbels (ook wel bekend als Harrie Dubbels) aantreden tegen Summerscontact II in sporthal de Postel. Bij gelijkspel of winst is het kampioenschap een feit. Voorafgaand aan deze wedstrijd moet Centersnacks aantreden. Mochten zij gelijkspelen of verliezen dan kan de champagne vroegtijdig ontkurkt worden. Een eventueel kampioenschap van het team W. Hurkmans BV komt voor velen als een verrassing. Zij hadden deze "oude bokken" namelijk allang afgeschreven. De laatste keer dat dit team het kampioenschap binnen wist te halen is precies 10 jaar geleden, toen nog als De Babbelaar.


Dinsdag 14 mei:

Wij ontvingen op de redactie het onderstaande overzicht van Mierlose activiteiten en plaatsen die graag. "Mierlo muziek- en sportstad" is het centrale thema in het weekend van 24 en zaterdag 25 mei. Een keer in het jaar waant Mierlo zich terecht als de muziek- en sportstad van de regio. Een eretitel voor de vele vrijwilligers die al vele maanden in de weer zijn om een leuk, spectaculair en muziekaal weekend te organiseren.

Olympia's Ronde: Met de aankomst van de "Olympia's Ronde" op vrijdagmiddag 24 mei in de Marktstraat en het vertrek van "De Gouden Wielekoers" op zaterdagmorgen 25 mei vanaf het gemeentehuisplein heeft Mierlo en met name de Stichting Wielerevenementen Mierlo een kraker van formaat in huis gehaald. Bijna de gehele Nederlandse top zal aan de start verschijnen voor deze meerdaagse wielerwedstrijd. Wielerminnend Mierlo staat weer op de kaart na de legendarische "Kersenronde", die nog steeds bekend staat om haar perfecte organisatie.

Rabobank Taptoe Mierlo: Een geheel ander evenement is de Rabo Taptoe Mierlo 2002, die een dag later op het gemeentehuisplein aan de Dorpsstraat/Vesperstraat wordt gehouden door de organisatie "Taptoe Mierlo". In samenwerking met de Stichting Combinatie van Korpsen, Rabobank Someren-Mierlo en "Mierlo Promotie"ontvangt de organisatie "Taptoe Mierlo" een aantal zeer gerenommeerde showkorpsen van wereldniveau in Mierlo. Showkorpsen, die sinds het Wereld Muziek Concours 2001 de dagprijs, alsmede de titel van vice-wereldkamioen met eer mogen dragen. Tot dit muzikaal gezelschap behoort de Show- en Drumfanfare DVS (Door Vriendschap Sterk) uit Katwijk. Dit showkorps komt in gezelschap van haar junioren naar Mierlo voor een optreden van maar liefst twee shows van wereldformaat. Een lust voor het oog is het om te zien hoe de "Gala show"en de "Euro show" worden uitgevoerd. Een geheel ander showkorps is het "Kamper Trompetter Korps" uit Kampen, dat eveneens tot de wereldtop behoort sinds zijn wervelende show tijdens het WMC Kerkrade 2001 waar het een eervolle prijs in de wacht sleepte. Heel andere muziek brengt het in nieuw gestoken gala-uniform "Jachthoornkorps en Showband "De Bazuin" uit de glasstad Leerdam. De senore klank van de jachthoorns is kenmerkend voor het showkorps "De Bazuin", dat aangvuld is met kornetten, bastrompetten, sousafoons en slagwerk, waardoor een show ontstaat waarin muziek en bewegingen tot een boeiend geheel gemixt worden. De eerste van de vijf shows wordt uitgevoerd door de Koninklijke Harmonie Sint Lucia onder leiding van dirigent Harold Lenssen. Vanaf halfacht is het gehele gemeentehuisplein voor deze (jeugdige) muzikanten beschikbaar. Het korps speelt een aantal marswerken en stilstaande werken uit haar veelomvattend (vernieuwd) repertoire. "De Koninkllijke Harmonie Sint Lucia zal verder tijdens deze "Rabo Taptoe Mierlo" zorgdragen voor een aantal muzikale intermezzo's. Op deze manier wil de organisatie "Taptoe Mierlo", die gevormd wordt door de heren Henri Spanjers, Rob Lammers en Harrie van der Sanden, het plaatselijke muziekgezelschap een functie geven in de organisatie van het Taptoe Mierlo". Aan het einde van de Rabo Taptoe Mierlo 2002, een muzikaal kijkspel vol licht, klank en kleur, volgt nog een spectaculair vuurwerk, waarmee de Dorpsfeesten worden afgesloten.

Steppenrace: Traditie getrouw worden de Dorpsfeesten aangevangen met de steppenrace op zaterdagiddag na het vertrek van "Olympia Tour". Kinderen, tot twaalf jaar, kunnen zich vooraf inschrijven voor deze steppenrace en meedingen naar een van de talrijke prijzen.

Met de organisatie wordt invulling gegeven aan de hartenkreet van vele Mierlonaren "Mierlo sport en muziekstad."


Maandag 13 mei:

Het was gisteren weer moederdag. Dit jaar zijn onze moeders weer vooral verwend met bloemen, geurtjes, chocola en cd-tjes. Ook onze plaatselijke bloemiste Suzan had het er maar druk mee. Ze hingen er ''met de benen buiten'".

Maar voor moeders met kleine kinderen gaat er niets boven een zelf in elkaar geknutseld kadootje met gedichtje, dat de kinderen dit jaar zelfs twee weken verstopt moesten houden in verband met de schoolvakantie!


Maandag 13 mei:

Afgelopen week is bij iedereen de folder over de Centrale Huisartsen Post, locatie Helmond in de bus gevallen. Vanaf vandaag hoeft 's avonds, 's nachts, in het weekend of feestdagen nog maar een telefoonnummer gebeld te worden als je met spoed een huisarts nodig hebt. De CHP beloofd goed georganiseerd te zijn en fittere huisartsen. Zoals onze Lieropse huisarts Ferd Raaymakers het op een van de informatieavonden samenvatte: "We nemen onze verantwoordelijkheid en gaan de uitdaging aan". Misschien ten overvloede nog maar eens het telefoonnummer; 040 - 230 79 49.


Zondag 12 mei: 

De voorinschrijvingen voor de 40e Kennedymars (80km) en het 8e Rondje Someren (40km) zijn geopend; t/m 8 juni kunnen nieuwe deelnemers een aanvraagformulier voor startkaarten opvragen via de website www.Kennedymars.nl. T/m 6 juni zijn startkaarten verkrijgbaar bij o.a. het VVV kantoor in Someren. Kosten: Kennedymars  9,00 Euro t/m 15 juni, daarna 14,00. Euro

 Rondje Someren  7,00 Euro t/m 15 juni, daarna  11,00. Euro Vanaf 11 mei worden de aanvraagformulieren verstuurd. Diegenen die afgelopen jaar meegelopen hebben krijgen automatisch een formulier toegestuurd. Ga voor uitgebreide informatie naar de vernieuwde webside van de Kennedymars. 


Zaterdag 11 mei: 

In het natuurtheater "De Donck" worden vanmiddag en morgenmiddag om 14.30 uur nog het toneelstuk "Camping Toezjoer in rep en roer" uitgevoerd. Dit meldden wij afgelopen week ook, maar zondag 5 mei is de uitvoering niet doorgegaan in verband met het slechte weer. We hopen dat het weer dit weekend wel meewerkt. Het toneelstuk wordt gespeeld door de jeugdgroep van de Speledonckers en we hebben gehoord dat de voorstelling zeer de moeite waard is en daarom willen we er iedereen even aan helpen herinneren. 


 Zaterdag 11 mei:

Aanstaande maandag om 20.00 uur vindt de jaarlijkse parochievergadering plaats in "Henricushof".  Het kerkbestuur nodigt alle parochianen hiervoor van harte uit. Zoals op de uitnodiging staat: 'De verantwoordelijkheid voor de parochie dragen wij allen samen, daarom hopen wij dat u op 13 mei a.s. in Henricushof aanwezig bent, op de parochievergadering.'        


Vrijdag 10 mei:

Morgen (zaterdag 11 mei) vindt in de kerk een gezinsviering plaats die in het teken staat van moederdag. Deze viering zal opgeluisterd worden door Kinderkoor Liere Larre. De viering begint om 18.30 uur. 


Vrijdag 10 mei:

Het goede weer zorgde er voor dat de terrasjes in Lierop weer vol zaten en dat de vele Hemelvaartactiviteiten slaagden. Vele doelpunten en vaten bier zorgden voor een gezellige sfeer tijdens het jaarlijkse voetbaltournooi van Nirwana. De finale ging tussen De Ouwe Hap en een verzameling van eerste elftal spelers. De Ouwe Hap wist via strafschoppen te winnen. In Ommel was Gilde St. Antonius Abt aanwezig tijdens de processie zoals bijgaande foto (van Siris) laat zien.


Donderdag 9 mei:

Gilde St.Antonius Abt uit Lierop houdt op zaterdag 11 mei de jaarlijkse geraniumactie. Vanaf 9.30 uur worden in de kom van Lierop huis-aan-huis geraniums aangeboden. Vanaf 9.30 uur kunnen bij gildehuis café 't Jagershuis ook geraniums gekocht worden. Bestelformulieren liggen bij Hendrikx en Van Mill. Bestellingen worden thuisbezorgd. Info: tel 0492-331924.


Woensdag 8 mei:

MAC Lierop organiseert op zaterdag 18 en zondag 19 mei de Europese kampioenschappen 125cc motorcross. De besten zijn volgend seizoen verzekerd van een startplaats in de GP's. Op het circuit in de Herselse bossen starten o.a. Marc de Reuver en George Strik. In het bijprogramma komen de inters open met o.a. Erwin Robins en Oscar Vromans. Zaterdag vanaf 11.00 uur zijn de trainingen. De wedstrijden beginnen zondag om 13.00 uur.


Dinsdag 7 mei:  

Voor diegenen die hun planten gestald hebben in de pastoriekas kunnen we mededelen dat deze op zaterdag 11 mei weer opgehaald worden. Er wordt verzocht het bewaarbewijs mee te brengen. De planten kunnen worden opgehaald tussen 10.00 en 12.30 uur en 13.30 en 16.00 uur.


Dinsdag 7 mei:

Wandelsportvereniging Hermode uit Someren-Eind houdt op woensdag 8 mei weer een wandeling voor 55-plussers. De wandelafstand is ongeveer 8 kilometer. Er wordt om 14.00 uur verzameld en vertrokken vanaf het kerkplein in Lierop. Meer informatie, tel. 0493-490153.


Dinsdag 7 mei:

Gilde St. Antonius Abt zal op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, in Ommel deelnemen aan de twaalfde processie der Peellandse gilden plaatsvinden. Aan deze processie nemen ook deel St.Joris (Asten), St.Joris en St.Antonius Abt (Deurne) en St.Hubertus (Liessel). De bijeenkomst is om 14.30 uur in gemeenschapshuis De Kluis in Ommel. Om 14.50 uur begint de rondgang door Ommel en daarna het Lof in het processiepark.


Dinsdag 7 mei:

Weliswaar wat laat, maar door het ‘feest’ wat hoort bij een laatste wedstrijddag en de reeds gepubliceerde foto’s en het artikel over het ‘afscheid’ van enkele spelers en een ‘verrassing’ op de bank tijdens de laatste wedstrijd van het eerste in Sint Oedenrode is het werkelijke verslag van de wedstrijd wat op de achtergrond geraakt. Dit willen we echter niet onthouden, overigens ook het verslag van de niet gespeelde wedstrijd van het vierde hoort hierbij. Tevens kunnen we mededelen dat Theo Hendrikx de jaarlijkse toto heeft gewonnen. Het was het jaar dat zoon Koen doorbrak en als je dan ook nog beloond wordt met een overwinning in de toto dan kan dit seizoen voor Theo’s niet meer kapot en het kan voor hem nog mooier worden als Feyenoord de Europacup wint. Voor een verslag van het eerste en vierde verwijzen we graag door.


Maandag 6 mei:

We dachten dat de tienkamp tussen Karel van de Boogaard en René Manders halverwege in schoonheid was gestrand, maar na ’n wat te lange winterstop, gemeenteraadsverkiezingen, blessureleed en diverse andere smoesjes (zoals: vergeten, geen tijd, geen zin, geen weer etc.) hebben we vernomen dat de wedstrijdleiding van de 10-kamp het de hoogste tijd vindt om de draad weer op te pakken. Weet U het nog? Om het geheugen even op te frissen volgen hier de voornaamste feiten: 4 okt. penalty schieten: 6-4 voor Karel. Eveneens op 4 okt. darten: 3-2 voor Karel. 21 okt. handboog schieten: 136-96 voor René. 25 okt. zwemmen: gewonnen met 2 banen verschil door René. 1 nov. tennis; 2-0 voor Karel. 4 nov. paardrijden; gewonnen met ’n snellere tijd door Karel. 22 nov. tafeltennis; gewonnen door het thuisvoordeel (kantine SV Lierop) door Karel. De tussenstand is dus 5-2 in het voordeel van Karel. Het is nu dus aan René om de drie laatste onderdelen te winnen. De wedstrijdleiding zal er uiteraard alles aan doen om de rest van deze competitie zo eerlijk mogelijk te laten verlopen en wacht nu geduldig op reactie van de twee kemphanen. Als deze zich aangemeld hebben kunnen we afspraken maken voor ’n avondje biljarten bij Nellie en Wim in ’t café. Toon Maas uit de Lijestraat is hopelijk bereid om ’n heuse wedstrijd samen te stellen. Wie zal de fijnste nastoot hebben? U hoort er van op slaponline.


Zondag 5 mei:

Voor nieuws en foto's van het afscheid en de verrassing verwijzen we graag naar SV Lierop.


Zondag 5 mei:

Vandaag vallen er weer vele beslissingen op de sportvelden. De voetballers van Lierop 1 hebben niets meer te winnen of  te verliezen, al zou het mooi zijn als ze bij een overwinning als vijfde eindigen. Dit zou een goede prestatie zijn in deze ‘zware’ vierde klas. In deze laatste wedstrijd zal ‘Kip’ van Lieshout afscheid nemen van het eerste. We hebben gehoord dat hij vervangen zal worden door een toekomstige ‘topper’. Een echte supersub! Dit alleen al is de moeite waard deze wedstrijd te bezoeken en na de wedstrijd het seizoen af te sluiten bij Ton in de kantine. Daar ook zal de toto-winnaar bekend gemaakt worden. Het gaat tussen Theo Hendrikx en Hans Dijstelbloem. Van Theo Hendrikx mag Lierop 1 vandaag verliezen, Hans is het beste geholpen met een gelijkspel. We zien het wel na afloop van de wedstrijd.


Zondag 5 mei:

Vandaag om half drie zullen De Speledonckers in het natuurtheater de nieuwste jeugdproductie: ‘Campint Toezjoer in rep en roer’ in premi ère brengen. Het beloofd een zeer komische uitvoering te worden met veel spektakel. Jong en oud zullen genieten van deze uitvoering. Ook woensdag 8 mei (om 19.00 uur), zaterdag 11 mei (om 14.30 uur) en zondag 12 mei (om 14.30 uur) zal deze productie uitgevoerd worden. De entreeprijs bedraagt € 3.00. Voor groepen van meer dan 10 personen geldt een korting van € 0,50 per persoon. Hopelijk houden we ’t droog.


Zaterdag 4 mei:

Denken we nog aan het buitenzetten van afgedankte kleding? Vandaag (vanaf 9.00 uur) kunt u dit weer aan de straat zetten. Het wordt huis-aan-huis opgehaald. Alle gebruikte kleding is welkom; jassen, blouses, overhemden, ondergoed, maar ook schoenen, handtasjes, hoeden, brillen, speelgoed en knuffels.


Zaterdag 4 mei:

De jeugdsoosavond was weer goed geslaagd. In de loop van vandaag zullen we de gemaakte foto’s weer publiceren. Blijf erbij!


Vrijdag 3 mei:

Dit weekeinde worden de laatste competitiewedstrijden van SV Lierop gespeeld. De jeugd mag vandaag nog een keer hun kunsten vertonen en de senioren zondag. Kampioenschappen zijn er helaas niet te winnen. Het eerste kan nog vijfde worden wat een uitstekende prestatie zou zijn. Voor enkele voetballers zal het voetballen op bevrijdingsdag ook een persoonlijke bevrijding zijn omdat ze stoppen of lager gaan voetballen. Wij van Slaponline wensen iedereen een sportief weekend en tot ziens in de kantine waar zondag een DJ aanwezig zal zijn.


Donderdag 2 mei:

Op de redactie kregen we van Dirk Hesius en Maarten Driessen de uitslag binnen van hun prijsvraag welke ze op koninginnendag hielden. De feestvierders konden bij Dirk en Maarten raden wie die vier slapers waren. Het goede antwoord is 1. Zwarte Piet; 2. Maxima; 3. Pim Fortuin en 4. Grote smurf. De prijswinnaars zijn: Lars van Lieshout, Sven van Lieshout en Jelle Welten. Zij krijgen van Dirk en Maarten een lekkere snoepzak.


