Archief 16 2013

Zaterdag 31 augustus 2013:

 


Ook de tweede Lieropse Golfkampioenschappen zijn gewonnen door Jan-Jozef Knoops. Na de Somerense Kampioenschappen was hij ook nu de sterkste. John van Heugten werd tweede en Frank van Lierop derde. De wedstrijd werd gespeeld op de golfbaan van de Swinckelsche in Someren.
 Zaterdag 31 augustus 2013:

 


Het gouden huwelijksfeest van Maria en Martien de Groot-van Asten is op woensdag 28 augustus gevierd met feestelijke gezangen vanuit de Koepelkerk. Deze jubileumviering, waarin pastoor J. Zwirs voorging, kenmerkte zich door de bijzondere inbreng van de (klein)kinderen, alsmede van de collega-zangers van mannenkoor A Capella. Zie verder op de pagina van A Capella.
 Zaterdag 31 augustus 2013:
Volgens de politieberichten worden twee Lieropse mannen van 39 en 43 jaar verdacht van het stelen van een fiets van een fietsendrager van een geparkeerde auto.
 Zaterdag 31 augustus 2013:

 


Op onze redactie kwam onderstaand bericht binnen van jan en Mieke van de Heuvel…
Beste redactie,
In Kroatië rondgevaren op een boot met een voor ons Lieroppenaren bekende naam.
Foto is gemaakt op de Plitvice-meren, het woord SLAP in de Kroatische taal betekent overigens "waterval". Heel toepasselijk, want jullie site zorgt altijd voor een waterval aan nieuws...
 


 

Vrijdag 30 augustus 2013:
A.s. woensdag 4 september is het weer vergadering van de belangengroep. De agenda en de notulen van de laatste vergadering (van 1 juli j.l.) zijn weer te vinden op de pagina van de belangengroep op slaponline.
 Vrijdag 30 augustus 2013:
Graag verwijzen wij naar een film die door Siris is gemaakt bij de opening van kunstgrasveld en tribune. Ook het beachvollybaltoernooi werd op film vastgelegd.
 


 

Donderdag 29 augustus 2013:

 


De Grand Prix van Lierop krijgt dit jaar een andere finishplek. Tot voorheen was de finish direct na het passeren van de pit boxen. De pit-boxen worden dit jaar een stukje opgeschoven om ruimte te maken voor een enorme springschans. Deze komt te liggen net na het uitkomen van de hairpin, daar waar vroeger de pit-boxen begonnen. Om bij de pit-boxen te komen is er een nieuwe tunnel voorzien (doorsnee 3 meter) die onder de nieuwe grote finishbult komt te liggen. Publiek wat bij de bosrand staat, daar waar de coureurs het bos uit komen, hebben goed zicht op de nieuwe finishlocatie.
Net als voorgaande jaren staat er wederom een groot videoscherm waarop alle wedstrijden zijn te volgen. Publiek wat in de buurt van start en finish staat kan op die manier ook zien wat er allemaal in het bos gebeurt. Op de foto de nieuwe finishbult met tunnel in wording.
 Donderdag 29 augustus 2013:
Het geplande geluidsscherm langs de A67 ter hoogte van Lierop is qua ligging geschikt voor duurzame opwekking van elektriciteit door middel van zonnepanelen. Energiecoöperatie ZummerePower voert daarom, in overleg met de gemeente Someren en Rijkwaterstaat, een onderzoek uit naar de haalbaarheid van zo’n voorziening. Op voorhand is duidelijk dat dit slechts mogelijk is met medewerking van de inwoners van Lierop. Aan de Belangengroep Lierop is gevraagd dit onderwerp te agenderen op hun vergadering. Dit gebeurt op woensdag 4 september om 20.00 uur in de Vurherd Lierop. Tijdens deze vergadering presenteert ZummerePower het plan van aanpak.
Iedereen wordt van harte uitgenodigd om de vergadering bij te wonen. Mocht u deze avond verhinderd zijn en geïnteresseerd zijn en aanvullende informatie willen dan kunt u dit mailen naar: info@zummerepower.nl.
 


 

Woensdag 28 augustus 2013:

 


De Lieropse wielrenster Evy Kuijpers heeft zondag de verregende slotetappe van het 14e “Internationale Frauen-Etappenrennen” in het Duitse Albstadt gewonnen. Ze klopte in de eindsprint meervoudig wereldkampioene Hanka Kupfernagel die het eindklassement bij de vrouwen won. De Lieropse won het overkoepelend klassement bij de junioren-vrouwen. Vrijdag was ze in de eerste etappe, ondanks problemen met haar ketting op de racefiets, toch nog zesde geworden. In de tweede rit op zaterdag wist ze als dertiende te finishen. Ook deze driedaagse stond voor haar in het teken van de voorbereiding op het komende veldritseizoen. Dat wordt voor eigen publiek op het Lieropse motorcrossterrein geopend op zondag 6 oktober.
 Woensdag 28 augustus 2013:

 


Het open toernooi 2013 van tennisvereniging de Ren zit er weer op. De 155 deelnemers verdeeld over 90 koppels zorgden in een relaxte sfeer voor spannende wedstrijden. Onder ideale weersomstandigheden met temperaturen tussen 18 en 25 graden was het prima tennissen en voor het publiek prettig kijken. De hele week werd gestreden om de finale te bereiken. Op alle niveaus deden de deelnemers hun uiterste best dat doel te bereiken wat met regelmaat spannende rally’s opleverde. Ga voor uitslagen, informatie en foto's naar www.tv-de-ren.nl
 Woensdag 28 augustus 2013:

 


A.s. zondag 1 september vanaf 14:30 is voor de voetballers van de SV Lierop weer d’n Aftrap van het nieuwe seizoen. Deze clubmiddag is voor alle leden en hun gezin en tegen een vaste bijdrage is er volop te eten en drinken. Er is weer van alles te doen en ook de kleintjes kunnen zich volop vermaken. Zie eventueel een uitvergroting van de poster.
 


 

Dinsdag 27 augustus 2013:

 


Op zondag 25 aug. 2013 organiseerde het 3Slotenteam uit Lierop al weer het 5e beachvolleytoernooi. Met 16 teams en weinig regen werden prachtige en sportieve wedstrijden in het zand gespeeld.
In de pauze kregen de deelnemers en bezoekers een knap staaltje BMX fietscrossen en
-stunten gepresenteerd op het 3sloten-BMX-baantje. Dit crossbaantje is door enkele enthousiaste jongeren de afgelopen maanden omgetoverd tot een waar stuntparadijs!
Na de pauze werden de kruisfinales en finales gespeeld. Bij de jeugd versloeg in een bloedstollende race het team DE VLIEGENDE BALLEN de tweevoudige winnaars van 2011 en 2012, het team NAAMLOOS.
Bij de Pro’s wonnen de vaders en zonen van team DE MOKERS overtuigend van de debutanten vriendengroep “R.U.N.W.W.W.M.M.O.N.” .
Met al 3 inschrijvingen voor het beachvolleytoernooi 2014 op zak kan de organisatie terugkijken op een geslaagd en gezellig toernooi. Zie nog enkele foto’s. Zie ook de nagekomen foto's van Marcel's album.

Zie ook de film die Siris maakte.
 Dinsdag 27 augustus 2013:

 


Het bleef gelukkig droog tijdens de première van de familievoorstelling Lang & Gelukkig afgelopen zaterdag. Maar dat was zeker niet de belangrijkste reden voor het enthousiasme van het publiek, dat in groten getale naar De Donck was gekomen. De première werd een prachtig schouwspel door de vele licht en geluidseffecten, de prachtige rekwisieten en de vele spitsvondigheden (hoe laat je Klein Duimpje nou echt heel klein worden?). Lang &Gelukkig kent grappige, pikante, ontroerende en ruige momenten. Allemaal door de spelers, groot en klein, met veel enthousiasme en goed acteerspel, zang en dans neergezet. Het publiek genoot er zicht - en hoorbaar van. Na afloop werden spelers, productieleiding, regisseuse en de werkgroepen achter de schermen dan ook met een groot applaus beloond! De volgende voorstelling van Lang &Gelukkig wordt gespeeld op vrijdag 30 augustus om 20.00 uur. Mis 'm niet! Zie ook enkele foto’s.
 


 

Maandag 26 augustus 2013:
Van een Buurtbewoner die langs de doorgaande weg door Lierop woont kregen we onderstaande reactie…
‘Beste slaponline… Volgens mij staat er een foutje in het nieuws van afgelopen vrijdag. Jullie schrijven dat de doorgaande weg weer open is maar dat is fout. Als jullie hadden geschreven dat er is een nieuwe racebaan bij was gekomen had het wel geklopt. Je wilt niet weten hoe hard er in deze 30 km zone gereden wordt. Waar bovendien ook nog eens kleine kinderen spelen!! In principe ben je als ouder verplicht om je kind een straatverbod te geven. De gemeente geeft geen gehoor; als het bij hen in de straat was dan was er allang iets aan gedaan.
Tip: het crossterrein legaliseren en de RACEBAAN opheffen’. Aldus deze gefrustreerde buurtbewoner.
 Maandag 26 augustus 2013:

 


Van een buurtbewoner van de Luitenakker kregen we onderstaand bericht…
‘Eindelijk, we hebben dit 10 jaar geleden aan gevraagd, parkeerplaatsen in de Luitenakker!!!’
 Maandag 26 augustus 2013:
In de zaalvoetbalcompetitie waren Loomans en Jagershuis erg aan elkaar gewaagd. Loomans kwam door oud Lieroppenaar Gijs Hurkmans in de 10e minuut op een 1-0 voorsprong. Nick van der Sluijs maakte er in de 21e minuut 1-1 van. In de laatste minuut bracht een treffer van Thijs van Heugten Jagershuis de overwinning, 1-2.
 Maandag 26 augustus 2013:
30 en 31 augustus wordt gestart met een nieuw seizoen bij OJC Nirwana. We pakken het meteen goed aan, door op vrijdag en zaterdag een mooi programma te bieden voor muziekliefhebbers. Op vrijdag 30 augustus zal Jones uit Vlierden hun nieuwe cd presenteren op het podium van Nirwana. De avond wordt ingevuld door Jones zelf en verschillende gastartiesten.
Zaterdag 31 augustus gooien we het over een andere muzikale boeg met de zesde editie van Wwop! Als hoofdact staan The Prototypes op de planken.
Het beloofd aldus een mooi weekend te worden bij Nirwana, zorg dat je er bij bent! Op beide dagen bedraagt de entree € 5,- en openen de deuren om 20:00 uur.
Meer info: www.jonesband.nl  - https://soundcloud.com/theprototypes  - www.nirwana.nl
 


 

Zondag 25 augustus 2013:
SV Lierop organiseert op woensdagavond 25 september en 2 oktober twee gratis inlooptrainingen voor meiden in de leeftijd vanaf 13 jaar (geboren in 2000 of eerder). De trainingen zijn speciaal bedoeld voor meisjes die kennis willen maken met voetbal en na willen gaan of deze sport iets voor hen is.
De trainingen worden gegeven door trainers van onze jeugdafdeling. Uiteraard zijn ook de speelsters die al bij SV Lierop actief zijn in de jeugdafdeling hierbij aanwezig. Beide inlooptrainingen beginnen om 19.30 uur en duren tot 20.30 uur. Deelneemsters worden verzocht om 19.15 uur aanwezig te zijn. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Voor meer informatie kun je terecht bij Wilbert van de Laar of Roel van de Laar.
 Zondag 25 augustus 2013:
Van een trouwe slaponlinelezer kregen we een afdruk van een rekening uit 1954 toen de benzine nog maar 55 cent was (25 eurocent!). Zie afbeelding…
 


 

Zaterdag 24 augustus 2013:

 


Onder zeer grote publieke belangstelling heeft afgelopen vrijdag de opening van tribune en ingebruikname van het kumstgrasveld plaatsgevonden. Zie hier de foto’s van Siris en film.
Kijk hier voor meer foto's en verslag.


