Van oud-Lieroppenaar Toon Maas (Toon Clown) kregen we onderstaand bericht…

“Theatermakers Dini van Griensven, Karin van der Meer en Toon Maas hebben hun ultieme clownsvoorstelling gemaakt bij toneelvereniging ‘Crescendo’ in Someren.

Met een enthousiaste ‘troupe’ van 35 speelsters en spelers in de leeftijd van 10 tot 86 jaar, hebben zij de toneelklassieker ‘August August, August’ van de Tsjechische schrijver Pavel Kohout bewerkt tot een hartverwarmende ode aan de clown.

Binnen het indringende toneelverhaal worden de klassieke circusclowns terzijde gestaan door een zevental mysterieuze clownspersonages, een burleske trampclown en een poëtische Pierrot. Ook wordt er commentaar geleverd door twee norse toneelmeesters en zijn er circusartiesten allerhande: directeur Houtknecht met zijn familie en de stalmeester, maar ook acrobaten, danseressen, manegeknechten, een illusionist, een bijzonder paardennummer en er is zelfs een rol voor de reeds lang uitgestorven dansende beer. Alles in een schitterende vormgeving, een fantasievol decor en sfeervolle muzikale omlijsting.

‘August August, August’ is een bijzonder theaterspektakel voor kinderen van alle leeftijden met, naast toneel, ook clownsnummers, circusacts, zang en livemuziek (door spelers van de ‘Notoire Fanfare’)”.

Plaats van handeling is: theater ‘De Ruchte’, Someren

Speelschema:
– woensdag 28 december 2022 om 19.00 uur
– vrijdag 30 december 2022 om 19.00 uur
– woensdag 4 januari 2023 om 19.00 uur
– vrijdag 6 januari 2023 om 19.00 uur
– zaterdag 7 januari 2023 om 14.00 uur
– zaterdag 7 januari 2023 om 19.00 uur.

Kaartjes zijn te verkrijgen via:
https://toneelvereniging-crescendo.nl/tickets/
of via: www.deruchte.nl