Vanaf afgelopen donderdag heeft de gemeente weer de bladkorven voor de inzameling van herfstbladeren van particulieren en gemeentelijke bomen geplaatst. Ongeveer 290 stuks bladkorven zijn er in de bebouwde kom geplaatst. De bladkorven staan op dezelfde locaties als voorgaande jaren.

Gratis brengen naar milieustraat
Bewoners die veel blad willen aanbieden en/of buiten de komgrenzen wonen, kunnen tussen 2 oktober en 27 januari op vertoon van een milieupas hun blad gratis naar de milieustraat brengen en los storten. Ander tuinafval is tegen betaling. Ook de veegwagen die de goten veegt, kan bladafval meenemen als dit in de goot klaar ligt.

Alleen blad van bomen en struiken
De bladkorven zijn alleen bestemd voor het blad van bomen en struiken. Er mag geen snoeiafval, grond of ander materiaal in worden gegooid. Wanneer er ander afval dan blad wordt aangetroffen in de korven, wordt de bladkorf niet geledigd en wordt de korf na enige tijd verwijderd. Bladkorven die door particulieren zijn geplaatst worden eveneens verwijderd.

Lediging
Lediging van de korven vindt iedere week minimaal één keer per week op dinsdag en/of donderdag plaats door een zuigwagen. De bladkorven blijven tot en met 15 december staan.
Als de bladkorf vol is, dan kan men het blad er direct naast deponeren op een bereikbare plek voor de bladzuiger

Compost
Een andere manier om van het bladafval af te komen, is door het te verzamelen in de eigen tuin. Als u kleine hoeveelheden blad onderspit of een grote hoeveelheid apart verzamelt, wordt dit compost. Compost houdt vocht vast in de grond en verbetert uw grond.

Meer informatie
Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum (0493) 494 888.