Dilia Blok is officieel opnieuw beëdigd als burgemeester van ons prachtige Someren. Op maandagochtend 4 december 2023, ontving ze het Koninklijk besluit dat haar nieuwe ambtstermijn bevestigt. Tijdens de raadsvergadering van 6 juli 2023 adviseerde de gemeenteraad haar voor te dragen voor herbenoeming.

Burgemeester Blok heeft op 4 december 2023 de eed afgelegd bij mevrouw Ina Adema, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant, in het provinciehuis te ’s-Hertogenbosch. Bij deze feestelijke gelegenheid was ook een vertegenwoordiging van de gemeenteraad en het college van B&W aanwezig.

Dilia Blok (57) werd op 4 december 2017 burgemeester van Someren. Een burgemeester wordt aangesteld voor een periode van zes jaar waarna herbenoeming mogelijk is.

Burgemeester Blok: “Ik ben bij met deze herbenoeming. Hier spreekt vertrouwen uit. Ik kijk er enorm naar uit om de goede samenwerking met inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties, college, medewerkers en mede-overheden te mogen voortzetten; om zo samen verder te bouwen aan een mooi, gezond, veilig en gezellig Someren.”

Bron: Gemeente Someren