Op Koningsdag, zaterdag 27 april zal, op de parkeerplaats van SV Lierop, voor de dertiende keer het Slaponline Jeu de Boules Toernooi gehouden gaan worden. Vanaf nu kunt U zich weer aanmelden d.m.v. een mailtje of telefoontje naar Frank Hurkmans (frankhurkmans@chello.nl of 0650630388). Iedereen van 18 jaar of ouder die op de één of andere manier binding heeft met Lierop mag meedoen. We spelen met koppels van zowel mannen, vrouwen als gemixt. Het inschrijfgeld van € 10,00 per koppel hoeft pas bij het begin van het toernooi betaald te worden. De opbrengst van deze dag wordt besteed aan het “in de lucht houden” van Slaponline.

De banen zullen er weer strak bij liggen, de tenten zullen voor ’n verkoelende schaduw zorgen en op het terras zullen ook dit jaar weer verschillende drankjes geserveerd worden. Uiteraard wordt er ook aan de jeugd gedacht. Die kan zich namelijk prima vermaken in de “Pannakooi”. Thuis gaan eten hoeft niet want de Frietwagen staat ook weer op z’n vaste stek.

Het advies is om niet te lang te wachten met je aanmelding want er kunnen “slechts” 64 koppels mee doen, en VOL = VOL. We zien elkaar dus op zaterdag 27 april om 13.00 uur.

Geen goed Doel mogelijk…
Zoals tijdens alle (behalve de eerste) Slaponline Jeu de Boules toernooien de gewoonte was, kon iedereen bij aanmelding een goed doel opgeven. De financiële bijdrage aan dat goede doel kwam normaliter uit wat er op de dag van het Jeu de Boules toernooi nog in de kas zat op de slaponline-rekening. De opbrengst van het jaarlijkse Jeu de Boules toernooi is cruciaal want alleen daarmee is het mogelijk de site in de lucht te houden.
Dit jaar is het helaas anders. Doordat we enkele keren foto’s (van 112), weliswaar met naamsvermelding, geplaatst hebben werden we door hen verrast met een schadeclaim die er niet om loog. Een rechtszaak aanspannen had geen zin omdat we bij eventuele ongelijkstelling – en die kans was er wel degelijk – nog verder in de min zouden zijn gekomen. Het feit dat onze website geen enkele commerciële insteek heeft, waardoor wij er door het plaatsen van de foto’s niet beter van worden, en ook het gegeven dat alles door vrijwilligers wordt verzorgd, leverde uiteindelijk slechts een minimale korting op, maar daarmee kwam onze bankstand niet in de plus. Dit jaar dus helaas geen goed doel en volgend jaar is nog maar de vraag omdat het wellicht verstandig is een buffertje te vormen voor dit soort tegenvallers.

PS: Wij zijn het helemaal eens dat foto’s auteursrechtelijk beschermd zijn en weten dat we puur volgens de regels fout zijn geweest door deze te plaatsen. We zullen dus nog beter op moeten letten welke beelden we boven de berichten plaatsen en hopen in de toekomst op iets meer begrip ‘als’ we per ongeluk ’s in de fout gaan.

Alvast bedankt voor het meedoen.