Woensdag 1 mei:

Op woensdag 22 en donderdag 23 mei wordt door de activiteitencommissie van de SV Lierop het voetbal- en korfbalstratentoernooi georganiseerd voor jongens en meisjes vanaf 4 tot 16 jaar. Op de aankondigingsaffiches die zijn gemaakt staat dat dat zou zijn op dinsdag 22 en woensdag 23 mei hetgeen onjuist is. Want op dinsdag 21 mei en op vrijdag 24 mei is het stratenvoetbaltoernooi voor dames en heren van 16 jaar en ouder. Jongeren die mee willen doen moeten in Lierop wonen of lid zijn van SV Lierop. Opgeven voor 14 mei bij Peter Bouwmans, Balisboom 1 te Lierop, tel. 332010. De organisatie deelt de teams in. Het schijnt fantastisch weer te worden die week.


Woensdag 1 mei:

De gilden Sint Joris en Sint Lambertus uit Someren-Dorp en Someren-Eind en de Lieropse gilden van Sint Antonius Abt en Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën houden op zondag 5 mei schietwedstrijden waarvan de opbrengst bestemd is voor de Vereniging van Ouders van Geestelijke Gehandicapten afdeling Asten/Someren. De wedstrijden worden georganiseerd door gilde Sint Joris en vinden plaats op het schietterrein Jorisveste aan de Einhoutsestraat in Someren. Deelname, aan deze schietwedstrijden, staat open voor iedereen vanaf 18 jaar. Men hoeft geen lid te zijn van voornoemde gilden. Vanaf 12.30 uur kunnen de deelnemers zich laten inschrijven voor de wedstrijden: ere-kampioen, kampioen, vrije hand, korps (vier personen), ouderen vanaf 60 jaar en puist. De wedstrijden vangen aan om  13.00 uur. Om 15.00 uur worden de wedstrijden officieel geopend door een vertegenwoordiger van het Somerense gemeentebestuur.

Voor het publiek is er de  mogelijkheid ook mee te schieten op de puist. Loten die een gulden per stuk kosten bepalen de volgorde van het schieten. De prijzen bestaan uit vleespakketten.


Woensdag 1 mei:

Zoals wij gisteren al meldden is Koninginnedag in Lierop goed verlopen. Voor het verslag hiervan wijzen wij naar het nieuws van gisteren en voor foto’s kunt u terecht op de link Koninginnedag in het linker rijtje.


Dinsdag 30 april:

Woensdag 1 mei zal De Belangengroep Lierop weer vergaderen in gemeenschapshuis De Vurherd. Aan de orde komt o.a. het dorpsservicecentrum. De vergadering begint om 20.30 uur.


Dinsdag 30 april:

Tijdens de jaarvergadering van de Kaauw Voetjes is Hans van Moorsel gekozen tot secretaris. Hij volgt hiermee Helène Vermeulen op die deze functie 9 jaar bekleedde. Jan Wijnen kwam in het bestuur, evenals Ria Vaes die de tussentijds afgetreden Corinne Hurkmans vervangt.


Dinsdag 30 april:

Het was vanmorgen even spannend of dat we het wel droog zouden houden. Maar onder een waterig zonnetje startte de optocht met versierde fietsen, aanhangers enz. samen met de fanfare en de beide Lieropse gilden. Na een kort rondje door Lierop eindigde de stoet op de speelplaats van de school, waar alle voertuigen werden geparkeerd. De speelplaats veranderde voor vandaag in een markt waar echt van alles te doen en te koop was. En werd flink gehandeld en er werden veel spelletjes gespeeld, zoals de caviarace waar vele prijsjes  vergeven werden. Er was gezorgd voor koffie, thee, frisdrank, ijs, snoep en chips. Niemand hoefde iets te kort te komen. Een straattheater uit Someren was her en der aanwezig om de boel nog meer op te vrolijken en om te assisteren met de prijsuitreikingen. Kortom, het zag er allemaal heel gezellig en verzorgd uit. En daarbij mogen we niet vergeten om de vrijwilligers van het oranje comité te complimenteren voor hun inzet! Zie de foto's.


Maandag 29 april:

De Bedevaart naar Ommel gaat zeker door, echter  ‘de Koepelblazers’ gaan helaas niet mee. Dat dit geen beletsel mag zijn voor wie dan ook om toch gewoon mee te gaan spreekt voor zich. Wellicht dat we toch nog muziek mee kunnen krijgen, we zien ’t wel. Zoals in de Koepel te lezen valt: Je hoeft niet persé vanuit een diepe geloofsovertuiging mee te gaan. Het gevoel van saamhorigheid staat misschien wel op de eerste plaats. In tegenstelling tot eerdere berichten in zowel de Koepel als op slaponline begint de eerste mis in Ommel om 6.30 uur. Dit betekent dat we om 5 uur al vertrekken. Plaats van samenkomst is uiteraard het Lieropse kerkplein. Na de H. Mis in Ommel gaan we met z’n allen gezellig ’n kopje koffie drinken. Als we alle broodjes opgegeten hebben zijn we zowel lichamelijk als geestelijk dusdanig aangesterkt dat we de terugreis naar Lierop weer kunnen ondernemen. Om enig idee te hebben van hoeveel mensen er mee gaan zou het fijn zijn dat U zich voor deze bedevaart van tevoren aanmeldt bij de Lieropse bakkers. Uiteraard staat de gleuf van de mailbox van slaponline ook open. Dus onder het motto van “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”. Meld je aan voor de bedevaart en dan zien we elkaar op 26 mei om 5.00 uur op het Kerkplein. 


Maandag 29 april:

Voorafgaande aan de EK-wedstrijd op 18 en 19 mei wordt op Koninginnedag in Lierop traditiegetrouw een jeugd-juniorcross worden verreden. Deze wedstrijd, onder de vlag van de KNMV, trekt jaarlijks ruim 200 deelnemers naar het Grand Pris-circuit in de herselse bossen. Er komen acht klassen aan de start zoals jeugd 65cc, jeugd 85cc, jeugd 125cc en nationalen 125cc en een pen klasse. Aan de start komen o.a. Rik Smits, Dave Minten en Frank Hurkmans uit Lierop. Zij proberen in dit soort wedstrijden punten te verzamelen om later in aanmerking te komen voor deelname aan wedstrijden die meetellen voor het Nederlands Kampioenscahp. De eerste wedstrijden beginnen al om 11.00 uur. Het overvolle programma is rond de klok van 17.00 uur afgelopen. Voor meer informatie: www.maclierop.nl.


Maandag 29 april:

Er zijn inmiddels al verschillende demotrainingen gehouden in het kader van het Trainingsplan van SV Lierop Junioren. Wij zijn gaan kijken naar zo'n demotraining van Mario Plugers met een fanatiek E2. De voetballertjes zelf waren enthousiast en de toeschouwers (leiders en trainers) ook. Onze fotograaf maakt enkele mooie foto’s.


Zondag 28 april:

A.s. dinsdag is het weer Koninginnedag. Om 10.00 uur start de traditionele optocht met versierde fietsen onder begeleiding van Fanfare St. Willibrordus, Gilde St. Antonius Abt en Gilde O.L.V. van de Zeven Weeën. Het vertrek is vanaf het trapveldje achter het kerkhof. Om 10.30 uur wordt de kindermarkt en -spelletjes gehouden op de speelplaats van 't Rendal. De uitreiking van de prijzen voor het mooist versierde voertuig, de spelletjes en de Koninginneloterijis van 12.00-12.15 uur. Hopelijk zit het weer ‘n beetje mee.


Zondag 28 april:

De succesvolle serie concerten in de Koepelkerk van Lierop krijgt vrijdag 3 mei een vervolg met een muzikale avond op het thema ‘Bevrijding’. Het thema krijgt andermaal gestalte door zowel geluid (cd) als beeld (digitale video op een groot scherm). Bevrijding: de samenkomst in het monumentale Lieropse Godshuis is niet alleen bedoeld om dit onderwerp te plaatsen in het licht van oorlog en vrede,  maar ook om uit te nodigen tot persoonlijke bezinning van de mens die in een zoektocht naar bevrijding zichzelf kan vinden. De organisatie heeft enkele hoogtepunten uit de muziekliteratuur bijeengezocht om in het stemmige interieur van de laat negentiende eeuwse ‘plattelandskathedraal’ in onderling verband tot klinken te laten komen. Bijvoorbeeld het Slavenkoor uit Verdi’s opera Nabucco, in een uitvoering van het Radiokoor Berlijn en de Berliner Philharmoniker onder leiding van Claudio Abbado. Bij iedereen bekend zijn ongetwijfeld ook de Ode an die Freude – Alle Menschen werden Brüder – uit de negende symfonie van Beethoven (Berliner Philharmoniker onder Von Karajan) en het Halleluja uit Händels oratorium De Messias.

Verder krijgen de bezoekers negro-spirituals van de Engelse componist Michael Tippet te horen, de Egmont Ouverture van Beethoven en het Pietà Signore van Louis Niedermayer, een hartverscheurend muzikaal gebed om Goddelijke vergeving. Zoals gebruikelijk is het concert niet alleen passief, maar wordt ook plaats ingeruimd voor samenzang, met onder meer een ‘Lied tegen de Derde Wereldoorlog’. Pater dr. P.J. Schellens spreekt een persoonlijke overweging en een inwoner van Lierop declameert een gedicht over oorlog, vrede en bevrijding. J. Schriks leidt elk muziekstuk deskundig in. Zoals inmiddels traditie is geworden, zijn alle bezoekers na afloop van het anderhalf uur durende concert welkom in De Vurherd voor een gratis kopje koffie. De avond begint om acht uur.


Zaterdag 27 april:

Frans Aaben werd gisteren in de bloemetjes (de lintjesregen) gezet. Hij ontving uit handen van burgemeester Veltman een koninklijk lintje en werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Gisterenavond werd Frans gehuldigd door de fanfare. De kersverse nieuwe voorzitter Eric Hesius richtte zijn eerste speech namens de fanfare aan buurman Frans. Zoals altijd (volgens Frans) maaide Eric het goedgemaaide gras voor de voeten van Frans weg met een humoristisch verhaal waarin hij nog eens aanhaalde dat het voor Frans een goed gevoel was om in Someren het lintje uitgereikt te krijgen en niet in Helmond, dat overigens steeds minder dreigend wordt. Nu het Eindje na twee prinsen sinds gisteren ook nog een ridder rijk is kan Helmond het helemaal vergeten. Frans heeft er wel wat voor moeten doen. Zo was hij voorzitter van de Federatie Veteranen Oost-Brabant en was hij een van de oprichters van de Lieropse Lijst en van de veteranen van de SV Lierop. Hiervan was hij ook een hele tijd voorzitter. Frans richtte het koor Si-Jo-Ko op in het St.-Jozefheil in Bakel en bij dit koor speelde Frans zijn geliefde orgel, zoals hij dat ook deed bij het avondwakekoor. Ook ondersteunt Frans de activiteitenbegeleidsters op St.-Jozefheil en hij was commissaris van fanfare St. Willibrordus en voorzitter van de KBO. Ook zat hij in het WVG-platform voor de gemeente Someren. Frans ontving eerder al de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice en de KNVB-speld. Slaponline wenst Frans nogmaals van harte proficiat.


Vrijdag 26 april:

Vanaf 13 mei zal Ferd Raijmakers, evenals de andere huisartsen in Asten en Someren deel gaan nemen aan de centrale huisartsenpost die gevestigd is in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Dit betekent dat de avond-, nacht- en weekenddiensten voortaan centraal geregeld worden vanuit Helmond. De bedoeking is dat door deze maatregel de zorg gewaarborgd wordt en dat de werkdruk voor de huisartsen wordt verminderd. Wie vanaf 13 mei buiten de normale uren naar een huisarts belt wordt te woord gestaan door een vakbekwame assistente die de klachten aanhoort en samen met de patiënt overlegd of een telefonisch consult voldoende is of dat hij nar ’t Elkerliek moet om geholpen te worden op de centrale post. In ernstige gevallen zal de dienstdoende arts aan huis komen. Er nemen 53 artsen deel aan de centrale post in Helmond. Binnenkort zullen ook de apotheken uit Asten en Someren zich bij deze centrale post aansluiten. Voorlopig echter veranderd er wat dit betreft niets. De diensten gaan in om 17.00 uur ’s avonds en duren tot 8.00 uur ’s ochtends. Ook in de weekenden en op feestdagen is de centrale post bereikbaar.


Vrijdag 26 april:

Het is vandaag lintjesregendag. Ook in Lierop is er een gelukkige of gelukkigen. Het is in ieder geval zeker dat de fanfare uitrukt om een van de uitverkorenen te huldigen. Wij proberen vandaag zo snel mogelijk de Lieropse lintjes via slaponline te publiceren. De verwachting is dat we dit in de loop van de middag bekend kunnen maken.  

Weliswaar is het avond, maar we zijn blij te kunnen melden dat Frans Aaben de gelukkige Lieroppenaar is die verblijd werd met een lintje. Frans proficiat. We komen er morgenvroeg wel op terug.


Donderdag 25 april:

Begin deze week heeft de K.N.W.U. bekend gemaakt dat er een samenvatting wordt uitgezonden van de wielerklassieker de "DR FOOTS RACE" via het NOS-sportprogramma "Studio Sport". De 167 km lange wedstrijd door de regio Zuid-Oost Brabant wordt gehouden op zaterdag 22 juni en maakt deel uit van een landelijke competitie voor Neo-amateurwielrenners (18 t/m 22 jaar). Het is eveneens de laatste test voor het NK een week later. Er zullen helaas geen Lieropse renners aan de start komen. Die rijden bij de K.N.W.U,-jeugd: Douwe Verberne, Frank Hurkmans, Martijn, Dyonne en Jeroen Dekkers en Savié en Yorick van Horik. Voor de organisatie tekenen de supportersclub Lieropse Renners en de Stichting Wielerpromotie Peelland. De finish ligt weer op de Steemertseweg.


Donderdag 25 april:

De belastingdruk per woonruimte komt dit jaar op gemiddeld 558 euro per jaar. Dit is de som van onroerend goed zaakbelasting, rioolrecht en reinigingsrecht. Wij in Lierop betalen 433 euro. Daarmee is de gemeente Someren de op een na goedkoopste gemeente in Brabant. Zouden we bij Helmond horen (dat gaat trouwens mooi niet door), dan zouden we 685 euro betalen.


Donderdag 25 april:

Graag bevelen wij vandaag onze moppensite aan. We hebben weer een ‘special’. Dit keer kun je met Pim Fortuyn doen wat je wilt. Hij maakt elke beweging die je hem opdraagt. Een aanbeveler…


Woensdag 24 april:

Belangstellenden voor een wandeltocht door het vochtige natuurgebied De Oetert worden zondag om 14.00 uur verwacht op het kerkplein in Lierop. Het is wel aanbevelenswaardig laarzen of waterdicht schoeisel aan te hebben. De wandeltocht staat onder leiding van gidsen van het IVN Asten-Someren en tijdens de wandeling zullen ze aandacht besteden aan het ontstaan en de geschiedenis van De Oetert dat als beekdal bekend is. Voor meewandelende kinderen is eventueel aparte begeleiding beschikbaar.


Woensdag 24 april:

Op zaterdag 27 april treedt de Belgische hardcoreband Deviate op in OJC Nirwana in Lierop. Het voorprogramma is voor hardcorepunkband The Butcher. Aanvang 21.00 uur, zaal open 20.00 uur.
Entree 7 euro, Nirwanaleden en onder de 18 jaar 5,50 euro.


Woensdag 24 april:

Vandaag tussen 16.00 en 18.00 uur zal weer de voorverkoop van de Jeugdsoos worden gehouden. Het thema van de komende Jeugdsoosavond is: DJ-wedstrijd. ben er als de kippen bij! Op is op!


Dinsdag 23 april:

Bij het verbroederingsfeest afgelopen zondag werd pastoor Jan Zwirs door de hoofdmannen van de beide Lieropse gilden geïnstalleerd tot gildenpastor. Hoofdman Henk Berkers van Sint Antonius Abt: 'Door de positieve ontwikkelingen in het kerkelijk gebeuren van Lierop, sinds zijn aanstelling als pastoor van Lierop zo'n anderhalf jaar geleden, hebben beide Lieropse gilden besloten hem te polsen of hij bereid was gildepastor te worden. Deze vraag beantwoordde hij gelukkig spontaan met ja.' De kersverse gildenpastor werd een zilveren draagschild aangeboden met daarop de logo's van de beide gilden en de koepelkerk.


Dinsdag 23 april:

Dorus van Heugten prolongeerde afgelopen zaterdag bij handboogschutterij De Volharding zijn koningstitel van 2001. Met 32 pijlen schoot hij291 punten bij elkaar. Tweede (keizer) werd Jan Crooijmans en derde met als titel prins werd Jan van den Einden. De jeugdtitel ging naar Jan van Lierop met 255 punten, tweede werd Willem van Asten en derde Hans van Brussel. Huub vd Schouw werd winnaar bij de senioren.


