Het jaar 2024 staat voor de deur. Vanwege de vrijheid waarin wij in Lierop mogen leven een zeer uniek en belangrijk jaar. In de nacht van 20 op 21 september 1944 werd Lierop bevrijd uit een lange oorlogsnachtmerrie. Op Oeijenbraak sneuvelde vliegenier Frank Doucette op tragische wijze tijdens de terugtocht van de Duitsers. Hij werd een soort van Lierops symbool van de vrijheid naast de aandacht voor de overige met name Lieropse slachtoffers.

Op zaterdag 21 september 2024 gaat bij het Frank Doucettemonument “80 jaar Bevrijding”, “50 jaar Frank Doucetteherdenking” en de “Aankomst en overdracht van het vrijheidsvuur de Peel” gevierd worden.

Lierop kan dit steeds weer vieren dank zij de inzet van evenementenstichting Lierop 825. Vele Lieropse verenigingen en individuelen werken hier aan mee. Zij zijn allen grootse ambassadeurs voor onze vrijheid.

Echter… Lierop 825 vergrijst en is het dus mogelijk ook in de toekomst de vrijheid te blijven vieren? Dat ligt in de handen van u allen. NIEUWE AMBASSADEURS STA DUS OP!

Ben van Bussel heeft aangegeven dat dit de laatste Frank Doucetteherdenking zal zijn onder zijn voorzitterschap. Hij stopt per 1 januari 2025 en wil alles graag soepel overdragen.

Lierop 825 zoekt dus MET SPOED nieuwe ambassadeurs en nieuwe vrijwilligers om de vijfjaarlijkse herdenking ook in de toekomst veilig te stellen. Dus STA OP en begin het nieuwe jaar met uw goede daad door u als ambassadeur of vrijwilliger aan te melden bij evenementenstichting Lierop 825 via mobiele telefoon 06-23184542 (Ben van Bussel) of door gewoon een briefje in de bus te stoppen op het adres Hemelaar 10.

Wij zijn enorm blij met uw aanmelding. Wilt u dit vóór 1 februari 2024 doen dan kunnen wij u meenemen in de organisatie van 2024.

Tevens wensen wij u een hele goede jaarwisseling en een vreedzaam en gezond 2024!

Ben van Bussel