 

Zaterdag 24 augustus 2013:
Op zaterdag 31 augustus zal om 18.30 uur in onze Koepelkerk een gezinsviering plaatsvinden, om het nieuwe schooljaar in te luiden. Dit keer heeft de viering het thema: “Ja zeggen en ja doen”.
Na met zijn allen te hebben genoten van onze welverdiende zomervakantie, gaan we weer met frisse moed en inspiratie beginnen aan een nieuw schooljaar. Dat willen we samen vieren.
Diverse kinderen uit Lierop dragen bij aan deze welkomstviering. Gonnie van Bussel zal – om juist dit thema kracht bij te zetten - komen vertellen over haar eigen drijfveer in ‘’Hart en Ziel’’!! We hopen dat we met zijn allen op uw belangstelling mogen rekenen. Tot ziens op 31 augustus in de Koepelkerk!
 


 

Vrijdag 23 augustus 2013:

 


De doorgaande weg door Lierop is weer open voor al het verkeer. Hierdoor rijdt vanaf vandaag de bus weer de gebruikelijk route door de gemeente Someren. Alle tijdelijke bushaltes worden opgeheven. Kijk voor meer informatie op www.hermes.nl
 Vrijdag 23 augustus 2013:
De Steemertseweg, Laan ten Boomen en Van Dongenstraat in Lierop zijn weer open voor het verkeer. Door extra inspanning van de aannemer hebben de uitvoeringswerkzaamheden minder tijd gekost dan was ingepland. Ook de bus rijdt weer de gebruikelijke route. De tijdelijke haltes worden in heel Someren weer opgeheven.
- Hogeweg nog afgesloten
Om het kruispunt gelijkwaardig te kunnen maken wordt de aansluiting van de Hogeweg iets verschoven in de richting van de Steemertseweg. Hiervoor wordt de Hogeweg vanaf huisnummer 3 opgebroken en opnieuw aangelegd. Deze werkzaamheden duren nog maximaal drie weken. Alle wegwerkzaamheden zijn voor de kermis in Lierop afgerond.
 


 

Donderdag 22 augustus 2013:

 


Van Ellen Maas kregen wij onderstaand verhaal…
‘Op 10 november zal er in Lierop een Kinder Benefietmiddag georganiseerd worden. Tijdens deze middag zal er een theateroptreden zijn, een verhalenvertelster, ballonnenclown enz enz. Ook komt er een spectaculaire veiling van o.a. leuke kinderfeestjes, kaartjes dierentuin, musical assepoester, waardebon grote kindertaart, huifkarrentocht en nog heel veel meer. Binnenkort leest u hier meer over! De opbrengst gaat 100% naar Elephants world in Thailand waar Manouk Maas een jaar vrijwilligerswerk gaat doen. Elephants world is een opvang voor mishandelde olifanten in een natuurlijke omgeving. Wij gaan daar in december een paar weekjes naar toe en zullen de opbrengst persoonlijk afleveren. Je kunt meer info vinden op de Facebookpagina kinder benefietmiddag. Ik ben nog op zoek naar bedrijven e.d. die dit mooie initiatief willen sponsoren. Dit kan in de vorm van een bedrag maar kan ook in vorm van spullen die we nog nodig hebben. In een persoonlijke mail kan ik dit verder uitleggen. Op de Fb pagina zul je als sponsor vermeldt worden en ook tijdens deze middag zal vermeldt staan wie er gesponsord heeft. Meer info, stuur dan een mail naar: ellen.maas1@gmail.com '
 


 

Woensdag 21 augustus 2013:
Van de organisatie van het Beachvollybaltoernooi kregen we onderstaand bericht….
‘We zijn er klaar voor! De inschrijvingen voor Lierop Beachvolley 2013 kwamen gisteren, net de laatste vijf minuten voor sluitingstijd, helemaal rond: er zijn 8 jeugdteams en 8 teams volwassenen genoteerd. Klasse! (Zie ook ons eerder bericht in de agenda).
 Woensdag 21 augustus 2013:
Van de jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht….
‘We zijn weer begonnen met de voorbereidingen voor het jeugdcarnaval. Ook dit jaar wordt begin oktober weer geloot voor de jeugdraad van 11 en het jeugdboerenbruidspaar. Alle kinderen die dit jaar in groep 8 zitten kunnen zich aanmelden voor de raad van elf. Alle kinderen uit groep 7 kunnen zich aanmelden voor het jeugdboerenbruidspaar. Dus ook de kinderen die wel in Lierop wonen maar niet naar het Rendal gaan. De loting vindt plaats op het Rendal. Maar zit uw kind in groep 7 of 8 op een andere school en wil hij of zij graag mee loten, geef dit dan voor vrijdag 20 september door aan Miriam Raijmakers, tel: 331513 of mail raijm176@planet.nl.  Ook voor vragen kun je hier terecht.
 


 

Dinsdag 20 augustus 2013:
De K.B.O. gaat naar Banneux en wel op 4 oktober. Meer informatie over deze reis vindt u op de pagina van de K.B.O. onder verenigingen op slaponline.
 Dinsdag 20 augustus 2013:

 


Tijdens het jaarlijk slaponline jeu de boules toernooi was o.a. Lierelarre het "goede doel" en kreeg een mooi geldbedrag voor een soundmixer. Deze soundmixer is al volop in gebruik genomen door de kinderen van Lierelarre. Op dit moment oefenen de kinderen van Lierelarre voor de nieuwe musical "de club van de lelijke kinderen". Op 2 en 3 november zijn de uitvoeringen hiervan te zien.
 


 

Maandag 19 augustus 2013:

 


Van het bestuur van de SV Lierop kregen wij het verzoek onderstaand bericht te plaatsen….
‘Na een korte, maar hevige, bouwperiode ligt het sportpark van SV Lierop er weer schitterend bij. Door de aanleg van een kunstgrasveld en plaatsing van een tribune is onze vereniging enorm verrijkt en voorbereid op een sportieve toekomst. Met behulp van vele vrijwilligers en financiële steun van de gemeente voor het kunstgrasveld is de bouw in slechts enkele maanden gerealiseerd. De jeugd uit Lierop en omgeving heeft tijdens de JAKO dagen reeds gebruik kunnen maken van de vernieuwingen op het sportpark en daar is met volle teugen van genoten. Om iedereen de gelegenheid te bieden de tribune en het kunstgrasveld te komen bewonderen, is een feestelijke opening gepland op 23 augustus a.s. vanaf 19:00 uur. Graag tot dan!
Het programma is als volgt:
- Opening tribune:
• Eerst onthulling ‘gedenksteen’ door Cor van Vlokhoven (heeft tribune geschonken)
• Daarna opening tribune door boarding boven de tribune te onthullen. Om aan te geven dat de tribune voor iedereen is gemaakt is het idee om dit door verschillende personen te laten doen die zoveel mogelijk ‘takken’ binnen onze vereniging representeren te weten: de veteranen, de supporters, de jeugd, de senioren, de dames, korfbal en ook Cor van Vlokhoven.
- Opening kunstgrasveld
Vervolgens wordt het kunstgrasveld geopend door een (korte) wedstrijd tussen de familie van Vlokhoven en een team van vrijwilligers die hebben meegewerkt aan de tribune (2 x 15 minuten).
Als officiële opening wordt de aftrap verricht door de wethouder van sport (de heer Schoolmeesters).
- Borrel/jeugd toernooi (7 x 7):
Aansluitend naborrelen bij/in de kantine.
Ondertussen wordt er een 7 tegen 7 toernooi gehouden op het nieuwe kunstgrasveld voor de C en D jeugd.
 Maandag 19 augustus 2013:
De Lieropse zaalvoetballers hebben afgelopen vrijdag met wisselend succes hun eerste ronde afgewerkt. Educontract won met 5-3; Jagershuis veloor met 2-1; Van Gennip won met 4-0; Zunneke won met 2-1 en Topparty won met 3-1. De tweede ronde zal op 1 november gespeeld worden.
 


 

Zondag 18 augustus 2013:

 


Dinsdag starten de Scouts van Scouting Lierop weer. Ben jij tussen de 11 en 14 jaar kom dan een aantal dinsdagen kijken. Wij draaien groep op dinsdag van 18.30 tot 20.30 bij de blokhut aan de Hogeweg. Wil jij zelf je eigen eten koken, vuurstoken, op vakantie zonder je ouders, maar met toffe leiders dan zijn wij misschien dat wel, wat jij zoekt. Houdt jij van spanning, avontuur en dingen ontdekken, kom kijken. Wij hebben 1 * per jaar een internationaal kamp en 3 tot 4 keer per jaar een weekend. Kom je dinsdag breng dan zwemkleding, handdoek mee.
Zie voor verdere informatie of bel 06-51389447.
De Leiding: Nick, Sven, Willy en Margo.
 


 

Zaterdag 17 augustus 2013:

 


Nog één week en dan is de première van Lang & Gelukkig, de nieuwe voorstelling voor volwassenen van De Speledonckers. Met Lieropse inbreng van Manon Verbruggen als Assepoester en Ruud van Lieshout in de vierdubbele rol van Wolvenbende, Portier, Maan en Lakei. Zaterdag 24 augustus, 20.00uur in de Donck. Alvast een voorproefje?: http://youtu.be/ke9FOVZj0ao  en de aankondiging.
 Zaterdag 17 augustus 2013:

 


We vinden het altijd leuk om weer ’s iets te horen van oud-Lieroppenaren. Deze keer kregen we bijgaande foto van fanatiek slaponlinelezer Erik van Doorn uit Australië met zijn opmerking: ‘En in Lierop maar klagen over zwaar verkeer!’
 


 

Vrijdag 16 augustus 2013:
In verband met het overlijden van gildebroeder Piet Verberne (schoenmaker) heeft de organisatie van de vrijwilligersdag, die Gilde Sint Antonius Abt a.s. zondag zou houden, besloten om deze dag tot nader bericht op te schorten.
 Vrijdag 16 augustus 2013:

 


Jelle Janssen uit Nijmegen is als winnaar uit de bus gekomen bij de zevende trekking van de jubileumactie van Herberghe De Coeckepanne. Jelle is de winnaar van een workshop schilderen (onder leiding van Mieke Naus) en als afsluiting een etentje in De Coeckepanne voor vier personen.
 