Maandag 22 april:

Het verbroederingsfeest was gisteren een groot succes. Het weer werkte hier zeker aan mee. De nieuwe uniformen van Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën leken veel op de oude, maar waren toch écht nieuw. Vooral de slitjes in de jassen vielen op. Voorlopig mogen de gildebroeders nog wel wat uitdijen voordat ze uit hun pak groeien. Een bonte stoet van 15 gildes trok om half twee door het centrum van Lierop waar de terrasjes vol zaten. Willie Jacobs is kapitein geworden van Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën. Hij nam de (nieuwe) fluit over van Harrie Maas die 42 jaar de fluit met verve blies en die er voor koos om z’n ouwe fluit te houden. Willie zal minimaal tot einde van het jaar het kapiteinschap op zich nemen. Op de jaarvergadering zal dan definitief de nieuwe kapitein gekozen worden. Ook een opvallend feit was dat de jeugdvendeliers van het Lieropse Gilde St. Antonius Abt zich heel goed presenteerden. Al met al een mooie dag na een licht tegenvallende zaterdagavond waar jammer genoeg (te) weinig bezoekers de Rock & Roll avond bezochten.                                 Foto’s Siris           


Zondag 21 april:

Lieroppenaren die ook eens wat anders dan ‘streuf’ of frites met frikandel willen eten kunnen dinsdags naast de Rabobank terecht voor Iraanse specialiteiten. Kebap is toch weer wat anders dan Streuf en een portie Dolmeh Iraanse loempia’s smaakt beslist niet naar de fritestent. Van 15.00 tot 21.00 uur is de keuken open!


Zaterdag 21 april:

Bijgaand een foto waarop onze F1 scoort. De uitslagen en verslag zijn te lezen op de Juniorenpagina.


Zaterdag 20 april:

Een inwoner van Helmond is vrijdagochtend verongelukt op de Keerssluis (de kruising van de N266 en de Middenweg, de weg tussen Lierop en Helmond). De man kwam met zijn motor in de vangrail terecht. Volgens de politie had hij geen voorrang gekregen van een auto, die werd bestuurd door een vrouw uit Lierop. De politie vermoedt dat de automobiliste de man uit Helmond te laat heeft gezien. De motorrijder overleed ter plaatse.


Zaterdag 20 april:

De KVB-afdeling Lierop houdt op woensdag 24 april een bijeenkomst met als thema 'Tussen keuken- en borrelpraat'. Deze avond, die om 20.00 uur in De Vurherd begint, wordt verzorgd door Marianne Kokx.


Vrijdag 19 april:

Dit weekeinde gaat de scouting op kamp, hetgeen ’n klein probleempje veroorzaakt bij de voetballertjes van E3 en E4. De jeugdcommissie van de SV Lierop heeft hiervoor de volgende oplossing gevonden: Zaterdag wordt E3 ‘compleet’ gemaakt met spelers van E4 die niet op kamp gaan. De wedstrijd van E4 is verplaatst naar maandag 22 april om 19.00 uur. Voor het verdere programma verwijzen wij graag door.


Vrijdag 19 april:

De exacte tussenstand per 14 april in de Rabo Fair Play Competitie om de Harrie v.d. Hurk-trofee geeft zoals wij vorige week al meldden een veel prettiger aanblik als een paar maanden geleden. De stand (vereniging,/wedstrijden/punten/gemiddelde): 1. SVSH 19 259,0 13,63; 2. ONDO 19 244,0 12,84; 3. SSE 19 237,0 12,47; 4. SV Lierop 22 273,0 12,41; 5. SV Someren 19 235,0 12,37; 6. Olympia Boys 19 235,0 12,37 en 7. NWC 19 231,0 12,16. Lierop heeft nog enkele wedstrijden om nog wat hoger te klimmen. Het moet kunnen!


Vrijdag 19 april:

Wim Welten stopt definitief als koster. Volgens Wim heeft "Francien hem wel eens gevraagd met wie hij nu eigenlijk getrouwd was, met de kerk of met haar." Na zaterdag 27 april 2002 heeft Wim alle tijd om aandacht te besteden aan Francien, de kinderen en de kleinkinderen. Op die dag namelijk beëindigt Wim zijn werkzaamheden in en rond de koepelkerk en nemen wij als parochiegemeenschap afscheid van Wim als koster. Om 18.30 is er een feestelijke eucharistieviering, waarna iedereen Wim kan bedanken tijdens de afscheidsreceptie in de kerk. Het kerkbestuur nodigt iedereen van harte uit aanwezig te zijn bij dit afscheid. Het hele verhaal met alle pastoors die hij meegemaakt heeft staat te lezen onder historie.


Donderdag 18 april:

De 33-jarige Désiré van Doorne uit Lierop is gestart met een nieuwe uitvaartonderneming. Zij was zelf nauw betrokken bij de Herculesramp in 1996. Hierdoor is ze zich gaan interesseren voor het hele traject dat nabestaanden doormaken na een sterfgeval. Informatie: 0492-335203.


Donderdag 18 april:

Daar komen de schutters…. Lieropse gildebroeders waren weer op schot tijdens de schietwedstrijden voor gilden van Kring Peelland. Toos van Rooij werd tweede op het onderdeel personeel, evenals Angela Verstappen bij het puistschieten. Angel van Moorsel was de beste op het onderdeel Vrije Hand waar Ad Vlemmix derde werd. Namens slaponline wensen wij de schutters van harte proficiat.


Woensdag 17 april:

Geruchten uit de Ruchte! Wie a.s. vrijdag 19 april niets te doen heeft kan naar De Ruchte in Someren waar Werkgroep Podium De Ruchte Opus One met 'Belle en het Beest’, presenteert. Het is een toverachtige familievoorstelling met een unieke formule van zang, dans en muziek. De aanvang is 19.00 uur en de toegangsprijs is 10,50 euro, kinderen 7 euro. Verkoop kaarten bij De Ruchte. Reserveringen: tel. 0493-441144.

Op zondag 20 april wordt er een Open Podium georganiseerd in de Rabozaal van De Ruchte. Deelnemers zijn Sanne Crooijmans en Femke Gondrie, Volksmuziekorkest Ozo, Clara Commandeur en Weavers 'Weed, slagwerkgroep TREM, Funky Groove, Mixed Melody en blokfluitensemble Quadruplum. Nikki Teljoa-Rubun presenteert haar werkstuk 'Spiderman'. Aanvang 20.30 uur. Toegang gratis.

En nou maar hopen dat er niemand van het podium valt zoals afgelopen week tijdens de uitvoering van de Philips Harmonie!


Woensdag 17 april:

Lieroppenaar Ton van Schalen, die een bronsgieterij heeft aan de Randweg in Someren, is bezig met een wel heel bijzondere opdracht. Hij heeft in aluminium en brons een beeld gemaakt van 5,5 meter hoog. Het beeld wordt echter niet in zijn oorspronkelijke staat geplaatst. Het wordt in vijf delen gehakt en vervolgens over vijf schoolgebouwen van een scholengemeenschap in Voorhout geplaatst. Het beeld wordt gemaakt in opdracht van jet kunstenaarsechtpaar Jongenelis-Zijlmans uit Amsterdam.


Woensdag 17 april:

Ter gelegenheid van het 475-jarig bestaan van het Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën in Lierop worden de gildenbroeders in een geheel nieuw uniform gestoken. Deze uniformen worden zondag tijdens een plechtige eucharistieviering in de Lieropse koepelkerk ingezegend door pastoor J. Zwirs. Naast het jubilerend gilde zijn tijdens de viering de gilden Sint Antonius Abt Lierop, Sint Joris Someren-Dorp, Sint Lambertus Someren-Eind en Onze Lieve Vrouwe Aarle-Rixtel aanwezig. Voor het muzikale gedeelte zorgt mannenkoor A Capella. Om 13.00 uur worden in de feesttent in het dorpspark de uniformen gepresenteerd, waarna om 13.30 uur een optocht door Lierop zal trekken waaraan vijftien gilden deelnemen. De route van de optocht is vanaf het park via de Offermansstraat, Van Dongenstraat, Hogeweg, Frank Doucettestraat en Lijestraat terug naar het park. Hier worden door de diverse gilden demonstraties trommen, vendelen en jeu de boules gegeven. Verder is er de gelegenheid om kennis te maken met het kruisboogschieten en wordt er door de aanwezige koningen gestreden om de titel dagkoning. Rond 18.00 uur wordt met de uitreiking van een herinnering voor de deelnemende gilden deze verbroederingsdag ter ere van het jubileum en de nieuwe uniformen afgesloten. Zaterdagavond is er in de feesttent een muzikale avond met de orkesten The Fashions en Vegas 68. Zij spelen voornamelijk muziek uit de jaren zestig.


Dinsdag 16 april:

Dat slaponline Nirwana een warm hart toedraagt moge duidelijk zijn. De door slaponline gemaakte foto’s van de jeugdsoos waarvan een directe link op slaponline staat en het eerstvolgende programma-onderdeel wat vaak onder Lierops Nieuws te vinden is, zijn daar sprekende voorbeelden van. Dit blijven we doen, echter we willen in het linker rijtje van links ook de rechtstreekse link naar Nirwana opnemen (voor het gemak van de Nirwanabezoekers die ook tot de slaponline-lezers behoren). Bovendien zullen voor aparte evenementen waar buiten de Nirwanabezoekers ook andere potentiële bezoekers in geinteresseerd zijn, aparte links worden opgenomen. Een voorbeeld hiervan is het evenement LieropLive en het traditionele Tuinfeest.


Dinsdag 16 april:

De datum voor de bedevaart naar Ommel staat zo goed als zeker vast. De onderhandelingen met de Koepelboazers zijn ook al in volle hevighied losgebarsten en de catering bij Eijsbouts is al bijna geregeld. Wat dacht U van zondag 26 mei. De H. Mis van 7.00 uur lijkt voor slaponline het beste moment om de dag te beginnen. Wij houden U op de hoogte.


Dinsdag 16 april:

Er is weer historisch nieuws te lezen op onze pagina Historie. Deze keer komt het nieuws uit 1971. De grote klok van de kerk is gerepareerd maar Eijsbouts had een telfout gemaakt waardoor het geheel f 1000,- meer kostte. Ook de collecte in de kerk liep terug en met de meimaand in het vooruitzicht was er weinig hoop dat dit binnen korte tijd zou verbeteren. Martien Driessen hield het na 15 jaar bestuursschap bij de fanfare voor gezien. Zijn plaats werd ingenomen door Piet(je) Hendrikx. Albert van Lieshout en Martien van Lierop werden gehuldigd vanwege hun 25-jarig jubileum. Voor meer nieuws verwijzen wij naar de Historie.


Maandag 15 april:

Was het vorige week Toon van Nuenen die opviel door vier doelpunten te scoren. Gisteren was het Rick Kusters die met een prachtige vrije trap Lierop verloste van degradatiezorgen. Pi-Air van Hooydonk deed hem dat niet na in de wedstrijd tegen Rick's PSV. Voor wedstrijdverslagen verwijzen wij weer graag door naar de pagina van SV Lierop.


Zondag 14 april:

Het was niet best met onze junioren van de SV Lierop. Waren het vorige week nog 8 punten, deze week werden er slechts drie schamele puntjes binnengehaald. Zie verder.


Zondag 14 april:

Van het Oranjecomité kregen we het volgende bericht binnen: Op Koninginnedag wordt op de speelplaats van 't Rendal wederom de traditionele kindermarkt gehouden. Op deze markt mag van alles worden verhandeld of geruild. De plaatsen op de kindermarkt mogen vanaf 9.30 uur worden ingericht. Om 10.30 uur, na de optocht, wordt het startsein voor de markt gegeven. Ook leuke optredens zijn welkom, d.w.z. iedereen mag laten zien wat hij of zij in huis heeft! Het zou wel fijn zijn als je je hiervoor vóór 22 april aanmeldt bij jufrouw Elly. We hopen natuurlijk op ’n stralende Oranjezon, maar als het weer wat tegenwerkt kunnen we natuurlijk in ‘de Vurherd’ terecht. Je hebt dus nog ruim 2 weken om je speelkamer, zolder of tuinhuisje eens flink op te ruimen. De spullen die niet verhandeld worden kunnen misschien aan A Capella aangeboden worden t.b.v. hun jaarlijkse vlooienmarkt. Dus tot ziens op 30 april.


Zondag 14 april:

Door (nog) onbekende oorzaak is de Nirwanasite tijdelijk uit de lucht. Hopelijk is een dezer dagen het ‘euvel’ opgelost. Voor nu kunnen wij via slaponline melden dat het eerstvolgende optreden a.s. zondag 21 april is. Dan komt VOL GAS 2002 met Scrapes, Queen of Hearts, God's Chosen Dealer,Wicked Honey, Chronic Noise en Apesjit. Entree: € 4,-, Aanvang 14.30 uur. Zaal open 14.00 uur. Voor foto’s van de Hippie-avond afgelopen vrijdag verwijzen we naar onze Jeugdsoospagina-link.


Zaterdag 13 april:

Slaponline was weer aanwezig op de jeugdsoosavond welke in het kader stond van de Hippie. kijk naar de Jeugdsoospagina voor de weer hele mooie foto's


Zaterdag 13 april:

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag werden drie nieuwe raadsleden beëdigd. Daarbij was ook Wim Steenbakkers van de Lieropse Lijst. Wim neemt de plaats in van Martien Kusters die nu fulltime wethouder is in het nieuwe systeem van dualisme. De overige twee nieuwe raadsleden Tom Wijnen (Someren-Eind) en Johan de Boer (CDA) zijn ook door dit systeem ‘nieuw’ in de raad terechtgekomen. Ook zij nemen de plaats in van hun wethouders.                                                   foto siris

 


Vrijdag 12 april:

Het programma van zaterdag voor pupillen en junioren van de SV Lierop is weer te vinden op de pagina van SV Lierop.


Vrijdag 12 april:  

Slaponline zal vanavond weer aanwezig zijn op de Hippieavond in Nirwana waar de maandelijkse Jeugdsoosavond plaatsvindt. De met zekerheid prachtige foto’s zullen zo snel mogelijk te zien zijn op slaponline.


Donderdag 11 april:

In de strijd om de Fair Play Competitie is Lierop gestegen naar een vierde plaats. Een goede zaak. Someren, Olympia Boys en NWC sluiten nu de rij die vanaf het begin van de competitie door Lierop gesloten werd.


Donderdag 11 april:

A.s. zondag 14 april zal er tussen Lierop en Mierlo een ‘vroege-vogel-wandeling’ gehouden worden. Het gebied staat bekend (of niet) als natuurgebied ’t Sangh. De wandeling gaat door broekbossen, een bosreservaat dat al 150 jaar niet gekapt is, door open delen met bos en mooie lanen. De wandeling wordt georganiseerd door het IVN. Er wordt zondagmorgen om 7.00 uur vertrokken vanaf het kerkplein.


Woensdag 10 april:

Het is maandag en dinsdag weer kommer en kwel geweest op de A 67. Maandagmorgen reden enkele vrachtwagens op elkaar onder Eindhoven. Hierdoor ontstond er een file van 14 kilometer, dus tot aan Asten toe. Dinsdagavond rond 19.00 reden op het viaduct over de Kanaaldijk in Lierop ook weer enkele vrachtwagens op elkaar. Nu stond de file dus de andere kant op, van Asten naar Eindhoven. Als je echt op wil schieten is het dus een groot risico om de A 67 te gebruiken.


Woensdag 10 april:

In het weekend is het weer ‘druk’ in Nirwana. A.s. vrijdag is het weer Jeugdsoosday. Het wordt deze keer een ‘Hippiebal’ en er wordt gevraagd naar passende kleding. De Flower Power generatie – vijftigers! - zal dus de zolder op moeten om passende kleding uit die tijd te zoeken voor hun kroost, familie of kleinkinderen. Zaterdag 13 april treden DEF P en The Beatbusters op in Nirwana. DEF P is de zanger van Osdorp Posse. Hij doet als nevenproject een tourtje met The Beatbusters. Aanvang 21.00 uur. Entree 8 euro, leden en onder 18 jaar 6,50 euro. Chillen, chillen, chillen in 'bubbelbad... 

 

 

 

 


Dinsdag 9 april:

Van 12 april tot eind mei kunnen alle vrouwen uit Lierop (evenals uit de rest van de gemeente Someren), die geboren zijn tussen 1927 en 1952 deelnemen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. Het onderzoek vindt plaats in een unit op het grasveld aan de Kloosterweg in Someren (achter de Ruchte). Het onderzoek heeft als doel borstkanker in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen. In 2000 namen 1908 van de 2299 uitgenodigde vrouwen deel aan het onderzoek.


Dinsdag 9 april:

De bedevaart naar Ommel ‘leeft’ nog steeds bij diverse (semie-)organisatoren. De bedoeling is nog steeds om eind mei met muziek en al in het vroege ochtendgloren richting Ommel te vertrekken. Wordt zeker vervolgd!


Maandag 8 april:

Morgen (dinsdag 9 april) is er om 20.00 uur een bijeenkomst in Peuterspeelzaal Pippeloentjemet als thema: ‘Peuters lief, maar ook wel eens lastig’. De verzorging gebeurt door pedagoge Mariëtte Raeven.


