Na een rustige zomer neemt het aantal coronabesmettingen in ons land weer toe. Graag willen wij daarom even met u afstemmen. Wij realiseren ons dat er al veel van u gevraagd wordt. Ook vanuit de huisartsenpraktijk vragen wij uw begrip.

Mondkapjes
Voor uw eigen veiligheid, die van de andere patiënten en onze medewerkers vragen wij u wederom met klem alleen onze praktijk te bezoeken als u een afspraak heeft. Vanaf heden vragen wij u ook hierbij een mondkapje te dragen. Voor vragen kunt u ons bereiken telefonisch of per e-mail.
De huisarts, POH en doktersassistentes dragen een witte jas, behouden zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand en zullen bij lichamelijk onderzoek of wanneer de 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden een mondmasker.

Griepvaccinaties
In de komende weken worden in de verschillende huisartsenpraktijken weer de jaarlijkse griepvaccinaties gegeven. Als u hiervoor in aanmerking komt, ontvangt u deze weken een uitnodiging per post. Voor de patiënten in de leeftijd van 73 tot 79 jaar wordt dit jaar daarnaast een tweede vaccinatie gegeven tegen pneumokokken. Als uw huisarts raden wij beide vaccinaties dringend aan. U wordt hiermee beschermd tegen infectie met het influenzavirus en tegen de pneumokokkenbacterie. Hiermee heeft u een aanzienlijk kleinere kans op longontsteking en indien u toch ziek wordt van één van beide infecties zal dit aanzienlijk minder heftig verlopen.
Gezien de huidige omstandigheden met het coronavirus hebben wij de organisatie van de vaccinaties aangepast om zoveel mogelijk drukte te voorkomen en het voor iedereen veilig te laten verlopen. Hiervoor doen wij een extra beroep op uw medewerking. Houd u aan de tijd die is aangegeven in uw oproepbrief en aan de 1,5 meter afstand en draag een mondmasker. Kom niet als u verkoudheidsklachten heeft. Na herstel kunt u telefonisch afstemmen voor een nieuwe afspraak.

Juist ook nu staan wij voor u klaar
U kunt gewoon blijven rekenen op ons bij zorgen over uw gezondheid. Onze doktersassistentes staan u graag te woord. Zij schatten met u in of een afspraak met de huisarts nodig is en geven advies. Een afspraak met de huisarts kan telefonisch of op de praktijk plaatsvinden. Wanneer u klachten heeft van uw bovenste luchtwegen, neus of keel wordt een afspraak gepland op het speciale coronaspreekuur, waar aanvullende bescherming mogelijk is. Indien er geen spoed is kan het advies soms ook zijn eerst een test bij de GGD te laten doen alvorens een afspraak wordt ingepland.
Het speciale spreekuur wordt op dit moment gehouden in de huisartsenpraktijken zelf. Wanneer de besmettingen oplopen kiezen wij er voor het spreekuur wederom op een aparte locatie te laten plaatsvinden. De komende periode zal dit zijn bij zwembad De Diepsteeckel. U hoort van de doktersassistente waar u verwacht wordt voor uw afspraak.

Dank voor uw begrip en veel sterkte in de komende tijd voor u en uw naasten.
Huisartsenpraktijk Het Wijkgebouw
Huisartsenpraktijk Someren
Huisartsenpraktijk Deimann
Huisartsenpraktijk Lierop