Brons was er voor Willem van de Voort uit Someren-Eind bij het tegelzetten. Niels Berkvens uit Asten en Rowan Ordelman uit Eindhoven behaalden zilver in de categorie Cyber Security.

Samen met vijf andere studenten van het Helmondse ROC Ter AA streden zij afgelopen donderdag 21 en vrijdag 22 maart in de finale van Skills Heroes om de hoogste eer. Zo’n 700 mbo-studenten en vmbo-leerlingen toonden in de Brabanthallen in Den Bosch hun vakmanschap. Uiteindelijk mochten maar liefst zes studenten het erepodium op. Een uitmuntende prestatie in het landelijke vakmanschapsgeweld.

Driemaal is scheepsrecht
Voor Bram was het de derde keer dat hij het podium van Skills Heroes staat. Na twee zilveren medailles in de voorgaande jaren, kreeg hij dit jaar goud omgehangen. Nog enigszins beduusd van de winst: ,,Het ging goed, maar het was toch spannend. Je moet erg precies werken, terwijl de tijd loopt. Het is echt super om na het zilver nu goud te winnen.” Bram mag nu naar de Worldskills in Lyon in Frankrijk. Deze vinden plaats in september.

Willem heeft ook de smaak te pakken: “Het is voor mij de eerste keer dat ik deelneem aan Skills, en meteen brons! Volgend jaar doe ik zeker weer mee.”

Maud Bordat uit Aarle-Rixtel van ROC Ter Aa won zilver in de categorie Managementassistent. Brons was er voor Isa Kluijtmans uit Beek en Donk in de categorie Pedagogisch medewerker.

Zie hieronder ook het fragment van de NOS.