Maandag 8 april:

Het was gisteren echt voetbalweer. Jammer dat slechts drie elftallen aan moesten treden. Voor uitslagen en verslagen verwijzen wij weer graag naar de pagina van de SV Lierop. Opvallende man gisteren was Toon van Nuenen die na een doelpunt in de eerste helft wilde wisselen want ‘het ging niet’. Uiteindelijk ging hij toch door en scoorde maar liefst drie keer in de tweede helft. Het ging dus wel!


Zondag 7 april:

Wat eten we vandaag? Een veelgestelde vraag. Het valt niet altijd mee om de nodige variatie aan te brengen. Gisteren kregen wij een mail van ’n trouwe – Lieropse - slaponlinebezoekster die elke dag de ‘Wat eten wij’-link raadpleegt om daaruit praktische recepten en suggesties te halen. Juist op het moment dat op onze redactie de discussie liep of we deze link wel moesten handhaven. Voorlopig dus geen discussie hierover, al was het maar voor deze ene bezoekster. We willen haar eten niet bederven!


Zaterdag 6 april:

Voor de jeugdsoosavond van vrijdag 12 april zijn geen kaarten meer beschikbaar, het was binnen 20 minuten uitverkocht, over succes gesproken?


Zaterdag 6 april:

De granaat die afgelopen weekend door Rudy Bollen met z’n Helmondse maat werd gevonden op een akker aan de Steemertseweg is voorlopig door de politie onopvallend afgedekt met twee dakpannen. Let daarom op bij het kievietseierenzoeken, want ze moeten nog onschadelijk gemaakt worden. Dat gebeurt volgende week.


Vrijdag 5 april:

Verslagen van avondwedstrijden van F1 op dinsdagavond en E1 en E2 op woensdagavond zijn weer te lezen onder SV Lierop Laatste Nieuws


Vrijdag 5 april:

Op de jaarvergadering van Fanfare St. Willibrordus is de nieuwe voorzitter definitief gekozen. Eric Hesius gaat de komende jaren deze functie binnen de fanfare vervullen. Nadat Gerrit Sanders vorig jaar is afgetreden heeft Johan Loomans een jaar het voorzitterschap op zich genomen. Hij heeft dit op voortreffelijke wijze gedaan. Echter, zowel Johan als René van Oers waren dit jaar aftredend en NIET herkiesbaar. Ook Geert Sanders heeft na een jaar besloten om te stoppen met het bestuurschap. De fanfare geeft aan dat ze deze 3 mensen veel dank verschuldigd zijn voor hun inzet voor de vereniging. Ook blij zijn ze met de nieuwe aanwinst in de personen van Eric Hesius en Bart Verbruggen. Het huidige bestuur, wat sinds vorig jaar bijna geheel vernieuwd is, bestaat nu uit de volgende personen: Eric Hesius: voorzitter; Michiel van Bussel: penningmeester; Petra Kuijpers: secretariaat; Henrie van Gastel: bestuurslid; Mary Maas: bestuurslid; Mieke vd Waayenburg: bestuurslid en Bart Verbruggen: bestuurslid. Het is een jong en nog niet zo’n ervaren bestuur, maar ze hopen er met z’n allen iets moois en goeds van te maken. Namens slaponline wensen wij hen veel sterkte, wijsheid en succes toe. Ook wij hebben er alle vetrouwen in.


Donderdag 4 april:

Jan van de Vorst volgt Frans Aben op als voorzitter van de Katholieke Bond van Ouderen. De KBO Lierop telt 228 leden.


Donderdag 4 april:

Vanaf  zondag 7 april is het mogelijk op zondagavond te bridgen in een rookvrije ruimte in zaal Nellie van Oosterhout. Het is voor iedereen toegankelijk, zowel voor beginners als gevorderden, in competitieverband of vrij bridgen. Vanaf 19.15 uur is er de mogelijkheid tot inschrijven; om 19.30 uur wordt begonnen met het spel. Het is mogelijk om lid te worden van de club i.o. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met J. Hanssen, tel. 0492-331427 of M. Megens tel. 0492-332244 of 0492-331236.


Woensdag 3 april:

2e Paasdag is er op de Lieropsedijk (bij het brugske) op snelheid gecontroleerd. Van de 457 gecontroleerde voertuigen reden er 36 harder dan 80 km. De hoogste snelheid bedroeg 123 km per uur. Op de kanaaldijk-Zuid reden er 263 van de 2096 gecontroleerde voertuigen te hard. De hoogstgemeten snelheid bedroeg hier 148 km per uur waar 80 km is toegestaan. Dat wordt dokken! En voortaan uitkijken…


Woensdag 3 april:

De komende twee weken zal de Kromvenweg voor alle verkeer afgesloten zijn.

 


Dinsdag 2 april:

Afgelopen zaterdag is op een akker aan de Steemertseweg een granaat gevonden door Rudy Bollen uit Lierop en Wouter Huijs uit Helmond. Zij waren met detectoren aan het zoeken toen ze op de granaat stuitten. Het Explosieven Opruimings Commando gaat bekijken of de granaat afgevoerd kan worden of ter plekke tot ontploffing gebracht wordt. Het gaat waarschijnlijk over een mortiergranaat die achtergebleven is in de Tweede Oorlog.

 


Dinsdag 2 april:

Er zijn al vele mails binnengekomen van liefhebbers die graag aanwezig willen zijn bij de try-out van Acda en De Munnik in De Vurherd. Wij excuseren ons voor de verkeerde – 1 april – informatie, maar toch bedankt voor de mails. Overigens zal Mark van Bommel zijn seizoen bij PSV ook gewoon afmaken. Het zal weer een jaar duren voordat we de slaponlinelezers voor de gek kunnen houden. Wat dit betreft: Tot volgend jaar 1 april.


Dinsdag 2 april:

Er is 2e Paasdag weer een compleet competitieprogramma afgewerkt. Ook de D1 speelde dinsdagavond een inhaalwedstrijd. Voor uitslagen en verslagen adviseren we door te klikken naar de pagina van de SV Lierop. 


Maandag 1 april:

Volgens welingelichte bron zullen Acda en de Munnik binnenkort in Lierop te bewonderen zijn voor een try-out. Zij zullen niet in Nirwana maar in de Vurherd op gaan treden. Wie kaartjes wil zal er snel bij moeten zijn. Ze zijn op te vragen bij De Vurherd of  via mail nieuws@slaponline.nl  


Zondag 31 maart:

Paaszaterdag werd er weer heel wat afgevoetbald. Uitslagen en verslagen van de junioren en van het eerste, dat tegen NWC z'n zespuntenduel wist te winnen, zijn weer te vinden op de pagina van de SV Lierop.


Zaterdag 30 maart:

De portefeuilles van het college zijn verdeeld door de kandidaat-wethouders. Martien Kusters van de Lieropse Lijst zal welzijn, ouderenbeleid, kunst en cultuur, bibliotheek, archief, archeologie, monumentenzorg, sociale zaken, accommodatiebeleid incl. jongerenaccommodaties, volksgezondheid, minderhedenbeleid en internationale samenwerking gaan doen. CDA’er Anja Thijs, eveneens uit Lierop zal openbare werken, verkeer en (openbaar) vervoer, milieu, gemeentelijke gebouwen, bossen en natuurterreinen beheren. De rest van de portefeuilles worden verdeeld door Ans van de Velden uit Someren-Eind (ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, integraal jeugdbeleid, sport en onderwijs) en Ton Kusters van de VVD (financiën, economische zaken, recreatie en toerisme, grondbeleid aan- en verkopen). Burgemeester Veltman is verantwoordelijk voor openbare orde en integrale veiligheid, brandweer/rampenbestrijding, algemeen bestuurlijke zaken, personeel en organisatie, automatisering en informatie, communicatie en externe betrekkingen, bedrijfscontacten en coordinatie handhavingsbeleid.


Zaterdag 30 maart:

We kunnen weer recht naar Someren. De kruising Loovebaan-Lieropsedijk is weer geopend voor alle verkeer. De Loovebaan is helemaal open. De kruising Loovebaan-Vaarselstraat blijft nog een week afgesloten.


Vrijdag 29 maart:

OJC Nirwana in Lierop houdt op maandag 1 april het Ei-Popfestival. Vanaf 16.00 uur zijn er optredens van Incense, The Spades, House of Destructo en The Bunch. Zaal open 15.00 uur. Entree 4,50 euro.                                                           foto sirus


Vrijdag 29 maart:

Ook voor Lieropse liefhebbers is er op maandag 1 april gelegenheid om deel te nemen aan een Paaswandeltocht. Startplaats is café Jan van Hoek in Asten. De wandelafstanden zijn 10, 15, 20, 30 of 40 km. Starttijden: 30 en 40 km tussen 8.00-9.30 uur; 10, 15, 20 km tussen 9.00-12.30 uur. Inschrijfgeld: 30,40 km 2,50 euro; 10, 15, 20 km 1,60 euro. Kinderen t/m 12 jaar half geld.


Vrijdag 29 maart:

Op de vraag naar een nieuw idee voor onze poll hebben we enkele mails binnengekregen. Met de wereldkampioenschappen voetbal voor ons – helaas zonder Oranje – leek ons het idee om te ‘pollen’ op de nieuwe wereldkampioen heel aardig. De uitslag van de oude poll over de vrije trappen wordt gemaild naar Eric Gerets.


Donderdag 28 maart:

A.s. vrijdag en zaterdag zal weer de tweewekelijkse oud papieractie worden gehouden. Vrijdag komt de ophaaldienst vanaf 13.30 uur langs bij de bewoners van ‘route 2’ en zaterdag vanaf negen uur bij de bewoners van ‘route 3’. De opbrengst komt weer als vanouds ten goede aan onze fanfare en het gilde.


Donderdag 28 maart:

Het zaterdagprogramma van onze junioortjes is weer te vinden onder SV Lierop.


Woensdag 27 maart:

Joop van Dijk schreef ons namens de actiegroep "handen af van Lierop" het volgende - verheugende?-  bericht: Het zal de meeste Lieroppenaren wellicht niet ontgaan zijn dat de herindelingsdiscussie de laatste dagen blijkbaar een andere wending heeft gekregen. De politiek in Den Haag heeft blijkbaar nu het licht gezien en neemt het aantal voorstanders drastisch af. Breekpunt hierbij blijkt nu te zijn dat de VVD zich pertinent tegen de plannen van de Vries verzet.Deze laatste blijkt zijn hand te veel overspeeld te hebben door te ver te willen gaan. Cruciaal blijklt Waalre te zijn. Dit is absoluut onverteerbaar voor de VVD. Eric Balemans (woordvoerder VVD 2e kamer fractie op dit gebied) zei het gisteren als volgt in het Eindhovens Dagblad: "Het voorstel van de Vries was veel en veel te groot. Er werden gemeenten bij betrokken waarvan geen enkele noodzaak bestaat om ze bij Eindhoven te trekken, zoals Waalre.  Voor Helmond ging het om gebieden die bij Asten en Someren(jawel!!) hoorden. Nog een uitspraak van Balemans: "Het is niet nodig om Eindhoven zo groot te laten worden. Ik begrijp best dat de steden 2e, 3e, of 4e stad van het land willen worden qua inwonersaantal, maar gaat het daarom? Het gaat om het oplossen van problemen en niet om bureaucratisch geld heen en weer schuiven".

". Blijkbaar waren ze (de drie coalitiepartijen PvdA, D66 en VVD) het er in de achterkamertjes al over eens dat Waalre, Lungendonk en Diesdonk zouden worden weggestreept mocht het nog tot behandeling komen voor de verkiezingen. Het is nu echter zover gekomen dat dit zelfs niet meer plaatsvindt. Het plan van de Vries is naar het rijk der fabelen verwezen. (Balemans: Het is einde oefening voor plan herindeling!!). Zo tegen de verkiezingen worden de tegenstellingen weer een stuk duidelijker en wij lijken hier nu van te gaan profiteren. Het politiek landschap in Den Haag zal na de verkiezingen sowieso gaan veranderen; de grote voorstanders lijken flink te moeten inleveren en de nieuwkomers en voorziene winnaars zijn tegen herindeling cq de grote steden als machtsblokken. Intussen spartelen Welschen en van Elk, de burgemeesters van Eindhoven en Helmond nog wat tegen, maar het grenzeloze zelfvertrouwen dat ze hadden, schrompelt met hoge snelheid weg. Volgens Balemans kan de vlag uit in de bedreigde randgemeenten van Eindhoven en Helmond. Dit is misschien wat voorbarig maar een beter signaal kan men zich bijna niet voorstellen.

We mogen concluderen dat de akties in Lierop dus niet voor niets geweest zijn. Desalnietemin moeten we wel nog even de vinger aan de pols houden totdat het echt definitief is! Dank aan alle Lieropenaren die zich voor deze zaak ingezet hebben!


Woensdag 27 maart:

Afgelopen zondag hield Judoclub Lierop een geslaagd judotoernooi in de gymzaal. Maar liefst tachtig judoka’s van de regioverenigingen traden tegen elkaar in het strijdperk.


Dinsdag 26 maart:

Bij de Kringschietwedstrijden op schietterrein De Roovere won Nico Donkers bij het puistschieten. Ad Vlemmix was de beste schutter op het onderdeel vrije hand.


Dinsdag 26 maart:

Ook vandaag hebben we weer een lenterefrein in onze spreuk verwerkt, evenals lentefoto’s in onze slapgalerij. Ondanks het mindere weer van vandaag lijkt ‘t dat we op weg gaan naar een zonnige en vrij warme Pasen. Echte lente dus!


Maandag 25 maart:

We moeten nog even geduld hebben om op een snelle manier in Someren te komen. Het kruispunt Vaarselstraat-Loovebaan in Someren is zeker nog een week voor alle verkeer gesloten wegens wegwerkzaamheden. Ook de Winkelstraat en een deel van het Gebergte zijn tot en met 28 maart voor alle verkeer gesloten.


Maandag 25 maart:

Gisterenmiddag is op de Hogeweg de 16-jarige Petri Obbema zwaar ten val gekomen met haar scooter. Het achterwiel blokkeerde en zij kwam hard in aanraking met het asfalt. Mede omdat ze geen helm droeg heeft ze vele verwondingen aan het hoofd. Zij is in het ziekenhuis opgenomen met o.a. een zware hersenschudding, vele schaafwonden en opengescheurde lippen. Wij wensen haar een spoedig herstel toe. Laat dit tevens een wijze les zijn voor iedereen die zonder helm de straat opgaat!


Maandag 25 maart:

Het was een lenteachtig weekend. Ondanks de koude nachten waren de dagen – in de zon - best aangenaam. In onze omgeving waren het ook de lammeren die onze fotograaf opvielen. Om het lentegevoel door te trekken willen we de komende dagen onder onze ‘Spreuk’ het prachtige Lentelied van Jan de Wilde in delen publiceren.


Zondag 24 maart:

Een 18-jarige vrouw uit Lierop en vier Helmonders van respectievelijk 16, 17, 18 en 21 jaar, zijn gisterenmorgen om 00.05 uur op de Provincialeweg aangehouden. De politie zag dat de groep verkeersborden aan het slopen was. Na een korte achtervolging konden de vijf worden aangehouden. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en waren in het bezit van een doos vuurwerk, een valmes en twee waterpomptangen. De weggenomen verkeersborden, het vuurwerk, mes en gereedschap zijn inbeslaggenomen.


Zondag 24 maart:

In de tussenstand van onze poll, met de vraag: ‘Wat vindt u van de oplossing om bij de échte vrijetrappenspecialisten twee spelers bij de palen te posteren’, vindt op dit moment 85% dat dit een goed idee is. We gaan nog enkele dagen met deze poll door en sturen vervolgens de uitslag naar Eric Gerets, als die tenminste bekomen is van de pijnlijke uitschakeling tegen Feyenoord. Het lijkt ons zeer verstandig om wat dit betreft eerst de wedstrijd PSV – Ajax van a.s. zondag af te wachten. Wie dus nog mee wil doen… het kan nog! Graag willen we van deze gelegenheid gebruik maken om onze lezers te vragen mee te denken aan een nieuw idee voor de volgende poll. Mail het naar: nieuws@slaponline.nl of via ons Reactieformulier en we gaan bekijken of het iets is.


Zaterdag 23 maart:

Op deze 'mooie' zaterdag willen we het gaan hebben over de bedevaart naar Ommel. Vorig jaar trok er een hele stoet richting Ommel (en weer terug). Het was vroeg (vijf uur), gezellig (café Eijsbouts had al vroeg z'n terrasje open) en het was goed weer. Wat wil je nog meer. Nou, we willen meer. We willen dit jaar meer muziek in de bedevaart. Hoe, dat weten we nog niet maar daar houden wij u zeker van op de hoogte. Evenals de datum. Op dit moment denken we aan een zondag tussen Pinksteren en de zondag dat in Lierop H. Communie is. Wordt vervolgd!


Vrijdag 22 maart:

We zijn blij te mogen constateren dat in de Tussenstand van de Rabo Fair Play onze SV Lierop van de onderste plaats af is. Het sportiefste heeft zich nog altijd SVSH gedragen met een gemiddelde van 13.56. Als tweede staat ONDO (13.06), derde Olympia Boys (12.44), vierde Someren (eveneens 12,44), vijfde SSE (12,31), zesde Lierop (12.12) en laatste NWC (12.07). Nu de kans op het kampioenschap verkeken is en het degradatiespook op minimaal vijf punten verwijderd is, zou het mooi zijn als in de Fair Play rangschikking nog wat plaatsjes gestegen kan worden. We blijven het volgen.


