Voor het Tuinfeest begint even naar Someren voor een boodschap. Het leek wel dat iedereen uit Someren met kinderen naar Nirwana fietste. Grote drukte op het fietspad. En mooi om te zien dat het besluit van jaren geleden om op het Tuinfeest op zondag een kindermiddag te organiseren nog steeds geweldig werkt.

Callahan Clearwater Revival is vandaag verhinderd. Gelukkig is er vervanging in de vorm van Cash. Johnny Cash doet het nog altijd goed en dus ook vandaag. Weer eens een staande bas op het podium, mooi voor oog en oor.

Een goede opener voor wederom een zeer druk bezochte tribute/kindermiddag.

En we hadden weer een staande bas op het podium. Ditmaal bij de rock and roll and met name Elvis tribute van The Wanderers. Dansbare muziek, jammer dat het toch wat te warm was waardoor het publiek niet echt loskwam.

The Tree Gees laten The Bee Gees herleven. Beetje jammer dat ze de legendarische songs uit de jaren 60 overgoten met een moderner jasje. Maar met name de disco nummers zijn een schot in de roos.

The Scientist stond voor het eerst op het Tuinfeest. Deze Coldplay tributeband speelde voor een volle tent en met veel succes. Coldplay heeft inmiddels veel hits gehad en die kwamen ook allemaal voorbij. Een feest van herkenning dus, een grote dansende massa. Hopelijk konden al de deo’s het aan.

Maar een nog groter feest werd het bij Abba Fever. Een uur lang alleen maar hits. Gebracht met een goed gevoel voor show en presentatie. En uitstekende zangeressen en band. Dit fantastische optreden doet je beseffen hoe geniaal Bjorn en Benny waren in de jaren 70.

Inmiddels is de kindermiddag ten einde. Vele kinderen hebben zich uitstekend vermaakt met allerlei uiteenlopende activiteiten. En ook De Hippe Gasten vermaakten jong en oud uitstekend. Veel interactie, met name met de kinderen. Een perfecte manier om de jongste jeugd kennis te laten maken met rockmuziek.

The Scummy Men is de beste tribute band van The Arctic Monkeys in Nederland zeggen ze zelf. En ja hoor, ze zijn niet de enige coverband… En ook weer Lieropse inbreng met drummer Niek Hurkmans. Hier ook weer een geweldige tribute en ik denk dat ze gelijk hebben. Mocht je dit optreden gemist hebben, wat niet erg voorstelbaar is, of je wil ze nog een keer zien: 9 december treden ze binnen op in Nirwana.

In Your Honor mochten hun Foo Fighters tribute op het hoofdpodium brengen. Een goede keuze want de tent zou te klein geweest zijn. Één van de populairste rockbands van de laatste jaren en dat was duidelijk te merken aan de reacties van het publiek.

De jaren 80 en 90 herleefden hierna met Bad Medicine die de vele hits van Bon Jovi op het publiek los lieten. De tent was niet helemaal gevuld, misschien hadden de mensen even geen zin in een bandje of ze hadden massaal honger. De mensen die er wel bij waren zongen massaal alle hits mee.

Na 2 dagen met overtuigende afsluiters is ook de afsluiter van deze zondag een topper. Voor de vierde keer op het Tuinfeest zorgden Les Truttes weer voor een geweldige show. Zij hebben de gave vele hits in elkaar te mixen waardoor je van de ene naar de andere verrassing gaat. Dit alles gebracht met de nodige humor en professionaliteit. Na een uur bedankte de band het publiek en ging van het podium. Maar het publiek werd gefopt want ze kwamen na een minuut weer terug. En nog overtuigender dan voor deze “pauze”. Een topafsluiter en iedereen kon tevreden naar huis en naar de camping.

Ook zeer tevreden kan de organisatie weer zijn. Het was een geweldig feest dit weekend zonder incidenten en met een geweldige gemoedelijke sfeer. Deze sfeer maakt het Nirwana Tuinfeest tot een uniek festival. Ook hulde voor de programmeurs, weer een goed afwisselend programma.
Maar hoe goed de organisatie en het programma ook is, zonder vrijwilligers is er geen Tuinfeest. Alle lof voor al deze vrijwilligers, jullie hebben duizenden mensen een fantastisch weekend bezorgd!

Ton

Zie ook de foto’s van zondag van ons slaponline team op de website van Nirwana Tuinfeest