Na een bijzonder succesvolle eerste Lieropse Passie in 2016 zijn de voorbereidingen alweer volop gestart voor de nieuwe Passie van volgend jaar. Afgelopen vrijdag had in de Vurherd een officiële Kick Off plaats voor alle medewerkers van de nieuwe Passie.
Met 18 nieuw gearrangeerde nummers, waaraan de Passieband en zangers al druk aan het repeteren zijn en met een nieuw thema dat weer op een andere manier ingevuld zal worden dan vorige keer, zal er weer volop genoten kunnen worden bij de Passie Lierop 2018.
Professioneel Licht en Geluid en een nieuwe podiuminvulling met verrassende elementen zullen het Passieverhaal een extra dimensie geven in onze prachtige Koepelkerk, die deze editie niet zo propvol ingepland zal worden als in 2016. Dit is mogelijk omdat er in plaats van twee, nu drie uitvoeringen zullen plaatsvinden (op 22, 23 en 24 maart 2018).
De invulling van de ‘artiesten’ is voor deze nieuwe editie bijna helemaal nieuw. Alleen de rol van Jezus ‘Chris’tus zal weer door Chris van de Ven ingevuld gaan worden. Er werd niemand gevonden die deze zware rol nu al aandurfde.

De nieuwe rolverdeling voor de 2018-editie is als volgt:
Jezus: Chris van de Ven
Maria: Marly Minten
Petrus: Stijn Hesius
Judas: Mari Maas
Pilatus: Willeke Snijders
Verteller: Sandra de Vreede

De band en de backing vocals bestaan uit de volgende namen:
Gitaar: Eric Maas, Didier Roumen en Peter Verberne
Toetsen: Frank van Gastel en Peter Maas
Drums/Percussie: Jan van Lieshout jr. en Arjen van Deursen
Blazers: Rene Maas en Geert Slegers
Backing vocals: Yvonne van Mullekom, Nannerl van Asten en Willeke Snijders

‘Muzikale’ ondersteuning door Jennemieke Snijders (arrangementen en zangbegeleiding) en Tom Renders (dans)

Als apostelen zullen aan deze editie meedoen:
John Santegoeds, Mike Berkvens, Barbara Verberne, Saskia van Nuenen, Ineke Santegoeds, Tom van Lieshout, Yvonne Neervens, Harriët Jacobs, Anke van de Nieuwenhof en Jan van Gastel.

Zie bijgaande trailer met beelden van de vorige editie.