Donderdag 20 maart:

Ja, het was 1977 dat Roy Heynen geboren is volgens de koepel van 1977. Er is weer van alles te melden in deze nieuwe editie die onder onze link Historie is opgenomen.


Donderdag 20 maart:

Het Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën verzorgt zondag schietwedstrijden voor schutters uit de Kring peelland. De wedstrijden worden gehouden op schietterrein de Roovere aan de Herselseweg in Lierop. Aanvang 13.00 uur.


Donderdag 20 maart:

Het was dinsdagnacht ook in Lierop raak met het inbreken in auto’s. De Felicitestraat en Leijestraat waren vooral het mikpunt van de ‘autogekken’. De auto van Antoon Maas bleek gisteren zelfs z’n weg naar het verre Friesland gevonden te hebben. Daar was hij met Toon al lang niet meer geweest.


Woensdag 20 maart:

A Capella organiseert zaterdag 23 maart om 20.00 uur een Lenteconcert in Zaal van Oosterhout. Het lenteconcert wordt door een drietal regionale koren verzorgd. Het spits wordt afgebeten door A Capella, dat onder leiding van Marion van Eijk-Gahler een aantal liederen ten gehore zal brengen. Enkele hiervan zullen begeleid worden door pianist Leo de Wit en een begeleidingsensemble. Vanuit de regio verleent het gemengd koor Sint Martinus uit Heeze en het koor ‘For Ever Young’ uit Someren haar medewerking door een aantal profane, religieuze, maar ook populaire liederen ten gehore te brengen. De toegang tot dit concert is gratis en na afloop van deze avond volgt er nog een gezellig samenzijn volgens de inzender van dit artikel.


Woensdag 20 maart:

Zaterdag 23 maart vindt in Lierop weer de halfjaarlijkse oud-ijzeractie plaats en bate van het Gilde van Sint Antonius Abt. Vanaf 9.30 uur komt de ophaaldienst van het gilde bij de inwoners langs.


Woensdag 20 maart:

Het programma van de junioren is weer te vinden op de pagina van SV Lierop.


Dinsdag 19 maart:

Op de redactie kwamen vandaag de eerste namen binnen welke deelnemen aan het 27e Nirwana Tuinfeest op 9, 10 en 11 augustus a.s. Het programma van vrijdag is nog een vraagteken. Zaterdag treden in ieder geval op: Dukes Resurection; De Snevo’s (ex trockener Kecks); Dimension Seven; Peter Pan Speedrock; Racoon; Beef; Heideroosjes en Wipneus en Pim. Op zondagmiddag komen Die Lustige Schlagerfreunde en ‘s avonds Met Roosen; Tackedack en BLOF. Verdere info via www.nirwana.nl of tuinfeest@programmering.nl


Maandag 18 maart:

De zondag kende weer een ‘wisselend‘ beeld. De weersberichten hadden een natte periode voorspeld aan het einde van de nacht en het begin van de dag. De zondag begon echter met veel zon en in tegenstelling met de weersberichten vielen er in de middag de druppels. Vervelend voor de fietsers die in vol optimisme rond de middag vertrokken. Het kan gebeuren. Op sportief gebied was het geen positieve dag. Lierop 1 verloor, evenals vele lagere elftallen. Voor de verslagen verwijzen wij graag naar het ‘Laatste Nieuws‘ van de SV Lierop.


Zondag 17 maart:

A.s. zaterdag 23 maart zal er in Nirwana een Demosessie plaatsvinden met Freak a Della, Last Crewsaders, Doodoo’s Coffee en Facegrind. Entree onder 18 jaar en leden € 6,50; alle anderen € 8,-. De aanvang zal om 21.00 uur zijn terwijl de zaal reeds om 20.00 uur open is.


Zondag 17 maart:

Vandaag staat er voor Lierop weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Vermeldenswaardig is dat alle drie de gebroeders Meeuws in het veld zullen staan. Peter, Bert én Thijs. Wij wensen ze veel succes.


Zaterdag 16 maart:

Gisteren is bij Stipdonk een aanhanger, geladen met varkens, gekanteld. Passanten dreven de loslopende varkens bij elkaar en een varken dat in het kanaal gelopen was werd gered. De 32-jarige bestuurder uit Sterksel kwam er zonder kleerscheuren vanaf, evenals zijn varkens die in een andere veewagen overgeladen werden.


Vrijdag 15 maart:

Het ziet ernaar uit dat Johan Lomans het vice-voorzitterschap van de fanfare - dat hij sinds het vertrek van Gerrit Sanders als voorzitter met verve invult - over gaat geven aan een nieuwe voorzitter. Op de algemene vergadering van 25 maart zal Eric Hesius als nieuwe voorzitter worden voorgedragen. Tevens zullen er nog andere mutaties in het bestuur plaatsvinden. Wij houden u op de hoogte.


Donderdag 14 maart:

Gisterenavond heeft Gerrit Sanders bij zijn afscheid van de Raad een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Gerrit werd afgeschilderd als een integer persoon die altijd met verstand van zaken de taak van volksvertegenwoordiger op zich nam. Hij is iemand die het concensusmodel nastreeft en hij kan goed luisteren, iets wat hij volgens eigen zeggen van Annie’s geleerd heeft. Hij heeft voor de gemeenschap Lierop veel betekend door o.a. bestuursfuncties in kerkbestuur, belangengroep, tennisvereniging en voetbalclub. De fanfare – zijn fanfare – waar hij gedurende twee periodes het voorzitterschap op zich heeft genomen gaf een klinkende serenade in het gemeentehuis. Namens slaponline wensen wij Gerrit van harte proficiat met deze onderscheiding en een goede invulling van zijn aanstaande vrije tijd.


Donderdag 14 maart:

Per vandaag kunnen de spelers die meedoen aan de Toto van de SV Lierop hun klassering zien via slaponline. Op de site van de SV Lierop is onder de link ‘Toto’ de uitslag te vinden. Bij deze toto hebben de deelnemers aan het begin van het seizoen een lijst in moeten vullen met hun voorspelling van de uitslagen van het eerste van Lierop. Een overwinning, verlies of gelijkspel. Op dit moment staat Hans van Moorsel met 27 punten bovenaan, gevolgd door Theo Hendrikx, Hans Roefs, Hans Dijstelbloem en Peter Meeuws met slechts drie punten (een gewonnen wedstrijd) achterstand.


Woensdag 13 maart:

Volgens Martien Kusters hebben de onderhandelingen over een nieuw college van burgemeester en wethouders ertoe geleid dat de Lieropse Lijst opnieuw deel uit gaat maken van dat college. Dinsdagavond is daarover overeenstemming bereikt. Het nieuwe college is als volgt samengesteld: Gemeenschapslijst Someren-Eind: Ans vd Velden-Coolen; CDA: Anja Thijs; Lieropse Lijst: Martien Kusters; VVD: Ton Kusters. Er wordt nu verder onderhandeld over het beleidsprogramma voor de komende vier jaar. Daarbij blijft Someren-Heide betrokken. PS/PvdA en Leefbaar Someren hebben afscheid genomen en gaan in de oppositie. De onderhandelingen zijn prettig en constructief verlopen, maar er moeten nu eenmaal partijen afvallen. De vier partijen die een wethouder leveren: GSE 100%; LL 100%; CDA 80% en VVD 50%, gaan ook praten over de portefeuilleverdeling en de invulling van de commissies. Het feit dat de LL opnieuw deelneemt in het college, betekent dat de plaats van Martien Kusters in de gemeenteraad die vrijkomt zal worden ingevuld door Wim Steenbakkers. Verder is er nog ruimte om een burgerlid in de commissie plaats te laten nemen. Daar praat de Lieropse Lijst binnenkort over.


Woensdag 13 maart:

Als we het goed in kunnen schatten wordt het vandaag een feestelijke dag voor een Lieroppenaar die veel voor onze gemeenschap heeft betekent en nog betekent. De fanfare is in ieder geval opgetrommeld om een serenade te gaan brengen op het gemeentehuis in Someren. Ondanks dat we vermoedens hebben om wie het gaat willen we dit nog even ‘open’ laten. Morgen zullen we hier beslist op terug komen. Namens slaponline wensen we hem (of haar?) een plezierige avond. We zullen er zijn.


Dinsdag 12 maart:

Angel van Moorsel van het Gilde O.L.V. van de Zeven Weeën eindigde als derde bij de schietwedstrijden van Kring Peelland Beek en Donk. Ad Vlemmix eindigde eveneens als derde op het onderdeel puist. Namens slaponline van harte…


Dinsdag 12 maart:

Op woensdag 19 juni gaat de KVB Lierop naar wijngaard Fromberg (Heerlen) en Valkenburg. De kosten bedragen 45 euro, incl. rondleiding, buffet, koffie. Aanmelden kan tot 17 maart bij Mieke van Doorn.


Dinsdag 12 maart:

Stichting Welzijn Ouderen en de KBO-afdeling Lierop houden op donderdag 14 maart een voorlich- tingsmiddag over gezonde voeding. Deze middag wordt verzorgd door mevrouw Van den Nieuwenhoven, gezondheidsvoorlichter 50+ van de GGD. Aanvang 14.00 uur in Steunpunt Henricushof. Kosten 1,20 euro. Aanmelden bij mevr. Verberne, tel. 0492-331693.


Dinsdag 12 maart:

Wie heeft het niet gehad? De laatste weken zijn velen geconfronteerd met waarschuwingen voor het virus ‘sulfnbk.exe’. Velen hebben de boodschap van de mail opgevolgd en het bestandje van hun pc gehaald. Het is echter geen virus. Het zou hier gaan om een hulpbestand van Windows en die heeft dat (gelukkig niet vaak) gewoon nodig. Tik die bestandsnaam maar eens bij zoekmachines als Google en AltaVista in. Er komt een waslijst van anti-virus sites uit die je allemaal vertellen dat dit een klotegeintje is. Bij deze.


Maandag 11 maart:

Gelukkig is Bravenet weer in de lucht. Daardoor werkt onze teller, gastenboek en poll weer. Nu hebben we ook de kans om de poll over het oplossen van het vrijetrappengevaar van de specialisten te plaatsen. Wie hier een mening over heeft kan in de poll z’n ja of neen kwijt. We zijn benieuwd.


Maandag 11 maart:

De verkiezingen zijn afgelopen en we gaan de pagina van de Lieropse Lijst voorlopig effe ‘parkeren’. Van Lijsttrekker Martien Kusters kregen we het volgende bericht binnen dat we hierbij graag plaatsen.

Beste kiezers van Lierop. De gemeenteraadsverkiezingen zijn voor de Lieropse Lijst uitstekend verlopen.Met een opkomst van 77,55% heeft Lierop zich van de goede kant laten zien. Van het aantal uitgebrachte stemmen werd 78,5 % uitgebracht op de Lieropse Lijst. Ik denk dat we, mede gezien de felle concurrentie, kunnen spreken van een prima resultaat en van een groot vertrouwen en draagvlak voor de Lieropse Lijst. Daarvoor zijn wij de kiezers van Lierop buitengewoon dankbaar. Wij zullen er alles aan doen om het in ons gestelde vertrouwen waar te maken. We zijn zaterdagmorgen de onderhandelingen voor een nieuw college gestart. U zult begrijpen dat dit een spannende periode is.

Wij hopen u binnenkort positief te kunnen berichten. Nogmaals bedankt voor uw vertrouwen en uw steun in welke vorm dan ook. U kunt op ons rekenen!! Namens de Lieropse Lijst, Martien Kusters.


Zondag 10 maart:

Er is weer een compleet verslag binnengekomen van de verrichtingen van de junioren van de SV Lierop. Ook van het vierde elftal kwam er weer een keurig verslag binnen. Het verslag van 't eerste dat een knappe 0-0 weghaalde bij het als tweede geplaatse Mierlo-Hout staat erop. Voor wie er meer van wil weten verwijzen we graag door.


Zondag 10 maart:

In onze rubriek ‘Historie’ hebben we vandaag het Lieropse Nieuws van maart 1970 waar ook gesproken wordt over de gemeenteraadsverkiezingen uit die tijd. De Rowans werden toen ingeschakeld om kandidatenlijsten te bezorgen en ook weer op te halen. Iedere Lieroppenaar kreeg de kans om z’n eigen kandidatenlijst in te dienen wanneer hij 10 handtekeningen had. De uitslag van deze actie is te lezen onder Historie.


Zaterdag 9 maart:

‘Gelukkig‘ is het vandaag weer ‘weer‘ om te voetballen. Onze junioortjes kunnen vandaag hooguit nat worden van de zweet want het zal pas later in de middag gaan regenen. De enigste spelbreker zou nog de wind kunnen zijn (en misschien de scheidsrechter). Namens slaponline wensen wij hen veel succes.


Zaterdag 9 maart:

De jeugdsoosavond heeft weer heel wat foto‘s opgeleverd. Deze zijn te zien zijn onder de link: Jeugdsoos.


Vrijdag 8 maart:

Inmiddels is bekend hoe de individuele stemming op de kandidatenlijst van de Lieropse Lijst is geweest. Graag verwijzen wij naar de kandidatenlijst waar wij het aantal stemmen welke elke kandidaat behaald heeft genoteerd hebben. In de Somerense gemeenteraad zullen vier nieuwe gezichten hun intrede doen (zie bijgaande foto – Sirus).

 

 

 

 


Vrijdag 8 maart;

Jos en Marij Haerkens van herberghe De Coeckepanne overhandigden woensdag tijdens een vergadering van de Stichting Vrienden van de Koepelkerk de stichting een cheque van 1440 euro. Dit bedrag werd door gasten, zakenrelaties, vrienden, buurt en familie bij elkaar gebracht t.g.v. het 12,5 jarig jubileum van Jos en Marij. De Coeckepanne werd bovendien dertig jaar geleden gestart door Theo Vinken. De Stichting Vrienden van de Koepelkerk kan de bijdrage goed gebruiken voor onderhoud en restauratie van de kerk.  (zie bijgaande foto – Sirus).

 


Vrijdag 8 maart:

Helaas heeft Bravenet (waarop ons gastenboek en onze teller draaien) nog steeds problemen met hun server. Volgens de laatste berichten willen ze komend weekend weer in de lucht zijn. We wachten met spanning af.


Donderdag 7 maart:

De strijd is gestreden. De verkiezingsuitslag is bekend. De Lieropse Lijst heeft het er goed afgebracht. Na Someren-Eind (1872, een zetel winst) en CDA (1806, een zetel verlies) werd de Lieropse Lijst de derde grootste partij in de gemeente Someren met 1217 stemmen. Dat betekent ruim twee zetels. In voorgaande verkiezingen werd de tweede raadszetel vaak via de restzetelformule behaald. Die tijd is echter voorbij, mede dankzij de 256 stemmen welke de Lieropse Lijst en met name Martien Kusters in de rest va de gemeente Someren weghaalde. Slaponline wenst Martien Kusters en Annet Wilde veel succes de komende vier jaar en vanzelfsprekend zal Martien weer in het college komen, daar rekenen wij op. Met zo’n uitslag kan niemand hier omheen.


Donderdag 7 maart:

Dinsdagavond vond er een ongeluk plaats op de Somerenseweg. Een 21-jarige man die vanuit Lierop kwam was in slaap gevallen en kwam op de linker weghelft terecht waar Annie Raijmakers-van Mill hem niet meer kon ontwijken. Gelukkig kwam zij er met een snijwond vanaf. Wij wensen Annie snel beterschap toe.


Woensdag 6 maart:

In gemeenschapshuis De Vurherd in Lierop kunt u op zondag 10 maart gaan genieten van het kringkorenconcert. Medewerking aan dit concert verlenen de gemengde koren De Bosgalm (Lierop), St. Caecilia (Mierlo-Hout), Euphonia (Aarle-Rixtel) en Kunst en Vermaak (Bakel). Aanvang 13.30 uur. Toegang gratis.


Woensdag 6 maart:

In OJC Nirwana in Lierop treden op zaterdag 9 maart de bands One In A Million en Di-Rect op. Di-Rect is o.a. bekend van de powerpunkcover van 'My Generation' en de hit 'Inside my head'.  Aanvang 21.00 uur, zaal open 20.00 uur. Entree 8 euro, onder de 18 jaar en leden 6,50 euro.

 

 


Woensdag 6 maart:

Het enigste wat we vandaag nog te doen hebben is stemmen op Lijst 4. Lierop voor Lierop!


Dinsdag 5 maart:

De nationale jeugdcollecte van “Jantje Beton” staat weer voor de deur. Op vrijdag 8 maart komen de Lieropse korfbalsters en voetballers(sters) vanaf 16.00 uur weer bij U langs voor dit goede doel. Waar staat Jantje Beton voor?Jantje Beton staat op de bres voor leef- en speelruimte van alle kinderen in heel Nederland. Het fonds van “Jantje Beton” vraagt geld voor speeltuinen, kinderboerderijen, speelotheken, peuterspeelzalen, jeugdgebouwen en kindervakantiekampen. De helft van de collecteopbrengst wordt besteed aan dit doel. De andere helft mogen wij houden voor allerlei jeugdactiviteiten in onze eigen club. Iedereen alvast bedankt voor de gulle gaven en de fijne medewerking.