 

Donderdag 15 augustus 2013:

 


Het gebied Strabrechtse Heide is door de provincie aangemerkt als natte natuurparel en Europees als Natura 2000-gebied. De Lieropsche Heide van de gemeente Someren maakt daar onderdeel vanuit. In samenwerking met Staatsbosbeheer, Brabantslandschap, ZLTO, Dienst Landelijk Gebied, Waterschap De Dommel en de gemeente Someren is een plan gemaakt om de verdroging op de Strabrechtse Heide tegen te gaan. Een van de belangrijkste maatregelen is de omvorming van bos naar heide. Over een lengte van ruim 8 km. wordt de overgang van de bossen van de Lieropsche Heide naar de Strabrechtse Heide aangepakt met name direct rondom het Beuven.
- Hogere grondwaterstand
Om de verdroging van de Lieropsche Heide aan te pakken wordt er ca. 54 ha bos omgevormd naar heide en bosrand. Ook op de heide wordt een groot deel van de bomen verwijderd. Minder bomen betekent veel minder verdamping. Ook vele greppels en sloten op de Strabrechtse Heide worden minder diep of gedempt. Hiermee wordt een hogere grondwaterstand gecreëerd en krijgen de vennen en vochtige heide meer water beschikbaar om zich goed te kunnen ontwikkelen. De noordelijke oever van Beuven wordt geplagd, zodat waterlobelia’s en andere bijzondere oeverplanten alle ruimte krijgen.
- Somerens model
Aanvankelijk lagen er plannen om nog veel meer bos te kappen. De gemeente Someren heeft om de volgende redenen zich hier met succes tegen verzet:
• Verdergaande ontbossing is niet nodig om het doel van Natura 2000 te behalen.
• Door grootschalige ontbossing wordt het beheer van de natuurgebieden verliesgevend. De bossen leveren houtproductie en die inkomsten zijn noodzakelijk voor een rendabele exploitatie. Heide beheren is veel duurder.
• De bossen hebben een recreatief belang.
Vandaar dat de gemeente Someren niet verder wil gaan dan omvorming van bossen direct rondom de vennen. Verder zijn er afspraken gemaakt over het herstel van het natuurlijke watersysteem. Dat betekent dat de Peelrijt schoner wordt waarna deze in de toekomst de vennen direct van water gaat voorzien.
- Start werkzaamheden
Half augustus wordt gestart met deze herstel- en inrichtingswerkzaamheden op de Strabrechtse Heide. Hierdoor kan het gebied tijdelijk minder goed toegankelijk zijn. De overlast bij de uitvoering wordt zoveel mogelijk beperkt zodat u, na de werkzaamheden weer volop kunt genieten van dit unieke gebied.
- Uitvoering
De uitvoering van de werkzaamheden starten op 15 augustus en zijn naar verwachting gereed in december 2013.
 Donderdag 15 augustus 2013:

 


Een van onze lezers stuurde ons bijgaande foto van de zonsondergang gisterenavond. Geen strand, geen zee, maar gewoon genomen in Lierop.
 


 

Woensdag 14 augustus 2013:
Kandidaten voor de Lieropse Lijst bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar zijn er nog steeds niet! Per 1 september is de deadline. Je kunt je nog opgeven, het zou toch zonde zijn als Lierop niet meer vertegenwoordigt zal zijn! Vroeger waren er minder problemen…
TOEN hadden we nog wat te stemmen, het was maart 1970, een fragment uit het archief:
- Voor de gemeenteraadsverkiezingen is besloten om in afwijking van vorige keren, de mensen zelf hun kandidaten te laten kiezen en de plaats van deze kandidaten wat de nummering betreft. Er is geprobeerd dit zo democratisch mogelijk te doen. Ieder werd in de gelegenheid gesteld kandidaat-lijsten in te dienen, voorzien van handtekeningen van minimaal 10 personen. Vrijdagavond werden de enveloppen rondgebracht door de Rowans en zondagvoormiddag werden ze weer opgehaald. Na de telling kwamen de volgende personen naar voren:
P. Cortooms, 618 stemmen, W. Hurkmans, 483 stemmen, M. van de Boomen, 378 stemmen, A. Kuijpers, 267 stemmen, Fr. Aben, 215 stemmen en L. van de Hulst, 64 stemmen.
 


 

Dinsdag 13 augustus 2013:
In tegenstelling tot wat eerder is aangekondigd rijdt er toch een bus door de kom van Lierop tijdens de reconstructie van kruispunt Van Dongenstraat-Laan te Boomen. De tijdelijke bushalte ligt bij de Somerenseweg en de Heesvenstraat, zoals tijdens de kermis.
Er wordt geen tijdelijke bushalte ingericht op de Herselseweg.
De werkzaamheden van de reconstructie van het kruispunt duren tot uiterlijk 6 september a.s.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.hermes.nl.
 Dinsdag 13 augustus 2013:

 


Van Femke Gorissen kregen we het verzoek bijgaande pdf te plaatsen. Het betreft ‘Het Kinderpalet’. Het is een cursus tekenen en schilderen voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. De kinderen maken op een speelse manier kennis met de verschillende beeldelementen, zoals compositie, dieptewerking, kleur, overlappingen, enz. Zie de pdf…
 


 

Maandag 12 augustus 2013:

 


Annebet Haerkens (26 jaar) en Gerrit Verhees (30 jaar) nemen vanaf 1 oktober 2013 Herberghe de Coeckepanne over van Jos en Marij Haerkens- de Lau. Zij namen in augustus 1989 de Coeckepanne (opgericht in 1972) over van Theo Vinken. Na 24 jaar met liefde en plezier gewerkt te hebben dragen Jos en Marij de verantwoordelijkheid over aan de volgende generatie.
 


 

Zondag 11 augustus 2013:
Op vrijdag 16 augustus begint de Stichting Zaalvoetbal Someren(SZS) aan het nieuwe seizoen dat zal duren tot juni 2014. Gestart wordt in zowel De Postel als sporthal Varendonck met wedstrijden in de strijd om de Roman Techno Cup. Vanaf 23 augustus begint de competitie. De indeling voor de 37 teams (net zoveel als vorig seizoen) die zich hebben aangemeld is als volgt:
(Opmerking: onderstreept: Lieropse teams. (’t Zunneke bestaat voornamelijk uit Lieropse spelers).
Hoofdklasse: Snackpoint Venlo; Van Zoggel Bestratingen 1; EduContract; Bouwbedrijf W. Berkvens; Café D’n Boemelaer 1; Agaterras.nl; Grandcafé-Restaurant Het Wapen van Someren; Café De Postel 2; ETB Willem Bos; Bij Willem; Belasting Adviesgroep Asten(BAA) en Steenstra Media.
1e klasse: FrietwagenSomeren.nl/Verleto Bouwbedrijf; Cafétaria Centersnacks Venlo; Eet- en Drinkcafé 't Jagershuis; Breukers Timmerwerk; Van Oosterhout Bestratingen/Van Berlo Daktechniek; Loomans BV Tegelhandel en Tegelzettersbedrijf; Top Partyverhuur; Acfis; Feestcafé De Peer; Deska/Café Markt 8; Thwan van Gennip en Autorijschool Chris-Jan Lintermans.
2e klasse: Café Partycentrum 't Bruisend d’End/Van de Voort Bestratingen; Kanters Internationaal Transportbedrijf; Café Ut Roadhoiske; Custers Kunststoffen; Café De Postel 1; Hotel Centraal; De Beken Assurantiën/Verstappen Handelsonderneming; Café D’n Boemelaer 2; Café Plein 5; Van Zoggel Bestratingen 2; Elofer; Lunchroom ’t Zunneke en Greenco snoeptomaatjes. Volg de competitie via de site: www.zaalvoetbalsomeren.nl
 


 

Zondag 10 augustus 2013:

 


Onderstaand verhaal over de natuur rondom Lierop kregen we binnen op onze redactie….
‘Lirdob, Lindor en Leyendorp: drie verschillende woorden die toch dezelfde betekenis hebben. Het dorp Lierop heeft door de eeuwen heen verschillende benamingen gehad. Dat is ook niet zo gek, want op de plek waar je dit dorp kunt vinden, zijn archeologische vondsten gedaan die stammen vanuit 10.000 tot 1700 voor Christus. Er zijn verschillende bezienswaardigheden die interessant zijn om te bezoeken, maar ook het landschap en de natuur zijn de moeite van het bekijken waard.
Lierop wordt namelijk omringd door natuurgebieden. Wil je hier op ontdekkingstocht? Trek dan goede wandelschoenen aan of stap op de fiets: je bent hier wel een dagje zoet! Ontdek de Lieropsche Heide, een gebied van bijna 700 hectare groot. Het is onderdeel van de Strabrechtse Heide. De heide is vooral kenmerkend vanwege het grote aantal vennen. De grootste ven is de Beuven, een populaire ven voor vogels als planten. Maar daarnaast zijn er nog veel meer vennen te ontdekken, zoals de Mosven, het Rondvenneke en Steenbleek.
Het gebied waar het dorp in ligt is sowieso wat aan de ‘vochtige’ kant. Je hebt allerlei wateren in de buurt. Denk maar aan de Kleine Aa, een beek die net iets ten zuiden van Someren ontspringt en waaraan verschillende natuurgebieden liggen. Hier vind je onder andere de Bosanemoon en de Slanke sleutelbloem. Dol op natuur en fotograferen? Neem je camera mee en schiet hier mooie plaatjes van flora. Voor een ander soort landschap ga je naar het gebied Gebergten en Herselse Heide. Dit stuk bestaat uit droge naaldbossen, heel af en toe afgewisseld met heide en stuifzand. Ook heb je nog het natuurgebied Sang en Goorkens. Dit is een voormalig veengebied waar tegenwoordig de Goorloop en de Vleutloop door stroomt.
Er zijn genoeg routes te bewandelen of te fietsen. Maak gebruik van het Fietsroutenetwerk en maak een rondje langs de plekken die jou interessant lijken. Of kies voor een langere fietsroute, waarbij je de Noord-Brabantse plaatsen in de buurt van Lierop leert kennen. Kies bijvoorbeeld ‘s voor Eindhoven of Helmond om de natuur een beetje af te wisselen met wat stedelijke gezichten!
 


 

Vrijdag 9 augustus 2013:
Op zaterdag 7 en zondag 8 september wordt in Lierop de finale Grand Prix verreden in de MX1 en de MX2 klasse. Ook al zijn de wereldkampioenen op dat moment al bekend, de strijd om de eer, de GP-zege en de laatste WK-punten zal er niet minder om zijn.
Jeffrey Herlings is inmiddels wereldkampioen in de MX2 geworden.  In de MX1 klasse is de Italiaan Antonio Cairoli heer en meester. Maar het optreden van Herjan Brakke (achtste in de tweede manche in Duitsland) zorgt voor Nederlandse hoop in de MX1.
Behalve de WK-finales MX1 en MX2 worden in Lierop ook de finales van het Europees kampioenschap 125cc (tweetakt) en het Europees kampioenschap 250cc (viertakt) verreden. In deze klassen behoren Nederlandse deelnemers zeker tot de podiumkandidaten. Van Freek van der Vlist en Davy Pootjes wordt veel verwacht in de 125cc en Mike Kras is torenhoog favoriet in de 250cc.
Zowel op zaterdag 7 als zondag 8 september kan het publiek van ’s morgens tot ’s avonds genieten van motorcross op het allerhoogste niveau. Net als andere jaren is er bij het circuit (langs het rennerskwartier) een grote camping met goede voorzieningen. Verder doen de vele vrijwilligers van MAC Lierop er weer alles aan om in aanmerking te komen voor ‘Best organizer of the year’, een titel die hen al twee keer te beurt viel.
In de lokale media is er de laatste weken omtrent de legalisering van circuit de Herselse bossen wat rumoer geweest. De gemeente Someren wil het circuit, wat er al jaren ligt, legaliseren maar op provinciaal niveau wordt daar anders over gedacht. Deze problemen staan echter los van de organisatie van de Grand Prix in Lierop op 7 en 8 september. Dit evenement komt er niet door in gevaar.
 Vrijdag 9 augustus 2013:

 


Na de eerste dag van het noormannenkamp zijn we in Schotland aangekomen. Mr. MC Allister vertelt ons dat hij de gevaarlijke Noormannen heeft gezien. Hij weet echter ook een stuk van de kaart te liggen vlak bij het meer van Loch Ness. Later vandaag gaan we de eerste tocht lopen om dat stuk van de kaart te zoeken. Een kaart die zeer belangrijk is omdat hij leidt naar de toverdrank waarmee je de hele wereld in ijs kunt veranderen. Vinden de welpen de toverdrank eerder dan de Noormannen?? Blijf Slaponline in de gaten houden voor het laatste nieuws!
 


