Van Sandra Vreede kegen we onderstaand bericht…

“Het was afgelopen zondag vast de allereerste keer sinds Jan in Lierop neerstreek, dat hij moest wachten met de aanvang van de viering omdat er nog een rij mensen bij de deur stond die graag naar binnen wilden. Onder de vroegkomers, die al netjes op hun genummerde plekje zaten, heerste een soort opgetogen ‘eerste schooldag sfeer’.

In het welkomstwoord zei Jan dat mensen vooral in tijden van onzekerheid en angst naar de kerk komen. Het was een vreemde gewaarwording dat dat in deze coronacrisis nu juist niet mocht. Aan het aantal kaarsjes dat was opgestoken kon je wel afleiden dat er zeker wel behoefte aan was geweest.  Ook memoreerde Jan dat menig dorpje jaloers is op zo’n mooie kerk als Lierop heeft.

Kern van de boodschap op deze zondagmorgen was: draag zorg elkaar, speciaal in moeilijke tijden. En elk gewicht dat je met (broeder)liefde voor een ander draagt, is niet zwaar. Jan vroeg de kerkgangers bij de collecte ook expliciet om ‘papiertjes’ in plaats van muntjes, want er was al heel lang niets binnengekomen.

De registratielijst van Frans tikte de 61 aan, maar alle koppels stonden op één regel, dus er zullen bijna honderd mensen geweest zijn.

Lieve Lieroppenaren, menig dorpje zal ook jaloers zijn op zo’n trouwe pastor, dus dat aantal kan volgende zondag nóg wat beter: maak Jan blij en wees er bij! En ik durf je te verzékeren: je gaat zelf ook weer met een blij gevoel naar huis…”