Maandag 4 maart:

Het eerste elftal van sv Lierop heeft weer 3 punten binnen. De aftrap van de wedstrijd tegen Mifano werd genomen vanaf een splinternieuwe middenstip. Ook de (gemiste) penalty van Lierop werd geschoten vanaf een eveneens nieuwe stip. In de nacht van zaterdag op zondag werden deze stippen verwijderd door (Lieropse?) vandalen. Omdat er verder geen schade werd aangericht kunnen we dit toch zien als een ludieke actie. Maar hopelijk blijven de Lieropse stippen op hun plaats. Voor het wedstrijdverslag, klik hier.


Maandag 4 maart:

Zaterdag was het "politieke promotiedag" voor de diverse lijsten. De Lieropse Lijst (zie ook ‘Laatste Nieuws’ Lieropse Lijst) ging de sportieve toer op en trok per fiets door Someren. Volgens insiders was het een gezellige en succesvolle tocht. Hoe succesvol zullen we a.s. woensdag zien. Namens slaponline roepen wij alle Lieroppenaren op om zeker te gaan stemmen op onze eigen Lijst 4. Voor de Lieropse Lijst en met name voor ons eigen Lierop kan JOUW stem wel eens heel belangrijk zijn! We hebben de verkiezingsuitslagen van 4 jaar geleden er nog eens bijgenomen. Toen was het opkomstpercentage voor de Gemeente Someren 65,6%. De Lieropse Lijst wist toen 13,1% van de stemmen te vergaren. Laten we voor deze ronde niet te flauw zijn en maar eens beginnen met in te zetten op 20% door ‘met z’n allen’ te gaan stemmen voor één Lierop! ‘t Moet kunnen…


Maandag 4 maart:

De reacties op het vrijetrappenidee blijven binnenkomen. Over het algemeen komt het erop neer dat men zich afvraagt hoe het met de spelers van de tegenstander gaat die voor de goal gaan staan omdat ze - door de spelers bij de palen - niet meer buitenspel kunnen staan. Onze stelling is dat dit geen probleem hoeft te zijn. Hoe drukker, hoe liever, hoe minder kans op een doelpunt en hoe spectaculairder en daar gaat het toch ook een beetje om. Tenslotte komen uit hoekschoppen ook niet zoveel doelpunten en bij specialisten als van Hooijdonk en Beckham is de kans op een doelpunt bij vrije trappen tussen de 50 en 100% (wordt vervolgd via de poll die een van de komende dagen opgezet zal worden).


Zondag 3 maart:

Op het NKB-Kampioenschap dat gisteren in Wanroij werd verreden, heeft Manon v.d. Wiel met haar pony Lonneke een eervolle 3de plaats behaald. Het jeugdige St. Jansruitertje wist haar prestatie van 26 en 27 januari te evenaren. Echter toen betrof het ‘maar’ de NCB-Kampioenschappen in St. Oedenrode. De Lieropse Anky uit de Slutelakker mag zeker trots zijn met dit, in de cat. B klasse L1, behaalde resultaat. Namens slaponline Proficiat!!!


Zondag 3 maart:

Onze collega nieuwsvoorziener van Lierop, De Koepel, lag gisterenmorgen ook op de deurmat van slaponline. Met veel genoegen hebben we het februarinummer weer van A tot Z doorgelezen. Hierbij stuitten we op het uitstekende initiatief van de verkeersouders van ‘t Rendal om een verkeersbrigade op te zetten. Er wordt gevraagd naar vrijwilligers die zich betrokken voelen bij de veiligheid van de Lieropse jeugd. Het enigste wat ze moeten doen is een veilige oversteek te creëren voor de schoolgaande kinderen. Ouders, opa’s, oma’s, VUT’ters of andere vrijwilligers…geef je op bij een van de volgende verkeersouders: Petra van Bree (332272), Yvonne van Hal (331494), Liesbeth van Dongen (332009 of Corina Dijk (335022). Er zal nog een informatieavond worden gegeven door de politie, waarin duidelijk wordt wat er precies van de verkeersbrigadiers wordt verwacht en wat de regels zijn waaraan men zich te houden heeft. Geef je op!


Zondag 3 maart:

Op ons idee van gisteren om het vrijetrappenspecialisten wat moeilijker te maken hebben we reeds enkele reacties binnengekregen. We overwegen om er de komende dagen een poll van te maken al was het maar om Eric Gerets te helpen bij het gevaar van Hooijdonk.


Zondag 3 maart:

Helaas liggen onze teller, gastenboek en poll er de laatste dagen regelmatig uit. Waarschijnlijk zijn ze de servers van Bravenet, waaronder deze pagina’s draaien aan het opschonen. Wij hopen dat deze pagina’s weer snel ‘vol’ in de lucht zijn.


Zaterdag 2 maart:

Onder de rubriek ‘Laatste nieuws’ van de Lieropse Lijst pagina antwoordt Martien Kusters als lijsttrekker op de vraag of, als het de komende tijd blijkt dat ‘t onmogelijk wordt het gedeelte boven de A67 voor de gemeente Someren te behouden, de Lieropse lijst dan bereid
is ons dorp als geheel over te dragen aan Helmond met als doel de Lieropse gemeenschap in stand te houden?


Zaterdag 2 maart:

Eigenlijk hoort dit bericht misschien wel onder de aktuele sport thuis, echter de discussie moet maar eens geopend worden. Waarover? Niet over de verkiezingen, maar doodgewoon over voetbal en dan specifiek de vrije trappen. We hebben gisteren een van de specialisten (Pierre van Hooijdonk) weer twee keer zien scoren. Op vrijwel identieke manier werd het balletje over het muurtje gekruld en vlak naast de paal in het net gelegd. Vorige week deed David Beckham, ook zo’n specialist, precies hetzelfde. De discussie nu is hoe dit te voorkomen is. Slaponline heeft de volgende stelling: Zet een man minder in het muurtje en zet die bij de linker paal. Een tweede speler zet je bij de rechter paal en de doelman daartussenin. Een knappe specialist die de bal dan nog ‘binnen’ schiet! Bovendien knaagt het aan het vetrouwen van de schutter als hij de hele goal ‘bezet’ ziet door twee spelers en een keeper. Wij vragen wie het eens of oneens is met deze stelling. Als iedereen het hier mee eens is zullen we Eric, Bert en Ronald onze warschijnlijk ‘te simpele’’ oplossing mailen (wordt vervolgd).


Zaterdag 2 maart:

Onze junioortjes hadden er zo'n zin in, maar de KNVB heeft helaas anders beslist. De "wijze" heren in Zeist hebben er het hele programma 'uitgegooid'. Dus: er wordt op zaterdag 2 maart niet gevoetbald.


Vrijdag 1 maart:

De KVB heeft afgelopen woensdag 5 zilveren jubilarissen gehuldigd tijdens een bijeenkomst in De Vurherd. Ria Thijssen, Annie Raijmakers, Betty van Oorschot, Diny Kusters en Jo Kuijpers werden in de bloemen gezet. Namens slaponline wensen wij hen van harte proficiat met dit jubileum.                                                                                  (Foto Sirus)


Vrijdag 1 maart:

Op maandag 4 maart houdt de Ondernemersvereniging Someren een forumdiscussieavond in Centraal in Someren. Deze discussieavond begint om 20.00 uur en wordt geleid door Jan Smeets (OVS). Voor de pauze stellen de lijsttrekkers zichzelf en hun pro- gramma's voor en na de pauze gaan de forumleden in discussie met elkaar en met het in de zaal aanwezige publiek. Iedereen is welkom.


Donderdag 28 februari:

Voor wie het komende weekend niet weet war naar toe willen we enkele evenementen aanbevelen die beslist de moeite waard zijn.

A.s. zaterdag zal in De Ruchte ‘De nacht van het Cabaret‘ gehouden worden. Voor de vierde keer zal het publiek bepalen welke jonge veelbelovende artiest zal worden onderscheiden met ‘De Ruchte Publieksprijs‘. De avond zal om 20.30 uur beginnen en zal rond middernacht eindigen. Optredenden zijn o.a. Droog Brood (Bas Hoeflaak en Peter de Witte), Berry Knapen, Jemeg (Jeanette en Mirjam vd Heuvel) en Willie van der Griendt. De toegangsprijs is 13 euro.

De kindertheatergroep Sancho speelt op zondag 3 maart in De Ruchte in Someren. Sancho brengt het stuk 'Vermuizen' een vrolijke voorstelling met muziek, zang en spel. Vooral heel erg leuk voor jonge kinderen. De voorstelling begint om 14.30 uur. Kaarten kosten 2,50 euro.


Donderdag 28 februari:

Voor diegenen die op 8 maart nog een kaartje willen bemachtigen voor de Jeugdsoosavond: Het is te laat. De avond was gisterenmiddag tijdens de voorverkoop welke om drie uur begon, om kwart over vier al uitverkocht. Op deze avond zal er een live-optreden zijn van Duke Resurrection, de Somerense Speed-stonerrockband.


Woensdag 27 februari:

Volgens welingelichte bron krijgt het 27e Nirwana’s Tuinfeest meer vorm. Op 10 augustus komen o.a. Dukes Resurection, De Snevo’s (ex Trockener Kecks, Jack of Hearts), Dimension Seven, Peter Pan Speedrock, Racoon (Pinkpop 2002), Heideroosjes, Beef (Pinkpop 2002) e.a. De tweede dag (11 aug.) komen o.a. Die Lustige Slaghersfreunde (Tirolermiddag), Tackedack en BLOF. Het is nog niet bekend wat er vrijdag 9 aug. speelt, daarvoor volgt de informatie binnenkort. Overigens staan op het programma van Nirwana ‘binnen’ deze maanden nog 2 bands welke ook op Pinkpop 2002 staan n.l. Di-rect (9 maart) en Def P & the Beatbusters met hun grote hit ‘chillen in het bubbelbad’ (zaterdag 13 april).


Woensdag 27 februari:

In Lierop wordt op zaterdag 2 maart weer huis-aan-huis textiel ingezameld. Alle gebruikte kleding is welkom: jassen, blouses, overhemden, ondergoed, maar ook schoenen, handtasjes, hoeden, brillen, speelgoed en knuffels. Vanaf 9.00 uur kan de afgedankte kleding in een plastic zak buitengezet worden.


Woensdag 27 februari:

‘n Week voor de verkiezingen willen wij via slaponline een rubriek starten met als naam:

VRAAG ‘T DE LIJSTTREKKER

Via nieuws@slaponline.nl kan men vragen stellen aan Martien Kusters. Wij zorgen ervoor dat deze vragen per omgaande naar de lijsttrekker worden gestuurd en deze beantwoordt de vragen binnen één dag. Dagelijks zal er dus een update volgen. Laat de vragen maar komen…


Dinsdag 26 februari:

Vandaag, dus nog binnen het jaar met de nieuwe site, zullen we de 25000 bezoekersgrens doorbreken. Met pieken van meer dan 200 per dag bij speciale evenementen wordt slaponline dagelijks bezocht door tussen de 100 en 150 unieke bezoekers. Dat stimuleert in het verzorgen van zin en onzin (als er geen zin is). Op naar de 50000. Wij zijn er…. Elke dag!

 


Dinsdag 26 februari:

Vandaag kunnen we weer nieuw historienieuws lezen uit de Koepel van 1964. Over het afscheid van kapelaan Lips en de komst van Stultiëns, over de huishoudschool, over het uniformenfonds van de fanfare, over de verkenners met vaandrig van Schalen, over de Stille Omgang en de voetbalclub van toen. Het is bijna 40 jaar geleden, maar het is puur Lierops.


Maandag 25 februari:

Dat we niet meer via de normale weg naar Someren kunnen heeft de eerste week al de eerste slachtoffers gegeven. Zaterdagavond omstreeks 19.45 uur zijn bij een aanrijding op de kruising Ter Hofstadlaan – Provinciale weg drie personen gewond geraakt. Een 19-jarige automobilist uit Deurne red over de Provinciale weg komende vanuit de richting Asten. Op genoemde kruising sloeg hij linksaf zonder een hem op dezelfde weg tegemoetkomend personenauto, bestuurd door een 52-jarige man uit Asten, voorrang te verlenen. Hierbij kwamen beide personenauto’s met elkaar in botsing. De 19-jarige bestuurder en zijn 24-jarige passagier zijn met hoofd en nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 52-jarige bestuurder van de andere auto is met een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten total loss.


Zondag 24 februari:

Het is weer een oneven ‘week’end en dat betekent al vijf weken dat deze weekenden nat, koud en guur zijn. De even weekenden gaven daarentegen veel zon en zelfs een voorjaarsgevoel. Het gevolg is dat we weer veel ‘binnen’ zullen zijn. De buitensportwedstrijden zijn weer afgelast, dus het is goed weer om een boek te lezen of wat op internet te surfen. Voor de ‘lezers’ bevelen wij aan om weer eens naar ons archief te gaan. Het is een vergaarbak van nieuws en foto’s welke op een geordende manier geplaatst zijn, zodat iedereen zijn of haar favoriete onderdeel nog eens door kan kijken. Veel surfplezier.


Zondag 24 februari:

Op de Lieropse Lijst pagina zijn voor de ‘luie’ lezers de speerpunten van het verkiezingsprogramma van de Lieropse Lijst geplaatst. Voor de lezers met veel tijd is ook het volledige programma daar te vinden.


Zaterdag 23 februari:

De KVB-afdeling Lierop houdt op woensdag 27 februari een themabijeenkomst in de grote zaal van gemeenschapshuis De Vurherd. Mevrouw A. Kremers komt praten over niet aangeboren hersenletsel bijv. door een ongeval of dementie. Voor de lezing huldigt de KVB de zilveren jubilarissen R.Thijssen, A. Raijmakers, B. van Oorschot, D. Kusters en J. Kuipers. Aanvang 20.00 uur.


Zaterdag 23 februari:

In verband met het slechte weer is vandaag het voetbal afgelast. Jammer, want na de niet zo’n florissante start van verleden week hadden ze nu aan elkaar en aan onze grote supportersschare kunnen laten zien wat ze echt kunnen, n.l.: VOETBALLEN !!!!!


Vrijdag 22 februari:

Martien Kusters en Annette Wilde hebben gisterenavond op radio Siris de kans goed aangegrepen om de Lieropse Lijst te promoten. De herindeling, de sociaal zwakkeren in onze samenleving, het jongerenbeleid, de voordelen van een plaatselijke partij ten opzichte van een landelijke partij, de inzet voor aktuele problemen in Someren en de andere kerkdorpen, de samenstelling van de Lieropse Lijst, de ‘kleur’ van de Lieropse Lijst en nog vele andere onderwerpen kwamen aan de orde en lieten een ons inziens positief gevoel over voor de Lieropse Lijst. Oók buiten Lierop! En nu maar hopen dat de verkiezingen voor ons eigen Lierop een succes worden. Voorlopig wordt er vol vertrouwen ingezet op drie zetels.


Donderdag 21 februari:

Inmiddels is bekend dat dit jaar in Lierop 3 woningen mogen worden gebouwd. Dit zullen vrijstaande woningen zijn in plan Balisboom. In de totale Gemeente Someren mogen dit jaar 33 woningen worden gebouwd. De grondprijzen (in euro’s): sociale huurwoningen (kavelprijs 12815,-); sociale koopwoningen 93,-/m2; vrije sector 2 onder een kap <250 m2 146,- en vrijstaand of geschakeld 169,50 per m2.


Donderdag 21 februari:

Op een, ondanks de regen, toch nog redelijk bespeelbaar veld heeft Lierop E2 gisterenavond gelijk gespeeld tegen MULO E3. De eindstand van 1 - 1 stond al na 5 minuten spelen op het scorebord. Misschien mag gezegd worden dat de Helmonders sterker waren, maar dankzij de tomeloze inzet van de veldspelers en vooral het voortreffelijke keeperswerk van Kevin v. Lieshout heeft Lierop het eerste punt weer binnen. De (voet)Ballen !!! PS. Willem, proficiat. Wie nog meer verslagen en programma’s wil lezen kan zoals altijd terecht op de pagina van SV Lierop.


Woensdag 20 februari:

Radio Siris besteedt uiteraard óók aandacht aan de verkiezingen. In het programma Het Avonduur krijgt elke partij tijdens een live-interview gedurende een half uur de tijd het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst toe te lichten. De Lieropse Lijst is donderdag 21 februari aan de beurt. Dat wordt dus luisteren tussen 17.45 en 18.45 uur! Het programma wordt herhaald een dag later tussen 11.00 en 12.00 uur. Bovendien organiseert Siris samen met de Ondernemersvereniging Someren op maandag 4 maart een forumdiscussie in zaal Centraal te Someren. De avond begint om 20.00 uur en uiteraard is de Lieropse Lijst aanwezig. En wellicht U ook om aan de lijsttrekkers een pittige vraag te stellen? Voor meer informatie zie: Laatste Nieuws onder Lieropse Lijst.