 

Donderdag 8 augustus 2013:

 


Van de wedstrijdleiding van het aanstaande Beachvolleybaltoernooi kregen we het verzoek onderstaande te plaatsen….
‘Beste Lieroppers en omgeving,
Jullie hebben op vakantie vrijwel zeker kennisgemaakt met Beachvolleybal. In Lierop doen we het ook!! Inmiddels stromen de inschrijvingen voor het 5e Lierop Beachvolley 2013 gestaag binnen. Er is op dit moment nog ruimte voor een jeugdteam en vijf volwassenen teams.
Als je nog mee wilt doen op zondagmorgen 25 augustus om 11.00 uur op het fameuze strand van het 3Slotenveld, wees er dan snel bij.
Inschrijven kan individueel of als team via 3slotenveldlierop@gmail.com  of amaxz@kpnmail.nl  tot a.s. 19 augustus.
Vanzelfsprekend is het volleybalminnende publiek ook van harte welkom het het Slotenveld. We hebben altijd goed weer. We zien u graag’.
 Donderdag 8 augustus 2013:

 


Afgelopen zondag 4 augustus was al weer de 9e keer dat de Lieropse bridgeclub Koliebri haar jaarlijkse drive "Bridgen Bij de Boer" organiseerde. Deze zeer populaire bridgedrive, die meestal binnen 1 dag al volgeboekt is, is vooral in trek dank zij de mooie locaties alwaar gebridged wordt in combinatie met de te fietsen route door de gehuchten van Lierop.
Onder een stralende zon vertrokken de 140 deelnemers rond 9:00 uur vanaf zaal Nelly van Oosterhout naar de verschillende boerderijen. Hier werden zij met koffie en vlaai ontvangen en konden zich rustig voorbereiden op de strijd. Op alle 7 locaties werden, verdeeld over de dag, een aantal spellen gespeeld. Rond 13:00 uur was er een goed verzorgde lunch op de boerderij waar zij zich op dat moment bevonden.
Na de laatste ronde verzamelden de deelnemers zich weer in zaal "Nelly van Oosterhout" om te wachten op de prijsuitreiking en de dag af te sluiten met een overheerlijk warm-koud buffet. Na het buffet werden de winnaars bekend gemaakt. De winnaars waren Lizette Smits en Thea Looijmans, beiden lid van bridgeclub Koliebri.
Mede dank zij de gastheren en gastvrouwen die hun locatie ter beschikking stellen was het weer een bijzonder geslaagde drive die probleemloos verlopen was. Zie ook de foto’s.
 Donderdag 8 augustus 2013:

 


Het bestuur van de K.B.O. roept op tot het spelen van Jeu de Boules bij Henricushof. Wanneer je geïnteresseerd bent verwijzen we graag door naar de pagina van de K.B.O.
 Donderdag 8 augustus 2013:
Vanavond start de training voor de veteranen en voor de laagste elftallen. De training is van 20.00 uur t/m 21.00 uur. De trainingen werden door Ad van Heugten, maar worden nu overgenomen door Rob van Seggelen, Wiljan Kornuijt en Louis van de Ven.
Ook dit jaar wordt weer gestreden om de Piet Slegers trofee. Afgelopen jaar is deze wisselbeker door Rens van Lieshout gewonnen.
Let wel; deze "senioren"-training is dus van woensdag verzet naar donderdag! De training van de lagere elftallen blijft ook gewoon op donderdag en deze wordt zoals bekend gegeven door Toon van den Hurk. Kom eens langs op de donderdagtraining!!
 


 

Woensdag 7 augustus 2013:

 


Van maandag 12 augustus tot vrijdag 6 september a.s. is het voor doorgaand verkeer niet mogelijk om door Lierop te rijden. Dit komt door de reconstructie van het kruispunt Steemertseweg/Laan ten Boomen/Van Dongenstraat/Hogeweg. Ook rijdt er tijdens deze periode geen bus door Lierop.
- Reconstructie kruispunt Steemertseweg-Van Dongenstraat
Op maandag 12 augustus a.s. wordt gestart met de reconstructie van het kruispunt Steemertseweg / Laan ten Boomen / Van Dongenstraat / Hogeweg. Het kruispunt wordt verhoogd aangelegd waarop alle vier de wegen gelijkwaardig aansluiten. Dit zorgt voor een overzichtelijk en veilig kruispunt. Het fietspad langs de Steemertseweg wordt door middel van een verhoogde band afgescheiden van de rijbaan zodat het fietspad beter herkenbaar is.
- Afgesloten voor autoverkeer
Om het werk te uitvoeren, moet het hele kruispunt worden afgesloten voor autoverkeer. Voor fietsverkeer wordt een doorgang open gehouden. De reconstructie van het kruispunt wordt gecombineerd met het herstraten van de klinkervakken en de aanleg van een wegversmalling in de Steemertseweg zodat de weg niet twee keer afgesloten hoeft te worden. Er wordt getracht de uitvoeringsperiode zo kort mogelijk te houden. De werkzaamheden aan het kruispunt duren maximaal vier weken.
- Hogeweg
Om het kruispunt gelijkwaardig te kunnen maken wordt de aansluiting van de Hogeweg iets verschoven in de richting van de Steemertseweg. Hiervoor wordt de Hogeweg vanaf huisnummer 3 opgebroken en opnieuw aangelegd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf 19 augustus tot uiterlijk 13 september. Alle wegwerkzaamheden zijn voor de kermis in Lierop afgerond.
- Verkeersomleiding en busroute
Van 12 augustus tot 6 september a.s. wordt er een omleiding ingesteld voor autoverkeer tussen Mierlo/Helmond en Lierop. Deze loopt van de Mierloseweg via de Herselseweg en de Rijksweg langs de Zuid Willemsvaart.
Tijdens deze periode komt de bushalte in de kom van Lierop te vervallen. Er wordt een tijdelijke bushalte ingesteld op de Herselseweg, zoals in mei van dit jaar. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op www.hermes.nl.
 


 

Dinsdag 6 augustus 2013:
Onvoorstelbaar nu, maar in 1975 was tennissen nog niet normaal in Lierop blijkt uit een fragment van de Koepel van december 1975….
- Lieropse Lijst
Ondergetekenden W. Hurkmans en A. Kuypers schrijven een stukje met als titel ‘kale kak’.
De tennisliefhebbers in Lierop werden met deze naam aangeduid. Maar deze sport heeft zich de laatste jaren echter zo geëvolueerd, dat ieder van ons er over durft te praten en zelfs durft er aan deel te nemen. Een van de koptrekkers van deze nieuwe tijdspassering had een vinnig artikel geschreven over zijn teleurstellende resultaten na een brief aan B en W waarin gevraagd werd om een onderhoud met het college. Toen ook de Lieropse afvaardiging in de raad hun twijfels over een directe haalbaarheid duidelijk maakten, dacht de schrijver dat de voorzitter van de voetbalclub geen leden kon missen, en dat de gekozen raadsleden niet wisten wat er in Lierop leefde. Ondergetekenden zijn blij dat er in Lierop mensen zijn die direct ergens voor warm lopen, maar ze mogen niet zo vlug oververhit raken, maar ondergetekenden verwachten dat dit met de jaren wel over zal gaan.
Voor meer historie, zie link Historie.
 


 

Maandag 5 augustus 2013:

 

 

Tuinfeest 2013 vestigde een nieuw bezoekersrecord. Ook gisteren was het VOL. Op een gegeven moment moesten bezoekers wachten tot er mensen het terrein verlieten om toegelaten te worden. Het geweldige weer speelde natuurlijk ook mee maar ook de 'top' coverbands die hun helden vaak feilloos imiteerden. Met een sterke afsluiter Muse(st) kan deze editie van het Tuinfeest weer de boeken in als 'geslaagd'. Met dank aan allen die hieraan bijgedragen hebben. Zie de foto's en het verslag op onze Tuinfeestpagina.

 


 

Zondag 4 augustus 2013:

 

 

Tuinfeest zaterdag was met 2300 bezoekers ‘uitverkocht’. Gelukkig was het 10 graden minder ‘heet’ dan vrijdag.

 Uiteraard hebben onze fotograven en verslaggever weer hun best gedaan om alles vast te leggen. Kijk maar….

Onze verslaggever sluit af met de woorden: 'En zo komt er voor velen toch te vroeg een einde aan deze mooie Tuinfeest zaterdag. Voldoende afwisseling, verrassingen, feest, hits, rock, beats. Alles was er weer. Om met De zieke Geesten te eindigen: het was okidoki!!!'

 


 

Zondag 4 augustus 2013:

Donderdag 15 augustus vindt de jaarlijkse bedevaart van de K.B.O. Peelland in Ommel plaats. Voor meer info, zie de pagina KBO onder verenigingen.

 


 

Zaterdag 3 augustus 2013:

 

 

Het Tuinfeest 2013 is gestart!

‘Nooit eerder in de lange historie van het Nirwana Tuinfeest startte de eerste band bij een tropische temperatuur van 35 graden. De vice-winnaar van Eurosjopper Stoosh schreef dus gisteren historie. Daarbij ook nog Lieropse inbreng met zangeres Eline Otten. Een goede start dus van Tuinfeest 2013’.

Zo begint het verslag van onze verslaggever. Volgens hem kan ook op deze ‘Tuinfeest’-vrijdag uiterst tevreden teruggekeken worden. Geen missers, alleen maar toppers!! Lees het verslag en bekijk de foto’s.

 


 

Zaterdag 3 augustus 2013:

Pedagogisch centrum en Zorgboerderij d’n Hoef biedt vanaf 1 augustus, gesteund door de provincie Noord-Brabant, paardrijden aan voor mensen met een beperking. Kosten zijn €15,00 per keer, je koopt een 10-rittenkaart voor €135,-.

Voor meer info bel met Hansje Welten van D’n Hoef, tel. 0492-332345.

