Van de gemeente Someren kregen we de toelichting én de brief die de gemeente pas geleden verstuurd heeft naar inwoners van Deelgebied 4 in Lierop.

Toelichting:
Naar aanleiding van alle commotie die is ontstaan door brieven die zijn verstuurd aan bewoners in Deelgebied 4, stuurden wij een tweede brief rond. Dit om nadere toelichting te geven over het proces en daarmee de rust terug te laten keren.

Normaal gesproken wordt in een startbijeenkomst het proces uitvoerig toegelicht en vragen beantwoord, net zoals we dat in andere deelgebieden hebben gedaan. Door corona was dit helaas niet mogelijk. Dat vinden we jammer en hebben we onderschat. Communicatie is heel erg belangrijk en kun je niet voldoende doen. Daar hebben we van geleerd en dit is inmiddels aangepast in het proces.

Naar aanleiding van de tweede brief ontvangen wij dagelijks inspraakreacties, dat is positief. Ook merken we in telefoongesprekken dat alle redelijkheid aanwezig is nu mensen beter begrijpen wat de status van de eerste brieven is. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat ook dit deelgebied voor meer dan 95% wordt ontdaan van strijdige situaties.

Om naast de toelichting ook de brief te lezen verwijzen wij graag door naar bijgaande pdf.