Woensdag 20 februari:

Groen Links Asten organiseert voor maandagavond a.s. een forum mbt herindeling Eindhoven-Helmond. Joop van Dijk van Aktiegroep "Handen af van Lierop" zal plaats nemen in het forum om het standpunt van Lierop te verdedigen. Alle belangstellenden (van welke politieke kleur dan ook) zijn van harte welkom om de voorstanders van herindeling duidelijk te maken dat wij in Lierop in ieder geval tegen zijn!! De Aktiegroep rekent op uw steun!!
Verder valt er nog te melden dat de Aktiegroep ook nog op provinciaal niveau bezig zijn om het nieuwe streekplan Noord-Brabant als het gaat om leefbaarheid kleine kernen cq woningbouw en om de grens van het stedelijk gebied op de huidige gemeentegrens met Helmond te krijgen en niet zoals gepland dwars door het gebied Lungendonk. A.s. vrijdag wordt over het streekplan door Provinciale Staten een besluit genomen. Indirect kan de grens van het stedelijk gebied van invloed zijn op de voorgestelde herindeling door minsiter de Vries. Voor ieders informatie voegen wij hieronder de e-mail bij die de Aktiegroep bijna een maand geleden aan de commissieleden Ruimtelijke Ordening van PS gestuurd hebben. Deze week zijn de partijen die nog niet gereageerd hadden er nogmaals op attent gemaakt. Wij citeren:

Beste PvdA commissieleden RO,
Voor a.s. vrijdag staat de behandeling van het streekplan op de agenda van PS. In onze e-mail d.d. 23 januari hebben wij U namens de Lieropse bevolking verzocht om aanpassing van de grens van het stedelijk gebied Eindhoven-Helmond op de huidige gemeentegrens met Someren. Tot op heden mochten wij van uw partij hierop geen reactie ontvangen. Wij zijn natuurlijk benieuwd of de door ons aangevoerde argumenten nog een ander inzicht bij uw fractie opgeleverd hebben en tot de gevraagde aanpassing zullen leiden. De Lieropse bevolking rekent op U!! Onderstaande foto laat Lieropse actievoerders en haar Gildes zien die hier de huidige grens massaal verdedigen.
Met vriendelijke groeten, Stichting Belangengroep Lierop/Aktiegroep 'Handen af van Lierop'.


Dinsdag 19 februari:

Zondag 17 februari werden in de Ruchte alle politieke groeperingen Someren ontvangen door de besturen van de harmonie en fanfares in ons dorp. Aanleiding was het probleem van de grote wachtlijst met leden van deze muziekgezelschappen voor het volgen van muziekonderwijs aan de
streekmuziekschool te Weert. Dit heeft er tot geleid dat naast(gesubsidieerd) muziekonderwijs te Weert, de meeste gezelschappen (ongesubsidieerd) eigen onderwijs aan hun jeugdleden geven.
Behalve informatie en discussie over dit probleem was de grote vraag natuurlijk of de politieke partijen in de komende zittingsperiode bereid zijn hiervoor extra geld beschikbaar te stellen.
Namens de Lieropse Lijst waren Martien Kusters, Anette Wilde en Wim Steenbakkers aanwezig. In haar verkiezingsprogramma verklaart de Lieropse Lijst voorstander te zijn van uitbreiding van het muziekonderwijs. Zij konden dus verklaren graag aan de oplossing van dit probleem mee te willen werken.


Dinsdag 19 februari:

Op het bericht van gisteren over het nog niet opgeruimde Kaauw Voetjesbord kregen we enkele - ook leuke - reacties binnen. Doen de Kaauw Voetjes ook mee aan de gemeenteraadsverkiezingen? Wacht Peter van Schalen totdat z’n gras lang genoeg is om te maaien? Is de Raad van Elf nog niet bekomen van de carnaval? Anderen vinden dat het al lang weg had moeten zijn, als het maar niet vervangen wordt door een verkiezingsbord omdat we in Lierop wel weten dat we op Lijst 4 moeten stemmen.


Dinsdag 19 februari:

Gisteren hebben de tamboers van gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën de kringtromwedstrijden in de klasse B gewonnen. In de Klaase E werd Antoon van Heugten 2e en in de klasse C werd Wim vd Eijnden 4e.


Maandag 18 februari:

Het nieuwe programma van Nirwana is weer binnen: 23 februari: 16 Down – 9 maart:  Di-Rect (Voorprogramma: One In a Million) – 17 maart: Demossie met diverse bands – 1 april: EI-POP met o.a. Incense (programma onder voorbehoud) - 13 april: DeF P & The Beatbusters - 27 april: Deviate – Let op! Festival datum! Nirwana Tuinfeest 2002: 9-10-11 augustus!

 

 

 


Maandag 18 februari:

Het was een zonnige zondag. Lierop 1 wist een belangrijke winstpartij te behalen tegen het Helmondse HVV. Verder zagen we Taxi Theo met een vreemde passagierster rondrijden (zie bijgaande foto) en hebben we weer vele verkiezingsborden die her en der in weien en tuinen geplaatst zijn kunnen aanschouwen. Ook het bord van de Kaauw Voetjes – bij Peter van Schalen in de tuin - staat nog steeds aan te kondigen dat het optocht en optochtbal is in Lierop.

 

 

 


Zondag 17 februari:

Vanaf morgen zullen de kruisingen Loovebaan-Vaarselstraat en Loovebaan-Lieropsedijk wegens wegwerkzaamheden afgesloten worden voor alle verkeer. Op de kruising Loovebaan-Lieropsedijk komt een vluchtheuvel en de kruising Loovebaan-Vaarselstraat wordt weer rechtgetrokken. We zullen er zes weken niet door kunnen.


Zondag 17 februari:

Onlangs lazen we in Panorama een artikel over de tribute-act van Action in DC tijdens het 26e Tuinfeest van Nirwana uit het Brabantse Lierop. Volgens het bericht staan de 1400 bezoekers in vuur en vlam. Ze zijn verbaasd, verbijsterd, laaiend enthousiast over de hese soul-stem, de overtuigende stage-act e stampende, swingende rock en roll van deze Sittardse band die furore maakt tot in Australië. Mooi om ‘ons’ Lierop op deze manier weer eens in de publiciteit te zien komen.

 


Zaterdag 16 februari:

Vanaf vandaag is De Lieropse Lijst prominent aanwezig op slaponline. De kandidatenlijst, het verkiezingsprogramma, en een uitgebreide voorstelling van de bovenste vijf van de lijst is te zien via de link: Lieropse Lijst in de linkse linkkolom!


Zaterdag 16 februari:

In het Wapen van Someren vindt vanavond de jaarvergadering plaats van de 21 gilden van Kring Peelland. Mies Sijbers zal tijdens deze vergadering afscheid nemen als kringvoorzitter. Mies was tot 1990 hoofdman van Gilde St. Antonius Abt, daarna ging hij naar het Kringbestuur en hij werd in 1996 voorzitter na vanaf 1994 al vice-voorzitter te zijn geweest. Hij is uiteindelijk 5,5 jaar voorzitter geweest, terwijl het de bedoeling was dit maar 2,5 op zich te nemen. Hij zal vanavond opgevolgd worden door Loek Swinkels, een van de directeuren van Bavaria.

 


Vrijdag 15 februari:

Op vrijdag 8 februari hebben we in de rubriek Van Alles Wa bij een bericht over de paranormale gaven van Corrie Konings abusievelijk vermeld dat ook zij aanwezig zou zijn op het spektakel Lierop Live dat op 31 mei en 1 juni wordt gehouden op het feestterrein aan de Meervensedijk. Zij zal er dus niet zijn. Wel aanwezig zullen zijn Chantilly Lace’  en ‘GOLDEN EARRING’ op zaterdag 1 juni en op vrijdag 31 mei  komt de show ‘MOOI WAS DIE TIJD’ naar Lierop. ‘Mooi was die tijd’ is een nostalgisch muziekprogramma. In een 2,5 uur durend programma presenteert Chiel Montagne een lange rij Hollandse nummer-een hits. De artiesten die deze avond op zullen treden zijn Koos Alberts, Bonnie St. Clair, Jacques Herb, Anneke Grönloh, Frank & Mirella, Arie Ribbens en Ria Valk, aangevuld met de wederopstanding van de Zangeres Zonder Naam, een groot showballet en diverse medley’s die door een groot orkest gespeeld zullen worden. Voor eenieder die zich wil onderdompelen in het sentiment of een avond lang uit volle borst wil meezingen is deze avond de aangewezen gelegenheid. De aanvang van de avonden is 20.00 uur en de entree bedraagt 16 euro in de voorverkoop en 19 euro aan de dagkassa. Voorverkoopadressen: Nirwana, Café ‘t Jagershuis, Videotheek De Meer Someren, Music Shop Asten, Soundgarden Deurne, Music Store Helmond, Esso v/d Kimmenade Mierlo,  Video City Nederweert, Mikro Shop Horst, Hans v Bree muziek Venray, Muziekhandel Foole Geldrop en Bullet in Eindhoven. Info via www.nirwana.nl of 06-21555361 (Mark v Horik). Houdt slaponline in de gaten.                                     


Donderdag 14 februari:

Het houdt niet op. Ook gisteren kregen we weer diverse foto’s binnen van de optocht en van de eurobruiloft. De plm. 10 foto’s van de optocht hebben we getracht op de juiste plaats in te voegen. De eurobruiloftfoto’s zijn bij elkaar gezet. De fotoseries zullen nog enkele dagen online zijn. Na het komend weekend worden deze pagina’s gesloten en zijn ze alleen nog maar te zien via de Kaauw Voetjes pagina die nog enkele weken zal blijven staan. Een dezer dagen zal ook De Lieropse Lijst met een eigen pagina komen. Slaponline juicht alle voor Lierop positieve ontwikkelingen toe. Vandaar de link naar de Lieropse Lijst.


Donderdag 14 februari:
Vandaag willen wij Harry van Vlokhoven feliciteren met zijn vijftigste verjaardag. Bijgaande foto kregen we toegestuurd van zijn liefhebbende echtgenote. Het is trouwens druk met de vijftigjarigen. Ook Frans van Stiphout zou volgens welingelichte bron vandaag de mijlpaal van 50 jaar bereikt hebben. Frans, wij weten dat je regelmatig bezoeker bent van slaponline; namens ons van harte gefeliciteerd.

 

 

 


Woensdag 13 februari:

De laatste dag van het Lieropse carnaval stond in het teken van het Europaar Susan en Wiel. Zaal Nellie van Oosterhout was afgeladen vol toen zij rond drie uur door Marijke (van Verstappen) werden gehuwd. Vele ‘stukjes’ werden opgevoerd voor het Europaar. Het was mooi, druk en gezellig. We zijn benieuwd welke thema volgend jaar gebruikt zal worden voor de carnavalsdinsdag in Lierop. Een ding is zeker. Deze dinsdag mag nooit stoppen. Na het afscheid van Prinses Esther en de Jeugdraad was rond elf uur ook Klaas d’n 1e aan de beurt. Het Oei Oei met aangepaste tekst schalde weer van het biljart. Het was een mooie carnaval met een goede prins. Namens vele carnavalsvierders: Bedankt.  Meer foto's op de slapgalerij.


CARNAVALSDINSDAGMIDDAG

Carnavalsmaandag was vooral nat... voor diegenen die de optochten in Asten en Someren hebben bekeken, maar ook voor hen die gisterenavond in zaal Nellie van Oosterhout aanwezig waren. Een goed orkest en de altijd goede Koepelbloazers zorgden ervoor dat er constante muziek was. De dames van de Raad van Elf onder leiding van Frans Berkers en Angel van Moorsel voerden nog verschillende keren hun zondag ingestudeerd dansje uit en Klaas moest vanzelfsprekend weer z'n nieuwe hit: Oei Oei ten gehore brengen.


CARNAVALSMAANDAGMIDDAG

Carnavalszondag kende een ‘rustig’ verloop. Na de H. Mis, waarin de verschillende hoogheden hun woordje vanaf de preekstoel tot de kerkgangers richtten, ging het naar van Oosterhout waar Nellie en Wim de koffie en broodjes klaar hadden staan. De dames van de Raad van Elf werden nog ‘verrast’ door de nieuwe Rad van Elf-leden Frans Berkers en Angel van Moorsel. Na van Oosterhout werden Verhoeven en De Babbelaar nog ‘aangedaan’ waarna om 7 uur de Nirwana uitputtingsslag begon. Onder muzikale invulling van Peter Maas werd jong en oud getest op conditie. Na afloop was het voor de meesten dan ook ‘afgelopen’ voor de zondag. Laten we ons aansluiten bij de laatste woorden van Prinses Esther in de kerk: God, zorg voor een wonder, maak van Prins Klaas geen Helmonder. Er komen op de redactie trouwens nog steeds foto's binnen van de optocht. We proberen deze 'tussendoor' erbij te zetten. Alaaaaf.


CARNAVALSMAANDAG

Onze Lieropse eerste prijs bleek in Helmond goed voor een derde prijs. De Drievennestraat wist dit te bereiken door 97 andere groepen achter zich te laten. Bovendien goed voor 350 euro. Dat is ook nooit weg. Het was wel dik verdiend want zij kleureden als enigste de Helmondse optocht.


CARNAVALSZONDAG foto's optocht.....


CARNAVAL RENDAL VRIJDAG

Afgelopen vrijdag is ook op onze basisschool 't Rendal het Carnaval losgebarsten. Tussen half 2 en half 4 (nou ja, het liep iets uit) werd een heel programma afgewerkt. Nadat de jeugdraad, het boerenbruidspaar, Prinses Esther en Prins Klaas I welkom werden geheten door de spreekstalmeester Eric Hesius, kon het feest beginnen.

Het was een goed georganiseerde middag met cabaret en toneel (van de weekafsluitingsgroepjes), dans (Demarrage) zang (van o.a.de juffen en van Prins Klaas I)

en er was ook nog een gelegenheidsorkest dat bestond uit eigen leerlingen, leden van de fanfare, en Vorst Marc. Tussendoor was er nog tijd om te hossen en te dansen en om bij de polonaise aan te sluiten. Er werd passende muziek gedraaid door Arno van Lierop die met zijn Disco Noot dit jaar alweer voor de 18de (!) keer de sfeer erin hield. Al met al was het een gladjes verlopen carnavalsmiddag waarvan de volgende foto's een indruk proberen te geven. 


CARNAVAL ZONDAG 

UITSLAG OPTOCHT

 

Bij de buurtschappen:

1. Drievennestraat/Duinerweg

Wai kleuren d'n optocht

2. Felicitestraat

25 jaar Felicitestraat

3. Stipdonk

Wij zijn aan winne(too)

4. De Renkant

Beter..... dan

5. Hemelaar

Wij zoeken een prinses voor Klaas

6. 't Eindje

Helmond gelooft nog in sprookjes maar wij niet

7. Slutelakker

Afscheid van de Gulden

8. Doucette/van Dijkstr./Lijestr./Hogeweg

Wai hebbe de koppe bai mekaar gestoke

 

Categorie Idee:

1. De Renkant

Beter.......dan

 

Categorie carnavalesk:

1. Drievennestraat/Duinerweg 

Wai kleuren d'n optocht

 

Categorie uivoering idee:

1. Felicitestraat

25 jaar Felicitestraat

 

Categorie afwerking:

1. Stipdonk

Wij zijn aan winne(too)

 

Categorie loopgroepen buiten buurtverband (I-L)

1. Koor A-capella (Ledenwerving)

2. Leden Lieropse Lijst (Werk in uitvoering)

3. Gerard Spierings en aanhang (Witte gai de weg?)

4. Jeugdboerenbruidspaar en getuigen (Wai zijn al hil laaang bij elkaar)

 

Categorie wagens buiten buurtverband (I-W)

1. Accordeongroep (Prins Klaas I)

2. R. Obbema en vrienden (Euro)

3. Leefbaar Someren (Leefbaar Someren)

4. Eurobruidspaar Willy en Susan (Wij willen (1)2-2-2002 maximale aandacht)

5. Bram Jacobs en aanhang (Met de voeten in het bier stijgt ons plezier)

6. Bond van Ouderen (Prinses Toke)

 


CARNAVAL zaterdag

Hoe hebben ze het kunnen plannen? Voor de optocht regen en erna, maar tijdens de trektocht door Lierop geen druppeltje. Het was een mooie optocht. Niet zo veel grote wagen als vorige jaren, maar de groepen waren veelal erg mooi afgewerkt en er waren best komische individuen bij. De uitslag volgt zo snel mogelijk via slaponline. Voor nu volstaan we effe met wat foto's van individuen.


CARNAVAL zaterdag: Lieropse Halve Zool

Tijdens het halve zolenbal in Apollo liet Lierop gisteren weer eens goed van zich horen. Van de 6 geselecteerde halve zolen die meededen was het Mark Knoops die het tot de finale wist te brengen. Helaas was Mark niet de beste in Hema-Rookworst-happen, daardoor ging hij met een eervolle 2e plaats naar huis. En veel belangrijker 50 consumptiebonnen. De Vieze-Halve Zool 2002 Apollo woont dus in Lierop!


CARNAVAL zaterdag PROGRAMMA

Het programma van De Kaauw Voetjes zoals dat in 't Contact stond klopt van geen kanten. Vandaar dat we het hier nog eens plaatsen zoals het werkelijk is.

Vandaag na de optocht Optochtbal.