D’n Hoef is nu sinds 5 jaar een voltigeclub (“voltigeclub D’n Hoef”). Dat betekent dat kinderen op vrijdagavond of op zaterdagochtend kunnen komen turnen op een paard. Op dit moment hebben zijn er 16 leden en is er nog plaats voor meer, vooral jongens! Je kunt meedoen als je tussen de 5 en 16 jaar oud bent. Zie www.dnhoef.nl voor meer info, of je kunt ook bellen naar D’n Hoef en vragen naar Lopke of Hansje voor meer info.

 


 

Vrijdag 2 augustus 2013:

 

Foto: Beeld van de bezoekersstroom vorig jaar tijdens de GP.

Vanwege de goed lopende actie, maar ook omdat er veel mensen in de regio de afgelopen weken op vakanties waren, biedt MAC Lierop motorcrossfans twee weken langer de mogelijkheid om gebruik te maken van de voorverkoop voor de Grand Prix op 7 en 8 september.
Het is nu nog mogelijk om via de website www.maclierop.nl  (druk rechts onder op ‘toegangskaarten’) tot 15 augustus toegangskaarten in de voorverkoop te bestellen. De normale prijs aan de kassa bedraagt tijdens het GP-wekend 60 euro. In de voorverkoop kosten de online bestelde kaarten 50 euro.
Tickets zijn geldig voor het hele weekend (zaterdag en zondag) en er hoeft niet extra te worden betaald voor het rennerskwartier. Iets wat op veel andere GP’s wel het geval is.


 

Vrijdag 2 augustus 2013:

 


Wij hebben vernomen dat alle Welpen van Scouting Lierop flessenpost van Hoyt hebben ontvangen. Welk spannend avontuur gaan ze komende week tegemoet? Blijf ze volgen via Slaponline!
 


 

Donderdag 1 augustus 2013:
In de koepel van juli staat ten onrechte dat de preekstoel in de koepelkerk zal worden verplaatst naar zijn oorspronkelijk plaats. Om in de kerk het zicht op het Maria-altaar te verbeteren is inderdaad besloten de preekstoel te verplaatsen. Op de oorspronkelijke plaats zou de preekstoel echter het zicht op het hoofdaltaar beperken. De preekstoel zal een plaats krijgen vóór in de kerk, links bij de ‘gemeentebankjes’, tegen de voorste pilaar.
 


 

Woensdag 31 juli 2013:
Deze gehele week staat het sportpark de Renkant van SV Lierop weer in het teken van de VSN voetbaldagen. Bij deze zevende editie doen 154 deelnemers mee van 18 verschillende voetbalvereningingen: dat is een record in de lange geschiedenis van de VSN Voetbaldagen. De jongens EN meisjes komen van DSV St. Antonnis, VFB Stuttgart, Wodan Eindhoven, Groen Wit Apeldoorn, RKMSV Mierlo Hout, EVV Eindhoven, Mifano, Rood Wit' 62, Bruheze, sv Brandevoort, SPV, ONDO, sv Liessel, SBC Son en Breugel, v.v.Gemert, NWC, sv Someren en sv Lierop.
Verdeeld over 6 groepen en o.l.v. 25 gedreven kaderleden gaan ze met elkaar de sportieve strijd aan met kooivoetbal, boarding, beachvoetbal en tal van ander uitdagende voetbalonderdelen.
Een 80-tal vrijwilligers van binnen en buiten Lierop zorgen er dagelijks voor dat het velden, kleedlokalen en kantine er prachtig bijliggen en dat de deelnemers en kaderleden voorzien worden van een hapje en een drankje. Zie de foto's op de website van de SV Lierop.
 


 

Dinsdag 30 juli 2013:
Op het programma van Tuinfeest 2013, dat a.s. vrijdag begint, staat onder andere de Nederlandse symfonische metalband Within Temptation. Op vele festivals in binnen- en buitenland waren zij al hét hoogtepunt van het festival. We zijn benieuwd of dat ook in Lierop het geval zal zijn. Zij sluiten de vrijdagavond af. De bekendheid van de band begon pas echt met de cd Mother Earth in 2000 die vrijdag misschien ook nog wel te horen zal zijn; hits als "Faster", "Ice Queen", "Angels" en "Shot in the Dark" zullen meer waarschijnlijk voorbij komen. Voor de liefhebbers veel plezier a.s. vrijdag in de tuin bij Nirwana.
Op slaponline is weer een pagina aangemaakt (zie links in linker rijtje) waar onze fotograven hun foto’s tonen en ook de verslagen te lezen zullen zijn. Op de pagina kun je ook naar de archieven van de Tuinfeesten vanaf 2001!
 


 

Maandag 29 juli 2013:
Van de SV Lierop kregen we het verzoek onderstaand bericht te plaatsen….
‘De organisatie kan nog steeds enkele mensen gebruiken om namens SV Lierop mee te helpen met het Nirwana Tuinfeest. Je kunt hierover contact opnemen met Willy v.d. Elzen, 06-27873303 of w.elzen@upcmail.nl
 


 

Zondag 28 juli 2013:
Van het bestuur van de Lieropse Lijst kregen we onderstaand bericht…..
‘We naderen met rasse schreden de door ons zelf bepaalde deadline van 1 september 2013. Het moment waarop duidelijk moet zijn of er voldoende kandidaten zijn die op een verkiesbare plaats willen staan op onze Lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Op dit moment is dat nog niet het geval!
Wij doen daarom nogmaals een dringend beroep op mogelijke kandidaten die iets willen betekenen voor de Lieropse Lijst om met ons in gesprek te gaan en te kijken hoe boeiend en uitdagend dit ook voor jou kan zijn. Jij kunt het verschil maken! Het kan toch niet zo zijn dat de Lieropse Lijst verdwijnt uit de gemeenteraad van Someren en het Lieropse geluid in de Raad niet langer hoorbaar zal zijn. Dat is jammer voor de gemeente Someren en vooral slecht voor Lierop. Stel het daarom niet langer uit en bel of mail ons voor informatie of een gesprek!
riaenmartien@kpnmail.nl  of via de telefoon 331510.

 


 

Zaterdag 27 juli 2013:
Op woensdag 3 juli is er tijdens de Belangengroepvergadering gesproken over de dorpscoöperatie die de werkgroep Welzijn en Zorg wil opzetten. De dorpscoöperatie moet antwoord bieden op de vragen die op Lierop afkomen bij veranderingen in wet- en regelgeving in de zorg. Oud en jong zullen geraakt worden door de veranderingen, maar we kunnen ons er maar moeilijk een voorstelling bij maken. Terwijl dit al binnen anderhalf jaar voelbaar wordt.
Vanaf 2015 moeten de gemeenten meer zelf beslissen; onder andere op het gebied van zorg die mensen thuis krijgen. Er wordt gesneden in het aantal professionals. Mensen die zorg thuis nodig hebben, zullen eerst moeten kijken wat ze allemaal zelf nog kunnen doen en hoe familie en vrijwilligers hen kunnen helpen. Dit kunnen in theorie ook werklozen zijn, die geen zorgopleiding hebben, of de buren. Hoe gek het wordt, kan nog niemand inschatten. Het enige dat we weten, is dat de grens waarbij je recht hebt op professionele zorg aan huis drastisch wordt opgeschoven.
Tijdens de vergadering werd er gesproken over een uitzending van Nieuwsuur van 2 juli jl., waarin te zien is hoe de Gemeente Deventer nu al bezig is deze veranderingen door te voeren. In de uitzending komt o.a. een dame aan bod die iedere dag geholpen wordt bij het wassen, koken, aankleden en het aan- en uittrekken van haar steunkous. Dit soort persoonlijke verzorging kan straks zomaar komen te vervallen. De bedoeling van de Dorpscoöperatie is dat Lieroppenaren samen het hoofd gaan bieden aan dit soort problemen. Naast de professionele zorg die blijft bestaan, wil de Dorpscoöperatie hele concrete zaken ondernemen, zoals het organiseren van hulp in het huishouden, dagvoorziening, klussendienst, computerles voor senioren, jeugdbegeleiding etc. Er zal zeker ook samenwerking worden gezocht met de KBO, Onis, het Rode Kruis, jeugdbegeleiders en dagvoorzieningsinstanties. Alle krachten worden gebundeld. Iedereen kan gebruik maken van de Dorpscoöperatie en iedereen kan er een bijdrage aan leveren. Immers, iedereen heeft kwaliteiten in zich waarmee hij een ander van dienst kan zijn. De dorpscoöperatie zal een laagdrempelig lidmaatschap hebben. Als je lid wordt, kun je dus soms mede-eigenaar van een probleem zijn, maar ook mede-eigenaar van een oplossing! Op 3 september bespreekt de werkgroep de voortgang van het opzetten van de Dorpscoöperatie. De dag erna, op 4 september, is er een belangengroepvergadering, waarbij dit ook weer wordt besproken. Deze laatste vergadering is voor alle Lieroppenaren, dus komt u ook?
WOENSDAG 4 SEPTEMBER om 20.00 in D’n VURHERD.
Hopelijk tot dan!
 


 

Vrijdag 26 juli 2013:

Van Annet Wilde kregen we het verzoek melding te maken van de première van de nieuwe voorstelling van De Speledonckers: Lang & Gelukkig, op zaterdag 24 augustus a.s. Zoals altijd zullen er ook weer Lieropse artiesten meespelen. In totaal zullen er 6 uitvoeringen zijn. Zie voor meer informatie….

 

 

In Lang & Gelukkig is niets meer wat het lijkt in de voor ons bekende sprookjes.

 


 

Donderdag 25 juli 2013:

De Raad van State heeft gisteren gesproken….. de Gemeente Someren mag het crossterrein van MAC Lierop niet legaliseren door het op te nemen in het nieuwe bestemmingsplan! De uitspraak van de Raad van State was nodig omdat de gemeente Someren en de Provincie tegengestelde meningen hadden over het motorcrossterrein. Het terrein kon tot nu toe altijd gebruikt worden door het verstrekken van evenementenvergunningen. Het werd al 20 jaar gedoogd en daar wilde de gemeente vanaf. De provincie benadert het geheel echter als geluidssport en vreest o.a. voor uitbreidingen op het moment dat het gelegaliseerd wordt.

Zoals al eerder aangegeven door de Provincie zijn er wellicht oplossingen door samen met hen, de gemeente Someren, crossers en omwonenden te overleggen. Dat was ook gisteren de boodschap van de Raad van State. Het zal in eerste instantie dus – weliswaar in overleg - op de manier moeten zoals de Provincie het zich voorstelt! Het motorcrossterrein zal niet onmiddellijk dicht moeten maar de partijen zullen er wel samen uit moeten komen. De WK 2013 gaat sowieso door maar de doorgang van de WK 2014 – die ook al aan Lierop toegewezen is – zal afhankelijk worden van veel ‘gezond verstand’ van alle partijen!

 


 

Donderdag 25 juli 2013:

 

 

Van a.s. maandag 29 juli t/m vrijdag 2 augustus zijn er op de velden van de SV Lierop weer de VSN Voetbaldagen. Op het programma onder meer: techniektraining, keeperstraining, kooivoetbal, pannavoetbal, voetbaldoedag, penaltybokaal, boardingvoetbal, partijspelen in diverse varianten, ballenkoning en nog veel meer. Zie ook enkele foto’s van afgelopen jaar.

