Van Toon van den Hurk kregen we onderstaand bericht…

“Het isoleren van de woning is natuurlijk aan de orde van de dag gelet op de energiekosten. Daar maken natuurlijk ook sommige bedrijven dankbaar gebruik van. Zo zijn er bedrijven die bij oudere woningen een brief in de bus stoppen met de boodschap dat ze de spouw van je woning willen vullen.

Helaas zijn hier ook agressieve verkopers bij die je willen overhalen om meteen een handtekening te zetten met misleidende aanbiedingen. Let daarvoor op. Bovendien willen sommige bedrijven sowieso een spouwmuur vullen terwijl de spouwmuur niet altijd geschikt is voor het materiaal wat ze willen gebruiken.

Ook hebben we onlangs een ervaring opgedaan dat een isolatiebedrijf een woning net geïsoleerd had en de eigenaren netjes de rekening betaald. Toen ik bij buren toevallig met de warmtebeeldcamera warmtelekken aan het opsporen was heb ik uit interesse toevallig de pas geïsoleerde woning gecheckt. Het resultaat was dramatisch. Het bedrijf wat eerder in een ruim een halve dag de klus geklaard trok na confrontatie met de beelden van de warmtebeeldcamera meteen het boetekleed aan. De werkploeg is ontslagen en een nieuwe ploeg is twee dagen bezig geweest om alles in orde te brengen. Bovendien is nog een behoorlijk bedrag teruggestort uit angst voor slechte reviews en/of aansprakelijkheidstelling.

Als energiecoach wil ik u graag adviseren om bij vulling van de spouw van je woning het juiste materiaal te laten gebruiken en in de opdracht op te nemen dat na vulling met een warmtebeeldcamera wordt gecheckt of alles in orde is”.

Als er vragen zijn hoor ik het graag.

Energiecoach EnergiehuisSlimWonen
Toon van den Hurk
06-37330551