Zondag 10 februari 2002: Caranvalsmis en koppijnbal.

In de parochiekerk H. Naam Jezus wordt er om 11.00 uur een gecostumeerde carnavalsmis gehouden, muzikaal ondersteund door koor en Koepelbloazers. Prins Klaas 1e is al weken bezig met de voorbereiding van zijn preek. Ook prinses Esther 1e. zal van zich laten horen. Net als vroeger schieten we na de mis het cafè in. Oude tijden herleven tijdens het koppijnbal. De plaatselijke cafe’s krijgen bezoek van prins Klaas 1e. en zijn gevolg of ze daarop nou gerekend hebben of niet. Om de sfeer te verhogen worden ook de overige inwoners van Lierop uitgenodigd om deel te nemen aan het koppijnbal. Buiten giert de wind en is het steenkoud. Vandaag geen optocht op vreemde bodem, maar feestvieren in uw eigen ‘downtown’.

Jeugdbal Nirwana: Om 19.00 uur is er een swingend jeugdbal bij Nirwana. Dat de jeugd kan feesten zien we maandelijks bij de jeugdsoos waar het iedere keer poepiedruk is. Ieder jaar een hoogtepunt voor de jeugd. House, noise, metal, hiphop maar ook carnavalsmuziek klinkt er uit de boxen.

Prins Klaas 1e. gaat ver terug naar zijn jeugdjaren en zal de hele avond al swingend op de vloer te zien zijn. De avond begint om 19.00 uur en is voor kinderen vanaf groep 4. De oudere jeugd (vaders en moeders worden om 22.00 uur verwacht om hun kroost op te halen.

Maandag 11 februari 2002: Kaauwvoetenavond. 

Jaren geleden braken de bestuurders van de carnavalsvereniging de hoofde om een avond te organiseren, waar het volk op af kwam. Een simpele dansavond was de oplossing! Een voltreffer deze dansavond van de Kaauw Voetjes. De Kaauwvoetenavond begint om 20.30 uur in zaal Nelly van Oosterhout. De dansmuziek wordt verzorgd door een ervaren dansorkest en de Koewpelbloazers. Het valt steeds meer op dat mensen zonder dansles de vloer aanvegen met de gevorderden( hoe later op de avond, hoe beter). De toegangsprijs voor deze avond is GRATIS!!!

Dinsdag 12 februari 2002: Europese bruiloft Suzan en Willy.

Om 13.30 uur halen de fanfare en de carnavalsvereniging het europees bruidspaar Suzan en Willy op voor een europees huwelijk in zaal Nelly van Oosterhout. Wat ons allemaal staat te verwachten is nog een verassing!!

Dat het gezellig zal worden is als vanouds.

Woensdag 13 februari 2002: Haring happen.

Voor degene die zich nog kunnen voortbeweging na deze vier afmattende dolle dagen is het haringhappen in het leven geroepen.

In de plaatselijke cafés komen de sterkere onder ons bijeen om na te praten over de afgelopen dagen en alvast wat ideeën te spuien voor het komende jaar. Vanaf 20.30 uur kan men terecht voor het haringhappen en zoals de afgelopen jaren is er weer een gratis loterij!!

VEEL PLEZIER TIJDENS HET CARNAVAL IN LIEROP!!!!


Zaterdag 9 februari:

Het bestuur van de Kaauw Voetjes liet ons het volgende weten naar aanleiding van onze opmerking op slaponline van gisteren waarbij we hoopten dat zij zich niet zouden laten verleiden om het feestgedruis in Lierop te verlaten voor een bezoek aan De Ruchte in Someren waar de sleutel toch al vergeven is. Hierop lieten zij het volgende weten: ‘Voor de duidelijkheid kunnen wij U melden dat er tijdens het optochtbal van CV de Kaauw Voetjes geen van onze hoogheden zal vertrekken naar de sleuteloverdracht. Ondanks alle tegens van B&W heeft het bestuur van CV de Kaauw Voetjes besloten om dit jaar voor het eerst geen acte de presence te geven tijdens de sleuteloverdracht.

Door dit besluit zullen onze hoogheden Prins Klaas 1e en Jeugdprinses Esther 1e de gehele dag op de Kaauwe Grond van Lierop blijven. Hopelijk zijn jullie hiermee voldoende geïnformeerd. Met vriendelijke groeten, bestuur CV de Kaauw Voetjes.’


Zaterdag 9 februari:

Na de optocht wordt heel Lierop weer verwacht in de café’s of bij Zaal Nellie van Oosterhout waar er weer veel galald, gezwetst, gehost, gezopen, gehangen, gezongen, gezweet, betaald, gehoopt, gejankt en geoohaat zal worden. De muziek zal weer uitstekend verzorgd worden en De Koepelbloazers blaozen de pannen van het dak. De Hoogheden en de Raad van Elluf mi Bestuur van de Kaauw Voetjes zijn allen aanwezig onder het motto: ‘Wij hebbe in Zummere vandaag vur efkes gin gekuttel…. Want wij hebbe genoeg an onzen eigeste sluttel!


Vrijdag 8 februari:

Lieroppenaren die graag De Vliegende Panters willen zien zullen er vlug bij moeten zijn. Op 22 mei zullen zij nl. optreden in De Ruchte in Someren. Ze zullen daar hun try-out hebben van hun nieuwe programma ‘De Grote Drie’. Hierna zullen ze dit programma in de grote zalen in Nederland op de planken zetten. Een aanrader!


Donderdag 7 februari:

De carnavalskriebels beginnen al te werken. De laatste hand wordt gelegd aan kleding en wagens voor de optocht van a.s. zaterdag. Het beloofd in ieder geval niet koud te worden. Als het dan ook nog droog blijft ­ al is die kans klein - hebben we uitstekend weer. Een tip voor de bouwers: Zet alles goed vast want het gaat hard waaien! We hebben vernomen dat er verschillende muziekgroepen de optocht opvullen. Een goede zaak. Muziek in de brouwerij! Zelfs de ‘aauw’ Koepelbloazers doen weer mee. Na de optocht is het weer lang leve de lol bij van Oosterhout waar ook de prijsuitreiking van de optocht plaats zal vinden. We hopen en vertrouwen erop dat onze eigen carnavalsvereniging niet op het hoogtepunt van het feest de residentie zal verlaten om naar het gemeentehuis te gaan waar alle carnavalsverenigingen van de Gemeente Someren behalve De Meerpoel (die mogen eerder, waarom dit verschil?) acte de présence zullen geven. Over de zondag hebben we ‘t morgen of vrijdag wel…


Woensdag 6 februari:

De Kromvenweg is tot en met vrijdag wegens wegwerkzaamheden voor alle verkeer afgesloten.

 


Woensdag 6 februari:

De Lieropse fietsers die naar Someren of Asten fietsen zijn gewaarschuwd. Gisteren heeft de politie nl. 6 fietsers een proces verbaal gegeven omdat ze op de kruising Provincialeweg -  Witvrouwenberg door rood licht fietsten.


Dinsdag 5 februari:

We hebben zelf het verslag van de Bonte Avond ook nog eens in alle rust overgelezen en we zijn tot de conclusie gekomen dat in de gehaastheid om het er allemaal maar ‘snel’ op te krijgen ­ wat overigens perfect gelukt is - we wel iets vergeten zijn. We hebben intussen al enkele familienamen aangepast want al ben je in verwachting en al woon je samen, dat wil nog niet altijd zeggen dat je de achternaam van ‘t ‘menneke’ dan overgenomen hebt. Zo is er ook een tikfout ontstaan in de naam van onze eigen Maxima (Wietske in plaats van Wies). Bovendien hoorden we van Ferd dat hij absoluut niets op het podium had kunnen zetten als Peter Maas hem niet dag (en nacht) bijgestaan had met het plakken en knippen van zijn mooie presentatie. Het gevoelige lied van Cil was volgens Ferd trouwens net zo ontroerend als de Tango tijdens het échte huwelijk van Willem Alexander en Maxima. Peter Maas is trouwens niet alleen belangrijk geweest voor Ferd. Ook voor de andere artiesten is hij nooit te beroerd om hen muzikaal of anderszins te begeleiden. Namens slaponline willen wij hem daar zéér voor bedanken. Ook de podiumknechten Jant(je) van Lierop, Koen Hendrikx en Rein van Gastel waren een niet te missen schakel in deze Bonte Avond, evenals overigens Thijs van de Boomen die het juiste licht op het juiste moment wist te gebruiken en Frans van Vroonhoven die achter de schermen weer veel ‘veld’werk verrichtte. Dat Annerieke en Rian het jammer vonden dat er geen foto’s van hun groep van Demarrage op stonden dat is gewoon ‘pech’ hebben. Deze waren volgens onze monteur veel te donker om te gebruiken. Als laatste rest ons nog de Bonte Avond Commissie (Marijke Hendrikx, Eric Hesius en Marc Sanders) te bedanken en natuurlijk het publiek, want zonder publiek…. Hiermee is er genoeg gezegd en geschreven over de Bonte Avond 2002. Tot volgend jaar!


Dinsdag 5 februari:

De kampioenswedstrijd van het seniorenkorfbalteam tegen Lottum op zondag 3 februari j.l. werd gewonnen met 10-4. De senioren zijn dus nu al zaalkampioen, terwijl er nog 3 wedstrijden gespeeld moeten worden. Het werd een spannende wedstrijd. Het ging gelijk op en lange tijd bleef het 4-3. Pas later in de 2e helft kon KSV uitlopen tot de stand van 10-4, dit dankzij de aanmoediging van de vele supporters en nagenoeg het voltallige bestuur van onze SV. De tribune van de Schop in Asten zat vol. De uitdossingen in rood-wit en andere attributen maakten het tot een gezellige happening. Onze speelsters waren hierdoor verrast. Dus allemaal heel erg bedankt.


Dinsdag 5 februari:

De Lieropse jeugd heeft zich zondag goed vermaakt op de Renkant. Niet alleen door de overwinning van het eerste, maar omdat we een prominente gast hadden. De PSV-er Wilfred Bouma was met de MULO-aanhang meegekomen. Vele handtekeningen heeft hij uit moeten delen en ook ging hij regelmatig op de foto. Het spel van MULO zal hem niet geboeid hebben want de tweede helft heeft hij in de kantine doorgebracht. Dartend met de Lieropse jeugd en handtekeningen uitdelend aan de al wat ouderen.


Dinsdag 5 februari:

De Belangengroep Lierop vergadert morgen (woensdag 6 februari) in gemeenschapshuis De Vurherd. Aan de orde komt o.a. het dorpsservicecentrum. De vergadering begint om 20.30 uur.


Dinsdag 5 februari:

Graag verwijzen wij naar de poster van de aankondiging van de bruiloft van het Europaar op dinsdag met carnaval.


Maandag 4 februari:

We hebben gisteren een drukke dag gehad op slaponline. De foto’s van de Bonte Avond zijn ‘druk’ bekeken. Het kost wat werk maar het is dan ook aardig om te zien dat het werk niet voor niets is geweest. Vandaag zijn er ook nog wat meer foto’s te zien van het huwelijk van Maxima en Willem Alexander. Met dank aan Harrie van de Sanden die ons deze foto’s toestuurde. De foto’s zijn te bekijken op onze slapgalerij.


Maandag 4 februari:

Het voetballen is weer begonnen. We kregen verslagen binnen van het vierde en ook het verslag van het eerste, dat weer eens een heel belangrijke wedstrijd won, zal vandaag wel binnenkomen. Dit alles is te lezen op de SV Lierop pagina.


Zondag 3 februari:

Het zit erop. Ruim 600 bezoekers van de twee Bonte Avonden kunnen er weer voor een jaar tegen. Zo ook de deelnemers waarvan we hopen dat het niet bij een eenmalige deelneming zal blijven. Het zou erg jammer zijn als de Familie Trap ­ om er maar een tussenuit te nemen ­ uit elkaar zou vallen. Zij waren een van de hoogtepunten van deze Bonte Avond. Een verscheidenheid aan ‘figuren’ van de Hemelaar wist met een musical-achtige insteek op een humoritische wijze invulling te geven aan hun act die eindigde met de duidelijke boodschap: ‘Helmond rot op’. Jan van Lieshout als kapitein Trapp met z’n kinderen vetzak Johan (Frans van Hoof), vandaal Rudolf (Norbert Sweegers), homo Albèrt (Kip van Lieshout), De zwangere Snolle en Slette (Annerieke Driessen en Irene van de Ven, dom blondje (Astrid van Hoof) en niet te vergeten verslaafde Herman (Frans Cortooms) en kindermeisje Maria (Tonnie van Lieshout) waren de namen achter de ‘figuren’. Mooie zang (van vooral Maria en haar kapitein) en veel acteertalent zorgden ervoor dat het boeiend was van begin tot eind. Zo was Helmond ­ begrijpelijk - over het algemeen toch al een ‘hot item’ op deze Bonte Avond. Ook de Buurmannen van het Eindje ­ Eric Hesius, Klaas van Nuland en Jan Driessen, muzikaal ondersteund door Wil Honings - lieten er geen misverstand over bestaan. Als het dan toch zou moeten gebeuren dat zij bij Helmond zouden komen dan stelden ze voor om héél Lierop maar te nemen. Heel Lierop solidair met het Eindje! Of een fusie met Sint Pieters Leeuw, dat zagen ze ook nog wel zitten. Prins Klaas had al een stukje (pot)grond in België gekocht. De Herindeling kwam ook nog al eens terug bij SLAP die de Lieropse zaken ‘op de korrel nam’. Piet van Bommel en Frank Hurkmans kwamen gehavend het podium opgevallen, zij waren in de ‘scheur’ terecht gekomen. Peter van Schalen had het geluk dat hij daar met z’n bowing overheen gevlogen was, maar toen hij wazig twee kerktorens zag besloot hij om maar te landen bij van Oosterhout voor de deur en Jan Willem Neervens ‘snapte’ ’t weer niet. De nieuwe ‘Kuster’ Wilma van Lierop werd langs een profielschets gelegd en de Lieropse vrijwilligers kwamen in woord en zang (Ad van Heugten) ook aan bod. Jan Kanters en Martien Vlemmix vertolkten de Blauwe Kei bezoekers en butler Theo Heeze zorgde ervoor dat de ‘sprekers’ niets tekort kwamen. Piet Raijmakers sloeg de grote trom bij het lied over de boekenbeurs door Ad van Heugten en Jan van Lieshout. Volgens Frank Hurkmans was het Klaas d’n uurste die elke boekje welke ze op de boekenbeurs binnenkregen op ‘gekke’ platjes controleerde. Volgens Peter van Schalen bleven er zo verschillende boekjes over met maar één bladzijde! Toon van de Ven en Huub Hofland waren voor één keer bestuursleden van MAC Lierop in hun groene jasje dat natuurlijk van minder kwaliteit stof was dan dat van SLAP. Hun afsluiter: ‘Nieuws nieuws nieuws blie altijd komen …. en ok het Eindje doet mee want den Haag scheurt ons Lierop toch echt niet in twee’ was een waardige afsluiter. De avond begon trouwens met een film over Willem Alexander en Maxima (Frans Vermeulen en Wietske Verstappen). Zij namen proef in de Lieropse Koepelkerk. Pastoor Jan Zwirs ging hen voor nadat hij door de twee bodyguards Johan Lomans en Henk Bukkems gefouilleerd was. Ook het bezoek bij dokter Ferd bleek nodig, want er moest een spiraal te pas komen voor Maxima. Dat deze niet gemakkelijk zat werd duidelijk toen Maxima al wippend de taxi wist te bereiken. Ook de rest van de Koninklijke Familie (Marij Verstappen, Toon van de Eijnden, Anne van de Putten) waren aanwezig en bleven in hun ‘koninklijke’ rol. Koninklijk was ook het optreden van Ferd Raaijmakers met Cil van Oosterhout. Het filmdoek werd voor hen weer uitgerold en ongeveer eenderde van de foto’s die Ferd de laatste maanden in het Lieropse geknipt heeft werden van commentaar voorzien. Het was één aaneenschakeling van herkenning die alleen door Ferd op deze manier aan elkaar gepraat kan worden. Démarrage liet met diverse optredens zien wat ze al jaren laten zien: Klasse! Het was dus dit jaar (bijna) allemaal Lierops. Alleen Piet van de Laar uit Someren, die ook al als zaniker aanwezig was toen de Bonte Avond nog Zanikavond heette, had Lierop aangedaan als hondenwachter. Hij had heel wat te stellen met z’n vrouw Dolly en hond Kimberly. De Koepelbloazers zorgden ook weer als vanouds voor de opvulling van de gaten en voor de gezelligheid na afloop. Vorst Marc wist alles weer vakkundig aan elkaar te praten. Voor meer foto's...


Zondag 3 februari 2002

Slaponline was niet alleen op de Bonte Avond om verslag te doen wat onze Lieroppenaren uitvoeren. Tot in de arena worden ze gevolgd, getuige bijgaande foto  (HvdS). Het feeste van Maxima en Alex was ook voor hen een enerverende gebeurtenis. Op onze slapgalerij zullen we nog enkele foto's van het Koninklijk Feest gaan plaatsen.

 

 

 

 

 


 

terug naar startpagina archief