 


 

Woensdag 24 juli 2013:

 


Het mooie zomerweer heeft ook z’n nadelen. Ook gisteren was het weer tropisch warm in Lierop. Een nare bijkomstigheid is dat de kans op onweer en storm dan steeds groter worden. Maandagavond viel het in Lierop en omstreken mee en gisteren kroop Lierop weer door het oog van de naald bij de stormstrook die gisterenavond rond half acht vanaf Weert Lierop aan de rechterzijde ‘nipt’ passeerde. We werden wel ‘wat’ nat maar dat mag geen naam hebben als we de foto’s uit Someren-Eind en Asten bekijken.
We zijn er echter nog niet want de komende dagen is de kans op buien en zelfs noodweer nog steeds aanwezig. Zorg ervoor dat je erop voorbereid bent!

 


 

Dinsdag 23 juli 2013:
In verband met de vakantie is het ophalen van oud papier aanstaande zaterdag 27 juli verplaatst naar vrijdag 26 juli aanvang 9 uur; zie ook de Fanfarekalender. Verder zijn er geen wijzigingen.
 


 

Maandag 22 juli 2013:

 


Vorige week vloog Peter van Schalen bij mooi weer weer ’s boven Lierop. Hij stuurde enkele foto’s van het kunstgrasveld. Kijk maar…
 


 

Zondag 21 juli 2013;
Volgens het woninginbrakenteam Peelland is het dievengilde de laatste dagen vooral actief geweest in Someren en Lierop. In Lierop werd ingebroken in een huis aan de Lieropsedijk waar een raam werd opengebroken en diverse goederen weggenomen. Op de Herselseweg is een ruit ingeslagen om in een woonhuis te komen.
 


 

Zaterdag 20 juli 2013:

 


‘Eindelijk’ hebben we reactie gekregen van de Lieropse renners die een mammoetbeker wonnen in een ‘monster’tocht…. De reactie is als volgt:
‘Op zaterdag 6 juli werd de toertocht Mendig Budel georganiseerd. Ook dit jaar zijn een achttal sportievelingen uit Lierop van Tour en Supportersclub SoLo om 8 uur ‘s morgens in Mendig (Duitsland) vertrokken voor de monstertocht over 235 km naar de Markt in Budel. Naast de warmte kregen de deelnemers ook nog een groot aantal pittige beklimmingen (2900 hoogtemeters) voorgeschoteld. De venijnige onbekende kuitenbuiters vormden een behoorlijk aanslag op de conditie en het uithoudingsvermogen. De laatste 100 kilometer waren vlak en hier werd door het achttal een treintje gevormd, net als de SKY-ploeg van gele trui drager Chris Froome. Als een geoliede machine werd er richting Budel gekoerst, waar na 8 uur fietsen de finish bereikt werd. Traditiegetrouw namen ook het achttal op het finishpodium hun herinneringsmedaille in ontvangst. Maar wat ze niet wisten, dat ze ook nog een keer het podium moesten betreden voor de uitreiking van de trofee voor de “snelste groep”. Dus Toon H. uit L., daar kun jij nog een puntje aan zuigen!’.
 


 

Vrijdag 19 juli 2013:
In deze komkommertijd gaan we weer even terug in de historie. Op slaponline zijn deze oude koepelberichten te lezen onder de link Historie waar je ook vele oude foto’s kunt bekijken.
In de Koepel van 1978 stond o.a. onderstaand verhaal over het toenmalige Tuinfeest van Nirwana…. (tijden veranderen maar het Tuinfeest is er nog steeds!!).
‘Op zaterdag 4 en en zondag 5 augustus organiseerde Nirwana haar jaarlijkse traditionele tuinfeest. Tijdens het opbouwen van de schommels, kiosk en de stand was het prachtig weer, en net toen alles klaar was begon het te regenen, er ontstond kortsluiting in een gedeelte van de lichtinstallatie, ondanks het feit dat er aan het anderhalve kilometer lange snoer met fittingen ruim honderd meter isolatieband was gespendeerd. Het gevolg was dat er alleen licht was rond de dansvloer en op het podium, zodat de stands zich met kaarsen en petroleumlampen moesten behelpen (ook romantisch!!). Toch begon de groep ‘Down Side’ om half negen met haar programma, een zeer professioneel country repertoire. De dansvloer was constant gevuld. De boerenkapel was ook aanwezig om wat oudere mensen naar het tuinfeest te lokken, maar dat viel toch wel wat tegen. De schommels van Sjef van de Vranden deden goede zaken, minder ging het met de verkoop aan de stands, dit was vooral vanwege het geringe licht, de verkoop van de drank daarentegen verliep voorbeeldig.
Op zondagmiddag was het weer veel beter, de stands werden druk bezocht.Om half drie begon ‘Mothers Pride’ plichtmatig aan haar programma, theatergroep 2000 Asten deden hun wagenspel ‘Willen doen is ook gedaan’. Over belangstelling niet te klagen. Daarna werd er nog een fiets met opbod verkocht, deze fiets bracht nog fl. 314,-- op.
Nirwana had aan uitgaven aan o.a. orkesten, dansvloer, broodjes, slaatjes, drank, glazen, kiosk, vergunningen, advertenties, thee en suiker, verlichting en verloren gegane spullen een bedrag van fl. 1.269,54. Aan opbrengsten o.a. spullen van de derde wereldwinkel en de grabbelton en meerdere dingen kwam binnen fl. 3.713,14. Door deze bedragen kon Nirwana aan de stichting Leven en Dood een bedrag van fl. 2.443,60 overhandigen.
 


 

Donderdag 18 juli 2013:
Wij willen onze lezers graag wijzen op de ‘Belangrijke telefoonnummers voor Zorg en Weekenddiensten’ die onder de Servicelinks zijn opgenomen maar voortaan ook te bereiken zijn via de linker links op de hoofdpagina van slaponline. Alarmnummers, Huisarts, Apotheek, Tandarts, Verloskundigen enz. Altijd gemakkelijk op momenten dat je het nodig hebt. Indien je aanvullingen wenst dan horen we het graag. Mail dan naar nieuws@slaponline.nl
 


 

Woensdag 17 juli 2013:
Met een nieuw kunstgrasveld en een nieuwe tribune gaat de SV Lierop de nieuwe competitie in. Ze zijn ingedeeld in de klasse 5E en gaan derbies spelen tegen SSE (Someren-Eind), Olympia Boys (Ommel) en ONDO (Heusden). De andere tegenstanders zijn America, Grashoek, Helenaveen, Kronenberg, Neerkandia, Oranje Zwart, Racing Boys en SPV. Ook de indeling van de andere teams is grotendeels bekend. Zie hiervoor de pagina van de SV Lierop. Wij wensen alle teams veel succes.
 


 

Dinsdag 16 juli 2013:
Nadat de gemeente een saneringsprogramma heeft opgesteld en bij de minister een aanvraag om subsidie heeft ingediend zijn er diverse ontwikkelingen te melden.
- Onlangs heeft de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu de definitieve beschikking om uitvoeringssubsidie afgegeven. Daarmee is budget toegekend om het geluidscherm langs de A67 te kunnen realiseren.
- Om een geluidscherm te kunnen onderhouden is een onderhoudstrook nodig. Hiervoor is de gemeente een bestemmingsplan aan het voorbereiden, voor een gebied ten zuiden van de Rijksweg A 67. Op woensdag 10 juli publiceerde de gemeente Someren de bekendmaking van het voorontwerp bestemmingpslan Onderhoudsstrook op de gemeentepagina in ‘t Contact. Het plan voorziet in een passende bestemming van de gronden, benodigd voor de aanleg van een onderhoudsstrook ten behoeve het ter plaatse op te richten geluidscherm. U kunt op dit voorontwerp reacties indienen. Het voorontwerp bestemmingsplan “Onderhoudsstrook A 67, Someren”, ligt met ingang van 11 juli 2013 tot en met 21 augustus 2013 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis te Someren, Wilhelminaplein 1, bij het Klant Contact Centrum (KCC). U kunt het ook digitaal raadplegen via:
www.someren.nl/bouwen-en-verbouwen/bestemmingsplannen/voorontwerp
- Een andere stap is het vaststellen van hogere waarden voor de woningen die zijn opgenomen in het saneringsprogramma door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. In het saneringsprogramma is namelijk aangegeven wat de geluidsbelasting van deze zogenaamde saneringswoningen is na het uitvoeren van het saneringsplan. Op basis van het saneringsprogramma heeft de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu nu de ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting vastgesteld, die de gevels van genoemde woningen, vanwege bovengenoemde weg, mogen ondervinden. Het betreft de saneringswoningen, gelegen aan de wegen Florastraat, Frank Doucettestraat, Hogeweg, Laan ten Boomen, Kerkenhuis, Lijestraat, Offermansstraat, Slutelakker, Steemertseweg, Van Dijkstraat en Van Dongenstraat, die een te hoge geluidsbelasting ondervinden vanwege de weg "A67". Deze ministeriële beschikking hogere waarden staat open voor bezwaar en wordt op 17 juli a.s. op de gemeentepagina in ‘t Contact bekendgemaakt en is vanaf 18 juli ook digitaal te raadplegen via: www.someren.nl/bestuur/regelgeving/bekendmakingen  bij week 29
 


 

Maandag 15 juli 2013:

 


Van het Pannekoekenhuis kregen we onderstaand bericht….
‘Het centrum van Lierop heeft vanaf nu een zebrapad, we hebben deze meteen in gebruik genomen om onze onovertroffen pannenkoeken uit te serveren. Kom genieten van onze specialiteiten. Tot wirrus us’.
 Maandag 15 juli 2013:
We kregen weer de resultaten binnen van de Roovere schutters bij Gilde Onze Lieve Vrouw in Aarle Rixtel.
Kampioen: 3e Angel van Moorsel. Personeel: 2e Angel van Moorsel; 3e Willy Jacobs. Vrije Hand: 2e Willy Jacobs; 3e Willy Donkers; 4e Hann van Seggelen.
 


 

Zondag 14 juli 2013:

 


Van het kerkbestuur kregen wij onderstaand bericht…
‘De vakantie staat weer voor de deur. Menigeen trekt er op uit om eens een paar weken lekker te relaxen. De thuisblijvers kunnen ook tijdens de zomervakantie in de koepelkerk terecht voor de gebruikelijke vieringen. U bent van harte welkom om uw spirituele batterij te komen opladen. In verband met vakantie van pastoor Zwirs is er geen dienst op zaterdag 10 augustus. Wij wensen u een fijne vakantieperiode’!
 


 

Zaterdag 13 juli 2013:
Van de K.B.O. afdeling Lierop kregen we onderstaand bericht….
Op donderdag 15 aug. a.s., Feestdag van Maria ten Hemelopneming, vindt de jaarlijkse bedevaart van de K.B.O. Kring Peelland, in Ommel plaats. We komen in Ommel samen met de 15 afdelingen die tot de Kring Peelland behoren. Er is een eucharistieviering en die begint om 14.30 uur. Alle K.B.O.-leden maar ook niet-leden zijn van harte welkom. De dienst wordt voorgegaan door geestelijk adviseur van de Kring Peelland, pastoor W. Kalb.
 


