Van Pastoor Sacha Steijaert kregen wij onderstaand bericht…

“Het is alweer een maand geleden dat pastoor Jan liet weten dat hij na 21 jaar Lierop zou verlaten. Een moeilijke keuze voor hem om te maken maar waarschijnlijk ook voor de mensen in Lierop om te ontvangen.

Pater Zwirs zal op 2 januari voor de laatste keer de Eucharistie vieren in de Koepelkerk. Hierna zal hij nog wel even in Lierop wonen maar op den duur verhuizen. In de afgelopen jaren is er door pastoor Jan en de vrijwilligers veel opgebouwd. Het is belangrijk dat we hiermee proberen verder te gaan.

Een vast gezicht
Binnen de parochie hebben wij (het pastorale team) nagedacht hoe we dit het beste kunnen doen en organiseren. Hiervoor hebben we afstemming en overleg gehad met de locatieraad van Lierop. Het meest prettige voor iedereen is een vast gezicht. Iemand die mensen op geregelde momenten zien, kunnen aanspreken en die na een tijdje toch ook deel uit kan uitmaken van het dorpsleven. Dit vaste gezicht wordt kapelaan van Overbeek uit Ommel. Voor de Lieropenaren wordt hij de vaste pastor voor diverse vieringen, doopsels, huwelijken en uitvaarten. Maar natuurlijk ook voor het alledaagse contact en het wel en wee van de mensen. Ook zal hij het contact met de instellingen en verenigingen uit het dorp onderhouden.

Even wennen
Kapelaan van Overbeek woont in Ommel en maakt dus niet deel uit van het alledaagse dorpsleven. Dat zal even wennen zijn voor iedereen. En in deze tijd met diverse sociale beperkingen vanwege Corona wordt het niet makkelijker. Het vraagt van iedereen geduld en begrip. Toch hebben we alleen een toekomst als we er met z’n allen het beste van proberen te maken.

Contact
In Lierop was men gewend om voor alle vragen terecht te kunnen op de pastorie. In de nieuwe situatie is het voor Kapelaan van Overbeek onhaalbaar om al deze vragen bij hem neer te leggen.
Daarom is voor de belangrijkste en meest urgente zaken een verdeling gemaakt waar u terecht kan.

Algemene pastorale zaken (huisbezoek, persoonlijke gesprekken, en dergelijke):
Kapelaan van Overbeek 0493 691415

Uitvaarten, overlijden en ziekenzalvingen:
Kapelaan van Overbeek 06-12192197

Informatie over doopsels, huwelijken, Eerste Communie en Vormsel:
Parochiecentrum     0493 691315

Beheer van de begraafplaats:
Ton van Schalen / Toon van der Ven 06-53238965 / 06-27530805

In de loop van volgend jaar zullen we u verder informeren hoe we de aanpak van de overige alledaagse praktische zaken gaan doen. Blijft u ook de website van onze parochie volgen om op de hoogte te blijven en informatie te vinden  www.rkfranciscus.nl.

Hulp van iedereen
Verder gaan met wat is opgebouwd, kan alleen maar als het een inspanning is van iedereen. Vandaar dat wij als pastoraal team aan jullie, Lieropenaren, willen vragen om ons te helpen om als parochie dienstbaar te zijn voor de Lieropse gemeenschap. Zonder jullie hulp zal dit nooit lukken. Dit betekent dat wij graag door jullie worden betrokken in het dorpsleven, de activiteiten, de vreugde maar misschien ook de traan. Het pastoraal team wil er zijn voor jullie maar kan dit alleen maar samen met jullie!

De parochie wil heel graag verder gaan en vraagt dus jullie hulp en begrip in een tijd van overgang. Dit is altijd een beetje onzeker maar samen moet dit lukken!”

Hartelijke groeten,
Diaken Jack Swaanen
Kapelaan Harold van overbeek
Pastoor Sacha Steijaert

Zie HIER brief in pdf-formaat.