Pakkende rockmuziek komt niet alleen uit Engeland of Amerika, want ook in Asten en Lierop kunnen ze er wat van. Sea On Fire is een jonge vierkoppige band die de wereld bestookt met catchy riffs, opzwepende refreinen en hun jeugdig enthousiasme.

Vorige week zaterdag 13 april presenteerde de groep hun eerste single ‘I Don’t Know’ in OJC Nirwana in Lierop. Het werd een mooi feestje met een uit de hand gelopen afterparty laat hun manager weten: “Het is een latertje geworden.”

Sea On Fire bestaat uit een stel jonge honden. De leden zijn tussen de 17 en 18 jaar oud en delen een gezamenlijke liefde voor gitaarbandjes als Foo Fighters, The Killers en Arctic Monkeys. De Astense groep werd in 2020 opgericht in de zolderkamer van zanger Bram Opdam waar hij en drummer Finn van Lieshout al snel gezelschap kregen van bassist Lars van Lieshout. Gitarist Noah van der Velden voegde zich begin 2021 bij de band. De zolderkamer werd toen verruild voor een nieuw repetitiehok in de vorm van poppodium Nirwana. De single draait volgens de zanger om “de onzekerheden en de pijn” waarmee tieners in hun jonge leven mee te maken krijgen. Het eerste zelfgeschreven nummer van Sea On Fire geeft aan wat je van de Astenaren kunt verwachten op muzikaal gebied: “De stijl van ’I Don’t Know’ is de richting die we op willen met onze muziek. Zeg maar een kruising tussen alternatieve rock en stadionrock. Denk dan aan het felle gitaargeluid van Arctic Monkeys gecombineerd met de grootse refreinen van een band als Nothing But Thieves. Muziek die je gemakkelijk kunt meezingen dus.”

Mooi visitekaartje
‘I Don’t Know’ werd enthousiast ontvangen, zegt manager Huub van Lieshout met een lach: “Na de singlepresentatie zijn de leden nog een tijdje blijven hangen in het jongerencentrum. Het werd een latertje. De show ging goed en de reacties op het optreden en de muziek waren positief. Mensen onderschatten een jonge band wel eens en denken dat het niet veel soeps zal zijn. De jongens hebben alle vooroordelen keihard ontkracht. Sea On Fire blies de zaal omver.” De eerste reacties op de single zijn alvast positief. Op het moment van schrijven, werkt de band aan nieuw materiaal. Een volwaardig studioalbum zit al in de pijplijn. “Finn en Lars willen doorgaan in de muziek en er hun carrière van maken. De andere jongens hebben andere studierichtingen in gedachten. De liefde voor rock brengt ze samen. Hun onderlinge chemie is duidelijk zichtbaar op het podium en hoorbaar in de studio”, zegt de manager.

Spotify
Het nummer ‘I Don’t Know’ is te beluisteren via streamingdiensten als Spotify en Apple Music. Interesse vanuit Hilversum is er vooralsnog nog niet, maar “wat niet is kan nog komen”, verduidelijkt de bandmanager.

Deze maand duikt Sea On Fire de studio in om nieuwe liedjes op te nemen. Wat het resultaat ook zal zijn, het staat buiten kijf dat er gevlamd wordt in de repetitieruimte.

Auteur Frank van de Ven
Bron: Siris