 

Vrijdag 12 juli 2013:

 


Het Tuinfeest staat weer voor de deur. Op Vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus zal in de Tuin van Nirwana het achtendertigste Tuinfeest plaatsvinden.
Kaarten kunnen gekocht worden bij de voorverkoopadressen: SPAR Verhoeven in Lierop, Fun8Games in Someren en Cafetaria ’t Stationneke in Asten. Ook kunnen tickets natuurlijk ook via internet besteld worden.
In de voorverkoop kost een dagkaart voor vrijdag en zaterdag € 30,- per dag (dagkassa € 35,-). Een combi-ticket (vrijdag en zaterdag) kost € 50,- (dagkassa € 60,-) en zondag is de toegang gratis.
Woon je de buurt van Lierop en wil je toch genieten van de geroemde sfeer van de camping dan kun je in de voorverkoop een campingkaartje via internet of bij de regionale voorverkoopadressen kopen voor € 10,- (dagkassa € 15,-).
Om in de juiste sfeer te komen kun je de foto’s en verslagen vanaf 2001 bekijken in het archief van slaponline. Voor het programma kun je terecht op de nieuwe website van het Nirwana Tuinfeest 2013.

 Vrijdag 12 juli 2013:

 


In het kader van het 50-jarig jubileum van IVN Asten-Someren – waarin ook vele Lieroppenaren actief - vindt er een aantal activiteiten plaats, die maandelijks de aandacht vestigen op een van de werkgroepen van IVN. Deze keer is de werkgroep Veldbiologie aan de beurt. In het Ploegmakerspark in Asten wordt op 19 juli as. om 10.00 uur een insectenhotel geopend. Deze opening heeft een officieel karakter door de aanwezigheid van wethouder Martens en de voorzitter van IVN Asten-Someren de heer Nico Regtien. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om bij deze opening aanwezig te zijn, ingang Burgemeester Frenckenstraat, Asten. Zie de bijlage voor meer informatie…
 


 

\Donderdag 11 juli 2013:
Zeer verheugt was Evy toen zij kortgeleden door de KNWU werd geselecteerd om op 20 juli a.s. deel te nemen aan het Europesche Kampioenschap voor Junior vrouwen inTsjechië. Alle voorbereidingen waren getroffen om daar succes te behalen maar het noodlot sloeg toe.
Tijdens de wedstrijd van het afgelopen week-end in het Belgische Tielrode, waar alle toppers aan de start verschenen streed ze voor in de kopgroep mee om een ereplaats. Helaas kreeg ze tijdens de sprint materiaalpech en kwam zwaar ten val. Met een gebroken sleutelbeen en fors wat schaafwonden moest zij het strijdtoneel verlaten, richting het ziekenhuis. Hiermede zijn voor haar alle aspiraties voor het E.K maar ook het N.K. op 28 juli vervlogen. Zij wil echter toch graag meereizen naar Tsjechië om haar Nederlandse collega’s mentaal te ondersteunen. Hopelijk kan zij zich spoedig herstellen om zich voor te bereiden op het nieuwe cross-seizoen. Toi Toi Evy!!!
 Donderdag 11 juli 2013:
Wegens enkele storingen met internet hebben we de foto’s op slaponline enkele dagen niet aan kunnen vullen. Foto’s van de status van de werkzaamheden in de kom van Lierop en op het voetbalveld (update en deel 1) en een kleine aanvulling op de foto’s van Lieroppenaren tijdens de Kennedymars. Zie ook de hele fotoserie van de werkzaamheden aan het kunstgrasveld en de tribune bij de SV Lierop. We zijn weer effe bij.
 


 

Woensdag 10 juli 2013:

Vandaag is de Groenebeemdweg en de Hogeweg (vanaf de Wertstraat tot de brug bij de A67) afgesloten voor autoverkeer. De wegen worden afgesloten in verband met snoeiwerkzaamheden.

 


 

Woensdag 10 juli 2013:

 

 

Wanneer de renners aan de Tour de France al twee weekjes rondpendelen door Frankrijk slaan van 14 tot en met 19 juli de jeugdige wielertalenten hun tenten op in de riante groepsaccommodatie van het ‘Brabantbos’ te Lierop. Vanuit dit centrum wordt het meerdaagse wielerevenement de 39e WielerStimuleringsDagen Mierlo-Lierop gecoördineerd.
Een honderdtal jeugdige renners schrijft zich jaarlijks in voor dit internationale wielerevenement, dat al vele grootheden heeft voortgebracht. Klinkende namen zijn o.a. Leontien van Moorsel, Nicole Cole, Jan-Paul van Poppel. Erik en Hans Dekkers, Lars Boom en Piet Rooyakkers. Ook zij hebben hier de kneepjes van het vak geleerd.
Tijdens de Wielerstimuleringsdagen, die in en om Lierop-Mierlo verreden worden, komen alle elementen van de wielersport aan de orde.
Zondag 14 juli om 13.00 uur begint het sportevenement met de ploegleiders vergadering, waarin de doelstelling van de WielerStimuleringsDagen onder de aandacht wordt gebracht. Zes dagen op een aangename manier fietsen, sport en spel beoefenen, leuke en leerzame clinics bijwonen. Naast de proloog, staan nog op het programma o.a. een criterium, individuele tijdrit, baanwedstrijden en een klassieker.
Elke dag wordt een onderdeel van het wielrennen naar voren geschoven. Na de onderlinge kennismaking en de presentatie van de ploegen volgt op zondag 14 juli om 18.15 uur de proloog in Lierop: Groenebeemdweg, Kerkenhuis met als finishlocatie het Brabantbos.
Maandag 15 juli om 9.00 uur wordt het criterium Groenstraat-Berkeind en Vaarsehoefweg verreden en om 18.15 uur de individuele tijdrit Gebergte, Winkelstraat, Broekkant en Groenebeemdweg.
Dinsdag 16 juli verplaatst de caravan zich voor de baanwedstrijden om 13.30 uur op de Wielerbaan RTC Buitenlust aan de Nemerlaerhof 70 in Helmond. Het jeugdcriterium Rabobank Jeugdronde van Mierlo van woensdag 17 juli vangt aan om 13.00 uur. De start- en finshplaats is nabij Café ‘t Tapperijke’ aan de Marktstraat in Mierlo. Het parcours wordt gevormd door de straten Marktstraat, Dorpsstraat, Vesperstraat, Bisschop. van Mierlostraat en Marktstraat. De Kersenwijk en De Waag zijn in verband met de wielerwedstrijd ook afgesloten voor het verkeer.
De echte Klassieker van Lierop, om de Grote Prijs van De Bruyn Metaal Bergeijk, wordt verreden door het landelijke gebied van Lierop op donderdagmiddag 19 juli. De start is om 13.00 uur bij de groepaccommodatie Het Brabantbos aan het Kerkenhuis in Lierop.
Vrijdagmorgen 19 juli worden de WielerStimuleringsDagen afgesloten met de laatste ploegleidersvergadering en corvee-activiteiten, want ook daarmee zijn extra punten te verdienen om een aanmerking te komen voor een van de leidersprijzen. Om 11.00 uur volgt daarna de prijsuitreiking, waarna alle renners een leuk aandenken ontvangen van dit meerdaagse wielerspektakel.
 


 

Dinsdag 9 juli 2013:
Van de gemeente Someren kregen we onderstaand bericht over de werkzaamheden in Lierop.
– Van Dongenstraat
Deze week wordt de laatste hand gelegd aan de Van Dongenstraat. Deze werkzaamheden zullen voor de bouwvakantie zijn afgerond, met uitzondering van de nieuwe verlichting en het groen. Beide zullen in het najaar worden opgepakt. Van 15 juli tot 9 augustus wordt er niet gewerkt. Alle wegen zijn tijdens de vakantie voorzien van (tijdelijke) bestrating en open voor alle verkeer. Na de vakantie wordt gestart met de laatste werkzaamheden.
- Kruispunt Steemertseweg-Laan ten Boomen
Het kruispunt Steemertseweg-Laan ten Boomen wordt na de vakantie als eerste aangepakt. De reconstructie van het kruispunt wordt gecombineerd met het herstellen van de klinkervakken in de Steemertseweg en de aanleg van een wegversmalling in de Steemertseweg. Door deze combinatie van werkzaamheden hoeft de Steemertseweg slechts eenmalig te worden afgesloten. De afsluiting geldt alleen voor autoverkeer en duurt maximaal 4 weken, van 12 augustus tot 6 september.
- Tijdelijk vervallen bushaltes
Tijdens de afsluiting rijdt er geen bus door Lierop. De bushaltes in Lierop komen te vervallen. Er wordt een tijdelijke bushalte ingesteld op de Herselseweg, zoals in mei van dit jaar ook is gedaan. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar www.hermes.nl.
- Hogeweg
Als laatste onderdeel wordt de aansluiting van de Hogeweg op het kruispunt Steemertseweg-Laan ten Boomen aangelegd. Dit valt deels samen met de aanleg van het kruispunt zelf. De werkzaamheden worden uitgevoerd van 19 augustus tot 13 september. Alle werkzaamheden zijn voor de kermis in Lierop afgerond.
- Meer informatie
Voor vragen en opmerkingen hierover kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie, bereikbaar via tel. (0493) 494 888 of info@someren.nl.

Zie ook de update van de werkzaamheden en deel 1.

 


 

Maandag 8 juli 2013:
Ook in 2014 zal MAC Lierop de wereldkampioenschappen motorcross organiseren. De GP van de Benelux vindt op 31 augustus 2014 plaats op het circuit van de Herselse Bossen.
 


 

Zondag 7 juli 2013:

De Kennedymars door - een nog gehavend - Lierop is altijd mooi. Zeker als je vele Lieroppenaren voorbij ziet komen die de uitdaging om 80 kilometer te wandelen aangegaan zijn. Alleen al de stap om eraan te beginnen is knap. We waren erbij toen Willemien Kusters om 12.30 uur voorbij kwam (Ze was al om 8.42 uur binnen!).

De volgende die we zagen was Frank Hurkmans (13.04 binnen). Vervolgens zagen we Joke Megens (14.44 binnen), Stef Sleegers (14.23 binnen), Heidi Hooglugt (12.03 binnen), Frits Maas (11.42 binnen) en Rachelle Maas (11.42 binnen), Ton (14.48 binnen) en Nel van Schalen (14.47 binnen), Jos van Heugten (11.19 binnen), Tamara Mullekom (uitgevallen Mierlo), Yvonne van Mullekom 13.32 binnen) , Cindy van Heugten (uitgevallen Helmond), Joost Beijers (11.48 binnen), Martijn Beijers (uitgevallen in Mierlo), Marieke van Bussel (15.03 binnen) en Ria van Oosterhout (15.03 binnen), Ger Beijers (12.05 binnen), Peter van Schalen (13.31 binnen), Loes Dekkers (13.40 binnen), Franka Beijers (14.16 binnen) en Nel van de Einden (15.27 binnen), Jan Bekx (14.22 binnen), Desiree Bekx (12.46 binnen). Kaly van de Wiel (17.24 binnen), Manon van de Wiel (17.24 binnen), Rina van de Kerkhof-van Asten (12.58 binnen), Gonnie Loomans-van Asten (12.55 binnen), Luuk Versteegden (12.24 binnen) en al diegenen die we gemist hebben. Namens slaponline iedereen van harte gefeliciteerd. Zie ook enkele foto's van Lieroppenaren die meededen.

