Een van de hoofdrollen van de nieuwe Passie, Jezus, die ingevuld gaat worden door Mari Maas, had gisteren een andere wel heel aparte rol bij de Kick Off. Hij sprong door de dichtgeplakte buitendeuren van de kerk naar buiten en liet daarmee op symbolische wijze zien dat we met de editie van de Passie 2022 naar buiten gaan. Na zijn eenzame actie kon ook de online presentatie van de Kick Off starten voor alle deelnemers en vrijwilligers van de nieuwe Passie die voor 2 april 2022 ingepland staat.

Deze Kick Off, die oorspronkelijk gisterenmiddag 14.00 uur in de kerk zou plaatsvinden, was door eerdere coronamaatregelen al van de Vurherd naar de kerk verschoven, maar na de persconferentie van zaterdagavond werd dat plotsklaps ook niet meer mogelijk. Dat was een fikse tegenvaller voor de organisatie die na kort overleg snel om wist te schakelen door de fysieke bijeenkomst naar een online bijeenkomst op dezelfde tijd om te zetten.

Dit verliep uitstekend. Een mooie presentatie, waarin de deelnemers en de vrijwilligers aan elkaar werden voorgesteld en er middels visuals getoond werd hoe de nieuwe editie van de Passie er uit kan zien op het ‘aangeklede’ kerkplein.

Zie ook bericht in Eindhovens Dagblad

Zie hieronder ook de filmimpressie en interview door Harrie van Horik namens Siris.

Meer informatie zoals o.a. de rolverdeling van de nieuwe Passie volgt in de loop van deze week.

Foto: Roland Welten Slaponline