 


 

Zaterdag 6 juli 2013:

 


De Jeugdvakantieweek zit erop en gaat als ‘bijzonder geslaagd’ de boeken in. De locatie leent zich perfect voor dit soort activiteiten en het weer doet de rest. De laatste dag werd afgesloten met sportwedstrijden en er waren verschillende clinics. De bouwwerken zijn weer afgebroken en de evaluatie en voorbereidingen voor volgend jaar zullen binnenkort wel weer beginnen. Een ‘bedankt’ aan de organisatie en alle vrijwilligers zonder wie het niet mogelijk is dit te organiseren. Zie ook nog enkele foto’s van de laatste dag op de pagina van Jeugdvakantiewerk.
 Zaterdag 6 juli 2013:

 


SV Lierop zoekt nog enkele vrijwilligers om mee te helpen met het Nirwana Tuinfeest, te weten:
op vrijdag 2 augustus van 12.00 - 17.00 uur: 1 persoon
op zaterdag 3 augustus van 22.00 - 01.00 uur: 1 persoon
Voor zondag 4 augustus heeft zich nog niemand aangemeld, de tijdblokken zijn van 13.30 - tot 17.00 uur en van 17.00 - 20.30 uur
Inlichtingen inwinnen en/of aanmelden kan bij Willy v.d. Elzen, tel. 0492-331647/06-27873303 of e-mail willy.elzen@upcmail.nl
 Zaterdag 6 juli 2013:

 


Morgen, zondag 7 juli, wordt er van 7.00 tot 13.00 uur op het zustersveldje aan de Lijestraat in Lierop voor de vierde keer door de ‘Vrienden van Meet & Greet’ een benefietpicknickactie georganiseerd tijdens de Kennedymars.
Dit is de voor de Kennedymars de 60 km-passage en voor het Rondje Someren de 20 km-passage.
Huisgemaakte tomatensoep, verse luxe broodjes en koffie met ambachtelijke vlaai zijn er te koop. Alle eet- en drinkwaren worden door Somerense ondernemers gesponsord en door vrijwilligers ter plekke klaargemaakt. De gehele opbrengst uit de verkoop van de benefietpicknickactie komt ten goede aan het Ronald Mc Donald Huis in Maastricht. Als je de wandelaars van Kennedymars op een rustpost wilt ontmoeten, erbij wilt gaan zitten en samen met hen picknicken terwijl ze even lekker uitrusten, dan is de Meet & Greet post in Lierop de juiste plek hiervoor. Op het sportveld naast de gymzaal aan de Lijestraat wordt een terras gebouwd, waar gezellige picknicktafels worden opgesteld.
 


 

Vrijdag 5 juli 2013:
De uitslagen van het schieten geweer bij de Kringwedstrijden van Gilde Onze Lieve Vrouw Aarle-Rixtel zijn als volgt:
Erekampioen: 1e Willy Jacobs. Personeel: 1e Willy Jacobs; 4e Angel van Moorsel; 5e Jan van Seggelen. Vrije hand: 3e Ad Vlemmix; 4e Angel van Moorsel. Bejaarden: 1e Willie Donkers; 2e Thieu Scheepers. Puist: 2e Willy Donkers; 6e Ad Vlemmix.
 Vrijdag 5 juli 2013:
Veel belangstelling was er nog steeds te bespeuren onder de leden en genodigden voor de jaarlijkse recreatieve fietstocht met een bezichtiging van A Capella. Lees maar op de pagina van A capella….
 Vrijdag 5 juli 2013:

 


Vandaag, de laatste dag van de Jeugdvakantieweek, staat een sportdag op het programma. Er worden verschillende clinics gegeven, bijvoorbeeld voetbal, teakwondo, dansen en er worden verschillende spellen gedaan.
Zorg voor sportieve kleding en hou er rekening mee dat je je zwemkleding en een handdoek meebrengt.
De beelden van gisteren zijn natuurlijk weer te zien op de pagina van het Jeugdvakantiewerk op slaponline.
 


 

Donderdag 4 juli 2013:
De hoofdprijs in de loterij van de Toer dur Lierop is nog niet bij de nieuwe eigenaar terechtgekomen. Het winnende lotnummer is 825 groen! Informatie 06 46 41 43 84.
 Donderdag 4 juli 2013:

 


Dag twee van de Jeugdvakantieweek begon nat maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd volop geschilderd en gebouwd. Zie de foto’s.
Dag drie (vandaag) staat in het teken van cultuur. In het eigen “kunstbos” vinden van 16.00 tot 19.00 uur allerlei activiteiten plaats onder begeleiding van enkele zeer enthousiaste kunstenaars. De kidneren kunnen aan de slag met graffiti of kunnen hun eigen “rinkelboom” maken.
Vanaf 19 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen en de sfeer te komen proeven. De koffie staat klaar!!
Foto’s van de tweede dag zijn weer te zien op de pagina van de jeugdvakantieweek.
 Donderdag 4 juli 2013:
Van Ferd Raaijmakers kregen we onderstaand verhaal…
In 1945 werd door de blinde Amerikaanse uitvinder en technisch ingenieur Ralph Teetor de cruise control uitgevonden. De eerste in serie gebouwde auto die werd uitgevoerd met dit systeem was de Chrysler Imperial uit 1958.
Teetor kreeg het idee om dit apparaat te gaan ontwerpen doordat hij zich als blinde extra ergerde aan het feit dat zijn chauffeur (tijdens het drukke praten) niet in de gaten had dat hij telkens langzamer reed en dan weer versnelde. Nu reed zijn chauffeur fijn steeds met dezelfde snelheid.
Aan deze uitvinding moest ik denken toen ik hoorde dat iemand in een week tijd twee keer was betrapt op een snelheidsovertreding op de weg van Someren naar Lierop. Een keer 71 km en een keer 75 km rijden kosten haar 135 euro. Uit ergernis ging ze een cruise control aanschaffen.
Lieropse garage eigenaren… een gat in de markt lijkt me om te gaan stunten met deze inbouwsystemen!
Dat gehoord hebbend probeer ik me precies te houden aan de 60 km limiet. “Het geeft me echt een vakantiegevoel” zei iemand me; echt onthaasten en genieten van het landschap. Het geeft ons ook de mogelijkheid om na te denken. Zo berekende ik tijdens het rijden van een visite naar Someren dat deze rit nu 2 minuten langer duurde. In geval van een spoedvisite erger ik me wel omdat ik mijn sirene dan niet aan kan zetten. Alles is betrekkelijk natuurlijk en er zijn ergere zaken om je druk over te maken. Ik ben benieuwd of straks als alle wegen weer open zijn er daadwerkelijk minder verkeer door ons prachtige Lierop komt. Onze horeca en middenstand zullen daar dan niet blij mee zijn. Ze lijden nu in deze maanden al aan een ernstige inkomstenderving. Ik hoop dat de snelheidsbeperking meer mensen de Lieropse winkels doet herontdekken; ze hebben het verdiend en op deze manier verdient u uw reiskosten weer snel terug zeker als er een paar bekeuringen bijkomen. Het op de fiets naar Someren en Asten gaan wordt nu trouwens ook weer aantrekkelijker. “Elk nadeel heb zijn voordeel” zei onze eigen J.C. uit de Watergraafsemeer. Groet, Ferd Raaijmakers.
 


 

Woensdag 3 juli 2013:

 


De eerste dag van de Jeugdvakantieweek is voor alle kinderen weer een mooi dag geworden. Er werd volop gebouwd met of zonder hulp van ouders of vrijwilligers. Beelden zeggen meer dan woorden,

kijk maar…
 Woensdag 3 juli 2013:
Namens organisatie van de verenigingen die in geheel Someren de kleding ophalen kregen we onderstaand bericht....
‘Zaterdag 6 juli vanaf 9.00 uur wordt er weer gebruikte kleding en schoenen opgehaald door diverse verenigingen. Deze worden geleverd aan ONA zodat er alle verenigingen van kunnen profiteren. Dit geldt niet voor de de kledingbakken die her en der staan. Deze zijn meestal van commerciële bedrijven dus wil je de verenigingen steunen zet ze dan zaterdag aan de weg of breng ze naar Wim van de Eijnden, Otterdijkseweg 5. In de veldschuur staat een aanhanger waarin je de gebruikte kleding en schoenen altijd kwijt kunt. In de maand augustus (vakantietijd) wordt er geen kleding opgehaald. De eerstvolgende datum is 7 september. Wil je toch van je kleding af en kun je het zelf niet naar de Otterdijksweg brengen, bel dan de ophaalservice.
Jan van Doorn 0492-331660, Wim van de Eijnden 0492-331566 of Frans Neervens 0492-331442. Verder wensen we iedereen een fijne vakantie toe’.
 


 

Dinsdag 2 juli 2013:
Met de a.s. Kennedymars én de schoolvakanties voor de deur heeft Paul van Gastel weer enkele meldingen. Het (terras)weer is in aantocht en dat wordt voor iedereen hoog tijd. Wij wensen hem en zijn bezoekers veel plezier.
 Dinsdag 2 juli 2013:

 


De organisatie van het Jeugdvakantiewerk en alle vrijwilligers zijn er klaar voor! Laat de 113 kinderen maar komen!
 Dinsdag 2 juli 2013:
Het weekend van vrijdag 2 augustus tot en met zondag 4 augustus barst de 38e editie van Nirwana Tuinfeest los!
Zoals elk jaar zullen er weer duizenden bezoekers naar de Meervensedijk trekken. Van deze bezoekers zijn er ook vele honderden die gebruik maken van de camping. Dit worden er elk jaar steeds meer.
Waar voorheen de voetbalclub elke morgen zorgde voor een ontbijtje met alles erop en eraan, hebben zij laten weten dit niet meer te kunnen regelen met de vrijwilligers die hiervoor nodig zijn. Omdat we een Lierops evenement zijn en we dit graag aan een Lieropse vereniging gunnen (alle opbrengsten zijn immers voor de vereniging zelf en is dus een mooie cent voor in de kas), plaatsen we dit bericht op Slaponline.
Ben jij met je vereniging geïnteresseerd om de campingwinkel te exploiteren? Stuur dan een mailtje naar info@nirwanatuinfeest.nl.
 


 

Maandag 1 juli 2013:

 


Een ‘dank je wel’ aan de donateurs, dat is de insteek van het Pleintjesconcert dat elk jaar – bij goed weer – gehouden wordt in een buurt of in de tuin bij de pastoor. Het weer was goed en de entourage geweldig. Er was volop koffie, fris of ’n biertje; de commissarissen van de vereniging hadden het allemaal uitstekend georganiseerd. Jammer dat de jeugdfanfare en jeugdslagwerkgroep niet konden optreden omdat vele musicerende jongeren met de scouting op kamp waren. In plaats daarvan waren de Koepelzangers uitgenodigd. Om klokslag twee uur opende de slagwerkgroep onder leiding van John Klaus de middag. Hierna werden door voorzitter Martien Kusters de diploma’s uitgereikt aan de geslaagde jongeren die wel aanwezig waren. De Koepelzangers vervolgden het concert met hun welhaast hele repertoire. Na de daaropvolgende pauze was het de beurt aan de grote fanfare die een vijftal nummer ten gehore bracht. Het bleef vervolgens nog een hele tijd gezellig druk in de tuin. Zie ook de foto’s.